Orijinalini görmek için tıklayınız : Yaz Lastiği Tavsiye (Falken,Nokian, Kumho, vb.)
CloudGrey
21-11-2021, 11:22
2045/45/16 lastik bakıyorum bu falken ziex ze310 ecorun nasıldır?
Grimlord
21-11-2021, 12:21
2045/45/16 lastik bakıyorum bu falken ziex ze310 ecorun nasıldır?
1.5- 2 senede çöp olan bir lastik, parlak asfaltta canavar gibi kayıyordu. ( kullandığım araç 1.2 Micra idi :D )
Merhabalar,
215/40/18 ebat lastik bakıyorum. Falken ve Roadstone var radarımda. Roadstone Falken' den neredeyse 100 TL ucuz, siz hangisini tercih edersiniz? F/P ürünü tavsiyeniz var mı?
Hemşo kumho ps71 yada marshal mu12 al falkenden uzak dur roadstone u bilmiyorum
Bilgi olsun diye yazayım dedim..
Michelin CrossClimate 2 aldım. Şu zamana kadar boşa amelelik yapmışım resmen yaz kış lastik değiştirmekle. Bu kadar iyi bir 4 mevsim lastik görmedim. Islakta da kuruda da mükemmel bir yol tutuşu ve frenlemesi var. M+S ve 3 Peak ile de karda da oldukça iyi olduğu yazıyor incelemelerde, kışın denerim onu da ancak adamlar yapmışlar.. Tek kötü yanı bence desen tipi görsel olarak... Kullandığım araç Peugeot 5008 bu arada.
Ne zaman taktırdınız yeni mi daha lastik
98 civic için 195/50/15 yazlık lastik bakıyorum aklımda dunlop sp sport fm800 var ? bu lastiği kullanan varmıdır tavsiye edermisiniz yada sizlerin tavsiyeleri nelerdir
98 civic için 195/50/15 yazlık lastik bakıyorum aklımda dunlop sp sport fm800 var ? bu lastiği kullanan varmıdır tavsiye edermisiniz yada sizlerin tavsiyeleri nelerdir
https://i.ibb.co/ckCrBb3/asdasaadas.png
2019 dan beri aynı ebatta kullanıyorum. Bu lastiği de araştırabilirsin.
Corsa C için Nankang NS-20 2021 yılı üretimli 185/45/15 ebatında yazlık bir takım almış bulunmaktayım. (Zamsız Fiyat) İnşallah güle güle afiyetle güvenli şekilde yol süreriz.
AliGizda
22-11-2021, 07:41
Hemşo kumho ps71 yada marshal mu12 al falkenden uzak dur roadstone u bilmiyorum
Hemşo sağolasın bilgiler için, güzel indirim yakalamıştım :) Yokohama Bluearth aldım. Kötü müdür?
Hemşo sağolasın bilgiler için, güzel indirim yakalamıştım :) Yokohama Bluearth aldım. Kötü müdür?
Yokohama candır hemşo iyi yapmışsın
1.5- 2 senede çöp olan bir lastik, parlak asfaltta canavar gibi kayıyordu. ( kullandığım araç 1.2 Micra idi :D )
4. senesindeyim problemim yok. acaba bana farklı lastik mi taktılar anlamıyorum :D
hocam siz bu sene başı almamış mıydınız falkenleri? ilk aldığınızda mı kayıyordu?
bende falken ecorun ve Nokian wetproof arasında kaldım.
hocam siz bu sene başı almamış mıydınız falkenleri? ilk aldığınızda mı kayıyordu?
bende falken ecorun ve Nokian wetproof arasında kaldım.
falken her zaman kayar :D
Grimlord
22-11-2021, 19:44
4. senesindeyim problemim yok. acaba bana farklı lastik mi taktılar anlamıyorum :D
Belki benim defolu falandır, sıfır almıştım. Ama cidden çok kötüydü.
225/45/17 batında kullandım. Fiyatına göre bence gayet güzel bir lastik tavsiye ederim.
225/45/17 batında kullandım. Fiyatına göre bence gayet güzel bir lastik tavsiye ederim.
tavsiyeniz için teşekkürler dün akşam güzel bir indirim yakaladım ve 1 takım aldım bakalım memnum kalıcakmıyım :)
https://i.ibb.co/ckCrBb3/asdasaadas.png
2019 dan beri aynı ebatta kullanıyorum. Bu lastiği de araştırabilirsin.
tavsiyeniz için teşekkür ederim. tercihimi dunlop olarak yaptım umarım memnun kalırım
edit: ürün satıcının elinde yokmuş daha doğrusu var sanıp ilan açıyorlar daha sonra yok deyip iptal ediyorlar. + satıcının söylediği fm800 lastiklerinin üretimi durmuş daha üretimi olmayacakmış..
185/60/15 ti sanırım 2015 polo için orta üst seviye hangi lastiği tavsiye edersiniz. Yazlık. Bir arkadaş soruyor. Ben t005 , goodyear,Continental, sava tavsiyesi verdim
185/60/15 ti sanırım 2015 polo için orta üst seviye hangi lastiği tavsiye edersiniz. Yazlık. Bir arkadaş soruyor. Ben t005 , goodyear,Continental, sava tavsiyesi verdim
t005 verelim hemen :)
Hemşerim bu adam izmitte ya. Aldıramayız buradan
tavsiyeniz için teşekkürler dün akşam güzel bir indirim yakaladım ve 1 takım aldım bakalım memnum kalıcakmıyım :)
tavsiyeniz için teşekkür ederim. tercihimi dunlop olarak yaptım umarım memnun kalırım
3 sene kullandım fm800 bugün yeniledim gene aynı modelden
Nokian wetproof alacağım fakat istediğim ölçülerde hep XL var. (185/60/15)
konforlu ve sessiz olmasını istiyorum, performans beklentim yok. XL tercih edilir mi sertlikten dolayı konfor bozulur mu?
33 yaşındayım 15 yaşından beri araba kullanıyorum.
Bir tanıdığım dostum da demedi ki arkadan itiş araba kullanıyorsun kış lastiğine çok erken geçme.
12 derece gibi bir havada yeni yagmur yağmış yolda sotto zero kış lastikleriyle drift king oluyordum istemsiz.
konudan bağımsız ama belki biri okur işe yarar, kış lastikleri yumuşak hamur olduğu için 7 derece yukarı sıcaklıklarda özellikle yağmur da çok kötü performans sergiliyorlar.
sanki karda-buzda araba kullanıyor gibi oluyorsunuz. O sebeple havaların 10 derece altına düşmesini bekleyin kışlıklara geçmek için. Özellikle arkadan itiş araçlar için.
.::EmrE::.
28-11-2021, 15:26
Ne zaman taktırdınız yeni mi daha lastik
3. ay bitmek üzere
aspensilber
28-11-2021, 17:16
Herkese merhaba,
2017 model 1.6 Dizel astra K otomatik araç sahibiyim. Aracımın üzerinde gelen Bridgestone Turanza T001 lastiklerle resmen aşk yaşadık. Kendileriyle yollarımı 90.000 kilometrede artık ayrıldı. Sizlere hem bu lastik hemde yerine aldığım Bridgestone T005'i anlatacağım.
Aracın üzerinde gelen T001'ler 90 binde söküldü. Ön arka hiç yaptırmamıştım, keşke yaptırsaymışım.
*** Lastikler 41/16 ispanya üretimi. Diş derinlikleri süper yaz kış hiç değişmediler sadece ön lastiklerin sağ sol omuzları çürümeye başlamış artık.
*** Kuruda tutunma %70 civarında kaldı, özellikle ağırlık transferlerinde arkayı çok kolay bırakmaya başladı.
***Sert girilen virajlarda önden kopmalar başgösterdi. Ancak bunları son 10k kilometredir yaşadım.
*** Lastikler 45-50 bin kilometrede sertleşti ve konfor gerçekten bozuldu ama beni rahatız etmiyor çünkü otoban kullanımında hiç sorun yoktu.
*** Lastik sesi hiç değişmedi. Aldığım gün neyse aynısı kaldı.
*** Arada köy yolu gibi yollara girmeme rağmen lastiklerde yarık, çi,zik vs yok ayrıca sadece 1 defa lastiğim patladı bu kilometre boyunca.
4 gün önce Bursa Nilüfer Özlas lastikten tanesi 800 TL'ye 10/21 üretimi turanza T005 94Y XL lastik aldım.
***Aracın konforunda çok az bir iyileşme oldu hakkını yemiyeyim ancak arabam halen sert.
***Yol tutuşu muaazzam değişti şu anda yoldan kopartamıyorum arabayı, eski lastiklerimle anında yan verdiğim yerlerde baya iyi tutuyor.
***Yağmurlu havalarda sanki ekstra tutuyor gibi geliyor ama çok da deneyemedim.
***Sanıyorum lastikler T001'e göre ağır, hızlanmalarda arabada bir isteksizlik var. Çok uzun zamandır aynı arabayı kullandığımdan hemen hissediyorum.
Şu an için T005'den memnunum ilerleyen dönemde sorun yaşarsam burayı güncellerim.
NOT: lastikten almayı düşünüyor ve kafanıza takılan soru işaretleri varsa mesaj yolu ile iletişime geçerseniz yardımcı olmaya çalışırım.
İyi forumlar.
CloudGrey
01-12-2021, 14:28
205/45/16 için tavsiye alabilirmiyim ?
CloudGrey
01-12-2021, 14:39
Hepsiburada.com | Guvenlik (https://www.hepsiburada.com/kormoran-205-45-r16-87w-xl-road-performance-oto-yaz-lastigi-p-HBV00000G2ATN) şundan varmı kullanan ?
Hepsiburada.com | Guvenlik (https://www.hepsiburada.com/kormoran-205-45-r16-87w-xl-road-performance-oto-yaz-lastigi-p-HBV00000G2ATN) şundan varmı kullanan ?
Ben R56 S'i aldığımda Kormoran vardı. Hayatımda ilk defa korkarak araba kullandım, ikinci gün direkt PS4'e geçtim, dünya değişti
Michelin bayisindeki adam yeni gelen serilerin daha iyi olduğunu, memnun kalındığını söyledi ama güvenemedim. Kışlık lastikle gazlasam daha çok güven verirdi çünkü o kadar rezildi. tarihleri veya km'si eski değildi lastiklerin baksan yepyeni duruyordu da.
bahsettiğim dönem 2020 Mart. Şu anki kormoranlar söylenen yenilerden olması lazım ama ben düşmanıma bile aldırmam o günkü tecrübemle. :D
Petlas al daha iyi, E320'de ikinci takımı aldım ben, arabanın esneyerek yol tutması payı da var muhakkak ama Miniden daha güvenli döndüğüm oluyordu her gün döndüğüm virajlarda :D
CloudGrey
02-12-2021, 10:19
Ben R56 S'i aldığımda Kormoran vardı. Hayatımda ilk defa korkarak araba kullandım, ikinci gün direkt PS4'e geçtim, dünya değişti
Michelin bayisindeki adam yeni gelen serilerin daha iyi olduğunu, memnun kalındığını söyledi ama güvenemedim. Kışlık lastikle gazlasam daha çok güven verirdi çünkü o kadar rezildi. tarihleri veya km'si eski değildi lastiklerin baksan yepyeni duruyordu da.
bahsettiğim dönem 2020 Mart. Şu anki kormoranlar söylenen yenilerden olması lazım ama ben düşmanıma bile aldırmam o günkü tecrübemle. :D
Petlas al daha iyi, E320'de ikinci takımı aldım ben, arabanın esneyerek yol tutması payı da var muhakkak ama Miniden daha güvenli döndüğüm oluyordu her gün döndüğüm virajlarda :D
bende michelin bayisinde baya bir övgüyle bahsederken duydum markayı.
gerçektende michelin üretiyor, adamları iletişim adresleri aynı..
ama demekki 2. hatta 3. kalite mal.
lastik arabadaki bence en önemli ekipman.
ne olursa en kalitelisi seçilmeli.
senle yol arasındaki tek element.
ps4ü ben megane CC'ye alınca millet dalga geçmişti :) napcan araba gitmio vs zaten diye.
ama ben o ps4 sayesinden köprü çıkışından ölümden döndüm , başka lastik olsa bariyerdeydik.
ben genede ne olursa michelin makayım :) 2 lira fazla veririm kafam rahat olur ;)
CloudGrey
02-12-2021, 10:24
primacy 4 ' te tanesi 1700 tl 4 tanesi 7000 tl.
en iyisi arabayı satayım , bisikletle devam...
2020 başında ps4ü 2000tlye almıştım.
lanet olsun ortadoğuda doğduğum bu günede.
Herkese merhaba,
2017 model 1.6 Dizel astra K otomatik araç sahibiyim. Aracımın üzerinde gelen Bridgestone Turanza T001 lastiklerle resmen aşk yaşadık. Kendileriyle yollarımı 90.000 kilometrede artık ayrıldı. Sizlere hem bu lastik hemde yerine aldığım Bridgestone T005'i anlatacağım.
Aracın üzerinde gelen T001'ler 90 binde söküldü. Ön arka hiç yaptırmamıştım, keşke yaptırsaymışım.
*** Lastikler 41/16 ispanya üretimi. Diş derinlikleri süper yaz kış hiç değişmediler sadece ön lastiklerin sağ sol omuzları çürümeye başlamış artık.
*** Kuruda tutunma %70 civarında kaldı, özellikle ağırlık transferlerinde arkayı çok kolay bırakmaya başladı.
***Sert girilen virajlarda önden kopmalar başgösterdi. Ancak bunları son 10k kilometredir yaşadım.
*** Lastikler 45-50 bin kilometrede sertleşti ve konfor gerçekten bozuldu ama beni rahatız etmiyor çünkü otoban kullanımında hiç sorun yoktu.
*** Lastik sesi hiç değişmedi. Aldığım gün neyse aynısı kaldı.
*** Arada köy yolu gibi yollara girmeme rağmen lastiklerde yarık, çi,zik vs yok ayrıca sadece 1 defa lastiğim patladı bu kilometre boyunca.
4 gün önce Bursa Nilüfer Özlas lastikten tanesi 800 TL'ye 10/21 üretimi turanza T005 94Y XL lastik aldım.
***Aracın konforunda çok az bir iyileşme oldu hakkını yemiyeyim ancak arabam halen sert.
***Yol tutuşu muaazzam değişti şu anda yoldan kopartamıyorum arabayı, eski lastiklerimle anında yan verdiğim yerlerde baya iyi tutuyor.
***Yağmurlu havalarda sanki ekstra tutuyor gibi geliyor ama çok da deneyemedim.
***Sanıyorum lastikler T001'e göre ağır, hızlanmalarda arabada bir isteksizlik var. Çok uzun zamandır aynı arabayı kullandığımdan hemen hissediyorum.
Şu an için T005'den memnunum ilerleyen dönemde sorun yaşarsam burayı güncellerim.
NOT: lastikten almayı düşünüyor ve kafanıza takılan soru işaretleri varsa mesaj yolu ile iletişime geçerseniz yardımcı olmaya çalışırım.
İyi forumlar.
225/45/17 94Y XL ebatında 2012 Peugeot 308 e taktım aynı lastiği.Öncesinde Nexen Nfera Su1 vardı.Zannedersem 3. yılı 35 bin kmsinde falandı değişirken.
-308 çok sert bir araba.Direksiyonu taş gibi.Özellik değişmeden önce lastik çok sertleşmiş.Ben bunu arabaya veriyordum ama lastiktenmiş.Tabiki direksiyonu diğer araçlara göre hala sert.
-Araba kesinlikle çok yumuşadı.Çukur ,kasis gibi yerlerdeki tepkisi hafifledi.Lastik sesi ciddi derecede azaldı.Trim sesi daha az.
-Yol tutuş ve frenlemesi çok iyi olan arabanın tutuşu çok daha üst seviyeye geldi.Eski lastik 2 yıl önce ilk aldığımızda iyiydi ama son bir yıldaki tepkisi inanılmaz kötüleşmişti.İki yıldan sonra binilmeyecekmiş demekki.
-Islak zemindeki tepkisi gayet güzel.İlk suya girişte acayip saçma tepkiler vermiyor.Makul seviyede.Kışın soğuk ve ıslakta tepkisini henüz deneyemedik.***** havalar.
-Temmuz ayında 558 tlye almıştım tanesini. Ps4 ve Asym5 ile aralarında 500-350 tl fark vardı.Tabiki bu iki lastik daha iyi ama fiyatına göre kesinlikle çok iyi.Petlas , Lassa , Falken gibi markalarla aynı fiyata almıştım.
aspensilber
02-12-2021, 16:58
225/45/17 94Y XL ebatında 2012 Peugeot 308 e taktım aynı lastiği.Öncesinde Nexen Nfera Su1 vardı.Zannedersem 3. yılı 35 bin kmsinde falandı değişirken.
-308 çok sert bir araba.Direksiyonu taş gibi.Özellik değişmeden önce lastik çok sertleşmiş.Ben bunu arabaya veriyordum ama lastiktenmiş.Tabiki direksiyonu diğer araçlara göre hala sert.
-Araba kesinlikle çok yumuşadı.Çukur ,kasis gibi yerlerdeki tepkisi hafifledi.Lastik sesi ciddi derecede azaldı.Trim sesi daha az.
-Yol tutuş ve frenlemesi çok iyi olan arabanın tutuşu çok daha üst seviyeye geldi.Eski lastik 2 yıl önce ilk aldığımızda iyiydi ama son bir yıldaki tepkisi inanılmaz kötüleşmişti.İki yıldan sonra binilmeyecekmiş demekki.
-Islak zemindeki tepkisi gayet güzel.İlk suya girişte acayip saçma tepkiler vermiyor.Makul seviyede.Kışın soğuk ve ıslakta tepkisini henüz deneyemedik.***** havalar.
-Temmuz ayında 558 tlye almıştım tanesini. Ps4 ve Asym5 ile aralarında 500-350 tl fark vardı.Tabiki bu iki lastik daha iyi ama fiyatına göre kesinlikle çok iyi.Petlas , Lassa , Falken gibi markalarla aynı fiyata almıştım.
Kendi aracımda başka lastik kullanmadığım için şu an T005 lere çok bişey diyemeyeceğim. Ancak bu ara sürekli yağmur yağıyor ve tutuşunu çok sevdim. Baya güven veriyor. Sertleşmesi ise beni çok üzmüyor açıkcası, dağılmıyor uzun süre binilebiliyor olması çok memnun ediyor
Yiğit G.
15-03-2022, 23:20
33 yaşındayım 15 yaşından beri araba kullanıyorum.
Bir tanıdığım dostum da demedi ki arkadan itiş araba kullanıyorsun kış lastiğine çok erken geçme.
12 derece gibi bir havada yeni yagmur yağmış yolda sotto zero kış lastikleriyle drift king oluyordum istemsiz.
konudan bağımsız ama belki biri okur işe yarar, kış lastikleri yumuşak hamur olduğu için 7 derece yukarı sıcaklıklarda özellikle yağmur da çok kötü performans sergiliyorlar.
sanki karda-buzda araba kullanıyor gibi oluyorsunuz. O sebeple havaların 10 derece altına düşmesini bekleyin kışlıklara geçmek için. Özellikle arkadan itiş araçlar için.
Valla ben sotto zero ile anadolu yakasından, istanbul hava alanına annemi götürdüm gece 4 gibi. Daha doğrusu uçağa yetiştirdim. Hiç durmadan sağnak yağmur altında ortalama 150-180km hızla durmadan sürdüm. Yani 10 derece üstü değildi hava ama öyle 2-3 derece de değildi hatırlamıyorum tam ama gram kaymadım veya en ufacık güven vermiyen bir an yaşamadım. Kuru yolda gidiyor gibi gazladım. Belki sizin arkadan itiş olması durumu değiştirmiştir veya bizim miniler fena yol tutuyor oda etkilemiş olabilir ama sotto zero bence kış lastiklerinin kralıdır.
Valla ben sotto zero ile anadolu yakasından, istanbul hava alanına annemi götürdüm gece 4 gibi. Daha doğrusu uçağa yetiştirdim. Hiç durmadan sağnak yağmur altında ortalama 150-180km hızla durmadan sürdüm. Yani 10 derece üstü değildi hava ama öyle 2-3 derece de değildi hatırlamıyorum tam ama gram kaymadım veya en ufacık güven vermiyen bir an yaşamadım. Kuru yolda gidiyor gibi gazladım. Belki sizin arkadan itiş olması durumu değiştirmiştir veya bizim miniler fena yol tutuyor oda etkilemiş olabilir ama sotto zero bence kış lastiklerinin kralıdır.
Dogrudur, benim basima gelen yeni yagmur yagmis yoldaydi. Asfaltin uzerindeki toprak ve camurun henuz yoldan tahliye olmadigi kaygan zemin. Kis lastigi de 7 derece ustu performansini gosteremedigi icin baya kaymisti arac.
Gerci yeni yagan karda arabami bi cikarmistim eglenirim biraz diye. Onda da yokusu cikamadim baya sardi arac. Onden cekerler patir patir giderken ben kalakaldim oldugum yerde.
Sanirim kis lastiklerinin omru max 3-4 yil. Sonra dis derinligi iyi olsa bile ozelligini yitiriyorlar.
Dogrudur, benim basima gelen yeni yagmur yagmis yoldaydi. Asfaltin uzerindeki toprak ve camurun henuz yoldan tahliye olmadigi kaygan zemin. Kis lastigi de 7 derece ustu performansini gosteremedigi icin baya kaymisti arac.
Gerci yeni yagan karda arabami bi cikarmistim eglenirim biraz diye. Onda da yokusu cikamadim baya sardi arac. Onden cekerler patir patir giderken ben kalakaldim oldugum yerde.
Sanirim kis lastiklerinin omru max 3-4 yil. Sonra dis derinligi iyi olsa bile ozelligini yitiriyorlar.
Yeni yağmış yağmurda yol temizlenmeden her lastik kayar kış lastiği hava sıcaksa yaz lastiğine göre daha fazla kayar bu çok normal. Hatta dikkat edin çok yağmur yağdıktan yol kuruduktan sonra çok daha iyi yol tutar lastikler. Arkadaş itişli araçlar malesef iyi lastikte olsa bir önden çeker kadar gitmiyor.
Lastiğin ömrüde tamamen kullanmakla alakalı. Zamanında söküp takılır doğru basınçla kullanılırsa uzun yıllar iş yapar. Yokohama kış lastiklerimi 7 sezon sorunsuz kullandım. Sıfır alırsınız 1 sezon yazın kullanırsınız çöp olur hele ki bide yazın uzun yol giderse anında erir
sekizsilindir
16-03-2022, 15:26
185 55 r14 memnuniyet tavsiyelerini alırım:surucu:
Yiğit G.
16-03-2022, 16:31
Yeni yağmış yağmurda yol temizlenmeden her lastik kayar kış lastiği hava sıcaksa yaz lastiğine göre daha fazla kayar bu çok normal. Hatta dikkat edin çok yağmur yağdıktan yol kuruduktan sonra çok daha iyi yol tutar lastikler. Arkadaş itişli araçlar malesef iyi lastikte olsa bir önden çeker kadar gitmiyor.
Lastiğin ömrüde tamamen kullanmakla alakalı. Zamanında söküp takılır doğru basınçla kullanılırsa uzun yıllar iş yapar. Yokohama kış lastiklerimi 7 sezon sorunsuz kullandım. Sıfır alırsınız 1 sezon yazın kullanırsınız çöp olur hele ki bide yazın uzun yol giderse anında erir
bende 7 yaşında yani 2015 üretimli lastikleri hala kullanıyorum. Gerçi benim günlük aracım değil aralıkta takıyorum 2-3 bin km yapıyorum sonra martta çıkarıyorum. Evin için de odamda dolabın üstünde saklıyorum. Valla daha 3-4 yıl gider gibi yani dişleri çok iyi, ancak yapısının bozulmasını bekliyorum çatlamaya vs başladımı değiştiririm.
bende 7 yaşında yani 2015 üretimli lastikleri hala kullanıyorum. Gerçi benim günlük aracım değil aralıkta takıyorum 2-3 bin km yapıyorum sonra martta çıkarıyorum. Evin için de odamda dolabın üstünde saklıyorum. Valla daha 3-4 yıl gider gibi yani dişleri çok iyi, ancak yapısının bozulmasını bekliyorum çatlamaya vs başladımı değiştiririm.
Saklama koşulu baya iyi abi :) Belirgin çatlaklar oluşana kadar kullanılır en iyi yaz lastiğinden iyidir soğuk havalarda
Sava uhp2 intense yaz lastigimi kullanip tecrube eden varmidir ?
erturul çiçek
28-03-2022, 16:36
Herkese selam:) Yeni konu açmaya değmeyecek bir sorum olacaktı. Aracın üzerinde 185/65/15 lastik var. 175/65/15 ile arasında olumlu/olumsuz aşırı fark olur mu ?
Grimlord
28-03-2022, 18:50
Herkese selam:) Yeni konu açmaya değmeyecek bir sorum olacaktı. Aracın üzerinde 185/65/15 lastik var. 175/65/15 ile arasında olumu/olumsuz aşırı fark olur mu ?
Yüzde 2lik bir fark olur, hissedilir olacağını sanmıyorum.
Anadolu yakasinda, fiyati uygun, sifir lastik satan, sirkulasyonu yuksek bir bayi var midir?
Cmtsi gunu ailenin arabasinin lastigini degistirecegim, senede 3-4 bin km yaptiklarindan taksici isi, ucuz bir sey almak istiyorum.
Anadolu yakasinda, fiyati uygun, sifir lastik satan, sirkulasyonu yuksek bir bayi var midir?
Cmtsi gunu ailenin arabasinin lastigini degistirecegim, senede 3-4 bin km yaptiklarindan taksici isi, ucuz bir sey almak istiyorum.
Oznsrl a gidebilirsin. Bostancı idi sanırım.
Ölçü nedir
Ölçü nedir
Hocam, sanirim 185x65x15 olmasi lazim, clio 1.2 joy paket ama emin degilim. (fabrika lastigi uzerinde)
kelalper
15-04-2022, 07:58
Ailenin değeri o kadar mı. Aileni yola tutan tek şey lastik ve ucuz lastik mi takacaksın? Annenin babanın önüne her ne kadar yavaş gitseler de kamyon fırladığı zaman frene basmayacaklar mı? Direksiyon kırmayacaklar mı? Kafanız sadece gazladığı zaman iyi yol tutsun diğer durumlarda önemli değil diye mi işliyor lastik olayına. Lastik aldığın zaman bakkala çarşıya gazlayarak mı gidiyorsun da iyi lastik istiyorsun. Lastiğin bütün ömrü pistte mi geçiyor?
Ben bu sene Yazlıkları Falken Aldım. 215 55 16 . Michelinde fiyat 2 ye katlıyordu. Yorumlarda kullanıcılar baya memnun. Şimdilik 800-1000 km kadar kullandım genel olarak memnunum. Patinaja pek düşmüyor 1 veya 2 kere esp devreye girdi (Dik rampa, yağmursuz havada ,yarısı ıslanmış yolda (Sol taraf kuru sağ taraf ıslaktı. ) Deneme için yaptığım sert frenlerde abs devreye girmedi (Ezerek frenlemede ) .
Lastik tavsiyesi istemeden önce,önceki araç ve lastiklerimden bahsedeyim ona göre yardımcı olursunuz sanırım. Punto aracım varken Continental cpc5 kullandım2 sene boyunca 50 bin km yaptım. İlk günkü gibi performans sundu bana. Sonra araç satıldı. Astra h varken goodyear efficent grip performans serisi kullandım 3 sene kadar 40 bin civarı yaptım. Performans kaybı olmadı. Sadece yönlü lastik gibi bozuk yollarda araca yön verme eğilimi vardı. Lastikle alakalı çünkü kış lastiğimde bu sorun olmuyordu. Onun dışında ,yol tutuştan memnun kaldım. Islak ve kuruda freni de iyi idi. Astra sert bir araç sayılır ama goodyear yumuşak ve sessiz bir lastikti. Şimdi kia ceed aldım üzerinde ,arkalarda orijinal 2016 üretim hankook takmışlar. Önlerde petlas. En kısa zamanda 4 lastik alma niyetim var. Bu hali bile aracın süspansiyonu astraya göre yumuşak. Aracın yol sesi lastikten midir anlamadım opelden çok geldi bana. Goodyear db si en düşük lastik şu an. 4 lastik aldığımız fiyata tek lastik anca alıcaz sanırım
Iyi lastik daha iyi lastikten ziyade artik fiyatina gore iyi veya daha iyi ayrimi yapmak gerekebiliyor soyleki
Ebat bazinda atiyorum bazen pirelli diger markalara gore ciddi fiyat avantajina sahip olabiliyor
Baska ebatta good year ucuz olabiliyor gibi gibi
Akil vermek kolay ama 4 adet lastikte cok fiyat farkedebiliyor deger mi degmez mi ( yapilacak km surus sekli arac vb ) tartmakta yarar var.
Beyler benimde bir lastik ikilemim / açmazım var. Bir türlü karar veremiyorum.
Araç 206 RC ve 205 40 17. 6 yıl sonra tekrar aracı kullanacağım. Ama sadece hafta sonları apaçi gazlamaları ve 3 pistimizde yapılacak pist günlerinde kullanacağım.
Ses, konfor, uzun ömür hepsi önemsiz. Ama pistte de çabuk bitmese iyi olur. Kışın kesinlikle kullanmayacağım. Yazında yağmurda çıkarmam artık herhalde.
Nankang AR1 - 11.000 - 12.000 TL (Tam pist odaklı ama çok pahalı.)
Nankan NS2R - 5.500 - 6.000 TL (Fiyat performans lastiği midir gerçekten?)
Michelin Pilot Sport 5 - 7.500-8.000 TL (Normal yol / yaz lastiği ama parasını hak ediyor mu?)
Bu araba ile 140 bin KM yaptım. 3-4 takım Toyo T1R tükettim. Ama daha iyi bir lastik istiyorum artık. Var mı önerisi, fikri olan ?
Beyler benimde bir lastik ikilemim / açmazım var. Bir türlü karar veremiyorum.
Araç 206 RC ve 205 40 17. 6 yıl sonra tekrar aracı kullanacağım. Ama sadece hafta sonları apaçi gazlamaları ve 3 pistimizde yapılacak pist günlerinde kullanacağım.
Ses, konfor, uzun ömür hepsi önemsiz. Ama pistte de çabuk bitmese iyi olur. Kışın kesinlikle kullanmayacağım. Yazında yağmurda çıkarmam artık herhalde.
Nankang AR1 - 11.000 - 12.000 TL (Tam pist odaklı ama çok pahalı.)
Nankan NS2R - 5.500 - 6.000 TL (Fiyat performans lastiği midir gerçekten?)
Michelin Pilot Sport 5 - 7.500-8.000 TL (Normal yol / yaz lastiği ama parasını hak ediyor mu?)
Bu araba ile 140 bin KM yaptım. 3-4 takım Toyo T1R tükettim. Ama daha iyi bir lastik istiyorum artık. Var mı önerisi, fikri olan ?
Ar1, bulabilirsen asfalt etap lastiği, yada hiçbirisi abi :)
kelalper
19-04-2022, 18:39
advan neovalara bak schumi
kelalper
19-04-2022, 18:44
bu arada ben Conti Premium Con 6ları bitirdim 30binde. Uniroyal rainsport 5 aldım haftasonu. 500km yaptım. Yağmurda ciddi başarılı. Kuruda çabuk ısınıyor yanaklar sert o nedenle direksiyon tepkisi çok iyi konforu düşük, ısınınca iyi yol tutuyor zorlamaya başlayınca hamur dayanamıyor yüzmeye başlıyor. Gündelik kullanıma çok rahat gider ama aliim sürekli üstüne çıkiim derseniz yorar.
advan neovalara bak schumi
O hiç bulunmuyor. A048 yada AD08 de hem ürün sıkıntı hem ölçü.
Competition lastik olmaz. Semi slick olması lazım. :)
225/45 r17 için önerilerniz var mıdır?
Bakınıyorum hemen hemen hepsi aynı para.
Michelin Pilot Sport 5
Goodyear F1 Asymmetric 6
Continental Premium Contact 6
Bunların aralarında en çok goodyear asm 6 ısındım sanki. Günlük bineceğimiz otomobile alacağım.
Hem 69 db olması hem de yakıt C olması.
Ama michelin in ise yanakları biryandsn cezbediyor. :)
Sizin kararınız ne olurdu?
Michelin Pilot Sport 5
Goodyear F1 Asymmetric 6
Bunların aralarında en çok goodyear asm 6 ısındım sanki. Günlük bineceğimiz otomobile alacağım.
Continental i bilmiyorum ama asy lerde pilot sportlarda performans grubu lastikler goodyear olucaksa efficent grip michelin olucaksa primacy daha iyi olur he bana kalsa turanza t005 performans olucaksada potenza sport
Michelin Pilot Sport 5
Goodyear F1 Asymmetric 6
Hepsini deneyimledim, günlük binilecek araçsa listeye nokian wetproof da eklemenizi tavsiye ederim
Sonrası artık en uygun fiyatlı hangisi denk gelecek, ona kalmış
Continental i bilmiyorum ama asy lerde pilot sportlarda performans grubu lastikler goodyear olucaksa efficent grip michelin olucaksa primacy daha iyi olur he bana kalsa turanza t005 performans olucaksada potenza sport
Ben her aracıma günlük biniyorum ya mecburen. Hafta sonu aracımız olmadığı için :)
Pilot sport4 kullandığımda günlük biniyordum açıkçası çok memnundum. Hem de güven hissettiriyordu. Eşim de bindiği için insanın aklı daha rahat ediyor sanki. Islakta da kuruda da güzel performansları var. Bu lastiklerin hepsi hemen hemen aynı rakamlar sizin söyledikleriniz de dahil olarak. O yüzden karar vermekte zorlandım. Açıkçası pilot sport 5 alacak gibiyim, en azından uzun ömürlü olması da mutlu ediyor.
Hepsini deneyimledim, günlük binilecek araçsa listeye nokian wetproof da eklemenizi tavsiye ederim
Teşekkür ederim, çok sağolun bakacağım.
Bu arada, hepsini deneyimledim demiştiniz; sizce hangisi? Özellikle konfor ve sessizlik açısından.
Primacy en konforlu olan, ama mesela benim kullandığım ebatta wetproof etiket değerleri primacy ile aynı, özellikle 68 db tercih sebebim oldu. Yılların michelini, muhakkak bir farkı vardır ama ben henüz gözlemleyemedim.
Günlük araçta konfor ve sessizlik olarak; primacy = wetproof > gy efficientgrip > gy f1 asy > ps5 > cpc6 diye sıralardım ben
Tabii performans işin içine girerse işler değişir
Nokian dayanım olarak nasıldır acaba ömür konusunda. Bir sene içerisinde çatlama şikayeti çok var nette beni soğuttu açıkçası
Primacy en konforlu olan, ama mesela benim kullandığım ebatta wetproof etiket değerleri primacy ile aynı, özellikle 68 db tercih sebebim oldu. Yılların michelini, muhakkak bir farkı vardır ama ben henüz gözlemleyemedim.
Günlük araçta konfor ve sessizlik olarak; primacy = wetproof > gy efficientgrip > gy f1 asy > ps5 > cpc6 diye sıralardım ben
Tabii performans işin içine girerse işler değişir
Açıklamalar için çok Teşekkür ederim. Primacy 4 değil mi bu arada?
Açıklamalar için çok Teşekkür ederim. Primacy 4 değil mi bu arada?
Aynen, doğrudur
Nokian dayanım olarak nasıldır acaba ömür konusunda. Bir sene içerisinde çatlama şikayeti çok var nette beni soğuttu açıkçası
Yurtdışı testlerde falan yere göğe sığdırılamıyordu, uygun gy denk getirmeme rağmen sırf deneyimlemek için daha fazla ödeyerek aldım bir de :)
Normalde sıcak memleketlerde yumuşak hamurdansa sert lastik kullanılmasının daha faydalı olduğunu düşünenlerdenim, kışı atlattık, yazı geçirdikten sonra burayı yine güncellerim.
İstanbulda’yım daha önce continental 2 sene, goodyear 3 sene kullandım ilk sene gibiydiler
Hondafatih
05-05-2022, 12:17
195/50/15 tavsiyesi alabilir miyim?
225-45-17 nokian powerproof var bende geçen martta 2021 üretim aldım.aynı tarihte alan arkadaşım 1 yılda 4000 km yaptı yapmadı tüm lastik tabanlarında çatlama yaptı.kormetale başvurdu üretim hatası için,ben 1 yılda 15nim km yaptım aşağı yukarı hiçbir sorun yok şimdilik en azından.
Ben her aracıma günlük biniyorum ya mecburen. Hafta sonu aracımız olmadığı için :)
Pilot sport4 kullandığımda günlük biniyordum açıkçası çok memnundum. Hem de güven hissettiriyordu. Eşim de bindiği için insanın aklı daha rahat ediyor sanki. Islakta da kuruda da güzel performansları var. Bu lastiklerin hepsi hemen hemen aynı rakamlar sizin söyledikleriniz de dahil olarak. O yüzden karar vermekte zorlandım. Açıkçası pilot sport 5 alacak gibiyim, en azından uzun ömürlü olması da mutlu ediyor.
Teşekkür ederim, çok sağolun bakacağım.
Şöyle söyliyim Goodyearda efficientgrip de A sınıfı asy 5 te A sınıfı ama e.grip daha yumuşaktır ve günlük kullanıma daha uygundur asy serisi daha sert ve performans göstermesi için ısınması gerekir. Michelin güzel ama balon yapma riski çoktur bize bu yüzden gelen müşterilerin 10 tanesinden 8 i Michelin :) Benim tavsiyem şu şekilde olur
1.Bridgestone T005
2.Pirelli P7 Cint.
3.Goodyear efficientgrip
4.Michelin Primacy 4
Herkese merhaba;
Çok sordum, çok güzel tavsiyeler verdiniz teşekkür ederim.
Pilot sport 5 in yanaklarına dayanamayıp aldım ve iyi ki almışım.
Şuan 300 km civarı yaptım gerçekten Bridgestone dan sonra yumuşacık geldi ve 72 db dense de ses bariz kesildi.
Hem şehir içi hem otoban kullanımda bariz fark oldu. Yan koltukta oturan babam bile fark edip çok iyi olmuş dedi :)
Kesinlikle herkese tavsiye ediyorum.
Hem günlük kullanım, hem de hırçın kullanım da her türlü tatmin ediyor bence.
rain man
08-05-2022, 18:52
Selamlar. W205 için yazlık ihtiyacım var ve bayadır piyasaya uzak kalmışım. Rakamları görünce geçen dilim uçukladı.
1) 225 45 18 yerine 225 40 18 sorun oluşturur mu? (Önler) (arkalara sıra gelmedi henüz)
2) Şunlar hakkındaki yorumlarınız nelerdir?
Lassa Sportways
Lassa 225/40R18 92Y XL Driveways Sport'+' 2021 Yaz Lastiği (https://www.ciceksepeti.com/lassa-22540r18-92y-xl-driveways-sport-2021-yaz-lastigi-kcm88713428?utm_source=Cimri&utm_medium=cpc&utm_campaign=urun_karsilastirma&adjust_tracker=2mbxcu2_5j2wtwd&adjust_campaign=urun_karsilastirma)
Pzero SC
Pirelli 225/40r18 92y Xl (ao) S.c. P-zero Pz4 Yaz Lastiği 2021 Fiyatı, Yorumları - TRENDYOL (https://www.trendyol.com/pirelli/225-40r18-92y-xl-ao-s-c-p-zero-pz4-yaz-lastigi-2021-p-42319915?boutiqueId=61&merchantId=287271&utm_source=aff_t&utm_medium=cpc&utm_campaign=akakce_urun_listeleme&adjust_tracker=ejav2ha_253g15b&adjust_campaign=akakce_urun_listeleme&v=1.28.4)
Kumho PS91
2019 üretim???
Kumho Ecsta PS91 225/40ZR18 92Y XL (https://www.lastikcim.com.tr/kumho-ecsta-ps91-225-40-zr18-92y-xl/?dot=2019)
Selamlar. W205 için yazlık ihtiyacım var ve bayadır piyasaya uzak kalmışım. Rakamları görünce geçen dilim uçukladı.
1) 225 45 18 yerine 225 40 18 sorun oluşturur mu? (Önler) (arkalara sıra gelmedi henüz)
2) Şunlar hakkındaki yorumlarınız nelerdir?
Lassa Sportways
Lassa 225/40R18 92Y XL Driveways Sport'+' 2021 Yaz Lastiği (https://www.ciceksepeti.com/lassa-22540r18-92y-xl-driveways-sport-2021-yaz-lastigi-kcm88713428?utm_source=Cimri&utm_medium=cpc&utm_campaign=urun_karsilastirma&adjust_tracker=2mbxcu2_5j2wtwd&adjust_campaign=urun_karsilastirma)
Pzero SC
Pirelli 225/40r18 92y Xl (ao) S.c. P-zero Pz4 Yaz Lastiği 2021 Fiyatı, Yorumları - TRENDYOL (https://www.trendyol.com/pirelli/225-40r18-92y-xl-ao-s-c-p-zero-pz4-yaz-lastigi-2021-p-42319915?boutiqueId=61&merchantId=287271&utm_source=aff_t&utm_medium=cpc&utm_campaign=akakce_urun_listeleme&adjust_tracker=ejav2ha_253g15b&adjust_campaign=akakce_urun_listeleme&v=1.28.4)
Kumho PS91
2019 üretim???
Kumho Ecsta PS91 225/40ZR18 92Y XL (https://www.lastikcim.com.tr/kumho-ecsta-ps91-225-40-zr18-92y-xl/?dot=2019)
225 40 olmaz ama 235 40 tercih edilebilir, 225in %40 olunca yanakta %3.5 sapma olur
sahibinden.com Hata Sayfası (https://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-otomotiv-ekipmanlari-jant-lastik-195-45-15-waterfoll-100-yerli-2022-model-1022621306/detay)
sahibinden.com Hata Sayfası (https://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-otomotiv-ekipmanlari-jant-lastik-185-45-15-nankang-yazlik-bilgili-otomotiv-1015675842/detay)
bu iki lastiği kulanan var mı ? corsaya alcamda
185 45 15 NANKANG
195/45/15 waterfoll
nankang olabilir de waterfall çin markası boşver
rain man
10-05-2022, 06:21
225 40 olmaz ama 235 40 tercih edilebilir, 225in %40 olunca yanakta %3.5 sapma olur
Evet sonrasında baktım farkettim. O ebatı söyleme sebebim fiyat farkıydı. Lastik başı neredeyse 200 300 tl farkediyor 225 45 18 - 225 40 18 arasomda. Peki 4 lastik aynı ebat yapmanın artısı eksisi olur mu? Jantlar da ön arka farklı ölçülerde mi? Speedometer zaten sadece ön teker çapından etkileniyor.
Evet sonrasında baktım farkettim. O ebatı söyleme sebebim fiyat farkıydı. Lastik başı neredeyse 200 300 tl farkediyor 225 45 18 - 225 40 18 arasomda. Peki 4 lastik aynı ebat yapmanın artısı eksisi olur mu? Jantlar da ön arka farklı ölçülerde mi? Speedometer zaten sadece ön teker çapından etkileniyor.
amg jantına ön arka 225/45/18 takılmışı gördüm arkalarda hafif kavun diye tabir edilen görüntü vardı
Tam anlamadım ama, ön arka jantların genişliği farklı mı?
8j ise 235
7.5j ise 225
7j ise 215 taban tavsiye ederim.
Orjinal çapı kastediyorsanız, %2 den fazla artırmayın ya da düşürmeyin, hem görüntü çirkin olur, hem yol tutuşa yakıta etkisi olur
aykutsafakyaman
12-05-2022, 08:01
1 ay önce arabayı kardeşime vermiştim. Sol ön lastik yanaktan bir darbe almış. Bıçakla oyulmuş gibi belki de başkası yaptı günah almak istemiyorum.
Sağa sola bakındım rakamları görünce dudağım uçukladı bu gidişle kormoran alıcam gibi gözüküyor.
195-45-16 lastik tavsiyeniz var mıdır ?
1 ay önce arabayı kardeşime vermiştim. Sol ön lastik yanaktan bir darbe almış. Bıçakla oyulmuş gibi belki de başkası yaptı günah almak istemiyorum.
Sağa sola bakındım rakamları görünce dudağım uçukladı bu gidişle kormoran alıcam gibi gözüküyor.
195-45-16 lastik tavsiyeniz var mıdır ?
Bridgestone verelim kanka :D
aykutsafakyaman
13-05-2022, 07:37
Bridgestone verelim kanka :D
Böbrek takaslı ödeme seçeneğimiz mevcut mudur ? :D
mirafiori
13-05-2022, 08:36
nankang olabilir de waterfall çin markası boşver
Waterfall Türk markası ve Türk üretimidir Kocaeli lastik (Kolsan) tarafından Kocaeli'ndeki fabrikada üretilmektedir. Ayrıca Amerikan Wallmartta satılmakta Türkiye'den gönderimektedir. Lastik kalitesi tartışılır tabi o ayrı mesele.
Kolsan Kocaeli Lastik A.Ş. (https://www.kocaelilastik.com.tr/tr/kolsan-kocaeli-lastik-a-s)
Waterfall | Homepage (https://waterfalltyres.com/en)
Waterfall Eco Dynamic 215/55R17 94W A/S High Performance Tire - Walmart.com (https://www.walmart.com/ip/Waterfall-Eco-Dynamic-215-55R17-94W-A-S-High-Performance-Tire/505376878?athbdg=L1600)
Arkadaşlar merhabalar,
2016 Tiguan aracıma yazlık lastik ihtiyacım var. Üzerinde 6 yıllık SportContact 6 var ve lastikler özelliğini kaybetmiş artık.
Pirelli Scorpionverde SUV 100V, Goodyear Eagle F1 Asymmetric 5 100H arasında kaldım. İkiside fiyat olarak aynı.
Pirelli SUV olduğu için yanakları extra güçlü olur diye düşünerek biraz daha yatkınım. Ses ikisinde de 71 Db.
Aracımı günlük kullanıyorum. Sürat veya viraj kasma durumu zaten yok. Sadece iyi tutuş ve konforlu bir lastik arayışım var.
Yıllık 10 bin km yapıyorum. Büyük çoğunluğu şehir içi ve max 90-100km hızlarla.
Bu ikisi arasında hangisini tercih ederdiniz veya farklı bir öneriniz olur mu ?
Böbrek takaslı ödeme seçeneğimiz mevcut mudur ? :D
peşin fiyatına 8 taksit yaparız pampa iş ziraat akbank yapı kredi kuveyt :D
Arkadaşlar merhabalar,
2016 Tiguan aracıma yazlık lastik ihtiyacım var. Üzerinde 6 yıllık SportContact 6 var ve lastikler özelliğini kaybetmiş artık.
Pirelli Scorpionverde SUV 100V, Goodyear Eagle F1 Asymmetric 5 100H arasında kaldım. İkiside fiyat olarak aynı.
Pirelli SUV olduğu için yanakları extra güçlü olur diye düşünerek biraz daha yatkınım. Ses ikisinde de 71 Db.
Aracımı günlük kullanıyorum. Sürat veya viraj kasma durumu zaten yok. Sadece iyi tutuş ve konforlu bir lastik arayışım var.
Pirelli derdim ben
Merhaba arkadaşlar tekrardan. Aldığım fiyatları ve modelleri yazayım. 225/45r17. Michelin primacy 4+ 1400 tl. Turanza t005 1300 tl. Michelin etiket değerleri daha iyi. Falken var biliyorsunuz daha uygun. Lastik alıp 2-3 sene en az kullanan biriyim.
Merhaba arkadaşlar tekrardan. Aldığım fiyatları ve modelleri yazayım. 225/45r17. Michelin primacy 4+ 1400 tl. Turanza t005 1300 tl. Michelin etiket değerleri daha iyi. Falken var biliyorsunuz daha uygun. Lastik alıp 2-3 sene en az kullanan biriyim.
bütçe micheline uyuyorsa michelin, alternatif olarak goodyear derim ben
darkred Z4 ve 1 serisinde Goodyear ASM 5 97Y-100Y kullandım, halen de kullanıyorum. Genel olarak memnunum, kuru-ıslak performansı güzel ve ömrü uzun bir lastik. Ancak tiguan'da ağırlıktan sebep nasıl olur bilmiyorum. Ayrıca ASM 6 çıktı, onun yorumları da olumlu ancak tecrübe etmedim
Arkadaşlar merhabalar,
Nokian alternatiflerin arasında olsun.
1400 e michelin aldım. Bir tane bayiden. İnternet fiyatına geldi
Silence45
24-05-2022, 19:15
195/45/16 kullanan, marka model tavsiyesi verebilecek var mıdır?
kelalper
06-06-2022, 11:43
205/55/16 uniroyal rainsport kullanıyorum yeni aldım 5000km oldu fena değil. Bi conti değil ama kötü de değil.
Arkadaşlar merhabalar,
Arkadaşlar az önce Goodyear Eagle Sport 4 Seasons 104V XL lastik siparişi geçtim.
Eskişehir'de kışlar ayaz ve karlı geçtiği için yukarıda yazdığım lastikleri alsaydım ayrıca kışlık ihtiyacım olacaktı.
Aracımı eşimle birlikte ortak kullandığımız için kışlık kesin almam gerekiyordu bu nedenle tercihimi 4 mevsim yönünde yaptım.
Zaten performanslı bir aracım olmadığı için dinamik sürüş hiç yapmıyorum desem yeri var. Çokta bir beklentim yok açıkçası.
Lastiğin tanesi 2260TL den 1830TL ye düşmüş. Totalde 7300 artı sökme takma masrafı olacak.
Yerli üretim olduğu için endişem yok değil ama üzerindeki 6 yıllık 83 bin km kullanılmış contilerden hertürlü daha iyi olacağını düşünüyorum.
Takıp bir müddet kullandıktan sonra yorumlamaya çalışırım.
Arkadaşlar az önce Goodyear Eagle Sport 4 Seasons 104V XL lastik siparişi geçtim.
Eskişehir'de kışlar ayaz ve karlı geçtiği için yukarıda yazdığım lastikleri alsaydım ayrıca kışlık ihtiyacım olacaktı.
Aracımı eşimle birlikte ortak kullandığımız için kışlık kesin almam gerekiyordu bu nedenle tercihimi 4 mevsim yönünde yaptım.
Zaten performanslı bir aracım olmadığı için dinamik sürüş hiç yapmıyorum desem yeri var. Çokta bir beklentim yok açıkçası.
Lastiğin tanesi 2260TL den 1830TL ye düşmüş. Totalde 7300 artı sökme takma masrafı olacak.
Yerli üretim olduğu için endişem yok değil ama üzerindeki 6 yıllık 83 bin km kullanılmış contilerden hertürlü daha iyi olacağını düşünüyorum.
Takıp bir müddet kullandıktan sonra yorumlamaya çalışırım.
Hocam kesin kış lastiği alman gerekirken bu lastiği aldıysan kışın kesinlikle memnun kalmayacaksın Eskişehir gibi biryerde çünkü bu lastik buzda falan gitmez kardada eh işte yaz lastiğinden bir tık iyidir. Yazında orta sınıf kumho marshal gibi lastikler kadar verimli olmaz he sakin kullanımda üzmez tabi. Almadan önce yazsaydınız aldırmazdım :)
Hocam kesin kış lastiği alman gerekirken bu lastiği aldıysan kışın kesinlikle memnun kalmayacaksın Eskişehir gibi biryerde çünkü bu lastik buzda falan gitmez kardada eh işte yaz lastiğinden bir tık iyidir. Yazında orta sınıf kumho marshal gibi lastikler kadar verimli olmaz he sakin kullanımda üzmez tabi. Almadan önce yazsaydınız aldırmazdım :)
Aslında Pzero alıyordum arkadaşım kanıma girdi :) Çokta araştırmadım açıkcası bu lastiği.
Bu iş görür diye bunu sipariş ettim, şuan üzerindeki lastikler çok kötü durumda.
Bakalım olmadı geri gönderir Pzeroyu alırım.
Tavsiyen varsa dinlerim.
Aslında Pzero alıyordum arkadaşım kanıma girdi :) Çokta araştırmadım açıkcası bu lastiği.
Bu iş görür diye bunu sipariş ettim, şuan üzerindeki lastikler çok kötü durumda.
Tavsiyen varsa dinlerim.
bosver p zeroyu iyi yapmissin :)
Kış aylarının kış gibi geçtiği şehirlerde 4 mevsim lastiği ben tavsiye etmiyorum. Mesela bizim sivas'da 4 mevsim kullanan yoktur
Tavsiyen varsa dinlerim.
Ölçü nedir 235 55 18 falan mı. Ben olsam Kumho Marshal Nexen Hankook gibi orta sınıf bir lastik tercih ederdim yaz için. Kışında en ucuz lastik bile 4 mevsimden sağlıklı olurdu gerçi ben orda olsam kış lastiğini en iyisini alırdım :) 2 takımda maliyet çok artıyor ama araca uzun vadede binilecekse mantıklı olur.
Selamlar. 225 45 17 kia ceed için orta kalitede kışlık fiyatı verebilir misin?
mirafiori
01-09-2022, 13:23
Bulabilirseniz Nokian alın derim.
Bulabilirseniz Nokian alın derim.
kesinlikle katılıyorum çok iyi bir kış lastik üreticisi Nokian FP olarakta çok iyi
mirafiori
01-09-2022, 15:05
kesinlikle katılıyorum çok iyi bir kış lastik üreticisi Nokian FP olarakta çok iyi
Maalesef Türkiye'den çekildi, son stoklar...
Nokianı biliyorumda pahalı maalesef. Birde çekildiğini yeni duydum demek o yüzden hiç listede çıkmıyor fiyatı
Maalesef Türkiye'den çekildi, son stoklar...
Vay bee, 10 numara lastikti gerçekten
Üzülmüştüm taze taze nokianlarım eski jantla gitti diye, varmış bir hayrı
Dün yazsaydın keşke hocam bugün hem zam geldi hem iskontolar düştü. 1 takım goodyear aldım stoğa ama fiyat aklımda değil. Yarın debica riken v.b bakıp fiyat vereyim
Zaten hemen alamam ama bu ay içinde alayım diyorum. Şu elimdeki eskileri de versem iyi olacak. Riken debica iş görür mü? Yaz kış sök tak kullanıyorum 2-3 sene kullanıyorum genelde araçlarımı. Petlas gibi 2. Senesinde vasata dönmesinler:)
Yiğit G.
05-09-2022, 03:06
beyler ben lastikleri 2017 ortası gibi almışım. Falkenleri... Araç o zamandan bu zamana 20.000 km ya yaptı ya yapmadı sürekli yatıyor araç sadece haftasonları vs bir de tatiller. Lastikte ne bozulma ne çatlama hatta şu sıfır lastik alırken üstünde olan dikenleri bile duruyor hala kenarlarda... İzmir dönüşü 250-260 hıza çıktım denedim çekme kayma hiç bişey yok... Ama işte 5 sene olmuş tam... Değişmeli mi sizce yoksa daha bekleyeyim mi? Boşa masraf da yapmak istemiyorum.
mirafiori
05-09-2022, 08:52
beyler ben lastikleri 2017 ortası gibi almışım. Falkenleri... Araç o zamandan bu zamana 20.000 km ya yaptı ya yapmadı sürekli yatıyor araç sadece haftasonları vs bir de tatiller. Lastikte ne bozulma ne çatlama hatta şu sıfır lastik alırken üstünde olan dikenleri bile duruyor hala kenarlarda... İzmir dönüşü 250-260 hıza çıktım denedim çekme kayma hiç bişey yok... Ama işte 5 sene olmuş tam... Değişmeli mi sizce yoksa daha bekleyeyim mi? Boşa masraf da yapmak istemiyorum.
Tedbiren değiştirmekte fayda var, ama 6 ay 1 sene idare edilir. Siz yinede 250-260 lara çıkmayın bu süreçte, emekli mod. iyidir. Kauçuk yapının bir ömrü var, sonuçta kimyalar ürünlerin karışımında elde edilen bir hamur ve zaman içerisinde özelliğini kaybediyor, yol tutuş kabiliyetinde kayıplara neden olur. İhtiyaç durumunda kayar yol tutmaz kayar gider v.s v.s
mirafiori
05-09-2022, 08:53
Dün yazsaydın keşke hocam bugün hem zam geldi hem iskontolar düştü. 1 takım goodyear aldım stoğa ama fiyat aklımda değil. Yarın debica riken v.b bakıp fiyat vereyim
Hangi firma hocam? Bende sektördenim..
Arkadaşlar aldığım Goodyear Eagle Sport 4 Seasons lastiklerle ilgili ön izlenimlerimi paylaşayım.
Lastiklerimi geçen hafta taktırdım. Eski lastiklere göre ciddi bir yumuşama oldu arabada. Bozuk yol ve tümsek geçişlerinde daha yumuşak tepki veriyor lastikler.
Ani frenlemede gayet tatminkar durma mesafesi beni memnun etti. Sıfırdan kalkıştaysa biraz zayıf bulduğumu söylemek isterim, araba gitmek istiyor ancak lastikler tutunamadı.
Tabi bu deneyimlerim lastikler takıldıktan 5 km sonra asfalt zeminde edindiğim tecrübeler.
Yol sesi olarak 72db ile eski lastiklerimden çok bir farkı yok uğultu ve ses gözlemlemedim araç içinde.
Virajda sert direksiyon hareketinde sorunsuz bir şekilde istediğim tepkiyi verdi. Tabi yanak 55 olduğu için ve araç büyük olduğu için kabul edilebilir düzeyde az bir esneme yaptı.
Eagle Sport 4 Seasons serisi tamamıyla yabancı ülkelerde üretiliyormuş. Benim lastiklerim 2022 yılı 20 hafta Fransız üretimi. Yerli üretimle karıştırılıyormuş genelde.
Genel olarak ilk izlenimlerim olumlu. Çok yumuşak bir lastik bu nedenle dikkatli olmak gerekir diye düşünüyorum. Islak zemin tecrübem olmadı ama ilerleyen zamanda paylaşırım.
Evden işe, işten eve günlük kullanılan araçlar için tercih edilebilir olduğunu düşünüyorum. Desen olarak diğer 4 mevsimler gibi değil yazlık lastik formunda durduğu için görüntüsü de kışlık mod gibi değil.
31.01.2023 Güncellemesi
Lastikleri yağmurda test imkanım oldu hiç güven vermiyor. Yağmurlu havada gaza basmamla 2 ve 3. viteste patinaja düştüm yerimde saydım. Yağmur performansını hiç beğenmedim.
Dün gece kar yağmıştı ve sabah işe gelirken erimişti birçok aracın yaz lastiği ile kızaklayarak kaydığı noktalarda kayma yapmadı, patinaja düşmedi, tutunması iyiydi.
Tam karlı yolda test imkanı henüz olmadı ancak bu sabah ki performansına göre güven vereceğini hissediyorum.
Hangi firma hocam? Bende sektördenim..
Mutlu lastikteyim abi ben Bridgestone bayisiydik 3 ay önce falan lastikpark performans olduk
mirafiori
05-09-2022, 12:37
Mutlu lastikteyim abi ben Bridgestone bayisiydik 3 ay önce falan lastikpark performans olduk
Rafi abiye selamlar... :)
Rafi abiye selamlar... :)
Aleyküm selam abi sen nerden kim diyim :)
Merhaba , 225/40/18 için öneri lastiğiniz ne olur . Michelin pilot sport 5 filan nasıl ?
Merhaba , 225/40/18 için öneri lastiğiniz ne olur . Michelin pilot sport 5 filan nasıl ?
Pirelli p-zero pz4 verelim kampanyalı şuan :)
fuatozkan
27-09-2022, 12:50
205/45-17 peugeot gt jant için yazlık lastik alacağım önümüzdeki yaz için
Kullananların memnun olduğu modeller hangileri
Semi slick görsel açıdan fiyat açısından nankang ns2r kullanan var mı gündelik. Bu seçenek görsel ve keyfi amaçlı kullanimim normal ekonomiye dayalı araba zaten 68 beygir.
Çok ses yapıyor diye yorum okumuştum , ne kadar fiyat ?
Herkese merhaba,
308 aracıma 225/45/17 lastik arıyorum f/p ürünü. tanesine max 1500-1600 verebileceğim; yağış ve yol tutuşu iyi, değerleri a - c civarı lastik arıyorum.
Falken ZE310 ( Yağmur Performansı A - Yakıtı D - 72 DB ses) >> 1200 civarı. Civic ve 308 gruplarında acaip çok kullanan var, herkes memnun neredeyse. E-ticaret sitelerinde de yorumları çok iyi. Ve fiyatı çok iyi benim için
Hankook Ventus Prime 4 ( Yağmur Performansı A - Yakıtı C - 69 DB ses) >> 1441 TL ile bu da mantıklı geldi, diğer araçımda 3'ü vardı memnundum tabi başka deneyimim yok.
Hankook Ventus S1 evo3 K127 ( Yağmur Performansı A - Yakıtı C - 72 DB ses) >> 1545 TL, ama üstteki ile farkları ne tam olarak henüz bakmadım.
Bridgestone Turanza T005 ( Yağmur Performansı A - Yakıtı B - 72 DB ses) >> 1545
Michelin Primacy 4 ( Yağmur Performansı A - Yakıtı B - 71 DB ses) >> 1500 civarı .
Goodyear Efficientgrip Performance 2 ( Yağmur Performansı A - Yakıtı B - 70 DB ses) >> 1750 TL ile bütçem dışında biraz ama sormak istedim.
Yukarıya bir kaç alternatif bıraktım, hepsinin yorumları okumadım henüz. zaten şehir dışı vs. çıkmam %90 şehir içi günlük kullanıyorum. Falken tatmin eder gibi geldi hem yorumlarından hem fiyatlarından. 2. düşüncemde yeni hankook ventus 4. hem 69 desibel diyor hem a - c değeri. sessizlik ve yakıt açısından daha iyi. ama pek yorumu yok yeni olduğundan. aradaki 200 tl lik farka değer mi ?
Yorumlarınız için simdiden teşekkürler
12 of the BEST Tires for 2022 - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=e69GUniu4DI)
2022 Auto Bild Summer Tyre Test - Tyre Reviews and Tests (https://www.tyrereviews.com/Article/2022-Auto-Bild-Summer-Tyre-Test.htm)
Şöyle bir test ve 2022 karşılaştırmaları buldum. adam yarış arabaları hariçi hankook ventus 4'ü önermiş. testlerde de sürekli ilk 2 'de. ZE310 yada bundan birini alacağım gibi
AliGizda
05-10-2022, 09:37
Herkese merhaba,
308 aracıma 225/45/17 lastik arıyorum f/p ürünü. tanesine max 1500-1600 verebileceğim; yağış ve yol tutuşu iyi, değerleri a - c civarı lastik arıyorum.
Falken ZE310 ( Yağmur Performansı A - Yakıtı D - 72 DB ses) >> 1200 civarı. Civic ve 308 gruplarında acaip çok kullanan var, herkes memnun neredeyse. E-ticaret sitelerinde de yorumları çok iyi. Ve fiyatı çok iyi benim için
Hankook Ventus Prime 4 ( Yağmur Performansı A - Yakıtı C - 69 DB ses) >> 1441 TL ile bu da mantıklı geldi, diğer araçımda 3'ü vardı memnundum tabi başka deneyimim yok.
Hankook Ventus S1 evo3 K127 ( Yağmur Performansı A - Yakıtı C - 72 DB ses) >> 1545 TL, ama üstteki ile farkları ne tam olarak henüz bakmadım.
Michelin Primacy 4 ( Yağmur Performansı A - Yakıtı B - 71 DB ses) >> 1500 civarı .
Goodyear Efficientgrip Performance 2 ( Yağmur Performansı A - Yakıtı B - 70 DB ses) >> 1750 TL ile bütçem dışında biraz ama sormak istedim.
Yukarıya bir kaç alternatif bıraktım, hepsinin yorumları okumadım henüz. zaten şehir dışı vs. çıkmam %90 şehir içi günlük kullanıyorum. Falken tatmin eder gibi geldi hem yorumlarından hem fiyatlarından. 2. düşüncemde yeni hankook ventus 4. hem 69 desibel diyor hem a - c değeri. sessizlik ve yakıt açısından daha iyi. ama pek yorumu yok yeni olduğundan. aradaki 200 tl lik farka değer mi ?
12 of the BEST Tires for 2022 - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=e69GUniu4DI)
2022 Auto Bild Summer Tyre Test - Tyre Reviews and Tests (https://www.tyrereviews.com/Article/2022-Auto-Bild-Summer-Tyre-Test.htm)
Şöyle bir test ve 2022 karşılaştırmaları buldum. adam yarış arabaları hariçi hankook ventus 4'ü önermiş. testlerde de sürekli ilk 2 'de. ZE310 yada bundan birini alacağım gibi
En son aracımda aynı ebat Nexen N Fera SU2 Sport kullandım, aşırı memnundum. Araştırmanı tavsiye ederim.
Herkese merhaba,
Testlerdeki Falken ile burada olacağınız aynı olmayacak muhtemelen. Falken hiç tavsiye etmem şahsen :)
1500 e michelin varsa kaçmaz
Tavsiyem turanza 005 olur
Nexende çok iyi evet hatta n fera sport diye yeni bir lastik çıkardı turanzalarım sıfır olmasa söker takardım
Herkese merhaba,
Başkan bizim Pejoya Nexen Nfera varken T005 aldım.Yaklaşık 10bin kmdir biniyoruz.Çok memnunuz.Sessizliği ve tutuşu çok iyi.Yakıtı bilemiyorum tam ama Nexen e göre sanki biraz daha ekonomik.Yorumum böyle T005 için. :)
Ekleme:Eski lastik de Nexen Nfera Su1 modeliydi.Ondan da memnunduk bu arada.Eskidiği için değiştik.O dönem tedarik sıkıntısı vardı galiba yeni tarihli bulsam aynısını alacaktım.
Başkan bizim Pejoya Nexen Nfera varken T005 aldım.Yaklaşık 10bin kmdir biniyoruz.Çok memnunuz.Sessizliği ve tutuşu çok iyi.Yakıtı bilemiyorum tam ama Nexen e göre sanki biraz daha ekonomik.Yorumum böyle T005 için. :)
Ekleme:Eski lastik de Nexen Nfera Su1 modeliydi.Ondan da memnunduk bu arada.Eskidiği için değiştik.O dönem tedarik sıkıntısı vardı galiba yeni tarihli bulsam aynısını alacaktım.
N fera su1 de çok güzel lastik yumuşak sessiz konforlu tutuşuda güzel sadece ıslakta zorlayınca saçmalıyor biraz. n fera sport ondanda iyi zaten marka lastiklere çok yakın fiyatı. bir daha ki lastik değişimimde lazım olan ölçü varsa kesinlikle n fera sport alcam
fuatozkan
12-10-2022, 21:28
Çok ses yapıyor diye yorum okumuştum , ne kadar fiyat ?
Sesden ziyade kimi videolarda ıslak zemin gayet güzel tutuyor kopar değilim yerde kaymıyor. Kimi videoda ise buzda gibi düşündürücü
N fera su1 de çok güzel lastik yumuşak sessiz konforlu tutuşuda güzel sadece ıslakta zorlayınca saçmalıyor biraz. n fera sport ondanda iyi zaten marka lastiklere çok yakın fiyatı. bir daha ki lastik değişimimde lazım olan ölçü varsa kesinlikle n fera sport alcam
biraz baktımda fiyatlar neden degişken aradaki farkı ayıkamadım :D siz yetkli bi abiye benziyonuz :D biraz bizi aydınlatırmısınız
Nexen N'Fera SU1 195/45 R16 84W XL Yaz Lastiği Fiyatları, Ozellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakce (https://www.akakce.com/lastik/en-ucuz-nexen-n-fera-su1-195-45-r16-84w-xl-yaz-lastigi-fiyati,1156965648.html)
Nexen 195/45 R16 84W NFera SU1 Yaz Lastiği Fiyatları (https://www.cimri.com/lastikler/en-ucuz-nexen-19545-r16-84w-xl-nfera-su1-yaz-lastigi-fiyatlari,258371725)
195/45R16 84W XL Nexen N-FERA SU1 Fiyatı | Lastik Borsası (https://www.lastikborsasi.com/195-45r16-84w-xl-nexen-n-fera-su1-p-nxn-13416)
yeni aldıgımız hondaya almak istiyoruz 16 olarak
biraz baktımda fiyatlar neden degişken aradaki farkı ayıkamadım :D siz yetkli bi abiye benziyonuz :D biraz bizi aydınlatırmısınız
Nexen N'Fera SU1 195/45 R16 84W XL Yaz Lastiği Fiyatları, Ozellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakce (https://www.akakce.com/lastik/en-ucuz-nexen-n-fera-su1-195-45-r16-84w-xl-yaz-lastigi-fiyati,1156965648.html)
Nexen 195/45 R16 84W NFera SU1 Yaz Lastiği Fiyatları (https://www.cimri.com/lastikler/en-ucuz-nexen-19545-r16-84w-xl-nfera-su1-yaz-lastigi-fiyatlari,258371725)
195/45R16 84W XL Nexen N-FERA SU1 Fiyatı | Lastik Borsası (https://www.lastikborsasi.com/195-45r16-84w-xl-nexen-n-fera-su1-p-nxn-13416)
yeni aldıgımız hondaya almak istiyoruz 16 olarak
Abi bunların hepsi aynı lastik fiyat farkları satıcıdan kaynaklı muhtemelen. 1075 TL ye verebilirim abi ben bu lastiği 2022 üretim Bursa yada 100 150 tl kargo tutar tahminim
Testlerdeki Falken ile burada olacağınız aynı olmayacak muhtemelen. Falken hiç tavsiye etmem şahsen :)
Şu kısmı tam anlayamadım. Türkiye'de ki Falkenler farklı mı acaba?
195'lerde 3 kanal 205'den itibaren ise 4 kanal olduğundan tahminim lastiğin karakteri değişiyor. Ozan'ın yaşadığı sorunları ben yaşamadım mesela.
Falken i burda Petlas üretiyor orjinali japon
195'lerde 3 kanal 205'den itibaren ise 4 kanal olduğundan tahminim lastiğin karakteri değişiyor. Ozan'ın yaşadığı sorunları ben yaşamadım mesela.
o tarz bir şey diye düşünmüştüm ama aşağıdaki cevabı görene kadar :)
Evet, ben de japon olarak biliyordum ama burada kendileri ürettiriyor sanıyordum. Çok şaşırdım şuan bu habere valla.
Ben eski aracımda kullanmıştım, gayet yumuşak ve sessizdi. çok zorlama şansım olmamıştı tabi lastiği.
Teşekkürler bilgi için Falken'i artık listemden çıkartıyorum :D
o tarz bir şey diye düşünmüştüm ama aşağıdaki cevabı görene kadar :)
Evet, ben de japon olarak biliyordum ama burada kendileri ürettiriyor sanıyordum. Çok şaşırdım şuan bu habere valla.
Ben eski aracımda kullanmıştım, gayet yumuşak ve sessizdi. çok zorlama şansım olmamıştı tabi lastiği.
Teşekkürler bilgi için Falken'i artık listemden çıkartıyorum :D
Zaten petlas bayilerine git lastik sor mesela 4 tane marka söyler haricen başka lastik almıyorsa. Petlas Milestone Falken Dunlop
Abi o zamanda söyledim inat ediyorsun ama alakası yok :D Lastiğin hamuru kötü birkere şuan önlere 2017 tarihli çıkma conti lastik taktım arabayı basmak için sıfır falkenden daha iyi fren yapıyor :D
Falken'in çankırıda yeni ve kendi fabrikası mevcutken niye Petlasa ürettiriyor merak ettim detay varsa duymak isterim
Zaten petlas bayilerine git lastik sor mesela 4 tane marka söyler haricen başka lastik almıyorsa. Petlas Milestone Falken Dunlop
Abi o zamanda söyledim inat ediyorsun ama alakası yok :D Lastiğin hamuru kötü birkere şuan önlere 2017 tarihli çıkma conti lastik taktım arabayı basmak için sıfır falkenden daha iyi fren yapıyor :D
Contiler gerçekten eskise de freni vs. hala yeniymiş gibi güzel oluyor. 4 yıllık olarak kullanmıştım, hala tatmin ediyordu beni ama sadece biraz sesli lastikler ya..
Ses vs. olarak mesela en iyisi sanki goodyear gibi. Yeni Pilot Sport 5 takmıştım volvo'ya o da biraz sesli mesela.
Falken'in çankırıda yeni ve kendi fabrikası mevcutken niye Petlasa ürettiriyor merak ettim detay varsa duymak isterim
O kısmı beni ilgilendirmiyor ama google a kısa bir aramayla şöyle bir bilgiye ulaştım.
2013 Yılında AKO Grup ve Japon Sumitomo Rubber Industries, ortaklığı ile kurulan, Falken ve Dunlop marka lastikleri Çankırı'da üreten Sumitomo Rubber AKO Türkiye CEO'su Masatsugu Nishino, yatırımların 2020 yılı sonunda tamamlandığında Türkiye'de yılda 10 milyon lastik kapasitesine ulaşacakların açıkladı. Ako yani Abdulkadir Özcan Petlas ın sahibi
Çankırıda iyi standartlarda lastik uretiliyormus
Çankırıda üretilen Falken ZE 310, Alman otomotiv dergilerinden AUTO BILD tarafından yapılan lastik testinde ikinci sırayı aldı. Verimlilik ve diğer çeşitli performans özellikleri değerlendirmesinde ZE 310 test edilen tüm lastikler arasında en yüksek ikinci genel değerlendirmeyi aldı.
Çankırıda iyi standartlarda lastik uretiliyormus
Çankırıda üretilen Falken ZE 310, Alman otomotiv dergilerinden AUTO BILD tarafından yapılan lastik testinde ikinci sırayı aldı. Verimlilik ve diğer çeşitli performans özellikleri değerlendirmesinde ZE 310 test edilen tüm lastikler arasında en yüksek ikinci genel değerlendirmeyi aldı.
3 aracımızda da falken ze310 kullanıyoruz, çok memnunuz. o kadar tecrübem yok, bir isimsiz, bir de hankook değiştik bir de petlastan Falken'a geçtik. hepsinden çok daha güven verip daha sessiz ve yumusak geldi. fiyat performans olarak çok memnunuz
En son astra h aracımda falken ziex ze310 kullanmıştım, sessiz bi lastikti evet ama fren mesafesinden memnun değildim çok çabuk abs devreye giriyordu tek sıkıntısı buydu benim için. F/P olarak şuan onu görüyordum bende bu bilgilere kadar :D
Aynı fiyat bandında çok daha iyi lastikler var. Nexen n fera Kumho hs51 ps71 marshal mu12 ki ps71 le aynı lastiktir çok az bi desen farkı vardır. 12 yıldır hobi olarak 2 yıldırda meslek olarak işin içindeyim Falken adını duyunca tüylerim diken diken olur :D
abi dediğim gibi ben falkenle pistede girdim 11 sene kullandığım aracımın az çok tepkisinin nasıl olduğunu bilirim hiç kopma erken abs girmesi vb. sorun yaşamadım. ilk fabrikasyon yokohama'ların daha sessizi olarak söyleyebilirim.
inat etmiyorum yaşadığımı söylüyorum.
abi dediğim gibi ben falkenle pistede girdim 11 sene kullandığım aracımın az çok tepkisinin nasıl olduğunu bilirim hiç kopma erken abs girmesi vb. sorun yaşamadım. ilk fabrikasyon yokohama'ların daha sessizi olarak söyleyebilirim.
inat etmiyorum yaşadığımı söylüyorum.
Kanal olayı için öyle dedim abi benim bahsettiğim durumun onunla alakası yok lastiğin hamuru kötü. Ben ne alırım ne tavsiye ederim alan olursa engellemeye çalışırım :D
225/45R17 ihtiyacı olan varsa güzel kampanya var bilgi için d.m atabilirsiniz
Bugüne özel bazı ölçülerde çok güzel kampanyalar var
Bugüne özel bazı ölçülerde çok güzel kampanyalar var
205 55 16 continental ts870de kamoanya var mı?
Continental yok malesef
mirafiori
11-11-2022, 13:30
isterseniz bizim perakendede 91T 2022 tarihli olarak mevcut. 1500 tl.
235/50/18 kışlık
195/55/16 kışlık takım var mı kampanyalı fiyat
isterseniz bizim perakendede 91T 2022 tarihli olarak mevcut. 1500 tl.
teşekkürler, 1.436TL'ye internette mevcut, 1.475TL'ye maslakta bayi montaj dahil fiyat verdi. ben de hala daha ucuza bulabilir miyim diye bakıyorum.
***** 2-3 sene önce 1500 liraya takım lastik alıyorduk, şimdi 6.000TL vermek koyuyor.
235/50/18 kışlık
195/55/16 kışlık takım var mı kampanyalı fiyat
Yok malesef 235 de yazlıkta güzel fiyat var goodyear efficient grip 1,550 tl mesela
Yok malesef 235 de yazlıkta güzel fiyat var goodyear efficient grip 1,550 tl mesela
Benim e90 320d için
225/40/18 ön iki adet
255/35/18 arka iki adet
Goodyear asymmetric 6 var mıdır? Fiyat ne çıkıyor acaba?
Volvo da ps5 kullanmıştım tutuş vs muazzam ama hafif sesli gelmişti nedense.
Benim e90 320d için
225/40/18 ön iki adet
255/35/18 arka iki adet
Goodyear asymmetric 6 var mıdır? Fiyat ne çıkıyor acaba?
Volvo da ps5 kullanmıştım tutuş vs muazzam ama hafif sesli gelmişti nedense.
Bizde yok malesef asimetrik 6
asimetrik 5 ön 2021 1,650 2022 1,750
asmetrik 5 arka 2020 2,375 tl hazırda yok 2 günde getirtebilirim :)
punto_multijet
16-11-2022, 14:06
235/40/R20 kışlık lazım. fiyat verebilecek olan var mı?
Ne abi bu araba yeni birşey mi hiç biryerde lastik çıkmadı
punto_multijet
16-11-2022, 14:31
Ne abi bu araba yeni birşey mi hiç biryerde lastik çıkmadı
Alfa Romeo Tonale
mirafiori
16-11-2022, 14:42
Pirelli Scorpion Winter 2 2022 dotlu, olarak tedarik edebiliriz dilerseniz.
punto_multijet
16-11-2022, 14:56
Pirelli Scorpion Winter 2 2022 dotlu, olarak tedarik edebiliriz dilerseniz.
rakam nedir?
Bizde yok malesef asimetrik 6
asimetrik 5 ön 2021 1,650 2022 1,750
asmetrik 5 arka 2020 2,375 tl hazırda yok 2 günde getirtebilirim :)
6 neden yok goodyear bayilerinde bile ya? Lastikcim.com.tr de mevcut
mirafiori
16-11-2022, 15:20
rakam nedir?
Maalesef fiyat epey yüksek 8900 tl
235-35-19 lastik alacağım.
Yokohama ve pırelli arasında kaldım.
Pırelliden özellikle Pırelli P-ZERO PZ4 A01 XL modeline bakıyorum.
Eski pirelli lastikler aşırı sertti...
Güncel lastikte durumlar nedir?
6 neden yok goodyear bayilerinde bile ya? Lastikcim.com.tr de mevcut
Bilemedim stok çoksa ellerinde mal çekmemiş olabilirler 225 40 18
TahaKaradeniz
25-11-2022, 09:51
225 55 18 ölçüleri için 98V DUNLOP SP SPORT LM705 1700 tl fiyat aldım. Bütçe nedeniyle alternatifler de şu şekilde:
215 55 18 Riken UHP 99V 1300 tl
225/55 R18 98V FR GRABBER GT GENERAL 1500 tl
Orijinal ölçü 225 55 18 ama 215 55 18de de sıkıntı çıkmaz sanıyroum. Ne tavsiye edersiniz?
Selamlar herkese
2016 polo 6c 1.2 tsi aracımıza yaz veya 4 mevsim lastik almamız gerekiyor. 185/60/15 ne tavsiye edersiniz? Yılda yaklaşık 10 bin km yapılıyor.
kalitesiz bir lastik de seçmek istemiyorum açıkçası etiket değerleri de iyi olsun istiyorum kararsız kaldım.Önerilerinizi bekliyorum.( marka,model hatta link)
Jön Türk
31-01-2023, 08:10
Selamlar herkese
2016 polo 6c 1.2 tsi aracımıza yaz veya 4 mevsim lastik almamız gerekiyor. 185/60/15 ne tavsiye edersiniz? Yılda yaklaşık 10 bin km yapılıyor.
kalitesiz bir lastik de seçmek istemiyorum açıkçası etiket değerleri de iyi olsun istiyorum kararsız kaldım.Önerilerinizi bekliyorum.( marka,model hatta link)
185 65 15 yakın bir ebat olarak barum ve goodyear vardı. goodyear tercih ettik clio3 için.
benzer rakamlarda sava 4 mevsim ve matador 4 mevsim vardı.
1000-1075 arasında oynuyordu rakamlar.
Selamlar herkese
Bulabilirseniz Sava Intensa HP oneririm. "F/P urunu" taniminin sozluk karsiligi olmasini bir kenara biraktim, benim diyen lastiklerle asik atabilecek performans sunabilen bir lastik.
Bulabilirseniz Sava Intensa HP oneririm. "F/P urunu" taniminin sozluk karsiligi olmasini bir kenara biraktim, benim diyen lastiklerle asik atabilecek performans sunabilen bir lastik.
bu marka ve modeli tavsiye eden 5-6 kişiden biri oldunuz.kullananlar gerçekten çok beğeniyorlar. denemek lazım sanırım :)
Çok enteresan, sessiz bir lastikmiş ama C tutuş - F yakıt
Normalde yaklaşmam bile böyle bir etikete
bu marka ve modeli tavsiye eden 5-6 kişiden biri oldunuz.kullananlar gerçekten çok beğeniyorlar. denemek lazım sanırım :)
97 polo sportline'ima ebat bulamadigim icin mecbur kalarak takmistim, ustundeki eski potenza'lardan fersah fersah iyi cikti.
Çok enteresan, sessiz bir lastikmiş ama C tutuş - F yakıt
Normalde yaklaşmam bile böyle bir etikete
Bro benim beyaz polo'yu hatirliyorsun, incek'ten gelip angora evlerine dondugun 90 derece viraji hoplamadan ziplamadan gram kaymadan, sadece azicik oterek, 85 ile donebiliyordum. O araba varken o kadar roll falan yaptik, bir kere sarmadi. Ben aldigim zaman ayni ebatta daha ucuza lastik yoktu. Daha ne beklersin ki bir lastikten?
97 polo sportline'ima ebat bulamadigim icin mecbur kalarak takmistim, ustundeki eski potenza'lardan fersah fersah iyi cikti.
Bro benim beyaz polo'yu hatirliyorsun, incek'ten gelip angora evlerine dondugun 90 derece viraji hoplamadan ziplamadan gram kaymadan, sadece azicik oterek, 85 ile donebiliyordum. O araba varken o kadar roll falan yaptik, bir kere sarmadi. Ben aldigim zaman ayni ebatta daha ucuza lastik yoktu. Daha ne beklersin ki bir lastikten?
Hacı o zamandan bu zamana aynı kalitede devam ettiyse süper :)
Hacı o zamandan bu zamana aynı kalitede devam ettiyse süper :)
Good year'in yan urunu, ciddi bozulmus olacagini sanmiyorum. Daha dogrusu, bizdeki gibi hem kaliteyi dusurelim, hem fiyati yukseltelim mantalitesinde olmadiklarina inanmak istiyorum :)
Good year'in yan urunu, ciddi bozulmus olacagini sanmiyorum. Daha dogrusu, bizdeki gibi hem kaliteyi dusurelim, hem fiyati yukseltelim mantalitesinde olmadiklarina inanmak istiyorum :)
goodyearın eagle serisi mesela lanet bir lastik, ama efficientgrip ve asymmetric serisi güzel
Yani eagle serisine dönüşmediyse alınır :D
goodyearın eagle serisi mesela lanet bir lastik, ama efficientgrip ve asymmetric serisi güzel
Yani eagle serisine dönüşmediyse alınır :D
Asymmetric dedigin zaten Eagle bro :) Senin dedigin duz Eagle F1 (Toyo T1-R bunun cakmasi) veya Eagle'in NCT serisidir. Duz F1 aslen yagmur suyu tahliye etmenin daha iyi oldugu bir desen iddiasiyla ciktiysa da basarili olamadi, zira gercek dunyadaki testlerde anlasildi ki suyu tahliye etmek icin boylu boyunca uzanan kanallar lazim. NCT serisi de 4 mevsim olan seri. Klasik 4 mevsim lastik, little little into the middle olayi lastikte pek ise yaramiyor :D
Asymmetric dedigin zaten Eagle bro :) Senin dedigin duz Eagle F1 (Toyo T1-R bunun cakmasi) veya Eagle'in NCT serisidir. Duz F1 aslen yagmur suyu tahliye etmenin daha iyi oldugu bir desen iddiasiyla ciktiysa da basarili olamadi, zira gercek dunyadaki testlerde anlasildi ki suyu tahliye etmek icin boylu boyunca uzanan kanallar lazim. NCT serisi de 4 mevsim olan seri. Klasik 4 mevsim lastik, little little into the middle olayi lastikte pek ise yaramiyor :D
f1ini eklememişim, aynen :)
Arkadaşlar aldığım Goodyear Eagle Sport 4 Seasons lastiklerle ilgili ön izlenimlerimi paylaşayım.
Lastiklerimi geçen hafta taktırdım. Eski lastiklere göre ciddi bir yumuşama oldu arabada. Bozuk yol ve tümsek geçişlerinde daha yumuşak tepki veriyor lastikler.
Ani frenlemede gayet tatminkar durma mesafesi beni memnun etti. Sıfırdan kalkıştaysa biraz zayıf bulduğumu söylemek isterim, araba gitmek istiyor ancak lastikler tutunamadı.
Tabi bu deneyimlerim lastikler takıldıktan 5 km sonra asfalt zeminde edindiğim tecrübeler.
Yol sesi olarak 72db ile eski lastiklerimden çok bir farkı yok uğultu ve ses gözlemlemedim araç içinde.
Virajda sert direksiyon hareketinde sorunsuz bir şekilde istediğim tepkiyi verdi. Tabi yanak 55 olduğu için ve araç büyük olduğu için kabul edilebilir düzeyde az bir esneme yaptı.
Eagle Sport 4 Seasons serisi tamamıyla yabancı ülkelerde üretiliyormuş. Benim lastiklerim 2022 yılı 20 hafta Fransız üretimi. Yerli üretimle karıştırılıyormuş genelde.
Genel olarak ilk izlenimlerim olumlu. Çok yumuşak bir lastik bu nedenle dikkatli olmak gerekir diye düşünüyorum. Islak zemin tecrübem olmadı ama ilerleyen zamanda paylaşırım.
Evden işe, işten eve günlük kullanılan araçlar için tercih edilebilir olduğunu düşünüyorum. Desen olarak diğer 4 mevsimler gibi değil yazlık lastik formunda durduğu için görüntüsü de kışlık mod gibi değil.
31.01.2023 Güncellemesi
Lastikleri yağmurda test imkanım oldu hiç güven vermiyor. Yağmurlu havada gaza basmamla 2 ve 3. viteste patinaja düştüm yerimde saydım. Yağmur performansını hiç beğenmedim.
Dün gece kar yağmıştı ve sabah işe gelirken erimişti birçok aracın yaz lastiği ile kızaklayarak kaydığı noktalarda kayma yapmadı, patinaja düşmedi, tutunması iyiydi.
Tam karlı yolda test imkanı henüz olmadı ancak bu sabah ki performansına göre güven vereceğini hissediyorum.
Eagle sport 4 season kullanıyorum aracımda yaklaşık 4-5 aydır. Hissiyatımı ve görüşlerimi birkaç sayfa önce yazmıştım. Tekrar alıntı yapayım. Goodyear konuşulduğu için.
Tabi aracım tiguan ve sakin şehir içi kullanım tecrübesi bu yazdıklarım. Benim memnun kaldığım noktalar kendi aracımın hissiyatı doğrultusunda tabi daha güçlü araçlarda beklentiyi karşılamayabilir.
Selamlar, 215-50-17 Civic için yalıtım zayıf olduğundan dolayı yazlık, sessiz bir lastik bakıyorum.
Nokian Powerproof veya Falken var 68db civarı. Nokian ideal sanırım ?
mirafiori
01-02-2023, 09:02
Selamlar, 215-50-17 Civic için yalıtım zayıf olduğundan dolayı yazlık, sessiz bir lastik bakıyorum.
Nokian yazlıkta çok mutlu etmeyebilir sizi, yazlıkları hızlı çatlama yapabiliyor, uzmanlık alanları sonuçta kışlık lastik, birde Nokian Türkiye'den çekildi Rusya fabrikasını kapatınca, bulmanızda güç gibi..
Nokian KORMETAL ile satışa devam ediyor. Wetproof lastikleri Finlandiya malı. Tavsiye ederim.
mirafiori
01-02-2023, 22:57
Nokian KORMETAL ile satışa devam ediyor. Wetproof lastikleri Finlandiya malı. Tavsiye ederim.
Son 15 yıldır Kormetaldeydi zaten Nokian, Rusya fabrikası kapanınca burdan çekilme kararı aldılar, Kormetal ile artık Nokian ın bağı kalmamıştır. Şuan son stokları bitirmek üzereler..Momo lastiklerini getiriyorlar şuan…
Yorumlar için teşekkür ederim. Alternatif olarak ne olabilir peki ?
bankadan arkadaşım hondasına aldı yazlık olarak nokianı, oda hiç memnun degil çok sesli diyo kışlık olarakta nokian kullanıyo kışlıklar daha sessiz diyo yazlıktan
mirafiori
02-02-2023, 08:40
Michelin Pilot sport serisi bakılabilir
bankadan arkadaşım hondasına aldı yazlık olarak nokianı, oda hiç memnun degil çok sesli diyo kışlık olarakta nokian kullanıyo kışlıklar daha sessiz diyo yazlıktan
Abi 215/50/17 wetproof kullandım, uçan halı gibiydi lastik, aynı etiket değerindeki primacy den farkı yoktu.
Yalanlamak için değil, postu görünce şaşırdım ondan yazmak istedim.
Ha zaten memleketten çıkmış gitmiş, değerlendirmenin bir manası yok orası ayrı :D
Abi 215/50/17 wetproof kullandım, uçan halı gibiydi lastik, aynı etiket değerindeki primacy den farkı yoktu.
Yalanlamak için değil, postu görünce şaşırdım ondan yazmak istedim.
Ha zaten memleketten çıkmış gitmiş, değerlendirmenin bir manası yok orası ayrı :D
valla ben sölenenin yalancısıyım :D ama 4 yıldır kışlık nokianı bizzat kullanıyom yazlıktan sessiz onu söyleyebilirim yazın hiç çıkarmak istemiyom :D
fuatozkan
22-03-2023, 21:54
Güncel 205 45 17 yazlık f/p lastik önerisi neler var tecrübe sahibi olanlar.
Kumho Marshal Nexen candır fiyat performans olarak
AliGizda
29-03-2023, 16:29
Ozan önermiş ama 225-45-17 ölçü Nexen Nfera SU Sport 2 kullanmıştım Astra J' de, gerçekten müthiş bir lastikti. Yol tutuşu, frenlemesi muazzamdı.
kalipson
12-05-2023, 10:08
235/40/18 olarak, dört adet yazlık (yüksek performans) Michelin PS4, Pirelli P Zero veya Goodyear Ass 5/6 düşünüyorum. Conti de olabilir ama onun modellerine ismen hakim değilim.
Var mıdır yakın zamanda araştırma yapan, güzel fiyat veren bi yer? Goodyear Ass.ler baya övgü almış ve baya sıcak bakıyorum açıkçası.
235/40/18 olarak, dört adet yazlık (yüksek performans) Michelin PS4, Pirelli P Zero veya Goodyear Ass 5/6 düşünüyorum. Conti de olabilir ama onun modellerine ismen hakim değilim.
Var mıdır yakın zamanda araştırma yapan, güzel fiyat veren bi yer? Goodyear Ass.ler baya övgü almış ve baya sıcak bakıyorum açıkçası.
yakın zamanda goodyear asm5 aldım 225-40-18 / 255-35-18 olarak bahsedildiği gibi şaşırttı beni açıkçası kısa süre oldu ama memnun kaldım 10k tl tuttu
235-35-19 lastiklerde genel ağırlık ne kadardır?
En hafif marka ve model arıyorum.
Yurtdışı da alım yapabilirim.
huseyinturk
13-05-2023, 12:33
Falken kullanmıştım e90' da. Sessizlik açısından tavsiye ederim memnun kalmıştım.
Merhaba herkese,
205/55/R16 için 4 mevsim lastik önerilerinize açığım. Arkadaş arada da tempolu sürüş yaptığı için yol tutuşu 4 mevsimlere göre yüksek bir şey arıyor :). Biraz zor tabi de yine bir yazmak istedim.
(Yazlık/kışlık almak istemediği için böyle saçma bi durum var :) )
205 40 yanaktan 215 45 17 ye gecme dusuncem var. Onerecegınız uygun fiyatlı lastık markalarına acıgım.
Merhaba herkese,
205/55/R16 için 4 mevsim lastik önerilerinize açığım. Arkadaş arada da tempolu sürüş yaptığı için yol tutuşu 4 mevsimlere göre yüksek bir şey arıyor :). Biraz zor tabi de yine bir yazmak istedim.
(Yazlık/kışlık almak istemediği için böyle saçma bi durum var :) )
Yazlık kışlık almıyorsa 4 mevsim almasına gerek yok ki iyi bir yaz lastiği alsın çok daha iyi olacaktır
istanbul içinde çok kuzeyde oturmuyorsa yazlık lastikle devam edebilir bence
205 40 yanaktan 215 45 17 ye gecme dusuncem var. Onerecegınız uygun fiyatlı lastık markalarına acıgım.
Araç nedir
Hankook Ventus Prime 4 çok ciddi şekilde konforlu ve beğenimi kazanan en son ve en güzel tecrübem oldu, sahip olduğum denediğim Goodyear efficiency grip performansında Michelin Primacy 4+ ında içinden geçer ,cidden müthiş keyifli ama ultra performans beklentiniz var ise o sınıfın lastiği değiller o ayrı ben genelde sessiz ve konforlu olsun yol tutuşdada üzmesin derdindeyim
Yazlık kışlık almıyorsa 4 mevsim almasına gerek yok ki iyi bir yaz lastiği alsın çok daha iyi olacaktır
istanbul içinde çok kuzeyde oturmuyorsa yazlık lastikle devam edebilir bence
Yorumlarınız için teşekkür ederim.
O zaman soruyu şuna çevireyim;
Golf 7 ve 16 inç oem jantı var. Michelin Primacy 4 mü önerirsiniz Continental’in performance yada ultra grip serisini mi? Deneyimleyen varsa yorumunu rica ederim :). Setup değişirse 17 jant + ps serisi alacak da ona geçene kadar; şehir içi + biraz yol tutan bir lastik arıyor şuanlık sizin öneriler sonrası :)
Yorumlarınız için teşekkür ederim.
O zaman soruyu şuna çevireyim;
Golf 7 ve 16 inç oem jantı var. Michelin Primacy 4 mü önerirsiniz Continental’in performance yada ultra grip serisini mi? Deneyimleyen varsa yorumunu rica ederim :). Setup değişirse 17 jant + ps serisi alacak da ona geçene kadar; şehir içi + biraz yol tutan bir lastik arıyor şuanlık sizin öneriler sonrası :)
Michelin aşırı pahalı ben bridgestone öneririm ama oda diğerlerine göre serttir. Hem yumuşak hemde yol tutsun şuan en mantıklı seçenek goodyear e.grip performans conti çok bilmiyorum ama genel olarak michelin e yakındır konforu
Hankook Ventus Prime 4 çok ciddi şekilde konforlu ve beğenimi kazanan en son ve en güzel tecrübem oldu, sahip olduğum denediğim Goodyear efficiency grip performansında Michelin Primacy 4+ ında içinden geçer ,cidden müthiş keyifli ama ultra performans beklentiniz var ise o sınıfın lastiği değiller o ayrı ben genelde sessiz ve konforlu olsun yol tutuşdada üzmesin derdindeyim
aynen abi 4 çok iyi bir lastik hankook çıtayı çok yükseltti ama bununla beraber fiyatlarıda yükseldi tabi :)
Araç nedir
seat ibiza 6l kasa
seat ibiza 6l kasa
orjinali 205 40 17 215 45 fazla büyümüş olur 205 45 17 tavsiye ederim
3 takım falken kullandım gayet memnunum
kanashibari
05-10-2023, 15:02
Bridgestone Turanza t005 almayı düşünüyorum. Olumsuz yorum var mıdır?
Leon aracımın fabrikasyon üzerinde gelmişti. 2018 den beri üzerinde 140 bin km oldu değiştireyim diyorum artık :) Diş derinlikleri falan güzel ama artık ufaktan kılcal çatlaklar başladı.
Yine aynı marka model almak istiyorum memnundum.
8.000rpm
05-10-2023, 15:53
falkenden şaşma , kumhoyu aşma
:D:D:D:D:D
Leon aracımın fabrikasyon üzerinde gelmişti. 2018 den beri üzerinde 140 bin km oldu değiştireyim diyorum artık :) Diş derinlikleri falan güzel ama artık ufaktan kılcal çatlaklar başladı.
yok artık :D
Hocam bir yanlışlık olmasın 140 bin gitmesi zor gitse bile dişlerinin güzel olması zor ki t005 2019 da çıktı diye biliyorum emin olamadım ama aklımda öyle kalmış :)
225/45/17 ug8 lastiklerim var sıfır gibi. 185/65/15 için kışlıkla takas etmek istiyorum
kanashibari
06-10-2023, 12:47
yok artık :D
Hocam bir yanlışlık olmasın 140 bin gitmesi zor gitse bile dişlerinin güzel olması zor ki t005 2019 da çıktı diye biliyorum emin olamadım ama aklımda öyle kalmış :)
Evet ciddiyim :) İnanmayana foto atarım. Hatta yeni muayeneye girdim orda da kabak olsa geçirmiyorlar bildiğim kadarıyla. Üzerindekiler t001 bu arada.
kanashibari
06-10-2023, 12:48
falkenden şaşma , kumhoyu aşma
:D:D:D:D:D
Falken akö yani petlas ta üretiliyor araştırdığım kadarıyla çevremde falken alıp yanaktan ve tel balansından çok sorun yaşayan arkadaşım oldu. Ondandır düşünmüyorum.
8.000rpm
06-10-2023, 13:05
ne yalan söyleyeyim , ben 99-2000 döneminde kullandım 2 set , o dönem de yerli miydi acaba?
oldukça memnundum
ama sonra kullanmadım
memleketimizde herşeyde olduğu gibi bu konuda da kalite geriye gitmiş olabilir
kanashibari
06-10-2023, 13:09
ne yalan söyleyeyim , ben 99-2000 döneminde kullandım 2 set , o dönem de yerli miydi acaba?
oldukça memnundum
ama sonra kullanmadım
memleketimizde herşeyde olduğu gibi bu konuda da kalite geriye gitmiş olabilir
O dönem orjinal japon ithalatıydı.
Hatta bu firma eskiden toyo lastikleri ithat ediyordu distribütörüydü sonra petlası satın alınca onuda getirmeyi durdurdu ama hala distribütörü pazarı kırılmasın diye. Ordan da ayrı bir uyuzum zaten.
Petlas Falken Dunlop üretiyor Petlas fabrikasında.
aykutsafakyaman
24-10-2023, 10:38
215/60/16 için tavsiye edeceğiniz lastik var mıdır ?
Oguzhandeniz
27-10-2023, 08:21
arkadaşlar f30 3.20d için lastik almam gerekiyor.
orjinal 18 inç jantlarla beraber önde 225/45/18 arkada 255/45/18 kullanıyorum.
Senelik 50.000 km yol yapıyorum. Çoğunlukla uzun yol ve tempolu sürüş. RFT istemiyorum. Dandik dundik çin çan çon da istemiyorum.
Fiyat performans için ne önerirsiniz?
arkadaşlar f30 3.20d için lastik almam gerekiyor.
orjinal 18 inç jantlarla beraber önde 225/45/18 arkada 255/45/18 kullanıyorum.
Senelik 50.000 km yol yapıyorum. Çoğunlukla uzun yol ve tempolu sürüş. RFT istemiyorum. Dandik dundik çin çan çon da istemiyorum.
Fiyat performans için ne önerirsiniz?
Kumho ps71 işini görür ama arkalar neden 255 45 40 olması lazım normalde
Elimde 5021 idi sanırım ug8 mevcut bir ay kullanıldı. 225/45/17 ebatta
MURAT_HLX
30-10-2023, 18:09
195/50/15 yada 55/15 ne tavsiye edersiniz ? f/p olarak
BarışSever
31-10-2023, 20:54
3 senedir sava intense hp kullanıyorum aynı ölçülerde,konforu güzel yumuşak sessiz bi lastik bana göre.
İzzet Göçmen
05-11-2023, 19:31
Kumho ecsha kullanıyorum 195.55.15 olarak ufaktan yanak koruması var tavsiye ederim 6-7 ay önce 1050 tl ye almıstım tanesini
kanashibari
06-11-2023, 10:17
Bridgestone turanza 6 aldım 225/45/ r17 ebatlı. Fabrikanın taktığı marka ile devam kısaca.
Goodyear 215/50 R17 95V UltraGrip 8 Performance MS XL nasıldır ? (3000tl/adet bütçe ile)
Aslında Pazarama'dan alışveriş yapacağım için seçenek kısıtlı. Biriken milleri kullanacağım ve 2200tl puan getirisi olacak.
Goodyear 215/50 R17 95V UltraGrip 8 Performance MS XL nasıldır ? (3000tl/adet bütçe ile)
Aslında Pazarama'dan alışveriş yapacağım için seçenek kısıtlı. Biriken milleri kullanacağım ve 2200tl puan getirisi olacak.
Son iki aracımda da ug8 performance kullandım.
Tavsiye ederim, gerçekten güzel bir lastik. Yerler ıslakmış hava soğukmuş tedirginliği hiç yaşatmıyor yazın yaz lastikleriyle geziyor gibi gezdim.
( Kullandığım ölçü 205/45/17 ve 225/45/17 )
Tek olumsuz yorumum çabuk parçalanmaya başladılar.
Pazaramadan bugün arkadaşa lastik aldik.
Sepette indirim 1748 dediği lastik, dip toplamda 7320ye geldi 4 adedi
Önce 1 adet eklenebiliyor sepete, ekledim 1748 görünüyor buraya kadar sorun yok
Sonra sepeti 4 adete guncelliyorsun ve bingo!
Farkında olmadan basmışım, meğerse indirim 200 tl ile sınırıymış sepette
Acaip bir gel gel yöntemi, ben düştüm siz dikkat edin diye yaziyorum
Şimdi takmasına da para vereceğiz, mahalledeki lastikciden almanın bir farkı kalmadi
Gayet güzel sessiz bir lastik.. şuan adet olarak 3200 den aşağıya yok sanırım..
Aynı ebatta geçen sezon almıştım sıfırdan farksız 1 hafta kullandığım 2022 üretimi var 10.000'den koydum ilana..
.::EmrE::.
11-12-2023, 21:00
Yeni aldığımız Mini Cooper Clubman'de Dunlop Sport LM705 vardı sıfır alınmış. Genel olarak güzel lastik diyebilirim, tavsiye edilir. Fiyat performans olarak memnunum.
Yiğit G.
16-12-2023, 20:35
Beyler 7 yıl olacak Ziex Ecorun lastikleri alalı ama km çok olmadı 20-25 bindir en fazla. Sizce değişme zamanı geldi mi? tek bir şey hariç hiç bir sorunum yok fren yol tutuş vs, sorun ise 40-45 arası çok hafif bir titreme yapıyor. Jantlara baktırdım, rot balansa gittim kaç kez, ustalara gösterdim alt takım jilet gibi hiçbir sorun yok hepsi tek geriye lastik kalıyor dedi bende öyle düşünüyorum ama eğer yıl sorun olmayacaksa değiştirmeyi düşüneceğim bir sorun o değil o azcık titreme. Sizce 7 yıl yeterli mi hamuru bozulmaya başlamışmıdır yoksa daha gider mi? Gitmez ise jant korumalı lastik istiyorum bu sefer yanakları kabarık olan. Öneriniz var mı bu tarz lastiklere ? Hanım da ara sıra kullanıyor, spacer da var, istemden jantı sürtmüş boyatmak zorundayım o yüzden bu defa jant korumalı lastik istiyorum.
Beyler 7 yıl olacak Ziex Ecorun lastikleri alalı ama km çok olmadı 20-25 bindir en fazla. Sizce değişme zamanı geldi mi? tek bir şey hariç hiç bir sorunum yok fren yol tutuş vs, sorun ise 40-45 arası çok hafif bir titreme yapıyor. Jantlara baktırdım, rot balansa gittim kaç kez, ustalara gösterdim alt takım jilet gibi hiçbir sorun yok hepsi tek geriye lastik kalıyor dedi bende öyle düşünüyorum ama eğer yıl sorun olmayacaksa değiştirmeyi düşüneceğim bir sorun o değil o azcık titreme. Sizce 7 yıl yeterli mi hamuru bozulmaya başlamışmıdır yoksa daha gider mi? Gitmez ise jant korumalı lastik istiyorum bu sefer yanakları kabarık olan. Öneriniz var mı bu tarz lastiklere ? Hanım da ara sıra kullanıyor, spacer da var, istemden jantı sürtmüş boyatmak zorundayım o yüzden bu defa jant korumalı lastik istiyorum.
Hazır yazlık lastikler ucuzken ben olsam alırdım
7 yıl premium markalar için bile uzun bir süre
Kaldırıma sürtme gibi olaylardan jantı en çok koruyan lastikler şu anda en iyisi Goodyear asymmetric 6 ve ardından Bridgestone Potenza Sport geliyor
Pilot Sport 5 pek iyi koruması yok
Yiğit G.
16-12-2023, 21:17
Hazır yazlık lastikler ucuzken ben olsam alırdım
7 yıl premium markalar için bile uzun bir süre
michelin 10 yıl diyor. O yüzden falken'de belki gider dedim.
michelin 10 yıl diyor. O yüzden falken'de belki gider dedim.
Kışlık için neyse de yazlık için fazla iddialı bence. 5 yıllık 30k daki conti premium contactlardan hiç verim alamıyordum ben.
Acaba okuduğunuz kaynak, lastiğin takılmadığı senaryoda 10 yıl yazmış olabilir mi?
Yiğit G.
16-12-2023, 23:36
Kışlık için neyse de yazlık için fazla iddialı bence. 5 yıllık 30k daki conti premium contactlardan hiç verim alamıyordum ben.
Acaba okuduğunuz kaynak, lastiğin takılmadığı senaryoda 10 yıl yazmış olabilir mi?
yok hayır giyilmiş lastik için.. 5 yıl dan sonra kontrole başlayın diyor maksimum 10 yıl öneriyor
5 yılda, lastikleriniz muhtemelen birçok farklı yüzeyden geçmiş ve belki de bazı şoklara maruz kalmış olacaktır. 5 yıllık kullanımdan sonra, yılda en az bir kez onları uzman bir lastikçiye kontrol ettirin. Bu, lastiğin zamanından önce zarar görmemesini ve sizi veya yolcularınızı tehlikeye atmamasını sağlayacaktır.
"Lastik yaş sınırı: 10 yıllık eşik: Üretim tarihinden 10 yıl sonra lastikler değiştirilmemişse, Michelin önlem olarak bunların yeni lastiklerle değiştirilmesini önerir."
Lassa da 10 yıl diyor
""Binek ve hafif ticari araçlara yönelik kullanılmış veya kullanılmamış (yedek-stepne dahil) lastikler üretim tarihinden sonra 10 yaşını doldurmuşsa gözle görünür herhangi bir hasara ya da şekil bozukluğuna sahip olmasa da, diş dibi derinliği kullanım için yeterli gözükse dahi denilen ile değiştirilmelidir.""
Continental
"Continental recommends that all tires that were manufactured more than ten (10) years previous be removed from service and be replaced with new tires even if the tread depth may not have reached the minimum wear-out depth"
Bridstone da 10 yıl diyor. Bence o 5 yıl eskiden idi, yeni teknoloji dayanıklılık vs artınca ömür de arttı ama ben de o kadar uzun süre kullanılması taraftarı değilim.
Kumho ps71 işini görür ama arkalar neden 255 45 40 olması lazım normalde
Hocam PS71 tecrübeniz var mı ? Saçma olacak ama Michelin PS5 ve Kumho PS71 arasında kaldım.
Eski aracıma PS5 almıştım ama fiyatları uçtu.
Orj ebat 215/40/r17 ama üstünde 215/45 var. Ne abata karar verebildim ne lastiğe :D
lastikten lastiğe değişiyor valla ya. hamurun sertleşmesiyle ilgili benim en net tespitim TEM'deki şerit çizgilerinde dalgalanma yaptığında oluyor. araba su yatağı gibi tepki vermeye başladı mı anlıyorum ki hamur sertleşmiş :)
benim minideki PS4'lerin yanakları güzel çıkıntılıydı, bir incele derim
Yiğit G.
24-12-2023, 22:22
lastikten lastiğe değişiyor valla ya. hamurun sertleşmesiyle ilgili benim en net tespitim TEM'deki şerit çizgilerinde dalgalanma yaptığında oluyor. araba su yatağı gibi tepki vermeye başladı mı anlıyorum ki hamur sertleşmiş :)
benim minideki PS4'lerin yanakları güzel çıkıntılıydı, bir incele derim
fiyat biraz yüksek bana 20 kağıt bir takım lastiğe vermek ne bilm :) ama bakayım bir eyw
W203 e geçen sene Goodyear Eagle Sport almıştım ama cidden çok kötü lastik hiç memnun kalmadım, bu sene de sıfır EGEA'dan sökme sıfır Falken Azenis FK520 denk geldi çoook uygun rakama aldım, tabandaki kırmızı şeritleri silinmemiş. Tecrübe eden var mı acaba? Eğer iyi değilse yaza doğru hiç boşa takmadan elden çıkarayım. Ebat 225-45-17 bu arada.
W203 e geçen sene Goodyear Eagle Sport almıştım ama cidden çok kötü lastik hiç memnun kalmadım, bu sene de sıfır EGEA'dan sökme sıfır Falken Azenis FK520 denk geldi çoook uygun rakama aldım, tabandaki kırmızı şeritleri silinmemiş. Tecrübe eden var mı acaba? Eğer iyi değilse yaza doğru hiç boşa takmadan elden çıkarayım. Ebat 225-45-17 bu arada.
TZ gerçekten kötü, C sınıf bir lastik, goodyear olarak bile düşünmemek lazım onu.
Goodyear fanı biri olarak, bütçe sıkıntılıysa EfficientGrip, Biraz daha bütçe varsa asymmetric 5, biraz daha varsa asymmetric 6 sıralamasıyla gidilmeli
TZ gerçekten kötü, C sınıf bir lastik, goodyear olarak bile düşünmemek lazım onu.
Goodyear fanı biri olarak, bütçe sıkıntılıysa EfficientGrip, Biraz daha bütçe varsa asymmetric 5, biraz daha varsa asymmetric 6 sıralamasıyla gidilmeli
Asymmetric 5 alacaktım aslında ama bizim arka ebatlar 245/40/17 ve kimsede şuan lastik yok maalesef, ben de şimdiden hazır edeyim yaza fazla fiyat ödemeyin dedim ama lastik bulamadım. Falken azenis FK520 denk gelince de onu aldım iyi mi ettim kötü mü bilemiyorum.
Asymmetric 5 alacaktım aslında ama bizim arka ebatlar 245/40/17 ve kimsede şuan lastik yok maalesef, ben de şimdiden hazır edeyim yaza fazla fiyat ödemeyin dedim ama lastik bulamadım. Falken azenis FK520 denk gelince de onu aldım iyi mi ettim kötü mü bilemiyorum.
Hiç kullanmadım, ama vaad ettiği etiket değerlerini veriyorsa denemeye değer
PS4 kullanıyorum, jant koruması mevcut bende. Acaba janta göre uygun lastik seçilmedi de bu nedenle mi yanaklardaki koruma ortadan kayboldu
Hocam PS71 tecrübeniz var mı ? Saçma olacak ama Michelin PS5 ve Kumho PS71 arasında kaldım.
Eski aracıma PS5 almıştım ama fiyatları uçtu.
Orj ebat 215/40/r17 ama üstünde 215/45 var. Ne abata karar verebildim ne lastiğe :D
Şöyle ki kendi aracımda kullanmadım ama çok denedim fiyat performans olarak en mükemmel lastiklerde biri bence onun dışında çok satıyorum marka lastiklere bütçesi yetmeyen müşterilerimi Kumho ya yönlendiriyorum hiç şikayet almadım herkes çok memnun. Ps5 e rakip olamayacağıda bir gerçek ama. Kumhonun bir avantajıda kalıbı çok güzel hiç bir marka janta onun gibi cuk oturmuyor. Orjinal ölçüsünü tavsiye ederim ben
Bende lastik alma arifesindeyim mevcut lastiklerim continental premiumcontact 6
60K km devirdiler önler epey aşınmış görünüyor.. Aslında gayet memnundum Yine aynı lastikten almalımıyım başka markalara yönelmelimiyim kararsız kaldım..
Sonuçta 13-14.000TL civarında bir meblağ vereceğim..
Bu lastikleri deneyimleyen arkadaşlar var mıdır?
Continental EcoContact 6 SSR * 205/55R16 91W
Continental UltraContact 205/55R16 91V FR
Continental PremiumContact 7 205/55R16 91V
:beuj: Özellikle Conti'lerin bu model farklılıklarını merak ediyorum
Bridgestone Turanza T001 EXT MOE 205/55R16 91V
Hankook Ventus S1 evo2 K117B HRS * 205/55R16 91W
Yada aynı klasmanda bir öneri değerlendirmek isterim..
60K km devirdiler önler epey aşınmış görünüyor.. Aslında gayet memnundum Yine aynı lastikten almalımıyım başka markalara yönelmelimiyim kararsız kaldım..
yazdıklarınızdan bir tek T001'i Megane 2'ye almıştım, tamamen tesadüfen çok iyi durumda çıkma ve makul fiyatlı bulunca alıp baya bayılmıştım hem yağmurda hem kuruda beklediğim çok üzerinde memnun etti. kış geldi don havaları var artık ama kar yağana kadar kışlığa geçmek istemiyorum, soğukta bile hiçbir risk oluşturmadı çok memnunum kendilerinden
Bridgestone turanza 6 aldım 225/45/ r17 ebatlı. Fabrikanın taktığı marka ile devam kısaca.
Yarın bende aynı ebat almayı düşünüyorum memnun musunuz?
Hocam eğer almadıysan ve 147'ye alacaksan 215/45/17 al
Turanzalar güzel lastik, Hakook'dan da arkadaşım çok memnundu sürekli Hankook takıyor araçlarına.
Ama Kumholar tam F/P ürünüdür. Kumho HS51 ve PS71 mükemmel yapışıyor yola.
Hocam eğer almadıysan ve 147'ye alacaksan 215/45/17 al
Turanzalar güzel lastik, Hakook'dan da arkadaşım çok memnundu sürekli Hankook takıyor araçlarına.
Ama Kumholar tam F/P ürünüdür. Kumho HS51 ve PS71 mükemmel yapışıyor yola.
147 için değil f20 ye aldım orjinal 17 jantlarla beraber. 2000 km yol yaptım yaklaşık güzel yumuşak lastik yol seside ahım şahım değil. Islaktada kullandım beğendim ben lastikleri tavsiye ederim. 225/45/17 taktım
2021 a3 8Y aracıma 48k km de Bridgestone turanza t005 model lastikleri değiştirdim. Eski lastiklerim önler bitikti.Rot ayarı bozuk olduğundan lastikler içten çok yemişti.
yeni continental premium contact 7 lastik aldım. araç Bridgestone dan sonra ciddi yumuşadı.Aracın izolasyonu kötü olduğundan lastik sesi de bir miktar azaldı gibi hissediyorum. (225.45.17 ebatlarım) tanesi 3 bin tl 12 bin ödedim. 1-2 gün kullandıktan sonra SGS de rot ayarı yaptırdım.
Islakta ve viraj performansını Bridgestone a göre çok beğendim şimdilik.
İstanbul Anadolu yakasında Bridgestone yada Lassa hatta bir çok markada yardımcı olabilirim
Yiğit G.
17-03-2024, 00:48
arkadaşlar fiyat performans lastiği olarak (falken kalitesinde) ama jant korumalı yaz lastiği önerisi alabilirmiyim? Kaldırımlardan çok çektim, jantı boyatıcam ama bu sefer kesin jant korumalı lastik istiyorum.
https://m.media-amazon.com/images/I/61lQ6dSkwOL.SS700.jpg
225/40/18 ebatlarında yazlık lastik önerisi olan var mı ?
ve aynı ebatta kışlık lastik önerisi de alabilirim.
kanashibari
19-03-2024, 23:00
Geç gördüm kusura bakmayın evet çok memnun kaldım. Yumuşak, yanak koruması var ve yol sesini azalttı. Parasının hakkını verdi diyebilirim. Şimdilik 10 bin km kadar yol yaptım. Bir sorununu göremedim hala.
Geç gördüm kusura bakmayın evet çok memnun kaldım. Yumuşak, yanak koruması var ve yol sesini azalttı. Parasının hakkını verdi diyebilirim. Şimdilik 10 bin km kadar yol yaptım. Bir sorununu göremedim hala.
Bende aldım taktım turanza 6 gerçekten çok beğendim. Yumuşak, doğru düzgün ses yok, jantlar güvende :D
kanashibari
20-03-2024, 17:27
Bende aldım taktım turanza 6 gerçekten çok beğendim. Yumuşak, doğru düzgün ses yok, jantlar güvende :D
Güle güle kullanman dileğiyle.
kalipson
02-04-2024, 08:31
Michelin Ps4s, Michelin Ps5, Michelin SS, Pirelli PZ4, Conti Spc7.
Bunlardan en dayanıklı olanı hangisidir? Araç genelde yatar, ara ara gezer. Agresif kullanılmaz. Ama 2 sene sonra kılcal çatlak da görmek istemiyorum. Tavsiye var mıdır?
(Ebat : 275/35/19 ve 285/30/20)
Ben şimdiye kadar uzun süreli kullandığım , continentalveya Goodyear lastiklerimde hiç çatlama görmedim. Goodyear efficent grip performans. Continental olarak cpc5 kullanmıştım
Michelin Ps4s, Michelin Ps5, Michelin SS, Pirelli PZ4, Conti Spc7.
Bunlardan en dayanıklı olanı hangisidir? Araç genelde yatar, ara ara gezer. Agresif kullanılmaz. Ama 2 sene sonra kılcal çatlak da görmek istemiyorum. Tavsiye var mıdır?
(Ebat : 275/35/19 ve 285/30/20)
yakın arkadaşımın yakın ebat Michelin PS5 leri fabrika üretimi hatalı çıktılar çocuğa cinnet geçirtmişti sıkça rastlanan bir durum olduğunu düşünmüyorum ama bahsi geçen arkadaşı cidden çok uğraştırmıştı.
hemen bir önceki lastiği Continentaldi baya daha memnundu
185 65 15 yaz lastiği için öneri alabilir miyim mümkünse tanesi 2bin tl yi geçmesin :) araç clio 4
185 65 15 yaz lastiği için öneri alabilir miyim mümkünse tanesi 2bin tl yi geçmesin :) araç clio 4
Lassa var ama 2 yi biraz geçer Dayton var 2 nin altına düşer :)
crazy_orcun001
06-04-2024, 10:13
215/40/17 lastik önerisi alabilir miyim?
Yol tutuşu iyi olsun yeter diyorum.
Michelin için yumuşak lastik fakat bozuk yollarda çabuk yarılan/patlayan lastik deniliyor.Memleketin yolları *****.
Cevaplar için şimdiden teşekkürler.