Orijinalini görmek için tıklayınız : USA and CARS GURBET SPEC
Neredeyse 1 yil oldu tasinali...
Bir konum olsun, araba muhabbetlerine ve paylasimlarima buradan devam edeyim istedim... Bir konu daha var, orada da greencard ciktigi andan itibaren baya bir paylasim yapilmisti...
Burada sik araba degistiriyorum. Aslinda Turkiye'de de oyleydi zaten...
Yaptiklarimi, yapacaklarimi, vazgectiklerimi bu konuya toplayayim istedim. Bosune her arabaya ve ABD maceralarima konu acmayayim dedim...
Ihtiyacimizda oluyor. Araba muhabbeti yapacak adam bulmak zor. Allah'tan Ege geldi buraya. Arada kurtlarimizi dokeriz...
En cok aradigim seylerden bir tanesi doyasiya araba muhabbetleri cay esliginde... BUrada simdilik zor... Belki oyle bir ortam kurulur daha sonra...
Ilk arabamdan baslayayim...
Ilk geldigimizde maddi olarak hazirliksizdik... Bulabildigim en ucuz ve en acayip arabayi aldim... Gordugum gibi.. iste bu dedim :D Tas gibiydi... sanirim 6 aya yakin kullandim ve yeni gelen bir Turk arkadasa sattim... Senesini devirdi arac ve fiyatini coktan cikartti... Cirkin ordek yavrusu :)
Uzerinde 2.4 bir unite var dermisim... Unite falan degil, bildigin cop bir motor hacmine gore :) Allah"tan benzin cok ucuz...
Neyse on takim ivir zivir derken kaplamalarinida degistirdim firsat buldukca...
Bu arabayi ilk aldigim zamanki hali... Cok resim cekmemistim aslinda o esnada... Kaplamalar eski...
https://i.hizliresim.com/nOGMV1.jpg
https://i.hizliresim.com/Vrya5q.jpg
https://i.hizliresim.com/BL9Pmj.jpg
Bunlarda farlar parlatildiktan ve kaplamalar yeniulendikten sonraki hali... O arada on takimlarini ve bazi kozmetik sorunlarinida cozduk... Kaplamalari Ebayden aldim ve kendim yaptim...
https://i.hizliresim.com/1JnvkA.jpg
https://i.hizliresim.com/PlEk3v.jpg
https://i.hizliresim.com/1Jnvm1.jpg
https://i.hizliresim.com/EPE8V8.jpg
Torpido halifleksinden yurumeyin sakin... Burada bir cok arabanin torpidosu unufak oluyor :) Benimkide oyleydi...
https://i.hizliresim.com/LboA7J.jpg
https://i.hizliresim.com/768gmm.jpg
Simdi ise donmem lazim... Bir iki kelam daha edeyim... Diger arabalari sonraya birakayim... Ilk arabam... Beni hic uzmedi... Eyvallah...
Peki o dibimizin dustugu amerikan arabalari cok mu iyi?
PT Cruiser verimsiz bir motora sahip... 2.4 150 hp ve rakamsal olarak berbat... Turbolari daha iyidir illaki ama hem gurultulu hem verimsiz falan filan... Burada 1000-3000 dolar arasinda alindigini dusununce cok sorgulamiyorsunuz arabayi... Ama TR deki fiyatlari gorunce... Parasini haketmeyen bir araba diyebilirim Turkiye icin...
11 Ay oldu ben geleli... 7. arabami almisim :)
Trafik kazalari, al sat macerlari, tamir denemeleri, bitmeyen kaporta isleri... baya bir sey yazacagim sira sira...
Selamlar herkese....
E21hamza
12-01-2018, 01:05
Zevkli ve ilgi çeken bir konu olacak takipteyim.
Ben bir iki mesajı kendime ipotek edeyim... Sonra eklemeler yapacağım
Bazen yolda Ve çok fazla vakit olmadığı zaman Google sesle yazdırma kullanıyorum Arkadaşlar daha sonra vakit bulduğumda imla hatalarını ve noktalamaları düzeltmeye çalışırım kusura bakmayın
Burada sadece arabalar değil de biraz da amerika ile merak edilenleri henüz Türkiye'den yeni gelmiş birisinin gözüyle karşılaştırmalı olarak yazmayı da planlıyorum aynı zamanda...
Forumda benden çok daha eski arkadaşlar var Amerika'da yaşayan Hatta ilk geldiğim zamanlarda telefonlarını verip arayanlar Bir sıkıntı olursa beni ara diyenler de oldu Çok sağ olsunlar
Ama Türkiye'nin son dönemlerini dibi dibi ne yaşamış birisi olarak çok sağlıklı karşılaştırmalar yapabileceğimi tahmin ediyorum birçok kişiden daha farklı olarak
Takipteyim hocam kıyaslamalarınızı bekliyorum :)
dragon07
12-01-2018, 08:37
neler çıkıcak merakla bekliyorum :)
Skyhawk34
12-01-2018, 09:08
Güzel bi forum konusu olur
güzel şeyler çıkacak bu konudan. Al satlar kolay oluyor sanırım. Alıcı satıcı imzalayıp sigortasını yaptırıp biniliyormuş. Geçen abd yi motorsiklet ile geçen Kemal Tuğrul Sümer de izlemiştim.
streetracer_nos
12-01-2018, 13:57
güzel konu olacak takipteyim..
takipteyim.. ağzımıza bal sürdünüz sonra bıraktınız..
altugkocer
12-01-2018, 14:14
Beklediğim konuydu :D Güzel konu olacak belli
Burak Mehmet
12-01-2018, 14:41
bende şuradan yerimi kapayım bari...
Direk resim atma olsa kolay olacak :) varsa kısa bir yolu anlativerin :)
PT cruiser Ile keyifli bir 6 geçirdik... Ufak bir bagajı var ABD yaşamı için... Genellikle yaşlı abla, siyahi ve ilk öğrenci aracı olarak kullanılıyor. Kullanımı bassitti. Görüş açıları iyiydi. Donanım eh işte... ABS yoktu araçta...
Kullanım açısından aşırı olumsuz bir tarafı yoktu yol tutuş vs... ama dediğim gibi verimsiz bir motor vardı...
Benimki Woody modeliymis ve sınırlı uretimmis... Vinly krom jant sunroof deri nubuk koltuk falan...
Hayatımda aldığım ilk Amerikan arabasıydı. Chevrolet lacettide almıştım ama ***** o Amerikan değil... Cok anlatacak bir şey de yok aslında bu araba ile ilgili... Kendine has tarzı olan basit bir araba... Soran olursa bende bir retro kullandım diyebileceğim hayatımın geri kalan kısmında :)
Araba almak burada yapacağımız belki de ilk iş oluyor... Hatta ev tutmaktan bile önce... Ben geldikten bir kaç gün sonra araba aldım. Kardesimde kalıyordum zaten... Bu araba ile her gün 100km yol yaptım kesintisiz. Tık bile demedi... araba 167bin mildeydi...
Şunları duyar gibiyim... Araba ucuz neden PT?
Burada araba ucuz evet... Ama 2_3 bin dolar seviyesinde düzgün araba bulmak imkansıza yakın... Arabaları bitirip satıyorlar... Çünkü araba fiyatı ile yapacağınız masraf mantıklı bir orana sahip olmayabiliyor... Araba 2 bin masraf 1500 gibi :) ayrıca aynı arabayı 1000 dolara da 4 bin dolara da almak mümkün bu nedenden dolayı.... Baktığım 4_5 araba da arabanın ikinci viteste geçmediğini... Fotoğrafa koyulmayan sol tarafın komple çarpık olduğunu.... Boya solmasi gibi çekilen fotonun aslında yanık bir arabaya ait oldugunu... Temiz diye anlaşılan arabanın selde kalmış olduğunu falan saymazsak çok sorun yaşanmıyor :)
Burada ki galericiler için şunu söyleyebilirim.... Bunların yanında en kotu Türkiye galericisi cennetlik :)
Maalesef Hispanic ve Araplar inanılmaz sahtekar!
Tamir fiyatları demiştik ya... Balata disk değişimi 250 dolar parça işçilik dahil :) ben kendim değiştirmeye başladım parçaları zaten...
Velhasıl... Burası Amerika ve buraya Pt cruiser Dan daha iyilerine binmek için gelmiştim... Greencard ile geldigimiz için Acelemiz yoktu...asıl sorun acele değil paraydı... Bu kısmı atlayalim :)
Ikinci araba burada olmazsa olmaz. Yani Houston da... Toplu taşıma yok gibi. Arabanız yoksa ekmek alamazsınız... Hemen ikinci araba araştırmalarına başladım...
Gözüme kestirdigim bir Chrysler Town country Ile anlaştım offerup üzerinden... Yani Grand Voyager Avrupa ismi ile... Vakit bulursam gün içerisinde resimleri yükleyeceğim....
PT cruiser ilginçmiş. :) amerikan arabaları çöp resmen. chrysler neon kullanmıştım. 1000 dolara aldığım elantra bile daha iyiydi.
eviniz apartmanmı yoksa single house şeklindemi. garajınız var ise hertürlü alet hatta kompresör alıp youtube dan izliyerek kendiniz tamir etmeye başlayın.
Ben öğrenci olduğum için, çok fazla alet alamamıştım. imkan oldukça bir kaç arkadaşla kendimiz yapar olmuştuk.
5000 dolarlık arabaya 1000 dolar masraf çıkarıyolar uyuz oluyodum.
Şu an için bir apartman sitesinde oturuyoruz. Maalesef ilk geldiğimde çok Zorladım ama korkunç rakamlar istendi ya da verilmedi müstakil evler. Kendime Craftsman 323 parçalık bir set aldım hemen Tabii o set yeterli olmuyor Onun üzerine bir sürü malzeme de almak durumunda kaldım. Eksikleri gördükçe satın alıyorum ama kompresör vesaire olayına girmedim hala. YouTube kanalları Gerçekten çok faydalı ciddi şekilde zamanı kısaltıyor.
Amerikan arabaları çöp mu derseniz benim gözümde Aslında çok değil sadece Türkiye'de çok aşırı derecede abartıyor muşuz Amerikan arabaları diyebilirim. Maalesef birçoğu kalite olarak Honda Mazda Toyota kadar iyi değil Bu bir gerçek. Bunu 2009'da ilk geldiğimde görmüştüm O zamandan beri Amerikan arabalar ile alakalı fikrim budur zaten Obama bazı önlemler almaya çalışmıştı otomotiv sektörü ve verimlilik için. Aslında bu yaptığım gözlemler Sadece son bir yıllık süreci kapsamıyor 2009da yerleşmek için gelmiştim 45 ay kalmıştım sonra geri dönmüştüm O yüzden çok ciddi bir şekilde gözlemlemistim burayı... ***** aile ile gelecektim çocuk düşünüyorduk vesaire Bu yüzden herhangi bir turist veya öğrenci gözüyle değil de bir yerleşik insan gözüyle gözlemleme durumunda kalmıştım.
1960 1970'li yıllarda ciddi bir fark atmışlar dünyanın geri Kalanına amerikanlar araba konusunda. Şu an ise Japonlar ve Avrupalılar Amerikalıların önünde Hatta Koreliler bile yetişti diyebilirim Belki de geçecek.
Ama buradaki birçok Türk'ün Toyota Camera Honda Accord fetişizmi ne katılmıyorum Ben çok daha ucuza düzgün Amerikan araçlarına bindim ve çok da memnun kaldım bakım dolardı Çünkü benim için esas olan Bakımlı olması.
Mesela Chrysler Town Country baktığım zaman Türkler hep bir ağızdan tek bir şey söylüyordu abi Kesinlikle Honda odyssey veya Toyota Sienna dışında başka araba alınmaz Minivan olarak. Neymiş çok arızası varmış illallah e dermişim Vesaire Vesaire Peki hiç Kullandın mı diyorum yok kullanmamış...
Kusura bakmayın Ben bu hikâyeleri Türkiye'de de dinliyordum kimse bana Mazda ve Volvo hakkında iyi konuşmuyordu ve konuşanların birçoğunu arabadan anlamayan kişilerdi... Pazarı domine eden oyunculardan birisi olan Chrysler ve Dodge bu kadar kötü olmamalı diye düşündüm ve gittim satın aldım. Daha sonra o kişiler aslında fena araba değilmiş demeye başladı Şu an çalıştığım şirkette 3 tane aynı arabadan var Her gün farklı bir kadın kullanıyor Paramparça bir halde arabalar yük taşıyoruz aynı zamanda... Hepsi 200000 mil üzerinde ve şanzıman motor yapılmadı hiç birisi ne....
Sonuç olarak benim gözümde Amerikan arabaları Japonlar ve Avrupalılar kadar iyi değil ama ikinci el de çok ucuza alınabiliyor lar ve mantıklı bir seçim haline gelebiliyorlar...
abi, zaten müstakil evler ilk gelenler için pek uygun değil bence, yok çimleri biçtir temiz tut, ilacı bakımı. hem maliyetli hemde neyi nerden yaptırılır öğrenmek zaman alıyor.
İnşallah güzel büyük garajlı bir eviniz olur.
kalite olarak 2016 dan sonra ciddi düzeltmeler oldu. Gerekse avrupa firmaları ile yapılan ortaklıklar baya yansıdı. ama ikinci elde ben pek tercih etmedim. sizinde dediğiniz gibi motorları verimsiz. kiralık olarak bir kaç model sürdüm. PEk hoşuma giden olmadı. iç mekanları flan ergonomik açıdan çok orantısız ve çirkin geliyor.
Camry ve accord olayında haklısınız klasik ortadoğulu göçmen arabası :) ama yeni camry V6 için yorumlar baya iyiydi. basınca yapıştırıyo felan diyolardı.
Chrysler Town Country eski model bir kere sürmüştüm, onuda beğenmemiştim. toyota sienna kullandım uzun yolda 2011 modeldi. çok hoşuma gitti, yol tutuşu felan çok şaşırttı. kocaman araba dersin hiç banamısın demeden gidiyo. ve baya konforluydu.
Sorunsuzluk konusunda çok tecrübem olmadı etrafımda herkez ya Hondacı yada BMW MErcedes kullanıyodu. Ben 2003 model EP3 civic Si almıştım. 4 sene bir kere bile problem çıkarmadı. BMW si olan arkadaşları çok taşıdım sağa sola :)
Siz hangi eyalettesiniz Texasmı?
baskan96
12-01-2018, 17:44
Şu an için bir apartman sitesinde oturuyoruz. Maalesef ilk geldiğimde çok Zorladım ama korkunç rakamlar istendi ya da verilmedi müstakil evler. Kendime Craftsman 323 parçalık bir set aldım hemen Tabii o set yeterli olmuyor Onun üzerine bir sürü malzeme de almak durumunda kaldım. Eksikleri gördükçe satın alıyorum ama kompresör vesaire olayına girmedim hala. YouTube kanalları Gerçekten çok faydalı ciddi şekilde zamanı kısaltıyor.
Amerikan arabaları çöp mu derseniz benim gözümde Aslında çok değil sadece Türkiye'de çok aşırı derecede abartıyor muşuz Amerikan arabaları diyebilirim. Maalesef birçoğu kalite olarak Honda Mazda Toyota kadar iyi değil Bu bir gerçek. Bunu 2009'da ilk geldiğimde görmüştüm O zamandan beri Amerikan arabalar ile alakalı fikrim budur zaten Obama bazı önlemler almaya çalışmıştı otomotiv sektörü ve verimlilik için. Aslında bu yaptığım gözlemler Sadece son bir yıllık süreci kapsamıyor 2009da yerleşmek için gelmiştim 45 ay kalmıştım sonra geri dönmüştüm O yüzden çok ciddi bir şekilde gözlemlemistim burayı... ***** aile ile gelecektim çocuk düşünüyorduk vesaire Bu yüzden herhangi bir turist veya öğrenci gözüyle değil de bir yerleşik insan gözüyle gözlemleme durumunda kalmıştım.
1960 1970'li yıllarda ciddi bir fark atmışlar dünyanın geri Kalanına amerikanlar araba konusunda. Şu an ise Japonlar ve Avrupalılar Amerikalıların önünde Hatta Koreliler bile yetişti diyebilirim Belki de geçecek.
Ama buradaki birçok Türk'ün Toyota Camera Honda Accord fetişizmi ne katılmıyorum Ben çok daha ucuza düzgün Amerikan araçlarına bindim ve çok da memnun kaldım bakım dolardı Çünkü benim için esas olan Bakımlı olması.
Mesela Chrysler Town Country baktığım zaman Türkler hep bir ağızdan tek bir şey söylüyordu abi Kesinlikle Honda odyssey veya Toyota Sienna dışında başka araba alınmaz Minivan olarak. Neymiş çok arızası varmış illallah e dermişim Vesaire Vesaire Peki hiç Kullandın mı diyorum yok kullanmamış...
Kusura bakmayın Ben bu hikâyeleri Türkiye'de de dinliyordum kimse bana Mazda ve Volvo hakkında iyi konuşmuyordu ve konuşanların birçoğunu arabadan anlamayan kişilerdi... Pazarı domine eden oyunculardan birisi olan Chrysler ve Dodge bu kadar kötü olmamalı diye düşündüm ve gittim satın aldım. Daha sonra o kişiler aslında fena araba değilmiş demeye başladı Şu an çalıştığım şirkette 3 tane aynı arabadan var Her gün farklı bir kadın kullanıyor Paramparça bir halde arabalar yük taşıyoruz aynı zamanda... Hepsi 200000 mil üzerinde ve şanzıman motor yapılmadı hiç birisi ne....
Sonuç olarak benim gözümde Amerikan arabaları Japonlar ve Avrupalılar kadar iyi değil ama ikinci el de çok ucuza alınabiliyor lar ve mantıklı bir seçim haline gelebiliyorlar...
Hocam şu an ne işle meşgulsunuz bir şirketten bahsetmişsiniz.. Öğretim üyesiydiniz burada galiba
abi, zaten müstakil evler ilk gelenler için pek uygun değil bence, yok çimleri biçtir temiz tut, ilacı bakımı. hem maliyetli hemde neyi nerden yaptırılır öğrenmek zaman alıyor.
İnşallah güzel büyük garajlı bir eviniz olur.
kalite olarak 2016 dan sonra ciddi düzeltmeler oldu. Gerekse avrupa firmaları ile yapılan ortaklıklar baya yansıdı. ama ikinci elde ben pek tercih etmedim. sizinde dediğiniz gibi motorları verimsiz. kiralık olarak bir kaç model sürdüm. PEk hoşuma giden olmadı. iç mekanları flan ergonomik açıdan çok orantısız ve çirkin geliyor.
Camry ve accord olayında haklısınız klasik ortadoğulu göçmen arabası :) ama yeni camry V6 için yorumlar baya iyiydi. basınca yapıştırıyo felan diyolardı.
Chrysler Town Country eski model bir kere sürmüştüm, onuda beğenmemiştim. toyota sienna kullandım uzun yolda 2011 modeldi. çok hoşuma gitti, yol tutuşu felan çok şaşırttı. kocaman araba dersin hiç banamısın demeden gidiyo. ve baya konforluydu.
Sorunsuzluk konusunda çok tecrübem olmadı etrafımda herkez ya Hondacı yada BMW MErcedes kullanıyodu. Ben 2003 model EP3 civic Si almıştım. 4 sene bir kere bile problem çıkarmadı. BMW si olan arkadaşları çok taşıdım sağa sola :)
Siz hangi eyalettesiniz Texasmı?
Dediklerinde benimde gozlemlerimle ortusuyor... Ablamda 2006 Honda Odyssey var, benim arabamdan daha iyi. Ama bendeki arac 2001-2007 arasi uretilen seri. Ben garip bir sekilde kullanisli buluyorum dodge caravani (chrysler town country) bende ki grand modeli. Tum koltuklar zemine girtiyor, dvd falan filan... Amerikalilarda gercekten bir ergonomi sorunu var normalde. Yeni modeller daha iyi ama 2000li yillarda baya bir sacmalamislar gercekten :)
BMWler genelde sorunlu :) Ben parca parca yazacagim icin kullandigim modelleri acik etmedim :)
Ev meselesine gelince... Insallah olacak... Kredi onayimizida aldik '2 yildan once alamazsiniz' diyen goygoyculara inat :) rate orani 4 gibi hemde!
Burada sunu gordum... tek dogru yok, sartlara gore dogrular var...
birisi bir konu hakkinda 'olmaz gardasim' diyor ise sen yaptin mi denedin mi? diye sorun... yok oyle diyorlar gibi bir cevap veriyorsa bosverin o adami... kendiniz dogrusunu arastirin...
Bu arada texastayim :)
Hocam şu an ne işle meşgulsunuz bir şirketten bahsetmişsiniz.. Öğretim üyesiydiniz burada galiba
O isin uzerinden cok su gecti :) Biraktim akademiyi... midemde bulandi zaten iyice Turkiyedeyken..
Burada sartlar olusursa belki idareci olarak donerim ama o ihtimal yok gibi bir sey...
Suan bir restoran zinciri kurulumu yapmaya calisiyoruz bir yatirimci ile. Ben operasyonunu yapiyorum... Biraz daha vakit lazim detayli anlatmak icin. Henuz hazirlik asamasinda...
baskan96
12-01-2018, 19:00
O isin uzerinden cok su gecti :) Biraktim akademiyi... midemde bulandi zaten iyice Turkiyedeyken..
Burada sartlar olusursa belki idareci olarak donerim ama o ihtimal yok gibi bir sey...
Suan bir restoran zinciri kurulumu yapmaya calisiyoruz bir yatirimci ile. Ben operasyonunu yapiyorum... Biraz daha vakit lazim detayli anlatmak icin. Henuz hazirlik asamasinda...
Özel mesaj yollayamıyorum hocam. Posta kutunuzdan birkaç mesajı silerseniz bir iki soru sormak isterim selamlarımla..
turbo&quattro
12-01-2018, 19:01
Konuyu merakla takipteyiz :)
Konuyu merakla takipteyiz :)
Sen bilmezsin buraları pek :)
Valla arada yaptığımız muhabbetler keyifli oluyor.... Umarım görüşürüz bir yerlerde...
burası değerlenir yerimizi alalım :)
konunun devamı merakla bekleniyor...
Gelelim ikinci arabamiza...
2 ve 3uncu arabayi beraber yazacagim. Cunku ayni arabalar ama markalar farkli...
PT Cruiser ufak gelmeye ve ikinci araba sart olmaya baslayinca aramalara basladik... Kriter yine 'istedigim degil bulabildigim' arabalar uzerineydi... Chrysler Town&Country modeline denk geldim ve anlastik 2000 dolara :)
Araba 2005 model, 120bin milde idi... Kuzey arabasi oldugu icin biraz pasliydi maalesef. Ama sanziman ve motor mukemmel konumdaydi... DVD navigasyondan dijital 3 bolge klimaya kadar model yilinin en dolusu idi... Bir kac hafta bindikten sonra bir nedenden dolayi yakin bir tanidiga sattim... Suan beraber calisioruz... Araba tik demedi ondada masallah...
Kisa bir sure sonra, satma nedenim iptal oldu ve yine araba bakmaya basladim... Bu sefer duragimiz Dodge Grand caravan oldu... Ayni arabanin Dodge etiketlisi... Navigasyon, dijital klima ve lastik basinc gostergesi disinda ayni donanimda idi... 100bin milde ve 2007 model... KAcirmadim aldim hemen.. az paraya cok is yapiyordu cunku... Esdeger bir honda yada sienna alsam 7-8binlerden aciyorlardi kapiyi ayni temizlikte ise...
Sormadan soyleyeyim... Bu araba kazasiz boyasizdi ama burada boyanin bir hukmu yok :) Araba eski ve yeni boyanmissa daha degerli :)
Simdi gelelim teknik ozelliklere...
3.8 200 hp... Arabaya yeten bir guc sunuyor motoru. Yine cok verimli olmasada cokta kotu degil...
Bu arabanin en sevdigim yani kullanisliligi... Arka koltuklar zemine girebiliyor. 2.sira koltuklarda ayni sekilde katlanip zemine girebiliyor ve benim gibi yeni gocmenler icin kanepe yatak vs tasima imkani sagliyor :) Kardesimde ki odyssey de 2. sira girmiyor mesela...
Sessizligi guzel bu arabanin... Oturus sekli biraz minibusumsu... Cok sevilecek asik olunacak bir arac degil... Tr'de gordugumuzde ic gecirsekte bu araba icin guzel duygularinizi siralayabilmeniz icin Amerika da bir aile babasi olmaniz gerekli :) TR sartlarinda yada ABD de yasayan bir bekar veya tek cocuklu aile iseniz gereksiz bir arac... Bende 2 tane var ellerinizden oper...
Peki aile icin SUV mu Minivan mi? ABD de kesinlikle minivan (Kopya, SUVda gelecek daha sonra :) )
SImdi resimlere gecelim...
https://i.hizliresim.com/nOGozg.jpg
https://i.hizliresim.com/VryRoV.jpg
https://i.hizliresim.com/vjo7kR.jpg
https://hizliresim.com/1Jn01D
https://hizliresim.com/oOz3Po
https://hizliresim.com/Z91kg0
https://i.hizliresim.com/lOz8rQ.jpg
https://i.hizliresim.com/VryGXB.jpg
https://i.hizliresim.com/nOGamN.jpg
Bu arada telefon almistim, resimleri aktarirken bir yanlislik yaptim sanirim... Bulabildiklerimi yukluyorum... Birde resim kurtarma cikti basimiza :(
Konuyu takipteyim. Sizden ricam asıl çerçeve araba olsa da yaşam şartlarından vs bahsetmenizi isterim.
hddsheriff
12-01-2018, 23:12
İlkay zaman gibi bir youtube kanalı kursan , arabadan anlayan adamın anlatması bir başka olur.
CelalMrz
12-01-2018, 23:17
Gerek oturuş pozisyonuyla gerek kullanışlı ama bir o kadar da çirkin oluşuyla gerek ekonomik oluşuyla tam bir amerikan fiorinosuymuş dodge
Gerek oturuş pozisyonuyla gerek kullanışlı ama bir o kadar da çirkin oluşuyla gerek ekonomik oluşuyla tam bir amerikan fiorinosuymuş dodge
Aynen oyle :)
Yeni kasalari guzel ama...
Burada sacma donanimlar olabiliyor arabalarda... Dahili supurge, lastik sisirme kompresoru falan :) Biraz kullanisliliga onem veriyorlar... Arabalarin en bos ve en dolularini bulmak mumkun... Manuel cam acma ve manuel aynali mazda3 gorunce sok olmustum ben... Ama cruise control var :)
İlkay zaman gibi bir youtube kanalı kursan , arabadan anlayan adamın anlatması bir başka olur.
Yavas yavas baslamak istiyorum ama isim buna pek uygun degil... ileride neden olmasin? Belki ufak ufak videolar biriktiririm... Kes parcala montajla isine giremiyorum suan icin. Direk atmam lazim videoyu o zamanda cok kotu olabilir... Bir yerden baslamak lazim aslinda... Hele biraz daha garaji genisletelim...
Konuyu takipteyim. Sizden ricam asıl çerçeve araba olsa da yaşam şartlarından vs bahsetmenizi isterim.
Bu konuda elimden geldigince anlatirim fakat sorulara gore ilerlemeyi tercih ediyorum... Bildigimi cevaplar bilmedigime 'bilmiyorum' diyebilirim :)
Tabi zaman icinde belki fikirlerimizde degisebilir... Yazacagim seyler o zamani ve o andaki sartlarimi kapsar...
Hep ayni ornegi veririm...
Burada 'sakin giris katta oturma' diyenlerin kendilerine has aciklamalari var... Guvenlik bortu bocek vs...
Ben ise giris katta oturmak zorundayim cunku evler tahtadan ve iki tane hareketli erkek cocugum var... Kapisina devamli polis gelen komsularim var gurultu olayindan dolayi...
Yani sartlar farkli dogrular farkli...
Arada bir Mercedes ML320 aldim... Cok uygun fiyata verdi arkadas cunku bazi problemleri vardi... Sanziman, abs sistemi vs vs...
Problemleri yavas yavas cozdum onuda sattim... Ama arabaya cok isinmistim... 2002 makyajli versiyondu 146bin mildeydi... Bose muzik sistemi guzeldi... Arac temizdi ve kararinda bir performansi vardi... Araci yukseltip, ufak tefek offroad denemeleri yapayim istiyordum...
Isin garip tarafi burada heryer yukseltilmis kocaayak kamyonetlerle dolu ama memlekette tepe yok :) Yokuslar sadece koprulerde var cunku yollar alttan degil ustten veriliyor burada :)
Oncelikle detayli bir temizlik ile ise basladim ML alinca... Cunku ABD ye geldigimden beri aldigim ilk araba idi bana gore eski olsa da :) Sonrasinda ise sanziman sorununu cozduk... Bununla alakali bir konu acmistim... Otomatik bir mercedesiniz varsa akunuz saglam olsun:)
Sonrasinda ESP BAS sisteminde ki hatayi giderdik... geriye lowrange yani arazi modu kalmisti ki ani bir kararla ilana koydum ve sattim araci 2 saat icerisinde... Tadi damagimda kalmisti... cunku kafamda hayallerim vardi. Araba ucuzdu ve degeri duser, orasi kirilir burasi bozulur derdi yoktu pek... neyse, bir acik kapattik satarak :) aldigim fiyat bende kalsin... Baya bir emek harcadim cunku... ama 2800 dolara sattim araci... az bucuk karda etmistik :)
Mercedes SUV serilerini (ML oyle ama GL de oyle sanirim) Amerika da uretiyor... Hal boyle olunca malzemelerde biraz kalite dusuklugu var. Yani Alman kalitesini tam olarak goremeyebiliyorsunuz. Buna ragmen ML ciktigi 97 yilina gore bence basarili bir arac. Benim asil hosuma giden yonu ise aracin kronik sorunlarini kolay mudahele edilebilmesi idi.
Cok foto yok ama olanlardan bir kac tane ekleyeyeyim... Aldigim ilk gun cekmistim resimleri...
https://i.hizliresim.com/0BGYjV.jpg
https://i.hizliresim.com/dG7Y6Q.jpg
https://i.hizliresim.com/5QGWAA.jpg
https://i.hizliresim.com/Aky9QQ.jpg
https://i.hizliresim.com/4MGE2Y.jpg
https://i.hizliresim.com/JlO0rE.jpg
https://i.hizliresim.com/OLyGn3.jpg
https://i.hizliresim.com/zBJ6vg.jpg
https://i.hizliresim.com/G0ydQv.jpg
Skyhawk34
13-01-2018, 07:56
Foto yüklemede sorun yaşıyordunuz çözebildinizmi ?
Bu tür işler pc başında biraz daha tahat oluyor brn tinypic sitesini kullanıyorum boyut Pixel ayarı yapmamada imkan veriyor
CloudGrey
13-01-2018, 18:08
konu çok güzel arabalar amerika herşey hayallerdeki gibi duruyor.
tabi konu kahramanı olarak eminim zorluklar yaşamıssınızdır.
Ama ben o can alıcı soruyu sormak istiyorum ; Amerikaya biz nasıl geliriz?
30 yaşındayım ingilizcem var muhasebeciyim taş çatlasın 100k 'da amerikan dolarım çıkar.
Oraya nasıl giderim ne yaparım , çokmu geç kaldım ? lütfen bu sorulara kısa bir cevap yazarsanız çok sevinirim.
konuyu merakla takipteyim abi yalnız amerikan arabalarından soğudum iğrençler tiksiniyorum artık :)
bide beni en meraklandıran soru oraya gitmeye nasıl karar verdin ? oradaki yaşama ayak uydurmak nasıl bir duygu ? onu merak ediyorum
Strich Acht
14-01-2018, 05:15
Abi nedense amerika bana fotolarda daha güzel gözüküyor. :D
başka yerden yüksek bir şeyler yok mu yahu ? :)
Guzel baslik olmus abi, devamini bekliyoruz.
Dedigin gibi bu kitada arac cabuk satiliyor (ozellikle $10k alti). Benim 2008 SI'i 48 saatte istedigim rakama satmistim :D
konu çok güzel arabalar amerika herşey hayallerdeki gibi duruyor.
tabi konu kahramanı olarak eminim zorluklar yaşamıssınızdır.
Ama ben o can alıcı soruyu sormak istiyorum ; Amerikaya biz nasıl geliriz?
30 yaşındayım ingilizcem var muhasebeciyim taş çatlasın 100k 'da amerikan dolarım çıkar.
Oraya nasıl giderim ne yaparım , çokmu geç kaldım ? lütfen bu sorulara kısa bir cevap yazarsanız çok sevinirim.
Bu soru bana da sıklıkla soruluyor. ABD ya da Kanada'ya gelmenin binbir türlü yolu var.
Başlık sahibi abimize green card direk çıktı, ben ise öğrenci olarak buraya geldim sonra oturma iznini aldım. Yatırımcı vizesi, çakma evlilik vs... başka yollar da var. Kanada'ya mülteci olarak başvurmak istersen alım yapıyorlar mesela, ama pasaportuna el koyarlar TR'ye 10+ yıl geri dönemeyebilirsin..
"Şu yolu izle" demek zor. Senin için en doğru yola kendin karar vermen gerekiyor.
Erdem K.
15-01-2018, 07:24
konuyu keyifle okudum, hevesle devamını bekliyorum :)
Güzel konu, Benim kafamda şu sorular var.
Ne kadar nakit ile buradan göçtünüz ?
Orada ev vs için toplam ne harcadınız ? Bu nakit ne kadar yeter ? İş bulmak kolay mı.
Ne seviyede bir dil ile iyi bir iş bulunur ?
İlk zaman yoğun bir iş vardı hatırladığım. Şuan sanırım yeni bir işte çalışıp şartları iyileştirmişsiniz, bu şahsi beceri ile oldu gibi hissediyorum.
İlk işte kazanılan ile aile geçinir mi ? ***** 2 evlat 1 eş var.
TR deki ehliyet orada geçerli mi ? İnsanların yaklaşımı ne alemde ? Dışlama ya da yolda yürürken imalı da olsa bakış duruş sergiliyorlar mı ?
Benzin ucuz ok. Diğer yiyecekler, örneğin et süt meyve ne alemde ?
Tek kişi çalışarak tüm aileye bakılabiliyor mu ?
Güvenlik ne durumda, işteyken akıl evde kalır mı ?
Çocuklar için okul/adaptasyon ne durumda. Hadi siz dil biliyorsunuz oğlanlar ?
Umarım garajlı bir ev en kısa zamanda mümkün olur konunun devamı gelir.
Tatil burada... Yarından itibaren yazacağım. Elimden geldiğince tek tek cevap yazarım herkese... Tolga Kaan çok soru sormuş. Ona cevap versem bir çok kişi cevapları alır sanırım :)
Nakitim yoktu Tolga... Cidden aldığım 3_4 bin dolar borçla geldim. Az çok el verecek kişiler vardı... Çok bunalmistim TR de...
Iş meselesi biraz beceri ve tecrübe diyelim...
2 bin civarı kazandım. Ucuz bir yerde kalırsan geçinirsin. Benim kiram yüksekti ama 800-900 dolarlık bir bölgede ev tutarsan yasarsin...
Ehliyet 90gun geçerli...
Burada her türlü insan var. Türkiye kadar dislanmadik!
4 litre süt 2 dolar et kilosu 8-20 dolar arası kaliteye göre...bunlar helal olanlar... Helal aramazsan ucuz... Sebze fiyat olarak pahalı alım gucune göre ucuz... Tropikal meyveler trye göre ucuz...
Tek maaşla bakabilirim ama 2binle suanki masraflarimi karsilamam imkansiz.
Güvenlik bölgeye göre... Sorun olan yerler var illaki... Bizim o bölgelerle pek işimiz yok...
Oğlum benden iyi konuşuyor :)
Garajli ev için dua paylaşabilirsiniz benim için aranızda :) :)
Benim hanıma greencard çıktı ben yancı olarak geldim :)
Vize türleri çok onemli. Evliyseniz yasal olmak çok önemli. Çünkü daha çok masraf ve sorumluluğumuz var...
Genellikle öğrenci olarak geliniyor ilk etapta ama şuan için Amerika pahalı bir yer okumak için...
Ben ilk olarak 2009 yılında buraya geldim. Geldiğim yer Türkiye'de Niğde gibi bir yerdi. Yani Gayet sığ ufak soğuk bir yer.. buna rağmen buradaki sistemi çok iyi tahlil etme şansım oldu biraz akademik yönümden biraz da aile ile geleceğim için sistemi çözmek zorunda olduğundan dolayı....
Daha sonrasında tekrardan iş amacıyla gelmiştim ama az çok beni tanıyanlar bilir Buraları Hiç unutmadım. Çünkü benim mantığım da yaşanması gereken Hayat buradaki ile kısmen örtüşüyor, Türkiye ile örtüşmüyordu.
Sonrasında Green Card başvurusu yaptım 2. de çıktı. ama yıllardır hep söylüyordum zaten bir şekilde Amerika'ya gideceğimi. Hatta uygun bir vize türü araştırıp ev takası bulmaya çalışıyordum Amerika'da kalıp Türkiye'ye tatile gelen birisiyle...
Green Card çıktıktan sonraki süreç bizim için çok da kolay olmadı. Çünkü tüm ülke zor bir süreçten geçiyordu ve birçok insan gibi bizlerin de morali bozuktu Ama bu Tabii ki daha itici bir güç olarak yansıdı...
Buraya gelirken belli kriterleri vardı elbet. Maddi olarak kriterlerin ne diye sorarsanız: otomobiller benzin ucuzluğu et fiyatlarını ucuz olması ve tabii ki En önemlisi Belki de iyi okulların Bedava olması....
Soyut kavramları saymıyorum zaten hukuk vesaire bu tarz durumları.... Elbette burada da hukuksuzluk var burada da birçok suç var Ama...Ben şu an Amerika'nın Teksas eyaletindeyim. Bizim dilimize yerleşmiştir kötü olan mahalleler için Texas gibi yer deriz... Ben artık bunu kullanmamaya çalışıyorum çünkü ben Gaziosmanpaşa ve Bayrampaşa civarında büyümüş bir çocuk olarak Oraların daha tehlikeli olduğunu düşünüyorum :)
Belli bir yaştan sonra burada gelmeniz ve aynı tecrübelerle burada hayata adapte olmanız ancak çok iyi, teknik bir meslek sahibi olmanıza ve çok iyi bir İngilizcenizin olmasına bakar...
Daha önce sorulmuştu zannedersem nasıl karar verdiniz diye... Bana Green Card çıktığında Türkiye'de parmakla gösterilecek bir konuma atanmak üzereydim... O durumda bile tereddüt etmedim... Türkiye'deki konumuma burada ulaşmam belki 10-15 yılımı alacak Belki de hiç ulaşamayacağım.. Fakat ben bir aile babasıyım ve önüme çıkan bu imkanı çocuklarımı adına eşim adına değerlendirmek istedim. Yaklaşık bir yıl oldu geleli şu ana kadar hiçbir zaman bir pişmanlık yaşamadım...
Elbette ülkemiz daha huzurlu olsaydı ve daha iyi bir zamanlama ile gelseydik daha güzel olurdu ama her işte vardır bir hayır... zaruret bir Mürşidi kamildir derler eskiler... Hayırlısı böyleymiş diyelim geçelim...
Pasaportlar elime çıktıktan 2 gün sonra Amerika'ya yerleştim Türkiye'de evi mi kapatip...iki gün bile beklemeye bilirdim neden bekledim derseniz? Evim kira idi ve eşyalarımı satıp dağıtıp gelmem gerekiyordu. O yüzden bekledim yoksa kendi evim olsaydı aynı akşam Uçar gelirdim...
Gelecekte Türkiye'ye tekrar döner miyim bilmiyorum planımız dönmemek üzere ama şartlar insanı çok farklı noktalara getirebilir... O yüzden Garanti konuşmamak lazım Hiçbir şey için... Türkiye eski Türkiye değil şartlarımız gayet iyi bu Herhangi bir hükümetin veya herhangi bir liderin veya herhangi bir partinin başarısı da değil bütün dünya gelişiyor... 15 yıl önce bizden daha ileride olup da geçtiğimiz bir tane bile ülke yok maalesef... tüm dünyadaki gelişen teknoloji iletişim gibi şeyler Şu an için bazıları tarafından belli partilere veya Belli kişilere mal edilmeye çalışılıyor... Bu da dışarıya kapalı bir toplum olduğumuzdan kaynaklı.... Daha fazla siyasete girmek istemiyorum... dün itibariyle bitmiş olan yüzde 70 lik tezimi yaktım ve akademik hayatımı Artık tamamen sonlandırdım ve siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler alanından çekildim :) aman ne büyük eksiklik :) şimdi onlar düşünsün nasıl kaçırdık elimizden diye :P :) ... Zaten bir süredir ticaretle uğraşıyordum. burada ticaret ile devam etmeyi planlıyorum.
imkanın olur ise bir garaj açmaya çalışacağım Çünkü burada gerçek manada Usta Yok. ben Usta değilim ama burada ustayım diyen birçok kişi kadar bu işe hakim olabilirim ve Yönetmeyi becere bilirim diye düşünüyorum...
Çok vakit bulamadığım için biraz da üşengeçlik hakim olduğu için çok fazla resim çekmedim çok fazla paylaşım yapmadım. Facebook'ta Grup oluşturdum oraya mümkün olduğunca resim yüklemeye çalışacağım artık...
Benden Şimdilik bu kadar yarın yarından sonra diğer arabaları da yüklemeye başlarım. arada imkan bulabilirsem kaldığım Site ile alakalı çevre ile alakalı birkaç fotoğraf da atmaya çalışırım...
Sorulari elimden geldiğince cevaplamaya çalışırım. zaten Amerika'da yaşayan ve benden daha eski olan arkadaşlar da konuya ilgi gösteriyorlar Sağ olsunlar. onların tecrübeleri de çok çok önemli onlar benden daha tecrübeliler Amerika konusunda... Benim avantajım ise 2009'da Amerika'yı tahlil etmiş olmam, sonrasında Türkiye'ye dönüp son süreçleri Türkiye'de yaşayıp tekrar Amerika'ya gelmiş olmam. Yani karşılaştırmalı olarak iki ülkenin arasındaki farkları şu an çok iyi biliyorum diyebilirim... Birkaç sene sonra artık Türkiye'ye hakim olamaz Türkiye hakkında yeterli bilgiye sahip olamaz duruma gelebiliriz çünkü...
Guzel baslik olmus abi, devamini bekliyoruz.
Dedigin gibi bu kitada arac cabuk satiliyor (ozellikle $10k alti). Benim 2008 SI'i 48 saatte istedigim rakama satmistim :D
Hele araba temizse... Adamlar zaten kullan at mantığındalar :) ama sizin oraya yaklaştıkça pas problemi artıyor :)
Abi nedense amerika bana fotolarda daha güzel gözüküyor. :D
başka yerden yüksek bir şeyler yok mu yahu ? :)
Spoiler vermeyelim :) yavaş yavaş.
. Onu yazana kadar belki başka bir şeylerde alırım diye umuyorum :) garaj genişler :)
i-vtec07
16-01-2018, 08:37
Mutluluğun daim olsun abi :) konu çok güzel bi ara bende rica etmiştim galiba abi konu açarmısın diye,
Bu arada face grubu sana mı ait abi ? Face ve ınstagram hesaplarını paylaşırsın ekleyelim takip edelim, şahsen ben çok merak ediyorum ordaki hayatı.
semavi bilgiler için teşekkür ederim. Demekki 30K gibi bir USD bakiyesiyle gidilse 5-6 ay idare edilir.
O arada destek de bulunur. Dil'in iyi olması büyük avantaj olmuş sana. garaj fikri harika, belki motor rektefiye edilemez ama mekanik birçok şey el alet tutuyor ise yapılır / öğrenilir.
Huzurun daim olsun mümkünse TR kanallarını hiç açma. Biz hala eyyyy ile başlayan bolca zırva dinliyoruz. 4 kurtulmuş 4 kurtulmuştur :)
Çok daha iyi olur şartların umarım. Biz de görürüz paylaştığında.
CloudGrey
16-01-2018, 09:18
semavi bey üşenmeden güzel bir paragraf yazmışsınız elleriniz dert görmesin.
sanıyorum hepimiz green card olayı olmadan amerikaya gidip yerleşemiyeceğimizi anlamış olduk :)
green card başvuralarıda artık durduruldu diye okuyorum son zamanda demekki hepten yalan olduk.
ben yeni zelandayı araştırmaya devam edeyim o zaman... :)
çok merak ettiğim birşey var cevabını bulamıyorum ; abd ' de bir ev almak bize abd yaşamayabilme olanağı sunuyormu?
Ev olayının vize sağlayacağını sanmıyorum... Sağlasa burada bir sürü malikane alacak insan var ve vize için kıvranıyorlar...
Tolga güzel temenniler için teşekkürler... Ülke bizim ülkemiz ama eyyyy mantığı bizim mantigimiz değildi... Inşallah ülke olarak birbirimize eyyyy demeyecegimiz ve ayristirmayacagimiz günler gelir bir an önce..
ivtec face grubum çok yeni... 5-6 foto var ama fırsat buldukça yayınlamayı planlıyorum.... Bei Facebook anmelden | Facebook (https://www.facebook.com/groups/1605509129517064/about/)
Diğer sosyal medya araçlarını yavaş yavaş kullanmaya başlayacağım....
M_PROJECT
16-01-2018, 10:43
sanıyorum hepimiz green card olayı olmadan amerikaya gidip yerleşemiyeceğimizi anlamış olduk :)
green card başvuralarıda artık durduruldu diye okuyorum son zamanda demekki hepten yalan olduk.
çok merak ettiğim birşey var cevabını bulamıyorum ; abd ' de bir ev almak bize abd yaşamayabilme olanağı sunuyormu?
Amerika'da mulk sahibi olabilirsiniz , cok zor degil fakat bunun size oturum yada calisma izni olarak bir donusu olmaz , vizenizin limiti olan oturum suresi kadar kalabilirsiniz .
Bildigim kadari ile Ispanya'da mulk alirsaniz oturum hakki veriyorlar , onun amaci da zaten mulk alabiliyorsaniz harcayacak paraniz vardir ve bunu Ispanya'da yapin diye. Calisma izni mulk ile saglanamiyor.
M_PROJECT
16-01-2018, 10:51
Aslinda soyle bir durum var ,
Amerika'da yasabilmek biraz sizin azminize bagli . Herhangi bir vize ile , yasiniz da erkense ogrenci vizeleri ile hem okuyup hem calisarak ( kacak sekilde ) 3 ila 5 sene kalmak mumkun , ama kolay degil !! Oncelikle sizin bu eziyeti cekip cekemeyeceginiz onemli . Benim seneler once bir cok arkadasim F1 vizesi ile gelip , gunduz okul , gece calisarak ki hic kolay sartlar degildi , senelerce birikim yapip , okul parasini odeyip ayni zamanda bir sekilde Amerika'da kalmanin yollarini aradilar . Kimileri fake evlilikler yapti , kimileri bir kiz buldu 5 sene boyunca orda kalmak icin dislerini siktilar vsvs . KAfaya koyanlarin cogu suan pasaportlarini cebine koydular . Bu en zor ve zahmetli yollardan biri . Yapabilir misiniz o kisi ye gore degisiklik gosterir . Bu sekilde hayatinin askiyla tanisip cocuk sahibi olan arkadaslarimda var , fake evlilik yapip acayip sikintili donemler yasayan arkadaslarimda var .
Sonuc sizin neyi nekadar istediginiz ile alakali .
Greencard cok buyuk bir sans , greencard cikip gelip yapamayan ve geri doneneler bile mevcut . Yurtdisinda yasamak kolay degil , sizin kendinizi oncelikle buna hazirlamaniz lazim .
Özel bir soru olacak ama sormak istiyorum. Mesleğim mali müşavir,
ACCA Diye bir olay var uluslar arası geçerliliği olan (fark dersleri veri çap yapmak gibi) bir belge alma ihtimalim düşükte olsa (dil yetersizliği) var.
Diyelim ki her şey süper gitti ve ben bunu başardım. Orada bu tarz bir iş bulmak mümkün mü ? Gördüğüm kadarıyla hep bedensel çaba gerektiren işler yapılıyor ilk etapta.
Bunu ciddi olarak merak ediyorum. Ayrıca oradaki bankalarda hesap açıp kredi kartı alabiliyor musunuz ?
M_PROJECT
16-01-2018, 13:19
ACCA Diye bir olay var uluslar arası geçerliliği olan (fark dersleri veri çap yapmak gibi) bir belge alma ihtimalim düşükte olsa (dil yetersizliği) var.
Diyelim ki her şey süper gitti ve ben bunu başardım. Orada bu tarz bir iş bulmak mümkün mü ? Gördüğüm kadarıyla hep bedensel çaba gerektiren işler yapılıyor ilk etapta.
Bunu ciddi olarak merak ediyorum. Ayrıca oradaki bankalarda hesap açıp kredi kartı alabiliyor musunuz ?
Malesef ACCA Amerika tarafindan onaylanmiyor , mali musavirlik yapmak istiyorsaniz mutlaka Certified Public Accountant (CPA) sinavini gecmeniz lazim , sinav hakkinda cok bilgim yok ama ACCA'nin amerikada ise yaramadigini biliyorum . ( tabi bir degisiklik olmadiysa )
Turk asilli muhasebeciler cok , ben kendi sirket muhasebemi bir Turk abimize yaptiriyordum.
Eger isinizi yapmak istiyorsaniz oncelikle , gelme isini cozup akabinde bunun okuluna gidip sinavlari verebilirsiniz . Sonra istediginiz yere lisansli sekilde ofisinizi acarsiniz .
MEvcut bilginizle bir ofise girip belki imza yetkisi olmayan yan isleri yapabilirsiniz , dil sikintisi yoksa .
Banka hesap acmak kolaydir ama kredi karti almak zordur . 6 puan kurali gecerlidir eyaletlere gore degisir . Kredi karti aldiniz limitini arttirmak ayri bi zordur . Son zamanlarda ( yani 5 seneden beri ) kolaylasti biraz ama alamama durumunuz olmaz .
semavi , konuyu isgal ettik , affola
Ben üniversiteyi bitirtikten sonra iş arayışına girdim. Marketing anadal ve Managment yan dal yaptım 3.18 ortalama ile okulu bitirdim. İngilizce olarak bir problemim yok fakat tabikide aksan var nede olsa ikinci dil.
Benim kendi yaşadıklarımdan çıkardığım şu.
ya mühendis olucaksınız, özellikle yazılım mühendisi ve dişe dokunur birşeyler yapabiliyor olmalısınız. o zaman iş bulma ihtimaliniz ciddi yükseliyor.
her mesleğin bir raconu var diyebilirim. Mesela kendim için, Pazarlama native bir meslek yani Amerikalılar güzel yapıyo ve bu sektörde pek yabancı çalışmıyor. O yüzden ben hiç olumlu bir dönüş almadım.
Çok ÖNEMLİ bir not düşüyim.
Ben yapamadım diye sizin iş bulamıycağınız anlamına gelmez. Orası amerika 350 milyondan fazla nufüsu olan bir ucundan bir ucuna 5-6 saat uçakla gidilen devasa bir ülke.
illaki iş var. Burdaki asıl mesele, sizin dayanma gücünüz ne? O aradığınız veya seviceğiniz işi bulana kadar, pizza dağıtmayı, restorant da garson olarak çalışmayı kaldırabilcekmisiniz.
bunları küçümsencek meslekler olarak yazmıyorum lütfen yanlış anlaşılmasın, benzer şeyleri bende yaptım, kendi ağırlığımdan fazla kutuları indirdim kaldırdım. ve pes ettim geri döndüm.
semavi abi konunu sen yokken ele geçirdik biraz, saat farkına güvenerek :) biz yatınca sen yazmaya başlarsın artık.
Konu işgal edilsin diye açtım zaten :) Ben de öğreniyorum yazıldıkca... Herşeye hakimim diyemem ki?
Greencard olmasa gelir mıydım? Yine gelecektim ama sıkıntılı bir vize surecine girmeye motivasyonum olmayabilirdi....
Pazarlama gibi işlerde native olmak avantaj ama göçmenler çok yoğun ise daha kolay olabiliyor işler... Mesela Houston da beyaz Amerikalı görmüyorum pek :) yani Amerika gibi değil burası! Haliyle her yer Meksikalı Çinli Hintli dolu ve düzgün bir İngilizce konuşulmuyor...
Türkiye de bazı meslekler küçümsensede de burada bu algı pek yok...
Lakin daha önce de yazdım farklı yerlerde...
Aklınızın bir köşesinde şu işi yapsam çok rahat etsem az çalışıp çok para kazansam gibi bir fikir var ise Amerika buna uygun değil... Bu duruma en uygun ülke Türkiye... Burada gerçekten çalışıyorsunuz ve çok değişik şeylerden para kazanıyorsunuz....
Bunları da yazacağım vakit buldukça...
Kredi kartı olayına gelince ben kendimden 10 15 gün sonra kredi kartımı hemen aldım hem de ön ödemeli değil normal kredi kartı.... Bu işte şöyle bir açık var Daha doğrusu yapılan yanlış var aslında. Türklerin çoğu bankaya gidip parasını yatırıp kredi kartı debit Card ne varsa hepsine başvurur... Bu yapılan en büyük yanlış. Bugüne kadar belki 10 kişiyi yönlendirdim süreç şu şekilde olmalı... Önce Banka hesabı açarsınız debit Card Yani normal bankamatik kartı alırsınız. 10 15 gün bu kartı kullanırsınız sonra bankaya gidip kredi kartı başvurusunda bulunursanız genellikle kredi kartı onaylanıyor Hatta herkes onaylandı 1500 dolar limitli.... Bunu yapmayanlara ise ön ödemeli 300 dolarlık secure credit card verildi....
turbo&quattro
16-01-2018, 19:36
Kredi karti almak cok kolay yahu. Hic kredi gecmisi olmayanlara dahil yuksek faizli kredi karti veriliyor.
Hikayemize kaldigimiz yerden devam edelim o zaman...
ABD de hersey iyi gidiyordu... PT Cruiserin tum bakimlari bitmisti ve yeni gelecek bir arkadasa satilmisti... Teslim ettikten bir kac gun sonra...
Otoyolda anlamsizca sapitti GPs ve beni baska bir yola yonlendirdi... Diger tarafin dogru oldugunu bildigim halde basiretim baglandi ve yan yola girdim... Hemen tekrar hesapladi ve eski yeri gosterdi yine... Ama yanlis yola girmistik bir kere... neyse bu sefer tekrar hesapladi ve 8-10 dakika farketti.. zaten gec kalmistik... canim sikildi iyice... Anlik olmustu bu karmasa... Donduk dolastik ve varacagimiz yere bir kac yuz metre kala esim 'dikkat et aman' diye bagirdi... Ben hic bir sey anlamadim cunku gorus acimda degildi... meger benim tarafimda on lastigimin yarisi hizasindan bir araba pat diye uzerime kirmis... Yuzde yuz suclu... 16 yasinda yeni sofor... vs vs ... Duzgun bir aileydi (ileride yamugunuda anlatacagim :) )
Dosya acildi ve neredeyse arabanin iki katina yakin bir para 2 gun sonra cek olarak elime verildi... Oylede ihtiyacim vardi ki o paraya...
Macera bitmedi tabi... Araba pert olmustu ama aslinda sadece bir surtme ve rot kolu egilmesi idi... Dedim arabama cok bagliyim geri istiyorum :) 550 dolara arabami geri aldim. Cunku burada 100binde temiz araba bulmak cok. Bir kac aydirda kullaniyordum ve herseyine hakimdim arabamin... Aslinda biraz tamir olaylarina girmek istiyordum bizim sirkete parttime gelen usta ile beraber... Hazir para da gelince arabanin eksiklerini yada ileride degisebilecek parcalarini degistirmeye basladim... Parca fiyatlarini hatirladigim kadariyla yazayim...
Once komple on takim siparis ettim... Salincak rot baslari rot kolu z rotlar falan komple sagli sollu set... Her ihtimale karsi sol amortisor degisti....
Radyatorde sizdirma vardi, onuda yeniledik... (50 dolar)
Alternatorun sesini begenmiyordum, onuda yeniledik :) Gergi, kayis vs vs (130 dolar)
Aku sifirlandi... (Garantiden, eski sahibi sagolsun)
Tavan sarkmisti komple... Junkyard (cikmacidan) komple tavan aldik ve onu montajladik... (35 dolar)
Fren balatalari vs saymiyorum bile...
Camurluk aldik... Macun islemleri yapildi ama hala boyayayamdik ustanin sallamasi yuzunden :D 6 ay oldu :) (45 dolar)
Sonra kendime odul verdim ve bir ust paket bir hasarli arabadan orjinal INFINITY hoparlorleri alip taktim :) (tanesi 7-8 dolar olmasi lazim, toplam 8 hoparlor)
Iyi tecrube oldu ama bana...
simdi gelelim resimlere...
https://i.hizliresim.com/Lb29Za.jpg
https://i.hizliresim.com/rOjP6V.jpg
https://i.hizliresim.com/76YR7P.jpg
https://i.hizliresim.com/PlpXn6.jpg
https://i.hizliresim.com/gOnm2Z.jpg
https://i.hizliresim.com/9mRkgo.jpg
https://i.hizliresim.com/qG37jB.jpg
https://i.hizliresim.com/XPyO90.jpg
https://i.hizliresim.com/jyLEvW.jpg
imprezaWRC
18-01-2018, 16:40
semavi, Geçmiş olsun. Ne yamuk yaptılarsa o kısmını da yazmanı merakla bekliyorum.
semavi, Geçmiş olsun. Ne yamuk yaptılarsa o kısmını da yazmanı merakla bekliyorum.
Cok tesekkurler....
Yamuk burada degil, sirket arabasi ile yaptigimiz kazada :) Kronolijiye simdilik sadik kalmaya calisiyorum :) Bir kac post sonra hem o kazayi hemde aldigim canavari yazacagim :)
Kazayi yaptik...
Cirkin Ordek yavrusu PT Cruiseri de satmis bulunduk.... Eyvah eyvah... Burada otobus minibus yok... Araban yoksa ac kalirsin! Yazin hava adanadan beter... En korkunc olani ise butun gun disari cikmamis ve cocuklarla bunlamis bir Hanim bekleyecek aksam isten geldiginizde sizi... Aman....
Hemen tanistigim bir galericiye ugradim... Nasibim beni bekliyordu orada...
Boyle bir kirlilik olamaz... Ama kaba kir... Sanki 3 tane kopek postunu serpistirmisler arabaya :)
Ama kondisyon cok iyi, sorun yok ve teknik anlamda tertemiz bir arac...
Saturn markasi Chevroletin alt markasi ama kapandi. Zaten bazi arabalarda sadece etiket farkli saturn chevy buick ve pontiacta... Hatta oldsmobile de dahil... Yani bu araba Saturn Relay olmasina ragmen Chevrolet Uplander ile amblem ve panjur farki var sadece... Fiorine nemo ve bipper gibi...
Araba Minivan ile SUV arasi bir platformla yapilmis... 7 kisilik yine... Uzaktan calistirmaya kadar bir cok donanim var. DVD seti daha gelismis, ses sistemi cok iyi degil...
Motor 3.9 v6 ve 240 hp... sanziman 4 ileri klasik otomatik...
Sacma donanimlar var. Dahili kompresor ile lastik vs sisirebiliyorsunuz. Arka amortisorlerde yuke gore kendini ayarliyor... Bu arabamizda bir aile arabasi idi. Burada aileler genellikle bir tane buyuk SUV (suburban tarzi) yada Minivan tutuyor kapinin onunde... Zaten ailede kac yetiskin varsa genelde o kadar araba olmak zorunda...
Neyse resimlere gecelim...
https://i.hizliresim.com/dOnb4V.jpg
https://i.hizliresim.com/5D8Vpj.jpg
https://i.hizliresim.com/A1AJZp.jpg
https://i.hizliresim.com/0E7Db9.jpg
https://i.hizliresim.com/4aLlY4.jpg
https://i.hizliresim.com/JQp2do.jpg
https://i.hizliresim.com/OoRMJQ.jpg
https://i.hizliresim.com/z0m4Q6.jpg
https://i.hizliresim.com/G9vzb6.jpg
https://i.hizliresim.com/y0P42y.jpg
Simdi yaptigimiz ikinci kazaya gecelim...
Aksam 8-9 arasi isten donmustuk sirket yemegine geciyorduk mudur ve bir arkadasla birlikte... Isiklarda durdugumuz anda sert bir darbeyle zipladi araba... Baya bir sertti ve habersizce arkadan vurunca sok olmustum... Bizim araba Ford e250... Baya kemikli bir araba ama arkadan vuranda hali yuklu bir pickupmis...
Bir baktik adam kacmaya basladi. Bizim araba stop etmisti ilk etapta. Calistirip kendimi toplayinca arkasindan bastik ve kovalamaca basladi... Ileride yakalayip cektirdik bir parka... O araba nasil yurudu onuda bilemiyorum ama!
Eleman hispanic... belge ehliyet hic bir sey yok!
Hayatimda gordugum en aptalca en adice en salakca yalan soyleme sekilleri...
Ben size carpmadim diyor! Hemen 4-5 kisi oldular... Digerleride gelip salaga yatip, size kim carpti lutfen dogruyu soyleyin diyor :) Ben boynumu tutuyorum cunku cok acidi... Bana sen sahtekarsin saglik parasi almak icin yapiyorsun falan diyor...
Sonrasinda ABDde yasadigim ender kufurlesme anlari :) Daha iyilerini ogrenmem gerektigini dusundum bir an... tek bildigim f.k off falan... NErede o yuksek Turk kufur edebiyati ve cesitlemeler :) Gocmen olmanin ilk zorluklarini yasadim :)
Polis geldi, ona da ayni yalanlar falan derken polis bir iki laf edince normale dondu... Arabalarin parcalari birbirine gecmis halbuki :)
Suan hala sigorta islemleri ile ugrasiyoruz.. Sonuclaninca kalanini yazarim. Sigorta da bir dalavere ceviriyor poliste biraz isguzarlik yapmis...
https://i.hizliresim.com/bBlbDm.jpg
https://i.hizliresim.com/dOnb3p.jpg
https://i.hizliresim.com/5D8V75.jpg
https://i.hizliresim.com/A1AJ7B.jpg
https://i.hizliresim.com/0E7DnY.jpg
https://i.hizliresim.com/4aLlr7.jpg
https://i.hizliresim.com/JQp2A5.jpg
imprezaWRC
18-01-2018, 21:56
semavi Vay arkadaş macera hiç nitmiyor, geçmiş olsun. E-250'de her eve lazım cinstenmiş.
semavi Vay arkadaş macera hiç nitmiyor, geçmiş olsun. E-250'de her eve lazım cinstenmiş.
Iyi yanliyorum onla :)
birde e350 heavyduty versioynu var... 0-100 denedim 8in altinda gibi...
Ama bana gore TRdeki ducatolar masterlar daha iyi is icin...
Iyi yanliyorum onla :)
birde e350 heavyduty versioynu var... 0-100 denedim 8in altinda gibi...
Ama bana gore TRdeki ducatolar masterlar daha iyi is icin...
320 hp Transitler var orda 3.5 Ecoboost, E serisini yavaş yavaş bitiriyorlar.
https://www.youtube.com/watch?v=qXPx__hnmYc
https://www.youtube.com/watch?v=EgYP8GVsGWo
Bu arada konuyu takipteyim, gayet güzel gidiyor:)
320 hp Transitler var orda 3.5 Ecoboost, E serisini yavaş yavaş bitiriyorlar.
https://www.youtube.com/watch?v=qXPx__hnmYc
https://www.youtube.com/watch?v=EgYP8GVsGWo
Bu arada konuyu takipteyim, gayet güzel gidiyor:)
cok mantikli bence...
Arabalarda saklama gozleri bile yok, ergonomi sifir... Maalesef A takimi bilminden bu tuip arabalar hep hosuma giderdi ama simdi kalasligini anladim :) E350 ya 6.2 yada 7.3 olmasi lazim bizdeki... digerleri zaten genelde 6bin cc civari.
Chevy nin vanlari daha iyi yanliz bana gore... Daha stabil ve daha sessiz.
Abi bu nasil sanstir anlamadim. Los Angeles’ta 17 ay kaldim. 40.000 mil yol yaptim. Tamponum cizilmedi. Allah yardimcin olsun bu sanssizlikla daha kotusu olabilirdi.
turbo&quattro
19-01-2018, 07:36
Herkes bir sekilde buraya gelmeye calisiyor ama bende tam tersi acaba Tr ye gerimi donsem diye dusunuyorum bazen. 11 yil yasadiktan sonra acaba tekrar adapte olabilirmiyim soru isaretleri var baya ..
M_PROJECT
19-01-2018, 07:43
Herkes bir sekilde buraya gelmeye calisiyor ama bende tam tersi acaba Tr ye gerimi donsem diye dusunuyorum bazen. 11 yil yasadiktan sonra acaba tekrar adapte olabilirmiyim soru isaretleri var baya ..
Otur oturdugun yerde ne isin var sacmalama .
turbo&quattro
19-01-2018, 07:50
Yahu sende kesin donus yaptin diye biliyorum ? Mustafa iyi oldu yazdigin bende sana pm gonderecektim bugun yarin vergi iadesi vs.. ile ilgili. Istersen buradan sorayim herkes bilgilensin yada pm atayim.
M_PROJECT
19-01-2018, 08:00
Yahu sende kesin donus yaptin diye biliyorum ? Mustafa iyi oldu yazdigin bende sana pm gonderecektim bugun yarin vergi iadesi vs.. ile ilgili. Istersen buradan sorayim herkes bilgilensin yada pm atayim.
Kismi kesin donus diyebiliriz , gelip gidiyorum da yok abi burda basina dert alma .
Burda bulunup amerikaya vergi isi diosan , ben bir beyanda bulunmuyorum ama banka islemlerinde ( sirketim oldugundan ) irs e bilgi paylasimi yapiyorlar benim bilgilerimi . Bakalim bi yerimize patlamaz insallah :D
Ama hic aklindan bile gecirme kesinlikle , illa deneyecem diosan gel dene ama hic tavsiye etmiyorum . Benim donus sebepleri farkliydi , bin pismanim .
Burda harcadigim eforu orda harcasam her yonden kazancim x3 kati olurdu .
Yakin zamanda tekrar Amerika'ya donmeyi planliyorum .
turbo&quattro
19-01-2018, 08:12
Yapma ya o kadar pismanmisin ;( Goruyorsundur ben 3-4 kere fln geliyorum Tr ye. Belamiz eksik olmuyor ama aileyle sevdiklerinle olmak guZel geliyor sanki. Haziran gibi gelip 1-2 ay kalma planim var az biraz birseyler netlesir heralde .
Evet vergi mevzusu. Bir zaman once biryerde yazmistin hatirliyorum.
ABD vatandasi olduktan sonra Tr de adima hesap actim ve o hesapta $$ alip satiyorum, faiz gelirim var ve bunu soruyorlar biliyorsun. Yok diye beyan etsem IRS bunu bulabilirmiki ? iRS bela ufakta olsa risk varsa tum parami babamin hesabina tranfer yapip oyle para cevirecegim.
Skyhawk34
19-01-2018, 08:18
Semavi abim, oralarda hamam falan bul gir. Gitmez bu karabulutlar üzerinden.
Hıaaaaaaammmm.kudumun rednecklerine bak yalanlarıda kendileri gibi komik :D
M_PROJECT
19-01-2018, 08:23
Yapma ya o kadar pismanmisin ;( Goruyorsundur ben 3-4 kere fln geliyorum Tr ye. Belamiz eksik olmuyor ama aileyle sevdiklerinle olmak guZel geliyor sanki. Haziran gibi gelip 1-2 ay kalma planim var az biraz birseyler netlesir heralde .
ABD vatandasi olduktan sonra Tr de adima hesap actim ve o hesapta $$ alip satiyorum, faiz gelirim var ve bunu soruyorlar biliyorsun. Yok diye beyan etsem IRS bunu bulabilirmiki ? iRS bela ufakta olsa risk varsa tum parami babamin hesabina tranfer yapip oyle para cevirecegim.
Olay su aslinda ;
If you are a U.S. citizen or a resident alien of the United States and you live abroad, you are taxed on your worldwide income. However, you may qualify to exclude from income up to an amount of your foreign earnings that is adjusted annually for inflation ($92,900 for 2011, $95,100 for 2012, $97,600 for 2013, $99,200 for 2014 and $100,800 for 2015). In addition, you can exclude or deduct certain foreign housing amounts.
Yani okadar takip edilecegini sanmam , icinde suphe varsa aileden birine transfer et ordan yap derim .
M_PROJECT
19-01-2018, 08:41
Simdi soyle bir site buldum baya aciklayici yazmis bu adamlar . Amerikan Vatandaslari | Amerikan Vergisi (http://amerikanvergisi.com/amerikan-vatandaslari/)
onursumer
19-01-2018, 09:40
bildiğim kadarıyla amerikan vatandaşları ile ilgili her bilgiyi bankalar hangi ülke olursa olsun bildirmek zorundalar
altugkocer
19-01-2018, 09:45
https://i.hizliresim.com/G9vzb6.jpg
Abi kaza için geçmiş olsun, şerefsiz her yerde şerefsiz maalesef.
Bu arada arabanın içi travego gibiymiş maşallah :D
Abi bu nasil sanstir anlamadim. Los Angeles’ta 17 ay kaldim. 40.000 mil yol yaptim. Tamponum cizilmedi. Allah yardimcin olsun bu sanssizlikla daha kotusu olabilirdi.
Al benden de o kadar :) Sigortan çok pahalılanır diye o kadar korkuttular ki ilk 1 sene anneanne gibi kullandım neredeyse :D Sonradan açıldık ama çok şükür bir şey olmadı bana da, %99 sürücülerin kurallara nizami uyduğu yerde zaten kaza çok nadir oluyor ama Houston biraz Türkiye gibi galiba : ))
Geçmiş olsun semavi
Ben onu 2 senede anladım geldim bak, hayalindeki arabalar, çok para, az masraf güzel ama bunları hep beraber yiyemedikten sonra mutlu olamadığımı anladım. Az para olsun ama sevdiklerim hep yakınımda olsun diyerek geleyim dedim ve geldim ama herkes Mustafa gibi;
Otur oturdugun yerde ne isin var sacmalama .
Diyordu :D Hala da diyorlar neden geldin diye ama çok karışık bir sebebi yok aslında. Tek başıma orada yaşlanmak istemediğimi fark ettim, hayatının kadını falan olsa yanında bilmiyorum kurtarır mıydı ama o da yoktu zaten :)) Vur kaç nereye kadar
M_PROJECT
19-01-2018, 15:06
Al benden de o kadar :) Sigortan çok pahalılanır diye o kadar korkuttular ki ilk 1 sene anneanne gibi kullandım neredeyse :D Sonradan açıldık ama çok şükür bir şey olmadı bana da, %99 sürücülerin kurallara nizami uyduğu yerde zaten kaza çok nadir oluyor ama Houston biraz Türkiye gibi galiba : ))
Geçmiş olsun semavi
Ben onu 2 senede anladım geldim bak, hayalindeki arabalar, çok para, az masraf güzel ama bunları hep beraber yiyemedikten sonra mutlu olamadığımı anladım. Az para olsun ama sevdiklerim hep yakınımda olsun diyerek geleyim dedim ve geldim ama herkes Mustafa gibi;
Diyordu :D Hala da diyorlar neden geldin diye ama çok karışık bir sebebi yok aslında. Tek başıma orada yaşlanmak istemediğimi fark ettim, hayatının kadını falan olsa yanında bilmiyorum kurtarır mıydı ama o da yoktu zaten :)) Vur kaç nereye kadar
Yav hic kolay degil orasi ayri bisey 13 sene olmus ben oraya gideli vsvs
Zamanla cevre ediniyorsun ama hic bir zaman dogup buyudugun ki gibi olmuyor .
Bir de benim durum tamamen farkli , lan benim ailem Amerika'da ben burdayim , ters gurbet yasiyorum ben ahahha
streetracer_nos
19-01-2018, 15:16
Amerikanın bizi gerçekten kıskandığına inanmaya başladım;)
Keyifli ve bilgilendirici bir konu olmuş. Takipteyim ... Her ne kadar cazip görünse de ben gidemem. Eş dost akraba ne bileyim.Zor kararlar. Bana göre değil.
semavi
abi gerçekten ilginç araçlar bulmuşsun. Sanırım kar kış görmediği için araçlar daha diri duruyor.
North East de temiz ve düzgün araç bulmak çok zor oluyordu.
hep pas çizik
Ne ilginç ordakiler dönmeyi düşünüyo burdakiler gitmeyi.
Gurbet çok tuhaf bir duyguymuş onu anladım. yaklaşık 2 sene oldu döneli. insan sevdiklerini yanında istiyor ama aklımda orda kalıyor.
karmaşık duygular.
Geçmiş olsun semavi
Buraya bir aciklama gecmem gerek...
Annemi gelmeden once kaybettim... Bir ablam burada... Bir kardesim zaten yurt disinda yasiyor... 19 yasinda tanisip evlendigim ve beraber buyudugum hayatimin kadini ile buradayim :) Kimsesiz gelinse dayanilmazyabilir. Hak veriyorum. Burada arkadas bulmak kolay degil... Zaten az Turk var, bir cogu ile kafa uyusmuyor...
Yani ABD gelin cok guzelcilerde degilim... Herkesin sartlarina gore degisir ABD yada baska bir ulke..
Houston zaten Amerika gibi degil... Beyaz Amerikali yok gibi :) En beyaz Amerikalilardan biri benim herhalde :)
Yav hic kolay degil orasi ayri bisey 13 sene olmus ben oraya gideli vsvs
Zamanla cevre ediniyorsun ama hic bir zaman dogup buyudugun ki gibi olmuyor .
Bir de benim durum tamamen farkli , lan benim ailem Amerika'da ben burdayim , ters gurbet yasiyorum ben ahahha
Seninki acayip bir durum olmus... Mumkunse gorusmeyelim, bizi de etkileme :D
semavi
abi gerçekten ilginç araçlar bulmuşsun. Sanırım kar kış görmediği için araçlar daha diri duruyor.
North East de temiz ve düzgün araç bulmak çok zor oluyordu.
hep pas çizik
Ne ilginç ordakiler dönmeyi düşünüyo burdakiler gitmeyi.
Gurbet çok tuhaf bir duyguymuş onu anladım. yaklaşık 2 sene oldu döneli. insan sevdiklerini yanında istiyor ama aklımda orda kalıyor.
karmaşık duygular.
Burada sel yoksa araclar daha iyi gibi ama burada da torpido ve tvanlar hasat... Paramparca ya da sarkik...
Bugune kadar aldigim araclar aslinda burada yaygin araclar. Dodge Caravan falan zaten doblo gibi... Bundan sonrakiler biraz daha degisik :)
Gurbet olayi dedigim gibi... Sevdiklerimin cogu burada... Babama da vize aldim... Geriye arkadaslarim kaldi sadece, onlarda sinirliydi zaten evli oldugumdan dolayi...
Simdi gelelim sonran bir onceki arabaya...
Ilk defa burada gordum bu arabayi... Tanidik galericiden test ettim... Inanilmaz hosuma gitti... Kullanimi cok yumusak, oturus acisi falan cok hos... Atakta bir araba... Full size arabalari seviyorum zaten...
Mitsubishi diamante LS
3.5 205 hp v6
Direksiz kapilar deri doseme infinity ses sistemi vs vs orjinal ekipmanlari...
Yol tutus ve performans hosuma gitti acikcasi. 0-100 8.2sn
Motor sesi yuklenince guzel... Bakimli ve gecmisi belli olan bir araba...
Sahin parasina :)
Benzer bir hissi 2007 Mazda6 ve 1993 Mazda 626da tatmistim... Yani degisik bir kullanim keyfi vardi o araclarin. Halbuki yeni kasa Mazda3ten Volvoc70e kadar bir cok arabam oldu... Bu ikisi ayri bir seydi...
https://i.hizliresim.com/lOk5XB.jpg
https://i.hizliresim.com/VrlWOy.jpg
https://i.hizliresim.com/nOA0d5.jpg
https://i.hizliresim.com/vjgWGm.jpg
https://i.hizliresim.com/1JYObY.jpg
turbo&quattro
19-01-2018, 19:07
Geçmiş olsun semavi
Takashicim sen TR ye ne zaman dondun yahu ? Mustafa ters gurbet nedir istemsizce guldum hahah ;D
semavi konunun icine ettim(k) gibi, istersen greencard konusundan devam edelim :)
Yok buradan devam edelim bosver orayi :)
fetöcü diye senin kafana sıkarım ceza bile almam. Bilmem anlatabiliyor muyum?
3 ay oldu olacak, yılsonu işe alımlar kesat oluyodu burda onu unutmuşum yoksa valla kalırmışım 3 ay daha, asıl bu aralar gelmem lazımdı, sıkılmaya başladım şimdi işsizlikten. :D Sonunda askere gönderecekler zorla, tecilli olmak bile yetmiyormuş artık
Mitsubishi diamante LS
3.5 205 hp v6
Direksiz kapilar deri doseme infinity ses sistemi vs vs orjinal ekipmanlari...
Yol tutus ve performans hosuma gitti acikcasi. 0-100 8.2sn
Motor sesi yuklenince guzel... Bakimli ve gecmisi belli olan bir araba...
Abi hep nokta atışı tercihler yapmışsın, "görev arabası" olarak yerinde kararlar. Serinin gidişatını merakla izliyorum. :)
Abi kaza için geçmiş olsun, şerefsiz her yerde şerefsiz maalesef.
Bu arada arabanın içi travego gibiymiş maşallah :D
Sagolasin . Burada aile tipi araçlarda DVD seti tavan saklama gözleri kablosuz kulaklık vs çok yaygın... Yollar çok uzun... Evden çıkınca en az 20 km....
3 ay oldu olacak, yılsonu işe alımlar kesat oluyodu burda onu unutmuşum yoksa valla kalırmışım 3 ay daha, asıl bu aralar gelmem lazımdı, sıkılmaya başladım şimdi işsizlikten. :D Sonunda askere gönderecekler zorla, tecilli olmak bile yetmiyormuş artık
Abi hep nokta atışı tercihler yapmışsın, "görev arabası" olarak yerinde kararlar. Serinin gidişatını merakla izliyorum. :)
Aile babası modunda olunca mantıklı davranmam gerekti :) aslında Cabrio coupe ve performans sedanlara da baktım ama hedef fiyatlarimda bulmak ***** zor. Genelde hasat arabalar...
semavi
Abi sanırım ben hiç amerikan arabası bakmadığım için donanımları şaşırttı.
Ben koyu japoncu takıldım hep.
Aslında biraz da maddiyattan. Kafamız ağrımasın keyif alalım diye gittim civic aldım. 2003 modeldi 119 binde. gerçekten 4 sene boyunca yağ filtre frenler hariç bir kere bile bozulmadı yolda kalmadım. 5 ten 3 e çekmeler felan iyiydi yani :)
7700 dolara almıştım. o zaman aynı paraya Audi A4 (B6) 3.0 veya MErcedes C class felan bulabiliyordum ama sonra dedim gaza gelme.
said_ ben Türkiye de de Volvo Mazda vaneo proton gibi acayip yada sıradışı kabul edilen araçlar kullanıyordum.
Amerikanlar çok iyi değiller ama yarı parası aliyorum bazen Japonların... Birde hayatimda bir kere 1 yılı aşkın aracim oldu :) 40tan fazla araç aldım hiç biri 1 yıl durmadı ... Ilk323 um hariç...
Bugün biraz resim çekeyim bir aksilik olmazsa ... Şöyle 300hp üzeri bir araçla geri dönerim konuya :)
Ben bir süre Nissan Maxima 3.5 V6 bakmıştım. bulabilirmiyim diye. ama temiz düzgün ve uygun fiyatlı bulamadım.
konforlu çok donanımlı ve ciddi güçlüydü.
Sonradan ben bir New York da ceza yedim. tek seferde 11 farklı cezayı defter gibi elime verdi. Şanslısın seni tutuklamadım dedi sonunda da :)
ondan sonra dedim ben güçlü araba almıyım.
AnilDicle
21-01-2018, 14:09
fetöcü diye senin kafana sıkarım ceza bile almam. Bilmem anlatabiliyor muyum?
Ağır saçmalamışsın.
Ben bir süre Nissan Maxima 3.5 V6 bakmıştım. bulabilirmiyim diye. ama temiz düzgün ve uygun fiyatlı bulamadım.
konforlu çok donanımlı ve ciddi güçlüydü.
Sonradan ben bir New York da ceza yedim. tek seferde 11 farklı cezayı defter gibi elime verdi. Şanslısın seni tutuklamadım dedi sonunda da :)
ondan sonra dedim ben güçlü araba almıyım.
D segmentinde 3.5 çok var :)ben ceza yemedim inşallah ya yemem. Güçlü araba sevsemde artık hız yapmıyorum ...
Buralarda yarış vs oluyormuş otoyolda. Buluşma falan denk getirebilirsem gitmek istiyorum ortamı girmek için...
imprezaWRC
21-01-2018, 22:36
https://i.hizliresim.com/1JYObY.jpg
Şu makinanın özellikle iç mekanının daha detaylı fotoğrafları var mı ?
Çekeceğim ...dur hatta çekeyim birazdan :)
Resim cekme konusunda pek iyi degilim. Birde tum haftasonu arabalarla ugrastim. Garajim olmadigi icin malzemelr bir o arabaya bir o arabaya... Haliyle hanimi da arabadan arbaya tasiyorum cocuklarla... Sagolsun anlayisla karsiliyor :)
Simdilik ic mekan fotolari bunlar...
Bu arabayi gercekten cok sevdim... Lakin araba konusunda sik degistiren ve baglanamayan bir insanim... Halbu ki neler almadim ki evlat edinirsin denilen :) Ama heposi cok hizli satildi :)
Araba 2003 model ve bildigim kaariyla 2005te de bitirilmis tuttturamadigi icin yeni kasada... Buna ragmen malzeme kalitesini gercekten begendim ic mekanda... Zaten tipini de cok begenmistim aracin...
Bir kac eksikligi var tabiki... Tam onde ufak bir gocuk var... Kaputa ceyrek ebatta koruma yapilmis ama koruma folyosu catlamis ve kotu bir goruntu olustuyor... Tamponda minubuscu usulu bir sey var, simdilik cikarmadim :) Eski sahibi sanirim siyahi vatandaslarimizdan :) Yah cubugu kirikti aldim, on joparlorler patlakti yine infinity ile degistirdim... Yagi filtresi falan bagajda bekliyor ama... ah ah... Bir mustakil eve cikamadim ki!
Bu arada hep araba degil tabi... Arabalar bitsin normal fotolarada baslayacagim :) Son bir araba kaldi onu da yukleyelimde...
https://i.hizliresim.com/y0llXn.jpg
https://i.hizliresim.com/6Jkk0l.jpg
https://i.hizliresim.com/W7ZZd4.jpg
https://i.hizliresim.com/3Eaad9.jpg
https://i.hizliresim.com/RnVVqY.jpg
https://i.hizliresim.com/p6ooLo.jpg
https://i.hizliresim.com/kOgglJ.jpg
https://i.hizliresim.com/NZ447g.jpg
Gelelim son aracimiza.... Sonunda iste bu oldu gibi denilecek bir arac almistim...
Bugune kadar 6-7 arabamda 200hp sinirini asmistim... Lakin 300 hp sinirini asmak hic nasip olmamisti... Yine 0-100de 6sn altinda bir arabamda olmamisti... Bir kac defa S60R almaya niyeltendim... Hatta konusu bile vardi yasadigim rezilliklerin antalya yollarinda...
Neyse...
Dedim ya.. Greencardli geldik hanimin sansindan faydalanip... Acelem yoktu iyi bir araba iyi bir ev vs icin... Cunku vatandas gibisiniz ve kimse sizi kovalamiyor... Aman 1 sene sonra donecegim diye hemen bir seyler yasamaliyim, feyse koymaliyim, caktirmadan cek pampa yapmaliyim gibi bir sey yok... :) Kaldiki araba muzik gibi hobiler benim kendim icin yasadigim seyler... Terapi gibi...
Velhasil... Basladim abidik gubidik arabalar bakmaya. Cunku bunye eksiklik hissediyor 'Hocam o arabanin masrafi cok, piyasasi yok, ariza yapar' gibi cok bilmis ama arabadan anlamayan kisilerin seslerini duymayinca :) Basladik soyle guclu arabalar bakmaya... Once Mazda6 mps baktim... Inanilmaz sevdigim bir arabaydi... sahip olmaliydim kesinlikle ama... bulamadim... 3mps ben cok cok sevmiyorum ama dussede alirim yani... ondanda bulamadim...
Sonrasinda volvo ve mercedeslere sardim iyice... Volvo bulmak yine sorun ve Mercedes kadar saglam degiller...
ML320 macerasi ile mercedesin motor sanziman ve bakim sekilleri iyice kafama yatmisti...
Once c32amg c55amg baktim bulamadim....
Sonra ML55 amglere baktim w163 kasa... offf artik W163le falan da konusmaya baslamistim... Mercedesci sayilirdim... Almaliydim bir tane!!! ama eski kasa da bulamadim yine temiz bir sey...
Sonra bu arac karsima cikti... Km dusurulmus ama fiyat uygundu ve aracin kondisyonu cok iyiydi... Uzun yol yapmis zaten, bir anda yukselmis km... Test ettim... tek sorun z rotlardan gelen ses ve direksoyn pompasi sesi idi... bugun her ikisinide siparis ettim... GEcen gun acmisken hava filtrelerini degistirdim... Rampa alip yaginida degistirecegim bir ara... suan kullanmiyorum zaten... Filtreler baya bir dolu cikti...
GEcen gun kayis koptu... sanirim direksyon pompasi kiltlendi sogukta... Cumartesi kayisi yeniledim, araba duzeldi ama bir sure sonra titresim ve ses basladi direksiyonda... Yani bir kayisla kurtaramazsin dedi bana arabamiz! Bakim kolay olsa da motor cok buyuk ve direksyon pompasini cikarmak biraz zaman alacak... Bos zaman ve gunesli bir gun lazim...
Arabanin teknik verilerine gecelim...
2008 model
382hp ve bol miktarda tork...
v8 atmosferik...
0-100 5.6 sn
4matic premium 2 paket ve ek olarak amg paket var bodykit ve jantlardan olusan... Premium pakette harman kardon, anahtarsiz calisma vs gibi ekler var...
Arabanin faturasindan teknik belgelerine kadar hepsi bende duruyor...
Bilinmesi gereken sey ise su ML ve GL serisi Amerika uretimi... Bu yuzden Alman isciligi ve kalitesinde degil bana gore... Ciddi bir sorun yasamasada tuslarin soyulmasi ve sertplastikler biraz siritiyor... ML ile GL distan yakin icten ise ayni arabalar... GL 7 kisilik olabiliyor ve daha buyuk bir kasaya sahip. ML ise daha kompakt...
Hala araba arayislarim devam ediyor cunku hem alip satmak hemde degisik arabalari test etmek istiyorum... Yani bir ml63 e55 yada ml63 falan olursa neden olmasin :) 2 kapi ve cabrio modellerede bakmaya basladim... Sonucta bu arabalara line parasi bile vermiyoruz... American muscle carlarda tabiki aramalarimizda var! Charger ve Challenger son kasalari cok hosuma gidiyor ama model yillari nedeniyle biraz tuzlu SRT falan olanlar... Standartlarini da ben pek almak istemiyorum...
Fiyat yazmasam daha iyi... ama TRde sanirim ML550 yok ve ML320ler falanda 150bin civari... Suan 4 tane arabam var ve hepsinin toplam ederi 20bin dolar degil...
Fotolara gecelim mi?
https://i.hizliresim.com/oOZ96R.jpg
https://i.hizliresim.com/lOy9bg.jpg
https://i.hizliresim.com/VrL63j.jpg
https://i.hizliresim.com/nOg2JB.jpg
https://i.hizliresim.com/vjLRJr.jpg
https://i.hizliresim.com/1JkrG5.jpg
https://i.hizliresim.com/Lb4EOV.jpg
https://i.hizliresim.com/rOVRJP.jpg
https://i.hizliresim.com/76bPyl.jpg
https://i.hizliresim.com/PloBO8.jpg
https://i.hizliresim.com/LbEWab.jpg
https://i.hizliresim.com/1JrlyG.jpg
https://i.hizliresim.com/vjRvEp.jpg
https://i.hizliresim.com/nO237R.jpg
https://i.hizliresim.com/Vr61VP.jpg
https://i.hizliresim.com/lO967E.jpg
Diamante nin ön göğüsü s40 a benzettim bi ince :)
Diamante nin ön göğüsü s40 a benzettim bi ince :)
Çok keyif alıyorum kullanırken. Mercedes güçlü 4 çeker 8 silindir falan ama ne bileyim bu tip full size ya da D segmenti oturuş pozisyon hafif alçak olan araçlar çok hoşuma gidiyor eskiden beri...
92 lerde üretime başlayıp 2005'te sonlandırılmış bir araç... Malzeme kalitesi de gayet güzel bence ama direksiz kapılar Tabii ki bir süreden sonra Rüzgar almaya başlıyor...
Mazda xedos 9 kullanmıştım O da çok keyifliydi daha sessizdi Mitsubishi den Ama dediğim gibi bu modeldeki araçlara artık burada temiz bulmak çok çok zor... Arabalar daha fazla kullanılıyor ve daha fazla eskiyor burada Tabi arada hiç kullanılmamış garajda yatmış dördüncü beşinci arabalarda çıkmıyor değil.. O tarz arabalara genellikle kasa farkı bakılmaksızın bir üst kasasından daha fazla para isteniyor ve insanlar eğer o arabayı seviyorsa gidip o parayı verip alabiliyor... Çünkü eski araçlar zaten 3 5000-6000 yedim dolar civarına bir üst kasa bir alt kasadan ziyade temizlik önemli ikinci el arabalarda...
Hatta pert araçlar burada satılıyor 2000 2500 dolara araba alıyorsanız pert olup olmadığını bile bakmıyor birçok insan çünkü Türkiye'de kazalı olan birçok araba burada pert aslında... Tamir masrafları yüksek olduğu için arabanın ederi ne göre bir tampon bir Çamurluk çizildiğinde veya kırıldığında hemen perte çıkartılabiliyor arabalar
Direksiyondaki tuşlar harici yıpranan bir yer görünmüyor abi maşallah, bir ara MLler ile baya haşır neşir oldum 2 tane aldık verdik yakın çevremde, orta kol dayama aşınmayan yoktu doğu yakasında, bu araba ya Texaslı değil ya da deriyi yenilemişler sanırım :))
Bizde de hep serviste ML masrafları için araba parası istenip sonra olayları çıtır çerez paralarına çözüyorduk, sen zaten o kısmı halletmişsin abi Allah ağız tadıyla binmek nasip etsin, gürül gürül gezersin :)
Ek not olsun, E320'de sağlı sollu gelen egzozlardan sol taraftakı arka yolcu koltuğunun altına denk gelen bir yerden flanşla ayrılıyordu, kesmeden biçmeden sadece sol son susturucuyu çıkararak E55 AMG benzeri bir ses gelmişti, bir bak abi senin arabada da benzer bir kolaylık varsa çok güzel sesler ortaya çıkabilir
Direksiyondaki tuşlar harici yıpranan bir yer görünmüyor abi maşallah, bir ara MLler ile baya haşır neşir oldum 2 tane aldık verdik yakın çevremde, orta kol dayama aşınmayan yoktu doğu yakasında, bu araba ya Texaslı değil ya da deriyi yenilemişler sanırım :))
Bizde de hep serviste ML masrafları için araba parası istenip sonra olayları çıtır çerez paralarına çözüyorduk, sen zaten o kısmı halletmişsin abi Allah ağız tadıyla binmek nasip etsin, gürül gürül gezersin :)
Ek not olsun, E320'de sağlı sollu gelen egzozlardan sol taraftakı arka yolcu koltuğunun altına denk gelen bir yerden flanşla ayrılıyordu, kesmeden biçmeden sadece sol son susturucuyu çıkararak E55 AMG benzeri bir ses gelmişti, bir bak abi senin arabada da benzer bir kolaylık varsa çok güzel sesler ortaya çıkabilir
Zaten temizliginden dolayi anlamadim KM dusurulme olayini... Haddinden fazla uyguna geldigi icin huylandim ama mekanik olarak sorun olmayinca dert etmedim. Gercek 90bin olsa zaten araba 12bin dolar olurdu :) Ama ici gercekten cok temiz ve kol dayama bile pirilpiril...
Bu arada Ilk aldigim ML o sekilde oldu :) Ugrastirdi ama az masrafla cozdum isleri... Sanziman takilma, low range. ABS-BAS sorunu falan filan vardi... Cozduk bitirdik hepsini cok sukur...
Bununla oynamaya vakit olmadi henuz... hele su pompayi bir degistireyim... Kaputun alti full dolu ve pompayi cikarmak icin biraz ugasmam gerekecek...
Sonrasinda bakalim ne yapabilecegimize...
Egzoz olayi dedigi gibi ise keyifli olur baya. Zaten herkes homurdata homurdata geziyor burada Trucklarla :)
hddsheriff
23-01-2018, 00:01
diamente var 1 tane geçen sene ilandaydı xxx sabancı nın eski makam aracı diye , fiyatı 100k civarındaydı hatta :D
diamente var 1 tane geçen sene ilandaydı xxx sabancı nın eski makam aracı diye , fiyatı 100k civarındaydı hatta :D
Yok artık Ali Sami :)
hddsheriff
23-01-2018, 01:33
Yok artık Ali Sami :)
Evet hatta aynı renk
hddsheriff
23-01-2018, 01:47
https://mobile.donanimhaber.com/mitsubishi-diamante--112978942
Foto yok ama böyle bir konu buldum
turbo&quattro
23-01-2018, 02:04
O tampondaki dalga nedir cikaramadimda :)
mitsubishi diamante (https://mobile.donanimhaber.com/mitsubishi-diamante--112978942)
Foto yok ama böyle bir konu buldum
Yanliz fena tahminler yürütülmüş :)
O tampondaki dalga nedir cikaramadimda :)
O dalga her ne ise iki taneymis...ne olduğunu anlayana kadar sokmeyecegim :)
Ön tarafa el attigimda sokecegim
turbo&quattro
23-01-2018, 04:07
Amerikali bir arkadasima gosterdim ne bu diye Deer wistle mis bir zaman kendi arabasindada varmis. Bu ufak seyin icine hava girip insanlarin duyamayacagi kadar az ama geyiklerin duyabilecegi kadar cok ses cikariyormus. Yani bir nevi geyik kovucu, uyariciymis :)
Araba hep Texas civarında kalmış. Gereksiz yere takmışlar o zaman. Buralarda geyik görmedim hiç :)
-Murat Özcan-
23-01-2018, 11:29
Güzel bir konu olacağı kesin.
Bilmediğimiz konularda aydınlanacağımı düşünüyorum.
Takipteyiz
Houston benim için biraz sıkıcı geçmeye başlamıştı.... Yani araba muhabbeti bakımından bir şeyler yapmalıydım. Birilerine greencard çıkartıp buraya getirme şansım yoktu. Su an için Trump reis ile o kadar enseye tokat değiliz... Sonra baktım Green card çıkan bir tane arkadaş vardı forumdan dedim ben bunu kafalayayım... Gitmiş florida'ya yerleşmiş... Dedim orada Sen bozulursun gel buraya, yamacima. Burası daha tutucu memleket dini bütün yaşarız burada.... Sağ olsun beni kırmadı ve buraya geldi yerleşti... Ilk ayinimizi de yaptık Strich Acht ile beraber junkyardda :)
Burada çıkmacılar mükemmel bir nimet sunuyor insanlara... Ufak olanlar genellikle gidip parçaları alabileceğiniz yerler. Büyük olanlar da giriş 3 dolar. Elinize takım taklavatınızı alıyorsunuz istediğiniz gibi parçayı sökebiliyorsunuz... Çıkışta sadece ödeme yapıyorsunuz... Sisteme girmişler zaten bütün parça fiyatlarını takır takır adamlar fiyatları döküyorlar.
Velhasıl Geçen gün Junkyarda gitmek icin karar verdik aniden... Yeğenime komik paraya bir Audi A4 quattro aldık 99 model. Ona birkaç parça lazımdı. Bana da yine Mercedes için ve diğer arabaların için ufak tefek parçalar lazımdı. Yeğenime göstermiş olmak ve öğretmiş olmak için gittik saat 3ten sonra. Strich Acht ile direk orada buluştuk, çok fazla vaktimiz yoktu cunku 5 gibi kapaniyordu. Cok keyifli oluyor düşünsenize kırıp dokseniz bile kimse karışmıyor...Ben ufak tefek bir şeyler aldım... Mesela arabanın daha önce resimlerini atmıştım orada görülüyor, komple tavan iç döşemesini 35 dolar civarına aldım... Strich Acht ayna ve depo kapagi aldi, bizde yag cubuklari kozmetik parcalar falan aldik...
Türkiye'yi düşününce insanın içi acımıyor değil çünkü orada parçalanmayı bekleyen birçok araba Türkiye şartlarında az hasarlı satılabilecek arabalar hatta bizim galericileri çizikten boyalı diye satarlar...
https://i.hizliresim.com/G95bn7.jpg
https://i.hizliresim.com/6J8YRW.jpg (https://hizliresim.com/6J8YRW)
https://i.hizliresim.com/3EP284.jpg (https://hizliresim.com/3EP284)
https://i.hizliresim.com/RnBEyj.jpg (https://hizliresim.com/RnBEyj)
https://i.hizliresim.com/p69v4L.jpg (https://hizliresim.com/p69v4L)
Bu arada duzgun resim cekmedigiminde farkindayim... Gelisecek insallah :)
turbo&quattro
24-01-2018, 16:59
Millet starbucksta bulusur bizim kafalar bambaska hurdacilarda bulusuyoruz :D
Millet starbucksta bulusur bizim kafalar bambaska hurdacilarda bulusuyoruz :D
Bastan esim algilayamamisti :) 23 yasinda evlendim ben...
Simdi ise cok mutlu :)
Hala anlamiyor sanayide mangal yapmayi falan ama daha tehlikesiz goruyor :)
Mercedes direksiyon kayış koparmıştı. ..
Kayışı taktik bu sefer de titreşim ve ses başladı demiştim bir süre sonra... Geçen gün kontrol ettiğimde kapağının bir tırnağının kırık olduğunu gördüm yani kapak sistem çalışılırken açılıyor... Arabayı Mecbur kullanmak zorunda kaldığımda 150 200 metre sonra arabada ses kesildi... Yani belli bir süreden sonra yine ses bazen veriyor ama genellikle ses yok şu an için. Sanırım sistemin içerisinde hava basıyor... Parçayı sipariş ettim zaten ama. Parçayı aldığım ilan da özellikle yazmışlar pompanin içinde hava bırakırsanız ses yapmaya devam eder tamamen doldurup havasız bir şekilde takmamız lazım diye... Beni asıl sinir eden olay ise ot çöp her şeyi eBay ve AutoZone da bulabilirken, direksiyon tankının kapağını bulamadım... Tankla birlikte satılıyor. Artık vakit bulup çıkma açıdan bakmak lazım ama ne olursa olsun Büyük ihtimal pompa bozulmuştur diye tahmin ediyorum...
Sizler ne dersiniz? Direksiyon sistemi içeriye hava çekerse neler olur tecrübe ettiniz mi daha önce. Tabii daha önceden arabaya nasıl bir direksiyon yağı koydular onu da bilmiyoruz.... Kapak aldıktan sonra Aslında en güzeli direksiyon yağını yenilemek... Olmadı pompayı değiştireceğiz. Motor biraz büyük olduğu için pompa çok çok kolay bir yerde değil. Ulaşmak için bayağı bir yere Sökmen gerekecek. biraz usenmiyor da değilim garajım olmadığı için...
Diğer arkadaşada green card çıkmıştı, yazmıştı sizin greencard konusuna hatırlıyorum ama gittiğini bilmiyordum.
Abi adama eyalet değiştirtmişsin bizide biraz gazlada greencard alıp gelelim :)
bu sene Tech Turkey toplu green card başvurusu yapıcaz sanırım :)
imprezaWRC
26-01-2018, 10:38
Bu ekip böyle yazmaya devam ederse olacağı o zaten :)
Diğer arkadaşada green card çıkmıştı, yazmıştı sizin greencard konusuna hatırlıyorum ama gittiğini bilmiyordum.
Abi adama eyalet değiştirtmişsin bizide biraz gazlada greencard alıp gelelim :)
Bu ekip böyle yazmaya devam ederse olacağı o zaten :)
Seneye Ekim başvurular :) hatırlatırım :)
Birkaç kişi daha gelse güzel olurdu aslında :)
ahmetbaha-drs
26-01-2018, 11:32
Kadir hocam ML cok iyi duruyor ama o kırmızı XC90'da kaldı aklım :D Daha güzel bir Mazda ya da Volvo denk gelmedi sana orada. +Buarada Chicago'da ve ya civarında olanlar var mı aramızdan kısmetse bir süre sonra oradayım bende :)
imprezaWRC
26-01-2018, 11:41
Seneye Ekim başvurular :) hatırlatırım :)
Birkaç kişi daha gelse güzel olurdu aslında :)
Her ne kadar USA istemesemde, birde ben başvuru yapacağım, kısmet artık.
Biraz hayattan bahsedelim...
Herşey güllük gulistanlik değil tabi!
Türkiye de iyi konumlardaydik eşimle... Ama gelme karari almıştık yine de ... Üzerine 15 Temmuzda yaşanan 'darbe' tuz biber oldu ve daha da yureklendik...
2017 Ocak Şubat ayında Trump'in vize yasağı falan çıkınca iyice panikledik ve vizelerimiz elimize geldikten 2 gün sonra evi falan kapatıp hemen girdik ABD'ye... Bu bir rekor olmalı :)
Önce bir depo da iş buldum... 3 ay kadar çalıştım sisteme adapte olana kadar...
Bir apartman kompleksinde ev kiraladık. Apartman dediysem 3 katli... Tatil sitesi gibi düşünün... Havuz fitness falan... 1350 dolar kiramiz var... Burada kiraları belirleyen şey muhit ve okul bölgesi... Yani iyi okul yüksek kira demek... Hükümetimiz de böyle yaptı yani kızmayin... Mantık aynı.... Yerseniz...
! Neyse geçelim :)
İlk işten kazancım azdı... 2000 civarı..bu bile kiram az olsa yetebilir di geçinmeye ... Ama benim kira ve Türkiye ye ödemem gereken kredi borcum vardi...
Büyük oğlum okula başlamıştı.... Seviyordu okulu... Girişken ve hayalperest bir çocuk ve inanılmaz aşama kaydetti dilde... Burada mı dogdu diyorlardi yeni görenler.. halbuki 2 ay gidebildi okula :) şimdi benden iyi :)
3 ay sonra iş değişikliğine gittim ve daha iyi bir maaş ile daha iyi bir işe başladım... Eşim şimdilik çocuklarla ilgilenmeye devam ediyor...
Arada resimler atarım bilg. Başına geçersem..
Kadir hocam ML cok iyi duruyor ama o kırmızı XC90'da kaldı aklım :D Daha güzel bir Mazda ya da Volvo denk gelmedi sana orada. +Buarada Chicago'da ve ya civarında olanlar var mı aramızdan kısmetse bir süre sonra oradayım bende :)
Mazda ve Volvo çok baktım ama denk getiremedik... Beyaz c70 kaçırdım Cabrio... S80 kacirdim iki tane...
Mazda 6 mps vardı ama şanzımanda sorun vardı... Almadım... Hala kovalıyoruz Mazda ve Volvo...
Chicago da bir arkadaş var... Yeni yerleşti... Konusuda var..
Honda fit (jazz) aldı hatta...
Bu taraflara yolun düşerse beklerim...
Her ne kadar USA istemesemde, birde ben başvuru yapacağım, kısmet artık.
Çıkarsa gel ama :)
M_PROJECT
26-01-2018, 12:03
East Coast tarafina dogru gecin de bari kalabaliklasalim :D
imprezaWRC
26-01-2018, 12:09
Şimdiden kazasız ve bakımlı Subaru'ları kollayın, gelirsem ben öyle Amerikan otomobilleriyle falan uğraşamam, bildiğim ve sevdiğim markaya binerim.
Biraz da okullardan bahsetsenize, gelirsek bizde de ellerinizden öper spec bir velet var :)
Burada toplanıp oraya kavimler göçü yapacağız :)
Şimdiden kazasız ve bakımlı Subaru'ları kollayın, gelirsem ben öyle Amerikan otomobilleriyle falan uğraşamam, bildiğim ve sevdiğim markaya binerim.
Biraz da okullardan bahsetsenize, gelirsek bizde de ellerinizden öper spec bir velet var :)
Allah bagislasin...Çocuğu düşünme... Sen kendine yan :)
Okullar yarı oyun yarı eğitim tadında...
Kimsenin acelesi yok...
Bildiğin araba ile devam mantıklı... Ben 2 kere satıyor musun denilince araba satan biriyim :) yeni şeyler denemeyi seviyorum...
imprezaWRC
26-01-2018, 12:19
Allah bagislasin...Çocuğu düşünme... Sen kendine yan :)
Okullar yarı oyun yarı eğitim tadında...
Kimsenin acelesi yok...
Bildiğin araba ile devam mantıklı... Ben 2 kere satıyor musun denilince araba satan biriyim :) yeni şeyler denemeyi seviyorum...
Ne yanayım, bu saatten sonra en olmadı çift diplomalı oto yıkamacı olurum :D Olmadı evde hanımla airbag diker satarız. Ya da süslümanları mutlu edecek palavrası bol dini kitaplar yazarım paraya para demem :D :D
P.S: Dur ya Ammo NYC'ye mail atayım herif belki gel mel der yırtarız :D
Ben 3. Diplomayı bıraktım... Garaj açacağım :)
Geri kalanından hayır yok :)
ahmetbaha-drs
26-01-2018, 12:34
Mazda ve Volvo çok baktım ama denk getiremedik... Beyaz c70 kaçırdım Cabrio... S80 kacirdim iki tane...
Mazda 6 mps vardı ama şanzımanda sorun vardı... Almadım... Hala kovalıyoruz Mazda ve Volvo...
Chicago da bir arkadaş var... Yeni yerleşti... Konusuda var..
Honda fit (jazz) aldı hatta...
Bu taraflara yolun düşerse beklerim...
Denk gelir illa ki :) Ben Chicago civarında bizim Nail'in arabanın aynısını buldum (850R) cokta uygun fiyata ama zaman olarak denk gelemedigim icin kaldı :D Herhalde suv tercih ederim gibi hava şartlarından dolayı. Görmemistim o arkadasıda bir bakayım konusuna, inşallah abi alısma sürecinden sonra ziyaretine gelirim :)
imprezaWRC
26-01-2018, 12:43
Ben 3. Diplomayı bıraktım... Garaj açacağım :)
Geri kalanından hayır yok :)
Doktora için de çok gaza getirmişlerdi de diploma koleksiyoncusu olmadığım için almayayım alana da mani olmayayım demiştim. İlkokulu 7 senede bitirmiş adamlara bina yapabilme yetkisi verdikleri için bu topraklarda malesef diplomanın hiç anlamı yok.
Doktora için de çok gaza getirmişlerdi de diploma koleksiyoncusu olmadığım için almayayım alana da mani olmayayım demiştim. İlkokulu 7 senede bitirmiş adamlara bina yapabilme yetkisi verdikleri için bu topraklarda malesef diplomanın hiç anlamı yok.
Benimde midem bulandı ve yaktım gibi....tezim neredeyse bitti ama...
Onların olsun ...
Denk gelir illa ki :) Ben Chicago civarında bizim Nail'in arabanın aynısını buldum (850R) cokta uygun fiyata ama zaman olarak denk gelemedigim icin kaldı :D Herhalde suv tercih ederim gibi hava şartlarından dolayı. Görmemistim o arkadasıda bir bakayım konusuna, inşallah abi alısma sürecinden sonra ziyaretine gelirim :)
Hayırdır Sen ne için geleceksin.? Yaz özelden bana :)
semavi
abi buraya yazıyım dedim bende başka konu açmıyım diye kusura bakma.
Herşey toz pempe değil;
Bir kere aileniz yok. belki basit gibi gözükebilir ama insan ailesinden birisini arıyor. Kardeşim üniversite için geldiğinde çok rahatladığımı hissetmiştim. çünkü bir ihtiyacım olduğunda çekinmeden arıyabilceğim birisi vardı.
Kuralların olması güzel. fakat en ufak bir yanlışınız çok büyük sonuçlar doğuruyo. Bir park cezasını zamanında ödemediğim için ehliyetim iptal oldu. iptali kaldırmak için çok daha fazla ceza ödedim. üstüne sigorta aylığım 2 katından fazla arttı. yani 20 doları geç ödedim diye dünyamı kararttılar desem yeridir.
bu tarz bir ehliyet iptali yaklaşık 3 sene felan sizin geçmişinizde gözüküyor.
ev kiralarken kredi skorunuza bakıyorlar. eğer yeterli puanınız yok ise ev bile vermiyorlar :)
Cebinizde paranız bile olsa, yeni bir ülkeye gelip tekrardan düzen kurmak için zihinsel olarak bunu kaldırcak güçte olmanız gerek.
kısacası güzellikleri olduğu gibi çok ilginç zorlukları var.
Aile ile gelmenin bazı dezavantajları olsa da en güzel yanı yanlızlik çekmemek... Benim bir kardesimde burada... Birazdan da babamı almaya gidiyorum havalimanına...
imprezaWRC
27-01-2018, 11:41
semavi
Herşey toz pempe değil;
Bir kere aileniz yok. belki basit gibi gözükebilir ama insan ailesinden birisini arıyor. Kardeşim üniversite için geldiğinde çok rahatladığımı hissetmiştim. çünkü bir ihtiyacım olduğunda çekinmeden arıyabilceğim birisi vardı.
Kuralların olması güzel. fakat en ufak bir yanlışınız çok büyük sonuçlar doğuruyo. Bir park cezasını zamanında ödemediğim için ehliyetim iptal oldu. iptali kaldırmak için çok daha fazla ceza ödedim. üstüne sigorta aylığım 2 katından fazla arttı. yani 20 doları geç ödedim diye dünyamı kararttılar desem yeridir.
ev kiralarken kredi skorunuza bakıyorlar. eğer yeterli puanınız yok ise ev bile vermiyorlar :)
Cebinizde paranız bile olsa, yeni bir ülkeye gelip tekrardan düzen kurmak için zihinsel olarak bunu kaldırcak güçte olmanız gerek.
Tee 16 sene önce parayı nereden buldun kanunu vardı. Eskiden vergi ödemek kutsal bir görev sayılırdı şimdi ödemeyenlere af dışında neredeyse ödül verecekler. Bizde taksi şoförü bilmem kaçıncı kez kaza yapıyor diye bizim sigorta primleri şişmedi mi?
Biz burada kuralsızlıklara alıştığımız için kurallı yaşamlar garip gelebiliyor. Oralardaki kurallar tam da olması gereken kurallar. Uygulamazsan, ortalık çiftliğe dönüyor. Kurallar adamına göre işliyor...vs
Sözüm sana değil lütfen yanlış anlama, ama en ufak şeyde cezayı yapıştırmazlarsa ortam bizdeki gibi olur. Misal, bizde hafriyat kamyonlarının, otobüslerin minibüslerin birkez düzgün kullanıldığına denk gelen oldu mu, bu araçları süren kural tanımayan muhteremler çok ulvi işler mi yapıyorlar, kutsal sayılan görevleri mi var...
semavi
Herşey toz pempe değil;
Bizde de kurallar ve cezaları var ama uygulayan yok. Keşke uygulayan olsa. Türkler canı yanmadan birşeyi öğrenmiyor, uygulamıyor malesef ......
imprezaWRC
abi kesinlikle uygulanmalı ve çokda güzel işe yarıyodu. bir daha hiç bir cezayı aksatmadım :)
bu tarz farklılıklar güzel de olsa alışmak gerekiyor. ve bazen benim gibi cezasını çekerek alışıyorsunuz.
Fakat Amerika da da kanunlar biraz adamına göre işleyebiliyor.
Özellikle zencilere ve hispaniclere karşı polisin tutumu çok daha farklı oluyor. bir kaç kez şahit oldum.
Benim yabancı olduğumu anlamalarına rağmen, adama güler yüzlü davranınca basit cezalar ile veya uyarı ile yolladı. (bu arada bu cezalar hep trafik cezası)
Burasi muhtemelen Avrupa kadar intizamli degil ama insanlari bir arada tutmayi basarabilen bir sistem var... Kanunun yaninda kanunsuzlugunda oldugu bir ulke fakat farkli bir sistem...
Kanunu gecelim....
Devlet: Toplu tasima yapmiyrem gardasim... ugrasamam...
Vatandas: eee needicegik peki?
Devlet: Al sana ucuz benzin ucuz araba... sen sag ben selamet!
Vatandas: He valla iyidir... Alirik suburban, 2 oda bir salon! Ama vergide cok olmasin haaa!
Devlet: Tamam tamam 80 dolar ver yeter yillik... Yeterki bi git basimdan isim gucum var... Silah satmam lazim, daha size petrol alacagiz ucuz... ohoo ugrasamam senle...
Vatandas: Buyuksun devlet baba!
Yani mantik bu aslinda araba olayinda kisaca...
Evler zaten bir cok yerde komedi... 5. elementten yapiliyor o ihtisamli mustakil evlerin bir cogu :D TAHTA!
EV kovaliyorum... Onu alabilirsem detayli anlatirim...
semavi
Abi lokasyona göre çok değişiklik gösterebiliyor ama orta halli standart bir ev almak çok ütopik değil ben öyle gözlemledim, sen nasıl düşünüyorsun?
New jersey nin orta ayar yerlerinde müstakil evleri 300,000 dolar gibi rakamlara alabiliyosunuz. oturulabilir halde oluyor.
hatta bir tane condominium buldum. 2 oda 2 banyo ve temiz bir site 250 bin dolardı. Manhattan a 1 saatlik mesafede.
şuan bakıyorum Türkiyede bir ev almak için herhalde ömür boyu çalışmak lazım.
istanbulu kıyas alıyorum çünkü türkiyenin diğer şehirlerindeki iş imkanı ciddi manada az hatta bazı yerlerde yok desek abartmayız.
tahta süper yaa tren geçince ev sallanıyodu :)
birde çok hızlı merdivenlerden inersem yıkılcak gibi ses çıkıyo.
Benim baktigim evlerden bir tanesini fikir vermesi acisindan koyuyorum...
200-220 bin dolarlik bir ev rahatlikla isimi gorecek... Bakalim istedigimiz bolgede denk gelecek mi? Yoksa 100bine de var... Teklif verdik ama istedigimiz fiyata gelmedi henuz asagida ki ev...
2612 Hadley Circle, Sugar Land, TX 77478 - HAR.com (http://www.har.com/2612-hadley-circle/sale_37871204)
CaptainMini
29-01-2018, 23:52
Şaka gibi :S :S Bu ev burda 3 milyon TL
valla hocam ben de bakıyorum yıllardır fakat kafamıza ve bütçemize göre yer bulana kadar fiyatlar 2 katına çıktı.
Köln popüler bir şehir,çok göç alıyor ve öğrenciler de çok,hal böyle olunca arz talebi karşılayamıyor ve fiyatlar patlıyor hala da devam ediyor.
insanlar artık dışarıya doğru taşmaya başladı,merkez zaten uçtu ve evler çok küçük.
Almanlar yeni yeni çocuk yapmaya başladığı için yeni evler daireler büyümeye başladı.
ben artık evi geçtim, kafama göre muhitte 250bin € ya daire bulsam balıklama atlayacağım.
galiba treni kaçırdık.
peki çocuklarınız ilkokul ortamı liseyemi gidicek?
ilk ve orta 7 puan almış lise 6
Birde teksas da ısıtma sistemi varmı evlerde? ben o tarafı pek bilmiyorum. Mesela california da ısıtıcı ve klima olmuyodu bir çoğu evde.
Benim kaldığım iki ev yağ ile ısınıyodu yani evin bir tankı vardı, her ay firma gelip tanker ile yakıt koyardı depoya :) kışın çok redline yaparsam gaz bitiyodu sonra montla uyumak zorunda kalmışlığım var.
M_PROJECT
30-01-2018, 08:47
200-220 bin dolarlik bir ev rahatlikla isimi gorecek... Bakalim istedigimiz bolgede denk gelecek mi? Yoksa 100bine de var... Teklif verdik ama istedigimiz fiyata gelmedi henuz asagida ki ev...
2612 Hadley Circle, Sugar Land, TX 77478 - HAR.com (http://www.har.com/2612-hadley-circle/sale_37871204)
Valla sanslisin ki bolgede evler ucuz , ailem Ny'da Long Island'da yasiyor , zaten Ny piyasasi ortada birde ada daha da feci( 650.000 - 850.000 ) Turkiye fiyatlarini aratmaz ev fiyatlari ada icin konusursam .
Kardesim Miami'de yasiyor 22. katta Aventura'da 2+2 350.000$
Kuzenim Pennsylvania'da 8 odali iki garajli evi 190.000$'a aldi .
Kredi skoru otursun low rate alin gecin ozaman bir masrafi olmuyo . Property Tax durumlari ne oralarda , Ny da hele ki bizim ada da nerdeyse kira parasi kadar veren yerler var ( aylik 800 - 1200 $ ) tabi burda evin durumu , cevre okullar vsvs etkenleri de var .
Benim çocuklar şu an elementary seviyesinde... Puan olarak bakmadım ama normalde high school buranın en iyilerinden bir tanesi olarak geçiyor...
Mahalle çevresi gayet sakin vergi oranı düşük...
Teksas'ta ev vergileri ciddi oranda... Bazı yerlerde bu 3.1 lere kadar çıkabiliyor O yüzden benim Bu baktığım ev birçok yere göre avantajlı aylık ödemelerde....
Çocuklarım da şu an bu okullara gittikleri için buradaki evlerden kovalıyorum elimden geldiğince...
Bence Burada evler gayet ucuz 200 250 bin dolar para değil... 1 dolar 1 TL mantı ile gitmek lazım
Kredi skoru ile de bir kaç kelam edeyim...
Birçok kişi yeni geldiniz Kredi skorunuzu olmaz ev alamazsınız iki sene geçmesi lazım tax return ödenmeli gibi bir sürü engel sıraladı... Ben ise sadece şunu sordum Sen denedin mi yoksa başkasından mu duydun...
Tahmin ettiğiniz gibi genellikle cevaplar falanca şöyle dedi filanca bunu söyledi eltimin görümcesinin kaynatası böyle yapmış gibi cevaplar oldu...
Öncelikle bir emlakçı ile sistemi tartıştım ve çözmeye çalıştım kafamda... Sonra bir kredi kuruluşu üzerinden kredi başvurusu yaptım bankalar genellikle Red veriyor ya da çok küçük bankalar var Çin bankaları falan Onların da faiz oranları yüksek oluyormuş...
Geleli 8 ay olmuştu... Iki arkadaş başvuru yaptık onun Kredi skoru benden bir iki ay daha yeni idi Ve benim kadar iyi değildi ödemeleri.... Ama hiç sorun yaşamamıştım ve elimizde maas bordromuz vardı...
Iki gün içerisinde 250 bin dolarlık kredimiz onaylandı... Tabii bunu insanlara söyleyince b** atmak için bu sefer de faiz çok yüksek olur mantıklı olmaz alamazsınız dedi Hatta bunu bir banka müdürü bile söyledi... Faizi göremiyordum çünkü sistem şöyle işliyordu Önce bir ev bulup o bulduğumuz an itibariyle Kredi geçmişimize tekrardan bakılıyor....
Ben henüz bir ev icin anlaşamamistim ama arkadaşım anlaşmıştı 2 ay önce... Ve istenen peşinatlar 8 ile 14000 dolar arasıydı 180 bin dolarlık ev için... Verilen oranlar birçok amerikalıdan bile daha düşük bir oranda çünkü Kredi geçmişimizi temiz en önemlisi ise maaşı çalışan olmamız idi... Oranlar 3.8 ile 4.5 arasinda degisiyordu kabaca...
Bir hurafe daha yıkmanın sevinci olsa da ben daha eve bulamadığım için üzüntülüyüm...
Arkadaşım ise Geçen hafta evine oturdu Artık yeni evinde yaşıyor...
Tabii ki Burada evler ha deyince alınmıyor.. kredili bir ev almak isterseniz en erken 35-40 gün içerisinde bitiyor işlemler...
Şimdi hep bir ağızdan söyleyeceğime Amin deyin... Allah bana bu evi nasip etsin vallahi çok mağdurum çok ihtiyacım var garajım yok tamirat yapamıyorum :)
Begeni butonu Amin :) Begenmedim butonu Allah evlerine atesler salsin :) ahaha
baskan96
30-01-2018, 17:38
Amin ağabey inşallah sahip olursun büyük garajlı gönlünce bir eve..
hddsheriff
30-01-2018, 20:04
Amin amin , en kısa sürede kavuşursun garajına
turbo&quattro
30-01-2018, 20:56
Ben pazartesi Houston da olacagim Shadow_Dancer ve Durango da orada olacaklar. Happy hour yapalim biyerde :)
Ben pazartesi Houston da olacagim Shadow_Dancer ve Durango da orada olacaklar. Happy hour yapalim biyerde :)
OK
Is cikisi goruselim... Nerersinde olacaksiniz Houston'un?
turbo&quattro
30-01-2018, 22:27
Hyatt regency de kalacaklatmis bende onlarda kalirim heralde.
FreeCaptiv3
31-01-2018, 10:22
Maşallah diyelim, çok keyifli konular bunlar :) Teşekkür ediyorum kendi adıma :)
Çok uzun zamandır. Siteyi misafir olarak takip ediyordum. Üyelik aldıktan sonra da ilk mesajım size kısmetmiş. Devamı gelsin diye beklediğim nadir online hikayelerden oldu. Green Card muhabbetine ben de başvurdum 2019 ile başlayan numaramla. Umarım çıkar da sizin gibi kurtulurum buralardan. Araç tercihleriniz çok harika bana göre çok keyif aldım okurken. Bu güzel hayatınızın bu şekilde devam etmesini dilerim.
Maşallah diyelim, çok keyifli konular bunlar :) Teşekkür ediyorum kendi adıma :)
Ben tesekkur ederim
Çok uzun zamandır. Siteyi misafir olarak takip ediyordum. Üyelik aldıktan sonra da ilk mesajım size kısmetmiş. Devamı gelsin diye beklediğim nadir online hikayelerden oldu. Green Card muhabbetine ben de başvurdum 2019 ile başlayan numaramla. Umarım çıkar da sizin gibi kurtulurum buralardan. Araç tercihleriniz çok harika bana göre çok keyif aldım okurken. Bu güzel hayatınızın bu şekilde devam etmesini dilerim.
Hayatinin 5 yilini Adana da gecirmis ve mutlu olmus birisi olarak Houston'da Adana gibi geliyor bana...
Arac tercihlerime gelince...
Maddiyat dahilinde mantikli araclar secmeye calistim ML550 haric :) O biraz fantazi oldu... Bekar olsa coupe yada cabrio alirdim ama evli ve 2 cocukluyum... Ilk yerlesme asamasinda bir kac ay eksik bitmiyor ve buyuk araclar cok iyi oluyor... Yani minivanlar...
az once (Burada sabah) Hanim 1 haftalik keyif sonrasi yine elimden aldi... Cocuklari indir bindir zor oluyormus Mitsubishi ile :) Minivanin akusu bitikti ve bir parca bekliyorum klima icin, dedim onu vereyim... Yok dedi :) Cocuk, ask falan derken kaptidik arabayi yine :)
Kadir abi yeni çıkacak greencard yasası hakkında bilgin varmı ?
Puantaja dönüyormuş herhalde artık sistem.
Amerikalılar nasıl bakıyor bu sistem değişikliğine ?
Başkan trump göçmenlere pek sıcak bakmıyor. Yasanın geçme olasılığını orada olan biri olarak nasıl görüyorsun ?
turbo&quattro
31-01-2018, 17:54
Kadir abi yeni çıkacak greencard yasası hakkında bilgin varmı ?
Puantaja dönüyormuş herhalde artık sistem.
Amerikalılar nasıl bakıyor bu sistem değişikliğine ?
Başkan trump göçmenlere pek sıcak bakmıyor. Yasanın geçme olasılığını orada olan biri olarak nasıl görüyorsun ?
Dun Trump in 1.5saatlik konusmasi vardi. Ozellikle ustune basa basa gecen aylarda olan bir saldirinin failinin greencard kazanarak gelen biri oldugunu ve yasayi degistirecegini greencard vermeyecegini soyledi. Oylama yapilacak yakin bir zamanda.
Gocmenler icin elinden geleni yapacak Trump...
Maalesef bu nefret soyleminin sonuclari Turkiye'den agir olur...
Ben hayatimin geri kalan kismini burada yasamak isteyen birisiyim... Insallah ters bir sey ile karsilasmayiz...
Devlet fetisizmi olan birisi degilim... Saygida duymuyorum siyasilerede hukumetlerine de ve hukumetleri boyundurugunda kullandiklari devlet kavramina da...
Dunya herkesin...
Ama maalesef kotuler kazaniyor...
Her ne kadar Trump'i sevmesemde puanlama sistemi adil tasarlanirsa daha iyi olacagini dusunuyorum.
Bizde oyle mesela son 3 senedir. Burada yasiyorsan, okumussan, calismissan disaridan direk gelecek kisilere gore daha fazla puan aliyorsun. Egitim seviyen, yasin hepsinin puanlamaya etkisi var.
Her ulke kalifiye eleman almak ister, kura sistemi ile bu mumkun degil. Ha Trump oldugu icin ne kadar adil olur sistem orasini bilmem.
Ben tesekkur ederim
Hayatinin 5 yilini Adana da gecirmis ve mutlu olmus birisi olarak Houston'da Adana gibi geliyor bana...
Arac tercihlerime gelince...
Maddiyat dahilinde mantikli araclar secmeye calistim ML550 haric :) O biraz fantazi oldu... Bekar olsa coupe yada cabrio alirdim ama evli ve 2 cocukluyum... Ilk yerlesme asamasinda bir kac ay eksik bitmiyor ve buyuk araclar cok iyi oluyor... Yani minivanlar...
az once (Burada sabah) Hanim 1 haftalik keyif sonrasi yine elimden aldi... Cocuklari indir bindir zor oluyormus Mitsubishi ile :) Minivanin akusu bitikti ve bir parca bekliyorum klima icin, dedim onu vereyim... Yok dedi :) Cocuk, ask falan derken kaptidik arabayi yine :)
Kaptırdığınız araba olsun hocam :D Ben bekar, çocuksuz biri olarak kesinlikle ML' yi düşünürdüm. Tabi zevk meselesi.
imprezaWRC
31-01-2018, 19:55
Şaka gibi :S :S Bu ev burda 3 milyon TL
Hangi 3 milyon TL ? 3 milyona kümes satıyor değerli müteahhitler.
imprezaWRC
31-01-2018, 20:01
Ev deprem yönetmeliğine göre XX Kebap, Otomotiv, Gıda, Nakliyat, Halı, Kilim,Oyuncak, İnşaat, Market, Turizm firması tarafından yapılmıştır. Texasa verdiğimiz rahatsızlıktan ötürü özür dileriz.
Şaka bir yana, ev kartondan falan mı da bu fiyat? Ev alırsak oturma izni verirler mi? Ulan, oradan ev alırım bütün bokluklar gelir beni bulur, askere uğurlama, düğün, sünnet, kilise...vs konvoyu o sokaktan geçeceği tutar.
Nightfish
31-01-2018, 21:11
Ev deprem yönetmeliğine göre XX Kebap, Otomotiv, Gıda, Nakliyat, Halı, Kilim,Oyuncak, İnşaat, Market, Turizm firması tarafından yapılmıştır. Texasa verdiğimiz rahatsızlıktan ötürü özür dileriz.
Şaka bir yana, ev kartondan falan mı da bu fiyat? Ev alırsak oturma izni verirler mi? Ulan, oradan ev alırım bütün bokluklar gelir beni bulur, askere uğurlama, düğün, sünnet, kilise...vs konvoyu o sokaktan geçeceği tutar.
Şu anda kirada oturmakta olduğum 1+1 evi almaya niyetlenmiştim. Bu ilandaki fiyatı TL'ye çevirsek, benim 1+1 eve daha fazla para istiyorlar.
Benim şöyle bir izlenimim olmuştu 2010 senesinde gittiğimde.
Greencard ile gelenler genelde, Türkiyede denemiş ve çok başarılı olamamış, işleri ters gitmiş vb. kişilerdi.
Fakat şuan her kesimden insan, işi gücü yerinde olanlarda başvuruyor.
Greencard a başvurma nedenleri biraz değişti gibi görüyorum eskiye göre.
Amerikalılar gözünde greencard biraz anlamsız, kendimi onların yerine koyunca hak vermiyo değilim. internet üzerinden başvuru oluyor illaki bir güvenlik soruşturmasından geçiriyorlar ama herhangi bir seçme veya sistematik yok. gerçekten şans işi.
Fakat amerikalıların yanıldıkları birşey var. Bunu Türklerde çok gözlemlemedim ama diğer ülkelerden green card ile gelenler, genelde Amerikalıların yapmıycağı işleri yapıyorlar.
taksici, pizzacı, alışveriş merkezlerinde stand açma vb. Çünkü tuhaftır amerikalılar bu işleri yapmıyorlar. ve bu işler bir çoğu işe göre daha iyi para kazandırıyor.
Eğer bu yabancılar gelmez ise bu tarz işleri ucuza yapıcak iş güçleri aslında kaybolucak.
Bir hikaye vardı ne kadar gerçektir bilmem. Bir amerikan başkanına demişlerki yabancıları ülkeden at. Oda demiş İsterseniz hepsini bir gece de toplarız ama ertesi gün kahvenizi 8 dolardan içmek istermisiniz.
imprezaWRC
01-02-2018, 21:24
semavi , 06-08 Mart 2018'de Houston'da Asfalt fuarı varmış, gidersen bizleride bilgilendirirsen çok şahane olur :)
International expo & conference for the Asphalt, Highway Maintenance & Traffic Safety Industries. World of Asphalt features educational programming & exhibits that showcase the latest innovations in asphalt-related equipment, products & services
Asphalt Emulsion Manufacturers Association (http://www.aema.org/)
Benim şöyle bir izlenimim olmuştu 2010 senesinde gittiğimde.
Greencard ile gelenler genelde, Türkiyede denemiş ve çok başarılı olamamış, işleri ters gitmiş vb. kişilerdi.
Fakat şuan her kesimden insan, işi gücü yerinde olanlarda başvuruyor.
Greencard a başvurma nedenleri biraz değişti gibi görüyorum eskiye göre.
Amerikalılar gözünde greencard biraz anlamsız, kendimi onların yerine koyunca hak vermiyo değilim. internet üzerinden başvuru oluyor illaki bir güvenlik soruşturmasından geçiriyorlar ama herhangi bir seçme veya sistematik yok. gerçekten şans işi.
Fakat amerikalıların yanıldıkları birşey var. Bunu Türklerde çok gözlemlemedim ama diğer ülkelerden green card ile gelenler, genelde Amerikalıların yapmıycağı işleri yapıyorlar.
taksici, pizzacı, alışveriş merkezlerinde stand açma vb. Çünkü tuhaftır amerikalılar bu işleri yapmıyorlar. ve bu işler bir çoğu işe göre daha iyi para kazandırıyor.
Eğer bu yabancılar gelmez ise bu tarz işleri ucuza yapıcak iş güçleri aslında kaybolucak.
Bir hikaye vardı ne kadar gerçektir bilmem. Bir amerikan başkanına demişlerki yabancıları ülkeden at. Oda demiş İsterseniz hepsini bir gece de toplarız ama ertesi gün kahvenizi 8 dolardan içmek istermisiniz.
Sen yine eli yüzü düzgün insanlara denk gelmişsin. Ben lojistik işindeydim bildiğin kamyon şoförlerine iş yaptırmaya çalışıyordum.. Esenyurt'ta kahvehanede ağzında uzun Maltepe ile okey oynayan amcama nasıl olduysa kart çıkmış kalkmış gelmiş Paterson/New Jersey'deki kahvehaneye oturmuş orada okeyine devam ediyor. :D Arada para lazım olunca gelip kamyon kullanıyor bir Cali yapıp geliyor sonra para bitene kadar kimse yok ortada. :D
Kamyonculuk işinde çok gördüm bu tip kartlı ipsiz sapsız herifler, bu derece şansa dayalı olmasına ben de karşıyım, adil bir puanlama sistemi çok mantıklı olur
imprezaWRC
04-02-2018, 13:44
Şu anda kirada oturmakta olduğum 1+1 evi almaya niyetlenmiştim. Bu ilandaki fiyatı TL'ye çevirsek, benim 1+1 eve daha fazla para istiyorlar.
Resmi gazetede yayınlanan yapı birim fiyatları kaç kişi iş yapıyordur acaba?
M_PROJECT
04-02-2018, 13:57
Sen yine eli yüzü düzgün insanlara denk gelmişsin. Ben lojistik işindeydim bildiğin kamyon şoförlerine iş yaptırmaya çalışıyordum.. Esenyurt'ta kahvehanede ağzında uzun Maltepe ile okey oynayan amcama nasıl olduysa kart çıkmış kalkmış gelmiş Paterson/New Jersey'deki kahvehaneye oturmuş orada okeyine devam ediyor. :D Arada para lazım olunca gelip kamyon kullanıyor bir Cali yapıp geliyor sonra para bitene kadar kimse yok ortada. :D
Kamyonculuk işinde çok gördüm bu tip kartlı ipsiz sapsız herifler, bu derece şansa dayalı olmasına ben de karşıyım, adil bir puanlama sistemi çok mantıklı olur
ooo sen tam yerine dusmussun mudur , Patterson'un neredeyse tamami Giresun'lu ya da cevre illerden olusan bi Karadeniz populasyonuna sahip. Bunlara kart fln ciktigi yok genelde alayi eskiden kacak yollarla gelip , evlilik yapip kart alanlar ya da gelip cocuk yapip cocuklarinin amerika da dogmasindan faydalanip 18 sene sonra kart alanlar oluyor. Illa istisna vardir iclerinde .
Almanya'da ya da diger avrupa ulkelerinde ki " Almanci " diye tabir edilenlerin amerika subesi bunlar .
3-5 sehir var buralardan oldugunu ogrendigin adamlarin yanindan aninda uzamaya bakacaksin :D
abi Paterson candır.
ilk girdiğim günü hatırlıyorum. karşıdan karşıya geçerken adam durmamıştı. ben beklemek zorunda kalmıştım. dedim heh tamam doğru gelmişim.
TarikS
Bende bir restorant ta bir emmi ile tanışmıştım.
adam dedi sen vize ile mi geldin evet abi dedim. iyi dedi.
sen nasıl geldin dedim, gemiden atladım yüzerek çıktım dedi. 3 sn bakıştık. anladım abi dedim.
çok acayip profiller var ya. abondene oldum.
Lise mezunu olma sarti var aslinda... Lakin anne babaya cikan greencard, siginma talebi vs gibi baska opsiyonlarda var... Buradan kart alanlari kontrol etmek zorlasiyor tabi...
Bu pazartesi mini bir techturkey bulusmasi yaptik... Mini dedigimize bakmayin tam 5 kisi idik :) Nickleri turbo&quattro eklesin diye bekliyorum :)
Amerika ya geldigimden beri yaptigim en keyifli sohbetlerden birisi idi diyebilirim... Cenemde dusmustu, farkindayim ama 1 yillik birikimi bosaltmisim :)
turbo&quattro
07-02-2018, 02:22
Bu pazartesi mini bir techturkey bulusmasi yaptik... Mini dedigimize bakmayin tam 5 kisi idik :) Nickleri turbo&quattro eklesin diye bekliyorum :)
Amerika ya geldigimden beri yaptigim en keyifli sohbetlerden birisi idi diyebilirim... Cenemde dusmustu, farkindayim ama 1 yillik birikimi bosaltmisim :)
Haha geldiginden beri hic konusmadinmi yahu nasida dolmusun ;) Soner ile Duhan in ayni anda gelmesi 100yilda bir fln denk gelir. Ist da surekli gorusuyoruz ama rn son tr seyehatimde ayni anda denk gelememistik. Keyifli sohbetti ayaginiza saglik .
Soldan saga
semavi turbo&quattro Strich Acht Durango Shadow_Dancer . Duhan ile Soner Tr ye gidiyorlar bende simdi indim ucaktan toplamda 22 saat anca kalmisim :)
https://i.hizliresim.com/4a0JlQ.jpg (https://hizliresim.com/4a0JlQ)
Strich Acht
07-02-2018, 06:04
superdi ayağınıza sağlık yine bekleriz :D
Valla süper buluşma olmuş. Dünya'nın bir ucunda, kocaman bir ülkede aynı karede olmak iyi gelmiştir hepinize :)
Abi iş imkanları konusuna değinirmisin müsait olduğunda?
Sen gitmeden mi ayarladın çalışacağın yeri ? Gittikten sonra mı iş buldun ?
Biz burada şehir değiştirmekten bile çekiniyoruz çoğu zaman, siz bambaşka bir ülkeye gittiniz göçmen olarak büyük cesaret.
Shadow_Dancer
08-02-2018, 23:12
Güzel bir buluşma oldu sohbet muhabbet çok iyiydi. Herkesin ayagına saglık, asıl teşekkür kardeşlerini 1 akşam bile olsa görmek için 3.5 saatlik uçak yolculugunu çeken Yusuf biraderime.. Adamsın Ökkeş :D
semavi , 06-08 Mart 2018'de Houston'da Asfalt fuarı varmış, gidersen bizleride bilgilendirirsen çok şahane olur :)
International expo & conference for the Asphalt, Highway Maintenance & Traffic Safety Industries. World of Asphalt features educational programming & exhibits that showcase the latest innovations in asphalt-related equipment, products & services
Asphalt Emulsion Manufacturers Association (http://www.aema.org/)
Katilabilir miyim bilmiyorum o tarihte. O tarih araligi baya bir yogun benim icin ama imkan olursa gidebilirsem elbette paylasim yaparim...
Valla süper buluşma olmuş. Dünya'nın bir ucunda, kocaman bir ülkede aynı karede olmak iyi gelmiştir hepinize :)
Abi iş imkanları konusuna değinirmisin müsait olduğunda?
Sen gitmeden mi ayarladın çalışacağın yeri ? Gittikten sonra mı iş buldun ?
Biz burada şehir değiştirmekten bile çekiniyoruz çoğu zaman, siz bambaşka bir ülkeye gittiniz göçmen olarak büyük cesaret.
Mukemmel bir ingilizcem olmadigi icin Turkiye de ki kariyerime devam etme sansim olmadi tabiki... Ama amac burada ayni kariyeri yakalamaktan zirade aileme daha iyi bir ortam saglayabilmekti. Bu nedenle cokta dert etmedim...
Is cok burada... Ama nitelikli is bulmak sorun olan...
Niteliksiz islerle de TRdeki seviyeyi yakalamak mumkun hayat standardi olarak...
Bekara kolay, evliye bir miktar daha zor tabiki...
Güzel bir buluşma oldu sohbet muhabbet çok iyiydi. Herkesin ayagına saglık, asıl teşekkür kardeşlerini 1 akşam bile olsa görmek için 3.5 saatlik uçak yolculugunu çeken Yusuf biraderime.. Adamsın Ökkeş :D
Yine bekleriz... Her zaman bekleriz... :)
turbo&quattro
09-02-2018, 04:06
Hay Okkesine senin ;)
Cnm senin icin bir haftalik Tr ye geliyorum , sen benim icin 3 gunluk buraya geliyon fln, adamsin ;$
Sevgili gunluk... :D
Ev isi iyi gidiyor...
Teklifimiz kabul edildi... Daha dogrusu biz onlarin kini kabul ettik :) Dun temel expertizi yapildi. Bugun evin kalan expertizi bitirilecek. Sistem su sekilde ilerliyor...
Fiyatta anlasiyorsunuz ve size 10 gunluk bir sure saglaniyor. Bunun icin 150 dolar hava parasi ve evin %1 parasini oduyorsunuz. 10 gun icerisinde expertizler yapiliyor (500-600 dolar) eger anlasirsaniz kredi sureci basliyor (on mektubunuz zaten elinizde olmali). Eger evde sorun cikar ve anlasamazsaniz %1lik para geri odeniyor...
Biz suan expertizleri yaptiriyoruz. Cikan masraflarla alakali tekrar masaya oturacagiz ev sahibi ile. Eger anlasirsak 1 aylik bir sure buluyor kredi islemlerinin sonlanmasi...
Gelelim arabalara...
Ev ev diye dertlenmemin sebeplerinden birisi garajdi *****...
ML550nin direksyon pompasi sizlere omur. Zaten problem vardi ve yenisini siparis etmistim. 2-3 haftadir hep yagmurlu haftasonlari.. Yada asiri soguk... Bir turlu yapamadim. Bu haftasonuda sanirim yagmurlu... Deli olacagim! Dodge Caravani sattigim arkadas bu haftasonu geliyor ve arabayi boyayamadik!
Saturn ile Mitsubishi olmasa yanmistik...
Saturnde de gaza basinca kalorifer isitiyor, rolantide soguk. Halida islaklikta vardi. Kalorifer petegi degismesi lazim ama 2 haftaya soguk falan kalmaz :D Garaja gecince artik...
HErsey bir yana... Mitsubishinin 270hplik versiyonu olsa cok iyi olurmus... Cok seviyorum keratayi. ML550den daha cok keyif aliyorum kontrolunden diyebilirim...
Herhalde yakinda ML550yi satip yada diger arabalari satip sedan yada coupe bir seyler bakabilirim...
Amacim bir seklilde 63amg serisine sahip olmak (55amgde olabilir).. sonrasinda mercedes defterini kapatacagim...
Dodge charger ve challenger cok hosuma gidiyor dis gorunus olarak... Mustangten ise sogudum biraz... Camarolarda guzel ama bu arabalarin ortak ozelligi iclerinin b.ktan olmasi :D
Mazda MPS 6 ve Volvo S60R Turkiyedeyken ah keske dedigim arabalar. Burasi icin ulasilmaz degil, hatta eski arabalar ama bulmasi kolay degil... Mazda da bana gore araba sayisi cok az artik. Volvoda ise temiz bulmak sorun... Allah nasip eder evi alirsam yanimda bir mx5 ci var... Tutarsa elektrik, mx5 yapabilirim. Ben her ne kadar RX serisi sever olsamda ABD de cok zor o is... Kendim yapmam lazim... Simdilik sureye ihtiyacim var... Bu forum ise RX icin bicilmis kaftan... Cok iyi basliklar acildi. Bir kere daha tesekkur ederim RX paylasimi yapan arkadaslara...
BMW 6 serisi cok hosuma gitse de nedense BMWden hep korkuyorum... Bu yollar bmw ye gore degil gibi geliyor bana
Guzel Audilerde var!
Buradaki arkadaslari tenzih ediyorum ama TR deki apaci hondacilar yuzunden honda dan sogudum... BUrada da cok var apachi hondacilar :) Ama yinede alabilirim her an.
Toyotaya gicigim ise buradaki arabadan anlamayan Turklerin `abi araba camry, corolladir, baska alinirsa ocagina incir agaci diker` mantigi... Kutsal Turk arabalari... Ama bende Putperestlik yok :D
Subaru baktim bir iki kere ama ben genelde 6bin dolar arasi baktigim icin o skalada temiz araba bulmak zor... Subaruda bulamadim...
Mitsubishi de 2005 civari Montero SUVlar hosuma gidiyor...
Amerikan arabalarindan hosuma gidenler sunlar... Orta eskilikte ve bana gore son Amerikan tarzi araclar... 2000li yillar ABD araclari icin kayip yillari... 2010 sonrasi ise tekrar toparlaniyorlar...
Bu Buick Park Avenue... Hani su ici cekyattan bozma koltuklar falan olan arabalardan... Tek sorun zenciler kullaniyor ve genellikle arabaya salak sacma jantlar takiyorlar :) Ikinci eli inanilmaz hizli :) Genellik 3bin dolar altinda bir piyasasi var... supercharged versiyonlarida mevcut. Bir arkadasta vardi temiz ama geldigimde param yoktu alamamistim :) PT Cruiser almistim mecburen :D
http://i.b5z.net/i/ui/4000204/i/ec/Custom-Accessories-Park-Ave.jpg
https://media.ed.edmunds-media.com/buick/park-avenue/2002/oem/2002_buick_park-avenue_sedan_ultra_i_oem_1_500.jpg
BUda Buick riviera... Ici cok guzel... Kendine has bir arac... fiyati genelde 2bin dolar altinda... Supercharged versiyonlari var...
https://media.ed.edmunds-media.com/buick/riviera/1998/oem/1998_buick_riviera_coupe_base_fq_oem_2_500.jpg
http://consumerguide.com/wp-content/uploads/2014/06/96121301991014.jpg
hddsheriff
14-02-2018, 19:15
semavi bu hızla gidersen 1-2 seneye gas monkey e rakip olursun :D
İckim sigaram yok :) Hatun korkusu had safhada :)
Bir arabam bir gitarım var :) Çok mu yani :)
Şakası bir yana...
Burada müstakil ev tutacağım dediğimde Türklerin ilk söylediği şey... Abi masrafı çok olur çim biçme derdi falan filan...
Amerikan arabası ya da güçlü araba alacağın zamanda Abi çok yakar tamiri pahalı...
Ulan ben buraya zaten müstakil Evde oturup kendi çimleri mi biçmek için hayvan beslemek için iyi arabaya binmek için garajımda proje yapmak için geldim...
Çoluk çocuk eğitim Onları zaten saymıyorum ilk onlar var ama hobi anlamında bunlara özenerek geliyoruz...
Adam mal gelmiş mal gidiyor maalesef bir malligini başkasına bulaştırma ya çalışıyor
Geçen cumaya gittim Türklerin olduğu bir yere... Arabaların %95i Toyota camry Honda Accord Honda odyssey Toyota Sienna....
Ama işi bilen Yaşamayı bilen Türkler kadillak Mercedes BMW öyle arabalara biniyor... Maalesef burada çok fazla memur mantığında Türk var... Adamın tek derdi ne kadar az para harcarım bu... Bana göre değil... Har vurup harman savuran bir insan değilim zaten makul harcamaların var Onları da kısıp hayat standardı mı düşüremem... Bir kere Türkiye'de yaptım bunu bir sene kendime saygım bitti :) Sonra gidip iki çocukla Volvo c70 almıştım manuel düşünün artık nasıl bir patlamış sam :)
Abi öncelikle böyle bir konu açtığın için nasıl teşekkür etsem az sana :)
Zonguldak'ta oturuyorum. 3 yıldır araba fotoğrafçılığı yapıyorum burada. Ve burda taban puanı 500 üstünden 485 olan bir Fen Lise'sinde okuyorum. Okumak denirse tabi buna. Her şey çok saçma geliyor. Siyasi görüşüm Türkiye'nin saçma sapan entrikalarından dolayı oluşmadı iyiki de olmuşmadı.
Küçüklüğümden beri arabaların içinde doğup büyüdüğüm için hayatım araba ve motosiklet. Araba fotoğrafçılığına yaşadığım yerde ilk ben başlayınca biraz fazla ilgi gördü. Bu yüzden 14 yaşımda başladığım ufak işime 16 yaşımda farklı bişeye dönüşmüştü. Yaşıma göre çok fazla insan tanıyıp çok fazla şey öğrendim. Ama okul hayatımının en başlarından beri ders çalışmayıp içimdeki ticaret ateşi yanıyordu. Ticaret yapabileceğimi 3. sınıfta arkadaşlarıma 5-6 lira bozuk para verip 10 lira kağıt para aldığım zaman anladım (ticaret değilde biraz tokat oluyordu ama olsun :) ). 16 yaşımda tesadüfen 100 liraya aldığım teneke jant takımıyla farkında olmadan ilk işimi yapmıştım. Sonra hep birbirini takip etti her şey. Şuan motor alıp satıyorum. Bitcoin'den de biraz para kazandım. İstanbul'da eniştem Apple Servisi ve tam olarak benim kafamda okumamış ancak aklını kullanarak şuan aylık 50-60k Tl kazanıyor.
Kendimi neden anlattım cidden bilmiyorum özür diliyorum bunun için ama seneye gireceğim üniversite sınavının streside ufaktan kaşındırmaya başladı. Ve cidden konuyu okunca sanki kendim kurtulmuşum gibi sevindim. Burada ne eğitim sistemi ne de yaşam standartları ne de alınan maaşların adaleti hiç mantıklı gelmiyor. Annemlere Üni okumayıp ticaret yapma fikrini sunduğumda çok sert şekilde reddettiler.
Çok yazdım kusura bakma abi ama ben Amerika'ya gelemesem bile çocuğumun hayatını kurtarmak istiyorum ve orda dünyaya getirtmek istiyorum. Bununla alakalı bir iki kişiden biraz bilgi sahibiyim. Orada doğarsa ne gibi imkanları ve imkanlarım olur. Ve eşim orada doğum yapabilir mi ? benim hayatım belli artık burda ama en azından şimdiden doğacak çocuğumun hayatının burada çürümesini istemiyorum.. Nasıl yol izlemeyelim. Üniversite'de yazları ve Ara tatilde amerika ve almanyaya gitmek istiyorum en azından 2-3 hafta kalmak istiyorum. Gittiğim zaman sistemi nasıl öğrenebilirim vs gibi sorularım var abi :) buraya kadarda okuduysan teşekkür ederim şimdiden :))
Buraya gelmenin bu yaslarda en kolay yolu WAT yani work and travel...
Universite yillarinda bunu deneyebilirsin.
Sonrasi ise tamamen gecerli bir vizeye bakar...
Ben tabiri caizse 4 ayak ustune dustum vize konusunda... Seni ise en iyi aydinlatacak konu asagida....
BUrasi mukemmel bir yer diyemem... Bizim buraya yerlesmemizi saglayan kendimizin ve kendimizin disinda bir cok sebep vardi...
Buna karsin yine ustune basarak soylemekte fayda var... Vize isi hallolmadan ABD can *****i olabilir... Ben sahsen vize isim olmasa gelmezdim. Hatta bir kere geldim bir kac sebeple beraber vize isi de karsima cikinca vazgectim yerlesmekten...
http://www.techturkey.com/forum/otomobilleriniz/231324-turbo_quattro_nun_usa_cars_gurbet_spec_konusu_-8.html
Abi benim ev arkadaşımda Buick Century vardı 2005 model mi ne 113bin milde $1200'e falan almıştık, tek eksiği var olan A/C'nin çalışmamasıydı. Onun dışında yumuşak yumuşak her yere gidip gelmek için müthiş arabaydı, değişik bir keyfi var. Eşek niyetine düşünürsen bi tadımlık almanı tavsiye edebilirim. :D
Challenger ve Chargerlardan valelik yaparken kullanırdım, en basitinden SRT'sine kadar bence kalite ve kullanım hissiyatı çöp. He basıyorsun gidiyor, sesi güzel falan ama genel olarak leş bence. Dışarıdan beğeniyorum yazmışsın, sanırım kullanmadın, ilk fırsatta bir test sürüşü yap da aklından çıksınlar bence. :))
Abi benim ev arkadaşımda Buick Century vardı 2005 model mi ne 113bin milde $1200'e falan almıştık, tek eksiği var olan A/C'nin çalışmamasıydı. Onun dışında yumuşak yumuşak her yere gidip gelmek için müthiş arabaydı, değişik bir keyfi var. Eşek niyetine düşünürsen bi tadımlık almanı tavsiye edebilirim. :D
Challenger ve Chargerlardan valelik yaparken kullanırdım, en basitinden SRT'sine kadar bence kalite ve kullanım hissiyatı çöp. He basıyorsun gidiyor, sesi güzel falan ama genel olarak leş bence. Dışarıdan beğeniyorum yazmışsın, sanırım kullanmadın, ilk fırsatta bir test sürüşü yap da aklından çıksınlar bence. :))
Tarık
Amerıkan arabalarının bır cogunun zaten bır mercedes hatta mazda bıle etmeyecegını bılıyorum :) Mesela arap yagı bol bulması muhabbetı :) Imkan varken, alınıp satılıyorken ve ucuzken ıyısıyle kotusuyle aklımdakılerı kullanmak...
Yoksa mustang baktım 2001 model... Benım 99 c70 ondan 5 gomler ustundu her yonuyle :)
Arabaya servet vermedıgımız ıcın parasının hakkını verıp vermedıgı umrumda degıl acıkcası.. zaten ıkıncı el ve ucuz modellere bakıyorum... Sıfır ve pahalı bır sey alsam kesınlıkle dedıklerıne bakarım ama... Cop bır arabaya tonla para vermeye degmez tabıkı :)
turbo&quattro
15-02-2018, 05:21
Bir arabam bir gitarım var :) Çok mu yani :)
Şakası bir yana...
Burada müstakil ev tutacağım dediğimde Türklerin ilk söylediği şey... Abi masrafı çok olur çim biçme derdi falan filan...
Amerikan arabası ya da güçlü araba alacağın zamanda Abi çok yakar tamiri pahalı...
Ulan ben buraya zaten müstakil Evde oturup kendi çimleri mi biçmek için hayvan beslemek için iyi arabaya binmek için garajımda proje yapmak için geldim...
Çoluk çocuk eğitim Onları zaten saymıyorum ilk onlar var ama hobi anlamında bunlara özenerek geliyoruz...
Adam mal gelmiş mal gidiyor maalesef bir malligini başkasına bulaştırma ya çalışıyor
Geçen cumaya gittim Türklerin olduğu bir yere... Arabaların %95i Toyota camry Honda Accord Honda odyssey Toyota Sienna....
Ama işi bilen Yaşamayı bilen Türkler kadillak Mercedes BMW öyle arabalara biniyor... Maalesef burada çok fazla memur mantığında Türk var... Adamın tek derdi ne kadar az para harcarım bu... Bana göre değil... Har vurup harman savuran bir insan değilim zaten makul harcamaların var Onları da kısıp hayat standardı mı düşüremem... Bir kere Türkiye'de yaptım bunu bir sene kendime saygım bitti :) Sonra gidip iki çocukla Volvo c70 almıştım manuel düşünün artık nasıl bir patlamış sam :)
Aynen boyle yahu durum. Ben boyle tayfanin arasina hicbirinin hayatinda dahi gormedigi z4 coupe ile gidiyorum cok degisik oluyo ;D
ilkerist
16-02-2018, 00:00
Müdür,helal olsun vallahi.Otomobil zevkin belli zaten,fırsat varken Volvo R serilerini sıradan geçir bence :) Ayrıca Honda'ya da her türlü tadımlık binilir kanaatindeyim.
Takipteyim :)
Cimmeria
16-02-2018, 13:22
İstanbul'da eniştem Apple Servisi ve tam olarak benim kafamda okumamış ancak aklını kullanarak şuan aylık 50-60k Tl kazanıyor.
Apple servisi olarak ayda 50.000 tl kazanıyorsa enişten hiç amerikaya gitmeye kasma, gel eniştenden iş öğren enişten hangi yakadaysa (avrupa-anadolu) diğer yakaya sen bir servis aç, 50 olmasın 30 kazan aylık, lordlar gibi yaşa istanbulda
Müdür,helal olsun vallahi.Otomobil zevkin belli zaten,fırsat varken Volvo R serilerini sıradan geçir bence :) Ayrıca Honda'ya da her türlü tadımlık binilir kanaatindeyim.
Takipteyim :)
İlker Volvo bulmak zor oluyor burada... Volvo çok aslında ama temizini bulmak zor.
Hafta sonu belki bir tane s60r için gidebilirim ...
Çok arabaya gidiyoruz da çoğu çöp çıkıyor maalesef...
Abi bu arabayı belki biliyosundur zaten, yollarda pek gözükmüyor gerçi
2003 Infiniti Q45 Premium 75K Mile New VA Inspection Drives Like New - cars & trucks - by owner - vehicle automotive sale (https://washingtondc.craigslist.org/mld/cto/d/2003-infiniti-q45-premium-75k/6478245697.html)
Hep merak etmiştim bu arabayı 340 bg 451 Nm tork ve Gatling gun dedikleri HID Led farlar.
said_ Bu arabayi goremedim daha ciplak gozle :)
Ender arabalardan bir tanesi...
BU kasa gordum ama
99 lnfiniti Q45T - cars & trucks - by owner - vehicle automotive sale (https://houston.craigslist.org/cto/d/99-lnfiniti-q45t/6474303949.html)
Mercedes'in direksiyon pompası değişimi tamam... İyice isiniyorum ben bu işe.
Çok kolay bir yerde degildi ama hallettik 3 nesil beraber (dede oğul torun )
Malzeme çok önemli yanlız... Devamlı malzeme topluyorum ...
Mercedes'in direksiyon pompası değişimi tamam... İyice isiniyorum ben bu işe.
Çok kolay bir yerde degildi ama hallettik 3 nesil beraber (dede oğul torun )
Malzeme çok önemli yanlız... Devamlı malzeme topluyorum ...
Garaj kültürü olması çok güzel. Ben burada çoğu işimi kendi garajımda hallediyorum diye eş dost arkadaş komşu herkes acayip gözle bakıyordu bana. Buradaki insanların kafası şu şekilde. Arabanın bir yeri tamir edilecekse onu servis yada sanayideki düşük profilli birey (!) yapmalı. Garaj kültürünün daha yaygın olduğu abd ve bazı Avrupa ülkelerinde çok ciddi kariyer ve gelir sahibi insanlar garajlarında motor rektefiye ediyor, swap yapıyor, periyodik bakım yapıyor.
Garaj çok önemli. Sadece otomobil konusunda bakmamak lazım. Burada malzemeler oradaki gibi rahat alınabilse ben garaja küçük çapta üretim tesisi ve arge merkezi açarım :D
Ben guvenemedigim için iki hafta yatırdım arabayı. Belki 3 hafta... Yağmur yağdığı için değiştirmedim ve asla ustaya vermedim. Versem anasını aglatirlardi. Baktım dinde yağmurlu... 10 mil sürdüm arabayı ve kardeşimin garaja çektim.
Pompa tamamen dağılmış olarak çıktı...
Eller yag içinde olduğu için foto çekemedim pek...
İyi tecrübe oluyor...
Bu arada dün ev için anlaştık....
Kredide sorun çıkmazsa Mart ortası taşınirim... Bol bol fotoğraf payalsirim
ahmetbaha-drs
19-02-2018, 12:33
Abi hayırlı olsun ev çok sevindim, güle güle oturun inşallah. :) Gruba eklediğin buluşma fotograflarından burayada bir kaç tane ekle :D
Abi hayırlı olsun ev çok sevindim, güle güle oturun inşallah. :) Gruba eklediğin buluşma fotograflarından burayada bir kaç tane ekle :D
Linki ekleyeyim en iyisi ben...
Söylemeden edemeyeceğim... Burada ki bir çok sözde modifiye araç GOP sahinlerine tofaslarina rahmet okutur :)
Bu kadar güzel aracı bir arada görmek gerçekten keyifliydi... Tek sorun sarj birikti ve Flash çalışmadı... Resimler feyste....
Bei Facebook anmelden | Facebook (https://www.facebook.com/groups/1605509129517064/)
Her haftasonu yagmurlu oldugu icin araba islerini hizlandiramadim.
En son ML550nin direksiyon pompasini degistirdik oyle kaldi. Hafta sonu musait olursa Minivanin poryalari degistirecegim. belkide aks degistirebiliriz...
Ev isi oldu gibi ama 10 gunu daha var. Eve anlastiginizda kredi islemleri 1 ayi bulailiyor. her sey dahil 45 gun en az ... Cok yavas bir surec...
Tasinalim artik... Kaldigim yer ustume gelmeye basladi...
Burada kontratla cok kati. Kaldigim apartman dairesni kiraya vermeye calisacagim. Yoksa kontrat bozma ile kalan 3 aylik kirayi odemek ayni hesap! Yana yana birini ariyorum ama donem ters... Yoksa millet siraya girer haziran basi olsa...
Suan icin ev almis gibi hissetmiyorum gerci.. Turkiye gibi essek yukuyle pesin, kiranin bir kac kati kredi odenmiyor...
Cebimden 11bin dolar cikiyor... aylik 1600 odeme ile ev sahibi olacagiz insallah... Ayni evi kiralamaya kalksam 1700-1800... Degisik bir yer burasi...
Eve taşındıktan sonra garaja raf-dolap-kompressor- kriko-sehpa vs falan almam gerekecek yavas yavas...
Bende merak ediyorum nasil bir tecrube bekleyecek beni...
baskan96
02-03-2018, 18:32
Her haftasonu yagmurlu oldugu icin araba islerini hizlandiramadim.
En son ML550nin direksiyon pompasini degistirdik oyle kaldi. Hafta sonu musait olursa Minivanin poryalari degistirecegim. belkide aks degistirebiliriz...
Ev isi oldu gibi ama 10 gunu daha var. Eve anlastiginizda kredi islemleri 1 ayi bulailiyor. her sey dahil 45 gun en az ... Cok yavas bir surec...
Tasinalim artik... Kaldigim yer ustume gelmeye basladi...
Burada kontratla cok kati. Kaldigim apartman dairesni kiraya vermeye calisacagim. Yoksa kontrat bozma ile kalan 3 aylik kirayi odemek ayni hesap! Yana yana birini ariyorum ama donem ters... Yoksa millet siraya girer haziran basi olsa...
Suan icin ev almis gibi hissetmiyorum gerci.. Turkiye gibi essek yukuyle pesin, kiranin bir kac kati kredi odenmiyor...
Cebimden 11bin dolar cikiyor... aylik 1600 odeme ile ev sahibi olacagiz insallah... Ayni evi kiralamaya kalksam 1700-1800... Degisik bir yer burasi...
Evi kiraladiktan sonra garaja raf-dolap-kompressor- kriko-sehpa vs falan almam gerekecek yavas yavas...
Bende merak ediyorum nasil bir tecrube bekleyecek beni...
Ağabey şimdiden hayırlı olsun.. Olmayacak duaya amin denmez diyenlere inat.. Allah bileğine güç kuvvet versin.
Kadir abi hayırlı olsun diyelim şimdiden UHall ile taşınma konusu çok ucuza halledilebiliyormuş. Öyle duymuştum. Gönlüne göre olsun inşallah.
Face grubunu daha aktif görmek hoş olur :) Takip ediyorum oradan da seni.
Kadir abi hayırlı olsun diyelim şimdiden UHall ile taşınma konusu çok ucuza halledilebiliyormuş. Öyle duymuştum. Gönlüne göre olsun inşallah.
Face grubunu daha aktif görmek hoş olur :) Takip ediyorum oradan da seni.
Sirketin kamyonlari var... O konuda sikinti yok ama u-haul ile de olabilirdi...
Bir bilgi daha verelim... Burada en guzel seylerden birisi...
Yatak odasi dolabi ve diger elbise dolaplari derdi yok... Beyaz esya derdi yok... Perde falan derdide yok (ama ben turk isi seviyorum)
Tasinmak cok kolay yani... TR'de en buyuk dert yatak odasi dolabi kac kapili olsun, kiraciyiz, tasinirsak sigmaz :D :D :D
Facebook grubunda daha aktif olmaya calisacagim bakalim...
Abi eviniz hayırlı uğurlu olsun. en kısa sürede taşınıp garajını kurarsın. O süreçte de bizi update edersen iyi olur. çok ilginç aletler var bazen kendimi kaybedip hepsini alasım geliyodu :)
Ağabey şimdiden hayırlı olsun.. Olmayacak duaya amin denmez diyenlere inat.. Allah bileğine güç kuvvet versin.
Amin :) Cuma tasinacagiz insallah... Elektrik su gaz gibi seyleri denk getirmeye calisiyorum...
Abi eviniz hayırlı uğurlu olsun. en kısa sürede taşınıp garajını kurarsın. O süreçte de bizi update edersen iyi olur. çok ilginç aletler var bazen kendimi kaybedip hepsini alasım geliyodu :)
Garaj malzemeleri bakmaya basladim... Once eve bir koltuk takimi... Sonrasinda garaj ve bahce...
bahçe demişken
https://www.youtube.com/watch?v=Xe5ldu2jB2E
Evi aldık...
Içine taşındık...
Değişik ugraslarimiz oldu bünye ye uymayan :)
Duvara hortum askılığı, hortum, bahçe malzemeleri, böcek ilaçları falan :)
Yavaş yavaş yapacağız... Garajı sadece temizleyebildik... Raf tezgah falan almak gerekecek...
Şu sıralar yeni araba yok ama eli kulağında...
Geçen bir mazda6 Mps baktık... Araba çok güzeldi ama şerefsiz 2500 e tamam dediği arabayı gidince 4500 yaptı...
Bu hispanikler yüzünden trumpci olacağım!
Yogunluk devam ediyor...
Ileride daha iyi resimler cekerim demistim ya... Iste o isi beceremeyecegim sanirim :)
Eve tasindik... Ilk zamanlar evdeki eksikliklere baktik... Hala da bakiyoruz...
Camasir ve bulasik makinasi tamir edildi (basit tamirler)... Tabi ki bu her basit tamir icin 200-300 dolar odenirdi en az...
Sonra garaji temizledik.... Oglum sagolsun... Yardim mi etti, engel mi oldu bilinmez ama onun icin cok keyifli oldugu kesindi... Ozellikle beni islattigi zamanlar...
https://farm1.staticflickr.com/869/41144550882_c347480ced_c.jpg (https://flic.kr/p/25FNzwj)
Benim emektar dodge garavan... Tum koltuklar zemine giriyor bir iki saniyede ve kocaman bir van oluyor... Allah ondan razi olsun :) ABD de boyle arabalarin neden tutuldugunu bir kere daha anladim...
https://farm1.staticflickr.com/790/40476119924_480f412020_c.jpg (https://flic.kr/p/24EJGhC)
Buda yeni makina :) 190cc 6.75 hp :D Calismiyordu... Arada calisip gidiyordu hemen... Soktuk karbrator temizligi yaptik benzini koyduk cayir cayir calisiyor artik... CV'ye ekledik hemen cim bicme makinasi tamirinde ustayim diye :)
https://farm1.staticflickr.com/902/40476121074_54aba9cfbb_c.jpg (https://flic.kr/p/24EJGCs)
Henuz corvette alamadik ama yatagini aldik hatta ihtiyac fazlasi olunca sattik bile :D
https://farm1.staticflickr.com/882/40476118604_79cde135b9_c.jpg (https://flic.kr/p/24EJFTS)
Bahcemize tavuk aldik iki adet. Horoz kesinlikle yasak... Tavuk kagit ustunde yasak olsa da komsularinizla anlasma gibi defacto bir durum var... Biz sorduk, sagolsunlar sorun etmediler... Neden tavuk derseniz? Burasi Texas Houston... bortu bocek, ufak tefek yilan vs cok olabiliyor bahcelerde... Tavuk bunlarin en buyuk dusmani... Dogal temizlik, terminator :D Yuvalarida benim evin renginden...
https://farm1.staticflickr.com/790/41144543342_d967a818ae_c.jpg (https://flic.kr/p/25FNxhj)
https://farm1.staticflickr.com/867/41144532562_c2ff66afc1_c.jpg (https://flic.kr/p/25FNu5s)
https://farm1.staticflickr.com/881/41144524892_fc9b93a3a3_c.jpg (https://flic.kr/p/25FNrNd)
Hanima kabul ettirebilirsek bu kediyi almak istiyoruz... Iyi olan kazansin :) 3e karsi bir suan ama hanim 3ten buyuktur bazen :D
https://farm1.staticflickr.com/869/40476117144_caff8c90fb_c.jpg (https://flic.kr/p/24EJFsG)
Buyuk oglumun somine keyfi... Tam bir yilisik kedidir kendisi... Duygusallikta tavan... Sicak hastasi dokunsal tip :)
https://farm1.staticflickr.com/819/40476119194_1ded768d64_c.jpg (https://flic.kr/p/24EJG53)
Bahcenin sondan bir onceki hali.... Kis resimleri ve son resimlerinide ekleyecegim... Henuz bitmedi ama degisim belli oluyor...
https://farm1.staticflickr.com/790/41144546372_3bf39742a5_c.jpg (https://flic.kr/p/25FNyby)
Buda beraber buyudugum insan ile yeni ev selfie miz... Hayatimizin yarisini beraber gecirdik... dile kolay...
https://farm1.staticflickr.com/883/41144557302_05ea963d1a_c.jpg (https://flic.kr/p/25FNBr1)IMG_20180203_124426 (https://flic.kr/p/25FNBr1)
Yeni resimler gelecek...
Not: Hizli resim sitesi cokmus... Baska bir yerden yapacagiz artik paylasimlari... Biraz ara vermistim o yuzden... Umarim resimlerin gorunmesinde sorun olmaz...
Shadow_Dancer
02-04-2018, 20:22
Masallah dostum...
Masallah dostum...
Bir dahakine barbekuye inşallah :) canlı müzik işini hallederim... Muhabbete gelin yeter :)
Abi uyum sürecini çok hızlı atlatıyorsun maşallah. Ev hayırlı olsun. Bahçeydi garajdı unuttuğumuz ve burada sahip olması çok zor şeyler. Gıpta ile bakıyorum konuya :)
Tabi hızlı uyumda eğitim ve kültürel birikiminde önemi çok büyük. Yoksa almancılarımızdan 30 sene yaşayıp 30 kelime öğrenemeyenler var. Çoğunun eşi evden dışarı adımını atmamış, erkekler sadece bir kaç kelimeyle hayatını sürdürmüş. Size bakıyorum sorun olacak bir çok şeyin üstesinden kısa sürelerde geliyorsunuz. Düzeninizi çok kısa sürede kurmaya başlamışsınız.
Abi uyum sürecini çok hızlı atlatıyorsun maşallah. Ev hayırlı olsun. Bahçeydi garajdı unuttuğumuz ve burada sahip olması çok zor şeyler. Gıpta ile bakıyorum konuya :)
Tabi hızlı uyumda eğitim ve kültürel birikiminde önemi çok büyük. Yoksa almancılarımızdan 30 sene yaşayıp 30 kelime öğrenemeyenler var. Çoğunun eşi evden dışarı adımını atmamış, erkekler sadece bir kaç kelimeyle hayatını sürdürmüş. Size bakıyorum sorun olacak bir çok şeyin üstesinden kısa sürelerde geliyorsunuz. Düzeninizi çok kısa sürede kurmaya başlamışsınız.
Aman gipta etmeyelim :) Her ulkenin avantaji dezavantaji var... Bunlari muhabbet olsun diye yaziyorum paylasiyorum... 37 yasindan sonra alistigin yerden kopup yeni bir ulkede devam etmek kolay degil. Bir cok sey kolay ama arkadasliklar paylasimlar falan eski ulkeye bagimli kaliyor...
Bizim ingilizce sorunumuz cok yoktu hayati devam ettirebilme adina... Bu bizi kismen rahatlatti.
2009da yerlesmek icin gelmistim ama geri donmustum. Ondan dolayi baya bir tecrubeli sayilirim tabiki... En onemlisi ise greencard. Yani vize sorunu olmadan gelmek... Selam ver ise gir, selam ver ehliyet al gibi gidiyor surec... Yani neredeyse ABD vatandaslari ile ayni...
Dun resimdeki kedimizi aldik... Yillardir kediden korkan esim, hemen bu cok tatliymis demeye basladi :)
Gece tavuklardan bir bagirti koptu. Meger cocuklar kumeste girip tunedikleri yerin kapisini kapatmis. Hayvanlar gizlenememis... Muhtemelen opossum saldirmis... Allahtan esim ne oluyor diye bahceye indi hemen...
Sabah salayim disariya diye bir gittim... birinin ibigi kan icinde...
opossum genel olarak zararsiz bir hayvan olsa da tavuk bildircin falan gorunce sanirim affetmiyor...
Kediden biraz daha buyuk... Fare bozmasi... tipsiz mipsiz bir sey :) Dun itibariyle hic bir sevgim kalmadi :)
https://nature.mdc.mo.gov/sites/default/files/styles/centered_full/public/media/images/2010/03/opossum_youngcmykrgb.jpg?itok=4z1_bW5p
streetracer_nos
03-04-2018, 17:02
Resimlere bakınca inanılmaz mutlu oldum.Allah mutluluğunuzu bozmasın
Resimlere bakınca inanılmaz mutlu oldum.Allah mutluluğunuzu bozmasın
Amin... Tesekkurler guzel dilekler icin... Bi mukabele
turbo&quattro
04-04-2018, 01:12
Yeni gordum son fotolari. Hersey yolunda, cok guzel. Bu aralar cok yogunum. Bi ara ararim ozet geceriz ;)
Yeni gordum son fotolari. Hersey yolunda, cok guzel. Bu aralar cok yogunum. Bi ara ararim ozet geceriz ;)
Olur olur...
Gerçek AMG zamanı geldi ... Sadece biraz yureklendirilmeye ihtiyacım var :)
turbo&quattro
04-04-2018, 15:04
Olur olur...
Gerçek AMG zamanı geldi ... Sadece biraz yureklendirilmeye ihtiyacım var :)
:).
Gecen seneden beri bunda gozum ama fiyati cok yuksek. Sanki $29-30 bandindaydi gecen sene.
2007 Mercedes-Benz E-Class E63 AMG Wagon Low Mile West Coast / Calif Car | eBay (https://www.ebay.com/itm/2007-Mercedes-Benz-E-Class-E63-AMG-Wagon-Low-Mile-West-Coast-Calif-Car/112889472098?_trksid=p2485497.m4902.l9144)
Araba cok guzel... Fiyat asiri ama...
Secenek sunsalar sedan mi sw mi diye... Bende SW alirim... Hatta bir e500 4matic bulmustum ama yogunluktan gidemedim ve kacti...
Aslinda ML550 gayet iyi performans olarak. 0-100 5.5 sn ve neredeyse 400hp... Ama imkan varken 63 neden olmasin :) Zaten para degil arabalar burada eger 10 yas ve alti ise... Sonrasinda farkli markalara bakacagim...
Beni en son heyecanlandiran seylerden birisi ise komsumun garajinda gordugum classic 12 silindir 600 hp lik (onun soyledikleri) ferrari idi... yaninda ortunun altinda ustu acik bir triumph ve birde ciftliginde ferrari varmis classic...
evlatlik alir mi diye iyi gecinmeye calisiyorum simdilik :)
Mayisin ilk haftasi event varmis. Yikayip goturecekmis... Bende gidecegim bir aksili olmazsa... Fotolarini alirim...
onursumer
04-04-2018, 18:41
Gecen seneden beri bunda gozum ama fiyati cok yuksek. Sanki $29-30 bandindaydi gecen sene.
2007 Mercedes-Benz E-Class E63 AMG Wagon Low Mile West Coast / Calif Car | eBay (https://www.ebay.com/itm/2007-Mercedes-Benz-E-Class-E63-AMG-Wagon-Low-Mile-West-Coast-Calif-Car/112889472098?_trksid=p2485497.m4902.l9144)
çok iyimiş bee ben burda 130 bine passat alamıyorum duzgun :D
AMG yi almasi guzel de bakmasi derttir :)
Bir de bu 2011 oncesi 63 amg motorlarin kapak saplamalarinda problem oluyor almadan iyi baktirmak gerek
Ama işi bilen Yaşamayı bilen Türkler kadillak Mercedes BMW öyle arabalara biniyor... Maalesef burada çok fazla memur mantığında Türk var... Adamın tek derdi ne kadar az para harcarım bu... Bana göre değil... Har vurup harman savuran bir insan değilim zaten makul harcamaların var Onları da kısıp hayat standardı mı düşüremem... Bir kere Türkiye'de yaptım bunu bir sene kendime saygım bitti :)
Mini makalen harika tespitlerle dolu.. İnsanımızın büyük çoğunluğu aynı düşünceye sahip olduğundan 'lan acaba bende mi bir sıkıntı var' diye hayatı sorgulatırlar.. Bold ile işaretlediğim kısım unutmayacağım bir replik olarak kalsın.. :) Bol şans işler rast gitsin..
Day Walker
04-04-2018, 21:10
Al bunu bana al :D
Greencars
Hızlı resim Sitesi çökünce onca yüklediğim resim uçmuş gitmiş... Çok heves kırıcı bir durum konu kuşa döndü
hddsheriff
06-04-2018, 21:28
Hızlı resim Sitesi çökünce onca yüklediğim resim uçmuş gitmiş... Çok heves kırıcı bir durum konu kuşa döndü
Resimler görünüyor Kadir , trump yasaklamış olmasın hızlı resmi .
Mobil cihazlarda gözükmüyor. Bilgisayardan baktığımda görebiliyorum. Tinypic ve flickr düzgün çalışıyor her platformda.
berkay59
07-04-2018, 11:18
Bu sabah sıcacık yatağımda bu konuyu baştan sona okudum ve çok garip bir psikoloji içinde bulundum. Ben ilk etapta şehir değiştirdim ortalama 3 ay önce, gün gelir ne olur bilinmez yeni başlangıçlar her zaman zor diyorlar bende biraz etkilenen taraftayım ama sizin aile durumları, yaşa oranla alışkanlıklardan yeni bir hayata geçmek eminim zorlamıştır. Ama içtenlikle tebrik ediyorum ve konunun devamını heyecanla bekliyorum :)
hddsheriff
08-04-2018, 01:02
Hızlı resim yurt dışını yasaklamış görünmemesi o yüzdenmiş.
Resim Yukle - Hızlı Resim - Resim Upload - Resim Paylaş - imgyukle.com (https://imgyukle.com)
Burdan yukleyebilirisniz telefondan falanda basit oluyor
Resimler görünüyor Kadir , trump yasaklamış olmasın hızlı resmi .
Henuz oraya el atmamis sanirim :D
Mobil cihazlarda gözükmüyor. Bilgisayardan baktığımda görebiliyorum. Tinypic ve flickr düzgün çalışıyor her platformda.
Tesekkurler... Valla sevindim :) Ben mobilden bakiyordum bir suredir... Evet bilgisayarda gorunuyormus
Bu sabah sıcacık yatağımda bu konuyu baştan sona okudum ve çok garip bir psikoloji içinde bulundum. Ben ilk etapta şehir değiştirdim ortalama 3 ay önce, gün gelir ne olur bilinmez yeni başlangıçlar her zaman zor diyorlar bende biraz etkilenen taraftayım ama sizin aile durumları, yaşa oranla alışkanlıklardan yeni bir hayata geçmek eminim zorlamıştır. Ama içtenlikle tebrik ediyorum ve konunun devamını heyecanla bekliyorum :)
Ilk zamanlar maddi konular yormustu... Onun disinda her daim TRden mutlu yasadik diyebilirim bu zamana kadar... Ileride ne olur bilinmez ama duamiz burada mutlu olmak...
Hızlı resim yurt dışını yasaklamış görünmemesi o yüzdenmiş.
Evet mobilden gorunmuyor...
Resim Yukle - Hızlı Resim - Resim Upload - Resim Paylaş - imgyukle.com (https://imgyukle.com)
Burdan yukleyebilirisniz telefondan falanda basit oluyor
Deneyecegim burayida...
Dun bir arkadasin Acura MDXin ac compressorunu degistirdik... Yavas yavas isiniyorum iyice bu ise... Tabi gercekten iyi bir usta arkadas edindim... Ailecek gorusebilecegimiz seviyede bir arkadaslik kurduk... Bana buyuk katkisi oluyor... Bende elimden geldigince ona farkli kapilar acmaya calisiyorum...
Resim cekmedim nedense dunku isle alakali...
Simdi Ml550 ye ac compressoru siparisi verecegim... Sonrasinda isteyenlerden birine arabayi satarim herhalde...
S serileride ilgimi cekmeye basladi... Dedigim gibi... TOP sayilabilecek tarzda bir AMG alip sonrasinda hic denemedigim bir araca gecmeyi dusunuyorum.. Belki AUDI BMW yada Ikonik Japonlar falan... Kendi yerimizi acma planlarimiz tutarsa iyi bir garaj araci yaparim sanirim 600 ustu...
Hayat insani nerelere getiriyor... 2 sene once planlarim EV-SUV-Akademik Kariyer falandi... Simdi hayalim kendi mechanic Shopumu acmak :D
2003 Mercedes-Benz S-Class S 55 AMG 4dr Sedan -- WE FINANCE - BUY H - cars & trucks - by dealer - vehicle automotive sale (https://houston.craigslist.org/ctd/d/2003-mercedes-benz-class-55/6557951793.html)
2007 Mercedez E63 AMG - cars & trucks - by owner - vehicle automotive sale (https://houston.craigslist.org/cto/d/2007-mercedez-e63-amg/6511146904.html)
2004 Mercedes Benz E55 AMG Sedan 146k miles Clean title CARFAX - cars & trucks - by owner - vehicle automotive sale (https://houston.craigslist.org/cto/d/2004-mercedes-benz-e55-amg/6535993121.html)
Ufak tefek gelismeler var...
Oncelikle saturn ve mitsubishi satildi... Ikisi 6 bin dolar etti :) Ikisine de cok iyi baktim ve karsiligini aldim...
ML550ye klima kompresoru takinca hanim el koydu hemen...
Dodge Grand caravan hala boyanmadi... Lakin araba da hortumu sertestirme sorunu var termostatin oradan... Termostati iptal ettim, dedim donsun dursun... ama hortum yine tas gibi... Sanirim bir ust kapak conta degisecek... Onceden radyatorde kacak vardi. Arada su bosaltiyordu... Ben yeni radyator ve takinca once thermostatin contasini yirtti, sonra hortum delindi...
Neyse... Hafta sonu acacagiz gibi duruyor bu 6 silindir makineyi...
Araba aramalarim devam etsede, is yogunlugundan gidip bakamiyorum... Favorilerde duruyor oylece... Belki benim ustadaki 2002 accord coupeyi alirim idareten ise gidip gelmeye...
Dun gece yine opossum saldirdi tavuklara... Bu sefer tavuklar kumesten kacmis disari... Giottigimde o hala kumesteydi... Tazyikli suyla kovaladim.. Ya tuzak kuracagim yada havali tabanca falan alacagim... Burada dogal hayata pek dokunulmasa da bazi vahsi hayvanlara dokunmakta yasal bir sorun yok... Ben avlanmayi veya zevk icin oldurmeyi seven biri degilim ama can yakici bir sey olsun mu olmasin mi diye dusunmuyorda degilim...
Eve silah almami da soyluyor herkes... Ama ben silahlari sevmiyorum... Lakin burada her evde silah var... Benim bulundugum yerde suc orani pek olmasa da ne bileyim arada kaldim iste... Zamaninda babamin beylik tabancasini Kartal SLX icinde patlattigim icin pek hevesim kalmdi silahlara falan :)
BU arada... Gecen yilin en iyi tabancasi bir Turk markasi olan canik secilmis... 350 dolar falan...
Icimi giciklayan arabalardan bir tanesi bu...
https://houston.craigslist.org/cto/d/mercedes-cls-63-amg-2007/6574696956.html
Birde cabrio bir volvo alsam mi diye dusunmuyor degilim...
https://houston.craigslist.org/cto/d/2009-volvo-c70/6578032142.html
Yukarida bahsettigim hayvan (daha once sirin bir resim koydum) iste bu...
http://www.aaanimalcontrol.com/images/opossumdangerous2.jpg
Sattigim arabalar...
https://i.ytimg.com/vi/xbS5TLQVWNw/maxresdefault.jpg
https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/e/e0/02-03_Mitsubishi_Diamante_.jpg/1200px-02-03_Mitsubishi_Diamante_.jpg
Bahsettigim silah
http://www.canikarms.com/assets/img/news/abdde-yilin-silahi-big-6.jpg
Bu ve benzeri tuzak sekilleri var :)
https://www.youtube.com/watch?v=YIARPGGcylw
Shadow_Dancer
08-05-2018, 21:07
Canik deyince akan sular durur, Türk tabancalarının arasında istisnasız en iyisi, mutlaka al bi tane..
turbo&quattro
08-05-2018, 21:14
Canik deyince akan sular durur, Türk tabancalarının arasında istisnasız en iyisi, mutlaka al bi tane..
Su tabancasiyla oyna sen canikmis.
Alirsam ondan alirim ama once alip almamak konusunda kendimi ikna etmem lazim :D
Is durumlari ile ilgili biraz degisiklikler olacak gibi duruyor... Bu nedenle araba isine yavas yavas isinmaya ve hatta yer bakmaya basladik ** henuz basarili olmadik. Kafamda ki lokasyon olmadan asla acmayi dusunmuyorum. Bir atimlik kursunum var cunku...
Neyse...
BU arada kupon sayilabilecek bir arac aldim...
Chrysler Crossfire... Turkiye de benim gibi birisi icin fantastik bir arac olurdu 2 kisilik olmasindan dolayi... Burada ucuz *****...
Ilk izlenimlerim... Limitlerde sigmaya calisiyorum (Boy 1.90)
Araba tamamen mercedes aslinda. Klasik 320 motor ve 5 ileri sanziman var otomatik. Saside SLK *****... Keyifli bir arac olsa da sanziman oyle sportif kullanima cok uygun degil lakin bende her kose de yan vermiyorum :)
Fakat su dikkati mi cekti. Calisitgimiz arkadasin S2000i, Chrysler Crossfite ve ve yegenin MX5ini denedim... MX5 neden guiness te daha iyi abliyorum. Degisik bir keyfi var o aracin ve crossfire dan daha rahat oturus pozisyonu yakaladim... Aman ha marka fanatikligi yaptigimi sanmayin, bir kac yildir mazdayi yerin dibine sokan bir adamim :)
Fotolara gecelim... Araba aldigimda baya bir kirliydi... Tum filtrelerden yarim kilo kum cikti diyebilirim abartarak... Polen ve iki hava filtresi yani...
Farlar sapsariydi... Temizlendi
Icerisi inanilmaz kirliydi, Temizlendi
Farlari hallettik.. filtreleri ilk etapta hava ile temizledik. Yanilerini yag degisiminde takacagim...
Ufak bir kacak var katalitik konvertorun o tarafta. Onu halledecegiz sonra...
Jantlardan biri kirilmis. Yeni jant ve lastik siparisi gecilecek...
On sol kapi hoparloru calismiyor... Can verdi gecen gun zirildamalardan sonra... Arkadaki bassta da zirlamalr mevcut. Onlari halledecegim... Bu arada sistem INFINTY ve fena olmayacak sanirim tum hoparlorler tamamlaninca...
Bir kac eksigi daha var, On al sag izgara, arka tampon sinyali gibi... Bulduklarimi siparis veriyorum...
Soyle alimli bir hale getirip, sornlarini falan bitirip bir sure kullanip satacagim.
Eger devamli bir sekilde tutmam gerekecekse ya daha buyuk bir iki kisilik yada standart bir 4 kisilik coupe/cabrio sahibi olmam gerektigi acik bu boy ile... En iyisi 4 kisilik sanirim cocuklarida dusununce. Olmadik zamanda lazim olabilir cunku...
https://farm2.staticflickr.com/1746/42022833004_c74759e77d_c.jpg (https://flic.kr/p/272q1cw)IMG_20180606_191052 (https://flic.kr/p/272q1cw) by kadir zora (https://www.flickr.com/photos/160685642@N02/), on Flickr
https://farm2.staticflickr.com/1721/42739988881_06e90585ce_c.jpg (https://flic.kr/p/287MBE2)IMG_20180607_094138 (https://flic.kr/p/287MBE2) by kadir zora (https://www.flickr.com/photos/160685642@N02/), on Flickr
https://farm2.staticflickr.com/1723/41840406435_46b1d36454_c.jpg (https://flic.kr/p/26Ki28R)IMG_20180609_175542 (https://flic.kr/p/26Ki28R) by kadir zora (https://www.flickr.com/photos/160685642@N02/), on Flickr
https://farm2.staticflickr.com/1760/42739971491_3799428a06_c.jpg (https://flic.kr/p/287Mwuc)IMG_20180609_184236 (https://flic.kr/p/287Mwuc) by kadir zora (https://www.flickr.com/photos/160685642@N02/), on Flickr
https://farm2.staticflickr.com/1728/42739984541_fe715c7fd2_c.jpg (https://flic.kr/p/287MAnc)IMG_20180607_094225 (https://flic.kr/p/287MAnc) by kadir zora (https://www.flickr.com/photos/160685642@N02/), on Flickr
https://farm2.staticflickr.com/1721/42739983001_05f361a814_c.jpg (https://flic.kr/p/287MzUD)IMG_20180607_094247 (https://flic.kr/p/287MzUD) by kadir zora (https://www.flickr.com/photos/160685642@N02/), on Flickr
https://farm2.staticflickr.com/1752/42690743522_0d2e6fd57a_c.jpg (https://flic.kr/p/283rdJ7)IMG_20180607_094315 (https://flic.kr/p/283rdJ7) by kadir zora (https://www.flickr.com/photos/160685642@N02/), on Flickr
https://farm2.staticflickr.com/1739/27870958077_047d986939_c.jpg (https://flic.kr/p/JsRWPX)IMG_20180607_094358 (https://flic.kr/p/JsRWPX) by kadir zora (https://www.flickr.com/photos/160685642@N02/), on Flickr
https://farm2.staticflickr.com/1722/40929477420_78a9af1fb7_c.jpg (https://flic.kr/p/25mNgFb)IMG_20180607_094354 (https://flic.kr/p/25mNgFb) by kadir zora (https://www.flickr.com/photos/160685642@N02/), on Flickr
https://farm2.staticflickr.com/1725/42022824824_ed447aab7b_c.jpg (https://flic.kr/p/272pXLu)IMG_20180607_094343 (https://flic.kr/p/272pXLu) by kadir zora (https://www.flickr.com/photos/160685642@N02/), on Flickr
https://farm2.staticflickr.com/1735/42739974341_ae1ed24af3_c.jpg (https://flic.kr/p/287Mxkk)IMG_20180607_094428 (https://flic.kr/p/287Mxkk) by kadir zora (https://www.flickr.com/photos/160685642@N02/), on Flickr
turbo&quattro
11-06-2018, 23:39
Ici ne kadar kotuymus yahu bunlarin 500 sene oncesi gibi . Adam edip yol verirsin konustugumuz gibi :)
İçi kesinlikle premium havası vermiyor beklenildiği gibi...
Aslında kapılar koltuklar falan tamam da orta konsol resmen sanayi işi boyalı plastik hissi veriyor... Öldürüyor bütün iç havayı...
Neyse bakarsın sl55 için peşinat yaparım :) belki C5 bulurum :)
turbo&quattro
12-06-2018, 14:00
C5 demisken c5 icin dun bayana mesaj attim senin aracin gelinceye kadar bekleyelim sonra yine konusuruz diye :)
C5 demisken c5 icin dun bayana mesaj attim senin aracin gelinceye kadar bekleyelim sonra yine konusuruz diye :)
Begendim ben o arabayi... Ama egzantrik yaslilar buluyorsun... Seninle alakali suphelerim var :D
turbo&quattro
12-06-2018, 19:00
Hahah teyze bugun gunaydin diye mesaj atmis baska bisey yok bende gunaydin dedim gonderdim ;)
https://resmim.net/f/Vyya0l.jpeg
Hahah teyze bugun gunaydin diye mesaj atmis baska bisey yok bende gunaydin dedim gonderdim ;)
https://resmim.net/f/Vyya0l.jpeg
Artik teyze demeyelim istersen... Ismiyle falan hitap edelim :D
Amerika amerika, cidden araba merakı olanlar için çok büyük fırsat :)
Aunt Hunter :D turbo&quattro
Bir suredir yazmayi birakmistim... Biraz canim istemedi, biraz usendim...
En son nerede kalmistik? Bir Chrysler Crossfite almis ve ilk defa arkadan itisli otomobil sahibi olmustum... O araba ile onumdekileri onden onden ittirmeyi denedim... Pek iyi degilmis o konuda... Maalesef bir anlik dikkatsizlik ile ondeki arabanin 'altina' girdim...
https://farm1.staticflickr.com/918/41405284830_de223a626e_c.jpg (https://flic.kr/p/265QUDd)2018-07-05_08-51-09 (https://flic.kr/p/265QUDd) by kadir zora (https://www.flickr.com/photos/160685642@N02/)
Sonrasinda buyuk oglumu sunnet ettirdik burada... Kedimizde sagolsun eve bol miktarda pire getirmis... Ilacfalan derken baya bir canimiza okudu o isler...
Mevcut isimden tamamen ayrildim ve simdilik araba isine yogunlasmaya calisiyorum. Usta ile ufak tefek garajimda tamir (ufak dedigime bakmayin motor falanda soktuk) Araba al sat, arada uber yap falan... Simdilik maasli isim kadar rahatlikla kazandigim icin gonul rahatligi ile hayalimizdeki mechanic isine girmek icin arastirmalar yapiyoruz... Biraz uzadi, bunun nedeni ise belli bir lokasyonda diretmem... Farkli yerler olsa tonla yer var tabiki...
Arada bir kac arabaya on takim. klima kompresor degisimi, alternator, mars motoru degisimleri, mx5 depo degisimi (illet bir seydi) gibi bir cok is yaptik... Arabalar benim en buyuk hobimdi... Hala da oyle... Keyif aliyorum ilgilenirken...
Son olarakta hayatimda ilk defa honda grubu bir arabaya sahip oldum... Bir acura TL 3.2 aldim. 2003 model ve dolu bir araba... Kaza yapinca areabasiz kalmistim. bir arkadas satabilir misin benim adima diye sordu, bana lazim ben alirim dedim aldim gectim... ML550 hanimda, bende ise yegenin mx5i var... Araba degistirmek ikmansiz oluyor iki kisilik olunca... 15-20 gun kalacak bende, sonra yeni sahibine gidecek...
Bir kac resim atalim... adettendir...
Cadillac'in motorunu soktuk... Sonra gibip cikmacidan bir motor soktuk onun icin ve getirip onu taktik. Simdi anahtar sisteminin tekrar tanitilmasi gerekiyor...
Sirada toyora yaris motoru var...
Ondan sonrasina yerimizi acmis olmayi planliyorum.,.. En azindan umut ediyorum zira lift olmadan hem zor, hem de mahalle ortaminda cok dikkat cekiyor...
Ustamiz roberto sagolsun... Cok iyi bir arkadas ve detaylari anlatmaya cok merakli.... Ingilizcesi cok zayif, bizim bazi Turkler anlasamiyor... ama ne hikmetse biz saatlerce konusabiliyoruz :D 2-3 sene onceki kraiyer planim ile suanki o kadar farkli ki :) Burada sevdigim seylerin benim icin ciddi bir meslek olabilecegini gormus olmak cok buyuk bir keyif... Isini kurmus bir tamirci Profesorden cok cok daha iyi kazaniyor diyelim ve gecelim resimlere...
https://farm1.staticflickr.com/860/29856870738_b2408c62ca_c.jpg (https://flic.kr/p/Mumgtq)IMG_20180623_104753 (https://flic.kr/p/Mumgtq)
https://farm1.staticflickr.com/850/43727804461_0fbfa0e43d_c.jpg (https://flic.kr/p/29C5qP8)IMG_20180616_180637 (https://flic.kr/p/29C5qP8)
https://farm1.staticflickr.com/862/41918826580_828b959c81_c.jpg (https://flic.kr/p/26SdWHj)IMG_20180616_174530 (https://flic.kr/p/26SdWHj)
https://farm1.staticflickr.com/849/41918828520_382637064c_c.jpg (https://flic.kr/p/26SdXhL)IMG_20180616_135016 (https://flic.kr/p/26SdXhL)
https://farm1.staticflickr.com/858/41918824850_44b4be425b_c.jpg (https://flic.kr/p/26SdWcu)IMG_20180616_182304 (https://flic.kr/p/26SdWcu)
https://farm1.staticflickr.com/858/41918824850_44b4be425b_c.jpg (https://flic.kr/p/26SdWcu)IMG_20180616_182304 (https://flic.kr/p/26SdWcu)
https://farm1.staticflickr.com/851/42823635065_3d00899668_c.jpg (https://flic.kr/p/28fbjKB)IMG_20180622_183420 (https://flic.kr/p/28fbjKB) by
https://farm1.staticflickr.com/857/43679831452_04bdfd367c_c.jpg (https://flic.kr/p/29xQy7h)IMG_20180622_183425 (https://flic.kr/p/29xQy7h)
https://farm1.staticflickr.com/848/43727817671_b95bf89f52_c.jpg (https://flic.kr/p/29C5uJT)IMG_20180622_183432 (https://flic.kr/p/29C5uJT)
Buda benim 1 yildir boyayamadigimiz dodge grand caravan... Artik mobile mechanic olarak kullaniyoruz :)
https://farm1.staticflickr.com/858/43727810881_4df4c66b93_c.jpg (https://flic.kr/p/29C5sHP)IMG_20180616_100613 (https://flic.kr/p/29C5sHP)
Buda en son aldigim Acura TL 3.2... BUrasi icin eski ve ucuz bir arac... Bende ozel bir araba muamelesi yapamiyorum haliyle...
https://farm1.staticflickr.com/860/43727816871_5ea384cfd7_c.jpg (https://flic.kr/p/29C5uv6)IMG_20180721_131706 (https://flic.kr/p/29C5uv6)
Hala garajimda mendilim ile temizleyecegim bir aracim olamadi... ML550yi cok sevdim... Guc kullanislilik vs hepsi var ama ne bileyim... Beni Turkiye de aldigim c70 yada astinam kadar heyecanlandirmadi... Rahatsiz bir seyler bulmam lazim...
Hele su yerimizi bir acalim... O zaman kupon bir arac icin calismalara baslayacagim...
1998corsa
30-07-2018, 06:12
Merhabalar,
Bende 1 sene kadar houston'da yaşadım 2016 senesinde 7 araç alıp satmıştım :D Türkiye'de olsa dediğiniz gibi kariyer planlaması çok farklı etkenlerden dolayı hobi işini yapmak zorlaşıyor, ama amerika'da yaptığınız işin kariyerli bir iş olmasının çok bir önemi yok aldığınız maaş size yetiyor ise. Keşke bende kalabilseydim diyorum kendime. Greencard'a başvurdum tekrardan bakalım neler olacak.