Orijinalini görmek için tıklayınız : Coilover, Air süspansiyon Tekerlek Kopması Sorunu
baskan96
01-02-2018, 16:11
Herkese iyi forumlar dilerim.
Geçen yaz bir arkadaşım 30'la giderken aracının sağ ön tekeri birden fırlamış ve neyse ki bir şey olmadan araçtan çıkmıştı. Bu olaydan sonra da Ankara'da Konya yolunda seyahat ederken önümde bir 3.30Ci (Airli) aniden salto attı sebebi ise yine lastiğin kopmasıydı. Velhasıl coilover ve air süspansiyonun zararları, yararları hakkında kısa bir bilgilendirme yapacak olursanız çok minnettar kalırım. Nedir bu lastik kopmalarının sebebi acaba?
huseyinturk
01-02-2018, 19:43
Lastik kopma nedir? Bir sürü sebebi olabilir hemen aire coile bağlamak yanlış.
En basiti bijonlar iyi sıkılmaz, zamanla gevşer jant çıkar yerinden..
coile birşey diyemem de air hiç güvenli gelmiyo sadece show
Airden pek anlamam lakin coiloverdan olacağını sanmıyorum. Airli araçların genelinde arabayı indirince çamurluğa sürtmesin yada araba daha fazla insin diye jantın içinden tornada alıyorlar. Bundan ötürü kopmalar kırılmalar olabilir. Yada görüntü için jantlar daha dışarıda dursun diye flanş yaptırıyorlar. Genelde yapan adamlarda yapılan malzemede kaliteli olmuyor. Zamanla bijonları kesiyor flanş. Bu sebepten ötürüde olabilir.
onursumer
01-02-2018, 22:05
lastik nerden kopmuş ona bakmak lazım ben kafamda direk air ile bağdaştıramadım
turboman
02-02-2018, 00:04
Coil air = lastik kopma
30 la giden arabanın lastiğinin kopması için poryaya yerleştirilmiş c4 bombası olması lazım filmin linkini verirseniz daha detaylı açıklama alabilirsiniz... Şaka biyana tekerin o hızda kopması için 4 bijonlu varsayalım aracı 4 üde aynı anda jantı terk etmesi gerekli
baskan96
02-02-2018, 09:50
Lastik kopma nedir? Bir sürü sebebi olabilir hemen aire coile bağlamak yanlış.
En basiti bijonlar iyi sıkılmaz, zamanla gevşer jant çıkar yerinden..
Coil air = lastik kopma
30 la giden arabanın lastiğinin kopması için poryaya yerleştirilmiş c4 bombası olması lazım filmin linkini verirseniz daha detaylı açıklama alabilirsiniz... Şaka biyana tekerin o hızda kopması için 4 bijonlu varsayalım aracı 4 üde aynı anda jantı terk etmesi gerekli
Bizim arkadaş ortalık malı gibi çok seviyor oynamayı coille lastikle vs. Dedikleriniz doğru olabilir. Bir de devamlı gazlayan biriydi onun da bir etkisi olabilir belki..
Oguzhan.Ozturk
03-02-2018, 19:17
Coilover standartda normal bir süspansiyondur sadece ayarlı olması farkı zaten ama lastik kopma çıkma vs olacağını tahmin etmiyorum güvenlikli bir sistem ama iş air e geldimi hiçmi hiç güvenemiyorum sonuçta körüğün içinde bi hava ile araba duruyor.. körük yırtılması vs aklıma bile getirmek istemiyorum dedikleriniz air ile olabilir bi nebze.. ( kendi aracımda 1.5 senedir coilover kullanıyorum )
i-vtec07
03-02-2018, 20:17
Oem yay, amartisör dükkanın mi var kardeşim ?