Orijinalini görmek için tıklayınız : Noterden plaka değişikliği isteği
driver_can
12-02-2018, 22:24
Çarşamba günü kısmetse bir araç alacağım.Plaka şehir dışı İstanbul’a çevirmeyi düşünüyorum.Prosedür nedir?Satıcı ile plakaları söküp mü notere gideceğiz.Yeni plaka sıradan verilecekmiş.Bu ara İstanbul Şişli ikemetgahım hangi harfler veriliyor?Bilgisi olan var mı?
onursumer
12-02-2018, 22:31
plakanı teslim edince sana plaka basım evrağı vericekler sana atanan plakayı direk orda bastırıp yola çıkıcaksın
driver_can
12-02-2018, 22:40
plakanı teslim edince sana plaka basım evrağı vericekler sana atanan plakayı direk orda bastırıp yola çıkıcaksın
Bana şoförler odasında bastıracaksın dediler aradım hatta Eyüp stadının oradaymış
Çarşamba günü kısmetse bir araç alacağım.Plaka şehir dışı İstanbul’a çevirmeyi düşünüyorum.Prosedür nedir?Satıcı ile plakaları söküp mü notere gideceğiz.Yeni plaka sıradan verilecekmiş.Bu ara İstanbul Şişli ikemetgahım hangi harfler veriliyor?Bilgisi olan var mı?
Ben olsam plaka değişikliğini düşünürdüm.
34 plakalıda kasko ve sigorta diğer illere göre yüksek çıkıyor bildiğim.
gokhankenar
13-02-2018, 07:44
Bilmediğin yerde bilmediğin şehirde uğraş dur.Plaka değişikliği belirtip satışı yaptıktan sonra yeni plakaları almadan arabayla da gidemiyorsun bi yere. Saçma oldu bu biraz bence. Geçen gün Balıkesirden araba aldım. Üşendim değiştirmedim plakayı :(
driver_can
13-02-2018, 07:52
Aracı istanbuldan alıyorum ama İstanbul’da oturuyor araç sahibi fakat Çanakkaleden almış Sıfır bayiden bu yüzden kalmış öyle.Şehir dışı plaka sağ sola parkedince çizerler ederler diye çekiniyorum biraz.
enes_srb
13-02-2018, 08:15
Aracı istanbuldan alıyorum ama İstanbul’da oturuyor araç sahibi fakat Çanakkaleden almış Sıfır bayiden bu yüzden kalmış öyle.Şehir dışı plaka sağ sola parkedince çizerler ederler diye çekiniyorum biraz.
Ben yil basindan once aldim degistirdim sistem degismis sanirim , trafikte plaka 34 degil diye bi ekstra sabirsizdi insanlar ben olsam 34 yapardim . sigortada cok az oynamisti benim 11 plakaydi
SekoLive
13-02-2018, 08:37
şuan yanlış hatırlamıyorsam ANC XXX olarak veriliyor.
diğer prosedürü noter satış konusu vardı orada noterde çalışan br arkadaş detaylı yazmıştı oradan bakmanı tavsiye ederim.
Hondafatih
13-02-2018, 09:13
plaka değişikliği istendiğinde gecici plaka diye verdikleri plaka asıl plakan oluyor
mert_can 41
13-02-2018, 22:09
Bir soruda benden atıyorum izmitte yaşıyorum şuan istanbuldan bir araç alıp seriden plaka değilde istanbul plakası 34 MRt tarzı plaka alabilirmiyim ikametgahım olmasımı gerekir illah ayrıca seriden plaka almama şansım varmı ?
ben dün araç aldım farklı ilden plaka değişikliğini yaptırdıktan sonra plaka basımı için kağıt veriyorlar yeni plakan sırada ne varsa o veriliyor bana seri geldi neyse ki ortası da rakamda 3 harf aldım yeni plakayı ordan almadan bi yere gidemiyosun ben plakaları alıp takmadan yola cıktım gece geldiğimden büyük şehirde sıkıntı bu işler
canatakann
13-02-2018, 22:32
Bir soruda benden atıyorum izmitte yaşıyorum şuan istanbuldan bir araç alıp seriden plaka değilde istanbul plakası 34 MRt tarzı plaka alabilirmiyim ikametgahım olmasımı gerekir illah ayrıca seriden plaka almama şansım varmı ?
Plaka sistemleri ikametgaha dayalı atama yapıyor bulunduğunuz il ilçe durumuna göre,bulunduğunuz il ilçe emniyetinden ayırtıp satış için noterde belirtme durumu olabilir aksi takdirde normal sıradan plaka ataması uygulanıyor.
Yani tek şansınız gitmeden önce bi trafik şubeyle görüşmenizde fayda var sıradan almamak için.
driver_can
13-02-2018, 22:39
Bugün satışı aldım plakayı da değiştim İstanbul 3 harf 3 rakam yalnız kötüsü app sıkışık duracak ona sinir oldum.Plaka 34BAG463 oldu.Buna güzel Bi app basıcak yer var mı:)
Bugün satışı aldım plakayı da değiştim İstanbul 3 harf 3 rakam yalnız kötüsü app sıkışık duracak ona sinir oldum.Plaka 34BAG463 oldu.Buna güzel Bi app basıcak yer var mı:)
Sisliden mi BAG geldi? Garip bir sistem var o zaman, ben alirken dn son AND serisi vardi, bnde ilk plakayi almistim.
driver_can
13-02-2018, 22:54
Etiler’de aldım satışı işyerimin orada ikametgah Şişli sıradaki bu dedi verdi.
Plaka sistemleri ikametgaha dayalı atama yapıyor bulunduğunuz il ilçe durumuna göre,bulunduğunuz il ilçe emniyetinden ayırtıp satış için noterde belirtme durumu olabilir aksi takdirde normal sıradan plaka ataması uygulanıyor.
Yani tek şansınız gitmeden önce bi trafik şubeyle görüşmenizde fayda var sıradan almamak için.
Aynen öyleymiş, bugün bir arkadaşım arabasını sattı, özel plaka istiyorsanız önce emniyete gidip adınıza plaka ayırtıyorsunuz, noterde de belirtince sistemden görüp sizin aracınıza o plakayı atıyormuş.
mert_can 41
14-02-2018, 00:11
Çok teşekkür ederim bilgi için :)
Geçen pazartesi aracımı sattım, alıcı plaka değişikliği istedi notere giderken plakalarımı söktüm , satış esnasında plaka değişikliği istedigini soyledi ve plakaları teslim ettik, yeni ruhsat basılırken yeni plaka belli oldu ve alıcıya bi kagıt verdiler git burdan bastır diye. o şekilde halloldu...
Herkese merhaba 2018 plaka değişikliği bilindiği üzere artık değişti. Artık noterler ve şoförler odası arasında işlemler yapılıyor. Plaka değişikliği için plakaları söküp notere gidiyorsunuz daha sonra şoıförler odasına giderek yeni plakaları alıyorusunuz. Daha detaylı bilgi için : Plaka Yenileme Ve Değiştirme İşlemleri 2018 - ArabaNakit.com (https://arabanakit.com/plaka-yenileme-ve-degistirme-nasil-yapilir/) sayfasına göz atabilirsiniz. Her kese iyi forumlar !
Böyle viral yapınca düşüyor mu?