Orijinalini görmek için tıklayınız : 2017 Type-R Nurburgring Rekor!! 7.43
otomatiği gelecek mi ?
yarıs arabası bu golf leon vs degıl ne otomatıgı ustam :)
Mr.Bilal
26-04-2017, 14:11
istanbul park ta ne zaman koşacak Fk8 tarih belli mi?
otomatiği gelecek mi ?
http://memes.ucoz.com/_nw/48/59959850.jpg
Doğuşun hıyar tavrı yüzünden ama normalde manuel var gayette :)
ayrıca sahilde turlama arabası olan Ferrrari de manuel üretmeyecek artık:)
Doğuşun hıyar tavrı yüzünden ama normalde manuel var gayette :)
ayrıca sahilde turlama arabası olan Ferrrari de manuel üretmeyecek artık:)
type racıng kanka boskoy gerısını :)
Yeni NSX'te teyze markete gitme aracı sanırım.
Özgün olmuyor ama, kaynaklı cage'i olan var olmayan var :D
vidalı cage'i kaynatan da var :D
yukarı tükürsem bıyık aşağı tükürsem sakal
brom öle deil :) vidalalısı olabilir koruma amaçlı ama rigidliği sağlamaz ayrıcaaa o arabaya cage koysanda cok değişmiyor bebeeeem
Rockford
26-04-2017, 15:14
gün gelecek o cift kavrama otomatik şanzıman hondaya gelecek :) sadece tıpkı turboya geçmemekte inat ettikleri gibi manuel şanzımanda da inat ediyorlar şimdilik.
Arkadaslar,rekor kiran araci alabiliyormuyuz? Hayir.
Ustune piste cikarken motor programi dahil on geometri vs bir cok sey orjinal mi,bilmiyoruz.
Hafiflige girmeye gerek yok,10-20kg nun hesabi yapilmaz. Ancak bu konu hakkinda bir cok sey cikicagi asikar.
Fiyat iyi olursa alinir...
fuara gidiyorsun alıyorsun cup2 lerini yada HERKEzin tktığı gibi sende trafeo R larını takıyorsun yarışıyorsun abi :) boşverelim bu vag saplantısını tamam hepsi okey ama ii izle
komik yani emin ol honda 1 milyar daha pahalı takar o lastikle satar kendimizi kandırmayalım lütfen :)
gün gelecek o cift kavrama otomatik şanzıman hondaya gelecek :) sadece tıpkı turboya geçmemekte inat ettikleri gibi manuel şanzımanda da inat ediyorlar şimdilik.
nsx de var ignition diğe bir program var izle bir sasırıcaksın :D
adamın dediği laf su atmosferikmi turbomu anlayamadım lagsız turbomu olur :)
HondatugraL
26-04-2017, 15:21
3 kavrama 10 ileri şanzıman patentı aldıydı Honda uğraşıyolar çifte geçmeden 3 e atlarlar belki :D
fuara gidiyorsun alıyorsun cup2 lerini yada HERKEzin tktığı gibi sende trafeo R larını takıyorsun yarışıyorsun abi :) boşverelim bu vag saplantısını tamam hepsi okey ama ii izle
komik yani emin ol honda 1 milyar daha pahalı takar o lastikle satar kendimizi kandırmayalım lütfen :)
Ozgun,bugun resmen formundasın. :) Ne dedıgım acık ama hala bırseylerı zorluyosun. Yahu burda kı sorun,arabada tadılat olması. Yoksa typeR ring de sure yapmasa satılmıyacakmıydı? Kım ıma edıyor kı satılmıyacagını.
Ulan bana vag saplantısı demıssın! Hahahaha,benım gıbı adama denır mı? Bılıyorsun bu araba bana takasda geldı,bana ne verırsen kullanırım. Ama saplantım Porsche'ye,gerısıne hıc bır bagım yok. Hatta tayyar ı ısterım,hıc kullanmadım pıstte(gercı serres de ıkı farklı tayyar kullandım).
Honda'nın sozculerı dahıl,fanatıklerı yada ulju ocakları baskanlarına tek sozum su; bu araca cok ıyı PR yapıldı,hele Aralık ayında kı roportajlarını yayınlamıstım burada,teknık ıyılestırmeler muthıs ve o kadar guzel gızem kattılar kı,tamam dedım.
Cenevre'ye dunya promıyerıne gıttım,canlı yayın yaptım hatta bu projenın basında kı adama 2-3 soru sorma sansım olmustu. Hatta ne dedım;Artık TypeR ve dıgerlerı...
Fakat bu kadar ıyı tanıtımdan sonra,ne ıptal edıyorsun klımayı ses sıstemını. Lastık takılır,zaten dıger markaların pıst odaklı makınelerınde Cup2 yada Dunlop var...
Velhasıl;fıyat ucmazsa alıcagım ama hemen almam,once bır yollara dussun,eksıkler cıksın ortaya. Donör olmak ıstemem...
Ozgun,bugun resmen formundasın. :) Ne dedıgım acık ama hala bırseylerı zorluyosun. Yahu burda kı sorun,arabada tadılat olması. Yoksa typeR ring de sure yapmasa satılmıyacakmıydı? Kım ıma edıyor kı satılmıyacagını.
Ulan bana vag saplantısı demıssın! Hahahaha,benım gıbı adama denır mı? Bılıyorsun bu araba bana takasda geldı,bana ne verırsen kullanırım. Ama saplantım Porsche'ye,gerısıne hıc bır bagım yok. Hatta tayyar ı ısterım,hıc kullanmadım pıstte(gercı serres de ıkı farklı tayyar kullandım).
Honda'nın sozculerı dahıl,fanatıklerı yada ulju ocakları baskanlarına tek sozum su; bu araca cok ıyı PR yapıldı,hele Aralık ayında kı roportajlarını yayınlamıstım burada,teknık ıyılestırmeler muthıs ve o kadar guzel gızem kattılar kı,tamam dedım.
Cenevre'ye dunya promıyerıne gıttım,canlı yayın yaptım hatta bu projenın basında kı adama 2-3 soru sorma sansım olmustu. Hatta ne dedım;Artık TypeR ve dıgerlerı...
Fakat bu kadar ıyı tanıtımdan sonra,ne ıptal edıyorsun klımayı ses sıstemını. Lastık takılır,zaten dıger markaların pıst odaklı makınelerınde Cup2 yada Dunlop var...
Velhasıl;fıyat ucmazsa alıcagım ama hemen almam,once bır yollara dussun,eksıkler cıksın ortaya. Donör olmak ıstemem...
FK2 ıcınde aynı seyı soylemıstın ama alım gerceklesmedı :)
Black_Eagle
26-04-2017, 16:22
Arkadaslar,rekor kiran araci alabiliyormuyuz? Hayir.
Ustune piste cikarken motor programi dahil on geometri vs bir cok sey orjinal mi,bilmiyoruz.
Hafiflige girmeye gerek yok,10-20kg nun hesabi yapilmaz. Ancak bu konu hakkinda bir cok sey cikicagi asikar.
Fiyat iyi olursa alinir...
Yanlış anlamazsanız sizin pist rekorları kırdığınız tüm araçlar dolu ama kendi rekorlarınızı hakkınız olarak göğüsünüzü gere gere söylüyorsunuz o zaman sizin rekorlarında bir geçerliliği yok. Bu arabayıda aynen bayiden alabiliyorsunuz kendinizi güvende hissetmek istiyorsanız da bi cage takıyorsunuz alın size rekor kıran araç.
FK2 ıcınde aynı seyı soylemıstın ama alım gerceklesmedı :)
Onun hıkayesı ılgınc;GT3'un yanına hot hatch alayım dedık,ıyıde ındırım almıstım 2016 yazında ama ortaya 3000km de RS cıktı.(rs hastasıyım) hatta Bodrum'dan kalkıp Ist'e geldım,alıp donmustum. Sanırım temmuzdu.
Sonra Cadıllac'ı ma takas geldı Cupra,sanırım Eylul ıdı. Yanı hep alma arefesınde bırseyler geldı.
Yanı 3. Hothatch gereksız olucaktı cunku hıc bırısını gunluk kullanmıyordum,sadece pıstte.
Rs gıttı(hatta rs ıle mudurun R'ı takas edıcektık ama her hafta 10 lıra zam geldı R'a :) ) hadı alalım dedım,ıyı fıyat da bulduk,***** 1,5 yıldır satılamayanlarda vardı ama yenı kasanın tanıtıma 1 ay vardı,Ozgur ıle konusup yenısını beklıyelım dedık.
Ancak 240'ı gecerse hayal,gercı urun muduryle 45 dak konustum,bıraz akılları havada,malesef sacma suprızler olabılır....
Yanlış anlamazsanız sizin pist rekorları kırdığınız tüm araçlar dolu ama kendi rekorlarınızı hakkınız olarak göğüsünüzü gere gere söylüyorsunuz o zaman sizin rekorlarında bir geçerliliği yok. Bu arabayıda aynen bayiden alabiliyorsunuz kendinizi güvende hissetmek istiyorsanız da bi cage takıyorsunuz alın size rekor kıran araç.
Bu post gururumu oksadı...
Yahu fabrıka pılotlarının yaptıyla bızım track day kerde yaptıgımız ısı nasıl kıyaslarsın? Tesekkur ederım.
Bu ıslere gırersek ısın ucunu bulamazsın.... Kımı coil koyar,2-3 sec alır. Bende coil yok? Turbo buyutur yada meth koyar vs,bende yok.öe sımdı ne olucak? Olmaz,ısın ucunu bulmazsın. Tek nokta,lastık olur,slıcks takarsa suresını ayırırsın o kadar...
Ha su okur,adam hıc bırsey yapmaz,sadece yazılım vardır, hatta belkı oda yokturcok ıyı sure yapar,stebrık edıp susarız...
Pıste cıkan aracların hepsınde mod var neredeyse.
Fabrıka'nın yaptıgı ısle benı kıtasladınız ya,elınıze saglık :)
Edıt;Bu aracı bu sekılde bayıden alamazsınız,henuz boyle bılgı yok. Klıma-ses sıtemı sokuk,cage takılı ve semı slıcks lı. Gelsın,alırım dırek....
Edıt;Bu aracı bu sekılde bayıden alamazsınız,henuz boyle bılgı yok. Klıma-ses sıtemı sokuk,cage takılı ve semı slıcks lı. Gelsın,alırım dırek....
teyp koltuk sokmek lastıgı takmak 1 saat, cage de 1 hafta sursun. al sana rekor kıran araba :)
teyp koltuk sokmek lastıgı takmak 1 saat, cage de 1 hafta sursun. al sana rekor kıran araba :)
Bır cok sey sonradan mumkun,arkadasn dolasmaya gerek yok ama :)
Bu versıyonu alabılıyormuyuz?
Duz fites cupra sub8'li,rekor kırdı,satılıkda.
Golf gtı clubsportS,duz fitessss,satılıkda.
Throphy R,rekor kırdı,duzun allahı,satılıkda....
Ben Honda yerınde olsam,cıkarırdım. Baksana kucuk tadılatla pıst paketı.
Production ıle development car farklı.
Aslında kısır bır tartısma yasıyoruz. Bence tek dılegımız,Honda tr nın basındakı adamları sacma dusuncelerden sıyrılması olması....
Black_Eagle
26-04-2017, 16:49
Bu post gururumu oksadı...
Yahu fabrıka pılotlarının yaptıyla bızım track day kerde yaptıgımız ısı nasıl kıyaslarsın? Tesekkur ederım.
Bu ıslere gırersek ısın ucunu bulamazsın.... Kımı coil koyar,2-3 sec alır. Bende coil yok? Turbo buyutur yada meth koyar vs,bende yok.öe sımdı ne olucak? Olmaz,ısın ucunu bulmazsın. Tek nokta,lastık olur,slıcks takarsa suresını ayırırsın o kadar...
Ha su okur,adam hıc bırsey yapmaz,sadece yazılım vardır, hatta belkı oda yokturcok ıyı sure yapar,stebrık edıp susarız...
Pıste cıkan aracların hepsınde mod var neredeyse.
Fabrıka'nın yaptıgı ısle benı kıtasladınız ya,elınıze saglık :)
Bence hakkınız fabrika pilotları kadar iyi kullanıyorsunuz onlar gibi süre yapabiliyorsunuz bence kendinizi küçük görmeyin. Karşılaştırma normal yani ama benim asıl demek istediğim yok klima çıkmış yok teyp sökülmüş vs vs söylemlerin saçmalığı ağırlık avantajı cage ile dengelenmiş zaten. O cage in arabaya süre kazandıramıyacağınıda bilenler söylüyor yani rekor kıran arabayı alabilirsiniz rekoru geçersiz görmek saçma.
Bence hakkınız fabrika pilotları kadar iyi kullanıyorsunuz onlar gibi süre yapabiliyorsunuz bence kendinizi küçük görmeyin. Karşılaştırma normal yani ama benim asıl demek istediğim yok klima çıkmış yok teyp sökülmüş vs vs söylemlerin saçmalığı ağırlık avantajı cage ile dengelenmiş zaten. O cage in arabaya süre kazandıramıyacağınıda bilenler söylüyor yani rekor kıran arabayı alabilirsiniz rekoru geçersiz görmek saçma.
Fabrıka pılotlarının yaptıgını,forum ahalısı bırlesse yapamayız,onlar dogarken dıreksıyonla doguyor ve ıslerı guclerı pıst. Ben eskıden yarısmıs amator pılot...
Yahu agzımdan "1" kez agırlık avantajı cıkmadı... Ama neden sokuldu? Bırı anlatsın...
Cage konusuna gırmıyorum,arka koktuk sokmek bıle burulmayı artırır.
Gecersız goren kım?
Satısı yok bu modelın.(nokta)
Peki bunca yıl Renault örneğin Megane Rs R26-R yapıp roll cage koyup teybi soküp camları pleksi yapıp vsvs niye sınırlı sayıda üretip sattı ? Sadece pist için böyle bir araç yapıp gerisini teyp li roll cage siz vs satsaydı. İster yazılı ister yazılı olmayan kurallar nasıl derseniz diyin bu işin bir kuralı vardır o da süreyi yaptığın aracın aynısını satmaktan geçer. Çok mu zor demişsiniz bu aracı yapıp satması evet zor örneğin Trophy lerin alt takımda kullandığı malzemelerin alışımları bile farklı ve bunların hepsinin stoklarını bilmem kaç yıl boyunca kullanıcıya sağlamak üzere depolarında tutmak zorunda vsvs bir sürü maliyeti var bu sadece bir örnek aynı şekilde şanzıman oranları da farklı ve bunları da depolarda hem komple şanzıman hem tek tek dişliler vs olacak şekilde satışa hazır tutması lazım.
Kısacası bunlar göze alınıp aracı yapıp rekoru kırıp o aracın en ufak vidasına kadar aynısını satman lazım benim için bu böyle. Rekor kırmış süre yapmış buna hiç bir lafım yok ama bir mücadelenin içindeysen herkes gibi hareket edeceksin eskiden oyunlarda böyle yapanlara oyunbozancı derdik ; Honda nın yaptığı bence direk bu.
Ve tartıştığımız herşey gözle görünür şeyler belki alt takım motor içi herşey farklı bunu nerden bileceğiz madem bu kadar ucu açık ve rahat tamam oldu kırdı rekoru diyeceksek. Onla kırdı bunu satıyor ne farklar var ne bileceğim ben , son kullanıcı olarak bilmek istemezmisiniz alacağınız arabanın neler yapabileceğini ?
dachosen
26-04-2017, 17:34
Bu arabanın üzerinde cage den fazla şeyler de olabilir mi mesela?
Sadece teyp klima arkakoltuk iptal tayyar olmasına ihtimal mi veriyoruz yoksa.
Nasıl beygiri ve specleri kontrol ediliyor yada official hale geliyor?
"vagvag grubu gelmeden hayırlı olsun." yazıcaktım da konu 15 sayfa olmuş. Japonlar bile bu kadar tartışmıyodur :D
Mr.Bilal
26-04-2017, 21:35
Peki bunca yıl Renault örneğin Megane Rs R26-R yapıp roll cage koyup teybi soküp camları pleksi yapıp vsvs niye sınırlı sayıda üretip sattı ? Sadece pist için böyle bir araç yapıp gerisini teyp li roll cage siz vs satsaydı. İster yazılı ister yazılı olmayan kurallar nasıl derseniz diyin bu işin bir kuralı vardır o da süreyi yaptığın aracın aynısını satmaktan geçer. Çok mu zor demişsiniz bu aracı yapıp satması evet zor örneğin Trophy lerin alt takımda kullandığı malzemelerin alışımları bile farklı ve bunların hepsinin stoklarını bilmem kaç yıl boyunca kullanıcıya sağlamak üzere depolarında tutmak zorunda vsvs bir sürü maliyeti var bu sadece bir örnek aynı şekilde şanzıman oranları da farklı ve bunları da depolarda hem komple şanzıman hem tek tek dişliler vs olacak şekilde satışa hazır tutması lazım.
Kısacası bunlar göze alınıp aracı yapıp rekoru kırıp o aracın en ufak vidasına kadar aynısını satman lazım benim için bu böyle. Rekor kırmış süre yapmış buna hiç bir lafım yok ama bir mücadelenin içindeysen herkes gibi hareket edeceksin eskiden oyunlarda böyle yapanlara oyunbozancı derdik ; Honda nın yaptığı bence direk bu.
Ve tartıştığımız herşey gözle görünür şeyler belki alt takım motor içi herşey farklı bunu nerden bileceğiz madem bu kadar ucu açık ve rahat tamam oldu kırdı rekoru diyeceksek. Onla kırdı bunu satıyor ne farklar var ne bileceğim ben , son kullanıcı olarak bilmek istemezmisiniz alacağınız arabanın neler yapabileceğini ?
Diğer markalar içinde aynı şey geçerli degil mi. Son kullanıcı olarak siz bu arabanın aynısını alın arabanın ne yaptığını bilmenize gerek yok. Sizin ne yaptığınız önemli. Dolayısıyla rekor kıran araba satılsa, bu arabayı alan herkes 7.43 yapamayak dimi :) yoksa yapılır mı yaw O.o
Typerin istanbul parka yaptığı sureye yaklasan baska bi typer goremedik ne hikmetse.Guzel reklam yaptilar gecti gitti.
Roll cage konusunda kac nokta baglantili kaynaklimi kaynaksizmi goremiyoruz. Her ne olursa olsun cok buyuk avantaj saglar araca. Leonu,Golfu,Megane i robotmu kullaniyoda civic de roll cage pilotun emniyeti icin koyulmus.
Cage olmasada eski kasaya 7 saniye far atmis diyosunuz
Guzel fark. Ama fk2 roll cage siz 8.10 , fk8 8.03 yapsada bu başarimidir ?
Illa 7 saniye hizlandi diye basarili sayilmaz. Rakipleriyle ayni sartlarda 7 saniye hizliysa basaridir.
Valla hepsi yalan tek gerçek
K20a2 turbo ep3
Alayı gelsin :):):)
ilk 3 vites yerinde sayıyorsun . hızlanıyor duramıyorsun . kafadan kaymanın kitabını yazıyorsun falan falan..... bitti o işler kapandı o devran :heyoo:
canimrecepcim
27-04-2017, 08:30
Bayiden alabiliyor musun geyiği komik ya.
Abilerim,kardeşlerim,Romalılar....
Yani sırf pistte kullandığı versiyonu milletin ağzı kapansın diye 200 300 tane üreten firmaları örnek gösterip duruyorsunuz.Hadi honda dümen yaptı falan filan pistteki aynı aracı satmıyor.E diğerlerininki dümen değil mi ?Sırf pistteki aracın aynısı satışta olabilisin diye 10 veya 100 tane özel Type R yapmak sizce honda'nın aklına gelmiyor mudur ? Adamlar bu kadar salak olabilir mi ?
Öte yandan Thropy R,R26-R ve GTi CS-S dediğimiz araçlar hani nerdeler ülkemizde var mı ? Ben daha görmedim ama sizin için söylüyorum inşallah vardır.Çünkü sen zaten ülkende alamıyorsan o aracı bu denli savunmak saçma.
The record-breaking development car was technically representative of production specification with one exception: a full floating roll cage was installed for safety. However, its presence didn’t add any additional rigidity to the body frame, and the extra weight of the cage was compensated for by the temporary removal of the infotainment system and rear seats. The car was also using road-legal, track-focussed tyres; not race tyres. Crazy.
(kısaca : cage hariç herşey standart araba ile aynı. cage sadece güvenlik için yapılmıştır. (floating cage ile şaseye sabitlenmediğini ima ediyorlar) Cage den kaynaklanan ağırlık farkı için ses sistemi ve arka koltuklar kaldırılmıştır. Yol lastiği kullanılmıştır.)
Adam bunu yazmış hala cage koltuk falan diyorsanız ya honda bunları açık açık yazarak aslında sahtekarlık yapıyorum diye dünyaya bağırıyor ya da tersini iddia edenler saçmalıyor.
Adam çocuğu yapmış önüne koymuş varsa başka yapabilen buyursun diyor.
Typerin istanbul parka yaptığı sureye yaklasan baska bi typer goremedik ne hikmetse.Guzel reklam yaptilar gecti gitti.
Roll cage konusunda kac nokta baglantili kaynaklimi kaynaksizmi goremiyoruz. Her ne olursa olsun cok buyuk avantaj saglar araca. Leonu,Golfu,Megane i robotmu kullaniyoda civic de roll cage pilotun emniyeti icin koyulmus.
Cage olmasada eski kasaya 7 saniye far atmis diyosunuz
Guzel fark. Ama fk2 roll cage siz 8.10 , fk8 8.03 yapsada bu başarimidir ?
Illa 7 saniye hizlandi diye basarili sayilmaz. Rakipleriyle ayni sartlarda 7 saniye hizliysa basaridir.
sanırım konuyu hiç takip etmeden mesaj attın çünkü fk2'de de cage vardı. video da cage üst noktalarından kaynaklı olmadığı görülüyor. Ayrıca jason dan daha iyi pist dönebilecek bir type r sahibi varsa öne çıksın :)
Yani sırf pistte kullandığı versiyonu milletin ağzı kapansın diye 200 300 tane üreten firmaları örnek gösterip duruyorsunuz.Hadi honda dümen yaptı falan filan pistteki aynı aracı satmıyor.E diğerlerininki dümen değil mi ?Sırf pistteki aracın aynısı satışta olabilisin diye 10 veya 100 tane özel Type R yapmak sizce honda'nın aklına gelmiyor mudur ? Adamlar bu kadar salak olabilir mi ?
Öte yandan Thropy R,R26-R ve GTi CS-S dediğimiz araçlar hani nerdeler ülkemizde var mı ? Ben daha görmedim ama sizin için söylüyorum inşallah vardır.Çünkü sen zaten ülkende alamıyorsan o aracı bu denli savunmak saçma.
Genç arkadaşım komik olan bizim yazdıklarımız değilde sizin bu yazdığınız olmuş bence.
Öncelikle yazınızda hiç bir bilgi yok '' adamlar salak mı , aptal mı , hiç mi akıllarına gelmiyor '' şeklinde neyi ispatlamaya çalıştınız anlayamadım , nasıl bir savunmadır ?
Ülkemizde satılıp satılmaması ile ne ilgisi var , ayrıca merak etmeyin belki de vardır.
arac ciktiginda misal 240tl ye 5-10 adet alip klima ses sistemi sokup, ozgununde dedigi 4 vidali cage ve semi slick takip 300 e rahat satarsin tr de bu ortamda :)
The record-breaking development car was technically representative of production specification with one exception: a full floating roll cage was installed for safety. However, its presence didn’t add any additional rigidity to the body frame, and the extra weight of the cage was compensated for by the temporary removal of the infotainment system and rear seats. The car was also using road-legal, track-focussed tyres; not race tyres. Crazy.
(kısaca : cage hariç herşey standart araba ile aynı. cage sadece güvenlik için yapılmıştır. (floating cage ile şaseye sabitlenmediğini ima ediyorlar) Cage den kaynaklanan ağırlık farkı için ses sistemi ve arka koltuklar kaldırılmıştır. Yol lastiği kullanılmıştır.)
Adam bunu yazmış hala cage koltuk falan diyorsanız ya honda bunları açık açık yazarak aslında sahtekarlık yapıyorum diye dünyaya bağırıyor ya da tersini iddia edenler saçmalıyor.
Adam çocuğu yapmış önüne koymuş varsa başka yapabilen buyursun diyor.
sanırım konuyu hiç takip etmeden mesaj attın çünkü fk2'de de cage vardı. video da cage üst noktalarından kaynaklı olmadığı görülüyor. Ayrıca jason dan daha iyi pist dönebilecek bir type r sahibi varsa öne çıksın :)
Eğer durum bu şekilde ise zaten olay bitmiştir , tebrikler Honda ya der susarım. :)
Konunun hatrına Jason'ın FK2 videosunu izledim tekrar.
Ulan gene moralim bozuldu, ne güzel dönmüş 310 HP ile.
Lakin yeni Type R ile 2.18.2'lik güncel rekoru kırması pek mümkün değil.
https://www.youtube.com/watch?v=EZmN1gk6-H8
ilk 3 vites yerinde sayıyorsun . hızlanıyor duramıyorsun . kafadan kaymanın kitabını yazıyorsun falan falan..... bitti o işler kapandı o devran :heyoo:
Keşke Bi roll izlesek
Ep3 turbo ile fk lar ile valla çekirdek kola al izle
Ep3 sahibi işi biliyorsa tutundurur abi
Sonuçda çok hoj olur :)
PiscocuK
27-04-2017, 09:48
teyp ve koltukları söktüm bekliyorum :D
canimrecepcim
27-04-2017, 09:57
Genç arkadaşım komik olan bizim yazdıklarımız değilde sizin bu yazdığınız olmuş bence.
Öncelikle yazınızda hiç bir bilgi yok '' adamlar salak mı , aptal mı , hiç mi akıllarına gelmiyor '' şeklinde neyi ispatlamaya çalıştınız anlayamadım , nasıl bir savunmadır ?
Ülkemizde satılıp satılmaması ile ne ilgisi var , ayrıca merak etmeyin belki de vardır.
Allah ta seni güldürsün abi :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D
Zaten açıklamayla bir bilgi beyanında bulunmadım.Sadece pist için özellikle yaptıkları bir şeyler olsa bile , istedikleri durumda o özellikler mevcut 100 üretir satışa koyar ve milletin gözünde geçersiz olan rekoru geçerli duruma getirir.Tıpkı diğer markalar gibi.
Ama onlar da benim yaptığım gibi,senin ve türevlerinin beyanını otorite olarak kabul etmiyor :D:DD:D:D:D:D
Mr.Bilal
27-04-2017, 10:03
Konunun hatrına Jason'ın FK2 videosunu izledim tekrar.
Ulan gene moralim bozuldu, ne güzel dönmüş 310 HP ile.
Lakin yeni Type R ile 2.18.2'lik güncel rekoru kırması pek mümkün değil.
Atladığınız birşey var. Full stock araba ile Yüklü araba karşılaştırması yapıyorsunuz!!! Hani track day süresi başka fabrikasyon süreler başkaydı? Madem böyle bir karşılaştırma aynı kategoride sayılıyor neden ozaman cage li type r konusu tartışılıyor okadar? Jasonda stage 2+ type r ile dönsün olsun süre sana 2.16 ozaman ne diyeceksiniz. olmaz bu araba stage 2+ mı ?
https://www.google.com.tr/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=images&cd=&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwj1mKSWl8TTAhUG1ywKHaWvDF0QjRwIBw&url=http%3A%2F%2Fwww.wheelsjamaica.com%2Fwheels_fo rum%2Findex.php%3Ftopic%3D175587.1400&psig=AFQjCNGf2zF-_HJMD4e_mmJGg1p_YeEQfg&ust=1493366835186816
http://image.superstreetonline.com/f/37883834+w+h+q80+re0+cr1+ar0+st0/ssts-0912-30%2bhidden-nitrous-revealed%2bhidden-bottle.jpg
Allah ta seni güldürsün abi :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D
Zaten açıklamayla bir bilgi beyanında bulunmadım.Sadece pist için özellikle yaptıkları bir şeyler olsa bile , istedikleri durumda o özellikler mevcut 100 üretir satışa koyar ve milletin gözünde geçersiz olan rekoru geçerli duruma getirir.Tıpkı diğer markalar gibi.
Ama onlar da benim yaptığım gibi,senin ve türevlerinin beyanını otorite olarak kabul etmiyor :D:DD:D:D:D:D
Saygısız saygısız konuşma '''türevlerin'' ne demek. Konuşmasında harften çok smile kullanan biri ile konuşmak zaten benim hatam , biraz büyüyün kendinizi geliştirin.
canimrecepcim
27-04-2017, 10:18
Saygısız saygısız konuşma '''türevlerin'' ne demek. Konuşmasında harften çok smile kullanan biri ile konuşmak zaten benim hatam , biraz büyüyün kendinizi geliştirin.
Büyüyünce biz seni ararız abi :)
Keşke Bi roll izlesek
Ep3 turbo ile fk lar ile valla çekirdek kola al izle
Ep3 sahibi işi biliyorsa tutundurur abi
Sonuçda çok hoj olur :)
biz denemiştik ep3 alıp başını gitti :D
http://image.superstreetonline.com/f/37883834+w+h+q80+re0+cr1+ar0+st0/ssts-0912-30%2bhidden-nitrous-revealed%2bhidden-bottle.jpg
Vagcılar saldırı enterrrrrr :):):):)
Nurburgring Sefiri Typer biyaddd edinnnn :):):)
Ne güzel konuyaaaaa
biz denemiştik ep3 alıp başını gitti :D
Köy kasaba mı iki direk boyumu :)
Dosthane video varmı alırım bir dal :)
Aracımız pistte dostane denemiştir yorumları ona göre yapalım.
Atladığınız birşey var. Full stock araba ile Yüklü araba karşılaştırması yapıyorsunuz!!! Hani track day süresi başka fabrikasyon süreler başkaydı? Madem böyle bir karşılaştırma aynı kategoride sayılıyor neden ozaman cage li type r konusu tartışılıyor okadar? Jasonda stage 2+ type r ile dönsün olsun süre sana 2.16 ozaman ne diyeceksiniz. olmaz bu araba stage 2+ mı ?
Ben o karşılaştırmayı yapmam. Honda yaptı. Stock araç ile çıktılar, Istanbul Park rekorunu kırdık dediler. Sonra o rekor geçilince tekrar çıktılar, yeni süre ile Istanbul Park rekorunu kırdık dediler.
Ring süreleri production car statüsünde değerlendiriliyor. Istanbul Park ise yol araçlarının tamamını aynı listede yayınlıyor.
Cage konusuna ben girmedim. Cage önemsiz benim için. Teamül olarak takılmam, çünkü son yıllarda çoğu araç cage ile çıktı. Eleştirdiğim nokta başka.
Vagcılar saldırı enterrrrrr :):):):)
Nurburgring Sefiri Typer biyaddd edinnnn :):):)
Ne güzel konuyaaaaa
Cakmagi sokmeyi unutmuslar yada gizli nos salteri olarak kullaniyorlar :D
GokhanRS
27-04-2017, 11:02
trophy r26.r v.s var türkiyede. sahibi forumlara ve pist etkinliklerine gruplara takılıp mundar etmiyor ama var. hatta canlı görmüşlüğüm var aracı.
Köy kasaba mı iki direk boyumu :)
Dosthane video varmı alırım bir dal :)
en son dosthane denemem, hayatımın ilk roll denemesiydi..:D şaka bir yana video yok geçileceğimi bilince çekmiyorum kanıt kalmasın..:D
süre müre siktir edin de esas şunu düşünün, type r 300 desinler yine satılır ben bu konuda kesin karar verdim. Hatta type r arızalı diye honda açıklama yapsın, yine de satar :) millete vag reno vs fanboy falan demeyin hiç boşa :)
süre müre siktir edin de esas şunu düşünün, type r 300 desinler yine satılır ben bu konuda kesin karar verdim. Hatta type r arızalı diye honda açıklama yapsın, yine de satar :) millete vag reno vs fanboy falan demeyin hiç boşa :)
Abi sen olayın merkezindesin TEYP neden çalmışlar test aracının ?
Abi sen olayın merkezindesin TEYP neden çalmışlar test aracının ?
mühendislerin maaşlar ödenmemiş son 3aydır, ekonomik olarak başka çıkış bulamayan Hitoshi I. isimli mühendis teybi çalıp satmış kardeşim.
kalipson
27-04-2017, 13:35
Honda'dan açıklama geldi...
Spekülatif açıklamalardan sıkılan reklam departmanı, Haziran ayında bagajı komple teyple dolu (80-90 tane kutusu teyp alacağını düşünüyorlarmış) bi Type-R ile piste çıkılmasını kararlaştırmış. Gıcıklık olsun diye de göğüste yine teyp olmayacak ama bagaj full teyple dolu olacakmış.
Zaytung.
S3 Sedan 300 iken tayyar 300'e poh satar. s3 sedan varken yüzüne bakılmaz. (kendi açımdan) 70-80 euro fiyatı olursa 10 euro (nasıl olsa tayyar alınca harcanacak para) daha verir e220d coupe alırım.
Veya tayyar 300 olup cupra 200 olursa düşünmeden cupra alırım. (o tarz bir araç almak istersem)
kalipson
27-04-2017, 13:41
S3 ve TEYP-R aynı rakam olursa, gidip TEYP-R tercih eden adamın inanılmaz fanatik Hondacı olması lazım diye düşünüyorum. Yanlış mıyım? :D
S3 ve TEYP-R aynı rakam olursa, gidip TEYP-R tercih eden adamın inanılmaz fanatik Hondacı olması lazım diye düşünüyorum. Yanlış mıyım? :D
anlıyamazsınız kardeşim :)
satmaz diyen tekrar okusun mesajları konuda ki. Ben bi sürü potansiyel gördüm, eminim siz de göreceksiniz :)
bu " :) " yeterli olur heralde
önceki postlarda yazanlardan ve fk2 almış biri olarak poh satar diyorum ötesi yok.
http://i.hizliresim.com/ZZq89Z.jpg (http://hizliresim.com/ZZq89Z)
Şunun bile radyosu vardı :D
Sadece gönülden bağlılara satılması gerektiği için zaten olması gereken bu. Hardkor race spec production car sonuçta.
Mr.Bilal
27-04-2017, 14:28
S3 ve Type R karşılaştırmasından ziyade. verilen paralara bakınca en temizinden E92 M3 te fazlasıyla alınıyor o zaman ne yapacuk :) bence S3 olmuş Type R olmuş yada bir başka araç olmuş tamamen kişiye göre değişiyor. Şu forumdaki herkesin 250bin lirası olsa en az 100 farklı araç alınmış olarak görürüz. Sadece S3 yada sadece Type R alınacağını hiç sanmıyorum
individual
27-04-2017, 14:40
S3 ve Type R karşılaştırmasından ziyade. verilen paralara bakınca en temizinden E92 M3 te fazlasıyla alınıyor o zaman ne yapacuk :) bence S3 olmuş Type R olmuş yada bir başka araç olmuş tamamen kişiye göre değişiyor. Şu forumdaki herkesin 250bin lirası olsa en az 100 farklı araç alınmış olarak görürüz. Sadece S3 yada sadece Type R alınacağını hiç sanmıyorum
2.3.4.5.6 el sanırım m3 para alınır sanırım.
Sıfır araba parasıyla ben ikinci elde şunu alırım neden deniyor anlamıyorum :)
250.000TL paran var.
sıfır bu sınıfda ne alırım.
Benzinli arabayla dizel araba hangisi az yakar kmde onun gibi birşey oluyor.
Mr.Bilal
27-04-2017, 15:04
2.3.4.5.6 el sanırım m3 para alınır sanırım.
Sıfır araba parasıyla ben ikinci elde şunu alırım neden deniyor anlamıyorum :)
250.000TL paran var.
sıfır bu sınıfda ne alırım.
Benzinli arabayla dizel araba hangisi az yakar kmde onun gibi birşey oluyor.
Maksadım sıfır araba parasına hangi ikinci el araç alınır tartışması yapmak değildi. konuşulan rakamlarda dünya kadar sıfır araba seçenekleri olduğu gibi ikinci el seçenekleride eklenince insan hangi arabayı alacağı konusunda gerçekten kararsız kalabilir ve hiç aklında olmayan bir arabayı almışta olabilir :)
Aynen ikinci el vs sokmanın mantığı yok karşılaştırmaya, o zaman yabancı vatandaşlığı olan biri de çıkarık koyar malı masaya ben gtr alırım, ben 997tt alırım vs diye uzar gider. Sıfır bu paraya bu sınıfta ne alınıyor ona bakmak lazım. 300bin olayını da ciddiye alan olmuş sanırım ama mesaj ulaşmış yerine zaten. Neyse beni banlayacaklar bu konu yüzünden.
Araca dönecek olursam, süresi çok iyi. Piste çıkan haliyle satışa çıkmayacak olması bütün tartışmanın sebebi aslında ama anlaşılmak istenmiyor ne hikmetse. Bunların dışında tip olarak fena diil bence, beğenmeyen insan için bile farklı bir tasarımı var. Teknolojik vs donanımlar -gerçi safkan yarış aracında da bunların ne işi varsa artık- önceki kasalardan sonra çok iyi olmuş ve aracı daha alınabilir kılmış bence son kullanıcı için. Amerika pazarına girmek de çok akıllıca olmuş, alım gücü, araç fiyatları ve ricer tayfa düşünülünce çok satabilirler. Fiyat politikalarına bağlı yine de amerika pazarı dahi olsa.
ıkısıde aynı oara olsun yada typer daha pahalı olsun alabılecek param oldugu surece typer alırım. fk2 zaten baskaydı hele fk8 tam hayvan tıpe durusa bakarmısınız ? s3 nedır yaw, tıpe bak.beyler kabul edın ıste bız hayvanotesı fanatıgız. bosa yazıyosunuz...
neden? s3 yanında fk8 copmu ?
kalipson
27-04-2017, 15:43
Çöp mü gibisinden polemik yaratmaya meyilli sorular sormazsanız sevinirim. Derdim polemik yaratmak değil. Ama iyi niyetli olduğunuza yorarak cevap vereyim yine de...
4x4 + DSG + Premium hissi. Basitçe kendimin S3 seçme sebepleri bunlardır.
Teyp-R çöp müdür? Bu soruyu kime sorsanız "yav he hee" der, bozulduğunuzla kalırsınız.
Haa 200bin ve altı bi rakama sunarlarsa tabii ki tercihim TEYP-R olurdu. Beğendim de çünkü. Sonuçta S3 300bine dayandı galiba
Çöp mü gibisinden polemik yaratmaya meyilli sorular sormazsanız sevinirim. Derdim polemik yaratmak değil. Ama iyi niyetli olduğunuza yorarak cevap vereyim yine de...
4x4 + DSG + Premium hissi. Basitçe kendimin S3 seçme sebepleri bunlardır.
Teyp-R çöp müdür? Bu soruyu kime sorsanız "yav he hee" der, bozulduğunuzla kalırsınız.
Haa 200bin ve altı bi rakama sunarlarsa tabii ki tercihim TEYP-R olurdu. Beğendim de çünkü. Sonuçta S3 300bine dayandı galiba
kafa farkı bu ıste, 4x4 mus dsg ımıs. ben spor arabayı manuel bınerım manuel bılırım.yok ferros yok lambosu soyle yapmıs boyleymıs vs hıc anlamam. pre mıum kafasında hıc bı zaman olmadım safkan olsun kafı. fk8 ıcınde yaw he he dıyecek kımsede cıkamaz senın dedıgın tarz. oyuzden bozulmam.200 bın ve altı rakam gelmesını dusunmek bıle akıl karı degıl.bıraz mantıklı ol bence rakam dusunurken.
kalipson
27-04-2017, 15:52
Ben de manuelciyim. Ama aynı paralar olsa tarz değişikliği yapabilirim. Kaldı ki boşa konuşuyoruz. Hiç bir zaman aynı paralara olmayacaklar. S3 her zaman 40 50 bin daha pahalı olacak.
Ben mantıklı olurum olmasına da fiyatlar mantıklı olmuyor. Sürekli zam geliyor. Sen de beni anla :D
konustugumuz markaların bıle juretıcılerının kafası farklı. aracların tasarımları ortada. bız hondacıyız dedıgım gıbı. pokta olsa oyleyız
kalipson
27-04-2017, 16:05
Ben yeni modeli çok beğendim. Bunu da geçmiş sayfalarda dile getirdim zaten. Altımda güzel bir araç var. O olmasa alırdım diye de belirttim. Belli de olmaz; bi bakmışsın Hondacı olmuşuz :)
Yeni Megane RS ile durumu şekillendirecem. 4 kapı ve 4 control ile ortalığı karıştırabilir. Haa karıştırmasa da önemli değil. Ben kendi zevkime bakarım. Japon dayıların meşhur sözüdür. Endüstri mühendisliği okuyanlar iyi bilir. Kalite, hizmet ya da ürünün ihtiyaçlara cevap verebilmesi ile ölçülür. Bindiğin zaman güven veriyorsa ve seni uçurtmanın tepesinde gibi hissettiriyorsa o spor araç olmuştur. İsterse sadece sağ ön tekerden çekiş olsun.
Her ne olursa olsun, öncelikle keyfimiz yerinde olsun. :)
Stp;yenı S3 ve tayyar sahıbı oldun mu?(bunu cıdden soruyorum)
Ve fıyatlar belırlenırken pıyasaya bakıyormusun?
Mesela almanya ıngıltere amerıka'da GolfR S3 yada tayyar kac para?
Fanatık olmak guzel ama goz kör olmamalı...
Bak bana,her telden calısıyorum,porsche fanatıgıyın ama mantıgım her zaman onde:icon_tup:
Stp;yenı S3 ve tayyar sahıbı oldun mu?(bunu cıdden soruyorum)
Ve fıyatlar belırlenırken pıyasaya bakıyormusun?
Mesela almanya ıngıltere amerıka'da GolfR S3 yada tayyar kac para?
Fanatık olmak guzel ama goz kör olmamalı...
Bak bana,her telden calısıyorum,porsche fanatıgıyın ama mantıgım her zaman onde:icon_tup:
sahıp olmayan yorum yapmasın modunamı gecıyoruz ?
rebeloghy
27-04-2017, 16:43
Abi Hondacı ve Honda arasındaki ilişkiye mantık sokmaya çalışmasak :)
Sorsanız STP selçuk abinin Honda dışında aracı yok mu yada olmadı mı ? Ben sanki jetta vardı hatırlıyorum. Kendim de yıllardır hondaya binmiyorum ama gönül bağı başka şey..
Abi Hondacı ve Honda arasındaki ilişkiye mantık sokmaya çalışmasak :)
Sorsanız STP selçuk abinin Honda dışında aracı yok mu yada olmadı mı ? Ben sanki jetta vardı hatırlıyorum. Kendim de yıllardır hondaya binmiyorum ama gönül bağı başka şey..
guzel acıklama.
bugune kadar 1 vtec 1 ıntegra 1 us versıon accord 3 ep3 typer 3 s2000 1 k24 accordum oldu. arada jettam oldu 2 tane eskı ve yenı kasa. sımdı 2014 sportageım var, 2002 clıom var ama clıo satıldı gıbı bısı. yanı bende hondacı degılsem :D ayrıca sahıp olmama gerek yok suan :) ama ALLAH buyuk tabı gonulde yatanı yaradan bılıyo-R
Ben typer s2k rx8 exo subaru m3 sahibi olmuş satmış bir kişi olarak yazıyorum
Fanatiklik değil yazdıklarım kimse yanlış anlamasın ama
Pilotluk yavaşça biter iken
Ben yeni kasalarıda sevmiyim
Ne varsa eskide var bence
Çoluk çocuk yoksa
Tek koltuk ep3 turbolamak daha mantıklı evlat olacaksa eğer
Bu yeni kasa 200 üstü olacağı kesin zaten
Bir honda 200 üstü eder mi bence etmez
Ama rekor kırıldımı kırıldı
Pist kabul ettimi etti
Hızlandırılmamış mı hızlandırılmamış
Konu uzatmak saçma
Reno ile vag grubuna bakacaz şimdi :)
Sidik yarışı bitmez :)
_muhaRRem
27-04-2017, 17:10
guzel acıklama.
bugune kadar 1 vtec 1 ıntegra 1 us versıon accord 3 ep3 typer 3 s2000 1 k24 accordum oldu. arada jettam oldu 2 tane eskı ve yenı kasa. sımdı 2014 sportageım var, 2002 clıom var ama clıo satıldı gıbı bısı. yanı bende hondacı degılsem :D ayrıca sahıp olmama gerek yok suan :) ama ALLAH buyuk tabı gonulde yatanı yaradan bılıyo-R
o kadar typeR a yatırım yaptım , ne honda bana özel indirim yaptı ne de yeni typeR için test sürüşüne davetiye gönderdi :) Anlayacağın , boşver bu arabalar için sinir sistemlerini yıpratma.Sonuçta sen üretmiyorsun ver parayı bin beğenmezsen sat hacı sallaa. Teneke altı üstü ko dibine
overblack
27-04-2017, 17:13
hayır şu teyp olayına filan neden takılı kalındı onu anlamadım. Elimde bir döküman vardı fakat bir usb'nin içine attım herhalde zamanında bulamıyorum. Bulsam onuda jpg olarak post edecektim zaten konuya.Jdm ek9 ilk piyasaya çıktığında,teyp,klima,elektirikli cam, ıvır zıvır herşey opsiyonel'di zaten.sunroof yoktu biliyorsunuz.adamın type'r üretmekteki amacı şu fk8'den çok uzaktı.Ama gerek müşteri istekleri,gerekse pazar şartları buna zorladı.
Bana kalırsa dünya üzerinde üretilen hiç bir competition arabada abs dahil hiçbişi olmamalı.O aracı alan adam koltuk ısıtmasından değil,vucudunu saran yarış koltuğundan memnun olmayan bir tipse almasın zaten.Piyasada hem lüks hemde hızlı bir sürü araba var.
o kadar typeR a yatırım yaptım , ne honda bana özel indirim yaptı ne de yeni typeR için test sürüşüne davetiye gönderdi :) Anlayacağın , boşver bu arabalar için sinir sistemlerini yıpratma.Sonuçta sen üretmiyorsun ver parayı bin beğenmezsen sat hacı sallaa. Teneke altı üstü ko dibine
karsılık almadı dıye sevmekten vazgececek degılızya :) yıpratmıyorum ben yaw takılıyorum oyle
sahıp olmayan yorum yapmasın modunamı gecıyoruz ?
Ne kadar onyargılı ve maksatlı bır dusunce yapın var. Buraya mantıklı yazılar yazıyorum ama kafa yapan cok garıp. Selametle kal.
Ne kadar onyargılı ve maksatlı bır dusunce yapın var. Buraya mantıklı yazılar yazıyorum ama kafa yapan cok garıp. Selametle kal.
bana gorede senın davranısların normal gelmıyor ama bırsey demıyorum...
PiscocuK
27-04-2017, 17:21
Abi ciddi birşey sorucam ya?
İşiniz yokmu sizin? Harbiden bıkmadan usanmadan saatlerce aynı konu aynı olay iki ucu boklu değnek son yok sonuç yok 100 yıl daha konuşulsa 100 sayfa daha geçse birşey yok herkes kendi bildiğin doğru olduğunu düşündüğü şeyleri savunuyor.
Cidden uzadıkça *** tadı vermeye başlıyor.E siktir git okuma diyebilirsiniz.HAKLISINIZ
3. Dünya savaşını bilmiyorum ama 4. dünya savaşı Tayyarcılar ve Vagcılar arasında olacak.
-Albert Einstein
3. Dünya savaşını bilmiyorum ama 4. dünya savaşı Tayyarcılar ve Vagcılar arasında olacak.
-Albert Einstein
Tayyarcıları bılıyorum ama vag cı pek yok konuda....
Bırı porsche ye tosbaga demıs,bulursam canına ot tıkayacagım! Bızede bır kısaltma bulsana mike,tarıkat kuracagım. Nasılsın dıyene bıle,neden laf atıyorsun havasıyla atar gıder yapıcagız...
Porsche tosbağa diyen bizden değildir
Allah baba çarpar
:)
kalipson
27-04-2017, 19:39
Porsche'ye tospaa mı diyen olmuş. Tövbe estağfurullah :D
Mr.Bilal
27-04-2017, 20:03
Reklamın iyisi kötüsü olmaz. Ne reklam yaptı japon kardeşlerimiz :) bütün dünya Type R ı konuşuyor :D
scorpion
27-04-2017, 21:59
valla kaç para olur vs bilmem. S3 300'e veriyorlarsa iyiymiş Golf R için 290'lı ralamlar telafuz ediliyor çünkü.
S3 ile Type-R arasında kalınmaz bence. Fiyatla ilgili değil bu olay. S3 kaliteli, konforlu, otomatik vites, sessiz falan ama spor araba hissi yok. Hızlı A3 gibi daha çok. Type-R'ı alan adam zaten o konforsuz yapan unsurlar için alacak, yani manuel olduğu için, sert olduğu için, sesli olduğu için. S3 alan adam konforlu olsun istiyor, Type-R alan adam egsoz sesi niye az, milltek mi taksam warex mi yapsam diye geziyor. Type-R müşterisini S3 mutlu etmez, S3 müşterisinide Type-R.
kalipson
27-04-2017, 22:13
valla kaç para olur vs bilmem. S3 300'e veriyorlarsa iyiymiş Golf R için 290'lı ralamlar telafuz ediliyor çünkü.
S3 ile Type-R arasında kalınmaz bence. Fiyatla ilgili değil bu olay. S3 kaliteli, konforlu, otomatik vites, sessiz falan ama spor araba hissi yok. Hızlı A3 gibi daha çok. Type-R'ı alan adam zaten o konforsuz yapan unsurlar için alacak, yani manuel olduğu için, sert olduğu için, sesli olduğu için. S3 alan adam konforlu olsun istiyor, Type-R alan adam egsoz sesi niye az, milltek mi taksam warex mi yapsam diye geziyor. Type-R müşterisini S3 mutlu etmez, S3 müşterisinide Type-R.
Mantıklı bir açıklama olmuş. :)
Rakamlar çılgın yalnız. Eskiden eksik oldu mu kredi çekilip alınırdı bazı arabalar. Spor ve pahalı da olsa. Hadi buyrun alın nasıl alacaksınız. 300lü rakamlar uçuşuyor resmen. Şaka gibi :)
Mantıklı bir açıklama olmuş. :)
Rakamlar çılgın yalnız. Eskiden eksik oldu mu kredi çekilip alınırdı bazı arabalar. Spor ve pahalı da olsa. Hadi buyrun alın nasıl alacaksınız. 300lü rakamlar uçuşuyor resmen. Şaka gibi :)
Hiç haksız değilsin .Eskiden yeniye niyet varken farklar uçurum degildi .Şimdi ise ; Ben standartlarında 100 rakamlarına çıktı resmen el gitmiyor .
Grimlord
27-04-2017, 22:30
"The 2017 Civic Type-R goes on sale in late spring, and the price tag is expected to hover in the mid-$30,000s. It will be built in the UK, with the engine coming from Honda's plant in Anna, Ohio."
Fiyata gel, şaka gibi. Bizim burada kaç olacaktı? 300bin?
Fk ilk çıktığında 54.000 euro ile gelecek dediler. Ondada fiyatı çok yüksek kalacak burada diye düşürdüler fiyatını. Şimdi değişen ne olacak? Hadi iyileştirme saysın yeni kasaya 56.000 euro desin. Ok ötv zammı vs derken yine aracın olduğu olacağı 220 bin tl civarı anca olur
kalipson
27-04-2017, 22:44
Kılçıksız en az 200 gayme olacaktır. İnşallah olmaz diyecem de görünen köy kılavuz istemez.
aracin 60eudan aza satilma ihtimali yok,otv oncesi 55eu du ve giristeki kur sewiyesi neyse onla carpip verdiler,son listesi otv den sora 61.000eu yani alti imkansiz girdigimde kurunda 3.80 olma sansi bana gore yok,gelsin gorelim,begenirsek aliriz
Serhat Y.
27-04-2017, 23:05
aracin 60eudan aza satilma ihtimali yok,otv oncesi 55eu du ve giristeki kur sewiyesi neyse onla carpip verdiler,son listesi otv den sora 61.000eu yani alti imkansiz girdigimde kurunda 3.80 olma sansi bana gore yok,gelsin gorelim,begenirsek aliriz
temiz 60.000 euro. ku ne olacak görücez ama net 60bin.
Final edition paketi var son cikan almanya bayi fiyati 37 bin euro. Bu yeni cikacak olan burada minimum 45-50 bin euro arasi olur.
Pistte gazlayan araba offenbach plaka bana yakin ctesi vaktim olursa bayiye gidicem( tek Honda bayisi var zaten Hessende) her yerinin fotosunu cekerim araba ordaysa.
Bence araba olmus bu sefer, sesi haric:)
HondatugraL
28-04-2017, 03:48
ıkısıde aynı oara olsun yada typer daha pahalı olsun alabılecek param oldugu surece typer alırım. fk2 zaten baskaydı hele fk8 tam hayvan tıpe durusa bakarmısınız ? s3 nedır yaw, tıpe bak.beyler kabul edın ıste bız hayvanotesı fanatıgız. bosa yazıyosunuz...
HondaTR nin başında olsam sana hediye ederdim bitane adam koca TT ye kamon çekiyor tek başına ashuashuas :D
Şaka bi yana bu işin mantıkla bir alakası yok spor araba alıyoruz sonuçta herkes mantıklı olanı almak zorunda değil bana type-r hitap ediyodur alır geçerim sen a3 görünümlü arabanla oyna bana ne.
HondaTR nin başında olsam sana hediye ederdim bitane adam koca TT ye kamon çekiyor tek başına ashuashuas :D
Şaka bi yana bu işin mantıkla bir alakası yok spor araba alıyoruz sonuçta herkes mantıklı olanı almak zorunda değil bana type-r hitap ediyodur alır geçerim sen a3 görünümlü arabanla oyna bana ne.
yorumların takdire şayan Görkem kardeşim :) güldürüyorsun
ilerleyen zamanlarda s2000 ler kadar değer kazanacak mı acaba?
Mr.Bilal
28-04-2017, 08:46
ilerleyen zamanlarda s2000 ler kadar değer kazanacak mı acaba?
S2000 lerin tahtını sallar :) tek dezavantajı Atmosferiğin keyfi olmayacak
ya gerçekten konu ne uzuyor.... ring rekoru konusunda s3 fk2 farkı bile tartışılmış ki ikisinide (s3 sedan & fk2) sıfır almış biri olarak gülerek okuyorum :)
S3 sedan (sadece sedan için yazıyorum hb değil) ile fk8 fiyatı aynı olursa s3 alınır çok basittir. Fk8 cancanlı oyuncak araba gibi. Ama kızım (4,5 yaşında) kanatı yüzünden uçak araba alalım diye hala sayıklıyor.
S3 dış görünümü hariç a3 ile uzaktan yakından alakası yoktur. Spor araba demek dış görünüştür diyenler zaten bir body kit takarak arabasını uçak sananlardır galiba.
Ne çok ahkam kesen oluyor ya herşeyide bilmeyin kardeşim merak edin ya da öğrenin arada bir ;)
Milyon dolar arge yapan rekor kırdım diye pr yapan adama bile yalancı diyorsunuz bırakın bu işleri kandırmayın kendinizi. Bir önceki rekor da sadece tt üyelerinin bazıları tarafından kabul edilmemişti aradan 2 yıl geçti dünya hala kabul ediyor hiçbir yerde tersini okumadım. Bu kadar basit.
daha bugun marmara honda da pcx ı teslım alırken 250bın tl olucagını soyledı Can.
kalipson
28-04-2017, 10:46
daha bugun marmara honda da pcx ı teslım alırken 250bın tl olucagını soyledı Can.
250 mi?? 245e bırakırlarsa alırım. :D
Seneye bu rakamı da bulamıyacaz gibi bi his var içimde.
250 bin tl ye civic :)
Bu ülkenin cılkı çıkmış efendiler...
ya gerçekten konu ne uzuyor.... ring rekoru konusunda s3 fk2 farkı bile tartışılmış ki ikisinide (s3 sedan & fk2) sıfır almış biri olarak gülerek okuyorum :)
S3 sedan (sadece sedan için yazıyorum hb değil) ile fk8 fiyatı aynı olursa s3 alınır çok basittir. Fk8 cancanlı oyuncak araba gibi. Ama kızım (4,5 yaşında) kanatı yüzünden uçak araba alalım diye hala sayıklıyor.
S3 dış görünümü hariç a3 ile uzaktan yakından alakası yoktur. Spor araba demek dış görünüştür diyenler zaten bir body kit takarak arabasını uçak sananlardır galiba.
Ne çok ahkam kesen oluyor ya herşeyide bilmeyin kardeşim merak edin ya da öğrenin arada bir ;)
Milyon dolar arge yapan rekor kırdım diye pr yapan adama bile yalancı diyorsunuz bırakın bu işleri kandırmayın kendinizi. Bir önceki rekor da sadece tt üyelerinin bazıları tarafından kabul edilmemişti aradan 2 yıl geçti dünya hala kabul ediyor hiçbir yerde tersini okumadım. Bu kadar basit.
2 sene önceki rekor videosundaki şanzıman oranları ile senin FK2'deki şanzıman oranları bir miydi ? :)
Eğer aynıysa, development car'ı sıfır diye satmışlar demektir.
Milyar dolar Ar-Ge yapıp, aynı videodaki 2 (minimum 2) arabalara aynı plakayı swaplayacak kadar enteresan bir firma bu, herşeyi yapabilirler aman diim :)
200 250 çok deniliyorda yollar mercedes bmw kaynıyor onlar çok mu ucuz.Adamlar arabayı bence yapmış,olmuş ta çok ta iyi olmuş.Tamamen kişilik meselesi seven adam basar parayı gider alır.Şahsen benim o kadar param olsa ben alırdım yani.lastiksiz versinler yine alırdım :D
520d olmuş 400+ bin TL, Passat dizeller 200bin TL..
Safkan deli dolu 300+ HP, aktif süspansiyonlu, kilitli hot hatchler, Cupra olsun TypeR olsun Megane RS olsun; 200-250bin TL çok çok çok iyi artık bu piyasadaki rakamlarda.
Conti 6 dan cup2 ye geçerek aldığı süreden ötürü hızlanan rekoru , neyle bağlarsa bağlasın kaynaklamasa dahil rijitliğe etki eden cage ini (dün hususi olarak bu konuyla alakalı sevdiğim bir kardeşimin rollcage atölyesine gittim,bir çok drift offroad ve en meşhur ralli takımımızın cage lerini yapan kişidir) , fk2 diye çıkardığı geliştirme aracının fk2 ile alakası olmadığını(ne şanzıman oranlarının alakası var ne de hızlanmasının bunu fk2 sahipleri kolaylıkla anlayabilir 1 dakika bile baksa videoya) bilip veya anlayamayıp çok biliyorsunuz diye atıp tutanlar ahkam kestiği sürece daha çooook iner rekor süresi. "Arabaya kötü diyen yok birileri gibi burdan elde kılıçla savunup özelden böyle arabanın (fk2) ......... diyenler gibi". Siz daha bir önceki fk2 kasada aldığı sürenin gerçek olmadığı için bu sefer yaptığı mükemmel sürenin sadece lastik farkı kadar kalmasını bile algılayamıyorsunuz. Bari sustuk diye iğneleyici konuşmayın varsa teknik açıklamanız yapın. Ne vagcıyız ne hondacı ne renocu hangisi teknik olarak ne kadar gelişmiş diye fazla araştırınca bu dediklerimizi anlayabilecek hale geliyoruz keşke bazıları gibi aşk olsa da bir markaya karşı görmesek ıvır zıvır kusurları. Ahkam falan yazan oldu mu bide gidip özelden böyle arabanın bir tarafına koyayım deyip burdan hede hödö çok oyo bo orobo yazdı mı dayanamıyorum. Şu an sınıfındaki en iyi hothatch olan type r ı sizin bu körü körüne savunmalarınız yüzünden keyifle takip edemiyoruz bile :) boşuna saldırmayın honda ricerlar fk8 i yola düşmeden sevdik bizde, çıksın ortalığı toza dumana katacak zaten algınızı açın sadece biraz ne demeye çalışıyoruz anlamak için. Yapma kardeşim şu cage i veya sahte fk2 ile(development car) piste çıkma işini çıkar öyle vur masaya oyunu kuralına göre oynadık hadi çıksın diğer markalar konuşsun de bizde al işte bu sefer işi bitirdi adamlar diyelim.
Edit yok: Cage işinden yürüyoruz falanda sanmayın bir çok marka çıkıyor ama sen rakiplerine göre hareket et zaten geçeceksin yine hepsini niye sökme takma işlerine giriyorsun o sebepten olacak iş değil. Süper ve hatta belkide kusursuz araba yapıp sonra lastik farkı kadar süre açarsın öyle bir fk2 ile çıkarsan bir önceki sefer.
Logoda bile dream diyorlar yahu, bildiğin günah çıkartmış capon kardeşlerimiz. Bu da mı tesadüf? :)
http://business.inquirer.net/files/2012/02/Honda-Power-of-Dreams-logo.jpg
rebeloghy
28-04-2017, 14:38
Logoda bile dream diyorlar yahu, bildiğin günah çıkartmış capon kardeşlerimiz. Bu da mı tesadüf? :)
http://business.inquirer.net/files/2012/02/Honda-Power-of-Dreams-logo.jpg
Kaç yaşında adama yakışıyor mu fanatizmimizle maytap geçer gibin eylenmek, saygımız sonsuz :icon_rule: ; Honda ya laf edilince :allaalla: kılıç kalkan geliriz sorgusuz :D
rign i bilen arkadaşlardan ( üstünde yarışmış ) rica ediyorum. Özellikle 997TT beyden . Bize aynı araçta aynı pilotajda csc6 ile cup 2 arasında kaç sn farkeder söyleyebilir mi ?
lastik farkından sonra filtrenin öne gelmesi ***** eksiklerin giderilmesi şasenin burkulma direnci ve arka süspansiyon değişimi kaç sn yapıyormuş bir fikir edinebiliriz.
rign i bilen arkadaşlardan ( üstünde yarışmış ) rica ediyorum. Özellikle 997TT beyden . Bize aynı araçta aynı pilotajda csc6 ile cup 2 arasında kaç sn farkeder söyleyebilir mi ?
lastik farkından sonra filtrenin öne gelmesi ***** eksiklerin giderilmesi şasenin burkulma direnci ve arka süspansiyon değişimi kaç sn yapıyormuş bir fikir edinebiliriz.
guzel soru.
mıllete gore sadece cup 2 den almıs sureyı, yenılenen teknık ozellıklerın bı yararı yok :)
guzel soru.
mıllete gore sadece cup 2 den almıs sureyı, yenılenen teknık ozellıklerın bı yararı yok :)
Hala çarpıtıyorsun uzun uzun yazdık okumuyorsun veya anlamak istemiyorsun. Bu dediklerinin ciddi bir getirisi olduğu gerçek. Lastik araçtan ayrıca büyük fark. Sorun fk2 nin fazla iyi çıkan süresinden kaynaklı fk8 in gelişimini gölgelemesi. Fk8 şu an tereddütsüz en hızlısı yeni bir firma yaklaşana kadar. Murat abi ve ringe turist olarak çıkan herkes kısasını dönüyor uzun düzlük ve son frenajla bir kaç viraj eksik ama ona rağmen lastik farkını en doğru yorumlayacaklardan biridir bakalım ne getirisi olurmuş ondan dinleyelim.
Yine aynı konunun günceli, ve yine saçma sapan yorumlar. Ya bu sınıfta rekorları sanki temiz temiz kılmış zamanında renosu bilmemnesi de kalkmış yine type r a giydirme çabası. Buradaki herkes profesör o listeye sokan görevlilerde hiçbirşey bilmiyor. Kabullenmek neden bu kadar zor ki? Sınıfının en iyisi şu anda. Alacaklarlar şimdiden güle güle kullansın, alamayacaklar hayalini kurmaya devam etsin, almayacaklar da kendi favorisinin rekoru egale etmesini beklesin kötüleyebilmek için. Yıllarca durmuyor dendi, dönmüyor dendi, turbo devri artık yavaş kaldı dendi, adamlar hepsini fk2 de topladı ilk seri otomobilde eksikler vardı, fk8 de onları da halletmiş gibi görünüyor. Tebrik edip geçmek çok daha kolay. Hala s3 sedan, yok megane yok bilmem ne tartışma çıkartılıyor. Ne gerek var daha önce de aynısını söylemiştim yine aynı düşüncedeyim firmalar kapışsın başarı artsın. Hepsi keyifli otomobiller. Fiyat konusunda da megane dci olmuş 100 küsür bin, golf dizel olmuş 100 küsür bin, böyle bir otomobilin o fiyatları etmesi neden çok komik Honda olduğu için mi? :D bu otomobiller keyfe hitap eden otomobiller sonuçta. s3 sedan örneği verilmiş o paraya type r a vereceğime vs diye. Param olsa bana da 30 40 bin altına vag grubu verseler alıp binmem arkadaş. Akülü araba kullanır gibi gezeceksem gider eve xbox set kurar onda gazlarım. Özetle zevk otomobili bunlar... Ben bunu tercih ederim, ali başkasını veli daha da başkasını... Heee denirse de ama gerçekler var, evet bir gerçek var rekor fk8 de şu anda. Başka firma kırsın tebrik edelim Honda' nın ne hamle yapacağını bekleyelim...
http://1.bp.blogspot.com/_K53NiUSH5vY/SceNQzMIvZI/AAAAAAAAAUo/aBNdfKh59oQ/w1200-h630-p-k-no-nu/honda_vs_special_olympics.jpg
Honda değil ama önden çeker nürburgring sürelerini görünce ben... Beyler eğer önden çeker performans için üstün olsaydı Formula 1 de Le-Mans ta vs. hep önden çeker olurdu. Binbir takla ile helal 7 43 yapmışlar ama nürburgring süreleri bence hiç birşey ifade etmiyor..
yüzde 80ımız asla bu videodakinin 10 da 8 ini bile kullanmayız, o yüzden bana artık komik geliyo ring süreleri. bir arabanın iyi bir araba olduğunu kanıtlamaz pistte iyi süre yapması... evet performansını kanıtlar fakat 1000hp bile olsa bir araba onu iyi yapmaz bu...günlük kullanımda nasıl? aynı fiyat kategorisindeki araçlara göre donanım ve sürüş dinamikleri vs. alınan keyif. önemli olan budur bırakın sanal sidik yarışlarını live and let live
Artık saatimi satar Honda alırım diyen kitle de azaldı fiyatların yükselmesiyle :(
HondatugraL
28-04-2017, 15:58
yorumların takdire şayan Görkem kardeşim :) güldürüyorsun
hayret ben okuduktan sonra eksilersin diye bekliyordum şaşırtıyorsun
997TT şu an yanımda (ofisi bastı Porsche'ye tospağa dedim diye :) )
CSC6 ile Cup2 yarış pilotunda 6 sn civarı, bizim gibi pilotlarda ise 10 sn civarı farkeder diyor.
Eski kasadaki video internette de çok tartışılmıştı. Development car olduğundan, şanzıman oranına kadar üretilen araçtan farklıydı. 2 rekor arasındaki farkın sadece lastik kadar olması yeni aracın ne kadar geliştiğini maalesef göstermiyor, çünkü baz aldığımız eski model setupı muallak.
Ring gibi, 20 km üzeri bir pistte araçtan atılacak/eklenecek 20 kg dahi süreyi ciddi oranda etikeleyecektir diyor.
demekkı fk2 fk8 den cok ustun araba
http://1.bp.blogspot.com/_K53NiUSH5vY/SceNQzMIvZI/AAAAAAAAAUo/aBNdfKh59oQ/w1200-h630-p-k-no-nu/honda_vs_special_olympics.jpg
Honda değil ama önden çeker nürburgring sürelerini görünce ben... Beyler eğer önden çeker performans için üstün olsaydı Formula 1 de Le-Mans ta vs. hep önden çeker olurdu. Binbir takla ile helal 7 43 yapmışlar ama nürburgring süreleri bence hiç birşey ifade etmiyor..
yüzde 80ımız asla bu videodakinin 10 da 8 ini bile kullanmayız, o yüzden bana artık komik geliyo ring süreleri. bir arabanın iyi bir araba olduğunu kanıtlamaz pistte iyi süre yapması... evet performansını kanıtlar fakat 1000hp bile olsa bir araba onu iyi yapmaz bu...günlük kullanımda nasıl? aynı fiyat kategorisindeki araçlara göre donanım ve sürüş dinamikleri vs. alınan keyif. önemli olan budur bırakın sanal sidik yarışlarını live and let live
Hayırdır inşallah lan ayık kafayla yazınca nekadar düzgün konusuyomussun sen :hehe:
demekkı fk2 fk8 den cok ustun araba
bunu bilemiyoruz, hondanın öncelikle sattığı fk2 ile pistte süre yapması gerek
sızın mantıga gore eskı fk2 de oynanmıstı. buda oynanmıs ama arada 7 sn fark var
Jeandan-R
28-04-2017, 16:52
sızın mantıga gore eskı fk2 de oynanmıstı. buda oynanmıs ama arada 7 sn fark var
Eski fk2 oynanmamış mıydı?
Araç satılmaya başladıktan sonra production car ile Silverstone, Spa, Monza, Estoril ve Hungaroring'de çıkıp yaptılar. BTCC, WTCC pilotları ile gezdiler pistleri ve açıkcası süreleri ezdiler de.
Ama Ringe tekrardan çıkmadılar.
Eski fk2 oynanmamış mıydı?
arkadaslara gore oyle
Jeandan-R
28-04-2017, 17:03
Honda geçmişte dürüst, japon mantalitesiyle araç yapan bir otomotiv üreticisiydi. Şimdi 3 kağıtçılıkta çığır açıyorlar maşallah. O arabaya cage koyduğun anda rekor kıramazsın, üret 100 tane typeRR cageli bu araba de kimse tartışmaz. Bu aklı hangi salaktan alıyorlar bilemiyorum, ama piyasa karıştırmaktan başka bir iş yapmıyorlar. Amaçları sadece reklam. Halbuki fk2 çok güzel araç, ben çok severim.
Honda geçmişte dürüst, japon mantalitesiyle araç yapan bir otomotiv üreticisiydi. Şimdi 3 kağıtçılıkta çığır açıyorlar maşallah. O arabaya cage koyduğun anda rekor kıramazsın, üret 100 tane typeRR cageli bu araba de kimse tartışmaz. Bu aklı hangi salaktan alıyorlar bilemiyorum, ama piyasa karıştırmaktan başka bir iş yapmıyorlar. Amaçları sadece reklam. Halbuki fk2 çok güzel araç, ben çok severim.
su yorumlara hakkaten bakan senı ve senın gıbı dusunenlerı horacıo paganı felan sanır. nasıl bu kadar kesın yargıdasınız 3 kagıtcılar bılmemneler dıye. koca honda dunya ortalamasında cok kucuk bır yuzdeye hıtap eden rıng surelerı ıcın kendı adına laf ettırecek he :) vallahı komık
Stp , doğru olanı kabul etmek zor mu ? cage li , plakası farklı , ampülü farı , lastiği otu boku herşeyi farklı bilmem şaibeli araba ile KOSKOCA HONDA neden çıkıyor ozaman madem dürüst satacağı arabanın birebiri ile direk çıksın . Arabaya *** atan yokki honda mühendisi gibi savunmaya yapıyorsun burda arabanın şaibeleri konuşuluyor japonların yapmış olduğu katakülli işler yazılıyor.Araba güzel herşeyiyle arabanın güzel olması ring de yapılan saçmalıkları , milleti enayi yerine koyduklarını kabul edeceğimiz anlamına gelmiyor. Bir önceki zaten tam şaibe idi bu daha az şaibe 25 km tam gaz gidip ring rekoru kırdılar fk2 ile aynı arabayı aldım diye sevinenler araba ısındığı için motor kıracaklardı burda . velhasıl honda sahtekarlık yaparak süre yapmış aptallık etmiş araba zaten güzel gene kırardı rekoru böyle herkesede malzeme vermezdi
Ring gibi cokk uzun pistlerde ne yaparsan karsiligini alirsin.
2 dakikalik pistte bile 3 sec fark ediyor. Tabi burada sunu bilnek gerek. Tamamen standart bir lastik ile,ne kadar zorluyabiliyorsun.? Yani standart lastigin limitlerine geldiysen ozaman dahada fark eder....
Buarada su ring suresini yayinlayan sitenin sahibi sizin benim gibi biri. Yani video gonder,her sureyi yayinlasin. Gozunuzde buyutmeyin. Hic bir kontrol mekanizmasi yok. Piste cikan aracida kontrol eden yok. Bakin eski kasanin vites oranlarina ve hizlanmasina,stok ile bambaska. Bakalim bu nasil cikicak? Ayrica diger markalar da motorda(yazilimla) on geometri ayarlariyla hatta daha degisik amortisorle bile cikabilir. Yakit koyar vs vs.... Kim denetliyebilir bunu?
Tek kistas biziz arkadaslar....
Bizim gibi son kullanicilar ne yapiyor? Ne kadar basarili oluyor? Nasil tecrubelerimiz oluyor....
Fabrika herseyi yapabilir,imkani var. pilotlari zaten uyurken bile ruyasinda yarisiyor...
Ornek;amerikan firmalari;yaptigi surelerin uzagina bile yaklasamiyorsunuz. En azinda bmw merc porsche gibi firmalarin surelerine yaklasabiliyoruz....
Sizi kotalamadim ama postlarimda belirttim,lastik kullanim olarak da belirttim.
STP oynanmış olması için ne olması gerekirdi? 2zj swap mı yapsalardı :)
Araç satılmaya başladıktan sonra production car ile Silverstone, Spa, Monza, Estoril ve Hungaroring'de çıkıp yaptılar. BTCC, WTCC pilotları ile gezdiler pistleri ve açıkcası süreleri ezdiler de.
Ama Ringe tekrardan çıkmadılar.
ring için söyledim konuda tartışılan kısım ile alakalı olarak.
Bana göre durum çok tezat, araç ring'e yönelik değilse ve/veya ring süresi umurlarında değilse hiç denemeselerdi. Eğer umurlarındaysa rakiplerin yaptığı gibi yol versiyonu/satışta olan araç ile deneselerdi.
Araç rekor üstüne rekor da kırabilir benim için bir sorun teşkil etmiyo. Ben hangisi daha uygun olursa onu alır bir kaç değişiklik yapar çıkarım piste markası da çok önemli değil aracın o yüzden. Hangisi hızlı ve f/p olarak verimli olursa tercih ederim.
Bu kadar kan davası olacak bişey yok aslında, söylenen şey gayet açık bence. Israrla farklı yöne çekiliyo söylenenler.
ARAÇ GÜZEL OLMUŞ, SÜRESİ DE SÜPER. Ama süreyi yapan araç satılan araçtan farklı. Şimdi dönüp üç üstte duran cümlemi tekrar okuyabilirsiniz :)
Jeandan-R
28-04-2017, 17:27
su yorumlara hakkaten bakan senı ve senın gıbı dusunenlerı horacıo paganı felan sanır. nasıl bu kadar kesın yargıdasınız 3 kagıtcılar bılmemneler dıye. koca honda dunya ortalamasında cok kucuk bır yuzdeye hıtap eden rıng surelerı ıcın kendı adına laf ettırecek he :) vallahı komık
Bunu honda yaptı ama. Teaserlarda hep bir göndermeler, ringte şöyle yapıcaz böyle yapıcazlar felan hondanın yarattığı algı. Bu beklentiye insanları sokup, ya biz cage yaptık da sürücü ölmesin dedik felan traş işler. Bir kere hangi mühendise, hangi bu işle uğraşan arkadaşa sorarsanız sorun, bizim cage adamı koruyor yoltutuşa vallahi billahi etkisi yok derseniz kavga çıkarır :) Honda lütfen bayiden alınabilecek bir aracın süresini koysun artık. Yoksa banane isterse 5 dakikada dönsün ama satın alınamıyorsa o iş pek makul değil. Kendilerine yakışmıyor bu iş.
Tr de adı gecen dedıklerı kabul goren kısılerın basında Ozgun gelıyordur herhalde dımı ? hadı bız kaale alınmıyoruz, adam yazdı okuduysan. daha dıycek bısı yok
Tr de adı gecen dedıklerı kabul goren kısılerın basında Ozgun gelıyordur herhalde dımı ? hadı bız kaale alınmıyoruz, adam yazdı okuduysan. daha dıycek bısı yok
Tosfed onaylı homologe cage yapan ve tek mesleği bu olan adama özellikle gidip sordum diyorum..
Tosfed onaylı homologe cage yapan ve tek mesleği bu olan adama özellikle gidip sordum diyorum..
kulelere kaynaklanmayan cageden bahsedıyoruz ?
kulelere kaynaklanmayan cageden bahsedıyoruz ?
Aynende hepsini ayrıntılı sordum tek tek gösterdi.
PiscocuK
28-04-2017, 19:27
Kendimden utandım yazılanları görünce
Honda benim tayyarı görse kesin altımdan alır.Sie der biz bu aracı günde 7+7 14 km kullanasın diye yapmadık der
ilk fırsatta tulumu çekip ringe giricem madem bukadar önemli benim neyim eksik :)
not : konuda güzel bilgilerde var ama baya şeyler öğrendim.
Isınma sorununu çözdüler mi acaba yenisinde
FK2deki de çözüldüydü 1-2 aftermarket uygulamada. Havalandırma dizayn hatası vardı, pistte ortaya çıkan. FK8deki kaput vs, elden geçmiş dizayn sanki.
PiscocuK
28-04-2017, 20:17
FK2deki de çözüldüydü 1-2 aftermarket uygulamada. Havalandırma dizayn hatası vardı, pistte ortaya çıkan. FK8deki kaput vs, elden geçmiş dizayn sanki.
Bilinmez abi, bi caddeye insin kullanılsın.
Ben zorlamadığım için ısınma ve şişme olayını hiç hissetmedim.Geçenlerde bir egzoz yaptım yol açıldı fırsat buldukça da eklemeler devam eder zaten :)
işler bir yandan düğün dernek bir yandan aşırı yoğunluk var hepsi bitsin sırf senin ve Murat abinin artık FK2 leri pistte görelim çağrıları için gelicem mümkün oldukça her org.Hem bi yüz yüze tanışalım bilmediğimiz bir kamyon şey var halaa
Son pıst gununde cıkan 2 typer cı arkadasım sorun yasadılar,yazmak ıstemıyorum ama eksıkler var ama bu sefer ıddıalıkar,emınım cokk ıyı olucak.
Kesje polemıksız olsaydı...
PiscocuK
28-04-2017, 20:36
Son pıst gununde cıkan 2 typer cı arkadasım sorun yasadılar,yazmak ıstemıyorum ama eksıkler var ama bu sefer ıddıalıkar,emınım cokk ıyı olucak.
Kesje polemıksız olsaydı...
detayları yüz yüze konuşalım abi ilk kez çıkacağım için ona göre davranırım araca.Dediğim gibi yolu açtık sonuna kadar devam ederiz artık
scorpion
28-04-2017, 22:29
valla bu üçkağıt işlerinden bir ben anlamıyorum heralde :)
Şimdi madem arabaları kimse kontrol etmiyor, videoları yayınlayanlarda her videoyu yayınlıyor. O zaman hangi arabanın gerçekten rekor kırdığını nereden bilicez? Adamlar ölçümde farklı, yolda farklı çalışan yazılımla tüm emisyon kontrollerini geçip yıllarca dünyanın her ülkesinde satış yaptı. Madem pistte rekor kıran araçların hiçbir incelemesi yok, kimbilir neler yapmışlardır :) Roll Cage'i çıkarım arabanın görünmeyen her yerin sökseler, bir de üstüne farklı yazılım yapsalar nasıl anlayacaksınız?
Bunu vag'a falan çamur atmak için demiyorum ama Roll Cage'e kadar ne çakallıklar yapılır. Honda çakalda diğerleri çok masum demek çok garip geliyor bana. Hele de emisyon skandalına imza atan vag.
kalipson
29-04-2017, 00:26
Bu işler biraz da beklentiyle alakalı. Bana mesela stok Megane RS yetiyo da artıyor. Bi komple SS egzoz ve spor katalizör ile uçak kullanıyorum sanıyorum. :Daha
Eminim fk2 de burada söz alan herkesi memnun eder aslında. Yenisi de. Süre kasan adamın tabii ki derdi başka olur. Onlara lafım yok. Ama standart bi kullanıcı için fazlasıyla tatmin edicidir. En yeni kasa için de öyle düşünülmesi gerekir. O meşhur pistleri 1 hafta boyunca bize bedava bile tahsis etseler, içimizdekilerin %95'i rekor mekor kıramaz zaten. Baksanıza adamlar profesyonel ve bu işten uzun yıllar para kazanan pilotlar. Kaçımız öyle kullanabiliyoruz? :)
O yüzden, çok da polemiğe döndürmemek lazım bu durumu. Bu araçtan zevk alabilir miyiz alamaz mıyız? Ona bakmak lazım. :)
Bu işler biraz da beklentiyle alakalı. Bana mesela stok Megane RS yetiyo da artıyor. Bi komple SS egzoz ve spor katalizör ile uçak kullanıyorum sanıyorum. :Daha
Eminim fk2 de burada söz alan herkesi memnun eder aslında. Yenisi de. Süre kasan adamın tabii ki derdi başka olur. Onlara lafım yok. Ama standart bi kullanıcı için fazlasıyla tatmin edicidir. En yeni kasa için de öyle düşünülmesi gerekir. O meşhur pistleri 1 hafta boyunca bize bedava bile tahsis etseler, içimizdekilerin %95'i rekor mekor kıramaz zaten. Baksanıza adamlar profesyonel ve bu işten uzun yıllar para kazanan pilotlar. Kaçımız öyle kullanabiliyoruz? :)
O yüzden, çok da polemiğe döndürmemek lazım bu durumu. Bu araçtan zevk alabilir miyiz alamaz mıyız? Ona bakmak lazım. :)
zevkin doruklarına hemide nirvanasına ulaşırız, kendi adıma diyom tabi :D
lan clubsporttada cage var :)
Mutlu Değerli
29-04-2017, 11:45
lan clubsporttada cage var :)
aa abi öyle deme, cage degil o fabrikasyon güvenliKi arttırılmış demir onlar.
zuhahahuahhuaahua abi 300 arab cıkarıp pist rekorunu kıramamak nasıl duygu la :Dhuahuahuauhhau komiklik yapıosunuz abi
zuhahahuahhuaahua abi 300 arab cıkarıp pist rekorunu kıramamak nasıl duygu la :Dhuahuahuauhhau komiklik yapıosunuz abi
Bu konuda çok haklısın işte haybeye sınırlı araba ürettirdiler adamlara :) zaten sonu yok renault deniyor sürekli. Yakındır alın hondayı geçtik şeklinde çıkaracaktır muhtemelen megane 4 rs i. Sonra vw çıkacak sonra seat derken Allah bilir ford da katılacak falan böyle gidecek bu iş. Yeterki etik davransın her firma yoksa bize bir faydası yok.
Misal sen git maslakta dukkan al ,20-30 bin euro ver yazilim icin cihaz al, 100 bin euro ver dyno al. Sonra biri elinde laptopla cakma cihazla gelsin yazilim atsin.
Ikisi ayni kefeye koyulurmu?
Madem bu klasmanda bi araba yaptin 200-300 tanede ozel uretim çıkar onla gir piste meydan bi delikanli gorsun.
Bu konuda çok haklısın işte haybeye sınırlı araba ürettirdiler adamlara :) zaten sonu yok renault deniyor sürekli. Yakındır alın hondayı geçtik şeklinde çıkaracaktır muhtemelen megane 4 rs i. Sonra vw çıkacak sonra seat derken Allah bilir ford da katılacak falan böyle gidecek bu iş. Yeterki etik davransın her firma yoksa bize bir faydası yok.
hacim bak sıkıntı su kimse laf etmiyor cage li dedinz la sabah bir izledim AAAA ondada var yok abi 2000 tane üretmek le birda yola satıp onu bunu yapmakla olmaz onu demek istiyorum gerçi ben ne anlarım rigitliği bile bilmiyorum dimi
Misal sen git maslakta dukkan al ,20-30 bin euro ver yazilim icin cihaz al, 100 bin euro ver dyno al. Sonra biri elinde laptopla cakma cihazla gelsin yazilim atsin.
Ikisi ayni kefeye koyulurmu?
Madem bu klasmanda bi araba yaptin 200-300 tanede ozel uretim çıkar onla gir piste meydan bi delikanli gorsun.
pist delikanlıyı 4 saniye kadar görmüş sence cage li araba yapmak zormu 200 tane sence ? bi bana açıklasana imkanları dahilindemi ben cihazı alıyorum üstüne 150 bin dolar verioyum pacasında *** olmayan adam benim deneyime laf ediyor bu olay o şekilde değilki olay su parada imkanda deneyimde var aynı sartlar altında gördüğün üzere can acıtmış yani demem suki aynı seylerden basetmiyoruz :)
hacim bak sıkıntı su kimse laf etmiyor cage li dedinz la sabah bir izledim AAAA ondada var yok abi 2000 tane üretmek le birda yola satıp onu bunu yapmakla olmaz onu demek istiyorum gerçi ben ne anlarım rigitliği bile bilmiyorum dimi
Clubsport S de roll cage var. Gidiyorsun bayiye ben clubsport S istiyorum diyorsun buyrun efendim size fabrikasyon cageli bir tane var depoda deyip veriyorlar. Honda da gidiyorsun öyle birşey yok. Honda oyunu kuralına göre oynamıyor. Sen anlamazsın filan demedim Özgün ben bildiğimden emin olmak için mesleği sadece bu olan adama gittim sırf bu konuyla alakalı ve bir çok cage monteleme şekli gösterdi. Ana odak noktamız şu o cage kaynaklanmasa bile burkulma direncini kesinlikle artırıyor. Pistteki burkulma o kadar fazla ki sen oraya kauçuk üzerinden montelesen bile etki ediyor. Zaten adam kauçuk diyor da o kullandığı malzemenin poliüretan türevi veya çok daha sağlam birşey olmadığını bilemeyiz. Sen daha iyi biliyorsun ne kadar sağlam monte edilmek zorunda yoksa kaza anında koruma değil çok daha tehlikeli olabilir yerinde kalmazsa olmaması daha iyi o durumda. Sağlam monte edilen bir cage kaynaklı kadar olmasa bile sertlik derecesine göre rijitliği artırıyor bunda bir hem fikir olalım önce ki bunu sende biliyorsun. Murat abinin dediği arka koltuğu sökmek bile rijitliği düşürüyor belli oranda bunu normal kullanıcı ne kadar hisseder dersen belkide hiç diyebiliriz. Ama 20+ km mesafede prof bir pilot için etkisi olmadığını düşünme bu işlerin. Rekorun sebebi cage demedi kimse okusan anlayacaksın aslında söylemek istenenleri. Aynı resime, bakıyoruz sen güneş var diyorsun biz güneş denize vurmuş diyoruz aslında yoksa tablo aynı zaten.
8.000rpm
29-04-2017, 15:18
Klasik honda.. herşeyiyle..
Kendisi de ateşli , konusu da..
Tasarım harika , performans artık turbolu modern dünyanın gereklerini yerine getiriyor ..
Golf , leon , megane , s3 , focus hakikaten ciddi mühendislik harikaları
Ama hiçbiri honda modelleri gibi tahrik etmiyor çıldırtmıyor ki bunu forumlarda bile hissedebiliyoruz
Ya da bana öyle geliyor
Fanatiklik mi , evet mutlak suretle , muhakkak , katiyetle , asla değişmez..
Ama işte honda fanatiği olmak böyle bir duygu , buna kimse kızmasın..
Yeni R , muhakkak eksikleri olacaktır , muhakkak bazı rakiplerine göre geride kaldığı noktalar da olacaktır yediği bitirdiği noktalar da..
Bu makinelerin hiçbiri kusursu değil , hiçbiri herşeyiyle tastamam değil , olamaz da..
İşte bu noktada siz aftermarket ürünler veya ustaların maharetleri ile kusurları giderebiliyor musunuz , hatta daha doğrusu bu eksikleri giderme ihtiyacınız var mı yok mu?
Ötesi ne , ötesinde şahsi beklentilerinize cevap verip sizi mutlu ediyor mu etmiyor mu?
Sizi tatmin ediyorsa , başka fikri olanları da tatmin etmesi gerekmez , o ları ikna etmeye gerek yok..
Ha keza aynı şekilde , R seven uslanmaz bir fanatiğin sevgisinde , mesela Vag seven bir kişiye göre yalan , yanlış , eksik veya hata olması da önemli olmamalı..
Vag seven dsg olmadan hayat mı olur hangi yıldayız der..
R seven de der ki delikanlı arabası bu , bilek ister manuel aletle oynamak der..
Tartışmaya gerek yok , R hakikaten iyi bir araba
250TL bandında da güzel güzel satar ama satış rekoru elbette kıramaz
Şahsen pistteki arabada olan ekstralar ve sökülen şeyler beni ilgilendirmiyor
Ortaya çıkan iş güzel
Ayrıca hakkaten de o sökmeler de takmalar da üst düzey mühendislik gerektirmiyor
Bana galeriden o şekilde vermeseler de istersem gider yaptırırım üstelik de bi araba parası daha harcamak zorunda kalmadan..
Haa bu durumda bana yalan söylenmiş oluyor mu , kandırılmış oluyor muyum? Bence hayır..
Böyel bakmak lazım bence konuya..
Dediğim gibi , yeni R demek ki hakikaten olmuş her yönüyle :)
Hepimizin esasen ortak kanaati sanırım bu yönde..
:)
Asıl sorun su;ıster honda yada Vw. Kımın nasıl cıktıgını bılemezsınız.ömesela vw seat yada reno rekor kıran versıyonu satıyor ama on duzen,motor yazılımı hatta sogutucuları vs,bılemeyız upgrade var mı?
Ama en azından satısta. Sanayı ye gıderım yaptırırım olmaz,Turk kafasını bırakın lutfen. Sımdı bunu almana soylesem,ne canım sanayıde yaptırırız,aval aval bakar...
Bunun projesı-tuv onayı-ıscılık ve malıyetı arabanın yarısı olur orada...
Ama burada kontrol yok....
Yanı Honda bunun satısını yapsa,ısterse 10 adet ısterse 1000 adet ama yapmalı. Yapanlar aptal mı ozaman?
Klasık japon oyunları,hatırlayın ılk gtr suresını ve yaptıkları oyunları.... Almadım mı? Tr ye 2.gtr ı sokan adamım,mk3 cıktı onu da aldım, gtr zamanla ıyılestı yoksa ılk cıkan modeller akıllara zarardı.
Oluyor boyle seyler...
Buarada 21km lık pıstte yapılıcak en kucuk upgrade bıle zaman olarak sıze doner,yorum yaparken dusunun lutfen....
250 olursa buyuk konusmayım almam...
kalipson
29-04-2017, 16:24
Bayilerde mavi fk2 kaldı mı? :)
Bayilerde mavi fk2 kaldı mı? :)
Hala varsa,afedersın cüşş dıyecegım artık... Ne satılmaz arabaymıs arkadas. Ne zaman bıttı desek,fılmde bır turlu ölmeyen kotu adam gıbı tekrar ortaya cıkıyor :)
8.000rpm
29-04-2017, 17:05
Ben gider sanayide yaptırırım veya aftermarket parça takarım derken olayı karikatürize ediyorum , cahilce söylemedim.
Anlatmak istediğim şu , alacağım arabanın o videodaki süreleri tamı tamına çıkarabilir olmasına çok takılmam demek istiyorum. Bu bir show business bana göre. Oradaki rekabeti izlemek güzel , ortaya çıkan şeyler ciddi üretimler.
Pistteki araç her ne ise , ön düzen geometrisi ne kadar farklı? Motor wtcc arabaları gibi yere daha mı yakın montajlanmış? Soğutucuların kabiliyeti , içlerindeki belki çok özel alaşımlar vs..vs.. bunların elbette sonu yok ve an itibariyle yenileri daha farklıları hep geliştiriliyor..
Ha burada şunu söylemek lazım , bir 911gt3 , mclaren p1 vaadedilen herşeyi galeride satılan versiyonunda da veriyor ama typeR için durum böyle mi değil mi? Şaibe var mı yok mu? Bu noktada adamların açıklamaları var elimizde , beyi sökmüş ne takmış anlatıyor ama tabii kontrol ve onay yapılmış mı yapılmamış mı?
Ben gider yaptırırım derken STP de aynı şekilde bahsetti , ağırlık atmak , lastik takmak ve şase bağlantısız cage koymak gibi konulardan bahsettim. Yoksa az önce de ifade ettiğim gibi bambaşka bir tasarım özel ön takım vardır , açıları dayanımları sönümleme kabiliyeti bambaşkadır , motor yere yakındır , soğutucuların içinde uzay teknolojisi benzeri çok değişik tepki veren bir alaşım kullanılmıştır vs vs bundan bahsetmiyorum..
Şimdi daha sade ifade edebilmişimdir umarım
Almanları boş yere aval aval baktırmayalım sözlerimizle :)
Hondayi biz baz model almayi seviyoruz :) typer bile alsak 50 yerini kurcaliyoruz honda bu pist modelini satsa kac kisi o piste cikip deniycek alicak o sureyi bir arkadas yazmis honda biz yapamadik bunu ama yine satiyoruz kusura bakmayin dese yine aliriz honda fabrikada adamlarda kullanicilarda garip kafalar.Hondanin emin olun fk2 modeli bir kac sene sonra daha fazla talep görucektir honda performans modelleri hep öyle oldu zamaninda s2000 leri yalvar yakar satiyordu bayiler simdiki durum ortada he fanatikmiyim fanatigim honda bu turbo modeli cikarmakta gecmi kaldi evet gec kaldi ama eminim vag gurubu renault gurubu hepsinden daha iyi performansli olucaktir bizi en cok ilgilendiren kismi roll kismi ondada arka koltugu moltugu sokeriz firijitlikle isimiz yok :)
:D
https://www.youtube.com/watch?v=ftk6OOMO6MA
Clubsport S de roll cage var. Gidiyorsun bayiye ben clubsport S istiyorum diyorsun buyrun efendim size fabrikasyon cageli bir tane var depoda deyip veriyorlar. Honda da gidiyorsun öyle birşey yok. Honda oyunu kuralına göre oynamıyor. Sen anlamazsın filan demedim Özgün ben bildiğimden emin olmak için mesleği sadece bu olan adama gittim sırf bu konuyla alakalı ve bir çok cage monteleme şekli gösterdi. Ana odak noktamız şu o cage kaynaklanmasa bile burkulma direncini kesinlikle artırıyor. Pistteki burkulma o kadar fazla ki sen oraya kauçuk üzerinden montelesen bile etki ediyor. Zaten adam kauçuk diyor da o kullandığı malzemenin poliüretan türevi veya çok daha sağlam birşey olmadığını bilemeyiz. Sen daha iyi biliyorsun ne kadar sağlam monte edilmek zorunda yoksa kaza anında koruma değil çok daha tehlikeli olabilir yerinde kalmazsa olmaması daha iyi o durumda. Sağlam monte edilen bir cage kaynaklı kadar olmasa bile sertlik derecesine göre rijitliği artırıyor bunda bir hem fikir olalım önce ki bunu sende biliyorsun. Murat abinin dediği arka koltuğu sökmek bile rijitliği düşürüyor belli oranda bunu normal kullanıcı ne kadar hisseder dersen belkide hiç diyebiliriz. Ama 20+ km mesafede prof bir pilot için etkisi olmadığını düşünme bu işlerin. Rekorun sebebi cage demedi kimse okusan anlayacaksın aslında söylemek istenenleri. Aynı resime, bakıyoruz sen güneş var diyorsun biz güneş denize vurmuş diyoruz aslında yoksa tablo aynı zaten.
Peki en basit bire sey sorucam MAdem meslği o olan adamgidiyorsan s2000 in Cage ile cage siz salınımlarını sorarmısın bizde öğrenelim örnek olarak nekadar burkulma sağlıyor mesela S2000 öğrenebilirmiyiz?
benim derdim hondada deil vagvagda anlatmak istediğim su aynı esit sartlarda komuşmu komuş eminizKİ clubsportta typerdan aşa kalır yanı yok onunda örnek cage ivar freni varbelki ban kimsesöyleyemezki MESELA clubsport ile sokaktaki clubsportun programının aynı olduğunu dsgsinin aynı olduğunu vsvs kendimizi kandırmayalım
clubsport alsan o süreyi yapamassın bunaDA Eminiz doğrumuyum =?
Asıl sorun su;ıster honda yada Vw. Kımın nasıl cıktıgını bılemezsınız.ömesela vw seat yada reno rekor kıran versıyonu satıyor ama on duzen,motor yazılımı hatta sogutucuları vs,bılemeyız upgrade var mı?
Ama en azından satısta. Sanayı ye gıderım yaptırırım olmaz,Turk kafasını bırakın lutfen. Sımdı bunu almana soylesem,ne canım sanayıde yaptırırız,aval aval bakar...
Bunun projesı-tuv onayı-ıscılık ve malıyetı arabanın yarısı olur orada...
Ama burada kontrol yok....
Yanı Honda bunun satısını yapsa,ısterse 10 adet ısterse 1000 adet ama yapmalı. Yapanlar aptal mı ozaman?
Klasık japon oyunları,hatırlayın ılk gtr suresını ve yaptıkları oyunları.... Almadım mı? Tr ye 2.gtr ı sokan adamım,mk3 cıktı onu da aldım, gtr zamanla ıyılestı yoksa ılk cıkan modeller akıllara zarardı.
Oluyor boyle seyler...
Buarada 21km lık pıstte yapılıcak en kucuk upgrade bıle zaman olarak sıze doner,yorum yaparken dusunun lutfen....
250 olursa buyuk konusmayım almam...
abi sen herhalde 2011 yada desoktun 2008 de felangetirenler salakmış ozaman:) 1 ton varda ondandolayı
bana ispatlayabilirmisin clubsportun mesela turbosunda upgradeolmamdığını sençıksan onun yaptığı süreyimi yapıcaksın eşit sartlarda adamkoymuş bunu bi kabul edelim :)
sokakta satılıyormu adam 2000 tane üretip satarsa hepiniz susucakmısınız ? Hayır ozamanda iştecok pahalı odur budur sudur yaw abicim Azıcık saygı duyalim
Kaldıki club sport 400 tane üretilmiş :) komik olmayın abi rica ediyorum
evet 400 üde satılmıştır muhtemelen dahaverilmeyecek gidip bayidende alamayacağız ozamandoğrumudur ?
https://images.cdn.autocar.co.uk/sites/autocar.co.uk/files/styles/gallery_slide/public/vw-golf-gti-clubsport-s-plaque.jpg?itok=3Yp4WXp1
Konuyu başka tarafa çekiyorsun şu an :) sorduğun soruyu da anlamadım tam ama sanırım o araçların ringde yaptığı süreleri yapabilirmisin diyorsun bende diyorum ki burda kimse yapamaz hatta yanına yaklaşamaz bile de konumuzla alakasını kuramadım :) sonuç olarak orada çıkan sonuçlar bu araçların limitlerinde ne kadar gelişmiş ve başarılı oldupunun göstergesi ( standart halleriyle ). İşin içine modifiye katmazsan bir veri aslında yani önemli oradan çıkan sonuçlar.
Peki en basit bire sey sorucam MAdem meslği o olan adamgidiyorsan s2000 in Cage ile cage siz salınımlarını sorarmısın bizde öğrenelim örnek olarak nekadar burkulma sağlıyor mesela S2000 öğrenebilirmiyiz?
benim derdim hondada deil vagvagda anlatmak istediğim su aynı esit sartlarda komuşmu komuş eminizKİ clubsportta typerdan aşa kalır yanı yok onunda örnek cage ivar freni varbelki ban kimsesöyleyemezki MESELA clubsport ile sokaktaki clubsportun programının aynı olduğunu dsgsinin aynı olduğunu vsvs kendimizi kandırmayalım
clubsport alsan o süreyi yapamassın bunaDA Eminiz doğrumuyum =?
Yazı eklemişsin şimdi gördüm. Gidersem tekrar tabi sorarım ama elinde bunu ölçebilecek bir test cihazı olduğunu sanmıyorum yinede konuşmak istersen buyur bizzat seni götüreyim eski sanayide zaten :)
Velhasıl konu dışına çıkmanın lüzumu yok o cage ne o arabada sabit bir yere arada ne konmuş olursa olsun vidalanmış dahi olsa fark yaratır. Bu isterse 0.00001 saniye olsun isterse 5 saniye. Kimse fk8 süreyi bundan yapmış demedi sen ısrarla bunu anlamıyorsun. Adam koysun dediğin gibi bana birşey olduğu yok oyunu kuralına göre oynamadığı için şaibe yaratıyor. Sormazsın bence de bana sorarsan şu an sınıfının en başarılı arabası olacak yola düştüğü an fk8 hemde bayağı önde olacak diyebilirim standart haliyle.
Velhasıl konu dışına çıkmanın lüzumu yok o cage ne o arabada sabit bir yere arada ne konmuş olursa olsun vidalanmış dahi olsa fark yaratır. Bu isterse 0.00001 saniye olsun isterse 5 saniye. Kimse fk8 süreyi bundan yapmış demedi sen ısrarla bunu anlamıyorsun. Adam koysun dediğin gibi bana birşey olduğu yok oyunu kuralına göre oynamadığı için şaibe yaratıyor. Sormazsın bence de bana sorarsan şu an sınıfının en başarılı arabası olacak yola düştüğü an fk8 hemde bayağı önde olacak diyebilirim standart haliyle.
benim anlamadığım birsey yok ben yazana kadar kakaydı apachiarabasıydı sşimdi ucak boşverin typerınde a..... önemli olan bu değil önemli olan Golfun 400 tane üretilmiş olması tek ama tek + su öylemi hayır hondakuralınagöre oynadığı için sıkıntı oluyor dieyebilirki 440 tan cıkardım yarın dicek ozaman neolacak ki herifler sadece japonya için kendilerine araba yapan insanlar benim kızdığım nokta ee bayide satılmıyor la goldclubsports de satılmış zaten daha nasıl alıyorsun bayiden onu anlayamadım
ama japondan ancak yapıştırıcı olur ya ondan dolayı doğru aslında hep yapıştırıyor :)
Ozgun ılk gtr'ları getırdıgımız de yasadıklarımız ortada,2009'da krıze gırdık yaw...
2012 sonunda getırdıgım artık olmustu.
Satılması onemlı,ıster 400 ıster 4000 kı cok da pahalı degıl ama herseyıyle pıste hazır. Sub8 paket yada CS vs vs...
Ozgun yazdım ya;hıc bır markanın yaptıgını kontrol edemezsın,porsche yada chevy...
Ama nedır durum? Ring de gazlayan araclara bakıyoruz,bızım gıbı "halk", cupra-RS-Golf onden cekerde bir suru,hatta fıesta ve swıft... Ama type R cokkk az var hatta son gıdısımde(ekım sonu) etrafı sureklı cektım,3 adet vardı...
Buradan fıkır almak daha onemlı,e sımdı rekor kırmıstı 2015 modelı,neden yok pıstlerde? Demek kı bırseyler yanlıstı,sımdı onlar duzeldı muhtemelen kı zaten aylarca yazdım. Hatta canlı yayın yaptım Dunya Promıyerınden,daha ne yapayım?
Dogruya dogru egrıye egrı dıyelım ama anlasılır Turkceyle yaw,valla sabah sersemıyle kımya formulu gıbı tek tek ayırdım cumlelerı,sudoku cozmus gıbıyım :)
abi satılması fiyatı değl ben suan istyiyorum alamıyorum benim için hiçbirfarkı yok parasını verip getiremiyorum cünkü satmıyorlar doğuş heleki hiç getireceğini düşünmüyorum
typerı gidip langırt diye alırım üstünecageimi CUSCO dan sipariş ederim hatta sipariş etmem cuscodan alt balantılarını hepsini alrım o cage den daha iyi olacağına eminim :) işin özü bu ben sidik yarıştırma peşinde değilim sadece Typer böö kaka demenizle birsey değişmiyor
o typerlar ne amerika pazarında dikkat ederseniz nede europe dışında çok azyerde ki sanırsa mo araBA japonyada çoksınırlı sayıda bu sanırım birde yani şöyle söyleeyim bu 2017 dekiaraba japonyadada amerikadada var ozaman 2017 yi hepberaber izleyelim suanda cidddi sekilde usa ve japonyada baslanılan bir araba hatta ve hatta japonyada TypeRs modelini bile satışa sunucaklarmıış görelim neymiş nedeğilmiş ama suanda eşit sartlaRDA hızlı typer haklımıyım :)
bu golf geçer ama değilmi ? :)
http://www.car24news.com/wp-content/uploads/2014/12/VW-Design-Vision-GTI-Concept_08.jpg
O nasıl bir golf arkadaş
Tipine japonlar gang bang yapmış gibi
Yahu olayı neden VAG vs TypeR a bagladınız?
Tek sorun,satıs olmaması. Sonucta bız mahrumıyet ulkesıyız ama avrupa'da heryerden sıparıs edebılırsınız.
Kımse typeR a kotu dıyemez. Kullanmadık,gormedık hatta dunya yollarında kullanımadı kı?
Sadece bu rekor kırılırken takılan lastık,cage yada klıma ve ses sıtemı ıptalı konusuldu.
Yollara dussun,bırcok sey cıkıcak zaten.
Eylulde de bızım yollarımızda olucak.
Buarada aklıma gelen bır seyı soyleyım;mudur ıle konusurken,typeR ı en hızlı cıvıc dıye tanıtacagız,typeR dıye farklı bır yere koymayacagız dedı. Sebebı ıse,cıvıc markasını one cıkarmak ıstıyırlarmıs.
Bende sacma degıl mı,typeR sonucta oturmus bır ısım,gtı gıbı,aptalca olmaz mı dedım. Insanlarda farklı model ızlenımı yaratıyormus....
Neyse,ınsallah reno gıbı dızel satalım gıbı olmaz.
Siz honda forumunda olduğunuzu unutuyorsunuz tek sorun bu,forum içinde derin forum var dikkat edin.
Müslüman mahallesinde salyangoz hikayesimi sayın MiaMi reyis :):):)
Müslüman mahallesinde salyangoz hikayesimi sayın MiaMi reyis :):):)
Döşeme kokusuna ne kattılarsa artık bak burnuma geldi yine.
O nasıl bir golf arkadaş
Tipine japonlar gang bang yapmış gibi
Kalib bi abi :D
Volkswagen Golf Design Vision GTI review | Auto Express (http://www.autoexpress.co.uk/volkswagen/golf/84650/volkswagen-golf-design-vision-gti-review)
HondatugraL
01-05-2017, 04:23
https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/t51.2885-15/e35/18094497_287956691629453_4094966100842774528_n.jpg
taxi olarak ötv siz alabiliyosak direk sarı alalım. Fena oluyorum :(
Mr.Bilal
01-05-2017, 10:36
taxi olarak ötv siz alabiliyosak direk sarı alalım. Fena oluyorum :(
Yeni trend böyle zaten. Ne arabaları taksi yapiyorlar. Type R neden olmasin :) bununla Taxi film serisi kaldigi yerden bile cekilir :)
Typer R in 2 rengi var zaten normalde Beyaz ve sarı
kalipson
01-05-2017, 11:31
Tahminleri alalım?
Kaç TL'den satılacak? :)
220 diyorum :)
PiscocuK
01-05-2017, 11:38
Goruyorum ve 20 arttiriyorum
fiyat 250 civarıysa kırmızı FK2 candır o zaman :D
çok comfort tuşuna ve arka bağımsız süspansiyona takılanlar fk2 alıp aradaki farkada civic rs hb alırlar. Hem gündelik araba hemde comfort tuşu niyetine kullanırlar :D
Bayideki arkimiz 250 diyor rakama
HalilMacit
01-05-2017, 12:30
280.000 tl
_muhaRRem
01-05-2017, 12:33
Fk2 lere yarar bu fiyatlar :)
Mr.Bilal
01-05-2017, 13:14
240bin TL. Hayırlı olsun
280 mi :eek:
http://meslekhocam.com/wp-content/uploads/2015/10/mahmut-tuncer-halay.jpg
320.000 diyorum sene sonu :)
onursumer
01-05-2017, 15:14
minimum 250 diyorum ben :D
Simdi son aciklama geldi 300 bin olucak
HondatugraL
01-05-2017, 16:34
235 240 arası diyorum.
Conti 6 dan cup2 ye geçerek aldığı süreden ötürü hızlanan rekoru , neyle bağlarsa bağlasın kaynaklamasa dahil rijitliğe etki eden cage ini (dün hususi olarak bu konuyla alakalı sevdiğim bir kardeşimin rollcage atölyesine gittim,bir çok drift offroad ve en meşhur ralli takımımızın cage lerini yapan kişidir) , fk2 diye çıkardığı geliştirme aracının fk2 ile alakası olmadığını(ne şanzıman oranlarının alakası var ne de hızlanmasının bunu fk2 sahipleri kolaylıkla anlayabilir 1 dakika bile baksa videoya) bilip veya anlayamayıp çok biliyorsunuz diye atıp tutanlar ahkam kestiği sürece daha çooook iner rekor süresi. "Arabaya kötü diyen yok birileri gibi burdan elde kılıçla savunup özelden böyle arabanın (fk2) ......... diyenler gibi". Siz daha bir önceki fk2 kasada aldığı sürenin gerçek olmadığı için bu sefer yaptığı mükemmel sürenin sadece lastik farkı kadar kalmasını bile algılayamıyorsunuz. Bari sustuk diye iğneleyici konuşmayın varsa teknik açıklamanız yapın. Ne vagcıyız ne hondacı ne renocu hangisi teknik olarak ne kadar gelişmiş diye fazla araştırınca bu dediklerimizi anlayabilecek hale geliyoruz keşke bazıları gibi aşk olsa da bir markaya karşı görmesek ıvır zıvır kusurları. Ahkam falan yazan oldu mu bide gidip özelden böyle arabanın bir tarafına koyayım deyip burdan hede hödö çok oyo bo orobo yazdı mı dayanamıyorum. Şu an sınıfındaki en iyi hothatch olan type r ı sizin bu körü körüne savunmalarınız yüzünden keyifle takip edemiyoruz bile :) boşuna saldırmayın honda ricerlar fk8 i yola düşmeden sevdik bizde, çıksın ortalığı toza dumana katacak zaten algınızı açın sadece biraz ne demeye çalışıyoruz anlamak için. Yapma kardeşim şu cage i veya sahte fk2 ile(development car) piste çıkma işini çıkar öyle vur masaya oyunu kuralına göre oynadık hadi çıksın diğer markalar konuşsun de bizde al işte bu sefer işi bitirdi adamlar diyelim.
Birkaç kere özelden bir şeyler atılmasından bahsetmişsin eğer özelden bir şey yolladıysam buraya koy lütfen bu da senin ahlakın olsun !
Rica ediyorum özelden bir mesaj attıysam koy buraya ben bile merak ettim. Ne y.vşak adammışım buraya yazmaya korkup özelden mesaj atmışım.
Sana özelden bir şey attığımı hatırlamıyorum ama sinirlendiğim veya muhabbet uzayınca bende her ortamda her araba için s.ktuğum arabası s.ktir et derim.
Birkaç kere özelden bir şeyler atılmasından bahsetmişsin eğer özelden bir şey yolladıysam buraya koy lütfen bu da senin ahlakın olsun !
Rica ediyorum özelden bir mesaj attıysam koy buraya ben bile merak ettim. Ne y.vşak adammışım buraya yazmaya korkup özelden mesaj atmışım.
Sana özelden bir şey attığımı hatırlamıyorum ama sinirlendiğim veya muhabbet uzayınca bende her ortamda her araba için s.ktuğum arabası s.ktir et derim.
Sizin bana özelden birşey attığınıza dair bir yazı mı yazmışım?
Yahu olayı neden VAG vs TypeR a bagladınız?
Tek sorun,satıs olmaması. Sonucta bız mahrumıyet ulkesıyız ama avrupa'da heryerden sıparıs edebılırsınız.
Kımse typeR a kotu dıyemez. Kullanmadık,gormedık hatta dunya yollarında kullanımadı kı?
Sadece bu rekor kırılırken takılan lastık,cage yada klıma ve ses sıtemı ıptalı konusuldu.
Yollara dussun,bırcok sey cıkıcak zaten.
Eylulde de bızım yollarımızda olucak.
Buarada aklıma gelen bır seyı soyleyım;mudur ıle konusurken,typeR ı en hızlı cıvıc dıye tanıtacagız,typeR dıye farklı bır yere koymayacagız dedı. Sebebı ıse,cıvıc markasını one cıkarmak ıstıyırlarmıs.
Bende sacma degıl mı,typeR sonucta oturmus bır ısım,gtı gıbı,aptalca olmaz mı dedım. Insanlarda farklı model ızlenımı yaratıyormus....
Neyse,ınsallah reno gıbı dızel satalım gıbı olmaz.
ozaman golfude alamayacaksın abi çünkü 400 üde satılmış :) onu napıcaz ben tr de clubsportta göremedim hiç yollarda ses sistemi derken typ sökülmüş sadece yaklaşık 4.5 kilo peki abi typer Geldimi lastiklerini biliyormuyuz mesela ? belki trefeo R ile gelicek ozaman neolcak örnek veriyorum tabiki
biz çekmedik siz typer rekor kırdı diye yerden yere vurdunuz typerı bende tepki gösterdim yerde n yere vurmak için sütgibi ak olmak lazım buunu söyledim ben bu typer deil megane da olsa aynısını yapardım
çıksın ortalığı toza dumana katacak zaten algınızı açın sadece biraz ne demeye çalışıyoruz anlamak için. Yapma kardeşim şu cage i veya sahte fk2 ile(development car) piste çıkma işini çıkar öyle vur masaya oyunu kuralına göre oynadık hadi çıksın diğer markalar konuşsun de bizde al işte bu sefer işi bitirdi adamlar diyelim.
Bana şu okuduklarınıda göstersene kim söylüyor bunları senini gibilermi ? sen burkulma katsayının kaç olduğunu fk2 nin ve fk8 in hatta s2000 in kaç olduğunu biliyormusun Leonunuznun kaç olduğunu biliyormusuunuz ?sen pist pilotumusun yada ölçülürken ordamıydın ? banabunu söylermiisin ? videoda öyle videolarda söyle bana kanıt göstersene 3kere geçe 3 kere gündüz videosu var 2 -3 tane ayrı araba var hangisinin neolduğunu bana anlatırmısın bilemezzsssin bende bilemem ondandolayı az sakin yazarsan iyi olur kisme kimseyi küçümseyemez almanyada amcam komuş cage demişsssiniz demeyin sizdede ucan golfunuzdede var lastik demişsssiniz sizdede var adaletlibir yarış olmuş yok typer reklam yapıyorda vsvs la olm herif ameriakdya gitmiş araaba satışacıkmadancoiloverıda magnetic rebuildlarıda var allahınızı sewerseniz azıcık sdaygı gösterinde bizde insan gibi yazalım hala ricer micer apachi :) yaw He he derler
golf alıyormuyuz yarın gidelim doğusa siparişedelim 1er tane bugün sizin için sordum öyle bir satışımız yok diyorlar bizde kabul ettik doal olarak 400 tane yapılmış bir araçla o sürelere bile düşemeden boş konuşmanın manası yok değilmi ? ricer olarak dünyanın en hızlı önden ceker araclarınada sahip olarak hondacılar adına konuşuyorum wtcc de 1incilik vs dekazamışlar olarakcok ekmek yemeniz gerkemekte görünen o kendini boşa yoruyorsun *** atmaktan vazgeç bence artık :)
zaten leon un böyle bir modeli bile yok(varsada ben bilmiyorum) sadece avutmanız bidede o motordan var olur bence :)
Bana şu okuduklarınıda göstersene kim söylüyor bunları senini gibilermi ? sen burkulma katsayının kaç olduğunu fk2 nin ve fk8 in hatta s2000 in kaç olduğunu biliyormusun Leonunuznun kaç olduğunu biliyormusuunuz ?sen pist pilotumusun yada ölçülürken ordamıydın ? banabunu söylermiisin ? videoda öyle videolarda söyle bana kanıt göstersene 3kere geçe 3 kere gündüz videosu var 2 -3 tane ayrı araba var hangisinin neolduğunu bana anlatırmısın bilemezzsssin bende bilemem ondandolayı az sakin yazarsan iyi olur kisme kimseyi küçümseyemez almanyada amcam komuş cage demişsssiniz demeyin sizdede ucan golfunuzdede var lastik demişsssiniz sizdede var adaletlibir yarış olmuş yok typer reklam yapıyorda vsvs la olm herif ameriakdya gitmiş araaba satışacıkmadancoiloverıda magnetic rebuildlarıda var allahınızı sewerseniz azıcık sdaygı gösterinde bizde insan gibi yazalım hala ricer micer apachi :) yaw He he derler
golf alıyormuyuz yarın gidelim doğusa siparişedelim 1er tane bugün sizin için sordum öyle bir satışımız yok diyorlar bizde kabul ettik doal olarak 400 tane yapılmış bir araçla o sürelere bile düşemeden boş konuşmanın manası yok değilmi ? ricer olarak dünyanın en hızlı önden ceker araclarınada sahip olarak hondacılar adına konuşuyorum wtcc de 1incilik vs dekazamışlar olarakcok ekmek yemeniz gerkemekte görünen o kendini boşa yoruyorsun *** atmaktan vazgeç bence artık :)
zaten leon un böyle bir modeli bile yok(varsada ben bilmiyorum) sadece avutmanız bidede o motordan var olur bence :)
Özgün Allahını seversen ya :D
https://www.youtube.com/watch?v=EPh90QYPXQs
fiyat 250 civarıysa kırmızı FK2 candır o zaman :D
çok comfort tuşuna ve arka bağımsız süspansiyona takılanlar fk2 alıp aradaki farkada civic rs hb alırlar. Hem gündelik araba hemde comfort tuşu niyetine kullanırlar :D
bu nasııbi mantıklı yaklaşımındır yarabbii 100 üstünden 109 :D
Her araba kendi rekorunu kırıyor bence pistte, hangisi adil hangi değil bence pek bilmek imkansız. Ki aynı zamanda cıkmadıkları için birbirleri ile karşılaştırmakta anlamsız, o anki hava koşulları pist sıcaklığı. Uzun bi pist ufak detaylar bile güzel süre getirir. Honda, Seat, Wv ve Renault hepsi ayrı ayrı güzel arabalar. Gerçek hayata bakalım F/P açısından şuan ringde ve günümüz koşullarında popüler pistlerde hangi araç daha çoğunlukta en güzel sonucu o verir bize :)
Sizin bana özelden birşey attığınıza dair bir yazı mı yazmışım?
benden alıntı yapıp özelden mesaj falan yazınca öyle anladım yanlış anlamışım.
Bu konuyla ilgilide tek savunduğum nokta; rekor kırdım diyen honda, arabası ile ilgili yaptığı açıklamalarda ortada, buna karşı çıkıp tersini iddia edebilecek reno ve vag grubu gibi rakipleri bir şeyler yazmadığı veya resmi bir kurum tersini iddia etmediği sürece rekoru kabul etmemek havanda su dövmek oluyor.
Golf un yaptığı rekorda da yazılım var mı şanzıman oranları aynı mı vs. diye b.k atamam buna karşı çıkacak olan da honda, reno veya bu konudaki otorite resmi kurumlardır.
ozaman golfude alamayacaksın abi çünkü 400 üde satılmış :) onu napıcaz ben tr de clubsportta göremedim hiç yollarda ses sistemi derken typ sökülmüş sadece yaklaşık 4.5 kilo peki abi typer Geldimi lastiklerini biliyormuyuz mesela ? belki trefeo R ile gelicek ozaman neolcak örnek veriyorum tabiki
biz çekmedik siz typer rekor kırdı diye yerden yere vurdunuz typerı bende tepki gösterdim yerde n yere vurmak için sütgibi ak olmak lazım buunu söyledim ben bu typer deil megane da olsa aynısını yapardım
Yahu araba 400 tane uretilip satilmis,daha ne ozaman? TypeR CS diye model var mi yada baska birsey? Yok. Sirf lastik degil. Ozgun;Development car niye yazarsin ozaman? Sen tr de alamadigin zaman kabul etmeyecekmiyiz? Benim tek elestirdigim nokta bu,olmayan(satilmayan) aracla yapmasi. Lastikde taksin,motor 30hp guclu olsun,cage de taksin vs vs
Ama satilsin,ister 100 ister 500...
...:::: Bu alana reklam alınır ::::...
Yurtdışı forumlarda ne deniyor var mıtakip eden?
Konuda bahsi geçen yabancı kelimeler için ansiklopedi, Techturkey Larausse:
Ricer: Urban Dictionary'ye göre kökeni Latince Ricarius kelimesinden gelmektedir. Latincede her denemede sıçıp batıran anlamına gelmekteymiş. Otomobil camiasında kullanımı ise; gereksiz ve bir halta yaramayan modifikasyon yapanlara denir. 90 beygir arabaya 2 metre kanat takanlar, 140 beygire 70'lik egzos yapanlar gibin. Amerikada genelde uzakdoğulu kardeşlerimize söylenen ağır hakaret sözcüğüdür. Cümle içinde kullanırsak, misal "Ali de çok ricer canım" gibin, Ali'nin arabası muhtemelen 400 beygir göstermekte ancak 100 beygirdir, jantları 9x19 krom falandır, -3 kamberden aşağısıyla bakkala bile gidemez ve Ali yastığının altında varex kumandasıyla uyumaktadır.
Development car: Şanzıman oranları, ağırlığı vs. üretilen modelden farklı olduğu yakalanınca sığınılan, kaçış limanıdır. Deve hayvanının neresi doğru ki atasözünden türeyerek development adını alarak İngilizce'ye girmiştir.
Track biased road tyres: Pistte de kullanılabilen DOT'lu lastik, genelde Cup2 kullanılır. Avrupalı üreticiler bu lastiği adı yakışıklı araç paketine eklerler. GTI Clubsport, Leon Sub8, Porsche GT3 RS bilmemne gibin. Misal Trofeo daha iyi lastiktir ama yolda 3000 kmde biteceğinden paket olarak bile satılamayacağından, Cup2 kullanılır. Japonlar ticaret kuralları gereği bu lastiği satamamaktadır, sadece pistte rekor kırarken takarlar. Ama ayıp olduğundan fotolarda Continental fotosu kullanırlar.
Official: Resmi ve kati doğru olarak Türkçe'ye çevrilebilir. Misal Internetteki her sayfada gördüğümüz her yazılı şey officialdır. Forumlar falan insanlar tarafından yazıldığından yanlış olabilir, ama diğer web siteleri Athena, Zeus ve Poseidon tarafından düzenli olarak kontrol edildiğinden yanlış olamaz.
Teyp, airbag ve klima: Rollcage'in ezeli düşmanları olan parçalardır. Rollcage varsa, bunlar sökülür. Cümle içinde kullanırsak, he canım he olarak kullanılabilir.
Full floating rollcage: Google'da aratınca çıkmamaktadır. Arabanın rijitliğine hiçbir faydası olmayan, öyleki hiçbir yere bağlı olmayan yada böyle kauçukla yayla falan bağlanan, pilot kaza yaparsa üzerindeki dualarla pilotu koruyan rollcagedir. Japonca'da yenebilen roll cage anlamına gelmektedir. Yersen.
kalipson
02-05-2017, 10:31
Ne Teyp-Rmış arkadaş. Varlığı bi dert, yokluğu ayrı dert. Yakın bi zamana kadar da aynı durum Megane 2 RS için geçerliydi ama gene de bu kadar değildi. Arabaya parfüm koysalar polemik çıkıyor yav.... :/
PiscocuK
02-05-2017, 10:31
Deve lopment :hihih::hihih::hoo::hoo::hoo::hehe::hehe:
https://www.ruyatabirleri.com/wp-content/uploads/anten.jpg
Takahiro Hachigō Nun instagram paylaşımı (Honda CEO)
Mr.Bilal
02-05-2017, 14:19
https://www.ruyatabirleri.com/wp-content/uploads/anten.jpg
Takahiro HachigÅ Nun instagram paylaşımı (Honda CEO)
Ne anlama geliyor? Herkes işine baksın yaptık rekoru mu yoksa sağa geçtim hadi kim geçiyorsa geçsin mi yoksa Tv izliyorum antenime dikkat edin mi :D
emrekuzdere
02-05-2017, 14:32
Çekemeyen anten taksın olabilir.
SULTANOGLU
02-05-2017, 14:43
bence şöyle bir anlamı olabilir. "abi Takahiro HachigÅ gitse yerine kim gelicek. kılıştarda liderlik vasfı yok. rollbar yaptı lastik taktı rekoru aldı reis."
Ne anlama geliyor? Herkes işine baksın yaptık rekoru mu yoksa sağa geçtim hadi kim geçiyorsa geçsin mi yoksa Tv izliyorum antenime dikkat edin mi :D
Anlamı çok derindir
http://www.youtube.com/watch?v=748Xnzqbddc
Yahu araba 400 tane uretilip satilmis,daha ne ozaman? TypeR CS diye model var mi yada baska birsey? Yok. Sirf lastik degil. Ozgun;Development car niye yazarsin ozaman? Sen tr de alamadigin zaman kabul etmeyecekmiyiz? Benim tek elestirdigim nokta bu,olmayan(satilmayan) aracla yapmasi. Lastikde taksin,motor 30hp guclu olsun,cage de taksin vs vs
Ama satilsin,ister 100 ister 500...
japonyada varmış 800 tane üretiliyormuş ozaman kabulmu :) komik komik yazmanın manası yok gelsin ondan sona *** atın diyorum okadar yaw abi hala satılamayan alamadığım golf e sokim kusura bakma
Ozgun bak tekrar yazayım;rıng de turlu upgrade ler ıle rekor kıran modeller(porsche-mclaren-vw-gtr vs vs) satısda mı?
Evet? Hayır?
TypeR satısta mı? Evet? Hayır?
Ayrıca *** atan yok,en azından ben. Golf'u alan almıs mike,hatta ıyıde prım yaptı fıyatları :)
ben golf sc alabiliyorum, yolda da gördüm 5-10 kere heralde :) bu arada type r kötü diyen kim ben konunun o kısmını kaçırdım??
ahaha işin şakası bi yana, çok farklı şeyler konuşuyosunuz bence boşverin gitsin. Ortayı bulmanın imkanı yok bu kadar ateşli konuda
HondatugraL
03-05-2017, 02:36
25 sayfanın 20 si " bu araba bu şekilde satıştamı hayır " evet bu arabayı böyle alamayacaksınız ama süre ortada tayyar koydu çocugu kabullenın bence. Referandum bukadar tartışılmadı aluminyum...
Cocuk koyamada sorun yok,zaten o listeye her cocugu koyani aliyorlar. Bunun icin ekstra birsey gerekmiyor. Cocuga laf eden de yok.... Alamiyacagimiz mal hakkinda konusmak ne kadar gereksiz degil mi,ayni fikirdeyim...
WTF!
Yine mi yaa.. :)
beyler ikiside kral araçlar işte ya bukadar büyütülecek mevzu değilki bu. kıyas kriterinizi kendiniz belirleyin bence ve ona göre saygı duyun.
biri çıkar derki kardeşim ben bir markanın ne kadar ileri gidebildiğine bakarım ve benim kıyasımda stock dışı modellerde olur der ona göre yorumlar.
diğeri çıkar derki ben OEM Stock haline bakarım bana ne bütün DNA'sı bozulmuş özünden alaka kalmamış araç ile kıyasmı olur.
başkasıda derki ben uluslar arası platformda nasıl değerlendiriliyorsa ona göre değerlendiririm der.
açıkcası ben OEM Stock hallerine bakarım ama her ikiside yabana atılacak araçlar değil biri mermi diğeri kurşun :)
Cocuk koyamada sorun yok,zaten o listeye her cocugu koyani aliyorlar. Bunun icin ekstra birsey gerekmiyor. Cocuga laf eden de yok.... Alamiyacagimiz mal hakkinda konusmak ne kadar gereksiz degil mi,ayni fikirdeyim...
ben aldım fk8 ı , koydum trafeoyu cup2 yı vs,cageı yaptım. verdım bu arkadasa surdu bu zamanı cıkardı ? ozaman yorum ne olacak
ben aldım fk8 ı , koydum trafeoyu cup2 yı vs,cageı yaptım. verdım bu arkadasa surdu bu zamanı cıkardı ? ozaman yorum ne olacak
halamın bıyıkları olsaydı amcam olurdu - ekşi sozluk (https://eksisozluk.com/halamin-biyiklari-olsaydi-amcam-olurdu--93806)
Fabio Francia'ya verseler Roll Cage takmadan sürerdi bence standart halini :D
halamın bıyıkları olsaydı amcam olurdu - ekşi sozluk (https://eksisozluk.com/halamin-biyiklari-olsaydi-amcam-olurdu--93806)
http://img508.yukle.tc/images/7805La_bi_git.jpg
Type R rekor videoları, temsili:
https://www.vanartgallery.bc.ca/the_exhibitions/images/picasso.jpg
Fabio Francia'ya verseler Roll Cage takmadan sürerdi bence standart halini :D
Fabio'ya güvenlik paketli IES verseler don gömlek biner, 7.40 yapar allahsız pilot.
geçen yine kakam gelmiş...
https://www.vanartgallery.bc.ca/the_exhibitions/images/picasso.jpg
Doktor bu ne ya! Hahahahahaha! Kısa ve net ozet olmuss...
HondatugraL
03-05-2017, 17:21
Bende bunu dıyorum abı zaten gereksız birşey için 25 sayfaya gerek yok süre ortada arabanın satış şekli ortada bugun gelse bayıye gidip almayacakmısın cagesızını ?
cubsport alalım abim bana lütfen :)
hala boş beleş konuşmalar clubsport satılıyormu ? YOK typer Satılıyormu YOK
Clubsportta Cagevarmı ? Var
Typer DaCage Varmı ? Var
kimin sidik yarışındasınız? kötülemeninmanasıyok
baskan sanada soralım clubsport varmı satışta bizmi bilimyoruz gerçi bizpistte bilmiyoruz ricer ve arabadan anlamayan insanlarız ama sen bize bir açıklama getirirseen daha iyi olur
Jeandan-R
04-05-2017, 04:13
Fabio'ya güvenlik paketli IES verseler don gömlek biner, 7.40 yapar allahsız pilot.
Güvenlik paketli civic vardı eskiden. Sonra o üretimden kalkınca, pistte cageli civic yollamaya başladılar. Bir sonraki sene belki ringi komple lastik bariyerle kaplarlar. Güvenlik paketli nurburgring.
Used Volkswagen Golf VII GTi 2.0 TSI Clubsport S for sale in Gauteng - Cars.co.za (ID:1855215) (http://www.cars.co.za/mobile/for-sale/used/2017-Volkswagen-Golf-VII-GTi-2.0-TSI-Clubsport-S-Gauteng-Roodepoort/1855215/gallery/)
Guney afrikadan getirelim... olmaz mi...
Used Volkswagen Golf VII GTi 2.0 TSI Clubsport S for sale in Gauteng - Cars.co.za (ID:1855215) (http://www.cars.co.za/mobile/for-sale/used/2017-Volkswagen-Golf-VII-GTi-2.0-TSI-Clubsport-S-Gauteng-Roodepoort/1855215/gallery/)
eee olur tabikide bayiye gidip sipariş edemiyortum Tr de hala 0 :)
CS'yı alan alıyor,ıkıncı elde var...
Tr ye gelmedı dıye yok manasına mı gelıyor ozgun ? Komık olma dıyorsun ama komıklık yapıyorsun.
Adamlar paket halınde satıyor ıste,ıster CS ıster gtı... Honda'nın elını tutan yok,typeR CS miss olur...
Bayıldımm..... Budur. Sıfır polemık.
Allahını seven biri lütfen tam olarak neyin rekorunun kırıldığını yazsın. kırılan rekorun tanımı ne
hala boş beleş konuşmalar clubsport satılıyormu ? YOK typer Satılıyormu YOK
Clubsportta Cagevarmı ? Var
Typer DaCage Varmı ? Var
kimin sidik yarışındasınız? kötülemeninmanasıyok
baskan sanada soralım clubsport varmı satışta bizmi bilimyoruz gerçi bizpistte bilmiyoruz ricer ve arabadan anlamayan insanlarız ama sen bize bir açıklama getirirseen daha iyi olur
Cage'dir, sökmedir, lastiktir derken, burda yazan herkes Honda alıp tabiki bir Cup2 takabilir; yada klimasını, teybini, ön koltuğunu, arka koltuğunu vs sökebilir, yada misal rollcage takabilecek kapasitede diyebiliriz. Ancak bu işin bir şekli şemalı var. Zamanında homologasyon kapsamında satılabilecek araçlar FIA tarafından mecbur tutuldu, Porsche 959 direk, Audi Sport Quattro direk, misal Nissan Skyline GT-R Nismo direk; bu kurallar sebebiyle üretildi. Bu kurallara kim kötü diyebilir ki? Bugün bu kurallar sayesinde 959 üretildi, gelişe gelişe bugünkü Porsche Turbo 4 çekere dönüştü.
Şimdi ise, Ring rekorunda ortada FIA yok; rekoru yada araç setupını inceleyen bir kurum, kişi vs. yok. Firmalar çıkıyor, rekor kırdım diyor. Production car rekoru kırmak ne demek; üretilen ve satışta olan bir model ile çıkarsın, rekoru kırarsın. Ringe uyarlarsak, Ring paketi yaparsın, 50 tane 100 tane satarsın, iş biter. Burada FIA bile zamanında Porsche'ye birader 200 tane 959 ürettin, bizim amcaoğlu bayiye gitmiş ama bitmiş alamamış, ne ayaksın sen Porsche demediğine göre; GTI Clubsport'un stoğunu, limitini sorgulamak benim haddime değil.
İşin özü, zamanında Group A, Group B'de homologasyon vardı. Bugün Ring'de de bari belli kıstaslar; en azından satış paketleri olsun diyoruz. Rekora çıkarken sağ koltuk, klima, teyp sökülmesin istiyoruz. Amerikalı Z28'de ön far kablosuna kadar ayıkladı, izolasyonu zar gibi araba yaptı, onla çıktı. Ama ürettiği arabayı da öyle satıyor. Hondacı mühendis abilere ise, yahu senin rekordaki devir ve hızın, akselarasyonun satıştaki arabayla örtüşmüyor dendi, adamlar development car dedi. E hani production car rekoruydu :) Özetle, konuşulan olaylar şekil ve teamül işi.
Tanışmadık ama sektörde adın direk kalite ve iyi işle adlandırılıyor Özgün; yazdığın söylediklerin kabul görüyor; o sebeple bazı kuralları, teamülleri ve kaliteyi senin bize savunman ve burayı okuyan arkadaşlara aşılaman gerek. (Spiderman'ın amcası Uncle Ben ölürken ne demişti, büyük güç büyük sorumluluk getirir.)
Ricer konusuna gelince, estafurullah; konu içinde bir iki kere ricer yazıldığını gördüm, goygoyla yazayım dedim. Şurda 2 kalem gülüp güldüremeyeceksek, ne anladım ben o rekordan, pistten, muhabbetten.
http://a1.image.cars.co.za/image/upload/t_view/v11/carsimages/1855215_9.jpg
http://a1.image.cars.co.za/image/upload/t_view/v11/carsimages/1855215_6.jpg
http://i.auto-bild.de/ir_img/1/5/1/9/0/2/7/VW-Golf-GTI-Clubsport-S-2016-im-Test-Sitzprobe-1200x800-3923483579634f8f.jpg
Bu ilan süper oldu :)
Üstteki iki resim ilandaki club alttaki ring süresi yapan gti :) Puahahaha birinde kule gergisi birinde cage :)
ahk, Golf GTI Clubsport var, Golf GTI Clubsport S var. Rekor kıran S.
Almanlar işin içine mazot girmezse yapmaz öyle çakallıklar :)
mrbars zaten ilan clubsport S yani bu kadar fanatik ve gözü kör şekilde savunmayın clubsport lar arka koltuklu çıkmış :)
mrbars zaten ilan clubsport S yani bu kadar fanatik ve gözü kör şekilde savunmayın clubsport lar arka koltuklu çıkmış :)
sanırım haklısın. fotoların bir kısmında arkada yarım cage var; bir kısmında kalınca bir kule gergisi. bilemedim.
https://lh4.googleusercontent.com/proxy/kJvUWxwaJllUG-nz-L2TcPtLa8m6CpMipKbOPrvlV1fAenNNiqrdLpaeFJ5gNPM1vZR MrvZ6R9jFiKpXxd7m-UfDb1FCmbYZtmmpZrKjTzf_cHKbVfakYxngewlyryVTnx8VbmO bxQSiy3zQr7q7XoZgCHwwpQ=w470-h313-nc
https://lh4.googleusercontent.com/proxy/BDd0WMA644_Kx4FdnfG6NwiroNqge8R0VPB1UbOfKtGUdjOXxG LTi5WWAO6k8y3PlSqsDrI-x6joAxsTnHPvGjoxeKV-H9AiEaQGB8FhMW8Gjj6IipDryhWeoaBAuX_v3JJrUT6P6yEm9O-8cfY7SArLXvVFSGVQDZU7rw=w512-h287-nc
Gercekten iyi yakalandin hocam... 😊😊😊
Ama golfte yarim cage honda da tam cage var gibi...
arka koltuk hiçbirinde yok bu arada?
adam barız haklı :) eee sımdı vagvagcılardan acıklama beklıyoruz? hanı rekor kıran clubsport s satılırken cagelı satılıyordu? arka kule gergısı harıc bısı yok :)
surdada bı cage var sankı :D
http://media.autoblog.it/7/771/volkswagen-golf-gti-clubsport-s.jpg
Ama golfte yarim cage honda da tam cage var gibi...
halamın bıyıkları olsaydı amcam olurdu dıyorum bende :D bana denmıstı cunkı :D
2016 Volkswagen Golf 2.0 TSI GTI Clubsport DSG | Claremont & Newlands | Gumtree | 196600469 (https://www.gumtree.co.za/a-cars-bakkies/claremont-newlands/2016-volkswagen-golf-2-0-tsi-gti-clubsport-dsg/1001966004690910954821209)
Al patron arka koltuklusu
Bende baştan beri söylüyordum ve haklı çıktım ;
Honda bi yamuk yapsa vw veya rakipleri ifşa ederdi burda da anladık ki aynısını kendisi yaptığı için itiraz etmemiş.
ayrıca lastıklerıde :)
https://www.otopark.com/wp-content/uploads/2016/12/volkswagen-golf-gti-clubsport-s-12.jpg
2016 Volkswagen Golf 2.0 TSI GTI Clubsport DSG | Claremont & Newlands | Gumtree | 196600469 (https://www.gumtree.co.za/a-cars-bakkies/claremont-newlands/2016-volkswagen-golf-2-0-tsi-gti-clubsport-dsg/1001966004690910954821209)
Al patron arka koltuklusu
Clubsport S ile Clubsport farkı olmasın o?
ayrıca lastıklerıde :)
https://www.otopark.com/wp-content/uploads/2016/12/volkswagen-golf-gti-clubsport-s-12.jpg
Lastikler Cup2? Cup2 ile satılıyor zaten?
Lastikler Cup2? Cup2 ile satılıyor zaten?
demek ıstıyorumkı esıt sartlarda zamanı koymus typer. aynı uckagıdı (cagele satılmıyorya hanı typer ) golftede yapmıslar :)