PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : GPS Kullanan ???

nightkids_han
03-12-2008, 14:02
arkdaşlar gps kullanan warmı aracında acaba ? hangi marka kullanıyorsunuz memnunmusunuz?
weya twsiye ettiğiniz we güncellemeleri bol olan markalar hangileridir ?

facia
03-12-2008, 14:05
ben garmin kullandım n95 ile birlikte ... çok iyiydi

Kaan
03-12-2008, 14:09
bende n95 le kullanıorum gmap,garmin yada kendi haritası bile yetiyo

G60
03-12-2008, 14:22
Asus P535 ile iGo My way programını kullanıyorum. Harici anten takılırsa araca kolay kolay bağlantı kaybedilmiyor.

M_PROJECT
03-12-2008, 14:25
ben tomtom kullaniyorum garmin cok ozellikli gibi gorunsede piyasadaki en kullanissiz gps bana gore . hic bir sekilde hizli ve basit bi kullanimi yok

Evrenoz
03-12-2008, 14:40
Garmin kullanıyorum, son derece memnunum.

onurdemir
03-12-2008, 14:58
Omnia'da Route66 kullanıyorum. Gayet memnunum. Yoldaki lastikçiler, marketler, benzinciler vs.vs. sahiplerinin ismine ve iş yeri telleriyle cep telefonlarına kadar gösteriyor.

Serencebey
03-12-2008, 15:06
Garminde kullanıorum
iGO My Way 2008de

ikisininde sonuna kadar arkadasındayım

tool
03-12-2008, 15:16
igo 2008 ile garmini karsilastirma sansimiz oldu haftasonu;
alternatif rotada igo yazilimsal olarak daha hizli..

SkY
03-12-2008, 15:28
Asus P535 ile iGo My way programını kullanıyorum. Harici anten takılırsa araca kolay kolay bağlantı kaybedilmiyor.

aynen bende asus p535 ile igo kullanıyorum

tool
03-12-2008, 15:41
http://www.hepsiburada.com/piranha-pathfinder-gps-navigasyon-sistemi-turkce-konusan-robotla-sesli-yol-tarifi/productDetails.aspx?categoryid=371052&productid=telpiranhagps

igo ile beraber geliyor ;)

Can_DCK
03-12-2008, 23:03
garmin nuvi 200 kullanıyorum memnunum .

se®k@n
04-12-2008, 10:30
Benim bi kaç kere arkadasımın Navturk unu kullanma fırsatım oldu,ben begenmiştim.. Güncellemeleri de yapılıyo bildigim kadarıyla..

mgnPower
25-12-2008, 09:12
benimde bir sorum olacak kullanan arkadaslar cevaplarsa sevniirm. konu var diye yenisini acma geregi duymadim.

mediamarkt'da navking nav300 diye bir cihaz var route66 programi kullaniyormus birde
elektroworld'de piranha pathfinder i-go myway 8.0 3D programi kullaniyormus

ikiside ayni fiyat hangisini tercih ederdiniz ? neden ?

onurdemir
25-12-2008, 10:21
benimde bir sorum olacak kullanan arkadaslar cevaplarsa sevniirm. konu var diye yenisini acma geregi duymadim.

mediamarkt'da navking nav300 diye bir cihaz var route66 programi kullaniyormus birde
elektroworld'de piranha pathfinder i-go myway 8.0 3D programi kullaniyormus

ikiside ayni fiyat hangisini tercih ederdiniz ? neden ?

Route66, yanlış yola girildiğinde anında yeni bir rota çiziyor. i-go ile karşılaştırma yapmıştık arkadaşımla. 500 metre ilerledikten sonra yeni rota çiziyordu i-go. İlk sayfada yazdığım gibi oldukça memnunum Route66'dan. Fakat Samsung Omnia'dan bağlanıyorum ve telefondan kaynaklandığını düşündüğüm bir yavaş bağlanma söz konusu. Bu tabi ki ilk bağlanma sırasında gerçekleşiyor. Bir navigasyon cihazı daha hızlı bağlanacaktır. Haritalar gerçekten güncel. Yeni sokakları arattığımda bile hemen buluyor. Bazı navigasyon cihazlarında fotoğraf çekme özelliği var. Nav300'de var mı yok mu bakmanı öneririm. Eğer varsa düşünmeden al. Bunun faydası ne peki dediğini duyar gibiyim :) Şöyle açıklayım. Diyelim ki ben şu an dışarda gezerken bir cafe'yi çok beğendim. Fakat bulunduğum yeri iyi bilmiyorum. Daha sonra nasıl geleceğimi de bilmiyorum. Hemen cafe'nin bir fotoğrafını çekiyorum (Fotoğraf ayarlarından GPS'i devreye sokmanız gerekli). Fotoğrafın GPS kordinatları kayıt edilmiş oluyor. Daha sonra Route66 navigasyonumu açıyorum telefonumdan. Sonra diyorum ki beni o fotoğrafın çekildiği yere götür. Route66 da başlıyor tarif etmeye :) Sonuç olarak GPS kordinatları belli ve o yere seni sorunsuz götürüyor. Örneğin bulunduğunuz yeri tarif edeceksiniz fakat gelicek olan kişi güzergahı hiç bilmiyor. Samsung Omnia'sı varsa fotoğraf çekip gönderiyorum o da navigasyondan fotoğrafın gps'lerini açıyor ve en yakın zamanda yanıma geliyor. Bu Route66'nın özelliği aslında. Cihazın fotoğraf çekme özelliğine dikkat edin ;) Bu arada harita üzerindeki lastikçiler, restaurantlar, Hastaneler, ATMler, benzinciler hatta tekel bayilerini bile gösterdiği oluyor. Bu mekanların firma ismi, sahibinin ismi ve telefonlarına kadar her detay harita üzerinde gözüküyor.

i-go'yu abim kullanıyor. Harita genel olarak sorunsuz ama dediğim gibi yanlış yola girildiğinde çok geç haber veriyor. Aynı zamanda çıkış yapacağınız sapak yaklaştığında aniden söylüyor. Dibine gelince sapağın sağa dönün diyor :) Kaza bile yaptırır valla.

Evrenoz
25-12-2008, 10:58
Route66, yanlış yola girildiğinde anında yeni bir rota çiziyor. i-go ile karşılaştırma yapmıştık arkadaşımla. 500 metre ilerledikten sonra yeni rota çiziyordu i-go. İlk sayfada yazdığım gibi oldukça memnunum Route66'dan. Fakat Samsung Omnia'dan bağlanıyorum ve telefondan kaynaklandığını düşündüğüm bir yavaş bağlanma söz konusu. Bu tabi ki ilk bağlanma sırasında gerçekleşiyor. Bir navigasyon cihazı daha hızlı bağlanacaktır. Haritalar gerçekten güncel. Yeni sokakları arattığımda bile hemen buluyor. Bazı navigasyon cihazlarında fotoğraf çekme özelliği var. Nav300'de var mı yok mu bakmanı öneririm. Eğer varsa düşünmeden al. Bunun faydası ne peki dediğini duyar gibiyim :) Şöyle açıklayım. Diyelim ki ben şu an dışarda gezerken bir cafe'yi çok beğendim. Fakat bulunduğum yeri iyi bilmiyorum. Daha sonra nasıl geleceğimi de bilmiyorum. Hemen cafe'nin bir fotoğrafını çekiyorum (Fotoğraf ayarlarından GPS'i devreye sokmanız gerekli). Fotoğrafın GPS kordinatları kayıt edilmiş oluyor. Daha sonra Route66 navigasyonumu açıyorum telefonumdan. Sonra diyorum ki beni o fotoğrafın çekildiği yere götür. Route66 da başlıyor tarif etmeye :) Sonuç olarak GPS kordinatları belli ve o yere seni sorunsuz götürüyor. Örneğin bulunduğunuz yeri tarif edeceksiniz fakat gelicek olan kişi güzergahı hiç bilmiyor. Samsung Omnia'sı varsa fotoğraf çekip gönderiyorum o da navigasyondan fotoğrafın gps'lerini açıyor ve en yakın zamanda yanıma geliyor. Bu Route66'nın özelliği aslında. Cihazın fotoğraf çekme özelliğine dikkat edin ;) Bu arada harita üzerindeki lastikçiler, restaurantlar, Hastaneler, ATMler, benzinciler hatta tekel bayilerini bile gösterdiği oluyor. Bu mekanların firma ismi, sahibinin ismi ve telefonlarına kadar her detay harita üzerinde gözüküyor.

i-go'yu abim kullanıyor. Harita genel olarak sorunsuz ama dediğim gibi yanlış yola girildiğinde çok geç haber veriyor. Aynı zamanda çıkış yapacağınız sapak yaklaştığında aniden söylüyor. Dibine gelince sapağın sağa dönün diyor :) Kaza bile yaptırır valla.

Benzer özellik Garminde de mevcut. Bilmediğim bir yere tekrar gelmeyi istiyorsam o yeri tek tuşla kaydediyorum. Daha sonra nerede olursam olayım kaydettiğim yeri seçtiğimde rota çiziyor ve beni daha önce kaydettiğim yere götürüyor.

chaylak
25-12-2008, 11:35
bende bir adet gps edinmek istiyorum..

hangi tellerde detayli, problemsiz kullanabiliyoruz?
aylik ücret ne kadar gidiyor.. özellikle cep telde kullanan arkadaslar bilgi verirse çok sevinirim.. :)

YEY®
25-12-2008, 14:30
n95 + garmin oldukça başarılı.hollandada iken,fransadan otel adresi girdik kapısına kadar getirdi,antepdeykende hatayda bir adres girdik yine sokak no suna kadar buldu.Avrupa ve tr haritaları çok başarılı cidden..

Yalnız 2 dezavantajı var,kapalı mekanlarda otopark vs. araç navigasyonları gibi kuvvetli değil ayrıca 5 saatlik yolda 3 günlük bataryayı yiyorsunuz..

Ayrıca garmin normalde ücretli ama :) biraz d.h forumları falan araştırırsanız sıkıntı olmaz hehe