PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Golf 7 Spor Yay Sorunu-Eibach

dqn
07-11-2016, 21:00
Selamlar.Aracıma eibach 3cmlik prokit spor yay taktırdım.Yayı her zaman aracımın bakımını yapan özel servisteki usta taktı.Her zaman yaptığı iş değil, hatası olabilir mi diye düşündüğüm için yazıyorum.Yayıda özen ticaretten aldım, ankarada bilinen bir yer, malın gerçekliği açısından yazıyorum bunu da.Gelelim sorunumuza.Ön taraftan nadiren arka taraftan ise hiç kesilmeyen bir gacırtı gucurtu eksik olmuyor.Ciddi anlamda arabamdan soğudum.Taşın üstünden geçsem arka taraf gacırdıyor.Özellikle sağ arka.Ne yapacağımı şaşırdım.İlk defa bir aracıma spor yay taktığım için normal mi bilemiyorum.Ama sesler tahammül edilemeyecek düzeyde.Hani havalar soğuk yaylar amortisör ısınınca geçer dendi, 60-70km yol yapıyorum ses kesilmiyor.Artık ciddi anlamda bunalttı.Park ederken bile cam açıksa değişik sesler geliyor ve tedirgin ediyor.Varsa tavsiye edebileceğiniz usta veya başka bir tavsiye çok memnun olurum.2bin kmdir yaylar takılı.Yaylar direk takıldı hortum falan geçirilmedi.

By CrAzY
07-11-2016, 21:03
Gacırtıdan ziyade spor yaylarda tıkırtı olur oda kötü yolda yapar, gıcırtı imkansız .

dqn
07-11-2016, 21:06
Gacırtıdan ziyade spor yaylarda tıkırtı olur oda kötü yolda yapar, gıcırtı imkansız .

Takırtı veya tak tak vurma şeklinde bişey yok.Hatta arabanın konforuda çok değişmedi.Ama bu sesler cidden bunaltıyor.Bildiğin gacırdama sesi.Hatta o yayın esneme gerilme sesi bile duyuluyor.

By CrAzY
07-11-2016, 21:07
Bence ankaradaysan aracını ayanlar altan veya ziya abiye bir göster önce nedenini bulsunlar.

brs852
07-11-2016, 21:15
Yaylara 1-2 sıraya sulama hortumlarından geçiriyorlar eğer o işlem yapılmadıysa gacırdama yapabiliyor bazen

evolution_9
07-11-2016, 21:21
Sesler noramal kardeşim takırtıda olur gacırtıda benim aracımdanda geliyor eski arabamdanda gelirdi

dqn
08-11-2016, 08:01
Yaylara 1-2 sıraya sulama hortumlarından geçiriyorlar eğer o işlem yapılmadıysa gacırdama yapabiliyor bazen

Hortum geçirmedik, gerek yok dendi.Zaten bu işlem zarar veriyormuş uzun vadede yaylara.

Sesler noramal kardeşim takırtıda olur gacırtıda benim aracımdanda geliyor eski arabamdanda gelirdi

Teşekkür ederim.Eğer dediğiniz gibiyse sırf görüntü ve ayda yılda bir yol tutuş için ne kadar dayanırım bilemiyorum

Eibach kullananların yorumlarını bekliyorum.Ustaya da götüreceğim ama kullanıcı yorumları daha önemli ona göre direk orj. de dönebilirim.

Ufuk
08-11-2016, 08:05

Abi bu güne kadar yaylı 3 tane arabam oldu. Yakın arkadaş, eş dost araçları dahil totalde 15 tane yaylı araca binmiş/kullanmışımdır. Hiçbirinde ses yoktu. Nesi normal ?
Alttan ve üstten ilk 2 sıraya gress ile hortum geçir sesi keser. Ustanın işçiliğine güvenmiyorsan birde ayanlara git.

Dragger
08-11-2016, 11:38
Hortum geçirmek faydalı birşey, hatta eibach son serilerde üzerinde hortum da oluyor kendinden. Ne zararı olabilirki yaya, kim söylediyse uydurmuş bence.

Bugüne kadar tüm otomobillerimde yaylarımı o şekilde taktım hiçbir sorun yaşamadım. En kötü yayım da 50mm olmasına rağmen.

Birşey daha aklıma geliyor, amortisör takozundan da yapabilir o gıcırtıyı. Sen yaylarına hortum taktır bir de takozlarını kontrol ettir, takoz değişince de ses kesilebilir. Benim A3te bi dönem önden ufak tefek gıcırtı geliyodu, takoz değişince kesildi.

onurc
08-11-2016, 11:44
Son model arabalarda böyle sorunlar var,bazen halime şükrediyorum,gerçekten mide bulandırır bu tür işler.günümüzdeki çoğu yaylara hortum geçiriliyor zaten,zararı neymiş ki , anlatsın sökelim o halde bizde.yok mu golf 7 sahibi,forumda bi sürü kişi vardı.bilen biri çıkar elbet.

ikuybu
08-11-2016, 11:52
golf 6 aracımda eibach 5 lik kullanıyorum gacırdama yok ama tıkırtı var,yayları söktük hortum geçirdik amortisör bilyarını yağladık yinede geçmedi.
hafif bozuk yolda tak tuk sesler normal araba sertleştiği için.ben tıkırtıya çözüm bulamadım hala tıkırdıyor.

Yigit-Y
08-11-2016, 11:55
Hortum takılı mı :)

driver_can
08-11-2016, 12:06
Bende de golf 7 var 2000 km de taktım 4 ay kadar oldu araç 4200 km de bende dediğiniz gibi bir ses Yok.Maslak powershopta montaj yapıldı.Babamda usta sanayide dükkanı meşgul edip babamı yormak istemediğimden dışarıda montaj yaptırdım.Benim tek kafamı kurcalayan sanki arabanın sol tarafı sol ön yarım cm gibi daha düşük sağ arka da yarım cm kadar daha yüksek gibi oldu.Araç park halindeyken bazen arkadan inip binerken gıcırdama geliyor.Babama gösterdim el freni çekili gelmesi normal yapar o sesi Dedi o da sadece park halinde el freni çekili yapıyor.

driver_can
08-11-2016, 12:08
Hortum takmadı montajı yapan ustalar baklalar birbirine vuramaz araları zaten açık fazlasıyla Dedi doğru benimde aklıma yattı.İçinden çıkan takozları kullandık biz arabanınkileri söküp.

evolution_9
08-11-2016, 12:09
özeellşkle yağmurlu havalarda ıslandığı zaman geliyor ben kafaya takmıyorum

Yigit-Y
08-11-2016, 12:17
Yay press işi yapan

Bir ustaya gidin

Hortumuna takozuna iyice bakar yapar

Başka yolu yok

Genellikle su ya yada yağmurlu havada bu iş patlar

Yaylardan birşey çıkacağını sanmıyorum

dqn
08-11-2016, 13:15
Teşekkür ederim ilginiz için. Dediğim gibi hortum takılı değil, takoz olarakta içinden çıkan takozları kullandık. Yaylarda hortumlu gelmedi. Yarın ustaya götüreceğim sorunu çözemezsek yüksek ihtimalle orj yayları geri taktıracağım günlük 70-80 km yol yapıyorum. Eziyet oluyor benim için.

CNR
08-11-2016, 13:28
Golf 7 kullaniyorum bende 35mm vogla o sesler bendede mevcut basta kafayi kirmistim, konu falanda acmistim yok bilya mi yok takoz mu falan, yaylarda hortum falanda yok.Direksiyoni ceviririm tikirdar kasisten gecerim gacirdar, artik alistim duymuyorum bile.

30.000 km oldu hala sesler geliyor ama sadece ses, baska 0 sorun amortisorler 0 sikinti, bence hortumu deneyin olmadi yinede sokturmeyin derim, yayli hali cok baska aracin 0 esneme cok keyifli oluyor

Bu arada arkaya biri inip binerken gicirdama denmis, yaydanda bagimsiz el freniyla alakali o durum, bende stockkende vardi hocam

5500
08-11-2016, 13:47
hortumu takmaya uğraşmamak için zararlı demişler :)

dqn
09-11-2016, 07:41
Sabah erkenden sanayideydim.Sağ arka helezon üst yuvasından çıkmış.Büyük ihtimal 4 teker yerden kesildiyse çıkmıştır dedi usta.Düzelttik, diğer yayları kontrol ettik.Test sürüşü yapıldı tüm sesler kayboldu.Şuan hiç bir ses yok çok şükür.

driver_can
24-11-2016, 16:28
Sabah erkenden sanayideydim.Sağ arka helezon üst yuvasından çıkmış.Büyük ihtimal 4 teker yerden kesildiyse çıkmıştır dedi usta.Düzelttik, diğer yayları kontrol ettik.Test sürüşü yapıldı tüm sesler kayboldu.Şuan hiç bir ses yok çok şükür.

Hadi gözünaydın ozaman bir gariplik olduğu kesindi zaten bende aynı yayı kullanıyorum sıkıntı yok.Aracın yandan bir fotosu var mı?Merak ettim.

dqn
26-11-2016, 09:48
Hadi gözünaydın ozaman bir gariplik olduğu kesindi zaten bende aynı yayı kullanıyorum sıkıntı yok.Aracın yandan bir fotosu var mı?Merak ettim.

Bunu buldum telefonda. Daha detaylilarini arabanin konusunu acip koyarim :)

http://i.hizliresim.com/41D8VQ.jpg (http://hizliresim.com/41D8VQ)

driver_can
26-11-2016, 11:31
[QUOTE=dqn;8233595]Bunu buldum telefonda. Daha detaylilarini arabanin konusunu acip koyarim :)

http://i.hizliresim.com/41D8VQ.jpg (http://hizliresim.com/41D8VQ)[/QUOTE

bayağ güzel düşürmüş bence.Bende kışlık lastik kullanmak için dover jant aldım bir takım durbanları sökeceğim kışın bakalım benimki nasıl duracak yay ve dover jant ile:)

oss
26-11-2016, 12:36
Hortum takmadı montajı yapan ustalar baklalar birbirine vuramaz araları zaten açık fazlasıyla Dedi doğru benimde aklıma yattı.İçinden çıkan takozları kullandık biz arabanınkileri söküp.

onu diyen kişiye arabamdan çıkan yayları göstermek lazım çok bilgili değilmiş kardeş çünkü spor yayda araları açık olsada sert değil bu yüzden vurma yapmaması imkansız orjinaller bile birbirine vururken

driver_can
26-11-2016, 13:23
onu diyen kişiye arabamdan çıkan yayları göstermek lazım çok bilgili değilmiş kardeş çünkü spor yayda araları açık olsada sert değil bu yüzden vurma yapmaması imkansız orjinaller bile birbirine vururken

Onu diyen kişi powershopta çalışıyor sabahtan akşama kadar hızlı araba modifikasyonları yapıyorlar.Ayrıca gayette hortumsuz kullanıyorum birbirine falan vurmuyor.Yatak yayı değil ki bu okadar açılıp kapansın birbirine vursun.Orjinal yayları çukurda birbirine vurup ses çıkaran arabam olmadı

oss
26-11-2016, 22:21
Onu diyen kişi powershopta çalışıyor sabahtan akşama kadar hızlı araba modifikasyonları yapıyorlar.Ayrıca gayette hortumsuz kullanıyorum birbirine falan vurmuyor.Yatak yayı değil ki bu okadar açılıp kapansın birbirine vursun.Orjinal yayları çukurda birbirine vurup ses çıkaran arabam olmadı

benim gördüğüm bunlar kardeşim burda iddalaşmanın bi anlamı yok çünkü hortum attığım yerler dahil hepsinin değdiğinden bahsediyorum burda konu aracı nasıl kullandığına bağlı kısmına giriyor işin daha sağlam olması için dedim bilgisiz diye şayet işi bilenler benim düşündüğümü düşünmezler mi ?
nere olursa olsun güvenme kul yapısı emin tecrübe ettiğimden söylüyorum şurası iyi burası iyi diye hem pahalı hemde işi kötü yapanlar mevcut
kendimden örnek vermek gerekirse eline su dökemez dedikleri egzozcu ya dp yaptırdım hem sensörümü bozdu arabanın kaportasına zarar vermis hemde pahalıya geldi hemde araba bir hafta yattı muayene gireceği için araca dpf ini tekrar taktırdım inanır mısın en ucuz yere gittim 150 liraya hallettim hemde yarım gün içerisinde oldu ve sağlamda sensörüm filanda bozulmadı burda kaç yerde umulmadık hatalar yaparak görüyoruz konular açılıyor ankarada ayanlar diye süspansiyon istemi ile ilgilenen yer var bu adam prof çünkü işinde niye yazılım atılmıyor veya ses sistemi takılmıyor ? benim tavsiyem git götür hortumlattır çünkü amortisörde ses yapmaya başlıyor çalışma aralığı kısaldığı için

driver_can
26-11-2016, 23:46
benim gördüğüm bunlar kardeşim burda iddalaşmanın bi anlamı yok çünkü hortum attığım yerler dahil hepsinin değdiğinden bahsediyorum burda konu aracı nasıl kullandığına bağlı kısmına giriyor işin daha sağlam olması için dedim bilgisiz diye şayet işi bilenler benim düşündüğümü düşünmezler mi ?
nere olursa olsun güvenme kul yapısı emin tecrübe ettiğimden söylüyorum şurası iyi burası iyi diye hem pahalı hemde işi kötü yapanlar mevcut
kendimden örnek vermek gerekirse eline su dökemez dedikleri egzozcu ya dp yaptırdım hem sensörümü bozdu arabanın kaportasına zarar vermis hemde pahalıya geldi hemde araba bir hafta yattı muayene gireceği için araca dpf ini tekrar taktırdım inanır mısın en ucuz yere gittim 150 liraya hallettim hemde yarım gün içerisinde oldu ve sağlamda sensörüm filanda bozulmadı burda kaç yerde umulmadık hatalar yaparak görüyoruz konular açılıyor ankarada ayanlar diye süspansiyon istemi ile ilgilenen yer var bu adam prof çünkü işinde niye yazılım atılmıyor veya ses sistemi takılmıyor ? benim tavsiyem git götür hortumlattır çünkü amortisörde ses yapmaya başlıyor çalışma aralığı kısaldığı için

Teşekkür ederim tavsiyelerin için şuan bir sıkıntı Yok olacağını da düşünmüyorum.Proflardan biri de babam 50 senedir otomobil tamircisi Bi sıkıntı olursa hallederiz sanayide esnafız çevremiz yeterli çok şükür:)hortum takmakla amortisörün çalışma aralığı neden ilişkili onu anlamadım o sizin dediğiniz 3.5 cm üzeri yaylarda amortisör değişimi de gereklidir.Hortumla alakası Yok.Birde her yayın fiziki şekli aynı değildir.Benim taktığım Eibach pro kit yaylarda hortum takmayı gerektirecek bir durum yoktu.Ki olsa zaten bunu üreten Almanlar içine plastik hortumlarını da koyarlardı.

oss
27-11-2016, 00:10
Teşekkür ederim tavsiyelerin için şuan bir sıkıntı Yok olacağını da düşünmüyorum.Proflardan biri de babam 50 senedir otomobil tamircisi Bi sıkıntı olursa hallederiz sanayide esnafız çevremiz yeterli çok şükür:)hortum takmakla amortisörün çalışma aralığı neden ilişkili onu anlamadım o sizin dediğiniz 3.5 cm üzeri yaylarda amortisör değişimi de gereklidir.Hortumla alakası Yok.Birde her yayın fiziki şekli aynı değildir.Benim taktığım Eibach pro kit yaylarda hortum takmayı gerektirecek bir durum yoktu.Ki olsa zaten bunu üreten Almanlar içine plastik hortumlarını da koyarlardı.

rica ederim amortisörlerden ses gelecek dememin sebebi hortumlardan değil spor yay taktığınız zaman (25 mm e kadar ) std amortisörler bi nebze çalışmaları devam edebiliyor 35 ile60 mm de ise çalışamıyor spor amortisör veya coilovera geçmek gerekiyor
hortumu niye mühendis std araca yaylarına koymuyor veya yayı üreten firma içinde göndermiyor diyebilirsiniz buna kısa örnek geçmek isterim ford fiesta 2010 model araç sıfır geldiğinde belli bi paket vs ile geliyor ses şikayetimizden ötürü servis belli meblağ suretinde izolasyon yapabiliiriz şimdi müh. sormak lazım servis sizin onayladığınız bir sey mi yapıyor yapıyorsa sizin neden eklemediniz şayet yapmıyorsa servis de niye var bu kimisine göre ek masraf kimine göre gereksizdir o yüzden gelmiyordur

Burak
27-11-2016, 10:39
Eibach'in son tasarimlarinda yay sıkıştığında baklalar birbirine değmiyor. Hortum gereksiz bu yüzden. Fotoğrafta da cok net gozukuyor. Alt ve ust uçlar daha dar, yakınındaki baklanın üzerine çökmek yerine icine giriyor.

http://www.eibach.com.au/wp-content/uploads/2012/09/prokithead.jpg