Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bitcoin ve Altcoin Hakk Bilgi paylaşımı...

Sayfa : 1 2 3 4 5 [6] 7

gcapraz
14-05-2019, 10:46
birşey olmazzzz :D:D

Gecen sefer 5000 usd oldugunda fark etmistim bitcoin ucacak diye. 8000 den girip 18000 den satip ciddi kazanc elde ettim. ama bu seferki durum cok daha sakin ve uzun vadeli gidecek. tahminim.ytd :)

Yigit-Y
14-05-2019, 10:48
konuyu hortlatmayın sonra taşlıyorlar :D

punto_multijet
14-05-2019, 12:41
hahaha burasıda yeşillenmiş msjlar akmaya baslıyor sanırım :D

turbo&quattro
14-05-2019, 14:59
Ben bitcoin cash ciyim. $80-120 bandinda almistim 20bch su an $400 civarinda. Uzun zamandir takip ediyorum bch 2-3bin lere kadar yolu var. tabiki YTD ;)

punto_multijet
26-06-2019, 07:30
hayret bu başlıkta bayadır yorum olmamıs

opamp
26-06-2019, 08:02
Tam ben yazacaktım bugün keyifler yerinde mi ? diye ;)
Kral geri döndü hadi bakalım biraz altlara can gelmesi lazım..

punto_multijet
26-06-2019, 08:02
btc sakinlemeden altlarda pek hareket olacagını sanmıyorum

opamp
26-06-2019, 08:05
btc sakinlemeden altlarda pek hareket olacagını sanmıyorum

13.000'e dokundu ama bundan sonra düzeltme gerekiyor artık, altlar fena ezildi.. çok hızlı oldu yükseliş.. Dominance % 61'i geçti :D Para altlara kaymalı artık hayırlısı.

optimus_prime
26-06-2019, 20:04
hizli yukseldi maliyet 6 bindi/ satip biraz beklesek mi

turbo&quattro
26-06-2019, 21:48
hizli yukseldi maliyet 6 bindi/ satip biraz beklesek mi

Hocam kripto ucacak gibi, paraya acil ihtiyacin yoksa dokunmamak daha mantikli sanki. BTC nin son bir haftadir yukselmesinin sebeplerinden biride facebook un kendi kripto parasini aciklamasi. Yanlis okumadiysam 2020 de fln baslicaklar. Hali hazirda bir cok firma crypto odeme aliyor vs.. $100 $200k lari gorecek diyenler var.. Gecen ay daha $400lerdeyken yazmisim su an $510 civari ( %25 fln yapmis +) Ben $100-110 lardan fln baya bi BCH aldim toplamda 57bch farkli maliyetlerde. Su an artidayim ama dokunmucam onunda $6k lara kdr fln yolu var diyorlar. Hedefim voleyi vurup emekli olmak ;)

optimus_prime
26-06-2019, 23:18
Hocam kripto ucacak gibi, paraya acil ihtiyacin yoksa dokunmamak daha mantikli sanki. BTC nin son bir haftadir yukselmesinin sebeplerinden biride facebook un kendi kripto parasini aciklamasi. Yanlis okumadiysam 2020 de fln baslicaklar. Hali hazirda bir cok firma crypto odeme aliyor vs.. $100 $200k lari gorecek diyenler var.. Gecen ay daha $400lerdeyken yazmisim su an $510 civari ( %25 fln yapmis +) Ben $100-110 lardan fln baya bi BCH aldim toplamda 57bch farkli maliyetlerde. Su an artidayim ama dokunmucam onunda $6k lara kdr fln yolu var diyorlar. Hedefim voleyi vurup emekli olmak ;)

benim de amacim o 1.5 yildir sabirla bekliyorum, btc den yana korkum yok ama alttan tekrar toplamak icin cikayim mi diye dusunuyordum ama ufak bir duzeltme yapti simdi, neyse 20bine kadar bekleyelim biraz daha

opamp
27-06-2019, 06:36
12.000 - 13.000'lerde biraz sakinleşmesi lazım artık. altcoinler için.. ben komple alttayım :) Ha bu arada benim de amacım o :D

TolgaUs
27-06-2019, 22:39
13400 lerden 10bin dolara geriledi sadece 1 günde. Büyük zararlardayız. Allahtan maliyetimiz yok.

punto_multijet
05-08-2019, 14:16
bu kadar harekete rağmen çok sessiz buralar

opamp
05-08-2019, 15:18
Market Maker altları bi salıver artık.. eze eze bitirdin bizi :D

slave
06-08-2020, 20:08
Chainlink hakkında bilgi görüşler varsa paylaşırmısınız. Alım kaç bandında olmalı bugün 70 TL uzun vadede devam edecek diyorlar nedir ne değildir ilgisi olan yazabilirmi

lethaldoze
06-08-2020, 22:31
Ben 2 hafta önce 2.000 tl aldım btcturkden. Aşırı uzun vade düşünüyorum onun için fiyata bakmadım bile. Bence geleceğin parası olur ve çok ciddi yükselişler olur umarım.

Yalnız btcturkde btclerim. Şu cüzdan olayına baktım en sağlamı nasıl oluyor yapim falan diye. Çok karışık geldi bi tam ilgilenemedim. Şöyle sağlam bi cüzdana atıp unutmak istiyorum.
Bilenlerden tavsiye veren olur olursa çok makbule geçer.

Ouz
07-08-2020, 02:10
Ben 2 hafta önce 2.000 tl aldım btcturkden. Aşırı uzun vade düşünüyorum onun için fiyata bakmadım bile. Bence geleceğin parası olur ve çok ciddi yükselişler olur umarım.

Yalnız btcturkde btclerim. Şu cüzdan olayına baktım en sağlamı nasıl oluyor yapim falan diye. Çok karışık geldi bi tam ilgilenemedim. Şöyle sağlam bi cüzdana atıp unutmak istiyorum.
Bilenlerden tavsiye veren olur olursa çok makbule geçer.

En güvenli yöntem ledger ya da trezor cüzdan ile fiziksel olarak saklamak ama pahalı. Onun dışında electrum ya da jaxx gibi cüzdanlarda da tutabilirsiniz. Borsada tutacaksanız da authenticator kullanın sms kullanmayın.

opamp
07-08-2020, 06:38
Chainlink hakkında bilgi görüşler varsa paylaşırmısınız. Alım kaç bandında olmalı bugün 70 TL uzun vadede devam edecek diyorlar nedir ne değildir ilgisi olan yazabilirmi

Link çok acayip bir hal aldı. Sürekli yükseliyor. Nereden alım yapacağını kestirmek çok zorlaştı. Ancak uzun vadede (1 sene civarı) 70 dolar bandına geleceği konuşuluyor. (Yatırım tavsiyesi değildir.) Şahsen ben çok daha yükseklere çıkacağını düşünüyorum. Tabi Btc izin verirse.
Ben 3 dolar civarı aldığım adetli linkleri geçenlerde sattığıma çok pişman oldum. Bu kısa sürede 10 dolara geleceğini hiç tahmin etmedim açıkçası. İyi bir düşüş yaşarsa ki artık zor görünüyor, baya adetli alıp saklamayı düşünüyorum.

delyyy
07-08-2020, 07:55
2000-TL'yi alıp unutmaktan ziyade, ara sıra girip al-sat yaparsanız daha iyi olur sizin için.
Bu rakamlar için ben cüzdan vs uğraşmıyorum, sitede duruyor.
YTD.

lethaldoze
08-08-2020, 13:57
Şimdilik btcturk de duruyor. Artırırsam bide şu cüzdan olayını bi kafa yorup çözersem sağlama alırım.
Al satta zarardan başka bişey yazmaz bana. Dünyanın en şansız adamıyımdır.
Son 2 aydır her elime geçen meblayla altın alıyorum, her aldığımdan 1-2 dk sonra ani düşülere yakalandım hep. Satmadığım için toparlıyor ama 1-2 dakika yüzünden pahalı alıyorum hep. Almayıp bekleyincede yükselmesini izliyorum. İnanılır gelmiyordur ama gerçekten öyle garip saçma sapan bi şansı olan acayip bir varlığım. Borsaya ne zaman girsem sert düşüşlere denk geliyorum. Almayıp bekliyorum çıkışları izliyorum. Benim tek seçeneğim al unut.

erhanarici18
08-08-2020, 15:11
Şimdilik btcturk de duruyor. Artırırsam bide şu cüzdan olayını bi kafa yorup çözersem sağlama alırım.
Al satta zarardan başka bişey yazmaz bana. Dünyanın en şansız adamıyımdır.
Son 2 aydır her elime geçen meblayla altın alıyorum, her aldığımdan 1-2 dk sonra ani düşülere yakalandım hep. Satmadığım için toparlıyor ama 1-2 dakika yüzünden pahalı alıyorum hep. Almayıp bekleyincede yükselmesini izliyorum. İnanılır gelmiyordur ama gerçekten öyle garip saçma sapan bi şansı olan acayip bir varlığım. Borsaya ne zaman girsem sert düşüşlere denk geliyorum. Almayıp bekliyorum çıkışları izliyorum. Benim tek seçeneğim al unut.

aa aaaa
aynı ben
:D :D

ardicli2000
08-08-2020, 15:28
BTC Türk sağlam bir site. Arkasında büyük bir holding var. Sizin coin lerinizin üstüne yatmaz. Ancak yarın yasal ne koşul gelirse harfiyen uygular.
Borsalarda coin tutmanın esasen bir sıkıntısı yok. Yarın öbrgün paraya çevirmek isteseniz yine borsaya yatıracaksınız. Sonra bozduracaksınız.
Asıl mesele borsların hack lenmesi. Bugün burada dünyaca ünlü borslar hack leniyor. İstenirse birileri BTC Türkü de başka yerleri de hack ler .
Kolay mı? değil. Ama olabilir. Bu da biraz kader kısmet benim gözümde.

lethaldoze
08-08-2020, 22:27
Şimdilik biraz ağırdan alıyorum. Sanırım en kolay ve sağlamı Ledger Nano S denen zımbırtı.
Kağıt cüzdanlarda var ama onlara bi baktım kafa yoramadım, karışık geldi.
Aslında benim böyle bi teknolojiden beklentim, mail gibi dijitl ortamda saklayıp, Allah korusun hani insanlar savaş olur vs kaçmak zorunda kalırlar ama tüm servetlerinide taşıyamadıklarından ya da yanına alabildikleri kadarınıda yollarda hırsıza uğursuza çaldırılar. Ama bu teknolojide dünyanın her noktasında internet erişimi olan her yerde paraya ulaşabilmek lazım.
Ledger Nano S denen cihazı herkes bilir zaten, üzerinizde yakalansa direk alınır.

Yukarıda yazdıklarımın hepsi yanlışda olabilir. Şimdiye kadar üstün körü öğrendiklerimden yola çıkarak yazdım.

Ya aslında ben bilgisayardı teknolojiydi epey ilgiliyim uzun yıllardır. Çoğu sistemi hemen çözerim. Niye bu coin işinde bu kadar cahilim öğrenemiyor araştırmıyorum anlamadım.
Saçma sapan videolar yazılar okudum belkide ondan.
Benim gibi sadece birikim amacıyla coin alacak birine bu işin ne olduğunu nasıl yapacağımızı öğretecek tam bir kaynak varmıdır önerebileceğiniz.

Day Walker
09-08-2020, 10:00
Bende BTC Türkten işlen yapıyorum şimdilik sorun yok

ardicli2000
09-08-2020, 10:13
Şimdilik biraz ağırdan alıyorum. Sanırım en kolay ve sağlamı Ledger Nano S denen zımbırtı.
Kağıt cüzdanlarda var ama onlara bi baktım kafa yoramadım, karışık geldi.
Aslında benim böyle bi teknolojiden beklentim, mail gibi dijitl ortamda saklayıp, Allah korusun hani insanlar savaş olur vs kaçmak zorunda kalırlar ama tüm servetlerinide taşıyamadıklarından ya da yanına alabildikleri kadarınıda yollarda hırsıza uğursuza çaldırılar. Ama bu teknolojide dünyanın her noktasında internet erişimi olan her yerde paraya ulaşabilmek lazım.
Ledger Nano S denen cihazı herkes bilir zaten, üzerinizde yakalansa direk alınır.

Yukarıda yazdıklarımın hepsi yanlışda olabilir. Şimdiye kadar üstün körü öğrendiklerimden yola çıkarak yazdım.

Ya aslında ben bilgisayardı teknolojiydi epey ilgiliyim uzun yıllardır. Çoğu sistemi hemen çözerim. Niye bu coin işinde bu kadar cahilim öğrenemiyor araştırmıyorum anlamadım.
Saçma sapan videolar yazılar okudum belkide ondan.
Benim gibi sadece birikim amacıyla coin alacak birine bu işin ne olduğunu nasıl yapacağımızı öğretecek tam bir kaynak varmıdır önerebileceğiniz.

Ledger Nano S in çalınmasının hiçbir esprisi yok. İşkence yapıp sizden key i almadıkları sürece içindeki coinleri kullanamazlar.

Ledger ya da kağıt cüzdan olsun farketmez bunlara yatırımlık coinler yüklenir. Misal 50000 tl lil btc aldınız. Çocuğunuz 7 yaşında. Attınız banka kasasına. Kasaya atarken tüm key leri kurtarma keylerini yanına yazarsınız. Yaş 18 olduğunda gider açar içindekileri bir borsaya aktarır satarsınız. O zamana btc kalır mı kalmaz mı? 50k 5000k olur mu olmaz mı kısmet işi :) aksi halde cüzdan işi makul değil.

Nir arkadaş da al sat işini önermiş. 3 yılsır xrp hodl luyorum. 0.24 ten aldım 3.72 yi gördü bu gözler. 2.80 de sell tuşuna elim gitti satmadım. Şimdi 0.31 oldu diye seviniyoruz. 5 10 coin seçin yakından takip edin iniş çıkışlarını kovalayın. Misal %20 hedefi belirleyin. Karı alınca satın. Böyle böyle sağlam ilerlenir esasen.

CND
09-08-2020, 15:02
Link listemde olan bir coin değildi, burada yazıldıktan sonra girdi radarıma. Yazan arkadaşa da çok teşekkürler. Dünkü harekete umarım sizler de malda yakalanmışsınızdır.

Portföyümdeki ana kalemlerden olur diyemem ama 5-6 saat içinde güzel kar yazdırdı =)

webomur
09-08-2020, 16:15
Türk borsasında ufak rakamlar, acil nakit çözümler için paribu öneririm.
yurtdışında binance

DB18a2
10-08-2020, 11:33
Birde neo çıktı şimdi, linkte baya yoğunlaştım kısa sürede iyi kazandırdı.

slave
10-08-2020, 15:06
Bu bir ytd değildir fakat uzun vadede link alimi yapin 90 li bantlarda alim yapin bekleyin ytd

slave
10-08-2020, 15:08
Ayrıca ada yıda markaja alın uzun vadede yatırım tavsiyesi değildir

opamp
11-08-2020, 09:46
Waves 2018'den beri gelen düşüş trendini kırdı. Takip eden varsa bugünlerde sağlam bir hareket yapması bekleniyor. Hatta coinbase listeleme haberleri felan konuşuluyor.
Yatırım tavsiyesi değildir.

ardicli2000
11-08-2020, 11:54
benim bitstamp te hesabım var ama orada alt coin ler yok. BTCTürk ten hesap açacağım. Orada alt coin çeşitliliği nedir acaba?

opamp
11-08-2020, 12:18
benim bitstamp te hesabım var ama orada alt coin ler yok. BTCTürk ten hesap açacağım. Orada alt coin çeşitliliği nedir acaba?

BtcTurk | Pro alım satım hacmi ve piyasa listeleri | CoinMarketCap (https://coinmarketcap.com/tr/exchanges/btcturk-pro/)

ardicli2000
11-08-2020, 14:39
BtcTurk | Pro alım satım hacmi ve piyasa listeleri | CoinMarketCap (https://coinmarketcap.com/tr/exchanges/btcturk-pro/)

Listesini görmüştüm sitesinde. Güvenilirler haricinde coin olmaması bir yandan güzel ancak bir yandan da doğabilecek fırsatları kaçırtıyor. BAzı yeni alt coinler ciddi çıkışlar yapabiliyor. Bugün artık net btc nin net eth ne de xrp nin 2 ay içinde %400 kazandırabileceğini düşünmüyorum.

punto_multijet
13-08-2020, 23:28
Piyasa hareketlenirken konuyu hortlatalım 😂

slave
15-08-2020, 20:51
Link alanları görelim

220T
20-08-2020, 11:21
Bu platformlarda dolar işlemi yapanınız var mı?Detayı nedir?

Ouz
22-08-2020, 21:22
Bu platformlarda dolar işlemi yapanınız var mı?Detayı nedir?

Borsaya TL atıp dolar ile eş değerde coin olan USDT alınıyor. İşlem hacmi daha az olduğu için normal piyasadan daha yukarda/aşağıda almak/satmak mümkün. Mesela BTC düşerken millet dolara kaçmak istediğinde buna kaçıyor ve değeri yükseliyor. BTC artarken millet USDT ile aldığı için değeri düşüyor vs vs.

220T
23-08-2020, 11:07
Aracı kurumların hepsi mi fotoğraf istiyor? Ouz

Ouz
24-08-2020, 19:23
Aracı kurumların hepsi mi fotoğraf istiyor? Ouz

Evet, genelde normal üye olabildikleriniz bile belli para yatırma çekme limitlerinin kalkması için kimlik fotoğrafı ve kimlikle birlikte sizin selfie'nizi istiyorlar. Btctürk ve binance kullanıyorum onlarda durum böyle en azından.

Ahmet Saraçoğlu
06-12-2020, 12:20
güncelleyeyim , yakın zamanda girdim , neyin ne olduğunu anlamaya çalışarak bi tık btctürkle çalıştım , şu an yavaştan anlaıdm sistemi.Kısa vade için ana paranın çok az altı-üstü gezinip duruyorum.Bi whatsapp grubu , telegram vss bişeyimiz varmı coin üzerine?xrp de güzel zamanlarını yakalayıp kar yaptım ama eth a yedirdim genelde yanlış zamanlarda girerek.Şu an eth dayım.Ortalama bi 7 8 ay işim yok yatırdığımla .yt olmayacak şekil kalmalımı , çıkmalımı bu ara :)

mehmetbirdall
07-12-2020, 19:45
Ben XRP de al sat yapıyorum sürekli BTC endeksli genelde. son 3 gündür de WAWES var hacmi çok iyi ama daha ne kadar çıkar yada nereye düşer kestiremiyorum.

CND
08-12-2020, 10:27
Eğer bu piyasada yeni yeni pozisyon açmaya başladıysanız naçizane tavsiyen içinde 3 değişken bulunmayan pozisyonlar açmanız yönünde olur.

Mevcut işleminizde xrp / btc paritesi ve her ikisinin ayrı ayrı usd karşılıkları sizin için değişken. Bence ilk etapta coin / usd şeklinde pozisyonlar diğerine görece daha güvenli olacaktır.

Bütün bunların yanı sıra sanırım artık piyasa US kanadından gelecek teşvik paketinin içeriğini bekliyor. Bir önceki paketteki nakit yardım minik bir ralli başlatmıştı =)

opamp
08-12-2020, 10:31
Kripto para piyasası sanki çok kolay para kazanılan bir yermiş gibi görünmeye başladı ama alakası yok ve gerçekten insanı yoruyor. Tabi şanslı olanlar hariç :)

Ben altcoindeyim en son algo almıştım. Onu bekliyorum hedefe gelince satacağım.

Bitcoin için kullandığı teknolojiyi ve geleceğine bakmadan şöyle balon, böyle şişti, yok patlayacak.. yeni nesil dolandırıcılık diyen kişiler için bir kaç söylemek istediğim şey var.

Son yıllarda Grayscale, Galaxy Digital, MicroStrategy ve Twitter CEO’su Jack Dorsey’in şirketi Square şirketleri de olmak üzere güncel olarak halka açık olan 13 büyük şirketin kasasında yaklaşık 7 milyar dolar değerinde Bitcoin bulunuyor. Tabi ki bunlar sadece duyulan ve açıklama yapanlar. Ayrıca şu anda kripto para piyasasının toplam değeri 500 milyar dolardan fazla durumda. Geçmiş yıllarda 700 milyar doları geçtiği olmuştu.
Geçen yıllarda BTC'yi kötüleyen ve yerin dibine sokmaya çalışan bir çok yüksek seviye şirket ve şahıslar da bu kripto paraya yönelmeye başladıklarını tek tek açıklıyorlar.

MicroStrategy firması son iki ayda 300 milyon dolarlık bitcoin aldı ve son olarak 400 milyon dolarlık daha BTC alacağını duyurdu. Şirketin ceo'su bitcoinleri 100 yıl tutacaklarını söylüyor.. İlginç değil mi ? Ayrıca bu adamlar bitcoin fiyatına bakmadan alıp geçiyorlar ki şu anda btc fiyatı 19k'larda olmasına rağmen. Neden geçmiş aylarda fiyatı daha düşükken veya düşeceği zaman almıyorlar da yüksekten alıyorlar o da ayrı bir merak konusu... Sanki uzun vadede bir şeylere hazırlık yapılıyor gibi.. Daha önceki yıllarda da BTC'nin gelecekte altının yerine geçebileceği sürekli konuşuluyordu. Kim bilir?

Yani günümüze bakınca ters takla atan insansı robotlar, yapay zekalı cihazlar, gelişmiş otonom sürüşe sahip otomobiller, uzay yörüngesinde 42.000 adet uydu ile dünyaya hızlı internet (starlink projesi) vermeyi planlayan uçuk bir proje varken hatta mars gezegeninde koloni kurmak konuşulurken ! Gelecekte insanoğlunun bir şey satın alınca gerçekten kağıt parayla veya plastik kartlarla ödeme yapmaya devam edeceğini mi düşünüyoruz :) Böyle çelişkimi olur yahu :)) Daha geçenlerde Merkez Bankası 7 gün 24 saat elektronik para transferi yapabileceğimiz FAST sistemini açıkladı. Neden ? Dünya değişirken elbette ihtiyaçlar değişiyor. Yahu en basit ülkemizde araç alır satarken kaç kişi dolandırılıyor. Benim en yakın arkadaşımı noterde dolandırdılar.

Bu yenilikçi finansal teknolojiler ve dijital ekonomik atılımlarla hem bu tarz mağduriyetlerin önüne geçilmiş olacak hem de insanlar sadece cebindeki akıllı telefonlarla güvenli bir şekilde her türlü ihtiyaçlarını alıp ödeyebilecekler. Bunu da şu anda en iyi yapabilecek teknoloji Bitcoinin de kullandığı Blockchain (Blok zinciri) teknolojisidir.

Herkese bol kazançlar.

opamp
16-12-2020, 16:19
Yeni ath hayırlı olsun :D 20.300 dolar. Koş sevim bitcoin balonu patlıyor.

Omak
16-12-2020, 18:36
Etherium btc den daha iyi koydu. martta $100 a kadar düşmüştü şu an $620 6 kat çakmış

maykee
18-12-2020, 12:27
önce new york adının new amsterdam olduğu yani hollandanın dünya ekonomisinin en güçlü ülkesi olduğu dönemlerde ''lale balonu'' yüzünden nasıl patladığını ve new amsterdamı kuran büyük patronların da lale sözleşmelirinden batması sonucu burayı ingilizlere satmak zorunda kalmasını bir inceleyin...

sonra ''misisipi balonu'' vakasında koskoca fransa ekonomisinin bir düzenbaz tarafından nasıl batırıldığını, koskoca fransanın kasasında delikli bir kuruş kalmayana kadar bu balona nasıl para gömdüğünü de bir inceleyin...

örnekleri çoktur.. NY borsası ilk kurulduğunda günde 30 şirket borsaya kote oluyordu.. borsa hakkındaki bilgiye günler sonra erişilebildiği halde insanlar çitini çubuğunu satıp bu firmalara yatırım yapıyor hisselerini alıyordu.. spek o zaman da vardı.. bu gün varolan 7bin çeşit coin hakkındaki bilgileri geçtim, en büyüğü olan bitcoin hakkında bile net/net bilgiye erişilemiyor..

coin peygamberlikten sonraki en büyük yalandır.. ama peygamberlikten daha büyük bir yalandır.. yanlış anlaşılmak istemem, fırsat vardır, pastadan alınabilecek bir pay vardır bunu alabilirsiniz..yatırım yapabilirsiniz, al sat yapabilirsiniz güzel paralar kazanabilirsiniz, bu fırsat varolduğu bu çeşme aktığı müddetçe çanağınızı doldurabilirsiniz.. ama coin in balon olmadığına inanıyorsanız o başka bir konudur.. ha ben peygamberim diyen birisine inanıp peşinden gitmişsinizdir, ha coin mantığına inanmışsınızdır ikisi de aynı şeydir..

jet fadıl 5 kere dolandırdığı insanı aynı şekilde 6. kez de dolandırabilmiştir.. jet fadıl coin in atasıdır.. o da aslında olmayan bir şeyi satmıştır..

önemli not.. anladığını değil anlattığımı anlayan cevap yazarsa sevinirim.. kimseyle dog fight yapmak istemiyorum.. ( özetle: evet coin alınır satılır bu çılgınlıktan cebiniz doldurulur hiç problem değil.. havadan para yağıyor ise almamak aptallıktır.. bu ayrı bir şey benim anlatmaya çalıştığım ayrı bir şey..)

M_PROJECT
18-12-2020, 12:45
Pim cekip masaya birakip sonra da anlattigimi anlayan cevap yazsin derseniz;
burada peygamber pesinden giden de var
burada bitcoin mining yapan da var
burada kripto para trade isinde olan da var.
Bu insanlarin her birinin size cevap hakki dogar her ne kadar siz anlattigimi anlayan yazsin deseniz de...

Simdi durduk yere bu adamlara "ha ben peygamberim diyen birisine inanıp peşinden gitmişsinizdir, ha coin mantığına inanmışsınızdır ikisi de aynı şeydir.." demenin manasi nedir ?
Birseyler benim fikrimle uyusmuyor o yuzden benim lafimi anlamayan insanla ugrasamam egosu mu ?

Gerek yok boyle seylere, bilginiz varsa paylasirsiniz paylasmiyorsaniz da kimseyi yargilamaz elestirmezsiniz insanlik bunu gerektirir.

Dipnot: mesela kripto para degil, mesele bir konu uzerine yazarken ki uslup.

opamp
18-12-2020, 13:10
önce new york adının new amsterdam olduğu yani hollandanın dünya ekonomisinin en güçlü ülkesi olduğu dönemlerde ''lale balonu'' yüzünden nasıl patladığını ve new amsterdamı kuran büyük patronların da lale sözleşmelirinden batması sonucu burayı ingilizlere satmak zorunda kalmasını bir inceleyin...

sonra ''misisipi balonu'' vakasında koskoca fransa ekonomisinin bir düzenbaz tarafından nasıl batırıldığını, koskoca fransanın kasasında delikli bir kuruş kalmayana kadar bu balona nasıl para gömdüğünü de bir inceleyin...

örnekleri çoktur.. NY borsası ilk kurulduğunda günde 30 şirket borsaya kote oluyordu.. borsa hakkındaki bilgiye günler sonra erişilebildiği halde insanlar çitini çubuğunu satıp bu firmalara yatırım yapıyor hisselerini alıyordu.. spek o zaman da vardı.. bu gün varolan 7bin çeşit coin hakkındaki bilgileri geçtim, en büyüğü olan bitcoin hakkında bile net/net bilgiye erişilemiyor..

coin peygamberlikten sonraki en büyük yalandır.. ama peygamberlikten daha büyük bir yalandır.. yanlış anlaşılmak istemem, fırsat vardır, pastadan alınabilecek bir pay vardır bunu alabilirsiniz..yatırım yapabilirsiniz, al sat yapabilirsiniz güzel paralar kazanabilirsiniz, bu fırsat varolduğu bu çeşme aktığı müddetçe çanağınızı doldurabilirsiniz.. ama coin in balon olmadığına inanıyorsanız o başka bir konudur.. ha ben peygamberim diyen birisine inanıp peşinden gitmişsinizdir, ha coin mantığına inanmışsınızdır ikisi de aynı şeydir..

jet fadıl 5 kere dolandırdığı insanı aynı şekilde 6. kez de dolandırabilmiştir.. jet fadıl coin in atasıdır.. o da aslında olmayan bir şeyi satmıştır..

önemli not.. anladığını değil anlattığımı anlayan cevap yazarsa sevinirim.. kimseyle dog fight yapmak istemiyorum.. ( özetle: evet coin alınır satılır bu çılgınlıktan cebiniz doldurulur hiç problem değil.. havadan para yağıyor ise almamak aptallıktır.. bu ayrı bir şey benim anlatmaya çalıştığım ayrı bir şey..)

Düşüncenize saygı duyuyorum. Yalnız verdiğiniz peygamber örneği bana göre hiç etik değil. Onun haricinde merak ettiğim şey, bitcoin denilen dijital varlık hakkında nasıl bir net bilgiye erişmek istiyorsunuz mesela ?

maykee
19-12-2020, 10:43
1-peygamberlikte coin gibi sana olmayan bir şeyi kabul ettirir ve peşinden sürükler.. sen tek bir somut belirti delil dalalet kanıt olmadan vahiy geldiğine inanırsın ve biat edersin.. bu vahiy kimine rüyasında kimine dağ başında kimine doğuştan gelmiştir.. ama sorgulamazsın.. akşam yatıyosun gece rüya görüyosun sabah kalkıp bana vahiy geldi bundan sonra böyle böyle olacak diyorsun ve insanlar buna inanıyor.. bu binlerce yıl öncesine göre belki normal ama coin bunun bi level ilerisi.. ver bana 100bin usd, aç avcunu sana 5 coin verdim.. avucunda ne var ? hiçbir şey..
2-güncel peygamber yok mu ? misal fetö.. milyonlar biat etmedi mi ? peşinden gitmedi mi ? Türkiye Cumhuriyetine darbe yapmadı mı ? o insanlar da inanmıştı.. aqp ile çıkarları ters düşmese inananların sayısı misli misli büyümemiş miydi ?? hadi binlerce yıl öncesinin çaresizliğini geçtim 2000li yıllarda bile insanlar din adı altında kolayca kandırılmadı mı ?

egom yok, anlaşılmayacağımı dediklerimin başka şekilde evrilerek cevap yazılacağını bildiğim için yazdım onu..her anlatılanı her okuduğumuzu doğru mu anlıyoruz ? aynı kitaptan 4 mezhep nasıl çıktı ? aynı kitabı okuyup 4 farklı şekilde inanıp insanlar birbirlerini öldürmedi mi ? halen öldürmüyor mu ? milyarlarca insan aynı kitabı okuyup aynı kitaba inanıp yinede birbirini öldürmüyor mu ? herkes anlatıldığı değil anladığı kadar mıymış ?

konuyu coinden dine çekmek istemedim, örneğim çok basit ve netti.. olmayan bir şeyin pazarlanmasıydı ve bu binlerce yıldır başarı ile uygulanıyor.. coin mantığının altında din yatıyor.. olmayan bir şey satılır mı ? insanlar var olmayan bir şeye para yatırır mı ? insanlar somut kanıt görmediği kitaplara canını yatırmış ölmüş öldürmüş, ölmeye ve öldürmeye devam etmiş ve ediyor..

bu mantıkla biz var olmayan bir şeyi nakite çevrebilir miyiz in birebir karşılığı coin dir.. yineliyorum.. çeşme akarken çanağınızı doldurmanızda sorun yok.. mining yapan cripto paraya yatırım yapanlara bir şey demedim, alan alsın satan satsın mining yapan yapsın, ben sisteme inanmayı anlatmaya çalıştım ama görüyorum ki anlatamamışım..

peygamberlik örneği etik mi değil mi onu bilemem ama birebir örnek budur.. adminlerimiz konu bam telidir tartışılmaz derse yazdıklarım silinebilir ama coin e verilebilecek tek ve yegane örnek budur çünkü temeli birebir aynıdır..

M_PROJECT
19-12-2020, 15:14
tamam ben ikna oldum.

opamp
19-12-2020, 16:11
Bundan sonra bankadan "altın hesabı" açıp, talep ettiğimde banka o hesaptaki altınlarımı fiziki olarak vermezse, bunlar beni peygamberlik yöntemiyle dolandırıyorlar diye mahkemeye gideceğim.

maykee
19-12-2020, 19:26
1- forum burası fikir paylaşıyoruz.. sen cevap yazdın , yazdığın cevapta okuduğunu anlamadığını başka bir cevapla sana yazdım..ha anladın ikna oldun ha anlamadın ikna olmadın.. cem yılmazın dediği gibi.. manav elmayı satar görevi biter.. sen yedin mi hazmettin mi bu manavin mesaisi değil..

2- evet altınlarını fiziki talep ettiğinde banka sana bunu vermek zorunda.. anlatmaya çalışıp anlatamadığım şeye kendiniz bir örnek vermişsiniz..altınlarını talep ettiğinde vermezler ise mahkemeye gidebilirsin.. vadeli işlemlerde opsiyon borsasında da bu bu şekildedir.. örneğin long vadeli işlemde vaden dolduğunda ya short yapar kapatırsın ya da işlemin büyüklüğü kadar keş parayı hesabına yollar vadeli işlem yaptığın emtiayı satın alırsın..ya da otomatik olarak kapanır.. petrol fiyatlarının en dip seviyelere düştüğü zaman eksi yi görme sebebi de buydu zaten..insanların giziki olarak 5bin galon petrolü teslim alamayacak olmalarıydı..

dünya üzerinde işlem gören tüm emtiaları ne işlem yapıyor olursan ol fiziki olarak alabilirsin... bir tek emtia hariç.. o da COİN.. alınıp satılabilen tüm emtialar doğa kanunlarındaki maddenin 3 halindedir.. katı sıvı ve gaz... petrol sıvıdır alınıp satılabilir.. doğalgaz gazdır alınıp satılabilir.. mermer katıdır alınıp satılabilir.. bunların hepsini eğer taşımak istersen fiziki teslim alabilirsin..ama sana bunlar sana ek maliyetler getirir..

coin bunların hangisine giriyor ? hiçbirisine.. katı sıvı ve gaz değildir.. fiziki olarak yoktur.. aslında var olmayan bir şeye yatırım yapılıyor.. bunun nesi yanlış ? coin var mı ? birisi coin var dedi diye var olamaz.. ispat gerekir.. peygamberlik örneğiyle bağlantısını anlayabildin mi ?

bir hisse senedi aldığında veya sattığında elinde fiziki hisse yoktur.. dijital rakamlar alınır satılır.. ama gidip fiziki olarak da istersen vermek zorundadırlar..diyelimki 100 milyar lot hissesi olan bir şirketin 1 lot hissesini bile alsan o şirketi arayıp bilgi alabilirsin.. elindeki senet gerçektir.. elle tutulur gözle görülür..

coin almayın balondur demedim..satmayın haramdır demedim.. mining yapmayın yanarsınız da demedim.. alan satan minig yapanlara aptal veya deli de demedim hatta tam tersi akıyorken doldurun dedim..

M_PROJECT
20-12-2020, 11:16
Burasi forum evet fakat sen fikir paylasmiyorsun, sen senin dusuncen karsisinda olan herkese ustu kapali hakaret ediyorsun. 15 yildiir bu forumdayim ben cok gordum senin gibileri o yuzden sana yazdim.

altima
20-12-2020, 12:39
...

Bu sefer "SAYGI" duymuyorum.

Rıdvan

Evo34
21-12-2020, 17:02
Günümüzde bu kadar çeşitli teknik ve beşeri örnekler varken, İslam Aleminin Peygamberi hakkında yazdığınız ifadelerin hoş karşılanmasını beklemeyin.
Bu mesajdaki 1.madde için birçok kişiyi kırıp üzmüşsünüz. Ben de buna istinaden bu konuya geldim bilginiz olsun.

Evo34
21-12-2020, 17:05
Mevzubahis mesaj;

yazdıklarım silinebilir..

bason
21-12-2020, 19:41
Kripto paraların kabul görmesi de uzun sürecek. 5 yıl önce bu ne ya balon filan diyen fonlar, sigorta şirketleri yaptıkları yatırımları açıklıyor. Laf ola beri gele, kimse kimseyi zorlamıyor girsin çıksın diye. Devrim mi? değil bence ama büyüyecektir... Trene erken binmek önemli. Tren bir kaza geçirip enkaza da dönebilir, o da bu işin riskidir. Hasas konularla örneklemeye gitmek yanlış.

Yekta
21-12-2020, 21:28
Ne demek dünya yuvarlak? Çıkın sokağa bakın bakayım düz mü görüyorsunuz yuvarlak mı. Kendi gözünüzle görmediğiniz şeylere inanmayın aptal olmayın.

Evrenoz
22-12-2020, 12:21
Yazarken dikkat edin.
Yazdığınız şeyi evirip çevirip hapis yatmanız için sizi cimere şikayet edebilecek, çoluğunuzun çocuğunuzun babasız büyümesine sebep olup bundan mutlu olacak şerefsiz götler aramızda

rebelh
22-12-2020, 12:45
hapis yatması neyse de bir kaç sene sonra bu yazdıkları için bu ülkede çuval içinde recm cezasına çarptırılıp taşlanabilir öyle bir potansiyel mevcut :)
onun dışında okuduğum 2 paragrafta bilgili bir manav gördüm elmayı satıp geçiyor kimin elmayla ne yaptığıyla ilgilenmiyor
güzel metafor :)

Kahn23
23-12-2020, 16:17
2 günlük düşüşün ardından bgn BTC'de biraz toparlanma var. Yılı 190k civarı bitirir diye tahmin ediyorum

Kekuti*
23-12-2020, 16:28
2 günlük düşüşün ardından bgn BTC'de biraz toparlanma var. Yılı 190k civarı bitirir diye tahmin ediyorum

ben 24.050 dolar civarıyken bozdum haftasonu. (gerçi benim bitcoin'im 0.04 idi :)
Doların düşmesi sebebiyle de TL bazında çok yükselebileceğini sanmıyorum kısa vadede o banda gelmez diye düşünüyorum.(dolar değişmez ise)

24K'dan bozup, altın aldım :) o da şansıma çakıldı... biraz altında bekleticem, bu esnada her hafta 100-200 tl btc almaya devam ediyorum. kaçtan aldığıma bakmıyorum.. uzun vadede artı yazacaktır ama..

Kahn23
23-12-2020, 16:45
Ekim'de aldığım btc geçen hafta sonunda %60 kazandırdı bana. Rekor kırdığı haftaya denk geldim :) Ufak ufak alıp unutmakta fayda var. Seneye daha güçlü olacak.

coolvtec
24-12-2020, 17:08
Alıntı:
İlk madeni para M.Ö. 7. yüzyılda Anadolu'da yaşamış zengin bir halk olan Lidyalılar tarafından darp edilmiş. Bir bakla tanesi büyüklüğünde ve ön yüzünde kraliyet arması olan bu madeni paralar, yüzde 75 altın, yüzde 25 gümüş alaşımı olan elektromdan yapılmış.

Sizce de artık çok eskimedi mi?

Şu an için sadece al-sat yapıyorum, bir yatırımım yok ama bana göre ilk 5-10 coin geleceğin bağımsız para birimidir. Biz görür müyüz, bilemem. Biz anlayıp kabul edebilir miyiz, çok zor. Ama şimdiki bebeler geleceğin bizleri bunları kullanıyor olacak.

ardicli2000
25-12-2020, 13:42
Ripple davası ne olur sizce?

Boost Up
25-12-2020, 14:08

içgüdüsel olarak, fiyatının iyice artacağını düşünüyorum. davadan pek bi sonuç çıkmayacak bence. diğer coinlerde olup ripple da olmayan nedir?

opamp
25-12-2020, 14:14

Davadan çok büyük aksiyon çıkacağını düşünmüyorum. Zamanla toparlar hacmini.. Ancak şahsi görüşümdür, ripple'a fazla bulaşmayın özellikle uzun vadede falan.. Bana göre çöp coin.

bason
25-12-2020, 14:25
Davadan çok büyük aksiyon çıkacağını düşünmüyorum. Zamanla toparlar hacmini.. Ancak şahsi görüşümdür, ripple'a fazla bulaşmayın özellikle uzun vadede falan.. Bana göre çöp coin.

Şuanda top 10-20 de ki çoğu coin BCH,LTC,EOS vs. community sayesinde direnen coinler. 2-3 yıla çok geride kalacaklarını düşünüyorum. Arkadan gelen özellikle defi coinleri ve birşeyler yapan kendisini kanıtlayan coinlerin öne çıkacağını görücez. iddialı olacak ama 10 sene sonra BTC bile geride kalabilir.

opamp
25-12-2020, 15:56
Şuanda top 10-20 de ki çoğu coin BCH,LTC,EOS vs. community sayesinde direnen coinler. 2-3 yıla çok geride kalacaklarını düşünüyorum. Arkadan gelen özellikle defi coinleri ve birşeyler yapan kendisini kanıtlayan coinlerin öne çıkacağını görücez. iddialı olacak ama 10 sene sonra BTC bile geride kalabilir.

Kesinlikle, şimdiden bile ileride BTC'yi geçecek bir sürü sağlam proje var. Geçen yıllarda coin ekiplerinden hangilerinin verimli ve çok çalıştığını gösteren istatiksel bir web sitesi görmüştüm, orada üst sıradaki projelere baktım yahu böyle coin mi varmış bile demiştim. Sessiz sedasız harika işler yapan ekipler var.
Benim favorilerim PoS algoritmalı coinler. Kendi blok zincirini kullananları seviyorum. Hatta Algorand'ın çıkardığı PPoS çok güzel teknoloji.
Ayrıca ileride gelişmiş DEX borsaları olanlar (Örn:Waves) çok popüler olacak diye düşünüyorum. Merkezi borsalar zırt pırt hacklenmeye başladı. O sırada Arka planda neler döndüğü belli değil zaten.
Son dönemde Emin hocanın projesi AVAX favorim.

bason
25-12-2020, 16:13
Kesinlikle, şimdiden bile ileride BTC'yi geçecek bir sürü sağlam proje var. Geçen yıllarda coin ekiplerinden hangilerinin verimli ve çok çalıştığını gösteren istatiksel bir web sitesi görmüştüm, orada üst sıradaki projelere baktım yahu böyle coin mi varmış bile demiştim. Sessiz sedasız harika işler yapan ekipler var.
Benim favorilerim PoS algoritmalı coinler. Kendi blok zincirini kullananları seviyorum. Hatta Algorand'ın çıkardığı PPoS çok güzel teknoloji.
Ayrıca ileride gelişmiş DEX borsaları olanlar (Örn:Waves) çok popüler olacak diye düşünüyorum. Merkezi borsalar zırt pırt hacklenmeye başladı. O sırada Arka planda neler döndüğü belli değil zaten.
Son dönemde Emin hocanın projesi AVAX favorim.

Katılıyorum. Algorand, zilliqa, Aave, compound gibi ya da kyber gibi network coinleride iş yapacak. Ben swissborg'u da takip etmenizi öneririm. Defi-Cefi hybrit bir sistemi var. Son dönemde ki çıkışını görmüşsünüzdür. Ayakları yere basan sağlam bir proje... :)

tnc
25-12-2020, 16:23
tether hakkında düşünceniz nedir. 1 dolarda çakıldı kaldı bayadır.

bason
25-12-2020, 16:38

Tether zaten ABD dolarına sabit bir stable coindir. Başka bir değiş ile değeri 1 dolara eşittir.

opamp
25-12-2020, 18:53
Bitstamp $XRP yi delist etti. (sadece ABD vatandaşlarına)

ardicli2000
25-12-2020, 19:04

Tam adı USDT dir. USD tether manasındadır. Tether bağ ilişki demektir. Değeri o nedenle dolarla aynıdır. Örneğin btctürk de btc satıp try almak yerine dolar almak isterseniz gidip usdt alırsınız.

Abd de hakkında dava açılıp doların itibarını zedelediği iddia edilmiş ama aklanmıştır.

a3t
26-12-2020, 15:29
arkadaşlar şuan usa de sec onayı alan sadece 3 coin var. BTC - ETH - KIN
Bir de sanırım eos. ama onun durum biraz karışık.
Bunun dışındaki bütün coinlerin davalık olma riski mevcut XRP gibi.
Kin pek bilinen bir coin değil ama şuan real anlamda hype değil de kullanıcı sayısı ve gerçek kullanımda Btc'den bile üstün.
3 yıldır SEC ile başları beladaydı ama sonunda kurtuldular.
Ben küçük bir yatırım yaptım buna 1-2 yıl beklemelik. bir göz atmanızı öneririm.
XRP nin dava da 3 yıl sürecek olursa fiyatı epey bir sürünecektir malesef.

Leonardo
27-12-2020, 00:46
Bitcoin yeni bir zirveyi gördü , sıra altcoinlerde diye düşünüyorum. Bir xrp magduru olarak

0k4N
27-12-2020, 11:55
Geçen ay btc ye yatırım yapmayanlar çok zarar da benim gibi :)

opamp
27-12-2020, 12:10
BTC dominance aşağı kırmadıkça altlara gün yüzü yok. Grafik çift tepe yaparsa güzel şeyler olabilir.

ByKazim
27-12-2020, 15:47
Bir kaç gündür Coinler ile ilgileniyorum. Bir kaç Telegram grubuna girdim, bir sitede üyelik oluşturdum fln.
Gruplar çok karışık, hiç bir yararı yok neredeyse.
Profesyonel ve gerekirse ücretli grup tavsiyesi olan var mı?

Leonardo
27-12-2020, 18:24
Bende bayadir bu konu ustunde arastirma yapiyorum dogru bir analiz yapan bir yer yok acikcasi kendiniz ogrenip yapmaniz daha dogru olur diye dusunuyorum

Yigit-Y
27-12-2020, 22:39
1 BTC $2.500 mı?

Yok ebenin Ali Sami

28.000 usd a kafa artı nerden nereye :)

Kahn23
27-12-2020, 23:52
Dün geceden sabaha fena coştu ama öğleden sonra fena çakıldı.

Ripple davasının etkisi büyük sanırım.

Kekuti*
28-12-2020, 08:18
Dün geceden sabaha fena coştu ama öğleden sonra fena çakıldı.

Ripple davasının etkisi büyük sanırım.

BTC'de 28K dolar görünce, biraz gerileme olup, alt coinleri kalkındırma gibi bir çaba olabilirmiş.
Özellikle Etherium, Holo, Ontoloji ve Ripple adı geçiyor..

Ama Ripple davası durumu belirsiz halen abi..

Runo
03-01-2021, 10:39
İşlemlerinizi hangi site üzerinden yapıyorsunuz daha çok ? Kısacası hangi güvenilir siteyi tavsiye edersiniz ?

Grimlord
03-01-2021, 12:50
Paribu hesabı açtım, 10 lira hediye verdi. 1 haftadır alıp satıp uğraşıyorum, tamamen şansa 10.60 oldu şuan. Bir ara 9.25i gördü. Gerçekten para yatırsam kafayı yerim heralde, özellikle altcoinler ve fan coinler (spor klup coinleri) bir anda dipleri görüp yüzde 350 artabiliyor, sadece bir gecede. Zaman derdi olmayacak, para derdi olmayacak belki yapılabilir :D
Hiç bir teknik analiz yada öngörü de yok heralde. Neye göre artıyor azalıyor bilmiyorum.

Octane
03-01-2021, 19:46
Ethereum aylık kredi kartı borcumu kapadı sağolsun.

opamp
04-01-2021, 07:42
2 sene önce bugün 40 tane eth alıp saklayan biri şu an yaklaşık 280.000 lira karda :)

ozan gülle
04-01-2021, 10:02
trx ne zaman yerlerde sürünmeyi bırakacak acaba iki yıl önce yaklaşık 10.000lerden almıştım herhalde şuan 100-150 arası gidip geliyor açıp bakasım bile gelmiyor

KaanBRS
04-01-2021, 13:31
var öyle kaderi gülmeyenler ben de vechain kurbanıyım.

tequila818
04-01-2021, 16:45
bu konuya karşı çok önyargılıydım. Ancak kafamda batsa da üzülmeyeceğim bir miktar ile girmeye karar verdim. Kullanılan programlarda %10 düşerse sat gibi otomatik tanımlamalar yapılabiliyor mu?

Kekuti*
04-01-2021, 16:48
BTC'de 28K dolar görünce, biraz gerileme olup, alt coinleri kalkındırma gibi bir çaba olabilirmiş.
Özellikle Etherium, Holo, Ontoloji ve Ripple adı geçiyor..

Ama Ripple davası durumu belirsiz halen abi..

Ön görüme sokayım :D neye 31k'dan btc'den çekildim.
Ay sonu olmasından kaynaklı, Etherium'a gömememiştim. Baya bir artış oldu.

Yatırım yapanlara bol şans..

Ocak sonuna kadar çok hareketli olmamak lazım bence bir de Paribu'da takılanlar için, bu spor kulübü olayı biraz tokatlamaca gibi duruyor :D

Yigit-Y
04-01-2021, 17:58
bu konuya karşı çok önyargılıydım. Ancak kafamda batsa da üzülmeyeceğim bir miktar ile girmeye karar verdim. Kullanılan programlarda %10 düşerse sat gibi otomatik tanımlamalar yapılabiliyor mu?

Stoploss koyabilirsin

Ama pilav tenceresinin dibine gelindi sanki :)

rebelh
06-01-2021, 10:46
https://twitter.com/AtifRMian/status/1346479833438507021
Geleceği yok eden geleceğin parası :)

burak_2885
08-01-2021, 13:29
Eth ve bitcoin uçtu gitti. Bir eth alsam diyorum değer mi? Ne diyorsunuz :)
Bazıları demiş 4-5k görecek eth falan. Hatta bitcoin için 100k’dan bahsediyorlar

rebelh
08-01-2021, 13:32
Forumdan arkadaşların kurduğu coinlere özle telegram grubu linki: Telegram: Join Group Chat (https://t.me/joinchat/HSKBnRGZqXXYrV5B)

rebelh
08-01-2021, 13:42
Forumdan arkadaşların kurduğu coinlere özle telegram grubu linki: Telegram: Join Group Chat (https://t.me/joinchat/HSKBnRGZqXXYrV5B)

kimine borsa, kimine döviz, kimine coin diyerek böyle böyle halkımızı wtsp batağından ve zukerberkten kurtaracağız inşallah :angel:

kesici
09-01-2021, 06:43
En guzeli Betfair

Kahn23
09-01-2021, 14:59
Eth ve bitcoin uçtu gitti. Bir eth alsam diyorum değer mi? Ne diyorsunuz :)
Bazıları demiş 4-5k görecek eth falan. Hatta bitcoin için 100k’dan bahsediyorlar

Eth son 2 haftada yaklaşık %90 değer kazandı. Daha da yükselecek.

Btc için de 100k söylentileri doğru. Yakın zamanda değil ama yılsonuna doğru bu parayı bulması muhtemel.

Arda_7
11-01-2021, 00:43
Bitcoin için binance tercih etmeyin. binancedan ,,binancetr à aktarma yapacağım. 3 gündür kimlik doğrulaması bekliyorum. Hiçbir yatir çek yapamıyorum. 3 kere mail attim ses yok. Muhatap yok çok sıkıntı.

cabrioleter
11-01-2021, 09:37
Eth son 2 haftada yaklaşık %90 değer kazandı. Daha da yükselecek.

Btc için de 100k söylentileri doğru. Yakın zamanda değil ama yılsonuna doğru bu parayı bulması muhtemel.

neye dayanarak böyle uçup kaçıyorsunuz? sizin gibi balonculara inanan millet 2017 de 20bin den 3 binlere düşünce kafasına sıkacak kıvama geldi.. bi günde yüzde 20 yine düştü.. bi balon sonsuza kadar şişemez ara ara silkeleme yapacaklar çok bariz sizde bu değirmene su taşıyorsunuz.. 2017 de şöyle yükselecek böyle yükselecek diyenleri 3 binlere indiğinde ortalıkta göremedik..

CND
09-02-2021, 07:58
Eğleniyor muyuz ? :D

ES353
09-02-2021, 08:53
21 Bin dolardayken alıyım dedim, çok bilmiş arkadaşlarım alma demişti. keşke dinlemeseydim...

Bugraaa
09-02-2021, 09:26
21 Bin dolardayken alıyım dedim, çok bilmiş arkadaşlarım alma demişti. keşke dinlemeseydim...

zaten hayatlarımızı hep başkaları yöneltir :)

ES353
09-02-2021, 11:59
zaten hayatlarımızı hep başkaları yöneltir :)

işte bilmediğimiz birşeyde, bilen arkadaşlarımız olunca maalesef öyle oluyor :)

denizhandinc
09-02-2021, 12:35
neye dayanarak böyle uçup kaçıyorsunuz? sizin gibi balonculara inanan millet 2017 de 20bin den 3 binlere düşünce kafasına sıkacak kıvama geldi.. bi günde yüzde 20 yine düştü.. bi balon sonsuza kadar şişemez ara ara silkeleme yapacaklar çok bariz sizde bu değirmene su taşıyorsunuz.. 2017 de şöyle yükselecek böyle yükselecek diyenleri 3 binlere indiğinde ortalıkta göremedik..

hakkaten kafayı yemişti insanlar 3 bine düşünce. Gene patlamayacağının garantisi yok. Benim merak ettiğim yarın bi gün BTC nin bi gece ansızın patlaması gibi bişey olabilir mi? Sabah bi kalkıyosun 0 BTC var hesapta :D

cabrioleter
09-02-2021, 13:12
hakkaten kafayı yemişti insanlar 3 bine düşünce. Gene patlamayacağının garantisi yok. Benim merak ettiğim yarın bi gün BTC nin bi gece ansızın patlaması gibi bişey olabilir mi? Sabah bi kalkıyosun 0 BTC var hesapta :D

öyle hacklenen borsalar oldu hesabında 0 BTC ile uyanan çok oldu :D
musk şu an ateşledi ortalığı şimdi trene binenler olacak bir de son anda zorla trene binenler, o zorma binenler yine patlayacak..

opamp
09-02-2021, 13:35
ŞOK ŞOK ŞOK !
Elon Musk, İnsanları dolandırmak için 1.5 milyar dolarlık Bitcoin aldı...

nyz_61
09-02-2021, 14:10
Bu bitcoin almak için hangi siteyi tavsiye edersiniz... Birde diyelim aldıktan sonra bunu elektronik cüzdan olarak saklamak için ne yapmak lazım...

denizhandinc
09-02-2021, 15:39
öyle hacklenen borsalar oldu hesabında 0 BTC ile uyanan çok oldu :D
musk şu an ateşledi ortalığı şimdi trene binenler olacak bir de son anda zorla trene binenler, o zorma binenler yine patlayacak..

ya gerçekten kazanabilirsin ama bi taraftan son zamanlarda hesabım sıfırlandı diyenleri görüyorum. Binance a falan yazanlar cevap bile alamıyormuş. Düşünsene bi giriyosun hesapta 0 yazıyor. Ortada fiziki bişey yok banka kime ne anlatacaksın burası kafamı kurcalıyor. Borsa kağıt falan kovalıyorum daha güvenilir geliyor bu taraf bana :)

eabasmak
09-02-2021, 22:11
Merhabalar bi süredir bitcoin de değil ama altcoinlerinde bekliyorum aslında kendim için güzel seviyelerde ama çok satıcı olmak istemiyorum ilgilenen arkadaşlar varsa bi kaç konuda tavsiye isticem sizlerin düşüncesi nedir;

Ayın 12 sinde yani cuma günü g7 zirvesi olucak ve konuşulcak konulardan birisi de kripto paralar olcağını bi kaç ekonomi sitesinde okudum, kesin olmamakla beraber bi kaç ülkenin kripto paralara karşı olumsuz duruş sergileyeceğini okuyorum siz nasıl bir önlem alıcaksınız fikri yada takipte olan var mıdır?

speed_emre
13-02-2021, 20:56
Merhaba arkadaşlar bu dogecoin hakkında görüşleriniz nelerdir? ciddi artmış ocaktan itibaren!

Dogecoin (DOGE) Yatırımcılarına Otomotiv Devinden İyi Haber! - Bitcoin Sistemi (https://www.bitcoinsistemi.com/dogecoin-doge-yatirimcilarina-otomotiv-devinden-iyi-haber/)

şöyle haber var :)

burak_2885
13-02-2021, 21:22
Merhaba arkadaşlar bu dogecoin hakkında görüşleriniz nelerdir? ciddi artmış ocaktan itibaren!

Dogecoin (DOGE) Yatırımcılarına Otomotiv Devinden İyi Haber! - Bitcoin Sistemi (https://www.bitcoinsistemi.com/dogecoin-doge-yatirimcilarina-otomotiv-devinden-iyi-haber/)

şöyle haber var :)

Geçen arkadaşım 5bini 11.5 bin yaptı bir gecede. Sonra düştü falan. Dikkatli olmak lazım

speed_emre
13-02-2021, 21:34
Geçen arkadaşım 5bini 11.5 bin yaptı bir gecede. Sonra düştü falan. Dikkatli olmak lazım

tşk ederim. Ufak bir yatırım yapıp unutmak istiyoruz. Ciddi artışlar gösteriyor yanide önü açık diyorlar.

srknzfr
13-02-2021, 21:43
380 tane ripple (xrp) almıştım 3 sene önceydi sanırım. Bekliyorum belki bir umut 100 dolarları falan görür diye :D

speed_emre
13-02-2021, 21:45
380 tane ripple (xrp) almıştım 3 sene önceydi sanırım. Bekliyorum belki bir umut 100 dolarları falan görür diye :D

bende bu hafta dogecoın alayım 100 dolar olur dıye beklerız 1 yıl :D

YunuscanVg
13-02-2021, 21:59
Bir iki saat önce dashcoin aldım 1619 liraydı %41 artış gözüküyordu, ben aldıktan sonra 2200 lere çıktı %80 artış oldu satmadım :D:D şimdi 1800 lere düştü.

_AS_
13-02-2021, 22:22
Ethereum haric hic bir altcoin benim gozumde uzun donem yatirimlik araclar degildir. Doge de dahil bu coinlere anlik artislarla kazanilip cikilir, cogunun ileri donemde devam edecegini dusunmuyorum.

Uzun donem alacaksaniz ya bitcoin ya da ethereum alin unutun. YTD.

speed_emre
13-02-2021, 23:07
ciddi artış içinde olunca fiyatıda düşük alsam mi diye düşündüm. Ripple nasıl alınır mı?

cbrracingteam
14-02-2021, 00:48
şuan favori eth btc stabil gidiyor btc sağlam yürüdü sıra alt coinlerde btc tahminimce 60.000 lere gelecek oradan bi düzelme yer gibi ama eth tahminim 5.000 ler uzun vadede bence ikiside alınıp beklenir.

Carmageddon
14-02-2021, 04:43
Üretim yapan var mı aramızda? Ethereum için ufak bir rig kurmayı düşünüyorum.

Carmageddon
14-02-2021, 04:51

deeperblack
14-02-2021, 15:34
Ben 4 senedir devam ediyorum. Yardımcı olmaya çalışırım.

Emre-Dylan
14-02-2021, 16:13

Bende yeni yeni topluyorum rig, amazondan kart sipariş geçtim elimde şuan bir adet rx580 8gb var. 2018 zamanında forumda wp grubu kurmuştuk miningciler diye o grup hala duruyorsa alabilir misiniz? 2070i 3 4 ay önce sattığıma çok pişmanım.

Bir kaç sorum olacaktı abi riserları trde nereden tedarik edebiliriz yönlendirebileceğin bir yer var mı yerli yabancı? Aliexpress'ten alsam 6 7 riser gümrükte sıkıntı çeker miyim? Birde hiveos mu daha stabil windows 10 mu 4 5 kartlık rig olacak? Şuan tek kart çalışıyor 2 gündür 55 60tl oldu, 2miners sitesini kullanıyorum, online hesabı ise binance'den açtım. Senin tavsiyen var bu konularda şu site şu havuz daha iyidir diye? Teşekkür ederim.

sevo16
14-02-2021, 16:34
bitcoin, mining, borsa, altın, dolar herhangi bi yatırım borsa işlerinden hiç anlamayan biri olarak elimde hali hazırda bulunan rtx 2060'lı sistemle boş zamanlarında etherium mining yapmak mantıklı mıdır küçük bi araştırmayla aylık 500-600 tl getirisi olur 100 tl gibi elektrik masrafı olur gibi hesaplar var.

mantıklı mıdır sistemi yıpratır mı atıyorum bilgisayar donanımının ömrü 5 seneyse 2 seneye düşürür mü ve yasal yönden sıkıntısı var mı bilgili arkadaşlar ufak bi bilgi paylaşabilirse sevinirim

sevo16
14-02-2021, 16:36
bitcoin, mining, borsa, altın, dolar herhangi bi yatırım borsa işlerinden hiç anlamayan biri olarak elimde hali hazırda bulunan rtx 2060'lı sistemle boş zamanlarında etherium mining yapmak mantıklı mıdır küçük bi araştırmayla aylık 500-600 tl getirisi olur 100 tl gibi elektrik masrafı olur gibi hesaplar var.

mantıklı mıdır sistemi yıpratır mı atıyorum bilgisayar donanımının ömrü 5 seneyse 2 seneye düşürür mü ve yasal yönden sıkıntısı var mı bilgili arkadaşlar ufak bi bilgi paylaşabilirse sevinirim

eth madenciliğinin 6 ay ömrü kaldı bu konuda yatırım yapmayın tarzı yazılar videolar var internette bu konuda görüşleriniz nedir

Emre-Dylan
14-02-2021, 16:58
eth madenciliğinin 6 ay ömrü kaldı bu konuda yatırım yapmayın tarzı yazılar videolar var internette bu konuda görüşleriniz nedir

Sistemin ömrü öyle çok çok kısalmaz ama yıpranır. Ben çekirdek hızını düşürdüm, kart normalde 74 75 derece iken şuan 60 derece ve tükettiği elektrikte düşüyor verdiği performans ise aynı. Yasal bir sıkıntısı yok tamamen legal. 100tlye yakın tek kart yakar, 70 80tlde anakart cpu ram v.s bileşenler yakar.

sevo16
14-02-2021, 17:07
peki getirisi ne olur bahsedildiği gibi 500-600 tl getirisi olur mu ? açıkçası öyle olsa herkes yapmaz mı mantığı oluştu bende. hepsini geçtim 300 tl kemiksiz kalsa evin 10 günlük market alışverişi demek ülkemiz için güzel para :) birde bu mining işlemi yapılırken bilgisayar kullanılmaya devam ediliyor mu atıyorum mining işlemi sırasında online görüşme yapabilir miyim film video izleyebilir miyim yoksa bilgisayarın tamamen o işe mi ayrılması gerekiyor

Emre-Dylan
14-02-2021, 17:39
peki getirisi ne olur bahsedildiği gibi 500-600 tl getirisi olur mu ? açıkçası öyle olsa herkes yapmaz mı mantığı oluştu bende. hepsini geçtim 300 tl kemiksiz kalsa evin 10 günlük market alışverişi demek ülkemiz için güzel para :) birde bu mining işlemi yapılırken bilgisayar kullanılmaya devam ediliyor mu atıyorum mining işlemi sırasında online görüşme yapabilir miyim film video izleyebilir miyim yoksa bilgisayarın tamamen o işe mi ayrılması gerekiyor

Ben şuan ki sistemden film online youtube nette takılıyorum kart arkada çalışıyor ben pcde takılıyorum. Gayet stabil durumda şuan. Tabi benim anakart 6 kartı destekliyor ama 2. bir anakart cpu ram siparişi geçtim bu sistemi bozamam şuanlık böyle takılıyorum.

Anlamayan ama bir miktar parası olan herkes girdi bu işe. Elimde ki kartın normal ederi 1500tl 8gb rx 580 aylık 700 800 kazandırıyor.

https://i.hizliresim.com/Gl5NAv.jpg

phoenixs
14-02-2021, 17:58
Merhabalar

Elimde rtx2060 vardı 2000 e almıştım miningci birine 4750 ye sattım. :D ben anlamam bu işlerden de sizce bu olaylar ne zaman biter ona göre parayı bekletip yeni ekran kartı alacağım da

sevo16
14-02-2021, 17:58
Ben şuan ki sistemden film online youtube nette takılıyorum kart arkada çalışıyor ben pcde takılıyorum. Gayet stabil durumda şuan. Tabi benim anakart 6 kartı destekliyor ama 2. bir anakart cpu ram siparişi geçtim bu sistemi bozamam şuanlık böyle takılıyorum.

Anlamayan ama bir miktar parası olan herkes girdi bu işe. Elimde ki kartın normal ederi 1500tl 8gb rx 580 aylık 700 800 kazandırıyor.

https://i.hizliresim.com/Gl5NAv.jpg

maşallah 700-800tl güzel para şöyle bi baktım da internette rig sistemi kuranlar vs onların yanında tel bilgisayardan bu paraları kazanmak çok iyi. Ben biraz eski kafadayım çalışmadan kazanılmayacağını düşünenlerdenim. Yani öyle bilgisayarı açayım kendi kendi kendine para gelsin mantığı oturmuyor bende ondan sorduğum sorular saçma gelebilir.

bu arada takip ettiğinin kanal yada blog var mıdır bu işin mutfağını anlatan

Emre-Dylan
14-02-2021, 18:12
maşallah 700-800tl güzel para şöyle bi baktım da internette rig sistemi kuranlar vs onların yanında tel bilgisayardan bu paraları kazanmak çok iyi. Ben biraz eski kafadayım çalışmadan kazanılmayacağını düşünenlerdenim. Yani öyle bilgisayarı açayım kendi kendi kendine para gelsin mantığı oturmuyor bende ondan sorduğum sorular saçma gelebilir.

bu arada takip ettiğinin kanal yada blog var mıdır bu işin mutfağını anlatan

Youtube'dan internetten yerli yabancı karışık bilgilerle yaptım. En çok zorlandığım yer gpuya bios yazmak oldu kartın bios falan çöktü onu kendi yönetimimle çözdüm ama nvidia kartlarda bios yazmaya gerek yok diye biliyorum yanılıyor da olabilirim.

2013'te miningle tanıştım o zamanlar btc 250 dolardı bende yalandır diye inanmadım taa ki 2016ya kadar. Tabiki o zamanlar bu kadar kazandırmıyordu eth. Maalesef sistem çalışıyor cüzdan doluyor dostum bu bir gerçek ve milyonlar yatıran çiftlik kuranlar var bu iş için. Eth bitse bile yerine başka coin gelecektir bu işin sonu yok. Elinde ki sistemi daima kullanırsın yetersiz yada kullanamaz hale gelene kadar. Bir kaç video ve forum atacağım sana özelden onları izlemen yeterli. Bende kazım işinde yeniyim bildiğim kadar yardımcı olmaya çalışırım.

denizhandinc
14-02-2021, 18:33
Merhabalar

Elimde rtx2060 vardı 2000 e almıştım miningci birine 4750 ye sattım. :D ben anlamam bu işlerden de sizce bu olaylar ne zaman biter ona göre parayı bekletip yeni ekran kartı alacağım da

geçen hafta bi kart sattım 1 saatte 50 miningci aradı açık arttırma gibi sattım kartı. Birbirlerine gireceklerdi ona satma bana sat diyor :D

Emre-Dylan
14-02-2021, 18:50
Merhabalar

En kötü 8 10 ay daha var. Şuan 6k ise mesela 2060ın fiyatı düşse bile, 5kya düşer en fazla daha da düşmez.

Carmageddon
14-02-2021, 21:15

Teşekkür ederim. Takıldığım yerde yazacağım size. Bol kazançlar.

CND
15-02-2021, 09:46
Mining konusu uzaktan ne kadar da kolay para diye gözükse bile aslında kendi içinde bir uzmanlık alanı haline geldi.

Mesela şimdi ev kullanıcılarına bile karlı gelen bu iş, transfer ücretleri normalize olup blok ödülleri olması gereken yere döndüğünde bir heves yatırım yapanların elektrik birim fiyatı ile tanışmasına sebep olacak.

Birden fazla rig kurup evin bir odasını iptal edenler yaz sıcaklarında ürettiği ısıyı nasıl transfer ederiz derdine düşecek.

Teknik bilgisi olmayıp rig kuranları bunlardan çok daha sıkıntılı süreçlerin beklediği ise ayrı bir gerçek.

Tüm bunlar arasında eth pow-pos değişimi yaşanması halinde de keşke rig kuracağım paraya eth alsaydım diyebilirsiniz.

opamp
15-02-2021, 10:05
Ben 2018-2019 yıllarında evde 1080 Ti'lerle mining yaptım. Ama artık PoW bana saçma geliyor. Yok elektrik parası, yok sistem ısındı, yok yazılımda sıkıntı oldu, vs... Yapacak olsam sırf zevkine bi şeylerle uğraşmak için yaparım herhalde :) PoS minting iyidir. At cüzdana stake et. Çok güzel kazanç oranları veren coinler var artık.

Purmol35
15-02-2021, 23:15
En kötü 8 10 ay daha var. Şuan 6k ise mesela 2060ın fiyatı düşse bile, 5kya düşer en fazla daha da düşmez.

2080 i kaç a okuturuz acaba :D :D

Emre-Dylan
15-02-2021, 23:21
2080 i kaç a okuturuz acaba :D :D

8k 9k'ya gider ama ben olsam bekletirim 1 ay daha, her geçen gün artıyor maalesef :D

Purmol35
15-02-2021, 23:31
8k 9k'ya gider ama ben olsam bekletirim 1 ay daha, her geçen gün artıyor maalesef :D

Uh. :D Ben 9900k lı ssd li h150i vs vs li cihaz ı 15 e satmaya çalışıyordum, 18 19 lira fiyat çekeyim ozaman :D

Emre-Dylan
15-02-2021, 23:46
Uh. :D Ben 9900k lı ssd li h150i vs vs li cihaz ı 15 e satmaya çalışıyordum, 18 19 lira fiyat çekeyim ozaman :D

Güzel setup ama gpu ne? 10850k dediğimiz işlemci şuan 3350ye satılıyor sıfırı. h150i yerine insanlar artık arctic freezer ll 360 alıyor kendimde kullanıyorum :D

.::EmrE::.
15-02-2021, 23:47
Ben 2018-2019 yıllarında evde 1080 Ti'lerle mining yaptım. Ama artık PoW bana saçma geliyor. Yok elektrik parası, yok sistem ısındı, yok yazılımda sıkıntı oldu, vs... Yapacak olsam sırf zevkine bi şeylerle uğraşmak için yaparım herhalde :) PoS minting iyidir. At cüzdana stake et. Çok güzel kazanç oranları veren coinler var artık.

Bu stake konusunda tecrübeniz varsa biraz anlatabilir misiniz? Bankaya vadeli koymak gibi birşey anladıgım kadarıyla :)

Purmol35
15-02-2021, 23:54
Güzel setup ama gpu ne? 10850k dediğimiz işlemci şuan 3350ye satılıyor sıfırı. h150i yerine insanlar artık arctic freezer ll 360 alıyor kendimde kullanıyorum :D

2080 Takılı. Yeni toplamadım makinayı geçen sene topladım, topladıktan sonra net 1 sene marş vurulmadı :D Mutlaka farklı ürünler kullananlar vardır artık, o zaman set olsun diye LL120, Vangence rgb, h150i , kulaklık klavye falan corsair almıştım, şimdi icue ya güncelleme gelmiş artık asus parçaları ile de senkronlu çalışmaya başlamış hoş olmuş.

deeperblack
16-02-2021, 01:47
Bende yeni yeni topluyorum rig, amazondan kart sipariş geçtim elimde şuan bir adet rx580 8gb var. 2018 zamanında forumda wp grubu kurmuştuk miningciler diye o grup hala duruyorsa alabilir misiniz? 2070i 3 4 ay önce sattığıma çok pişmanım.

Bir kaç sorum olacaktı abi riserları trde nereden tedarik edebiliriz yönlendirebileceğin bir yer var mı yerli yabancı? Aliexpress'ten alsam 6 7 riser gümrükte sıkıntı çeker miyim? Birde hiveos mu daha stabil windows 10 mu 4 5 kartlık rig olacak? Şuan tek kart çalışıyor 2 gündür 55 60tl oldu, 2miners sitesini kullanıyorum, online hesabı ise binance'den açtım. Senin tavsiyen var bu konularda şu site şu havuz daha iyidir diye? Teşekkür ederim.

Hiveos candır gerisi heyecan. Riser 6 adet geçen aylarda sip. verdim aliden sorunsuz geldi ama bazen takılabiliyo. Burada aliexpress bazı satışlar aras kargo ile geliyor. Gümrük bedeli ödemedim.
eth pool bence en sağlıklısı ethermine. Borsa olarakta ben yıllardır bittrex kullanıyorum şimdiye kadar hiç sorun yaşatmadı.

Emre-Dylan
16-02-2021, 02:38
Hiveos candır gerisi heyecan. Riser 6 adet geçen aylarda sip. verdim aliden sorunsuz geldi ama bazen takılabiliyo. Burada aliexpress bazı satışlar aras kargo ile geliyor. Gümrük bedeli ödemedim.
eth pool bence en sağlıklısı ethermine. Borsa olarakta ben yıllardır bittrex kullanıyorum şimdiye kadar hiç sorun yaşatmadı.

Teşekkür ederim bilgiler için. Satıcının linkini atabilirsem çok memnun olurum abi. Kartlar gelince hiveos sisteme tamamen geçeceğim 6'lı rig işimi görür. Binance ile bakalım devam edelim olmadı ileride değiştiririm. Ethermine iyi ama ben bir an önce tek karttan gelen parayı almak istediğim için 2miners tercih ettim. Ethermine'dan almak daha uzun sürüyor tek kart ile diye biliyorum. Rig sistemine geçince, ethermine tercih ederim. :)

2080 Takılı. Yeni toplamadım makinayı geçen sene topladım, topladıktan sonra net 1 sene marş vurulmadı :D Mutlaka farklı ürünler kullananlar vardır artık, o zaman set olsun diye LL120, Vangence rgb, h150i , kulaklık klavye falan corsair almıştım, şimdi icue ya güncelleme gelmiş artık asus parçaları ile de senkronlu çalışmaya başlamış hoş olmuş.

Valla sağlam setup var abi sende kıyma derim o sisteme almaya kalksan alamazsın şuan. 9900k her ne kadar ısınsa da sağlam işlemci. LL120 fanlar güzeldir corsair 5000D kasa ile tamamen high-end sistem olacaktır. Ben gpuyu satar kartı güncellerdim keyfime bakardım. :)

Purmol35
16-02-2021, 03:12
Valla sağlam setup var abi sende kıyma derim o sisteme almaya kalksan alamazsın şuan. 9900k her ne kadar ısınsa da sağlam işlemci. LL120 fanlar güzeldir corsair 5000D kasa ile tamamen high-end sistem olacaktır. Ben gpuyu satar kartı güncellerdim keyfime bakardım. :)

Haklısın ama bir iş'e yaramıyor ki :D Oyun moyun oynadığım yok. Tech e gir konu oku, youtube a gir video izle, internetten sipariş mi gelmiş onu kontrol et , okadar :D Böyle boş a durup yer kaplayacağına satayım macbook alayım her yere götüreyim diyorum :D

Emre-Dylan
16-02-2021, 03:16
Haklısın ama bir iş'e yaramıyor ki :D Oyun moyun oynadığım yok. Tech e gir konu oku, youtube a gir video izle, internetten sipariş mi gelmiş onu kontrol et , okadar :D Böyle boş a durup yer kaplayacağına satayım macbook alayım her yere götüreyim diyorum :D

Parça parça sat, setup'ı yaz bana özelden ayrı ayrı fiyat vereyim ona göre ilana koy hem daha pahalıya gider. İnsanlar artık 15k verip pc alacak durumda değil, eğer pc ile para kazanmıyorsa :D

Purmol35
16-02-2021, 03:29
Parça parça sat, setup'ı yaz bana özelden ayrı ayrı fiyat vereyim ona göre ilana koy hem daha pahalıya gider. İnsanlar artık 15k verip pc alacak durumda değil, eğer pc ile para kazanmıyorsa :D

Olur, gönderiyorum özelden.

opamp
16-02-2021, 09:11
Bu stake konusunda tecrübeniz varsa biraz anlatabilir misiniz? Bankaya vadeli koymak gibi birşey anladıgım kadarıyla :)

Evet, mantık aynı.. PoS olmayan coinler buna imkan vermiyor zaten.
Çok kafa karıştırıcı bişey yok aslında. Ancak coinlerin kendi stake kazanç oranları farklı tabiki. Ayrıca bazı coinler stake için bi kaç işlem (basit) yaptırırken bazıları sadece cüzdana atarak (Pc, Mobil, Borsa vs..) anında stake etmeye başlayabiliyor. (Örnek: Algorand)

Ayrıca coinlerin kendi resmi cüzdanlarının verdiği stake kazançlarına karşı, bazı borsalar daha iyi kazanç oranları sunabiliyor. Mesela son hatırladığım binance borsası avax staking için %32.79 sunuyordu :)
Ayrıntılar linkte.
https://www.binance.com/en/support/articles/50a4841897a3491b82d9a8ae026c45e0

Bikaç yararlı link bırakayım çok daha iyi anlayacaksınız.

Stake etmek nedir: Stake Etmek (Staking) Nedir? Staking Karlı mı? (https://tr.cointelegraph.com/news/what-is-staking-is-staking-profitable)

Stake etme klavuzu: 2021'de Kripto Para Staking ile Para Kazanma Kılavuzu • Coinkolik (https://www.coinkolik.com/2021-de-kripto-para-staking-ile-para-kazanma-kilavuzu/)

Coinlerin stake oranlarını öğrenebileceğiniz site: Earn Passive Income with Crypto | Staking Rewards (https://www.stakingrewards.com/)

Uzun vadeli mantıkla her coin stake edilmez. Bu piyasa çok leş aslında için işine girince.. Çok şaşalı bir proje gibi girerler piyasaya iyi de giderler, ama sonra orta vadede bakmışsın coin yalan olmuş gitmiş o kadar stake ettiğin kazanç boşa gitti. Borsadan delist olur. Kapıyı kapatır giderler. FOMO oluşur patlatırlar. FUD yaratıp (örn: hack haberi) dibin dibini gösterirler vs.. vs..

Kripto Para Jargonu ve Bilinmesi Gereken Diğer Önemli Hususlar: Kripto Para Jargonu ve Bilinmesi Gereken Diğer Onemli Hususlar | by Levent Gozener | Medium (https://medium.com/@tamamen/kripto-para-jargonu-ve-bilinmesi-gereken-di%C4%9Fer-%C3%B6nemli-hususlar-2f8866b7da0e)

Projeyi çok iyi araştırıp emin olduktan sonra alım yapıp girişmek lazım. Ya da bir süre tutup kar alıp alıp çıkmak denemeler yapmak vs... çok iyi araştırmaktan kastım, temel analiz dediğimiz şey.. artık 4-5 senedir piyasada ve takımı, cv'leri kuvvetli güvenilir kişilerden oluşan, piyasa değeri belli yerlere gelmiş, çok büyük borsalarda listelenmesi de güvenilir anlamına gelmiyor. :) çünkü pazarlık yapıp parayı basıp, büyük borsalara girebiliyorlar. (örn:binance)

Kripto para piyasasında manipülatif etki aşırı fazla. 3-4 sene önce kaynağı belli olmayan bi yerden "Çin Devleti bitcoin madenciliğini yasaklıyor" diye haber çıkıyordu. Lan zaten internette yanlış bilginin gerçeğe oranla yayılma hızı çok yüksek * https://teyit.org/arastirmaya-gore-yanlis-haber-gerceklerden-daha-hizli-yayiliyor 1 saat içinde ortalık kan gölü.. Ertesi gün haber fake diye haber çıkıyordu üstüne :D:D Ama regülasyonlar geldikçe daha düzenli olmaya başlayacak inşallah. Tabi vergilendirme de cabası olacaktır. :)

16-02-2021, 10:21
Evet, mantık aynı.. PoS olmayan coinler buna imkan vermiyor zaten.
Çok kafa karıştırıcı bişey yok aslında. Ancak coinlerin kendi stake kazanç oranları farklı tabiki. Ayrıca bazı coinler stake için bi kaç işlem (basit) yaptırırken bazıları sadece cüzdana atarak (Pc, Mobil, Borsa vs..) anında stake etmeye başlayabiliyor. (Örnek: Algorand)

Ayrıca coinlerin kendi resmi cüzdanlarının verdiği stake kazançlarına karşı, bazı borsalar daha iyi kazanç oranları sunabiliyor. Mesela son hatırladığım binance borsası avax staking için %32.79 sunuyordu :)
Ayrıntılar linkte.
https://www.binance.com/en/support/articles/50a4841897a3491b82d9a8ae026c45e0

Bikaç yararlı link bırakayım çok daha iyi anlayacaksınız.

Stake etmek nedir: Stake Etmek (Staking) Nedir? Staking Karlı mı? (https://tr.cointelegraph.com/news/what-is-staking-is-staking-profitable)

Stake etme klavuzu: 2021'de Kripto Para Staking ile Para Kazanma Kılavuzu • Coinkolik (https://www.coinkolik.com/2021-de-kripto-para-staking-ile-para-kazanma-kilavuzu/)

Coinlerin stake oranlarını öğrenebileceğiniz site: Earn Passive Income with Crypto | Staking Rewards (https://www.stakingrewards.com/)

Uzun vadeli mantıkla her coin stake edilmez. Bu piyasa çok leş aslında için işine girince.. Çok şaşalı bir proje gibi girerler piyasaya iyi de giderler, ama sonra orta vadede bakmışsın coin yalan olmuş gitmiş o kadar stake ettiğin kazanç boşa gitti. Borsadan delist olur. Kapıyı kapatır giderler. FOMO oluşur patlatırlar. FUD yaratıp (örn: hack haberi) dibin dibini gösterirler vs.. vs..

Kripto Para Jargonu ve Bilinmesi Gereken Diğer Önemli Hususlar: Kripto Para Jargonu ve Bilinmesi Gereken Diğer Onemli Hususlar | by Levent Gozener | Medium (https://medium.com/@tamamen/kripto-para-jargonu-ve-bilinmesi-gereken-di%C4%9Fer-%C3%B6nemli-hususlar-2f8866b7da0e)

Projeyi çok iyi araştırıp emin olduktan sonra alım yapıp girişmek lazım. Ya da bir süre tutup kar alıp alıp çıkmak denemeler yapmak vs... çok iyi araştırmaktan kastım, temel analiz dediğimiz şey.. artık 4-5 senedir piyasada ve takımı, cv'leri kuvvetli güvenilir kişilerden oluşan, piyasa değeri belli yerlere gelmiş, çok büyük borsalarda listelenmesi de güvenilir anlamına gelmiyor. :) çünkü pazarlık yapıp parayı basıp, büyük borsalara girebiliyorlar. (örn:binance)

Kripto para piyasasında manipülatif etki aşırı fazla. 3-4 sene önce kaynağı belli olmayan bi yerden "Çin Devleti bitcoin madenciliğini yasaklıyor" diye haber çıkıyordu. Lan zaten internette yanlış bilginin gerçeğe oranla yayılma hızı çok yüksek * https://teyit.org/arastirmaya-gore-yanlis-haber-gerceklerden-daha-hizli-yayiliyor 1 saat içinde ortalık kan gölü.. Ertesi gün haber fake diye haber çıkıyordu üstüne :D:D Ama regülasyonlar geldikçe daha düzenli olmaya başlayacak inşallah. Tabi vergilendirme de cabası olacaktır. :)

Çok teşekkür ediyorum bilgiler için, elinize sağlık.

CND
16-02-2021, 11:38
Sadece minik bir not stake işlemi sonunda elinizdeki coin miktarı artar. Her şartta usd karşılığı stake öncesinden yüksek olmayabilir =)

Tunacan
16-02-2021, 21:50
Eth ve btc almak istiyorum.
Paribu’dan hesap açtım.
Amacım uzun vade.

Aklımda bir kaç soru var.
Yardımcı olabilecek varsa pm atabilir mi?

CND
17-02-2021, 09:54
Eth ve btc almak istiyorum.
Paribu’dan hesap açtım.
Amacım uzun vade.

Aklımda bir kaç soru var.
Yardımcı olabilecek varsa pm atabilir mi?

Özel değilse buradan yaz. Belki aklında soru işareti olan birilerine daha yardımcı oluruz?

denizhandinc
17-02-2021, 10:09
Ben de Paribudan hesap açtım. Şahsen çok kağıt kovaladım ilk defa Coin kovalayacağım. Paribu, Binance dan daha bi kullanışlı geldi. Paribunun dezavantajı çok komisyon kesiyor. Dün ufak bi meblağ attım denemek için komisyonu Binance dan fazla. Keza makas aralığı ve borsanın pik yaptığı anlarda sitenin çökmesi vb. sorunlar varmış. Öte yandan Binance da böyle sorunlar yok diyolar ama o da kimlik fotoğrafı yüz fotoğrafı falan istiyor. Paribu böyle bişey istemedi. Hangi borsadan devam edelim? İlla binance mıdır bu işin en canlı yeri?

gardispec
17-02-2021, 10:51
Ben de Paribudan hesap açtım. Şahsen çok kağıt kovaladım ilk defa Coin kovalayacağım. Paribu, Binance dan daha bi kullanışlı geldi. Paribunun dezavantajı çok komisyon kesiyor. Dün ufak bi meblağ attım denemek için komisyonu Binance dan fazla. Keza makas aralığı ve borsanın pik yaptığı anlarda sitenin çökmesi vb. sorunlar varmış. Öte yandan Binance da böyle sorunlar yok diyolar ama o da kimlik fotoğrafı yüz fotoğrafı falan istiyor. Paribu böyle bişey istemedi. Hangi borsadan devam edelim? İlla binance mıdır bu işin en canlı yeri?

Kesinlikle binance yada yurt dışı merkezli birkaç site daha var. Hem coin çeşidinin fazla olması hemde güven açısından daha iyi olur. Karışık gelecek pek bişey yok biraz inceleme ve youtube videosu ile hemen öğrenilir.

denizhandinc
17-02-2021, 11:08
Kesinlikle binance yada yurt dışı merkezli birkaç site daha var. Hem coin çeşidinin fazla olması hemde güven açısından daha iyi olur. Karışık gelecek pek bişey yok biraz inceleme ve youtube videosu ile hemen öğrenilir.

Kardeşim bu işte neyin güveni :D Binance babamın oğlu değil sunucuyu kapatıp uzasalar ne yapabilirsin. Whatsapp için ortalığı velveleye verenler binance a çatır çatır kimlik gönderiyor tuhaf :D

speed_emre
17-02-2021, 12:19
bende ilk defa alıcam. paribu mu binance mı diye aklımda soru işareti var ? Gerçek anlamda hangisi daha iyi güvenilir? Komisyonda en az hangisi kesiyor?
Hızlı ve sorunsuz işlem için hangisi tavsiye edersiniz? Her kafadan ses çıkıyor doğrusu kafam karıştı :)

gardispec
17-02-2021, 13:00
Kardeşim bu işte neyin güveni :D Binance babamın oğlu değil sunucuyu kapatıp uzasalar ne yapabilirsin. Whatsapp için ortalığı velveleye verenler binance a çatır çatır kimlik gönderiyor tuhaf :D

Güvenmek derken ani hareketler çöküş olmaması açısından söyledim. Yoksa güven güvenme benim umrumda olmaz orası.

ChuckBartowsKi
17-02-2021, 19:44
bende ilk defa alıcam. paribu mu binance mı diye aklımda soru işareti var ? Gerçek anlamda hangisi daha iyi güvenilir? Komisyonda en az hangisi kesiyor?
Hızlı ve sorunsuz işlem için hangisi tavsiye edersiniz? Her kafadan ses çıkıyor doğrusu kafam karıştı :)

Paribu BTCTürk falan Türkiye borsaları genel olarak çok fazla coin yok ve bazen çökme durumu vbg. şeyler oluyor fakat genel anlamıyla ben işlemlerimi sıralama olarak

BTCTürk>Paribu>Binance olarak yapıyorum. Bu tamamen benim bilgisizliğim ve alışkanlığımdan kaynaklı sanırım BTCTürk daha az komisyon alıyor ve daha kullanışlı bir arayüzü var Paribuya göre fakat bazı coinler yok BTCTürk de o yüzden Paribu da olanları da Paribudan alıyorum eğer 2 borsada da yok ise Binance kullanıyorum. Binance biraz farklı bir sistem ben biraz baktım araştırdım ve alım satım olayının farklı olması benim kafamı biraz karıştırdı ona en son bakıyorum o yüzden. Hiç birinden bugüne kadar problem yaşamadım. Ortalama xxx.xxx TL işlemler yapıyorum alım satım olarak problem yaşamadım hiç.

Ben de sizle aynı soru işaretlerine sahiptim kendi kendimi böyle aydınlatabildim. Çok kesin ve derin bilgiler değildir haberiniz olsun :)

Tunacan
17-02-2021, 20:29
Merak ettiğim şu;
Btc ya da eth yükseldi, satmak istedim ama satamıyorum. Ben satana kadar da düştü.
Böyle bir durum oluyor mu?

denizhandinc
17-02-2021, 21:28
Merak ettiğim şu;
Btc ya da eth yükseldi, satmak istedim ama satamıyorum. Ben satana kadar da düştü.

oluyor hocam. Misal BTC yükseldi sende satış emri verdin. Verdiğin işlem emri sıraya alındı ve yoğunluktan yada site çökmesinden çok uzun sürdü. (misal Paribuda alış her saat ama satış sadece banka saatleri içerisinde oluyor)

Senin satış işlemin gerçekleşene kadar BTC düşerse seninde kazancın düşüyor. Paribuda gördüğüm bu. Binance ı bilmiyorum.

CND
17-02-2021, 23:17
Merak ettiğim şu;

Fiyat hareketleri çılgınlaştığında borsalar tahtaya direkt satış yapmanızı engeller. Sadece alıcı emirleri ile satıcı emirlerini eşleştirir. Satamamak yok, eşleşme için doğru fiyat ile satmak var.

Yekta
17-02-2021, 23:47
oluyor hocam. Misal BTC yükseldi sende satış emri verdin. Verdiğin işlem emri sıraya alındı ve yoğunluktan yada site çökmesinden çok uzun sürdü. (misal Paribuda alış her saat ama satış sadece banka saatleri içerisinde oluyor)

Senin satış işlemin gerçekleşene kadar BTC düşerse seninde kazancın düşüyor. Paribuda gördüğüm bu. Binance ı bilmiyorum.

Nasıl yani? TL yatırma işleminden mi bahsediyorsun yoksa coin alım satımı mı? Gece de işlem yapıyorum 7/24 paribuda, TL çekme işlemi hariç herhangi bi kısıtlama yok sanırım?
Market fiyatından direk satabilirsin, tabi karşıda alıcı da varsa. Ya da önceden kafanda belirlediğin bir rakama satış emrini verebilirsin. Bitfinex de kullanıyorum orada istersen uyarı da kurabiliyorsun, koşullu emirler de verebiliyorsun. Sanırım paribuya da gelmiş koşullu satış ama hiç denemedim :) biraz daha sade basit kalıyor paribunun paneli.

denizhandinc
18-02-2021, 09:11
Nasıl yani? TL yatırma işleminden mi bahsediyorsun yoksa coin alım satımı mı? Gece de işlem yapıyorum 7/24 paribuda, TL çekme işlemi hariç herhangi bi kısıtlama yok sanırım?
Market fiyatından direk satabilirsin, tabi karşıda alıcı da varsa. Ya da önceden kafanda belirlediğin bir rakama satış emrini verebilirsin. Bitfinex de kullanıyorum orada istersen uyarı da kurabiliyorsun, koşullu emirler de verebiliyorsun. Sanırım paribuya da gelmiş koşullu satış ama hiç denemedim :) biraz daha sade basit kalıyor paribunun paneli.

TL yi her saat yatırabiliyorum. Ama aldığım coinleri bozdurmak istediğimde banka saatleri dışında işlem yapmıyor paribu. Banka açılana kadar coin düşerse sen emri saat kaçta vermiş olursan ol seninde kazancın düşüyor.

Neyse long takılanlar için komisyon, emir vs. sıkıntı olmazda 3 gün sonra coin borsası çakılır mı onu kestiremiyorum.

Yekta
18-02-2021, 18:57
TL yi her saat yatırabiliyorum. Ama aldığım coinleri bozdurmak istediğimde banka saatleri dışında işlem yapmıyor paribu. Banka açılana kadar coin düşerse sen emri saat kaçta vermiş olursan ol seninde kazancın düşüyor.

Neyse long takılanlar için komisyon, emir vs. sıkıntı olmazda 3 gün sonra coin borsası çakılır mı onu kestiremiyorum.

Bi yanlışlık olmasın? İstediğin saatte borsada işlem yapabiliyorsun, verdiğin emir ne zaman karşılanırsa gerçekleşiyor. Sadece siteden hesabına tl çekmek istersen mesai saatlerinde gerçekleşiyor. Gece de çok işlem yaptım bi sorun yok.

18-02-2021, 20:16
Bu işte pek bilgim yok ancak gördüklerimi paylaşayım;

Paribu'nun CoinMarketCap sıralaması 61, BTCTürk 40-50lerde birşey. Binance ise 1. sırada borsalarda hacim açısından. Paribunun puanları inanılmaz düşük AppStore'da ve yorumları oldukça kötü. Çoğu zaman al satda sıkıntılar yaşandığı, istediğiniz fiyattan satmaya veya almaya çalışınca vakit geçtiği için zarar etmeler, ve emirler arasında bot olduğu söyleniyor. Ne kadar doğru bilemem ancak ben aktif olarak Binance kullanmaktayım; coin fiyatları arasında da ciddi farklar var. Örneğin AVAX Binance'da 300 civarı iken Paribu'da 360 görünüyordu. Aynı şekilde DOGE mesela 0.37 seviyesinde iken Binance'de Paribu'da 0.35 , iki borsanın fiyatları farklı.

Paribunun arayüzü ve işlemleri çok daha kolay ancak Binance'in dünyanın en büyüğü olması, ayrıca Academy gibi bir öğretici hizmeti olması beni çeken kısımları oldu. Velasıl Paribu grafiklerinde mum grafik görüntüleme imkanı yok, biraz öğrenince Binance'deki mum grafikler daha faydalı ve profesyonel araçlar. Binance'in tek kötü yanı bence her coinde TL desteği yok mesela ATOM ; bunun dışında arayüzü yeni kullanıcılara çok zor gelebilir. Binance Lite var ancak orada da emirler vs. yok sadece market fiyatından al sat mevcut.

18-02-2021, 20:17
Ayriyetten Paribu'da da para çekmek ve yatırmak için kimlik bilgilerine ihtiyaç duyuyor. Tüm bu coin işlerinde kimlik bilgisi isteniyor, her app'te.

18-02-2021, 20:21

Güven konusunda ben de hiçbirine güvenmem, güvenemem ama şu satırları okuyunca Binance sanki bir tık daha güvenilir geliyor.

7 Mayıs 2019'da Binance, bilgisayar korsanlarının yaklaşık 40 milyon ABD doları değerinde 7.000 Bitcoin çaldığı "büyük ölçekli bir güvenlik ihlalinin" kurbanı olduğunu açıkladı.[11] Binance CEO'su Changpeng Zhao, bilgisayar korsanlarının " yemleme (phishing), virüs ve diğer saldırılar dahil olmak üzere çeşitli teknikler kullandıklarını" ve işlemlerini "mevcut güvenlik kontrollerimizi geçecek şekilde" yapılandırdıklarını söyledi.[12] Binance, daha fazla para çekme ve para yatırma işlemlerini durdurdu ancak ticaretin devam etmesine izin verdi. Site, güvenli varlık fonu aracılığıyla müşterilere tazminat ödemeyi taahhüt etti.

ChuckBartowsKi
19-02-2021, 01:16
Dönemsel kripto piyasası yükselişleri mining işlemleri başladığı zaman borsalarda da problem olabiliyor. Dünya çapında saldıırlar genelde en büyük ve global borsalara oluyor. TR içi işlemde BTCTürk daha güvenli geliyor bana fakat 2sinde de kitlenme durumu yaşadım. Uzun vadeli beklemeler için 2 uygulamada sorun yaratmaz diye düşünüyorum.

ha_SaaaN
19-02-2021, 09:12
Ben hiç bilmediğim halde dün BTCTürk uygulamasını indirdim ve bitcoin, ethereum ve ripple aldım. Hayırlısı dedik ve beklemeye başladık.

CND
19-02-2021, 14:38
Dönemsel kripto piyasası yükselişleri mining işlemleri başladığı zaman borsalarda da problem olabiliyor. Dünya çapında saldıırlar genelde en büyük ve global borsalara oluyor. TR içi işlemde BTCTürk daha güvenli geliyor bana fakat 2sinde de kitlenme durumu yaşadım. Uzun vadeli beklemeler için 2 uygulamada sorun yaratmaz diye düşünüyorum.

Birkaç tip saldırı var.

Birincisi madenci tarafı. %51 hash gücünü eline geçiren kafasına göre transfer kayıtları girebilir. Bu tip bir durumda borsalar ilgili coin cüzdanlarını giriş ve çıkışa kapatır ve bu coin network ü normalize olana kadar bakımda kalır. Elinde coin olanlar o borsada alıp satmaya devam edebilir.

İkincisi direkt olarak bir borsaya saldırı. Günümüzde her sitenin başına gelebilecek bir durum. Önemli olan borsanın bu saldırı esnasında elindeki varlığın çoğunun cold storage denen sistem ile fiziken transferini engelleyebilecek olması. Böyle yapmayan borsa var mıdır bilmiyorum ama en azından tamamının vaadi böyle yaptıkları yönünde :D Düzgün bir site en fazla 4-5h kapalı kalır sonra kaldığı yerden devam eder.

Üçüncüsü madenci cihazlarınıza uzaktan erişip kendi cüzdanlarına kazdırmaları durumu. Kitleselden ziyade daha çok birey / tesis hedefi ile ilerlediği için geneli etkileyen bir saldırı olmaz.

Schumi
19-02-2021, 18:54
Birincisi madenci tarafı. %51 hash gücünü eline geçiren kafasına göre transfer kayıtları girebilir. Bu tip bir durumda borsalar ilgili coin cüzdanlarını giriş ve çıkışa kapatır ve bu coin network ü normalize olana kadar bakımda kalır. Elinde coin olanlar o borsada alıp satmaya devam edebilir.

Bu çok olası değil. NiceHash mi ne kazım gücü kiralayan servislerden parasıyla hizmet alsan bile çok ciddi paraya malolur. Ayrıca kafasına göre kayıt yerine çifte harcama yapabilir. Yani gerçekten elinde olan parayı 2 defa harcanmış transfer edilmiş gibi gösterip farklı yerlere yollayabilir vs.vs. Teoride mümkün pratikte çok zor şeyler.

VW-Freaks
19-02-2021, 20:45
üç kuruş kar yapalım dedik binance çöktü 1 saattir :)

denizhandinc
19-02-2021, 21:24
Bugün itibariyle skrler diyip 3600 lira zarar edip gram altından çıktım ve yüklü miktar BNB aldım. 7 saatte zararı çıkartıp 3k kar koydum üstüne. Allah bereket versin. Dahada altının yanına yaklaşmam.

19-02-2021, 21:32
Bugün itibariyle skrler diyip 3600 lira zarar edip gram altından çıktım ve yüklü miktar BNB aldım. 7 saatte zararı çıkartıp 3k kar koydum üstüne. Allah bereket versin. Dahada altının yanına yaklaşmam.

Ben de 2500 lira kar ettim bugun BNB sayesinde. Efsane uçtu, 500 dolar seviyesini görür diyorlar kripto haberlerde.

denizhandinc
19-02-2021, 22:45
Ben de 2500 lira kar ettim bugun BNB sayesinde. Efsane uçtu, 500 dolar seviyesini görür diyorlar kripto haberlerde.

Komisyon alınmayan bi coin olduğu için çok tuttu. Muhtemelen binance diğer coinlerden kestiği komisyonu falan kendi coinine gömüyor. Bugünkü roketin başka açıklaması yok. 500 de olur 600 de. Trenden inmedim yolculuğa devam.

CND
20-02-2021, 09:49
Bu çok olası değil. NiceHash mi ne kazım gücü kiralayan servislerden parasıyla hizmet alsan bile çok ciddi paraya malolur. Ayrıca kafasına göre kayıt yerine çifte harcama yapabilir. Yani gerçekten elinde olan parayı 2 defa harcanmış transfer edilmiş gibi gösterip farklı yerlere yollayabilir vs.vs. Teoride mümkün pratikte çok zor şeyler.

Bu mesajdan madencilik yapmadığınız varsayımında bulunuyorum. Lütfen yanlışsam düzeltin.

Mesela en son etc ağında bu sorun yaşandı. Çok da uzak değil hafızam beni yanıltmıyorsa 4-5 ay olmalı. Bu sebeple bazı borsalarda hala etc için aylar sürecek adette onay istenmekte.

Özetle bu işler öyle kiralama ile olmuyor. Devasa milyon dolarlık fabrikalarda oluyor. Hatta öyle ki bir dönem gpu teslimatı için özel uçak yollayacak boyutta olanlar dahi var.

MertSerhanÖ.
20-02-2021, 11:27
ahh ahh ravencoin zengin etti herkesi bi gecede..Şansımıza tüküreyim..

korkmazz
20-02-2021, 13:14
Yaklaşık 100 tane bnb yi 30-40 dolardan bozdurup daha girmedim arşa çıktı şimdi �� sabır işi valla bu işler 400-600 dolar arası aldığım etheryumları 1800 dolardan sattım daha da bulaşmam etheryuma potansiyel var ama nere gideceği pek belli değil diğer altcoinlere yöneldim şuan sepet yaptım 6-7 coinden 1 ay sonra bakmayı düşünüyorum

hanz10
20-02-2021, 14:38
Yeni başlıyanlardanım henüz yolun başında :) şuna atıp bekle diyebileceğiniz var mı ? 2017 de btc ye üyelik açmısım ve almamışım :)

Favoriye alıp ve henuz yatırım yapmadığım bunlar böyle sürekli al sat yapmakla uğraşmak istemiyorum veya öneri ve fikre açığım.

btc
ada
dash
link
eth

bunlara bakıyorum. Ufak atıp bekliceğim tutar parça parça 5 bin tl de olabilir. Ayrı ayrı da olabilir.

yorum yapan arkadaşlara teşekkürler.

denizhandinc
20-02-2021, 15:18
Yeni başlıyanlardanım henüz yolun başında :) şuna atıp bekle diyebileceğiniz var mı ? 2017 de btc ye üyelik açmısım ve almamışım :)

Favoriye alıp ve henuz yatırım yapmadığım bunlar böyle sürekli al sat yapmakla uğraşmak istemiyorum veya öneri ve fikre açığım.

btc
ada
dash
link
eth

bunlara bakıyorum. Ufak atıp bekliceğim tutar parça parça 5 bin tl de olabilir. Ayrı ayrı da olabilir.

yorum yapan arkadaşlara teşekkürler.

Dostum bunu bilen adam evi arabasını tarlasını basar trilyoner olur zaten :)

Schumi
21-02-2021, 19:16
Bu mesajdan madencilik yapmadığınız varsayımında bulunuyorum. Lütfen yanlışsam düzeltin.

Mesela en son etc ağında bu sorun yaşandı. Çok da uzak değil hafızam beni yanıltmıyorsa 4-5 ay olmalı. Bu sebeple bazı borsalarda hala etc için aylar sürecek adette onay istenmekte.

Özetle bu işler öyle kiralama ile olmuyor. Devasa milyon dolarlık fabrikalarda oluyor. Hatta öyle ki bir dönem gpu teslimatı için özel uçak yollayacak boyutta olanlar dahi var.

2018-2019 arasında 1 yıl kadar madencilik yaptım. Ardı ardına gelen elektrik zamları sonucu fişi çektim. Etc ağının hash kapasitesini bilmiyorum. Çinde özellikle Asic cihazı üreten şirketlerin kendisine air devasa mining farmları olduğunu da biliyorum ama hiç takip ettiğim süre içinde çifte harcama saldırısı görmemiştim büyük coin ağlarında. Boeing ile GPU teslimatı olayı ise daha bitcoin 20.000 dolara değmeden olan bir olaydı sanki.

misery1903
21-02-2021, 20:47
Benzerleri vardır tahminen de bunu da koyalım:

https://www.youtube.com/watch?v=NrLENhrTrMA&ab_channel=Poolin

İnsanların/şirketlerin ne seviyelerde farm yaptıklarına dair bir fikir verebilir.

Bu arada farm yapan çok arttığı için zorluğu da artıyor. O internette hesaplayıp 6 ayda amorti edeceğini gösteren hesapların hepsi teorik olarak yanlış.

ES353
05-03-2021, 11:11
TRBinance den "çekme" işlemi yapabilen var mı ? Binance'a usdt göndermem gerek, yapamıyorum.

gardispec
05-03-2021, 15:18
TRBinance den "çekme" işlemi yapabilen var mı ? Binance'a usdt göndermem gerek, yapamıyorum.

trc galiba ama tam hatırlayamadım cüzdan koduna gönder. Binancedende trbinanceden de aynı cüzdan tipini seçmek gerekli. Dikkat et cüzdan kodunda yanlış yazma. Youtubeden baksan daha iyi anlayabilirsin ama

ES353
05-03-2021, 16:21
trc galiba ama tam hatırlayamadım cüzdan koduna gönder. Binancedende trbinanceden de aynı cüzdan tipini seçmek gerekli. Dikkat et cüzdan kodunda yanlış yazma. Youtubeden baksan daha iyi anlayabilirsin ama

Yapamıyorum derken, yapmayı bilmiyorum demek istemedim :)

trbinance'da çalışma varmış. çekme ve gönderme yapılmıyor. 48 saat sürecekmiş. dün geceden bu yana sorun varmış. çok saçma bi olay.

gardispec
05-03-2021, 17:03

trbinance'da çalışma varmış. çekme ve gönderme yapılmıyor. 48 saat sürecekmiş. dün geceden bu yana sorun varmış. çok saçma bi olay.

Anladım kusura bakmayın ben ilk defa yapacaksınız sandım. O yüzden açıkladım ��

Emre-Dylan
05-03-2021, 22:42

Şuan binancede çalışma var diye bildiri geldi alım satım v.b şeyler yapılamayacakmış bu sabah gelmişti bildirim. Koskoca binance bile çöktü tek çökmeyen sistemdi yanlış hatırlamıyorsam :D

ES353
06-03-2021, 09:13
Şuan binancede çalışma var diye bildiri geldi alım satım v.b şeyler yapılamayacakmış bu sabah gelmişti bildirim. Koskoca binance bile çöktü tek çökmeyen sistemdi yanlış hatırlamıyorsam :D

Planlı çalışmayı sanırım o. Twitter da yayınlamışlardı. Valla bu 2 gündür bir çalışmadır gidiyor ama hadi hayırlısı :D

imprezaWRC
06-03-2021, 09:14
Planlı çalışmayı sanırım o. Twitter da yayınlamışlardı. Valla bu 2 gündür bir çalışmadır gidiyor ama hadi hayırlısı :D

Planlı olarak da ortadan kaybolmasınlar da

ES353
06-03-2021, 09:18
Planlı olarak da ortadan kaybolmasınlar da

:D :D umarım kaybolmazlar :D

CloudGrey
13-03-2021, 23:48
şuan en sorunsuz site hangisi ? bide illa btc cüzdan bilmem neside yapmak zorundamıyız ?

Bad-Fast
14-03-2021, 00:16
aynen ufak yollu bir bakmak lazım bu işe :)

CloudGrey
14-03-2021, 12:20
şuan en sorunsuz site hangisi ? bide illa btc cüzdan bilmem neside yapmak zorundamıyız ?

Vintage
14-03-2021, 12:23
Ne olacak bu chilizin hali

Killah
14-03-2021, 13:54

Ben su andaki hacim dususunun alim icin oldukca iyi bir firsat oldugunu dusunuyorum. 1.70'ken girmistim, mumkun oldukca ekliyorum ve ellemeden sabirla bekliyorum.

ES353
14-03-2021, 15:11

bana kalırsa, binance global şuan en iyisi. papara hesabınız varsa, hafta sonu bile para çekip, yatırabilirsiniz. trbinance son 2 haftadır saçmaladı. 2 hafta önce 4 gün transfer ve çekme işlemini askıya alıp insanları madur bıraktılar. bu hafta içi de globale transferde çok gecikmeler oldu. paribu ise, ne zaman bir coin uçuşa geçsin o zaman patlıyor :D tavsiyem papara hesabı açıp ve binance globalde kimlik doğrulama yapıp paparayla para yatırıp çekip binance'da oynamak. %1 komisyon alıyor ama sorunsuz bence.

ayrıca bende nasıl bir şans varsa, kimlik doğrulama yaptıktan sonra Binance globalde papara icin para yuklemek istedigimde, "Bu ödeme yöntemi, mevcut Kullanım Koşullarımız ile İç Politikamız uyarınca şimdilik kullanılamıyor. Başka sorunuz varsa, lütfen müşteri destek ekibimiz ile iletişime geçin." hatası aldım. desteğe sordum, bundan sonra paparayla işlem yapamazmışım. "Üzülerek belirtiyoruz ki söz konusu yöntem üzerinden sizin hesabiniza yatırım yapmanız mümkün değildir. İlgili sistemimiz otomatik olup kendi dinamikleri mevcuttur. Yatırım yapmanız engellendikten sonra manuel olarak işlemin geri alınması teknik olarak maalesef ki mümkün değildir." cevabı aldım. mecbur trbinance yada paribuya kaldık :D

ben kardan zarardayım biraz ama bekliyorum. bencede şu sıralar alım fırsatı gibi çünkü daha anlaşma yapar klüplerle sağlam coin gibi. ytd.

CloudGrey
14-03-2021, 15:17
bana kalırsa, binance global şuan en iyisi. papara hesabınız varsa, hafta sonu bile para çekip, yatırabilirsiniz. trbinance son 2 haftadır saçmaladı. 2 hafta önce 4 gün transfer ve çekme işlemini askıya alıp insanları madur bıraktılar. bu hafta içi de globale transferde çok gecikmeler oldu. paribu ise, ne zaman bir coin uçuşa geçsin o zaman patlıyor :D tavsiyem papara hesabı açıp ve binance globalde kimlik doğrulama yapıp paparayla para yatırıp çekip binance'da oynamak. %1 komisyon alıyor ama sorunsuz bence.

ayrıca bende nasıl bir şans varsa, kimlik doğrulama yaptıktan sonra Binance globalde papara icin para yuklemek istedigimde, "Bu ödeme yöntemi, mevcut Kullanım Koşullarımız ile İç Politikamız uyarınca şimdilik kullanılamıyor. Başka sorunuz varsa, lütfen müşteri destek ekibimiz ile iletişime geçin." hatası aldım. desteğe sordum, bundan sonra paparayla işlem yapamazmışım. "Üzülerek belirtiyoruz ki söz konusu yöntem üzerinden sizin hesabiniza yatırım yapmanız mümkün değildir. İlgili sistemimiz otomatik olup kendi dinamikleri mevcuttur. Yatırım yapmanız engellendikten sonra manuel olarak işlemin geri alınması teknik olarak maalesef ki mümkün değildir." cevabı aldım. mecbur trbinance yada paribuya kaldık :D

ben kardan zarardayım biraz ama bekliyorum. bencede şu sıralar alım fırsatı gibi çünkü daha anlaşma yapar klüplerle sağlam coin gibi. ytd.

bu btctürk hakkında bilginiz varmı ?

ES353
14-03-2021, 15:51
bu btctürk hakkında bilginiz varmı ?

btcturk te sadece bitcoin alınıyor diye biliyorum. diğer altcoinler yoktu sanırım. yanlış bilmiyorsam. hiç kullanmadım. bir kere baktım altcoinleri göremeyince vazgeçtim.

DOHC
14-03-2021, 15:53
btcturk te sadece bitcoin alınıyor diye biliyorum. diğer altcoinler yoktu sanırım. yanlış bilmiyorsam. hiç kullanmadım. bir kere baktım altcoinleri göremeyince vazgeçtim.

Pro versiyonunda biraz coin çeşidi var ama binance kadar değil

ES353
14-03-2021, 16:03

evet doğru varmış. ben pro versiyonunu bilmiyordum. ama parite olarakta kısıtlı sanırım pro.

CloudGrey
14-03-2021, 16:19

btc türkte bitcoin cüzdanı falan oluşturma yok anladığım kadarıyla , buraya para yatırıp burdan para çekiliyor. yani aslında bitcoin hiç almak yok , bitcoin değerinden para alıp satıyoruz değilmi ?

emrecanklc
14-03-2021, 16:28
İlk olarak Btctürk kullandım basit ve kullanımı kolay bana göre ama yoğunluk olduğunda işlem yapmak çok zor. Sen işlem yapana kadar satacağın coin düştükce düşüyor. Bu yüzden binance a geçtim. Çeşitlilik bakımından da daha zengin.

Kekuti*
15-03-2021, 08:44
konusu geçti mi göremedim, herkes uzun uzun yazmış :)

Ben Paribu kullanıcısıyım. Bazı dış mihrak coinleri mevcut. :) fakat bunlar paribu da yok ve haftasonu yaşanan chiliz trafiğinde müdahale mi tamamen engellediler maalesef..

Bu diğer coinler Binance'de var.
Binance Lite ve Binance Pro şeklinde 2 farklı app var tek app içerisinde.
Üye oldum, şu an çözme evresindeyim...

Lakin coinler dolar üzerinden satışta.
Sorum şu ;
- TL olarak yatırıp, program TL'yi dolara döndürebiliyor mu ? Bu şekilde yabancı coin girişi yapan arkadaşımız var mı ?
- DOLAR hesabından direkt PAPARA üzerinden yatırılabiliyor mu ?

Selamlar,

Backstage
15-03-2021, 09:18

Ben Paribu kullanıcısıyım. Bazı dış mihrak coinleri mevcut. :) fakat bunlar paribu da yok ve haftasonu yaşanan chiliz trafiğinde müdahale mi tamamen engellediler maalesef..

Sorum şu ;
- TL olarak yatırıp, program TL'yi dolara döndürebiliyor mu ? Bu şekilde yabancı coin girişi yapan arkadaşımız var mı ?

Selamlar,

Direk banka hesabından TL ile Bnb veya Btc alıp istediğiniz coine dönüştürme imkanı var.

gökh@n_gr
15-03-2021, 09:57

Sorum şu ;

Selamlar,

Ben papara üzerinden TL gönderip Binance da ustd ye çeviriyorum.

makif84
15-03-2021, 10:06

Sorum şu ;

Selamlar,

yada kullandığınız borsadan trc 20 aıyla tether (usd )olarak transfer edin

Aktaş61
15-03-2021, 13:53

Sorum şu ;

Selamlar,

binanceda bende aynı şekilde sürekli dolara çevirerek işlem yapıyorum böyle bir seçenek var

Kekuti*
15-03-2021, 14:29
teşekkürler herkese

SoulBeam
15-03-2021, 18:30
Uc Yildir takip ettigim piyasadir.. Binance, Okex, gate.io, chiliz, Bitci, Houbi, paribu, Btcturk Basta olmak uzere kalabalik marketlerde uyeliklerim var. Son gunlerin favorisi Chiliz'i iki yildir takip ediyorum. 1 dolar ile 112 tane alinabiliyorken tanesinin 1 dolari gormus olmasi beni fazlasiyla mutlu etti, ama bu projeden beklentim cok cok daha fazla. Tek tavsiyem su olacak size, kaybettiginizde uzulmeyeceginiz miktarlar ile islem yapin. krediyle borcla kesinlikle ve kesinlikle bu ise girmeyin..

Bugraaa
17-03-2021, 08:45
bana en iyisi btcturk geldi, alt coin yok nerdeyse ama diğer sitelere ısınamadım :)

Mamicilo
17-03-2021, 09:42
Valla bende az çok bu işe girmeye başladım ilk 2 hafta bir analiz yapıp sonra ufak ufak oynamayı düşünüyorum. Binance bana iyi geldi hem alt coini fazla hemde rahat papara ile para transferi hızlı oluyor komisyonuda az. Aklıma gelen birkaç soru var bakalım tecrübe ede ede bişeler yapacaz herhalde :D

Bad-Fast
17-03-2021, 23:18
Valla bende az çok bu işe girmeye başladım ilk 2 hafta bir analiz yapıp sonra ufak ufak oynamayı düşünüyorum. Binance bana iyi geldi hem alt coini fazla hemde rahat papara ile para transferi hızlı oluyor komisyonuda az. Aklıma gelen birkaç soru var bakalım tecrübe ede ede bişeler yapacaz herhalde :D

şuan papara ile alınabiliyor mu , en son hata var diyorlardı

M_PROJECT
18-03-2021, 15:41
eksi sozluk gibi burayi dilenci basliigina ceviriseniz sirasiyla konulari 1 er hafta disardan izlersiniz.

Mamicilo
19-03-2021, 09:54
eksi sozluk gibi burayi dilenci basliigina ceviriseniz sirasiyla konulari 1 er hafta disardan izlersiniz.

Ne alakası var ? adama bilgi verdik konu ile ilgili oyniyacaksada referans oluyoruz neyin dilenciliğini gördün ? paramı istedik milletten ..

M_PROJECT
19-03-2021, 10:58
Ne alakası var ? adama bilgi verdik konu ile ilgili oyniyacaksada referans oluyoruz neyin dilenciliğini gördün ? paramı istedik milletten ..

Referans oldugun zaman havadan sana kazanc yaziliyor. Hangi birinin onune gececegiz ? Herkes burada ref code paylassin donanim habere donsun eksi sozluge donsun.
Bilgi isteyene bilgi verebilirsin, referans kodu paylasmayin. Ha bilgiyi bir karsilik icin veriyorsan onu da vermeyin ozaman. Google da hersey yaziyor.

Kekuti*
19-03-2021, 16:47
son durumum :)

1 TL iken hanımı chiliz'e ikna ettik. 0.99 USD gördünde vermedik :) 4'liranın altına düşmüştü. bu hafta içi tekrar biraz daha aldık.
Bugünü bekledik, Chiliz ceo'su açıkladı takımlarla anlaşıyoruz diye ama çok satış emri var diye bekleneni yapamadı. Akşam 11'e kadar beklemedeyiz. 5.50 seviyelerine gelirse kısmen bozma yapmayı planlıyoruz bizde :)

Holo beklenmedik patlamayı yaptı son 10 gündür. 0.019 TL'lerde iken, zirve yaptı 0.078 ile. Çok eski holocuyum, böyle patlama görmedim :)
Ama chiliz ile aynı oranda yükseliyor gibi. Özellikle Chiliz sonrası bu çöp coinlere yatırım arttı sanırım.. 1 dolar olursa, sqtr olup gidiyorum buralardan :hahaha:

BTT - Bittorrent yeni avım. beklemedeyiz.
tüm sanalcı arkadaşlarıma başarılar :)

bykral
19-03-2021, 19:17
Bende binance üzerinden ufaktan başadım DENT alan var mı aracaba bir arkadaşım söyledi ve aldım şuan için güzel ilerliyor 3 e katladı

ES353
19-03-2021, 21:25
DAO :allaalla: :D :D

Ahmet Saraçoğlu
20-03-2021, 03:06
chilliz borsasına unutacağınız seviyede bi para atın , binance da listelenmesi muhtemelen coinlerden alıp unutun.YTD:)

Ahmet Saraçoğlu
20-03-2021, 03:08
edit yokmuş
Live Crypto Graphs | MultiCoinCharts (https://www.multicoincharts.com/)

sepeti anlık tek ekran görmek için çok faydalı.Ekstra satırlara BTC.D , TOTAL2 , USDTTRY , USDTRY de yazabilrisiniz takip için..Bu yatırım tavsiyesi :)

Oconner
20-03-2021, 21:28
Bu işlerden anlamam ama çevremde bile oynayan çok valla.Bin ikibin boşta var neye yatırım yapsak yazın kazancını yerdik iyi olurdu bi akıl verseniz (:

emresener
20-03-2021, 21:41
sırf meraktan bir 500tl attım.
azcık okuyarak falan biraz araştırdım. bu btt ufak ama şu an baya iyi gidiyor gibi. CHZ çok güven vermedi bana. anlaşmalar oldu olmadı ama al sat için ideal gibi.
Holo herkes yazıp çiziyor ama sabır isteyen şeyler küçük coinler.
ttcoin konusunda front takip ettim iyi ekmek yedirdi teşekkürler tech.
kısaca coin işinde uzun vade düşünmüyorsanız deli işi geldi bana. sürekli takip gerekiyor ha çıktı ha indi. bi anda mum yakıyor terse düze. lazım olan para ile girmek büyük risk gibi.

ytd değil tecrübelerimi ilettim
saygılar :)

MertSerhanÖ.
20-03-2021, 22:51
BTT ne güzel uçtu be:)

Bad-Fast
21-03-2021, 00:31
buradan sıkı takipde olan arkadaşlar tüyolar verin şu işe ufak yollu bakalım :)

Yekta
21-03-2021, 00:46

Valla tek tüyo kaybetsen de umrunda olmayacak meblağdan fazlasıyla girme :)

Bu ara yine o ilk patladığı 19k doları gördüğü dönem gibi herkesin diline düştü kimi duysam en alakası olmayacak kişilerin bile muhabbeti bitcoin. Yine o döneme benzer sert bi düşüş olmazsa iyidir :)

Kartal3urak
21-03-2021, 00:55
Taksiye Biniyorum Elinde Telefon, Bakkala Giriyorum Elinde Telefon, Berbere Giriyorum Elinde Telefon..Hepsinde de BTCTürk - Paribu vs Açık Film İzler Gibi İzliyo :) Hepsi Analist Olmuş :) Kimi Araba Pazarlığı Yapar Gibi Ekran Kartına Pazarlık Yapıyo Kimi 200tl kazanmış onla hava atıyo :)

1000 Dolara Düşşe de Şu Bitcoin Arada Gezenler bi Kaybolsa Bizde Yolumuza Baksak..

Bad-Fast
21-03-2021, 01:00
şuan herkes de bi heves takılıyor :) , üzülecek paralarla girmemek ilk aşamada iyidir , ilerde buna da müdahale gelir böle gitmez :)

korkmazz
21-03-2021, 02:45

Hocam yaklaşık 1 senedir sıkı takipteyim ama tek vereceğim tüyo okuyun araştırın yatırımınızı ona göre yapın balon olmuş coinlere girmeyin telegramda twitterda bir çok sayfa analiz grupları var yatırımınızı ona göre şekillendirirsiniz.Facebook daki kripto gruplarından uzak durun mesela adam yazıyor x coin şu kadar olucak tamamda kardeşim ne bir grafik var ne başka bişey var kafasına esmiş yazmış öyle :) bilgiyi doğru kişilerden alın derim . Ve kesinlikle yüksek miktarda yatırımınız olacaksa stopsuz işlem yapmayın

Bad-Fast
21-03-2021, 12:53
Hocam yaklaşık 1 senedir sıkı takipteyim ama tek vereceğim tüyo okuyun araştırın yatırımınızı ona göre yapın balon olmuş coinlere girmeyin telegramda twitterda bir çok sayfa analiz grupları var yatırımınızı ona göre şekillendirirsiniz.Facebook daki kripto gruplarından uzak durun mesela adam yazıyor x coin şu kadar olucak tamamda kardeşim ne bir grafik var ne başka bişey var kafasına esmiş yazmış öyle :) bilgiyi doğru kişilerden alın derim . Ve kesinlikle yüksek miktarda yatırımınız olacaksa stopsuz işlem yapmayın

eyv. saolasın , var mı analiz için tavsiyeniz peki , siz işin içine girmişsiniz ben analizden başlamam lazım :)

Mamicilo
22-03-2021, 07:39
Şuan için 1 haftalık analizim 66 DOLARLIK

BTC- GERİLEDİ
ETH- GERİLEDİ
AVAX- NE ÜZÜYOR NE YÜKSELİYOR ANLIK DAHA İYİ SIKI TAKİPÇİLERE
BNB- GERİLEDİ
CHZ- AVAX İLE AYNI UZUN DÖNEMDE İŞ YAPAR.
:o

opamp
22-03-2021, 08:55
DEFİ'den sonra NFT modası var bu aralar.. NFT rüzgarı baya esecek gibi duruyor. yeni çıkacak projesi olanları takip edebilirsiniz..

TolgaEsentepe
22-03-2021, 10:24
valla bin tl chil bin tl ada bin tl doge aldım uygulamayı kapattım. haber duyarsam bunlardan biri şu kadara katladı bu kadara uçtu girip bakarım yoksa unuttum 3 bini çöpe attım :D

Ozgu_Akcan
22-03-2021, 15:29
bende 700 tl gıbı bır rakam ıle başladım Mana ve CHZ aldım
mana dan bıraz kar ettım sattım baktım yukselişe geçti tekrar yüksek rakamdan aldım ben alır almaz çakıldı diplere beklemedeyim şuanda

chz de 4.45 den aldım guzel bi dalgalanma vardı ben alınca sanıyesınde 4.40 dan düşüşe girdi. şimdi 3,76 bana mı denk geliyorrr sabrımı mı sınıyor anlamdım :D beklicez yapıcak bişi yok

konunun sıkı takipçilerinden oluyorum bende bu saatten sonra

22-03-2021, 22:46
Referans oldugun zaman havadan sana kazanc yaziliyor. Hangi birinin onune gececegiz ? Herkes burada ref code paylassin donanim habere donsun eksi sozluge donsun.
Bilgi isteyene bilgi verebilirsin, referans kodu paylasmayin. Ha bilgiyi bir karsilik icin veriyorsan onu da vermeyin ozaman. Google da hersey yaziyor.

Ben de referans kodu paylaşmıştım, silinmiş. Sağlık olsun.

Ancak yanlış düşünüyorsunuz, referans kodu ile kayıt oldugunda win-win durumu oluyor. İki kişi de kazanıyor. Sadece paylaşan değil.

korkmazz
22-03-2021, 23:28
Arkadaşlar yanlış anlamayın akıl vermek gibi bir düşüncem yok ama chz coin %2000-3000 yaptı bu saatten sonra x2 yaptı diyelim ondan ziyade daha o yükselişleri yapmamış coinlere girmeniz daha mantıklı chz 10-20 kuruş ilken kimse almıyordu 4-5 lira herkes almaya başladı bu sefer her zaman kötü senaryoyu da düşünmek lazım belki düşüş trendine girip sürekli bir düşüşte yaşanabilir bunların hepsi olası şeyler
Naçizane tavsiyemdir o meşhur kelimeyi de yazıyım ytd :):)

denizhandinc
23-03-2021, 07:57
Arkadaşlar yanlış anlamayın akıl vermek gibi bir düşüncem yok ama chz coin %2000-3000 yaptı bu saatten sonra x2 yaptı diyelim ondan ziyade daha o yükselişleri yapmamış coinlere girmeniz daha mantıklı chz 10-20 kuruş ilken kimse almıyordu 4-5 lira herkes almaya başladı bu sefer her zaman kötü senaryoyu da düşünmek lazım belki düşüş trendine girip sürekli bir düşüşte yaşanabilir bunların hepsi olası şeyler

öyle düşünme cent seviyelerinden 3-4 dolarlara gelen çok fazla coin var. Herşey hacim meselesi. Taraftarların stadlara dönmesi, chz nin coinbasede listelenmesi, NBA anlaşmalarıyla amerikan pazarına girmesi vs. şeyler CHZ nin hacmini arttırır. Ama hangi vadede olur kimse bilemez. YTD

M_PROJECT
23-03-2021, 14:24
Ben de referans kodu paylaşmıştım, silinmiş. Sağlık olsun.

Ancak yanlış düşünüyorsunuz, referans kodu ile kayıt oldugunda win-win durumu oluyor. İki kişi de kazanıyor. Sadece paylaşan değil.

Yanlis bir dusunce yok, ikii taraf icin win-win biliyorum.

Bir kisi kod paylastiginda hepiniz alt alta yapiistiriyorsunuz daha once oldugu gibi.Bu sefer konu bilgi yerine "kod" paylasim postlari ile dolmus oluyor.

Konu icinde gereksiz bir durum referans kodu paylasmak.

TolgaEsentepe
23-03-2021, 16:34

yeşillendirde alalım başkan o tarz coinler varsa :) analizlere tablolara bakıyorum anlamıyorum :)

Killah
23-03-2021, 17:36
Piyasada CHZ gibi elle tutulur projesi olan cok cok fazla coin yok. Fiyatlarin esas dusus sebebi, Socios.com'da kilitli kalan CHZ'lerin piyasaya dusmesi. Adam 0,00xx iken aldigi sayisiz coini, 0,40 cente sattiginda degisik kazanclar sagliyor, o sebeple su an bir satis baskisi mevcut. Benim sahsen bu coinde hatri sayilir bir miktar param var, Temmuz'a kadar ellemeyi dusunmuyorum.

Tabii ki DENT, KAVA, KEY ve WIN gibi hizli hareket edecek coinler de mevcut.

silwerhooks53
23-03-2021, 19:41
herkese kolay gelsin bu işlere yeni giricek biri olarak 10 milyarla girmeyi dusunuyorum ve bir tane degıl parayı bölmeyi düşünüyorum tavsıyelerınız nelerdır

EREN34
23-03-2021, 20:04
herkese kolay gelsin bu işlere yeni giricek biri olarak 10 milyarla girmeyi dusunuyorum ve bir tane degıl parayı bölmeyi düşünüyorum tavsıyelerınız nelerdır

İşin uzmanı değilim.

Tek tavsiyem 1 gece tamamı kaybolsa üzülmeyeceğim bir parayla başla ve analiz yeteneğindeki yoksa kulaktan dolma bilgiyle değil kendi araştırmanla bir şeyler al-sat

burak_2885
23-03-2021, 23:18
Chz’ye bölmeden bastık parayı bekliyoruz anasını satim :) chz’yi beklerken bir sürü gözüme kestirdiğim coin (10gün içinde) %30 falan yaptı :/

korkmazz
23-03-2021, 23:44
Piyasada CHZ gibi elle tutulur projesi olan cok cok fazla coin yok. Fiyatlarin esas dusus sebebi, Socios.com'da kilitli kalan CHZ'lerin piyasaya dusmesi. Adam 0,00xx iken aldigi sayisiz coini, 0,40 cente sattiginda degisik kazanclar sagliyor, o sebeple su an bir satis baskisi mevcut. Benim sahsen bu coinde hatri sayilir bir miktar param var, Temmuz'a kadar ellemeyi dusunmuyorum.

Tabii ki DENT, KAVA, KEY ve WIN gibi hizli hareket edecek coinler de mevcut.

Dent kava key gibi coinler bendede mevcut hatta chz 600 dolara 30 bin ad varmış bende ama 1 hafta sonra çok komik bir kâr ile satmışım onu şimdi bu saatten sonra hiç bir şekilde girmem mesela benim için o tren kaçtı isterse 5 dolar olsun riske atmam yani :) ayrıca piyasadaki chzlerin %25nin bir kişide olduğunu okumuştum bir anda o şekilde bir satış yemesi yerle bir edebilir fiyatı ben genelde parçalı alım yapıyorum hep %25 im nakitte tutuyorum ve alırkende genelde youtube telegram gibi kanallardan en kötü 5-6 yorum dinleyip öyle giriyorum. Piyasa çok sert hareketleri yüklü girip terste kaldımı kanser oluyor insan o yüzden bu şekilde ilerliyorum :) he belki az kazanıyorum ama beni tatmin ediyor ve kafam rahat oluyor en azından

opamp
24-03-2021, 09:29

Coin tavsiyesi veremem ancak 10 bin değil, 1000 tl ile başla bence.

misery1903
24-03-2021, 12:37
Elon reis bitcoin ile Tesla alabilirsiniz artık dedi. Şimdilik sadece Amerika'da, diğer ülkelerde de yakın zamanda başlayacakmış.

https://pbs.twimg.com/media/ExPIpEfXEAAqAuF?format=jpg&name=medium

bason
24-03-2021, 12:41
Elon tam bir pompacı. :D Herkes bir tweet'e bakıyor... Ya CZ den, ya Elon'dan, sıra Amazon veya Jeff'e geldi... Onlarda shill yaparsa yürür daha. :D İlk kez alım yapacaklar için tavsiyem azar azar btc almaları. Diğerlerini takip etmiş ve etmeli yatırımcı...Altcoinler üzer adamı, chz de olduğu gibi.

CND
24-03-2021, 13:52
Burada önemli olan btc ile tesla sipariş edilebilmesi değil. Teslanın btc fiyatı fixlemiş olması.

Şu görseli paylaşan arkadaş bitcoin butonuna basıp bize ekran atarsa pariteyi nereden sabitlemişler anlarız aslında.

korkmazz
24-03-2021, 15:32
Coin araştıran arkadaşlar npxs (pundix) incelenebilir yapılış amacı kripto para ile ödeme sistemleri pos cihazları vs gibi sistemler üzerine yapılmış uzun vade yatırım ben ona yaptım mesela bir miktar yalnız kimse alsın etsin diye demiyorum kimsenin vebaline girmek istemem bana mantıklı geldi aldım yakında binance ile yeni anlaşmalar duyuracağı söyleniyor bu da fiyata etki edebilir