Orijinalini görmek için tıklayınız : araç nasıl boyanmalıdır?
selam arkadaşlar
hep merak etmisimdir
bi aracı boyatmaya kalksak
bu iş için en iyisi nasıl yapılır?
hangi astar
hangi boya
hangi vernik
kullanılarak uzun soluklu ve mükemmel sonuç alınır?
görüyorum çogu araçlarda vernik atması boya çatlamaları falan oluyor bunun nedemi nedir
Iyi bir usta,iyi para = sorunsuzluk. : )
Günümüz boyacıları artık araçlarda kendinden cilalı akrilik boyaları kullanıyor (malzeme ve zamandan tasarruf, ya da tembellikten diyelim). Şahsi görüşüm en büyük yanlışlar burada başlıyor. Zamanla çatlıyor ve ince ince dökülmeye başlıyor. En ufak bir sürtünmede hemen atıveriyor. Örneğin kapıyı açarken ufaktan duvara sürttünüz diyelim. Oradaki boya tabakası hemen kırılıp ana gemiden ayrılıyor. Hatta bazı örneklerde bırakın vurmayı yada sürtmeyi, basınçlı yıkama esnasında bile kabuk kabuk döküldüğüne şahit oldum. Bunun yanında alttaki macunun kalitesi ve kalınlığı sebebiyle de çatlamalar olabiliyor. Bu yüzden benim tavsiyem adamakıllı bir fırında, iyi bir usta tarafından atılan metalik boya ve üzerine atılacak kaliteli bir cila... Eğer içinize siner de "işte budur" diyecek kadar güzel olursa da gider seramik kaplatırsınız ömürlük olur. Tabi maliyet biraz artacak ama uzun vadede çok daha kârlı olacağından şüpheniz olmasın.