Giriþ

Orijinalini görmek için týklayýnýz : Opel Commodore-Rekord hk.

Emre-Dylan
19-12-2016, 22:58
Ýnternette ve forumda aramama raðmen detaylý bir bilgi bulamadým bu iki model ayný mý? Þu fotoðrafla ilandakine bakýyorum ikiside sözde rekord ama farklý gibi :confused:

Sahibinden Satılık 1971 Model 200000 Km Opel Rekord 15.250 TL - 367358195 (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-klasik-araclar-klasik-otomobiller-tek-kapi-opel-rekord-full-restore-367358195/detay)

https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/originals/13/d2/c4/13d2c48d7a63ec88d5940345129efaeb.jpg

McKrop
19-12-2016, 23:23
Evet ayný marka model resimdeki tek kapý coupede diðerine ne yapmýþlar ona öyle yaa üzüldüm :( içinden geçmiþler tek kapýya sonradan çevirmiþler kapýyý çýtalý býrakmýþlar renk desen? direksiyon? tesisat ne gerek? :(

Redfish16V
19-12-2016, 23:27
Resimdeki ile ilandaki ayný rekord C 'dir.Opelde a serisi iel baþlar bir model ve gider.Rekord a'dan baþlar f'ye kadar gider.Commodore ise a'dan baþlar c'ye kadar gider.Bu kadar çok benzemesinin sebebi rekord ile ayný þasi kullanýldý ve sadece motor farký var.
Commodore-Rekord-Senator-Omega
Ascona-Kadett-Astra
Aile benzerlikleride böyle gider.Eðer bir gün bu tarz bir opel isteseydim ya commodore yada manta a isterdim :) Commodore ise motor seçenekleri ile alman-amerikan arasý bir tadý olduðunu düþünüyorum.

Redfish16V
19-12-2016, 23:28
Edit : Resimdeki commodore ilandaki rekord c'dir :)) arkasý biraz yassý iner commodore'un

Emre-Dylan
19-12-2016, 23:28
Evet ayný marka model resimdeki tek kapý coupede diðerine ne yapmýþlar ona öyle yaa üzüldüm :( içinden geçmiþler tek kapýya sonradan çevirmiþler kapýyý çýtalý býrakmýþlar renk desen? direksiyon? tesisat ne gerek? :(

Evet mýndar etmiþler aracý ama sanmýyorum sonradan tek kapýya çevirdiklerini diðer muadilleri de ayný çünkü. Sanýrým bir direkli modelleri var birde direksizleri

Loading site please wait... (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-klasik-araclar-klasik-otomobiller-nostalji-sevenlere-opel-rekord-374921155/detay)

Loading site please wait... (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-klasik-araclar-klasik-otomobiller-ozturk-ten-kazasiz-hatasiz-coupe-koldan-vites-klasik-takas-olur-372387479/detay)

Emre-Dylan
19-12-2016, 23:30
Edit : Resimdeki commodore ilandaki rekord c'dir :)) arkasý biraz yassý iner commodore'un

Heh iþte farklý dimi yanlýþ görmüyorum yani commodorelara bakýyorum rekordlara bakýyorum fark var bariz belli ama net bir cevap yok. Þase olarak ayný evet wikide yazýyor ama kaporta olarak fark var sanýrým commodore efsane ön amblemi sök amerikan sanýrsýn :)

Redfish16V
19-12-2016, 23:32
Kesinlikle..Manta A-Commodore-Senator opelin eski kuþaklarýnu her zaman sevmiþimdir. .Yine o yýllarda kullanýlan bloklar felanda bir hayli saðlam.Sonra o motorlardan esinlenerek cýh serisi ve c serisi efsane motorlarý geliþtirdiler.

Rawr
19-12-2016, 23:35
ilandaki araç 2 kapý sedan , fotodaki 2 kapý coupe.

Emre-Dylan
19-12-2016, 23:44
ilandaki araç 2 kapý sedan , fotodaki 2 kapý coupe.

Nasýl abi anlamadým?

Kesinlikle..Manta A-Commodore-Senator opelin eski kuþaklarýnu her zaman sevmiþimdir. .Yine o yýllarda kullanýlan bloklar felanda bir hayli saðlam.Sonra o motorlardan esinlenerek cýh serisi ve c serisi efsane motorlarý geliþtirdiler.

Opel rekord a coupelarda çok iyi hafif böyle chevy ii havasý var 3 5 liraya yýkýk bir þey alsak toplasak ne güzel olur. Commodore'u ucuza bulmak imkansýza yakýn sanýrým.

http://sirdalvk.no/wp-content/uploads/2015/08/Opel-rekord-I.jpg

McKrop
20-12-2016, 00:20
Record un 4 kapýlý sedanýda var. O kadar oynanmýþki arabayla tek kapýya çevirdiklerini düþündüm ama deðilmiþ haklýsýnýz. 4 kapýlýsý Opel Record L olarak geçiyor sanýrým

darkmoon
20-12-2016, 00:23
opelin bence gelmiþ geçmiþ en iyi iki aracý eskilerden Manta A kasa gte ve Monza Gse ...

Efsane modellerdir..

Emre-Dylan
20-12-2016, 00:29
opelin bence gelmiþ geçmiþ en iyi iki aracý eskilerden Manta A kasa gte ve Monza Gse ...

Efsane modellerdir..

Abi manta a zaten amerikanlarýn pony arabalarý gibi duruyor ayný oda çok iyi bir tane var ilanca manta coupa a serisi ama deli para istemiþler.

rekord2000
20-12-2016, 01:37
Þimdi durumu izah edeyim.*
Ýlanlar da paylaþýlan arabalar, opel rekord coupe C kasa, görselde paylaþýlan siyah ise gene C kasa rekord sprint coupe diye geçiyor. Rekordlarýn motorlarý kasa tipi ne olursa olsun, 4 silindir olur, birde commodore modeli vardýr, 4 kapý ve coupe olarak iki kasa tipi mevcut, coupe olan ise rekordun sprint coupe kasasý ile aynýdýr, fakat commodore motorlarý 6 silindir gene rekord gibi CIH motorludur. Dýþtan ayýrt edici özellikleri ise commodore ön panjuru ve stop lambalarý görsel olarak farklýdýr, arka stoplarýn arasýnda krom bir parça vardýr iki stobu birbirine baðlar, rekorda nazaran daha þýk olur, ayrýca commodore 5 býjon rekordlar ise 4 býjondur, rekordlar da genelde devir saati, yað basýnç, akü þarj göstergeleri olmaz, (berlýna donanýmlarý harýc) commodore gösterge panellerýnde bunlar standart týr. Bunlarýn dýþýnda rekord ve commodore arasýnda kasa olarak hiç bir fark yoktur, ikiside birebir ayný arabalardýr. Bu arada görselde ki siyah sprint coupe rekordun sahýbý commodore panjuru takmýþ, rekord sprint coupe bile olsa panjuru öyle deðil . Rekordun C kasasý, commodore'un A kasasýdýr, D kasa rekord, B kasa commodore, E kasa rekord C kasa commodore olur. Bizler genelde yurt dýþý parça arastýrdýgýmýz zaman Opel rekord commodore diye araþtýrýyoruz, çok daha fazla seçenek dökülüyor. Bunlarýn dýþýnda merak ettiðiniz bir þey olursa eðer seve seve cevap verebilirim :) ‎

Emre-Dylan
20-12-2016, 01:42
Þimdi durumu izah edeyim.*
Ýlanlar da paylaþýlan arabalar, opel rekord coupe C kasa, görselde paylaþýlan siyah ise gene C kasa rekord sprint coupe diye geçiyor. Rekordlarýn motorlarý kasa tipi ne olursa olsun, 4 silindir olur, birde commodore modeli vardýr, 4 kapý ve coupe olarak iki kasa tipi mevcut, coupe olan ise rekordun sprint coupe kasasý ile aynýdýr, fakat commodore motorlarý 6 silindir gene rekord gibi CIH motorludur. Dýþtan ayýrt edici özellikleri ise commodore ön panjuru ve stop lambalarý görsel olarak farklýdýr, arka stoplarýn arasýnda krom bir parça vardýr iki stobu birbirine baðlar, rekorda nazaran daha þýk olur, ayrýca commodore 5 býjon rekordlar ise 4 býjondur, rekordlar da genelde devir saati, yað basýnç, akü þarj göstergeleri olmaz, (berlýna donanýmlarý harýc) commodore gösterge panellerýnde bunlar standart týr. Bunlarýn dýþýnda rekord ve commodore arasýnda kasa olarak hiç bir fark yoktur, ikiside birebir ayný arabalardýr. Bu arada görselde ki siyah sprint coupe rekordun sahýbý commodore panjuru takmýþ, rekord sprint coupe bile olsa panjuru öyle deðil . Rekordun C kasasý, commodore'un A kasasýdýr, D kasa rekord, B kasa commodore, E kasa rekord C kasa commodore olur. Bizler genelde yurt dýþý parça arastýrdýgýmýz zaman Opel rekord commodore diye araþtýrýyoruz, çok daha fazla seçenek dökülüyor. Bunlarýn dýþýnda merak ettiðiniz bir þey olursa eðer seve seve cevap verebilirim :) ‎

Abi süpersin tam bir kütüphane gibisin, özelden bir kaç daha sorum olabilir teþekkürler. :)

mikelazi
20-12-2016, 07:56
amcamda 1.9 record sprint coupe vardý.bordo çok güzel arabaydý.

þimdi 1.2 ascona var.oda bordo :)

Emre-Dylan
20-12-2016, 17:39
amcamda 1.9 record sprint coupe vardý.bordo çok güzel arabaydý.

þimdi 1.2 ascona var.oda bordo :)

Abi rekord sprinte ne oldu? :) :)

darkmoon
20-12-2016, 18:36
comodore da rekorda opelin E segmenti araçlarýydý onuda unutmamak lazým yani bir c yada d segmenti araçlar deðillerdi o neslin zaten son halefi omega oldu ondan sonra opel E segmentinden çekildi bence büyük hata yaptý opel..

Opelin 4 Kapý eskilerindende senatör b kasa yý tek geçerim opel armasýný sök araçdan bildiðin cadillac .. 3.0 olucak zamanýnda iki üç tane satýlýkda vardý sahibindende biri zýrhlýydý.. 3.0 larýn birde Irmscher versiyonlarý vardý sanýrým tr de yoktur ondan..

Rawr
20-12-2016, 18:44
Benim anlatmak istediðim de oyleydi . 4 kapý sedan ve 2 kapý sedanlar var (coupe ) . Birde 2 kapý fastback (sprint coupe) tarzý olanlar var . O yuzden araçlar farklý duruyor.

rekord2000
20-12-2016, 18:45
En son bursa tarafýnda bir kaportacý toplamak üzere aldý, sanýrým hastayý operasyon sýrasýnda kaybettik :( gerçi kaportaya girmeden önce de durum krýtýktý, tabaný vs kalmamýþtý. 1 tane bordo sprint vardý, o da arkadaþýn amcasýnda ki sanýrým.

Emre-Dylan
20-12-2016, 19:04
Aranýlan kan commodore veya sprint coupe diyebiliriz o zaman :) Gerçekten çok ender araçlar her biri...

Wromm
21-12-2016, 11:35
Commodore GS 2500cc ilanlarýna arada bakarým var mý diye. Çocukluðumun efsanesidir. 90larýn ortasýna kadar dayýmda vardý ve restore etmiþti. En az amerikan kadar heybetlidir. Nasýl sattýn o arabayý diye sorarým hala.