Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Spacer nedir? Montajı nasıl yapılır?

m.kaan46
06-02-2018, 10:40
Buradaki çoğu kişi benden bu konuda çok daha tecrübelidir tabiki, bende merakımdan montaj öncesi araştırma yaptım. video kaydı aldım. elimden geldiğinde küçük bir bilgilendirme yapmak istedim :)

Keyifli seyirler dilerim :)

https://youtu.be/c3Y16D_x278

MCN21
06-02-2018, 10:54
Bijonlari sikarken once ellinizle yuvaya oturtup sonra makineyle sikarsaniz daha iyi olur. Birde tork anahtari tavsiye ederim.

m.kaan46
06-02-2018, 21:26
Bijonlari sikarken once ellinizle yuvaya oturtup sonra makineyle sikarsaniz daha iyi olur. Birde tork anahtari tavsiye ederim.

Tork anahtarı aklımdaydı ama o an video fotoğraf unuttum malesef :(

Yazlıklara geçerken torklayacağım, aklımda :)

calamityeas
06-02-2018, 23:04

Bilmediğimden soruyorum tork anahtarının katkısı nedir bu işe ?

SGurbey
06-02-2018, 23:18
fg den 2 gün önce sipariş geçmişken bu işin kanlı canlı nasıl yapıldığını görmekte büyük tesadüf oldu :)

MCN21
07-02-2018, 00:56

Tork anahtariyla bijonlarin hepsini ayni gucle sikarsiniz. Daha kontrollu sikilmis olur. Makinayla bastiginda gereginden fazla ve bir derece dengesiz sikilmis oluyor.

m.kaan46
07-02-2018, 08:26

Tork anahtariyla bijonlarin hepsini ayni gucle sikarsiniz. Daha kontrollu sikilmis olur. Makinayla bastiginda gereginden fazla ve bir derece dengesiz sikilmis oluyor.
mesela bizim araçta 120 nM torkla sıkılması gerekiyor. tork anahtarıyla hepsi 120 nm olur. çok sıkınca daha iyi olmaz, bijonlarda uzamaya neden olur, bijon kesme denilen olay olur.

fg den 2 gün önce sipariş geçmişken bu işin kanlı canlı nasıl yapıldığını görmekte büyük tesadüf oldu :)

Çok güzel tesadüf olmuş. Furkan abi işini çok özenerek yapıyor gerçekten :)

smtkrglu
07-02-2018, 16:38
Havalı tabancalarında tork ayar mekanizması var tabi bunu uygulayan usta önemli araçlarda kullanılması gereken bijonun veya somunun 10.9 sertlik derecesi olur bu bijonun fazla sıkıldığında kopup veya sünmesindeki etken sertlik derecesidir... Güzel paylaşım olmuş sesli anlatım daha güzel olurdu...

Seven7
08-02-2018, 13:36
FG Spacer'ın ismini çok duyuyorum, sanırım spacer ihtiyacım olduğunda kapısını çalacağım firma olacak.

Yalnız o bijonları önce el ile oraya takıp iki üç diş çevirip sonra makine ile sıkılsa 10 saniye kaybedilir ama o makine üzerinden takarken dişi tam kavrayamadan o güçle bijon kendine yer yaparsa saplama üzerinde, bir sonraki sökümde bijonlarla birlikte saplamalar da geliyor. Tecrübeyle sabit.