Orijinalini görmek için tıklayınız : Hava Durumu
Sayfa :
1
2
[
3]
4
5
6
7
8
Evrenoz hocanın nefesi çok kuvvetliymiş seller oldu evleri sular bastı.
Ama suçlu yine CEHAPE :D
şöyle bir düğme monte etmek lazım hocaya
https://media.rs-online.com/t_large/F6206024-01.jpg
Day Walker
15-12-2020, 08:49
şöyle bir düğme monte etmek lazım hocaya
https://media.rs-online.com/t_large/F6206024-01.jpg
Sonra su faturalarına üfürük bedeli diye eklerler :D
Daha sonra da üfürükçü temsil ve gider bedeli diye bunların yediğini içtiğini ödetirler bizlere :D
https://i.hizliresim.com/FO8u9C.jpg[/img] (][img)
Allah akpli bu çok net..
Day Walker
15-12-2020, 14:58
Allah akpli bu çok net..
bence AKP liler öyle düşünüyor.
Sonra hooop big bang bi bakmışsın 1400 yıllık koca bi yalan :D
konuya dönelim;
kar ne zaman geliyor? var mı bi update?
mikelazi
15-12-2020, 16:39
kışlıkları takmadık,kar falan yoksa takmayada gerek yok gibi.
Emir merhaba
Balıkesir tarafı ilk kar yağışını ne zaman alır sence.
Uludağ da kayak seviyesinde kar ne zaman olur, şuan kar var ama günlük eriyor
Ay sonuna kadar yağmazsa yazlıklara dönücem o zaman kesin yağar zaten :D
Redfish16V
15-12-2020, 21:59
Mevsim kaymalarının sebebi küresel ısınmamı ?
bir takım döngüyü bozan insaoğlu küresel ısınma/soğuma yı ortaya çıkardı maalesef.Yani kısmen evet diyebiliriz.2025'e kadar soğuk trend devam edecek.Daha sonraki ısınma trendinde daha güçlü soğuk/sıcak ve daha yıkıcı afetler yaşayacağız maaelesef.
Emir merhaba
Balıkesir tarafı ilk kar yağışını ne zaman alır sence.
Uludağ da kayak seviyesinde kar ne zaman olur, şuan kar var ama günlük eriyor
10-12 gün bekleyiniz.
Ay sonuna kadar yağmazsa yazlıklara dönücem o zaman kesin yağar zaten :D
Pusuda bekliyorum.Yılbaşı tahminim tutarsa 3 ay öncesinden tutacak ve rekor kıracağım.Her şey güzel gidiyor.Herkes güzel heyecanla beklesin.Geliyor.İç kesimler 26-27-28 aralık tarihinde mutlaka kar görecek.(ankara dahil).31 aralık sisteminden sonra ard arda sistemler gelecek 2012 gibi.Dediklerimin tek tek gerçekleşeceğini umuyorum.Sağlıcakla kalınız.
Evrenoz popon ne diyor peki :D :D
Evrenoz popon ne diyor peki :D :D
hava tırt, umut yok
bir takım döngüyü bozan insaoğlu küresel ısınma/soğuma yı ortaya çıkardı maalesef.Yani kısmen evet diyebiliriz.2025'e kadar soğuk trend devam edecek.Daha sonraki ısınma trendinde daha güçlü soğuk/sıcak ve daha yıkıcı afetler yaşayacağız maaelesef.
10-12 gün bekleyiniz.
Pusuda bekliyorum.Yılbaşı tahminim tutarsa 3 ay öncesinden tutacak ve rekor kıracağım.Her şey güzel gidiyor.Herkes güzel heyecanla beklesin.Geliyor.İç kesimler 26-27-28 aralık tarihinde mutlaka kar görecek.(ankara dahil).31 aralık sisteminden sonra ard arda sistemler gelecek 2012 gibi.Dediklerimin tek tek gerçekleşeceğini umuyorum.Sağlıcakla kalınız.
Hocam ortalık bi nebze iyi olursa Abant yapmak istiyorum hanımla çocukla, ama kar lazım :) Yılbaşından sonra sağlam kar yağarsa gitmeyi düşünebiliriz...
Yarından itibaren 1 hafta sağanak yağış mode on.. Aralık son hafta yılbaşı tahminimde tutacak şu an her şey süper gidiyor.sibirya yükseği tekrar aktifleşiyor ve retard yesekte bu kışın bizi üzmeyeceğini tekrar tekrar diyebilirim.Belki bazılarınız beni topa tutabilir ama kuraklık olayı şu aralar iki yağış yağmadı diye balonlaştırılıyor.Kışın la nina ile başlayan süreç baharın el ninoya dönünce sağanak yağışlar ortalığı yıkıp , fırtınalar artınca acaba tekrar kuraklık konuşulacak mı ? Her kışın ,her senin kendi bir patterni var.Hiç bir kış birbirnine %100 benzemez.Bi coğrafi konum %100 her sene aynı yağışı alamaz.Bizim ülkemizin alanı büyük olduğundan her konumun her yönden tatmin olması imkansız.Zaten bu yüzden 4 mevsim yaşanıyor.Yani kuraklık demek için bir karadenizde %90'a varan düşüş görmek,istanbulda %90 düşüş görmek vb lazımdır(Totalde,sadece belli dönemde değil.) Ecmwf'den kopyala yapıştır yapıp,teknik anlamda yorum bile yapamayan mgm kuraklık haritası paylaşılıyor herkes auvv kuraklık geldi diyor."Türkiye'nin iklimi" diye aratsanız zaten aynı harita senelerdir netde var.En basiti herkesin çocukken ezberlediği şu cümle ; "İç Anadolu ; Kışları kurak ve soğuk,yazları sıcak" Çünkü bu bizim enlem/boylamımızdan kaynaklı bir durum.Şu ana özel olan bir şey değil.Ben tam aksine kuraklık değil,ciddi bir mevsim kaymasının olduğunu savunuyorum.Geç geleln soğuklar,geç giden soğuklar,güçlenen sıcak ve soğuk ataklar ve artan afetler.Ve halen diyorum kuraklık değil ama mevsim kaymasında 2025'e doğru peak yapacağız.Sadece olayları ve durumları doğru yorumlamak lazım.
hocam bu metinden "küresel ısınma aslında sanıldığı kadar korkunç değil" gibi bir anlam çıkarmamız gerekiyor mu? yoksa sen o noktaya değinmedin de sadece mevsim kaymalarından mı bahsettin?
hocam bu metinden "küresel ısınma aslında sanıldığı kadar korkunç değil" gibi bir anlam çıkarmamız gerekiyor mu? yoksa sen o noktaya değinmedin de sadece mevsim kaymalarından mı bahsettin?
Bence ikincisi gibi... Ha mevsimlerin kayması da doğrudan veya dolaylı olarak küresel ısınma muhabbetine gitmiyor mudur, bence gidiyordur sanki. "Kış gelmemesi / kuraklık" yaşamasak da, mevsimlerin saçmalaması durumu var evet.
Geçenlerde aynı şeyi konuşuyorduk, Kasım-Aralık'ta hala doğru düzgün kış gelmedi, mevsim normalleri üzerinde seyretti, adam gibi yağmur yağmadı.
TV'ler o arada hemen başladı, barajların doluluk oranı bu, İstanbul'un suyu yetecek mi, bilmemne diye tık esaslı haberler paso. Ama millet konuşuyor, hemen başlıyor herkes, aaa bak barajlar boşalmış gördün mü aaaaa falan... Ya arkadaş, eninde sonunda yağacak, GSİ'ın dediği gibi, gerçek bir kuraklık değil. Ki o arada adamlar açıklama yapıyor, "İstanbul'un daha 4 ay yetecek suyu var" diyor. 2 gün sonra yağmur yağmaya başlıyor. Bizde iş güç yavşaklık.
Eleştiri anlamında sormadım bende zaten
Ben küresel ısınmadan korkuyorum ama gsi bu konuya benden daha hakimdir mutlaka
Belki benim korktuğum kadar değildir yani umarım :)
Redfish16V
16-12-2020, 21:18
Elimden geldiğince şeffaf dil dile izah edeyim ;
-Mevsimleri belirleyen aslında çok aşırı fazla faktör vardır.Artic Salınım AO,Nao(north atlantik salınımı),QBQ,PNA,PMI vb.Ama asıl temel taşlar La nina ve El nino üstüne kurulur.
La Nina - Soğuklar güney enlemlere daha çok iner ancak akdeniz'de yağış üretecek alçak basınç kıtlığı yaşanır.Kendi içinde kuvvetli,hafif olmak üzere skalalara ayrılır.Ülkemizde en efsane kışlar hafif la nina'da gerçekleşmiştir.Kuvvetli başlayan la nina aralık sonundan itibaren hafifleyecek ve bize bu yılı güzel kılacaktır.
El Nino - Soğuklar güney enlemlere daha az inerken,genel rüzgarlar la ninanın tersine eser.Akdeniz aktif olduğu için fazla yağış ve ılıman bir mevsim yaşanır.Ülkemizde ki yağış bol olduğunda el nino'nun etkisi belli olmaktadır.
https://i.hizliresim.com/z2k5wZ.jpg (https://hizliresim.com/z2k5wZ)
ikisinin farkı yukarıda gösterilmiştir.
Tabi bu iki temel etkenler harici gulfstream,dünyadaki basınç dizilim şekilleri(Qbq) gibi support indexler bize diğer detayları veriyor.Diyelim Sibirya bölgesi soğuk,balkanlar sıcak olsun.La nina olan bir yılda sibirya soğuğu mantıken guneye daha inmeli demi ? Evet. Ancak her zaman inmesine sebep olmuyor maalesef.Mesela o esnada Türkiye'ye ispanya üstünden yüksek basınç yatıyor ve Türkiye'de de sıcak yaratıyor.Yb olan yere soğuk ab delemediği için sibirya öyle kalıyor ve sistem patlıyor :) Normalde dünyada süreç böyle işliyordu.Yani atmosfer kendini yeniliyordu.Basınç dizilimleri ve diğer indexler kendilerini tamamlar derecesinde devam ediyordu.1980'lerden sonra bu döngü sapmalara uğramaya başladı.Ve çoğu bilimci bir periyot keşfetti.Dünya'nın her 50 yılda bir periyot atladığını ve etkilerinin fazlasıyla arttığını gördü.En son 2007'de sıcak periyot zirve yapmış ve bütün dünya'da sıcaklık peak yapmıştı.Ülkemizde de çok kötü bir mevsim yaşanmıştı.2015-2025 / 2025-2035 olmak üzere periyotlar devam edecek denildi.2012'de bütün dünya -1.2 derece soğuk bir mevsim atlatarak 2015yılı itibariyle soğuk periyodu başlatmış oldu.2025'e kadar soğuklar daha sert olurken , 2025-2035 arasını daha sıcak olacağını dile getirdi bilimciler.Ki bu periyotlar 2000 yılından bu yana korelasyon varmı denilerek check edilerek kanıtlanmıştır.
-Peki bu periyotlar,soğuklar sıcaklar nasıl düzen bozuldu ? Aslında bunun en büyük suçlusu insanoğlu.Binaların her ne kadar sıcağı artırdığı bilimsel olarak kanıtlanmasa da şehirleşmenin,yeşilliğin,hayvan sayısının azalması,denenen kimyasal atmosferi etkileyen durumlar vb hepsi küçük küçük oranlarda etkileyerek birikti ve bu düzeni bozdu.Misal A lokasyonunda ortalam 3 derece sıcaklık 100 yıl boyunca yakalanırken,bölgeye yerleşen insanlar ve yeşilliğin azalması ,nemin azalması vb derken bu derece 50 yıl sonra 2 derece farketti ve ortalama 5 derece sıcaklık oldu.Tabi nasıl arabanın sente ayarı bozulursa bundan dolayı doğanında sentesi bozuldu.Kasım ayında o bölgede kar beklenirken geç geldi ve biriken enerji ve bozulan timingden dolayı saçma sapan biçimde ya çok yağdı ya da hiç yağmadan buz kesti.Yani aslında küresel ısınma değil sorun derken buydu.Bir mevsim kayması ve bir zaman kayması yaşıyor dünya.Dün eski postlarda 26/09/2018'de yazmışım ve çok acı biçimde 2 sene sonra bugünü söylemişim.ki bilim adamları halen diyor ve gerçekleşiyor.
-Peki ne olacak ? Döngüsü bozulan dünyayı tekrar eskiye döngüye döndürmek maalesef uzun zaman alacak.Bugün eski dünyayı sağlamaya çalışsak 100 yıl sonra torunlarımıza vb ancak bir nebze olumlu etkisini göreceğiz.Bu bir vatandaşlık insanlık görevi olduğu için elimizden geleni yapıp emanete hıyanet etmemeye bakacağız.
-Kış 21 aralık itibariyle aktifleşecek.Bu sene aynı 2012 gibi devasal soğuk sibirya var.La nina hafifleyip,akdenizde yağış oluşmaları başladığında o eski günlerdeki gibi kar yağışlarına doyacağız.Birden kimse anlamayacak ne ara soğuduk ne ara yağdı..Ve maalesef baharda daha şiddetli dolular,yağışlar ve artık görülmeyen tsunami vb göreceğiz.2025'e kadar peak yaptıktan sonra sıcak periyot başlayacak ve saçma sapan durumlar devam edecektir.Ancak her şey biizim elimizde , ne kadar önlem alırsak o kadar bişeyleri retard etmiş olacağız.Mesele ısınma değil,kayma.Ve bu ısınmadan daha beter bişey.Gece ile gündüzün kaydığını düşünün..
Smt_Krblt
17-12-2020, 10:16
GSI club emir edirne/keşan için tarih verebiliyomusun ? Seni en çok rahatsız ettiğim tarihlerde yıkama dükkanım vardı, öyle bir kar yağmıştı ki dükkan 1 ay kapalı kalmıştı :) bu sene bahtım nasıl olur merak içindeyim
Redfish16V
19-12-2020, 22:55
GSI club emir edirne/keşan için tarih verebiliyomusun ? Seni en çok rahatsız ettiğim tarihlerde yıkama dükkanım vardı, öyle bir kar yağmıştı ki dükkan 1 ay kapalı kalmıştı :) bu sene bahtım nasıl olur merak içindeyim
21-25 aralık ve 4 ocak - 15 ocak arası gayet kış devam :)
Yılbaşı kar alabilecek miyiz acaba?
Yiğit G.
21-12-2020, 15:08
Yılbaşı kar alabilecek miyiz acaba?
ben hava forum dan takip ediyorum ne yazık ki yakın zamanda kar gözükmüyor çok karamsar oradakiler. Artık ocak şubat beklenecek her halde.
İstanbul yaz lastiği için sınır sıcaklıklarda bir kaç gün. Sonra yine ısınıyor.
ben hava forum dan takip ediyorum ne yazık ki yakın zamanda kar gözükmüyor çok karamsar oradakiler. Artık ocak şubat beklenecek her halde.
Uludağ hala adam akıllı kar almadı. Önceki yıllar bu zamanda deli gibi kar olurdu.
PiscocuK
21-12-2020, 21:47
Aksam kisliklari taktirdim. Gunesli gunler yakindir
Yiğit G.
21-12-2020, 22:46
Aksam kisliklari taktirdim. Gunesli gunler yakindir
cumartesi 20 ye yakın hava :beuj:
PiscocuK
21-12-2020, 23:49
cumartesi 20 ye yakın hava :beuj:
Saka bir yana aylik hava durumuna baktm da hic yagis yok neredeyse. Yazinda bunun sikintisini cekmeyelim yeterince derdimiz var zaten
Shadow_Dancer
22-12-2020, 10:22
Saka bir yana aylik hava durumuna baktm da hic yagis yok neredeyse. Yazinda bunun sikintisini cekmeyelim yeterince derdimiz var zaten
fena çekeceğiz gibi..
imprezaWRC
22-12-2020, 13:16
İstanbul yaz lastiği için sınır sıcaklıklarda bir kaç gün. Sonra yine ısınıyor.
Geçen sene de bu sene de takmadım. Depoda duruyorlar. Virüs moku yüzünden zaten evdeyiz. Zaten geçmiş senelerde de mecbur kalmadıkça karda otomobili çıkarmıyordum. Çünkü asfalta döktükleri zımbırtı yüzünden birde otomobilin altını yıkamakla uğraşmam gerekiyor.
Yılbaşı sistemi rötar yapıcak gibi duruyor emir
Ozgu_Akcan
24-12-2020, 08:17
2021 in sıkıntısıda su olmaz inşallah
Kısa vadede gözüken bişey yok
Asıl sıkıntı kuraklık ve kıtlık su sıkıntısını sadece "evde kullanmak" olarak düşünmeyin toprak mahsullerindeki etkisi yıkıcı olur
Umarız gidişat böyle olmaz 3-5 gün yağan yağmurla yerde 1 cm kar birikmesiyle olacak şeyler değil tüm ülke çapında nehirlerde göllerde barajlarda sular yok oluyor..
Ankaraya kar yağmış, darısı İstanbula inşallah.
Soğuk, ayaz resmen..
ama kar kokusu yok
Yiğit G.
25-12-2020, 03:46
haftasonu hava ısınıyor.. böyle ani ısınma soğumalar sakat değil mi? birde meteroloji istanbula "SARI KOD" vermiş. Fırtına her halde ama dolu olur mu ?
ÖmerF.Bayar
25-12-2020, 12:05
Isınma devam edecekmiş,
Beklenen kar haberi yine gelmedi! Hava sıcaklıkları bugunden itibaren artıyor | Haberler.com Guncel (https://www.haberler.com/meteoroloji-hava-sicakliklari-hissedilir-derecede-13823673-haberi/)
Hava resmen corona gunlerinde bizimle da.ak geiyor. Bahar havası gibi cikip dolasilacak havada eve tikildik kaldik.
Hadi biz idare ediyoruz da cocuk da kafayi yedi.
34btr1907
25-12-2020, 18:06
ocak ilk 2 hafta bısey yok gibi
Yilbasi kar yagmasi gene gume gitti, bu senede kizmet degilmis
Emir bir aydınlat bizi :)
barakuda26
27-12-2020, 12:21
Sapanca'da su çekildikçe çekiliyor. Durum vahim havalar böyle bahar gibi devam ederse.
lodos'un arkası sert poyraz der büyüklerim..
bu kadar lodos sonrası aynı sertlikte poyraz gelirse fena ki ne fena.
Büyükler derken Evren?
Senin hava tespitinde kullandığın uzuvlarını mı kast ediyorsun acaba?
Yiğit G.
27-12-2020, 18:28
2 hafta boyunca 15 derece ortalama.. şubat ayında 15 derece ? Kışın 3 / 1 bitti ve daha kış yok ortada. normal değil.
Büyükler derken Evren?
Senin hava tespitinde kullandığın uzuvlarını mı kast ediyorsun acaba? ����
babalar, dedeler
Geçen sene mi ya da en son kar yağan sene miydi, fotoğraf gösteriyorlar, takvimde aynı gün kar fotoğrafları çekilmiş İstanbul'da, şimdi 15 derece. Kış gelemiyor resmen.
ege ve marmarada sağanak var diyorlar bakalım bakalım
ege ve marmarada sağanak var diyorlar bakalım bakalım
Olsun artık biraz valla ya, kuraklık baş göstermeye mi başladı artık gerçekten can sıkıcı..
Kar beklerken, haftasonu resmen balkon keyfi yaptık. Bu sene de kar göremeyeceğiz anlaşılan.
Ozgu_Akcan
28-12-2020, 17:18
10-12 gün bekleyiniz.
sistem bozul dumu ? gerçi ankaraya geçtiğimiz hafta kar yağdı ama halen herşey güzel olucak diyormusunuz ? =)
Bugün ankara 13 derece idi, tahminler sistemler dualar bu kışı kurtaramayacak bence :)
Suan antalyada şiddetli yagış mevcut,kar icin bu senede ulke olarak umduğumuzu bulamayacak gibiyiz.
Redfish16V
28-12-2020, 23:25
Maalesef,tutsa idi çok sevinecektim ama AO aşırı negatifte kalmayı tercih etti ve sistem avrupanın oldu.SSW beklentisi şu an atmosferi sallıyor.Ocak 7-8 diyenlere aldırış etmeyin.Okkalı bir sistem 15-18 ocak arası gelip felç edecektir.SSW ocak 12-13 gibi gerçekleşecek muhtemelen ve avrupada direnen soğuk bize yönelecektir.Bu sene biraz sancılı başlangıç beklenilen bişeydi.Evet son sistemin kaçması üzücü ama ilerisi için karamsar olmaya gerek yok.2013'ten beri bu başlığa yazıyorum ki çok net halen şunu diyebilirim ; Bu sene kış bittiğinde herkes evet geç ama güzeldi diyecek.En büyük sebebi ; 2012 gibi SİBİRYA YB'si bu sene çok aktif ve Batı Avrupa'nın 2.Yarı sıcak olma tahmini %99.Yani Sibirya ile aramızda Polar atak(koridor) olacak ki Ocak 15 itibariyle hızlı hızlı ataklar göreceğiz.Sağlıcakla.
Ocakta da kar yağmazsa emir bütün forumu uludağa götürücekmiş arkadaşlar. Masraflar da bana ait dedi . Öyle bişey demedim deme sakın . Çünki dedin . :D
Ozgu_Akcan
29-12-2020, 17:32
Ocakta da kar yağmazsa emir bütün forumu uludağa götürücekmiş arkadaşlar. Masraflar da bana ait dedi . Öyle bişey demedim deme sakın . Çünki dedin . :D
bende hatırlıyorum böyle bişi :D
Ben bi h.sonu Abant'a gitsem yeter, Abant Palace lütfen :P :D
imprezaWRC
29-12-2020, 20:59
Ben bi h.sonu Abant'a gitsem yeter, Abant Palace lütfen :P :D
Karda yürüyeyim, sahlep içeyim bana da o yeter :)
Karda yürüyeyim, sahlep içeyim bana da o yeter :)
Buraya yağarsa zaten o ihtiyaç kalmayabilir ya :D Derdim çocuk karda oynasın atlayıp zıplasın :) biz de iki yanlayıp kayalım edelim :D
Bu arada yağmur işi nasıl olacak yav? Sağlam kar olursa sağlam da su olur da, 2-3 gün yetmez sanırım, asıl yağmur da lazım herhalde bu ara...
PiscocuK
29-12-2020, 22:36
Bugun kisa kolluyla dolastim. Kisin ortasinda yaz gunesi. Bakalim nereye varacak bu isin sonu
Maalesef,tutsa idi çok sevinecektim ama AO aşırı negatifte kalmayı tercih etti ve sistem avrupanın oldu.SSW beklentisi şu an atmosferi sallıyor.Ocak 7-8 diyenlere aldırış etmeyin.Okkalı bir sistem 15-18 ocak arası gelip felç edecektir.SSW ocak 12-13 gibi gerçekleşecek muhtemelen ve avrupada direnen soğuk bize yönelecektir.Bu sene biraz sancılı başlangıç beklenilen bişeydi.Evet son sistemin kaçması üzücü ama ilerisi için karamsar olmaya gerek yok.2013'ten beri bu başlığa yazıyorum ki çok net halen şunu diyebilirim ; Bu sene kış bittiğinde herkes evet geç ama güzeldi diyecek.En büyük sebebi ; 2012 gibi SİBİRYA YB'si bu sene çok aktif ve Batı Avrupa'nın 2.Yarı sıcak olma tahmini %99.Yani Sibirya ile aramızda Polar atak(koridor) olacak ki Ocak 15 itibariyle hızlı hızlı ataklar göreceğiz.Sağlıcakla.
Yılbaşında kar ve mont yerine, güneş ve tshirtler çıkacak :)
Tahminleri revize etmen lazım Emir :)
Redfish16V
30-12-2020, 12:22
Yılbaşında kar ve mont yerine, güneş ve tshirtler çıkacak :)
Tahminleri revize etmen lazım Emir :)
abi yazdığımı tekrar okudum ama zaten son revizede yılbaşı "maalesef" demişiz.. "15-18 ocak" demişiz :) Sorun yok devamke.
muratburunce
30-12-2020, 12:23
05-06 ocakta ankarada kar bekliniyor diyor tahminlerde ama bakalım havaya bakılırsa sanki son cemre toprağa düşecek gibi hava var
abi yazdığımı tekrar okudum ama zaten son revizede yılbaşı "maalesef" demişiz.. "15-18 ocak" demişiz :) Sorun yok devamke.
Emir merhaba
Uludağ da kayak için hangi tarihler iyi olur sence
20-21-22 mi
25-26-27 Ocak mı
burak_2885
01-01-2021, 21:57
Emir merhaba
Uludağ da kayak için hangi tarihler iyi olur sence
20-21-22 mi
25-26-27 Ocak mı
Şu süreçte Uludağ’da telesejiyeler falan açık mı? Yani hizmet veriyor mu oralar
Şu süreçte Uludağ’da telesejiyeler falan açık mı? Yani hizmet veriyor mu oralar
Hafta içi çalışıyor hafta sonu kapalı.
Dağa kar düştü ama çok fazla değil.
Redfish16V
02-01-2021, 17:44
Ocak 15 itibariyle ülkede bütün kayak merkezleri aktif olacaktır.ocak 10-15 arası ise kuraklık diyenlere cevaben ciddi yağışlar gelecek.2.part da Ocak 15-Şubat 15 arası bol bol kar yağışları olacak.Son düzlükteyiz,safları sık tutunuz.
Shadow_Dancer
02-01-2021, 17:50
Ocak 15 itibariyle ülkede bütün kayak merkezleri aktif olacaktır.ocak 10-15 arası ise kuraklık diyenlere cevaben ciddi yağışlar gelecek.2.part da Ocak 15-Şubat 15 arası bol bol kar yağışları olacak.Son düzlükteyiz,safları sık tutunuz.
Yuzde kaç ihtimal Emir?
Redfish16V
02-01-2021, 17:53
Yuzde kaç ihtimal Emir?
%99.9 hadi önceki sistemin kaçma ihtimali vardı ama artık bu iş burda biter.
20-22 Ocak gidiyorum Uludağ a senden aldığım bilgiler eşliğinde :)
golgeoyunu03
04-01-2021, 09:40
Öte yandan Türkiye'nin batısı ve Marmara Bölgesi kar yağışına doyacak. Sibirya soğuklarının Ocak ayının 2.yarısında Doğu Avrupa'ya hakim olacağı belirtilirken, 18-22 Ocak tarihleri arasında ülkemizi de etkisi altına alacağı ifade edildi. İstanbul'da senenin ilk karının 18-22 Ocak tarihleri arasında yağacağı tahmin ediliyor.
İstanbul için durum nedir? hayatı felç edecek mi?
KGüneyli
04-01-2021, 21:33
Lan bu dediğin tutsun adamsın Dicem hahah
Gece İzmir-Aydın çevresine yine kısa süreli ama sağlam indirdi.
Sert rüzgar, sağanak, dolu hepsi vardı;hele yıldırımlar-şimşekler hiç durmadı ve pencereye birileri çakar lamba tutuyor gibiydi :)
GSİ CLUB bahsettiğin sistemin trailerı mı bu
Üç aşağı beş yukarı belli olmaya başlıyor gibi forum sitelerinden gördüğüm kadarıyla hemen hemen herkes ocak 15 gibi bekliyorlar kar yağışını . Sen ne düşünüyorsun emir ? GSİ CLUB
Redfish16V
06-01-2021, 21:32
%99.9. Kış başladı,kuraklık yok aksine bol aksiyon,bol kar ve bol 2012 var... :) Detayları ilerleyen günlerde tek tek vereceğim.Ufak sabr,biraz hazırlık iyi gelir :)
%99.9. Kış başladı,kuraklık yok aksine bol aksiyon,bol kar ve bol 2012 var... :) Detayları ilerleyen günlerde tek tek vereceğim.Ufak sabr,biraz hazırlık iyi gelir :)
Gösterip elletmiyorsun :)
Merak uyandırma anlat bence :)
Ben bi çift bot alayım en iyisi :D
Kardeşim, uzun zamandır okuduğum en güzel haber oldu bu :)
İnşallah söylediğin gibi yaşarız tez zamanda
muratburunce
07-01-2021, 11:10
kışlıkları takma vakti geldi o zmn :D
Bi soğuk var inceden ısıran
ama yağmur, kar, çamur havası yok daha. günlük güneşlik
Day Walker
07-01-2021, 13:15
Tekirdağ'da hava miss valla :)
sekizsilindir
07-01-2021, 14:00
Tutmuyor işte zorlamayın ;) ;) yılbaşıda karlı olacaktı..
Nasibimize yine %0,01 düşmez umarım :D
Ömer Musaoğlu
07-01-2021, 21:12
Şubat - Mart ayında bol kar yaşayacaksak kışlıklara geçeceğim :)
imprezaWRC
08-01-2021, 10:02
Sözde bu hafta içi birkaç günü yağışlı göstermişti yağış da olmadı. :(
Sözde bu hafta içi birkaç günü yağışlı göstermişti yağış da olmadı. :(
şimdi de yarından itibaren önümüzdeki tüm hafta yağışlı gösteriyor abi, inşallah doğrudur diyelim artık
imprezaWRC
08-01-2021, 10:33
şimdi de yarından itibaren önümüzdeki tüm hafta yağışlı gösteriyor abi, inşallah doğrudur diyelim artık
Kısmet artık .
Redfish16V
08-01-2021, 12:03
https://i.hizliresim.com/qYrwWA.jpg (https://hizliresim.com/qYrwWA)
modeller gün gün kuraklık vermesinin sebebi AO'yu fazla negatif beklemeleri.Ancak gördüğünüz gibi main çıktılar AO'nun daha nötre yakın olacağını söylüyor.Yani sistem Balkan-Türkiye hattını izleyecek kaçarı yok :) 13-14 Ocak sistemi %90 cepte. 16-18 Ocak içinde AB'yi akdenizde bekliyoruz.Benden 10-15 gün önce cm istemeyin.Ben size ana sistemin geleceği tarihleri aylar öncesindn söylüyorum zaten :) Cm olayı son 6 saatde değişecek bir parametre.Eskisi gibi AB net olaydı sene 2013-4 gibi onuda aylar öncesinden verirdim :) Tablo daha da güzelleşecek. 9-10-12-13 ocakda ciddi sel tehlikesi olacak.bir gecede sıcaklık 10 derece düşecek.İstanbul için şu an gözüken kar tarihi 16 Ocak.1 gün sapma olabilir takipteyiz.Ankara zaten banko.Tarih tekerrür edecek.15 ocak 2012 - 15 ocak 2021.
34btr1907
08-01-2021, 12:58
tv lerde söylenen 13-14 tarih kar yagısı (guney için) olan (bizim buralar zaten o tarihte yıne yaş) dağılıyor gibi yavastan,benım tahmınım bence 15-16-17 de istanbul 5-6 derecelerde olacak
Ozan Özer
08-01-2021, 13:09
Tekirdağ'da hava miss valla :)
kar topluyordur (klasik koca karı yorumu) :)
Day Walker
08-01-2021, 13:38
kar topluyordur (klasik koca karı yorumu) :)
Walla inş. öyledir.
Yarın itibari ile 1 hafta yağmur gözüküyor.
valla yağsın dolu dolu da kuraklık çekmeyelim tek isteğim o.
bu kadar sıcak havanın arkası hayra alamet değil
yıkılırsa ortalık şaşırmam
Yarın %100 yağış diyo telefonda. Yarın baya yağmazsa sezon ümidini kesicem :D
Güzel yağış olucak eyvallah da doğanın kar örtüsüne ihtiyacı var.
Umarım kar tahminleri yanılmaz.
KGüneyli
09-01-2021, 15:28
Güzel yağış olucak eyvallah da doğanın kar örtüsüne ihtiyacı var.
Umarım kar tahminleri yanılmaz.
Ben yine yağmaz diyorum.
Yağmur yagarda kar bilemedim. O yağmaz.
Emir selam
15 inden sonraki senaryo ya güvenerek 19-20-21 Ocak Uludağ rezervasyonu yaptım.
Değişiklik var mı senaryo da ?
Redfish16V
09-01-2021, 21:07
Emir selam
15 inden sonraki senaryo ya güvenerek 19-20-21 Ocak Uludağ rezervasyonu yaptım.
Değişiklik var mı senaryo da ?
devam o iş çoktan okey zaten
Yağmur yagarda kar bilemedim. O yağmaz.
İnşallah yağar abi Allah kuraklık yaşatmasın mahvoluruz gerçekten,susuzluk kötü.Şimdi korona var susuzluk başlarsa daha ne hastalıklar çıkar kim bilir.
devam o iş çoktan okey zaten
Süper
Doya doya kar Yaşar mıyız yolda da kar görürmüyüz sence yoksa zirveler olması gerektiği gibi mi olur
Önümüzdeki hafta dolu yağışı olabilir mi Istanbul içinde?
Önümüzdeki hafta dolu yağışı olabilir mi Istanbul içinde?
Dolu sezonu gecti diye biliyorum,sorun olacagini sanmam
Black_Eagle
10-01-2021, 11:21
Forumlarda yüzde 99 diyor kar yağışına. İstanbul için en az 20 cm örtü bekleniyor falan yazmışlar. Yarın herhalde bir güncelleme daha var oda desteklerse yağmama ihtimali yok diyorlar hadi inşallah diyelim.
Ozan Özer
10-01-2021, 11:54
Kemal sunal'ın filmi gibi olacağız ayın 15i civarı desenize..HErkesin gözü havada olacak.
Redfish16V
10-01-2021, 12:38
Bu senenin pert olacağını,kuralık olacağını,yağmayacağını düşünenler vb pusuda bekleyin , günlüğünüze yazacağınız günler yakın :) Yavaştan konum bilgileri alabilir cm olaylarına girebiliriz.Ab alanı netleşmeye başlayacak.İstanbul için tam godzilla 24 ocak - 5 şubat arası olabilir.O da netleşecek.en başından dediğim bu sene kimse pişman olmayacak mottosu halen geçerlidir.Devam.
Yarın istanbul 18 diyor lodos mu var acaba
inan_hndn
10-01-2021, 16:24
Bu senenin pert olacağını,kuralık olacağını,yağmayacağını düşünenler vb pusuda bekleyin , günlüğünüze yazacağınız günler yakın :) Yavaştan konum bilgileri alabilir cm olaylarına girebiliriz.Ab alanı netleşmeye başlayacak.İstanbul için tam godzilla 24 ocak - 5 şubat arası olabilir.O da netleşecek.en başından dediğim bu sene kimse pişman olmayacak mottosu halen geçerlidir.Devam.
Emir Giresun ve Ordu için ne zaman kar görürüz. Ve ortalama kaç cm görünür ? :)
Tekirdağ malkara için bi tahmin alabilir miyim önümüzdeki sistemler için emir :)
Valla Balıkesir için alabilirim . :)
Toprak sıcak
Bu sistem ne kadar kar örtüsü bırakır Emir?
Redfish16V
10-01-2021, 21:40
İstanbul için kar başlangıç : 15 ocak 2021 saat: 04:00.15 ocak öğlene kadar hafif devam edecek. 16-17 ocakta dek yağışları olacak ve sistem sonunda ortalama 10-15 cm birikim olabilir.Cm olayını lütfen son 6 saate kadar bekleyiniz,değişime açık !
Ankara için kar başlangıç : 15 ocak 2021 saat : 06:00. 15 ocak akşam 18:00'a kadar yoğun yağacak.Öğlen peak yapar.rakımlara göre ortalama 15-25 cm arası birikim olacaktır.
Bursa için kar başlangıç : 14 ocak 2021 saat : 09:00'da hafif başlayacak 1-2 saat araç üstü birikir.Asıl bomba yağış 15 ocak saat:02:45'te .15 ocak full kar diyebiliriz.ortalama 20-30 cm arası birikim olacaktır.
Balıkesir 15 ocak 2021 saat : 02:00 gibi kar yağışını yakalar.15 ocak gün geneli hafif karlı.5-10 cm arası birikir.
CM'ler son güncel tabloya göre verilmiştir.Son 6 saate kadar değişkenlik gösterecektir. #2012Return
Emir kastamonu Merkez icin tahmini ogrenebilirmiyim ?
yarın akşam 18-20 arası fırtına felan dıyor bazı yerlerde dolu yapmaz herhalde :)
Uzun zamandır adam gibi kar yağmadığı için hevesle bekliyorum.
emir selam burdur/bucak için tahminin var mı kar görür müyüz bu sene hasret kaldık vallahi
Redfish16V
10-01-2021, 22:08
Emir kastamonu Merkez icin tahmini ogrenebilirmiyim ?
çok kar var ,sen önlemleri al :D 15-16 ocak dikkat :)
yarın akşam 18-20 arası fırtına felan dıyor bazı yerlerde dolu yapmaz herhalde :)
lodos ve sağanak 12-13 ocakta sert vuracak.ama dolu yok.
Uzun zamandır adam gibi kar yağmadığı için hevesle bekliyorum.
sabr,bu sene herkes nasibini alacak.2012 ile benzer diyebiliriz.
Redfish16V
10-01-2021, 22:09
emir selam burdur/bucak için tahminin var mı kar görür müyüz bu sene hasret kaldık vallahi
15 ocağı bekleyin :)
Emir selam, Kocaeli/Izmit ne durumda?
tlgylmz106
11-01-2021, 11:07
Emir merhaba, Ordu-Giresun sahil kesimi ya da yakın yüksekler için var mı kar yağışı :)
bi yağsın bakalım haftaya bakarız duruma göre kışlıklara :D halen taktırmamakta ısrarcıyım
(beklentiyi düşür ki mutlu olasın spec)
Bi kaç gün sonra tam kış moduna geçicez bu süre içerisinde kışlık lastikleri takın bence
Kar bi yana zaten kış lastiği havaları olacak uzun süre.
eğer emirin dediği gibi dek yağışları gelirse şenlik olur :)
edemirbas
11-01-2021, 17:45
İzmiti ben de merak ediyorum, şehir merkezi tam deniz kenarında ve düzlükte kaldığı için biz kışın sadece soğuğunu alıyoruz çoğunlukla, tutarsa das 1 hafta durmaz yerlerde. Ümitlenelim mi abi bu sene :D
İnşallah yanilirim ama Perşembe günü İstanbul un bir çok semti kar sınırında kalıcak gibi görüyorum, inşallah yine aynısı olmaz.
Redfish16V
11-01-2021, 22:37
Emir selam, Kocaeli/Izmit ne durumda?
14 ocak saat 15:00-16:00 arası.
Emir merhaba, Ordu-Giresun sahil kesimi ya da yakın yüksekler için var mı kar yağışı :)
14 ocak öğle sonra ihtimal fazla ama iyi kar için 16sını bekle derim.
Bi kaç gün sonra tam kış moduna geçicez bu süre içerisinde kışlık lastikleri takın bence
Kar bi yana zaten kış lastiği havaları olacak uzun süre.
eskilerden seni görmek güzel abi :) bu sene çok eğleneceğiz :)
İnşallah yanilirim ama Perşembe günü İstanbul un bir çok semti kar sınırında kalıcak gibi görüyorum, inşallah yine aynısı olmaz.
:D abi sen yanılsan ne yanılmasan ne :D Bekle,rahat ol :) mevzu perşemde değil ayrıca ,herkes yanlış güne adapte oluyor :)
Selam Emir, Ay sonu büyük potansiyelli sistemin yabancılar dahil herkes avrupaya gitmesini ön görüyor. 2018 gibi hayal kırıklığı yaşar mıyız?
Bu arada ben de kışlıklara geçtim ne kadar haftasonu araç kullanmasakta pazartesi sabah sorun yaratabilir.
Ozan Özer
12-01-2021, 07:42
Bizim ufaklık için kar'ı gözler oldum resmen..Umarım 15'i itibariyle oynayacak kadar kar buluruz Emir :) bilgiler için teşekkürler.
Ahmetfikri
12-01-2021, 23:29
Manisa izmir komple fırtınalı sağanak 4 saattir cumaya kadar devam sonra kar görünüyor tutarmı acaba
Yanılsam kar var,yanilmazsam kar yok.
Bu kadar önemli kardesim.
Benim hissettiğim hava ve yer yüzü fazla sıÇak.
Buyuzden hava sıcaklığı kar sınırında kalıcak.
Birde klasik havanın ana kütlesi hep kayıyor....
Black_Eagle
13-01-2021, 07:31
Sistem geldiği zaman zaten o sıcaklığı götürüyor. Bir anda 10-15 derece soğutuyor.
Sistem geldiği zaman zaten o sıcaklığı götürüyor. Bir anda 10-15 derece soğutuyor.
Aynen boost geldiği zaman rampa felan tanımaz gibi düşün :)
muratburunce
13-01-2021, 10:27
ankaraya kar yağmaya başladı şuan itibariyle ama yağmurla karışık yağıyor
Jön Türk
13-01-2021, 10:36
Afyon İstanbul yolu kapandı diye görsel vardı
ali_utku
13-01-2021, 11:08
O güzergahta şantiyem var.Yağmur ve ciddi rüzgar var
Redfish16V
13-01-2021, 11:15
abi her şey senin yanılmana bağlı değil.hissetmek felan ,lodos yiyen millet evet yeryüzü sıcak bla bla diyor :D lodos arkası kimse -10 derece olacağına inanmıyor ama ? sene 2021 ,2013'ten beri yazıyorum buraya.Her lodos arkası sağlam sistem gelmiştir bu net.Kütle kaymaz,ab oynar o da yağış bandını belirler.14 ocak 2021 saat : 02:45 istanbul beklesin.Bilim var,teknik var,tecrübe var, var oğlu var :) Alın launcha bekleyin :)
abi her şey senin yanılmana bağlı değil.hissetmek felan ,lodos yiyen millet evet yeryüzü sıcak bla bla diyor :D lodos arkası kimse -10 derece olacağına inanmıyor ama ? sene 2021 ,2013'ten beri yazıyorum buraya.Her lodos arkası sağlam sistem gelmiştir bu net.Kütle kaymaz,ab oynar o da yağış bandını belirler.14 ocak 2021 saat : 02:45 istanbul beklesin.Bilim var,teknik var,tecrübe var, var oğlu var :) Alın launcha bekleyin :)
14 ocak mı 15 ocak mı ? 14’ü bu gece oluyo kar gösteren yer görmedim daha süprizli mi :D
Redfish16V
13-01-2021, 13:47
14 ocak mı 15 ocak mı ? 14’ü bu gece oluyo kar gösteren yer görmedim daha süprizli mi :D
pardon evet 15 ocak olacak.
Cuma yağış konusu zayıf ama pazar etkili olur diyorlar İstanbul için?
Sen şu karı yağdırdı,ben 5500 devirde,ayağım hem frende hem gazda bekliyorum kardeşim.
Sen cuma sabaha karşı olay patlar diyorsun, değil mi?
Tabi ama 3 senedir lodos ardı gelen hava sıcaklığı hep 3-4 derecede kaldı..
MertSerhanÖ.
14-01-2021, 13:18
Az önce istanbul şişli bölgesinde yağan şey neydi?:)
Şu an Kartal'da belli belirsiz kar başladı
Yenibosnada kar kokusu var. Görüntü yok. Bekliyoruz sabırla. :)
sabah kar kokusu vardı resmen İstanbul'da
muratburunce
14-01-2021, 15:27
ankara ters köşe yaptı bugün kar gösteriyordu şuan hava güneşli
Bugun gectı ama Emirin yazdıgı bu gece guzel kar yagacak.
Insallah bızı mutlu edecek bır yagıs oluır.
Aydos beyazladı hemen,Pazar efsaneye doğru gidiyor yalnız .İnş değişmez.
34btr1907
14-01-2021, 18:53
Bugun gectı ama Emirin yazdıgı bu gece guzel kar yagacak.
Insallah bızı mutlu edecek bır yagıs oluır.
yılbası kar bekledık olmadı,9-10-12-13 ocakda sel bekledik oda olmadı,bu gece beklıyoruz ,ama benım görüşüm ayın 8 inde dedıgım gıbı 15-16-17 de istanbul 5 derecelerde olacak,gündüz 10 dereceydi bugun
Umarım bu geceden itibaren haftasonu güzel kar yağar.
Umarım bu geceden itibaren haftasonu güzel kar yağar.
Emir Balıkesir gece 03.00 görüyorum kar yağışını.
Sürekliliği nasıl olacak sence?
Redfish16V
14-01-2021, 20:57
yılbası kar bekledık olmadı,9-10-12-13 ocakda sel bekledik oda olmadı,bu gece beklıyoruz ,ama benım görüşüm ayın 8 inde dedıgım gıbı 15-16-17 de istanbul 5 derecelerde olacak,gündüz 10 dereceydi bugun
sizin konumda var bir sıkıntı o zaman.istanbul izmir ortalamayı yakayacak biçimde sağanak kaldı,resmi loglarda mevcut.yılbaşı harici her şey beklenildiği gibi gidiyor.Hep birlikte göreceğiz :)
Son revizyona geçelim ;
-bu gece istanbulda başlayan hafif yağış gece 02:00 gibi kara dönecek.yağış sabah 6-7 dolayında avrupada finish yapıp,anadoluda etkili olacak.
-Bu gece bursaya ulaşan kar çok güzel yağacak ve sabaha doğru eskişehir,ankara,ısparta,burdur,sakarya,bolu çoğu iç kesim kara gömülecek.Bursa bu sistemin kralı olacaktır.
-istanbulda ve bursada yağış sabah 10 gibi biterken,ankara ve iç kesimlerde öğlen 12-1 gibi bitecektir.
-16 ocak öğlen vakti bursa'da tekrar yoğun kar başlayacaktır.İstanbul o ara yine hafif yağmur alacaktır.
-16 ocak akşamına kadar bursada yoğunlaşan kar,istanbulda kara dönecek ve birden peak yapacaktır.Bu başlayan kar istanbul ve bursada ,batı karadenizde 18 ocak akşam 4-5'e kadar devam edecektir.
-16 ocak akşamı trakya'da kar geçişleri olacaktır.İstanbul şanslı olduğundan maalesef eski potansiyelini kaybeden trakya bu sistemin yıkık bölgesi olacaktır.
istanbul'da 2 etaplı sistem olacak bahsettiğim gibi.15-16 etabında anadolu yakası şanslı,kıyılar riskli.17-18 ocak ise tüm istanbul kar alacak ve kıyılarda kar görecek.cm olayı son 6 saatde belli olacak.Üzmeyecek ve çoşmayacakta.Zaten asıl sistemler yolda,ilk başlangıç için elle tutulur kar olacak.
Ankara'da 17-18inde yağışlar biraz sıkıntıya girdi maalesef.düzelme ihtimali var bekleyeceğiz.Yarın sabah ise güzel 10-15 cm birikim olacaktır.
Kayseri sivas vb saymıyorum bile 15-17-18 ocakta ciddi kar alacaklar.
19 ocak itibariyle ülke geneli ufak mola verip ocak sonu tekrar aktif olacağız.Kalan bölgeleri merak eden arkadaşlar sorularınızı iletebilirsiniz.2021 kışı her şeyiyle mükemmel başladı ve gidiyor.Daha da güzel olacak.6 şubat ve ana bomba sistemi olarak 17-18 şubat sistemleri olacak,takipteyiz.Aynı 2012 gibi haftada bir sistem alacağız,özlediğimiz günlere merhaba diyin :)
burak_2885
14-01-2021, 22:13
Emir merhaba. Mesajlarında 2012 kışı diyorsun ama durum bakınca 1-2 gün yağış alıp gidecek diyoruz :) Nasıl olacak bu 2012 kışı ? İlerleyen dönemlerde mi? 2012 de yanlış hatırlamıyorsam 2 hafta tatil olmuştu okuduğum üniversite :)
Redfish16V
14-01-2021, 22:45
kışlıkları takalım mı _
kesinlikle.
Emir merhaba. Mesajlarında 2012 kışı diyorsun ama durum bakınca 1-2 gün yağış alıp gidecek diyoruz :) Nasıl olacak bu 2012 kışı ? İlerleyen dönemlerde mi? 2012 de yanlış hatırlamıyorsam 2 hafta tatil olmuştu okuduğum üniversite :)
sistemlerin karakterleri 2012.sadece dediğim gibi mevsimsel kaymadan her şey 1 hafta retardlı geliyor.mesela 15 ocak 2012 efsane idi,ondan bi hafta öncesinde 6 ocak 2012de yağmur ile test etmişti.şimdi ise 15-16 ocak test olacak ve devamında güçlenerek sık sık sistemler gelecek.2012 ile aynı ayarda yüksek sibirya basıncı var ve koridor açık.Yani henüz yeni başladık ve geç bitecek bir kışa merhaba diyin.Küresel ısınma yok,mevsimsel kayma var derken bunu kastediyordum :)
Kar yagısını bilmem ama bu sistemde soguk fena vurucak bursayı. salı gecesine -14 diyor meteoroloji. Allah dısarda kalanlara yardım etsin.
Redfish16V
15-01-2021, 01:09
şu da ekte kalsın,29/12/2020 tarihli #551 nolu post.
sekizsilindir
15-01-2021, 02:09
Saat 03:00 gelmedi, bekliyoruz
gece vardiyasındayım yeni havalimanında saat 03:30 hafif yağmur var kara dair hiç birşey yok
MertSerhanÖ.
15-01-2021, 02:43
Bu saate kadar bekledim.Yüze çat çat vuran çirkin yağmurdan başka hiçbişi yok.Benim nöbet biter,selametle:)
Aynı şekilde Balıkesir e de düşmedi Merkez e
Çamlıca camii civarı suluda olsa yerlerde birikmişti. sancaktepe rings in arka sokaklarda yerde tutmuş ama çok sulu sekilde.kartopu yapınca fena sıkılaşıyor :)
Ozan Özer
15-01-2021, 07:36
Acıbadem'de yağmur var..Umarım dediğin gibi pazar-pazartesi kar görürüz buralarda da..
sabah evden cikarken buyukcekmecede bizim sokak bembeyazdi, arabaya binebilmek icin fircayla kazimak zorunda kaldim :D
şile tarafları beyazlamış diyorlar
Kartal Soğanlık'ta 08.00'den beri yağıyor (belki öncesi de vardır, ben o saatte uyandım :D )
Arabaların üstü çok az tutmuştu, çatılar da yavaş yavaş tutmaya çalışıyor.
Bakırköy de tırt. Esenler'de araçların üstünde hafif beyazlık var ancak yollar tertemiz.
Pazar ve Pazartesi günleri için de benim beklentim epey düşük, en azından Avrupa yakası sahil kesimi için.
2017'ye razıyım ama sanmıyorum. Üst üste dördüncü kış hayal kırıklığı.
Sabah 7 Güngörende tatlı tatlı yağıyordu. Yenibosna'ya gelene kadar arabaların üzerinde kar gördükçe sevindim 8 sonrası bitik. Tabi bin çeşit kaza ve trafik getirmiş bize yanında. Dikkatli olalım. Akşam karla karışık sokağa çıkma yasaklı trafik görünüyor.
Acıbadem boş ama çamlıca camii etrafı hafif beyaz gibi gözüküyor bakınca o kadar. Gözler pazar gününde
MertSerhanÖ.
15-01-2021, 09:44
Gop an itibariyle güneşli hahahhs
Cekmeköy Sultanbeyli Beykoz yüksekleri 10 cm civarı var aynı şekilde Sarıyer civarı da öyleymiş. Ön camdan sabah baya kar temizledim
::ZaFeR::
15-01-2021, 09:55
Adapazarı şu an kar yağmaya başladı.Hafiften çatılar beyazlamaya başladı.
mayoları çıkarın, havuzlar yakın
güneş açtı burada
Keşke yanısaydım arkadsş....
Atasehır-kadokoy-kozyatagı hıc bır sey yok.
Sadece yukarlara yagdı.
Ama cmtesı ogleden sonra kı yenı sıstem kar topu yaptırır ınsallh.
ventusky'ye göre Pazar 11'de kar var Maltepe için acuweather'a göre Pazar günü güneş var :D
Hondafatih
15-01-2021, 13:13
bu gece beklenen kar yağışı c.tesi akşamına kaymış gibi
Hondafatih
15-01-2021, 13:18
düzce ve civarı yaklaşık 30 35 cm istanbulda pazar ve p.tesi 5 cmden (avrupa yakası için) anadolu yakası için biraz daha miktarlar yükselebilir, gibi görünüyor.
Bursa/Nilüfer ; güneş açtı , kardan eser yok.
Bursa/Nilüfer ; güneş açtı , kardan eser yok.
2 adım yukarı cık 20 cm kar var :)
Birkan61
15-01-2021, 21:10
Bahçelievlerde hiç birşey görmedim sabah
Sabah Dilovasına gittim yeni otobandan, bi ara güzel kar yağdı. Tesisler ve etrafı iyi kar almış. Sanırım görüp görebileceğimin en iyisi buydu bu sene :D
Yiğit G.
15-01-2021, 21:34
yine son anda yön değiştirmiş sistem, ben böyle talihin taaaaa... şöyle sağlam kar göremeyecekmiyiz biz :(
_driver_
15-01-2021, 21:41
Pazartesi sabah Ankara’ya ordan da İstanbul’a yolculuğum var araçla sıkıntı yaşar mıyım araçta kış lastiği mevcut
Redfish16V
15-01-2021, 22:37
sizin konumda var bir sıkıntı o zaman.istanbul izmir ortalamayı yakayacak biçimde sağanak kaldı,resmi loglarda mevcut.yılbaşı harici her şey beklenildiği gibi gidiyor.Hep birlikte göreceğiz :)
Son revizyona geçelim ;
-bu gece istanbulda başlayan hafif yağış gece 02:00 gibi kara dönecek.yağış sabah 6-7 dolayında avrupada finish yapıp,anadoluda etkili olacak.
-Bu gece bursaya ulaşan kar çok güzel yağacak ve sabaha doğru eskişehir,ankara,ısparta,burdur,sakarya,bolu çoğu iç kesim kara gömülecek.Bursa bu sistemin kralı olacaktır.
-istanbulda ve bursada yağış sabah 10 gibi biterken,ankara ve iç kesimlerde öğlen 12-1 gibi bitecektir.
-16 ocak öğlen vakti bursa'da tekrar yoğun kar başlayacaktır.İstanbul o ara yine hafif yağmur alacaktır.
-16 ocak akşamına kadar bursada yoğunlaşan kar,istanbulda kara dönecek ve birden peak yapacaktır.Bu başlayan kar istanbul ve bursada ,batı karadenizde 18 ocak akşam 4-5'e kadar devam edecektir.
-16 ocak akşamı trakya'da kar geçişleri olacaktır.İstanbul şanslı olduğundan maalesef eski potansiyelini kaybeden trakya bu sistemin yıkık bölgesi olacaktır.
istanbul'da 2 etaplı sistem olacak bahsettiğim gibi.15-16 etabında anadolu yakası şanslı,kıyılar riskli.17-18 ocak ise tüm istanbul kar alacak ve kıyılarda kar görecek.cm olayı son 6 saatde belli olacak.Üzmeyecek ve çoşmayacakta.Zaten asıl sistemler yolda,ilk başlangıç için elle tutulur kar olacak.
Ankara'da 17-18inde yağışlar biraz sıkıntıya girdi maalesef.düzelme ihtimali var bekleyeceğiz.Yarın sabah ise güzel 10-15 cm birikim olacaktır.
Kayseri sivas vb saymıyorum bile 15-17-18 ocakta ciddi kar alacaklar.
19 ocak itibariyle ülke geneli ufak mola verip ocak sonu tekrar aktif olacağız.Kalan bölgeleri merak eden arkadaşlar sorularınızı iletebilirsiniz.2021 kışı her şeyiyle mükemmel başladı ve gidiyor.Daha da güzel olacak.6 şubat ve ana bomba sistemi olarak 17-18 şubat sistemleri olacak,takipteyiz.Aynı 2012 gibi haftada bir sistem alacağız,özlediğimiz günlere merhaba diyin :)
dediklerim geçerlidir.Her şey beklenildiği gibi hareket ediyor.Kimler yanılacak göreceğiz :) İstanbul'da akşam 4 e kadar hafif yağmur olacak.4 gibi birden kara dönecek.6'da peak yapacak.17 ocak öğlene kadar sürmesi mümkün.anadolu yakası daha çok birikim yapacaktır.Saygılar.
Dediğin gibi yoğun bir kar yağışı geliyor Ama tabi yön değiştirme işini falan bilmem.
Ben 19 unda Uludağ a gittiğimde doygun bir kar olsun da :)
https://i.ibb.co/S5wnttF/Ads-z.png (https://ibb.co/DzfC990)
Birkan61
15-01-2021, 23:28
Bugünden bir kaç resim paylaşayım
https://i.hizliresim.com/K4k5Rw.jpg
https://i.hizliresim.com/eRl1sF.jpg
https://i.hizliresim.com/HeNAyv.jpg
dediklerim geçerlidir.Her şey beklenildiği gibi hareket ediyor.Kimler yanılacak göreceğiz :) İstanbul'da akşam 4 e kadar hafif yağmur olacak.4 gibi birden kara dönecek.6'da peak yapacak.17 ocak öğlene kadar sürmesi mümkün.anadolu yakası daha çok birikim yapacaktır.Saygılar.
Kronometre açtım bekliyorum,
ama havaya bakıyorum günlük güneşllik
Redfish16V
16-01-2021, 12:18
sistem saati güncellemesi : 18:00 UTC yani ortlaam saat 21:00 diyebiliriz.15:00-18:00 arası hafif yağmur devamı show.Uyarılarda tamam.Her şey bu akşam gerçekleşecek.Bu gecede ankara kar yağacak batı ve kuzey kesimleri şanslı.Bursa da saat 15:00 itibariyle kara kavuşacak yine peak yapacak.
Yağmaz, yağsada tutmaz.
sabah bi kedilere bakiim diye indim elim yüzüm buz kesti hava aşırı soğuk komşu :D arabaya baktım 2 derece gösteriyor şuan bi yağsa tutar gibi heryer kupkuru
akşam yağacak, hadi belki yarın da yağar ama ya sonra?
pazartesi hava açıyor ve ısınıyor gibi
KGüneyli
16-01-2021, 14:18
Ben umudu kestim:) İstanbula yine kol saati.
Başakşehir maçını seyrediyorum. Yerler kar kapladı, hakem topu falan değiştirdi.
Bakalım Anadolu yakasına gelecek mi......
YunuscanVg
16-01-2021, 15:39
Sarıyerde güzel yağmaya başladı çatılar beyazladı böyle giderse birazdan yerlerde tutmaya başlar
Bursa baya yogun yagıyor :)
Balıkesir baya iyi yağış alıyor şuan
Login • Instagram (https://www.instagram.com/p/CKG6kDThK5zyvDF7h3PQ_cTOB2Ezeo_OK0U53Y0/?igshid=1xajyzns8inui)
beylikdüzünde yoğun yağıyor. arabaların üstleri hafiften beyazlamaya başladı
İstanbul maltepede hiç birşey yok
Yine gözümüz yükseklerde...
Peki abi birdahaki kar ne zaman?
Birkan61
16-01-2021, 16:05
İstanbul / Halkalı yağmaya başladı. Yüksek kesimindeyim şuan avrupa konutları tarafı
Az önce bahçelievlerdeydim yağmur bile yoktu :D
Kağıthane-Çağlayan sulu kar vıcık vıcık yağıyor..
sabah bi kedilere bakiim diye indim elim yüzüm buz kesti hava aşırı soğuk komşu :D arabaya baktım 2 derece gösteriyor şuan bi yağsa tutar gibi heryer kupkuru
evet ya, bende markete falan çıktımda buz gibiydi. yağsada bizim buranın kar alacağını pek düşünmüyorum ama umarım yağarda parkta iki kar topu oynarım :D :D
https://i.ibb.co/JypXNjk/A0-ECFA1-B-C494-474-A-8-FCF-F1323-FF81591.png (https://ibb.co/MG1qbkN)
https://i.ibb.co/f0qtyqS/746-D0-DAA-D6-FF-44-D1-A344-852-CF6736803.png (https://ibb.co/Sv50M5x)
https://i.ibb.co/dfSFntB/F3-FF0595-9594-4-EEA-AD93-91-D6-D676-B9-C6.png (https://ibb.co/HK06mC7)
https://i.ibb.co/3ycLcPy/88-A749-BA-4-F34-4-D6-A-915-D-CAEC92-A89001.jpg (https://ibb.co/Y7hqhV7)
https://i.ibb.co/1dwFnCF/603-FE08-F-0-ACE-4680-A654-50-A042726-F54.jpg (https://ibb.co/pR9YPHY)
PiscocuK
16-01-2021, 16:22
Tuzlada simdi yagmur ciselemeye basladi
evet ya, bende markete falan çıktımda buz gibiydi. yağsada bizim buranın kar alacağını pek düşünmüyorum ama umarım yağarda parkta iki kar topu oynarım :D :D
gündüz butun gün uyudum birazdan yine uyucam sabaha kadar nöbetteyim :D
individual
16-01-2021, 16:25
avcılarda yağıyor.araçların üstü tuttu ama yollarda kaldırımlarda birşey yok şuan için.
Siklon batılamaya devam ediyor güzel yağışlar almaya devam üsküdar çok güzel yağıyor
erturul çiçek
16-01-2021, 18:01
İzmit'te 1 saat oldu yağmaya başladı tutacak gibi duruyor devaam :D
Maltepe e5 tarafında başladı ama yerler hep ıslak.
Sultanbeyli cekmekoy bolgesi yogun karli.Durmaksizin yagiyor
çok mu bişey istedik be şöyle 20 30 cm kar olsa yeterdi :D
çok mu bişey istedik be şöyle 20 30 cm kar olsa yeterdi :D
İnşAllah,Allah'tan ümit kesilmez
barakuda26
16-01-2021, 19:49
Sakarya güzel yağıyor 1 saatten fazladır
cuma gunu vakıtsızlıkten kıslıkları takmadım. bugun kar atıstırınca yolda kalırım dıye 8 gıbı atasehır temden gectım. ana yollar ıyı. ara yollarda ufak tefek kaymalar var ama genel anlamda yazlık lastık arkadan itişle gidiliyor. 1 saat daha yagarsa ama kışlık şart olacak.
cuma gunu vakıtsızlıkten kıslıkları takmadım. bugun kar atıstırınca yolda kalırım dıye 8 gıbı atasehır temden gectım. ana yollar ıyı. ara yollarda ufak tefek kaymalar var ama genel anlamda yazlık lastık arkadan itişle gidiliyor. 1 saat daha yagarsa ama kışlık şart olacak.
Ağzından bal damlıyor abi
yusufcan_k
16-01-2021, 20:22
borsayı tutturan ama hava durumunda patlayanlara selam olsun :D GSİ CLUB affetmedi :D
İnşAllah,Allah'tan ümit kesilmez
yağmur yağıyor burda yine hevesimiz kursağımızda kaldı garibanın yüzü gülür mü hımmına :D
yağmur yağıyor burda yine hevesimiz kursağımızda kaldı garibanın yüzü gülür mü hımmına :D
https://www.youtube.com/watch?v=vgAc6vL0WqQ
https://www.youtube.com/watch?v=vgAc6vL0WqQ
kar yağıcaktı inicektim migros sandalyemi atıp müslüm açıp içicektim vardı bi hayalimiz olmadı :D şarkıyı dinlyince evde başladım
https://www.youtube.com/watch?v=CZjdL6bC3wg
Işıkları sönük şehrin
Her yer zindan, kapkaranlık
Bir kor gibi bedenimde
Gezer durur bu yalnızlık, gel
Çıkıp da gel sürpriz yap
Yüreğime ışık yak
Acımasız, kör bir bıçak
Çekilmiyor bu yalnızlık, gel
Küçükyalı'ya beddua ettiler herhalde.
Ekmek yok mu başımızda kıralım.
2 saat önce hafif bir yağdı, arabalarda ince örtü oldu o kadar.
şimdi kuru soğuk
Redfish16V
16-01-2021, 21:07
26-30 ocak arası çerez soğuk ve yağışlar olacak.
5-9 şubat sistemi tatminkar kar ve soğuklar tüm türkiye için.
12-21 şubat felç sistemi istanbul dahil ,ülkede çok konuşalacak bir sistem olacak.Özellikle 15-16 şubatda bu yılı konuşacağımız bir süreç yaşanacak.
Merdiven altı,instagram twitter vb arkadaş story tahmini değildir.Emek,bilim,teknikle analiz edilmiş ve daha önceki tahmniler gibi uzun vade başarı oranı yüksek tahminlerdir.2021 vura vura herkesin hanesine güzel yıl diye yazacağı yıl olacaktır.Ankara'da yağış 1 saat hafif başlayacak ve gece kuvvetlenecek,canlı takip buraya yazacağım.İstanbul'ı konuşmaya gerek yok her şey beklediğimiz gibi gidiyor ve gidecek.Ve dediğim gibi Bursa bu sistemin kralı oldu.19 ocak - 26 ocak araası soğuk ve durağan geçecek.Eskisi gibi 1 ay sistem beklemeye son :) 2021; Sen mükemmelsin.
free-hifi
16-01-2021, 21:09
12-21 şubat felç sistemi istanbul dahil ,ülkede çok konuşalacak bir sistem olacak.Özellikle 15-16 şubatda bu yılı konuşacağımız bir süreç yaşanacak.
Merdiven altı,instagram twitter vb arkadaş story tahmini değildir.Emek,bilim,teknikle analiz edilmiş ve daha önceki tahmniler gibi uzun vade başarı oranı yüksek tahminlerdir.2021 vura vura herkesin hanesine güzel yıl diye yazacağı yıl olacaktır.Ankara'da yağış 1 saat hafif başlayacak ve gece kuvvetlenecek,canlı takip buraya yazacağım.İstanbul'ı konuşmaya gerek yok her şey beklediğimiz gibi gidiyor ve gidecek.Ve dediğim gibi Bursa bu sistemin kralı oldu.19 ocak - 26 ocak araası soğuk ve durağan geçecek.Eskisi gibi 1 ay sistem beklemeye son :) 2021; Sen mükemmelsin.
Emir kardeşimiz affetmedi kar semtimize hayırlı olsun
Redfish16V
16-01-2021, 21:57
ankara da sistem start vermeye başladı,dewpoint -4 ve merkez dahil sıcaklık uygun.Asla yağmur sorunumuz yok ,tam aksine bu gece güzel bir süpriz olacaktır.Ankara'da yağmur bekleyenler sad story atabilir :)
ankara da sistem start vermeye başladı,dewpoint -4 ve merkez dahil sıcaklık uygun.Asla yağmur sorunumuz yok ,tam aksine bu gece güzel bir süpriz olacaktır.Ankara'da yağmur bekleyenler sad story atabilir :)
Balıkesir bugün öğlen başlayan kar ile hava kararana kadar durmadan yağış aldı.
Merkez de güzel örtü oldu. Bağlantı yolları kilitlendi yağıştan.
Arkası nasıl olacak ?
KGüneyli
16-01-2021, 22:00
Canım kankam 😂
deeperblack
16-01-2021, 22:02
Beykoz tarafı Acarlarda şenlik var ama Rivada yağmur devam ediyor. Güzel bir DEK bekliyoruz :)
Redfish16V
16-01-2021, 22:07
Balıkesir bugün öğlen başlayan kar ile hava kararana kadar durmadan yağış aldı.
Merkez de güzel örtü oldu. Bağlantı yolları kilitlendi yağıştan.
Arkası nasıl olacak ?
gece yarısı sistem türkiye geneli bitecek.sonrası dediğim süreç olacak
Bu akşam - yarın için tam olarak Allahın cezası küçükyalı yorumu yapar mısın
istanbul'da afet olur, biz denize gireriz.
Redfish16V
16-01-2021, 22:19
Bu akşam - yarın için tam olarak Allahın cezası küçükyalı yorumu yapar mısın
istanbul'da afet olur, biz denize gireriz.
abi sahil kenarları için daha kuvvetli sistem lazım.Bu sistem giriş paketi -8 çekirdekli idi.şubatdaki durum sizi doyurur.Çünkü gerek rakım,gerek rüzgar,gerek sıcaklık sizin gibi lokasyonlarda sınırda kalabiliyor.Bununda çözümü -8 değil -12 gibi daha sert sistemle çözülüyor.Ya da güçlü karayel ile destekli -8 çekirdekli soğuk lazım.Kısacası bu günlük pasta bu,şubat ortası bekleyin :)
Ankara eryamana cok guzel yagmaya basladi
abi sahil kenarları için daha kuvvetli sistem lazım.Bu sistem giriş paketi -8 çekirdekli idi.şubatdaki durum sizi doyurur.Çünkü gerek rakım,gerek rüzgar,gerek sıcaklık sizin gibi lokasyonlarda sınırda kalabiliyor.Bununda çözümü -8 değil -12 gibi daha sert sistemle çözülüyor.Ya da güçlü karayel ile destekli -8 çekirdekli soğuk lazım.Kısacası bu günlük pasta bu,şubat ortası bekleyin :)
kanka peak meak dedin ümitlendirdin :D
alper_pug
17-01-2021, 00:41
Bostancı - Maltepe hattı ciddi felaket yaşatacak seviyeye gelmeden olmuyor abi işte öğrenemediniz mi senelerdir :D Doğma büyüme bostancıdayım 2-3 sene dışında ne zaman yağdı hatırlamıyorum :D
Bağcılar sulu kar hüsran :(
Yağmaz, yağsada tutmaz.
Demiştim :(
Burak K.
17-01-2021, 02:02
Bursa çok iyi cidden öğleden sonra 15.00 gibi başladı, saat gece 02.55 hala devam ediyor, sabaha kadar ne olacak bakalım. Tebrikler GSİ CLUB
Bayrampaşa sıfıra sıfır elde var sıfır . Sıkıldım bu işten a.x . Nasıl bi şehir burası
kar yağıyor ama yere düşmüyor havada takılıyor :D
sportinger
17-01-2021, 10:29
Ankara beyaz örtüyle kaplandı, birazdan yürüyüşe çıkacağım.
orkuteren
17-01-2021, 10:41
Anlık Sakarya
https://i.hizliresim.com/Aw4B21.jpg[/url
orkuteren
17-01-2021, 10:43
Dün akşam 7 de başladı 11 gibi hafifledi. Sabah aşırı soğuk hava ve kar hafif serpinti şeklindeydi. Yaklaşık 2 saattir bu şekilde yağıyor.
Bursa gene bastırdı son şovunu yapıyor :)
Black_Eagle
17-01-2021, 12:26
Demiştim :(
Demiştim derken acarkentteyim 20-30 cm örtü var
Emir, tarih konusunda yine yaptı şovunu :)
Bu arada Sakarya'da yağış çok güzel.
Sakarya'da dünden beri kar yağışı devam ediyor . Sapanca gölü baya çekilmişti . Umarım yağışlar devam eder de eski haline döner .
PiscocuK
17-01-2021, 14:16
Kartepe nasildir acaba cikilabilirmi. Haftaici cocugu goturup karla tanistirayim. Buralara yagacagi yok
Kastamonu geceden beri yağıyor masallah bugun peak yapicak sanirim.
Kar gormek isteyen resadiye polonezkoy tarafina gitsin 30cm uzeri gordu oralar.
Redfish16V
17-01-2021, 15:19
Tebrik eden herkese teşekkür ediyorum.Şimdi aynı 2012 gibi dondurucu soğuklar için uyarı geçelim ; Ankara başta olmak üzere iç bölgelerde bu akşam,ptesi ve salı gecesi -18lere varan soğuk olacaktır.Gündüz ise -2 -4 bandında olacak.Antifrizlere dikkat.En önemlisi dışarda kalan insanlara ve hayvanlara karşı duyarlı olup gerekeni yapalım :)
tekrar kar var mı? kışlıkları takayım bu haftaiçi diyorum.