Orijinalini görmek için tıklayınız : Ceza :(
Beyler 6-7 gün önce çevirmeye yakalandım ve hız sınırı ihlali gerekçesi ile ceza yedim , ancak polis memurunun doldurduğu ceza makbuzunda hız yamıyorda hız sınırını %10 - %20 arası aşmıştır yazıyor , geçtiğim hız belli değil buna itiraz edilebilir mi ?
gokhankenar
28-06-2017, 08:48
Bu aralar çok dikkatimi çekiyor. Herkes yediği cezaya bir itiraz etme çabasında. Niye ?
denizhandinc
28-06-2017, 08:58
Bu aralar çok dikkatimi çekiyor. Herkes yediği cezaya bir itiraz etme çabasında. Niye ?
devlet vatandasını her alanda keriz yerine koyuyor
Adam hız sınırını geçmiş. Geçmediğini iddaa etmiyor. Yediği cezada ters bir durum olduğunu iddaa da etmiyor. Adam cezayı haketmiş ve yemiş. Ben burda keriz yerine koyma gibi bir durum görmedim. Hani bazen kurulan tuzak radarlar olur. Ya da keyfi ceza yazan gevşek bir polis memuru olur ya da Ankara'da stock egsoza ceza yazan bir memur olur eyvallah da, konuyu açan arkadaş acaba faydalanabileceğim bir sistem açığı var mı derdinde. Burda vatandaş devleti keriz yerine koyma derdinde.
Trafik cezasıyla kerizin ne ilgisi var. Tamam bir çok alanda bende sana katılıyorum ama bu da bir kural. Adam 120 km sınır koymus. hem 150 ile gidiceksin hemde ceza gelince keriz yerine konduk mu diyeceksin. Hangi kuralı çiğnersen çiğne ceza yemeyi göze almak gerekiyor. Özellikle bu ülkede yasal yaptırımlar olmasa(ki pek yaptırım olduğuda söylenemez) Ali Babanın çiftliğine döner.
Cagri B.
28-06-2017, 09:43
Beyler 6-7 gün önce çevirmeye yakalandım ve hız sınırı ihlali gerekçesi ile ceza yedim , ancak polis memurunun doldurduğu ceza makbuzunda hız yamıyorda hız sınırını %10 - %20 arası aşmıştır yazıyor , geçtiğim hız belli değil buna itiraz edilebilir mi ?
Anladığım kadarıyla doğrudan 'Hatalısınız' demişler, tamam hızınız yazılmamış ama ceza yediğiniz noktadaki hız sınırı da belirtilmemiş muhtemelen, sonuç olarak memur size 'yapmamanız gereken bir şeyi yaptınız' diyerek doğrudan cezaya yönlendirmiş. 15 güne kadar öderseniz %25 indiriminiz olduğunu da hatırlatayım.
kunteper
28-06-2017, 10:07
Yanlis doldurulan cezalarin iptal edildigi oluyor. Bilgim yok ama arastirin derim.
Polis ceza tutanagini dogru sekilde doldurmak zorunda. Yasa bunu soyluyor. Onlar dayasaya uymak zorunda. İptal edilmeyen cezalarin arada iptal edildi diye haberleri cikar. O haberlerin cogu bu sekildeyanlis yazilan cezalar.
GokhanRS
28-06-2017, 10:22
bence radar kaydı vardır elinde. yoksa boş boş yazarlar mı bilmiyorum. polis aracında radar vardı demek ki yoksa nasıl yazsın. radar kayıtları da saklanır çöpe atılmaz. yani en güzeli indirimli ödemek.
birde nerede ne kadar bir hız ile ceza yediniz? bazı yollar vardır hakkı 90 ama 50 tabelası koyup 60da bile ceza kitlerler. böyle bir yerde yediyseniz can sıkıcı. ancak uzun yolda 110 gideceğinize 130 gittiyseniz bence hiç söylenmeyin.
GokhanRS
28-06-2017, 10:27
birde arkadaşlar ceza yiyenlerin söylenmesine kızıyorsunuz ama herkes kendince haklı. bu ülkede radarlar bile yeri geldi fetöcü ilan edilmedi mi?
benim 2000 euroya aldığım pejoyu türkiyede 35bin tl ye alıyorsunuz uçuk vergiler yüzünden. insanlarda haklı olarak her şeye bu kadar pahalı binince cezalar bile insanın içine oturmaya başlıyor.
halbuki arabalar sigortalar ucuz olsa ve cezalar daha pahalı olsa o zaman koymazdı, herkes daha çok kurala uyardı.
gokhankenar
28-06-2017, 12:16
birde arkadaşlar ceza yiyenlerin söylenmesine kızıyorsunuz ama herkes kendince haklı. bu ülkede radarlar bile yeri geldi fetöcü ilan edilmedi mi?
benim 2000 euroya aldığım pejoyu türkiyede 35bin tl ye alıyorsunuz uçuk vergiler yüzünden. insanlarda haklı olarak her şeye bu kadar pahalı binince cezalar bile insanın içine oturmaya başlıyor.
halbuki arabalar sigortalar ucuz olsa ve cezalar daha pahalı olsa o zaman koymazdı, herkes daha çok kurala uyardı.
Abi kızmak değilde. Bu ara herkes ceza iptal ettirme çabasında. Emniyet şeridinde duruyor '' Bunu nereden iptal edebiliriz ? '' Radara giriyor '' Bunu nereden iptal edebiliriz ? '' Kaldırıma parkediyor '' Bunu nereden iptal edebiliriz ? '' Gündüz vakti sisler açık ceza yiyor '' Bunu nereden iptal edebiliriz ? ''
Niye iptal edilsin abi. Hak ediyorsak yazılsın. Kurallara uymak gerekir.
Radarlar ülkemizde başlı başına saçmalık , kaza önleme amaçlı değilde daha çok tuzak amaçlı kuruluyor
Bu nedenle biz daha çok radar yeriz..
Radarlar ülkemizde başlı başına saçmalık , kaza önleme amaçlı değilde daha çok tuzak amaçlı kuruluyor
Bu nedenle biz daha çok radar yeriz..
Kaza önmelemek mi önemli, cebi doldurmak mı :)
Tutanakta ceza yedigin cadde yaziyordur, o yuzden afaki ugrasmis olursun.
Sadık Özyer
28-06-2017, 15:02
%10-20 arasi ceza bir %20 ustu farkli bir ceza idi ondan yazmislardir
Beyler iyi hoş diyorsunuzda geçtiğim hız 70 lik yerde 77 filandır max çok hızlı geçmediğime eminim , ancak 72 ile bile geçsen cezayı yiyeceksin , ancak şu var ki cezayı yedikten sonra aynı yolda 100 le 120 ile gitsem ne olacak o kontrol noktası sadece biryer için geçerli olacak saçmalıkta burda , neyse söylenmeye gerek yok sonuçta ödeyeceğiz , zaten cezayı yazan polis abi zaten peşin ve erken ödersen 150 lira yaw diye teselli etti beni , buda ayrı bir ironiydi :))
bildiğim kadarıyla radar ceza sistemi hız oranına bağlı olarak farklı şekilde fiyatlandırılmakta
yol da belirlenen hız sınırına ek zaten devlet bildiğim kadarıyla %7 hız aşımı uyguluyor. Örneğin 100 ile gidilmesi gereken yolda 107 ye kadar hakkın var.
onun dışında %30 a kadar belirlenen bi ceza tutarı, %30 üstü bi tutar
Yani bu rakamlara göre ceza ücreti ve puanı yansıtılıyor. Bu şekilde yorumlayın. Sistemsel birşey, işgüzarlık yoksa hata olma olasılığı pek mümkün değil.
İş güzarlıktan kastım karadeniz sahil yolunda bi araç beni sollamaya çıktı o anda radara düştük. En azından ben öyle sandım ama sadece ben düşmüşüm çevirmeye girdik ileride o da durdu polise sordu bana neden yazmadınız diye polis ben kafamdan yazmıyorum sistem kayıt altına alıyor bende tutanağı dolduruyorum demişti yani adam radar sistemine o anda girmediği için cezai işlem olmadı ama beni solladı ve benden hızlıydı.
Abi kızmak değilde. Bu ara herkes ceza iptal ettirme çabasında. Emniyet şeridinde duruyor '' Bunu nereden iptal edebiliriz ? '' Radara giriyor '' Bunu nereden iptal edebiliriz ? '' Kaldırıma parkediyor '' Bunu nereden iptal edebiliriz ? '' Gündüz vakti sisler açık ceza yiyor '' Bunu nereden iptal edebiliriz ? ''
Niye iptal edilsin abi. Hak ediyorsak yazılsın. Kurallara uymak gerekir.
Muayeneye girmiş aracımı sorguladığımda muayeneden aylar önce ceza yemiş, ve ödenmemiş görülüyor. Bunun iptali için her yere gittim. Çünkü muayeneden önce aracın tabiri caizse tertemiz olmak zorunluluğu var.
Emniyet vergi dairesine attı, vergi dairesi emniyete attı. Hiç bir şey olmadı. Kimse adam yerine koymadı. Gittim yapılandırdım. Ödenecek şimdi.
Ceza muhtemelen doğrudur. Çünkü sürekli kullandığım bir güzergahta yazılmış, yaklaşık olarak benim seyrettiğim hızlarda yazılmış.
Fakat zamanında gelseydi ben durumumu ona göre ayarlar 15 gün içinde öderdim. Böyle cezanın 4e katlamasını, sonra da yapılandırmayı beklemezdim. Hiç ummadığım anda 400 küsür tl çat diye girmezdi.
O muhteşem, her şeyin doğru olduğu vicdanına göre ben ne b*k yiyeceğim şimdi?
Ben de sizler gibi polyannacılık oynamak isterim. Ama ben mükemmeliyetçi bir adamım.
En ufak kusurumuzda ceza yazılsın doğru. Bu cezalar ağır olsun ona da eyvallah. Ama eğer bu işler muasır medeniyet seviyesinde olacaksa her şeyimiz öyle olsun.
Mesela asgari ücretin 14x8x25 = 2800 dolar olduğu yerde gidip 5000 dolara 2003 CL600 alabileyim. Buna 50 dolara silindir kapağı bulabileyim. Bunun karnını komple 40 dolara fulleyebileyim.
Sonra onla 50 hız sınırı olan yerde 150 yaparsam 400 tl değil 4000tl al.
Kardeşim hiç bir yerde doğru dürüst otopark yok. Şehirde planlama yok. Benim devlet dairesinde işim var, arabamı koyacak paralı veya parasız yer yok. Keza bu devlet dairesinin olduğu yere dolmuş yok otobüs yok. İş yeri bana sadece 30dk izin vermiş. Nereye park edeceğiz? Teleport mu edelim kendimizi?
İstanbul'da en sağ şeritteyim, arkaya çakarlı araç gelmiş yol ver diyor. EDS yazıyor emniyet şeridinde, yol vermiyorum riske girmiyorum şeridimden çıkmıyorum bana ne, kendi girsin diyorum. Sonra arkamdan ceza geliyor geçiş üstünlüğüne uymamak diye.
Ben de dahil insanlar 82 radarından 95le geçse 200küsür tllik oluyor. Aynı yolda emniyetin çekicileri, milletin arabasını çekmeye 120-130 gidiyor. Koca çekiciyle.
Ya sizler nasıl bir ülkede yaşadığınızın farkında değilsiniz, ya da haksızlıklara o kadar alışmışsınız ki artık düşünmüyorsunuz.
bence radar kaydı vardır elinde. yoksa boş boş yazarlar mı bilmiyorum. polis aracında radar vardı demek ki yoksa nasıl yazsın. radar kayıtları da saklanır çöpe atılmaz. yani en güzeli indirimli ödemek.
birde nerede ne kadar bir hız ile ceza yediniz? bazı yollar vardır hakkı 90 ama 50 tabelası koyup 60da bile ceza kitlerler. böyle bir yerde yediyseniz can sıkıcı. ancak uzun yolda 110 gideceğinize 130 gittiyseniz bence hiç söylenmeyin.
Gokhan abi radar kaydi olmadan ceza yemisligim var benim adam resmen beni gorunce yavasladin diyerek 110 luk yolda 122 ile ceza yazmisti bana kayit vs olmadan
GokhanRS
29-06-2017, 08:54
Gokhan abi radar kaydi olmadan ceza yemisligim var benim adam resmen beni gorunce yavasladin diyerek 110 luk yolda 122 ile ceza yazmisti bana kayit vs olmadan ��
ya ona bakarsan otobanda 500lük olduk. daha doğrusu Cliosportve 500 lük olmuştu. tamam radara girmiştik rolling sırasında, baştan aşağı eşşektik haksızdık v.s ama 250 liralık radar cezasını yemişiz zaten, üstüne birde polisler dalga geçti, tehlikeli araç kullanmak v.s bir kaç madde daha eklediler ceza oldu sana 500küsür tl.
yani yapmışız bir eşşeklik basmışız gaza yemişiz 250yi, daha sen niye ekliyorsun yok tehlikeli araç kullanmak yok araçla amuda kalkmak yan yatmak çamura batmak ekleye ekleye adam cezayı yaptı 500, bazen polislerimizde açıkcası harbiden acımasız. ki araçlarda clio rs ve eski megane coupe idi. yani zengin piçi tabiri kullandıkları araçlardan da değildi. polislerde malesef az değiller. kaldı ki bastığımız yer silivri çorlu güzergahı otobanıydı. öyle tehlikeli yolda değildi.
Leader01
29-06-2017, 09:18
Trafik Cezası Madde 51/2-a (Hız sınırlarını % 10’dan % 30’a (otuz dahil) kadar aşmak)
Trafik Cezası Madde 51/2-b (Hız sınırlarını % 30’dan fazla aşmak)
1.yazıyor olabilir sizde
ya ona bakarsan otobanda 500lük olduk. daha doğrusu Cliosportve 500 lük olmuştu. tamam radara girmiştik rolling sırasında, baştan aşağı eşşektik haksızdık v.s ama 250 liralık radar cezasını yemişiz zaten, üstüne birde polisler dalga geçti, tehlikeli araç kullanmak v.s bir kaç madde daha eklediler ceza oldu sana 500küsür tl.
yani yapmışız bir eşşeklik basmışız gaza yemişiz 250yi, daha sen niye ekliyorsun yok tehlikeli araç kullanmak yok araçla amuda kalkmak yan yatmak çamura batmak ekleye ekleye adam cezayı yaptı 500, bazen polislerimizde açıkcası harbiden acımasız. ki araçlarda clio rs ve eski megane coupe idi. yani zengin piçi tabiri kullandıkları araçlardan da değildi. polislerde malesef az değiller. kaldı ki bastığımız yer silivri çorlu güzergahı otobanıydı. öyle tehlikeli yolda değildi.
Selcuk abi rolling e odaklanmissa gormemistir radari baya konsantre oluyor :) Valla abi bazi polisler cok acimasiz yazmak isterse illaki birsey buluyor bi hata yapmissan zaten ekledikce ekletiyor bu aralar :) birde son zamanlarda sacma sacma ceza kesip ben yazdim git itiraz et diyorlar sinir oluyor insan ugrasmamak icin bosu bosuna oduyoruz :)
Cliosportve
29-06-2017, 10:59
Ne girmişti be :D
1 sene sonra aynı yolda aynı şekilde bir 500 daha kitlemişlerdi
Ne çektim şu radar cezalarından bea :)
GokhanRS
29-06-2017, 12:01
Selcuk abi rolling e odaklanmissa gormemistir radari baya konsantre oluyor :) Valla abi bazi polisler cok acimasiz yazmak isterse illaki birsey buluyor bi hata yapmissan zaten ekledikce ekletiyor bu aralar :) birde son zamanlarda sacma sacma ceza kesip ben yazdim git itiraz et diyorlar sinir oluyor insan ugrasmamak icin bosu bosuna oduyoruz :)
radarı görmek imkansızdı. bildiğin beyaz renk ford connectin yanından geçtik. içinde hareketli radar var mış. az ilerde gişelerde önümüzde durdu araçtan alkışlayarak indi. gençler gelin yarışınızı radar ekranından izleyin dedi. hatta izledik izlerkende aa totoşa bak bana birde makas atmış muhabbeti yaptı sonra güle oynaya neyse genç adamsınız olur bazen böyle diyerek yüzümüze gülerek tebrik ederek hadi gidin evinize yollarız cezayı dedi ve eklemişte eklemiş 500ü dayadı :D
Ne girmişti be :D
1 sene sonra aynı yolda aynı şekilde bir 500 daha kitlemişlerdi
Ne çektim şu radar cezalarından bea :)
geçmiş olsun moruk. arabayı sattıktan kaç yıl sonra banada 2 tane radar geldi 2bin tl ceza kesmişler faizleriyle. tabi ödemedim, vergi affı çıktığında yapılandırmayla 360 tl ye kapattım. peşin ödesek bu kadar ucuz ödeyemezdik. bu ülkede hep borcuna sadık olmayanlara kıyak geçiyorlar.
bu arada kendime de laf soktum galiba :D
burak_2885
29-06-2017, 12:24
Hız sınırı cezasında hızın yazması zorunlu mu? %10-20 denmiş, 60şa 75 yapmış 110sa 125 yapmış. Tam olarak bilmiyorum ama yüzdeliklere göre cezalar kesilir diye biliyorum zaten. Atıyorum%10-20 arası 412 TL...
Arkadaşımın babası 50 yazan yerden 60la geçiyor Samsun'da 412 TL geliyor.
Hız sınırı cezasında hızın yazması zorunlu mu? %10-20 denmiş, 60şa 75 yapmış 110sa 125 yapmış. Tam olarak bilmiyorum ama yüzdeliklere göre cezalar kesilir diye biliyorum zaten. Atıyorum%10-20 arası 412 TL...
Arkadaşımın babası 50 yazan yerden 60la geçiyor Samsun'da 412 TL geliyor.
%10 fazlaya kadar ceza yok.
%10-30 arası fazla hız ucuz ceza
%30 fazlası fazla hız yüksek ceza.
Hız sınırı 90 diyelim.
99'a kadar ceza yok
99-117 arası ucuz ceza
117 üstü pahalı ceza.
Hız sınırı 50 ise 65 ile geçersen pahalı ceza.....
Makbuzun sana tebliginden itibaren 15 gün içinde adliyeden itiraz edebilirsin. Ancak tüm hız ölçerler görüntü alıyor. Itiraz da etsen radara girmeden önce hastaneden tedavi gördüğünü ,(tansiyonum düştü gibi gerekçelerle ) kanitlayabilirsen cezan iptal olabilir.
Cliosportve
29-06-2017, 14:40
radarı görmek imkansızdı. bildiğin beyaz renk ford connectin yanından geçtik. içinde hareketli radar var mış. az ilerde gişelerde önümüzde durdu araçtan alkışlayarak indi. gençler gelin yarışınızı radar ekranından izleyin dedi. hatta izledik izlerkende aa totoşa bak bana birde makas atmış muhabbeti yaptı sonra güle oynaya neyse genç adamsınız olur bazen böyle diyerek yüzümüze gülerek tebrik ederek hadi gidin evinize yollarız cezayı dedi ve eklemişte eklemiş 500ü dayadı :D
geçmiş olsun moruk. arabayı sattıktan kaç yıl sonra banada 2 tane radar geldi 2bin tl ceza kesmişler faizleriyle. tabi ödemedim, vergi affı çıktığında yapılandırmayla 360 tl ye kapattım. peşin ödesek bu kadar ucuz ödeyemezdik. bu ülkede hep borcuna sadık olmayanlara kıyak geçiyorlar.
bu arada kendime de laf soktum galiba :D
Herhalde rolling videosunu polis kadrajından ve polis tarafından alkışlanarak izletilmesi olayıda Türkiye de tek bizim başımıza denk gelmiştir :D
GokhanRS
29-06-2017, 14:49
Herhalde rolling videosunu polis kadrajından ve polis tarafından alkışlanarak izletilmesi olayıda Türkiye de tek bizim başımıza denk gelmiştir :D
500 lira vermeye değmezdi ama eğlenceliydi tabi. neyse ki polisler o kadar aşırı kıl çıkıp çekiciyle araçları filan çekmediler. hatta bekletmediler bile siz gidin biz eve yollarız derken enteresan ve eğlenceliydi.
sinan3405
29-06-2017, 15:34
suanda yollarda kurulan vatandası canından bezdıren cameralar kapalı durumda. buyuk olcudede kalkacak cunku herkes bılıyor bunlar para tuzagı beledıyeler ve bu sıstemı koyan kahbe fırmalar vatandası ıyıce yollardan soguttu. bayramda yıne bır suru can heba oldu lakın malesef kurallara uymuyoruz. yenı araclar hızlımı hızlı en kotusu bıle 170-180 kmh rahatlıkla ulasıyor. sunu belırtmekısterım oto yollarda yapılan hatanın telafısı olmaz. daha yenı bır kaza atlattım oto yolda 120 kmh gıderken bı arac anıden onumuze kırdı sag on kapıdan ıtıbaren vuruyordu menevra yapmasaydım az kalsın sol serıttekı barıyere cıkıyordum benle beraber 5 kısı ıdık aracta,bırde pıskın pıskın bakıp ozur dılıyor ama 2 tane soda sısesını kafasına yedı ses bıle edemedı.