PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Egzoz gazı emisyon pulu ve ruhsatları 1 Ocak'ta kaldırılıyor

free-hifi
28-12-2017, 20:31
Egzoz gazı emisyon pulu ve ruhsatları 1 Ocak'ta kaldırılıyor
Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca hazırlanan yönetmelik ile 1 Ocak 2018 itibarıyla egzoz gazı emisyon pulu ve ruhsatı kullanımı sona erecek, egzoz gazı emisyon ölçümlerinin takibi online sistem üzerinden yapılacak.

Anlayamadım?

Kadyr
28-12-2017, 20:40
Anladığım kadarıyla ölçüm değerleri online sisteme yüklenecek. Bizede ölçüm bilgileri verilecek sanırım bandrol yerine. Yani geçmiyorsa yine daha az gaz vererek geçecek araçlar bence

barakuda26
28-12-2017, 20:46
Mevcutta elinde pulu olanlar atmasınlar üzerinde yazan tarihe kadar geçerli, sonrasında elektronik ortamdan sorgulanacak tramerden sigorta sorgulandığı gibi, değerler nasıl yüklenir orası muamma tabi yine

free-hifi
28-12-2017, 20:49
AracıM 2015 model 2018 de ilk muayene ve egsoz emisyon olacak. Muamma şimdi yetkili servis mi yapacak yoksa yeni merkezler mi kurulacak. Yazılımli araçlar ne olacak ?

barakuda26
28-12-2017, 21:01
Bide muhtemelen elektronik ortam olacağı için artık tüv gibi gününde zamanında yapılmayanlara gecikme cezası uygulanır otomatik. Şimdiki kağıt+pulda sahtecilik çok döndüğü için gelen düzenleme, işe yarasa da 10 numara kızartma yağı koklamak zorunda kalmasak yada kara dumana maruz kalmasak.

chatlaxs
29-12-2017, 16:32
BAKANLIK 'ONLİNE' TAKİP EDECEK

Bu yönetmeliğe göre "Egzoz Gazı Emisyon Ölçümü Takip Sistemi" oluşturuldu. Takip sistemi ile Ocak 2018 itibarıyla gerçekleştirilen tüm egzoz emisyon ölçümleri elektronik ortamda yürütülecek, ölçüm yapılan taşıtlar fotoğraf kaydı ve tüm ölçüm bilgileri ile sisteme kaydedilerek, bakanlık tarafından "online" takip edilecek.

Ölçümler, bakanlığın elektronik sistemine kaydedildiği için egzoz emisyon pulu ve ruhsatına da ihtiyaç duyulmayacak. Böylece vatandaş fazladan belge taşımak zorunda kalmayacak.

free-hifi
29-12-2017, 16:44
BAKANLIK 'ONLİNE' TAKİP EDECEK

Bu yönetmeliğe göre "Egzoz Gazı Emisyon Ölçümü Takip Sistemi" oluşturuldu. Takip sistemi ile Ocak 2018 itibarıyla gerçekleştirilen tüm egzoz emisyon ölçümleri elektronik ortamda yürütülecek, ölçüm yapılan taşıtlar fotoğraf kaydı ve tüm ölçüm bilgileri ile sisteme kaydedilerek, bakanlık tarafından "online" takip edilecek.

Ölçümler, bakanlığın elektronik sistemine kaydedildiği için egzoz emisyon pulu ve ruhsatına da ihtiyaç duyulmayacak. Böylece vatandaş fazladan belge taşımak zorunda kalmayacak.

Tamamda bakanlığa elektronik ortamda kaydettirecek kim?

safaks
29-12-2017, 16:48
Benim ocak ortasında muayenem var. Yarın bi şansımı deniyim açık olursa özelden egzos muayenesini hallediyim. Tüv e verirlerse bu görevi vay halimize.

::ZaFeR::
29-12-2017, 18:23
Geçen egzost muayenesi yaptırırken arabamın resmini çektiler.Demek ki pilot uygulama gibi bir şey var şu an

DKB34
29-12-2017, 19:08
Bugün, maslak Atatürk oto sanayide hiç kimse ölçüm yapmadı, sadece tüvtürk veriyomuş şuan pul. yılbaşından sonra gel dediler.

safaks
29-12-2017, 19:30
Bugün, maslak Atatürk oto sanayide hiç kimse ölçüm yapmadı, sadece tüvtürk veriyomuş şuan pul. yılbaşından sonra gel dediler.

Cakallar ya son dakika duyurdular bide. Tuvun muayenesinden gecebilen varmi ki

34btr1907
29-12-2017, 19:31
Tamamda bakanlığa elektronik ortamda kaydettirecek kim?

tüv , bunun haberi çok önceden verilmişti yanlısım yoksa,ruhsat süreleri dolana kadar bekleyip daha sonra ruhsat vermıcekler deniyordu egzoz ölçümü yapılan yerlere.

300E
29-12-2017, 20:07
Bu sisteme geçen yerler var, araç ölçümdeyken online olarak sisteme emisyon kayıtlarını ve fotoğraf gönderiyor, benim araca öyle yapıldı, pul verildi tabiki ama 2018 de pul kaldırılacak demekki.

free-hifi
29-12-2017, 20:09
tüv , bunun haberi çok önceden verilmişti yanlısım yoksa,ruhsat süreleri dolana kadar bekleyip daha sonra ruhsat vermıcekler deniyordu egzoz ölçümü yapılan yerlere.

Tuvse sıkıntı yazılım olan zor 2010 model öncesi dizel ler de zor gecer

sekizsilindir
29-12-2017, 23:58
Taşıt sahibi, taşıtının egzoz gazı emisyon ölçümü yaptırmış olduğu tarihi ve geçerlilik süresini e-devlet üzerinden takip edebilecek.

Egzoz gazı emisyon ölçüm sonucu, sınır değerlere uygun çıkmayan taşıt sahibine, Egzoz Gazı Emisyon Ölçümü Takip Sisteminden ölçüm sonuçlarının uygun olmadığına dair ölçüm raporu verilecek. Bu durumda Taşıt sahibi, taşıtının gerekli bakım, onarım ve tamiratını yaptırarak otuz gün içerisinde egzoz gazı emisyon ölçümünü yeniden yaptırmak zorunda. Bu süre içerisinde yaptırılacak emisyon ölçümü tekrar ücrete tabi olmayacak.

Egzoz gazı emisyon ölçümü yaptırılmadığının tespiti halinde tutanak düzenlenerek, taşıt sahibine para cezası verilecek. Bu taşıtların egzoz gazı emisyon ölçüm sonuçlarının sınır değerlere aykırı olduğunun da tespiti halinde taşıt sahibine ayrıca para cezası verilecek.

Zor günler geliyor..

kanashibari
30-12-2017, 11:11
*** vardı birde bununla uğraşacağız.

Batum
02-01-2018, 11:00
Bu sisteme geçen yerler var, araç ölçümdeyken online olarak sisteme emisyon kayıtlarını ve fotoğraf gönderiyor, benim araca öyle yapıldı, pul verildi tabiki ama 2018 de pul kaldırılacak demekki.

Şuan için istanbulda online egzoz muayenesi yapan yerler varmı ?

AhmetKadir
02-01-2018, 11:17
Yazilimli dpf iptalli 1.3mjet puntomu sonrasinda 1.6mjet bravomu da tuvturkte egzoz muayenesini yaptirdim. Bi sikinti yasamadim. Boyle hard bi yazilim yoksa muayeneden once iki gazlayin egzoz icindeki birikmis kurumu dokmus olursunuz

300E
02-01-2018, 11:38

Vardır elbet, ben Ankarada ikamet ediyorum.

free-hifi
02-01-2018, 12:04
Yazilimli dpf iptalli 1.3mjet puntomu sonrasinda 1.6mjet bravomu da tuvturkte egzoz muayenesini yaptirdim. Bi sikinti yasamadim. Boyle hard bi yazilim yoksa muayeneden once iki gazlayin egzoz icindeki birikmis kurumu dokmus olursunuz

muayeneye giden yol gazlamaya müsait atılacak katkı vs varsada atarız ne çözer kurumu

AhmetKadir
02-01-2018, 12:55
muayeneye giden yol gazlamaya müsait atılacak katkı vs varsada atarız ne çözer kurumu

O kadar abartilacak bi konu degil. Bravoyu gecen yil goturmustum. 2010 model euro 5 motordu. Yazilim ve dpf iptalinden 15000km sonra muayeneye gittim. Bir onceki muayene dosyasi duruyordu eski sahibinden. Dpf li halinden daha dusuk cikmisti hatta :D

mikelazi
02-01-2018, 13:18
geçen perşembe eksoz muaynesi yaptırayım dedim.ellerinde kağıt olmadığı için yapmadılar.

1-2 hafta sonra gelin dediler.

ErkanCanS
02-01-2018, 13:47
Şu an sadece muayene istasyonlarında pul var. Bakanlık kimseye pul vermedi henüz. Geçen sene bu uygulamaya geçildi zaten. Evraklarını tamamlayıp , istenilen donanıma sahip işletmeler egzoz muayenesine devam edecekler. Çok korkulacak birşey yok . 2-3 tane webcam koydular muayene bilgisayarına bağlı. Önden arkadan çekim yapıyor muayene yapılırken. Pek birşey değişmedi panik yapmayın :)

DKB34
02-01-2018, 14:13

bugün maslak Atatürk Oto sanayi Oktaykan da yaptırdım.
dpf egr iptali olan aracımla geçtim.

GuneyOnur
02-01-2018, 19:35
Bugün bende Pendik Tüvtürk İstasyondaki kalabalığı görünce Kartal Oto Sanayi’de yaptırdım. Kameralı sisteme geçilmiş.
Aracın arkadan 2 ad. Fotoğrafını çekip sisteme yüklüyorlar. 55₺ Ücreti

safaks
03-01-2018, 09:07
Bugün bende Pendik Tüvtürk İstasyondaki kalabalığı görünce Kartal Oto Sanayi’de yaptırdım. Kameralı sisteme geçilmiş.
Aracın arkadan 2 ad. Fotoğrafını çekip sisteme yüklüyorlar. 55₺ Ücreti

55tl mi. Onada zam yapmislar demekki. Ben yilbasindan onceki cumartesi gittim muayene yapmadilar. Kanun cikti artik tuve gidiceksiniz dediler. Yakinda oturur sistem. Bu muayene yapan yerlerin bi listesi olsa aslinda. Herkez yakin olan yere giderdi.

Mikrop_Ali
03-01-2018, 18:04
Bununda bir çaresi bulunur umudunuzu yitirmeyin biz Türküz

vinz
03-01-2018, 23:01
bugün girdim tuvturk'de 55 lira verdim, pul vs yok artık a4 veriyorlar, üzerinde qr kodu var arabanın fotoğrafı var birkaç da yazı yazıyor.

ondan sonra da özel servise sordum yapıyor musunuz diye, yarın gelecek dedi. kamera vs mi takıyorsunuz dedim evet dedi.

pul yerine kağıt verecekler bir de arabanın fotoğrafı çekilecek artık. başka bi değişikli yok sanırım.

Bekir
12-01-2018, 16:25
Yarın öğlen muayenem var. LPG'yi takan firmanın yönlendirdiği, Ostim'de bir yere emisyon ölçümü yaptırdım ve onaylanmadı. Değerler şöyle;

BENZİN'de
2000 devir altı (Rolantideydi araba)
Olması gereken CO miktarı: 0,3 ve altı (Hacimsel yüzde)
Öçülen CO miktarı: 0,32

2000 devir üstü (3000 devirdeydi)
Olması gereken CO miktarı: 0,2 ve altı (Hacimsel yüzde)
Öçülen CO miktarı: 0,54

LPG'de
Olması gereken CO miktarı: 0,3 ve altı (Hacimsel yüzde)
Öçülen CO miktarı: 3,99, Evet 3,99..

Katalitik konvertör temizleyici koymak istedi. Şimdilik kalsın dedim. Benzini düşürmek için benzinde, devirli bir şekilde kullanıp yarın kalan 2 hakkımı kullanacağım. 1. de düşmemiş olursa K.Konvertör temizleyici olarak neyi tavsiye edersiniz?

Ama LPG'de neden yüksek çıktı? Tam tersi düşük çıkması gerekmiyor mu? Emisyoncu ayar yaptır dedi, LPG'ci buna (2.0 TFSI) ayar yapılmıyor, daha doğrusu yapılan ayar araçtan birçok şeyi çalar diyor. Arkadaş bunu bilmiyormuş muhtemelen, halleder onu dedi. Ara o zaman dedim. Aradı ve anlaştılar. Ama ben pek bir şey anlamadım. Anlayan var mı?

streetracer_nos
13-01-2018, 19:16
Bende bugün girdim LPG de 1.20cikti keşke önceden girseydim bu sürü ugrascagaz simdi

safaks
14-01-2018, 17:34
Sanayilerde yapmaya devam. Yeni sisteme gecmisler. Kamerayla foto cekip qr kodlu bi cikti veriyolar islem tamam. Korkulan olmadi yani. Tuvturke gidip bosuna stres tasamaya gerek yok bence.

onn_dear
14-01-2018, 18:29
Kara tren şeklinde yol alan halk otobüsleri, eski nesil kamyonlar, iveco kamyonetlere bakan yok sanırım. Kendi geleceğimizi kendi ellerimizle yok ediyoruz.

hddsheriff
14-01-2018, 23:26
Foto-video işi sakat olmuş , işin yoksa arabayı götürüp emisyon ölçümü yaptır.

ulas79
14-01-2018, 23:51
Tuvse sıkıntı yazılım olan zor 2010 model öncesi dizel ler de zor gecer

Ben Söke’de geçen kasımda yazılımlı dizel aracımı tüvde egzoz muayenesine soktum ve sıkıntısız geçtim, bütün tüvler aynı değil bazısı çok sıkıntılı bazısı çok rahat

halili
15-01-2018, 07:28
TÜV de muayene yaparken kaputu acıp kaput altına bi hortum sokuyolar.kaputu kapatıp ölçüm yapıyorlar.ne olduğunu bilen varmı gazlı araba eyvallah gaz kaçağıda dizelde ne iş yapar.Ben dısarıda yaptırdım geçen hafta aracın arkadan resmi ve plakasını alıyorlar.çıktı online olarak çevre bakanlığından geliyor.15 dk gelmesini bekledim ben.internetle alakalıydı o sorun gerçi.

Erdem K.
15-01-2018, 09:16
egzoz emisyonunu dışarda yaptırdım, belirtilen gibi aracın arkasından birkaç fotosu olan kağıt verdiler ancak görevli bayan trafiğe çıkış tarihini yanlış girmiş, sorun olur mu acaba? ruhsattakinden farklı tarih yazmış :confused:

VETTE
15-01-2018, 10:33
Devletin yeni gelir kapısı egzoz muayenesi.6.3 milyon araç gözlerine kestirmişler egzoz muayenesi olmayan.Bunun en kötü 1 milyonuna ge.....sek.1.206TL den ooo güzel para yapar bir kaç ay da böyle idare ederiz demişler.Zaten 2019 a ne kaldı mantığıyla devam.

Bekir
15-01-2018, 15:46
Benim egzos gazı değeri 0,32. 0,30 ile kurtarıyorum. Araçta katalizör olmadığı halde çok yakın bir değer. Çok yakın olduğundan bunu çok temiz (Oktan arttıkça temiz mi oluyor?) bir benzin ile çözebilir miyim? Ya da oktan arttırıcı çözer mi bunu? Çevreye karşı ben de hassasım ama muayene tarihim geçen haftaydı ve katalizörü hemen taktırabilecek ekonomim yok. 997TT, siz de mümkünse cevaplar mısınız? İşinizin bir parçası idi sanırım.

ErkanCanS
15-01-2018, 17:26
Benim egzos gazı değeri 0,32. 0,30 ile kurtarıyorum. Araçta katalizör olmadığı halde çok yakın bir değer. Çok yakın olduğundan bunu çok temiz (Oktan arttıkça temiz mi oluyor?) bir benzin ile çözebilir miyim? Ya da oktan arttırıcı çözer mi bunu? Çevreye karşı ben de hassasım ama muayene tarihim geçen haftaydı ve katalizörü hemen taktırabilecek ekonomim yok. 997TT, siz de mümkünse cevaplar mısınız? İşinizin bir parçası idi sanırım.

Egzoz muayenesini dışarda yaptırırsınız geçirirler. Katalizör olmadığını muayenede görürlerse (- ki bakıyorlar ) , aracınız muayeneden kalır ve sizi egzoz muayenesinden geçiren istasyona 30 bin lira + yetkisini elinden almaya kadar ceza keserler.

chevelle
16-01-2018, 00:37
Egzoz muayenesini dışarda yaptırırsınız geçirirler. Katalizör olmadığını muayenede görürlerse (- ki bakıyorlar ) , aracınız muayeneden kalır ve sizi egzoz muayenesinden geçiren istasyona 30 bin lira + yetkisini elinden almaya kadar ceza keserler.

bunun geçerliliği olduğunu sanmıyorum. benim egzoz muaynem ocak ayında, fenni muaynem temmuz ayında. aradaki bu 6 ay içinde kendim sökemez miyim yani katalizatörü. hatta 6 aya da gerek yok, 2 hafta içinde kendim iptal etmiş olabilirim katalizatörü. egzoz muaynesini yapan istasyona bi yaptırım uygulayabilmeleri pek mümkün değil

ErkanCanS
16-01-2018, 01:14
bunun geçerliliği olduğunu sanmıyorum. benim egzoz muaynem ocak ayında, fenni muaynem temmuz ayında. aradaki bu 6 ay içinde kendim sökemez miyim yani katalizatörü. hatta 6 aya da gerek yok, 2 hafta içinde kendim iptal etmiş olabilirim katalizatörü. egzoz muaynesini yapan istasyona bi yaptırım uygulayabilmeleri pek mümkün değil

Çevre ve şehircilik bakanlığı yazıyı gönderdiğinde bende aynı şeyleri düşündüm ama böyle bir yaptırım var. Bize gelen araçların yüzde doksanı egzoz muayenesini olup , normal muayeneye giden araçlar , genelde süreç böyle işliyor. Büyük ihtimalle aradaki zaman dilimini göze alarak bir yaptırım uyguluyorlardır zaten. Yalnız şöyle bir durum var şu anda. Bakanlık bu işe kafayı takmış durumda. Yetki almayı zorlaştırdılar. Denetleme yapılmıyordu , şimdi her hafta geliyorlar. Hatta gizli müşteri uygulaması yapıyorlar falan bile deniliyor. Anlayacağınız egzoz muayenesi yapan yerler şu anda diken üstünde :)

ErkanCanS
16-01-2018, 01:15
Çevre ve şehircilik bakanlığı yazıyı gönderdiğinde bende aynı şeyleri düşündüm ama böyle bir yaptırım var. Bize gelen araçların yüzde doksanı egzoz muayenesini olup , normal muayeneye giden araçlar , genelde süreç böyle işliyor. Büyük ihtimalle aradaki zaman dilimini göze alarak bir yaptırım uyguluyorlardır zaten. Yalnız şöyle bir durum var şu anda. Bakanlık bu işe kafayı takmış durumda. Yetki almayı zorlaştırdılar. Denetleme yapılmıyordu , şimdi her hafta geliyorlar. Hatta gizli müşteri uygulaması yapıyorlar falan bile deniliyor. Anlayacağınız egzoz muayenesi yapan yerler şu anda diken üstünde :)

NASIL OLDU BU ANLAMADIM AMA EDİT

Bekir
16-01-2018, 07:44

Dışarıda yaptırdım zaten. Hatta 2. özel yere de gittim. Daha girmeden adam abi yeni sisteme geçtik kalıyorsa yapacak bir şey yok dedi, girmedim ben de..
Katalizör dışarıdan bakınca var, içi boş.. Muayenede dışarıdan bakıyorsunuz galiba sadece. O problem değil şu anda.

Dün liquimoly'nin "egzos emisyon düşürme garantili" ürün olarak tanıttığı bir ürün buldum. Tamam katalizörüm yok ama aradaki fark az olduğundan birkaç depo kullansam düşürür mü acaba? Sorum bu aslında.

Emisyon düşürme konusundan kendi sitesindeki pdf'te bahsediyor. Ürünün linki:

Liqui Moly Pro-line Benzin Sistem Temizleyici L5153 - n11.com (https://urun.n11.com/motor-yag-katkisi/liqui-moly-pro-line-benzin-sistem-temizleyici-l5153-P20534461)

ErkanCanS
17-01-2018, 00:37
Dışarıda yaptırdım zaten. Hatta 2. özel yere de gittim. Daha girmeden adam abi yeni sisteme geçtik kalıyorsa yapacak bir şey yok dedi, girmedim ben de..
Katalizör dışarıdan bakınca var, içi boş.. Muayenede dışarıdan bakıyorsunuz galiba sadece. O problem değil şu anda.

Dün liquimoly'nin "egzos emisyon düşürme garantili" ürün olarak tanıttığı bir ürün buldum. Tamam katalizörüm yok ama aradaki fark az olduğundan birkaç depo kullansam düşürür mü acaba? Sorum bu aslında.

Emisyon düşürme konusundan kendi sitesindeki pdf'te bahsediyor. Ürünün linki:

Liqui Moly Pro-line Benzin Sistem Temizleyici L5153 - n11.com (https://urun.n11.com/motor-yag-katkisi/liqui-moly-pro-line-benzin-sistem-temizleyici-l5153-P20534461)

Biz ağır vasıta ön muayene işi yapıyoruz , Tüvtürkte çalışmıyorum :) Bahsettiğiniz ürünü bilemiyorum , bilen çıkar elbet forumdan. Yeni sistemde kalırsa , kalmış oluyor maalesef. Eskisi gibi yaptır gel abi yok. Online olduğu için parayı almak zorundayız. Benim demek istediğim , geçirmek isteyen geçiriyor hala ama başına iş alabilir şu aralar. Bu arada benim aracımda da kat iptali var aynı sizin gibi. 4-5 ay sonra muayenem geliyor. Egzoz muayenesini kendim yapacağım halde katalizörü takacağım :)

erdem325
17-01-2018, 01:47
peki bu ölçümde limitler nedir?
aracın yakıt tipi, modeli ve kat olup olmamasına göre farklı limitler var mı?
eğer yoksa yani değerler sabitse stock oğlu stock eski nesil dizeller nasıl geçecek?
peder bey de 73 diesel mercedes ve 91 diesel golf var mesela??

Bekir
17-01-2018, 07:50
Biz ağır vasıta ön muayene işi yapıyoruz , Tüvtürkte çalışmıyorum :) Bahsettiğiniz ürünü bilemiyorum , bilen çıkar elbet forumdan. Yeni sistemde kalırsa , kalmış oluyor maalesef. Eskisi gibi yaptır gel abi yok. Online olduğu için parayı almak zorundayız. Benim demek istediğim , geçirmek isteyen geçiriyor hala ama başına iş alabilir şu aralar. Bu arada benim aracımda da kat iptali var aynı sizin gibi. 4-5 ay sonra muayenem geliyor. Egzoz muayenesini kendim yapacağım halde katalizörü takacağım :)

Anladım. İlk muayenede para alınıyor. Onda kalsa da 2 ücretsiz hakkın daha var. Bu yönüyle yaptır gel durumu oluyor. Ama sizin kastınız, kaldığında kaldı olarak kayda geçiyor galiba. Kaynak oluyormuş katalizörde ama halledersiniz :)

peki bu ölçümde limitler nedir?
aracın yakıt tipi, modeli ve kat olup olmamasına göre farklı limitler var mı?
eğer yoksa yani değerler sabitse stock oğlu stock eski nesil dizeller nasıl geçecek?
peder bey de 73 diesel mercedes ve 91 diesel golf var mesela??

Araç katalitik konvertör yoksa araçta sınır değer %3.5 CO (hacimsel yüzde)
Belki başka kıstaslarda vardır ama arabada büyük bir sorun yoksa (katalizör olmaması, yağ yakma vb) geçiyor.

safaks
17-01-2018, 09:09
Benim egzozu 4 gun once sanayide yaptirdim. Ilk bagladiginda degerlerden biri kirmiziydi , gitti gaza basti yesile dondu. O sekilde ekrandan cikis aldi gecirdi. Bu islemi sadece lpg de yapti. Benzin vs hakgetire. Hala sallamasyon yapanlar var galiba. Yada gaza basinca duzeliyor anlamadim. Korkumdan biside soramadim ama simdi durduk yere pimpiriklendirmiyim herifi diye :)

ozoozo
17-01-2018, 11:00
Dün arkadaşın aracı için gittik Şaşmaz da ptt'nin orada yapan bir yer var. Araçta kat yok , headers vs. var haliyle geçemedik , artık çevre ve şehircilik bakanlığının sitesinden yapıyorlar ve aracın ruhsat şaşe no girince direk bilgileri çıkıyor. Olması gereken değer , fabrikasyon kat var mı yok mu vs gibi. haliyle eliyle kat yok vs. gibi bir işlem yapamıyor neyse o çıkıyor haliyle geçemedik :) Yok mu oluru , çözümü diye çok üstüne gittim ama çocuk elinde olan bir şey olmadığını belirtti sanırım artık işler zor. Aynı arkadaşın aracında ve benim eski araçta tutturuyordu egsoza hiç bir zorluk olmadan alıyorduk.

Dragger
17-01-2018, 11:52
Bakalım yine kimleri zengin edeceğiz?

Suleyman
18-01-2018, 10:45
Stg2 aracımla, kaldığım egzoz raporuyla girdim ( bile bile) aracımda kat olmadığı ve sondaki susturucunun farklı oluşundan ötürü bıraktılar, geçen orjinale dönüp, yeni egzoz raporumla beraber girdim tam aracı çıkardılar hoppp tüvtürk çalışanı tekrar geldi bakanlıktan denetim geldi bir daha araca bakacağız dediler ve tekrar soktum bu sefer 2 kişi girdi aracın altına ve tekrar kontrol ettiler, orjinal olduğundan sıkıntı olmadı ama anlamadığım zaten bir kere baktın ve geçirdin aracı ikinci kez bakma gereği neden duyuluyor böyle saçma iş mi olur? Özet olarak işi baya sıkı tutuyorlar, dikkat edin.

fuatozkan
08-02-2018, 11:31
Egzoz muayenem bu ay bitiyor. Kat yok enjektör yazılım falan var nasıl geçerim ne yaparım.

Yeni sistem nasıl şimdi aracın neyine bakıyorlar.

Grimlord
08-02-2018, 12:01
Egzoz muayenem bu ay bitiyor. Kat yok enjektör yazılım falan var nasıl geçerim ne yaparım.

Yeni sistem nasıl şimdi aracın neyine bakıyorlar.

Geçen muayene yaptırdım şaşmazda. Aracın önüne kamera koyuyorlar, plakanın fotosunu, aracın rengini falan çekiyor.
Sistem yine aynı,egzoza sonda takıyorlar ancak adam bu sefer 5-6 kere gaz verdirdi, önceden hatırladığım kadarıyla bi rölanti değeri bir de dipgaz değeri alınıyordu.
Aracım stock dizeldi, sıkıntısız geçti. Pul falan verilmiyor zaten artık, bildiğin a4 kağıda bastı, içeride de kaşe bastı verdi.
BEnden sonra turbosuz dizel bir partner geldi, adam gaz verdikçe ortalık toz duman oldu. Egzoz muayenesini yapan adam hiç uğraşmayalım abi, bu araba geçmez dedi. :D
Bence yazılım dumanlıysa orjinale çevirt ve kat tak derim. Anladığım kadarıyla bu egzoz işi daha sıkı artık.

said_
08-02-2018, 12:34
geçen haftalarda Tüv e gittim muayene ve egsoz için.

1.9 caddy ile. egsoz da eskiden 2 bin devirde mi ne sabit dur diyodu. şimdi tam gaz ver dedi. 3-4 defa yaptırdı. zaten araba nane limon alcaz motoru elimize.

anlamadım ortalama felanmı alıyor. tamam geç dedi. geçtik.

seref1
08-02-2018, 12:40
Geçemeyenler için ümraniye sanayiye gelebilirseniz yardımcı olurum

fuatozkan
08-02-2018, 12:47
Geçen muayene yaptırdım şaşmazda. Aracın önüne kamera koyuyorlar, plakanın fotosunu, aracın rengini falan çekiyor.
Sistem yine aynı,egzoza sonda takıyorlar ancak adam bu sefer 5-6 kere gaz verdirdi, önceden hatırladığım kadarıyla bi rölanti değeri bir de dipgaz değeri alınıyordu.
Aracım stock dizeldi, sıkıntısız geçti. Pul falan verilmiyor zaten artık, bildiğin a4 kağıda bastı, içeride de kaşe bastı verdi.
BEnden sonra turbosuz dizel bir partner geldi, adam gaz verdikçe ortalık toz duman oldu. Egzoz muayenesini yapan adam hiç uğraşmayalım abi, bu araba geçmez dedi. :D
Bence yazılım dumanlıysa orjinale çevirt ve kat tak derim. Anladığım kadarıyla bu egzoz işi daha sıkı artık.

Sök tak et uğraşmak istemiyorum ya. Video falan çekmşyor demi. Kumandalı egzoz u açsam susturucudan çıacak olan duman düşecek geçer mi öyle

Grimlord
08-02-2018, 12:51
Sök tak et uğraşmak istemiyorum ya. Video falan çekmşyor demi. Kumandalı egzoz u açsam susturucudan çıacak olan duman düşecek geçer mi öyle

Video falan yok ya, sadece plakayı ve aracın önden fotosunu alıyor, olay o. Duman azalıyorsa dene istersen şansını ama değerlerden kalır bu seferde, kat falan iptal çünkü. Benim de ağustosta muayene, napacam bilmiyorum. Susturucu bile yok arabada :D

fuatozkan
08-02-2018, 13:02
Video falan yok ya, sadece plakayı ve aracın önden fotosunu alıyor, olay o. Duman azalıyorsa dene istersen şansını ama değerlerden kalır bu seferde, kat falan iptal çünkü. Benim de ağustosta muayene, napacam bilmiyorum. Susturucu bile yok arabada :D

Muayene zamanı üşendim hazır tak falan varken yaptırmadım neyse bakalım olmadı öyle yapıcaz

free-hifi
21-04-2018, 08:09
Bu sabah muayene ye gittim. Gitmeden önce kartal otoban tarafından 3500 devir 4. Vites te 15 20 dk dolandim. Sonuç temiz araba da yazılım vardı ama sorun olmadi

Grimlord
21-04-2018, 09:16
Orta susturucu olmadan geçer mi acaba muayeneden? Kat ve son takacağım sadece.

TonyMontana
20-09-2018, 09:28
Daha önceden kat olmadan vizeden geçtim ama ses yoktu, bu sefer kat yine yok fakat seste biraz var. Denicez şansımızı bakalım 😁

Grimlord
20-09-2018, 13:30
Orta susturucu olmadan geçer mi acaba muayeneden? Kat ve son takacağım sadece.

Geçmedi maalesef, hepsini taktım :D Katı egzoz muayenesinden sonra söktüm, normal muayenede sıkıntı olmadı.