PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Şu dönemde eldeki aracı satıp ikinci el veya sıfır araç almak

sevo16
15-11-2016, 18:13
Merhabalar

Başlıkta belirttiğim durum kuzenim için geçerli.***** ötv zammı kapıda. Zamdan sonra araç alımının zorlaşacağını düşünüyorlar. Bu yüzden ellerindeki aracı satıp yeni araç alma düşünceleri var. Ellerinde 35-40 arası bir nakit olacak. İlk düşünce bütçeyi 50-55 civarına çıkarıp scirocco almak (kredi vs ile). İkinci düşünce ise 40 bini peşinat olarak kullanıp 80 bin civarına leon fr almak garantisini uzatıp 4-5 sene kullanmak o bütçelere ben f20 116i önerdim ama arada bayi olamadan o kadar kredi alamayacağını düşünüyor

Manuel vites olacak Aracın4 kapı yada tek kapı olması farketmez genelde şehir içi kullanılacak yılda 10-15 bin km yapacak spor görünümlü olmalı birde act motorun yazılım vb. uygulamalara karşı durumu nasıldır

Not: ben sıfır araca ön yargılı olduğum için sizin yorumunuza sunduk

Şimdiden teşekkürler

Ers
15-11-2016, 18:16
Aracın toplam fiyatı 95.000 i geçmiyor ise vergiden etkilenmeyecek. Sıkıntı yapacak bi durum yok sanki .

sevo16
15-11-2016, 18:22
Valla o hesabı pek bilmiyoruz fiyatı şukadarın altındaysa artıcak artmayacak falan ama bildiğimiz bişey var ki ötv geldikten sonraki tüm araçların fiyatı artar burası Türkiye :) dolaylı olarak ikinci eldeki araçlarda artacak yani sıfır scirocco 15 bin zam yediğinde ikinci elinde en az 5-7 zamlanır diye düşündük

atilla_88
15-11-2016, 18:32
Şu dönemde ülkeyi terketmek en mantıklısı aslında bu ülkede hiç birşey ucuzlamaz, üzüntü yorgunluk stres verir bu ülke hergün şehit haberi duyarsın patlama olur zam gelir.

neyse daha yazmayım

sevo16
15-11-2016, 18:42
hocam siz isterseniz terkedebilirsiniz biz daha yaşanabilir bi memleket için elimizden geleni yapmakla yükümlüyüz başarılı oluruz olmayız ama elimizden geleni yapmakla mükellefiz neyse bu konulara hiç girmeyelim :)

onursumer
15-11-2016, 19:22
eğer bindiği araçtan bir şikyati yoksa bu donemde borca girip araç almak hiç mantıklı değil

onun yerine kredi oder gibi bi hesaba para atmak daha akıllıca olur :)

sevo16
15-11-2016, 19:42
Dediğinizde mantıklı ama maalesef bi borç harç olmayınca o para hesaba yatmıyor maalesef hep bi bahane çıkıyor sizde bilirsiniz :) birde paramızda hep değer kaybediyor

Aslında onun aklında şöyle bir düşüncede var dile getirmiyor ama ben tahmin edebiliyorum Nasıl bi önceki ötv zammında ucuza araç alanlar bikaç sene sonra zarar etmeden sattı (miktar olarak zarar etmedi ama değer kaybetti para bu bi gerçek) yine aynı durum olur mu 80e aldığım aracı 3 sene sonra az zararla satsam elimdeki para 40binden 60 70 bine çıkmış olur mantığı var biraz ;)

b.ustaoglu
16-11-2016, 01:02
Galba en mantikli is imkan varsa temelden eve girmek :) tam bitmis halindeki satis fiyatinin 3te1 parasina ev sahibi olabiliyosunuz. 7-8 ayda da bi apartmani dikiyolar eskisi gibi degil

Mutu
16-11-2016, 01:35
Aklımda sıfır ya da 2.el temiz 1.2tsi polo almak vardı. aslında ondan önce de ailede tek araç olsun donanumlı 1.2 tsi alalım dite düşünüyordum. En son evdeki ara durdu ben naktimle compact aldım. Araba kredisi için ödemeyi göze aldığımız miktarla krediye yönlendirip ev aldık. 850 tl kira getirisi mevcut. Otomobil falan ölü yatırım. Eğer ev vs. yoksa öncelik başını sokacak bir ev bence. Otomobil son vergi zammı sigorta şartlarından sonra zaten lükstü de artık çok daha lüks oldu. Hatta bir an önce istanbuldan taşınmak lazım. Bakalım aklımızda kredisi bitince evi satıp boludan konut almak mevcut. Bakalım zaman ne gösterecek.

Mutu
16-11-2016, 01:36
Aklımda sıfır ya da 2.el temiz 1.2tsi polo almak vardı. aslında ondan önce de ailede tek araç olsun donanumlı 1.2 tsi alalım dite düşünüyordum. En son evdeki ara durdu ben naktimle compact aldım. Araba kredisi için ödemeyi göze aldığımız miktarla krediye yönlendirip ev aldık. 850 tl kira getirisi mevcut. Otomobil falan ölü yatırım. Eğer ev vs. yoksa öncelik başını sokacak bir ev bence. Otomobil son vergi zammı sigorta şartlarından sonra zaten lükstü de artık çok daha lüks oldu. Hatta bir an önce istanbuldan taşınmak lazım. Bakalım aklımızda kredisi bitince evi satıp boludan konut almak mevcut. Bakalım zaman ne gösterecek.

donanımlı 1.2tsi golf
araba

brs852
16-11-2016, 04:06
Oldum olası sıfır arabanın zarar olduğunu düşünüyorum temiz ikinci eller daha mantıklı geliyor bana her zaman

mikelazi
16-11-2016, 10:12
bir dostum 80 binde 2006 otm corsa cdti sini 30bine satamadı.27 bine 0km hyundai i20 otm panorama ile takasladı.

üzerine 34bin kredi çekti.şuan paşalar gibi biniyor.eve 4 maaş giriyor.1,5 maaş arabanın kredisini ödüyor.3 sene sonra gider gene 0 alır eminim.

herkezin hesabı kitabı ayrıdır.bende kolay kolay 0 km araba almam.ama araba işinden anlamıyan,bakım nedir bilmeyen kişiler 0 araç almalı kafaları daha rahat oluyor.

Yigit-Y
16-11-2016, 10:20
F10 5.20
F20 F30 3.16 3.20 arası
A C CLA E 180 ler keza öyle

Bunlara sahip olanlar satmadığı taktirde seneye biraz daha primlenebilir

Ötv bu tarz arabalara vuracak :)