PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : F/P oranı yüksek detailing çeyizi

oselami
26-04-2017, 11:46
Herkese merhabalar. Yakın zamanda sıfır km metalik gri bi araç aldım. Arabamın temizliğini kendim yapıyorum basınçlı yıkama makinem ile(foam Lance yok maalesef) kendime detailing çeyizi hazırlayacağım.
1. Yıkama eldiveni(fiyatı ilk başta pahalı gelse de sanırım meguiars alacağım)
2. Yıkama şampuanı (atas proteo)
3. Yıkama sonrası kurulama (bim deki 5li mikrofiber bezler :)
4. İç mekan temizliği (atas vinet)
5. Wax yada cila (bu konuda bir fikrim yok maalesef. Hangi marka almalıyım. Elle yapılacak cinsten olmalı)
6. Boya koruma (bu işi kendim yapabilir miyim bilmiyorum. Hiç tecrübem yok. Boya koruma işlemini nasıl yapmalıyım.)
Konuya çok hakim değilim kusura bakmayın. Birkaç gündür detailing konularını okuyorum ve kafam çok karıştı anlayacağınız. Tavsiyelerinizi yazarsanız sevinirim

grkm
26-04-2017, 11:58
Herkese merhabalar. Yakın zamanda sıfır km metalik gri bi araç aldım. Arabamın temizliğini kendim yapıyorum basınçlı yıkama makinem ile(foam Lance yok maalesef) kendime detailing çeyizi hazırlayacağım.
1. Yıkama eldiveni(fiyatı ilk başta pahalı gelse de sanırım meguiars alacağım)
2. Yıkama şampuanı (atas proteo)
3. Yıkama sonrası kurulama (bim deki 5li mikrofiber bezler :)
4. İç mekan temizliği (atas vinet)
5. Wax yada cila (bu konuda bir fikrim yok maalesef. Hangi marka almalıyım. Elle yapılacak cinsten olmalı)
6. Boya koruma (bu işi kendim yapabilir miyim bilmiyorum. Hiç tecrübem yok. Boya koruma işlemini nasıl yapmalıyım.)
Konuya çok hakim değilim kusura bakmayın. Birkaç gündür detailing konularını okuyorum ve kafam çok karıştı anlayacağınız. Tavsiyelerinizi yazarsanız sevinirim

Merhaba,

Size FP ı en iyi ancak aynı zamanda en güvenli şekilde bir liste çıkartalım.

1- Lake Country Wash Mitt
2- Valet Pro Concetrated 5L
3- Bimdeki bezler su çekmez, Detail Box Premium Waffle Towel
4- Valet Pro Classic Carpet Cleaner
5- Valet Pro Mad Wax
6- 5 numaradaki ürün boya korumadır.

Bu ürünleri online satış sitelerin pek çoğunda bulabilirsiniz :)

oselami
26-04-2017, 15:23
Merhaba,

5- Valet Pro Mad Wax

Teşekkür ederim yavaştan çeyizi dizelim bakalım :)

Emre İlbi
26-04-2017, 20:22
Teşekkür ederim yavaştan çeyizi dizelim bakalım :)

Detail Box | Turkiye'nin En Kapsamlı Detailing Alış Veriş Sitesi (http://detailbox.com.tr/)

Görkem bey çok ilgili, geçen gün bir konudada yazdım, burayada yazıyım,

ürünleri çok çok sağlam paketlemiş, kargoda başına iş gelmesi imkansız, şiddetle tavsiye ederim :)

Ranthor
26-04-2017, 20:32
vinet tavsiye ederim, rakiplerine gore acaip ucuz ve cok etkilidir. atas detap da hali icin cok iyidir, biraz cok sulandirin yeter.

Atas proteo sevmiyorum, bence iyi temizleyen bir urun degil, chemical guys in limonlu sampuanlarini tavsiye ederim, asiri konsantre oluyorlar

Gearbox
26-04-2017, 20:43
Merhaba,

5- Valet Pro Mad Wax

+1 +1 güzel çeyiz olur.

oselami
26-04-2017, 20:52
Detail Box | Turkiye'nin En Kapsamlı Detailing Alış Veriş Sitesi (http://detailbox.com.tr/)

Görkem bey çok ilgili, geçen gün bir konudada yazdım, burayada yazıyım,

ürünleri çok çok sağlam paketlemiş, kargoda başına iş gelmesi imkansız, şiddetle tavsiye ederim :)
Teşekkür ederim :)

vinet tavsiye ederim, rakiplerine gore acaip ucuz ve cok etkilidir. atas detap da hali icin cok iyidir, biraz cok sulandirin yeter.

Atas proteo sevmiyorum, bence iyi temizleyen bir urun degil, chemical guys in limonlu sampuanlarini tavsiye ederim, asiri konsantre oluyorlar
İç mekan için vinet tercih edeceğim. Chemical guys şampuanları biraz pahalı geldi. Teşekkür ederim :)

+1 +1 güzel çeyiz olur.
Teşekkür ederim :)

Gearbox
26-04-2017, 20:55
İç mekan için vinet tercih edeceğim. Chemical guys şampuanları biraz pahalı geldi. Teşekkür ederim :)

Şampuan olarak 3D Wash and Wax tercih edebilirsiniz. Fiyatları biraz daha uygundur.

erents
27-04-2017, 18:47
Kurulama havlusu olarak Microfaser da güzel f/p ürünleri var, hatta yıkama eldivenleri de var.
Yıkama, kurulama, silme çeyizinizi ordan yapabilirsiniz bence.

oselami
28-04-2017, 11:15
Şampuan olarak 3D Wash and Wax tercih edebilirsiniz. Fiyatları biraz daha uygundur.
seçeneklere ekledim teşekkürler :)

Kurulama havlusu olarak Microfaser da güzel f/p ürünleri var, hatta yıkama eldivenleri de var.
Yıkama, kurulama, silme çeyizinizi ordan yapabilirsiniz bence.
fiyatları epeyce uygun umarım kalitesi de iyidir

erents
28-04-2017, 20:45
seçeneklere ekledim teşekkürler :)

fiyatları epeyce uygun umarım kalitesi de iyidir

Özellikle wax silme bezi, ultra woolly ve mavi uber blue kurulama havluları kabul görmüş ürünlerdir, pişman olmazsınız.

oselami
29-04-2017, 11:19
Özellikle wax silme bezi, ultra woolly ve mavi uber blue kurulama havluları kabul görmüş ürünlerdir, pişman olmazsınız.

anladım teşekkür ederim :)

Wromm
10-05-2017, 16:37
Merhaba,

5- Valet Pro Mad Wax

Valet Pro Mad Max ve türevi ürünler boya koruyucu/cila mı yoksa hare giderici pasta gibi bir işlevi de var mı? Hare/leke giderici elle uygulama için ne önerirsiniz ?

imprezaWRC
10-05-2017, 16:59
Valet Pro Mad Max ve türevi ürünler boya koruyucu/cila mı yoksa hare giderici pasta gibi bir işlevi de var mı? Hare/leke giderici elle uygulama için ne önerirsiniz ?

Lekeden kasıt kireç lekesi mi?
Mad Wax tamamen koruma amaçlı üründür, içeriğinde aşındırıcı bulunmuyor :)

P.S :Birkaç gün içinde Mad Wax ile ilgili konuyu açarım :)

Wromm
10-05-2017, 21:37
Ne lekesi olduğunu tam bende bilmiyorum. Tavan ve kaputta bazı lekeleri farkettim yıkmadan sonra. Sürekli yağmur yağdığı için uzun zaman üşenip yıkamamıştım. Balkondan filan bir şeyler damlamış gibi vernik atması değil ıslanınca geçiyor. Kuru havada güneş vurunca dikkatli bakınca farkediliyor.
Atas waxy 2000 aldım haftasonu deneyeceğim. Bakalım sonuç ne olacak.

imprezaWRC
11-05-2017, 10:23
Ne lekesi olduğunu tam bende bilmiyorum. Tavan ve kaputta bazı lekeleri farkettim yıkmadan sonra. Sürekli yağmur yağdığı için uzun zaman üşenip yıkamamıştım. Balkondan filan bir şeyler damlamış gibi vernik atması değil ıslanınca geçiyor. Kuru havada güneş vurunca dikkatli bakınca farkediliyor.
Atas waxy 2000 aldım haftasonu deneyeceğim. Bakalım sonuç ne olacak.

Fotoğraf çekip burada paylaşırsanız yönlendirecek veya yardımcı olacaklar da çoğalır :) Lekenin ne olduğunu bilirsek reçeteyi ona göre düzenleriz :)

Ranthor
11-05-2017, 11:23
atax waxy ve wax2000 paranin alabilecegi en kotu urunlerdir,...

Wromm
11-05-2017, 11:23
Fotoğraf çekip burada paylaşırsanız yönlendirecek veya yardımcı olacaklar da çoğalır :) Lekenin ne olduğunu bilirsek reçeteyi ona göre düzenleriz :)

Teşekkür ederim abi haftasonu ilgileneceğim. Sonuçları paylaşırım. Başarısız olursak danışacağım.

Bu arada konuya ilave olarak Görkem'in ( grkm ) önerisi ile Valet Pro Classic Carpet Cleaner araç içi kumaş tavan/koltuk için almıştım aracı ilk aldığımda. Krem renkte bile çok güzel sonuçlar verdi. F/P olarak çok başarılı bir ürün.

Wromm
11-05-2017, 11:49
atax waxy ve wax2000 paranin alabilecegi en kotu urunlerdir,...

:) En fazla 12 liramı çöpe atmış olurum. Aldığım yerdekiler bunu önerdi yoksa ürün hakkında bir fikrim yok.

By CrAzY
11-05-2017, 12:37
Atas ürünleri Ph olarak tamamen özürlü bir firma.Muadil firmalara yönelmen araç boyası için daha verimli olacaktır.

delta0o
11-05-2017, 12:46
konuyu dağıtıyorsam affola sert yada hafif sert sünger(marka sünger değil)çift kova yıkamada çizik bırakır mı??

Ranthor
11-05-2017, 12:49
waxy 2000 cok hizli kurur, topak topak olur. Isinizi gorur mu denemek lazim, 12 TRL bedava..

normal waxy de civik silikondur, 3 gun icin super parlatir ve cizik kapatir, sabunu gordu mu kendini saliverir.