Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Açılacak Olan Araç ve Motor ile Alakalı Youtube Kanalı Hakkında Öneri ve Paylaşımlar

AltunTV
28-02-2018, 21:23
Öncelikle herkese iyi forumlar... Belki bilenleriniz vardır ''Fotoğraflarınız'' kısmında konum hala var Altunphotoworks olarak.

Yaklaşık 3 yıldır yaptığım Araba Fotoğrafçılığı'nın getirdiği biraz özgüven , birazcık tecrübe , bol miktarda çevre , imkan ve ekipmanlarla Zonguldak Ereğli'de çekmediğim tabiri caizse modifiyeli araba kalmadığı için YouTube kanalı açmaya karar vereli 4 ay oldu :)

-Evet süre uzun gelebilir ama yeni başlayacaksam bile her şeyim tam olarak başlamalıydım. Yaptığım iş kötü olunca yapasım gelmiyor. Ve bu yüzden gerekli bilgileri ekipmanları vs tamamen toparladıktan sonra 1-2 haftaya ilk videoyu çekmeye hazırlanırken son defada Türkiye'nin en güzel forumundan bilgi ve öneri almak istedim. Şunu belirtmek isterim ki hiç bir para kazanma amacım yok işim düzgün ortaya çıksın. YouTube'da şunu farkettim hem kaliteli ekipman kullanıp hem de doğal çekim yapan yok denecek kadar az. Amacım sadece Doğal olmak !

Kullanacağım ekipmanları belki merak edenler olur :

Canon 5d Mark3 / 24-105mm / 85mm 1.4f

Panasonic Lumix GH3 / 12-35mm f2.8 / 14-42mm / 8mm Fisheye / 45-175mm

DJI Inspire 1

Zhiyun Crane 2

Apple MacBook

Apple IMac

2 Adet GoPro Hero4 Black

Ekipmanların hepsi bana ait değil ancak YouTube ekip işi olduğu için kendim kadar güvendiğim 2 kişi ile daha bu kanalı açıyorum.

Herkesin öneri ve görüşlerine açığım ve Zonguldak Ereğli'ye gelip aracını çektirmeyi düşünen olursa PM atabilir burada benim misafirim olur. Veya siz çağırın Müsait bir zamanda biz gelmeye çalışalım :)

GokhanRS
28-02-2018, 21:44
Amaç para kazanmaksa basgazaaskim gibi saçma salaklar hit oluyor. Kaliteyse doğru yere geldin fikir için.

Automobile innovation turkiye (AutoIT) benzeri kısaltma da olabilir.

OtoModa benzeri bisi olabilir
AMT olabilir Auto Magazine Turk benzeri :)
Yada OMT oto magazin Türk

Gorky
28-02-2018, 22:03
ne tarz bi kanal açacağınızı "doğal çekim" sözüne dayanarak inceleme/test vb. türde yapacağınızı tahmin ederek konuşursam:
türkiyede motosiklet yada araba kanalı için otomobil ve de motosiklet kültürünü çok iyi bilmek gerekiyor. mekanik bilgi değil. tamamen kültüründen bahsediyorum. yoksa yorumlar, diyaloglar, görüşler saçma sapan bi hale bürünüyor.
hal böyle olunca crossover ve suv'i birbirinden ayıramayan adam araba çekiyor binlerce takipcisi var.
cruiser/chopper motosiklet test eden adam "titriyor, gitmiyor, durmuyor, ayaklıklar önde" diye yorum yapıyor, insanın kanser olmaması elde değil.
ee peki kim doğru düzgün iş yapıyo derseniz, otopark (genellikle eski, and'ın olduğu zamanlar) , benzin tv, anlatan adamlar, doğan kabak

Zorbey
28-02-2018, 22:06
Şu soruların cevabına göre yazalım :D

The makina izleyicilerine mi hitap edeceksin ?

Benzin tv izleyicilerine mi hitap edeceksin ?

Yoksa Ü.t izleyicilerine mi ?

Grimlord
28-02-2018, 22:23
Dürüst ve doğal ol bence yeter dostum. Kendi adıma konuşuyorum,her videonu izlerim, kanalını sürekli takip ederim. Ekipmandan pek anlamam ama zaten çekim için her alet edevatın var gibi duruyor.
Para kazanma hevesin yoksa zaten eminim saçma sapan videolar çekmezsin, yok "arabaya hidrolik dökersek nolur", yok "araba amuda kalktı çamura battı" vs.
Bir de nacizane fikrim çekim kadar çekim sonrası video editleme de önemli. Misal gazlama videosu çekiyorsun, o anda insan egzoz veya lastik sesi duymak istiyor. Bazı kanallarda denk geliyorum, videonun en güzel gazlama anına herifler zikimzonik müzikler falan koyuyor, inan anında kapatıyorum videoyu.
Hatta bence sadece introya şöyle gaza getiren bir müzik yeterli, onun dışında videonun kalitesini gören izler zaten.
Allah yolunu açık etsin :)

AltunTV
28-02-2018, 22:37
Amaç para kazanmaksa basgazaaskim gibi saçma salaklar hit oluyor. Kaliteyse doğru yere geldin fikir için.

Automobile innovation turkiye (AutoIT) benzeri kısaltma da olabilir.

OtoModa benzeri bisi olabilir
AMT olabilir Auto Magazine Turk benzeri :)
Yada OMT oto magazin Türk

Kanalın adı AltunTV :) bilerek arabayla veya motorla alakalı çağrışım yapan bir isim tercih etmedim çünkü az çok yaşadığım yerde Altun diyince insanların aklına geliyorum :)

AltunTV
28-02-2018, 22:40
ne tarz bi kanal açacağınızı "doğal çekim" sözüne dayanarak inceleme/test vb. türde yapacağınızı tahmin ederek konuşursam:
türkiyede motosiklet yada araba kanalı için otomobil ve de motosiklet kültürünü çok iyi bilmek gerekiyor. mekanik bilgi değil. tamamen kültüründen bahsediyorum. yoksa yorumlar, diyaloglar, görüşler saçma sapan bi hale bürünüyor.
hal böyle olunca crossover ve suv'i birbirinden ayıramayan adam araba çekiyor binlerce takipcisi var.
cruiser/chopper motosiklet test eden adam "titriyor, gitmiyor, durmuyor, ayaklıklar önde" diye yorum yapıyor, insanın kanser olmaması elde değil.
ee peki kim doğru düzgün iş yapıyo derseniz, otopark (genellikle eski, and'ın olduğu zamanlar) , benzin tv, anlatan adamlar, doğan kabak

inceleme test tabiki olacak ama bayiden bayiye koşup sıfır araba tanıtmak yerine değeri çok bilinen araçları çekmeyi planlıyorum. Mesela dizel bi leonu veya golfü tanıtmak saçma zaten binlerce var. Bence önemli olan arabanın ya limitlerini zorlamak ya da diğerlerinden farklı halde olanını çekmek istiyorum. Gece gazlaması vs vs gibi şeylerde olacak.. Bence şuan en güzel kanal Benzin TV ancak ondada aracın birazda limitlerini görmek daha güzel olurdu diye düşünüyorum ama her türlü gözümde bir numara.

AltunTV
28-02-2018, 22:41

Aslında kanalım the makina ile benzin tv arasında bir yerlerde olacak abi , çekimler benzin tv kadar stabil , gazlama ve aksiyon da the makina kadar olacak...

Üt izleyicileri kanalımdan uzak dursun :D

AltunTV
28-02-2018, 22:43
Dürüst ve doğal ol bence yeter dostum. Kendi adıma konuşuyorum,her videonu izlerim, kanalını sürekli takip ederim. Ekipmandan pek anlamam ama zaten çekim için her alet edevatın var gibi duruyor.
Para kazanma hevesin yoksa zaten eminim saçma sapan videolar çekmezsin, yok "arabaya hidrolik dökersek nolur", yok "araba amuda kalktı çamura battı" vs.
Bir de nacizane fikrim çekim kadar çekim sonrası video editleme de önemli. Misal gazlama videosu çekiyorsun, o anda insan egzoz veya lastik sesi duymak istiyor. Bazı kanallarda denk geliyorum, videonun en güzel gazlama anına herifler zikimzonik müzikler falan koyuyor, inan anında kapatıyorum videoyu.
Hatta bence sadece introya şöyle gaza getiren bir müzik yeterli, onun dışında videonun kalitesini gören izler zaten.
Allah yolunu açık etsin :)

Çok teşekkür ederim abi öncelikle :) hidrolik döksek falan asla öyle şeylerle işim olmaz :D önerilerini dikkate alıcam abi tekrar teşekkür ederim

KemalHDH
28-02-2018, 22:59
Bal mı satıyosun kardeşim araba çekeceksin ALTUN TV nedir?

AltunTV
28-02-2018, 23:05

3 yıldır çektiğim fotoğraflara Altun Photography , Altun Photoworks vs vs yazdım Altun kendime verdiğim bir söz bilen böyle bilsin :)

gokhankenar
28-02-2018, 23:34
Allah utandırmasın takipçin oluruz...

said_
28-02-2018, 23:46
YouTube (https://www.youtube.com/channel/UCsqjHFMB_JYTaEnf_vmTNqg)

son bir senedir izlediğim tek kanal bu.

süper drone ile çekimlerden ziyade, aracın hiç bilinmeyen özellikleri, tuhaflıkları, ilginç yanları. bunlar daha çok ilgimi çekiyor.

Kopyasını yapmak değil ama bence farklı bir bakış açısı getirebilir diye düşünüyorum.

KemalHDH
01-03-2018, 04:10
3 yıldır çektiğim fotoğraflara Altun Photography , Altun Photoworks vs vs yazdım Altun kendime verdiğim bir söz bilen böyle bilsin :)
Takıldım sana :) yolun açık olsun nice güzel bol beğenili videolara.

ef186
01-03-2018, 04:44
Öncelikle Otomobile araba demeyerek başlayabilirsiniz.

AltunTV
01-03-2018, 17:50
Allah utandırmasın takipçin oluruz...

Çok teşekkür ederim abi :)

AltunTV
01-03-2018, 17:52
Takıldım sana :) yolun açık olsun nice güzel bol beğenili videolara.

Çok teşekkürler :) umarım..

AltunTV
01-03-2018, 17:53
YouTube (https://www.youtube.com/channel/UCsqjHFMB_JYTaEnf_vmTNqg)

son bir senedir izlediğim tek kanal bu.

süper drone ile çekimlerden ziyade, aracın hiç bilinmeyen özellikleri, tuhaflıkları, ilginç yanları. bunlar daha çok ilgimi çekiyor.

Kopyasını yapmak değil ama bence farklı bir bakış açısı getirebilir diye düşünüyorum.

Videolarını biraz izlemiştim çekimler çok stabil ve güzel araçlarda bir o kadar iyi olunca anlatım biçimi benimde çok hoşuma gitti çok teşekkür ederim

AltunTV
01-03-2018, 17:55

Teşekkürler ancak arabaya otomobil veya otomobile araba demenin bana bir kalite veya başka bişey kazandıracağını sanmıyorum yinede teşekkürler

ygtrn
01-03-2018, 20:44
Anlatan adamlar gibi olmasında nasıl olursa olsun. Adamlar habire eksik ve yanlış bilgiler anlatıp sıkıp sıkıp duruyor...

HondatugraL
01-03-2018, 22:37

istemsiz güldüm :D

SmT
01-03-2018, 22:42
Sesi nasıl kayıt edeceksiniz ? Kalite istiyorsan ilk odaklanman gereken konu bu..Diğer atladığın konu; Çoğu çekimde pahalı ekipmanlara ihtiyaç duymadıkları için tercih etmiyorlar ,senin bir otomobili 85mm prime lens ile çekmen kalite demek değil..Youtube gibi 3. sınıf izleyici kitlesinin olduğu yerde GH3 yada MK3 yada Red kullanmışsın bir önemi yok..Drone çekimini,bokeh efektini,1080p görüntüyü kalite zanneden bir izleyici kitlesinden bahsediyoruz..Eski ortağım çoğu çekimde Red one yerine 7D tercih ediyordu,sebebi basit;köy düğününe smokinle gitmeye gerek yok .. said_ , çok güzel bir kanal paylaşmış , çoğu video Canon R600 ile çekilmiş mesela :) Çektiğin otomobil ve senaryon seni yükseltir,sesi de ihmal etme tabi.

chatlaxs
02-03-2018, 09:10

Ü.t hangi kanal ? sabah sabah jeton düşmedi :D

AhmetUsta6161
02-03-2018, 11:33
Ü.t hangi kanal ? sabah sabah jeton düşmedi :D

Büyük duayen , otomobil dünyasının olmazsa olmazı Ünal Turan :D:D:D:p:p:p

chatlaxs
02-03-2018, 12:06
Büyük duayen , otomobil dünyasının olmazsa olmazı Ünal Turan :D:D:D:p:p:p

izleyip takip etmediğim için bilmiyormuşum demekki neyse çokta büyük kayıp değil hatta bilemediğim için sevindim :D

HondatugraL
02-03-2018, 14:11
izleyip takip etmediğim için bilmiyormuşum demekki neyse çokta büyük kayıp değil hatta bilemediğim için sevindim :D

bende hiç görmedim kayıbım olduğunu sanmıyorum da zaten ama tahminen araba nasıl pembeye boyanır falan onu anlatıyodur :D

Vuh
02-03-2018, 14:35
Altun TV değil de, sadece Altun olsa daha iyi olur sanki

Yiğit G.
02-03-2018, 14:47

ek olarak motor değil "Motorsiklet"

Burak Mehmet
02-03-2018, 15:11
ek olarak motor değil "Motorsiklet"

değil... Motosiklet :D

Yiğit G.
02-03-2018, 15:52
değil... Motosiklet :D

aynen doğru ama benim demek istediğim motor kısaltmasının kullanılmaması gerektiği idi :)

burak_2885
02-03-2018, 15:57
Kanal Altun yapabilirsiniz bence

Burak Mehmet
02-03-2018, 16:09
aynen doğru ama benim demek istediğim motor kısaltmasının kullanılmaması gerektiği idi :)
:D:D otomotiv de işe ilk başladığımda bir büyüğüm "arabayı eşşek çeker at çeker bak bakalım çevrende hiç at var mı ? ne arabası?" demişti... o yüzden dediğin doğru kısaltmalar çok hoş görünmüyor.

star gazetesi gibi kelime oyunuda yapılabilir "KANALTUN" gibi ...

AltunTV
02-03-2018, 17:51
Anlatan adamlar gibi olmasında nasıl olursa olsun. Adamlar habire eksik ve yanlış bilgiler anlatıp sıkıp sıkıp duruyor...

Yok onlar gibi anlatımlar yapacağımı sanmıyorum teşekkürler

AltunTV
02-03-2018, 17:56
Sesi nasıl kayıt edeceksiniz ? Kalite istiyorsan ilk odaklanman gereken konu bu..Diğer atladığın konu; Çoğu çekimde pahalı ekipmanlara ihtiyaç duymadıkları için tercih etmiyorlar ,senin bir otomobili 85mm prime lens ile çekmen kalite demek değil..Youtube gibi 3. sınıf izleyici kitlesinin olduğu yerde GH3 yada MK3 yada Red kullanmışsın bir önemi yok..Drone çekimini,bokeh efektini,1080p görüntüyü kalite zanneden bir izleyici kitlesinden bahsediyoruz..Eski ortağım çoğu çekimde Red one yerine 7D tercih ediyordu,sebebi basit;köy düğününe smokinle gitmeye gerek yok .. said_ , çok güzel bir kanal paylaşmış , çoğu video Canon R600 ile çekilmiş mesela :) Çektiğin otomobil ve senaryon seni yükseltir,sesi de ihmal etme tabi.

Tam olarak modelini hatırlamadığım için yazma gereği duymadım Rode’un mikrofonu mevcut. Kaliteden kastım stabil çekimdi yoksa 1080p yi şuan en kötü telefon bile çekiyor neredeyse. Bilmiyorum ne kadar takip ediyosunuz ama yurt dışındaki meetingler araç çekimleri vs çoğunlukla prime lensle yapılıyor. Ben hem otomobil tanıtımı hem de otomobili ayrı olarak film gibi çekip birleştiricem. Farklı bir tarz oluşturmayı düşünüyorum yani. Düşünceleriniz için teşekkür ederim

AltunTV
02-03-2018, 17:58
Altun TV değil de, sadece Altun olsa daha iyi olur sanki

Altun diyince birşeyler eksik gibi geliyor nedense ya ama düşünülebilir teşekkürler

AltunTV
02-03-2018, 17:59

Çok hoşuma gitmedi ya yinede teşekkür ederim

Mutlu Değerli
02-03-2018, 20:20
Para kazanmak istiyorsan eger adsense işlemlerini önceden hallet derim. Ben 4senedir birikmişimi geçen hafta aldım

axcel
02-03-2018, 21:41
Benzin tv kadar gerçekçi
Sekizdilindir kadar teknik
Otopark kadar samimi
Themakine kadar hayeller hayatlar anlatımın olduğu bi kanal olduktan sonra isim benim için önemli değil şahsen...hayırlısı olsun...

AhmetUsta6161
03-03-2018, 09:35

Soruya cevap verdiğime pişman oldum birden :D Bende izlemiyor yada takip etmiyorum fakat bir şekilde biliyorum işte.Keşke bilmez olaydım ama herşey için çok geç :D

AltunTV
03-03-2018, 22:10
Benzin tv kadar gerçekçi
Sekizdilindir kadar teknik
Otopark kadar samimi
Themakine kadar hayeller hayatlar anlatımın olduğu bi kanal olduktan sonra isim benim için önemli değil şahsen...hayırlısı olsun...

Heh işte bahsettiğim şey tam olarak buydu abi çok teiekkür ederim. Belki teknik anlamda o kadar iyi olamam ama geri kalan herşeyi olabildiğince yapmaya çalışıcam

AltunTV
03-03-2018, 22:11
Para kazanmak istiyorsan eger adsense işlemlerini önceden hallet derim. Ben 4senedir birikmişimi geçen hafta aldım

Evet ama sanırım adsense de şuan 1 yıl içinde 4000saat izlenme ve 1000 abone istiyor diye biliyorum

Mutlu Değerli
04-03-2018, 09:03
Evet ama sanırım adsense de şuan 1 yıl içinde 4000saat izlenme ve 1000 abone istiyor diye biliyorum

güncel kurallar ne bilmiyorum, dogrudur

AltunTV
12-03-2020, 13:22
Eveeeet 2 yıl önce konuyu buraya açmışım. 3 yıldır aklımdaydı zaten İstanbul'a gelmemle ve çevre gazıyla da bu hafta sonu ilk videomu çekiyorum. Ekipmanlarımı tamamladım neredeyse komple değişti. Bi 20'lik oldum ama yapacaksak güzel olmalı diye düşünüyorum. İzlenme veya para kazanma kaygım yok. Hiç bir zamanda olmayacak. Kanalda öylesine 3 video var şuan telefondan attım. Çünkü video olmayınca kanal bulunmuyor. Abone olursanız çok sevinirim. Videodan sonra da yorumlarınızı beklerim her zaman. Burası düşüncelerine en değer verdiğim platform :)

AltunTV
12-03-2020, 13:23
Kanalında linkini şöyle bırakayım

YouTube (https://www.youtube.com/channel/UCmSLh4HWfbxbxi4iUXvqqfA)

ardicli2000
12-03-2020, 13:35
Kanalında linkini şöyle bırakayım

YouTube (https://www.youtube.com/channel/UCmSLh4HWfbxbxi4iUXvqqfA)

Öncelikle hayırlı uğurlu olsun. Ekipmanlar güzel. İstek var bu da güzel bir başlangıç.

İnstagram da bir kaç foroğrafınıza baktım da. Naçizane 1-2 yorum bırakayım. Malumunuz dış alan çekimleri çok zordur. Işığı ve arka planı kontrol neredeyse imkansızdır. Fotoğraflarınızın bazılarında bembeyaz gökyüzü arkada patlamış durumda. Bu açıdan ve bu ortamlarda video çekmeyin derim. Hatta mümkünse bir doğa yolu bulur hepsini orada çekerseniz bir standardınız oluş olur. Yine bulutlu güneşli gün günün saati, yaz ayları ve kış ayları çekim saatlerini planlarsanız yine bir standardı yakalamış olursunuz.

Kolaylıklar ve başarılar dilerim.

AltunTV
12-03-2020, 13:40
Öncelikle hayırlı uğurlu olsun. Ekipmanlar güzel. İstek var bu da güzel bir başlangıç.

İnstagram da bir kaç foroğrafınıza baktım da. Naçizane 1-2 yorum bırakayım. Malumunuz dış alan çekimleri çok zordur. Işığı ve arka planı kontrol neredeyse imkansızdır. Fotoğraflarınızın bazılarında bembeyaz gökyüzü arkada patlamış durumda. Bu açıdan ve bu ortamlarda video çekmeyin derim. Hatta mümkünse bir doğa yolu bulur hepsini orada çekerseniz bir standardınız oluş olur. Yine bulutlu güneşli gün günün saati, yaz ayları ve kış ayları çekim saatlerini planlarsanız yine bir standardı yakalamış olursunuz.

Kolaylıklar ve başarılar dilerim.

Bu güzel yorumun için teşekkür ederim abim. Evet belli bir standartta olsun istiyorum bende bunun için yer düşünüyorum.