Orijinalini görmek için tıklayınız : BMW 520d ///Msport - LCI 2009
ben 170 binden 210 bine kadar ki bakımlarımda kullandım herhangi bir problem yaşamadım ortalama 7 binde bir bakım yapardım
Bazı yabancı forumlarda ceratec in zamanla motor içinde çamurlaşma yaptığı ve yağın yapısını bozduğu yönde yorumlar vardı. Tabi bunun bir ispatı yok doğruluğu tartışılır. Ama motorun içine yağ haricinde başka şeyler koymak benim de pek içime sinmiyor.
wolkanku
19-02-2020, 15:27
................................
ben ceratec'i 159 1.9jtd yazılımlı aracımda tecrübe ettim ve farkı net olarak gördüm.
bu arabamı aldığımda bakımları yeni yapılmıştı ancak kafam rahat etmesi için keyfi olarak yağını değiştirip ceratec ekleyeceğim %100.
5.20 de kullandıktan sonra da izlenimlerini paylaşırsan sevinirim.
Maşallah E60 piyasasını yükseltmeye devam :)
wolkanku
19-02-2020, 17:58
Allah en kısa zamanda nasip etsin inşallah...
Biraz stok devam sonra bakacağız birşeyler :)
.::EmrE::.
19-02-2020, 20:26
Maşallah tekrar, ancak angel konusunda ben de oemciyim. Sarı renk daha ağır bir duruş veriyordu sanki :)
Bu engine flush olayı benzinli araçlarda bir sıkıntı yapıyor mu?
zOnstyLe
19-02-2020, 20:36
Volkan hocam arabana massallah begenerek takip ediyoruz :) Gecen hafta bende yag değişimi yaptım direk bayisini bulup telefondan sipariş verdim belki bilginiz vardır ama fiyat olarak indirimde yaptılar internet sitelerine gore daha uyguna geldi. Engine flush'lı paketleride var o sekilde tercih ettim bir inceleyin isterseniz işinize yarayabilir. LİQUİ MOLY (https://www.mekato.com.tr/) Bu arada hayatımdaki en hızlı kargoyu aldım saat 16.00'da sipariş verdim ertesi gun 11.00'da kargom geldi.
zOnstyLe
19-02-2020, 21:01
Volkan hocam arabana massallah begenerek takip ediyoruz :) Gecen hafta bende yag değişimi yaptım direk bayisini bulup telefondan sipariş verdim belki bilginiz vardır ama fiyat olarak indirimde yaptılar internet sitelerine gore daha uyguna geldi. Engine flush'lı paketleride var o sekilde tercih ettim bir inceleyin isterseniz işinize yarayabilir. LİQUİ MOLY (https://www.mekato.com.tr/) Bu arada hayatımdaki en hızlı kargoyu aldım saat 16.00'da sipariş verdim ertesi gun 11.00'da kargom geldi.
edit: buyuk harfle LİQUİ MOLY yazan bolum link olarak yuklenmiş mekato.com.tr
Volkancım selam,
yağ olarak Molygen 5w30 dpf mi kulllacaksın?
Oguzhandeniz
20-02-2020, 07:50
Ceratec 100 bin km üzeri için uygun değil diye biliyorum. Engine flush bende kullandım bir sefer ama nedense beni huzursuz etti o deterjan kalıntılarının bir şekilde motorda kaldığını düşünüyorum ne kadar başka yağ ile durulama yapılsa bile.
Haklısınız hocam, 100.000 km altına ceratec üstüne ise motor protect kullanın diyorlar.
wolkanku
24-02-2020, 09:53
wolkanku
24-02-2020, 10:01
Elinize sağlık Volkan Bey, çok ince detaylara bile büyük özen gösteriyorsunuz.
Bende de aynıydı buralar,eline sağlık. tozda su gibi en ufak yerden giriyor :)
Ozan Özer
29-02-2020, 13:11
Maşallah aracınıza,Allah kaza bela vermesin.
Her aracınızda yapmış olduğunuz dokunuşlar gerçekten oldukça başarılı ve yerinde,emeğinize sağlık bu konuda da.
Acıbadem tarafındayım.E39'u da alırız derseniz,seve seve tanışmak için uğrarım yanınıza.
Cimmeria
29-02-2020, 13:42
kaput gelmedi mi hala? :)
Maşallah kazasız belasız. Spacer ile kendi aracımdada (arkalarda mevcut) anlamsızca süspansiyonun sertleştiğini hisettim. Konforuda etkiliyor sanırsam.
wolkanku
02-03-2020, 09:02
wolkanku
02-03-2020, 09:28
heyyy maşallah be yagız ehtiyar delikanlıya :D kazasız belasız yeniden kardeşim
CloudGrey
03-03-2020, 16:18
arabayı aldığımda özellikle sağ arka kapısındaki kapı tıklama gamzeleri gözüme çok batıyordu, perşembe günü arabayı park ettiğim yere geri döndüğümde fırtınadan üstüne kalınca bir çam dalı düştüğünü bagaj kapağında bir göçük oluşturduğunu fark edince, göçükçü işini erkene alıyoruz dedim ve cumartesi soluğu daha önce a5'de muazzam iş çıkaran A.S.Y. Oto maltepede aldım....
merhabalar , A.S.Y. Oto nasıl bilirsiniz ? fiyatları nasıldır ? sadece göçük gidermemi yoksa kaporta işide yapıyolarmı ?
bennimde kaporta işim var sanayideki pdrc'den vazgeçtim , mtc'ye alternatif arıyorumda...
wolkanku
03-03-2020, 17:12
wolkanku
03-03-2020, 17:19
sanki siyah hali daha güzel geldi bana ama siz beğendiyseniz takın gitsin..
komple siyaha da, komple kroma da hayir. :)
bencede abi komple ne siyah olsun ne krom orjinali en iyisi gibi
hamza_15
03-03-2020, 18:27
krom olmadan daha iyi ama yinede sen bilirsin abi
zOnstyLe
03-03-2020, 18:32
Siyah cok daha iyi bence.
Cimmeria
04-03-2020, 01:14
bobreks krom olacaksa sanki jantlar daha alpine tarzi ince ve cok kollu bir tarz ile degismeli gibi.
ama bana sorarsan siyah daha iyi duruyor, onden bakinca krom bobreks sportif durmuyor ve arabanin genelinde daha fazla tamamlayici krom detay istiyor gibi.
kaput konusunda da soyle soyleyeyim bir daha mi geleceksin dunyaya, nasil olsa eve girmissin, farzet ki evi 10m2 buyuk almistin, cebinden o sekilde para cikmis gibi dusun :)
bosporuss06
04-03-2020, 07:26
shadowline'lı bir bmw'ye her zaman siyah böbrek yakışır.(Araç rengi koyu ise 10 numara oluyor.)Ya orjinal devam,yada siyah böbrek.:)
wolkanku
04-03-2020, 07:38
wolkanku abi, kromlar daha luxury hava katmış arabaya.
siyah ise daha m paket gibi geldi bana.
son attığın fotoğrafta, fotoğraf açısı ışığı vs. tam kromluğunu belli etmediği için baya iyi duruyor bence abi.
bosporuss06
04-03-2020, 07:54
abi öyle diyorsunuz ancak
standart TÜM e60 M5'lerin hepsi Shadowline gelir, hepsi de krom böbreklidir.
2004 konsept m5 tanıtılmasından itibaren böyledir. (konsept 'te aynalar da standart ile aynı bu arada.)
https://www.ultimatecarpage.com/images/car/1928/BMW-M5-Concept-14040.jpg
fabrika çıkışı siyah böbrek son dönem bmwlerinde var,diğerlerinde yoktu yanılmıyorsam.Tamamen bmwcilerin uygulaması siyah böbrek.:)ben shadowline olduğu zaman siyah böbreğin daha çok yakıştığını belirtmiştim ayrıca.:)
Ben beğenmedim.
Saygılar,
ben begendim hernekadar da bmw den anlamıyo olsamda ,forumdaki bmw duayenlerinin affına sıgınarak yorum yapayım ,çok daha bi adı ne oluyo onun , ondan katmış :D
yeniden kazasız belasız kardeşim
ben begendim hernekadar da bmw den anlamıyo olsamda ,forumdaki bmw duayenlerinin affına sıgınarak yorum yapayım ,çok daha bi adı ne oluyo onun , ondan katmış :D
abi senin yorumlara hastayım ya :D
altugkocer
04-03-2020, 08:47
Abi buna da K20 koyulur mu :D :D
wolkanku bence kesinlikle siyah
Edit: Böbrek çerçevesi bile siyah olmalı :D
Cık olmamış bu Volkan hemen çıkar bence :D
wolkanku
04-03-2020, 09:23
makethewayforme
04-03-2020, 10:01
heh ya sonunda bir anlayan çıkmış.
kitin tümü çok abartı, jantlar çok kötü, çamurluklar gereksiz şişik.
ama kaput tam e92 m3 tadında dizayn edilmiş.
bakalım mart'ta beklediğim bir para var , gelirse bir delilik yapabilirim :)
merhaba
başlığa daha önce bende de e60 m lci sport var yazmıştım
bence önlere de spacer takılması şart, ön lastikler içeride duruyor
ben kendi aracımda arkada +15 mm, önde +10 mm kullanıyorum
makethewayforme
04-03-2020, 10:07
merhaba
başlığa daha önce bende de e60 m lci sport var yazmıştım
bence önlere de spacer takılması şart, ön lastikler içeride duruyor
ben kendi aracımda arkada +15 mm, önde +10 mm kullanıyorum
okumaya devam edince önlere de spacer takıldığını gördüm tamam :)
wolkanku
04-03-2020, 10:12
makethewayforme
04-03-2020, 10:22
e60 da önlere spacer kesinlikle takılmamalı.
öne 15mm spacer ile hem aracın dönüş çapı rezalet bir hale geldi, hem de anlam veremediğim şekilde sertlik kattı. 48 saat araçta takılı kaldı ve söktüm.
ön spacersız çok huzurluyum.
ben 2015 ocak'tan beri, tam 4 yıldır arkada 15 mm önce 10 mm spacer ile kullanıyorum
ben HR Trak marka almıştım, hafif malzeme ve bmw'ye özel geçmeli tipte spacer'lar aldım ve çok memnunum, titreme vs de yaşamadım
hatta yol tutuşa katkısı da oldu, kafadan kayma eğilimi bi nebze azaldı, arkadan da daha zor kopuyor
5 sene olmuş, ne sürtme ne sertleşme hissetmedim hiç, belki de aradaki 5mm fark senin araçta problem oldu, bilemiyorum
wolkanku
04-03-2020, 12:04
dünden beri herkese gel bakayım bir şey göstereceğim diyip arabanın yanına götürüyorum.
canlı gören herkes daha dolu durmuş daha güzel diyor, fotorğaftan gören herkes çıkar diyor iyice kafa karıştı haha :)
bir önceki postumda bunu bahsetmiştim :)
attığın fotoğraf on numara abi, çünkü fotoğraftaki ışık vs. çok güzel göstermiş, eminim canlıda da güzeldir.
sen direk gün ışığında çektiğin için fazla parlak geldi herkese sanırım.
Zevk senin tabi ama yapma lutfen :)
Komple krom bobrek tam nigga spec duruyor
wolkanku
05-03-2020, 08:46
Valla bu fotoğraflarda da fena çıkmamış he :D
Boşver kullan böyle ya sıkıldıkça değiştirir denersin
bu fotoğraflarda daha güzel olmuş böyle, bence elleme abi :)
krom için +1 diyorum bende. araba kendini daha çok gösteriyor krom olunca
m.kaan46
05-03-2020, 10:59
son fotoya ben de +1 diyorum. ilk fotolarda gözüm mü bozuldu fotoda mı terslik var diye baktım epey. şu an tam oturmuş ip gibi olmuş bence.
bir ekleme yapayım, beyaz angellar bence çok güzel olmuş abi. araç modeli gereği teknolojiye geçiş dönemine denk geliyor. güncel durmuş bence. sarı eski hava katıyordu.
makethewayforme
05-03-2020, 12:08
bu böbrekler sıfıra sıfır kapanmadığı için dün ofisteyken kaput kancasının ayarını değiştirdim daha iyi kapanması için.
nispeten daha iyi oturdu.
https://i.imgyukle.com/2020/03/05/nbw2a0.jpg
https://i.imgyukle.com/2020/03/05/nbwqkY.jpg
haftasonu krom böbreklerin iç kısmındaki çentikli kısmını siyaha boyayıp krom parlaklığını azaltacağım ancak önden bakınca yine krom gözükecek.
orjinal böbreklerin dış çerçevesi ile , bu krom böbreklerin iç kromlarını birleştireceğim.. böylece daha düzgün kaput tampon birleşim noktası olacak.
gözüm çok alıştı valla krom böbreklere, siyah böbreklileri görünce ortası bomboş geliyor arabanın.
bence de krom güzel olmuş
**
arabana o kadar güzel dokunuşlar yaptın kı, valla kendi arabamdan soğudum
benimkinde de çok iş birikti, boya, cila, iç mekan düzeltmeleri, far temizliği vs vs vs vs
dille kolay 12 yıl, 320 bin km'dir biniyorum
bu da benim ki:
https://i.hizliresim.com/NlazOa.jpg (https://hizliresim.com/NlazOa)
https://i.hizliresim.com/YqnYg2.jpg (https://hizliresim.com/YqnYg2)
https://i.hizliresim.com/r6RZR1.jpg (https://hizliresim.com/r6RZR1)
wolkanku
05-03-2020, 12:27
makethewayforme
05-03-2020, 13:09
vay vay vay cevhermiş be. ilana koysan baya öne çıkar , dipdiri duruyor.
ilk sahibi olunca gözünden sakınmışsındır herşeyi.
bizim bir e60 toplantısı organize etmemiz lazım :), istanbulda neredesin? bi pm dönsün :)
:) pm gönderdim
fotolar 2017 aralık'tan
maalesef arabam şimdi o gün ki boya kondüsyonunda değil
aksilik olmazsa nisan-mayıs ayında tavan hariç komple boyatmayı düşünüyorum, nerede kime boyatacağımla ilgili de fikrini almak isterim
makethewayforme
ana benim arabanın kardeşi resmen, donanım birebir aynı :D
abi maşallah çok diri, çok güzel korumuşsun Allah kaza bela vermesin :) Volkan'ı bilmem de biz kesin buluşalım :D
makethewayforme
06-03-2020, 08:34
makethewayforme
ana benim arabanın kardeşi resmen, donanım birebir aynı :D
abi maşallah çok diri, çok güzel korumuşsun Allah kaza bela vermesin :) Volkan'ı bilmem de biz kesin buluşalım :D
biz özelden de pmleştik volkan'la
ilk fırsatta bi araya gelelim
whatap grubu da yapabiliriz
ben aracımdan genel olarak çok memnunum ve halen severek biniyorum
f10 m 550d kullandım, inanılmaz hızlıydı, özel bi araç, fakat e60'ın rijitliği ve direktliği yoktu, ayrıca e60 son hidrolik direksiyonlu 5 serisi, kıymetini bilmek lazım
bosporuss06
06-03-2020, 10:00
biz özelden de pmleştik volkan'la
ilk fırsatta bi araya gelelim
whatap grubu da yapabiliriz
ben aracımdan genel olarak çok memnunum ve halen severek biniyorum
f10 m 550d kullandım, inanılmaz hızlıydı, özel bi araç, fakat e60'ın rijitliği ve direktliği yoktu, ayrıca e60 son hidrolik direksiyonlu 5 serisi, kıymetini bilmek lazım
Siz ekşi sözlüktede e60 la ilgili yorum paylaşmıştınız,değilmi?
Drive Fast
07-03-2020, 04:07
krom böbrekler çok klas durmuş aracın sınıfına uygun şekilde olmuş ben çok beğendim, bence 5 kasalarda komple sportif eklemelere girilmemeli arabanın ağırlığı korunmalı
blumenberg
07-03-2020, 09:08
cam çerçeveleri krom olmadığı için ve araba m paket olduğu için olmamış bence :)
wolkanku
07-03-2020, 12:36
calamityeas
07-03-2020, 21:40
Her türlü krom olmuş bence
wolkanku
09-03-2020, 08:31
son hali mükemmel abi bence de
Krom için hangi boyayı kullandınız acaba? Kendi aracımda böyle bir restorasyona ihtiyacım var.
Krom için hangi boyayı kullandınız acaba? Kendi aracımda böyle bir restorasyona ihtiyacım var.
Krom boya kullanmadı, krom böbrek alıp siyah boya uygulaması yaptı.
Siyah boya;
Wurth Tampon Boyası Siyah Mat Ral 9005 400 ml Fiyatı (https://www.hepsiburada.com/wurth-tampon-boyasi-siyah-mat-ral-9005-400-ml-p-HBV000004FWYM)
İlk krom böbrekli halini şahsen pek beğenmemiştim ama içi siyaha boyanınca cidden güzel durmuş, daha premium bir hava katmış. E60 kasayı hiç sevmezdim, artık sayenizde ara ara ilanlara bakıp çıkıyorum. Severek takip ediyorum gelişmeleri. :)
Komple krom M pakete uymamış.
M olmasaydı kesinlikle krom derdim.
wolkanku
18-03-2020, 14:44
altugkocer
18-03-2020, 14:46
Krom böbrek ve beyaz angel a alışamadım :(
wolkanku
18-03-2020, 14:48
Boost Up
18-03-2020, 14:49
Maşallah, beyaz angel sırıtmış biraz şahsi fikrim. Böbrekler gayet kaliteli bir görünüm vermiş. Jantlarıda o tarzda destekler bişeyle değiştirebilirseniz çok güzel olur:) Keyifli günlerde binin.
Drive Fast
18-03-2020, 19:08
beyaz angel fotolarda çok mavimsi çıkıyor bundan çok rahatsızım, tam 7tepe üni berkecan arabası gibi duruyor.
ama taktıktan sonra yaklaşık 20 kişiyi arabanın yanına getirip fikrini sordum, sadece 2 kişi olmamış dediği için tutuyorum.
mcanx 'le yanyana iken de baktık, görüntüyü biraz daha modernleştiriyor.
Bence krom böbrek m paket füme renk kombininde tertemiz farın içinde sarı angel çok güzel sıcak bir görüntü verir ama şuanki ampüllerde eşit miktirda ışık veriyorsa çok güzel olur, benim tercihim ışıklandırmada her zaman sıcak renklerde:)
Bu arada dokunuşlarınız muhteşem oldu özellikle krom ızgara bambaşka yerlere taşıdı maşallah
m.kaan46
18-03-2020, 19:13
Izgaralarda çok fark varmış abi, sağ sol farkında kendisini epey gösteriyor.
Ben de beyaz angel farların çok güzel durduğunu düşünen taraftayım. Araç çok daha yeni duruyor. sarılar eski ve yaşlı gösteriyor aracı
wolkanku
18-03-2020, 19:34
Drive Fast
19-03-2020, 12:00
beyaz led angellar bozulduğu anda Deniz. 'e vereceğim, kendisi gün ışığı led döşeyecek üstüne :) o zaman tam istediğimiz güçte yanan, halojenden daha beyaz , beyaz ledden daha sarı bi görüntü elde edeceğiz :)
Abi sen neler yapıyorsun kaçıncı seviye bu :D
wolkanku
19-03-2020, 12:08
wolkanku
19-03-2020, 12:23
Gözü kalanlar bi çıksın beyler.
Geçmiş olsun Volkan küçük ama can sıkıcı.
wolkanku
19-03-2020, 13:33
zOnstyLe
19-03-2020, 18:45
Resmen nazar cıkmıs :D Gecmiş olsun cılgın rakamlar :S
bosporuss06
20-03-2020, 09:48
Geçmiş olsun kardeşim.Bu arada krom böbreğe göz aşinalığı gelince,fena da görünmüyor yani.Alıştırma böyle şeylere...
wolkanku
20-03-2020, 10:47
wolkanku
22-03-2020, 15:46
driver_can
22-03-2020, 20:25
Ellerinize sağlık boş vakitleri güzel değerlendirmişsiniz.Araca da maşallah gittikçe elinizde daha bi can alıcı durmaya başladı
wolkanku
27-03-2020, 22:25
driver_can
27-03-2020, 23:06
Elinize sağlık sondan bi önceki resimde görüntü cidden on numara durmuş...
tuner faruk
27-03-2020, 23:51
Orjinal sarı angellar kesinlikle yerinde karar olmuş krom böbreklerde gayet güzel gözüküyor son yapılan işlemlerden sonra keyifle binilecek hale gelmiş Maşallah :)
wolkanku
31-03-2020, 16:57
ErayCerit
31-03-2020, 17:01
4.8 nedir arkadaş hdi 301 misin sen ? 1.3 multijet misin :D Şu ceratec olayını diğer bakımda ben de bir deneyeyim
wolkanku
31-03-2020, 17:20
İyi yapmışsın Volkan, yetkili servis konusunda.
Ayrıca sende yazılım var mıydı?
Benim de bakım zamanım geldi, AU servisi tercih edeceğim Ankara’da.
Maşallah, durulama yağı kullanıldı mı ?
wolkanku
01-04-2020, 10:16
bosporuss06
01-04-2020, 11:55
E60 520D uzun yolda 100-120km hız ortalamasında 5,5litre civarı yakıyor.Şaşırtmıştı ilk hesapladığımda.Hatta yol bilgisayarı ve depoya giren mazotla reel hesap yaptığımdada 0,1litre sapma görmüştüm.184hplik motorlar uzun yolda çok daha ciddi az yakıyor.Aslında bu zincir vb.mevzuları olmasa n47 motor zamanın çok çok ötesinde bir motor.
Maşşallah diyelim;
Ceratec için 100.000km altı motorlar için tavsiye ediliyor diye bir şey okumuştum yine bizim forumda.
Benim araç 260.000km’de ve bakımlarda Liqui Moly Toptech4600 kullanıyorum.
Ceratec kullanacağım ama km’den dolayı tereddüt etmiştim. Bu konuda bir netlik var mı?
Bu ceratech sadece dizel motorlarda mı kullanılıyor? Benzinli motorlarda da etkisi var mıdır?
wolkanku
01-04-2020, 13:04
bosporuss06
01-04-2020, 13:28
ben 100-120 aralığı ile 130 km yolu 4,7 km ile bitirdim ceratec öncesi 2 hafta kadar önce.
ceratec ve sipariş ettiğim k&n kutu içi sonrası aynı yolu heralde 4,4 gibi bir değerle bitirir diye tahmin ediyorum iniş çıkış olan bir yol. deneyip göreceğim.
ben de alırken sordum , 100.000 km üzeri için mos2 katkısı öneriliyor dedim, ancak ceratecin sürtünmeyi azaltma etkisinin daha yüksek olduğu ve 50.000 km ömrü olduğu bilgisini aldığım için ceratecle devam ettik.
dizel-benzin farketmiyor.
benzinli motordaki etkisini bilemiyorum, biraz forumları araştırmak gerek.
4,7 çok iyi değer.Daha o değerleri göremedim.:)(5,5 litreyi ankara-bodrum arası yakaladım,belki istanbul-ankara arası senin bahsettiğin değerlere düşülebilinir.)
wolkanku
01-04-2020, 22:15
makethewayforme
02-04-2020, 09:11
wolkanku çok güzel olmuş Volkan
orjinal bluetooth bağlantısını mı kurmuş oldunuz ?
benim de aracımdaki büyük şikayetim bu, bluetooth olmaması, kurdurmak istiyorum, ondan soruyorum
Yok ki bir Denizimiz biz de bu şekilde ufak tefek işlerimizi yapalım :D
wolkanku
02-04-2020, 09:38
wolkanku
02-04-2020, 09:46
Araçlarınıza yaptıklarınızı hayranlıkla takip ediyorum ve tebrik ediyorum gayet yerinde ve efektif işlemler yapıyorsunuz.
Maşallah Allah kaza bela göstermesin.
Bu arada en son ki aldığınız Bluetooth modülü üniversal bi ürün müdür? Eğer öyle ise nereden temin ettiniz rica etsem paylaşabilir misiniz ?
bosporuss06
02-04-2020, 11:33
oem bluetooth değil.
benim aracımda oem bluetooth da var ancak telefon görüşmesi yapmak dışında bir işe yaramıyor... müzik dinletmiyor.
dolayısıyla bunu müzik dinleyebilmek için yaptık.
şimdi nasıl müzik dinleyebiliyorsun.?
wolkanku
02-04-2020, 11:42
Low-Rider
02-04-2020, 12:12
önce arkadaki aux çıkışının olduğu paneli 7-8 saniyede söktüm.
Eski teypcilerden kim kaldı
BaRaN_35
CloudGrey
02-04-2020, 12:21
yanlız alet devrim niteliğinde resmen.
şimdi aux olmayan bir teyibi resimdeki aparat ile auxlu hale getirmiştim.
http://flashresim.com/upload/MTVlODViYzY4OWU5ODk.jpg
ucunada bu dalgametreyi bağlayıp 3-5 biraz akım verdikmi teybimiz bluetotthlu oluyor anladım kadarı ile ??
müthişmiş.
ses nasıl ? cızırtı oluyormu ?
wolkanku
02-04-2020, 12:45
Boost Up
02-04-2020, 12:48
aynen dediğin gibi yaparsın.
yazdığım gibi , ses daha önce aldığım bluetoothdan çok daha net çok daha yüksek.. cızırtı pıtırtı parazit vb yok, berrak ve dolgun bir ses.
benim aracımda sonradan yapılan aux çıkışı var. aynı uygulamayı ona yapmamız mümkün müdür acaba?
wolkanku
02-04-2020, 12:53
bosporuss06
02-04-2020, 13:18
AUX Kablosundan kurtuluyorsun böylece.Telefonun bluetooth kısmında bir değişiklik olmuyor değilmi.?
Eski teypcilerden kim kaldı
BaRaN_35
Kadıköy'ün yarısını patlaşmış zamanında SipidyVolki nicki...
aynen dediğin gibi yaparsın.
yazdığım gibi , ses daha önce aldığım bluetoothdan çok daha net çok daha yüksek.. cızırtı pıtırtı parazit vb yok, berrak ve dolgun bir ses.
Çok basit bir olayla nasıl da kafa açtın görüyo musun :D :D
Sendeki eski blutut alıcıdan var bende de, Polo'da kullanıyodum, aux ile bağlantı arasında ses farkı görememiştim, ama şarj etmekten sıkılıp eve çıkarmıştım.
Şimdi Mini'de vitesin önünde çakmakla yan yana olduğu için şarja bağladım direk, arabaya binince düğmesinden açıyorum telefon bağlanıyor öyle devam ediyoruz.
Ama ses kalitesi açısından kablo ile arasında bir fark göremedim ben, durduk yere kıllanmaya gerek var mı bilemedim, sen o blutut adaptör varken bir de direk kabloyla bağlayıp denemiş miydin ses farkı var mıydı diye görmek açısından?
Boost Up
şu ürün benim aldığım. Volkan'ınkiyle görüntüsü aynı zaten tüm dünyada var gibi 100 farklı satıcıda. :hahaha: senin aux da küllükteydi galiba çakmağa şarja bağlayıp devam edebilirsin dip dibe zaten :D
İphone Htc Samsung Asus Bluetooth Aux Arac Kiti Teyp - n11.com (https://urun.n11.com/bluetooth-arac-kiti/iphone-htc-samsung-asus-bluetooth-aux-arac-kiti-teyp-P312774199)
Boost Up
02-04-2020, 14:24
Çok basit bir olayla nasıl da kafa açtın görüyo musun :D :D
Sendeki eski blutut alıcıdan var bende de, Polo'da kullanıyodum, aux ile bağlantı arasında ses farkı görememiştim, ama şarj etmekten sıkılıp eve çıkarmıştım.
Şimdi Mini'de vitesin önünde çakmakla yan yana olduğu için şarja bağladım direk, arabaya binince düğmesinden açıyorum telefon bağlanıyor öyle devam ediyoruz.
Ama ses kalitesi açısından kablo ile arasında bir fark göremedim ben, durduk yere kıllanmaya gerek var mı bilemedim, sen o blutut adaptör varken bir de direk kabloyla bağlayıp denemiş miydin ses farkı var mıydı diye görmek açısından?
Boost Up
şu ürün benim aldığım. Volkan'ınkiyle görüntüsü aynı zaten tüm dünyada var gibi 100 farklı satıcıda. :hahaha: senin aux da küllükteydi galiba çakmağa şarja bağlayıp devam edebilirsin dip dibe zaten :D
İphone Htc Samsung Asus Bluetooth Aux Arac Kiti Teyp - n11.com (https://urun.n11.com/bluetooth-arac-kiti/iphone-htc-samsung-asus-bluetooth-aux-arac-kiti-teyp-P312774199)
TarikS güzel diyosunda, benim aux yamyam usulü olduğu için şarj kablosu takılıyken cızırtı yapıyo, dayanamıyorum:D cd paralelinden alıyo aux u. jak takılıyken aux, jak takılı değilse cd çalıyo, benim mekanizma o şekilde işliyo. o yüzden aparatı sormuştum arkadaşada, yazıyo yukarda dedi. halbuki benim sorum farklıydı:)
wolkanku
02-04-2020, 14:25
m.kaan46
02-04-2020, 14:35
youtube da teybin içine entegre olarak takanlar da var. ama aux şeklinde bağlanması çok güzel olmuş abi. sesi modülden çok daha güzel ve stabil :)
Silence45
02-04-2020, 14:46
Tuketici Elektroniği'ten Kablosuz Adaptor'de UGREEN Bluetooth alıcısı taşınabilir Mini muzik ses adaptoru 5.0 araba Aux adaptoru 3.5mm Stereo eller serbest arac kitleri ev TV icin araba AliExpress'da (https://tr.aliexpress.com/item/4000696024993.html?spm=a2g0o.productlist.0.0.17606 ad0YtlATJ&algo_pvid=743f0fe9-084b-474a-9b9d-771464553a02&algo_expid=743f0fe9-084b-474a-9b9d-771464553a02-8&btsid=0b0a182b15858314815901381ea7a2&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_,searchweb 201603_)
Bunun bir alt modelini kullanıyorum yaklaşık 3 yıldır ve ses kalitesi ciddi derecede çok iyi. Kopma, bağlantı ya da kalitede en ufak kayıp yok. Yukarıdaki linkte olan ürün ile arasında kalite farkı mutlaka vardır diye düşünüyorum. Aux çıkışı olanlar ve basit çözüm arayanlar bunu deneyebilirler, kesinlikle tavsiye ederim.
Araç her haliyle nokta atışlarla, çok başarılı. Kazasız, belasız sürüşler.
wolkanku
03-04-2020, 11:33
bosporuss06
03-04-2020, 13:36
K&n kutu içi filtremiz de tamam
dikkat çekmek istediğim bir nokta var ; bazı çakal satıcılar 1serisi - 3serisi - x1 vb araçların 20d hava filtresi ile e60'ın filtresi aynı diye piyasada satıyor.
e90'ın filtre kodu 33-2942 , e60'ın filtre kodu 33-2943
ne farkı var , yükseklikleri farklı... üretici bunların yüksekliğini farklı yaptığına göre bir sebebi var. satıcılara kanmayıp her zaman kendiniz araştırın :)
2943 kodlu olan filtremiz yerini aldı :)
https://i.imgyukle.com/2020/04/03/Jb7qrG.jpg
Neden kutu içi filtre?
wolkanku
03-04-2020, 13:41
bosporuss06
03-04-2020, 15:06
OEM BMW kağıt filtre 800 TL
iyi marka kağıt filtreler 120-130 lira bandında. (70 liraya da boktanı alınabilir.)
seneye bunlar zaten 150-160 lira olur.
ben bu arabada 1 bakım daha göreceğimi biliyorum çünkü satmaya niyetim yok. ( sağolsun bugün buradan bir arkadaş 125 lira teklif etti, o fiyata kapısını dahi açamayacağını belirttim kendisine.)
filtreye bu bakımda 120 tl, seneye 150 tl versem zaten 270 lira etti mi etti.
bu filtre 50.000 mil ( 80.000km) temizliğe ihtiyaç duymuyor, hadi diyelim tozlu ortam vs. 30.000 km de temizliğini yapalım desek, 2 sene kutusunu açmadan kullanabilirim.
eh biraz güç, biraz ekonomi yapsın desek, 2 sene boyunca bu filtre bana her depoda 0,1 litre tasarruf ettirse, yine aradaki farkı çıkartır.
yarın öbür gün yazılım yapmaya niyetim olursa da , bujileri de değiştirip , yeni yağ + ceratec + kutu içi filtre + yeni buji + yazılım ile , motordan alabileceğim maksimum verimi almanın ön adımı olmuş olur.
arabayı satarken de söküp temizliğini satıp, o günkü güncel kurda sıfırı ne kadarsa yaklaşık yarı fiyatına versem , yine bugün aldığım fiyata yakın fiyata gider. (bugün birlasta 700 lira, xtremetuning bursada 540 lira.)
taktıktan sonra çıkıp 20 dakika turladım, motor ısındıktan sonraki tepkiler belirgin şekilde fark etmiş kesinlikle plasebo etkisi olmadığına eminim, ceratec ve filtreden sonra gerçekten yağ gibi akar hale geldi.
umarım aydınlatıcı olmuştur.
Epey aydınlatıcı oldu,klavyene sağlık.Sevgi ve saygıyla takip ediyoruz.:)(Bu arada 125 lira ölücü fiyatı bile olmaz.)
wolkanku
03-04-2020, 15:12
az kullanılmış bir filtre temizleme kiti buldun mu tamamdır :D geçtiğimiz aylarda birlas bir kaç günlüğüne indirim yapmıştı 220 küsürden 180 civarına düşmüştü yanlış hatırlamıyorsam. Öyle bir kampanya da yakalanabilir.
K&N filtre bende kullanıyorum ama 50.000mil bana çok uçuk geliyor.
Ben ortalama 5.000km’de bir temizliyorum. O km’de bile çok kirli çıkıyor.
Elimden geldiğince temiz tutmaya çalışıyorum. Bilmiyorum yanlış mı yapıyorum sık temizlik yaparak.
driver_can
03-04-2020, 23:20
Filtreyle ilgili bir sorum olacak benimde.Yağlı tip filtre oldukları için kn’ler maf sensörüne zararı olduğu konusunda yorumlar var.Başına gelen var mı acaba?Bende kullanmayı düşünüyorum aracıma stage 1 yazılım yaptırdım bujileri sıfır servisten alıp değiştirdim ama filtre konusunda kararsız kaldım.
m.kaan46
04-04-2020, 00:11
Filtreyle ilgili bir sorum olacak benimde.Yağlı tip filtre oldukları için kn’ler maf sensörüne zararı olduğu konusunda yorumlar var.Başına gelen var mı acaba?Bende kullanmayı düşünüyorum aracıma stage 1 yazılım yaptırdım bujileri sıfır servisten alıp değiştirdim ama filtre konusunda kararsız kaldım.
ben bir süredir kullanıyorum. kutu içi etki etmez diyorlar ama gerçekten farkı hissediyorsunuz. kesinlikle fark var arada.
sensörlerde de bir sıkıntı yaşamadım. hatta yarın kontrol edeceğim, gerekli paylaşımı yaparım :)
FreeCaptiv3
04-04-2020, 00:18
Maşallah, kazasız belasız :) Rengi çok hoşuma gitti :)
Ben her söktüğümde filtrenin arka yüzünü kontrol ediyorum. Kesinlikle arka yüzüne yağ buharı, kir vs geçmiyor. Elimi sürdüğümde tertemiz oluyor.
maşallah kazasız belasız, benim bir tanıdıgımda f10 5.20d var bluetooth aynı dediginiz gibi sadece telefonla konuşmaya yarıyor. bu adaptör uygulamasını yaptığımız zaman aux iptal olmuyor değil mi?
OEM BMW kağıt filtre 800 TL
iyi marka kağıt filtreler 120-130 lira bandında. (70 liraya da boktanı alınabilir.)
seneye bunlar zaten 150-160 lira olur.
ben bu arabada 1 bakım daha göreceğimi biliyorum çünkü satmaya niyetim yok. ( sağolsun bugün buradan bir arkadaş 125 lira teklif etti, o fiyata kapısını dahi açamayacağını belirttim kendisine.)
filtreye bu bakımda 120 tl, seneye 150 tl versem zaten 270 lira etti mi etti.
bu filtre 50.000 mil ( 80.000km) temizliğe ihtiyaç duymuyor, hadi diyelim tozlu ortam vs. 30.000 km de temizliğini yapalım desek, 2 sene kutusunu açmadan kullanabilirim.
eh biraz güç, biraz ekonomi yapsın desek, 2 sene boyunca bu filtre bana her depoda 0,1 litre tasarruf ettirse, yine aradaki farkı çıkartır.
yarın öbür gün yazılım yapmaya niyetim olursa da , bujileri de değiştirip , yeni yağ + ceratec + kutu içi filtre + yeni buji + yazılım ile , motordan alabileceğim maksimum verimi almanın ön adımı olmuş olur.
arabayı satarken de söküp temizliğini satıp, o günkü güncel kurda sıfırı ne kadarsa yaklaşık yarı fiyatına versem , yine bugün aldığım fiyata yakın fiyata gider. (bugün birlasta 700 lira, xtremetuning bursada 540 lira.)
taktıktan sonra çıkıp 20 dakika turladım, motor ısındıktan sonraki tepkiler belirgin şekilde fark etmiş kesinlikle plasebo etkisi olmadığına eminim, ceratec ve filtreden sonra gerçekten yağ gibi akar hale geldi.
umarım aydınlatıcı olmuştur.
Volkan Abi filtre almakla iyi yapmışsın, F30 varken bende almıştım hatta Onur abiden aldım, ama temizlik olayı en geç 10k kilometrede bir yapılmalı. Temizleme yağı çok ucuz değil ancak uzun ömürlü yada Btg Maslak 40tl ye orjinal yağı ile temizliyor 10k kilometrede bir yapıldığı içinde maliyet çok fazla değil tabi temizleme yağı uğraşmak istersen daha uyguna geliyor.
K&N filtre güzel hareket olmuş, tercih sebebi yorumunuz çok mantıklı. Her 10 bin km'de temizlemek çok iyi olur diyeceğim ama üretici daha yüksek km aralığı sunmuş. Ben dışarıda bir kere temizlettim. Filtreye nazik davranılmaması (hava tabancası tutmak istemesi, uzaktanda olsa tazyik vurması) nedeniyle temizleme kitinide edindim. Temizleyip doğal şekilde kurumasını bekleyip yağlıyorum mis.
wolkanku
08-04-2020, 20:22
AliGizda
09-04-2020, 08:32
Aldığınız her araç elinizde hayat buluyor gerçekten. MaşAllah' ı var aracın. Geçen sattığınız A5 yolda denk geldi, gerçekten hala çok dikkat çekiyor :)
Son post gerçekten kimsenin yapmayacağı bir hareket. Tebrik ederim. Beylikdüzünde otururken trafikten ötürü yandex Göktürk yolundan götürdü, yolda gördüğüm köpekler için bende durup mama vermiştim. O köpekler normal zamanda da yollara iniyor. Bunu Eyüp Belediyesine' de yazdım ama ilgilenen olmadı. Ben gittiğimde hastalık falan yoktu ortada ama durduğumda açlıktan arabanın etrafını sarmıştı köpekler. Yolda giderken toplanan köpeklerin oraya bırakıldığına da şahit oldum.
wolkanku
09-04-2020, 08:58
m.kaan46
09-04-2020, 17:16
Abi örnek bir davranış gerçekten. her zaman bizim dışımızdaki canlıları da düşünmemiz gerekiyor. ben de evin önünde park ettiğim yerde mama ve su kabını arada sırada kontrol ediyorum. ne kadar köpekten korkuyor olsam da yine de düşünmek lazım onları :)
Volkan abi izninle bir bilgi paylaşımında bulunmak isterim. buradaki çoğu kimse bende daha tecrübelidir bu konuda. ama son dönemdeki bir gözlemim oldu, maf sensörü normal filtreye göre biraz daha erken kirleniyor. daha erken temizlik istiyor.
Bunu şöyle fark ettim. LPG olduğu için dönemsel olarak ayarları ve LTFT/STFT grafiklerini ELM ile bağlanıp kontrol ediyorum. Sürüşte benzine aldığım zaman da hoşuma gitmeyen tepkiler vardı. ben de bağımsız bir veri kaydı olsun diye akü kutup başını söküp 5 dakika bekleyip aracın yakıt verilerini sıfırlamasını sağladım. kayıt alıp inceledim. grafikler fakir karışımı işaret ediyordu. normalde gaz ayarı bozuk olsa da benzinde ideal ayarda olur her şey. ben de önce kağıt filtreyi taktım. benzin deposunu doldurup enjektör temizleyici attım. değerler biraz düşüş gösterse de ideal ölçüye gelmedi. önceki bakımda gaz kelebeğini temizlemiştim ama maf sensörünü temizlemedim. maf sensörü, gaz kelebeği, filtre kutusunu temizledim. son aldığım kayıtlarda her şey olması gerektiği gibi oldu. rolantide maf sensörü değeri de ideal değerlere geldi.
tabi ki öncelikle kağıt filtreyle kayıt almıştım. o zaman olması gerektiği gibi oldu, sonradan K&N filtreyi temizleyip tekrar taktım. yine aynı değerlerde olduğunu gördüm.
driver_can
09-04-2020, 17:18
Abi örnek bir davranış gerçekten. her zaman bizim dışımızdaki canlıları da düşünmemiz gerekiyor. ben de evin önünde park ettiğim yerde mama ve su kabını arada sırada kontrol ediyorum. ne kadar köpekten korkuyor olsam da yine de düşünmek lazım onları :)
Volkan abi izninle bir bilgi paylaşımında bulunmak isterim. buradaki çoğu kimse bende daha tecrübelidir bu konuda. ama son dönemdeki bir gözlemim oldu, maf sensörü normal filtreye göre biraz daha erken kirleniyor. daha erken temizlik istiyor.
Bunu şöyle fark ettim. LPG olduğu için dönemsel olarak ayarları ve LTFT/STFT grafiklerini ELM ile bağlanıp kontrol ediyorum. Sürüşte benzine aldığım zaman da hoşuma gitmeyen tepkiler vardı. ben de bağımsız bir veri kaydı olsun diye akü kutup başını söküp 5 dakika bekleyip aracın yakıt verilerini sıfırlamasını sağladım. kayıt alıp inceledim. grafikler fakir karışımı işaret ediyordu. normalde gaz ayarı bozuk olsa da benzinde ideal ayarda olur her şey. ben de önce kağıt filtreyi taktım. benzin deposunu doldurup enjektör temizleyici attım. değerler biraz düşüş gösterse de ideal ölçüye gelmedi. önceki bakımda gaz kelebeğini temizlemiştim ama maf sensörünü temizlemedim. maf sensörü, gaz kelebeği, filtre kutusunu temizledim. son aldığım kayıtlarda her şey olması gerektiği gibi oldu. rolantide maf sensörü değeri de ideal değerlere geldi.
tabi ki öncelikle kağıt filtreyle kayıt almıştım. o zaman olması gerektiği gibi oldu, sonradan K&N filtreyi temizleyip tekrar taktım. yine aynı değerlerde olduğunu gördüm.
Filtreyi bende taktım dün yılda 6/7 bin km ancak yapıyorum genelde ne tavsiye edersiniz.Temizliği için bana bayağ uzun bir süre gerekecek:)Söktüğüm kağıt filtre de kutusu da tertemizdi.
wolkanku
09-04-2020, 17:32
m.kaan46
09-04-2020, 18:15
Filtreyi bende taktım dün yılda 6/7 bin km ancak yapıyorum genelde ne tavsiye edersiniz.Temizliği için bana bayağ uzun bir süre gerekecek:)Söktüğüm kağıt filtre de kutusu da tertemizdi.
Siz az biniyorsunuz :) biz de senede 10 bin oluyor aşağı yukarı. siz de er bakımda temizlemek iyi olur diye düşünüyorum
kaan harika bilgiler valla.
demekki filtre temizliğini yaparken maf sensörü temizliği de yapıp, throttle reset yapmam lazım benim de :)
buna daha epey var tabi :)
aslında gerek olmayabilir abi, biz de alternatif yakıt sistemi olduğu için sıfırlamıştım. temizlik sonrası kalibrasyona gerek olmayabilir hatta :)
Çiçek gibi otomobil, çiçek gibi otomobilci...
Maşallah Volkan... Ben de bir süredir E60 kullanıyorum.. Foruma bakmamışım.. Bakınca "aaa benim otomobilin renginden" "aaa döşeme de aynı galiba" filan derken tüm konuyu bir elden geçirdim..
Benim araç senin aracın yanında şu an Göztepe SSK yoğun bakımı gibidir.. Hijyen olarak yani.. :D
Bir ara yan yana getirelim..
wolkanku
10-04-2020, 09:22
Volkan bence kurumsal hayatı bırakıp DIY uygulama merkezi + workshop falan açmalısın sen :) Arabanın her yerini mıncıklıyosun ama nazik nazik hiç zarar vermeden, gerçekten bravo eline sağlık :)
Volkan maşallah elini attığın her işlemden sonra daha da güzelleşiyor :)
Volkan bence kurumsal hayatı bırakıp DIY uygulama merkezi + workshop falan açmalısın sen :) Arabanın her yerini mıncıklıyosun ama nazik nazik hiç zarar vermeden, gerçekten bravo eline sağlık :)
Ben de söledim kaç kere ama tutturmuş bir kere Türkiyenin sayılı şirketi de sayılı şirketi, müdür de müdür, vazgeçiremedim :hehe:
wolkanku
10-04-2020, 11:29
wolkanku
14-04-2020, 14:34
aybarsdnr
14-04-2020, 17:07
Volkan, ciddi delisin :) Ellerine sağlık, sıfır km si bu kadar temiz değildir aracın.
caglarcb
15-04-2020, 11:57
Tüm konuyu soluksuz okudum, inanılmaz dokunuşlar olmuş. Sabrınız ve gayretiniz takdir edilesi. Kazasız, belasız kullanın.
wolkanku
15-04-2020, 12:37
Volkan sen hazır E60 gündemini yaratmışken, ben de bikaç foto atayım da konunu trolleyeyim. Hazır arabayı da elden geçirmişken :)
2008 LCI 520d
Non-M
Gırtlak paket
https://i.imgyukle.com/2020/04/20/QUUAuy.jpg
https://i.imgyukle.com/2020/04/20/QUU0fp.jpg
https://i.imgyukle.com/2020/04/20/QUUbXY.jpg
https://i.imgyukle.com/2020/04/20/QUUtBN.jpg
https://i.imgyukle.com/2020/04/20/QUUFMP.jpg
wolkanku
20-04-2020, 13:11
bosporuss06
20-04-2020, 15:43
Volkan sen hazır E60 gündemini yaratmışken, ben de bikaç foto atayım da konunu trolleyeyim. Hazır arabayı da elden geçirmişken :)
2008 LCI 520d
Non-M
Gırtlak paket
https://i.imgyukle.com/2020/04/20/QUUAuy.jpg
https://i.imgyukle.com/2020/04/20/QUU0fp.jpg
https://i.imgyukle.com/2020/04/20/QUUbXY.jpg
https://i.imgyukle.com/2020/04/20/QUUtBN.jpg
https://i.imgyukle.com/2020/04/20/QUUFMP.jpg
maşallah.Kaç kmde araç?
maşallah.Kaç kmde araç?
246.000 :)
Son 3 3.5 yıldır kayınpederimle dönüşümlü biniyorduk.. Kendisi ilk sahibiydi.. Allah rahmet eylesin.
bosporuss06
20-04-2020, 15:56
246.000 :)
Son 3 3.5 yıldır kayınpederimle dönüşümlü biniyorduk.. Kendisi ilk sahibiydi.. Allah rahmet eylesin.
maşallah çok daha az kmde gösteriyor.Başınız saolsun.Rahmetli ve siz kıymetini ,hakkını vererek binmişsiniz.Güle güle kullanın.
wolkanku
23-04-2020, 22:36
aybarsdnr
23-04-2020, 22:40
Volkan, her attığın postla beraber 5-5-5 artıyor arabanın değeri :)
wolkanku
23-04-2020, 22:58
Ben bu hafta mesaiye daha başlamadım bakalım nasıl ilerlicem :hehe:
Kadran güzel olmuş. Ben de PlastX kullanıyorum kadrana, o da çok iyi sonuç veriyor.
wolkanku
24-04-2020, 09:41
Kadran güzel olmuş. Ben de PlastX kullanıyorum kadrana, o da çok iyi sonuç veriyor.
wolkanku Volkan abi yine gaza getirici bir şey yapmışsın :D
Bu Plastx i elle uygulamak fayda veriyor mu böyle ince plastiklerde gerçekten?
wolkanku
24-04-2020, 15:50
Maşallah elinize emeğinize sağlık. Aylardır severek takip ediyorum. Güle güle kullanın :)
wolkanku
26-04-2020, 17:41
Güzel emek ve zaman harcıyorsun. Güzel günlerde kullanman dileğiyle :bravo:
fasterhan
26-04-2020, 17:51
kesinlikle kapalı garajı hakedecek bir güzellik.. insan bu kadar emek verip bişeyler yaptıkdan sonra kapının önüne park etmeye korkar valla :D
İşte o tozlar küfler araba kapalı kaldıkca arabanın kokusunu degistiriyor.
wolkanku
26-04-2020, 17:59
wolkanku
26-04-2020, 18:01
Bu karantina da iyi detay yaptı haftaya da devam :)
wolkanku
26-04-2020, 18:20
Benim de yapacak şeyim kalmadı, eski 159cular olarak ikimizden de öneri bekliyorum :D
Benim de yapacak şeyim kalmadı, eski 159cular olarak ikimizden de öneri bekliyorum :D
emme manifoldlarını bi söküp bakın içinde kurum vardır oralar da temizlenebilir :D
m.kaan46
26-04-2020, 21:07
hadi sen jant alıcan iyi güzel , ben ne yapacağım şimdiden kara kara düşünüyorum.
abi daha önceden dedin ama ben artık bi yay bekliyorum :)
emme manifoldlarını bi söküp bakın içinde kurum vardır oralar da temizlenebilir :D
Seni sayfa 12ye davet ediyorum :o
Seni sayfa 12ye davet ediyorum :o
bulmaca çözdürdün bana, bu konuda arıyordum :hahaha:
Seninkini okumuştum ama unutmuşum bile, Volkan da yapsa çok güzel sonuçlar alır muhtemelen :)
walnut blasting olarak yapıyorlarmış aslında yurtdışında ama çok da meşakkatli iş, elle seninki gibi temizlemek de yeterince fayda sağlar gibi geliyor
wolkanku
27-04-2020, 08:40
bosporuss06
27-04-2020, 11:39
söz konusu dahi olamaz kaan :) arabanın yüksekliği çok ideal , konforu da pamuk gibi, zorladığında da tutuş muhteşem, bu dengeyi asla bozmam. ne jant alırım ne yay. jant konusunda oem m5 jantı denk gelmedikçe kesinlikle almam, piyasada replicası dolu ama orjinali ile görüntü ve kalite olarak çok uzak.
ben otoparkta kaput altıyla asla oynamam hacılar, niye diyeceksiniz?
çok fazla profesyonel alet edevatım yok, bir tane vidayı somunu vs. kaputun içine kazara düşürsem ve mesela üst kapağı sıkamasam, araba mecburen çekici ile sanayiye gitmek zorunda kalır, böyle maceralara hiç girmem :)
m5 jantı 19 inç.Araba güncel haline göre sertleşebilir.:)
wolkanku
27-04-2020, 11:52
Next Episode on Spacegrey E60:
Harman Kardon retrofit :hehe:
wolkanku
27-04-2020, 12:18
bosporuss06
27-04-2020, 12:37
bence m sport e60lardaki en güzel jant-kasa kombinasyonu bu.Hiç ellememek lazım.Aslında style72 namı diğer frankfurt çok yakışıor ama memlekette replikadan bi önemi kalmadı.
bosporuss06
27-04-2020, 12:38
illa bişi olacaksa hız sabitleyici olursa faydasıda çok olur.:)
Cimmeria
27-04-2020, 12:56
kaput? ne kadar da muhtesem olmaz mi :)
wolkanku
27-04-2020, 13:02
illa bişi olacaksa hız sabitleyici olursa faydasıda çok olur.:)
Hız sabitleyici yok mu
8.000rpm
27-04-2020, 13:24
sana daaa , açtığın her konuya da aşırı sinir oluyorum
evin de bana yakın zaten , gelip gıcığımı sosyal mesafe kuralları çerçevesinde bizzat yüzüne yüzüne de dile getirebilirim
kaç gündür ilanlara bakıyorum deli gibi
Allah layığını versin
:):):):):):):):):):):):):):)
not : yine süper bir iş çıkarmışsın , Allah nazarlardan saklasın
:)
kaput fikrinden uzaklaştım, onu yaparsam gövdeyi daha agresif göstermek gerekir, 19" jant + yay + m5 aynalar vs. vs. gibi , e60da da bunları yapınca takım elbise altına beyaz çorap giymişsin gibi oluyor,
ben illa ki bişey alıp takacağım demedim , o BARR bey'in fantezisi, kendisi jant lastik parası kenara ayırıp parayla vedalaşamadığı için beni fişekliyor da , ben karantinada detailing namına neler yapılır onun peşindeyim.
Bi Cruze olsa, bi harman olsa dolu dolu çalsa, bi de güzel göstergen olsa şöle bir müziğini açıp gezsen keyifli keyifli fena mı :D
wolkanku
27-04-2020, 14:05
Volkan hocam würth mat siyah boyanın üzerine mat vernik atıyor musun? Yoksa öyle mi bırakıyorsun?
wolkanku
30-04-2020, 22:21
Bırakıyorsun , dış koşullara dayanıklı olduğu yazıyordu boyanın üzerinde
Dış kısımda boyadığım aksamlar hala ilk boyadığım gibi
Teşekkürler.
Haftasonu boya yapacağım da, öncesinde toz şeklinde astar geçip üzerine mat siyah vurmayı düşünüyorum.
wolkanku
01-05-2020, 19:43
wolkanku
Eline sağlık yavrum, yine tertemiz yapmışsın.
Adam arabaya resmen hayat verdi gerek içi gerek dışı sağolsun hakkını vermişsin brom ellerin dert görmesin. Hanım daha arabayı görmeden sana teslim ettim diyince önce biraz homurdandı ama yaptıklarını görünce sabırsızlıkla karantinanın geçmesini bekliyor. Manuel vites kısmına gelince hatun eski şöförlerden bizim E90ın direksiyonunda siftahı yok henüz otomatik diye. Dört gözle kırmızıyı bekliyor. Eline sağlık büyük yük aldın üstümden.
eline sağlık abi severek yaptığın her karede belli oluyor :) şu maskeleyip boyadığın siyah şeyin etrafındaki gri parça da biraz ilgi istiyor gibi duruyor fotoğraflardan
wolkanku
02-05-2020, 19:52
Eline emeğine sağlık abi, zevkle takip ediyoruz. Şahsen kendi adıma konuşmam gerekirse artık arabanın hangi bölümüne operasyon yapacaksın diye bekliyorum ve zevkle okuyorum. :)
wolkanku
02-05-2020, 20:13
Eline sağlık, haftaya da benim çıtalara mı el atıyoruz o zaman? :D
Ozkanaktas
03-05-2020, 18:07
maşallaha guzel olmus
Eline sağlık bro ondan da vardı da hiç aklımıza gelmedi
wolkanku
24-05-2020, 20:42
Abi harbiden çok nokta uygulamalar yapıyorsun :D kalite,vizyon cidden çok ayrı birşey arabacılar ve arabacı geçinenlerin ders alması lazım
bosporuss06
24-05-2020, 21:05
İlk başta yapılmak isteneni okuyunca olmaz dedim ama final fotolarını görünce 10numara olmuş.Elinize sağlık...
wolkanku
24-05-2020, 21:06
aybarsdnr
24-05-2020, 22:02
Volkan, yine orjinal ve mükemmel bir iş çıkarmışsınız. Ama bence ya alttakini tekrar turuncu yap veya üstteki eğer mümkünse (ikaz ışığı yandığında problem olmayacaksa) alttaki ile aynı olsun. km ve devir saati efsane olmuş. en az 5 yaş gençleşmiş :)
wolkanku
24-05-2020, 22:14
İyi günlerde kullan güzel bir çalışma oldu. İç mekanda yapılabilecek en modern değişiklik oldu. Bakalım kendi söküğümü dikebilecek vakit bulabilecek miyim
Ben de çok izledim zamanında ama yapacak cesaretim ve elektronik ekipmanım yok diye bulaşmadım.
Tebrik ederim sizi, çok güzel bir dokunuş.
Çok güzel bir modifikasyon olmuş.
Benim araca da yapan çok fazla var. Benim de aklımda geçiyordu kaç zamandır. Ama kararsız kalıyordum. Belki ben de yaparım.
Valla süper olmuş hee çok beğendim elinize sağlık :D
Yol bilgisayarını komple iptal edebiliyor musun acaba o mavi ekran ortadan kalksa nolur? :hihih:
Vallahi hayranlıkla takip ediyorum yaptıklarınızı yerinde ve çok ince detaylar oluyor , elinize emeğinize sağlık
_driver_
24-05-2020, 23:31
Çok şık olmuş elinize sağlık. Aracınız genel olarak çok güzel ve yaptığınız her uygulama daha da güzelleştiriyor. Maşallah kazasız belasız
Yemin ederim senin ve uniquel in güncellenen konularına girerken , yemekteyiz dış sesi yankılanıyor kulaklarımda ; "Bakalım bu hafta Volkan Bey aracıyla alakalı nasıl bir psikopatlık seviyesinde işlemler yapacak diye" :D
Boost Up
26-05-2020, 14:19
Kadran çalışması çok güzel olmuş, bizde bi 6-7 sene önce E90 a yapmıştık. Kendi fikrim diğer ekranda turuncu olmalı. Böyle bozuk, ledi bozuk vs gibi durmuş çünkü:).
Maşallah abi aracın yaşı baya gençleşmiş :) Bende astraya düşünüyorum turuncu mu sarı mı belli olmayanları beyaz yapmayı düşünüyorum ama elimden gelmiyor malesef yakınlarda yapan bir yerde yok :) Klima tuşlarını vs düşündünüz mü beyaza çevirmeyi? Gelecek proje onunla ilgili olmalı bence böyle bir şey mümkünse :)
hakan308
26-05-2020, 17:36
Maşallah cok güzel olmuş astra h aracımın kadran ve konsol ışıklarınıda beyaz kırmızı yaptım bende orta konsol u da beyaz kırmızı yapabilirsiniz bi renk bütünlüğü olmuş olur
https://i.hizliresim.com/svEzYl.jpg (https://hizliresim.com/svEzYl)
https://i.hizliresim.com/wuc7DT.jpg (https://hizliresim.com/wuc7DT)
Volkan sana daha diyecek bişe kalmadı abi :)
wolkanku
26-05-2020, 20:40
wolkanku
26-05-2020, 20:41
Kadran çok modern olmuş, garajı ne zaman açıyoruz ? Hemen göndereyim arabayı :)
Astra'nın da kaderi değişmiş resmen her 2'si de çok yerinde uygulamalar olmuş, ellerinize sağlık.
wolkanku
26-05-2020, 20:50
wolkanku Daha önce söktüm kadranı yol bilgisayarı ekranını değiştirmiştim.
Tecrübeliyim yani. Meslekte elektrik elektronik olunca sorun yok :)
Sadece diğer aydınlatmalar ile bütünlüğü bozup bozmamak konusunda kararsızım.
https://i.hizliresim.com/cguhKp.png (https://hizliresim.com/cguhKp)
wolkanku
26-05-2020, 22:45
hakan308
26-05-2020, 22:51
Teşekkürler gercekten her astra h ın ilaçı led değişimi cok daha modern bi görüntü oluyor
wolkanku
30-05-2020, 17:24
Volkan hocam çok güzel olmuş.
Mat vernik ne kullandınız? Mat vernikten beklediğimi alamıyorum ben. Bir miktar parlaklık veriyor genelde vernik. Sade boya gibi olmuyor.
Ama senin boyadığın plastik güzel görünüyor.
wolkanku
30-05-2020, 18:19
Volkan hocam çok güzel olmuş.
Mat vernik ne kullandınız? Mat vernikten beklediğimi alamıyorum ben. Bir miktar parlaklık veriyor genelde vernik. Sade boya gibi olmuyor.
Ama senin boyadığın plastik güzel görünüyor.
Akrilik mat vernik, akrilik sertleştirici, akrilik tiner var karışımda.
Oran 3 birim vernik 1 birim sertleştirici ve karışımın %10u kadar tiner.
Vernik nason marka
Sertleştirici duxone
Tiner duxone.
Bu karışım hazır satılan sprey kutularda bulunmaz özel yaptırmanız gerekli.
Akrilik mat vernik, akrilik sertleştirici, akrilik tiner var karışımda.
Oran 3 birim vernik 1 birim sertleştirici ve karışımın %10u kadar tiner.
Vernik nason marka
Sertleştirici duxone
Tiner duxone.
Bu karışım hazır satılan sprey kutularda bulunmaz özel yaptırmanız gerekli.
Not aldım karışımı. Teşekkür ederim.
Harika islere devam:)Sadece su kadranda rengi degisemeyen kisimda beyaza donebilseydi harika olacakti..
wolkanku
01-06-2020, 08:35
Evet soluk gorunuyor katiliyorum,ilk fotoda olan en iyisi gibi ortadakiler orjinal kadranlar beyaz
Volkan, orta ekran ve temizlik hamleleri arabayı bi 5 yaş daha gençleştirmiş eline sağlık.
wolkanku
01-06-2020, 10:13
wolkanku
01-06-2020, 10:16
bosporuss06
01-06-2020, 11:33
bu yaptıklarını gördükten sonra sana yakın bir konumda yaşamak isterdim.:)Ellerine sağlık,çok başarılı işler bunlar...
Kadrana bayıldım , eliniz sağlık.. :)
wolkanku
01-06-2020, 18:41
zOnstyLe
01-06-2020, 19:55
Tebrikler ve tesekkurler, deli işi dediğimiz seylerle gonlumuzu hos etmeye devam ediyorsunuz :D:D
Cam fitilleri kronik.Cam filan sökmediler değil mi,bir de nerede yapıldı,işçilik memnun etti mi? Güle güle kullan deriler estetik cerrahiden nasibini almış.Gayet iyi olmuşlar.
wolkanku
01-06-2020, 23:33
Artık sokağa çıkma yasakları bitti, mekanlar açıldı, evden çalışmaların sonuna geliyoruz derken aklımdaki son eksikleri de tamamlamaya devam ettim
Arka cam fitili aldığımdan beri yıpranmıştı ama su geçirmediği için fitile o kadar para verilmez diyip erteliyordum, artık yapacak iş kalmayınca aldım:)
Yıpranmış fitil;
https://i.imgyukle.com/2020/06/01/yKDJ36.jpg
Söküldü;
https://i.imgyukle.com/2020/06/01/yKDVQv.jpg
Yenisi;
https://i.imgyukle.com/2020/06/01/yKDEZ0.jpg
Ardından geçenlerde söktüğüm orta havalandırmalardaki bir tane klipsin daha önce kırılmış yarım şekilde tuttuğunu fark etmiştim, klipsçinin yolunu tuttum, 2 tl’lik klipsini alarak sıfıra sıfır oturttum
Şu metal kısım plastiğe tam oturmuyordu, artık oturuyor;
https://i.imgyukle.com/2020/06/01/yKDngx.jpg
Sokağa çıkma yasaklarında nasıl olduysa derilerdeki potlukları gidermeyi unutmuşum, aklıma gelmişken yaptım. Bir nevi buharla masaj yaparak potlukları 20 dakikada bu hale getirdim;
Öncesi;
https://i.imgyukle.com/2020/06/01/yKDrop.jpg
Sonrası;
https://i.imgyukle.com/2020/06/01/yKD5D8.jpg
Öncesi;
https://i.imgyukle.com/2020/06/01/yKDCKM.jpg
Sonrası;
https://i.imgyukle.com/2020/06/01/yKDS0h.jpg
Öncesi;
https://i.imgyukle.com/2020/06/01/yKDx5n.jpg
Sonrası;
https://i.imgyukle.com/2020/06/01/yKDIbj.jpg
Bir karantina günü daha olursa ben iç döşemeyi komple sıfır gergin haline getiririm:)
Gerçi esas göze batanları halletmiş oldum ama 2020 e60 diyebilmek için tamamını yapmak lazım:)
Mudur ellerine saglik, benimde arka cam fitilinde bir iki catlak var gozume batiyordu ne zamandir ben cam degisimiyle beraber saniyordum hic parca olarak bakmamistim senden gordugum iyi oldu bende yaptirayim onu.
Bu arada koltuklara buhari nasil verdin resimde termos yada kattle gibi bisi gordum, biraz detayli anlatabilirmisin.
Hayirli olsun bu arada kazasiz belasiz bin insallah. Gayet guzellesiyor elinde araba.
(Biraz gec oldu kusura bakma ama yazdim saniyordum yeni farkettim hic mesajim yok halbuki hergun baktigim konu)