Orijinalini görmek için tıklayınız : BMW 520d ///Msport - LCI 2009
wolkanku
24-02-2021, 10:03
................................
Bedel farzet ki tayfa vs kafada büyütmemek lazım, kişi beğeniyorsa, yapılan işin teknikte hesap kitapta karşılığı varsa çokta güzel olur. Duruşu beğenmekle birlikte şaşırdım bu jantları taktığına. Bedel diye adlandırdığın tayfaya takık olduğun için :) Güle güle kullan,çok yakışmış.
Bu arada bagaj plaka çerçevesini parça no ile kosiflerden getirtebilirsin. Ben sormuştum daha önce stoklarda yok getirebiliriz demişlerdi.
Merhaba geniş jant dar lastik kombini kullanıyorum bedel tayfadanmışım yeni öğrendim :D ama hiç replica jant takmadım en azından ordan kurtarırım diye düşünüyorum. Yeni jantlar çok yakışmış e60 da m görüntü çok farklı duruyo maşallah
valla güzel durmuş. Güle güle kullan.
Orjinal lastik ölçüsü ne idi ? 245 e 275 tabanlar fazla geldi bana ama aracın dinamiğinde değişiklik oldu mu ?
wolkanku
24-02-2021, 12:27
wolkanku
24-02-2021, 12:29
wolkanku
24-02-2021, 12:55
Çok güzel olmuş kardeşim maşallah.
Arka derinliklerine hastayım bu jantın. Hatta bi ara f10a bile alasım geldi 10x19 bulamıyorum çünkü benimkiler 9.5x19 misal.
Lastik direk benim ölçü, çok şanslıymışsın denk getirmişsin. 10 bin lira oldu lastikler şaka gibi. Ben de arıyorum böyle temiz conti pirelli goodyear vs ama bulamadım uygun hiç.
Replika diye linç edilecek bir durum da yok, ben de mecbur taktım. O çok konuşan arkadaşlar akıl vermesin para versin :D
20 bine vardı benim istediğim janttan, şimdi 17500e çıktı ilana ama alamıyoruz yine :icon_bla:
https://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-otomotiv-ekipmanlari-jant-lastik-19-inc-bmw-5-kasa-f10-m5-orjinal-jant-takimi-906155774/detay
aracın görüntüsü harika. füme araca bu renk jant e60 ve e90 lara çok yakıştırıyorum. ancak e60 ve e90 lara replika janttan ağzı çokça yanmış birisi olarak inşallah bir sıkıntı yaşamazsınız. ben çok fazla balans sorunu yaşamıştım.
bu detayı bilmiyordum.
benim lastikleri aldığım lastikçim 13 yıldır çalıştığım lastikçim
jantları kutudan çıkarttı, aa volkan çok şanslısın bak bunların köşesi zırhlı gibi üretilmiş dedi , pek anlamadım görseli aynı geldi bana. ne farkı var abi dedim, rft lastik sert olur dedi, jantları yamulttuğu bile oluyor ama bu jantı yamultamaz çok güzel bi üretim dedi, onun yalancısıyım.
O zaman süper, bazı üretimlerde çok sağlamları da çıkıyor haklısın. Benim replika frankfurtlarda öyleydi. Hatta bileziksiz kullanıyordum o kadar 1 e 1 yapmışlardı. Keyifle kullan gerçekten inanılmaz olmuş :)
Jantlar müthiş olmuş ancak arka tamponun rengi bir tık farklı baştan boyanırsa bence çok daha iyi olur.
Maşallah çok yakışmış. Benimde naçizane yorumum sisleri iptal etmenizden yana. Kafadan bakıldığında daha net duracaktır araba. Tam E60 M5 havası verir. :)
wolkanku
24-02-2021, 20:44
Low-Rider
24-02-2021, 21:30
Maşallah bro çok güzel oldu, alçaltmak zorunda kalmadan bu görüntüyü yakalaman süper.
Orijinal m5 tampon da istediğin gibi çıkarsa 10 numara olur.
Bir de m5 aynası ayarlarsın sen :D
Cimmeria
25-02-2021, 00:04
e jantlar gelmis, tampon bulunmuş, demek ki bir kaç sayfa once konuştuğumuz kaputa da elbet sıra gelir bir gun :)
wolkanku
25-02-2021, 07:45
abi sen napıyorsun ya :D
benim aklımdan çıkmıştı o, senin bu post'unu görünce açıp fiyatına bi bakayım nerelere uçmuş bi göreyim dedim... baktım fiyat hala aynı fiyat.. bi kaşıntı aldı beni..
sonra çamurluklar var mı diye baktım, taiwan çamurluklar da var ... hesap yaptım düz 10 lira ediyor ikisi.
tampon, kaput yapsan, çamurluk da isteyecek bu kadar yapmışken.
değişeni olmayan arabaya , değişen 3 parça olmuş olacak ama orjinallerini depomda tutup, satarken ilana koyup bak kardeşim kazadan dolayı değişmedi keyfi olarak değişti diye göstermek de var işin ucunda.
bilemiyorum altan...hayırlısı olsun :)
Bence hiç gerek yok bu kadar atraksiyona, kaput camurluk vs. Bu haliyle sade ve güzel.
Bu arada bu rft lastiklerle benim başım dertte. Bütün sürüş zevkini alıyor götürüyor ya da bana öyle geliyor.
şeritler arası geçerken salınım yapıyor, asfalt üzerindeki çizgileri takip ediyor. gereksiz sert ve gürültülü.
sanki performans anlamında da rft olmayan lastiklerin gerisinde gibi hissediyorum ama psikolojik mi bilemiyorum.
Çıkarıp değiştiricem çok az kaldı.
Volkan sen rft ye geçince hissettin mi bu değişimi ?
wolkanku
25-02-2021, 08:54
wolkanku
25-02-2021, 09:00
wolkanku
25-02-2021, 12:18
Carbonart'a sordun mu?
Ben m5 bodykit alırken de heryerde sisli versiyon vardı, sissiz bi onda buldum.
Goodgo tedarikçisi zaten, bulabilir diye düşünüyorum.
wolkanku
25-02-2021, 13:59
Hayırlısı bakalım inşallah bulursun. Şu tamponları sisli üreten malın aklına şaşayım m5te sis ne arar.
Bu arada çamurluk olayını ben de çok düşündüm biliyorsun, efsane bir boyacım olsa da çamurlukta bizim renkte kesin renk farkı olur. Kazalı gibi dursun istemem o yüzden ben de almıyorum çamurluk.
Bu araba sonunda komple M5'e dönecek demedi demeyin zehri almış adam. Sonrasında düştün elime :hehe:
Oguzhandeniz
25-02-2021, 14:23
hocam sanki arka şöyle 1 veya 1.2mm spacer ister gibi göründü gözüme. bir de bence kaputmuş tamponmuş çamurlukmuş hiç gerek yok piyasada öyle araba çok. space gray olupta orjinal kalanı yok. bence ellemeyin :)
Bu araba sonunda komple M5'e dönecek demedi demeyin zehri almış adam. Sonrasında düştün elime :hehe:
dur daha hayatta takmam dediği yay var
Sıkılmadan önceki son çeyreğe girdik, bundan sonra whatsapptan darlamalar başlıyacak. Gerçi ben de aynısını ona yapıyorum ama neyse :hehe:
Cimmeria
25-02-2021, 18:40
abi sen napıyorsun ya :D
benim aklımdan çıkmıştı o, senin bu post'unu görünce açıp fiyatına bi bakayım nerelere uçmuş bi göreyim dedim... baktım fiyat hala aynı fiyat.. bi kaşıntı aldı beni..
sonra çamurluklar var mı diye baktım, taiwan çamurluklar da var ... hesap yaptım düz 10 lira ediyor ikisi.
tampon, kaput yapsan, çamurluk da isteyecek bu kadar yapmışken.
değişeni olmayan arabaya , değişen 3 parça olmuş olacak ama orjinallerini depomda tutup, satarken ilana koyup bak kardeşim kazadan dolayı değişmedi keyfi olarak değişti diye göstermek de var işin ucunda.
bilemiyorum altan...hayırlısı olsun :)
tampon camurluk yavaş yavaş olur :)
bence kaput gercekten cok tatlı hafif agresif bir hava katıyor e60lara, gercekten kalite durusu var.
wolkanku
25-02-2021, 20:18
Maşallah jantlar , tampon güzel oluyor
Ayrıca hızınada hayranım alıyorum dediğin andan itibaren en fazla bir gün sürüyor maşallah :-)
Low-Rider
25-02-2021, 21:25
ahaha sabah konuştuk, tam kıvamına gelmiş Volkan :D
ahaha sabah konuştuk, tam kıvamına gelmiş Volkan :D
Prim yattı galiba saçıyor adam :hehe:
bosporuss06
26-02-2021, 08:00
ön tampon işine girdinmi,arka tampon,ayna vs.gider.Kolay gelsin..
wolkanku
26-02-2021, 08:06
Boyayı nasıl yapmayı planlıyorsunuz ?
wolkanku
26-02-2021, 08:37
Boyayı nasıl yapmayı planlıyorsunuz ?
Deniz. 'de kompresör ve tabanca var.
daha önce sokakta 4 kere tampon boyadı. 2'sinde birlikteydik. ben kıla tüye takılan birisi olarak çok beğendim.
şimdi sokakta da değil, yeni evinin üst katında atölyesi ve atölyenin terası var , orada boyayacağız. çok daha rahat ve kusursuz olacağına eminim.
Hanım sağolsun epey yardımcı oldu boya işlerine. Eski evimizin otoparkına girip çıkarken tamponu sürttüğü için bize baya deneyim kazandırdı boya işinde. Sayesinde 50lt sessisz kompresör ve 4 çeşit hplv boya tancası (0,8-1,3-1,4-1,8) 1 adetde airbrush sahibi oldum. Ekipmanlar parasını çoktan çıkardı zaten 4 defa boyadım toplamda 2000lira giderdi dışarıda. Karışımları ayarlayacağım hassas tartısına kadar hepsi var artık.
Dogukankyn
26-02-2021, 10:42
ön tampon geldiyse arka tampon ve plakanın olduğu kare parçada gelir jant var zaten ondan sonrası cilala bin kıvamında olur motor içi girilmezse :D
Hanım sağolsun epey yardımcı oldu boya işlerine. Eski evimizin otoparkına girip çıkarken tamponu sürttüğü için bize baya deneyim kazandırdı boya işinde. Sayesinde 50lt sessisz kompresör ve 4 çeşit hplv boya tancası (0,8-1,3-1,4-1,8) 1 adetde airbrush sahibi oldum. Ekipmanlar parasını çoktan çıkardı zaten 4 defa boyadım toplamda 2000lira giderdi dışarıda. Karışımları ayarlayacağım hassas tartısına kadar hepsi var artık.
Süper, ben de hep 50 lt sessiz almak istiyorum ama net bir bilgi bulamadım, yetmez diyen var olmaz diyen var.
Rica etsem ekipman isimlerini özellikle boya tabancaları ve hangi basınçta hangi tabanca hangi ürün (vernik boya) kullanılır gibi biraz detay alabilir miyim ?
Sprey ile akıtmatan kokutmadan boyuyorum ama bir tampona 500 tl istediler çok geldi. Kendi boyamı yapmak istiyorum, kompresör de her daim lazım bir alet zaten.
bu ekipmanları edinip garajda yapayım diyorum. Bilgi gelirse müthiş olur, okuyanlara da faydası olur.
Deniz. 'de kompresör ve tabanca var.
daha önce sokakta 4 kere tampon boyadı. 2'sinde birlikteydik. ben kıla tüye takılan birisi olarak çok beğendim.
şimdi sokakta da değil, yeni evinin üst katında atölyesi ve atölyenin terası var , orada boyayacağız. çok daha rahat ve kusursuz olacağına eminim.
boya işi gerçekten alt yapısı iyi ise çok güzel oluyor, el yatkınlığı gereken bir iş olduğunu düşünüyorum.
20+ sprey boya ile sağıs olu boymaışlığım var fena de işler çıkarmadım. 1 üst seviyeye geçmek istiyorum açıkçası.
Low-Rider
26-02-2021, 10:54
Prim yattı galiba saçıyor adam :hehe:
Baran bey,
Sizin direksiyon aldığınız paraya insanlar arabasını m5'e çeviriyor.
Saygılar.
Rich kids of İzmir
M5 tamponu aldım
https://i.imgyukle.com/2021/02/25/L41Pbp.jpg
Ama istediğim kıvama getirmek için Deniz. ile bir kaç custom çalışma yapıcaz :) sonra kendisi boyayacak ve takacağız
Hava sıcak ve rüzgarsız olursa bu haftasonu, olmazsa daha sıcak bir haftasonunda halledeceğiz
Haydaa :D abi hayırlı olsun aldın demek :D
Çok sevindim, güzel proje olacaktır :) :) :)
Şimdiden yeni haline Maşallah abi
Hayırlı olsun valla maşallah gittikçe güzelleşiyor, konuyu şöyle bir hafta on gün ileri saramıyormuyuz yapılcaklar bir an önce yapılsında görelim bizde :D
M5 tamponu aldım
https://i.imgyukle.com/2021/02/25/L41Pbp.jpg
Ama istediğim kıvama getirmek için Deniz. ile bir kaç custom çalışma yapıcaz :) sonra kendisi boyayacak ve takacağız
Hava sıcak ve rüzgarsız olursa bu haftasonu, olmazsa daha sıcak bir haftasonunda halledeceğiz
Maşallah MÜKEMMEL görünüyor:)
Baran bey,
Sizin direksiyon aldığınız paraya insanlar arabasını m5'e çeviriyor.
Saygılar.
Rich kids of İzmir
Direksiyon kırmızı çizgimizdir.
A.E.O.
wolkanku
27-02-2021, 20:27
yusufcan_k
27-02-2021, 21:55
abi helal olsun ya ben model arabalara bu kadar hızlı parça alıpta üstüne boya ıvır zıvırını yapamıyorum :D elinize emeğinize sağlık
Süper, ben de hep 50 lt sessiz almak istiyorum ama net bir bilgi bulamadım, yetmez diyen var olmaz diyen var.
Rica etsem ekipman isimlerini özellikle boya tabancaları ve hangi basınçta hangi tabanca hangi ürün (vernik boya) kullanılır gibi biraz detay alabilir miyim ?
Sprey ile akıtmatan kokutmadan boyuyorum ama bir tampona 500 tl istediler çok geldi. Kendi boyamı yapmak istiyorum, kompresör de her daim lazım bir alet zaten.
bu ekipmanları edinip garajda yapayım diyorum. Bilgi gelirse müthiş olur, okuyanlara da faydası olur.
Biraz geç dönüş oldu epey yoğun bir haftasonu ve pazartesi geçirdim.
Kompresör 50lt ev kullanımı için yetiyor bana hemde yer kaplamıyor.
Ayrıca parça bazında boyama yapabiliyor örneğin tek seferde çamurluk yada kapı yada tampon yada kaput vb. parçalar boyanabilir.
Eski evimde bu iş için yeterli yerim olmadığı için 50lt aldım şimdiki yerim olsaydı 100lt alırdım fazla hacim göz çıkarmaz.
Macun çekip orbital zımpara falan yapacaksan 50lt az geliyor hava tüketimi çok oluduğu için zımparanın.
Sessiz tiplerin vakkosu Kuletaş diğer markaların muadil modellerine fiyatı yüzünden sakın bulaşma. Bulaşırsan bile min 1,5hp motor olanını tercih et.
Sesten yana sorunum yok diyorsan artık marka tercihi sana kalmış.
Tabancalar önemli sata yada devilbis gibi üst markaların fiyatlarını hakkettiği kadar önemli hemde.
Gelecek planlarımda kendi yerimi açmayı düşündüğüm için ileride sata yada devilbis markalı boya ve vernik tabancası muhakkak alacağım ama daha var tabi bu işlere.
Yukarıda yazdığım modeller harici hangi markayı alırsan al hepsi aynı, bütçene göre karar verirsin. Hatta satınalma aşamasında link paylaşırsan bir göz atabilirim.
Basınç 2,5 bar sabit olacak hava çıkarken basıncın kaça düştüğüne bakarsın ona göre +/- 0,2 bar gibi oynarsın ayarla.
Mini işler için air brush kullanıyorum 0,5mm meme çapı
Küçük işler için mini rötüş tabancası kullanıyorum 0,8mm meme çapı
Baz kat boya işleri için 1,3mm meme çapı
Vernik için 1,4mm
Kaporta astarı için 1,8mm (kaporta diye ayrıdım çünkü plastik astar daha ince olduğu için küçük memelerle de atılabiliyor)
Pütür, alt koruma vs için 2,5mm
Tabanca işine girdikten sonra sprey boya işlerine girmiyorsun elin hemen tabancaya gidiyor. Tabi bazen keşke hazırda sprey olsa hızlıca yapsam dediğimde oluyor özellikle astar için.
Bu yazdıklarımla usta olduğum kanısına varılıp yanlış bilgi veriyorsun diyenler olabilir. Unutmadan hatırlatmak isterim evimin terasında, sokakta, otoparkta boya işleri yaparak edindim bu deneyimleri. Youtube izleyerek tabi ne yazıkki yabancı kaynaklar izleyerek teorik bilgiyi edindim sonrasında gerisi el becerisine kalıyor.
Profesyonelim, benden iyisi yok, ramboyum helikopterden helikoptere atlarken boya yaparım gibi bir iddiam da yok.
Sanayi esnafının ağız kokusunu çekip üste para vermektense kendim yapıp birşeyler öğreniyorum. Ekipmanda üste kar kalıyor.
Yardım almak istediğin her konu için ister buradan ister instagramdan çekinmeden yazabilirsin.
Biraz geç dönüş oldu epey yoğun bir haftasonu ve pazartesi geçirdim.
Kompresör 50lt ev kullanımı için yetiyor bana hemde yer kaplamıyor.
Ayrıca parça bazında boyama yapabiliyor örneğin tek seferde çamurluk yada kapı yada tampon yad kaput vb. parçalar boyanabilir.
Eski evimde bu iş için yeterli yerim olmadığı için 50lt aldım şimdiki yerim olsaydı 100lt alırdım fazla hacim göz çıkarmaz.
Macun çekip orbital zımpara falan yapacaksan 50lt az geliyor hava tüketimi çok oluduğu için zımparanın.
Sessiz tiplerin vakkosu Kuletaş diğer markaların muadil modellerine fiyatı yüzünden sakın bulaşma. Bulaşırsan bile min 1,5hp motor olanını tercih et.
Sesten yana sorunum yok diyorsan artık marka tercihi sana kalmış.
Tabancalar önemli sata yada devilbis gibi üst markaların fiyatlarını hakkettiği kadar önemli hemde.
Gelecek planlarımda kendi yerimi açmayı düşündüğüm için ileride sata yada devilbis markalı boya ve vernik tabancası muhakkak alacağım ama daha var tabi bu işlere.
Yukarıda yazdığım modeller harici hangi markayı alırsan al hepsi aynı, bütçene göre karar verirsin. Hatta satın alma aşamasında link paylaşırsan bir göz atabilirim.
Basınç 2,5 bar sabit olacak hava çıkarken basıncın kaça düştüğüne bakarsın ona göre +/- 0,2 bar gibi oynarsın ayarla.
Mini işler için air brush kullanıyorum 0,5mm meme çapı
Küçük işler için mini rötüş tabancası kullanıyorum 0,8mm meme çapı
Baz kat boya işleri için 1,3mm meme çapı
Vernik için 1,4mm
Kaporta astarı için 1,8mm (kaporta diye ayrıdım çünkü plastik astar daha ince olduğu için küçük memelerle de atılabiliyor)
Pütür, alt koruma vs için 2,5mm
Tabanca işine girdikten sonra sprey boya işlerine girmiyorsun elin hemen tabancaya gidiyor. Tabi bazen keşke hazırda sprey olsa hızlıca yapsam dediğimde oluyor özellikle astar için.
Bu yazdıklarımla usta olduğum kanısına varılıp yanlış bilgi veriyorsun diyenler olabilir. Unutmadan hatırlatmak isterim evimin terasında, sokakta, otoparkta boya işleri yaparak edindim bu deneyimleri. Youtube izleyerek tabi ne yazıkki yabancı kaynaklar izleyerek teorik bilgiyi edindim sonrasında gerisi el becerisine kalıyor.
Profesyonelim, benden iyisi yok, ramboyum helikopterden helikoptere atlarken boya yaparım gibi bir iddiam da yok.
Sanayi esnafının ağız kokusunu çekip üste para vermektense kendim yapıp birşeyler öğreniyorum. Ekipmanda üste kar kalıyor.
Yardım almak istediğin her konu için ister buradan ister instagramdan çekinmeden yazabilirsin.
Çok benzer bakış açılarına sahibiz bu konuda. Ben daha ziyade mekanik işlerimi kendim yapıyorum. En son garaja 2 tane sehpa / mafsal lokma vs aldım.
Şuan mevcut araçlarımdan birisinin kronik bir sorunu üzerine parça üretme aşamasındayım oldukça mesafe kaydettim bu konuda 2 haftaya kadar forumda aracımın konusunda bu duruma yer vereceğim.
Ticari bir beklenti ile yapmıyorum bu işi ama elde edeceğim gelir ile garaja yatırım yapıp ekipman almayı planlıyorum.
Belki ileride hobi nin 1 tık üstü olarak tek marka tek model kombininde bir işe girişebilirim. (Ford KA)
Kompresör için ses konusu çok önemli, mevcut garajım maalesef kendi evimin altında değil.
Sağ olsun garaj üstündeki arkadaşlar ile aramız iyi birbirimizi üzmeden hayatımıza devam ediyoruz.
Ama normal tip kompresörler yeri göğü inletiyor , mobilya işi yaparken sahip olmuştum. Apartmanda o sese kimse katlanmaz.
Tabancalar için bu işleri yapacağım zaman illaki fikir sorarım.
Bilgilendirme için teşekkürler.
Volkanın konudan özür diyorum ama belirtmeden geçmeyeyim, kompresörünüzün sesi için ses yalıtımlı kutu tarzında bişeyler düşünebilirsiniz araştırın örnekleri var, baya sorununuz ortadan kalkar.
Merhaba aracı uygulamaları ve jantları çok beğendim.
Nacizane görüşüm, jantlar gümüş gri renkte olsa daha güzel olurdu.
Eski a5 aracınız füme gövde/füme jant uygulaması yapmıştınız sanırım seviyorsunuz.
wolkanku
02-03-2021, 12:54
kısa sürede bayağı yol alınmış,
benim şu ana kadar yaptığım tek şey siyah böbrek alıp takmak oldu
Cimmeria
02-03-2021, 21:24
update gorunce kaput geldi sandim değilmiş...
:)
olm siz kafayı yediniz iyice :D
wolkanku
05-03-2021, 09:01
Cidden tam tadında ve zevkli dokunuşlar yapıyorsunuz maşallah. Şu arabanın bir de plakası 34 XX 123 gibi bir şey olsa tadından yenmeyecek aşırı gözümü tırmalıyor plakası.
wolkanku
05-03-2021, 10:16
Abi bu arabada yay olmadan nasıl bu görüntü oluyor aklım almıyor :)
Birde yay taksan sanki coilover varmış gibi duracak heralde...
Abi bu arabada yay olmadan nasıl bu görüntü oluyor aklım almıyor :)
Birde yay taksan sanki coilover varmış gibi duracak heralde...
Onu ben de sordum Orj Msport olmasından sanırım.
wolkanku
05-03-2021, 12:38
hıııı olm adam milleti kandırıyor o yaylar eibach aslında. Yediremediğinden orj diyor :D
Tabi ya ön m5 arka düz olur mu arka da gelsin :)
Bu arada mesajını görmemişim kusura bakma hoş boyamışsınız bile tamponu maşallah.
Başaranlı diye biliyorum ben :D
wolkanku
06-03-2021, 21:00
yusufcan_k
06-03-2021, 22:54
elinize emeğinize sağlık yine süper işler... plaka için de abi bir fikir vereyim. neodyum mıknatıslar var illaki duymuşsunuzdur eğer onların güçlülerinden 4 yada 6 tane falan takarsanız o tampon kopar ama trafikte o plaka ordan hiçbir yere ayrılamaz
wolkanku
07-03-2021, 07:53
Elinize sağlık emek vermişiniz.
Ama şahsi görüşüm keşke önceki tamponla kalsaymış. Şahsen ben öyle yapardım heralde :)
wolkanku
07-03-2021, 13:45
Filmlere parlak siyaha yakın bir ton tutturulabilirse jantlarla daha agresif olabilir sanki
M5 tampon sürekli replika gördüğümüzden bozar diye düşünüyordum ama işçilik ve alakayla bambaşka olmuş.
Merhaba Volkan abi genel olarak yaptığın uygulamaları çok beğeniyorum . E60 M5 tamponu severim gerçekten güzel bir tasarım ancak sadece ön tampon M5 ile değiştiğinde araba çok eksik duruyor. Tabi bu benim fikrim. Arka tampon, kaput, M5 büyük frenler, belki iç mekan, aynalar olmadı mı orjinal durmuyor. Zamanında sahip olduğum E46 cabrio'yu aldığım vakit üzerinde M3 ön tampon vardı. Biz sahte zannediyorduk, sökerken orjinal olduğunu farkettik.(parça numarası ve çıktığı aracın şasi numarası yazısından anlamıştık). Yinede en ufak tereddüt etmeyip orjinal tamponunu takmıştım. Hatta arkadaşım deli misin sen orjinal M3 tampon sökülür mü demişti. E60, E46 gibi arabaların orjinal modifiye edilmemiş halini bulmanın zor olduğu bir dönemde yaşıyoruz heleki seninki orjinal m paket oldukça nadir bulunuyor ve ben orjinal kalmasının daha değerli olduğunu düşünüyorum.
Cimmeria
07-03-2021, 15:40
acikcasi ben beğendim sadece tampon görünümünü, m5 camurluklari ciddi anlamda genişletiyor arabayi, benim kisisel zevkime cuk oturmuş bu görüntü :) ne cok abartı ne de cok sade.
kaput konusunda ben olsam takardim sanirim bu tampon ve jantlardan sonra.
Maşallah güzel oldu tampon.
Araba şu an kaput, çamurluk, arka tampon ve M5 swap istiyor :D
Low-Rider
07-03-2021, 19:08
Son durum budur;
Çamurluk ya da arka tampon düşünmüyorum, kaput için hayırlısı diyorum:)
https://i.imgyukle.com/2021/03/07/NS4gjR.jpg
[/IMG]
Deniz'in eline sağlık. Boyası, montajı falan hepsi çok güzel görünüyor.
Petek detayını da çok iyi düşünmüşsün, çok fark etmiş.
Bence araba kesinlikle m5 ayna istiyor.
işçilik emek başka birşey ama tampon rengi sanki bir tık koyu olmuş :(
wolkanku
08-03-2021, 08:06
Gün ışığında jantlarla ilgili düşüncem değişti harika görünüyor. Maşallah.
Plaka app olsa ve 3 harf 3 rakam gruplamasından çıkarsa nefis olur. Güle güle kullanın.
Plakaları daha ucuz çözme yöntemi olarak plakam çalındı başvurusu yapabilirsiniz. Çalınma durumunda yeni plaka veriliyor. O esnada eski tip istediğinizi söylerseniz 34 xxx xx veya 34 xx xxxx şekilde plakayı cüzi bir bağış ile alabilirsiniz.
sanırım ruhsat değişim dahil toplam max 750-1000tl civarına çözülür.
Plakaları daha ucuz çözme yöntemi olarak plakam çalındı başvurusu yapabilirsiniz. Çalınma durumunda yeni plaka veriliyor. O esnada eski tip istediğinizi söylerseniz 34 xxx xx veya 34 xx xxxx şekilde plakayı cüzi bir bağış ile alabilirsiniz.
sanırım ruhsat değişim dahil toplam max 750-1000tl civarına çözülür.
Çalınma & Kayıp ta plaka ayrılmıyor , sıradan XXX 123 plaka geliyor.
Plaka ayırıp bağış vs için satış yapılmalı diye biliyorum.
wolkanku
08-03-2021, 11:40
Bence gayet güzel oldu, maşallah.
Çamurluk işine hiç girme, space greyde boya kesinlikle tutmaz ayırır. Kaç tane örneğini gördüm o yüzden ben de vazgeçtim m5 çamurluktan. Kazasız araba sonra kazalı gibi durmasın.
Arka tampon belki olabilir ama onda da egzozu vs astarı yüzünü geçiyor. 4000 lira para harcadım 4 egzoz ucuna, difüzöre düzgün dursun diye.
wolkanku
08-03-2021, 12:04
Yasaklar vs durumlar biraz daha normale döndüğünde suadiye meet ile canlı incelemelerde bulunuruz inş :D wolkanku
evet, ben boya hazırlatmaya gittim, iki farklı yer bmw a52 kodunu ne yaparsan yap birebir tutturamazsın dedi. senin yapman gereken şey sanayideki akzo nobel yetkili bayisine gidip kutu içinden a52 bastıracaksın dediler.
öyle yaptım, adam servislere de bu şekilde verdiğini ama asla birebir tutmayacağının altını çizerek verdi.
zira öyle de oldu.. tam yandan olan fotoya bakarsanız, ön ve arka tampon aynı renk ama gövdeye göre ikisi de yarım ton koyu. buna yapacak bir şey yok malesef, sırrını biliyorsanız paylaşın kaputu boyarken aklımızda bulunsun.
teşekkürler.
sır bilmiyorum maalesef, bilseydim emin olun paylaşırdım :)
benim tamponda da koyu olmuştu renk, boyayı yapan arkadaş biraz tonunu açarak tekrar attı daha iyi olmuştu.
sizde enteresan bir şekilde direk yandan belli oluyor..
Cimmeria
08-03-2021, 23:53
çamurlukları da boyamak lazım, ton birebir tutmazsa kapılar farklı ,çamurluk farklı, tampon farklı renk gibi olursa araba anında yıkık spec. olur o yüzden çamurluklara girmem gibi.
mevcut kaputum zaten boyalı ve diğer parçalardan daha koyu boyası bana göre, o yüzden kaputtan korkum yok :)
.
ben de zaten çamurluk olayına hic girme diyorum bence tamponla gayet hizali ve yeterince dolgun duruyor bu jant ve lastikle, son derece estetik duruyor, m5 çamurlugu ben olsam yapmam ama kaputu denemek lazim tabi :)
Cankilicer58
05-04-2021, 00:40
Merhaba
Konuyu bugün en baştan sona okudum gerçekten harikasınız. Yaklaşık 2 ay önce 2008 Lci 520d aracımı sattım şuan tekrardan E60 bakıyorum temiz araç yok maalesef..
Aracınız şuanda bence tam tadında hiç heyecan aramayın kaput çamurluk gibi :)
wolkanku
05-04-2021, 09:05
Cankilicer58
19-04-2021, 22:02
Şimdi instagram hikayenizde gördüm 255.000₺, ah keşke birde sunroof olsaydı.
Tabi sizin sunroof düşmanı olduğunuzu biliyorum :)
Bu kadar sessizlik size yakışmıyor, CCZ nin keyfi nasıl :)
wolkanku
20-04-2021, 07:33
kalipson
20-04-2021, 11:33
Km.nin sadece bir rakamdan ibaret olduğunun ibretsel şekil bulmuş hali, nadir bir araç..
Maşallah, kesenize bereket.
Tercihler ve zevkler.. Zaman neyi gösterir bilinmez ama ben olsam ben de kesip biçmezdim böyle bir aracı.
Kazasız belasız sürüşler..
wolkanku
26-04-2021, 09:29
Fotoların tamamı uçmuş bende. Hiçbirini göremiyorum.
wolkanku
27-04-2021, 13:58
Cepten girip baktım şimdi hepsi gözüküyor bende
Foto yüklediğin site patlamış sanırım, sende de muhtemelen cacheden açıyordur.
AliGizda
27-04-2021, 15:48
Fotoğraflar bende görünüyor, bi sıkıntı yok.
wolkanku
04-06-2021, 10:41
Senin motorda EGR soğutucusu var mı?
Varsa su eksiltme nedeni bu da olabilir.
EGR valfi ile karışmasın, EGR soğutucusu......
Senin motorda EGR soğutucusu var mı?
Varsa su eksiltme nedeni bu da olabilir.
EGR valfi ile karışmasın, EGR soğutucusu......
Katılıyorum, BMW websitesinden kontrol ederseniz n47 motorlar için aksiyon olup olmadığı yazıyor
Benim aracım için tr uzantılı sitede aksiyon yokken, yeni Zelanda sitesinden kontrol yaptığımda aksiyon için gitmem gerektiği yazılıydı. Özgörkeyi aradım, bir de onlar şase nomu kontrol etti ve çağırdı.
Servis yaştan bağımsız kontrolü ücretsiz yapıyor, 1 gün kaldı sorun yok diyerek verildi
wolkanku
04-06-2021, 20:50
wolkanku
09-06-2021, 17:24
ben bu sorguları yapabilecek alan bile bulamadım açıkçası, bir kaç farklı siteden baktım şase koduma bir şey çıkmadı ama resmi bmw siteleri değildi.
yardımcı olabilir misiniz?
Merhaba
Bu TR için
BMW Gonullu Geri Cağırma - Sorgulama Ekranı | BMW Turkiye (https://www.bmw.com.tr/tr/topics/offers-and-services/personal-services/bmw-gonullu-geri-cagirma-sorgusu.html)
Bu da örnek olarak aşağıda Avustralya için
BMW Group Australia Recalls (https://www.recall.bmw.com.au/)
Dediğim gibi, TR uzantılı VIN sorgulamasında kontrole gerek yok aracınız etkilenmiyor demesine rağmen UK uzantılı ya da başka ülkelerde servise kontrol için gitmemi istiyordu.
Serviste kontrol yaptırdığım için de olabilir bilmiyorum şu an tüm ülkelerde aracınız etkilenmiyor diyor.
Bmw.com üzerinden ülke seçerek bir kaç ülke üzerinden de deneyin, ama her hangi bir yetkili servisi arayın N47 aracım var diyince daha cümleye devam etmeden Şase no verin aksiyon var mı bakalım diyorlar otomatiğe bağlamış şekilde.
wolkanku
10-06-2021, 09:51
wolkanku
16-06-2021, 12:15
Hayırlısı olsun, araba kesinlikle daha rahatlayacaktır.
275/35/19 lar iyi durumdaysa bana bir fiyat yazarsın.
wolkanku
16-06-2021, 16:09
wolkanku
02-07-2021, 10:53
Ben de yazılımı olabilir diyenlerdenim otopark test güzergahında verdim küsküyü :hehe:
Güzel yenilemeler olmuş şimdi sıra bende.
EGR yi mekanık olarak kapatırsan da cok daha iyi olur.
wolkanku
29-07-2021, 14:14
antuarri
29-07-2021, 15:22
Maşallah nazar değmesin.
Araba cogu 2021'i bozacak cinsten! Cok guzel duruyor.
APP yaptirma da, su plakayi cemiyetten adam gibi ortalayarak bir bastan bastir be.
Plakayi basan arkadas nasil yerlestirmis ise tablayi, 34 ile CCZ arasindaki bosluk CCZ ile 807'den 1.5 kat daha fazla.
maşallah
plaka demişken araba 34 vlk xx hakediyor :D
bosporuss06
31-07-2021, 20:26
termostat devirdaim değişiminden önce , obd üzerinden arabayı bağladığımda motor suyu sıcaklığı 82-118 arasında trafiğin durumuna göre değişiyordu. bunu iki bmw ustasına sorduğumda tamamen normal demişlerdi, oysa ki her arabanın olması gereken "sabit" çalışma sıcaklığı 90 derecedir, termostat da bunun içindir, bunun lami cimi yoktur, bu konuyu kafaya taktığım için tüm soğutma sistemini değiştirmiştim, iyi ki de değiştirmişim, değişimden sonra obd üzerinden bağlayıp kontrol ettiğimde motor sıcaklığı 89-92 arasında değişiyor, en sıkışık trafikte bile 92'yi geçmiyor , ki o 3 derecelik oynama android uygulamasındaki standart sapma değeridir.
Bu da burada bmw kullanıcılarına ek bilgi olmuş olsun.
255 35 19 Goodyear Eagle F1'ler takıldı, araba huzur buldu. Yakıt direkt 1,5 litre düştü genel ortalamada. Hantallık ortadan kalktı, çok iyi bir iş oldu.
Çamurluk arası hafif açıldı ama oo yay takmalık oldu diyeceğimiz şekilde göz yoran bir boşluk olmadı.
ikinci güncelleme ise;
Alternatörü sıfırladıktan sonra , haftalık rutin obd kontrollerimde 4A25 Intelligent Battery Sensor arızasını alıyordum. Bu arıza sebebiyle aracın beynine doğru amper değerleri ulaşmıyordu.
Şarj durumu ise hep %73 civarındaydı.
Bu parçanın oem'i 3500 TL , Hella üretimi 2500 TL. ucunda prosesör olan bir kablo, resmen boş bi para. Deniz. sağolsun bana düzgün çıkma Akıllı kutup başı kablosu buldu ve montajını yaptı, fabrikasyona yakın işçilik yaptı yine sağolsun.
Arabadaki hata anında ortadan kalktı, 10 gündür de kullanıyorum tekrar geri gelmedi, yani konu kapandı.
Son güncelleme ise, geçtiğimiz ay, arabanın altına bakınca aşırı sallanan egzos spiralini yenilerken DPF iptali yaptırmıştım. Herhangi bir yazılım vs yaptırmamıştım ve bir uyarı ya da arıza ışığı yanmadan uzun yola da gittim geldim. Ancak geçen gün köprüde 70km sabit hızda cruise controlle giderken garip bir koku geldi , arkaya bir baktım sinek ilaçlama makinesi gibi gidiyorum, leş gibi de mazot kokuyor.
Dedim bu iş böyle olmaz, EcuNation Kartal arkadaşımın tanıdığı olduğu için aradım fiyat aldım.
Ertesi gün gidip yazılım üzerinden DPF iptali yapıp , EGR 'yi de yazılımsal olarak kapattım.
Aracıma her binen bu araba kesin yazılımlı diyordu ( eskiden 163'lük e60 sahibi olan arkadaşım dahil), hazır yazılımı okunurken yazılımlı mı diye sordum ve tamamen stok olduğunu söylediklerinde şok oldum.
İsterseniz güç artışı için soft bir yazılım atalım dediler ama gerek yok zaten stok hali aşırı iyi yürüyordu, dpf ve egrnin yazılımsal iptalinden sonra bir tık daha iyileşti, fazlasında gözüm hiç olmadı :)
2 ayda güzel geliştirmeler için güzel paralar harcandı ama en azından aklımdaki bütün soru işaretleri, obd'de gelen hatalar kayboldu, araba tek kontakta münih'e gider hale geldi.
Artık motorsiklet sezonu da açıldığına göre , tatilden tatile binerim heralde e60'a , başka bir güncelleme şimdilik düşünmüyorum , binmeye devam.
Bende gizli menüden bugün Ankara sıcağında kontrol ettim.En fazla 97-98dereceyi gördüm.Normal ilerlerken 92-95 ortalamasına gidiyor.1-2 gün daha takip edeceğim..
Antifriz seviyesi de etken sıcaklığın çıktığı seviyede. Antifriz azken 100-102 leri görürdü, antifriz eklenince 95-96 yı geçmedi , geçen termostat değiştirdim , akan karışım su yerine sadece su eklendi serviste , şuan 98 seviyesinden iniyor aşağıya.
Rockford
01-08-2021, 07:11
obd icin hangi uygulamayi kullaniyosun abi.
bosporuss06
02-08-2021, 11:39
Antifriz seviyesi de etken sıcaklığın çıktığı seviyede. Antifriz azken 100-102 leri görürdü, antifriz eklenince 95-96 yı geçmedi , geçen termostat değiştirdim , akan karışım su yerine sadece su eklendi serviste , şuan 98 seviyesinden iniyor aşağıya.
Bende 1-2 gün takip ettim.97-98lere çıktı sonra indi.ortalama olarak 90-94 arası takılıyor.Bazen 88e düşüyor,bazende 96-97e çıkıyor.
wolkanku
09-08-2021, 09:21
kalipson
09-08-2021, 09:34
Car Scanner kulanıyorum anlık verileri gözlemlemek için. Dashboard kısmı güzel bilgilere ulaştırıyor free sürümde.
Carista detaylı hata kodları ve kişiselleştirmeler için kullanışlı.
Bimmercode detaylı kodlama işleri için kullanılıyor.
Bimmerlink de yine arıza kodları ve yeni akü takıldığında register etmek için kullandığım programdır.
Btoolexpert ise aracın tüm şanzıman değerlerini, maf değerlerini, anlık verilerini, akü durumunu, enjektör durumunu kontrol edebildiğim en sevdiğim uygulama. Araba bakımdan çıktıktan sonra ya da lastik değiştirdikten sonra tüm maf değerlerini, şanzıman adaptasyonlarını sıfırlıyorum ki tüm yeni değerlere göre ( lastik ağırlığı , sağ sol çekmesi vb. ) kendini adapte etsin araba diye.
Bilinçli kullanıcılara hayranım. Elinize emeğinize sağlık. Arabaya da maşallah, nazar değmesin.
wolkanku
09-09-2021, 07:48
bosporuss06
09-09-2021, 08:56
Trafikten dolayı araba sevdası bende tamamen bitmiş , takatim kalmamış.
full motora yöneliyorum artık, sattıktan sonra C segment sıradan bir otomobil + güzel büyük bir motor almayı düşünüyorum.
Hayırlısı olsun.
953485166 ilan numarası ile ilandayım.
İlanda gerekli tüm bilgileri yazdım, siteden düşünen olursa altını üstünü konuşuruz.
hayırlı satışlar kardeşim.Satılsın diye güzelde fiyat yazmışsın.Bu hafta gider muhtemelen.Allah daha iyilerini nasip ettirsin..
PiscocuK
09-09-2021, 09:36
Trafikten dolayı araba sevdası bende tamamen bitmiş , takatim kalmamış.
full motora yöneliyorum artık, sattıktan sonra C segment sıradan bir otomobil + güzel büyük bir motor almayı düşünüyorum.
Hayırlısı olsun.
953485166 ilan numarası ile ilandayım.
İlanda gerekli tüm bilgileri yazdım, siteden düşünen olursa altını üstünü konuşuruz.
Dün gece otopark videosunu keyifle izledim.Maşallah çok güzel çok kafa karıştırıcı :)
çok çok güzel bir araç , İnşallah değerini bilene gider.. Maaşallahı var )
öncelikle hayırlı satışlar.
Forumdan tanıdığım kadarıyla satmayı düşünmüyorum dediğin her aracı bir kaç ay sonra sattığını gözlemlemiştim daha önceden. geçen ay otoparkta çekilen fotoyu paylaştığında da dedim içimden kesin yakında satar.
ve c sınıfı sıradan bir araç alacağım dediğini de şöyle okuyorum. "bir delilik yapıp yine değişik birşeyler alabilirim"
öncelikle hayırlı satışlar.
Forumdan tanıdığım kadarıyla satmayı düşünmüyorum dediğin her aracı bir kaç ay sonra sattığını gözlemlemiştim daha önceden. geçen ay otoparkta çekilen fotoyu paylaştığında da dedim içimden kesin yakında satar.
ve c sınıfı sıradan bir araç alacağım dediğini de şöyle okuyorum. "bir delilik yapıp yine değişik birşeyler alabilirim"
tesadüfen gördüm yazınızı, kimseyi savunmak değil amacım ama neden böyle bir sorgulama var ki anlamadım? :)
bu arkadaş parasını kendi didinip kazanıp bir ürün almış ve gördüğüm tanıdığım kadarıyla da emek etmiş, şimdi de kendi keyfine göre bu ürünü satıyor.
bende sık değiştiriyorum genelde, bütçem dahilinde farklı farklı arabalara binmek hoşuma gidiyor ne var ki bunda? kaldı ki sık değiştiriyorum diye de ne bakımını eksik ediyorum nede alırken de az para veriyorum. off road aracım da oldu keyifle bindim, normal arabam da oldu biniyorum farklı farklı da tecrübelerim de oldu hepsinden.
şu an bende taaa liseden içimde ukte olan beyaz bi E60 buldum aldım, biraz binip ilana koyamayacağımı mı anlamalıyım yazdıklarınızdan? :)
bence bırakalım insanlar ne yaparsa yapsın
tesadüfen gördüm yazınızı, kimseyi savunmak değil amacım ama neden böyle bir sorgulama var ki anlamadım? :)
bu arkadaş parasını kendi didinip kazanıp bir ürün almış ve gördüğüm tanıdığım kadarıyla da emek etmiş, şimdi de kendi keyfine göre bu ürünü satıyor.
bende sık değiştiriyorum genelde, bütçem dahilinde farklı farklı arabalara binmek hoşuma gidiyor ne var ki bunda? kaldı ki sık değiştiriyorum diye de ne bakımını eksik ediyorum nede alırken de az para veriyorum. off road aracım da oldu keyifle bindim, normal arabam da oldu biniyorum farklı farklı da tecrübelerim de oldu hepsinden.
şu an bende taaa liseden içimde ukte olan beyaz bi E60 buldum aldım, önümüzde ki ay ilana koyamayacağımı mı anlamalıyım yazdıklarınızdan? :)
bence bırakalım insanlar ne yaparsa yapsın
sanırım yazım tam anlaşılmıyor. ben eleştirmek için yazmadım yazımı. elindeki malı itelemeye de çalışacak birisi değil. önceki araçları da bu aracı da piyasadaki en temiz araçlardandı.
arabacılık ruhuna işlemiş a5 i sattığında (a5 i de ayrıca çok temiz ve bakımlıydı) da şirket aracı var zaten trafik bilmem ne almış başını gitmiş gibi yazıları vardı gitti herkesin aklında kalan cesaret edemediği bir aracı aldı iyi de paralar harcadı tertemiz bir halde bindi. her ne kadar motor çok güzel dese de alacağı c sınıfı araç en kötü alfa olur diye düşünüyorum :D
tekrardan ekliyorum kötü bir yorum yapmadım yada kötü bir düşünceyle yazmıyorum. ayrıca ne kadar gergin bir millet olduk her yazılanı kötü eleştri gibi algılamak niye :(
wolkanku
09-09-2021, 16:11
wolkanku
09-09-2021, 16:15
driver_can
09-09-2021, 17:15
Yani umarım bunu beni alsatçı sınıfına koyarak söylemediniz.
Zira alıp 2 sene binip eksiğini gediğini tamamlayıp o şekilde satan al satçı yoktur diye düşünüyorum.
Kısaca cevap vermek gerekirse ; keyfim ve kahyası öyle buyurdular.
Uzun cevap vermek gerekirse; e60 ın her anı keyif dolu geçen 23.000 km ve 2 yıl oldu. Hiç bir arabamda 23.000 km yapmadım, e60 da yaparken farkına bile varmadım. Ancak her aşkın bir sonu var, bu romantizmi burada bitirip artık motorsiklet sınıfında aşkla bineceğim güzel bir motor ve yanına sıradan bir otomobil almayı düşünüyorum golf ve türevleri gibi.
Hayırlı satışlar makine son haliyle çok gaddar olmuştu.Forumun golften sorumlu üyesi olarak sıradan demen kalbimi kırmadı değil :) :)
wolkanku
09-09-2021, 17:30
driver_can
09-09-2021, 18:26
Seninkiler Golflükten çıktığı için hiç üstüne alınma��
takıldım zaten samimiyetini bildiğim için :) bizler arabacıyız motosiklet iyi güzel ama oynamaya elinde oyuncağın olmazsa mutsuz olacağını hepimiz biliyoruz illaki yerine bişey gelir merakla bekliyorum bakalım .
wolkanku
01-10-2021, 08:13
satılık forza vardı. telefon tutacagı lazım olursa bende var.
wolkanku
01-10-2021, 14:54
bendeki mavi çantalı 2021 3binde . satıcam . kışın binmeyi düşünmüyorum.
burcinkarabacak
04-10-2021, 13:40
Böyle yazınca ben anladım demek istediğinizi.
Alfaya bakacağımı da tahmin etmişsiniz hemen:)) bakmadım değil ama işte yaş km fiyat üçlüsünde optimum denge şu piyasada çok ilginç noktada
Bakalım hayırlısı diyelim
E60 bu paralara gitmezse de binerim akarı kokarı yok:)
ben de aracı ilana koydum. lakin şunu farkettim sizin bizim gibi kullanıcıların araçları sarı sitede gitmiyor. al satçı dolmuş orası. araçtaki donanım bakım sıklığı incik boncuk yapılan işler kimsenin umrunda değil. pert kayıtlı ile aynı kefeye konuluyor. umarım gönlünüzdeki fiyata verirsiniz.
saygılar
bosporuss06
05-10-2021, 12:32
ben de aracı ilana koydum. lakin şunu farkettim sizin bizim gibi kullanıcıların araçları sarı sitede gitmiyor. al satçı dolmuş orası. araçtaki donanım bakım sıklığı incik boncuk yapılan işler kimsenin umrunda değil. pert kayıtlı ile aynı kefeye konuluyor. umarım gönlünüzdeki fiyata verirsiniz.
saygılar
bahsettiğiniz şekilin tersine ince eleyip,sık dokuyan,önceden o modele binmiş kitlede mevcut.Bu işler birazda kısmet,bir anda 3-4 talip bile çıkabiliyor.
wolkanku
05-10-2021, 17:12
Arabasız hayat MQB hayat hayırlı olsun şimdiden. Güzel arabaydı, sahibinin değerini bilen birisi almış olması çok iyi.
İlan bitimine 3 gün kala, audi a5imi alan abim e60ımı da alarak son noktayı koydu:)
Az önce kaporalandı, perşembe günü satışını veriyorum.
Hayırlı olsun iki tarafada sizin araçları bildişi için rahat almıştır. Son üç ay içinde 5 senedir kullandığımız eşim ve kendi aracımı sattım. Pek alıcı olduğunu düşünmüyorum. Al satçı yada galerici var kullanıcı sıfır alıyor yada almıyor.
AliGizda
06-10-2021, 09:28
Hayırlı olsun iki tarafada sizin araçları bildişi için rahat almıştır. Son üç ay içinde 5 senedir kullandığımız eşim ve kendi aracımı sattım. Pek alıcı olduğunu düşünmüyorum. Al satçı yada galerici var kullanıcı sıfır alıyor yada almıyor.
İnsanların artık biniciye olan güveni sarsıldı bence, sarı sitede sahibinden olan ilanların %85' i al satçı. Milletin bu insanlardan midesi bulandı artık, şahsen bende araç bakıyorum al satçıdan ziyade binici bulmaya veya galeriden almaya özen gösteriyorum.
Bu arada hayırlı olsun her iki tarafa da, A5' i satıldıktan sonra canlı görmüştüm kıymet bilen birine gitmesi sevindirdi.
wolkanku
08-10-2021, 10:36
Dün koca oğlanı teslim ettim.
Yeni otomobil için kafam karışık, ancak karda kışta kullanmak için elbet bir otomobil alacağım. Bakalım hep birlikte göreceğiz :)
https://i.resmim.net/pe2uH.jpg
sunroofsuz bmw satılmaz satamazsın nasıl satıldı yalan söylüyorsun. Bixenon olmasın sunroof olsun boşline olsun ama sunroof olsun.
Hayırlı olsun dün gop tarafında yolda görmüş olabilirim.
wolkanku
10-10-2021, 01:26
Ozan Özer
12-10-2021, 12:43
Hayırlısı olsun 2 taraf içinde..Yeni aracı merakla bekliyoruz :)
wolkanku
12-10-2021, 13:59
Yeni aracımı aldım.
Söylediğim üzere biraz daha sıradan bir araç aldım ve bir süre bineceğim
2013 model Audi A3 sportback 1.6tdi Ambition
88.000 km
Veeeee
Tabi kiiii
Sunroofsuz:))
https://i.resmim.net/UFtWW.jpg
Hayırlı olsun kazasız belasız
sunroof pardon cam tavanın yoksa araban araba değildir, Bu araba için konu bile açmayın sonuçta sunroof yok bu nasıl arabacılık :D
driver_can
12-10-2021, 14:41
Güle güle kullan Volkan hayırlı olsun marka model söylediğin gibi olmuş sadece bi yeni kasası gelmiş gösterdiğinin:) Bakalım bu nasıl değişim görecek tam retrofitlik benim araba uğraşacak pek bişey kalmamıştı iyi olmuş A3 :)
burcinkarabacak
12-10-2021, 15:06
hayırlı olsun Volkan hocam mqb ye hoşgeldin ucu bucağı olmayan güncellemeler :) kazasız cezasız binmeniz dileğiyle
saygılar
zOnstyLe
13-10-2021, 14:06
Sıradan bir araba aldım ve bir sure bineceğim yazmıssın valla guldum.
15 gun sonra yeni konu gelir evet yine kasinti tuttu diye baslayan :D
Kazasız belasız masallah gayet diri ve güzel duruyor.
TolgaKaraman
13-10-2021, 16:51
Kazasız belasız güzel günlerde kullan inşallah. Aklındaki yeni projeleride sabırsızlıkla bekliyorum açıkcası :)
Gökhan Bilgin
13-10-2021, 22:33
VAG UYUMLU ÖN ARKA ST COİLOVER İlan No: 963838366
Yeni düştü ilan
VAG UYUMLU ÖN ARKA ST COİLOVER İlan No: 963838366
Yeni düştü ilan
Uymaz. 1.4TSI Cabrioların arkalar bağımsız. TDI'ların farklı.
Sti_Ozan
14-10-2021, 11:20
Uymaz. 1.4TSI Cabrioların arkalar bağımsız. TDI'ların farklı.
Bunun da arka torsiyon abi sorunsuz uyar,ürün kodu benim 1.5 tsi için de oluyor
İlginç mesela cabrionun arka yayları benim arabaya sığmadı bile nasıl oluyor acaba :)
hayırlı olsun kazasız belasız kullanın
bosporuss06
14-10-2021, 13:08
güle güle kullan kardeşim...
Sti_Ozan
14-10-2021, 13:40
İlginç mesela cabrionun arka yayları benim arabaya sığmadı bile nasıl oluyor acaba :)
Yok abi cabrio için söylemedim,ilandaki coilin parça kodu uyuyor. Fotoğrafa göre de arka torsiyon için demek istedim. Cabrio ile ilgili bilgim yok :)
hayırlı olsun hem satışınız hem alışınız.
km si cidden yaşına göre çok uygunmuş.
kazasız belasız kullanın yeni motor ve arabanızı
ahmetakbayir
24-10-2021, 09:34
konunun adı sunroofsuz kupon araçlarım olmalı bence :) Maşallah
wolkanku
25-10-2021, 09:10
burcinkarabacak
01-11-2021, 12:10
Allah gönlüne göre versin üstat
saygılar
wolkanku
03-11-2021, 15:58
Hadi artık a3 satılsın da biz de yeni heyecanlara atılalım :)
A3 satılırsa rotamı TT'den A6 C6 kasa 2.0 tfsi'a çevirdim.
TT 'nin tarzı ve hoşluğu yanında eksileri ;
golf v platformunu kullanması
211 hp yağ yakıp yakmadığı meçhul olan yeni bir maceraya a5'den sonra tekrar atılmak.
ağırlık olmadığı için uzun yol konforu nasıldır fikrim yok.
çerçevesiz cam neticesinde ne yaparsan yap kesemeyeceğn rüzgar ve yol gürültüsü
a6 c6'nın bana göre artıları;
alıştığım D segmentinin uzun dingil mesafesi, buna bağlı olarak konforu , yalıtımı, kapıların çift kat fitille tam kapanıp sessiz bir yolculuk sunması
2.0 tfsi ( quattrosuz ) , tam aradığım yakıt performans dengesi , yağ yakma derdi yok, multitronic vites kombinasyonu sayesinde stronic ( dsg ) patladı mı çatladı mı derdi yok, yağını değiştir devam. ufak gıdıklamalarla rahatlıkla 200 hp , keyifli bir kullanım.
ab.jpg[/IMG]
C7 değil mi resimdeki?
wolkanku
03-11-2021, 17:14
Değil
C6 facelift
FL ile ürün gamına girmiş olan 2 litre 251 hp motor da varmış. Memleketimde varsa ne güzel......
burcinkarabacak
05-11-2021, 08:52
5 serisinden sonra tt kesmezdi bence. umarım istediğin gibi bir araç bulursun üstat. biz de keyifle okuruz konuyu
saygılar
bosporuss06
05-11-2021, 09:09
Hadi artık a3 satılsın da biz de yeni heyecanlara atılalım :)
A3 satılırsa rotamı TT'den A6 C6 kasa 2.0 tfsi'a çevirdim.
TT 'nin tarzı ve hoşluğu yanında eksileri ;
golf v platformunu kullanması
211 hp yağ yakıp yakmadığı meçhul olan yeni bir maceraya a5'den sonra tekrar atılmak.
ağırlık olmadığı için uzun yol konforu nasıldır fikrim yok.
çerçevesiz cam neticesinde ne yaparsan yap kesemeyeceğn rüzgar ve yol gürültüsü
a6 c6'nın bana göre artıları;
alıştığım D segmentinin uzun dingil mesafesi, buna bağlı olarak konforu , yalıtımı, kapıların çift kat fitille tam kapanıp sessiz bir yolculuk sunması
2.0 tfsi ( quattrosuz ) , tam aradığım yakıt performans dengesi , yağ yakma derdi yok, multitronic vites kombinasyonu sayesinde stronic ( dsg ) patladı mı çatladı mı derdi yok, yağını değiştir devam. ufak gıdıklamalarla rahatlıkla 200 hp , keyifli bir kullanım.
20" rs4 jantlarını şimdiden ayırttım arkadaşıma ,geriye a3'ün satılması kaldı :)
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20151018/3eee5a8016813e4ebecf1fffddd139ab.jpg
yağ yakmama olayı kesinmi.?Ben net bilmiyorum sadece meraktan soruyorum.Piyasası uygun olduğu için zamanında bu motordan çok şüphelenmiştim.
Merhaba Volkan,
3 senedir TFSI motorlarla uğraşıyorum. Almadan önce motor soğukken kompresyon testi yaptırmanda fayda var. (Yağ yakımı genelde piston detonasyonundan olur)
Diagnoz cihazı ya da vagcom ile arıza kodlarına bakın genelde yakıt sistemi ve turbo basınç kaçakları olur.
PCV valfini plate ile iptal etmen, Dumpvalve piston tipi son sürüm takman bir de ön benzin pompası içindeki parçayı yenilemen sağlıklı olur.
Hayırlısı olsun :)
wolkanku
05-11-2021, 11:54
antuarri
05-11-2021, 15:08
m5 gitmiş mi ben yeni görüyorum maşallah çok güzel arabaydı :(
wolkanku
06-11-2021, 17:27
rahmitanir
06-11-2021, 17:32
A6 nın tavanında boya olduğundan şüphelenmiştim gözle baktığımda, expertiz neticesinde de doğrulanmış oldu.
Çizikten dolayı kazınıp boyanmış kesinlikle hasar değil dedi exper
Sizce ne yapmalıyım?
A6 yı bu durumdan dolayı ne kadar ucuza kapatabilsem de;
Arabayı yapıp 2 yıl sonra ilana koyduğumda her şey mükemmel , alıcı telefonda aradı konuştuk diyelim, tavanda boya diyince hayırlı satışlar diyip kapatan çok olur gibi geliyor.
Bir onceki arabam fd6 civic'te tavana sineklik dusmustu. Cok kucuk bir gocuk ve cizik olmustu. Ben de boyatmistim, onun disinda sifir kusur.
Satarken, temizligi ve piyasasindan dolayi cok hizli satilmasi gereken araba, yaklasik 40 telefon aranmasi ve 2,5 ay sonra ancak satildi. Ama degerinde satildi.
Telde arayan arabanin bir seyi var mi diye hakli olarak soruyor, ben de sineklik dustugunden tavan boyandi diyordum, aniden telefon kapaniyordu.
Degerinde belki satilir ama muhakkak yavas satilir diye dusunuyorum.
AhmetKadir
06-11-2021, 18:47
Tavansiz bmw satildiktan sonra, bu da satilir nasil olsa :D
Aracin mekanigi icinize sindiyse, fiyati da ayarladiysaniz eger sikinti yok bence
wolkanku
06-11-2021, 21:19
e60 tan sonra çok yavan gelir.Neyse satmayada bahane olur o da iyi :)
tfsi degilmiydi yav tdi nereden cikti :) bari tornistan yapmisken 3.0 tdi olsaydi. Neyse koserenin dedigi gibi e60 dan sonra yavan gelir bencede. Hayirli olsun simdiden bekliiyoruz konuyu
wolkanku
08-11-2021, 07:26
Vatana millete ve tektörkiye hayırlı olsun. Hızlı ticaret a.ş.
wolkanku
08-11-2021, 09:30
burcinkarabacak
08-11-2021, 10:15
hayırlı olsun Volkan hocam az önce Can'la konuşuyorduk naptı diye sorarken aklıma geldi baktım. Vag grubu iyidir parça kodu vs lazım olursa yardımcı olurum
kazasız belasız güzel günlerde kullan
saygılar
hayırlı olsun..bu yeni arabanın konusunu da bekliyoruz :)
Hayırlı olsun.Kazasız belasız kullanın.Konuya yeni soluk getireceğinden hiç şüphem yok:)
Erdem K.
09-11-2021, 08:35
A3'ü de binmeye diye almıştınız, 2 ayda gitti sanki :D
Hayırlı olsun, A6 3.0 tdi olsa ömürlük olurmuş ...
wolkanku
09-11-2021, 08:41
bosporuss06
09-11-2021, 08:48
Hayırlı olsun..
TolgaKaraman
10-11-2021, 13:34
Hayırlı olsun uğurlu olsun. Kazasız belasız kullan inşallah güzel günlerde
Hayırlı Olsun. ilk yapacağınız iş cvt yağını değiştirmek olsun bunlar 60 bın km 'de değişiyor ve pek değişen olmuyor.
Birde el freni motor ciyak ciyak ses yapıyor ben tamir edenini bulamadım.
GökhanÖzkan
12-11-2021, 08:30
çekirdek kola alıp konuya geliyoruz:)
wolkanku
12-11-2021, 15:10
tuner faruk
12-11-2021, 16:31
Hayırlı olsun Volkan bu hali de çok güzelmiş Maşallah :)
AhmetKadir
12-11-2021, 17:17
Hayirli olsun kazasiz belasiz güzel gunlerde kullanin :)
Sunroofsuz kismina vurgu yapmaniza gerek yok artık sanirim :) Sunrooflu alirsaniz sürpriz olur bundan sonra :D