PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Honda Civic RS Hondata Yazılım

Sayfa : [1] 2

YAS
16-08-2017, 18:39
https://www.youtube.com/watch?v=GOxN4WTLc-Q

Beklediğim ve merak ettiğim bir konuydu.Sizinlede paylaşmak istedim :)
İyi Seyirler

220T
16-08-2017, 18:51
Kotam bittiği için videoyu izleyemedim.270 yaptılar mı?

BARR
16-08-2017, 18:55
260 a aldılar kesiciyi yoksa 270 yapardı.

YAS
16-08-2017, 18:57
260 a aldılar kesiciyi yoksa 270 yapardı.

Kotam bittiği için videoyu izleyemedim.270 yaptılar mı?

Bu inceyi herkes bilmez ahahhaha :D

YAS
16-08-2017, 19:05
rs in son hızı 207 ile kısıtlanmış yazılımla açılıyor şuan rs in biri 270 çok rahat görüyor sadece hız limitörü iptali ile

vtec41 hocam iki kişi diye mi 270 yapmadı ? Bizi aydınlatırmısın?

tsk yasin

CelalMrz
16-08-2017, 19:11
Araba gpsde 200 görmedi ya la amuğagoing

Grimlord
16-08-2017, 19:17
Harbiden şu şanzumanla bu arabanın yürümesi mucize, manuel olsaymış uçar giderdi :D sprint booster, yazılım hava filtresi var bir de araçta

Emrecan-R
16-08-2017, 20:19
bu arabayı test sürüşüne çıktık yolda tutmuyor pek gitmiyorda 180 hp gibi hayal kırıklığı ama kadran güzel

Mr.K
16-08-2017, 21:01
Baya hizli yalniz cok iyi,dunyada kullanilan ayari tr de kullanmakta cok iyi cunku yakitlarimiz 118.80 oktan :hehe:

Frid
16-08-2017, 21:06
video güzel faydalı olmuş aracı alacaklara fikir verir

Tolga-R
16-08-2017, 21:14
Burak Ertem in emeğine sağlık .

Btg deki arkadaşa bizim hondacıların , hondatanın base mapleri için 575 usd vermeyeceğini bir şekilde anlatmak lazım :) ...
2 saatlik tune için bile 500-600 tl verirken alzeimer olup zangır zangır elleri ayakları titriyor 575 usd nedir :D

MertSerhanÖ.
16-08-2017, 21:24
Baya hizli yalniz cok iyi,dunyada kullanilan ayari tr de kullanmakta cok iyi cunku yakitlarimiz 118.80 oktan :hehe:

avrupa bizi kıskanıyo bikere tamammıı .s.s.s.

Focus4171
16-08-2017, 21:36
Video güzel olmus. Civic RS i test etmiştim. Standart halini performans olarak çok beğenmemiştim 182 HP gibi değildi. Fakat yazılımda bence çok etkili olmamış yada beklediğim etkiyi göremedim hızlanmada. Özellikle top speed performansı bana vasat geldi. Çok zorlanıyor gibi. Sanki standart 160 lık TSI daha iyi son hız çıkarır gibi. Yinede emeklerine sağlık ileride daha iyisi olabilir.

gcapraz
17-08-2017, 15:53
kagit uzerinde cvt aslinda hem ekonimik ve hizlanma olarakta cok guzel bir sanziman turu.
motorun en verimli oldugu noktada (bg yada tork olarak) max ivmelenme ile araci yurutuyor fakat alisilmisin disinda bir motor devir sabitlenme durumu oldugundan aracin gitmedigi vites kacirdigi gibi bir durum oldugundan pek begenilmez motor sesi severler tarafindan.
ayrica cvt sanzimaninin F1 araclari icin yasakli bir sanziman turu oldugunuda soylemek isterim.
tork degerinin dusuk cikmasinin sebebi ise aracin devrini max beygir gucu guc bandinda tuttugundan kaynakli oldugunu dusunuyorum. max guc devrinde tork haliyle dusuk cikar. en azindan dyno uzerinde.
kavramasi cok daha iyi olan bir kayis ile tork degeri yukarilara cikarilacagini ilerleyen zamanlarda honda dan gorebiliriz. Type r icin cvt dedikodulari dolasmakta forumlarda.
7. viteste 4500 devir ve 220 km hiz ile ortalama top speed cok acaip degerler ortaya cikartiyor :)

STP
17-08-2017, 15:55
ben gecen gun rs ı test ettım, gayette begendım. mıllet ne beklıyor o kılodakı arabadan onuda anlamıs degılım

Eworen
17-08-2017, 16:15
Golf 1.4 150 ile aralarinda 15 kg var fark var
150 hp lik golf bile bunu gecer durur bi daha gecer
O test edilen yolda acayip egim var std verileri facia 199 u gecemiyor araba yahu
Yazilimdan sonrada yuksek surat kabileyeti muazzam berbat 100 hp lik arabalar kadar isteksiz nazli agir aksak
Neresinden tutarsaniz elinizde kaliyor
Honda civic alayim almisken bu motoru alayim zaten baska motoru yok diyenlerin alacagi araba
O kadar..

Gökhan Bilgin
17-08-2017, 16:19
Hb sedan turbo civicleriniz değerinde alınır :D

vectra-tuner
17-08-2017, 16:22
Bu videoyu dün izledim... Hondata uygulamasından sonra tekrar deneme yaptıklarında bayağı rampa aşağı bastılar ama yinede hızlanması iyi değil.. Sorun CVT Şanzuman kaynaklı büyük ihtimalle, CVT şanzumanlar torka dayanıklı olmadığı için fabrika tarafından Tork değerleri düşürülmüş ve kuvvetle muhtemel Hondata aynı şekilde tork değerlerini yine düşük tutuyor..

i-vtec07
17-08-2017, 16:35
La stepne yi arka koltugu sök bu sekilde hızlanır zaten ne gerek beşyüz bilmem kaç dolara :D

#manuelolsanbari

STP
17-08-2017, 16:36
gercek honda severler harıcı bı zahmet cıksınlar konudan

gcapraz
17-08-2017, 16:46

bence bu tur konulara giris icin konu ile ilgili bilgilendirici 3-5 link okuma yada izleme gerekliligi olsa zaten bu tur yazilar yazilmaz kanaatimce.

dsg deki aktarim kaybi var cvt de yok dese birisi ortalik karisir burada ama gercekle kimse yuzlesmek istemez maalesef....

STP
17-08-2017, 16:51
bence bu tur konulara giris icin konu ile ilgili bilgilendirici 3-5 link okuma yada izleme gerekliligi olsa zaten bu tur yazilar yazilmaz kanaatimce.

dsg deki aktarim kaybi var cvt de yok dese birisi ortalik karisir burada ama gercekle kimse yuzlesmek istemez maalesef....

herkes yerden yere vuruyo kımse dıger markalardakı pokları soylemıyo.honda severler alır bıner, adamlar yok satıyor bıldıgın net net.

ulas79
18-08-2017, 00:43
Yine söylüyorum bu aracın yerine astra opc line alınır 200 HP nin hakkı verilir

300E
18-08-2017, 00:53
Videoyu izledikçe, K24 üm ile daha çok gurur duymaya başladım. :D

se_RC_an
18-08-2017, 08:42
bendeki megan 1.6 dci bile daha iyi hızlanıyo bu sekilde hızlanma 5kişi bagaj çakılı doluyken bile 200 cok rahat geçmiştim

AşkınS.
18-08-2017, 08:43

Ne alaka abi? Şahsen vasat buluyorum,konudan çıkmalı mıyım?
Fan boy olmaya gerek yok,gerçekleri görmek yeterli

STP
18-08-2017, 08:47
Ne alaka abi? Şahsen vasat buluyorum,konudan çıkmalı mıyım?
Fan boy olmaya gerek yok,gerçekleri görmek yeterli

fan boylukla alakası ne? spor arabamı rs ? o kıloda o sanzıman ıle olacagının en ıyısı olmus zaten. beklentı ne anlamadım? dızel otm polo 92 bın tl olmus yaw.gıdıp baktımda saka gıbı. 105 e gıder rs hb alır mıs gıbı bınerım. okadar hızlı arabam oldu suandada var cok sukur ama rs bana hıcte kotu gelmedı

d3n1s
18-08-2017, 08:54
fan boylukla alakası ne? spor arabamı rs ? o kıloda o sanzıman ıle olacagının en ıyısı olmus zaten. beklentı ne anlamadım? dızel otm polo 92 bın tl olmus yaw.gıdıp baktımda saka gıbı. 105 e gıder rs hb alır mıs gıbı bınerım. okadar hızlı arabam oldu suandada var cok sukur ama rs bana hıcte kotu gelmedı

Selçuk abi sorun bence şu, aynı Honda 90'lı yıllarda eg Si veya ek ies ile gayet güzel performans sunuyodu, ve bu arabalar 130 küsür ve 120 hp idi. E haliyle 182 hp deyince, bi de Honda olunca uçup kaçması bekleniyor, beklendiği gibi çıkmayınca da sonuç bu. Fiyatına göre güzel araba da işte dediğim gibi, 182 hp'den daha fazlası bekleniyo ne yazık ki.

cnzdmr
18-08-2017, 08:55

Sorun zaten aracta değil abi sanzımanda bence. CVT yüzünden aracın bütün sportif dinamiği gidiyor. Yoksa kilosu motor hacmi beklentiler belli. Rakiplerde çift kavrama sanzıman varken sportif karakterli bir araçta cvt olunca ziyan oluyor herşey.

Ben ciddi ciddi düşünmüştüm rs i rocco dan sonra 5 kapı belki alırım diyordum ama cvt li araç almam dsg den sonra.

mert1612
18-08-2017, 09:12
yorumları kullanıp mı yapıyosunuz video üzerindenmi merak ettim. bende videodaki aracın aynısı var civic hb. şahsım adına konuşuyorum ben bu arabayı alırken yürütçem gazlıcam diye değil standart konforlu fısır fısır gezcem diye aldım ve standart halideki trafikeki bi çok araçtan üstün daha hiç beni üzmedi :) stp nin dediği cliolar pololar olmuş 80-90 bin. şu an alınacak en mantıklı araç sınıfında. cvt ninde canı cehenneme arabamı seviyorum :D

rahmitanir
18-08-2017, 09:14
Stock RS videolarında cvt'yi pedallarla vites attırırken çok yavaş gibi gözüküyordu. ama bu video'da sanki bariz fark var gibi.
Bu gaz kelebeği zımbırtısı gerçekten bu kadar fark ettiriyor mu? Yoksa ben de algı yönetimi kurbanı mı oldum?

HaKo
18-08-2017, 09:21
arka koltuk camlar bagaj bi de şanzıman sökülse baya iyi gider bence.

CelalMrz
18-08-2017, 09:34
arka koltuk camlar bagaj bi de şanzıman sökülse baya iyi gider bence.

Tabure koymayı unuttun

gcapraz
18-08-2017, 09:36
cvt nedir? nasil calisir once bi onu bilmek gerekir cvt yi kotulemeden once.
bakiniz The New Generation Continously Variable Transmissions ( CVT ) for Nissan & Mitsubishi - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=bmBNkQA4eB0)

bildigimiz aracin yol tutusunun olcusu olarak otomobil firmalarin araclarini test ettigi moose test yani geyik testine bakalim kac km ile gecmis?
bakiniz Honda Civic 5p 2017 - Maniobra de esquiva (moose test) y eslalon | km77.com - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=T69yPK2CbV8)

absurt bi ornek 911 turbo moose test Porsche 911 Turbo S 2016. Maniobra de esquiva (moose test) y eslalon | km77.com - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=o-KC0Gct3J8)

enteresan bir ornek golf clubsport 77km ile dagilmasi Volkswagen Golf GTI ClubSport 2013 - Maniobra de esquiva (moose test) y eslalon | km77.com - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=gnaWZaQ7QqM)

bu ve buna benzer videolar ile konu hakkinda bilgi edinip yorumlar yazilir ise daha bilgi seviyesi yuksek konusmalar ortaya cikar dusuncesindeyim...

mert5
18-08-2017, 09:36
Siz boşverinde 270 yapan arabadan ses yok mu ?

Ayrıca sevmeyen çıksın kasıyor ...

Çekemeyenlerde anten taksın ... :))

Konu bu noktaya geldi, isteyen istediğini söylesin arkadaş olur mu öyle iş ?

gcapraz
18-08-2017, 09:40
Selçuk abi sorun bence şu, aynı Honda 90'lı yıllarda eg Si veya ek ies ile gayet güzel performans sunuyodu, ve bu arabalar 130 küsür ve 120 hp idi. E haliyle 182 hp deyince, bi de Honda olunca uçup kaçması bekleniyor, beklendiği gibi çıkmayınca da sonuç bu. Fiyatına göre güzel araba da işte dediğim gibi, 182 hp'den daha fazlası bekleniyo ne yazık ki.

90 li yillarda 900-1000 kg lik araclar 120-130 bg icin gayet iyi yurumesi normal
2017 yilinda uretilen arac icin 1400-1500 kg agirlik goz ardi edildiginden ve bu tur yanilgilar ortaya cikiyor.

d3n1s
18-08-2017, 09:49
90 li yillarda 900-1000 kg lik araclar 120-130 bg icin gayet iyi yurumesi normal
2017 yilinda uretilen arac icin 1400-1500 kg agirlik goz ardi edildiginden ve bu tur yanilgilar ortaya cikiyor.

Hocam başka araçlardan örnek vererek konuyu saptırmak istemiyorum. Dediğinize katılıyorum, orası ayrı. Sadece insanların neden bu kadar "acımasız" eleştirdiğini bi nebze olsun anlamak için bu gözle bakmak lazım :)

gcapraz
18-08-2017, 09:59
Sorun zaten aracta değil abi sanzımanda bence. CVT yüzünden aracın bütün sportif dinamiği gidiyor. Yoksa kilosu motor hacmi beklentiler belli. Rakiplerde çift kavrama sanzıman varken sportif karakterli bir araçta cvt olunca ziyan oluyor herşey.

Ben ciddi ciddi düşünmüştüm rs i rocco dan sonra 5 kapı belki alırım diyordum ama cvt li araç almam dsg den sonra.

Are CVTs The Best (Fastest) Transmissions? - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=cb6rIZfCuHI) izlemenizi oneririm...

AşkınS.
18-08-2017, 10:01

E gücü hissedin diye reklam yapıp fan boyların 182 hp lan boru mu bu diyerek savundukları bi aracı şanzımandan ötürü gitmediği için eleştiriyoruz. Golf polo ya da herhangi bir marka savunmuyorum kesinlikle. Azıcık dönüp baktığımızda focus ecoboost da var 0-100 hızlanması 8 saniye. Civic rste 8.1 saniye. Focus manuel ve civic otomatik..

gcapraz
18-08-2017, 10:12
E gücü hissedin diye reklam yapıp fan boyların 182 hp lan boru mu bu diyerek savundukları bi aracı şanzımandan ötürü gitmediği için eleştiriyoruz. Golf polo ya da herhangi bir marka savunmuyorum kesinlikle. Azıcık dönüp baktığımızda focus ecoboost da var 0-100 hızlanması 8 saniye. Civic rste 8.1 saniye. Focus manuel ve civic otomatik..

sanzimandan dolayi gitmeyen 182 bg lik arac nasil oluyor da 0-100 7,6 sn yapiyor? ayrica fabrika verisi degil gercek zaman verisi... ilk mesajdaki videoyu izleyebilirsiniz.

cvt icin ise Are CVTs The Best (Fastest) Transmissions? - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=cb6rIZfCuHI) linki izleyebilirsiniz...

AşkınS.
18-08-2017, 10:15
sanzimandan dolayi gitmeyen 182 bg lik arac nasil oluyor da 0-100 7,6 sn yapiyor? ayrica fabrika verisi degil gercek zaman verisi... ilk mesajdaki videoyu izleyebilirsiniz.

cvt icin ise Are CVTs The Best (Fastest) Transmissions? - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=cb6rIZfCuHI) linki izleyebilirsiniz...

Videoda eğim olduğunu dinlediğinizi varsaymak istiyorum ama malesef: )
"Hızlısınız ama bayır aşşaa" lafını burda söylemek isterim

gcapraz
18-08-2017, 10:23
Videoda eğim olduğunu dinlediğinizi varsaymak istiyorum ama malesef: )
"Hızlısınız ama bayır aşşaa" lafını burda söylemek isterim

manuel vites tr ye gelmeden yan yana rolling vs denemeleri yapilmadan cvt nin kiymeti maalesef ulkemizde anlasilamayacak.
ayrica fanboy degilim. sadece motorsporlari ve teknolojileri meraklisiyim.

onurc
18-08-2017, 10:27
200 de tıkanan bi araba 0-100 ü 8 sn olması neyi değiştirir. 182 hp diyince insan daha çok şey bekliyor.yol tutuşu iyidir bişey diyemem.
düz vites seçeneği olmaması dezavantaj bence.bahsettiğimiz araba yanlış yazılmadıysa 1230 kilo,aman şaham bi abartılacak ağırlığa sahip de değil bence.

sınıfı değil belki ama 1500 kiloluk bi insignia 1.6 turbo 180 hp verisi olan araba 0-100 8.9-9 sn.hemde düz vites.top speed çok iyi.hızlanması cüsseye göre çok iyi.
yeni civic rs görsel olarak güzel sadece sanırım =)

ahmet3425
18-08-2017, 10:27
bi yakınım civic rs e kafayı takmıs durumda 60+ yasında bana civic rs alacagım deyip duruyor. karısmıyorum bakalım alırsa deneme fırsatım olacak yalnız cvt icin bende iyi seyler soyleyemecegim.

gcapraz
18-08-2017, 10:39
200 de tıkanan bi araba 0-100 ü 8 sn olması neyi değiştirir. 182 hp diyince insan daha çok şey bekliyor.yol tutuşu iyidir bişey diyemem.
düz vites seçeneği olmaması dezavantaj bence.bahsettiğimiz araba yanlış yazılmadıysa 1230 kilo,aman şaham bi abartılacak ağırlığa sahip de değil bence.

sınıfı değil belki ama 1500 kiloluk bi insignia 1.6 turbo 180 hp verisi olan araba 0-100 8.9-9 sn.hemde düz vites.top speed çok iyi.hızlanması cüsseye göre çok iyi.
yeni civic rs görsel olarak güzel sadece sanırım =)

200 de tikanmiyor hiz limitoru var

techturkey forumuna giris icin bir internet kullaniyoruz ama arastirma yapmak icin hic kullanmiyoruz bu nimeti. https://honda.com.tr/civic-hatchback/teknik-ozellikler kac kg mis bakiniz...

yazdiginiza gore insignia 1500kg ve 0-100 9 sn. demekki rs insignia dan daha hizli...

CelalMrz
18-08-2017, 10:41

techturkey forumuna giris icin bir internet kullaniyoruz ama arastirma yapmak icin hic kullanmiyoruz bu nimeti. https://honda.com.tr/civic-hatchback/teknik-ozellikler kac kg mis bakiniz...

yazdiginiza gore insignia 1500kg ve 0-100 9 sn. demekki rs insignia dan daha hizli...

Videoda limitörü iptal ediyolar zaten :(

AşkınS.
18-08-2017, 10:43

Abicim sende videoyu bi daha izle sonra tartışalım :D limitör iptal diyor

cnzdmr
18-08-2017, 10:45
Are CVTs The Best (Fastest) Transmissions? - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=cb6rIZfCuHI) izlemenizi oneririm...

Üşenmedim honda uk sitesine girip manuel sanzıman versiyonu ile cvt li versiyonu kıyasladım.

teknik verilerde manuel hep üstün gelmiş. Ayrıca çok garip ama manuel sanzıman versiyonun torku 240nm iken cvt nin 220nm.

Sanıyorum cvt nin tork dayanma gücü düşük olduğu için 20nm kısılmış araçtan.

Eğer cvt li aracın değerleri diğer sanzıman türlerine göre daha iyi çıkıyorsa savınızı kabul edeceğim. Ama gördüğüm kadarıyla öyle bir durum yok.

Şuana kadar hiç bir spor araçta cvt sanzıman görmedim. Neden tüm spor araçlar çift kavramaya geçiyor bunuda sormak lazım

PiscocuK
18-08-2017, 10:50
HP ye takılmayın boşverin.120 hp olduğunu varsayın 5 sene sonra bahsettiğiniz diğer markalar sanayi sanayi dolaşırken siz RS inizin keyfini sürüyor olursunuz
satıyorum derseniz de X2 :D

gcapraz
18-08-2017, 10:51
Abicim sende videoyu bi daha izle sonra tartışalım :D limitör iptal diyor

Limitor iptal edildiginde 220+ uzeri hizlara ulasiyor ve 220 km hizinda iken devir 4500 devir/dakika oldugundan kagit uzerinde 300+ hizlara cikabileceginiz size hesaplariyla gosterebilirim. Videoda ruzgarli hava olduguda belirtilmekte. Bu videoya bagli kalarak bu tur yorumlari yapiyoruz. Reelde arac sahibi olanlar daha net bilgi vericekleridir.

onurc
18-08-2017, 10:52

Ben sadece daha ağır bi araç örnek verdim. Hali hazırda insignia kullanıcısıyım zaten. Daha ağır, 3 aşağı 5 yukarı aynı güçte, manuel olup bu veriyi yakalıyosa bu olmuş demektir bence. Bu iki arabayı kıyaslamak başlı başına hata zaten, ben kıyaslamadım bir örnek verdim sadece. Lakin opel 200 de tıkanmıyor. Gidiyor.

onurc
18-08-2017, 10:54

Ben sadece daha ağır bi araç örnek verdim. Hali hazırda insignia kullanıcısıyım zaten. Daha ağır, 3 aşağı 5 yukarı aynı güçte, manuel olup bu veriyi yakalıyosa bu olmuş demektir bence. Bu iki arabayı kıyaslamak başlı başına hata zaten, ben kıyaslamadım bir örnek verdim sadece. Lakin opel 200 de tıkanmıyor. Gidiyor.

CelalMrz
18-08-2017, 10:54
300 dedi ya la ahauhsjaushahhshaha hadi hayırlı cumalar abiler ahshhjsjsh

rain man
18-08-2017, 10:55
Videonun sonundaki hızlanmayı izledim sadece. O son hızlanmada spec ne? Hondata ve sprint booster mi var sadece? Eğer yoksa egzoz filtre ile bir tık daha nefesi açılabilir üstte belki.Hem tamam eğim aşağı falan ama iyi hızlanıyor bence? Yaklaşık 12 13 sn 80-180 var. Sorun nerede anlamadım.

gcapraz
18-08-2017, 10:57
Üşenmedim honda uk sitesine girip manuel sanzıman versiyonu ile cvt li versiyonu kıyasladım.

teknik verilerde manuel hep üstün gelmiş. Ayrıca çok garip ama manuel sanzıman versiyonun torku 240nm iken cvt nin 220nm.

Sanıyorum cvt nin tork dayanma gücü düşük olduğu için 20nm kısılmış araçtan.

Eğer cvt li aracın değerleri diğer sanzıman türlerine göre daha iyi çıkıyorsa savınızı kabul edeceğim. Ama gördüğüm kadarıyla öyle bir durum yok.

Şuana kadar hiç bir spor araçta cvt sanzıman görmedim. Neden tüm spor araçlar çift kavramaya geçiyor bunuda sormak lazım

manuel ve cvt de kullanilan motor farkli mi? hayir
sanziman farketmeksizin ayni motorda uretici dahi istese bg sabit tork dusuk yapamaz yazilim vs ile. bunun sebebi cvt nin calisma prensibi. Video yu alinti yapmistiniz fakat anlayamamissiniz gordugum kadariyla. cvt en yuksek guc bandinda tutar deviri. en yuksek yuk bandinda tork dusuk cikar haliyle.
kabul ediyorum cvt nin tork dayanimi dusuktur fakat bu teknik olarak bir aktarma kayisi degisimi ile yukseltilebilinir. 2,5-3.0 motorlarda dahi cvt kullanilmaktadir tork dayanimindan bahsedersek eger.

spor araclarda cvt gorememenizin sebebi ureticilerdir. sanzimanin kotu olmasi degil. 1993 yilinda William F1 tarafindan cvt sanzimanli F1 araci vardi ve bir anda F1 de cvt yasaklandi. ama siz yinede spor araclarda hic cvt goremiyoruz diye soyleyin.

gcapraz
18-08-2017, 11:00
300 dedi ya la ahauhsjaushahhshaha hadi hayırlı cumalar abiler ahshhjsjsh

4500 devirde 220 yapan arac 6000 devirde 300 yapar.

Hayirli cumalar...

AşkınS.
18-08-2017, 11:01
Limitor iptal edildiginde 220+ uzeri hizlara ulasiyor ve 220 km hizinda iken devir 4500 devir/dakika oldugundan kagit uzerinde 300+ hizlara cikabileceginiz size hesaplariyla gosterebilirim. Videoda ruzgarli hava olduguda belirtilmekte. Bu videoya bagli kalarak bu tur yorumlari yapiyoruz. Reelde arac sahibi olanlar daha net bilgi vericekleridir.

Biraz yukarıda da gerçek zaman verisi demiştiniz. Araç 300 yapsın kağıt üzerinde no problem,bize reel güçler lazım :))
3 günde 250 yapan bi araç 300 kmye kaç günde çıkar? Bilene çikilata

YAS
18-08-2017, 11:08
klavye başında her araba hızlı,yolda gidemedikten sonra 300 hayal :)

fthdrn
18-08-2017, 11:08
O arabayı uçurumdan aşağı atsan 270 yapamaz.
Ayrıca yazılım yokken aynı kısalı 106 gibi 100-200 dbn alamadılar :D

gcapraz
18-08-2017, 11:12
Biraz yukarıda da gerçek zaman verisi demiştiniz. Araç 300 yapsın kağıt üzerinde no problem,bize reel güçler lazım :))
3 günde 250 yapan bi araç 300 kmye kaç günde çıkar? Bilene çikilata

200 de takiliyor diyenlere ithafen bunu yazmistim. 8 ileri zf sanzimanda da ayni olay soz konusu. 6. vites 6500 devirde 250 km yapmaktadir 8 ileri zf sanziman...

ayrica cvt de 2 adet disli oldugundan tam anlamiyla disli oranlarina gore hiz hesaplamasi olmuyor. aslinda olur da :)
reel olarak yapan birisinin paylasimi... Yeni honda civic RS top speed - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=A5YuZbl_Qi4) o da 240 yapmis...

ferdi
18-08-2017, 11:22
200 de takiliyor diyenlere ithafen bunu yazmistim. 8 ileri zf sanzimanda da ayni olay soz konusu. 6. vites 6500 devirde 250 km yapmaktadir 8 ileri zf sanziman...

ayrica cvt de 2 adet disli oldugundan tam anlamiyla disli oranlarina gore hiz hesaplamasi olmuyor. aslinda olur da :)
reel olarak yapan birisinin paylasimi... Yeni honda civic RS top speed - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=A5YuZbl_Qi4) o da 240 yapmis...

Videonun o hiza cikana kadarki kisminida gorebilseydik keske :D

SULTANOGLU
18-08-2017, 11:26
Videonun o hiza cikana kadarki kisminida gorebilseydik keske :D

bir rivayete göre şu an dönüş yolundaşlarmış.

mert5
18-08-2017, 11:45
Küçükken arabanın camından bakıp, kadranda 260 km/h görünce o arabanın 260 bastığını düşünürdüm ...

Konu oraya doğru gidiyor ama göçüklü sedan RS 300 km/h görebilir ...

Ancak arabanın göçüklü kaportası yüzünden gördüğü son şey 300 km/ h olur ...

levent
18-08-2017, 12:42
4500 devirde 220 yapan arac 6000 devirde 300 yapar.

Hayirli cumalar...

Kağıt üstünde evet.. hele o güçlerde.. aerodinami diye bir şey var hepsinden önce:)

Benim Polo da 3000 devirde kadranda -168-170, gps te 158-159 yapıyor, 5400 rpm çevirebiliyor, o zaman benim araba da mı 300+ yapıyor? Kadranda 230-232 de duvar.. 17 gülle tipi jantlar, sürtünme, güç vs hepsi etken.

Ps. Polo şuan 160hp civarlarıdır anca

cnzdmr
18-08-2017, 12:44
manuel ve cvt de kullanilan motor farkli mi? hayir
sanziman farketmeksizin ayni motorda uretici dahi istese bg sabit tork dusuk yapamaz yazilim vs ile. bunun sebebi cvt nin calisma prensibi. Video yu alinti yapmistiniz fakat anlayamamissiniz gordugum kadariyla. cvt en yuksek guc bandinda tutar deviri. en yuksek yuk bandinda tork dusuk cikar haliyle.
kabul ediyorum cvt nin tork dayanimi dusuktur fakat bu teknik olarak bir aktarma kayisi degisimi ile yukseltilebilinir. 2,5-3.0 motorlarda dahi cvt kullanilmaktadir tork dayanimindan bahsedersek eger.

spor araclarda cvt gorememenizin sebebi ureticilerdir. sanzimanin kotu olmasi degil. 1993 yilinda William F1 tarafindan cvt sanzimanli F1 araci vardi ve bir anda F1 de cvt yasaklandi. ama siz yinede spor araclarda hic cvt goremiyoruz diye soyleyin.

Ben Cift kavrama ile devam ediyorum size cvt ile başarılar o zaman.

Bir önceki aracım 08 civic hb i shift idi. Hayatımda gördüğüm en saçma sanzımandı. Aracın bütün güzel özelliklerini yok ediyordu. Bu cvt de kullanması keyifsiz ruhsuz bir sanzıman bana göre. Alan alsın hayrını görsün.
Ne zaman Honda tam otomatik veya cift kavramaya geçer o zaman tekrar almayı düşünürüm.

Araç üreticileride manyak değil heralde hem daha ucuza mal edecekler hemde cift kavramadan daha iyi bir sanzıman olmasına ragmen cvt kullanmayacaklar. Mantık olarak hatalı zaten...

gcapraz
18-08-2017, 13:11
Ben Cift kavrama ile devam ediyorum size cvt ile başarılar o zaman.

Bir önceki aracım 08 civic hb i shift idi. Hayatımda gördüğüm en saçma sanzımandı. Aracın bütün güzel özelliklerini yok ediyordu. Bu cvt de kullanması keyifsiz ruhsuz bir sanzıman bana göre. Alan alsın hayrını görsün.
Ne zaman Honda tam otomatik veya cift kavramaya geçer o zaman tekrar almayı düşünürüm.

Araç üreticileride manyak değil heralde hem daha ucuza mal edecekler hemde cift kavramadan daha iyi bir sanzıman olmasına ragmen cvt kullanmayacaklar. Mantık olarak hatalı zaten...

ben honda bayisi yada saticisi degilim beni yanlis anladiniz.
cvt de en onemli nokta yazilimdir. yapilan yazilima gore cvt calisma sekli belirlenir ve bu cvt nin karakterini belirler.
rica etsem cift kavramanin cvt den daha iyi oldugunu teknik olarak kanitlayabilirmisiniz bana? ben size cvt nin daha iyi oldugunu kanitliyorum ama siz kanitlayamazsiniz cunki bu tur bir calismayi kimse bilerek yapmaz.

gcapraz
18-08-2017, 13:15
Küçükken arabanın camından bakıp, kadranda 260 km/h görünce o arabanın 260 bastığını düşünürdüm ...

Konu oraya doğru gidiyor ama göçüklü sedan RS 300 km/h görebilir ...

Ancak arabanın göçüklü kaportası yüzünden gördüğü son şey 300 km/ h olur ...

klasik turk mantalitesi. onca yazdiklarimin arasindan 300+ kelimesinin dikkate alinmasi...

HaKo
18-08-2017, 13:16

teknik olarak değil de 2 şanzımanı da defalarca tecrübe etmiş ve sahip olmuş biri olarak söylüyorum. ZF in yanından bile geçemez CVT şanzıman. Ne hız olarak ne tepki olarak , ne de kullanım keyfi olarak. Ayrıca ZF de 200 de tıkanma diye bir şey yok. En azından benim sahip olduğum araçlar soluksuz devam ediyordu gayet.

cnzdmr
18-08-2017, 13:29
ben honda bayisi yada saticisi degilim beni yanlis anladiniz.
cvt de en onemli nokta yazilimdir. yapilan yazilima gore cvt calisma sekli belirlenir ve bu cvt nin karakterini belirler.
rica etsem cift kavramanin cvt den daha iyi oldugunu teknik olarak kanitlayabilirmisiniz bana? ben size cvt nin daha iyi oldugunu kanitliyorum ama siz kanitlayamazsiniz cunki bu tur bir calismayi kimse bilerek yapmaz.

CVT nin daha iyi olduğunu kanıtladığını nasıl düşündün bilmiyorum ama benim sorum da gayet basit

Madem CVT daha iyi ve daha az maliyetli. Sadece yazılımla bütün karakteristiğini değiştirebiliyorsun. O halde neden herkes cift kavrama gibi maliyetli bir sanzıman üretip araçlarına koyuyor ?

Bir yerlerde bir sıkıntı var demek ki, Mesela tork dayanımı olabilir mi ?

Hondanın UK sitesine girip baktım diyorum, aynı motora sahip aynı 2 aracın değerleri farklı. Yeni teknoloji ile otomatik sanzımanın daha iyi olması gerekirken manuel daha iyi.

Sonra sen kalkmışsın CVT daha iyi diyorsun. Bende kusura bakma değil diyorum.

HaKo
18-08-2017, 13:31
cvt yi nasıl nerde kanıtlamış arkadaş çift kavramadan iyi olduğunu bende çok merak ettim , okudum geçmiş sayfaları ama bulamadım. Aydınlatırsa bizi sevinirim. Yani yapamassın öyle bir şey yokta yinede bi duymak istedim :)

gcapraz
18-08-2017, 13:37
teknik olarak değil de 2 şanzımanı da defalarca tecrübe etmiş ve sahip olmuş biri olarak söylüyorum. ZF in yanından bile geçemez CVT şanzıman. Ne hız olarak ne tepki olarak , ne de kullanım keyfi olarak. Ayrıca ZF de 200 de tıkanma diye bir şey yok. En azından benim sahip olduğum araçlar soluksuz devam ediyordu gayet.

zf ve cvt nin ayni motor ve kasaya konulmasi ile aradaki fark esas olarak net bir bicimde gorulebilir. cvt de hicbir vites degisimi icin bekleme soz konusu degil ve motorun en verimli oldugu devirde ilerlemesi zf sanzimanli araca gore daha iyi sure daha iyi yakit tasarrufu vs saglamaktadir. buda bir gercek. yanlisim varsa lutfen duzeltin.

SULTANOGLU
18-08-2017, 13:42
zf ve cvt nin ayni motor ve kasaya konulmasi ile aradaki fark esas olarak net bir bicimde gorulebilir. cvt de hicbir vites degisimi icin bekleme soz konusu degil ve motorun en verimli oldugu devirde ilerlemesi zf sanzimanli araca gore daha iyi sure daha iyi yakit tasarrufu vs saglamaktadir. buda bir gercek. yanlisim varsa lutfen duzeltin.

Çok özür dilerim ama bu sizin yazmış olduğunuz iki şanzımanın aynı kasa araca koyulup farkı ozaman anlaşılır demeniz. Fizik sınavında Sürtünmesiz ortamda iki cisim çekilmiştir demekle aynı. farazi konuşmaya gerek yok.

HaKo
18-08-2017, 13:56
yahu arabanın kasayla şanzımanın ne alakası var yapmayın allah aşkına. Bindiğim araçlar hep aynı sınıf araçlar , a5 coupe , 4 coupe gibi mesela.

gcapraz
18-08-2017, 13:58
CVT nin daha iyi olduğunu kanıtladığını nasıl düşündün bilmiyorum ama benim sorum da gayet basit

Madem CVT daha iyi ve daha az maliyetli. Sadece yazılımla bütün karakteristiğini değiştirebiliyorsun. O halde neden herkes cift kavrama gibi maliyetli bir sanzıman üretip araçlarına koyuyor ?

Bir yerlerde bir sıkıntı var demek ki, Mesela tork dayanımı olabilir mi ?

Hondanın UK sitesine girip baktım diyorum, aynı motora sahip aynı 2 aracın değerleri farklı. Yeni teknoloji ile otomatik sanzımanın daha iyi olması gerekirken manuel daha iyi.

Sonra sen kalkmışsın CVT daha iyi diyorsun. Bende kusura bakma değil diyorum.

Are CVTs The Best (Fastest) Transmissions? - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=cb6rIZfCuHI&t=4s)

araclar ve motorlar farkli ama dsg ve cvt denemesi... VW Jetta vs Toyota Corolla - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=CIRb9ZZteas)

gcapraz
18-08-2017, 14:01
cvt yi nasıl nerde kanıtlamış arkadaş çift kavramadan iyi olduğunu bende çok merak ettim , okudum geçmiş sayfaları ama bulamadım. Aydınlatırsa bizi sevinirim. Yani yapamassın öyle bir şey yokta yinede bi duymak istedim :)

VW Jetta vs Toyota Corolla - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=CIRb9ZZteas)

gcapraz
18-08-2017, 14:02

Are CVTs The Best (Fastest) Transmissions? - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=cb6rIZfCuHI)

gcapraz
18-08-2017, 14:06
Çok özür dilerim ama bu sizin yazmış olduğunuz iki şanzımanın aynı kasa araca koyulup farkı ozaman anlaşılır demeniz. Fizik sınavında Sürtünmesiz ortamda iki cisim çekilmiştir demekle aynı. farazi konuşmaya gerek yok.

tum datalarin ayni olup sadece farkin sanziman olmasi ile iyi yapda kotu oldugu anlasilir demem yanlis ise teori hipontez ve kanun ile belirlenen tum verilerin yanlis oldugu ortaya cikar...

fthdrn
18-08-2017, 14:11
cvt daha iyi aksini iddaa eden bilmiyordur diyerek kanıtlamak :D

gcapraz
18-08-2017, 14:18

ben manuel vitesciyim acikcasi cunki en net surus keyfi tamamen elektronikten uzak surus ile keyifli oluyor. ama isin icine elektronik girince ki bu benim hem isim hemde ilgi alanim isin rengi cok degisiyor. petrolhead olarak gelecegin elektrikli araclara dogru gitmesi surus keyfinin tamamen azaltmasi huzunlendirmiyor degil benim icin....

SULTANOGLU
18-08-2017, 14:20
tum datalarin ayni olup sadece farkin sanziman olmasi ile iyi yapda kotu oldugu anlasilir demem yanlis ise teori hipontez ve kanun ile belirlenen tum verilerin yanlis oldugu ortaya cikar...

Ozaman atıyorum motor verimlerinide şöyle görelim iki motoruda aynı kasaya koyalım ve artık ona göre konuşalım. Bu ön görümüzün sonundada diyelim ki x motor görüldüğü üzere daha verimli ?

Bu Hondanın kullandığı şanzımanın verimini neden ben aynı araç ve aynı kasa kombinasyonu ile karşılaştırimki ? Bu aracı satarken şanzımanın ne kadar iyi olduğunu veya motorun ne kadar iyi olduğunu satış temsilcileri bu şekildemi anlatıyor ? adamlar bunun kendi araçlarında verimli olduğuna inanmış ve piyasaya sürmüş. belki sorunsuzluktan veya belki uzun ömründen kimse bilmez. Bunun karşısında gel görki rakiplerin şanzımanı aynı güce sahip motorlarda daha iyi tepkiler verdiği ortaya koyulmuş ve cvt nin hissinden memnun olmayan insanlarında ortaya çıktığı görülmüş. Sizin yürüttüğünüz hipoteze farazi diyorum. gerçek dışı diyorum çünkü böyle bir karşılaştırmayı honda ingiltere kendi sitesinde kendi verileri üzerinden yapmış fakat siz kabul etmiyorsunuz. Aynı motor aynı kasa Manuel 20nm daha fazla tork ile sunuluyor. yapsana abicim aynısını cvt yok neden ? Çünkü CVT çok verimli 20 nm tork fazlasına gerek yok. okey.

mert5
18-08-2017, 14:43
klasik turk mantalitesi. onca yazdiklarimin arasindan 300+ kelimesinin dikkate alinmasi...

Elhamdulillah TÜRKÜM, bu konuyla ilgili sıkıntım yok senin varsa çözelim ?

TÜRK olduğum için TÜRK mantalitesinde düşünürüm, sen Japon mantalitesinde düşünüyorsun galiba ...

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE

gcapraz
18-08-2017, 14:45
Ozaman atıyorum motor verimlerinide şöyle görelim iki motoruda aynı kasaya koyalım ve artık ona göre konuşalım. Bu ön görümüzün sonundada diyelim ki x motor görüldüğü üzere daha verimli ?

Bu Hondanın kullandığı şanzımanın verimini neden ben aynı araç ve aynı kasa kombinasyonu ile karşılaştırimki ? Bu aracı satarken şanzımanın ne kadar iyi olduğunu veya motorun ne kadar iyi olduğunu satış temsilcileri bu şekildemi anlatıyor ? adamlar bunun kendi araçlarında verimli olduğuna inanmış ve piyasaya sürmüş. belki sorunsuzluktan veya belki uzun ömründen kimse bilmez. Bunun karşısında gel görki rakiplerin şanzımanı aynı güce sahip motorlarda daha iyi tepkiler verdiği ortaya koyulmuş ve cvt nin hissinden memnun olmayan insanlarında ortaya çıktığı görülmüş. Sizin yürüttüğünüz hipoteze farazi diyorum. gerçek dışı diyorum çünkü böyle bir karşılaştırmayı honda ingiltere kendi sitesinde kendi verileri üzerinden yapmış fakat siz kabul etmiyorsunuz. Aynı motor aynı kasa Manuel 20nm daha fazla tork ile sunuluyor. yapsana abicim aynısını cvt yok neden ? Çünkü CVT çok verimli 20 nm tork fazlasına gerek yok. okey.

20nm olayina bir aciklik getirmek istiyorum. Tekrar tekrar ayni seyi defalarca yazdim tekrar yaziyorum.

cvt nin calisma prensibinden dolayi devri en yuksek bg bantinda tuttuyor ve en yuksek bg bandinda motor max torkunu ayni devirde verememektedir.

mesela 4000d/d 250nm tork 6500d/d 180bg gibi. cvt devri bg en verimli oldugu noktada tork 250 olmaz haliyle. bu sebeple tork icin devir araligi yaziyor. peak tork olayi cvt de yok duz viteste oldugu gibi.

tork dayanimi dusuk cvt de evet dogru fakat bu aktarma kayisinin tasarimi ile alakali tamamen. 2,5-3,0 motorlu yuksek torka sahip araclar da cvt kullanmakta. Bu demek degildir cvt torka dayanmiyor diye.
Mesela audi s tronik sanziman cvt turevidir. 2,0 tfsi a4-a5 modellerinde kullanilmaktadir. tork limiti elbet vardir bu tasarim ile ilgili.

tork dayanimi vs tamamen farkli bir konu basligi. karisiklik olmakta...

gcapraz
18-08-2017, 15:02

TÜRK olduğum için TÜRK mantalitesinde düşünürüm, sen Japon mantalitesinde düşünüyorsun galiba ...

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE

konu ile alakasiz yaziniz ve tavriniz icin tesekkur ederim.

fthdrn
18-08-2017, 15:05

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE

Ver mehteri verrrr

HaKo
18-08-2017, 15:22
20nm olayina bir aciklik getirmek istiyorum. Tekrar tekrar ayni seyi defalarca yazdim tekrar yaziyorum.

cvt nin calisma prensibinden dolayi devri en yuksek bg bantinda tuttuyor ve en yuksek bg bandinda motor max torkunu ayni devirde verememektedir.

mesela 4000d/d 250nm tork 6500d/d 180bg gibi. cvt devri bg en verimli oldugu noktada tork 250 olmaz haliyle. bu sebeple tork icin devir araligi yaziyor. peak tork olayi cvt de yok duz viteste oldugu gibi.

tork dayanimi dusuk cvt de evet dogru fakat bu aktarma kayisinin tasarimi ile alakali tamamen. 2,5-3,0 motorlu yuksek torka sahip araclar da cvt kullanmakta. Bu demek degildir cvt torka dayanmiyor diye.
Mesela audi s tronik sanziman cvt turevidir. 2,0 tfsi a4-a5 modellerinde kullanilmaktadir. tork limiti elbet vardir bu tasarim ile ilgili.

tork dayanimi vs tamamen farkli bir konu basligi. karisiklik olmakta...

S-tronic in CVT ile bir ilgisi yok , çift kavramalı kuru tip şanzıman. CVT türevi multitronic onla karıştırdınız sanırım.

ulas79
18-08-2017, 16:42
Arkadaş demiş insigniadan daha iyi hızlanıyor yalnız unuttuğum bir nokta var insignia boş haliyle 1600 kg'a yakın bir araç buna rağmen ara hızlanması ve son hıza yaklaşması bana göre Honda RS den daha iyi, bence Honda bu araçta başarısız olmuş özellikle rakibi astra opc line karşısında sönük kalmış .

https://youtu.be/ZfZexwY9HS0

MertSerhanÖ.
18-08-2017, 17:10
yazılımsız hakkaten gps te 200 göremedi olaya bak.aahahha
Yazılımdan sonrada 200 den 223 e bildiğin tek tek atladı.hatta bi ara 204 te kaldı aha dedim 203 e düşcek şimdi :D
Kasa güzel,performans bence kötü.Kasa ağır daha ne gitsin demişler,benmi dedim 1400 kg yapın diye.sonuç olarak performans bence düşük.
Ha alınmazmı,alınabilir.0 km araç takıntısı olanlar tercih edebilirler iyi bir aile aracı.
Buarada bu btg nin sprintbooster çılgınlığını napıcaz yaa.4 sene önce vw racing filtre sormaya girdim,adam sprint bposter takmalısın diyip yarım saat anlatmıştı .d

Cimmeria
18-08-2017, 17:25

bunca yıllık honda fanatiğiyim beni bile aştı bu söylem...

270 yapacaktı rs çıta 300 oldu...

Dou
18-08-2017, 18:17
Eskiden sadece typer konularında tartışma çıkardı

Şimdi çıtayı baz versiyon civice yükselttik valla :D

yesil
18-08-2017, 18:28
cvt de aktarım kaybı olmasa deviri en yüksek hp gücünün üretildiği rpm de sabit olarak tutup manuel şanzımandan yavaş kalmayı nasıl başarıyor. cvt ve manuel opsiyonları sunan araçların hepsinde manuel daha iyi hızlanma verilerine sahip. scooter şanzımanının biraz gelişmişi pek bir zamazingosu yok. üretim maliyeti düşük olmasa hiç bir frma tercih etmez. elektrik süpürgesi gibide ses çıkartıyor motoru sabit devirde tuttuğu için. piyasada ki en iyi şanzıman şu anda 8 ileri zf bana göre. tork konvertörlü bir şanzımanın rahatlığı ve dayanıklılığı yanında piyasadaki çoğu çift kavramadan daha hızlı vites atıyor. manuel'e görede performans verileri daha iyi. dsg'de ardından gelir ama kuru kavrama olanların kısa kavrama ömrü problem.

Mr.K
18-08-2017, 19:10
Eskiden sadece typer konularında tartışma çıkardı

Şimdi çıtayı baz versiyon civice yükselttik valla :D

Oralarda nasıl bilmiyorum ama türkiyede halen Honda hayat onda :hehe:

Dou
18-08-2017, 19:45
Oralarda nasıl bilmiyorum ama türkiyede halen Honda hayat onda :hehe:

Burada kafalar biraz karışık :D

http://i63.tinypic.com/5x6e0l.jpg

Mr.K
18-08-2017, 19:46
Burada kafalar biraz karışık :D

http://i63.tinypic.com/5x6e0l.jpg

hahahaahahhahaha

ferdi
18-08-2017, 19:57

Kusura bakmayin ama sizin hesaplamaniz biraz hayal urunu olmus. 200 km ye zar zor cikan bir arabanin 300 yapmasini beklemek epey mantiksiz. Ben 340 hp araba kullandigim halde ve 250 km ye rahatlikla cikabildigim halde bile kesin olarak 300 km yaparim diyemem cunku henuz denemedim. Gerisini siz dusunun :D

ferdi
18-08-2017, 20:06
Ayrica videoyu dikkatli izlerseniz 7. vitese gectikten sonra arabada 1 km bile hizlanma yok. Yani gereksiz bir vites olmus acikcasi. Yokus asagi bile 250 yukarisini gorebilecegini zannetmiyorum.

Mr.K
18-08-2017, 20:15
Ayrica videoyu dikkatli izlerseniz 7. vitese gectikten sonra arabada 1 km bile hizlanma yok. Yani gereksiz bir vites olmus acikcasi. Yokus asagi bile 250 yukarisini gorebilecegini zannetmiyorum.

250 görücekmiş hala iniyolar aşşa son duyumlar bu şekilde.Gps 249 kadran 285.

Saygılar
RIDVAN.

ferdi
18-08-2017, 20:37

Saygılar
RIDVAN.

Agri dagindan asagi dogru otoban yaptilar haberimiz yok galiba :D

The professor
18-08-2017, 20:53
HP ye takılmayın boşverin.120 hp olduğunu varsayın 5 sene sonra bahsettiğiniz diğer markalar sanayi sanayi dolaşırken siz RS inizin keyfini sürüyor olursunuz
satıyorum derseniz de X2 :D

Galiba ironi yaptınız. Doğru diğer markalar 5 yıl sonra sanayide dolaşacaklar ama civicler şimdiden sanayide göçük düzeltmecilerin gülü oldular. Bayiden 0 km gamzeli satılanları bile var.

ahmetakbayir
18-08-2017, 21:35
3 kez test ettim daha da etmeyecem araba yürümüyor CVT mahvettmiş ACT 150 DSG Leon daha seri gelmişti açıkçası

ahmetakbayir
18-08-2017, 21:36
Galiba ironi yaptınız. Doğru diğer markalar 5 yıl sonra sanayide dolaşacaklar ama civicler şimdiden sanayide göçük düzeltmecilerin gülü oldular. Bayiden 0 km gamzeli satılanları bile var.

Aynen doğru Face gruplarında millet ne yapacağını şaşırıyor Fb7 kasalar değerlencek gibi :)

300E
18-08-2017, 22:28
1.4 tisiaylardaki 300 kadrana alkış tutuyorsunuz da, adamın 260/270 demesine mi tutuldunuz Allah aşkına. :D

300E
18-08-2017, 22:35
Bu arada vag grubu tabi hızlı gelir, 60 a kadar 10 10 bölünmüş hız, ona aldanmayın. :D

Mr.K
18-08-2017, 23:21
Agri dagindan asagi dogru otoban yaptilar haberimiz yok galiba :D

Agri dagin eteginde,ucan civic rs olsam.
Gocuk olsam kaportada
Cano cano
Sanayi sanayi dolaşsam
:hehe:

sinan3405
18-08-2017, 23:23
Arkadaş demiş insigniadan daha iyi hızlanıyor yalnız unuttuğum bir nokta var insignia boş haliyle 1600 kg'a yakın bir araç buna rağmen ara hızlanması ve son hıza yaklaşması bana göre Honda RS den daha iyi, bence Honda bu araçta başarısız olmuş özellikle rakibi astra opc line karşısında sönük kalmış .

https://youtu.be/ZfZexwY9HS0

opelın ve hondanın derdi aktarım bence buda sanjıman bana kalırsa. bende 2001 model 2.0 cdx vectra var senın aracın amcası yada dedesı benım arac otomatık ılerı 4 oranlarda uzun ama 140 tan sonra cok aracı uzer 210 kmh kadarda nefesı kesılmez. opel aktarımdakı sorunu cozmus olsa 0-100 degerlerıdı ıyılesır. sahsı gorusum su hondayla ılgılı honda teknolojıyı gec getırıyor saglam yapıyor. boyle bır araca cvt yakısmamıs. pıyasa fıyatlarına bakınca fıyat ıyı sayılır. lakın bu aracı genc nesıl kabul edermı soru ısaretı.

Grimlord
18-08-2017, 23:29
Yazılımlı Civic RS stock Astra OPC kadar yürüyor anlaşılan :D

Stage 2 Astra OPC Line ( manuel sanırım )

280 hp :)

https://www.youtube.com/watch?v=am2Abbt6A9A

ottoman32
18-08-2017, 23:33

Yol yaptık daha ne olsun der gibi birşey işte :)

Dou
19-08-2017, 00:01

Saygılar
RIDVAN.

Şimdi 285 ile giden Civic'i yanından 160 ile geçmek vardı :D

onur_S
19-08-2017, 10:45
Uzunda giden biseyler ariyorsaniz bmw bakin 270 goruyor, yapilinca nasil sonuclar cikacak merak ediyorum, honda iddiali dis tasarim yapmis , sahipleri barut gibi herkese gaz aciyor rs hb olanlar ozellikle :D

axcel
19-08-2017, 13:06
video yu izledikten sonra sıradaki gelen otomatik video :D youtube de isyanda :D (küfür içerir)

https://www.youtube.com/watch?v=lUh7is3CY3w

Anıl E.
19-08-2017, 13:32
video yu izledikten sonra sıradaki gelen otomatik video :D youtube de isyanda :D (küfür içerir)

dayı ne hondalar var bmw yiyor :) boşver sen rs'i

ferdi
19-08-2017, 19:25

Yorum kisa oz ve cok net olmus... epeyde sert :D

SULTANOGLU
19-08-2017, 19:42
Dayini kemer konumu sayesinde araba dursada kendisi gorur 200 u :)

16EC813
19-08-2017, 21:27
eleştiri gizli hayranlıktır :D yanlız bişey dikkatimi çekti eskiden bu tip konular hondanın safkan spor araçları için açılırdı sanırım honda bu işte level atladı olmalı ki çıta ve beklenti bayaa yükselmiş sıradan bi aile arabasının bile tartışır eleştirir olduk
honda göçük onda :D

CLIORS
19-08-2017, 21:30
1.4 tsi gözünü sevsinler yağ yakıyo dsg cortluyo ama gidiyor be.

yesil
19-08-2017, 22:24
1.4 tsi gözünü sevsinler yağ yakıyo dsg cortluyo ama gidiyor be.

cortlasada değiştiriyor garanti bitsede. önemli olan markanın malının arkasında durması.

ferdi
19-08-2017, 23:14
eleştiri gizli hayranlıktır :D yanlız bişey dikkatimi çekti eskiden bu tip konular hondanın safkan spor araçları için açılırdı sanırım honda bu işte level atladı olmalı ki çıta ve beklenti bayaa yükselmiş sıradan bi aile arabasının bile tartışır eleştirir olduk

Pardon ama ne zamandan beri RS aile arabasi oldu ?

Bir forumda Honda RS icin eleman cok guzel bir acilim yapmis, paylasmazsam yazik olur. (Konu eski ama durum guncel) :D

http://img.pixady.com/2017/08/218862_rs.png

Konunun tamamini burayi tiklayarak (https://honda-tech.com/forums/honda-civic-del-sol-1992-2000-1/what-do-rs-badges-mean-1250350/) gorebilirsiniz.

Mr.K
19-08-2017, 23:36
aynen aynen hondalara laf yok,kral araba. Elestirdigimiz hukumete karsida gizli hayranlariz biz bakma son fiyat abi. : )

Gko
22-08-2017, 10:13
Düz mantık ile cvt hep en yüksek bg alınan devirde tutuyor bu yüzden en iyi en hızlı demek biraz cahillik değil mi sizce de ya ?

Sakaysa komik değil, ciddiyse yazık..

RIDVAN
22-08-2017, 10:29
O değilde karşıdaki abinin ses tonu ana haber bülteni spikeri gibi aynı :D Telefonda konuşsam çekinirim :D

i-vtec07
22-08-2017, 14:01
Benim fikrim değişti " makina deli deliiii "

atituti
22-08-2017, 15:33

hayranlıktan değil vergiden o , millet artik alabilecegi arabayi elestiriyor typer olmuş 200 lira tabi elestiren olmaz :P :D

gcapraz
24-08-2017, 10:45
Düz mantık ile cvt hep en yüksek bg alınan devirde tutuyor bu yüzden en iyi en hızlı demek biraz cahillik değil mi sizce de ya ?

Sakaysa komik değil, ciddiyse yazık..

Cahillik oldugunu biraz anlatirmisiniz? Bu yargiya yada bu kaniya nasil vardiniz?
Motorun en yuksek beygir gucundeki devir hizinda tutmasi araci hizli yapmaz mi?

yesil
24-08-2017, 11:06
Cahillik oldugunu biraz anlatirmisiniz? Bu yargiya yada bu kaniya nasil vardiniz?

yapmıyor ama :)

Gko
24-08-2017, 18:26

70le 5. viteste giderken yarım debriyaj ile aracı en yüksek beygir gücü alan devirde tutalım o zaman cvtye gerek yok..

Bu kanıya da şöyle vardım açıklıyım; cvt'yi sadece en yüksek beygir gücü devrinde tuttuğu için en hızlı şanzıman diyosunuz, başka bir geçerli sebebiniz bile yok.

AYrıca youtube'da 2351123512 tane video varken 1 adet videodan başka birşey paylaşmıyosunuz, ki o 2351235123 videonun içinde cvt vs manual xxxCar diye bissürü video var cvt hepsinde nal toplarken.

Neden peki o videoları göz ardı ediyosunuz ????????????????????????

İbrahim33
25-08-2017, 00:32
Yav adamlar 125 hp olanına uçuyor kaçıyor muhabbeti yapıyor , rs 260 270 görmüş çok mu :D

makturan
25-08-2017, 07:25
Ufffffffffffff mermiiiiiiiiiii ama o kadar hp'ye rağmen leon fr ı geçemeyen mermi yazık sana konulan şanjumana ...

gcapraz
25-08-2017, 09:20
yapmıyor ama :)

"yapmiyor ama" sozu ile kanitliyorsaniz tesekkur ediyorum teknik aciklamaniz icin.

MCN21
25-08-2017, 09:22
Ufffffffffffff mermiiiiiiiiiii ama o kadar hp'ye rağmen leon fr ı geçemeyen mermi yazık sana konulan şanjumana ...

150 lik fr ı gerçekten geçemiyor mu? :D

gcapraz
25-08-2017, 09:31
70le 5. viteste giderken yarım debriyaj ile aracı en yüksek beygir gücü alan devirde tutalım o zaman cvtye gerek yok..

Bu kanıya da şöyle vardım açıklıyım; cvt'yi sadece en yüksek beygir gücü devrinde tuttuğu için en hızlı şanzıman diyosunuz, başka bir geçerli sebebiniz bile yok.

AYrıca youtube'da 2351123512 tane video varken 1 adet videodan başka birşey paylaşmıyosunuz, ki o 2351235123 videonun içinde cvt vs manual xxxCar diye bissürü video var cvt hepsinde nal toplarken.

Neden peki o videoları göz ardı ediyosunuz ????????????????????????

cvt nin yarim debriyaj ile ayni kefeye nasil koyuyorsunuz? Surekli ayni devirde tutmasi aktarma kaybi oldugunu gostermez. ayrica cvt degisken oran oldugundan surekli orani degistigi icin ve vites degisiminde yasanan yakala birak mantigi olmadigindan vites degisim suresi de olmamaktadir.

cvt'yi sadece en yüksek beygir gücü devrinde tuttuğu için en hızlı şanzımandir diyorum demissiniz. buna arti olarak vites gecislerinde yasanan aktarma orani degisikliklerinde (vites degisimleri) bekleme olmamasi da cvt yi diger duz ve otomatik viteslerden daha hizli kilmaktadir. cvtlerde kavrama sureklidir. baska gecerli nasil bir sebep istiyorsunuz? orneklendirebilirmisiniz?

cvt nin ayni kosul ve sartlarda diger sanziman turleri karsisinda nal toplayan 2351123512 tane yada 2351235123 videodan birisini paylasirmisiniz?

Ek olarak 1 den fazla video paylastim. Anlasilan bunlari izlememis yada anlamamissiniz.

yesil
25-08-2017, 10:18
"yapmiyor ama" sozu ile kanitliyorsaniz tesekkur ediyorum teknik aciklamaniz icin.

teknik olarak kanıtlayayım o zaman. buyurun linkteki cvt ve manuel vitesli civic'in performans verilerini inceleyin.

yesil
25-08-2017, 10:19
teknik olarak kanıtlayayım o zaman. buyurun linkteki cvt ve manuel vitesli civic'in performans verilerini inceleyin.

linki unutmuşum :)

403 Forbidden (http://www.zeperfs.com/duel6717-6667.htm)

Gko
25-08-2017, 18:16
cvt nin yarim debriyaj ile ayni kefeye nasil koyuyorsunuz? Surekli ayni devirde tutmasi aktarma kaybi oldugunu gostermez. ayrica cvt degisken oran oldugundan surekli orani degistigi icin ve vites degisiminde yasanan yakala birak mantigi olmadigindan vites degisim suresi de olmamaktadir.

cvt'yi sadece en yüksek beygir gücü devrinde tuttuğu için en hızlı şanzımandir diyorum demissiniz. buna arti olarak vites gecislerinde yasanan aktarma orani degisikliklerinde (vites degisimleri) bekleme olmamasi da cvt yi diger duz ve otomatik viteslerden daha hizli kilmaktadir. cvtlerde kavrama sureklidir. baska gecerli nasil bir sebep istiyorsunuz? orneklendirebilirmisiniz?

cvt nin ayni kosul ve sartlarda diger sanziman turleri karsisinda nal toplayan 2351123512 tane yada 2351235123 videodan birisini paylasirmisiniz?

Ek olarak 1 den fazla video paylastim. Anlasilan bunlari izlememis yada anlamamissiniz.

Manual Transmission vs Auto CVT Performance Review: 2016 Scion iM vs Scion iM - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=95HqyUDxr4Y&t=237s)

https://www.youtube.com/watch?v=95HqyUDxr4Y&t=237s

DR059
25-08-2017, 19:08
Bir şehir efsanesinin daha sonuna geldik sanırım.

CVT en iyi şanzıman, zaten aktarma kaybı filan da yok, kötü olsa Honda hiç koyar mı yea ekibine de teşekkür ederiz.
Sağolsunlar fanatikliğin bu topraklarda henüz ölmediğini gösterdiler.
270 ekibini de yine bu konuda ağırlamak isteriz.

Dip not : Bakın bu konu bile 7 sayfa konuşuldu, Honda'yı çekemediğinizden ötürü böylesiniz ekibi, sizler de çok değerlisiniz.

Mr.K
25-08-2017, 19:20
Bir şehir efsanesinin daha sonuna geldik sanırım.

CVT en iyi şanzıman, zaten aktarma kaybı filan da yok, kötü olsa Honda hiç koyar mı yea ekibine de teşekkür ederiz.
Sağolsunlar fanatikliğin bu topraklarda henüz ölmediğini gösterdiler.
270 ekibini de yine bu konuda ağırlamak isteriz.

Dip not : Bakın bu konu bile 7 sayfa konuşuldu, Honda'yı çekemediğinizden ötürü böylesiniz ekibi, sizler de çok değerlisiniz.

Bu arada geçen bir forumda canlı yayın yaptılar .250 yapabilmiş 251 dememiş ama gps gene 198de kalmış :D :hehe: bilginize :D ulen 0.9clio bile 180 yapıyo cart diye :hehe: auhxsuahxauhxuahxauhxuaha

reflections
04-09-2017, 02:09
403 Forbidden (http://www.zeperfs.com/duel6717-2988.htm)

80-180 verisinde
insignia 21,7
civic 24,1

iki araç arasında 250 kg fark olduğunu unutmayalım

buda bonus olsun
403 Forbidden (http://www.zeperfs.com/duel6717-6318.htm)

Focus4171
04-09-2017, 09:16
Bizde çok fazla denemesi olmayan Civic RS'in, Jetta 1.4 TSI 160 HP'lik ile denemesine denk geldim yurtdışı videolarında. TSI karşısında herkesin ortak görüşü olduğu gibi baya etkisiz gözüküyor. Bizde de zaten çok denemeye gerek duyulmadı sanırım.

Stock jetta 1.4tsi 2013 VS stock Honda Civic 1.5 turbo. - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=GcjslZMbKJw)

individual
05-09-2017, 12:30
Bizde çok fazla denemesi olmayan Civic RS'in, Jetta 1.4 TSI 160 HP'lik ile denemesine denk geldim yurtdışı videolarında. TSI karşısında herkesin ortak görüşü olduğu gibi baya etkisiz gözüküyor. Bizde de zaten çok denemeye gerek duyulmadı sanırım.

Stock jetta 1.4tsi 2013 VS stock Honda Civic 1.5 turbo. - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=GcjslZMbKJw)

honda power of dreams

TSI'lar karşısında işleri çok zor hondaların twincharge bile gerek yok.

1.4 TSI 125HP kafa kafaya gider.

makturan
11-09-2017, 07:29
403 Forbidden (http://www.zeperfs.com/duel6717-2988.htm)

80-180 verisinde
insignia 21,7
civic 24,1

iki araç arasında 250 kg fark olduğunu unutmayalım

buda bonus olsun
403 Forbidden (http://www.zeperfs.com/duel6717-6318.htm)

bilgi amaçlı paylaşayım
1.4tsi 150hp act manuel fr

https://i.hizliresim.com/PO3jJO.jpg

https://i.hizliresim.com/g9lQMO.jpg

Mr.K
11-09-2017, 13:44
bilgi amaçlı paylaşayım
1.4tsi 150hp act manuel fr

https://i.hizliresim.com/PO3jJO.jpg

https://i.hizliresim.com/g9lQMO.jpg

Yanlis bilgi biri 100 200
Digeri 100 180 : ) :hehe:

gokayy
11-09-2017, 18:07
ben gecen gun rs ı test ettım, gayette begendım. mıllet ne beklıyor o kılodakı arabadan onuda anlamıs degılım

Abi seni tanımıyorum, forumdan takip ettiğim kadar sadece. Senin herhangi bir hondayı beğenmeme ihtimalın, çekim sırasında Burak Ertem'in kafasına meteor düşme ihtimalinden daha düşük zaten :D

makturan
22-09-2017, 08:21
Merhaba Arkadaşlar,

Yakın bir arkadaşıma Honda RS aldık. Onunla bir deneme yaptık. Yorumlara dikkat edelim..

Honda otomatik şanjumandan dolayı başlarda gidemiyor ve AĞIR ! 160km gibi yetişiyor roll yolu bitiyor. Bugün daha uzun soluklu deneme yapmaya calısacagız.

Honda Civic Rs Otomatik 1.5Turbo Vtec 182Hp - STOK -
Seat Leon FR Manuel 1.4Tsi 125Hp - Stage 1 Yazılım -

Videolar :

1. Deneme (Honda otomatik olduğu için tam aynı anda ayarlayamadık gibi.. )

https://www.youtube.com/watch?v=JL0pjmp3kzk

2. Deneme (Korna honda da - biraz erken gaza basmasını söyledim - )

https://www.youtube.com/watch?v=neQrtvVGx4c

3. Kadran ( eğim -1,25 civarı )

https://www.youtube.com/watch?v=pKxA3jVvfb0

4. Kadran ( 0-100 eğim 0 derecelerde 100den sonra rampa yukarı hafif +1 ler )

https://www.youtube.com/watch?v=bqhL012_j3s

iyi Seyirler

MCN21
22-09-2017, 10:11
1.4 tsi 125 kaç hp oluyor yazılım sonrası? Altlarda bu kadar ölü kalıcaksa hiçbir anlamı yok turbo olmasınında 180hp olmasınında. Yada gaz tepkisi çok kötü

Focus4171
22-09-2017, 10:19
RS'in iyi olmadığını biliyordum da, bu kadar kötü olduğunu da bilmiyordum :) Demek ki yukarıda ki 160'lık TSI ile deneme sonucu normal o zaman. Civic düşünülüyorsa, RS alınacağına Civic 125'lik Manuel eski motoru almak daha mantıklı o zaman.

makturan
22-09-2017, 10:39
Roll 'de şanjumanı ayarlaması zor gibi

1. kornada honda
3. kornada Leon bassa eşit hareketlenir gibi ..

Leon Fr 125hp 1.4 tsi yazılım sonrası 170hp dyno verisi var.
Yaklaşık 200 kg daha hafif Honda 'dan .

onn_dear
22-09-2017, 10:48

1. kornada honda

125 lik FR sadece yazılımla yavaş 170 hp olsun :D 140 lıklar ancak olur.

cnzdmr
22-09-2017, 10:51
Honda niye bu kadar ağır ? mantıklı bi açıklaması var mı ? 200k ciddi bir fark.

Diğer konuda saç inceliğinden vs bahsedildi bide. Enteresan yani 4 çeker sanki 200kg fark

MCN21
22-09-2017, 11:02

1. kornada honda

170 sadece yazılımla biraz fazla değil mi?
2 korna kadar geç tepki vericekse üstündeki rs logosunu ve ekleri söksünler :D Egzozuda tampon altına saklasınlar :D

i-vtec07
22-09-2017, 11:05
Daha öncede yazdım b.k atmak değil gerçekler bunlar rs 150 lik fr kadar anca gidiyo diye

125 lik yazılımlı fr 150 lik stock fr dan 2-3 boy civarı hızlı kıyaslayınca da aynı dediğim durum ortaya cıkıyo..

Bu arada 125 lik fr sadece yazılımla 170 hp olamaz 155-160 max

140 lık fr zaten 185-190 oluyo turbosu büyük olduğu halde 125 likten, 150 lik lerin turbosuda çok verimli değil bu yüzden oda genelde 170-175 hp oluyo :) 125 de dediğim gibi 155-160 falandır

Maşallah araçlarınıza güzel video teşekkürler :)

Dragger
22-09-2017, 11:17
Ben de geçen yolda denk geldim heyecanlı bir RS sahibi arkadaşa, arkamda kaybolunca şaşırmıştım. Cidden hiç gitmiyormuş.

Bu arada 125hp TSI imkanı yok 170hp olmaz yazılımla, 155 alsanız iyi.

MertSerhanÖ.
22-09-2017, 11:37
hitler motor civikkk ares .d.d

kalipson
22-09-2017, 11:46
Çok matah gideri/ yürürü olan bi arabaymış gibi, bi de RS logosu yok mu!!?? Bitiyorum ona :D

Eworen
22-09-2017, 12:11
Civic hb 1411 kg Golf 1395 kg
Kilolari ayni nerdeyse
1.4 150 hp golf bunu gecer durur bi daha gecer bi daha gecer..
Bide bu rs 200 u gecmiyodu degilmi :)

fthdrn
22-09-2017, 12:24
1. videoda seat 2. korna çalarken gaz açıyor
2. videoda zaten arkadan akıtarak geliyor. Civic Rsi bende sevmedim Hatta logosu için RealSlow tabirinin doğru olduğunu düşünüyorum :)

onn_dear
22-09-2017, 12:54
Civic hb 1411 kg Golf 1395 kg
Kilolari ayni nerdeyse
1.4 150 hp golf bunu gecer durur bi daha gecer bi daha gecer..
Bide bu rs 200 u gecmiyodu degilmi :)

200 ü geçmez olur mu canım 207 yapıyor :D :D

smtkrglu
22-09-2017, 16:21
200 ü geçmez olur mu canım 207 yapıyor :D :D

yazaş geçsin :) golf7 nin 100-200 30sn den aşağı değil honda 26sn lerde bitiriyor

şimdi bide leon fr ile örnek vermeye felan kalkarsınız dizeli 1185KG leonun arada 226KG fark var araç yürüten adamlara 226KG nin ne kadaar büyük bir fark olduğunu sorabilirsiniz...

onn_dear
22-09-2017, 16:42
yazaş geçsin :) golf7 nin 100-200 30sn den aşağı değil honda 26sn lerde bitiriyor

şimdi bide leon fr ile örnek vermeye felan kalkarsınız dizeli 1185KG leonun arada 226KG fark var araç yürüten adamlara 226KG nin ne kadaar büyük bir fark olduğunu sorabilirsiniz...

bence yanlış bir mantık, Leon 226 kg daha hafif olabilir ama karşılığında 32 hp daha düşük güce sahip. Araç yürüten adamlara 32 hp nin ne kadar büyük bir fark olduğunu sorabilirsiniz.

smtkrglu
22-09-2017, 16:54
bence yanlış bir mantık, Leon 226 kg daha hafif olabilir ama karşılığında 32 hp daha düşük güce sahip. Araç yürüten adamlara 32 hp nin ne kadar büyük bir fark olduğunu sorabilirsiniz.

7 kg 1 begir e eşittir :) 226 kg 32.28 eş değerdir... şöyle hesaplanıyor 226 kg yı 7 ye böyüyorsun kısacası :D

makturan
22-09-2017, 18:02

1. kornada honda

düzeltme
Leon fr stage 1 yazilim 155 hplerde

Mehmetmert
22-09-2017, 18:29
7 kg 1 begir e eşittir :) 226 kg 32.28 eş değerdir... şöyle hesaplanıyor 226 kg yı 7 ye böyüyorsun kısacası :D

7kg 1beygir
70kg 10 beygir
700kg 100 beygir
7000kg 1000 beygir :D Kamyonları 18 ton falan taşıyabilmesi için herhalde min 2500hp olması lazım :)

Ben şu kg şu kadar beygire eşittir demeyi cidden çok ama çok mantıksız buluyorum , kilo tabiki etkili hepimiz hem fikirizde hangi motorda, hangi şanzumanda , hangi arabada , ne kadar güçteki bir arabada.

Neyse yokmu Adanada Civic RS olan TDI Golfle deneyelim :D

smtkrglu
22-09-2017, 19:21
7kg 1beygir
70kg 10 beygir
700kg 100 beygir
7000kg 1000 beygir :D Kamyonları 18 ton falan taşıyabilmesi için herhalde min 2500hp olması lazım :)

Ben şu kg şu kadar beygire eşittir demeyi cidden çok ama çok mantıksız buluyorum , kilo tabiki etkili hepimiz hem fikirizde hangi motorda, hangi şanzumanda , hangi arabada , ne kadar güçteki bir arabada.

Neyse yokmu Adanada Civic RS olan TDI Golfle deneyelim :D

Şu demek oluyor her 7 kg ağırlığın senin aracının gücünü yansıtamamasına neden oluyor yani 1hp eksikmiş gibi yürüyor aksini iddia ediyorsan TDİ ne dört kişi bindir civic RS ile öyle dene aracının gidişinde değişiklik olmaz sanırım senin gibi bakarsak olaya :)

Mehmetmert
22-09-2017, 19:28
Şu demek oluyor her 7 kg ağırlığın senin aracının gücünü yansıtamamasına neden oluyor yani 1hp eksikmiş gibi yürüyor aksini iddia ediyorsan TDİ ne dört kişi bindir civic RS ile öyle dene aracının gidişinde değişiklik olmaz sanırım senin gibi bakarsak olaya :)

-Bakın yukarıda kilonun zaten etkili olduğunu yazdım , ama 7kg nasıl 1hp :) Sizin hesabınızla bir kamyonun 18 ton yük taşıyabilmesi için minimum 2500hp olması lazım.Kime göre ,hangi araca göre , hangi motora göre , hangi şanzumana göre , hangi torka göre , hangi beygire göre 7kg 1hp...

-Şimdi stock TDI 105 hp olan arabaya 70er kilo 5 kişi binsek , toplamda 350 kilogram yapıyor. + bagajada 70 kg ağırlık koysak toplamda ettimi bize 420kg ağırlık.Sizin hesabınızla 7 kg 1 hp ise 420 kg 60 hpsini götürür.Bu araba 45 hpmi oldu :D :D Hele birde bunu 90hplik dizele yaptığımızı düşünsek 30 hplik arabamızkmı oldu :) Clio symbol 65 hpliğimiz olsa 5hp ile devam edicez sanırım yolda 5 kişi :)

-

YAS
22-09-2017, 19:36
-Bakın yukarıda kilonun zaten etkili olduğunu yazdım , ama 7kg nasıl 1hp :) Sizin hesabınızla bir kamyonun 18 ton yük taşıyabilmesi için minimum 2500hp olması lazım.Kime göre ,hangi araca göre , hangi motora göre , hangi şanzumana göre , hangi torka göre , hangi beygire göre 7kg 1hp...

-Şimdi stock TDI 105 hp olan arabaya 70er kilo 5 kişi binsek , toplamda 350 kilogram yapıyor. + bagajada 70 kg ağırlık koysak toplamda ettimi bize 420kg ağırlık.Sizin hesabınızla 7 kg 1 hp ise 420 kg 60 hpsini götürür.Bu araba 45 hpmi oldu :D :D Hele birde bunu 90hplik dizele yaptığımızı düşünsek 30 hplik arabamızkmı oldu :) Clio symbol 65 hpliğimiz olsa 5hp ile devam edicez sanırım yolda 5 kişi :)

-

Uygun fiyata matematik dersi verilir.
İletişim PM

yazdıklarınıza +1 :D

smtkrglu
22-09-2017, 19:39

-

Bir kamyondu aldı başını gitti mevzusu bahsi geçen araba nakliyat işi ile uğraşıyorsunuz tahminimce kamyonların forum sayfası varsa orda yapsınlar bu diyaloğu 5 kişi iken 105 hp lik TDİ golf ile yürüyebiliyormusun bi video atta bende tamam diyeyim :) kaç tır geriden gelecen merak etmedim değil hani :D tabi denk araçlar ya yazılımlı yada yazılımsız

enes28
22-09-2017, 19:45
Bu bahsi geçen TDI bırak 5 kişiyi, üste adam bağlayıp 10 kişide bindirsen bu RS'i geçer :D

Mehmetmert
22-09-2017, 19:59
Bir kamyondu aldı başını gitti mevzusu bahsi geçen araba nakliyat işi ile uğraşıyorsunuz tahminimce kamyonların forum sayfası varsa orda yapsınlar bu diyaloğu 5 kişi iken 105 hp lik TDİ golf ile yürüyebiliyormusun bi video atta bende tamam diyeyim :) kaç tır geriden gelecen merak etmedim değil hani :D tabi denk araçlar ya yazılımlı yada yazılımsız

Ya hayır bakın cidden dalga geçmek için falan yazmıyorum , yada birşey demek içinde değil.Kilo verince ütopik rakamlar verdiğim için kamyon dedim orda.Yani 7 kg 1hp'nin hiçbir matematiksel açıklaması yok hatta yürüyendeki ağırlık çok daha farklı bunu hepimiz biliyoruz.Neyse uzatmayacağım daha fazla :)

MCN21
22-09-2017, 20:07
Bu bahsi geçen TDI bırak 5 kişiyi, üste adam bağlayıp 10 kişide bindirsen bu RS'i geçer :D

Cok agir oldu :D

smtkrglu
22-09-2017, 20:07
Ya hayır bakın cidden dalga geçmek için falan yazmıyorum , yada birşey demek içinde değil.Kilo verince ütopik rakamlar verdiğim için kamyon dedim orda.Yani 7 kg 1hp'nin hiçbir matematiksel açıklaması yok hatta yürüyendeki ağırlık çok daha farklı bunu hepimiz biliyoruz.Neyse uzatmayacağım daha fazla :)

Bu ağırlık mevzusunun daha önce 7-8 sene öncede mevzusu geçti techde sayfalarca sürdü o zaman şöyle diyelim 100-200 sürelerini pay biçelim kaç tane 150 act fr ye bindim 33-34 sn den aşağı inmiyor 100-200 hızlanma RS 26sn civarı şuan daha 500 lü kmlerdeyim ilk 1500 km basmayı düşünmüyorum yoksa bizzat video atardım

Mehmetmert
22-09-2017, 20:13
Bu ağırlık mevzusunun daha önce 7-8 sene öncede mevzusu geçti techde sayfalarca sürdü o zaman şöyle diyelim 100-200 sürelerini pay biçelim kaç tane 150 act fr ye bindim 33-34 sn den aşağı inmiyor 100-200 hızlanma RS 26sn civarı şuan daha 500 lü kmlerdeyim ilk 1500 km basmayı düşünmüyorum yoksa bizzat video atardım

Ben RS'e kesinlikle laf etmiyorum sadece kg kısmına değinmek istedim :)

BARR
23-09-2017, 12:33
125 lik yazılımlı Leon bile geçmiş daha ne olacak :(

individual
23-09-2017, 14:39
125 lik yazılımlı Leon bile geçmiş daha ne olacak :(

yazılımlı 1.0 1.2tsi dan umitliyim ben.

Mehmetmert
23-09-2017, 15:15
Yazilimli bir 1.0 bence tutunur uzunca bir sure :D

smtkrglu
23-09-2017, 15:27
Denizler dağlara paralel olduğu için fok balıkları yalnız yaşar ;)

Grimlord
23-09-2017, 16:00
Denizler dağlara paralel olduğu için fok balıkları yalnız yaşar ;)

Tam tersi değil miydi? :D

BARR
25-09-2017, 09:31
Şu RS çiler neden denemiyor TSI grubuyla? Eskiden olsa bit sürü video olurdu :( Bu arada yazılımlı 125liğe geçildiğine göre yazılımlı çoğu 1.6 dizel yürür RS le.

B16
25-09-2017, 09:34
Şu RS çiler neden denemiyor TSI grubuyla? Eskiden olsa bit sürü video olurdu :( Bu arada yazılımlı 125liğe geçildiğine göre yazılımlı çoğu 1.6 dizel yürür RS le.

Yangına direk uçak yakıtıyla gidiyorsun. :)

Mehmetmert
25-09-2017, 10:15

Hondatalimi , egzozlu , filtreli artik ne varsa tdi Golfle denerim :D

bomonti
25-09-2017, 13:21
Videolar itibariyle hiç giderli görünmüyor. Düz vitesi gelsin de bir bakalım gerçek giderine. :)

Otodr
05-01-2018, 12:32
Şuradaki yorumları okuyunca bazılarının ümidine hayran kalmamak elde değil.

RS'i 1.6 tdi ile golf ile tokatlayacağını düşüneni mi ararsınız 150 hp tsi golf ile tokatlayacağını düşüneni mi ararsınız. Hepsi bu konuda buluşmuş maşallah.

https://www.youtube.com/watch?v=NrmjCjWRXEk

RS'i geçeceğini iddia ettiğiniz araçların testlerini bir inceleyin ondan sonra gelin teknik konuları konuşalım.

Grimlord
05-01-2018, 12:35
Hocam sizi bulmuşken soralım, top speed 270 rahatlıkla yapar diyorlar, siz hiç denediniz mi?

MK8800
05-01-2018, 12:45

RS'i 1.6 tdi ile golf ile tokatlayacağını düşüneni mi ararsınız 150 hp tsi golf ile tokatlayacağını düşüneni mi ararsınız. Hepsi bu konuda buluşmuş maşallah.

RS'i geçeceğini iddia ettiğiniz araçların testlerini bir inceleyin ondan sonra gelin teknik konuları konuşalım.

Honda fabrikasını 7 kere dönünce hacı oluyormuşuz başkanım doğru mu?

onurc
05-01-2018, 12:49

200 de tıkanmanın tekniğini açıklar mısınız o halde?

Otodr
05-01-2018, 12:59
Hocam sizi bulmuşken soralım, top speed 270 rahatlıkla yapar diyorlar, siz hiç denediniz mi?

Denemedim ancak konudaki o bahsettiğiniz mevzuyu okudum. Evet kadranda 207 km gözüküp araç hız kesicisine girdiğinde devir saati oldukça düşük durumda ve motor henüz en yüksek gücünü üretmiyor ancak 240-250 km üzeri hızda inanılmaz bir rüzgar direnci oluşacağı için 270 bana mantıklı gelmedi. Motorun gücü kadar sanzıman oranları da bir aracın çıkabileceği maksimum hızı değiştirir. Bu nedenle hız sınırlayıcıyı kaldırıp düşük rüzgarlı bir havada test etmeden yapabileceği en yüksek hız kestirilemez.
onurc 200'de tıkanma derken? 200 üstüne çıkamıyor mu demek istiyorsunuz?

Mr.Bilal
05-01-2018, 13:12
troll detected

Emrecan-R
05-01-2018, 13:23
1.4 tsi dsg 150 hp RS i geçebilirmi bence denk giderler

YAS
05-01-2018, 13:55
1.4 tsi dsg 150 hp RS i geçebilirmi bence denk giderler

Tsi hazır,rs varsa deneyelim bittiği yere kadar

CNR
05-01-2018, 14:56

160 zır stock roccom ile delgeç olabilirim efendim istanbuldaysanız??

DOHC
05-01-2018, 14:56
kanka.net sidikli şinasi havalı troll dedected.............

cnzdmr
05-01-2018, 15:08
hemen neden troll mroll diyorsunuz, belki haberi yok olan konuşmalardan geyiklerden ?

Bende yeni üye olsam rs im olsa aynı şeyleri söylerdim heralde. Denememiş olabilir aracını tsi ile.

bende de 160lık rocco var rs le ne olur acaba ? :)

CNR
05-01-2018, 15:14
hemen neden troll mroll diyorsunuz, belki haberi yok olan konuşmalardan geyiklerden ?

Bende yeni üye olsam rs im olsa aynı şeyleri söylerdim heralde. Denememiş olabilir aracını tsi ile.

3 tane rs ile denedim 2-50 den basınca 4 boy falan geçiyorum

cnzdmr
05-01-2018, 15:30
3 tane rs ile denedim 2-50 den basınca 4 boy falan geçiyorum

dsg tarzı bi çift kavrama olsa rs de demek ki başa baş olacak. Bu aracın tek sorunu sanzımanı bence...

Otodr
05-01-2018, 16:13

Belli bir olgunluğa ulaşamamış cor çocuk ile muhattap olmuyorum. Saygısızlık yapanlar ile yöneticiler ilgilensin.

Araçların ivmelenmesinde max tork, tork bandı, maks güç, max devir, şanzıman dişli oranları, aracın ağırlığı ve rüzgar sürtünme katsayısı gibi birçok etken vardır. 160 lık rocco 150 tsi gibi ifadeler karşılaştırma yaparken hiçbir anlam ifade etmez.

Tam olarak hangi araçla hangi aracı karşılaştırıyorsunuz? Şanzıman tiplerine kadar yazmazsanız sağlıklı bir karşılaştırma elde edilemez.

DSG şanzımanlı vw schirocco ile CVT şanzımanlı RS'i kıyaslıyorsanız şöyle bir sonuç ile karşılaşabilirsiniz.

403 Forbidden (http://www.zeperfs.com/en/duel3087-6717.htm)

Düz vitesli vw schirocco ile CVT şanzımanlı RS'i kıyaslıyorsanız şöyle bir sonuç ile karşılaşabilirsiniz.

403 Forbidden (http://www.zeperfs.com/en/duel2417-6717.htm)

Bu iki farklı karşılaştırmayı yorumlayabilir misiniz?

onurc
05-01-2018, 16:18
Ne hondaymıs arkadas,gram laf soyletmıyosunuz.

Bu ne marka fanatıklıgı ?

Ekledıgınız vıdeoyu sız mı cektınız tam emın olamadım ama neden 160 ta kesıyorsunuz o zaman ? Top speed'e laf soyletmıyorsunuz gıbı hıssettım ama vıdeo neden yol varken bıtıyor ? (:

Bır arkadas denemıs gecmıs.Teknık verılere gore mı gazlayacak bu arabalar ?

2 de oturmus 4 boy da paşa paşa geçmiş.

Ben marka fanatıgı degılım vag cıyım ama honda da severım,sizin gibi değil yani.Abartmayın bu kadar

onurc
05-01-2018, 16:22
Belli bir olgunluğa ulaşamamış cor çocuk ile muhattap olmuyorum. Saygısızlık yapanlar ile yöneticiler ilgilensin.

Araçların ivmelenmesinde max tork, tork bandı, maks güç, max devir, şanzıman dişli oranları, aracın ağırlığı ve rüzgar sürtünme katsayısı gibi birçok etken vardır. 160 lık rocco 150 tsi gibi ifadeler karşılaştırma yaparken hiçbir anlam ifade etmez.

Tam olarak hangi araçla hangi aracı karşılaştırıyorsunuz? Şanzıman tiplerine kadar yazmazsanız sağlıklı bir karşılaştırma elde edilemez.

DSG şanzımanlı vw schirocco ile CVT şanzımanlı RS'i kıyaslıyorsanız şöyle bir sonuç ile karşılaşabilirsiniz.

Düz vitesli vw schirocco ile CVT şanzımanlı RS'i kıyaslıyorsanız şöyle bir sonuç ile karşılaşabilirsiniz.

Ayrıca,

Schirocco ? Bence bu fatal error.

Scirocco dogurusudur.

Otodr
05-01-2018, 16:28
Ayrıca,

Scirocco dogurusudur.

O mesajda zaten dikkat çekici olan yer "h" harfinin fazladan yazılmış olmasıydı.
Teşekkür ederim sayenizde bir anda aydınlandım.

onurc
05-01-2018, 16:32
O mesajda zaten dikkat çekici olan yer "h" harfinin fazladan yazılmış olmasıydı.
Teşekkür ederim sayenizde bir anda aydınlandım.

Anlamı nedır h harfının orada ?

onur_si
05-01-2018, 16:52
150 LİK tsi veya 160 lık rocco ile dostça deneyebilirim 80-200 arası (207 i geçemiyorum honda kızıyor:) )

aracım rs henüz 3 bin km de maksat muhabbet olsun :)
özelden bana ulaşabilirsiniz

i-vtec07
05-01-2018, 17:11
Doğal olarak 1.6 125 lik hondadan geçinçe uçup kaçıyo sanıyolar şu rs si. Bilinçli hondacılar işe şanzımanın ne b.k olduğunu kabul ediyo . Ayrıca 150 lik fr 220-230 lara çıkabilen bi araç bizzat denedik . Geçer benden demesi çıkın deneyin . Konuşmakla olmaz

AhmetKadir
05-01-2018, 17:11
Ayrıca,

Scirocco dogurusudur.

Dogurusudur ne demek madem 1 harfe takilicaz?

fthdrn
05-01-2018, 17:47
Neden sürekli aynı semtin haracını yemek isteyen iki farklı mafya üyeleri gibi çatışıyorsunuz forumda ? Çoğu konuda birileri birileri ile kavga ediyor. Nedir bu gerginliğin sebebi ?

MK8800
05-01-2018, 18:04
Neden sürekli aynı semtin haracını yemek isteyen iki farklı mafya üyeleri gibi çatışıyorsunuz forumda ? Çoğu konuda birileri birileri ile kavga ediyor. Nedir bu gerginliğin sebebi ?

Yönetim ohal başlatırsa herkesin aklı başına gelecek :D

onur_si
05-01-2018, 18:31
Doğal olarak 1.6 125 lik hondadan geçinçe uçup kaçıyo sanıyolar şu rs si. Bilinçli hondacılar işe şanzımanın ne b.k olduğunu kabul ediyo . Ayrıca 150 lik fr 220-230 lara çıkabilen bi araç bizzat denedik . Geçer benden demesi çıkın deneyin . Konuşmakla olmaz
ben 150 lik astra k dan rs e geçtim. ondan önceki aracım ise 2.4 accorddu.
şunu net söyleyebilirim ki 2.4 accord ne kadar gidiyorsa rs de 200 e kadar aynı performansı veriyor, hatta ara hızlanmaları accorddan iyi accord varken yazılımlı leon ile denemiştim ( 180 hp olduğunu belirtmişti sahibi)
80 de basınca accord öne çıkıyor sonra leon geliyor 2 boy arayı açıyor 180 e doğru accord yetişiyor 200 de yarım boy accord geçiyor.
benim çok iddiam yok evli çocuklu ve içinde arada gazlama ihtiyacını giderecek bir araç olarak rs bana çok uyuyor ama 150, 160 lık stock tsi ler ile de denemek isteyen varsa bana pm atabilir. geçilsemde arabayı yakacak halimiz yok
honda bizim canımız ciğerimiz koşulsuz sevdik onu :)

i-vtec07
05-01-2018, 19:01
ben 150 lik astra k dan rs e geçtim. ondan önceki aracım ise 2.4 accorddu.
şunu net söyleyebilirim ki 2.4 accord ne kadar gidiyorsa rs de 200 e kadar aynı performansı veriyor, hatta ara hızlanmaları accorddan iyi accord varken yazılımlı leon ile denemiştim ( 180 hp olduğunu belirtmişti sahibi)
80 de basınca accord öne çıkıyor sonra leon geliyor 2 boy arayı açıyor 180 e doğru accord yetişiyor 200 de yarım boy accord geçiyor.
benim çok iddiam yok evli çocuklu ve içinde arada gazlama ihtiyacını giderecek bir araç olarak rs bana çok uyuyor ama 150, 160 lık stock tsi ler ile de denemek isteyen varsa bana pm atabilir. geçilsemde arabayı yakacak halimiz yok
honda bizim canımız ciğerimiz koşulsuz sevdik onu :)

Ben sana yazmamıstım aslinda abi senin yorumun altına yazınca öyle anlaşıldı galiba, aydınlı üyeye söyledim, açıkçası yorum yazanlara çoluk çocuk gibi benzetmeler kullanınca hoşuma gitmedi.

Sizin gibi düşünenlerle tabiki deneme yapılır :)

DOHC
05-01-2018, 19:55

Sen kim oluyorsun da daha kendini tanıtmadan atar yapmaya başlıyorsun ilk mesajla? Türkiye'de satılan RS gayet cacık bir otomobil olup, düz vites gelmedikçe (ki düz vitesinde performans değerleri otomatikten pek farklı değil) bir cacık olmaz.
C sütunun senin daha çökmemiş anlaşılan.
Seni öncelikle şu linke alalım:

http://www.techturkey.com/forum/-yelerimiz/

Otodr
05-01-2018, 19:59

Yazdıklarına bakınca araçlar ve şanzımanlar konusunda çok bilgili birine benziyorsun. Sayfanın başında iki karşılaştırma linki verdim. Cvt şanzımana sahip 1.5 Civic ile 160 hp Scirocco aracın düz vitesli Dsg şanzımanlı karşılaştırmalarını analiz edip CVT'yi yorumladığın gibi teknik açıdan DSG'yi yorumlar mısın?

Mr.Bilal
05-01-2018, 20:37
Bu konu kilitlenir demedi demeyin.

YAS
05-01-2018, 20:48
Bu konu kilitlenir demedi demeyin.

Abi daha dur üç korna yapmadık nereye :)

i-vtec07
05-01-2018, 20:55
Yazdıklarına bakınca araçlar ve şanzımanlar konusunda çok bilgili birine benziyorsun. Sayfanın başında iki karşılaştırma linki verdim. Cvt şanzımana sahip 1.5 Civic ile 160 hp Scirocco aracın düz vitesli Dsg şanzımanlı karşılaştırmalarını analiz edip CVT'yi yorumladığın gibi teknik açıdan DSG'yi yorumlar mısın?

Malesef dsg li araç hiç kullanmadım bilgim yok. Zaten benim ehliyetimde yok . 2011 de foruma üye olurken, kokulu silgi hediye ediyorlardı o yüzden üye oldum . İyi akşamlar

DOHC
05-01-2018, 21:31
Abi daha dur üç korna yapmadık nereye :)

Ölü taklidi yapalım bence......

Mehmetmert
05-01-2018, 22:36
Yokmu yahu Adana - Mersinde bir RS , Deneyelim benim 1.6 TDI Golf 7 ile :D

ahmetakbayir
05-01-2018, 23:44
Hb ler 2018 de manuel + sunroofla geliyor o zaman ortalık karışır gibi

Redfish16V
05-01-2018, 23:48
Hb ler 2018 de manuel + sunroofla geliyor o zaman ortalık karışır gibi
manuel şu an gelmiyor,dizel/otomatik kombini gelecek.çok baskı yapıldı manuel için ama kesin net olarak gelmeyecek dediler.. Belki yaza tekrar bi gelme durumu olur,çünkü talep oldukça fazla.Şu an bayide rs'te yok bakalım dedik satılmış hepsi :)

AşkınS.
05-01-2018, 23:58
Şayet hb sunrooflu ve manuel gelirse ve göçüksüz olacaksa alırım kesin net.
2 gündür bakıyorum zaten

Mr.Bilal
06-01-2018, 00:11

Ne dediğinin farkındamısın sen. Kaç boy geçilirsin üzülme durduk yere :)

EOZDAG
06-01-2018, 01:26

Yanlış hatırlamıyorsam sizinki 90 + çıtır yazılımdı. :D

SK10
06-01-2018, 12:20
HB fümeler çok güzel duruyo c segment alsam ya megane gtline alırım yada civic 1.5t sport

Seven7
06-01-2018, 12:34
Bir araba için insanların bu kadar ölümüne savunmalarını da, bu kadar yere gömmelerini de anlamıyorum.

Civic 1.5 RS, normal şartlarda standart olarak C segmenti bir aile arabası. Bizim ülkemizde hala daha atmosferik 1.6 motorları satışa sunduğu ve deli gibi alındığı için 1.5 RS'i Hothatch bir araç yapmaz. O yüzden bu arabalardan bu kadar beklentiye girmek asıl yanlış olan. Fk8 Typer şunu geçiyor bunu geçemiyor şöyle yavaş böyle yavaş diye tartışılır, kabul edilir. Ama 1.5 RS'i bu şekilde kefeye koymak bir kere baştan yanlış. Aracın şanzımanı çift kavrama olsa eğer çok daha iyi olurdu ama standart bir kullanıcı için gayet makul düzeyde. Adamlar bu şanzımanı fk8'e koysa otomatik Typer olarak piyasaya çıkarsa eleştiriler son derece yerinde ama bu araba standart aile aracı. Bu arabanın muadili Megane, Focus, Corolla, Astra, Jetta. Bunlardan bu performans beklenmiyorken 1.5 RS'e bu kadar eleştirmek de ve savunmak da doğru değil.

Ne kadar doğru bir benzetme olur bilmiyorum ama, Honda kullanıcıları genel olarak zaten arabalarına duygusal olarak bir bağ kuruyorlar. Kim sevdiği bir kadına onun kafası yamuk alma onu, onun şurasında ben var bu alınmaz diye yorum yaptırır? Onun için en güzeli de o, en hızlısı da o. :)

YAS
06-01-2018, 13:25
HB fümeler çok güzel duruyo c segment alsam ya megane gtline alırım yada civic 1.5t sport

kasa olarak sadece duruşu güzel zaten,detaya girdiğin an baştan aşağı hata akmaya başlıyor..

Talih.b16
06-01-2018, 14:05
Bu rs in rakibi kim şimdi?
Halefi selefi kim?

Bu muhtemelen 1.8 ı Shift in yerine çıktı, oda kötü bi kombinasyondu buda öyle heralde.

Ama rakipleri leon 14 tsi falansa üzücü bi durum olmuş.
Çünkü alınma amacı ne olucak?
a dan b ye gitmek içinmi, yoksa hızlı olmakmı?

onur_si
06-01-2018, 14:41
civic rs cvt vs golf 1.4 act 150 hp - YouTube (https://youtu.be/G12G26jKjbs)

civic rs vs polo gti 180 hp rolling 80-185 - YouTube (https://youtu.be/VCtkzhvBOSI)

rs nin 150 lik leon veya golfe gecilcegine inanmiyorum bence stock polo gti in 1 boy gerisinde kalir ama kopmaz

onur_si
06-01-2018, 14:46
tekrar yaziyorum varsa
2.4 accord
150 lik leon golf vs
160 lik rocco
180 lik polo ( stock)
ozelden ulassinlar dostane deneme yaparim gecilirsemde tebrik ederim saygilar

CNR
06-01-2018, 19:46
tekrar yaziyorum varsa
2.4 accord
150 lik leon golf vs
160 lik rocco
180 lik polo ( stock)
ozelden ulassinlar dostane deneme yaparim gecilirsemde tebrik ederim saygilar

Özel mesaj gönderiyorum şubat 12 de arabamı getiriyorum tekrar istanbul’a dener video çekeriz, burayada atarız

CNR
06-01-2018, 19:51
civic rs cvt vs golf 1.4 act 150 hp - YouTube (https://youtu.be/G12G26jKjbs)

civic rs vs polo gti 180 hp rolling 80-185 - YouTube (https://youtu.be/VCtkzhvBOSI)

rs nin 150 lik leon veya golfe gecilcegine inanmiyorum bence stock polo gti in 1 boy gerisinde kalir ama kopmaz

Polo gti’ın 1 boy gerisinde kalmasının mümkünatı yok, sağlıklı bi gti çok geçer rs’i
Ben kemiksiz 3-4 boy ayırıyorum konyadaki rsleri

150lik golf’un geçebileceğine inanmıyorum ama bende pek civic rs’i

150lik astra k manuel 2cr yazılımlı 5 boy geçiyorum mesela
Yada 150lik rocco yazılımlı 2 boy geçiyorum

Bu denklemde stock golf’e stock rs’in (golf’ün pek şansı yok)

onur_si
06-01-2018, 20:56
subat ayinda haberleslim dostum maksat muhabbet olur
iyi aksamlar

Burak İ
19-01-2018, 10:33
Herkese merhabalar :)

Seneler oldu mesaj atmıyorum genelde okuyorum. Sektörün içerisinden birisi olarak yorum yazacağım. Araç kıyaslamaları kesinlikle kimin neye göre ihtiyacı olduğuna göre yapılmalıdır. Yani araçtan ne almak istediğiniz tamamen sizin özelinizdedir. Kimisi cam tavansız araca çöp derken kimisi olmazsa olmazım bu değil yürüyen aksam bana süspansiyon sönümleme sesidir der. Bu örnekleri çoğaltabiliriz. Mercedes Benz satış danışmanıyım. CLA almaya gelene C , C almaya gelene CLA , E almaya gelene C C almaya gelene E yada A almaya gelene B , dizel almaya gelene benzinli vsvsvsvs araç satabiliyoruz. İnsanlar malesef bilgi kirliliğinin etkisinde kalıyorlar. Arabanın üzeri siyah mı ? ( cam tavandan bahsediliyor ) aga kimse de demiyor ki araç rüzgarlı yolda esp ile kendisini dengeleyebiliyor , 9 hava yastığı var vsvsvsv gibi. Bizim showroomlarda jant olsun , cam tavan olsun , siyah cam olsun kafi... Avrupa Mercedes showroomları geziyorum E kasada sunroof yok ama adamlar akıllı far ve sertliği seçilebilen süspansiyon ile araçlarını oluşturmuşlar. Her şeyin hız, hızlanma , son hız olduğu dünyasından uzaklaşmamız lazım. Evet bir Mercedes çalışanı olarak Seat marka araca biniyorum DSG , güzel hızlı çalışıyor ama her kasiste şıkır şıkır sallanma sesi malesef giderilemiyor bu böyle deniyor dur kalklar da manuele alacaksınız ki zorlanmasın.... Seat marka aracımda tirim sesleri kasislerden geçerken garç gurç bunları çoğaltabilirim . Ama motor şanzıman kombinasyonu beni tatmin ediyordu güzel tasarım ile birlikte oradan mutlu oluyordum. Şu an 1 hafta önce civic hatcback 1.5 aracımı teslim aldım. Leon ve golf ile arasında gidip geldim. Doğru tercih yaptığımı gördüm. Bagaj hacmi , kullanılan malzeme ( asla kötü diyemeyiz sert kısımlar ise sert plastik algısında değil ) iç ve dış mekan tasarımı , standartta sunulan yüksek donanım ve buna ilave inanılmaz uygun rakam. Öncelikle arkada bağımsız süspansiyon konforu ve yol tutuşu inanılmaz etkiliyor bu rakiplerinde yok. İç mekan hacmi rakiplerinde yok. Yol tutuş youtube de geyik testine bakabilirsiniz A200 amg kukaları daha düşük hızda deviririken civic daha yüksek hızda geçebiliyor. Şanzıman inanılmaz konforlu benim için çok önemliydi geçiş meçiş hissetmiyorsunuz. Ben her gün 30km gidiş 30km dönüş dur kalk gidiyorum bu benim için önemli. DSG dur kalkı sevmiyor. Ayrıca spor kullanımda yada pedallı kullanımda ki tepkilerivde son derece başarılı. Çift kavrama hızından geri ama aman aman da değil. Yakıt olarak araçtan memnunum görsel değerleri de paylaşacağım. Performans olarak 1411 kg bir araçta yeterli bu arada araç yakıt seçiyor 95 oktan ve üzeri tavsiye ediliyor. Ara hızlanmalar kalkış tatminkar. Limitör iptali ile yeterli olacaktır. En son eklemek istediğim unutmayalım ki bu bir aile aracı bu kadar olumsuz eleştiriyi hak etmiyor. Hondata yazılım ile yurtdışı videolarında 238/240 km hız CVT versiyon var. Bu da 1.5 1411 kg için yeterli ama başkası için yeterli olmayabilir sonuç olarak 110.000 TL lik bir araçtan bahsediyoruz. Bu paraya bu fazla benim algıma göre. Alacağınız ürünleri bütçeniz dahilin de yapabilirseniz 1/2 gün kasa tipi olarak kiralayıp araçla vakit geçirin size yol sesi süspansiyon sesi motor şanzıman uyumu hakkında alıcı için faydalı olacaktır.

Burak İ
19-01-2018, 10:35
Herkesten özür dilerim,

Neden bu formatta mesaj gözüktü anlayamadım.

Düzeltip tekrar yazacağım. :)

free-hifi
19-01-2018, 10:43
RS yazılım konusu ama RS e lpg takan var mı aramızda ?

individual
03-02-2018, 12:31
YouTube (https://youtu.be/3h_IaadlHvQ)

Grimlord
03-02-2018, 12:39
YouTube (https://youtu.be/3h_IaadlHvQ)

Videodaki rs değil ama 1.0 turbo 130 hp :)

STP
03-02-2018, 15:11
RS lere yazılım basladı :)

16EC813
03-02-2018, 15:12
RS lere yazılım basladı :)

ne veriyomuş yazılımla ?

Mr.Bilal
03-02-2018, 15:37
ne veriyomuş yazılımla ?

Stage1 210 hp
Stage2 230 hp

STP
03-02-2018, 19:02
ne veriyomuş yazılımla ?

Civis RS 1.5 Turbo +20 Hp güç +40 Nm tork + hız limitör kaldırma reyizzzzz

mikelazi
05-02-2018, 13:41

geçen bir videoda gördüm dp ile 225-230hp deniyordu.aslı varmı???

stock düzgün bir dynoda 180+ çıkmışlıgı varmıdır RS in.

STP
05-02-2018, 14:10
geçen bir videoda gördüm dp ile 225-230hp deniyordu.aslı varmı???

stock düzgün bir dynoda 180+ çıkmışlıgı varmıdır RS in.

bızım verılerımız yazdıgım sekılde kardesım. bır dp ıle oyle bır guc gelmesı ımkansız

mikelazi
05-02-2018, 14:29
bızım verılerımız yazdıgım sekılde kardesım. bır dp ıle oyle bır guc gelmesı ımkansız

zaten çok uçtuklarını düşündüğüm için bilene sorayım dedim.

eyvallah

16EC813
06-02-2018, 08:23

kaldırma işi eyiyimişş :D sevdim

BARR
24-09-2019, 11:50
Şaka herhalde. 125hp egzos izler, 250km kullandığım için çok net kıyaslayabiliyorum.

Aynen RS dediğin araba 270'e oturuyor TSI nere RS nere.

BARR
24-09-2019, 16:39
Ben de size katılıyorum zaten, Ares ile TSI kıyaslanacak makineler değiller. Biri özel spor araç bir kere Racing Sport.

Octavia RS
24-09-2019, 21:14
Bir ara ne makarası dönmüstü bu civic rs in be :D

125lik 1.4 tsi jetta ile 70-80 e kadar civic kafa önde gidiyor sonra bayaa açıyor denendi :) Civic kısada kötü uzunda fena yürümüyor ağırlığı tabi büyük etken maalesef..

Ama iyi tuttu sanırım epey görüyorum

YAS
24-09-2019, 21:28
Bir ara ne makarası dönmüstü bu civic rs in be :D

125lik 1.4 tsi jetta ile 70-80 e kadar civic kafa önde gidiyor sonra bayaa açıyor denendi :) Civic kısada kötü uzunda fena yürümüyor ağırlığı tabi büyük etken maalesef..

Ama iyi tuttu sanırım epey görüyorum

Octavia ile denesenize ya sonuçta ikisi de rs ;)

gcapraz
25-09-2019, 08:56
Ben de size katılıyorum zaten, Ares ile TSI kıyaslanacak makineler değiller. Biri özel spor araç bir kere Racing Sport.

Racing Sport degilde Road Sailing olabilir mi?

Hondalardaki RS acilimi Road Sailing tir.

BARR
25-09-2019, 09:12
Olabilir, yelken gibi süzülüyor.

onursumer
25-09-2019, 20:51
ben 2 tane civic rs ile denedim aracıma cooler takmadan once

dp eksoz filitre yazılım olarak düşünün 1 bar 200hp kısık bir halde 1400kg falan ağırlığım

ilk denediğim araç dp yazılım idi hangi moda alırsa alsın gaza oturduğumuz anda 10 boy one geçiyordum nezaman 250-260 sabit gitmeye başlıyordum arkamdan gelip geçiyordu benim top speed o zaten

diğer denediğim ise cooler vs rs e yapılcak herşey vardı

gaza oturduğumuzda yanında bikaç sn duruyordum sonra uzayıp gidiyordu tahmini 235hp falan demişlerdi bilmiyorum artık

ozetle rs güzel yuruyor fakat duz vitesi gider cvt çok kırpıyor

drago
25-09-2019, 23:14
Sailing modunda bile Türkiye'de tokatlayamadığı bir tane satılan C segmenti araba yok, hatta 1.6'ya kadar D'leri bile yiyor ama sailing.
125 gider diyenler iyi iddia karşılığı denerim. Beleş benzinim olur. Ya da susarlar?

Stok olarak kiyasliyorsaniz temiz bir 1.6 ecoboost ile denemenizi tavsiye ederim

BARR
26-09-2019, 06:58
Arabadan anlamayan biri bunu diyebilir tabi.

Bi karar verin yelkenden mi anlıyacağız yoksa otomobillerden mi ona göre. Bir sailing bir gazlama diyorsunuz. Bir gazlarım bir süzülürüm diyorsunuz.

Zaten okunuşu ARES olamn bir araç için bence mitolojiden anlamak gerekiyor herşeyden önce.

Saygılarlar,

RIDVAN

BARR
26-09-2019, 07:35
.:::KING:::. (bol noktalı yaptım)

onur_si
26-09-2019, 09:27
ya arkadaslar ne rs mis be arabam 40 bine geldi bu konu acildiginda daha almamistim ��
biz kendi kulvarimizda memnunuz siz niye sikinti yapiyorsunuz sizi gidi anti rs ciler ��
bu arada izmir donusu vti ile denk geldik 120 ye kadar basabas sonra rs 2 boy geciyor vti in specler sofor arti yolcu arkada bas baba diyen bir cocuk. benim rs sofor esim ve arkada benim cocuk esit yani ��

malkoc
26-09-2019, 09:42
1.5 hatchback modelini iki kez kullandım sürerken sanki tsi lar kadar gitmiyormuş hissi veriyo ama aslında güzel yürüyor. 140-150 hp bandındaki tsi ların pek şansı olduğunu düşünmüyorum. İzlediğim videolarda da denk bir çok arabayı üzüyor 1.5 civic. Yok ben illa da 140-150 hp tsi la veya denk bir makineyle geçerim diyen varsa da çıksın denesin burada da videoyu paylaşsın çünkü iyice ergen tartışmasına döndü bu mevzu. Çok zor olmasa gerek bi gece çıkıp deneme yapmak

MURAT_HLX
26-09-2019, 12:45
Ares alasım geldi :D

YAS
26-09-2019, 16:32
Manuel rs lere yeni vti modellenmesi veriliyorsa,208(106) gti dan çekiceği var o zaman ;)