Orijinalini görmek için tıklayınız : USA and CARS GURBET SPEC
Merhabalar,
Bende 1 sene kadar houston'da yaşadım 2016 senesinde 7 araç alıp satmıştım :D Türkiye'de olsa dediğiniz gibi kariyer planlaması çok farklı etkenlerden dolayı hobi işini yapmak zorlaşıyor, ama amerika'da yaptığınız işin kariyerli bir iş olmasının çok bir önemi yok aldığınız maaş size yetiyor ise. Keşke bende kalabilseydim diyorum kendime. Greencard'a başvurdum tekrardan bakalım neler olacak.
Senin postunun uzerinden yazmaya devam edeyim :)
Aslinda son iki isimde cok mutluydum Turkiye'de... Hatta en mutlu oldugum, kariyerimde gercekten zirveye tirmandigim anda cikti greencard ve ogrendigim gece gelme kararini tereddutsuz almistim...
Houston benim ogrenciligimi gecirdigim sehir olan Adana gibi... Cabuk alistim... Lakin ABD nin cogu sehri gibi... yani sonradan olusturulmus ve tarih kokusu olmayan sehirlerden biri... Sende tecrube etmissindir... Istanbul bir cok yonden ABD deki bir sehirden daha gelismis... burasi da kabul... Ama eksik olan bir seyler var... Biz maalesef ozguvensiz ve cogunlukla niteliksiz yetistirildik TR'de...
Anneme babama yalvarirdim... YAzlari calisirdik cunku... En buyuk hayallerimden birisi bir tamircide calismakti... Kiyamadilar bana... Konfeksiyon, camci, vs islerinde calistik... Cunku ustalar kufrederdi... Doverdi... Greencard ciktiginda ise planim son 1-2 ay Adem Usta (japonc-mazda) ve Huseyin Usta(volvo saab vs) yaninda 'gecici cirakliga' baslamakti tum apoletlerimi sokup :)
Buranin sistemi insana baya bir sey ogretiyor aslinda... SUan mutfak yari bozulmus durumda, yarin dolaplarin bazilarini degistirecegim... Bunun gibi bir cok isi kendin yapmak zorundasin... TRde ise iscilik ucuz... Cok sorunlu arabalari alip cozmuslugum var TRde... teorik olarak... Ama anahtar tutmak ihtiyaci hic hissetmedim... yer yok, malzeme yok, zaman yok vs vs... Burada isler farkli... Hizimi alamadim komple evi yenileyecegim zevkine.... Saka saka... iscilik pahali :)
Neyse...
yerimi acarsam kafamda bir kupon arac hazirlamak var... Modiiye uzerine de islemler yapabilir miyim bunu arastiracagim... Umarim bir aksilik olmazda acariz...
Kaza fotosunda arka planda oraları temizleyen çalışan her şeyi anlatıyor aslında. Daha araç çekiciye yüklenmeden her yeri pırıl pırıl yapmışlar, ayağında da pırıl pırıl Nike ayakkabıları. Medeniyet bu olsa gerek:)
Kaza fotosunda arka planda oraları temizleyen çalışan her şeyi anlatıyor aslında. Daha araç çekiciye yüklenmeden her yeri pırıl pırıl yapmışlar, ayağında da pırıl pırıl Nike ayakkabıları. Medeniyet bu olsa gerek:)
Adamlarda itfaiye falan gelmiş ilgi/alaka vs
Bizde kaza yapıyoruz , polisi arayınca ‘o amuğa goduğum tudanağını niye çıgardık aranızda şey edin’ diyip kapatıyor :D
Shadow_Dancer
30-07-2018, 11:19
Adamlarda itfaiye falan gelmiş ilgi/alaka vs
Bizde kaza yapıyoruz , polisi arayınca ‘o amuğa goduğum tudanağını niye çıgardık aranızda şey edin’ diyip kapatıyor :D
Bunlarınkide abartı; kedi ağaca çıksa amerikan başkanı dahil herkesi devreye sokuyorlar... Siktigimin siren sesleri yüzünden defalarca uyuyamadıgımı bilirim.
turbo&quattro
30-07-2018, 11:53
Bunlarınkide abartı; kedi ağaca çıksa amerikan başkanı dahil herkesi devreye sokuyorlar... Siktigimin siren sesleri yüzünden defalarca uyuyamadıgımı bilirim.
Ne kadarda hassassin evin e30, sahin, s2k tayfasinin gece gunduz dondugu gobegin hemen yaninda:D
Shadow_Dancer
30-07-2018, 11:57
Ne kadarda hassassin evin e30, sahin, s2k tayfasinin gece gunduz dondugu gobegin hemen yaninda:D
onlarada sövüyorum..
turbo&quattro
30-07-2018, 12:10
onlarada sövüyorum..
Tamam
10krkt
İs yeri itfaiye yakınında... Biliyorum o velveleyi...
Tr den sonra bir çok şey şov gibi geliyor. Bazıları gerçekten de abartı.
O arkada pırıl pırıl ayakkabılı yer temizleyen adam cekici şoförü idi. 167 dolar ödendi fix fiyat :)
Araba pert... Airbagler falan açıldı. Ellerimi yaraladi biraz açılınca... Çok şükür kırık çıkık darbe yoktu bende...
Arabayı da şatmistim ve teslim edecektim. 15 dakika sonra kaza yaptım... Şimdi müsait bir zamanda parça parça satıp zararımi çıkarmaya çalışacağım...
M_PROJECT
30-07-2018, 17:23
İs yeri itfaiye yakınında... Biliyorum o velveleyi...
Tr den sonra bir çok şey şov gibi geliyor. Bazıları gerçekten de abartı.
O arkada pırıl pırıl ayakkabılı yer temizleyen adam cekici şoförü idi. 167 dolar ödendi fix fiyat :)
Araba pert... Airbagler falan açıldı. Ellerimi yaraladi biraz açılınca... Çok şükür kırık çıkık darbe yoktu bende...
Arabayı da şatmistim ve teslim edecektim. 15 dakika sonra kaza yaptım... Şimdi müsait bir zamanda parça parça satıp zararımi çıkarmaya çalışacağım...
Aslinda abarti gibi geliyor ama odenen vergilerin karsiligi , is sorumlulugu . Fd yada Pd'lerin hepsinde bu sorumluluk had safhada .
ahmetbaha-drs
27-08-2018, 08:27
Abi sen şuna bir teklif ver istersen, Jag S-Type R Supercharged :D
2006 Jaguar S type supercharge - cars & trucks - by owner - vehicle automotive sale (https://houston.craigslist.org/cto/d/2006-jaguar-type-supercharge/6671384062.html)
Abi sen şuna bir teklif ver istersen, Jag S-Type R Supercharged :D
2006 Jaguar S type supercharge - cars & trucks - by owner - vehicle automotive sale (https://houston.craigslist.org/cto/d/2006-jaguar-type-supercharge/6671384062.html)
Aklımda olan araçlardan di... Hatta bir iki niyetlendim kaçtı... Ama geçen hafta komşum aldı jaguar... Onda mx5 vardı, yeğen bana mx5 bıraktı gitti. Şimdi bunu da alırsam adam noluyoruz beni mi takip ediyorsun der :) bir süreliğine jaguar işini kapattım gibi :)
Bir kaç basit video çektim ve kanal oluşturdum. Maksat bilgi vermek. Lütfen video kalitesinden sesten yurumeyelim :)
600 dolara bir araba aldım... Ona başlayacağım... :)
YouTube (https://youtu.be/bwrJT9Dw9TY)
https://youtu.be/bwrJT9Dw9TY
hddsheriff
19-10-2018, 12:56
https://youtu.be/bwrJT9Dw9TY
Kanala aboneyim bildirim gelir gelmez izliyorum videoları büyük bir zevke. Gc ye başvurduk mayısı bekliyoruz umarım sonuç istediğimiz gibi olur da gelir araba alırız senden :D
Yeni gelenler/gelecekler için sağlıl sigortası hakkında bir video çekersen tadından yenmez.
ahmetbaha-drs
30-10-2018, 20:16
semavi Abi annem sıkı takipcin oldu tüm videolarını izliyor :) Ev alma videonu izliyoruz suanda cok dikkatli :D :)
+Yan taraftaki Miata yaşına rağmen çok güzel geldi gözüme.
semavi Abi annem sıkı takipcin oldu tüm videolarını izliyor :) Ev alma videonu izliyoruz suanda cok dikkatli :D :)
+Yan taraftaki Miata yaşına rağmen çok güzel geldi gözüme.
Annene çok selam :)
Evet Komşumun maiatasi Çok bakımlı. Komşu kadının arabası birkaç defa kullandığını gördüm sadece...
Bu arada yeni video geldi.. amerika'da açık artırmaya girdim bayağı bir kayıt aldım ama yasakmış Sonradan gelip uyardılar Aslında hepsini birleştirip yüklemeyi düşünüyordum... Şimdilik sadece ufak bir kesit koydum.arabayı hiç kullanmadan şoför koltuğuna oturmadan sadece tipine bakıp almaya çalışıyorsun... Ben de ilk arabamı aldım Volvo S40... Bakalım şemsiyemi çıkacak yoksa güzel bir şey mi göreceğiz. Ama Tedirginim biraz...
hddsheriff
31-10-2018, 09:55
Evet Komşumun maiatasi Çok bakımlı. Komşu kadının arabası birkaç defa kullandığını gördüm sadece...
Bu arada yeni video geldi.. amerika'da açık artırmaya girdim bayağı bir kayıt aldım ama yasakmış Sonradan gelip uyardılar Aslında hepsini birleştirip yüklemeyi düşünüyordum... Şimdilik sadece ufak bir kesit koydum.arabayı hiç kullanmadan şoför koltuğuna oturmadan sadece tipine bakıp almaya çalışıyorsun... Ben de ilk arabamı aldım Volvo S40... Bakalım şemsiyemi çıkacak yoksa güzel bir şey mi göreceğiz. Ama Tedirginim biraz...
Videoyu izleyince aklıma cezanın mitsubishi reklamı geldi. Adamın dediklerini anlayıp araba almak büyük başarı.
ahmetbaha-drs
01-11-2018, 11:33
Aleyküm Selam abi :) Genelde aynı yerinde duruyor dedigin gibi Miata, tam günlük kullanım aracı aslında :D Diğer videoları izledik, annem ogretmen oldugu icin okul ile alakalı olanlar cok hosuna gitti ozellikle. S40 hayırlı olsun oradaki ilk Volvo aracın sanırım 2.4 ve ya T5 muhtemelen insallah sorunsuz keyifle binersiniz, buradan alısıksın zaten Volvo'lara. :)
Bir tane beyaz aldım 2.4 S40... Onu sarmıştım... 4 gün önce 2001 xc90 aldım
Dünde siyah 2.4 S40 aldım.... 3 oldu...
ahmetbaha-drs
02-11-2018, 08:17
Hayırlı olsun abi, C70'e kadar yolu var :D
Yukarıda yanlış yazmışım. 2010 XC90 olacaktı.
Onu sattım ve bir tane daha 2010 XC90 aldım... Birde 2007 S40 T5 aldım...
Bunlar Volvo olarak aldıklarım tabi...
Infiniti g35
Hyundai xg350
Bmw330 falanda var galeride... Şimdilik volvolara biniyorum...
Mercedes ml550 yıl yakın bir arkadaşıma verdim. Kiramadım...
semavi abi galerinin görseli falan var mıdır ? g35 için özellikle 1-2 foto atsan.
Bir de satış sonrası garanti sitemi nasıl işliyor orada, ve tabi ki satışlar hızlı mı yavaş mı ? Alıcı porfiili ne alemde, bahseder misin biraz.
Burayi cok ihmal ettim... Ufaktan update edelim...
Valla resim yuklemek buraya atmak cok zor geliyor bana is yogunlugunda, kusura bakmayin. Bende boyle ozensiz olsun istemezdim konu ama simdilik idare edelim...
Ilk olarak bir yerde baslamistik. Orada servis atolyesini kuramayacagimiz belli olcunca ayrilmak zorunda kaldik. Yeni yer arayislarina girdik ve bir kac aylik surecten sonra guzel bir yer bulduk ve gecen ay tasindik...
Ufak bir video cekmistim... Onu ekleyeyim buraya...
https://www.youtube.com/watch?v=dhs2lFCda2I&t=3s
Abi hayırlı olsun, gerçekten şu kısa zamanda bu kadar iyi yol kat eden başka birisini ben görmedim. umarım beklediğinden daha güzel ilerler bundan sonraki serüvenlerin.
Sanırım Texas ın sıcağından, iç mekanda böyle defarmasyonlar hiç görmedim, lexus da veya Infiniti de. Kapalı garaj şart oralarda.
Belki anlatmışımdır daha önce,
Ben 2011 senesinde araba alıcakken, elim Audi lere çok gitti, en sonunda yine döndüm 2003 model 109K Mile da Civic Si 7700 dolara aldım ve 4,5 yıl boyunca hiç masraf etmeden bindim.
Bir kaç eleman daha vardı okulda Türkiye den gelen öğrenci, onlar Alman arabası aldı ve çok başları ağrıdı, temiz arabalardı. Eğer sizin gibi elinden gelmiyorsa veya basit işleri yapıcak yeri yoksa. çok komik problemler çok pahalıya mal oluyor.
Civic Si alırken, aynı klasman da Dodge Neon vardı. performans olarak belki yakınlardı fakat iç mekan kalitesi olarak çok farklıydı.
Abi hayırlı olsun, gerçekten şu kısa zamanda bu kadar iyi yol kat eden başka birisini ben görmedim. umarım beklediğinden daha güzel ilerler bundan sonraki serüvenlerin.
Sanırım Texas ın sıcağından, iç mekanda böyle defarmasyonlar hiç görmedim, lexus da veya Infiniti de. Kapalı garaj şart oralarda.
Belki anlatmışımdır daha önce,
Ben 2011 senesinde araba alıcakken, elim Audi lere çok gitti, en sonunda yine döndüm 2003 model 109K Mile da Civic Si 7700 dolara aldım ve 4,5 yıl boyunca hiç masraf etmeden bindim.
Bir kaç eleman daha vardı okulda Türkiye den gelen öğrenci, onlar Alman arabası aldı ve çok başları ağrıdı, temiz arabalardı. Eğer sizin gibi elinden gelmiyorsa veya basit işleri yapıcak yeri yoksa. çok komik problemler çok pahalıya mal oluyor.
Civic Si alırken, aynı klasman da Dodge Neon vardı. performans olarak belki yakınlardı fakat iç mekan kalitesi olarak çok farklıydı.
Evet, iyi araba varsa garaja koymak lazim eger alip 10 yil kullanacaksak...
Ben servis olarak genellikle Turklere calisiyorum. Cogunliugunda da honda ve toyota var. Onlarinda farkli sorunlari oluyor. Arada sorunsuz amerikan alman japonlarda var tabi... Amerikan ve alman araclari genellikle siyahi abilerin yada hispaniklerin eline geciyor oyle yada boyle model eskidikce... O zaman korkmak lazim...
Yoksa 2004 clk320 aldim. 165binde... aylardir tik yok arabada... sifir sanirsin...
Dun biriyle iftarda konusuyoruz... Volvo dusman basina diyor... dedim neden? Cok cektim... gerci benimki sel hasarliydi ama hayatta almam diyor aldirmamda :) Dedim senin volvo sorunun yok ki? Seninn sel yemis araba sorunun var :) Ikna olmadi, sartlamis kendini...
Japon markalardinda da donanim arttikca sorunlar artiyor. Ama genelde gocmenler kullandigi ve arabalarina iyi baktiklari icin temiz japon denk geliyor...
Benim gordugum, insanlar az para odedigi icin, kalite vs konusunda asiri sorgulamiyor burada. Adam seviyorsa iki alt kasaya yenisi ile ayni parayi verebiliyor... Satinalma aliskanliklari farkli burada yasayan insan topluluklari arasinda...
Az once bir azeri arkadas aradi... Honda toyota olacak, 2-3 bin dolar olacak, temiz olacak vs vs :) Cekecegin risk cabasi... 1500luk araba da var ama yok dedim mecburen...
sıkılmıştım bi bakıyım forumda ne var ne yok dedim bu başlığı görünce bi heyecanlandım severek takip ettiğim bir konuydu ve videoyu görünce moralim yerine geldi çok başarılı gidişatınız var umarım böyle devam eder saygılar... :)
Ben servis olarak genellikle Turklere calisiyorum. Cogunliugunda da honda ve toyota var. Onlarinda farkli sorunlari oluyor. Arada sorunsuz amerikan alman japonlarda var tabi... Amerikan ve alman araclari genellikle siyahi abilerin yada hispaniklerin eline geciyor oyle yada boyle model eskidikce... O zaman korkmak lazim...
Yoksa 2004 clk320 aldim. 165binde... aylardir tik yok arabada... sifir sanirsin...
Dun biriyle iftarda konusuyoruz... Volvo dusman basina diyor... dedim neden? Cok cektim... gerci benimki sel hasarliydi ama hayatta almam diyor aldirmamda :) Dedim senin volvo sorunun yok ki? Seninn sel yemis araba sorunun var :) Ikna olmadi, sartlamis kendini...
Japon markalardinda da donanim arttikca sorunlar artiyor. Ama genelde gocmenler kullandigi ve arabalarina iyi baktiklari icin temiz japon denk geliyor...
Benim gordugum, insanlar az para odedigi icin, kalite vs konusunda asiri sorgulamiyor burada. Adam seviyorsa iki alt kasaya yenisi ile ayni parayi verebiliyor... Satinalma aliskanliklari farkli burada yasayan insan topluluklari arasinda...
Az once bir azeri arkadas aradi... Honda toyota olacak, 2-3 bin dolar olacak, temiz olacak vs vs :) Cekecegin risk cabasi... 1500luk araba da var ama yok dedim mecburen...
Abi aslında hangi fiyat aralığında aradığına göre çok değişiyor. dediğin gibi 2-3 bin dolar olsun mümkünse son model olsun mantığında olunca üzülüyorlar. 2-3 bin bandında, videolarında dediğin gibi marka model bakılmaz, en temizi hangisi ise o alınır. ama işte bunu anlatamazsın insanlara.
Yeni Amerikan arabaları gayet güzel, bir çoğu zaten avrupalı ortaklarından malzeme alıyor artık. ama 2000-2010 arası amerikan arabaları bana çok itici geldi, zaten bu süreç Amerikan otomotiv firmalarının battığı süreçti.
Mesela Cadillac STS çok hoşuma giden bir arabaydı, güçlü konforlu, karizmatik. sonrasında oturdum okudum, motorları ile ilgili problemleri varmış. 4.4l Northstar motoru performans olarak çok iyi fakat piyango olucaktı, bir daha da bakamadım.
Birde bizim Türklerde pizzacılık ata mesleği olduğu için orda, adam aman sorun çıkarmasın az yaksın diye gidip hep aynı arabaları alıyorlar.
BUrada Turklerden nasil para kazanilir?
Turklere araba satarak para kazanilmaz, cunku araba degisim surecleri hizli degil... Alip oldurene kadar kullaniyorlar...
Turklerden servisten para kazanilir... Cunku aldiklari eb b.ktan arabaya bile masraf ede ede biniyorlar... Bazi gocmenlerde bu sekilde...
Siyahiler falan masraf edecegine satip yenisini aliyor... Yada kredilerini odeyemiyorlar, araba gidiyor, sonra tekrar aliyorlar falan...
Emre-Dylan
03-06-2019, 21:55
Abi ben olsam alırım temiz bir g35 g37s coupe yıllarca binerim. Maddi anlamda çok çok rahatladığım dönem gider, sıfır amerikan çeker bir 10 yıl daha arkama bakmam. :)
Abi ben olsam alırım temiz bir g35 g37s coupe yıllarca binerim. Maddi anlamda çok çok rahatladığım dönem gider, sıfır amerikan çeker bir 10 yıl daha arkama bakmam. :)
g35 vardi... simdide g37 var bir tane...
Ben daha rahatsiz bir seyler bakiyorum :)
Hayat devam ediyor...
Isletme de yavas yavas oturuyor rayina ama bir sey farkettim...
Ben Hobimi ise dondurdugum icin hala sanki kendime araba alirmis gibi aliyorum... Bazen acayip, bazen rahatsiz bazen degisik arabalar...
En son aldigim acayip arabalar...
2006 Saab 9-5 2.3T
2005 GT Cruiser Convertible 2.4T
Mercedes E, ML ve S serilerinin 550 motorlu olani
1985 A takiminin Vanindan Chevrolet G20
Arada stanart alman amerikan ve japonlar zaten al sat icin aliniyor...
Bir video atayim en iyisi... Videodan sonra Klima ve akusunu yeniledik... Hanim ben o arabaya asla binmem diyor gerci :D
https://www.youtube.com/watch?v=PoUpMoCH3ek&t=232s
Buda yeni arabamız... Elbette galeride olduğu için uzun süre kalmayabilir ama bu araba ayrı bir konu açılmayı hakediyor...
https://www.flickr.com/photos/189340325@N08/50147654621/in/album-72157715220200698/
Buda yeni arabamız... Elbette galeride olduğu için uzun süre kalmayabilir ama bu araba ayrı bir konu açılmayı hakediyor...
C32 AMG mi bu abi?
fotoğraf çıkmamış şöyle tekrar yapıştırayım
https://live.staticflickr.com/65535/50147654621_563ebf793a_b.jpg
Cepten yapmaya calistim beceremedim. Bu araba yasi itibariyle ve boyle muhafaza edilebilmis olmasi nedeniyle ayri bir konuyu hakediyor...
TarikS iyi ki varsin, karagun dostu :D
Dogukankyn
28-07-2020, 16:07
Konuyu baştan sona soluksuz okudum film gibi geldi çok keyifliydi umarım hayatın istediğin doğrultularda stabil ve ailen için refah seviyesi yüksek bir şekilde devam eder
yok mudur güncelimiz :) Çok boşlandı burası :D
hddsheriff
26-10-2020, 22:27
yok mudur güncelimiz :) Çok boşlandı burası :D
Zora Motors – Car Dealer in Houston, TX (http://www.zoramotors.com)
Zora Motors – Car Dealer in Houston, TX (http://www.zoramotors.com)
Tesekkurler hddsheriff :)
En azindan bir sureligine de olsa ise gidip gelirken kullanacagim, ufak tefek esyami koyup kullanabilecegim bir arabada karar kildim :) Galeri olunca, insan kisisel araba kullanamiyor...
Oncelikle, aile icin kesinlikle 2008-2014 arasi Lincoln navigator yada ford expedition bakiyorum. Acayip memnun kaldim 2008 modelinden. Neden mi sattim? Karavan vs dusunuyorum, 4 ceker olsun istiyorum. yoksa cok memnundum aracimdan. Zaten komsuma verdim... 2015 sonrasi agir bir makyaj var ama fiyat cok yukseliyor, belki o kasa da olabilir. Arabaya cok para mbaglamak istemiyorum...
Kendime aldigim araca gelince...
1-2 ay once 2011 Jaguar XF 5.0 almistim. 385 bir aracti... Sanziman sorunlu idi. Toyotadan daha ucuz bir fiyata sanziman alip taktim.... Bir sure kullandim... Cok keyifliydi lakin bir seyler eksikti...
Oncelikle suan c32amg ve CLK550 var kullandigim... Hep 55 yada 63 amg baktigim icin, 400hp uzerinde premium bir sinifa tasimak istiyordum citayi... 2011 xf donanim olarak biraz zayifti. Ah keske dedigim seyler olan ve superchargerli olan versiyonu gorunce 'ne cikarsa ciksin almaliyim' dedim ve aldim...
470hplik bir arac 5.0 supercharged bir unite var... Cok iyi gidiyor gercekten....
Eskisinde olmayip bunda olan donanimlara gelince...
Bower wilkins ses sistemi var ve cok basarili... Suana kadar kullandigim en iyisi... Mercedes, volvo bmw gibi araclarda bu kadar iyisine denk gelmemistim... Ben standart olanina cok iyi demisken, bunda surround olani denk geldi... Kesinlikle arabada muzik dinlemek bir keyif...
Kor nokta uyari sistemi var
Isitmali koltuk ve direksiyon...
Sogutmali koltuk (burada lazim)
Geri gorus kamerasi vs vs....
Sanziman isi cikacak gibi...
Kozmetik isleri lazim biraz...
tune simdilik dusunmuyorum...
Yakinda video&Foto eklemeye calisirim... zaten ayri bir konu acarim sanirim...
simdilik ornek foto soyle dursun...
https://www.dragtimes.com/images/29221-2011-Jaguar-XF.jpg
Dogukankyn
15-11-2020, 23:07
Gerçekten eğlenceli bir araç almışsınız güle güle kullanmanız dileğiyle
güle güle kullanın yeni aracı, koltuklara bayıldım :)
kanala da abone oldum hemen baya zengin içeriğiniz var :)
hddsheriff
17-11-2020, 23:05
Tesekkurler hddsheriff :)
Eyvallah , kanal ve fb den takipteyiz mayısta yüzümüz gülerse canlı canlı yaparız araba geyiklerini :)
CloudGrey
21-11-2020, 23:04
abi ben hala 99 viper gts bekliyorum..
hatta direk mavi üstü beyaz cizgili bekledimide belirtmek isterim semavi
abi ben hala 99 viper gts bekliyorum..
hatta direk mavi üstü beyaz cizgili bekledimide belirtmek isterim semavi
O tarz araçları bulmak kolay olmuyor. Nazende gereksiz fiyatlar oluyor. Ben bazen hem bineyim hem satayım yada aile var hem güçlü olsun hem de gerekirse aile için kullanayım modunda olduğum için biraz temkinli yaklaşıyorum proje olaylarına...
Bugün jaguara şanzıman siparişi vereceğim. Şimdilik jag ile devam bir sürpriz olmazsa
Kaldigim yerden bir iki yazayim....
Jaguara sanziman siparis ettik ve taktik... Yogunluktan dolayi baya gec takabildik... Taktigimizda calismadi. Daha beter oldu... Sonrasinda arac galeri sisteminden AS IS yani goruldugu gibi satildi. Kural araci yuruterek acikartirmaya goturmek oldugu icin eskisini geri taktik... Muhtemelen yeni gelen sanzimanin yagini tamamlamamis bizim usta, io yuzden calismamis olma ihtimali yuksek... Neyse goturmek zorunda oldugumuz icin eski sanzimanla ddevam edildi ve gitti arac...
Sonrasinda cok aradim ama ya berbatti yada sacma fiyatlardaydi ve bulamadim XF supercharged yada XFR
Yeri degistirdik, piyasa sartlari degisti falan derken simdilik aile icin 2015 Lincoln Navigator L ile devam ediyorum
Kendim icin 2016 Lincoln MKZ aldim... Aldim dediysem elbette ki galericinin arabasi olmuyor, satilikta olur...
Aslinda bir tane lincoln MARK VIII diye bir arac aldim 95 model... Cok iyiydi ama durdu bir anda, cozmeye calisiyoruz :)
Sitemiz yurt disina acildi artik.... Baglanip bakabilir dileyenler...
Su resim atma olaylari daha kolay olsaydi, doldururdum bir seyler aslinda..
zoramotors.com (http://www.zoramotors.com)
mehmet6r
11-05-2022, 22:34
Transitin fiyatı neden o kadar uçuk, diğer binek araçlara göre abi?
Transitin fiyatı neden o kadar uçuk, diğer binek araçlara göre abi?
O tip araclar pahali burada, birde en uzun ve en yuksek versiyon bu... Anlamsiz pahali :)
Abi orada galerici olarak uzak durduğun araçlar varmı ?
Hani TR de galericiler mini cooper almazlar ya hani alsalar da fiyatını öldürürler geç satılır vesaire diye o tipte araçlar varmı o piyasada da merak ettim.
sizde sultangazi sultançiftliği tarafındandınız sanırım aklımda öyle kalmış,goptan sevgileler tadını çıkarın :)
mehmet6r
12-05-2022, 23:03
Teşekkür ederim, ilginçmiş..
Abi orada galerici olarak uzak durduğun araçlar varmı ?
Hani TR de galericiler mini cooper almazlar ya hani alsalar da fiyatını öldürürler geç satılır vesaire diye o tipte araçlar varmı o piyasada da merak ettim.
Bunun altini biraz doldurayim...
Burada adet olarak cok araba satmak zorundayiz. Turkiye'de ki gibi 3 tane sat, ay ciksin olmuyor. 20+lara cikmak zorundayiz suan ki operasyon ile. Tabiki arabalarinda Turkiye'de ki kadar degeri yok...
VW, Audi gurubu dusman basina... Artik Turklere ozel bir model degil ise (TT, S4 vs) Audi satmiyorum... Isteselerde vermiyorum... Ivir zivir hatalar, sanziman sorunlari vs... Musteri ile ugras dur...
Volvoda cok sorunsuz bir arac olmamasina ragmen, 3.2 sirali 6 silindir ve 6 ileri sanzimanin kombine edildigi araclari gormeden siparis ediyorum resmen. Boyle stabil bir motor, uygun fiyat vs yok... 100 civari satmisizdir. 2008-2015 arasi kasalarda kullanildi. evladiyelik... Xc90, xc60, xc70, s80, Land Rover Lr2 (ama elektriksel sorunlari vs landlerin)... Buna 3.0t6 motoruda ekleyebiliriz volvoda. Ayni motor sayilir...
Mazdalar 2003 sonrasi cikan modeller genelde cok sorunlu degil lakin cx9da su pompasi hatasi nedeniyle triger zinciri degismek gerekebiliyor.
BMW 2011 oncesi kullanilan 3lite sirali candir... Sanziman arizalarina da cok denk gelmedim... Daha sonra 2.0 turbo turevi motorlar inanilmaz dert...
Hyundai Kia gurubu araclar iyi bakim yapilmadiysa crank mili sorunu cikariyor... Motor degistiyoruz direk... Ugrasilmiyor.
Mercedesler her zamanki gibi. Iyi bakildiysa mutlu ediyor. GL serilerinde havali suspansiyonlar sorunlu ama parca ucuz. Sedanlarda ise air suspansiyonlar pahali...
Dodge gurubu biraz daha soruna acik olsa da, uygun fiyatli arabalar ve mantikli secim olabiliyor coguu zaman...
Nissanlarda sanzimanda sorun yoksa, piyasa arabasi. Ama CVTler 50binde de gidebiliyor, 250binde sorunsuzda olabiliyor...
Mitsubishi amerika da ki en dandik arabalar. Hyundai ve kiadan daha ucuz arac uretiyorlar. Dandik demem bu aslinda. Eskisi gibi Mazda Toyotaya yaklasalim dertleri yok. Bir kac modelleri var zaten ve hem kalite hemde fiyat olarak ucuz...
Toyota Honda ikinci elde gocmenlerin tercihllerininde etkisi ile degerli arabalar.
Ford gurubndan nefret edenler olsa da ben ford gurubunu seviyorum ve genelde lincoln tercih ediyorum ailem icin...
GM gurubuda piyasa arabalari. Bazi alt markalarini beyazlar, bazilarini siyahlar tercih ediyor...
Benim izlenimlerim bu yonde...
sizde sultangazi sultançiftliği tarafındandınız sanırım aklımda öyle kalmış,goptan sevgileler tadını çıkarın :)
Evet cocuklugum karadeniz mahallesinde gecti ve ahdim vardi cocugumu bu mahallede buyutmeyecegim diye... Tabi bizim cocuklugumuzda Sultancifligi hep dutluktu :)
Cocuk haberini aldigimda Amerika'daydim is gezisi icin. Dondugumde hemen Beylikduzune tasindim... Sonra oglumu , haberini aldigim Amerika'ya getirme imkanim oldu. Kader ormus aglariniz :D
Jaguara sanziman siparis ettik ve taktik... Yogunluktan dolayi baya gec takabildik... Taktigimizda calismadi. Daha beter oldu... Sonrasinda arac galeri sisteminden AS IS yani goruldugu gibi satildi. Kural araci yuruterek acikartirmaya goturmek oldugu icin eskisini geri taktik... Muhtemelen yeni gelen sanzimanin yagini tamamlamamis bizim usta, io yuzden calismamis olma ihtimali yuksek... Neyse goturmek zorunda oldugumuz icin eski sanzimanla ddevam edildi ve gitti arac...
Sonrasinda cok aradim ama ya berbatti yada sacma fiyatlardaydi ve bulamadim XF supercharged yada XFR
Yeri degistirdik, piyasa sartlari degisti falan derken simdilik aile icin 2015 Lincoln Navigator L ile devam ediyorum
Kendim icin 2016 Lincoln MKZ aldim... Aldim dediysem elbette ki galericinin arabasi olmuyor, satilikta olur...
Aslinda bir tane lincoln MARK VIII diye bir arac aldim 95 model... Cok iyiydi ama durdu bir anda, cozmeye calisiyoruz :)
Sitemiz yurt disina acildi artik.... Baglanip bakabilir dileyenler...
Su resim atma olaylari daha kolay olsaydi, doldururdum bir seyler aslinda..
Uzun sure XF alamadim... Arada guclu arabalr geldi gecti... 2 ay once sonunda XF supercharged aldim...
Mark viii hala yatiyor.. ARada bir 2006 CLS55 aldim... Cok iyiydi araba ama rica minnet elimden aldi bir arkadas... Islerde zayifti, cok direnemedim :) 2 hafta sonra maalesef pert etti...
Eve 2018 yeni kasa Navigator aldim... Bambaska bir dunya... Onu kiramayacagi bir arkadas istedi, ona vermeyip ona baskasini aldim... Bu sefer tuttu ortagini getirdi... O benimkini aldi.
Sonra 2018 Expedition aldik yeni kasa, onuda sattik... Degismeyen tek sey 2015 Navigator... Satildikca arac sarji, telefon tutacagini tasiyip hanima geri veriyorum :D :D :D
Evet cocuklugum karadeniz mahallesinde gecti ve ahdim vardi cocugumu bu mahallede buyutmeyecegim diye... Tabi bizim cocuklugumuzda Sultancifligi hep dutluktu :)
Cocuk haberini aldigimda Amerika'daydim is gezisi icin. Dondugumde hemen Beylikduzune tasindim... Sonra oglumu , haberini aldigim Amerika'ya getirme imkanim oldu. Kader ormus aglariniz :D
anladım abi yakınım o bölgeye bizim burdada zaten biraz imkanı olan zamanında hep gitti buralardan sonra hep yeni kişiler geldi,yani bende çocuk yok yeğenler var imkan olsa bende onları daha iyi bir yerde yetişmelerini isterim.bir arkadaşımlada konuşmuştuk bu konuyu demişti yani düşünsene biraz düzgün bir yerde doğup yetişşek şimdi nasıl olurduk diye.yani insan çevresine göre şekilleniyor ister istemez.gop sultantgazi buralar texas gibi yer vallahi.sevenide var illaki ama ben oldum olası hazzetmedim ama babamıda bir türlü ikna edemedim taşınmaya.zaten iş işten geçti yaş oldu 30 hissedilen 40 :) bu saatten sonra nereye gitsen ne değişcek yani.mesajınızı yeni gördüm foruma girmemiştim bir süre anca cevap verebildim.Allah yardımcınız olsun bu arada oralar baya video izledim zordur yani gidip 0dan başlayıp bir hayat kurmak,galeriniz var bildiğim kadarıyla hayırlı işler dilerim sevgiler.
anladım abi yakınım o bölgeye bizim burdada zaten biraz imkanı olan zamanında hep gitti buralardan sonra hep yeni kişiler geldi,yani bende çocuk yok yeğenler var imkan olsa bende onları daha iyi bir yerde yetişmelerini isterim.bir arkadaşımlada konuşmuştuk bu konuyu demişti yani düşünsene biraz düzgün bir yerde doğup yetişşek şimdi nasıl olurduk diye.yani insan çevresine göre şekilleniyor ister istemez.gop sultantgazi buralar texas gibi yer vallahi.sevenide var illaki ama ben oldum olası hazzetmedim ama babamıda bir türlü ikna edemedim taşınmaya.zaten iş işten geçti yaş oldu 30 hissedilen 40 :) bu saatten sonra nereye gitsen ne değişcek yani.mesajınızı yeni gördüm foruma girmemiştim bir süre anca cevap verebildim.Allah yardımcınız olsun bu arada oralar baya video izledim zordur yani gidip 0dan başlayıp bir hayat kurmak,galeriniz var bildiğim kadarıyla hayırlı işler dilerim sevgiler.
Texas gibi demeyelim yine de :) Texasin bir cok yeri cok cok daha guvenli :)
Bazen bu deyimi bende kullaniyorum.. Sonra bir duraksayip, ulan sende Texas'ta yasiyorsun artik diyorum kendi kendime :)
Oyle Rafetin sarkisinda o memoya anlattigi gibi her yer cizme fotur kot pantiloooyn degil :)
Texas gibi demeyelim yine de :) Texasin bir cok yeri cok cok daha guvenli :)
Bazen bu deyimi bende kullaniyorum.. Sonra bir duraksayip, ulan sende Texas'ta yasiyorsun artik diyorum kendi kendime :)
Oyle Rafetin sarkisinda o memoya anlattigi gibi her yer cizme fotur kot pantiloooyn degil :)
genelde hep iyi yönleri gösteriliyor usa nın ama hiç bi ülke 4 4 lük olamaz nihayetinde
genelde hep iyi yönleri gösteriliyor usa nın ama hiç bi ülke 4 4 lük olamaz nihayetinde
Evet insanlar bazen sadece iyi yonlerini ve genellikle Turkiye'ye hava atmak icin pozitif taraflarini gosteriyor. Akrabaniza bende geleyim mi derseniz elbette onlar ters yonlerini bolca anlatabilir :)
Amerika "sorunsuz gidiyorsa, ellesme, kurcalama" mantiginda olan bir yer. Avrupa kadar duzenli ve standart sahibi diyemem ama bolluk ve isi bilenlerin ciddi ziplama yapabilecegi bir yer.
iste bunlarin hepsini kitaaaabbimda anlattim :)
Bende youtube icin icerikler uretiyorum arada. Elimden geldigince aile yasantisina yonelik, arti ve eksileri ile gostermeye calisiyorum. Lakin insanlar daha cok "su kadar et yedim, bu arabayi aldim, uberde kiz bana sarkti, markette bu su kadar" tarzi gereksiz videolar cekiyorlar izlendigi icin... Gocmenlik cok cok ayri bir sey... Etin degil, mutlulugun ederi onemli...
Evet insanlar bazen sadece iyi yonlerini ve genellikle Turkiye'ye hava atmak icin pozitif taraflarini gosteriyor. Akrabaniza bende geleyim mi derseniz elbette onlar ters yonlerini bolca anlatabilir :)
Amerika "sorunsuz gidiyorsa, ellesme, kurcalama" mantiginda olan bir yer. Avrupa kadar duzenli ve standart sahibi diyemem ama bolluk ve isi bilenlerin ciddi ziplama yapabilecegi bir yer.
iste bunlarin hepsini kitaaaabbimda anlattim :)
Bende youtube icin icerikler uretiyorum arada. Elimden geldigince aile yasantisina yonelik, arti ve eksileri ile gostermeye calisiyorum. Lakin insanlar daha cok "su kadar et yedim, bu arabayi aldim, uberde kiz bana sarkti, markette bu su kadar" tarzi gereksiz videolar cekiyorlar izlendigi icin... Gocmenlik cok cok ayri bir sey... Etin degil, mutlulugun ederi onemli...
Cok iyi anladim abi dediklerini,ben ilkay zamanin videolariyla basladim izlemeye amerika videolarini haricinde cok kanal var.iclerinde en akli basinda izlenebilir kanal o var birde ev tanitimi yapan enes yilmazer diye bir arkadas var oda iyi gerci o avrupaya gidiyor ara sira.haricinde ilkay zaman ilk youtube de amerika videolari yapan kisi zaten ondan sonra cikanlar hep icerikleri onunkine benzer olarak uretti.mutlululuk konusuna gelicek olursak tabi gurbet yer illaki zorluklari vardir alisma sureci ve tabi arkadas cevre edinme derken ne kadar usa da olsa gurbet illa zordur yasamayan bilemez derler bazi seyleri o hesap.son olarak kanallarin icerigi bazen senin dedigin tarz videolar olabiliyor :)
Cok iyi anladim abi dediklerini,ben ilkay zamanin videolariyla basladim izlemeye amerika videolarini haricinde cok kanal var.iclerinde en akli basinda izlenebilir kanal o var birde ev tanitimi yapan enes yilmazer diye bir arkadas var oda iyi gerci o avrupaya gidiyor ara sira.haricinde ilkay zaman ilk youtube de amerika videolari yapan kisi zaten ondan sonra cikanlar hep icerikleri onunkine benzer olarak uretti.mutlululuk konusuna gelicek olursak tabi gurbet yer illaki zorluklari vardir alisma sureci ve tabi arkadas cevre edinme derken ne kadar usa da olsa gurbet illa zordur yasamayan bilemez derler bazi seyleri o hesap.son olarak kanallarin icerigi bazen senin dedigin tarz videolar olabiliyor :)
Mutevazi olamayacagim. Sadece ve sadece gocmenlik ve gocmen psikolojisi uzerine video cekiyorum, hic bir gorsellik yok ama yasadigim hayati ve tanik oldugum hayatlari bir sucgecten gecirip anlatiyorum. Kanalima bir bak istersen. 3-5 kanal anca vardir benim kanal gibi ders niteliginde anlatmaya calisan. Bir yerden sonra herkes aha et yedim, araba aldim, yeni evimin odalari muhabbetine evriliyor... ABD'de ilk 3-5 dolari kazaninca o etin, arabanin gundem olmaktan ciktigini goreceksiniz...
Ilkay zaman vs turevi kanallar daha cok eglenceye yonelik olur. Misyonlari saf bir gocmenlik bakis acisi vermek degildir. Onlarin kulvarlari ayri ve kulvarlarinda baya bir basarililar...