PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bmw E92 Disk&Balata Sorunsalı

cka36
11-10-2017, 09:52
Merhaba arkadaşlar,

2 yıldır kullanmakta olduğum e92 320cd 2010 model aracımın balataları bitmek üzere. Aracı ilk aldığımda benden önceki sahibi diskleri tornalattığı için frende titreme vardı, bende aldığım gibi oem balata ve disk ile hepsini değiştirmiştim. 2 yılın sonunda artık balatalarım uyarıya geçti, ilk değiştirdiğim zaman ki vatandaş bmw lerde disklerin tornalandığında böyle sorunlar oluştuğunu söylemişti açıkçası ben biraz bunu para tuzağı gibi düşünmüştüm çünkü oem balata ve disklerle az bi para tutmamıştı. Şimdi de balataların değişmesi gerekecek uyarıyı verdi ve bisüredirde ince ses yapmaya başladılar gözlemlediğim kadarıyla kısa bir süre daha idare ederler ama değişmesi gerekecek, yine komple disk balata mı değiştirmem gerekecek yoksa sadece balatayla çözülecekmi bilmiyorum konu hakkında bilgisi olan varsa paylaşırsa çok sevinirim şimdiden teşekkürler.

Mehmetmert
11-10-2017, 10:08
Frende titreme yoksa sadece balata degisimi ile hallolur, sadece rodaj suresi biraz tutmaz fren :)

İsik yanarken cok surmeyin bir an once degistirin bence, gene oem balata devam :)

cka36
11-10-2017, 10:09
Herhangi bi titreme yok frende şuan ama geçen haftada sciroccomun balatalarını değiştirirken tornaya gitti disklerim bı sıkıntı yaşamadan biniyorum ama bmw de torna olmuyor olayı kafama takıldı o zaman söylediği ustanın ne kadar doğru bilmiyorum

Ssamet
11-10-2017, 11:12
Yüzeyi bozulan disk tornalandıktan sonra ısınınca tekrar eski halini alabiliyor. Yani yine titreme yapabiliyor. Diski değişince ne kadar yol yaptınız. Titreme vs yoksa zaten değişime gerek yoktur.

cka36
12-10-2017, 10:09
Yüzeyi bozulan disk tornalandıktan sonra ısınınca tekrar eski halini alabiliyor. Yani yine titreme yapabiliyor. Diski değişince ne kadar yol yaptınız. Titreme vs yoksa zaten değişime gerek yoktur.

40bin km oldu

Ssamet
12-10-2017, 22:06
40bin km oldu

Tabiki kullanıma bağlı ama bilinçi bir elde 40 bin kmde disk bitmez :)

Drive Fast
13-10-2017, 00:34
Titreme vs haricinde disklerin kalinligi ölçülüp ona göre degisiyor diye biliyorum

McKrop
13-10-2017, 01:32
Tornalanan malzeme incelir, incelen malzeme çabuk ısınır, ısınan malzeme şekil değiltirir, şekil değişirse titrer. Denklem bu

tolga_55
16-10-2017, 14:42
balata değşiminde diskin yüzeyinin pasosu alınsa yeterli olur şayet titreme filan yoksa. Titreme varsa disk değişmeli tornanın götüreceği 15 bin km . Çöp olan balatanız da cabası