Orijinalini görmek için tıklayınız : Hayabusa ile yürüyen Fiat Tipo ve sizin yorumlarýnýz
///Mpower
26-11-2016, 00:03
Küçüklüğümde sahibi olmamız sebebi ile hastası olduğum, ölmeden önce birisine sahip olmak istediğim (2.0 16V Sedicivalvole) ülkemizde Tofaş sayesinde hakettiği değeri görmeyen, imajı bozulan Fiat Tipo'ların şu şekilde örneklerini görmek beni oldukça mutlu ediyor. Gerçekten potansiyeli olduğu açık. Videodaki araç bu potansiyeli kullananlardan bir örnek. 2008-2009 senelerinde yapılmış bir otomobil. Bunu elimden geldiğince araştırdım, videolarını izledim.
Şu videoda 2 bar'da yürüyor (1.8 bar 560 whp);
https://www.youtube.com/watch?v=ojLnpyh-QTw&t=223s
Görüldüğü gibi son görüntülerde Porsche ile burun buruna hatta geçiyor gibi bişey :o
Videonun paylaşıldığı forumlara girdim ve Tipo'nun sahibi ile arkadaş olduğunu söyleyen biri 250 ye kadar Suzuki Hayabusa ile kafa kafaya olduğunu 250 den sonra Tipo'nun kafayı çıkardığını belirtmiş. Çok iyi değilmi :D
Şu video da ise (1:52) 200+ ZX12 ve Hayabusa ile kafa kafaya gidiyor;
https://www.youtube.com/watch?v=oFpgZwHcVvE
Bu da 700 hp iken bayan bir muhabir ile çekilen bir video (700+ hp 2.95 bar'da alınmış olması gerek);
Fiat Tipo Turbo 700hp - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=Lym1HFfHthg&t=3s)
(Lancia 2.0t olarak belirttiği motor Tipo'nun motoru ile aynı, Tipo'da atmosferik, Lancia'da turbo olarak çıkmış sadece ufak mekanik değişiklikler mevcut sanırım)
Burada ise 245 e kadar Hayabusa ile gidiyor fakat 245 de yakıt pompası ile ilgili bir sıkıntı oluşuyor (2.95 bar);
http://www.dailymotion.com/video/x9d5cn_gt35r-fiat-tipo-turbo-vs-2008-suzuk_auto
Ama bu sorunu yeniyorlar ve sanırım başarılı olan girişimde Tipo'nun öne fırladığı söyleniyor videoda görüldüğü gibi :o
Evet bu konu hakkında yorumlarınızı bekliyorum ve bildikleriniz varsa aktarmanızı rica ediyorum Tipo(Tofaş hariç), modifiye konusunda bence gayet güzel ve potansiyele sahip bir otomobil sadece italyan ve sedicivalvole olan modellerin ülkemizde usta ve parça sıkıntısı çektiğini düşünüyorum. Türkiye'de fazla nüfusları da yoktur zaten kendilerinin. Allah, inşallah bir tanesini sağlam yüklemeyi nasip eder bir gün :o
http://petrolblog.com/wp-content/uploads/2014/02/Red-Fiat-Tipo-2.0-16v.jpg
2.0 Tipoların 94 yılına kadar olanları İtalyan üretimdir. 96 yılında Tofaş fabrikasında üretilmeye başlanmıştır ve 5 kapılıdır. Ülkemizde videodaki gibi örneği mevcuttu. O araçta direk fiat coupe turbo motoru vardı. Yanlış hatırlamıyorsam araç Saffet Üçüncü nündü. Zamanında istanbul otobanında E36 M3 sahibi arkadaş 286 lık yakalayamadığını söyledi :) büyük bir ihtimalle o araçtı.
Aracın ( yerli üretim olanı için) orjinal performansı bilmiyorum kullandınız mı 2.0 bir araç gibi yürümez , standartta 137 beygir gibi bir güç üretirdi 148 beygir olarak satıldı. Şehir içi 12 litrenin altını yakmaz. Zamanında çoğu araçtan iyi yol tutuyordu yüksek hızlarda stabildi aerodinamiği de zamanına göre güzel bir araçtı. Atmosferik olarak zamanında yüklenmişti 160 üstünü yakalanamamıştı. Şimdi daha farklı şeyler yapabilirsin belki atmosferik olarak ama günümüzde imkanlar gelişmişken aşırı besleme daha iyi olacaktır.
gokhankenar
26-11-2016, 11:49
2010 yılından beri sedicivalvole kullanıcısıyım. 96 dan itibaren Türkiyede üretilmeye başlandı. Türkiyede üretilen modeller benzindeki oktan farklılığı nedeniyle yasılımsal olarak kısıtlamalı satışa sunuldu. Ben ilk aldığımda dynoya girmiştim ve araç 124hp vermişti. Daha sonra aracıma yazılım yaptırdım ve Fiat coupesi olan bir arkadaşımın epromunu kendime kopyalattım. Yazılım + filtre + iridyum buji + 51mm egzoz ile 150hp yi yakaladım :) . Üye araçlarına konu açtığımda bir arkadaş yorum yazmıştı bunlar tam bir şaka makinası diye :) Gerçekten de öyle. Gidişinden ve konforundan çok memnunum.
Buda aracımın konusu ;
http://www.techturkey.com/forum/otomobilleriniz/216123-1999-fiat-tipo-2-0ie-16v-sedycyvalvole-kirmizi.html
gokhankenar
26-11-2016, 12:28
Profesyonel bir şekilde yükleme yapıldığında gerçekten çoğu araca karşı üstün olma potansiyeline sahip bana göre :) .
mikelazi
26-11-2016, 13:10
TG yi hatırlayan varmı bordo 2.0 tipo tsw venom lu.
2.0 ların motor alfa q4-lancia integrale motorunun turbosuzu zaten
Gökhan Kavuştu
26-11-2016, 14:19
Uno Turbo ie, Tipo Sedicivalvole ve Tempra Coupe; bu üç arabaya çocukluğumdan beri büyük ilgi duyuyorum. Umarım bunlardan birine sahip olmak kısmet olur.
http://i.imgur.com/i598SE0.jpg
http://i.imgur.com/zaMIq96.jpg
http://i.imgur.com/cGb9RVH.jpg
HondatugraL
26-11-2016, 14:42
Civicten önceki arabamız tempraydı ne sallanırdı arkası ya uzun yolda mışıl mışıl uyurdum. Şuan babama tertemız bır tempra ver alır koyar otoparkına hala daha hastası tek hayalı mercedes ama emınım mersoda S le gezerken bıle çevirir kafasını tempraya bakar ulan ne arabaydı bee der.
phoenixs
26-11-2016, 14:56
Bi motosiklet kullanıcısı olarak videoların bence net bi geçerliliği Yok hocam
Suzuki GSX-R 1000 K7 0-300 km/h HD - YouTube (https://youtu.be/4OAXrE5uFqc)
Bu linkten 0-300 yapan bi gsxr izleyebilirsiniz ve bu eski bi gsxr
1300 cc hayabusa dan bahsediyorız hocam demek ki sürücüler de iş Yok eğlence amaçlı çekilmiş bir video
///Mpower
26-11-2016, 17:31
Profesyonel bir şekilde yükleme yapıldığında gerçekten çoğu araca karşı üstün olma potansiyeline sahip bana göre :) .
Bunu zaten Lancia Delta modelinden görebiliyoruz rallilerde kullanıldığı zamanlarda baya başarılıydı
///Mpower
26-11-2016, 17:33
Bi motosiklet kullanıcısı olarak videoların bence net bi geçerliliği Yok hocam
Suzuki GSX-R 1000 K7 0-300 km/h HD - YouTube (https://youtu.be/4OAXrE5uFqc)
Bu linkten 0-300 yapan bi gsxr izleyebilirsiniz ve bu eski bi gsxr
1300 cc hayabusa dan bahsediyorız hocam demek ki sürücüler de iş Yok eğlence amaçlı çekilmiş bir video
Aracın 1050 kilo olduğunu hesaba katarsak bence mümkün
mikelazi
26-11-2016, 18:06
2.0cc integrale motorunu yürüyeni (4x4) ile birlikte uno ya swaplaya çok.
bir hayabusa degil ama çok zevkli videolar.
FIAT UNO TURBO 2.0 16V-400HP VS TOYOTA SUPRA-500HP VIDEO 2 - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=e_S_EIVvt-c)
///Mpower
26-11-2016, 18:42
2.0cc integrale motorunu yürüyeni (4x4) ile birlikte uno ya swaplaya çok.
bir hayabusa degil ama çok zevkli videolar.
FIAT UNO TURBO 2.0 16V-400HP VS TOYOTA SUPRA-500HP VIDEO 2 - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=e_S_EIVvt-c)
Ses harika geliyo :D
sadece tipo değil tempra da Sedicivalvole
E21hamza
26-11-2016, 19:51
Tek kapılı modellerde şanzıman oranları farklı ve cat yok diye hatırlıyorum tabi ağırlık olarak da fark var. Zamanında ben de almayı düşünmüştüm çok temiz bir tane de bulmuştum hatta ama motor parçalarının zor bulunması ve bulunan parçaların da aşırı pahalı olması sebebiyle vazgeçmiştim, bu motordan anlayan usta sayısı neredeyse yok denecek kadar az, çoğu usta anlarım diyor fakat sadece anladığını sanıyor. Yanılmıyorsam egzoz manifoldunun kartere yakın geçmesinden dolayı özellikle 4. gözde yağ sıcaklığının yükselmesi ve buna bağlı olarak kronik yatak sarma sorunu vardı, manifolda yapılan çeşitli modifiyeler ile bu sorunu azaltmak mümkün, fakat orjinali bulunmadığı için yan sanayi ya da ömrünü doldurmuş yeterli basıncı sağlayamayan yağ pompasının kullanılmasından dolayı da düşük yağlama sebebi ile bu sorun tekrar ortaya çıkıyor. Türkiye'de bu şekilde bir yükleme yapmak ve hayabusa ile yürümek biraz hayal ürünü olur, yapılsa bile harcanacak parayı pek kestiremiyorum.
700 Değil 1700 HP olsa, gökten kapıma bedava düşse tutmam otoparkta..
Zamanın güzel araçlarından olabilir ama 2016'nın değil..
Benim için otomobil kavramı 0'dan xxx'e en hızlı sürede çıkmanın dışında bir yerlerde
///Mpower
27-11-2016, 00:39
Benim için otomobil kavramı 0'dan xxx'e en hızlı sürede çıkmanın dışında bir yerlerde
Hastası olanın dışında bu arabayı yapacak, yükleyecek kişi çıkmayacaktır. Hastasının da saniyelerle zaten işi olmaz...
gokhankenar
27-11-2016, 01:39
Hastası olanın dışında bu arabayı yapacak, yükleyecek kişi çıkmayacaktır. Hastasının da saniyelerle zaten işi olmaz...
Aynen öyle. Büyük bir zevkle biniyorum sahsen ben orda sıkayım şununla kalkayım sürekli roll yapmaya otobana gideyim falan gibi düşüncelerim yok artık. Tamamen keyfi olarak biniyorum homurtusu etraftaki insanların kafasını çevirip bakması bu modelden az buçukta olsa anlayan insanların araba hakkında sorular sorması talip olan insanlar vs vs. Iste gercek keyif budur :) Hastalık derecesinde bağlıyım arabama...
çocukluğumda en çok sevdiğim araçtı tipo hatta ateş kırmızı dedikleri renkte bizde vardı rengi tipi sağı solu ne biliyim çok farklı gelirdi bana hep full orjinalini bulsam misal alırım :) mersinde dayımda kırmızı tempra var ilk sahibi 90küsür binde lpg bile takılmadı hiç en ufak boya yanığı dahi yok,görüşeyim satarsa bana alıyim anılarım canlandı :)
bu sitenin kuruluş amacı 100-200 arası sürenin yada 60-200 arası sürenin yada bu iki vasıta arasındaki şöför yol etkenlerinin toplamının sonucunun karşılaştırılması ve bu karşılaştırmada galip gelmeye çalışmak değil mi? forumda orjinal arabamı nasıl daha güvenli yaparım diye dolaşan ben hiç görmedim. sadece aracını hızlandıran ama durduramayan adamların frenlere yükseltme yaptığını gördüm.
velhasıl güzel yol tutan bir araç ki bu çoğu güvenlik unsurunun başında geliyor. güzel yol tutması demek yere iyi bastığının ve frenlerinin iyi olduğu anlamına geliyor. yani sadece 0 dan *** e çıkmıyor.
bu sitenin kuruluş amacı 100-200 arası sürenin yada 60-200 arası sürenin yada bu iki vasıta arasındaki şöför yol etkenlerinin toplamının sonucunun karşılaştırılması ve bu karşılaştırmada galip gelmeye çalışmak değil mi? forumda orjinal arabamı nasıl daha güvenli yaparım diye dolaşan ben hiç görmedim. sadece aracını hızlandıran ama durduramayan adamların frenlere yükseltme yaptığını gördüm.
velhasıl güzel yol tutan bir araç ki bu çoğu güvenlik unsurunun başında geliyor. güzel yol tutması demek yere iyi bastığının ve frenlerinin iyi olduğu anlamına geliyor. yani sadece 0 dan *** e çıkmıyor.
Değil
Standart arabasını hangi oto yıkamacıda yıkamanın daha iyi olacağı soru sorusuna cevap vermek de;
Standart aracına soğuk iklimlerde hangi yağı koymasını gerektiği sorusuna cevap vermek de
Bunun gibi nice hızlanmadan bağımsız sorulara cevap vermek de
sitenin kuruluş amaçlarından. Hatta inanır mısın, sohbet bölümünde oyun turnuvası konusu açılmasına olanak sağlayıp insanların kaynaşmasına vesile olmak da amaçlarımız arasında..
Görmediysen daha detaylı araştır; sitede frenlerle ilgili koskoca bölüm var. Bak mesela piste çıkmayan günlük kullanan bir adam fren hidroliği sormuş
http://www.techturkey.com/forum/yol-tututh-and-aktarma-ve-frenler/201594-fren-hidrolidhi-tavsiyesi.html
Bir diğeri fren vakum pompası ile ilgili konu açmış
http://www.techturkey.com/forum/yol-tututh-and-aktarma-ve-frenler/220610-ybiza-6l-1-4-tdi-fren-vakum-pompasy.html
Bir başkası aracın standart fren sistemini değiştirme konusu açmış
http://www.techturkey.com/forum/yol-tututh-and-aktarma-ve-frenler/217946-e46-fren-guncellemesy.html
Son paragrafına gelince; şahsi fikrim bedava olsa otoparkıma koymayacağım bir araç. Neyin tartışmasını yapıyorsun yok güzel yok güvenli bilmem ne diye.. Belki benim için önemli olan prestij? Belki teknolojik oyuncaklar? Sen al salonuna çıkar, dünyanın en iyi aracı diye nitelendir.. Bana ne..
Aynen; meraklısına gider
turboman
27-11-2016, 11:13
Yukarda tiponun yol tutuşundan bahsedilmiş tamam tempralarda yol tutuşu iyi olabilir buda arka dingil bağımsız olması etken gösteriyor benim bildiğim tipolar arka dingil bağımsız değil yol tutuşu nasıl iyi oluyor onu anlamadım
OrcunInce
27-11-2016, 11:47
otoparkımda şu an bir tane kendisinden var :)
yürüyen - şanzıman - motor olarak komple lancia delta integrale'ye çevrilmiş durumda. tahminimce 245 - 250 beygir civarlarında. kullanımı inanılmaz keyifli, özellikle de ışıklarda millete şaka yapmanın tadını başka bir şey vermiyor diyebilirim :D
Yukarda tiponun yol tutuşundan bahsedilmiş tamam tempralarda yol tutuşu iyi olabilir buda arka dingil bağımsız olması etken gösteriyor benim bildiğim tipolar arka dingil bağımsız değil yol tutuşu nasıl iyi oluyor onu anlamadım
2015 typer da bağımsız değil o yolda durmuyor mu ?
gokhankenar
27-11-2016, 12:51
Valla yol tutuşu gerçekten süper :icon_tup: Spor yay ile çok daha iyi ;)
///Mpower
27-11-2016, 19:30
Bu ülkede 100-200 vs. vs. sürelerde de galip gelmek için baya uğraşmak gerekiyor. 3 saniyenin altına düşmek yani. Ama arabasını 100-200'de 6-7 saniyenin altına düşürecek kadar modifiye eden biri arabanın sadece frenini düşünmez zaten. Bu sitede bir sürü bölüm var en ufak detayına kadar. Sizin gördükleriniz yani hızlanma süreleri bunlardan biri. Yani biraz gezinirsen çok yararlı şeyler bulabilirsin abi :o Ki forumda konu çeşitliliğini beğenmiyorsan bunun için sitem edecek kısımlar bile var. Buradaki konu ise bir Fiat Tipo'nun modifiye potansiyeli. O yüzden bırakalım da Fiat Tipo hakkındaki düşüncelerimiz ve yorumlarımız konuşsun iyi veya kötü, konu değişmesin. Saygılar.
///Mpower
27-11-2016, 19:31
Valla yol tutuşu gerçekten süper :icon_tup: Spor yay ile çok daha iyi ;)
Abi spor yay mı kullanıyosun ? Kullanıyorsan markasını öğrenmek isterim
Grimlord
27-11-2016, 19:42
Bir kaç ay önce Ankara'dan satılık tek kapı uno turbo vardı, keşke para olsa da alsam demiştim. Potansiyeli çok yüksek bir araba gibi duruyor izlediğim videolardan sonra :)
turboman
27-11-2016, 19:43
2015 typer da bağımsız değil o yolda durmuyor mu ?
Ben yolda durmaz manasında demedim bağımsız sistem kadar yol tutuşu iyi değil demek istedim bu bilgimide buzamana kadar 50 çeşit araba geçti elimden hepsinin karekterini tek tek yazarım benim kastım arka süspansiyon sistemi bağımsız olmuyan arabanın benim gözümde at arbasından farkı yoktur isterse 2020 typer olsun. Ha bu arada 2015 typerde orjin lsd kilt vardır onun için arka dingil ayıbını ordan kapatıyor virajlarda kaymayı engelliyor yani konuda ismi geçen araç tipo yani lsd yok gerçi olsada pek fayda etmez bence.
Ben yolda durmaz manasında demedim bağımsız sistem kadar yol tutuşu iyi değil demek istedim bu bilgimide buzamana kadar 50 çeşit araba geçti elimden hepsinin karekterini tek tek yazarım benim kastım arka süspansiyon sistemi bağımsız olmuyan arabanın benim gözümde at arbasından farkı yoktur isterse 2020 typer olsun. Ha bu arada 2015 typerde orjin lsd kilt vardır onun için arka dingil ayıbını ordan kapatıyor virajlarda kaymayı engelliyor yani konuda ismi geçen araç tipo yani lsd yok gerçi olsada pek fayda etmez bence. ��
Ben de cok farkli araclar kullandim size sunu diyebilirim ki cogu araca gore tiponun yol tutusu gercekten iyidir sinirlari zorlandiginda onden kayar spor helezon kule gergisi ile cidden cok guzel yol tutar ve yuksek suratte stabildir tabi bir impreza veya mini degil
SpeedlinE™
27-11-2016, 20:02
Bir kaç ay önce Ankara'dan satılık tek kapı uno turbo vardı, keşke para olsa da alsam demiştim. Potansiyeli çok yüksek bir araba gibi duruyor izlediğim videolardan sonra :)
beyaz olanı mı dediniz? o büyük ihtimalle stock motoru 1.4dü başka bi sanırım 1.6tempra motoru koyulmuştu turbo var yok emin değilim çünkü satıcıya fb üzerinden sormuştum gelen bakar alır gider turboyu veya turbosuz oluşu vb tarzında bi cevap vermişti muallaktayım yani onun turbolu olduğundan ama 1.6 swap olabilir o ayrı ama aylarca satılıkta süründü o araç ama son 1-2 senedir 2 tane gerçek turbo düştü ilanlara biri cem ateş beyin restore edip harun beye satığı ve başka cem beye satılmış ilk sahibinde değil kırmızı mk1 turbo birde hertürlü orj parçası üzerinde duran(direksiyonu,göstergesi vb) sakaryadan vardı mk2 turbo onun harici olanlar ya 1.1 yada 1.4idi ler. birde kaza yapıp mk2 önüne çevrilen 45s mk1leri unutmayalım. neden bu kadar şey yazdım bilmesem de elbet birşeyi vardı yoksa satılacağı düşüncesindeyim beyazın fb da da sahibinden de de durmadan ilan yenilendi. birde gerçek mk1 turbo ankarada Gökalp beyde vardı oda kazalı idi önü mk2 idi ama motoru vb kalan ne varsa mk1 turboydu oda ankaradan başka birine gitti
Grimlord
27-11-2016, 20:06
beyaz olanı mı dediniz? o büyük ihtimalle stock motoru 1.4dü başka bi sanırım 1.6tempra motoru koyulmuştu turbo var yok emin değilim çünkü satıcıya fb üzerinden sormuştum gelen bakar alır gider turboyu veya turbosuz oluşu vb tarzında bi cevap vermişti muallaktayım yani onun turbolu olduğundan ama 1.6 swap olabilir o ayrı ama aylarca satılıkta süründü o araç ama son 1-2 senedir 2 tane gerçek turbo düştü ilanlara biri cem ateş beyin restore edip harun beye satığı ve başka cem beye satılmış ilk sahibinde değil kırmızı mk1 turbo birde hertürlü orj parçası üzerinde duran(direksiyonu,göstergesi vb) sakaryadan vardı mk2 turbo onun harici olanlar ya 1.1 yada 1.4idi ler. birde kaza yapıp mk2 önüne çevrilen 45s mk1leri unutmayalım. neden bu kadar şey yazdım bilmesem de elbet birşeyi vardı yoksa satılacağı düşüncesindeyim beyazın fb da da sahibinden de de durmadan ilan yenilendi. birde gerçek mk1 turbo ankarada Gökalp beyde vardı oda kazalı idi önü mk2 idi ama motoru vb kalan ne varsa mk1 turboydu oda ankaradan başka birine gitti
Aynen beyaz renkli, altın renk spoon jant vardı. Tek kapı olduğu için ilgimi çekmişti.
1 ay önce Çayyolu civarında yine gördüm, araç kozmetik olarak aynı ama hiç egzoz veya bow sesi falan yoktu. (Önü de dediğin gibi mk2 idi, sanırım farlar tampon sisler falan farklı).
Dediğin gibi olabilir o zaman, hatta belki turbolu bile değildir :)
Drive Fast
27-11-2016, 20:35
benim babamın temrasında da 160 tan sonra tabut resmi çıkıyomuş :D babam beni bu olaya çocukluğum boyunca inandırdı hep merak ediyordum nasıl bir şey diye :)
///Mpower
27-11-2016, 21:13
benim babamın temrasında da 160 tan sonra tabut resmi çıkıyomuş :D babam beni bu olaya çocukluğum boyunca inandırdı hep merak ediyordum nasıl bir şey diye :)
Bende inanmıştım bu olaya :D Hatta bizimki 1.4 S diye üzülürdüm elektronik gösterge yok diye :D :D :D
///Mpower
27-11-2016, 21:37
Ben yolda durmaz manasında demedim bağımsız sistem kadar yol tutuşu iyi değil demek istedim bu bilgimide buzamana kadar 50 çeşit araba geçti elimden hepsinin karekterini tek tek yazarım benim kastım arka süspansiyon sistemi bağımsız olmuyan arabanın benim gözümde at arbasından farkı yoktur isterse 2020 typer olsun. Ha bu arada 2015 typerde orjin lsd kilt vardır onun için arka dingil ayıbını ordan kapatıyor virajlarda kaymayı engelliyor yani konuda ismi geçen araç tipo yani lsd yok gerçi olsada pek fayda etmez bence. ��
İngiltere'de olup, çok ta başarılı bir araç olur kendisi (LSD mevcut);
http://img.photobucket.com/albums/v160/mk1dub/LMA_Silverstone_OCT2006/LMA_SIL_041.jpg
http://www.nyssaracing.com/images/20110611_Fiat_Tipo_500.jpg
http://img.photobucket.com/albums/v74/sediciRich/IMG_6722.jpg
http://img.photobucket.com/albums/v74/sediciRich/DSC00753.jpg
http://img.photobucket.com/albums/v74/sediciRich/DSC00755.jpg
turboman
27-11-2016, 21:42
İngiltere'de olup, çok ta başarılı bir araç olur kendisi (LSD mevcut);
http://img.photobucket.com/albums/v160/mk1dub/LMA_Silverstone_OCT2006/LMA_SIL_041.jpg
http://www.nyssaracing.com/images/20110611_Fiat_Tipo_500.jpg
http://img.photobucket.com/albums/v74/sediciRich/IMG_6722.jpg
http://img.photobucket.com/albums/v74/sediciRich/DSC00753.jpg
http://img.photobucket.com/albums/v74/sediciRich/DSC00755.jpg lsd var dediğin araç özel üretim veya yapım güzel ülkemde kaç tane lsd li tipo var bi söylermisin varsayımlardan değilde gerçeklerden bilgi verelim
cabrioleter
27-11-2016, 21:56
golf 7 de hem torsiyon hem bağımsız süspanyion seçeneği vardı ve testler arada dağlar bayırlar olmadığını söylüyordu. hatta nette videoda var arasanız.
ayrıca torsiyonlu hot-hatclerin kendilerinden çok daha güçlü süpersporlara kafa tutması hatta geçmesi sanırım torsiyon yol tutmaz demenin ne kadar komik olduğunu gözler önüne seriyor..
///Mpower
27-11-2016, 22:11
lsd var dediğin araç özel üretim veya yapım güzel ülkemde kaç tane lsd li tipo var bi söylermisin varsayımlardan değilde gerçeklerden bilgi verelim
Gerçekten kafaya koyan biri bu işi yapar gerekirse milyarlar döker yapar olmayacak bişey yok. Sadece kimse Tipo'yu bu hale getirmek istememiştir, bunun için bütçe ayırmamıştır o kadar. Ki zaten sizin bahsettiğiniz şey ülkede olup olmaması değildi zaten :o LSD'nin işe yarayıp yaramayacağıydı o yüzden gerçeklerden bilgi vermeyi geçelim de tutarlı olalım biraz :D Yazdığınız şey aynen bu çünkü '' ismi geçen araç tipo yani lsd yok gerçi olsada pek fayda etmez bence.'' ben buna cevaben yazdım siz nasıl anladıysanız artık.
turboman
27-11-2016, 22:25
golf 7 de hem torsiyon hem bağımsız süspanyion seçeneği vardı ve testler arada dağlar bayırlar olmadığını söylüyordu. hatta nette videoda var arasanız.
ayrıca torsiyonlu hot-hatclerin kendilerinden çok daha güçlü süpersporlara kafa tutması hatta geçmesi sanırım torsiyon yol tutmaz demenin ne kadar komik olduğunu gözler önüne seriyor..yazılanları dikkatli okumamışsınız ancak testlerdeki farkıdamı görmezden geliyosunuz iki sistem var ve bir diğerinden iyi ben iyi olanı savunuyorum siz testte ikinci olanı bence sizin yazdığınız komik.
Yiğit G.
27-11-2016, 23:15
Bizimde tempramız vardı ilk çıktıgında almıştık , herkes o zaman mercedes gözü ile bakıyordu rahmetli babam gözü gibi severdi benim için değeri çok yüksektir ama tempra tipo bu araçlar ne efsane kategorisine girer nede yanına yaklaşır.Bir efsane varsa oda tempra altyapısı kullanan 155 q4 dür.Hani tempra ve tiponun en yaklaşacagı efsane budur.Ha birde hard tune u araç modellerine bağlamamak lazım , bütün piyasadaki eski yeni araçlar deli gibi yüklenebilir.Bu onları efsane yapmaz.Önemli olan fabrikasyon hızlanması , yol tutuşu güvenliği birde tipi vs.
cabrioleter
27-11-2016, 23:21
yazılanları dikkatli okumamışsınız ancak testlerdeki farkıdamı görmezden geliyosunuz iki sistem var ve bir diğerinden iyi ben iyi olanı savunuyorum siz testte ikinci olanı bence sizin yazdığınız komik.
hahaha :D
at arabasından farkı yok dediniz daha ne diyecektiniz acaba?
mikelazi
28-11-2016, 09:57
face grubunda bir kaç soru sormuştum o arkadaşa,ilanı kaldırdı.
atmo 1.6swap bile binilirdi bence :)
gokhankenar
28-11-2016, 16:02
Abi spor yay mı kullanıyosun ? Kullanıyorsan markasını öğrenmek isterim
Şu anda bindiğim aracımda spor yaylar takılı değil. Fırsat bulup taktıramadım. Bir önceki sedicivalvolem de 3.5cm H@R marka spor yay kullanmıştım. Şu anda takılmayı bekleyenlerde H@R 3.5cm :icon_tup:
Aracın ( yerli üretim olanı için) orjinal performansı bilmiyorum kullandınız mı 2.0 bir araç gibi yürümez , standartta 137 beygir gibi bir güç üretirdi 148 beygir olarak satıldı. Şehir içi 12 litrenin altını yakmaz.
2005 yılında 97 model, 4 kapılı ve sözde 148'lik modelini almıştım. O kadar güzel bir sesi ve muazzam!! bir tüketimi vardı ki acayip yürüdüğünü sanıyordum. Taa ki stok Kadett GSI aracımla deneyene kadar :) Her vites ve her hız aralığında denemişizdir. Kadett her denemede ayıra ayıra gidiyordu. Performansı kesinlikle vasat bir araçtı.
///Mpower
28-11-2016, 20:52
Bizimde tempramız vardı ilk çıktıgında almıştık , herkes o zaman mercedes gözü ile bakıyordu rahmetli babam gözü gibi severdi benim için değeri çok yüksektir ama tempra tipo bu araçlar ne efsane kategorisine girer nede yanına yaklaşır.Bir efsane varsa oda tempra altyapısı kullanan 155 q4 dür.Hani tempra ve tiponun en yaklaşacagı efsane budur.Ha birde hard tune u araç modellerine bağlamamak lazım , bütün piyasadaki eski yeni araçlar deli gibi yüklenebilir.Bu onları efsane yapmaz.Önemli olan fabrikasyon hızlanması , yol tutuşu güvenliği birde tipi vs.
Bence Türkiye için konuşacak olursak Tempra, Türk insanı için efsane bir araç :o
Yiğit G.
28-11-2016, 21:39
Bence Türkiye için konuşacak olursak Tempra, Türk insanı için efsane bir araç :o
Anılarımız gençliğimiz çocuklugumuz onda geçtiği için efsanedir :)
///Mpower
29-11-2016, 19:57
Başarılı bir örnek daha;
https://www.youtube.com/watch?v=YR9uIZ9ygcI
sedicivalvole = 16v ..... italyanca.... tipoya özgü bişey değil :)
///Mpower
29-11-2016, 21:22
sedicivalvole = 16v ..... italyanca.... tipoya özgü bişey değil :)
Koyacak isim bulamamışlar abi zamanında :D Tipo'ya özgü bişey değil 16v olması ama modelin direk adını ''sedicivalvole'' koymuşlar yapıcak bişey yok gayette hoş durmuş bence :o
///Mpower
01-12-2016, 16:48
Lampredi 16v motora sahip bir yüklü makine daha GT3582R (600HP-??psi);
https://www.youtube.com/watch?v=qparQ7B-c4s