PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : B8 Passat nasıl bilirsiniz ? Tavsiye , eleştiri vs

phoenixs
14-01-2017, 23:25
İyi günler tech ailesi.

ÖTV indirimden araç almak üzereyiz 1-2 hafta içinde siparişi geçeceğiz.

Daha önce konu açmıştım ve en son b8 iç dışr line + spor paket + discovery pro (Hayalet gösterge artık standart) + panoramik cam tavan + 19 verona jant olarak siparişi geçmek üzereyiz.

Aracı 5 sene satamayacağız uzun zamandır passat kullananlardan ve b8 sahibi olanlar yorum yazarsa çok sevinirim.

Araç 1.6 dizel dsg olacak .

mahmut0382
14-01-2017, 23:28
Bir türlü sevemedim bu aracı . Araç kötü olduğundan yazmıyorum tamamen zevkler renkler .

Suleyman
14-01-2017, 23:52
Aynı şekilde kuzenlerim aldı, hatta yazılım yaptırmaları için x firmaya da götürdüm, sürdüğüm ve gördüğüm kadarıyla tatmin edici. Özellikle yazılımdan sonra baya keyifli oldu.

AliDogukan
14-01-2017, 23:52
Anlattığınıza göre düşündüğünüz Passat bayağı bir dolu olacak.

Abi gidin F10 520i alın 8-ZF nin keyfini sürün ne Doğuşla DSG sorunuyla uğraşacaksın.Passat B8 in en belirgin özelliği gerçekten güzel yol tutuyor direksiyonu çevirdiğiniz yere kafayı uzatıveriyor B7 Passat gibi uyuşuk kafadan kaymaya meyilli değil.Rüzgar sesi alıyor,süspansiyonları ses yapıyor.Madem 5 yıl satamayacağım diyorsunuz biraz bütçeyi zorlayın arabaya bindiğinizi hissedin,değsin.

GokhanRS
14-01-2017, 23:55
Anlattığınıza göre düşündüğünüz Passat bayağı bir dolu olacak.

Abi gidin F10 520i alın 8-ZF nin keyfini sürün ne Doğuşla DSG sorunuyla uğraşacaksın.Passat B8 in en belirgin özelliği gerçekten güzel yol tutuyor direksiyonu çevirdiğiniz yere kafayı uzatıveriyor B7 Passat gibi uyuşuk kafadan kaymaya meyilli değil.Rüzgar sesi alıyor,süspansiyonları ses yapıyor.Madem 5 yıl satamayacağım diyorsunuz biraz bütçeyi zorlayın arabaya bindiğinizi hissedin,değsin.

şu devirde yakıtla kıyaslarsan bmw den çok daha iyi bir seçim yaptıklarını düşünüyorum. 5 yıl satamayacaklar. 5.20i lerde sorunsuz araç değilki. çok şikayet var. üstüne birde yakıt masrafı hayli fazla olur.

academian97
14-01-2017, 23:56
Madem ÖTV ödemeyeceksiniz, araç siparişle gelecek, yani 3-4 ay bekleyecekseniz doğuş denen firmaya söyleyin, hatta bastırın; bağımsız kalorifer (webasto) eklesinler arabaya, ne kadar isterler bilmem ama 5000 liraya kadar her kuruşu hakeden bir sistem, kış günlerinde bana da dua edersiniz Ankara'nın soğuğunda. 600 metreye kadar çeken kumandası, zaman ayarlama olayı falan da var...

İthal ettiğim B7'mde mevcut. Avrupa'da opsiyon fiyatı 1000€ civarında idi ben aldığımda.

AliDogukan
15-01-2017, 00:01
şu devirde yakıtla kıyaslarsan bmw den çok daha iyi bir seçim yaptıklarını düşünüyorum. 5 yıl satamayacaklar. 5.20i lerde sorunsuz araç değilki. çok şikayet var. üstüne birde yakıt masrafı hayli fazla olur.

Abi benzinli-dizel fiyat makası gitgide daraldı.Dizelin de yavaş yavaş avantajını yitirdiğini düşünüyorum.Hele şu kış günlerinde 2.0 tdi motor ile 5 km yol yapıyorum motor hala buz gibi oluyor,benzinli çok daha çabuk ısınıyor benim için araç alımında bu da önemli bir unsur.520i motor şanzıman açısından kusursuz.Passat ise 7 ileri dq200 ne zaman yolda bırakacağı belli değil.Yok ısındı yok trafikte kaldı yan yattı çamura battı sıkıntı yani.Hiçbir araç sorunsuz değil tabi de F10 hem segment olarak üstün hem premium sonuçta BMW yani külfetli olsa da ben olsam alırdım.

Oznsrl
15-01-2017, 00:10
fark ettiğim tek eksisi araç çok geniş oto kiralama firmasında çalışırken çok vardı yıkama dardı e kasa vito x trial falan daha rahat giriyodu passatta cm cm yanaşıyodum :) farklı bi konu ama kullanmadıysanız bilmekte fayda var :)

MK8800
15-01-2017, 00:14
Konuyla alakalı tecrübeli kardeşimiz Mehmetmert ' i buraya bekliyorum . Kendisi bu kasa ile kar küremeden tutun bagajında bayan arkadaşlarla ahlaksız münasebetlere kadar aracın limitlerini her konuda denemiş semtten sevdiğimiz bir kardeşimizdir .

Anıl E.
15-01-2017, 00:14
Bütçe dahilinde sizin için en mantıklısı passat sanırım ama superb için de fiyat alabilirsiniz hem daha geniş hem de ufak ücretle opsiyonlayarak o paralara TR'de tek denilebilecek dolulukta araç alabilirsiniz . Bmw premium bir marka 5 sene de satmayacağını düşünüyorsunuz evet markanın arkasında dururlar ama sizin de cebinizden iyi paralar çıkar serviste 99 bora ile başlayan serüvenimiz hâla devam ediyor hiçbir sorun yaşamadık vw servis anlamında . Dsg'de herhangi bir problem yok . Ben de olsam kararsız kalırdım aklım premium modellere giderdi ama çok üstüne düştüğünüz kolay para kazanmadığınız belli o yüzden mantıklı hareket etmek istiyorsunuz. İç dış rline highline dizel uzun ömürlü olur ancak önceki konuda dediğim gibi vw nin dolu dediği arabada emin olun çok eksiklik vardır. Teklif listesinde aracın tüm özelliklerine bakın

westalim
15-01-2017, 00:27
ufacık bi rampada durun kalkarken gaza yumuşak hamlelerde durduğu yerde devir alıyo ve bi anda sarıyo gereksiz yere illet etmiştim bu huyundan 1.6 dsg için

phoenixs
15-01-2017, 00:27
Bmw m paket 520i 160 bin tl ötv siz hali arkadaşlar ve bu araba benzinli gaza basmaya korkar olurum daha öncede yazdım benzinli araç alacak olsam e180 beklerdim bayıldım aşık oldum.c200d amg 140-150 arası indirimli hali
Ben almışken dolu bi araç almak istiyorum ve gaza korkarak basmak istemiyorum .Benzin li araç beni aşıyor hocam gidip 1.6 motora sahip 320 ve 520 alan hiç kimse gönül rahatlığı ile dibine kadar gaza basıyorum diyemez ama şu anda elimde 2014 golf dizel dsg ön arka gti tampon difüzör golf var bi kere korkarak çok yakıyor diye gaza basmamazlık yapmadım.

Daha önce de yazmıştım kendi garajım da. Şu anda gsxr duruyor beni o tatmin ediyor bunun karşılığı m4 ona da param yetmiyor :-)

Galiba bize en mantıklı b8 passat

Superb gittik baktık açıkcası passat dan sonra içimize sinmedi diyebilirim

Nightfish
15-01-2017, 00:34
Niye kimse yazmıyor, kimse mi fark etmedi çözemedim. B8 Passat'ta 110 km/h sonrası rüzgar sesinden kafayı yemek üzere olan yalnızca ben miyim ?

Yakıt tüketimi, donanımı gayet güzel. Sokakta hayır kurumları dağıtıyor kadar bol olması kötü. 2. el piyasası harika ancak rüzgar sesi ?

Bildiğin delirtti beni, serviste de kesemiyorlar.

phoenixs
15-01-2017, 00:42
Niye kimse yazmıyor, kimse mi fark etmedi çözemedim. B8 Passat'ta 110 km/h sonrası rüzgar sesinden kafayı yemek üzere olan yalnızca ben miyim ?

Yakıt tüketimi, donanımı gayet güzel. Sokakta hayır kurumları dağıtıyor kadar bol olması kötü. 2. el piyasası harika ancak rüzgar sesi ?

Bildiğin delirtti beni, serviste de kesemiyorlar.

Hocam ses yalıtım lı camlar opsiyon olarak satılıyor galiba sebebi de bu olsa gerek

Octane
15-01-2017, 01:11
Hocam ses yalıtım lı camlar opsiyon olarak satılıyor galiba sebebi de bu olsa gerek

Önceki konuda da yazdım. Yine yazayım, sakalım da var halbuki, niye kaale alınmıyorum anlamıyorum.
1.6 tdia bişey diyemem ama dsgden uzak durun. Ayrıca d segmenti araçta rüzgar sesi de tahammül edilir şey değil. Bizdekinde çok rahatsız etmiyor, ben öyle bir sorun algılamadım yani. Sadece yazın cam açık giderken 'eko öneri: camı kapa' demesi delirtiyor beni. Kapatıyorum bluemotion bilmemneyini ortadaki ekrandan her kontak açılınca yine geliyor üstelik.

tylan
15-01-2017, 01:33
Bende 10 gün once 1.6 tdı dsg comfortline aldım gayet memnunum hos suan sadece 550 km deyiz ama beni gerçekten tatmin etti yok tutuş şahane rüzgar sesi o kadar fazla yok bundan onceki crv m den alıştım belki bilmiyorum ama ben almadım iç kalitesi muazzam güzel dsg biraz şans işi sanırsa. Aynı model arkadaşımda var 38.000 de o hiç bi sorun yaşamadı bende onu referans görüp aldım zaten yakıtı güzel şehir içi 7 litre yakıyorum

phoenixs
15-01-2017, 01:35
Önceki konuda da yazdım. Yine yazayım, sakalım da var halbuki, niye kaale alınmıyorum anlamıyorum.
1.6 tdia bişey diyemem ama dsgden uzak durun. Ayrıca d segmenti araçta rüzgar sesi de tahammül edilir şey değil. Bizdekinde çok rahatsız etmiyor, ben öyle bir sorun algılamadım yani. Sadece yazın cam açık giderken 'eko öneri: camı kapa' demesi delirtiyor beni. Kapatıyorum bluemotion bilmemneyini ortadaki ekrandan her kontak açılınca yine geliyor üstelik.

aslında kesinlikle haklısınız hocam ama f/p olarak da önümüzde çok seçenek kalmıyor.5sene sonra şu anda 200 bin tl olan aracı ben şimdi 110 alıp 5 sene sonra 170-180 sattığım zaman istediğim bütün araçları alacak duurmua geleceğim ve tekrar sipariş geçeceğim

Bende golf var 30-45 ve şimdi 60 bin bakımına 1000 KM kaldı her seferinde bakıma 1-2 bin km kala tıkır tıkır ses geliyor uyuz oluyorum.

Eko öneri :D sürekli karşıma çıkıyor onu yap bunu yapma beni de deli ediyor.

start stop sürekli kapatırım.Auto hold da kemeri takmadan çalışmıyor.

alacağım passat ta da yukarıda yaptıklarımı ve yaşadıklarımı yaşayacağım.

Berkan
15-01-2017, 22:18
Passaton yakıt durumi ne olur normal ve opsiyon 19jantlarla

academian97
16-01-2017, 00:11
phoenixs
B8 hakkında bişey yazmadım çünkü hiç kullanmadım.
B7 Passatımla da bu Mart ayının 26'sında 5 yılı bitirmiş olacağım, km 110binde. Sen de 5 yıl kullanmayı düşünüyorsun;
Özet olarak ben arabamdan memnun kaldım ve bir 5 sene daha kullanacağımı söyleyebilirim Allah'tan bir mani olmazsa.
Performansından (105hp) hoşnut olmadığım için 41.000kmde iken soft bi yazılım yaptırdım; gayet tatminkar oldu, düz vites, yukarıda yazdığım gibi webastolu, solar sunrooflu, DCC özellikli, bi-xenon, geri kamera vs olan TRde emsali az bulunur bir B7 benimki.
Şu webasto olayı aklına yatıyorsa değerlendir derim; en azından bi sor soruştur; ben de merak ediyorum, doğuş oto ekleyecek mi böyle bi opsiyonu? Ne kadar isteyecek?...
Yorumunu bekliyorum kardeşim.

bomonti
16-01-2017, 00:34
Dsg kullanmasını bilene sorunlu bir şanzıman falan değildir. Günlük kullanıcıyım ben kardeşim titizlenmek zorunda mıyım diyen olursa.. Köküne kadar dibine kadar haklıdır. Ancak kötü kullanılsa bile 50-60 bin km civarında kavrama ihtiyacı yok, olduğunda doğuş zaten mırın kırın etmeden gerekeni yapıyor.

6 senelik b7 kullanıcısı olarak b8 e ilk bindiğimde direksiyon tepkilerinden çok hoşlandım ancak gemi gibi bir arabanın o kadar hassas bir direksiyona sahip olması ne derece gereklidir bilmiyorum. ( ben pek gerekli görmedim )

100 kg hafiflemiş olması her şartta hemen hemen her koşulda hissediliyor +

100 km/h geçtikten sonra rüzgar sesinin yakışmayacak derecede çok geldiğini bizzat hissettim. -

b7 ye göre kalite çıtası kesinlikle artmış sanki premiumsu bir hava var gibi. (ancak iç ambiyansın kırmızıdan beyaza dönmesinden hoşlanmadım)

Anlayamadığım tek şey de şu b6-7-8 de hepsinde o süspansiyon çalışma sesini bir türlü kesemediler. Golf'te Jetta' da becerebildikleri şeyi passatta becerememeleri çok çok ilginç.

Bu söylediklerimin dışında geri kalan herşey klasik VW :)

Not: Ben olsam SuperB tercih ederdim kesinlikle her anlamda daha iyi... İlla passat olacaksa da 19 jant opsiyonunu kesinlikle boşveriniz zira 18 bile fazla o arabaya ( konfor anlamında )

AliDogukan
16-01-2017, 00:46
Dsg kullanmasını bilene sorunlu bir şanzıman falan değildir. Günlük kullanıcıyım ben kardeşim titizlenmek zorunda mıyım diyen olursa.. Köküne kadar dibine kadar haklıdır. Ancak kötü kullanılsa bile 50-60 bin km civarında kavrama ihtiyacı yok, olduğunda doğuş zaten mırın kırın etmeden gerekeni yapıyor.

6 senelik b7 kullanıcısı olarak b8 e ilk bindiğimde direksiyon tepkilerinden çok hoşlandım ancak gemi gibi bir arabanın o kadar hassas bir direksiyona sahip olması ne derece gereklidir bilmiyorum. ( ben pek gerekli görmedim )

100 kg hafiflemiş olması her şartta hemen hemen her koşulda hissediliyor +

100 km/h geçtikten sonra rüzgar sesinin yakışmayacak derecede çok geldiğini bizzat hissettim. -

b7 ye göre kalite çıtası kesinlikle artmış sanki premiumsu bir hava var gibi. (ancak iç ambiyansın kırmızıdan beyaza dönmesinden hoşlanmadım)

Anlayamadığım tek şey de şu b6-7-8 de hepsinde o süspansiyon çalışma sesini bir türlü kesemediler. Golf'te Jetta' da becerebildikleri şeyi passatta becerememeleri çok çok ilginç.

Bu söylediklerimin dışında geri kalan herşey klasik VW :)

Not: Ben olsam SuperB tercih ederdim kesinlikle her anlamda daha iyi... İlla passat olacaksa da 19 jant opsiyonunu kesinlikle boşveriniz zira 18 bile fazla o arabaya ( konfor anlamında )

Yazılan her cümleye harfiyen katılıyorum,çok çok doğru.Passat forumunda insanlar Highline jantını söküp Comfortline jantı takmayı bile düşünüyor (18 den 17ye).Gereksiz sert diyorlar.

Ayrıca DSG gerçekten kullanmasını bilene uzun ömürlü bir şanzıman olabiliyor.Bu aslında şartlara göre de çok değişiyor.DSG ağırlığı ve torku sevmeyen bir şanzıman.Özellikle 10 km/h ile akan trafikte 1-2 arasında çok değişim yapmasına meydan vermeyip S moduna alınırsa 1. viteste kalması sağlanıp ömrü çok uzatılabilir.Son olarak şöyle örneklendireyim hiç dikkat etmeden hergün 4 kişi trafik dur kalk rampa şeklinde kullanılan 1.6 TDI DSG Passat'ın kavraması 40 bin giderse tek kişi kullanılan 1.2 TSI Polo'nun kavraması 150 bin gidebilir.

LightSide
16-01-2017, 01:38
Passat B8 in eksileri gurultulu calisan suspansiyon, ruzgar sesi ve en onemlisi cam tavandan gelen sesler, kullanirken bazen tavan birakip gidicekmis gibi hissesiyorum.

_muhaRRem
16-01-2017, 02:52
Ben şu dediğiniz sesi hiç almadım . 180-190-200 de yaptım o ses bana gelmedi. Benim araba 2016 modeldi belkide güncellemiş olabilirler bilemem.

Haricinde uzun yolda inat et 110-120 5lt yakmıyor.

tylan
16-01-2017, 09:39
Şuan izmirden döndüm git-gel gez toplam 2000 küsür km yol yapmışım . Tık ses gelmedi benim aracımdan

bomonti
16-01-2017, 16:30
Yazılan her cümleye harfiyen katılıyorum,çok çok doğru.Passat forumunda insanlar Highline jantını söküp Comfortline jantı takmayı bile düşünüyor (18 den 17ye).Gereksiz sert diyorlar.

Ayrıca DSG gerçekten kullanmasını bilene uzun ömürlü bir şanzıman olabiliyor.Bu aslında şartlara göre de çok değişiyor.DSG ağırlığı ve torku sevmeyen bir şanzıman.Özellikle 10 km/h ile akan trafikte 1-2 arasında çok değişim yapmasına meydan vermeyip S moduna alınırsa 1. viteste kalması sağlanıp ömrü çok uzatılabilir.Son olarak şöyle örneklendireyim hiç dikkat etmeden hergün 4 kişi trafik dur kalk rampa şeklinde kullanılan 1.6 TDI DSG Passat'ın kavraması 40 bin giderse tek kişi kullanılan 1.2 TSI Polo'nun kavraması 150 bin gidebilir.

Dur kalk trafikte S den ziyade manuel tavsiyemdir.

Yokuşlu yerlere park esnasında vitesi N konumuna alıp, el frenini çektikten sonra P ye alınmalıdır.

AutoHold var ise aktif halde kalmalıdır.

D, S veya manuelde gaz vermeden arabayı kendi halinde salmamak gerekir.

D7 de 60-70 km aralığında giderken kick-down yapmamak gerekir ( ben yapmıyorum ) S konumuna alıp gazlıyorum. ( Bu arada B8 ler de sanırım yazılımsal bir değişiklik var zira b7 gibi 65km/h ile giderken 7. vitese atmıyor en azından 80-90 gibi süratleri bekliyor. )

Ayrıca dizel dsg kombinasyonunda çevremde kavrama değiştiren hiç olmadı ilginçtir :)

phoenixs
22-01-2017, 21:06
Beyler vw gittik 2017 siparişleri açılmamış henüz ne zaman açılacağını bilmiyorlar genel olarak fikri olan var mı
Birde vw de dynaudio ses sistemi alınmaya değer mi ?

mert5
22-01-2017, 21:40
Mondeo 2.0 tdci a hiç baktınız mı veya bakmayı düşündünüz mü ?

Passat yanlış yerde doğru işler yaparken mondeo doğru yerde doğruyu yapıyor ... Yani ben d segmenti alacak olsam mondeo düşünürdüm ...

Gökhan Bilgin
22-01-2017, 21:44
Dün doğuş Bursa'da 1.4 tsı 150 act dsg highline passat vardı dış r line 19 jant discover pro geri görüş kamera headup display ve yanılmıyorsam tungsten gri araçta 196 bin yazıyordu düşünen varsa görüşsün siparişlerin açılmış olması lazım başka bayilerle görüşün

phoenixs
23-01-2017, 00:03
Mondeo 2.0 tdci a hiç baktınız mı veya bakmayı düşündünüz mü ?

Passat yanlış yerde doğru işler yaparken mondeo doğru yerde doğruyu yapıyor ... Yani ben d segmenti alacak olsam mondeo düşünürdüm ...

Ötv indiriminden alacağız hocam 1.6 motoru geçemiyoruz

2jz
06-05-2017, 14:43
Bir arkadaşımda engelli olduğu için ötv indirimi hakkını kullanmak istiyor. Daha öncesinde Toyota Yaris Hybrid kullanıyordu.

En son passat bakıyordu. Passat GTE modelinde karar kıldığını söyledi. Listelere falan baktım yeni mi gelmiş diye yok. Sonra istanbul plakalı mavi bir aracın fotoğraflarını gösterdi. Dığuş otomotiv plakalıkları falan takılıydı gördüğüm fotoğrafta. Bayiyi aramış "yok öyle bir modelimiz" diye bir cevapla karşılaşmış. :)

Model yeni mi gelecek? Fiyatı nedir? Özel siparişe açık mı? Bunları nasıl öğreniriz :)

Dreamcupra
08-05-2017, 18:24
1.6 TDI Dsg versiyonu gaz tepkisi bence çok kötü kesinlikle bir sprintbooster tarzı gaz tepki cihazı istiyor araç. bunun haricinde tabiri caizse kütür kütür araba tık ses yok