Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : rover 220 turbo hakkında

likedead
22-12-2008, 09:34
kuzenimde rover 220 turbo var .. araç kasa olarak çok temiz ..motorda fena değil fakat parçalarını bulabilirmiyiz ..ve araç hakkında bildiklerinizi yazarsanız sevinirim..

egeturbo
22-12-2008, 11:03
İlk önce sunları söyliim sana
Ara. sahibinde çelik gibi sinirler ve sanayide iştan cokc ok iyi anlayan bi tamirci bulmasını tavsiye ediyorum.
Parçalarının bi kısmı hondalar ile aynı.Gümrüklerde komple sıfır motorlarını bulma şansın var.Fakat biraz sorunlu bir araç.Araç sahiplerinden duyduklarım

JumboAli
23-12-2008, 03:00
Bu aracın sahıbının ısmı berkan mı?

likedead
23-12-2008, 08:00
hayır........

killererkan
23-12-2008, 09:07
ilk çıkıtığında 200sxlerle cok karşılaştırılan bir araçtı, ancak zaman içinde ,özellikle elektrik ve elektroniğinde cok sıkıntılar yaşadı..
zamanında 260 a çıkmanın en ucuz yolu deniliyordu..
enjektör-turbo-radyatör-cooler gibi ekipmanlar zaten farklı markalaralınablir ama motor parcalarını orjinal alırsınız ki parca bulmak zor, eBay li günler başladı sizin içinde sanırım-hayırlı olsun

BTU
24-12-2008, 17:26
Maslak sanayide Erhan usta var. Iskender egzostun hemen yanında, 220T için ihtiyacınız olan her şeyi bulabilir, yaptırabilir ve uygun fiyatlara getirtebilirsiniz diye düşünüyorum. Bostancıda kartalda falan bi hararet müşürü bile bulamadık, oraya gittiğimizde hortumlara kadar her eksiğimizi giderip döndük. İşi bildikten sonra parça sıkıntısı çekmezsiniz. Durduk yere de bozulan bi araba değil. Ayrıca gidişi o paralara mal edilecek diğer hiç bir araba gibi değil. Bu arabaya bindikten sonra, vti, typer, s2000, gti v.b. arabaları unutuyorsunuz :)

mody
24-12-2008, 17:30
Bu arabaya bindikten sonra, vti, typer, s2000, gti v.b. arabaları unutuyorsunuz :)
talihsiz bi cumle oldu bu :heyoo:

BTU
24-12-2008, 17:34
illa honda severliğinizi göstericeksiniz dimi :)
Ben kendi adıma konuşuyorum, bu bahsettiğim arabaların hepsinden iyi gidiyor. Belki konfor ve yakıt olarak iyi değil ama yürürünü biliyoruz ve konuşulanların %95 i de araçların gidişiyle ilgili değil mi ?

mody
24-12-2008, 17:38
illa honda severliğinizi göstericeksiniz dimi :)
Ben kendi adıma konuşuyorum, bu bahsettiğim arabaların hepsinden iyi gidiyor. Belki konfor ve yakıt olarak iyi değil ama yürürünü biliyoruz ve konuşulanların %95 i de araçların gidişiyle ilgili değil mi ?
once isterseniz kendinizi tanitin sizi taniyalim, sora hepberaber tartisir, gerekirse deneriz hangi araba digerini unutturuyor :heyoo:

yiit
24-12-2008, 17:39
yakın bi arkadaşımda vardı çok güzel yürüyodu aks kırmıştık 2-3 kere dikiş tutmamıştı parçasınıda bulamamıştık. sonuç olarak güzel yürüyolar :)

Gunesinoglu
24-12-2008, 18:02
merhaba arkadaşlar... Bende bi ara uzun uzadıya düşündüm hatta ilanlardan zeytinburnunda oturan bi 220 T ye kafayı iyi takmıştım fiyat olarak da çook cazip bi fiyattı.. Ama eksisi artısı nedir bilmediğimiz için yanaşamamıştık.

_cAgdAsH_
24-12-2008, 18:03
üretimi sonlanmış her marka model araç gibi hırpalanmışı yorulmuşu sıkıntılı olacaktır.Anormal durumlar dısında 6-7 ayda bir debriyaj değiştirirsiniz,parça konusunda da bu araca sahipseniz muhakkak rovercı kankalarınız olacaktır olmalıdır.Florya rov-ser çıkma sıfır her parçada sınırsız hizmet sunuyor ebay'a fln gerek kalmadan.

_cAgdAsH_
24-12-2008, 18:04
unutmadan tatminkar olmanız gerekiyor,zira fantezik motor modlarına pek müsait değil.

BTU
24-12-2008, 18:14
Kusura bakmayın, uzun zamandır başka arkadaşımın kullanıcısı ile takip ediyordum. Üyeliğim aktif olunca da alışkanlıktan böyle bir mesaj göndermek aklıma gelmedi. Adım Batu, 28 yaşımdayım. Istanbul Küçükyalıda oturuyorum, 95 model rover 220 turbo sahibiyim. Denemelerimize göre konuşuyorum, herhangi bir iddiada bulunmadım.

Gunesinoglu
31-12-2008, 06:48
Merhaba Batu... Aracın Kronik sorunları varmı?? Fazlaca problem çıkartıyormu sana...
Takip ediyorum fiyatları da bayağı cazip bu araçların..

M3CSL
31-12-2008, 11:50
batu hosgeldin,aracinda herhangi mod varmi' kac binde aracin genel durumu nasil deneme yapabildinmi bahsettigin araclarla, 220turbolari mrk etmisimdir her zmn..

stlegal
31-12-2008, 12:06
[QUOTE= Bu arabaya bindikten sonra, vti, typer, s2000, gti v.b. arabaları unutuyorsunuz :)[/QUOTE]

yavaş kardeş bizde bindikte hepsine roverdan bahsedioruz abartmayın :)

BTU
02-01-2009, 01:57
roverdan değil 220 turbodan bahsediyoruz :)
Valla açıkçası en büyük çıkarttığı sorun hararet, hararetten dolayı başıma sürekli iş geldi bu sıra. Hararet müşürü yandı, değiştirmedim görmeden gezdim, 7 kere hortum patlattı, en son müşürü taktım, dün fan motorunun biri bozuldu ve yine hararet yapmak üzereyken farkedip motoru değiştirdik. Yola çıktım yine hararet yaptı, bu sefer de su kapağı kaçırıyormuş onu değiştirdim şimdi bi sorun yok. Kronik bi sorununu da görmedim, bu hararet olayını saymazsak :) Aynısından bi arkadaşımda var onda hiç bi sıkıntı yok.

Benim arabamda yeni sandık motor var daha 11.000 KM'de, turbosu da 0.5 barda ama diğeri gibi gitmiyor. Sanırım motoru yapan usta becerememiş ve kompresyonu da çok iyi değil.

Sağlam yürüyen bi 220T'nin 2 bin devirden sonra km ibresinin devir saatinden hızlı yükseldiğini görebilirsiniz. Hem de 5. vitese kadar. ben 4. vites 240 ı gördüm

Bu paralara alınabilecek en hızlı araba diye düşünüyorum.

ermaneray
02-01-2009, 19:02
4 te 240 görüyosa olay bitmiştir :) kadran kaç bunlarda

Shadow_Dancer
02-01-2009, 19:49
Valla tabiri caizse it gibi giden bi araba ama durma problemi var, bi kaç kere saglıklı olanını kullandım tam bi spor araba... ama tüm diger roverlar gibi tutmadı Türkiye'de

TünayK
02-01-2009, 19:52
Maslak sanayide Erhan usta var. Iskender egzostun hemen yanında, 220T için ihtiyacınız olan her şeyi bulabilir, yaptırabilir ve uygun fiyatlara getirtebilirsiniz diye düşünüyorum. Bostancıda kartalda falan bi hararet müşürü bile bulamadık, oraya gittiğimizde hortumlara kadar her eksiğimizi giderip döndük. İşi bildikten sonra parça sıkıntısı çekmezsiniz. Durduk yere de bozulan bi araba değil. Ayrıca gidişi o paralara mal edilecek diğer hiç bir araba gibi değil. Bu arabaya bindikten sonra, vti, typer, s2000, gti v.b. arabaları unutuyorsunuz :)

yok artık daha neler ya benım gozumde dısı bısey benzemeyen motoru saglıklıysa bastıgında bırazcık gıden gereksız bı araba...

killererkan
02-01-2009, 20:06
Tünay abi sende aartıyosun ,atmosferik gti_vti gbi araçları geçiyo olması doğaldır,sonucta 2litre turolu makina ancak benim anlamadiigim btu arkadasimin aracinda sandik motor varsa nicin 0,5 asiyo_nicin i usta toplamis veya nicin kompresyonu kötü??
sandik motor demek servisten sifir alinan farika ayarlarindaki makina degilmi?

TünayK
03-01-2009, 00:52
Tünay abi sende aartıyosun ,atmosferik gti_vti gbi araçları geçiyo olması doğaldır,sonucta 2litre turolu makina ancak benim anlamadiigim btu arkadasimin aracinda sandik motor varsa nicin 0,5 asiyo_nicin i usta toplamis veya nicin kompresyonu kötü??
sandik motor demek servisten sifir alinan farika ayarlarindaki makina degilmi?

tabıkı gececek vtı ı fln zaten vtı fln yuruyen arablar deılkı ama araba demek sadece duz yolda 2 3 vıtes basıp gecmek demek deılkı...butun olarak dusundugunde bahsı gecen araba vtı dan bıle kotu bence...

BTU
03-01-2009, 14:37
evet her şeyiyle çok sağlıklı bi araba değil. Yol tutuşu ve frenleri kötü. Ancak "birazcık giden" tabirine katılmıyorum. Bu arabadan sonra gelecek arabalar 0/100 hızlanması 5 saniye olan arabalardır. Benim arabam 7 saniye civarında çıkıyor 100 KM hıza ama son hızında bi problem yok. Motoru servisten almamışlar ve sanayide bi peugeot ustası toplamış. Toplayan adamın bu arabalar hakkında hiç bi bilgisi olmadığını arabayı aldıktan sonra öğrendik ki, standart haline çevirmek için 1-2 lira masraf etmek gerekiyor o da bu krizde henüz mümkün olmadı :)

TünayK
03-01-2009, 14:41
evet her şeyiyle çok sağlıklı bi araba değil. Yol tutuşu ve frenleri kötü. Ancak "birazcık giden" tabirine katılmıyorum. Bu arabadan sonra gelecek arabalar 0/100 hızlanması 5 saniye olan arabalardır. Benim arabam 7 saniye civarında çıkıyor 100 KM hıza ama son hızında bi problem yok. Motoru servisten almamışlar ve sanayide bi peugeot ustası toplamış. Toplayan adamın bu arabalar hakkında hiç bi bilgisi olmadığını arabayı aldıktan sonra öğrendik ki, standart haline çevirmek için 1-2 lira masraf etmek gerekiyor o da bu krizde henüz mümkün olmadı :)

sence sandık motor ne demek?

BTU
03-01-2009, 14:59
Elbette ki fabrikası üretmiş bunu ama servis takmamış. Sandık olabilmesi için montajı servisin mi yapması gerekiyor ? Fabrikadan alınmış, karterden üst kapağa kadar her parçası sıfır, ingiltereden getirilmiş, gümrük belgeleri ve faturası olan bir motorum var. Ayrıca roverın komple motorunu Türkiye'de 1-2 firma getiriyor.

Neyi öğrenmek istiyorsun tünayK ?

TünayK
03-01-2009, 15:06
Elbette ki fabrikası üretmiş bunu ama servis takmamış. Sandık olabilmesi için montajı servisin mi yapması gerekiyor ? Fabrikadan alınmış, karterden üst kapağa kadar her parçası sıfır, ingiltereden getirilmiş, gümrük belgeleri ve faturası olan bir motorum var. Ayrıca roverın komple motorunu Türkiye'de 1-2 firma getiriyor.

Neyi öğrenmek istiyorsun tünayK ?

sanayıde toplanmıs dıyosun ya ona sandık motor denmez sandıkmotor yurtdısında yada burdakı bır servıseten herseyı takılı halde "sandık " ıcınde alınan ve sadece arabaya oturtulan motora denır...

BTU
03-01-2009, 15:10
Okey de motorun ne şekilde montaj yapıldığından haberim yok. Sandık halde geldiğine dair belgelerimiz var ben de buna dayalı yazıyorum. Ama geldiği gibi takılmış olsa kompresyonu düşük olmazdı diye düşünüyorum

TünayK
03-01-2009, 22:20
Okey de motorun ne şekilde montaj yapıldığından haberim yok. Sandık halde geldiğine dair belgelerimiz var ben de buna dayalı yazıyorum. Ama geldiği gibi takılmış olsa kompresyonu düşük olmazdı diye düşünüyorum

neyse bosver...kazasız belasız bınersın ısallah

GSI
03-01-2009, 22:59
Gerçekten unutulan bi araç zamanında almaya kalmıştık nasip olmamıştı ama hep aklımda olan bir araç eyer imkanım olsa düşünmeden alırım paran varsa her sorununu çözersin içine bindiğinde farklı bi dünyada olduğunu hisetiriyor yukarı baktığınızda sadece gökyüzünü görüyosunuz.Konfor olarakta piyasadaki çoğu aracı katlar sadece bazı eksikleri var onlarda yapılmıycak şeyler dil.Gidişine gelince sağlıklısına binince fikriniz baya değişir çünkü gerçekten çok can yakan bir araç kimisi kabul etmesede. Gereksiz bi araç denmiş allah bi gün gidenine denk getirdimi ozaman gereklimi gereksizmi bidaha düşünülür.

BTU
03-01-2009, 23:06
Genelde arkadaşlar gitmeyenine denk gelmiş o yüzden böyle konuşuyorlar diye düşünüyorum. Yakıt olarak bizdekilerin ikisi de 450 YKR'den az yakmıyor. 50 YTL'ye 60 KM yaptığımı da 110 KM yaptığımı da biliyorum.

Yarın sekmanları değiştirip kapağı taşlatıcaz. Umarım bizimkinin de yürüme problemi çözülmüş olacak =)

DaRkNeSs-
12-01-2009, 02:08
güle güle kullan çok keyifli makinalardır..
istanbula bi gelişimde bitanesine binme şansım olmuştu..
vti falan tanıcağını sanmıyorum :) type-r ile aynı gider en kötü ihtimal.. tabi motoru sağlam olmalı ..
6küsür olması laızm 0-100 ün 6.5 ve üstü gibi.
s2000 daha hızlı tabi buna göre :)
ama roveri 15 milyara bulabildiğin düşünülürse bu paraya daha hızlısı yoktur :)

STP
12-01-2009, 02:12
7 sanıye cıvarında 0-100 le NA modlu bı vtecı ve 106 yı gecemezkı bu :)

DaRkNeSs-
12-01-2009, 05:04
stock durumlardan konuşuyoruz sanırım :)
rover in 0-100 6.7 falan gibi bi değer kaldı aklımda..
vtecten yaklaşık 1sn iyi stock olarak
modlamaya kalırsa iş turbo araç boost açarsın birazcık olur biter :D 0.6 sanırım orjinal basıncı roverin. benim bindiğim araç öyleydi..
0.8 e çıkarsan baya bi değişir gidişi ..
2.0 turbo bi araçla 1.6 atmosferik bi aracı kıyaslamak haksızlık zaten 1.6lara.. :)

BTU
25-01-2009, 22:33
0.5 barda çalışıyor halen, conta yanmış değiştirdik ve şu an 2 kişi 0-100 KM hızlanmasını defalarca denedik, en iyi sonuç 6.2 sn. En kötüsü ise 6.7 Bir de turbo basıncını 0.2 bar artırmayı düşünüyorum bakalım o zaman nasıl olur. Yani bence de 1.6 arabalarla kıyaslanmaması lazım neticede onlardan daha hızlı olduğu her şekilde belli.

ermaneray
25-01-2009, 23:03
keşke hızlanma videosuda çekseydiniz hep merak etmişimdir 220 turboyu:) inş daha hızlı olur;)

AhmetG
25-01-2009, 23:12
rover in 0-100 6.7 falan gibi bi değer kaldı aklımda..

220t'nin fabrika verisi 0-100ü 6.2 sn. s2000'inki de 6.2 sn sanırım. ep3'ün de 6.6 sn diye biliyorum. yanlışım varsa düzeltin.

frenleri pek yeterli değil ama yol tutuşu çok iyi diyebilirim, batu neden sevmedi yol tutuşunu bilmiyorum.

AhmetG
25-01-2009, 23:15
keşke hızlanma videosuda çekseydiniz hep merak etmişimdir 220 turboyu:) inş daha hızlı olur;)

1.5-2 sene önce şöyle bir video çekmiştik, belki fikir sahibi olman açısından yardımcı olur. Tamamen stock '96 220t ile tamamen stock '05 typer.
http://www.youtube.com/watch?v=LfoWd3APnkI

ermaneray
25-01-2009, 23:35
1.5-2 sene önce şöyle bir video çekmiştik, belki fikir sahibi olman açısından yardımcı olur. Tamamen stock '96 220t ile tamamen stock '05 typer.
http://www.youtube.com/watch?v=LfoWd3APnkI

artık yarın bakarım youtube açmıyo ewde işyerınden bakarım eyw

BTU
26-01-2009, 00:48
aslında hiç savurmadı şimdiye kadar ama direksiyonun çok yumuşak olmasından kaynaklı mıdır bilmiyorum makas atmak veya ani şerit değiştirmek istediğimde güven vermiyor. Belki sadece benim arabama özel diye düşündüm ve başka 220T kullandım onda da aynı. Frenlerini de 620 nin westinghouse u takarak daha iyileştirilebiliyormuş. Hatta abs yi devreden çıkarınca o hali daha iyi diyebilirim. 6.2 saniyeyi 2 kişi denedik, daha iyi olacağını düşünüyorum. Çünkü hızlanması müthiş :)

AhmetG
26-01-2009, 10:41
belki sadece ikinizinkine özgüdür :)
pek iyi durumda olmayan lastiklerle sert makas atarken arka 2 3 kere koptu ama hemen çizgisine geri dönüyor. amortisörler zaten sert. arkadaki denge çubuğu baya işe yarıyor yol tutuş konusunda. hem alçacık araba. kolay kolay savurmaz.

evet 620nin fren merkezi ile iyileştirme söz konusu, denenip onaylandı.

10bin liraya 0-100ü 6.2sn olan ikinci bir araba yok. temizini bulabilirsen alıp gazlamana bak derim.

Ryhn
30-01-2009, 13:21
Valla benim arkadasimda vardi sorunluydu 2 kere turbo ile basi belaya girdi her bastiginda bir derdi oldu servislerde gezdi yani. Fakat benim kisisel olarak cok begendigim bir aractir. Ingilterede parcasi zabil gibi ve cok ucuz. Parca bulmak o yuzden cok buyuk sorun olmaz die dusunuyorum. Hatta elimde 220ti a ayit 2 tane turboda var T25 kullaniyorlar. Ingiltereden herturlu performans parcasinida bulabilirsiniz.

serdargoksu
08-02-2009, 23:02
Iyi geceler; konuya başlamadan önce sadece ve sadece araçların stock hali üzerine yazıyorum; Garip bir şekilde rover'a insanlarımız olarak bakış açısı hep çekimser olmuştur, bunda parça ve servis en etkin rolleri oynamışlardır, Bunu bir yere kadar anlayabilirim, neden derseniz değişen ekonomik parametlerin hakim olduğu bir ülkede en mantıklı davranışlardan birisidir; Ama honda kullanan arkadaşlarımızın paronaya'ya dönüşen ve bunu garip davranışlarla aksettirmeye çalışmalarıda ayrı bir tartışma konusudur ona hiç girmeyeceğim; Gelelim performans ve yürüme meselesine insanlar hep vti'la karşılaştırıyorlar neden peki; güzel tune edilebilen araç olduğu için olabilir mi? belki de Vti kullanan ve/veya vti fun'larının bunu abartmalarından kaynaklanıyor diye naçizane bir düşünceyi seziyorum; Burada denklik diyorsanız yukarıda AhmetG arkadaşımızın honda model grubu ile Tomcat'lerin (Tomcat ne diye kimse sormasın) teknik verileri mevcuttur, Bu veriler sadece Stock halde geçerlidir, son olarak ekleyeceğim ise 10.000 liraya stock halde type-r'la denk gidip, s2000 kovalayabilen kaç tane araç biliyorsunuz yazında görelim, vti katmadım bile
Saygılarımla
Tekrar Iyi Geceler

adrii
09-02-2009, 02:29
Iyi geceler; konuya başlamadan önce sadece ve sadece araçların stock hali üzerine yazıyorum; Garip bir şekilde rover'a insanlarımız olarak bakış açısı hep çekimser olmuştur, bunda parça ve servis en etkin rolleri oynamışlardır, Bunu bir yere kadar anlayabilirim, neden derseniz değişen ekonomik parametlerin hakim olduğu bir ülkede en mantıklı davranışlardan birisidir; Ama honda kullanan arkadaşlarımızın paronaya'ya dönüşen ve bunu garip davranışlarla aksettirmeye çalışmalarıda ayrı bir tartışma konusudur ona hiç girmeyeceğim; Gelelim performans ve yürüme meselesine insanlar hep vti'la karşılaştırıyorlar neden peki; güzel tune edilebilen araç olduğu için olabilir mi? belki de Vti kullanan ve/veya vti fun'larının bunu abartmalarından kaynaklanıyor diye naçizane bir düşünceyi seziyorum; Burada denklik diyorsanız yukarıda AhmetG arkadaşımızın honda model grubu ile Tomcat'lerin (Tomcat ne diye kimse sormasın) teknik verileri mevcuttur, Bu veriler sadece Stock halde geçerlidir, son olarak ekleyeceğim ise 10.000 liraya stock halde type-r'la denk gidip, s2000 kovalayabilen kaç tane araç biliyorsunuz yazında görelim, vti katmadım bile
Saygılarımla
Tekrar Iyi Geceler

çok iyidi :)

ef186
09-02-2009, 06:29
iide bu konu neden Karşılaştırmalarda ?

Erden
10-02-2009, 08:58
97 yilinda ayni kasanin 1.6 otomotik modeli vardi.
Gidisi icin bir sey diyemecegim ama yol tutusunun cok iyi oldugunu hatirliyorum onunla girdigim makaslar hala aklimdadir.

Rover olarak 2 - 4 - 6 - 8 serilerine sahip olduk....
Hepsindede motoru herzaman sorunlu olmustur. Honda motoru olan modelleri daha sorunsuzdur.

Servis ve motor problemi olmasa kesinlikle alacagim bir araba...