Orijinalini görmek için tıklayınız : Alkol ve Sigaraya Vergi düzenlemesi zam değil
Alkol ve sigara kullanmıyorum... Haliyle ikisine de karşıyım gibi bir durum oluşuyor otomatik olarak...
Ben yıllardır karşı değilim... Sen içmezsen, o içmezse, bu kullanmazsa kim vergi ödeyecek? Çok için ki devletimiz vergi tahsil etsin, benzine az bindirsin!
İçin, azaltmayın, bırakmayın...!
"Kolalı gazozlar, alkollü içkiler, tütün ürünlerinde ÖTV tutarına ilişkin karar yayımlandı. Alkollü içki ve sigarada ÖTV yüzde 10 ile 27.5 arasında arttı.
Hükümetin alacağı maktu vergilerdeki değişiklikler Resmi Gazete'de yayımlandı ve yürürlüğe girdi."
Alkollu icki ve sigaraya zam; OTV oranı yuzde 10 ile 27 arasında arttı! - Ekonomi - T24 (http://t24.com.tr/haber/alkollu-icki-ve-sigaraya-zam-otv-orani-yuzde-10-ile-27-arasinda-artti,374098)
mılletce bır olabılsek.bı donem ne benzın ne sıgara ne alkol vs almasak. basarbılsek. bkın neler oluyorda. bızde kım yapacak
Gökhan Kavuştu
01-12-2016, 07:56
Ekonomimiz çok iyiydi hani, IMF'ye borç veriyorduk falan?
Skyhawk34
01-12-2016, 08:07
Milf ve mature grubu araçlarda ötv de zam yapılmayacakmış bu sevindirici
MetalliHead
01-12-2016, 08:16
Zam gelmeden birkaç karton almak lazım . Yunan free shopunun sigara fiyatlarını bilen var mı ?
Ülkede satıp parasını yiyecek birşeyde kalmadı tabi koşar adımla bogaza kadar b.ka batıyoruz
son çırpınışları heralde baksanıza 1ocak2017'yi bile bekleyemediler zammı yaslamak için. tüm vergi oranlarıda rekora koştuğuna göre şimdi tek kalan köprünün ortasına bir adam daha dikmek olacak
Zam geldi diye bırakmayın sakın, küseriz Milletçek!
MetalliHead
01-12-2016, 08:31
Vergi ödeyeceğiz sigara ikram edecekler :D
Tekel bayiler kalkacak sigara/alkol vergi dairesinden vezneye önce para yatırılacak sonra yan masadan ödeme makbuzu ile teslim alınacak :)
Bas bas bağırıyorum devlet halkının sağlığını gözetmek zorunda diye sesimi duydular sanırım :)
Acaba gidip yazarkasa olayını gerçekleştirsem kaç yıl yatarım aq
free-hifi
01-12-2016, 08:51
Pkk bunu sevdi...
Prestij vs kopru altı canlanacak
ufuksaracci
01-12-2016, 08:52
ohhh yaaa bir kaç gündür niye istikrarlı değiliz diye soruyordum kendime, gördüm ki yine istikrarlıyız.
Farkettiyseniz aynı zamandı İsrail'e olan bir tepki de gelmiş ayrıca tebrik ederim . Herkes haftasonu kolalı içeceklerini alıp meydanlarda döksün .
Hep 50liralik icenler kafaniz guzel oluyor mu :) kac duble geliyor 50tl ye?
Alkol kullanmam azima surmem sigara da az iciyorum haftada 1 paket kadar zamdan etkilenmem ama b.ku cikti artik bu duzenlemelerin. Nereye kadar cok merak ediyorum
phoenixs
01-12-2016, 09:05
Tüpe zam,gaza zam hani bize (z)** .. - YouTube (https://youtu.be/Br_m-lgj1es)
Zam geldikçe aklıma hep bu video gelir :-)
atakanakdeniz
01-12-2016, 09:06
bi kısa aquablue ötv bi de 70 lik yeni ötv alabilmiyim 2 tane de malt ötv alıyım.
Passattan inen motorcuya el kol yapan gergin abilere denk gelirsen muhtemelen paralel yatırıp toprak atarlar, denk gelmezsen muhtemelen müebbet.
Yazar kasa yetmez yalnız bir ana yasa kitapçığını bumerang olarak kullanacak delikanlı daha lazım :)
Şu da var ne atarsan at değişmez artık.
mikelazi
01-12-2016, 09:13
ohhh yaaa bir kaç gündür niye istikrarlı değiliz diye soruyordum kendime, gördüm ki yine istikrarlıyız.
Farkettiyseniz aynı zamandı İsrail'e olan bir tepki de gelmiş ayrıca tebrik ederim . Herkes haftasonu kolalı içeceklerini alıp meydanlarda döksün .
sigara satamıyorum.bari kola satışları artsın bari.
devlet ötv yi çaktı firmalara.bana göre tüketiciye zam yılbaşında yansıtılır.ama satış araçları geri çagrıldı.buda çok farklı bir durum.önce zam marlboro ya gelir.sonra digerleri onu izler.
etrafta kaçakçılar,tütüncüler çogalır artık
ahmetakbayir
01-12-2016, 09:17
orgazm sonrası sigara güzel oluyor haliyle
http://haber.sol.org.tr/sites/default/files/page_bu-milletin-a-koyacagiz-diyen-mehmet-cengiz-akkuyu-nukleer-santrali-ihalesini-kazandi_911473840.jpg
Bu milletin... demişti adamlar harbiden sözünün eri çıktı
ulan zam oldu başkanlığa %70 evet i kaptı, öyle başa böyle tarak
bu duzenlemelerle tam olarak ne duzenlenıyo ? yanı bu duzenlemelere neden ıhyıyac duyuluyo.. bır sıkıntımı var ülkede onu karşılamak içinmi?
yanı malzemedeki zam degil bir kısıtlama yok üretimlerde, mamüller halka arz ediliyor fazlasıyla sıkıntı yok. neden vergiye yaslanılıyorki?
hadi ötv çıktı deprem oldu sarılacak yara vardı. eyvallah dedik. bu ne ?
neyse bosverin.
https://youtu.be/Q9lzImj7We4
Amerikan pasajında kiralık dükkan tutmanın zamanıdır :D
direkt vergi alamayan devletimiz yıllardır dolaylı vergilerle ayakta kalıyor.
Fiş fatura almadan ürün veya hizmet alarak.
Yurt dışından vergisiz ürün alarak.
Naylon fatura kullanarak.
Kaçak mallar satın alarak.
Arsa ev alıp 3 katına satıp tapuda sahte düşük beyan yaparak.
Araba al sat yapıp kazancını vergilendirmeyerek.
vs. oldukça dolaylı vergilere devam edilir.
Haksız yere aylık 100.000$ geliri olan adamda 1300TL maaş alan adamda sigara ve alkol için aynı ötv tutarını ödüyorlar.
Ülkede satıp parasını yiyecek birşeyde kalmadı tabi koşar adımla bogaza kadar b.ka batıyoruz
son çırpınışları heralde baksanıza 1ocak2017'yi bile bekleyemediler zammı yaslamak için. tüm vergi oranlarıda rekora koştuğuna göre şimdi tek kalan köprünün ortasına bir adam daha dikmek olacak
Abi bir tane yetmez trafik çok olur. İşini düzgün yapan bir kaç politikacı lazım.
ahmet3425
01-12-2016, 13:18
Alkolle cok aram olmasada malesef iyi bi sigara tiryakisiyim, su illetten bir kurtulabilsem ah :(
İşim gereği bol bol duty freelere uğruyorum, geziyorum. Duty freemiz bile avrupanın ve dünyanın en pahalılarından. :D :D
Sarma tütün alıyorum golden virginia kaliteli baya haftalık 30 lira maliyeti var.
Biramı da kendim evde yapıyorum şişe başı maliyeti 2-2.5 lira.
3 bira bi sigara almaya kalksan 30 lira idi en son. Sanırsın isviçredeyiz.
Mehmetmert
01-12-2016, 14:16
-Küçük bir aile şirketimiz var,şarap üretimi yapıyor ailem.İşin içinde olduğum için az çok yorum yapsam sırıtmaz sanırım.Öncelikle sürpriz olmadı beklenen birşeydi :) Az da olsa şöyle bir ihtmalde var 01.01.2017 tarihinde de malesef tekrar bir zam gelebilir bekleyip göreceğiz.
-Ama bu vergilerin o kadar cılkı çıktıki ihrac ettiğimiz ürünler orada daha ucuza satılıyor çünkü vergi yok.Yani bizim kendi ellerimizle kendi ülkemizde ürettiğimiz bir ürün malesef bizim ülkemizde daha pahalıya satılıyor.Hoş sanki bizde üretilen arabalarda bizde daha pahalıya satılıyor...örnekleri çoğaltabiliriz...Kimsede buna bir dur diyemiyor.
-Şu anda LT başı sadece şisesine 6.77tl vergi veriyoruz.Yani bandrolü üstünde bir şişenin içi tamamen boşta olsa bize maliyeti 6.77 lira...
-Yani demem o ki daha yeni başlıyor herşey,zaten yavaş yavaş şaşırmamaya başladık hepimiz,abilerim arkadaşlarım hiçbirşeyin sonu gelmeyecek.Balon şişiyor ama ne zaman patlayacağı belli değil ama birgün o balon patladığında hepimize geçmişler olsun
Rakı - Vodka Freeshoptan
Şarap Bozcaadadan
Sigara yok, Nargile tütünü Dubai'den
Al sana vergi :)
uOuuu
PS: yukarıdaki harflere karşıdan baktığınız bir el muamelesi yapın, göreceksiniz verdiğim vergiyi
İbrahim33
01-12-2016, 14:24
Bira bile lüks oldu artık. tuborg 7.50 falan olur herhalde. ev yapımı boğma içecem ben artık. hem daha ekonomik olur , hemde kısa yoldan buluruz kafayı.
Gençliğimiz yandı amk gençliğimiz şuraya bak ulkenın her boku bızım nesıle denk gelıyor
Rakı - Vodka Freeshoptan
Şarap Bozcaadadan
Sigara yok, Nargile tütünü Dubai'den
Al sana vergi :)
uOuuu
PS: yukarıdaki harflere karşıdan baktığınız bir el muamelesi yapın, göreceksiniz verdiğim vergiyi
Rakı-vodka burdan göndereyim sana :)
Sarma tütün alıyorum golden virginia kaliteli baya haftalık 30 lira maliyeti var.
Biramı da kendim evde yapıyorum şişe başı maliyeti 2-2.5 lira.
3 bira bi sigara almaya kalksan 30 lira idi en son. Sanırsın isviçredeyiz.
Senin evde bira yapımı konunu bi arkadaşıma göndermiştim. Kendisi yapıyor bende içeceğim zaman ona gidiyorum. Bedavaya çözdüm o işi :D
Sigara 10 lira olmuş artık fena rahatsız ediyor. Dahada yükselirse ne olacak bilmiyorum
Şuan eve 1 damla daha içki sokarsam hanım beni dışarı atar sanırım. Stok fazlası var
Stoklar eridiğinde konuşalım bu teklifi :)
GokhanRS
01-12-2016, 14:40
bira burada 1.25 lira :D
Lemar pahalı sanırım 40 tl'ye aldımdı geçen absolutu. :D
Lemar pahalı sanırım 40 tl'ye aldımdı geçen absolutu. :D
Markette içkiler pahalı. Merkezde Off Licence'lar var ordan alacaksın :)
Markette içkiler pahalı. Merkezde Off Licence'lar var ordan alacaksın :)
Hitbetin oradan aşağıya sallanırken vardı 1-2 market az daha ucuzdu evet. :D Ama hep rakı ve türevleriydi oralarda ben rakı sevmiyim.
canozgur106
01-12-2016, 14:56
Durum iyiye gitmiyor en güzel zevk almak :)
bira burada 1.25 lira :D
Abi orada yaşayabilmek için neler yapmamız lazım. :D Ben ciddi ciddi avrupaya göç etme yolları arıyorumda. Sigara kullanmıyorum alkolde pek tüketmiyorum artık ama ülkemden soğudum.
Hitbetin oradan aşağıya sallanırken vardı 1-2 market az daha ucuzdu evet. :D Ama hep rakı ve türevleriydi oralarda ben rakı sevmiyim.
1+1LT 100'lük rakıyı 60TL'ye aldığımı biliyorum :)
Hadi olsun olsun şimdi 70-80TL :)
bugün bir grup insanla sohbet ettim.Adamların her kurduğu cümlede cehalet akıyor.Fazla uzatmadan özet geçicem sigara kullanmaya adam zamdan memnun alkol kullanmayan adam zamdan memnun arabası olmayan adam benzine zamdan rahatsız değil evi olan adam kira zamlarından rahatsız değil bir tanesi araba lüx abieee dedi zam olucak tabi dedi aklım gitti.Yalnız aynı adamlar işlerin kesatlığından ağlıyolar nasıl bir çelişki içindeler amk anlamadım.
GokhanRS
01-12-2016, 15:16
Abi orada yaşayabilmek için neler yapmamız lazım. :D Ben ciddi ciddi avrupaya göç etme yolları arıyorumda. Sigara kullanmıyorum alkolde pek tüketmiyorum artık ama ülkemden soğudum.
avrupayı çok gezdim ama ben sırbistanda yaşıyorum. kendi işini yaparsan dil bilirsen iş yaparsın. işçi olamazsın sırpça bilmeden. hadi öğrendin maaşlar çok düşük burda. burada herkesin kendi vatandaşlarının evi var ondan yetirebiliyorlar çünkü hayat ucuz. ama kirada yaşayım dersen mülteci olarak kimse burayı seçmez.
Avrupada yaşamak istiyorsan imkanın el verirse düşünme git derim zaten. Tabi ne iş yaparsın ne dil bilirsin kariyerin nedir bilmediğim için yorum yapamam. Ancak hiç birşeyin olmasa gel bizde kal diyebilecek bir akraban olsa bile git derdim. En kötü garsonluk yaparsın. Garsonluk bile iyi para kazandırıyor batıda.
Merkez bankası verilerine göre, rakı Türk Lirasi karşısında hızla deger kazanmaya, devam ediyor. :)
Biz 2 hafta önce 75 e aldık oradan 2 ltyi. Zam gelmiş dmeek ki
avrupayı çok gezdim ama ben sırbistanda yaşıyorum. kendi işini yaparsan dil bilirsen iş yaparsın. işçi olamazsın sırpça bilmeden. hadi öğrendin maaşlar çok düşük burda. burada herkesin kendi vatandaşlarının evi var ondan yetirebiliyorlar çünkü hayat ucuz. ama kirada yaşayım dersen mülteci olarak kimse burayı seçmez.
Avrupada yaşamak istiyorsan imkanın el verirse düşünme git derim zaten. Tabi ne iş yaparsın ne dil bilirsin kariyerin nedir bilmediğim için yorum yapamam. Ancak hiç birşeyin olmasa gel bizde kal diyebilecek bir akraban olsa bile git derdim. En kötü garsonluk yaparsın. Garsonluk bile iyi para kazandırıyor batıda.
Greencard çıktı ama süreç daha tamamlanmadı... Üstüne birde evi satma imkanı olmadığı için dolara çeviremedik parayı... Ve dolar az önce 3,49a vurdu...
ABDye yerleşince alkol değil ama benzim içerim herhalde şerefine :D
bugün bir grup insanla sohbet ettim.Adamların her kurduğu cümlede cehalet akıyor.Fazla uzatmadan özet geçicem sigara kullanmaya adam zamdan memnun alkol kullanmayan adam zamdan memnun arabası olmayan adam benzine zamdan rahatsız değil evi olan adam kira zamlarından rahatsız değil bir tanesi araba lüx abieee dedi zam olucak tabi dedi aklım gitti.Yalnız aynı adamlar işlerin kesatlığından ağlıyolar nasıl bir çelişki içindeler amk anlamadım.
Malesef öyle organizmalardan çok fazla var..
GokhanRS
01-12-2016, 15:29
Biz 2 hafta önce 75 e aldık oradan 2 ltyi. Zam gelmiş dmeek ki
Adam mı öldürdünüz arkadaş? Suçunuz nedir? 75 ne yahu. 10 litreyi geçer burada 75 liraya :D
Greencard çıktı ama süreç daha tamamlanmadı... Üstüne birde evi satma imkanı olmadığı için dolara çeviremedik parayı... Ve dolar az önce 3,49a vurdu...
ABDye yerleşince alkol değil ama benzim içerim herhalde şerefine :D
yerleş üstad saati 8 dolardan en dandik işi yapsan günde 8 saat ayda 20 gün bile çalışsan 1300 dolar her türlü çalışmadan 4500 tl maaş :D
Kaldı ki benim amerikaya yerleşip bu kadar az çalışan arkadaşım pek yok. Çoğu ayda 3-5bin dolar arası rakamı doğrultuyor. Hayırlı olsun şimdiden.
Adam mı öldürdünüz arkadaş? Suçunuz nedir? 75 ne yahu. 10 litreyi geçer burada 75 liraya :D
RAkı için kıbrıs fiyatı abi o. Daha ucuzu varmı ki? litresi 37.5 e geliyor. =)
Benim ispanyada macbride diye bi viskim vardı litresini 6 euroya alırdım. Evde benden başka kimse içemezdi en karlı içkiydi benim için. :D
GokhanRS
01-12-2016, 15:35
RAkı için kıbrıs fiyatı abi o. Daha ucuzu varmı ki? litresi 37.5 e geliyor. =)
Benim ispanyada macbride diye bi viskim vardı litresini 6 euroya alırdım. Evde benden başka kimse içemezdi en karlı içkiydi benim için. :D
ben sırbistanla kıyasladım %50 alkol oranıyla ve 75 tl dediğiniz fiyata yıllık rakı ihtiyacınızı stoklayabileceğiniz, eriklisinden elmalısına her çeşidi bulabileceğin rakıdır :D
ben sırbistanla kıyasladım %50 alkol oranıyla ve 75 tl dediğiniz fiyata yıllık rakı ihtiyacınızı stoklayabileceğiniz, eriklisinden elmalısına her çeşidi bulabileceğin rakıdır :D
Abi ben beyruttan alıp diğer rakıları da denedim, sevemiyorum mereti. :D İsteyen için falan getiriyorum, yoksa aldığım bi meret değil rakı. Lime finladia candır. Bir de tegirmen var kırgız vodkam 13-14 tl olması lazım tl fiyatıyla. :D
İngilizce biliyorum mükemmel seviyede değil ama anlaşmada sıkıntı yaşamam. Seyahat acenteciliği ve iş güvenliği uzmanlığı bitirdim. :D Almanya'da amcam var ama bir türlü cesaret edemiyorum nedense. Burada kalmak istemiyorum oraya gitmek korkutucu geliyor.
GokhanRS
01-12-2016, 15:44
İngilizce biliyorum mükemmel seviyede değil ama anlaşmada sıkıntı yaşamam. Seyahat acenteciliği ve iş güvenliği uzmanlığı bitirdim. :D Almanya'da amcam var ama bir türlü cesaret edemiyorum nedense. Burada kalmak istemiyorum oraya gitmek korkutucu geliyor.
imkanın var ise düşünme kardeşim. 19 yaşına kadar yazları çalışarak biriktirdiği 2bin dolar ile hiç tanıdığı olmadan amerikaya gidip bu gün ciddi zengin tanıdığım insan var. Herkes yapamazsın edemezsin diyip tüm ailesi karşı çıkmasına rağmen.
Ne kaybedebilirsin ki? 3-5 bin liradan başka. Artısı olur eksisi olmaz. Önemli olan kendini bilmek ve oranın züppelerine bulaşıp gece hayatına alışmamak.
yerleş üstad saati 8 dolardan en dandik işi yapsan günde 8 saat ayda 20 gün bile çalışsan 1300 dolar her türlü çalışmadan 4500 tl maaş :D
Kaldı ki benim amerikaya yerleşip bu kadar az çalışan arkadaşım pek yok. Çoğu ayda 3-5bin dolar arası rakamı doğrultuyor. Hayırlı olsun şimdiden.
2500-3000 civarı kazanmam gerekiyor. İlk zamanlar cepten desteklerim ama sonrasında sorun yaşamayız diye düşünüyorum (2 çocuk var) 3000 Dolar= 3000tl olarak düşünmek lazım şuan için...
GokhanRS
01-12-2016, 16:19
2500-3000 civarı kazanmam gerekiyor. İlk zamanlar cepten desteklerim ama sonrasında sorun yaşamayız diye düşünüyorum (2 çocuk var) 3000 Dolar= 3000tl olarak düşünmek lazım şuan için...
tabiki gurbette evliysen özellikle sıkacaksın kendini ki döndüğünde apartmanını dikesin :)
GokhanRS
01-12-2016, 16:20
edit: dönmek isteyeceğini sanmıyorum gerçi :D
Daha önce bir süre yaşadım. Yerleşecektim ama ailevi bir nedenle döndüm o zaman... Geri dönmem demiyorum, şartlar neyi getirir bilinmez ama ülkedeki mevcut durumdan dolayı dönmemek için 3 kat fazla çaba sarfedeceğimiz açık :)
aklı yetersiz çünkü sebep bu, adamlar 1400 yılların tekniği ile yaşıyor arabaya ihtiyacı yok sigara alkol almadığı için sorun yok evi olmasada önemli değil önemli olan teş şey zıkkım, gırlağından zıkkımı sok o kişilerden daha kıyağı yok, hedef çok küçük dağarcığı zayıf, kursağından içeri bişeyler girsin yeter, böylelerine parada verme eve giderken ekmek su ver onun payını biz alalımda kaliteli eşya araba ev elektronik alalım adamın zaten ihtiyacı yok.
ben cumhurbaşkanı olsam bu halka her bireye ev tahsis ederim günün belli saatinde sıcak su limit koyup o limiti aşmayacak şekilde elektrik su, 10 saat çalıştırdıktan sonra eve giderken 2 ekmek su biraz bakliyat sebze tamam kuruş vermem çünkü ihtiyacı yok araba almaz ev almaz sigarası yok alkolü yok bir keyifi yok sabah çıksın çalışsın akşam eve gelsin yemeğini yesin uyusun.
valla hayat onlara güzel karın doyaun kafi :D
Alkol ve sigara kullanmıyorum... Haliyle ikisine de karşıyım gibi bir durum oluşuyor otomatik olarak...
Ben yıllardır karşı değilim... Sen içmezsen, o içmezse, bu kullanmazsa kim vergi ödeyecek? Çok için ki devletimiz vergi tahsil etsin, benzine az bindirsin!
İçin, azaltmayın, bırakmayın...!
"Kolalı gazozlar, alkollü içkiler, tütün ürünlerinde ÖTV tutarına ilişkin karar yayımlandı. Alkollü içki ve sigarada ÖTV yüzde 10 ile 27.5 arasında arttı.
Hükümetin alacağı maktu vergilerdeki değişiklikler Resmi Gazete'de yayımlandı ve yürürlüğe girdi."
Alkollu icki ve sigaraya zam; OTV oranı yuzde 10 ile 27 arasında arttı! - Ekonomi - T24 (http://t24.com.tr/haber/alkollu-icki-ve-sigaraya-zam-otv-orani-yuzde-10-ile-27-arasinda-artti,374098)
Herkes nalıncı keseri gibi..
Kimsenin kimseye saygısı yok ki.. Yazık..
Ama bu ülkenin çoğunluğu senin kafada işte..
"Kime ne olursa olsun, dizimden aşşaaa kasımpaşa.. Bişeyler oluyor da, orada bi kar var mı bana? Ondan haber ver sen?"
Kafa böyle çalışıyor dimi.. Tipik çevresine saygısı olmayan Türk tipi..
Şimdi ben de;
"Alayınızın evi işi uzak olsun!.. Yakınsa bile umarım şirketiniz daha uzak bir yere taşınsın!
Gece bol bol roll cadde yarışları yapın!.. Ama sakın ha kaza falan yapıp ölmeyin bir kişi bir kişidir!
Motorlarınız zengine kaçsın, bol bol benzin harcayın!..
Trafikte 2 değil innnşallah 5 saat geçirin de daha fazla yakıta para verin!
Cebinizden ne kadar çok akaryakıt parası çıkarsa o kadar çok vergi alır devletimiz, böylelikle de içki ve sigara fiyatlarına da vergilerine de ellemez!.."
desem..
uygun mu olur? Olmaz.. Ya da ben demem bunu diyeyim.. Diyenler de vardır muhakkak!..
ama senin yaptığın tam da bu!..
Sana ne kardeşim benim içkimden sigaramdan! Ediyorsam kendime ediyorum! Sana ne!
Quantum mu kinaye yapıyor yoksa semavi mi? Ben anlayamadım ama biri yapıyor... :D
turbo&quattro
01-12-2016, 16:56
İşim gereği bol bol duty freelere uğruyorum, geziyorum. Duty freemiz bile avrupanın ve dünyanın en pahalılarından. :D :D
Ben gecen ay geldigimde Washingtondan aldigim 1lt gin $17 di, ist da 24 euromu neydi. Orada bile gecirmeye devam .
turbo&quattro
01-12-2016, 16:57
Migros fiyatini yazmaya elim gitmiyor.
turbo&quattro
01-12-2016, 17:03
Dah fazla calisirsam daha fazla vergi verip daha az calisarak kazanacagim kadar para kazanacagim icin benim haftalik calisma saat ortalamam 30 ve alti, genelde 4 gun nadiren 5 gun su aralar acaba vette stingraymi alsam acaba dusunuyorum :) tr de hayaldende ote..
alkol düzenlemesi hiç umrumda değil son bir kaç aydır kendi rakımı yapıyorum
kışa doğru da bira yapmaya başlicam
devlete 1 kuruş kazandırmıyorum neredeyse 12 litre rakı 150 tl
42 şişe bira 70 tl :icon_tup::icon_tup:
Dah fazla calisirsam daha fazla vergi verip daha az calisarak kazanacagim kadar para kazanacagim icin benim haftalik calisma saat ortalamam 30 ve alti, genelde 4 gun nadiren 5 gun su aralar acaba vette stingraymi alsam acaba dusunuyorum :) tr de hayaldende ote..
Her Post'un tüm forum alemini kahretmeye devam ediyor :D
Sakın gelme buralara, imkan varsa aileni sevdiklerini de al. Öyle uzaktan uzaktan bize arada yaz hiç olmazsa iyi şartlarda yaşayanlar var diye sevinelim bari.
Hımm sting demek o da iyiyimiş (gözleriağlamaklısmile)
Quantum mu kinaye yapıyor yoksa semavi mi? Ben anlayamadım ama biri yapıyor... :D
Ben kinaye yaptım ama quantum için yorum yapamam!
Aman devlet duymasın vergi kaçakçısı diye alır ibret-i alem için
turbo&quattro
01-12-2016, 17:11
Her Post'un tüm forum alemini kahretmeye devam ediyor :D
Sakın gelme buralara, imkan varsa aileni sevdiklerini de al. Öyle uzaktan uzaktan bize arada yaz hiç olmazsa iyi şartlarda yaşayanlar var diye sevinelim bari.
Hımm sting demek o da iyiyimiş (gözleriağlamaklısmile)
hahaha aslinda bir ara donmeyi planliyorudm ama zaten yilda en az 4 kere geliyorum TR ye, bu sekilde iyi . Benim hayatimda hersey isteklerim dogrultusunda istedigim gibi gitti. Abd vatandasi olmaya ( cift pasaport ) hakkim vardi mulakatlari gectim sadece beni torene davet etmeleri kaldi . Allah herkesin isini rast getirsin.
Abi yazı dili işte, ben de ilk okuduğumda quantum gibi düşündüm ama sonra diğer postlarından az çok fikrini bildiğim için kinaye yaptığını anladım.
Açık yazmak lazım biraz daha.
Gerçekten alkol ve sigara kullanmıyosanız bunun adı kinaye filan olmaz kusura bakmayın...
rakı boğma rakı mı?
rakı boğma rakı mı?
bi abimle beraber yapıyoruz boğma dediğiniz evde yapılan anlamında ise evet evde yapıyoruz yoksa formüller değişiyor
bi abimle beraber yapıyoruz boğma dediğiniz evde yapılan anlamında ise evet evde yapıyoruz yoksa formüller değişiyor
bir kere içmiştim benim yapabildiğim tek içki likör onada alkol bulamıyoruz eczanelerde satışı yasaklandı malesef
eczaneler vermiyor bazen 5m migroslara etil alkol geliyor ama o da kolay bulunmuyor biz ulusta bi yerden çözüyoruz
turbo&quattro
01-12-2016, 17:49
Hocam sizingreencard isleri ne oldu?
Muharrem C.80
01-12-2016, 18:27
Yurt dışında yaşayıp buraya geldiğinde yakınanlar varmış ya pahalı hayat yok yiyecek böyle et böyle falan çeşitli zırvalar. Öyle böyle geçinemiyorlarmış hani. Pintiliklerinden burda para harcamak istemiyorlar gariban rolü yapıyorlar emnim. Yada düşün nekadar vasıfsızlar ki oradaki şartlar buradakinden ağır geliyor. Tembel adama hiçbir yer güzel gelmez heryerde tembeldir memnuniyetsizdir. Yurt dışını cidden bilmeyen adamda bunlara inanıyor gariban.
Öte yandan bizim işyerinde bir çeşit süper gerizekalı bir tip var 20 yıl canadada kamyon şöförlüğü yapmış gelmiş buraya geçici olarak reiste reis diye geziyor. Sonrada mesela benzin 5 tl değil 10 tl olsun vergiler atsın hizmet getiriyor adamlar diyor. Lan çük kadar paraya bütün gün valelik yapıyon diyoruz, ben zaten geri gidecem siz düşünün diyor. Adamın yaşına hürmet ediyorum yoksa elimde kalacak yakınımda bu tip adamlar gördükçe hem fakir hem beyinsiz hakikaten acımıyorum.
8 Yıl sigara sektöründe Yöneticiliğe kadar yükselmiş biri olarak ;
Ben sanırım ilk defa 1 Aralıkta ÖTV zammı görüyorum..
Normalde bu işin işleyişi Bütçe çalışmaları ile birlikte sigara ve alkol firmaları ile oturup zammı kararlaştırıp gelecek sene içerisinde alacakları Bandrol miktarında mutabık kalıp , bütçeye geliri kaydedip yılbaşından geçerli olmak üzere rakamı açıklamak olur..
Yalnız bu sene ne yılbaşı beklendi nede firmalarla adam akıllı görüşme yapıldı.. Bu yapılan ÖTV artışının bugün itibari ile geçerli olması gösteriyorki Devletin çok acil paraya ihtiyacı var..
Allah yardımcımız olsun..
Hani kriz yok falan diyenler varya içimizde ;
Geçen sene bugün 9 TL olan sigara muhtemelen bir iki gün içerisinde 11 ile 11.5 tl arası olacak.. yani aynı yıl içerisinde 3. zamla birlikte %25-30 arası artış olacak..
Enflasyon %10...
Sigara fiyatlarındaki artış %30..
Sanırım bu bile Enflasyon oranının hangi saçma ürünlerle hesaplanıp insanların gözünü boyadığını açıklıyordur...
Hammade fiyatında böyle bir artış yok , Sigara firmalarının tamamı serbest bölgelerde kurulu olduğundan maliyetlerde bu zammı açıklayacak bir artış yok.. Tek sebep Devletin sıcak paraya olan ihtiyacı.. Bunun Türkçe Meali Kriz var kardeşim.. Sen hissetmiyor olabilirsin ama var..
Ben iyi durumdayım 2 arabam var vs. vs. diyerek ülkenin içinde olduğu durumu basitleştiremezsin..
Gerçekten alkol ve sigara kullanmıyosanız bunun adı kinaye filan olmaz kusura bakmayın...
Yazı dilidir yanlış anlaşılmadır der geçerim, sorun etmem bu tarz şeyleri... Sana da eyvallah edip geçerdim...
Lakin senin özrün kabahatinden büyük güzel kardeşim... Beynimin içine girdin, düşüncemi öğrendin ve birde üzerine "kinaye" dediğim halde neredeyse yalancılıkla itham ediyorsun şuan farkında mısın "bu kinaye değil" diyerek? Konuyu ben açtım, sinirlendiğim için sabah sabah... Bende işi "kinayeyi anlayamayacak kadar..... diyerek sürdürürsem tamda şuan ki millet olarak yaşadığımız hazımsızlık ateşine bir odun atmış olurum... Burada kapatıyorum. Devam etmek istersen, tabi ki, mesaj kutum boş, oradan devam edebiliriz.
Genele yazmak zorundayım bir iki kelam...
Evet, sigara ve alkole karşıyım ve kullanmıyorum. Bu benim ile sigara&alkol arasında... Sizin kullanıp kullanmamız beni zerre ilgilendirmediği gibi, sigara, alkol, yakıt, iletişim gibi kalemlerden fahiş vergiler alınmasına da karşıyım! İkilem gibi oldu sanırım :) Buna özgürlük diyorum ben, doğrunun tarafında olmak diyorum... Devletin "birilerini kaz gibi" görmesine şerh koyuyorum...
Hocam sizingreencard isleri ne oldu?
Şubat gibi görünüyor görüşme. Numaram bu ay aktif oluyor ama belgeleri 1 ay geciktirmiştim özellikle... Şimdi ise çok pişmanım... Vize basıldığı gibi geleceğiz... Kesinlikle zaman kaybetmek istemiyoruz!
Houston, DC ve Arizona arasında gidip geliyoruz... İş ayarlamadan gelirsem Houston... Arizona ve DC'de ki arkadaşların iş ayarlama durumu olursa oralara da gelebilirim... Heyecanla bekliyoruz...
Girne de ertan markette 2 lt 78tl. Biz gecen hafta dolasmistik en uygun yine ertan marketle lords otelin arka paralelindeki cadde. Ben alkol kullanmadigmdan bilmiyorum fiyatlari ama arkadasla tr ile ciddi fark var diyordu.
En guzeli askeriye.
Karton parlamenti 31tl ye aliyoruz. Alkolde de 70cl chivas 35 tl sanirim. Asker olun bagimlilar. Aylik 4 karton 3lt hakkiniz var. Purolari kahveleri saymiyorum bile :)
turbo&quattro
01-12-2016, 19:32
8 Yıl sigara sektöründe Yöneticiliğe kadar yükselmiş biri olarak ;
Ben sanırım ilk defa 1 Aralıkta ÖTV zammı görüyorum..
Normalde bu işin işleyişi Bütçe çalışmaları ile birlikte sigara ve alkol firmaları ile oturup zammı kararlaştırıp gelecek sene içerisinde alacakları Bandrol miktarında mutabık kalıp , bütçeye geliri kaydedip yılbaşından geçerli olmak üzere rakamı açıklamak olur..
Yalnız bu sene ne yılbaşı beklendi nede firmalarla adam akıllı görüşme yapıldı.. Bu yapılan ÖTV artışının bugün itibari ile geçerli olması gösteriyorki Devletin çok acil paraya ihtiyacı var..
Allah yardımcımız olsun..
Hani kriz yok falan diyenler varya içimizde ;
Geçen sene bugün 9 TL olan sigara muhtemelen bir iki gün içerisinde 11 ile 11.5 tl arası olacak.. yani aynı yıl içerisinde 3. zamla birlikte %25-30 arası artış olacak..
Enflasyon %10...
Sigara fiyatlarındaki artış %30..
Sanırım bu bile Enflasyon oranının hangi saçma ürünlerle hesaplanıp insanların gözünü boyadığını açıklıyordur...
Hammade fiyatında böyle bir artış yok , Sigara firmalarının tamamı serbest bölgelerde kurulu olduğundan maliyetlerde bu zammı açıklayacak bir artış yok.. Tek sebep Devletin sıcak paraya olan ihtiyacı.. Bunun Türkçe Meali Kriz var kardeşim.. Sen hissetmiyor olabilirsin ama var..
Ben iyi durumdayım 2 arabam var vs. vs. diyerek ülkenin içinde olduğu durumu basitleştiremezsin..
Yazı dilidir yanlış anlaşılmadır der geçerim, sorun etmem bu tarz şeyleri... Sana da eyvallah edip geçerdim...
Lakin senin özrün kabahatinden büyük güzel kardeşim... Beynimin içine girdin, düşüncemi öğrendin ve birde üzerine "kinaye" dediğim halde neredeyse yalancılıkla itham ediyorsun şuan farkında mısın "bu kinaye değil" diyerek? Konuyu ben açtım, sinirlendiğim için sabah sabah... Bende işi "kinayeyi anlayamayacak kadar..... diyerek sürdürürsem tamda şuan ki millet olarak yaşadığımız hazımsızlık ateşine bir odun atmış olurum... Burada kapatıyorum. Devam etmek istersen, tabi ki, mesaj kutum boş, oradan devam edebiliriz.
Evet, sigara ve alkole karşıyım ve kullanmıyorum. Bu benim ile sigara&alkol arasında... Sizin kullanıp kullanmamız beni zerre ilgilendirmediği gibi, sigara, alkol, yakıt, iletişim gibi kalemlerden fahiş vergiler alınmasına da karşıyım! İkilem gibi oldu sanırım :) Buna özgürlük diyorum ben, doğrunun tarafında olmak diyorum... Devletin "birilerini kaz gibi" görmesine şerh koyuyorum...
Şubat gibi görünüyor görüşme. Numaram bu ay aktif oluyor ama belgeleri 1 ay geciktirmiştim özellikle... Şimdi ise çok pişmanım... Vize basıldığı gibi geleceğiz... Kesinlikle zaman kaybetmek istemiyoruz!
Houston, DC ve Arizona arasında gidip geliyoruz... İş ayarlamadan gelirsem Houston... Arizona ve DC'de ki arkadaşların iş ayarlama durumu olursa oralara da gelebilirim... Heyecanla bekliyoruz...
Ben DC deyim, asiri pahali konaklama. Ama yasam olarak mukemmel cok elit bir yer. Daha zaman var gercide DC olursa eger hemen sinir eyaletler Virginia ve Maryland da ev bakilabilir.
bu hayat sadece parası olana ayıkken güzel geçiyor, parası olan da ayık gezmeyi sevmiyor :)
Girne de ertan markette 2 lt 78tl. Biz gecen hafta dolasmistik en uygun yine ertan marketle lords otelin arka paralelindeki cadde. Ben alkol kullanmadigmdan bilmiyorum fiyatlari ama arkadasla tr ile ciddi fark var diyordu.
En guzeli askeriye.
Karton parlamenti 31tl ye aliyoruz. Alkolde de 70cl chivas 35 tl sanirim. Asker olun bagimlilar. Aylik 4 karton 3lt hakkiniz var. Purolari kahveleri saymiyorum bile :)
Burda zaten alınabilecek yer Ertan Market. Ben de herkesi oraya yönlendiriyorum.
Sadık Özyer
01-12-2016, 20:23
Lozanın bitiş tarihine kadar yatarsın..
Sadık Özyer
01-12-2016, 20:25
Şaka maka iyiki sigarayı bırakmışım ha.
GokhanRS
01-12-2016, 20:27
Yatmaz çünkü o kadar korumayı aşıp 1km yaklaşamaz pos ile. Sanırım yazar kada posların menzili 15-20 metre.
Sadık Özyer
01-12-2016, 20:34
Yatmaz çünkü o kadar korumayı aşıp 1km yaklaşamaz pos ile. Sanırım yazar kada posların menzili 15-20 metre.
Oda mantıklı , kolaya neden vergi geliyor yav. Sigarayı bıraktın doğrudan etkisi yok ama ***** girecek bizede birşeyler.
Lozan bitince(!) ulaşacağımız zenginlik ve refahla suç oranı sıfıra düşecek , genel af olacak , GSMH 100k Tl olacak (kişi başı) , ÖTV kaldırılacak asgari ücretlilerde 1.6 arabaya binmek zorunda kalmayacak..
2023 e ne kaldıki şunun şurası..
34btr1907
01-12-2016, 21:42
zamlarla vergılerle ekonomiyi kurtaracagını sanan zavallılar yonetıyor ülkeyi,hale bak amk
Onurkk06
01-12-2016, 21:49
Tek sigara satılır
Sadık lozan'ı anlatsana biraz . Neden serv diil de lzn mrk ettm .s.s
Ben sigara ve alkol kullanmıyorum
Bananeeeeeeee hamınaaaa :):):):):)
Kullanıcı
01-12-2016, 22:12
Zamlarla ilgili düşüncem (caps çaldım:))
http://i.hizliresim.com/1VybVB.jpg (http://hizliresim.com/1VybVB)
Ekrem_06
01-12-2016, 22:21
Dün aldığım son paketi içiyorum artık vergiyi bırakıyorum bende üzülerek
Bak ben seni yalancılıkla filan itham etmiyorum,mesajından yaptığım çıkarımı söylüyorum.
"kinayeyi anlayamayacak kadar..... falan filan laf salatası yapma,ben sana hakaret etmedim.
Hatta cevap yazarken siz biz hitap şeklini kullandım.
Kelimelerini seçerken dikkat et.
Gayet kibar bi şekilde uyarıyorum.
kadioglu
01-12-2016, 22:25
En iyisi bu yola başvurmak : http://www.zaytung.com/haberdetay.asp?newsid=314944 :)
Sadık Özyer
01-12-2016, 23:45
Sadık lozan'ı anlatsana biraz . Neden serv diil de lzn mrk ettm .s.s
Psikolog muyum ben?
https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-0/s480x480/15219598_1370653482979862_5444391908844010131_n.jp g?oh=a97f308848500d344f133e279e2e3feb&oe=58F9E644
Bak ben seni yalancılıkla filan itham etmiyorum,mesajından yaptığım çıkarımı söylüyorum.
"kinayeyi anlayamayacak kadar..... falan filan laf salatası yapma,ben sana hakaret etmedim.
Hatta cevap yazarken siz biz hitap şeklini kullandım.
Kelimelerini seçerken dikkat et.
Gayet kibar bi şekilde uyarıyorum.
Ne diyeyim şimdi bilemedim... Konuyu açan benim başlık bile kinayeli... Emin ol ciddi ciddi seçerek ve hayretler içinde konusuyorum, zira anlayış durumu ve seviye ortada... Neyse iyi forumlar...
Küçükçekmece Kanarya Mahallesi
etrafta yaşayan herkes orda kocamaaan kaçak sigara için kurulmuş pasaj olduğunu bilir 3 kuruşluk 5 kuruşlukta değil milyonluk mallar gidip gelir pkk ordan para kazanır, polis te bilir devlette bilir bişey yaparlarmı? bu gibi durumlar devam ettikçe vergilerde artmaya devam edecek. kimse yancılık yapmasın lütfen herşey ortada.
Yazı diliymiş kinaneymiş geçiniz. Beceremiyorsan bu işleri yapmayacaksın. Hassas bir edebi sanat bu. Kimse sadrazam billuru yemedi içinden geçenleri kimse bilemez, bu düşünce yapısına bunları söylerim. Ayrıca ben kinaye yaptım siz anlamadınız diye bir şey yok, sen anlatamadın demek ki kendini. Kendini anlatma sorunun varsa insanların sorunu değil bu
6 sayfada herkes anladı iki kişi anlayamadı bide hala konuşuyorsunuz... Özellikle yapıcı konuşuyorum hala aynı dikkafalılık devam... Varın gidin işinize... Sana da saçma sapan laflarını iade ediyorum...
ozyt1000
02-12-2016, 07:38
Evde bira yapımı & tütüne geçmek :)
http://www.zaytung.com/haberdetay.asp?newsid=314944
Burda zaten alınabilecek yer Ertan Market. Ben de herkesi oraya yönlendiriyorum.
Offline haritamz bulamadı napalım. =( Lords otelden dogru ararım bir dahakine.
Sanane lan icersem icerim, ayik cekilmio ulke biz napalim, Torbacida verginduzenlemesi yapsin o zaman, Beden benim kafa benim, Alkol sigarayi gectm amerikada kac eyalette marijuana yasal, reis in yegeni 5 kilo cihara ile basildi iciciyim dedicikti, Baslarm vergisine simdi en pahali benzin en pahali icki, Verdigim vergiler colugundan coxugundan ciksin bunnarin kurusuna kadar haram olsn
arabasızadam
04-12-2016, 22:25
Alkol seven biri olarak ,artık kendim üretmeyi öğrenmem gerekiyor sanırım litrelik rakı 117 olmuş ,tam bi soygun haram olsun .
küçükken hep bahsederlerdi bilmem şu ülkede viski şu kadar bilmem şu ülkede sigara şu kasar para millet alamıyo içemiyo derlerdi hep bende derdim en iyi bizim ülkemiz var isteyen istediği gibi içiyo ucuz vs ama yaş yükseldikçe seneler ilerledikçe güzel ülke kavramı iyice bitti yerini vergilere din tüccarlarına bıraktı,bakit buldukça arkadaşlarla bira içer günü 5-10 tlye kapatırdık bazen lüxse kaçalım derdik rakı alırdık içerdik ama lanet olsunki din tüccarları bunuda istemiyo,insanların uğraştığı ne kadar hobi ne kadar zevk işi var ise hepsi zamanla yontuldu köreltildi pahalılaştı lüxleşti şimdide son evrelerini yaşıyo,koyun gibi yaşa sorgulama tartışma biz ne yaparsak doğrudur sakın kötüleme her yerde bizi savun moduna döndük,madem dindarsınız bende diyorumki allah belanızı versin,benim gibi insanları her gün kanallarınızda din ile uğraşarak dinden imandan soğuttunuz
dasemert
04-12-2016, 23:53
Offline haritamz bulamadı napalım. =( Lords otelden dogru ararım bir dahakine.
Sahildeki ziraat bankası ve simit sarayının arasından cıkarsanız 20 metre sonra sağda kalıyor.
Sahildeki ziraat bankası ve simit sarayının arasından cıkarsanız 20 metre sonra sağda kalıyor.
Kaldığımız otel lemara çok yakın. Biraz yürüme mesafesi orası ama bir dahakine uğrayıp bakıcam fiyatlara.
Murat lemar lapta tarafinda yurusen yarim saatten fazla surer. Atla dolmusa 3tl 10dk ya ertan marketin ordasin. 10mt yukarisinda off licence bi yer daha vardi adini unuttum. Bide ertan marketten dolmus duraklarina cikarken 4 yolda limasol bankadann dogru saga donersen orda da buyuk bi yer var.
mikelazi
27-03-2018, 17:08
pazartesi günü sigaraya zam geliyor diye duyum aldım beyler...
zam yazmışım pardon.güncelleme :)