Orijinalini görmek için tıklayınız : Honda Civic RS Hondata Yazılım
Başka bir grupta iddia eden biri vardı, gel benzinine yapalım dedim, kaçtı gitti. Bilmeden nasıl bir cehalet.
Anlamadım cehalet derken bana mı dedin?
onursumer
27-09-2019, 10:55
Dediğinize göre 270km/h yapıyor, cvt şanzuman ile o hızlarda uzun süre gidebilmesi çok zor.
Cvt güvenli sürüş koşulları için yani 180 200e kadar gayet iyi bir şanzuman. Konforda rakipsiz yakıt iyi. 10.000 km ortalamam 6.0 yer yer performanslı kullanım.
yapıyor olabilir çünkü ben kadranın sonunda oluyorum gps hızları daha düşüktür diye düşünüyorum
polo gti ile deneme videolarim var ordan hesap edin iste 125 lik 150 lik polo gti in ne kadar gerisinde kaliyor ugrastirmayin beni :)
320i stock varsa denerim ama
Tabi ki hayır, bahsettiğin kişiler için dedim. 125'lik arabanın 182'lik geçeceğini sanan cahillere.
Hocam zaten aşağıda da söylenmiş polo gti la olan video izlense herşey gayet açık aslında. Polo gti a bile iyi tutunuyor civic. Bu arada vw kullanıcısıyım yanlış anlaşılmasın ama olan neyse onu söylemek lazım.
Şu manuel rsler gelsinde yeni nesil vti gti denemeleri yapalım :)
onursumer
27-09-2019, 16:45
Polo gti çok net RS'i yer. Geçen sanayide biri gelmiş bana diyor, gitmiyor bu araba tsilar leonlar yiyor diyor, diyorum yok öyle bir şey. Araç çıktığında bir kaç yorumcu aracı gitmiyor diye lanse ettiğinden beri araç hayal dünyalarında gitmiyor, gerçekte gidiyor :)
ben standart polo gti ile denediğimde aynı speclerde anca kafamı çıkarıp çok az geçiyorum haliyle polo gti ilk gaza oturduğunda dp yazılımlı bi civic de geçip gitmesi gerek civic sonradan yetişir :)
zyxtellow
28-09-2019, 10:58
Stock rs le insignia 1.6 turbo nasıl olur deneyen varmıdır rs çok fazla tecrübe edemedim ama insignia ağırlığına rağmen uzunda iyi yürüyor kendi çapında birde 125 tsi yazılım dp vs stock rsle denese nasıl olur rs geçer ama ne kadar geçer ?
Grimlord
21-01-2022, 13:33
Selamlar, konuya bir güncel çekeyim.
2017-2018 model cvt şanzuman bir hb rs almak istiyorum, genel olarak yürürü ve konforu hakkında yorum alabilirsem çok güzel olur. Muhtemelen sport plus olanlara gücüm yetmeyecek, sadece sport olanı alabilirim. Çok fazla fark var mıdır arada?
smtkrglu
06-05-2022, 16:15
2017-2018 model cvt şanzuman bir hb rs almak istiyorum, genel olarak yürürü ve konforu hakkında yorum alabilirsem çok güzel olur. Muhtemelen sport plus olanlara gücüm yetmeyecek, sadece sport olanı alabilirim. Çok fazla fark var mıdır arada?
4 yıl 47 bin km kullanan birisi olarak cvt dsg gibi değil vites efekti var ama stabil gidiyor plusta ile 11 hoparlör kablosuz şarj anahtarsız giriş sertlik yumuşaklık ayarlı süspansiyon sunroof kör nokta algılayıcı gibi farklılıklar var motor mekanik sorun yaşamazsın kronik problem görmedim ben iç hacim wag grubu segmentlerinden çok daha geniş
kalipson
06-05-2022, 16:23
4 yıl 47 bin km kullanan birisi olarak cvt dsg gibi değil vites efekti var ama stabil gidiyor plusta ile 11 hoparlör kablosuz şarj anahtarsız giriş sertlik yumuşaklık ayarlı süspansiyon sunroof kör nokta algılayıcı gibi farklılıklar var motor mekanik sorun yaşamazsın kronik problem görmedim ben iç hacim wag grubu segmentlerinden çok daha geniş
Söylediklerine bi de nokta, virgül koysaymışsın tadından yenmezmiş hocam :D
PiscocuK
06-05-2022, 18:47
Selamlar efemm
Oncelikle kendi adima olmazsa olmazim anahtariz giris ve calistirma. Gercekten buyuk kolaylik oluyor. Bunlarin disinda sunroof guzel bir +. TypeR da R modunu ne kadar kullandiysam, kullandigim sport pluslarda onun yarisi kadar bastim amortisor tusuna :)
Kuzenime bayram oncesi sport plus alacaktim 7/8 arabayi aradim ya experde yakaladim yada kaporasi alinmis sekilde. Bence imkanlar biraz zorlanip gerekirse makyajsiz sport plus alinmali. Yarin satarken hem daha fazla prim yapiyor hemde digerlerine nazaran daha hizli satiliyor. Fk8 almanin en buyuk sebebi sport plus olmustu. Vaybe bu araba boyleyse typeri nasildir demistim. Umarim gonlune ve kesene uygun bir sport+ bulabilirsin. Fiyatlar maalesef cok korkunc ama alanda satanda memnun. Daha geri gelecegini sanmiyorum fiyatlarin. Arabanin kendimce en kotu yani koltuk, kol dayama tarzindaki yerlerin cok cabuk lekelenmesi. Misal kapi koluna barmak bas izi kaliyor beyazliyor :) yada kolcak veya koltuk. Cok garip kumas cinsi. Silinince geciyor ama yine ilk dokunmada iz kaliyor.
Grimlord
06-05-2022, 21:52
Selamlar efemm
Oncelikle kendi adima olmazsa olmazim anahtariz giris ve calistirma. Gercekten buyuk kolaylik oluyor. Bunlarin disinda sunroof guzel bir +. TypeR da R modunu ne kadar kullandiysam, kullandigim sport pluslarda onun yarisi kadar bastim amortisor tusuna :)
Kuzenime bayram oncesi sport plus alacaktim 7/8 arabayi aradim ya experde yakaladim yada kaporasi alinmis sekilde. Bence imkanlar biraz zorlanip gerekirse makyajsiz sport plus alinmali. Yarin satarken hem daha fazla prim yapiyor hemde digerlerine nazaran daha hizli satiliyor. Fk8 almanin en buyuk sebebi sport plus olmustu. Vaybe bu araba boyleyse typeri nasildir demistim. Umarim gonlune ve kesene uygun bir sport+ bulabilirsin. Fiyatlar maalesef cok korkunc ama alanda satanda memnun. Daha geri gelecegini sanmiyorum fiyatlarin. Arabanin kendimce en kotu yani koltuk, kol dayama tarzindaki yerlerin cok cabuk lekelenmesi. Misal kapi koluna barmak bas izi kaliyor beyazliyor :) yada kolcak veya koltuk. Cok garip kumas cinsi. Silinince geciyor ama yine ilk dokunmada iz kaliyor.
Detaylı bilgiler için çok sağol abi, araba işi yalan oldu maalesef. Elimizdekinden de olduk :)) inşallah ileride alırız..
Jön Türk
24-06-2024, 15:25
Merhabalar 182 civic cvt için stage 1 yada stage 2 reçete ne önerirsiniz ?
yazılım filtre egsoz düşünüyoruz.
smtkrglu
02-07-2024, 16:38
Gündelik kullanım için dp ve yazlım yeterli olacaktır. stage2 ve üstünde cvt den sorun yaşayabilirsiniz ,tork sınırı 300nm diye biliyorum motordan sıkıntı yaşamazsınız ama cvt bu aracın gücünü kaybettiriyor...
biz eskiden hondalarımızı çıtırdan hep feh le yürütürdük,tüfek icat oldu mertlik bozuldu şimdilerde fey oldun :D
Jön Türk
03-07-2024, 09:23
Gündelik kullanım için dp ve yazlım yeterli olacaktır. stage2 ve üstünde cvt den sorun yaşayabilirsiniz ,tork sınırı 300nm diye biliyorum motordan sıkıntı yaşamazsınız ama cvt bu aracın gücünü kaybettiriyor...
Gündelik kullanacağız aynen uçsun kaçsın değilde toparlasın istiyoruz.
Dp yeterli mi son yada orta dursun mu ?
Dün bir firma ile görüştüm ;
Stage 2 paket ile 182hp-->225hp yazmış.
Hondata yazılım, hava filtre kiti, intercooler, spor katlı ısı kalkanlı down pipe + front pipe.
Ekstra olarak catback egzoz ile toplam montaj dahil 130 bin gibi maliyet çıkardı.
Dün bir firma ile görüştüm ;
Stage 2 paket ile 182hp-->225hp yazmış.
Hondata yazılım, hava filtre kiti, intercooler, spor katlı ısı kalkanlı down pipe + front pipe.
Ekstra olarak catback egzoz ile toplam montaj dahil 130 bin gibi maliyet çıkardı.
o haa para bak ak :D ben bu paraya corsaya sıfır motor yapıp stage 2 yükler senin hondanın içinden geçerim :D
smtkrglu
08-07-2024, 16:04
Gündelik kullanacağız aynen uçsun kaçsın değilde toparlasın istiyoruz.
Dp yeterli mi son yada orta dursun mu ?
Motor sesi kötü eksoz yapmanın yada ortayı almanın bir espirisi yok fazla boşaltır az sıkıştırmasında fayda var cooler met vs olmayacaksa stg1 limit iptali 207 limitörü kalkıp dp yapsan yeterli bence
gündelik kullanımda downpipe yapıp mutlu olan ben görmedim pek. Dp sonrası yüksek devirler canlanır alt devirler bi tık hissizleşir.
Koku ve orjinal susturucular kalacaksa hafif zırıltılı bir ses alırsınız hoş olmayan.
spor katlı ısı kalkanlı downpipe yukarıda yazdıklarım için geçerli değil. İmkan varsa spor kat takılması iyi olur.
İyi bir filtre kiti, spor kat veya son susturucu, yazılım ve artı olarak cooler alsanız bence daha güzel bir setup olur.
smtkrglu
09-07-2024, 12:48
gündelik kullanımda downpipe yapıp mutlu olan ben görmedim pek. Dp sonrası yüksek devirler canlanır alt devirler bi tık hissizleşir.
Koku ve orjinal susturucular kalacaksa hafif zırıltılı bir ses alırsınız hoş olmayan.
spor katlı ısı kalkanlı downpipe yukarıda yazdıklarım için geçerli değil. İmkan varsa spor kat takılması iyi olur.
İyi bir filtre kiti, spor kat veya son susturucu, yazılım ve artı olarak cooler alsanız bence daha güzel bir setup olur.
2017 yılında sıfır Fk7 kasa 1.5 turbo sahibi oldum 3 yıl 50 bin km yol yaptım10 bin km den sonra dp yaptırdım ilk hiç sorun yaşamadım dp sonrası oem olarak uzun süre kullandım cvt bir yerden sonra yüklenemeyince aracı sattım...Eksoz yaptırıp sonrasında söken çok kişi biliyorum atmo gibi sesi soluğu olan bir araç değil
2017 yılında sıfır Fk7 kasa 1.5 turbo sahibi oldum 3 yıl 50 bin km yol yaptım10 bin km den sonra dp yaptırdım ilk hiç sorun yaşamadım dp sonrası oem olarak uzun süre kullandım cvt bir yerden sonra yüklenemeyince aracı sattım...Eksoz yaptırıp sonrasında söken çok kişi biliyorum atmo gibi sesi soluğu olan bir araç değil
4 Silindir turbo araçlardan güzel egzoz sesi beklemek hata zaten haklısın. Yine de hafif hırıltılı spor bi ses isteniyorsa spor susturucu yeterli olur.
Downpipe konusu göreceli belki de. Ben mutlu olamadım yaptırdıktan sonra gerek koku gerek hafif zırıltılı çıkan ses sebebiyle. çıkardım sonrasında komple cat back egzoz yaptırdım.
Spor kat daha mantıklı hem alt devirler çok hissizleşmiyor hem de ses kötü olmuyor. Koku da belli belirsiz.
Kaliteli bir hava filtre kitiyle turbo emiş sesi alınır, performansa çok bir etkisi olmaz gerçi ama :)
Turbo araçlarda cooler da önemli, genelde atlanıyor ama bu sıcak havalarda ard arda gazlanınca çoğu araç düşürüyor gücü. Yakıt kalitesi zaten yerlerde.