Orijinalini görmek için tıklayınız : Alfa Romeo 159 - 1.9 JTDM - Büyük turbo, enjektör, intercooler, manifold,
emre2blue
10-11-2024, 20:12
Filement seçimi ile alakalı endişelerinizi erkenden dindirmek adına super bilgiler paylaşayım...
PLA'nin kolay basılabilir olması bize prototipleme adına ciddi yardım ediyor. Fakat Sıcak YAĞ ile uğraştığınızda PLA'nın 60*C dayanımı o alanda kullanımı imkansız hale getiriyor. Dünyada artık birçok malzeme kullanabiliyorsunuz. Sıcaklık dayanımı için mesela elimde PC/ABS karışık bir malzeme var 120*C dayanımlı, ki bununla Fren soğutma sistemleri yaptık. Ama Daha sıcak dayanımı için Türkiyede kullanabileceğiniz en iyi malzemelerden birisi @onlinefilament_ sattığı BASF Ultrafuse PAHT CF15. PAHT CF15 Filament %15 oranında karbon-elyaf katkısına sahip PoliAmid bir malzemedir. PoliAmid’in mekanik ve kimyasal özellikleri %15 karbon-elyaf parçacıklarıyla daha da güçlendirilmiş ve çok daha mukavim bir kompozit filament elde edilmiştir. BASF Ultrafuse PAHT CF15 PoliAmid filament, 150*C’ ye varan dayanım, kimyasal direnç ve yüksek mukavemet özelliklerini birleştirerek son derece kararlı baskılar alınabilen bir malzemedir.
Gördüğünüz gibi Tam bizlik bir material. Bu malzeme alındığında vakumlu poşette kuru bile gelse ciddi bir kurutma işleminden geçmek zorunda. Biz her bir yanını 12 Saat boyunca printer içinde kuruttuktan sonra baskıya alabildik. Ayrıca Baskıda BambuLAB'in tavsiyelerine uyarak 0.6mm sertleştirilmiş çelik nozzle kullandık. Filament içindeki karbon liflerinin nozzle'ı tıkamasını istemiyorduk. İlk parçamız FAN'ın ayakları oldu. PAHT-CF ile basılmış parçalar ileride çok işimize yarayacak ve çok kullanacağız.
https://i.hizliresim.com/bcl59ca.jpg (https://hizliresim.com/bcl59ca)
https://i.hizliresim.com/rpnfnao.jpg (https://hizliresim.com/rpnfnao)
https://i.hizliresim.com/obp3b1p.jpg (https://hizliresim.com/obp3b1p)
https://i.hizliresim.com/1u1edla.jpg (https://hizliresim.com/1u1edla)
https://i.hizliresim.com/k1ho9r7.jpg (https://hizliresim.com/k1ho9r7)
https://i.hizliresim.com/a6i4s1t.jpg (https://hizliresim.com/a6i4s1t)
https://i.hizliresim.com/bjnczs5.jpg (https://hizliresim.com/bjnczs5)
https://i.hizliresim.com/lji6e3f.jpg (https://hizliresim.com/lji6e3f)
https://i.hizliresim.com/cu2e911.jpg (https://hizliresim.com/cu2e911)
emre2blue
10-11-2024, 20:15
PAHT-CF ile baskılara devam. FAN davlumbazı orjinal malzemeden basıldı. 2 Parçadan yaptığım davlumbazı M6 insert ve vidalar ile bağladım.
https://i.hizliresim.com/icgxrac.jpg (https://hizliresim.com/icgxrac)
https://i.hizliresim.com/dc2uneq.jpg (https://hizliresim.com/dc2uneq)
https://i.hizliresim.com/8zzjnnh.jpg (https://hizliresim.com/8zzjnnh)
https://i.hizliresim.com/5xigekk.jpg (https://hizliresim.com/5xigekk)
https://i.hizliresim.com/s99g9ae.jpg (https://hizliresim.com/s99g9ae)
https://i.hizliresim.com/obbqjj5.jpg (https://hizliresim.com/obbqjj5)
https://i.hizliresim.com/o1kv4dr.jpg (https://hizliresim.com/o1kv4dr)
https://i.hizliresim.com/k3knxzk.jpg (https://hizliresim.com/k3knxzk)
emre2blue
10-11-2024, 20:16
Evet FAN nasıl dışarı üfleyecek. Arkası kapalı diye düşünenler oldu. Ben de düşündüm tabiki aynı şeyi. Orjinal Tamponu kesemezdim. Onun yerine diğer tamponu da bitirmedik, takamayız. naapalım biz de davlumbaz yapıp onu kestik. Oradan bir çıkış yaptık.
https://i.hizliresim.com/mlp24n5.jpg (https://hizliresim.com/mlp24n5)
https://i.hizliresim.com/4m8ep9y.jpg (https://hizliresim.com/4m8ep9y)
https://i.hizliresim.com/40hcnde.jpg (https://hizliresim.com/40hcnde)
https://i.hizliresim.com/1y4ur7s.jpg (https://hizliresim.com/1y4ur7s)
https://i.hizliresim.com/ge2fdes.jpg (https://hizliresim.com/ge2fdes)
emre2blue
10-11-2024, 20:20
IST park'a çıktığımda Sis farları duruyordu ve soğutma performansımı çok bozmuşlardı. Körfez Pistine çıkmadan once onları iptal ettim, Tabiki ileride sis farları olacak ama buralarda olmayacak. İlk düşüncem Sis farı çerçevesini 3D tarayıp oraya kocaman bir DUCT yapmak idi. Fakat zamansızlıktan en kısa yolu tercih ettim. Sis farı yerine geçecek mini bir borucuk yaptık. Parçayı aynı gün akşamı tasarlayıp, gece baskıyı aldık, hemen sabahına arabaya taktık. Bir taraf Hava filtresini beslerken. Diğer taraf YAĞ radyatörünü Besler hale geldi. Malzeme olarak tabiki hızlı ve kolay baskı için PLA kullandık.
* FAN nasıl çalışıyor diye soranlar için de diğer resimleri ekledim. Aynı akşam arabanın çakmaklığından beslenecek bir düğme kutusu yaptık. Bu şekilde FANı istediğim gibi kontrol edebildim. Yani bildiğin arabayı sürerken arada elle açtım kapadım 😅. Resimde iki düğme görünüyor. Diğer düğmenin işlevi başka bir paylaşımda olacak.
Not: Bunların hepsi geçici çözümler. Yani orjinal tampon içine yapılabilecek çözümler. Beni takip edenler ve Yakınlarım biliyor ki bu orjinal tampon ile devam etmeyeceğim. Başka projeler var. Onlarda bu Hava geçişleri v.s. çok daha agresif ve belki de verimli olacak. Yarın bu borucukların Duman Test videolarını yayınlayacağım.
https://i.hizliresim.com/4u6z5nl.jpg (https://hizliresim.com/4u6z5nl)
https://i.hizliresim.com/bzh6glx.jpg (https://hizliresim.com/bzh6glx)
https://i.hizliresim.com/l5p4ved.jpg (https://hizliresim.com/l5p4ved)
https://i.hizliresim.com/oun8xty.jpg (https://hizliresim.com/oun8xty)
https://i.hizliresim.com/6mvdivj.jpg (https://hizliresim.com/6mvdivj)
https://i.hizliresim.com/5y1vs9f.jpg (https://hizliresim.com/5y1vs9f)
https://i.hizliresim.com/2bmhu1v.jpg (https://hizliresim.com/2bmhu1v)
https://i.hizliresim.com/6ffbwrr.jpg (https://hizliresim.com/6ffbwrr)
https://i.hizliresim.com/ppik51w.jpg (https://hizliresim.com/ppik51w)
emre2blue
10-11-2024, 20:24
Konu geldi Fren soğutmalarına. Ben sanmıyorum ki 159 için birisi fren soğutma yapmış olsun. Dünyada tek uğraşan deli benim diyebilirim. 159 Ne kadar büyük / geniş bir araba diye görünse de Malesef o boşluk diye gördüğünüz yerlerin hepsi aslında başka şeyler için bırakılmış. Yani bu Kaliperlere / disklere kadar hortum getiremeyeceğiz anlamına geliyor.
Bu yapılanları görüp söylemek isteyen olacaktır, ben baştan buraya yazayım 😃 Çok minik minik küçük birer hortumla belki denenebilir. Ama kopma garantisi verebilirim çünkü tekerleğin tam turlarında o kadar sıkışıyork ortalık. Ön tarafta kocaman kaliper. Taşıyıcı zaten geniş ve Disk'e ulaşmaya yer yok. Ortada kocaman Amortisör çatalı var ve daha merkezde AKS kafası bütün diskin merkezini kapatıyor. Arkada ise Direksiyon milleri ve Z Rotlar tarafından yerler kapılmış durumda. Yani bundan başka pratik bir çareniz yok.
Neyse konuya dönersek, tabiki PİST günleri öncesinde PROTOTİP çalışması olarak hemen PLA 'dan malzemeleri bastık. Yerlerine oturttuk ve kontrol ettik. Ara Hortumlar ise elektrik tesisatından kullandığımız 42mm çapında esnek Nylon hortumlar. Kopsa bozulsa değiştirmesi dk sürmez. Parasal olarak kimseyi üzmez cinsten.
* Pistte bu Parçalar ile ( En azından yarısı ile.. Diske bakan PLA'lar 40 Turdan sonra yumuşamış ve şekilleri bozulmuştu. O başka bir Paylaşımın konusu olacak. ) çıktık ve Frenlerde / Yağda v.s. hiçbir şekilde sorun yaşamadan 9 Seans bitirdik. Bence bu kadar uyduruk ve son saniyede yapılmış bir sistem için mükemmele yakın fayda sağladık. Ve tabiki Versiyon 2 hemen yapılıp takıldı.
https://i.hizliresim.com/pr0mnuj.jpg (https://hizliresim.com/pr0mnuj)
https://i.hizliresim.com/40hs7yc.jpg (https://hizliresim.com/40hs7yc)
https://i.hizliresim.com/21z4wdo.jpg (https://hizliresim.com/21z4wdo)
https://i.hizliresim.com/19lptav.jpg (https://hizliresim.com/19lptav)
https://i.hizliresim.com/87uw06r.jpg (https://hizliresim.com/87uw06r)
https://i.hizliresim.com/ogvlu1i.jpg (https://hizliresim.com/ogvlu1i)
https://i.hizliresim.com/dbe63g1.jpg (https://hizliresim.com/dbe63g1)
https://i.hizliresim.com/76ky0pr.jpg (https://hizliresim.com/76ky0pr)
https://i.hizliresim.com/a7ro4me.jpg (https://hizliresim.com/a7ro4me)
emre2blue
10-11-2024, 20:26
Fren soğutma ile alakalı şimdilik elimdeki son paylaşım. İlk Pist gününden sonra parçalara baktık ne haldeler diye. Bir taraf şekil değiştirmiş, diğer taraf nispeten sağlam gibiydi. PLA yine muhteşem dayanmış radyasyon sıcaklıklarına. Elimde PC/ABS filament vardı. 120*C Sıcaklığa dayanıklı olarak. Onunla bir deneme daha yaptık. 5 Seans sonrası ne şekil değiştirme ne de başka sorunla karşılaştık. PArçalarda biraz kulak uzatma yaptık. Yönlendirme daha çok caliper tarafında kalsın diye. Bunlar Versiyon 2 olarak kalacaklar. AR-GE daha bitmedi, 159 kullananlar bilir normalde burada 2 adet kapak olur. Motoru falan görmezsiniz. O kapakları şimdilik çıkardım dışarı. Bu kapakların içine gömeceğim bu parçaları. Daha da orjinal görünecekler ileride.
https://i.hizliresim.com/ciihv45.jpg (https://hizliresim.com/ciihv45)
https://i.hizliresim.com/f961zc9.jpg (https://hizliresim.com/f961zc9)
https://i.hizliresim.com/2ods8fj.jpg (https://hizliresim.com/2ods8fj)
https://i.hizliresim.com/mzjn7zr.jpg (https://hizliresim.com/mzjn7zr)
emre2blue
10-11-2024, 20:28
Geldik fasulyenin faydalarına! Sanırım bu yine dünyada bir ilk—sanki kelliğe çare bulmuşuz gibi hissettiriyor 😄—Alfa Romeo 159 için ilk gerçek arka kule gergisini yapmış bulunuyoruz. Bu gergi işi gerçekten kararsız kaldığım bir konuydu; 159 için gerçekten gerekli mi, uzun uzun düşündüm. Sonunda "Yapalım, hoşumuza giderse kalsın" dedik ve çalışmalara başladık.
Öncelikle, "Kule nerede?" diyerek işe başlayıp bagajı söktük. Alfa güzelce gizlemiş, ama onu bulduk! Montajı çözmek için alttan giren amortisör civatalarını kullandık. Kısa olan M10 vidaları, aynı kalite ve orjinallikte daha uzun M10 vidalarla değiştirdik. İlk numuneyi 10 mm çelik parçalar kullanarak yaptık.
Tabii biz alüminyum aşıkları olarak bu modeli temel alıp hemen alüminyum parçaları CNC’de kestik ve son tasarım parçalarımızı imal ettik. 30mm çapında, 5mm kalınlığında boru kullanarak gergi borusunu hazırladık. Rot uçlarını M14 olarak seçtik. En sonunda borunun üzerine güzel bir yazı ekledik "La meccanica delle emozioni" . Yazının içini güzel bir yeşil renkle boyadım ama fotoğraflarda çok belli olmamış. Parçalar son olarak eloksal kaplandı ve 2 kat vernikle tamamlandı. Hayırlısı olsun diyelim artık! 😄 Şimdi Sıra Ön Gergide.
https://i.hizliresim.com/hhtn5h1.jpg (https://hizliresim.com/hhtn5h1)
https://i.hizliresim.com/ar0om10.jpg (https://hizliresim.com/ar0om10)
https://i.hizliresim.com/a4cw1g5.jpg (https://hizliresim.com/a4cw1g5)
https://i.hizliresim.com/q0ylvhp.jpg (https://hizliresim.com/q0ylvhp)
https://i.hizliresim.com/krpu18b.jpg (https://hizliresim.com/krpu18b)
emre2blue
10-11-2024, 20:32
İlk montaj deneme resimlerine hoş geldiniz! Tasarımlar üzerinde çalışırken gözümüz hep iki şeydeydi: performans ve estetik. Şimdi o noktaya yaklaşmanın heyecanını paylaşıyoruz! 💥 Bu görseller "final form" değil tabii, daha makyaj öncesi halimiz.
* 🎯 Erişilebilir Ayar: Parçayı tasarlarken öncelikli hedeflerimden biri, amortisör sertlik ayarının erişilebilir olmasıydı. Malzeme, bu ayarın etrafında dolaşacak şekilde tasarlandı. Ayrıca motor ve diğer parçalara çarpmamak için belirli bir yüksekliğe ulaşmamız gerekti.
* 🔧 Dayanıklı Bağlantılar: Rot uçlarını kuleye bağlarken somun-civata gibi bir çözüm istemedik. Dayanıklılığı artırmak adına malzemenin içine diş çekebileceğimiz alanlar tasarladık. Böylece her bağlantı sağlam ve kalıcı bir uyum sunacak.
* 🛠️ Ekstra Sağlamlık: 3 yerine 2 ayak, 1 ayak da kullanılabilirdi belki, ama dönme hareketini ve esnemeyi engellemek için her köşeyi sağlam tutmamız gerekti. Bu yüzden tam oturma ve güvenli bağlantılar sağlamak şarttı!
Alfa 159 gibi ağır bir araçta strut bar, aracın gövde sertliğini artırarak viraj performansını ve yol tutuşu iyileştiriyor. Yüksek kuvvetleri tolere etmek için sağlamlığa odaklandık. Bir sonraki aşama makyaj.. Herkese iyi akşamlar👌
https://i.hizliresim.com/6yv3qa8.jpg (https://hizliresim.com/6yv3qa8)
https://i.hizliresim.com/r6cs2m0.jpg (https://hizliresim.com/r6cs2m0)
https://i.hizliresim.com/6eo3wyh.jpg (https://hizliresim.com/6eo3wyh)
https://i.hizliresim.com/a8iz9ef.jpg (https://hizliresim.com/a8iz9ef)
https://i.hizliresim.com/umetdf7.jpg (https://hizliresim.com/umetdf7)
https://i.hizliresim.com/kbknqbd.jpg (https://hizliresim.com/kbknqbd)
https://i.hizliresim.com/1u22k1m.jpg (https://hizliresim.com/1u22k1m)
https://i.hizliresim.com/jjeq7ve.jpg (https://hizliresim.com/jjeq7ve)
emre2blue
10-11-2024, 20:35
Kule gergisi parçaları Eloksal kaplandı, logolar yazılar işlendi. El emeği ile boyandı, temizlendi. İki kat cila atıldı. Montaj öncesi son resimler. İki yerde nazarlık hatamız oldu ama onlara yapacak birşeyim yok. Hatalarımızı unutmamak için gözümüzün önünde kalsın dedim.
https://i.hizliresim.com/6f8fqie.jpg (https://hizliresim.com/6f8fqie)
https://i.hizliresim.com/pas6anq.jpg (https://hizliresim.com/pas6anq)
https://i.hizliresim.com/szwny1q.jpg (https://hizliresim.com/szwny1q)
https://i.hizliresim.com/95mk84w.jpg (https://hizliresim.com/95mk84w)
https://i.hizliresim.com/2tehtyh.jpg (https://hizliresim.com/2tehtyh)
https://i.hizliresim.com/s23v4nt.jpg (https://hizliresim.com/s23v4nt)
https://i.hizliresim.com/cd8bon0.jpg (https://hizliresim.com/cd8bon0)
https://i.hizliresim.com/2yx3c8m.jpg (https://hizliresim.com/2yx3c8m)
https://i.hizliresim.com/9swcjcf.jpg (https://hizliresim.com/9swcjcf)
emre2blue
10-11-2024, 20:37
Kule gergisi konusu ile alakalı son paylaşımı yapayım. Montaj bitti araba üstüne taktık. Çok kaliteli olmasa bile birkaç resim çekebildik. Umarım beğenmişsinizdir. Genelde sadece fonksiyon odaklı tasarlanan bir parça için biraz estetik katmaya çalıştık. Aklımızda V2 olarak birşeyler daha var. Ama gerek var mı bilmem. Bunu söküp onu takmam sanırım 😃 Artık arabamı bolbol sürüp keyfini yaşamaya bakacağım.
https://i.hizliresim.com/6ja3jgs.jpg (https://hizliresim.com/6ja3jgs)
https://i.hizliresim.com/t19w8mk.jpg (https://hizliresim.com/t19w8mk)
https://i.hizliresim.com/c6dauxk.jpg (https://hizliresim.com/c6dauxk)
https://i.hizliresim.com/g2z4ozv.jpg (https://hizliresim.com/g2z4ozv)
https://i.hizliresim.com/daqcc5x.jpg (https://hizliresim.com/daqcc5x)
https://i.hizliresim.com/1v2w167.jpg (https://hizliresim.com/1v2w167)
https://i.hizliresim.com/451iqlx.jpg (https://hizliresim.com/451iqlx)
İlgiyle takip ediyorum. Tarayıcı Revoscan galiba. Tam modeli nedir?
emre2blue
10-11-2024, 23:21
Pop3 kullanıyorum.
rahmitanir
11-11-2024, 07:15
Forumun yeni Hakan Girginer'i oldun maşallah :D
maşallah inanılmaz işler, elinize sağlık
emre2blue
11-11-2024, 07:58
Forumun yeni Hakan Girginer'i oldun maşallah :D
Geçen Cumartesi günü görüştük Hakan abi ile. Bana ilham verdiği kesin. Ona da söyledim. Bu forumda onu ilk okumaya başladığımda arabalardan korkuyordum, hepsi geçti artık. Onların da birer ruhu olduğunu onların da bizim gibi olduklarını öğrendim. Ama senin de az kalır yanın yok yani.
Clarkson Farm izlerken burayı unuttum :D Şimdi Videoların çoğu İnstagramda var. Fakat Forumlardan İnstagram'a yönlendirme yapmak istemiyorum şimdi. Ben de Youtube Hesabıma yüklüyorum şimdi mini clipleri.
FAN'ı ilk aldığımda yaptığım testlerden bazıları :
https://www.youtube.com/shorts/iKu2qe05ymc
https://youtu.be/JPawNgrC3F4
güzel bir çalışma olmuş, arkadaşımda bu şekilde yapmıştı yönlendirmeleri,
https://i.hizliresim.com/1ibrynk.jfif (https://hizliresim.com/1ibrynk)
şimdi sizin tampona baktım hava girişi ufakmış
emre2blue
12-11-2024, 12:00
güzel bir çalışma olmuş, arkadaşımda bu şekilde yapmıştı yönlendirmeleri,
https://i.hizliresim.com/1ibrynk.jfif (https://hizliresim.com/1ibrynk)
şimdi sizin tampona baktım hava girişi ufakmış
haklısınız. Elimde bir tampon daha var, onu şimdi paylaşmak istemiyorum. Çok güzel ve özel olduğunu düşünüyorum. Onda Hava girişleri ( Hem disk soğutma hem de YAĞ ve Hava girişleri ) kocaman. Intercooler için DUCT yapıldı v.s. tam bir profesyonel yarış için kullanılabilecek birşey. Bir de Sizin bu projede aldığınız Beygirlere istinaden benimkinden çooook daha büyük soğutucu ve girişler kullanmanız şart :D
Maşallah yav emek emek emek bea :bravo::bravo::bravo:
edemirbas
13-11-2024, 09:48
Baskı malzemesi konusunda endişelenmiştim, yaklaşık 10 saniye sürdü hemen sornasındaüyeni malzemeye geçmeniz :D 159 çok sevdiğim bir araçtır, siz de araç üzerinde çok özel işler yapıyorsunuz. Tebrik ederim, zevkle takip ediyoruz :)
emre2blue
13-11-2024, 09:51
Bu arada yeni videolar ekledim :
https://youtu.be/3Iu6XrTS6Ss
https://youtu.be/-FPJhWckF2g
haklısınız. Elimde bir tampon daha var, onu şimdi paylaşmak istemiyorum. Çok güzel ve özel olduğunu düşünüyorum. Onda Hava girişleri ( Hem disk soğutma hem de YAĞ ve Hava girişleri ) kocaman. Intercooler için DUCT yapıldı v.s. tam bir profesyonel yarış için kullanılabilecek birşey. Bir de Sizin bu projede aldığınız Beygirlere istinaden benimkinden çooook daha büyük soğutucu ve girişler kullanmanız şart :D
bu arada fan ıp44 özelliklimi, yani su geldiği zaman çalışabilecekmi?
birde süreklimi çalışacak yoksa araya yağ sensörü girip x sıccaklıktan sonramı çalışıyor ?
emre2blue
13-11-2024, 13:54
bu arada fan ıp44 özelliklimi, yani su geldiği zaman çalışabilecekmi?
birde süreklimi çalışacak yoksa araya yağ sensörü girip x sıccaklıktan sonramı çalışıyor ?
FAN IP v.s. bilgim yok. Yamaha MT09 Motorsiklet için motor suyu radyatörünü soğutma fanı. Yani sokakta çalışmaya uygun... Çalışma şeklide tabiki yağ sıcaklığına bağlı olarak programlanacak. Daha oralara girmedik Yağ basınç ve sıcaklık sensörleri sistemde aktif ve bağlı. Sadece FAN çıkışı için yazılımı yazmadık
maşallah inanılmaz işler, elinize sağlık
yav ben bu yorumuma neden eksi alıyorum sürekli :D
Uzun zamandır şu foruma yakışır bir konuya denk gelmemiştim.
Ellerinize emeklerinize sağlık
Uzun zamandır şu foruma yakışır bir konuya denk gelmemiştim.
Ellerinize emeklerinize sağlık
uzun zamandır bu kadar "beğenmedim" tepkisi almamıştım demeniz yakındır :D bu konu cinli musallat oluyorlar
uzun zamandır bu kadar "beğenmedim" tepkisi almamıştım demeniz yakındır :D bu konu cinli musallat oluyorlar
Hahahaha
Yok yahu.
Aslen çok olumlu olan hislerimi yansıtmaya çalıştım. :)
livaneli
04-12-2024, 00:14
Birkaç saattir konuyu okuyorum, ne kadar beğendiğimi anlatmak zor, ellerinize sağlık.
Ozan Özer
20-09-2025, 18:47
Bu aracın güncel durumu hakkında bilgi var mı? emre2blue
emre2blue
23-09-2025, 12:01
Bu aracın güncel durumu hakkında bilgi var mı? emre2blue
Slm, Türkiyeye yeni adım attım. Akşama yardırayım biraz resim video. Çok feci şeyler geldi başıma , unutmuşum buraları :D
emre2blue
24-09-2025, 17:10
Herkese tekrardan merhaba,
Çayınızı kahvenizi koyduysanız başlıyorum.
Tarih: 20/04/2025, sabah saat 10. Annemi ziyarete gidiyorum. Normalde başka araba ile giderdim ama dedim ki, “Hava güzel, biraz arabayı gezdireyim.” Sokağa girdik. Sağ olsun Silivri Belediyesi; eskisi de yenisi de yol bakımını çok güzel yapar. Her yere yetişirler. İnşaat yapan insanlar da yolunu bozduğu zaman hemen düzeltir. Çünkü memleketimizin terbiyesi böyledir. Yavaş yavaş, sakin sakin eve yaklaşıyorum. Bir anda tak diye hafif bir ses geldi. Şimdi, arabada yay var; arada sürtüyor, vuruyor ama genelde önemli şeyler olmuyor. Fakat bu sefer çekirge sıçrayamadı. :(
https://i.hizliresim.com/8lazob5.jpg (https://hizliresim.com/8lazob5)https://i.hizliresim.com/oint2fd.jpg (https://hizliresim.com/oint2fd)https://i.hizliresim.com/k6nvz7c.jpg (https://hizliresim.com/k6nvz7c)
Yarimin böğrünü deştiler...
Kanın izi yüzyıllarca o sokaktan çıkmayacak. :(
Çok hızlı değildim ve devir çevirmiyordum zaten. Hiç yağ basıncı hatası vermedi. Ayrıca oluk oluk dökülen bir yağ olmadığı için, çatlaktan ince ince aka aka yağ bitmiş. Çekici çağırdım, arabayı iş yerime gönderdim.
https://i.hizliresim.com/5r70ev1.jpg (https://hizliresim.com/5r70ev1)https://i.hizliresim.com/6lnsg3t.jpg (https://hizliresim.com/6lnsg3t)https://i.hizliresim.com/ik8gbwb.jpg (https://hizliresim.com/ik8gbwb)
Benim turbom çok aşağıda olduğu için orijinal geri dönüşü kullanamıyordum. Ben de kartere ek bir delik açıp yağı oraya boşaltıyordum. İşte o bağlantı parçasını vurmuşum ve kaynaktan kopmuş. Çok ciddi bir sıkıntı değil ama uzun süreli bir eziyet çıkardı bana. Her yeri söküyorsun: akslar, motor bağlantıları vs.
Neyse ki hemen karteri temizledik. Fırında ısıttık ve daha kısa, daha düzgün bir parça ile tekrar kaynattım. Sonra da arabadan daha önce çıkan eski motor yağları ile test ettik; “Sıcaklıkta genleşme olursa çatlar mı, kaçırır mı?” diye baktık. Her şey mükemmel oldu.
https://i.hizliresim.com/rf59dcj.jpg (https://hizliresim.com/rf59dcj)https://i.hizliresim.com/6thdo9r.jpg (https://hizliresim.com/6thdo9r)https://i.hizliresim.com/3k0eehm.jpg (https://hizliresim.com/3k0eehm)
emre2blue
24-09-2025, 17:32
Bu problemden sonra o sokağa girmeme kararı verdim ve artık Sokağın başında arabayı bırakıyorum. Cimer falan da yalan , benden önce 50 kişi şikayet etmiş ama nafile. Çünkü sürekli inşaat var. Bir gün düzeltsen ertesi gün bozacaklar. Neyse Gerçeklere alıştım artık. Yağı yeniledim. Filtreileri yeniledim. Baktım işime , önüme.
Tarih 09/09/2025 , evden çıktım, Çorlu'dan Silivri'ye gidiyorum. Çok hızlı değilim. CC açık, bir anda güç gitti. Sanki bir anda basınç hattında boru çıkar ya, Araba çalışıyor fakat boost yok.... ve gaza basınca titreme var. Aha dedim piston gitti . Hemen debriyaja basıp süzülerek emniyet şeridine çektim arabayı. Devir yapmasını istemiyordum. Ambeleye kalkması beni maddi manevi çökertirdi çünkü. Motoru kapattım. ve Hemen kaputu açtım. Her yer yağ içindeydi. Sanki kol çıkarmışım gibi . Aracın altına eğildim her yerden yağ geliyordu. Motoru tekrardan çalıştırdım. Tekleme aynı 3 piston çalışması gibiydi. Hemen kapattım. Çekiciyi çağırdım tekrardan. Arkadaşıma da rica ettim. Beni geldi aldı. Birlikte işe gittik. Arabayı da işe götürdüm hemen ve sökmeye başladık. Bir ay bile olmadan ikinci bozulmaydı bu. Ama bu piston olayı bence %324876327697546 Nazardı. Kesin. Kesiiiinnn. :)
https://i.hizliresim.com/efjr5cy.jpg (https://hizliresim.com/efjr5cy)https://i.hizliresim.com/d04cdo4.jpg (https://hizliresim.com/d04cdo4)https://i.hizliresim.com/ofjkaej.jpg (https://hizliresim.com/ofjkaej)
İntercooler için full yağ dolu. Turbo Sağlam , Kapağı söktük hemen. Fakat Kızdırma bujileri diyor ki, Öyle rahat bir tamir olmayacak. Canına okuyacağım senin diyor... Ve Kapak çıkıyor yerinden...
https://i.hizliresim.com/h4mpszh.jpg (https://hizliresim.com/h4mpszh)https://i.hizliresim.com/rjljyv3.jpg (https://hizliresim.com/rjljyv3)https://i.hizliresim.com/sahiayv.jpg (https://hizliresim.com/sahiayv)https://i.hizliresim.com/57go45n.jpg (https://hizliresim.com/57go45n)
1. Piston bizlere ömür, Ruhuna bir Fatiha alabilirim. Enjektör kardeşim veya EGT veya hep birlikte Pistona dalmışlar. Pistonda delik açılıp çatlamış. Fakat gömleklere çok ciddi bir zarar verememiş.
https://i.hizliresim.com/oyfhh7n.jpg (https://hizliresim.com/oyfhh7n)
Burada Kolbenschmidt Piston kataloğundaki gibi kırabilmenin verdiği Mutluluk ile paylaşıyorum. Sebepleri yazmışlar. Sebep birazdan çıkacak ortaya. Kırılan piston Mahle idi. Ondan önce 120.000km kullandığım üstünde 10 yazılımcının 300 dosya denediği ve son halini yıllarca kullandığım pistonlar ise Kolbenschmidt idi. ( Rakamları Salladım bu arada ciddiye almayın lütfen :D )
https://i.hizliresim.com/jx6klfx.jpg (https://hizliresim.com/jx6klfx)
1. Gömlekte bir parça bırakmış . Bunu ölçtük 0.1mm bir parça. Onu kibarca huyuna suyuna giderek söktük. Sonra matkap ucuna bağlanan hınlama ile üstünden geçtik tekrardan.
https://i.hizliresim.com/lnqk9g7.jpg (https://hizliresim.com/lnqk9g7)https://i.hizliresim.com/ee0hoz5.jpg (https://hizliresim.com/ee0hoz5)
Kol yatakları genel olarak sağlam duruyor. King Polimer almıştım ozamanlar. Kötü değiller. 10.000km sonra sürüyle pist gününden sonra.
https://i.hizliresim.com/h2japkj.jpg (https://hizliresim.com/h2japkj)https://i.hizliresim.com/7q2riov.jpg (https://hizliresim.com/7q2riov)
emre2blue
24-09-2025, 18:07
Başladık tekrardan motor toplamaya artık. Kolları kontrol ettim. Eğrilik yok , kısalma uzama yok. Ama Sökmüşken bu sefer daha iyi şeyler yapmalıydım. Çünkü Bu motorun tamamını ben toplamamıştım. Piston ağırlıklarını eşitleme gibi şeylere başladık. Turbo Çok altta duruyordu ve Manifoldu kötüydü. Onu Orjinal Alfa 147/GT 1.9 JTDM manifoldu bularak değiştirmek istiyordum zaten. Benim Turbonun Exhaust Housing kısmı da Ara conta ile bağlanıyordu, fakat Her pist gününde EGT'den dolayı o conta eriyordu ve Egzoz kaçağı oluyordu. V-BAND bağlantı şart olmuştu. Madem söktük alayına girelim dedik. Elimde yedek blok ve yedek kapak vardı. Başladık girişmeye.
Sıfır Piston set aldım yine Mahle olarak. Kol burçları alt üst değiştiler. Üst Burçlar orjinal olarak değişti. Büyük Burçlar ise Yine King Marka normal bir burç ile değişti. İleride onları da değiştireceğim diye en uyguna bulduğumu taktım şimdilik.
https://i.hizliresim.com/6ebe77i.jpg (https://hizliresim.com/6ebe77i)https://i.hizliresim.com/9y2s4u1.jpg (https://hizliresim.com/9y2s4u1)https://i.hizliresim.com/ol9hesb.jpg (https://hizliresim.com/ol9hesb)
Turbonun Egzoz ve Emme taraflarını kesip kısalttık. Bundan sonra orjinal kalsın ileride birşey olursa değiştiririm kolay olur mantığından FULL CUSTOM işe çevirdim . Egzoz manifoldu süper oldu. Emme'nin çıkışındaki dirsek sayısını azalttım.
https://i.hizliresim.com/q8okyc6.jpg (https://hizliresim.com/q8okyc6)https://i.hizliresim.com/nz82k0l.jpg (https://hizliresim.com/nz82k0l)https://i.hizliresim.com/kbf482w.jpg (https://hizliresim.com/kbf482w)
Egzoz Manifolduna ER-310 Kaynak teli ile V-Band flanşları kaynattım. Aynı Tel ile Turbonun Egzoz tarafını da kesip V-Band ile kaynattık.
https://i.hizliresim.com/o751r3g.jpg (https://hizliresim.com/o751r3g)https://i.hizliresim.com/hw6znny.jpg (https://hizliresim.com/hw6znny)https://i.hizliresim.com/qf174je.jpg (https://hizliresim.com/qf174je)
emre2blue
24-09-2025, 18:12
Bir tarafta yedek motor üzerinde Turbonun ince işlerini yapıyoruz. Diğer taraftan Arabaya götürüp orada ise orjinal pozisyonlarını kontrol ediyorduk. Turboyu Yukarıya kaldırdığımız için Tekrardan bir Downpipe yapmak zorunda kaldım. Bütün YAĞ ve su bağlantıları tekrardan yapıldı.
https://i.hizliresim.com/5j5hq5b.jpg (https://hizliresim.com/5j5hq5b)https://i.hizliresim.com/44b57t3.jpg (https://hizliresim.com/44b57t3)https://i.hizliresim.com/ao2fvqw.jpg (https://hizliresim.com/ao2fvqw)
https://i.hizliresim.com/jjgq3dq.jpg (https://hizliresim.com/jjgq3dq)https://i.hizliresim.com/e876znk.jpg (https://hizliresim.com/e876znk)
Egzoz manifolduna EGT ve EMAP soketlerini de kaynattım.
https://i.hizliresim.com/evyy4mj.jpg (https://hizliresim.com/evyy4mj)https://i.hizliresim.com/l6o8rt1.jpg (https://hizliresim.com/l6o8rt1)
Kaynaktan çarpılan bütün parçalar tekrardan düzeltildi.
https://i.hizliresim.com/pdcycxc.jpg (https://hizliresim.com/pdcycxc)https://i.hizliresim.com/my89f91.jpg (https://hizliresim.com/my89f91)https://i.hizliresim.com/1u29mdw.jpg (https://hizliresim.com/1u29mdw)
Kol burçlarından bir görüntü de böyle olsun : ( Üst kol burçlarını değiştirdim çünkü bundan önceki motor toplamamda gerek yok demişlerdi. ) Ama artık o toplama mantığı bana işlemiyor.
https://i.hizliresim.com/dijjlme.jpg (https://hizliresim.com/dijjlme)
emre2blue
24-09-2025, 18:35
Geldik işin bomba kısmına... Piston Kaplaması için araştırmaya başladım. Piston tepesini kaplama fikri zaten vardı ama zamansızlıktan falan yapamamıştım. Şimdi madem donları indirdik. Araştırma zamanı geldi. Avrupadan arkadaşlarım bir boya falan var sıkıyorsun piston tepesine. Sonra fırınlıyorsun oluyor dediler. Ama garanti veren yok. Türkiyede de birçok yeri araştırdım sonunda İzmirde DEKA firması ile görüştüm. Pistonları kaplayabileceklerini fakat yüzeyde bir miktar kalınlık yapacağını söylediler. Bende sorun değil dedim. Pistonları keserim :D
https://i.hizliresim.com/98be66s.jpg (https://hizliresim.com/98be66s)https://i.hizliresim.com/i4kupn0.jpg (https://hizliresim.com/i4kupn0)
Pistonun birini taradım, Solidworks ile çizdim. Sonra CNC'ye özel bağlama aparatı ile bağladık. Üstünden 0.300mm kestik. Fakat bu kesme bir tornalama gibi değil. Bütün Valf cepleri ile birlikte incelttik tepeyi. Bu sayede Kaplama olduğu zaman piston orjinal ölçüsünde olacaktı.
https://i.hizliresim.com/qyp5nv9.jpg (https://hizliresim.com/qyp5nv9)https://i.hizliresim.com/te2zvzn.jpg (https://hizliresim.com/te2zvzn)
https://i.hizliresim.com/tbzbkc2.jpg (https://hizliresim.com/tbzbkc2)https://i.hizliresim.com/5pesqna.jpg (https://hizliresim.com/5pesqna)
https://i.hizliresim.com/s7i7u74.jpg (https://hizliresim.com/s7i7u74)https://i.hizliresim.com/2vk09w3.jpg (https://hizliresim.com/2vk09w3)
emre2blue
24-09-2025, 21:24
Geldik Kaplama hakkında bilgi vermeye, Kaplamamız YSZ ( Yttria-stabilized zirconia ) diyorlar.
https://i.hizliresim.com/6rwubhg.jpg (https://hizliresim.com/6rwubhg)
Pistonlar bu şekilde kaplanıyor. Ciddi kuvvetli bir bağ oluşuyor. Kopma kırılma gibi durumlara çok dayanıklı ve Termal iletimi ciddi düşük bir kaplama.
https://i.hizliresim.com/mzxtomi.jpg (https://hizliresim.com/mzxtomi)https://i.hizliresim.com/i75ag60.jpg (https://hizliresim.com/i75ag60)https://i.hizliresim.com/lwy9pm1.jpg (https://hizliresim.com/lwy9pm1)
Muhteşem görünüyorlar. Şimdi geldik Kollara, Polonyada bir arkadaşım Kol balansı yapmıştı. Ben de aynı şekilde ilerledim. Kolların alt yarımlarından yedim. ve Üst Kolların hepsinin döküm birleşim yerlerinden şerit zımpara ile yiyerek hepsini eşit kütleye getirdim.
https://i.hizliresim.com/9xik5k5.jpg (https://hizliresim.com/9xik5k5)https://i.hizliresim.com/a2w7cg6.jpg (https://hizliresim.com/a2w7cg6)https://i.hizliresim.com/1nzgdgs.jpg (https://hizliresim.com/1nzgdgs)
https://i.hizliresim.com/6tq8agc.jpg (https://hizliresim.com/6tq8agc)
Bütün Kol ve Pistonlar gram gramına eşit hale getirildi.
https://i.hizliresim.com/ggvsbjc.jpg (https://hizliresim.com/ggvsbjc)
Blok Yüzeyinindeki Conta kalıntılarını saatlerce Netflix Dizisi izleye izleye taşla temizledik.
https://i.hizliresim.com/3yup5d7.jpg (https://hizliresim.com/3yup5d7)
Pistonlar artık motorla birleştiler. Conta olarak 2. çentik kullandık çünkü kapak boyutu, ve Pistonların Bloktan çıkma miktarına bakarak ilerledik.
https://i.hizliresim.com/6h2mu7z.jpg (https://hizliresim.com/6h2mu7z)https://i.hizliresim.com/ox5tpqg.jpg (https://hizliresim.com/ox5tpqg)https://i.hizliresim.com/dky9a4j.jpg (https://hizliresim.com/dky9a4j)https://i.hizliresim.com/qebcwrf.jpg (https://hizliresim.com/qebcwrf)https://i.hizliresim.com/mdaoh6r.jpg (https://hizliresim.com/mdaoh6r)
emre2blue
24-09-2025, 21:30
Motoru Toplayacağız şimdi, ama Kapak üstünden ölçüm alınca bir türlü senteye gelmiyor gene. Bir yerde sorun var ama nerede ???? Hemen olağan şüpheliye dalıyorum ve tahmin ettiğim gibi. :(
https://i.hizliresim.com/r6okk4s.jpg (https://hizliresim.com/r6okk4s)https://i.hizliresim.com/r3wnosv.jpg (https://hizliresim.com/r3wnosv)
Triger Dişli Kaması ortalıkta yok. Araba senteden atlamış yine. Ve Sebepleri anlıyoruz şimdi. Motor yapılırken bu arada Enjektörler de Bakıma gidiyor. Bütün 4 Enjektör de bozuk çıkıyor. Hele 1. Pistonu patlatan enjektör piston üzerine işediği kadar da üstten kaçırıyor. Bütün Enjektör valfleri değiştirildi ve Tekrardan kodlandı. 24.000TL ona ödedim. ve Sentenin de bozuk olması Pistonun artık bu işe dayanamayıp "Böyle işe koyarlar kardeş" diyip ortadan yarılması ile bana girdi :D Tabiki Triger dişlisinin hemen yenisini sipariş ettim.
https://i.hizliresim.com/jbkbepb.jpg (https://hizliresim.com/jbkbepb)
Çok kibar şekilde hiç Darbeli bir sıkma yapmadan uzun borular ile 34598639586NM ile sıktık.
emre2blue
24-09-2025, 21:40
Motoru Toplarken Zamanında AliExpress üzerinden aldığım alunümyum borulara geldi sıra. Bütün sistemi hafifletmek adına Bütün Basınç borularını söktüm ve optimize etmeye başladım. Hem ağırlıklarını yarı yarıya kestim. Hem de kullanılan dirsek miktarlarını düşürdüm. Ayrıca büyük çaptan döndükleri için de , akışı bozmadan ilerleyeceklerdi.
https://i.hizliresim.com/erppdbm.jpg (https://hizliresim.com/erppdbm)https://i.hizliresim.com/iswnees.jpg (https://hizliresim.com/iswnees)
https://i.hizliresim.com/8jmoqrp.jpg (https://hizliresim.com/8jmoqrp)https://i.hizliresim.com/kg14yoc.jpg (https://hizliresim.com/kg14yoc)
https://i.hizliresim.com/rrsp9ao.jpg (https://hizliresim.com/rrsp9ao)
İlk boru, Turbodan çıkıp İntercooler girişine giden boru. Bu normalde Paslanmaz çelik ve girişi 50mm sonradan 60mm 'ye çıkıyordu ve borunun tamamı 60mm idi. Onu 50mm olarak değiştirdim. SAdece intercooler'a girişte Silikon üzerinde 60mm oluyor artık.
Ölçüler sanki benim arabaya göre verilmiş gibi. Turbonun da çıkışını kesip yönlendirdiğimiz için akış süper oldu.
https://i.hizliresim.com/dbdpqzk.jpg (https://hizliresim.com/dbdpqzk)https://i.hizliresim.com/4zpj7xq.jpg (https://hizliresim.com/4zpj7xq)https://i.hizliresim.com/7qddwhb.jpg (https://hizliresim.com/7qddwhb)
https://i.hizliresim.com/6fkdyr0.jpg (https://hizliresim.com/6fkdyr0)
Geldik İntercooler sonrası borulara. Onların hepsini 60mm olarak devam ettim. Toplamda 7kg hafifledi arabanın borulaması. Bu şekilde arabayı çalıştırıp ilk işim Muayeneye gitmekti. Çünkü Motor bozukken muayene zamanı geçmişti.
Muayeneye gittiğimde kafamdan soğuk sular döküldü............ Kaldım. Hemde Kara listeye girerek. Arabanın arkasında METH tankını falan sökmüştük, fakat bagaja bakarken onun bir hortumunun ucunu görmüşler. Arabada AİR SÜSPANSİYON var diye bıraktılar.
Yalvardım, ispat edin dedim gerek yok dediler. Sonra kavga büyüyünce arabaya güçlendirme yapmışsınız , daha uzatırsanız farklı olaylar çıkar zorlamayın dediler. Ben de paramı alıp kaçtım :D
emre2blue
24-09-2025, 21:51
Bunun üstüne arabada ne kadar hortum boru varsa söktüm, Bütün basınç borularını siyaha boyadım. İntercooler zaten boyalıymış onu söktük tekrardan siyaha boyadım. Amaç dikkat çekmemek oldu.
https://i.hizliresim.com/cd17sb6.jpg (https://hizliresim.com/cd17sb6)https://i.hizliresim.com/c069srt.jpg (https://hizliresim.com/c069srt)https://i.hizliresim.com/8z4xvdd.jpg (https://hizliresim.com/8z4xvdd)
https://i.hizliresim.com/ii1hznq.jpg (https://hizliresim.com/ii1hznq)https://i.hizliresim.com/85v513p.jpg (https://hizliresim.com/85v513p)
Biraz da motor içindeki parçalardan resimler olsun...
https://i.hizliresim.com/dcjey8h.jpg (https://hizliresim.com/dcjey8h)https://i.hizliresim.com/hm6ymei.jpg (https://hizliresim.com/hm6ymei)
https://i.hizliresim.com/im24rbj.jpg (https://hizliresim.com/im24rbj)https://i.hizliresim.com/8hi2bdp.jpg (https://hizliresim.com/8hi2bdp)
https://i.hizliresim.com/g1iuhzc.jpg (https://hizliresim.com/g1iuhzc)
Turboyu iyice gizledim. Aslında pratikte de işe yarayacak işler. Bu şekilde kaput altındaki ısıyı da düşürdük.
https://i.hizliresim.com/5fs9t88.jpg (https://hizliresim.com/5fs9t88)https://i.hizliresim.com/t1bxts1.jpg (https://hizliresim.com/t1bxts1)
https://i.hizliresim.com/by4epgv.jpg (https://hizliresim.com/by4epgv)https://i.hizliresim.com/1e0xxx1.jpg (https://hizliresim.com/1e0xxx1)
Bu şekilde başka bir muayene istasyonuna gittim ve geçtim. Kara listeden çıktım.
emre2blue
24-09-2025, 22:05
Artık dertler bitince geldik kaymak işlere, Uzun zamandır düşündüğüm bir Ekran işi vardı. Onu da arada bitirdim. Aracımda şimdi 4 adet ekran bulunuyor. Bunlardan ilki Ana göstergelerin içinde altında yer alıyor. Burada "yakıt durumu", Yağ sıcaklığı ve basıncı ve en önemlisi TPMS yani Lastik basınç ve Sıcaklık bilgileri yer alıyor. Şimdi Alfanın kendi orjinal sistemi var. Ama benim aracımda yok. Orjinal alsan dünyanın parası, çıkma bulsan gertirmek lazım falan filan. Ucuz çin malları var. Güzel de Ben datalog yapmak istiyorum pist süresince nasıl artıyor neler oluyor onu her lastikten alamazsın. Ben de TPMS sistemini ekrana entegre ederek ciddi bir problemin önüne geçmiş oldum. Ekranın bütün kodları bana ait, en azından internette bu ekranı çalıştırıp kodu paylaşan hiçbir insan kulu yok. Satan adam sadece parametrelerini biliyordu. Biraz AI yardımı ile bir kütüphane oluşturup sistemi kurdum.
https://i.hizliresim.com/fisojjh.jpg (https://hizliresim.com/fisojjh)https://i.hizliresim.com/b05vrc4.jpg (https://hizliresim.com/b05vrc4)
https://i.hizliresim.com/wiock9r.jpg (https://hizliresim.com/wiock9r)
Sürüş sırasında ise görüntü bu şekilde oluyor. Bunlar test aşamasında çektiğim görüntülerdi.
https://i.hizliresim.com/g6fm8vi.jpg (https://hizliresim.com/g6fm8vi)
https://i.hizliresim.com/raewmnw.jpg (https://hizliresim.com/raewmnw)
Gelelim en önemli uğraşıma.
https://i.hizliresim.com/24ih3hb.jpg (https://hizliresim.com/24ih3hb)https://i.hizliresim.com/sx1w5v9.jpg (https://hizliresim.com/sx1w5v9)
Aracın ortasındaki 3 göstergeyi digital hale getirdim. PI filan kullanmadım, Anam babam C++ ile yazılmış kod. Toplam proje 2 yılımı aldı. Donanım ve Yazılımın bitmesi açısından. İlk testlerde iki fotograf paylaşmak istedim.
https://i.hizliresim.com/53m437k.jpg (https://hizliresim.com/53m437k)
Son halide bu şekilde diyebilirim. Daha ince ayarlar veriyorum. Videoları sonra instagram üzerinden paylaşacağım sanırım. Şu anda bu şekilde sürüyorum arabayı. Yapılacaklar bitmedi tabiki. Yeni Direksiyon kutusu aldım. Onu takacağım. Yeni Fren kitim geldi onlar da sırasını bekliyorlar. Durmak yok :D Benden bu kadar sanırım. Aklıma gelenlerin hepsini yazdım.
GökhanÖzkan
26-09-2025, 09:11
Geçmiş olsun.. ayranlar dökülüp tatsız olaylar olmuş. Maddi manevi yoruyor ama sonuç mutlu etmiş. Bu kadar emek verilen otomobil için olmasa iyiymiş demekten başka bir şey gelmiyor elden...
Ozan Özer
26-09-2025, 20:03
Çok geçmiş olsun..Allah tekrarını yaşatmasın inşallah.
Sİlivri'de Basınkent 1'e yakın mısınız? Yollar bizim oralara benziyor gibi :)
Abi en sona gelince "oohaaa, oohaaaa" falan dedim o yuvarlak göstergelerin dijitale dönmesi müthiş iş, müthiş uğraş, eline aklına sağlık :D
yaşananlara üzüldüm ama gün sonunda daha çok içine sinmiştir sanırım, güzel günlerde kullan :)
Ozan Özer
26-09-2025, 21:48
Bu arada ekran çok güzel olmuş,elinize sağlık.
Alfa bunu görürse telif hakkını alır derim :)
emre2blue
27-09-2025, 16:58
Çok geçmiş olsun..Allah tekrarını yaşatmasın inşallah.
Sİlivri'de Basınkent 1'e yakın mısınız? Yollar bizim oralara benziyor gibi :)
Evet KüpeFM sokağının altındayız. Hazal sokak diye bir yer. Annem oturuyor orada. Ben Çorludayım.
emre2blue
27-09-2025, 17:06
Bu arada ekran çok güzel olmuş,elinize sağlık.
Alfa bunu görürse telif hakkını alır derim :)
Alfa Romeo'ya kızgınım, Onlara bir kuruş yok :D Güzel Model çıkarsınlar hele, şöyle vaaaaay diyebileceğimiz şeyler olsun. Millet Marsa çıktı bizimkiler haaala siesta derdinde.
Çok geçmiş olsun abi :) Güzel günlerde kullan inşallah kazasız belasız :)
Ozan Özer
28-09-2025, 15:17
Evet KüpeFM sokağının altındayız. Hazal sokak diye bir yer. Annem oturuyor orada. Ben Çorludayım.
Bende Basınkent 1'deyim. Yazın denk gelirsek tanışmak isterim.
Powered by vBulletin® Version 4.2.5 Copyright © 2025 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.