Orijinalini görmek için tıklayınız : Bitcoin ve Altcoin Hakk Bilgi paylaşımı...
Mamicilo
24-03-2021, 15:41
Şuan bilerek bitcoinleri azaltıyorlar alımını alt coinlere kayacak filan hikaye :D düşürüp sonra patlatacaklar artık yeni para birimi olarak gözüküyor ABD'nin kendi fikrimce izleyip görecez.
misery1903
24-03-2021, 16:08
Ben görseli şuradan almıştım:
https://twitter.com/JonErlichman/status/1374662921679163395?s=20
Elon'un konu ile ilgili tweet'i:
https://twitter.com/elonmusk/status/1374617643446063105
You can now buy a Tesla with Bitcoin
Tesla is using only internal & open source software & operates Bitcoin nodes directly.
Bitcoin paid to Tesla will be retained as Bitcoin, not converted to fiat currency.
Pay by Bitcoin capability available outside US later this year
Resmi siteye girince bana böyle gösterdi:
https://i.hizliresim.com/FJzRII.png
100 $ 0.0018376 BTC olarak göstermiş
54418.80713
civarına denk geliyor.
Bir sonraki adımda daha güncel fiyat gösteriyor olabilir tabi.
Ama şu an coinmarketcap 56840.65 $olarak gösteriyor 1 BTC'yi
Bu durumda sadece usd ye dönmeyip btc olarak saklayacaklar ve günün kuru ile işlem yapacaklar.
Bir nevi yeni alım yapmış olacaklar. Güven konusu için güzel haber...
Piyasanın dengesini bozuyor vs. diye Elon'a twitterda sallayan çok ama, dünya çapında bitcoin ve kripto para reklamını kimse bu kadar yapamazdı herhalde.. Gelecek için çok olumlu gelişmeler.
Mamicilo
26-03-2021, 09:25
O yüzden alabildiğince btc alıp düşükken 1-2 sene unutmak sonrası ***** 2013'te 1000 TL alanlar şuan 400küsür milyarla zenginsss :D
Piyasanın Elon'a bu kadar bağımlı olması ya da x kişi/kuruma iyi birşey değil ki. Adam tweet atsın diye mi bekliycez. Ya da eş dosta kazandırdıkları? Yarın tweet atıcam, BTC alın diyip gülüyorlardır malı bizlere satınca... Pump/dump piyasası olmuştu zaten 2017 de bu gelenek büyüklerle de devam ediyor. Büyüklerin elinde oyuncak olduktan sonra bu piyasa gelişse ne olur ki. :)
Elon tek başına sistemin hakimi ve / veya yönlendiricisi değil. Sadece ne zaman tweet atması gerektiğini bilen biri. Hatta bir kaç tweetinde açığa düşmüşlüğü de vardır. Vakit ayırıp fiyat hareketleri ile eşlerseniz fark edersiniz.
Aşağıdaki görseli kısmen veya tamamen doğru kabul edersek Elon bu görselin "media attention" kısmındadır diyebiliriz.
Son olarak boğada herkes trader olur, ayı piyasası başladığında hiçbirini bulamazsınız :D Bir yatırım aracında kolay para kazanılıyor algısı oluşmaya başladığında uzak durmalı, muhtemelen onların karı sizin zararınız olmak üzeredir.
https://i.hizliresim.com/pBGD32.jpg (https://hizliresim.com/pBGD32)
GokhanRS
26-03-2021, 21:19
Btc elona bağımlı değil bencede, sadece iyi reklamını yaptı. Ancak birçok firma btc kabul etmeye başladı. Elon diğer firmaların kayıtsız kalamamasına sebep olacak. Zira büyük bir kitle btc kart kullanmayada başladı. Ayrıca vergi demek ülkeler ipe ipe tanıyacak demektir. Ben bitcoine hep temkinli ve uzak davrandım ancak asıl yükseliş dönemi yeni başlıyor. Kesin herkesin eline verecek diyordum ama yanıldığımı kabullendim. Btc geleceğimizin para birimi.
Selamlar,
Nicehash'ile, atıl durumda olan yaklaşık 25-30 eski bilgisayar a kazım yaptırmayı düşünüyorum. Bilgisayarlar bütün gün açık ve hiç bir işlem görmüyorlar. Donanım olarak düşükler ama maksadım zaten uçuk kaçık MH süreleri yakalayıp mining de köşeyi dönmek değil.
Sormak istediğim soru şu; bir bilgisayar üzeride gpu,cpu ile kazım yaparken(nicehash'te) aynı nicehash hesabı ile başka bir pc de gtx1060 birinde rx580 birinde ise gtx1070 gibi farklı farklı kartlar ile kazım yaptırabilir miyim? rig rig ayırıyorlar biliyorum ancak ben bilgisayar başı ayırabilir miyim?
Teşekkürler,
https://twitter.com/baskindev/status/1379479034900414471?s=09
Ilginc..
yusufcan_k
06-04-2021, 22:10
https://twitter.com/baskindev/status/1379479034900414471?s=09
Ilginc..
bu şekilde geçen gün dükkana f30 3 serisi geldi ve aracın bitcoinden ettiği karla alındığı söyledi arkadaş..
Bence samimi değil ve abartı olduğunu düşünüyorum. Elbette kazanç sağlanıyor hatta ve hatta küçük meblağları dağa çevirebilirsiniz fakat şansınız yaver giderse..
Şöyle ki bir sürü alt coin var ve temel analiz + teknik analiz de bi yerden sonra iş görmüyor. Zira balinalar tarafından pumplanan coinler tüm hesabınızı alt üst ediyor. İşte burada da şans faktörünüz şöyle devreye giriyor; "doğru zamanda doğru yerde olmak"
Farz edelim ki doğru zamanda doğru yerdesiniz ve bu da yeterli değil elbette. Belki de en sağlam borsa olan binance bile bu pump a karşı emir gerçekleştirmede bazen iş görmüyor.
Vatandaşa dönersek hiç bir bilgisi olmadan al sat yaparak bu kadar kazanç sağlamış olması muhtemel değil. Hemde 3 ayda 2000₺ ile?
Emre-Dylan
07-04-2021, 02:16
500k TL borç alıp 750k TL ile ayrılan bizzat tanıdığım var 1 hafta içinde. Araba alanda vardır, servetine servet katanda. Çok kişiye ekmek kapısı oldu, kripto paralar...
Bunu yazmadan önce acaba bir başka bilmeyeni de cesaretlendirir mi diye ikilemde kaldım. Ancak baştan uyarıyorum bu yazılan başarı hikayelerinin yanında belki de yüzlerce kat fazla başarısızlık hikayeleri var.
İnsanoğlu işte başarıyı bağıra bağıra anlatmayı seviyor da, başarısızlıklarını aynı cesaretle anlatabileni oldukça az. :) Geçen gün haberlerde vardı mesela... Kaldıraçlı işlem yaparak önce ana parasını, sonra çektiği krediyi ve en son da eş dosttan aldıklarını batıran adam intihar etmiş.
Yukarıda yazılan başarı hikayelerini birebir tanımıyorum ancak şahit olduklarım da bu yönde. Neredeyse bir yıllık geliri ile saçma iki coinde sıfır bilgi ile pozisyon açıp mio TRY portföy büyüklüğüne ulaşan çocuğa inanmayıp hesap detaylarına baktım mesela :D
Özetle evet var ve var olmaya devam da edecekler. Hem zaten diğer müşterilerden aldıkları ile ödeme yapan piyangoyu da bir kazanan olmuyor mu? Mantıksız ve kazanç hırsı ile açılan pozisyon hangi yatırım aracında olursa olsun kumardır. Aklın ve mantığın olmadığı şansın büyük değişken olduğu her iş kumardır.
500k TL borç alıp 750k TL ile ayrılan bizzat tanıdığım var 1 hafta içinde. Araba alanda vardır, servetine servet katanda. Çok kişiye ekmek kapısı oldu, kripto paralar...
Aksi şekilde zora girip evini satmak zorunda terste kalan da.
Derenin derinliğini 2 ayakla ölçmemek lazım. Temkinli olmaz az kazandırabilir ama kayıp depresyonundan korur insanı. :)
Bu işlerde herkes kazandığını söylüyor.. Kimse kaybettiklerinden bahsetmiyor.. Son 2-3 aydır coinler çok pompalanıyor akibetini kimse bilmiyor belki doldura doldura gidiyor belki spekülatif.. Temkinli olmakta, evi arabayı basmamakta fayda var.. O kadar gaza gelmeye müsait insanımız var ki.. Hani tosuncuk muadili bir yapı değil ama insanımız kaybetmeye çok müsait..
Bu işlerde herkes kazandığını söylüyor.. Kimse kaybettiklerinden bahsetmiyor.. Son 2-3 aydır coinler çok pompalanıyor akibetini kimse bilmiyor belki doldura doldura gidiyor belki spekülatif.. Temkinli olmakta, evi arabayı basmamakta fayda var.. O kadar gaza gelmeye müsait insanımız var ki.. Hani tosuncuk muadili bir yapı değil ama insanımız kaybetmeye çok müsait..
Geçen bir arkadaşım bir alt coin almış öneri üstüne. -%1.5 yapmış. Büyük zarardayım diyor. Dedim %1.5 gibi küçük zararı göze almadan(büyük zarar olarak adlediyorsan) yatırım yapıyorsan, zararından neresinden dönersen kardır, sat tlde bekle.
15 - 20 günde çok güzel para kazandım 2 gün önce çıkmış olsam 45 bin tl , 30 bin tl yetti . 7 bin ile başladım. Karı gördünüz mü alın çıkın bu işin kuralı buymuş. ( görmüş olduk. )
yıldırımbyzt
07-04-2021, 23:49
Karmaşık bir mesele bir arkadaşımla sadece 3bin TL ile aynı anda girdik o 4 ay içerisinde bedelli parasını çıkardı gitti kredi çekti dedi biraz daha yatırayım kazandı araba parasını çıkardı sonra terse düştü benim kazancımın çok altına indi tekrar şimdi çok iyi bir seviyeye geldi Allah'a şükür ama bu sefer aç gözlülük yapmadan ilerliyor stop nedir biliyor
Aç gözlü olmayıp, "kar cebe yakışır" mantığıyla aklı başında al-sat yaparsanız çok güzel paralar kazanırsınız. Daha dün aç gözlülük nedeniyle dolayı 700 dolar uçtu gitti 15 dk içinde. :)
CloudGrey
08-04-2021, 14:43
ne haber ulan koyinciler :)
bistteki gibi sizdede böyle yaran muhabbetler oluyorsa coin işine girelim :)
https://i.hizliresim.com/PKdAyW.jpg (https://hizliresim.com/PKdAyW)
Burada da boyle seyler var :) Tether dedigi stabil coin, USD'nin kripto versiyonu. 1 USD = 1 USDT :D
https://www.resimupload.org/images/2021/04/10/EykMNIqXMAUSZVs.jpg
Mamicilo
12-04-2021, 08:30
Ne haber benden BNB bu ara iyi gidiyor 60 dolar 130 dolara yanaştı çekmeden devammı etsem diyorum ahaliii :D
gardispec
12-04-2021, 10:09
Piyasa bence korkulacak seviyeye geldi doyum noktası denebilir. Burdan bir düzeltme olabilir mi acaba
berkay_aydin
12-04-2021, 10:49
Ne haber benden BNB bu ara iyi gidiyor 60 dolar 130 dolara yanaştı çekmeden devammı etsem diyorum ahaliii :D
Binance yakıma gitmiş diyorlar coinleri, bende 310dan almıştım tko çıkacak diye keşke bekletseymişim :)
Mamicilo
12-04-2021, 13:09
Binance yakıma gitmiş diyorlar coinleri, bende 310dan almıştım tko çıkacak diye keşke bekletseymişim :)
Yazık olmuş :D 2 haftada 2ye katladı kısa kar 2 haftada kimse kimseye parasının 2 katını vermez :D
gokhankenar
12-04-2021, 17:24
Ripple hakkında düşünceleriniz beklentileriniz nedir acaba ? Bir süredir araştırıyorum güzel yorumlar var hakkında :soru:
Ripple hakkında düşünceleriniz beklentileriniz nedir acaba ? Bir süredir araştırıyorum güzel yorumlar var hakkında :soru:
Sağolsun kendileri, bnb den ettiğim zararı 1 gecede verdiler
bnb den zarar etmek için 620 den falan girmiş olman gerek
gokhankenar
13-04-2021, 16:53
bende 1.32 maliyetle girdim. Bugün çok güzel prim yaptı
2 dolar için emir yazdım 2 dolar olduğu zaman allah bereket versin
Galeri işi yapıyorum ay başı işler iyi olunca elimde fazla nakit vardı hep birgün alırsam en yukardan almıyacam dedim 5 nisan hot dent win key daha artı 8 altcoin aldım en yukardan rakamda biraz var ortalama %8 zararım var beklemeye devam incittiler bizi.
biz de bnb den kazandık :) Teşekkürler BNB
Piyasa bence korkulacak seviyeye geldi doyum noktası denebilir. Burdan bir düzeltme olabilir mi acaba ��
bir kaç güne düzeltme başlar.Ama ayıya daha var.
AlwaysFast
14-04-2021, 11:02
bir kaç güne düzeltme başlar.Ama ayıya daha var.
Bir önceki boğada sitenin güvenlikçisinde binance ekranı açık olduğunu görmüş ama coinleri satmamıştım, sonrasında zarar ettim. Şu an kahvede altcoin muhabbeti döndüğünü gördükçe aman benden uzak olsun modundayım :)
doge yi yine birileri pump lıyor herhalde.
geceden beri efsane bir yükselişte.
gardispec
14-04-2021, 11:29
Doge mağduru da çok ama dikkat etmek lazım
Bir önceki boğada sitenin güvenlikçisinde binance ekranı açık olduğunu görmüş ama coinleri satmamıştım, sonrasında zarar ettim. Şu an kahvede altcoin muhabbeti döndüğünü gördükçe aman benden uzak olsun modundayım :)
bu işin sonu elbet bir yerde olucak şuan son beklentim btc düştüğü noktada tekrar alıp yükselişte satıp bu sayfayı kapatıcam.Başka işe odaklanamaz oluyosun zaten.
Doge mağduru da çok ama dikkat etmek lazım
Güncel durumda mağdur olabilmek için bilmeden kaldıraçlı pozisyon vs açmak lazım sanki?
MertSerhanÖ.
16-04-2021, 23:40
bugün bir açıklama yapıldı.Kripto ile ödeme olmayacak vs diye.Elektronik ödeme araçlarındanda transfer vs olmayacak diye.Şimdi benim anlamadığım biz cüzdanlarda ki kriptolarımızı bozup alamıcakmıyız? Biri aydınlatabilir mi acaba?
bugün bir açıklama yapıldı.Kripto ile ödeme olmayacak vs diye.Elektronik ödeme araçlarındanda transfer vs olmayacak diye.Şimdi benim anlamadığım biz cüzdanlarda ki kriptolarımızı bozup alamıcakmıyız? Biri aydınlatabilir mi acaba?
Papara vb gibi aracı yöntemlere gelen bir yasak bu. Doğrudan alım satımına veya para yatırıp çekmeye gelen bir yasak değil yani.
Binancetr, (eğer binance hesabın varsa binancetr de açıp oraya aktarman lazım) paribu gibi borsalardan kendi banka hesabına direk çekim yapabilirsin, bir sonraki yasağa kadar :D
SHIB güzel kâr bıraktı 19x yaptı :)
MertSerhanÖ.
17-04-2021, 07:15
Papara vb gibi aracı yöntemlere gelen bir yasak bu. Doğrudan alım satımına veya para yatırıp çekmeye gelen bir yasak değil yani.
Binancetr, (eğer binance hesabın varsa binancetr de açıp oraya aktarman lazım) paribu gibi borsalardan kendi banka hesabına direk çekim yapabilirsin, bir sonraki yasağa kadar :D
hıı papara patladıı,anladım.Ahhaahhaha evet abi doğru bir sonraki yasak binance :D Eyy binance sen kimsin ya?
Biz halkımıza yeterince kazandırıyoruz.Bay binance.
Yapılan düzenleme bazı yanları ile gerçekten olumlu olmasına rağmen bazı alanları ile de tamamen çağ dışı bir hareket... Bilgisayar veya matbaanın geç gelmesi kadar büyük etkileri olur mu ? Bilemem ancak kripto paralara dair mevzuat tamamlandığında bu uygulamanın son bulacağını tahmin ediyorum.
Neden kötü derseniz bu düzenleme ile artık TR için kriptolar bir para birimi değil. Çünkü satın alma özelliğini kaybetti. Bütün bunun yanı sıra bu ekosistem içerisinden alınacak ödemeler / akıllı kontratlar ile yapılabilecek potansiyel işlerin de önü kesilmiş oldu. Bu ülkede PayPal yasaklandığı için buna da şaşırmıyoruz :) Neydi ortalama bir Avrupalı'nın ömründe tanık olduklarını bir Türk kaç senede yaşıyordu? :D Bu da bunlara bir örnek işte...
Öte yandan bu uygulama muhtemelen vergi öncesi vergilendirme yöntemlerine uyum için de bir çalışma olabilir. Rahat takip ettikleri kanallara hapsettikleri kriptoyu daha yüksek tahsil oranları ile vergilendirebilecekler. Ancak bu düzenleme kripto ile yapılacak ticareti kayıt dışına itecektir. Sonuçta iki yurtdışı hesabı veya soğuk cüzdan arasındaki transferleri takip etmeleri mümkün değil.
Olumlu yanları da yok değil. Bazı Türk borsalarında, dünya borsalarında işlem görmeyen fiyatının neredeyse kendileri tarafından belirlendiği coinler ile insanlara alışveriş vaad ediliyordu. Bu düzenleme ile belki daha fazla insanın canının yanması engellenir...
Özetle bu düzenleme yurtdışında bulunan ister madencilik ister trade yaptığınız kriptoları burada TRY çevirmenize engel bir düzenleme değil. Hatta vergilendirme gelse bile Haziran 2021'e kadar varlıklarını yurtdışından vergisiz getirirsen incelemeden sisteme sokmana onay veririz dedikleri kapsama bile sokulabilir.
CloudGrey
17-04-2021, 14:34
yektacım bist'i bırakıp buraya kaymayı planlıyorum , lakin anladığım kadarı ile son sistem şöyle işliyor ?
binance TR'ye eft yapıyoruz bankadan , sonra burdan usdt alıyoruz ve o usdt'ye binance global hesabımıza yolluyoruz.
çekme olayıda tam tersi sanıyorum...
sormak istedim soru şu çekim işleminde ; globaden alt coini gene usdt'ye çevirdik usdt'yi yolladık binance TR'ye , binance TL'ye çevirdik , bankaya yollarken binance TR komisyon alıyormu ?_?
orhansah
17-04-2021, 14:56
yektacım bist'i bırakıp buraya kaymayı planlıyorum , lakin anladığım kadarı ile son sistem şöyle işliyor ?
binance TR'ye eft yapıyoruz bankadan , sonra burdan usdt alıyoruz ve o usdt'ye binance global hesabımıza yolluyoruz.
sormak istedim soru şu çekim işleminde ; globaden alt coini gene usdt'ye çevirdik usdt'yi yolladık binance TR'ye , binance TL'ye çevirdik , bankaya yollarken binance TR komisyon alıyormu ?_?
hayır almıyor şu an
Denemedim binancetr den para çekmeyi hiç, ama sitedeki açıklamaya göre binancetr ile binance arası işlemler ücretsiz, ve binancetr'den TL çekme işlemi için de ücret gözükmüyor.
Yani evet dediğin gibi yaparsan alım satım komisyonları haricinde başka bir ücret ödemezsin hesabına para çekerken
Ucretler | Binance TR (https://www.trbinance.com/fees)
Paribu üzerinden de miktar fark etmeksizin 3TL çekim ücreti var sabit.
Ozgu_Akcan
17-04-2021, 15:31
Geçenlerde tüm parayla STMPX aldım ulan ertesi gün bir baktım coin yok cüzdan boş ananı derdini dedim bittik sonra öğrendimki stmpx i kapatmışlar yeni adı ile pundix olarak çıkıcakmış. 4 gün sonra çıktı pşyasaya ama 300 tl zarar var satamıyorum da napıcaz ne edicez derken 1 hafta geçti suan zarar 1000 tl civarında hımmınaaa beklemedeyim bakalım ne olucak.
Varmı benim gibi pundix e bel baÄŸlayan ? Çıkıcak diyorlar ama kimbilir ne zaman paramı BTC de tutsaydım ÅŸimdi iki katı olmuÅŸtu. 🤬🤬🤬🤬🤬
gardispec
17-04-2021, 17:28
en iyi yatırma ve çekme yolu binancetr üzerinden usdt alıp tron ağından binanceye gönderim yapmak. kolay ve masrafsız yol bu.
SHIB güzel kâr bıraktı 19x yaptı :)
hangi platform'dan aldınız?
hangi platform'dan aldınız?
hotbit ten almıştım ben 775ten almıştım 10800den çıktım şuan 20200
slowmotion
18-04-2021, 00:15
ben hotbitten aldım. binanceden usdt transfer ettim. güzel biraktı...
Sabah karşı elimize verdiler :)
CloudGrey
18-04-2021, 12:00
Sabah karşı elimize verdiler :)
ben geldim ondan , yanımda hapşur, çok yaşa derim 3 güne ölürsün ...
CloudGrey
18-04-2021, 12:12
piyasaya girişimle bi ayı etkisi yaratmasam bile, minik bir koala tepkisi yarattım :)
%20 zarardayız sepette, kurtarmak zaman alacaktır.
Duzelir hafta ici. Marjincileri patlatmaktan serveti katliyorlar surekli.
Bu kadar düşmüş iken ufaktan birşeyler almak lazım
Bu dünyaya girmek için de güzel fırsat sanırım.
nereden alıyorsunuz, neresi güvenilir, sorunsuz?
Bad-Fast
18-04-2021, 13:04
binance e en sağlıklı çalışanı şuan , youtube da adım adım da nasıl giriş yapılıp alım yapılacağı da gösteriyor
Aslında kişiden kişiye değişebilecek bir durum. Mesela paranız ABD menşeili bir borsada mı yok Çin menşeili bir borsada mı tutmak istiyorsunuz? Yoksa TR sınırları içerisinde lisans altında işlem yapan bir borsada mı?
Bu düşüşü piyasaya girmek için sizin gibi fırsat görenler için ilk akla gelen borsalar Poloniex, Binance, BtcTurk ( TR ), Coinbase.
Son olarak piyasa 7/24 çalışır dur durağı yoktur, bist gibi günlük tavan - taban limitleri yoktur. İşler kötü gitmeye başladığında hareket hızı inanılmazdır. Bu sebeple seçeceğiniz borsanın mobil aplikasyonunun da sizlere hitap etmesi gerekiyor. Robot kullanmayanlar için bazen saniyeler içinde pozisyon açmak veya kapatmak gerektiğinde mobil uygulamalar çok çok önem kazanıyor.
BtcTürk ten başlayın, deneyin. Sonra Binance a geçersiniz.
Ben 2 sinden de işlem yapıyorum güncel.
kelalper
21-04-2021, 13:06
https://twitter.com/advirtua/status/1383467828435582982?s=20
adamlar 500M vurmuş. Cuma gününden beri patır patır düşüyor bütün coinler. Doge öldü bitti bu herifler yüzünden.
Jön Türk
21-04-2021, 13:14
FC Barcelona yı takip eden var mı ?
Sözde yatırım almışlar ve 4-5 iş günü varlıkları dondurmuşlar =) Gerçekte ne olduğu birkaç güne ortaya çıkar.
500m usd lik doge hacimi 50m X 10 adet işlemden de gelebilir. 5m X 100 adet işlemden de gelebilir. Alım ve satımların tamamı bu hacmi oluşturuyor. O sebeple direkt olarak 500m vurgun yapıldı denemez.
Ancak insanların emanet ettiği varlıklar buhar oldu denirse işte vurgun o zaman olur...
https://twitter.com/advirtua/status/1383467828435582982?s=20
adamlar 500M vurmuş. Cuma gününden beri patır patır düşüyor bütün coinler. Doge öldü bitti bu herifler yüzünden.
turkish coffee diyor. acaba ppr la bir alakası mı var ?
no coffee please. :D adam yurtdışına çıkmış diyorlar :D
CloudGrey
21-04-2021, 23:24
ben vurduğu rakamı 10m $ dolar okudum.
vallahi bu bitcoinde bu alavere ne zaman olucak diye bekliyordum , seri aksiyon geldi...
ben vurduğu rakamı 10m $ dolar okudum.
vallahi bu bitcoinde bu alavere ne zaman olucak diye bekliyordum , seri aksiyon geldi...
Bu zamanda 10m $ için yapmaz bu aksiyonu :) Kat kat fazla olduğunu düşünüyorum. Bizim hırsızlarımız için bulunmaz bir nimet kripto sektörü.. Daha neler duyacağız durun bakalım. Akıllanmaz insanımız..
misery1903
22-04-2021, 08:43
Habertürk 2 milyar dolar yazmış:
Son 24 saattir internet sistemlerini kapatan kripto para borsası Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer'in yaklaşık 2 milyar dolarla (kripto varlık) dün akşam saat 18'de İstanbul Havalimanı'ndan yurtdışına çıktığı iddia edildi. Borsanın kapanması ile mağdur olan 391 bin yatırımcının avukatlarından Oğuz Evren Kılıç, Özer'in Tayland'a gitmiş olabileceğini söyledi. Avukat Kılıç, Thodex'te birkaç gündür para transferi sıkıntısı olduğunu, en son sitenin kapatıldığını ve yatırımcılar arasında panik başladığını söyledi. Bu durum kısa süre önce Çiftlikbank adıyla yaptığı dolandırıcılıktan sonra Uruguay'a kaçan Tosuncuk adı konulan Mehmet Aydın'ı da hatırlattı.
2 milyar dolarla Tayland'a uctu (https://www.haberturk.com/cumhuriyet-tarihinin-en-buyuk-dolandiriciligi-3047649-ekonomi)
Bavul bavul para çıkartmak zordu da artık kripto cüzdanın olduğu 1 tane usb bellek bile yeterli.
10 bin küsür btc gerisini siz hesaplayın
Büyük vurgun, hele ki kendine süre yaratıp bütün varlığı da bi fiziksel cüzdana aldı mı bitti o iş.
ghibli06
22-04-2021, 15:08
pardon da ne bekliyordunuz? otoritesi bile olmayan bir mecrada para kazanmakla kumar sitelerinde rulet çevirmenin ne farkı var? al işte kazandım dersin ama her zaman kasa kazanır...
pardon da ne bekliyordunuz? otoritesi bile olmayan bir mecrada para kazanmakla kumar sitelerinde rulet çevirmenin ne farkı var? al işte kazandım dersin ama her zaman kasa kazanır...
Hele ki işin içinde bol sıfırlı bir tutar ve bizim milletten birisi söz konusuysa..
ghibli06
22-04-2021, 15:28
Hele ki işin içinde bol sıfırlı bir tutar ve bizim milletten birisi söz konusuysa..
dün sanayide çırak 'abeyy yaaaaa arkadaş 5bin lirasını 500bin yaptı ne çalışıyoruz ki' dedi :))) gelinen durum bu...
binance varken neden başka yerde takılırki insan?
twitterdan açıklama gelmiş bu arada
https://twitter.com/thodexofficial/status/1385214160372387845
MASAK'tan Thodex hamlesi! Faruk Fatih Ozer'in kactığı ulke belli oldu! Şirket merkezi didik didik inceleniyor - Takvim (https://www.takvim.com.tr/guncel/2021/04/22/turkiye-thodex-olayini-konusuyor-faruk-fatih-ozer-2-milyar-dolarla-kayiplara-mi-karisti)
Şaka gibi gerçekten ya, ne olacağı belli değil.. Ben diyorum ki çokkktaaaaaaaan tiran'dan durres'e durres'ten de ancona'ya geçmiştir.
MASAK bloke koymuşta, hesaplarda ne varmış ki bloke koymuş? adam fiziki cüzdanla veya çoktan izi sürülemeyecek şekilde mikserleyip çıkarmıştır zaten parayı kendinden. Bu işi yapan adam hazırlıksız yapmaz.. Bkz. tosuncuk
ilk defa duyuyorum bunun ismini , ne kadar gözü kara bu milletin ne üdüğü belirsiz şeylere parasını basıyor.
Şu olayla ilgili tek yorumum var, eşşek olana semer vuran çok olur. Biz enayiyiz it gibi çalışıp para kazanmaya çalışıyoruz, oturduğun yerden zengin olma hayali bu ülkeyi batırdı zaten. Fırsat değil fırsatçılar ülkesi..
https://i.hizliresim.com/1fgm0k.jpg (https://hizliresim.com/Sp0pcQ)
Türkiye güvenilir bir ülke değil.
Türk borsalarınında ne olduğunu gördünüz.
Yabancı borsalarda ilk 5 de kilerle çalışıyoruz 4 senedir
Bir sorun yaşamadık.
Bu koineks iken zaten sıkıntılı idi
400.000 TL ile kurulan bir borsa
Oynak olan bir piyasaya çokda iyi dayanmış.
25M TL hacker saldırı sonrası
Toparlanamadılar demek ki
Çocukda ben bu deliği kapatmam için ortak bulayım dedi bulamadı
O zaman yapacak birşey kalmadı
Hayatımı kurtarayım moduna geldi ve ***** son
Binance , Bitrex ve Poloneix kullanıyorum
Bu 3 borsaya birşey olduğu an sistem zaten çöker
Bu işi yapacak yapmakta olanlara
Türk borsalarını sadece tl çekimi için kullanın ve tek seferde yüklü işlem yapmayın
.::EmrE::.
23-04-2021, 00:40
Türkiye güvenilir bir ülke değil.
Türk borsalarınında ne olduğunu gördünüz.
Yabancı borsalarda ilk 5 de kilerle çalışıyoruz 4 senedir
Bir sorun yaşamadık.
Bu koineks iken zaten sıkıntılı idi
400.000 TL ile kurulan bir borsa
Oynak olan bir piyasaya çokda iyi dayanmış.
25M TL hacker saldırı sonrası
Toparlanamadılar demek ki
Çocukda ben bu deliği kapatmam için ortak bulayım dedi bulamadı
O zaman yapacak birşey kalmadı
Hayatımı kurtarayım moduna geldi ve ***** son
Binance , Bitrex ve Poloneix kullanıyorum
Bu 3 borsaya birşey olduğu an sistem zaten çöker
Bu işi yapacak yapmakta olanlara
Türk borsalarını sadece tl çekimi için kullanın ve tek seferde yüklü işlem yapmayın
Poloneix'i ilk defa duyuyorum. Coinbase, Kraken, Cyrpto.com ve Binance kullanıyorum ben de.. Bazen yeni coinler için MXC de kullandığım oluyor. Türk borsalarına zerre güvenmiyordum, tuzu biberi oldu bu olay da. Sadece Binance TR'yi para çekmek ve yatırmak için kullanmaktayım ben de.
kolay paranın sonu hep aynı anlatamıyoruz insanlara, yine yazık oldu millete.
geldi yine bi'kaç "kolay paraaa" cılar.. sanki bize bedava para dağıtıyorlar da biz de atlıyoruz di mi? :)
aktif/pasif kullanıcısı hepi topu 390.000 olan, adını hiç duymadığım bi türk borsası battı diye, 2 trilyon dolarlık kripto piyasası mı battı zannediyorsunuz siz?
thodex'i coin falan mı sanıyorsunuz? :)
binance global dururken böyle saçma sapan yerlerde ne işleri varmış tabi, orası ayrı.
Evet şuan BTC 48.000 seviyesine iken tekrar girmeyi düşünüyorum 3 yıl sonra. Biraz araştırma yapacağım ama en çok düşenlerden bir portföy yapmayı planlıyorum gibi.
Evet şuan BTC 48.000 seviyesine iken tekrar girmeyi düşünüyorum 3 yıl sonra. Biraz araştırma yapacağım ama en çok düşenlerden bir portföy yapmayı planlıyorum gibi.
Btc - Eth kesin olması gerekli bence
Xrp - Ada alt coin olarak tavsiye ederim. Çok büyük bir yatırım yapmadan. Chz ve Bnb de mantıksız değil.
Türk borsalar tek tek tüyüyo thodex den sonra bugunde vebitcoin kepenk indirmis. Sistemkoin de aylardir bakimda.
individual
23-04-2021, 19:56
https://www.vebitcoin.com/
Türk borsalar tek tek tüyüyo thodex den sonra bugunde vebitcoin kepenk indirmis. Sistemkoin de aylardir bakimda.
Son dönemde kripto para sektöründe yaşanan gelişmelerden dolayı işlemlerimizde beklenenden çok daha fazla bir yoğunluk meydana geldi. Bu durumun finansal alanda şirket olarak bizi çok zorlu bir sürece sürüklediğini üzülerek belirtmek isteriz. Tüm düzenlemeleri ve hak taleplerinizi gerçekleştirebilmek adına faaliyetlerimizi durdurma kararı aldık. Size en yakın sürede bilgilendirme sağlayacağız.
Mutlu Değerli
23-04-2021, 19:57
Bizim millette para bitmiyor. Böyle salak saçma adamları zengin ediyolar, etmeyede devam ederler :D
Paribuda çekimleri kapatmış :D
Bence panikle kullanıcılar boşaltmasın diye durdurmuşlardır yada Masak durdurmuştur.
ghibli06
23-04-2021, 20:11
geldi yine bi'kaç "kolay paraaa" cılar.. sanki bize bedava para dağıtıyorlar da biz de atlıyoruz di mi? :)
aktif/pasif kullanıcısı hepi topu 390.000 olan, adını hiç duymadığım bi türk borsası battı diye, 2 trilyon dolarlık kripto piyasası mı battı zannediyorsunuz siz?
binance global dururken böyle saçma sapan yerlerde ne işleri varmış tabi, orası ayrı.
otoritenin olmadığı bir sistem her zaman bu tarz olaylara gebedir, eleştirilen kısım bu... yıllardır bu tarz tüymeler olursa ne olur sorusuna cevap bulunamadı, 10 yılda global olarak bitcoinleri kaptıranların cirosuna bakılırsa durum net anlaşılır... XXX çok güvenli demenin çok bir esprisi yok...
altugkocer
23-04-2021, 20:24
1,79 dan xrp aldım yarım saatte comolokko oldu :D
Vay be 2018 de 1,79 dan almışım, xrp ler hala duruyor ellemedim :D :D
0,13 leri gördüm pes etmedim, umudumuz ripple :D
beakmenek
23-04-2021, 20:31
Kolay para kazanmak isteyen her yerde var sadece bu piyasaya has değil, kaldı ki burada da kolay yoldan kazanmak pek olur değil. Gene çalışmanız lazım...
Otorite olmaması da zaten bu olayın asıl güzelliği, o yüzden merkeziyetsiz borsalar var. Tüm merkezi borsalar kapansa nolacak, oradan devam :)
ghibli06
23-04-2021, 20:35
Kolay para kazanmak isteyen her yerde var sadece bu piyasaya has değil, kaldı ki burada da kolay yoldan kazanmak pek olur değil. Gene çalışmanız lazım...
Otorite olmaması da zaten bu olayın asıl güzelliği, o yüzden merkeziyetsiz borsalar var. Tüm merkezi borsalar kapansa nolacak, oradan devam :)
otorite olsa kimse para kazanamaz zaten ama birileri kaybedecek ki diğer kesim kazanacak, herkesin kazandığı bir sistem dünyada henüz icat edilmedi, bu riskleri göze almak lazım... dünkü olaya yorumum ' kazan doğurunca inandınız da öldüğüne mi inanmadınız?'...
Paribuda çekimleri kapatmış :D
Az önce çekim yaptım binance hesabıma bi sorun yok.
TL çekimi ise bahsettiğin bilmiyorum ama bir haber de görmedim
AlwaysFast
24-04-2021, 04:17
Zamanında ıvır zıvır coin aldığım yeni Zelandalı bir borsa vardı cryptopia diye, bir bakayım dedim benimkilerle beraber uçuvermiş meğer :)
Btc yi çiftlikbank zannedenler var bu ülkede
Gerçi ben çiftlikbank dan da para kazandım :)
Neyse boşver dewamke
Türklerin yönettiği türk borsasının paraları alarak kaçmasının
Btc nin hiç umrunda olmadığını elbet bir gün anlarlar.
vebitcoin haberini " ve sonunda bitcoin" de açıklama yaptı gibi yansıtmaya çalışsan bi güruh ta var, onları unutmamak lazım
Ledger nano s cüzdan satan varmı arkadaşlar
berkay_aydin
24-04-2021, 21:39
Binance yarın (25.04.21) coin alım çekim gibi işlemler yapılamayacağını bildirmiş diğer kurularda bu kararla durdurabilir.
sekizsilindir
24-04-2021, 22:59
Binance yarın (25.04.21) coin alım çekim gibi işlemler yapılamayacağını bildirmiş diğer kurularda bu kararla durdurabilir.
tüm gün degil, 07.oo/11.oo arası
https://pbs.twimg.com/media/EzxPkUpWQAEV0rg?format=jpg
Carmageddon
26-04-2021, 09:19
Ledger nano s cüzdan satan varmı arkadaşlar
Geçen hafta sipariş ettim bir tane, hala kargolamadılar. Fiyatları arttı sanırım bu thodex olayından sonra. Umarım gönderirler benimkini de.
dh de 1000tl ye satan var
biance tr ile alış verişi durduruyor tarzı bir haber var. aslı astarını bilen var mı?
punto_multijet
27-04-2021, 20:37
biance tr ile alış verişi durduruyor tarzı bir haber var. aslı astarını bilen var mı?
öyle bir uyarı görmedim sitesinde. hatta az önce tl çekimi yaptım sorunsuz.
Papara ile para transferi yapılması durduruldu, binance tr den paranızı bankaya direkt çekebilirsiniz.Aracı kuruluşlar yasaklandı.
Binance'tan TL Acıklaması: Son Gun 29 Nisan (https://www.webtekno.com/binance-tl-yatirma-cekme-islemleri-sona-erecek-h109197.html)
sanırım biance tr ile gelir gider kontrol edilmek isteniyor.
burak_2885
27-04-2021, 22:18
Devletin getirdiği papara yasağından sonra kısa bir araştırma yapmıştım. Muhtemelen çoğu insanın bildiğini öğrenmeme sebep oldu. Binance TR uygulamasına Ziraat ve Vakıf Bankası üzerinden 7/24 ₺ aktarımı yapılıyormuş. Binance TR’den de Global borsaya aktarım resmen 1 dk sürmüyor. Yani paparaya bile boşu boşuna yüzde bir komisyon ödemişiz.
Bu arada Binance TR ile Global birbirine aynı mail üzerinden bağlı olması gerekiyor.
Şu an param Global borsada. Çekmek istediğim zaman aynı şekilde TR borsasına aktarım, oradan da bankaya dewamke :)
punto_multijet
27-04-2021, 23:34
Papara ile para transferi yapılması durduruldu, binance tr den paranızı bankaya direkt çekebilirsiniz.Aracı kuruluşlar yasaklandı.
ben paparaya çektim ama?
CloudGrey
27-04-2021, 23:55
Devletin getirdiği papara yasağından sonra kısa bir araştırma yapmıştım. Muhtemelen çoğu insanın bildiğini öğrenmeme sebep oldu. Binance TR uygulamasına Ziraat ve Vakıf Bankası üzerinden 7/24 ₺ aktarımı yapılıyormuş. Binance TR’den de Global borsaya aktarım resmen 1 dk sürmüyor. Yani paparaya bile boşu boşuna yüzde bir komisyon ödemişiz.
Bu arada Binance TR ile Global birbirine aynı mail üzerinden bağlı olması gerekiyor.
Şu an param Global borsada. Çekmek istediğim zaman aynı şekilde TR borsasına aktarım, oradan da bankaya dewamke :)
binance TR'den dolar çekilebilse , sırf dolar ticaretinden bile kazanılır. usdt 8,10larda iken banka kuru 8,30du geçenlerde...
ama sanırım bunu yaptırmıyor
ben paparaya çektim ama?
29 Nisan son gün.
punto_multijet
28-04-2021, 07:14
29 Nisan son gün.
tmmdır. ben yazılanlardan farklı bir gelişme oldu gibi algıladım da
Kazıma işi ile uğraşanlar bi ulaşabilir mi bana
pi network kazıyorum abi 2 yıldır, herhalde 1 yıl daha kazacaz :)
sonra borsa falan diyorlar ama halamın bıyıkları olsa misali :)
ne lazımdı size
punto_multijet
29-04-2021, 17:57
nasıl yardımcı olabilirim?
nasıl yardımcı olabilirim?
pi network kazıyorum abi 2 yıldır, herhalde 1 yıl daha kazacaz :)
sonra borsa falan diyorlar ama halamın bıyıkları olsa misali :)
ne lazımdı size
İlk sorum BC mi yoksa ETH mi mine edelim idi, ama BC bildiğimiz ekran kartları ile mine ediliyormuş sanırım. Dolayısıyla bunu eledim.
- ETH mine ederken tek kart 60 Mh ile aylık 1500 TL gibi bir getiri görünüyor, kart sayısı ile bu değer doğru orantılı mı artar?
- Normal PC kasası ve tek kart ile mine sonrası 2. veya 3. 4. karta geçmek istediğimizde mining rig kasalara geçmek gerek, bu kasaların biraz daha güzel görünümlüsü yok mudur? Gördüklerim hep metal iskelet.
- Isı neyi ne kadar etkiler, iyi soğutma sağlanmazsa tek kayıp kart başı 60 MH değerinin düşmesi midir?
- ETH harici mine edilecek ve ETH'ten daha çok getirisi olan coinler var mı?
- 2. 3. 4. kartı aldığımızda soğutma için klasik siyah fanlar yerine pahalı pc havalandırma fanlarından kullansak hem ses hem soğutma olarak daha fazla verim alır mıyız?
- HiveOS'te mine edilen ETH, BTCTürk cüzdanına otomatik aktarılıyor sanırım. BTC Türk'ten soğuk cüzdana transfer nasıl yapılır?
- Windows 10'lu bir sistemde mine için ne kullanmam gerekir? Mine etmek mevcut karta ne zarar verir? 2 ayrı sistemde aynı cüzdan kullanılabilir mi?
punto_multijet
30-04-2021, 07:37
İlk sorum BC mi yoksa ETH mi mine edelim idi, ama BC bildiğimiz ekran kartları ile mine ediliyormuş sanırım. Dolayısıyla bunu eledim.
Cevaplar soruların altında.
- ETH mine ederken tek kart 60 Mh ile aylık 1500 TL gibi bir getiri görünüyor, kart sayısı ile bu değer doğru orantılı mı artar?
tam olarak kart sayısı değil de sistemde kullanılan kartların toplam kazım gücüyle alakalı
- Normal PC kasası ve tek kart ile mine sonrası 2. veya 3. 4. karta geçmek istediğimizde mining rig kasalara geçmek gerek, bu kasaların biraz daha güzel görünümlüsü yok mudur? Gördüklerim hep metal iskelet.
tek kart ile mine etmek hiç efektif değil. illa kasaya ihtiyacınız yok. farklı şekillerde de kartları sabitleyip kullanabilirsiniz. 13 kartlı olup kasası olmayan sistemim bile var.
- Isı neyi ne kadar etkiler, iyi soğutma sağlanmazsa tek kayıp kart başı 60 MH değerinin düşmesi midir?
ısı kartın ömrünü ve ortam sıcaklıgını dogal olarak etkiler. ayrıca karta göre değişmekle birlikte yüksek sıcaklıklar kazım gücünü de etkiler.
- ETH harici mine edilecek ve ETH'ten daha çok getirisi olan coinler var mı?
bu genel olarak yanlış bir bilgi. hangi kartları kullanacağınıza göre bu sorunun cevabı değişir.
- 2. 3. 4. kartı aldığımızda soğutma için klasik siyah fanlar yerine pahalı pc havalandırma fanlarından kullansak hem ses hem soğutma olarak daha fazla verim alır mıyız?
kapalı kasa kullanmayacaksanız bu tarz fanlar pek işinize yaramaz. en güzeli mekanın içinde sirkülasyon sağlamak. bu şekilde kartların orjinal fanları zaten yeterli oluyor.
- HiveOS'te mine edilen ETH, BTCTürk cüzdanına otomatik aktarılıyor sanırım. BTC Türk'ten soğuk cüzdana transfer nasıl yapılır?
btcturk ile alakası yok. siz nerenin cüzdanını yazarsanız oraya gider coinler. direk soguk cuzdana kazdırabilirsiniz. sonucta sync için soguk cuzdanı arada da olsa aktif ediyorsunuz. o sırada önceden kazılan tüm coinler soğuk cüzdana gelir.
- Windows 10'lu bir sistemde mine için ne kullanmam gerekir? Mine etmek mevcut karta ne zarar verir? 2 ayrı sistemde aynı cüzdan kullanılabilir mi?
bu soruyu tam olarak anlamadım acıkcası. eger miner progam olarak soruyorsanız bu sorunun çok cevabı var. tamamen kazacağınız coine ve kullanacağınız kartlara göre seçenekler değişir.
Mine etmek kartlara zarar verir ama, ama diyorum bu olay biraz karışık bence. Yıllardır kullandığım ve halen en ufak arıza vermeyen kartlarımda mevcut. Bu tamamen sizin bu kartları hangi sınırlarda ve hangi koşullarda çalıştırdığınıza göre değişir. Ancak tabiiki 7/24 çalışıyr kartlar zarar görmek değilde illaki üzerlerindeki komponentlerin ömürleri azalıyor.
punto_multijet
30-04-2021, 07:41
2 ayrı sistemde aynı cüzdan kullanılabilir mi?
bu soruyu atlamışım. isterse 1000 tane sistemininiz olsun 1 cüzdan yeterli. zaten mantığı o. birden fazla sistem ile farm oluşturmak. havuzlarda payout sınırına ulaştığınızda kazılan coin cüzdana aktarılıyor. 1 musluk 5 saatte dolduruyorsa 5 musluk 1 saatte doldurur olayı gibi :D
Çok teşekkürler,
Yıl sonu ETH kazımının sonuna gelinmesi durumu nedir? Böyle 1-2 şey okudum
Evrenoz
Madencilik maceramız 4 seneyi geçti. Organize sanayide bu elektrik fiyatları olmasaydı veya ısı transferi için çıkan sese birileri laf etseydi bu kadar sürer miydi emin değilim.
Bu sebeple size doğru tavsiyeler verebilmek için öncelik hangi ölçekte bir madencilikten bahsettiğimizi netleştirmemiz lazım. Evet 2 kart ile başlarım güzelse 250+ gpu veya 50+ antminer alabilirim mi diyorsunuz? Yoksa hazır kapanma sürecindeyken biraz meşguliyet olsun hem de ucundan kazanç mı elde etmek istiyorsunuz?
Ölçeği belirledikten sonra sorularınıza ve hatta ekipman seçimlerinize de doğru destek verilebilir. Öbür türlü havanda su döveriz =)
sportinger
01-05-2021, 20:35
bu bitra nasıldır bilen varmı!!!
Carmageddon
01-05-2021, 22:33
Çok teşekkürler,
Yıl sonu ETH kazımının sonuna gelinmesi durumu nedir? Böyle 1-2 şey okudum
ETH 2.0 güncellemesiyle ethereum mining şekli Proof of Work(POW) sisteminden Proof of Stake(POS) sistemine geçecek. Kısaca açıklaması şöyle, proof of work miningde ekran kartları, işlemci veya asics miner tarzı cihazları kullanarak kazım yapıyorsunuz. Fakat bu aşırı enerji tüketimine sebep oluyor ve ETH yaratıcı Vitalik bunu istemediğini söylüyor. Sonuç olarak 2022 başlarında ETH 2.0 güncellemesinin geleceğini duyurdu. Buna göre minimum 32 adet ethereum stake eden kullanıcılara ethereum blockchaini üzerinden ödül olarak ethereum verilecek. Bu da proof of stake ile kazım olayı oluyor. Sonuç olarak 2022 yılı içinde ekran kartı vs ile ethereum kazımının biteceği tahmin ediliyor. Eksik veya yanlış bir şey yazmış olabilirim. 32 Eth stake olayını falan yabancı forumlardan gördüm bende.
Bu arada temmuz ayı içinde EIP1559 güncellemesi gelecek ve bildiğim kadarıyla mining yapanların gelirlerinde bir miktar düşme olacak sanırım.
Son olarak şunu söyleyeyim Ethem kazamasakta kazılacak başka coinler olacaktır. Raven coin vb. coinler şu an bile kar bırakıyor.
ETH 2.0 güncellemesiyle ethereum mining şekli Proof of Work(POW) sisteminden Proof of Stake(POS) sistemine geçecek. Kısaca açıklaması şöyle, proof of work miningde ekran kartları, işlemci veya asics miner tarzı cihazları kullanarak kazım yapıyorsunuz. Fakat bu aşırı enerji tüketimine sebep oluyor ve ETH yaratıcı Vitalik bunu istemediğini söylüyor. Sonuç olarak 2022 başlarında ETH 2.0 güncellemesinin geleceğini duyurdu. Buna göre minimum 32 adet ethereum stake eden kullanıcılara ethereum blockchaini üzerinden ödül olarak ethereum verilecek. Bu da proof of stake ile kazım olayı oluyor. Sonuç olarak 2022 yılı içinde ekran kartı vs ile ethereum kazımının biteceği tahmin ediliyor. Eksik veya yanlış bir şey yazmış olabilirim. 32 Eth stake olayını falan yabancı forumlardan gördüm bende.
Bu arada temmuz ayı içinde EIP1559 güncellemesi gelecek ve bildiğim kadarıyla mining yapanların gelirlerinde bir miktar düşme olacak sanırım.
Son olarak şunu söyleyeyim Ethem kazamasakta kazılacak başka coinler olacaktır. Raven coin vb. coinler şu an bile kar bırakıyor.
Küçük madenciler için ETH'in sonunun gelmesi kötü olmuş. Ama ETH biter Başka bir şey kazılır illaki kâr getirecek senin de dediğin gibi.
deeperblack
02-05-2021, 00:07
Daha öncede bu tarz girişimleri oldu ama Vitalik madencileri tersine almak istemez diye düşünüyorum. Keza istese bile 4GB kartların th kazımı bitti ve 1 hafta sonra önce farklı bir Miner sonrada yeni bir Coin çıktı. Madencilik ölmez- şekil değiştirir :)
Carmageddon
02-05-2021, 12:17
Daha öncede bu tarz girişimleri oldu ama Vitalik madencileri tersine almak istemez diye düşünüyorum. Keza istese bile 4GB kartların th kazımı bitti ve 1 hafta sonra önce farklı bir Miner sonrada yeni bir Coin çıktı. Madencilik ölmez- şekil değiştirir :)
Dolar, lira karşısında bu kadar kuvvetli olduğu sürece mining işi her zaman karlı olacaktır. Ethereum kazımı biter, gider sisteminizi Nicehash ve benzeri platformlara kiraya verir yine kazanırsınız. Çevremde şahsen tanıdığım bu işe 1-2 milyon lira para yatıran insanlar var. Uzun vadeli düşünüyorlar.
Aslında bu iş sadece para kazanmakla alakalı değil. Blockchain teknolojisi internetten sonraki en büyük buluş, bir devrim. Devletler internetin fişini çekmeden bu işi engelleyemeyeceklerini biliyor ve bu işe bir düzenleme getirmek için zaman kazanmaya çalışıyorlar. Bunu da medyaya yalan haberler ürettirip insanları bir nebze kripto paradan soğutarak yapmaya çalışıyorlar. Günlerce Thodex'in sahibinin 2 milyar dolar çaldığı söylendi. Aslında rakam 150 milyon dolar civarıydı. İflas edip intihar eden insanların kripto borsalarda para artırdığı için intihar ettiği söylendi bu da yalandı.
İnsanların yapması gereken bu teknolojiyi iyi okuyup bilinçli bir şekilde kullanması. Kripto para alım satımı veya kazımı yapan kaçımız soğuk cüzdan cihazları kullanıyoruz? Evet, Binance oldukça güvenilir bir borsa fakat %100 güvenilir mi? Yakın zamanda hacklendiğini kaç kişi biliyor? Milyonlarca lira ile kripto para alan insanlar Çinli bir borsaya güvenebiliyor. Ben banka hesabımda duran paranın kaybolma ihtimalinden korkuyorum, özellikle Türkiye'de. Çinli bir borsaya gidip binlerce liramı kesinlikle emanet edemem.
bugün btc baya düşmüş 326 bine..
kripto olaylarına bulaşacak arkadaşlar kalp damar check up yaptırmadan yatırım yapmasınlar.
CloudGrey
25-05-2021, 13:46
kripto olaylarına bulaşacak arkadaşlar kalp damar check up yaptırmadan yatırım yapmasınlar.
sırf bu yüzden günde %1 %2 yakalayıp gece yatarken usdt'ye geciyorum :) yoksa uyunmuyor
Günlük %1-2 yeterli zaten ( mümkün ise eğer). Yıl sonunda kaça katladığını yazarsın. :D
Ben swissborg da yieldinge koydum usdc ye yıllık %20 veriyor CHSB'Ye de %10 veriyor şuanda piremium üyelik için. Günde 400-500 lira para allah bereket versin.
stake olayında en fazla faizi şuan raydium.io da step stakeine veriyor. stake olayına girecek olsam hazır fiyatlarda nispeten düşükken step stake ederdim.
Değişik günler geçiriyor kripto camiası. Gördüğüm kadarıyla çok yüksekten giren bir kesim var. Sürekli küfür halindeler özellikle Elon Musk'a. :D
CloudGrey
30-05-2021, 22:18
Değişik günler geçiriyor kripto camiası. Gördüğüm kadarıyla çok yüksekten giren bir kesim var. Sürekli küfür halindeler özellikle Elon Musk'a. :D
abi ağustos sonu ralli gene başlar . YTD :)
Emre-Dylan
31-05-2021, 21:03
Ben son 1 yada 2 kez daha yükseliş bekliyorum sizce durum ne gösterir abiler ve arkadaşlar? İçerde ki doge'u kurtarsaydım bir :)
ripple de olan var mı ? 4 haziran günü olan dava bakalım nasıl sonuçlanacak ?
Hareketi arkasına alan fırsatçı ....nin teki bence o ya. Benim gücüm benim etkim ayaklarında.
O kadar hızlı yükselişten sonra zaten şuanki durum normal bence bekleniyordu zaten sert bi düzeltme.
Ama hala içeride ciddi bi hacim var bence 2018 zirvesinden sonraki gibi çok da uzun süreli olmayacak.
CloudGrey
22-05-2022, 16:58
beyler 20-30 dolarlık incitmeyecek yok olsada üzülmeyeceğiniz kadar batık Luna alıın.
benden söylemesi...
sekizsilindir
22-05-2022, 17:23
beyler 20-30 dolarlık incitmeyecek yok olsada üzülmeyeceğiniz kadar batık Luna alıın.
benden söylemesi...
sence ust yi bir dolara eşitleyebileceklermi ?
CloudGrey
22-05-2022, 17:39
sence ust yi bir dolara eşitleyebileceklermi ?
bir fikrim yok, şu su sıralar burn olayı pek bir meşhur gibi duruyor.
sırf bu haberle bile bugün %80 kar verdi tabi en alttan alanlar için.
ben hayalciyim , sadece kenarda tutuyorum geçen diplerden aldım 30 dolarlık.
luna şansa bala 1 dolara gelirse bakiyem 210K dolar olucak :)
loto gibi birşey açıkcası
hddsheriff
22-05-2022, 21:59
bir fikrim yok, şu su sıralar burn olayı pek bir meşhur gibi duruyor.
sırf bu haberle bile bugün %80 kar verdi tabi en alttan alanlar için.
ben hayalciyim , sadece kenarda tutuyorum geçen diplerden aldım 30 dolarlık.
luna şansa bala 1 dolara gelirse bakiyem 210K dolar olucak :)
loto gibi birşey açıkcası
Arzı inanılmaz arttı , luna 10 cent olursa öpüp başına koy :)
CloudGrey
22-05-2022, 22:11
Arzı inanılmaz arttı , luna 10 cent olursa öpüp başına koy :)
2 günde yok olduysa , 2 gündede kral edebilir :D
dediğim gibi kaybetsemde üzülmeyeceğim bi tutarı attım bekliyorum , kısmet :)
Tayfun.O
23-05-2022, 04:32
10 cent olursa benim 10 dolar olur 7200 dolar :D
8.000rpm
23-05-2022, 09:50
Luna'nın diplerinden alanlar ciddi kar etti
alış seviyesine göre %200'lerde kar verdi diyebilirim
ölü falan değil , ölüden kasıt tekrar 1.000 katına çıkmaz demek bana göre
şu durumda bile dipte yaptığı hareketler dikkatle izlenmeli
sekizsilindir
23-05-2022, 17:39
2 günde yok olduysa , 2 gündede kral edebilir :D
dediğim gibi kaybetsemde üzülmeyeceğim bi tutarı attım bekliyorum , kısmet :)
maksimum arzı yok lunanın, sürekli token basıyo koreliler, buda ponzi havası yaratıyor
bekleyenler için en son ath sini görmesini dilerim
iyi şanslar
Her sistemin bir kar edeni elbet vardır. Tosuncuktan kar eden hiç kimse yok muydu ? Peki bu onu belli bir mantık çerçevesinde yatırım yapılabilir kılar mı ? İşte tüm konu bunun etrafında dönüyor.
Kripto ile yeni tanışan insanların hayallerinin ortak noktası, düşük fiyatlı bir coinden yüksek adetlerde alıp çok x li bir yükseliş ile tek seferde zengin olma hayali etrafında kümelenmesi. :) Ne whitepaper ne roadmap ne de ekonominin gerçekleri ile ilgilenmiyorlar.
UST 1:1 e gelir mi konusunda kendinize şunu sorun yarın 1:1 sağlandı dense 100k veya 1mio usd paranızı içiniz rahat ust yapar mısınız? İşte bu güven bunu tekrar sağlayacak bileşenlerden en önemlisi. Yoksa ilgili vakfın elinde atacak kurşunu kalmadı.
Luna ve Ust bu piyasada kendi bütçesine oranla büyük risk almak isteyen herkese büyük deneyim. İntihar eden veya evini barkını kaybeden insanlar oldu. Ülkemizde yaklaşık 1 milyar usd lık paranın buhar olduğu söyleniyor. Yarısı bile gerçekse büyük para...
Tatili & devre kesicisi olmayan, 7/24 aktif ve en önemlisi o kadar da olmaz denen ihtimallerin gerçekleşmesine tanıklık edilen bir alan kripto piyasası. Geleneksel piyasalara kıyasla burada film 20x hızda akıyor desek yeridir.
Ponzi bir işe kendiniz için küçük bir miktar ile şans denemek bir ihtimal satın almak ve tercih olabilir. Ancak bu hayali satın almak isteyebilecek insanları baştan uyarmak gerek.
CloudGrey
23-05-2022, 18:03
maksimum arzı yok lunanın, sürekli token basıyo koreliler, buda ponzi havası yaratıyor
bekleyenler için en son ath sini görmesini dilerim
iyi şanslar
2 günde 200m yakıldı :)
pek basıyorlar gibi değil.
ben aldım tutuyorum dediğim gibi bellimi olur bu işler...
livaneli
23-05-2022, 18:48
İnsan gibi yaşatacak para emekle kazanılmıyor, ufaktan bir gireyim şu piyasaya dedim ama nafile: Ne Binance ne Ftx ne de Gate.io üyeliğini becerebildim. Kiminden SMS gelmiyor, kimi telefon numarası kullanıldı diyor... :(
CloudGrey
23-05-2022, 19:17
İnsan gibi yaşatacak para emekle kazanılmıyor, ufaktan bir gireyim şu piyasaya dedim ama nafile: Ne Binance ne Ftx ne de Gate.io üyeliğini becerebildim. Kiminden SMS gelmiyor, kimi telefon numarası kullanıldı diyor... :(
abi binance bunların en basiti.
önce binance TR'ye üye olucaksın
sonra oraya tl atıp usdt' cevirip usdtleri global binance atıcaksın.
sonra globaldeki usdtlerin ile istediğini alabilirsin.
şuan bu ülkede çalışıp ev araba alma şansın loto çıkma sansından daha az :)
o yüzden zorla biraz...
livaneli
23-05-2022, 19:46
abi binance bunların en basiti.
önce binance TR'ye üye olucaksın
sonra oraya tl atıp usdt' cevirip usdtleri global binance atıcaksın.
sonra globaldeki usdtlerin ile istediğini alabilirsin.
şuan bu ülkede çalışıp ev araba alma şansın loto çıkma sansından daha az :)
o yüzden zorla biraz...
binance tr'ye üye oldum ama globale geçemiyorum .
Bankadan gram altın, dolar vs alsam makas analarının alnı gibi açılmış.
CloudGrey
23-05-2022, 20:48
binance tr'ye üye oldum ama globale geçemiyorum .
Bankadan gram altın, dolar vs alsam makas analarının alnı gibi açılmış.
binance tr hesabın ile global'e girebilmen lazım abi
livaneli
23-05-2022, 21:18
binance tr hesabın ile global'e girebilmen lazım abi
Olmuyor üstat, "bu kimlik numarası daha önce kullanılmış" diyor.
CloudGrey
23-05-2022, 21:39
Olmuyor üstat, "bu kimlik numarası daha önce kullanılmış" diyor.
abi önceden hesap açmış olabilirmisin ? nasıl olur senın haricinde tc numaran ile biri açmış olamaz
livaneli
24-05-2022, 16:10
abi önceden hesap açmış olabilirmisin ? nasıl olur senın haricinde tc numaran ile biri açmış olamaz
Daha önce de açmaya çalışmıştım, o da olmamıştı. Büyük ihtimalle orada kaydedildi ama onu da etkinleştiremiyorum. Telefon aynı, mail aynı. Yanıtlarınız için teşekkür ederim.
Bildiğim kadarıyla Binance TR hesabınız varsa yurtdışına çıktıgınzda işlem yapamıyordunuz. Hala benzeri bir uygulama var sanırım. Dolayısıyla sizin global dediğiniz USA ise ABD harici işlem yapamıyor olabilirsiniz.