Orijinalini görmek için tıklayınız : Ds3 - polo gti - corsa opc - mİto 1.4t ?
Selamlar,
E36'mı sattıktan sonra artık modeli yeni km'si düşük 50bin bandında hothatch arayışına girdim.
Bu kriterler beni Ds3 1.6 Thp , Corsa Opc , Alfa Mito 1.4t(170lik) , Polo gti 'a götürdü. Bu 4 araçtan kullanan veya aynı araçlar arasında kalıp karar veren bilgi sahibi arkadaşlardan yardım rica ediyorum. (Servis maliyetleri , yakıt , sürüş keyfi , fren , yol tutuş gibi kriterleri göz önünde bulundurarak)
Yaklaşık 1 sene binmek gibi bir planım var. 2018 Martta satacağım kısmetse.. Dolayısı ile hızlı ikinci eli nedeniyle polo gti en güçlü olanı olarak görünüyor seçenekler arasında.
Ancak fiyatları nedeniyle Ds3 çekici gelirken , tasarımı , daha yüksek gücü ve en temizlerini bulabilme şansı olarakta corsa opc'yi gösteriyor oklar.
Mito ise samimi bir arkadaşım aldıktan sonra ilgimi çekmeye başladı. Ds3 gibi fiyat avantajının yanında donanımı ile de ilgimi çekmeyi başardı.
Alacağım araca stok binmek gibi bir niyetim var.(en dayanamazsam yazılım egzoz , daha fazlasını düşünmüyorum)
Değerlendirirken bunları göz önünde bulundurursanız sevinirim.Bu 4 araç haricinde 2010 model ve üstünde 100.000km'yi aşmamış 150hp üzeri alternatif var ise belirtirseniz sevinirim.(208 Allure - Scirocco - Seat - Skoda hariç:) )
1 sene bineceksen bence gti dsg olması ve sadece yazılımla bile baya hızlı oluyor,
OPC koltuklar, kilit, fren ve süspansiyon tarafından avantajlı piyasada çok olmayan bir araç ve manuel :)
Ds3 lerde artık temiz bulmak zor,
Mito aralarında en yavaş kalanı :) yazılım falan hiç uğraşmadan öylece binmek lazım bence.
Sanırım ben OPC yi tercih ederdim :D
2.eli zayıf ama 1.75 alfa gulietta 230 hp rocco parasina alınır. secenekler sadece bunlar ise polo gti
2.eli zayıf ama 1.75 alfa gulietta 230 hp rocco parasina alınır. secenekler sadece bunlar ise polo gti
1.6 hacim üzeri düşünmüyorum.. teşekkür ederim
Kutluhan
08-02-2017, 10:13
Polo GTİ tercih ederim, piyasa belli ha diyince elinden çıkartabilirsin. İbiza Cupra'da olur.
Polo adına yazak olursam, donanımı, malzeme kalitesi, performans, yakıt ekonomisi olarak çok iyi bir seçenek. 4 sene olacak alalı, açıkcası satsam ne alırım diye düşündüğümde sınıf atlamadıkça aklıma başka seçenek gelmiyor.
madem 1 sen kullancan keyifli olsun, en yakışıklısı opc olsun 10 günde değil 1 ayda satılsın
Hatta CasabLanca yarımcı olur buna :)
sahibinden.com - Satılık, Kiralık, 2.El, Emlak, Oto, Araba, Alışveriş, Hizmet, Kariyer, İş İlanları, Bilgisayar, Cep Telefonu, Tekne, Motosiklet, İş Makinesi fiyatları - ilan ve alışverişte ilk adres (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-opel-2008-opel-corsa-opc-cam-tavan-afl-far-arden-mavi-ekstrali-376892210/detay)
Eşimin Cuprası var Cam tavanlı. Şuan Hybrid turbosuda takılıyor kendi turbosuda duruyor. Araç bu işlemi ile stage 3 olacak. Ancak şehir dışındayız diye zaten son 2 yılda 3000km anca binilmiş. İstersen uyguna verebilirim. En ufak bir sorunu yok. Hasar kayırlı
Jön Türk
08-02-2017, 10:28
sahibinden.com - Satılık, Kiralık, 2.El, Emlak, Oto, Araba, Alışveriş, Hizmet, Kariyer, İş İlanları, Bilgisayar, Cep Telefonu, Tekne, Motosiklet, İş Makinesi fiyatları - ilan ve alışverişte ilk adres (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-seat-ibiza-sc-fr-1.4tsi-150ps-servis-bakimli-tertemiz-sadece-21000-km-367265658/detay)
Ağır bir hasarı yoksa fiyat teklif et bence
Keyif için en farklısı keyiflisi opc.
Koltukları, tepkileri , şahsına münhasır tasarımı çok başka duruyor.
Ama mümkünse arden blue olsun göstersin hatlarını detaylarını
Polo GTI kullanıyorum, bu 4'lü arasında kalmış olsam yine GTI tercih ederdim,
Gerek motor gerek malzeme kalitesi olarak bence diğerlerinden 1 tık üstte kalıyor.
Yakıt olarak 9-9,5 lt ortalama ile geziyorum.
Evdeki araçlarımızdan biri sıfır aldığımız, ibiza SC 1.4 FR beyaz cam tavan. İçi ve malzeme kalitesi ile çok tatmin etmiyor beni poloya göre ...
Dolayısı ile Seat - Skoda tsi' larını düşünmüyorum alıyorken polo almak daha mantıklı geliyor , teşekkür ederim teklifler için...
Corsa opc'ye gelirsek 2012 beyaz var izmirde boyasız 26bin km'de pazarlıkta anlaşamadık halen... Hasar kayıtsız 2012 model harici düşünmüyorum , teşekkür ederim..
Bu ilanlar arasında gidip geliyorum..Tokattaki gti'ın iyi niyet garantisi devam etmekte , tek parça lokal boyalı ve dsg si 72binde iken serviste değiştirilmiş..sadece cam tavan yok araçta..
sahibinden.com - Satılık, Kiralık, 2.El, Emlak, Oto, Araba, Alışveriş, Hizmet, Kariyer, İş İlanları, Bilgisayar, Cep Telefonu, Tekne, Motosiklet, İş Makinesi fiyatları - ilan ve alışverişte ilk adres (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-opel-heper-otomotiv-2012-opel-corsa-opc-1.6-210-beygir-26-bin-km-394111237/detay)
sahibinden.com - Satılık, Kiralık, 2.El, Emlak, Oto, Araba, Alışveriş, Hizmet, Kariyer, İş İlanları, Bilgisayar, Cep Telefonu, Tekne, Motosiklet, İş Makinesi fiyatları - ilan ve alışverişte ilk adres (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volkswagen-hatasiz-3-harfli-367631644/detay)
sahibinden.com - Satılık, Kiralık, 2.El, Emlak, Oto, Araba, Alışveriş, Hizmet, Kariyer, İş İlanları, Bilgisayar, Cep Telefonu, Tekne, Motosiklet, İş Makinesi fiyatları - ilan ve alışverişte ilk adres (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-alfa-romeo-ogretmendn-emsalsz-temizlikte-mito-qv-170-bg-cam-tavan-xenon-dna-392894836/detay)
Grimlord
08-02-2017, 10:46
Tercihim Corsadan yana olurdu, kesinlikle diğerlerine göre özgün bir model. Sırf o koltuklar bile tercih sebebi bence :)
opc yada gti
farklı olmak adına opc alınabilir. onun dışında gti 4 kapıda olursa hızlı satılır işinide fazlasıyla görür
Mito ve ds3 gti sinifinda degil teknik olarak hic alakalari yok
Evvela GTI opc den teknik olarak daha iyi bir arac opc nurnburgring midir nedir nasil yaziliyosa o baska iste teknik olarak cok iyi bir arac bi hayli hardcore oluyor ama gunluk kullanimdan cok uzak
5 yili gecicek nerdeyse GTI kullaniyorum
yanli gorus mu dersiniz ne dersiniz bilemem ama ben rakibi bile oldugunu dusunmiyorum
harika gidiyor sanziman gti icin harika tuketim mukemmel konfor std araclardan farksiz ic kalite genislik super
Satip alabilecegim 1 tane bile daha iyi arac olmadigi icin satamiyorum galiba beraber yaslanicaz..
metin_1989
08-02-2017, 11:49
kesinlikle corsadan yana kullanırdım tercihimi arac tepkileri gercekten cok mükemmel gücü hissettiriyor
Caner B.
08-02-2017, 12:06
Tercihim corsa opc olurdu.Ozel durusu,koltuklari daha ozel bir araba sonuc olarak.Polo gti hic sevmiyorum,cok duz ve amacsiz bir araba gibi geliyor bana sahsi fikrimdir.Ds3 ve mito zaten opc nin gerisinde kaliyor.Sonuc olarak ikinci el hizini bilmiyorum ama opc tercih edilir :)
onursumer
08-02-2017, 12:18
1 seneyi geçti gti değil ama bluegt kullanıcısıyım , acıkcası satıp ne alabilirim bilmiyorum anca sınıf yükseltip golf gti a geçmem lazım o yüzden her niyetlenmemde vazgeçiyorum
kullanım keyifli , boyut ideal , malzeme kalitesi yeterli + olarak günlükte yakıtı vs hiç rahatsız etmiyor , almadan oncede birçok aracı inceledim en son poloya karar verdim
MertSerhanÖ.
08-02-2017, 12:41
polo gti.Yada ibiza cupra
Mito ve ds3 gti sinifinda degil teknik olarak hic alakalari yok
Evvela GTI opc den teknik olarak daha iyi bir arac opc nurnburgring midir nedir nasil yaziliyosa o baska iste teknik olarak cok iyi bir arac bi hayli hardcore oluyor ama gunluk kullanimdan cok uzak
5 yili gecicek nerdeyse GTI kullaniyorum
yanli gorus mu dersiniz ne dersiniz bilemem ama ben rakibi bile oldugunu dusunmiyorum
harika gidiyor sanziman gti icin harika tuketim mukemmel konfor std araclardan farksiz ic kalite genislik super
Satip alabilecegim 1 tane bile daha iyi arac olmadigi icin satamiyorum galiba beraber yaslanicaz..
Tek dezavantajı son cümlende yazdıkların, ben de aynı düşüncedeyim :)
anlaşıldı bu sınıf araç alacak gerçek alıcılar , polo gti alıyor ... Alanlarda gayet memnun satmayı düşünmüyor.. Diğerleri fantezi olacak eliyorum polo haricindekileri :)
acıkcası satıp ne alabilirim bilmiyorum anca sınıf yükseltip golf gti a geçmem lazım o yüzden her niyetlenmemde vazgeçiyorum
Tek dezavantajı son cümlende yazdıkların, ben de aynı düşüncedeyim :)
Sanırım hepimizin sıkıntısı aynı ya Golf GTI vb türevleri yada ölene kadar binmeye devam :)
Golf gti için senelerdir niyetleniyorum ama niyetten öteye geçmek kısmet olmadı ..
Cihan KESKİN
08-02-2017, 14:57
Doğru Tercih.. 5 kapı ve dsg oluşundan dolayı bende tercihimi GTİdan kullanırdım..(Grand Tourismo İnjection)
Ayrıca koltukların ekoseliği(liselim), panjurun kırmızı çizgisi, kırmızı dikişli direksiyon, vites ve el freni yılların değişmeyen zevkini anlatıyor..:o
individual
08-02-2017, 15:52
öncelik sıralaması ben öyle yapardım.
1-Polo Gti
2-Opel Corsa Opc
3-Citroen Ds3
4-Alfa Mito 1.4T
Ben yerinizde olsam arden mavi corsa opc tercih ederdim . 1 haftada satılmasında 1 ayda satılsın düşüncesine bende katılıyorum
8.000rpm
08-02-2017, 16:38
Bu 1 yıl boyunca dikkat çekmek istiyorsan corsa
Öyle bir amacın yoksa , aman işim bitince kolay satayım noktasında kilitlenmişsen polo
Bunun başka bir karar noktası olduğunu düşünmüyorum
Hot hatch bakan birini bence şanzımanın manuel veya otomatik olması etkilememeli ana unsur olarak.
Yani konu duygular ve amaçlarla alakalı.
Sadece hızlı olsun mantığı değildir , illa ki bilinçaltında da tetiklenen bir his vardır. İşte bence bunu doğru analiz etmelisin, senin asıl ihtiyacını maalesef bizler doğru olarak tespit edemeyiz.
Ha bir de işin şu tarafı var , corsa veya polo , hangisini alırsan al aklın mutlaka ama mutlaka diğerinde kalacak , 1 yıl sonra da o diğerini mutlaka deneyimlemek isteyeceksin :)
Her şekilde hayırlı olsun şimdiden :)
Umut melek
08-02-2017, 17:41
Mito ya gitmiyor diyenler oem olarak gti thp gruplarıyla vs ile ilgili videolara bakmalarını öneririm. Ve listedeki bütün araçlardan cok üstün bir araç opc ile donanım keyif vs vs vs olarak. Ne alcaksan şimdiden hayırlısı olsun kardeşim. Listedeki bütün araçları biliyoruz tanıyoruz eşimizde dostumuzda var. Bilmeyen insanların ön yargıları kötü birşey. Corsa opc de düşünebilirsin alfa ile en dolu o var listende. Karar tamamen senin. Hot hatch grubu bnce 4 kapı olamaz ruhuna aykırı ztn. Gti 4kp olarak alış satış ve satıcı mantığıyla elinden çıkarman kolay olur. Bizim insanımızda bu cok vardır. Aaaa ahmet aldı güzel mehmette almış oda almış vs vs hopp herkes alır. Ben gti kötülemek olarak kesinlikle söylemiyorum sakın yanlış anlaşılma olmasın. Sadece başka şeylere şans vermeyen bir milletiz. Alıştık mı fanatiklige kadar gidiyor bu. Ds3 thp grubu ztn 207 mini vs ile bir tutmayarak güzel tercih etmişsin. Farkli bi albenisi var. Mito ve opc icin ztn bisey demek istemiyorum dolulugu ekipmanı kalitesi ortada. Allah kimseye kaza bela vermesin hayırlısı nyse o olsun hakkında.
Sanırım hepimizin sıkıntısı aynı ya Golf GTI vb türevleri yada ölene kadar binmeye devam :)
Golf gti için senelerdir niyetleniyorum ama niyetten öteye geçmek kısmet olmadı ..
Kesinlikle niyetler aynı :) Sadece ben düşünmüyormuşum dedim okuyunca :)
DS3 THP kullanıcısıyım, aracım füme bordo renk. Dp, egzoz, filtre ile keyifle kullanıyorum ve bugüne kadar rutin bakımı dışında hiçbirşeye para harcamadım. Tabi bu demek değil ki asla arıza çıkarmayacak. Bakımsız olan her thp, tsi adamı üzer. Polo GTI bana çok düz geliyor, onun yerine Cupra tercih ederdim. Opc'nin zaten koltukları vs apayrı bir havası var. Mito'nun kapılarının direksiz olması mükemmel bir olay. Her aracın kendıne göre artısı var.
Gti veya thp kesinlikle
gti aftermarket 2.el ürün bulmak daha kolay
Kaza belada her türlü toplanır
4 kapı gti al ömürlük kullan evlen çocukda yap sıkıntı olmaz :)
Suleyman
08-02-2017, 19:41
Polo GTI satıp tekrar GTI alan biri olarak başka bir yoruma gerek yok sanırım :D
Polo GTI ve OPC arasında seçim yapın bence. Ayrıca OPC alacak olsaydım forumdaki DUB plakalı OPC'yi alırdım :) Zaten onu gördükten sonra Corsa D Sport arayışına girdim :D
Polo GTI alırdım ama etrafta çok polo var. Golf GTI alacak para bulana kadar Corsa OPC'ye binerdim.
Dikkat çekmek gibi bir amaç hiç yok.. Hatta ne kadar sıradan olursa o kadar iyi olur araç benim için ... 5 kapı olması benim için ekstra avantaj. Dışarıdan efendi durması daha işime gelir aracın , ne kadar düz ve sıradan benim için o kadar iyi olacak :)
Koltuk vs. girersek daha önce hazırladığım corsamda recaro koltuğundan oz jantına detayları zaten ekledim. Çok hevesim kalmadı o tarz janjanlara..
Gönlümde polo vardı , aklımda da polo oldu yorumlardan sonra :)
Önceki araçlarımda ettiğim zararlardan korkarak seçiyorum bu sefer aracı başından.. Bu yüzden 2.eli bu kadar önemli olarak görüyorum.
Öncelik polo bluegt bulamazsak 5 kapı gti bakmaya başlıyorum..
Herkese teşekkür ederim.
CasabLanca
08-02-2017, 23:33
Şu an güncel olarak kullandığım araç OPC, bugüne kadar ds3 eşdeğeri olan 207rc de günlük olarak kullandım, gerek ticaret amaçlı polo gti ve ibiza cupra da kullandım hiç abartsızı opc binerken içten içe insanın sırıtmasını sağlayan bir araç oldu :D trim detaylarından, donanım farkındalığına kadar çok farklı bir araç bana göre corsa bile değil. okuduğum kadarıyla donanım senin için çok bir çağrışım yapmıyorsa malzeme kalitesi bakımından tercihin gti ve opc den yana olsun. sonrasın da ds3 yer alsın, iç malzeme kalitesinden dolayı mitoyu son sıraya atarım ben şahsen.
madem 1 sen kullancan keyifli olsun, en yakışıklısı opc olsun 10 günde değil 1 ayda satılsın
Hatta CasabLanca yarımcı olur buna :)
sahibinden.com - Satılık, Kiralık, 2.El, Emlak, Oto, Araba, Alışveriş, Hizmet, Kariyer, İş İlanları, Bilgisayar, Cep Telefonu, Tekne, Motosiklet, İş Makinesi fiyatları - ilan ve alışverişte ilk adres (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-opel-2008-opel-corsa-opc-cam-tavan-afl-far-arden-mavi-ekstrali-376892210/detay)
kanka sağlık sorunları nedeniyle 2.5 aydır felan 4-5 kez ancak binmişimdir arabaya, her bindiğimde yatak odasından sonra en mutlu olabildiğim ikinci yer kanısına vardım :hehe:
Erdem K.
09-02-2017, 07:35
listedeki araçlar arasında maalesef ben de polo gti'ı işaretledim.
Maalesef dememin sebebi dışarda sık karşılaşmama rağmen, listedeki araçlar arasında bence en iyisi olması. Sokakta çok sık gördüğüm araçları pek sevmiyorum, sırf bu yüzden, daha az olduğuna inandığımdan 160lık beetle almıştım. malzeme kalitesi olarak polo gti ile kıyas kabul etmeyecek kadar vasat olsa da, millet bu aracın 160lık olduğunu bilemiyor, bazen bu durum hoşuma gidiyor.
bence polo gti alacaksan kesinlikle 80bin km bandına dayanmış bir araç alma, çünkü 1 senede en az 10-12 bin km yapsan, satarken 90bin km'lere dayanmış gti'ın daha az tercih sebebi olacağını düşünüyorum. km'si düşük olsun, 1-2 parça boyası olsun, 10bin değil 15bin km yap, satarken daha rahat satarsın gibi geliyor.
hayırlısı olsun ...
canozgur106
16-02-2017, 00:10
Corsa Opc-Sıradışı herşeyiyle Nürburing olursa hiç düşünme Opc olucaksa Erayın arabayı değerlendir derim..
İbiza Cupra-Modern görünüşü sert duruşu dsg vs vs olması
Polo Gti-Malzeme kalitesi vs
Ds3 derdim sırasıyla..En son ihtimal al bunu sen rahat durmaz kurcalarsın dahada detay istiyosan iş çıkışı ara oturalım :)
Şahsi fikrim spor hothatch alacaksam kesinlikle manuel olmalı. Seçenekler arasında rakamsal olarak Ds3 bir tık önde finansal açıdan.
Opc (Nürburing olmalı) ise rakam olarak biraz daha fazla ancak donanım ve görsel olarak çok iddialı.
Alfa'ya hiç ısınamamış bir insan olarak kafamı çevirip bakmayı bile düşünmediğimden artı-eksi değerlendirme yapmayayım.
Tsi lar motor olarak sağlam ancak Dsg olmasını ben sevmiyorum , ancak senin açından dert değilse donanımlı bir Gti da lezzetli olur.
2.eli hızlı olsun diyorsan polo
aracın önü açık, kendisi hızlı olsun diyorsan corsa derim. (forget motoriçi ile yoksa zaten çok kırılgan olduğunu belirteyim)
benimde şahsi fikrim 4 seçenek arasında eğer bütçede uygunsa cam tavanlı dolu polo gti olur.
4 kapı olması satılırken her zaman rahat satılmasını sağlar,
yürütme konusunda üst setuplarda thp ile aynıdır , hatta daha iyi bile olabilir
ibiza cupra 1 kaç arkadaş demiş ama tek kapı olması satarken biraz dezavantaj oluyor , tabi iç kalite olarakta polo her zaman cupranın 2 tık önünde
yakıt tüketimi üzmez
şanzıman dsg olmasında dolayı vites geçişlerini hissetmezsin, şanzımanı çok iyi
eğer ki alternatif düşüncen varsa polo gti yerine uygun fiyatı 4 kapı ve düşük km olma ihtimali yüksek olacağından dolayı fabia vrs tavsiye ederim