Orijinalini görmek için tıklayınız : 406 Coupe 2.2 Turbo GTX2867R Project (Anladım ki bir hayalden ibaretmiş)
Berkant_R32
24-11-2016, 14:35
şöyle sorayım o halde ne amaçlı yazdın madem çok memnunsun ayrı bir memnuniyet konusu açarsın belirtirsin memnuniyetini
iyi de bu seni ne ilgilendirir? konu sahibiyle adam gibi yazışmışım sorun yok, ben de konuda adı geçen kişi ve kurumla alakalı bir şey anlatıyorum sana ne oluyor onu anlamıyorum. senden icazet mi almam lazım yazı yazmam için. allah allah olaya bak.
M U R A T
24-11-2016, 14:44
iyi de bu seni ne ilgilendirir? konu sahibiyle adam gibi yazışmışım sorun yok, ben de konuda adı geçen kişi ve kurumla alakalı bir şey anlatıyorum sana ne oluyor onu anlamıyorum. senden icazet mi almam lazım yazı yazmam için. allah allah olaya bak.
bende onu söylüyorum benide ilgilendirmez senide ilgilendirmez çünkü yazdıkların konuyla ilgili değil
abi öncelikle tekrardan geçmiş olsun. bunu belirteyim.
benim bahsetmek istediğim ana tema şu yöndeydi; benim basit işlerimde bile böyle ilgi ve alaka ile karşılaştıysam, senin gibi büyük projelerde bu ilgi ve alaka çok daha fazladır, senin işin çünkü büyük emek isteyen birşey ve ben bu emeğin illa bir şekilde verilmiş olduğunu düşünüyorum. kardeşim peki sen ne yaptırdın dersen, aks yaptırdım, şanzımandan ötme sesi onu sonuna kadar açıp yaptılar, direksiyon kutusunu yaptırdım, yaylarda sorun vardı onları yaptırdım, acayip bir ses vardı kalkışta ve kimseler beceremedi, onu da bülent abim halletti. benim yaptırdıklarım hatırladığım kadarıyla bunlardı. diğer ek işler de cabası. burada amacım seni yermek değil. yanlış anlamanı istememi. ama hem kendi gözlemim hem de, sağdan soldan duyduğuma göre ben de bir yorumda bulundum. bülent abi çok candan bir insan. tam manası ile çözüm odaklı ve hakikaten esnaf. murat abi ile iş anlamında birebir çok muhabbetim olmadı.yaptırdığım işlerden ötürü olsa gerek. bülent abi senin de bildiğin gibi, mekanikçi tam manası ile. iş olarak murat abi ile muhattap olmadım ama ayak üstü muhabbetimiz oldu. ben diğer müşterilere olan bir ilgisizlik de görmedim, hadi kendimi geçiyorum. ben esnaflıklarını, ustalıklarını, çözüm yollarını çok başarılı buluyorum. belirtmek istediğim tek konu buydu. her zaman da derim, allah onlardan razı olsun. neden dersen, atıyorum başka yerde 10 lira verip de yaptıramadığım şeyleri, bu adamlar bana 7-8 liraya sorunsuz bir biçimde hallettiler. kullandıkları orijinal parçalarda cabası. 10 liraya yaptıramadığım şeylerde alınan parçaların da hepsi yan sanayi idi. lanet olsun deyip ustalarla kavga etmekten bıktım. bir de tanıdık olunca daha bir lakayıt oldular '' sen yabancı değilsin kardeşim gene hallederiz '' şeklinde. ulan yabancı değilsem beni neden 10 lira üflüyorsun, üzerine de beceremiyorsun diye kavga eşiğine geldiğim usta oldu. fakat ben magic de bunların birini yaşamadım. hep memnun ayrıldım. sen nasıl, memnuniyetsizliğini anlattıysan burada abi, ben de yaşadıklarımı ve çözümü burda bulduğumu anlatıyorum. olay budur. benim de sana saygım sonsuz tabi..
Seni çok iyi anlıyorum bak ankarada benim devamlı gittiğim bir servis var.Herkese de tavsiye ederim.Bu demek değil ki bu adam işini dört dörtlük yapıyor hiç problem olmuyor.Problem de oluyor ama adam işinin arkasında abi gel tekrar bakalım der.Muhabbeti de 10 numaradır.Kalp kırmaz.İş biter yapabileceği iskonto neyse her şey yapar.Şuana kadar kim geldiyse yüzümü kara çıkarmadı ki bak benim bir arkadaşımın 406 Coupe 3.0 D8 kasası vardı.İstanbulda gitmediği adam kalmadı çözemediler.Dedim Ankaraya gel geldi işini haletti ve gitti.Ben sizden şunu rica ediyorum.Aracınızı servise verdiniz servis aracınızın soğutma sıvısını boşalttı yerine su koydu bunuda size söylemedi.Evinize gittiniz havanın eksilere düştüğü bir günde arabayla yola koyuldunuz ve araba hortum patlattı yolda kaldınız ustayı aradınız usta size ben nerden bileyim Ankaranın havasını arabana baksaydın senin problemin derse siz nasıl bir tepki verirdiniz.Ben aracımla bunu yaşadım.Su donduğu için devir daim yapamadı değil motoru,turboyu,radyatöre kadar problem oluşabilirdi verilmiş sadakam varmış.Tabi motora bir şey olduysa da görme şansım yok kapalı kutu sonuçta.Ama düşün devir daim pompasının pallerinden birisi eğilmişti buz kırmış bildiğin.Kimse bunu konuşmuyor şuan Murat tarafındaki arkadaşlar yok piston du yok setup tı paylaşılmamasını koruyolar.
Berkant_R32
24-11-2016, 14:49
bende onu söylüyorum benide ilgilendirmez senide ilgilendirmez çünkü yazdıkların konuyla ilgili değil
okuduğunda anlama sorunu yok değil mi? bunları, konu içerisinde ilgisizlik, alakasızlık, sallamama gibi kelimeler geçtiği için yazdığımı belirttim, senin için tekrar yazayım hadi.
ayrıca burada herkes yazdığından sorumlu zaten, bekçilik yapmana gerek yok. mod görevin olursa bunu ayrıca konuşabiliriz. konuyu saptırma daha fazla.
Berkant_R32
24-11-2016, 15:02
Seni çok iyi anlıyorum bak ankarada benim devamlı gittiğim bir servis var.Herkese de tavsiye ederim.Bu demek değil ki bu adam işini dört dörtlük yapıyor hiç problem olmuyor.Problem de oluyor ama adam işinin arkasında abi gel tekrar bakalım der.Muhabbeti de 10 numaradır.Kalp kırmaz.İş biter yapabileceği iskonto neyse her şey yapar.Şuana kadar kim geldiyse yüzümü kara çıkarmadı ki bak benim bir arkadaşımın 406 Coupe 3.0 D8 kasası vardı.İstanbulda gitmediği adam kalmadı çözemediler.Dedim Ankaraya gel geldi işini haletti ve gitti.Ben sizden şunu rica ediyorum.Aracınızı servise verdiniz servis aracınızın soğutma sıvısını boşalttı yerine su koydu bunuda size söylemedi.Evinize gittiniz havanın eksilere düştüğü bir günde arabayla yola koyuldunuz ve araba hortum patlattı yolda kaldınız ustayı aradınız usta size ben nerden bileyim Ankaranın havasını arabana baksaydın senin problemin derse siz nasıl bir tepki verirdiniz.Ben aracımla bunu yaşadım.Su donduğu için devir daim yapamadı değil motoru,turboyu,radyatöre kadar problem oluşabilirdi verilmiş sadakam varmış.Tabi motora bir şey olduysa da görme şansım yok kapalı kutu sonuçta.Ama düşün devir daim pompasının pallerinden birisi eğilmişti buz kırmış bildiğin.Kimse bunu konuşmuyor şuan Murat tarafındaki arkadaşlar yok piston du yok setup tı paylaşılmamasını koruyolar.
sizin ankaradaki memnuniyetinizi de ben magic de yaşadım. çok ufak tefek 1-2 sıkıntıda hemen getir kardeşim denildi ve bedelsiz şekilde bakıldı. belki de bu işler biraz şans, biraz insan ilişkisinden doğan sonuçlar, biraz aracın yapısı ve problemleri ile alakalı olarak değişiyordur. antifriz olayında bende sinirlenirim tabiki. bunun belirtilmesini de kesinlikle isterim. ama böyle bir sorunu yaşadıysam ve sizin dediğiniz gibi cevap aldıysam, aracı direk çekiciye bindirip, direk istanbul'a yollardım. ankara'da elletmezdim. telefon ile bildirir ve herhangi bir ücret de ödemezdim ama bir de Murat abiyi bu konu hakkında dinlemek isterim. sakın yanlış anlamayın. objektif bir cevap oluşması adına sadece.
sizin ankaradaki memnuniyetinizi de ben magic de yaşadım. çok ufak tefek 1-2 sıkıntıda hemen getir kardeşim denildi ve bedelsiz şekilde bakıldı. belki de bu işler biraz şans, biraz insan ilişkisinden doğan sonuçlar, biraz aracın yapısı ve problemleri ile alakalı olarak değişiyordur. antifriz olayında bende sinirlenirim tabiki. bunun belirtilmesini de kesinlikle isterim. ama böyle bir sorunu yaşadıysam ve sizin dediğiniz gibi cevap aldıysam, aracı direk çekiciye bindirip, direk istanbul'a yollardım. ankara'da elletmezdim. telefon ile bildirir ve herhangi bir ücret de ödemezdim ama bir de Murat abiyi bu konu hakkında dinlemek isterim. sakın yanlış anlamayın. objektif bir cevap oluşması adına sadece.
Yanlış anlama olacak bir şey yok içiniz rahat olsun.İstediğiniz kişiyi dinleyebilirsiniz.Bende olsam kimseyi tek taraflı yargılamazdım.
dragon07
24-11-2016, 16:48
bütün yazılanları ilk açıldığı günden beri okuyorum aklıma bişiy takıldı...
piston kodlarının silindiğini gördünüz peki aynı pistondan bir takım daha isteseydiniz size pistonlardan 1 takım daha yollarmıydılar yollamazlarmıydı? madem problem piston 1 takım daa istemekte masuru yok :)
bütün yazılanları ilk açıldığı günden beri okuyorum aklıma bişiy takıldı...
piston kodlarının silindiğini gördünüz peki aynı pistondan bir takım daha isteseydiniz size pistonlardan 1 takım daha yollarmıydılar yollamazlarmıydı? madem problem piston 1 takım daa istemekte masuru yok :)
Açıkçası o anda da zaten lanet ediyosun muhatap dahi olmak istemiyorsun.Zaten problemimiz piston istemek değil yaptığı haraket.
ardaokkabas
26-11-2016, 21:23
Çok geçmiş olsun umarım çözersiniz sorununuzu..
semihh95
13-12-2016, 22:18
yanlış hatırlamıyorsam Quatro garage köksalın yanına gelmiştiniz orda görmüştüm sizi ve aracınızı.
Sizin adınıza çok üzüldüm son durum nedir şuan
yanlış hatırlamıyorsam Quatro garage köksalın yanına gelmiştiniz orda görmüştüm sizi ve aracınızı.
Sizin adınıza çok üzüldüm son durum nedir şuan
Şuan da ikinci bir deneme için proje planı oluşturuyoruz yurt dışından bir arkadaşla beraber.Aynı araç onda da var O da turbolu sağolsun benim setup ım demedi her türlü bilgiyi benimle paylaştı.2 ay sonra parçaların siparişini vericez özel olarak üretilcek öyle x arabanın kolu y arabanın pistonu olmayacak.Üst kapak ta ki subaplar vs değişecek onlarda turboya göre hazırlanacak.Önceki setupda 4 tane eksoz subap eğilmişti.Zaten hazır ölçüler var arkadaşın arabasından dolayı.Sonrasında araç toplanacak ve iyi bir yazılımcıyla (Race Werks) beraber aracı yürütücez İnşallah.
semihh95
18-12-2016, 15:57
Şuan da ikinci bir deneme için proje planı oluşturuyoruz yurt dışından bir arkadaşla beraber.Aynı araç onda da var O da turbolu sağolsun benim setup ım demedi her türlü bilgiyi benimle paylaştı.2 ay sonra parçaların siparişini vericez özel olarak üretilcek öyle x arabanın kolu y arabanın pistonu olmayacak.Üst kapak ta ki subaplar vs değişecek onlarda turboya göre hazırlanacak.Önceki setupda 4 tane eksoz subap eğilmişti.Zaten hazır ölçüler var arkadaşın arabasından dolayı.Sonrasında araç toplanacak ve iyi bir yazılımcıyla beraber aracı yürütücez İnşallah.
inşallah projenin devamını merakla bekliyorumm :)
erkancansiz
02-02-2017, 01:05
Gerçekten çok sabırlı biriymişsiniz... Ben o sabrı gösteremezdim. Geçmiş olsun:(
Şuan da ikinci bir deneme için proje planı oluşturuyoruz yurt dışından bir arkadaşla beraber.Aynı araç onda da var O da turbolu sağolsun benim setup ım demedi her türlü bilgiyi benimle paylaştı.2 ay sonra parçaların siparişini vericez özel olarak üretilcek öyle x arabanın kolu y arabanın pistonu olmayacak.Üst kapak ta ki subaplar vs değişecek onlarda turboya göre hazırlanacak.Önceki setupda 4 tane eksoz subap eğilmişti.Zaten hazır ölçüler var arkadaşın arabasından dolayı.Sonrasında araç toplanacak ve iyi bir yazılımcıyla (Race Werks) beraber aracı yürütücez İnşallah.
artık oradan benzinde gönderir size. bizim benzinle nasıl olur bilmem
artık oradan benzinde gönderir size. bizim benzinle nasıl olur bilmem
Her şeyi geçtik benzine mi kaldık.Sanki bizde herkes normal benzin kullanıyor.Enteresan bir düşünce. :)
Her şeyi geçtik benzine mi kaldık.Sanki bizde herkes normal benzin kullanıyor.Enteresan bir düşünce. :)
araba olmadığında yapan ustanın bulacağı ilk bahane.
özel bi durum yok ki. aracın motor kodunu ver sana hangi kol pistonu takacagını kataloglardan inceleyip söyleyeyim. her zaman yaptıgımız şey. sanki uzaya gidiyor millet alla ala.
Emre Ekrem
03-04-2017, 14:52
İki tarafı da tanımam, 406 nın o halini bir iki kere görmüştüm, bana göre iletişimsizlik kaynaklı bir durum. Aslında "restorasyon veya bu tür projelerde" tüm olasılıklar önce enine boyuna konuşulup ve hatta yurt dışında yapıldığı gibi sözleşmeye dökülmesi gerek, iki tarafa da geçmiş olsun, umarım ortak bir çözüme varılır.
özel bi durum yok ki. aracın motor kodunu ver sana hangi kol pistonu takacagını kataloglardan inceleyip söyleyeyim. her zaman yaptıgımız şey. sanki uzaya gidiyor millet alla ala.
ew12j4 :-)
mukremin
20-04-2017, 15:55
keşke turbo yerine supercharger yapsaymışsınız bolt on yapıp stock motorda cok güzel ve sağlıklı güçler alır sıkıntısız binerdiniz.
Proje başlangıcında niyetim supercharger takmaktı hatta Vortech S Trim charger da almıştım ama araca büyük geleceğini düşündük zira 4.0 X5 e ait idi.Daha küçük bir charger almak yerine daha verimli olur diye beni turbo takmaya ikna ettiler.İkinci bir deneme daha yapıcam Allah'ın izni ile bu sefer SC düşünüyorum.Hatta yakın bir zamanda sipariş vericem Rotrex C30-74 veya C30-84 arasında kaldım karar vermeye çalışıyorum.Fiyat olarak aynılar ama aracın şehir içi trafik te vs ivmelenmeyi kesmemesi ve mümkün olduğunca kısa zamanda gücü vermesi lazım.Daha önce turbodaki gibi 3500 devirde patlayan bir araba yı patlar patlamaz trafikte durdurmaya çalışmak zor oluyordu.Gücü kontrol edemiyordum.3 vitesten önceki viteslerde basamıyordum zira turbo dolduğunda ayağımı gazdan dahi çekemiyordum acayip yapıştırıyordu hareket etmek zorlaşıyordu.
mikelazi
29-04-2017, 08:19
Proje başlangıcında niyetim supercharger takmaktı hatta Vortech S Trim charger da almıştım ama araca büyük geleceğini düşündük zira 4.0 X5 e ait idi.Daha küçük bir charger almak yerine daha verimli olur diye beni turbo takmaya ikna ettiler.İkinci bir deneme daha yapıcam Allah'ın izni ile bu sefer SC düşünüyorum.Hatta yakın bir zamanda sipariş vericem Rotrex C30-74 veya C30-84 arasında kaldım karar vermeye çalışıyorum.Fiyat olarak aynılar ama aracın şehir içi trafik te vs ivmelenmeyi kesmemesi ve mümkün olduğunca kısa zamanda gücü vermesi lazım.Daha önce turbodaki gibi 3500 devirde patlayan bir araba yı patlar patlamaz trafikte durdurmaya çalışmak zor oluyordu.Gücü kontrol edemiyordum.3 vitesten önceki viteslerde basamıyordum zira turbo dolduğunda ayağımı gazdan dahi çekemiyordum acayip yapıştırıyordu hareket etmek zorlaşıyordu.
bence aracınla ilgili konu aç.tecrübeli işini bilen ve sana fikir verebilicek çok insan var forumda
Valla ustad doğrudur vardır.Ama yapacaksam kendim yapıcam batacaksamda kendim batacağım.Başkasına güvenip paraları verip sonrada husrana uğrayıp birde üstüne suçlu olamam.
Emre Ekrem
06-05-2017, 19:52
Çalışmalarını bizzat görmüş olarak en azından fikir danışmanızı tavsiye ederim hatta müsait olduğunuz bir vakit görüşür tanışırız daha detaylı anlatırım, bu kiti almayı planlıyorum tamamen denenmiş ve tamamen bilinçli mühendislik ürünü olduğu için Amerikayı tekrar keşfetme niyetinde değilim, biraz daha pahalı olacak ama kafam rahat olacak fakat ilk etapta aracımı maxi çevireceğim için bekliyor, onunla ilgili aklımda olan tüm soru ve sorunlar hallolunca ikisinin de siparişini vereceğim umarım.
Lynx Garage ::: Lynx Power Engineering ::: (http://www.lynxpowerengineering.co.uk/sc.aspx)
Çalışmalarını bizzat görmüş olarak en azından fikir danışmanızı tavsiye ederim hatta müsait olduğunuz bir vakit görüşür tanışırız daha detaylı anlatırım, bu kiti almayı planlıyorum tamamen denenmiş ve tamamen bilinçli mühendislik ürünü olduğu için Amerikayı tekrar keşfetme niyetinde değilim, biraz daha pahalı olacak ama kafam rahat olacak fakat ilk etapta aracımı maxi çevireceğim için bekliyor, onunla ilgili aklımda olan tüm soru ve sorunlar hallolunca ikisinin de siparişini vereceğim umarım.
Lynx Garage ::: Lynx Power Engineering ::: (http://www.lynxpowerengineering.co.uk/sc.aspx)
Burayı biliyorum rotrex supercharger ile birlikte low boost 250 hp high boost ile 400hp 306 gti araçtan güç alabiliyorlar.Bende şekil olarak bu şekilde olacak.Yanlız önce bazı şeylerin yerini değiştirmem gerek.Öncelikle motor beyni ve tesisatının başka yer alınması gerekiyor.Şanzıman üzerindeki boşluk aslında ideal 407 lerde o tarafta bir kutu içinde beyin.Bunun sebebi direksiyon hidrolik pompasını elektrikliye çevirmem lazım.Haliyle beyin kutusunun olduğu yer pompa için ideal.Zaten bizim pompa devamlı hidrolik bastığı için elektrikli eski tip bir pompada işimi görebilir.Yada direksiyon tarafına bir kart takıp direksiyon döndüğü zaman pompalaması sağlanabilir.Sonrasında sc yi konumlandıracağım yere göre ki bu direksiyon hidrolik pompasının eski yeri olacak oraya göre ayak yaptırıcam.Sonrasında standart kayış ve uygun kasnak ile sc takılmış olacak.Yavaş yavaşta diğer işleri halledicem.Motor,manifold,intercooler,ecu gibi.
Gün geçmiyorki başka problemlerle karşılaşmayalım.
Modifiyeliyken uğraş, orjinale dön yine uğraş aynı ustanın oyunlarıyla.
Arabayı orjinale çevirdim bildiğiniz gibi stok haliyle arabada bir titreme yolda giderken gaz verince kendini hafifte olsa tutup bırakma tam gazda az da olsa iyileşme gibi bir durum vardı.Rölantide araç hafif sarsıntılı çalışıyordu.Arabayı götürmediğim yer kalmadı.Sonuçta motor sıfırdan toplanmış, gömlek vs değiştiği için haliyle eski hali gibi olmaz deniyordu.İnat ettim dedim ben bu sorunu bulucam.Gittim bobini değiştim.Motordaki yangın sebebiyle daha önce soket tarafı erimişti.Dedim belki bundandır.Değiştik olmadı.Yakıt pompasını değiştik yine olmadı.Volan baskı balata değişti belki yamukluk falan vardır dedim ondandır.Geçen hafta gittim söktürdüm sıfır volan da eğrilik varmış düzelttirdim yeni setle taktık.Ama yine olmadı.Dedim belki gergide sente ayarında problem vardır.Bir kaç tane bozulan bilya bulduk değiştirdik yine yok düzelmiyor araba.Son olarak dedim ben enjektörleri bir değişeyim dedim bir tanesinde arıza falan varsa eğer araç haliyle sallantı yapabilir.Gittim bugün 4 tane sıfır enjektör aldım.Eskileri söktüm ki bunlarda araca modifiye yaptıktan sonra bana verilen sözde stok motora ait olan enjektörlerdi.Aradaki farkı görünce zaten bu zamana kadar boşuna uğraştığımın farkına vardım.Yani çıldırmamak mümkün değil.Usta olacak arkadaş bana 2.0 motora ait enjektörleri vermiş.Bir düşün benim araç 2.2 motora sahip.Yani konuşmayım artık yeter diyorum ama yok olmuyor.
http://www.imgim.com/7b3a658d-750c-4ba8-b313-fb8543b62d89.jpg
http://www.imgim.com/d09ccd63-cbd7-491e-b699-10018c6f55e9.jpg
GodzillaMK7
20-08-2017, 12:42
Kafama bir soru takıldı. Arabanın sahibinden "spec gizlemek" nedir? Ölümlü dünya. Atıyorum Ustaya birsey oldu ortada yok. Motoru kucağa almışsın. Ne yapacaksın? Hiçbir konudan haberin yok. Bağıra bağıra gitti umutlar hemde paralar. 25 bin tl az bir para değil arkadaşlar nerde yaşıyosunuz ya? 25 kağıdı say adamın makorondan haberi olmasın. "Geçici süreliğine yaptık". Gecici süre ne ya? Bu araba İstanbul aracı değil öyle geçici, özensiz iş yapılsın. Ki olsa bile bu araç trafiğe çıkıyor. Garajda yatıp garajda kalkan bir araç değil. İstanbulda yazın motora su koyarız. İstanbuldaki araçların fiziki özelliği farklımı? 25 kağıdı saymışım ben 4 litre bilemedin 4.5 litre antifiriz alınıp koyulamıyomu? Bu çaptaki projenin hakki bu mudur yani? Gerçekten hayretler içinde okudum konuyu.