Orijinalini görmek için tıklayınız : 1.8 civic
şuanda 2006 grand vitara 2.0lt 140hp benzinli otomatik vites aracımız var ortalama 500 falan yakıyor araç vitarayı satıp 2005-2006 accord 2.4 otm. yada 2008 civic 1.8 almayı düşünüyoruz accord ve civic hakkında söyliceğiniz olumlu olumsuz bi bilginiz varsa cok sevinirim bide 2 aracın yakıt tuketimi nedir biliyorsanız ?:soru:
mechanıcer
05-01-2009, 22:52
cıvıc 1.8 100 km de 1.6 dan daha az yakıyor 7.5 8.5 cıvarı yakıyor. 1.6 yerıne tercıh sebebımdır.
kobeanil11
06-01-2009, 00:15
bizde aynı soru işaretini yaşamıştık babama araba alırken, accord aldık, accordun havası benim için farklı kesinlikle tavsiye ederim, 3.23 bmw ile çok rahat yürüyordu..:) ayrıca çok fazlada yakmıyor, tabi 1.8 civic ile karşılaştırılamaz ama yinede iyi..
bizde aynı soru işaretini yaşamıştık babama araba alırken, accord aldık, accordun havası benim için farklı kesinlikle tavsiye ederim, 3.23 bmw ile çok rahat yürüyordu..:) ayrıca çok fazlada yakmıyor, tabi 1.8 civic ile karşılaştırılamaz ama yinede iyi..
çok fazla yakmıyormu o zamn hiç gaz pedalına dokunmuyorsunuz =))
zevk meselesi biraz daha lüks istiyorsan accord..civicte aynı şekilde güzel.
ama 2,4 accordu agresif kullanıcam diyorsan benzini düşünmüceksin..
Silverbullet
06-01-2009, 18:18
çok fazla yakmıyormu o zamn hiç gaz pedalına dokunmuyorsunuz =))
zevk meselesi biraz daha lüks istiyorsan accord..civicte aynı şekilde güzel.
ama 2,4 accordu agresif kullanıcam diyorsan benzini düşünmüceksin..
bende 5senedir 2.4 accord kullanıorum ve cok yaktıgına inanmıorum evet basarsan yakar yınede 2400 cc ye gore bence okadrda yakmıo tercih icin ise ailecek biniceginiz icin bende accordu tercih etmenizden yanayım aile icin de,kisisel zevklerinide karsılıyabilecek sık bi arac ne tercih edersen et sorunsuz kazasız belasız kullanman dilegiyle:)
kobeanil11
06-01-2009, 18:21
bence hacmine göre oldukça az yakıyor, normal kullanırsan, basarsan zaten yakar, bunda birşey yok..:)
emretorlak
06-01-2009, 18:41
Honda accord 2,4 otm. yakıt ve vergi dezavatanjı büyük.Bu kadar güzel bir arabanın 2. elinin zayıf olmasının sebebi de bu olsa gerek.Bence 1,8 civic tercih et.Hem 19 yaşında bir kullanıcı için honda accord yerine civic göze ve kulağa daha hoş geliyor;)
ilginize teşekkürler jip zaten 500den aşağı yakmadı hiç accordta 400 falan yakıyormuş ayrıca düşük modelden dolayı soğuk bakıyoruz makyaj ve kasa değişti sonuçta bide, civic 1.8 benimde daha sıcak baktığım araç hem marjinal tasarımı olsun hem yakıt tüketimi olsun hem performansı olsun benide tatmin eder diye düşünüyorum
neyse hayırlısı o olsun
kazasız belasız kullanma dileğiyle
1.8 civic sedan 140 hplik executive 'den bahsediyorsan eğer bencede tercihin bu olsun derim :)
Otomatik mi kanka 1.8 lerin hepsi ?
i-shift
- Otomatik 5 ileri, 1 geri, Akıllı eğim sistemi (Grade Logic System) direksiyondan kumanda butonları
- Düz 6 ileri, 1 geri
biz otomatik düşünüyoruz, sizin otomatikmi ?
eğer otomatikse tavsiye dermisiniz ?
Bende 1.6 Elegance var düz..
Serviste 1.8 otomatik vitesini test etmiş bi abi ile konuşmuştum mükemmel bi gidişi var.
Net bir vtec açışı
yüksek hacim yakıt konusunda cimri.
Sedan civic düşünüorsan kesinlikle öneririm.
Ben 1.8 sedan düz vites almadıgım için pişmanım çünkü :)
anıl turan
12-01-2009, 21:32
bende iki araç arasında kaldım:confused: ama 1.8 hatchback ile 2.4 accord arasinda... hatta uygun fiyatli buldum birtane ama kararsızım hala..
1.8 hatchback 1 sene sonra verdigim fiyata değmeyecek 35-40bin tl gibi fiyatlardan 25binlere dusecekmis gibi geliyor... accordda ne bileyim 2.4 sonucta benzin meselesi takılıyor aklıma...
bende iki araç arasında kaldım:confused: ama 1.8 hatchback ile 2.4 accord arasinda... hatta uygun fiyatli buldum birtane ama kararsızım hala..
1.8 hatchback 1 sene sonra verdigim fiyata değmeyecek 35-40bin tl gibi fiyatlardan 25binlere dusecekmis gibi geliyor... accordda ne bileyim 2.4 sonucta benzin meselesi takılıyor aklıma...
1.8 hatchback'te kullandım oda güzel bi araç
uygun fiyata var bi kaçtane.. Piyasanın neredeyse 10.000ytl altında fiyatla satılan bi 1.8 hatchback types ilanı belki işine yarar.
http://www.sahibinden.com/fiyatta_damping_!!_!_pazarliksiz_WQQaXQQ10589372WQ QpXQQdisplayitem
Silverbullet
13-01-2009, 00:43
1.8 hatchback'te kullandım oda güzel bi araç
uygun fiyata var bi kaçtane.. Piyasanın neredeyse 10.000ytl altında fiyatla satılan bi 1.8 hatchback types ilanı belki işine yarar.
http://www.sahibinden.com/fiyatta_damping_!!_!_pazarliksiz_WQQaXQQ10589372WQ QpXQQdisplayitem
fiyat piyasanın altında biraz ama arac normal hb, type-s deil normal hb lerde 35 38 arası 2.el genel piyasası cokcok uygun deil onun icin bence 2007 model 78000 nde honda motoruna bısı olucagından deil ama 1-2milyar ustune daa temizini bulursun kanımca:icon_tup:
Silverbullet
13-01-2009, 00:46
Bende 1.6 Elegance var düz..
Serviste 1.8 otomatik vitesini test etmiş bi abi ile konuşmuştum mükemmel bi gidişi var.
Net bir vtec açışı
yüksek hacim yakıt konusunda cimri.
Sedan civic düşünüorsan kesinlikle öneririm.
Ben 1.8 sedan düz vites almadıgım için pişmanım çünkü :)emin deilim ama bildigim kadaryla 1.8 sedanlarda düz vites gelmedi sadece otomatigi geldi
nightkids_han
13-01-2009, 16:38
sedanda sadece oto. war bildiğim kadarıyla,
ama şunu soyleyebilirim ark. wardı civic hb 1.8 i-shift rezil 1 şanzuman HONDA'ya yakıştıramadığım 1 şanzuman satmamıza sebeptir kendileri....
düz vitesi ile arasında bu kadar fark olan 1 araç ben daha gormedim...
kesinlikle perf. aranıyorsa düz vites 1.8 alınmalı kendisi bile hangi araçlarla yürüyeceğine şaşıracaktır...
orhan_guney
13-01-2009, 16:44
biz yeni civic 1,8 sedan otomatik aldık 2009 model full 41,000 ytl verıcegız haberın olsun daha 2,000 km de.
ugursenkal
13-01-2009, 16:49
bende 5senedir 2.4 accord kullanıorum ve cok yaktıgına inanmıorum evet basarsan yakar yınede 2400 cc ye gore bence okadrda yakmıo tercih icin ise ailecek biniceginiz icin bende accordu tercih etmenizden yanayım aile icin de,kisisel zevklerinide karsılıyabilecek sık bi arac ne tercih edersen et sorunsuz kazasız belasız kullanman dilegiyle:)
arkadaslar basarsan her araba normalden fazla yakar bide ben şuna inanıyorum büyük motorlu araçlar zorlanmadıkları için çok yakmaz die düşünüyorum babamda 3.2 jeep war ben onunla tam yarım depo ile akcaya gittim 460km mesafe bence süper
arkadaslar basarsan her araba normalden fazla yakar bide ben şuna inanıyorum büyük motorlu araçlar zorlanmadıkları için çok yakmaz die düşünüyorum babamda 3.2 jeep war ben onunla tam yarım depo ile akcaya gittim 460km mesafe bence süper
uzun yolda hiçbir araba şehiriçindeki gibi yakmaz..
Yakıt olayı her yerde farklılık gösteren sabit olmayan bi kavram sonuçta.
Ekomod 5. vites 1800-2000 devir arası yakıtı fazla yakan bi araç tanımadım :)
Tabi 8. nesil civic'in şanzuman oranı ekonomik gitmeye pek izin vermiyor..
5.vites 1900-2000 deviri 66km hıza denk geliyor.. o yol öle bitmez valla:)
Ama 30 km sabit yukarıdaki vites ve hızda hiç durmadan gidip ekranda 100km h / 3.8 gördüm :)
Tatlı kullanırsan sabit kalırsan gaz pedalıyla show yapmazsan hiç bi araç yakmaz zaten :)
Bu arada 41.000ytl 2000km de 1.8 civic gerçekten bedavaymış Hayırlı satışlar..
1.8 civic'in otomatik şanzımanı hayatımda gördüğüm en kötü şanzıman..vites geçişlerinde 2-3 sn kadar bekliyor..inanılmaz rahatsız edici bir durum..bence alırsan düz vites al..