Orijinalini görmek için tıklayınız : Hava Durumu
Sayfa :
1
2
3
4
5
6
7
[
8]
8.000rpm
15-09-2022, 15:51
aynen
pazar bölgesel bulut ve yağmur
ama asıl pazar gece-pazartesi 24-25'lere ve aşağısına düşecek sıcaklık
Desenize benim şort mevsimi bitiyor. Kot pantolonları çıkarmak lazım. :(
8.000rpm
15-09-2022, 16:39
pazar öğlene kadar şort harici bişey giyen yanar marmara çırası gibi
pazar öğlene kadar şort harici bişey giyen yanar marmara çırası gibi
valla motor kullandığımdan sürekli kevlar pantolon giyiyorum ölmedim :D
burak_2885
20-09-2022, 20:52
Şubat ortası-sonu gibi 15 günlük süreçte Sarıkamışta kar ve hava durumu nasıl olur? Bilgi verebilecek birileri var mı? :)
Kar yağışlarını bekliyoruz :) Bu sene uzun tatiller yapamayacak gibi olsakta Uludağ günü birlik bizi bekler.
An itibari ile Rize Ovit yaylasında lapa lapa kar yağıyor
Kocaeli için kışlık lastiklere ne zaman geçmek lazım tavsiyesi olan var mı? 10 derecenin altına düşünce geçeyim diyorum ama havalar çok dengesiz seyrediyor tam tarihi kestiremedim.
Kocaeli için kışlık lastiklere ne zaman geçmek lazım tavsiyesi olan var mı? 10 derecenin altına düşünce geçeyim diyorum ama havalar çok dengesiz seyrediyor tam tarihi kestiremedim.
Bence Kasım da ancak geçilir gibi, ama yoğun zamana kalmadan Ekim ortası gibi takmak lazım
Ankara için kış lastiği almaya değer bir kış olur mu sizce?
Ankara için kış lastiği almaya değer bir kış olur mu sizce?
Tuna en azından sen yapma kış lastiği hava sıcaklığı 7 derecenin altına düştüğünde takmak lazım.Ankara nın dondurucu havasını düşündüğünde sürekli kullanılan araçta takmamak bana göre büyük ihmarkarlık olur.
Aslında öyle havalarda eşim ile tek araca düşüyoruz. Ben mümkün mertebe çıkarmıyorum garajdan. Sorum ikinci araç için geçerli aslında :)
istanbul için ocak dedi Emir
_driver_
27-09-2022, 01:13
XoR önümüzdeki hafta nasıl olur Bodrum:)
XoR önümüzdeki hafta nasıl olur Bodrum:)
Yılın en güzel zamanı. Sarı yazların tam ortası :)
Bende yıllık izin aldım Cuma - Salı Bodrum // Çarşamba - Pazar Kaş yapacağım.
Redfish16V
01-10-2022, 00:30
-İlk soğuk atak 29 Ekim - Trakya & Marmara
-İlk ciddi karla karışık ve kar atıştırmaları - 9 Kasım - 15 Kasım arası Trakya & Marmara & Batı Karadeniz
-Kış lastiğine geçiş süreleri ;
Trakya ; 5 Kasım
İstanbul ve çevresi ; 10 Ocak
İç Anadolu Bölgesi ; 25 Aralık
Karadeniz ; 1 Kasım
Doğu Anadolu Bölgesi ; 10 Ocak
-İlk ciddi karla karışık ve kar atıştırmaları - 9 Kasım - 15 Kasım arası Trakya & Marmara & Batı Karadeniz
Trakya ; 5 Kasım
Karadeniz ; 1 Kasım
10 ocak geç değilmi İstanbul yada Doğu Anadolu için?
Yiğit G.
11-10-2022, 01:13
Trakya ; 5 Kasım
Karadeniz ; 1 Kasım
demek ki 10 ocağa kadar istanbulda kar falan yok :(
cts pazar istanbul - eskişehir - istanbul için tahmininiz nedir arkadaşlar?
Trakya ; 5 Kasım
Karadeniz ; 1 Kasım
İstanbul da 7 derecenin altına düşmesi o kadar geç mi olacak
Doğu anadolu eminmiyiz kardeşim kars ığdır ağrı üçgeni ekim sonu kasım gibi kar görmeyecekmi
Havayı koklayan adama ihtiyacımız var :)
Pazar günü Çeşme’de durum nedir? Sabah 8-12 arası.
Yarış var ve baya stres olduk.. katılacağız ama neye gireceğimizi bilmek istiyoruz :)
Trakya ; 5 Kasım
Karadeniz ; 1 Kasım
Selam
Güncel durumlar nasıl acaba ?
25 Kasım Uludağ 1.5 Metre kar diyorlar.
bugün hava yaz kadar sıcaktı ya terledim kask içinde
Trakya ; 5 Kasım
Karadeniz ; 1 Kasım
Güncel durum nasıl abi ?
yarın 16 aralık ve izmirde hava 21 derece gösteriyor hava durumu, biz kışa giremiyecekmiyiz havayı koklayan adam?
bir kaç kişide bu kışın çok sert geçeceğini söyledi 19xx den beri en soğuk yil olacakmış fln denilmiş. var mı ki böyle bir durum?
8.000rpm
15-12-2022, 16:12
cuma cumartesi yurt geneli ısınıyor sanırım
ulan aralık sonunda 18 nedir bilader
Hondafatih
15-12-2022, 16:45
sanırım bu yıl 2012-2013 kışı gibi olacak o zamanda termometreler 20 dereceleri gösteriyordu ocak sonu şubat başında
Pazartesiden itibaren kış başlıyor galiba...
Kış gelmesin lütfen. Yok mu şöyle güneşli havalar. Yağmursuz temiz günler. :)
yarın işte :)
Birkan61
16-12-2022, 20:16
Bugün istanbulda yarım kollu ile gezdim hava kararana kadar yarında böyle galiba :D
Bugün istanbulda yarım kollu ile gezdim hava kararana kadar yarında böyle galiba :D
Ben hep kısa kollu ile geziyorum. :D
sekizsilindir
17-12-2022, 00:20
İstanbul'u bilmem Bursa için yağmur yetmez, kar olmalı
https://i.hizliresim.com/dp2ls1t.jpg (https://www.hizliresim.com/dp2ls1t)
Bugünde hava güzeldi, yarında iyi gösteriyor. Pazar yağış :(
eminkilic61
19-12-2022, 09:51
kar gelmeyecek galiba memlekete
iç kesimlere kar bu hafta başlayacak deniyor. Istanbul soğuk idi bugün ama çok da rahatsız etmedi.
eminkilic61
20-12-2022, 08:50
ankara bugün buz gibi, ev-iş arası 4-5 kar küreme aracını da hazırda beklerken gördüm.
bazı uygulamalar kesin kar yağacak diyor, bazıları da kapalı bulutlu
Redfish16V
24-12-2022, 19:59
Her şey beklediğim gibi gidiyor.Yavaştan start vereceğiz.Yarın öğlen İç kesimler ilk kar taneleriyle havada da olsa tanışacak.taa aylar öncesinden dediğim gibi Ocak 10 gibi İStanbul'da kar tatillerine başlayacağız.Benim için zor bir sene oldu ama eskisi gibi tekrardan aktif olarak burda geleneği devam ettireceğim.Sağlıcakla.
Her şey beklediğim gibi gidiyor.Yavaştan start vereceğiz.Yarın öğlen İç kesimler ilk kar taneleriyle havada da olsa tanışacak.taa aylar öncesinden dediğim gibi Ocak 10 gibi İStanbul'da kar tatillerine başlayacağız.Benim için zor bir sene oldu ama eskisi gibi tekrardan aktif olarak burda geleneği devam ettireceğim.Sağlıcakla.
Herşey yolundadır umarım,
Kayak tatilini ne zaman yaparız :)
Yiğit G.
02-01-2023, 00:02
haftaya kar olabilir diyolar ?
hddsheriff
02-01-2023, 22:21
23-30 ocak arası istanbul hava alanı civarı kar vs olur mu ?
baskan96
19-01-2023, 23:37
Abiler son durum nedir? Ankara’da içliksiz gezmenin hayal olması gereken bir günde tişörtle dolaşanı bile gördüm. 15 günlük hava durumunda dahi soğuk vs görünmüyor ne olacak hâlimiz?
Birkan61
20-01-2023, 09:29
Samsun - Trabzon gün içinde eşofman, terlik, yarım kollu modundayım 2 gündür an itibariyle 18derece gösteriyor araba Trabzon merkez :D
Hondafatih
20-01-2023, 09:31
tarih 20 ocak 2014
https://i.hizliresim.com/pwwq1ie.jpg (https://www.hizliresim.com/pwwq1ie)
bugün cuma namazında namazdan sonra yağmur duası yaptırdı hoca :D.
gerçekten kuraklık var arabayı bile yıkamadım su ziyan olmasın diye, tişörtle gezecez istanbulda.
Fırtına çıktı Pendik te inşallah devamı yağmur kar gelir
Birkan61
20-01-2023, 17:12
Bahçelievler yağmur çiseliyor şuan
Uludağ yoğun yağış altında şükür :)
İzmir bahar modunda
Nolur nolmaz durumları için 2-3 tişört bırakmıştım, harbiden kazakları kaldıracağız heralde komple tedavülden
Allah sonumuzu hayır etsin, çok kötü çok
https://i.hizliresim.com/fipdhet.jpeg (https://www.hizliresim.com/fipdhet)
2016 Mart tendürek dağı Ağrı
CüneytIşıkkent
02-02-2023, 09:30
Var mı bir gelişme İstanbul da durum ne olacak :soru:
takip ettiklerime göre pazar özellikle Avrupa yakası vortex'e girecek fırtına 100km'yi bulabilir diyorlar. Barış manço vapuru ile mezarlığa gitme durumu var umarım vapur kalkar.
10 12 edirne nasıl acaba maça gelicem öğrencilerimle hava benim için çok önemli
Birkan61
02-02-2023, 15:49
Pazar pazartesi kar namına birşeyler olacak gibi deniyor hava forumda yarın öbür gün tam netleşir sanıyorum
İstanbulda karadenizdeki Mezosiklonu dolayı sıcaklık sorunu var.
Güzel yağış alacağız ama yağmur mu KKY mi kar mı şuan net değil.
Bugün çıkan çıktılara göre kıyılar yağmur alma olasılığı çok yüksek
Kar geliyor ama kıyılar sıkıntıda illaki, nerede yorumlar:)
Sancaktepe anlık kky
Birkan61
05-02-2023, 11:42
Çanakkale yeni otobanda lapa lapa yağıyor
İstanbulamı geliyor yoksa :D
S.Özeren
05-02-2023, 13:33
Kar alması gereken yerler bu sabahtan beri alıyor
Baraj havzaları
Şehir merkezi için akşam saatleri beklenilcek
Maltepe'de yapacak da tutacak kar kokusu yok.
Neden bütün haber siteleri sanki istanbulda yarım metre kar varmış gibi haber yapıp insanları telaşlandırıyorlar ben niğdedeyim ibb 3 kere mesaj çekti sanırsın istanbulda hayat durdu
Halkalı başladı.
Geçen seneki gibi fırtına ile yağarsa 10 dkda doldurur.
Selamlar, biraz saçma olacak belki ama havalar bu sıralar 18-20 derece civarında seyrediyor gün içinde. Sadece akşamları 5 dereceye düşüyor. Accuweather'den baktığımda önümüzdeki günlerde de bu şekilde olacağı gözüküyor. İstanbul-kocaeli civarı için yazlıklara ne zaman geçelim?
Ek olarak bu sıcaklıklar kışlık lastiklere bir zarar verir mi?
Yiğit G.
23-02-2023, 08:49
Selamlar, biraz saçma olacak belki ama havalar bu sıralar 18-20 derece civarında seyrediyor gün içinde. Sadece akşamları 5 dereceye düşüyor. Accuweather'den baktığımda önümüzdeki günlerde de bu şekilde olacağı gözüküyor. İstanbul-kocaeli civarı için yazlıklara ne zaman geçelim?
Ek olarak bu sıcaklıklar kışlık lastiklere bir zarar verir mi?
10 marta kadar 10-20 derece arası gidip geliyor sıcaklık bence artık çıkarılabilir. Ondan sonra soğuk yapsa bile 1 hafta 10 gün yapar belki 1 tane sistem gelecek deniyordu o da belki yani... gelse bile dediğim gibi 1 hafta soğur sonra nisan zaten. Ben bu sene takmadım ama taksam sökerdim artık. Fiyatlar *****, malımız kıymetli ne kadar az zarar görürse o kadar uzun kullanırız.
Kartal köprü civarı kar yağışı başladı.
AliGizda
29-03-2023, 10:31
Başiskele' de şu an bişey yok ama Yuvacık barajından yukarı doğru kar yağmış sanırım. Evden görünen tepelerde hep kar var.
kadireren
11-04-2023, 23:19
Bayramda Ankara ve Eskişehir nasıl olacak şimdiden çok net olmasa da tahmini olan var mı ? Motosiklet ile yolculuk yapmayı düşünüyorum yağmur olmazsa hava çok sorun değil ancak yağmurlu olacaksa planı araba ile yapayım
Seyfettin777
16-08-2023, 19:58
Allah, peygamber, kuran, bayrak ya da inandığı kutsal değer hürmetine meteorolojiden anlayan birisi Adana'da hava sıcaklığının ne zaman kırılacağını söyleyebilir mi :(
1 aydır fırına atılmışız da içinde yaşıyor gibiyiz her gün hissedilen 50 derece olur mu a**, Elon Musk roketle güneşe sıkmaya gönderecek 100 adam arıyorum dese eminim 1 saatte kontenjanı Adana doldurur durum o kadar vahim, Arap baharı yetmedi bir de Arap sıcağını çekiyoruz.
Kusura bakmayın biraz sitemkar yazdım çünkü şuan evdeki klimanın bir tanesinin kompresörü patladı, 4 gündür servis gelecek ama yoğunluktan bize sıra gelmedi, ucube gibi hepimiz mutfakta yemek takımı sandalyeleri üzerinde akrobatik hareketler sergileyerek akşamları vakit geçirmeye çalışıyoruz, sabah işe gidiş araç kliması kendi soğuyana kadar zaten gideceğin yerdesin, işle ilgili sağa sola gidecem desen gittiğin yerde yine aynı terane, e otobüs desen herif bu havada bile günde 300-400₺ cebime fazla koyayım diye klima açmaz, 4 gündür ofiste masabaşı, evde yemek masası belimiz kırıldı.
Kimse şımarıklık olarak algılamasın gerçekten dayanılacak gibi değil belediye evsizleri bile en sıcak günlerde lokallere falan yerleştirdi, sokaklarda dışarı çıkmayın diye anons yaptılar, burdaki sıcak adam öldürür yani, esnaf sokak köpeklerine su falan tutuyor öğlenleri hayvanlar bile yıldı artık, aksini iddia eden varsa da Adana'da saat 12-14.30 sularında dışarıda güneşin altında 10 dakika yürümeye davet ediyorum bizzat eşlik ederim.
Havalar ne zaman soğuyacak acaba 3 aşağı 5 yukarı bir tahmini olan varmıdır Kasım ın ortasına geldik neredeyse öğlen tişörtle duruluyor hala. Haftaya hep yağmur gösteriyor ama sıcaklık pek düşmeyecek gibi.
Redfish16V
19-11-2023, 02:26
Herkese Merhaba ! :) Start verelim artık , bu sene çok eğleneceğiz . :)
Shadow_Dancer
19-11-2023, 10:16
hayırlı haberlerini bekliyoruz. bi analiz fena olmaz :)
Bad-Fast
19-11-2023, 15:49
aynen merakla bekliyoruz senin yorumların değerli :)
deeperblack
19-11-2023, 19:50
Beklemedeyiz kral. Bu kışın tahminini senden duymadıkça içimiz rahat etmiyor.
Sen nerelerdesin :) 4 gözle bekliyoruz.
Yiğit G.
20-11-2023, 00:16
eğleneceğiz derken inş aklıma şu gelendir
https://img3.aksam.com.tr/imgsdisk/2022/03/08/istanbulda-kar-firtinasi--933.jpg
Redfish16V
20-11-2023, 00:32
Tekrardan herkese merhaba , hemen başlayalım ;
Kısa vadede şu günlerde yaşadığımız süreç ile kışı başlatmış olduk zaten . Kasım ayını beklediğim gibi ortalama altı kapatıp , 2 aralık gibi diğer sisteme merhaba diyeceğiz. 2 Aralık - 5 aralık arası yine balkanlardan girip tüm Türkiye'yi vuracak bir sistem olacak. Yine aralık 14 -17 arası ufak çaplı soğuk ataklarda olacaktır. Yılbaşı sistemini bekliyorum ama değişime açık 3-4 ocağa kadar ötelenebilir takipteyim. Ocak ayında ani bir sıcak atak sonrası pattern değişikliği ve şubat 15 itibariyle yeni bir kış bekliyorum. Yani bu kışı ikiye bölüyorum.1.yarı 20 Kasım - 20 Ocak . Bu yarıda gerçekleşen sistemlerin ömrü kısa ama etkili olacak. Her gelen sistem diğerinden güçlü olacak , çünkü aktif bir akdeniz var bol bol alçak basınç üretip yağış sıkıntısı yaratmayacak bir dönem sunacak bize.Yani kuraklık diye yükselen seslerden koşarak kaçın. Bu 1.yarıda sıcaklık dalgalanması çok olacak ve hastalanma süreçleri fazla olacaktır. Bu süreçde süper ninodan evrilen bir yeni sürece geçip şubat 10-12 gibi 2.yarıya geçeceğiz. İşte bu yarıda ciddi buzlanma , don ve kar tipilerine tanıklık edeceğiz. Nisan başına kadar uzayan bir kış olacak. Sistemler çok uzun sürecek yeri gelecek güneşi özleyeceğiz.O yüzden bu 1.yarının keyfini ayrı 2.yarının keyfini ayrı çıkaralım.Ülkede 1.Yarıda Trakya - Marmara - İç Batı Anadolu - İç Anadolu - Karadeniz en şanslı kesimler olacak. 2.Yarıda ise bu listeden sadece Karadeniz çıkacak , çünkü o bölgede daha ılıman süreç bekliyorum. Karadeniz hariç doğı bölgelerde bir 2004 vari ciddi kış bekliyorum. Bereketli ve tatmin edecek bir süreç bizi bekliyor.İstanbul için 2 Büyük sistem bekliyorum. 1. sistem 21-26 ocak gibi. 2.sistem ise 6 şubat gibi. Ankara için ise güzel sene olacak , bazı sistemlerde batısı şanslı iken bazen doğusu şanslı olacak ama genel anlamda Ankara'da özlediği kışı ve soğukları yaşayacaktır. Bu sene çok sık özellikle iç batı karadeniz ve konya hattında yol kapanmalarına tanıklık edeceğiz. Trakya kesiminden ise soğukluk rekoru gelebilir bu sezonda. Şimdilik genel değerlendirmeler bu yönde. Takibe , izlemeye devam . Büyük değişimler olduğunda tekrar revize edeceğiz.
Kısa vadede şu günlerde yaşadığımız süreç ile kışı başlatmış olduk zaten . Kasım ayını beklediğim gibi ortalama altı kapatıp , 2 aralık gibi diğer sisteme merhaba diyeceğiz. 2 Aralık - 5 aralık arası yine balkanlardan girip tüm Türkiye'yi vuracak bir sistem olacak. Yine aralık 14 -17 arası ufak çaplı soğuk ataklarda olacaktır. Yılbaşı sistemini bekliyorum ama değişime açık 3-4 ocağa kadar ötelenebilir takipteyim. Ocak ayında ani bir sıcak atak sonrası pattern değişikliği ve şubat 15 itibariyle yeni bir kış bekliyorum. Yani bu kışı ikiye bölüyorum.1.yarı 20 Kasım - 20 Ocak . Bu yarıda gerçekleşen sistemlerin ömrü kısa ama etkili olacak. Her gelen sistem diğerinden güçlü olacak , çünkü aktif bir akdeniz var bol bol alçak basınç üretip yağış sıkıntısı yaratmayacak bir dönem sunacak bize.Yani kuraklık diye yükselen seslerden koşarak kaçın. Bu 1.yarıda sıcaklık dalgalanması çok olacak ve hastalanma süreçleri fazla olacaktır. Bu süreçde süper ninodan evrilen bir yeni sürece geçip şubat 10-12 gibi 2.yarıya geçeceğiz. İşte bu yarıda ciddi buzlanma , don ve kar tipilerine tanıklık edeceğiz. Nisan başına kadar uzayan bir kış olacak. Sistemler çok uzun sürecek yeri gelecek güneşi özleyeceğiz.O yüzden bu 1.yarının keyfini ayrı 2.yarının keyfini ayrı çıkaralım.Ülkede 1.Yarıda Trakya - Marmara - İç Batı Anadolu - İç Anadolu - Karadeniz en şanslı kesimler olacak. 2.Yarıda ise bu listeden sadece Karadeniz çıkacak , çünkü o bölgede daha ılıman süreç bekliyorum. Karadeniz hariç doğı bölgelerde bir 2004 vari ciddi kış bekliyorum. Bereketli ve tatmin edecek bir süreç bizi bekliyor.İstanbul için 2 Büyük sistem bekliyorum. 1. sistem 21-26 ocak gibi. 2.sistem ise 6 şubat gibi. Ankara için ise güzel sene olacak , bazı sistemlerde batısı şanslı iken bazen doğusu şanslı olacak ama genel anlamda Ankara'da özlediği kışı ve soğukları yaşayacaktır. Bu sene çok sık özellikle iç batı karadeniz ve konya hattında yol kapanmalarına tanıklık edeceğiz. Trakya kesiminden ise soğukluk rekoru gelebilir bu sezonda. Şimdilik genel değerlendirmeler bu yönde. Takibe , izlemeye devam . Büyük değişimler olduğunda tekrar revize edeceğiz.
Daha akşam ne yiyeceğini bilmeyen biri olarak hava durumunda bu kadar uzun vadeli ve iddialı tahminleri anlayamıyorum valla.
Hayırlısı olsun.......
8.000rpm
20-11-2023, 13:10
ne biçim dönemdeyiz yahu
hava durumu bitcoin'e döndü resmen
18 oluyor , 8e düşüyor , 15e çıkıyor , 22 ye gidiyor sonra tekrar 9...
:D:D:D:D:D:D
AliGizda
20-11-2023, 13:32
ne biçim dönemdeyiz yahu
hava durumu bitcoin'e döndü resmen
18 oluyor , 8e düşüyor , 15e çıkıyor , 22 ye gidiyor sonra tekrar 9...
:D:D:D:D:D:D
Sesli güldüm abi :) Vallahi doğru ya, kar lastiğine ne zaman geçsem diye düşünüyodum baktım sıcaklık 17' lerde dolaşıyor boşver dedim hafta sonu yağmurdan gözümüzü açamadık 5.5 dereceye düştü bir anda :)
Bu sabah geçtim kışlıklara artık kar bekliyoruz :)
Daha akşam ne yiyeceğini bilmeyen biri olarak hava durumunda bu kadar uzun vadeli ve iddialı tahminleri anlayamıyorum valla.
Hayırlısı olsun.......
Tahminleri bilimin bir çıktısı diye yorumlasak daha doğru olur sanki
Hay maşallah ne güzel yağıyor mübarek (konum Üsküdar)
Birkan61
29-11-2023, 15:00
avrupa - anadolu kuzeymara yolunda inanılmaz yağmur yağıyordu az önce silecek yetişmiyor defalarca su birikintisine girdim süratli dikkatsiz girerek kaza yapan 5den fazla araç gördüm
BarışSever
03-01-2024, 16:58
güncel çekelim,kısa kollu üstüne ince mont ile günü geçiriyorum:) 10-12 ocak arası soğuk atak geleceği konuşuluyor,gelse de sağlam bi kar görsek
Evet 10-15 arası dönemde 1. Atak
Ocak son dönemde ciddi yağış diyorlar. Doğru tahmin mi acaba ?
Tahminlerde güncelleme varmı emir?
Redfish16V
07-01-2024, 01:54
İstanbul için 2 Büyük sistem bekliyorum. 1. sistem 21-26 ocak gibi. 2.sistem ise 6 şubat gibi. Ankara için ise güzel sene olacak , bazı sistemlerde batısı şanslı iken bazen doğusu şanslı olacak ama genel anlamda Ankara'da özlediği kışı ve soğukları yaşayacaktır.
yılbaşı sistemi aşırı AO negatifliğinden dolayı baya kırpılmıştı maalesef.Ama Ocak 21-26 tarihleri tam gaz devam.Ocak 9-10 diyenleri es geçebilirsiniz.ocak 10 sistem bile değil sadece ufak bir AO hareketinin yansıması.Asıl beklediğimiz geliyor yolda.. Ocak 21-30 arası şov olacak. Büyük bir değişiklik olursa elbet yazacağım ama ben yazana kadar dediklerim halen geçerli :) Arkanıza yaslanın ve 2024 kışını izleyin :)
tam kar geliyor ben almanya ya gidiyorum. Karın keyfini yine çocuklar çıkardı...
Birkan61
09-01-2024, 07:58
Bugün hava *** kesiyor :D
Birkan61
09-01-2024, 12:42
neye sansür geldi ya :D
Bugün hava g*ö*t kesiyor yazmıştım abi :D
İkitelli tarafında toz tanecikleri şeklinde ufak bir kar yağışı gördüm kısa bir süre
yılbaşı sistemi aşırı AO negatifliğinden dolayı baya kırpılmıştı maalesef.Ama Ocak 21-26 tarihleri tam gaz devam.Ocak 9-10 diyenleri es geçebilirsiniz.ocak 10 sistem bile değil sadece ufak bir AO hareketinin yansıması.Asıl beklediğimiz geliyor yolda.. Ocak 21-30 arası şov olacak. Büyük bir değişiklik olursa elbet yazacağım ama ben yazana kadar dediklerim halen geçerli :) Arkanıza yaslanın ve 2024 kışını izleyin :)
Antalya'ya kar müjdesi var mı, merkez tarafları deniz kıyıları :)
Bugün hava g*ö*t kesiyor yazmıştım abi :D
İkitelli tarafında toz tanecikleri şeklinde ufak bir kar yağışı gördüm kısa bir süre
buz kesiyor diye düşünmüştüm. fazla naifim sanırım :D
Birkan61
09-01-2024, 13:18
buz kesiyor diye düşünmüştüm. fazla naifim sanırım :D
Estağfurullah abi, benim kabalığım tamamen :D
Varmıdır 21ı ve sonrası için bi güncelleme
emir selam,
24 Ocak günü Bursa Uludağ'a çıkacağız, Balıkesir Bursa arası nasıl olur ?
Alamanyalar kar altında, bize de gelir mi:)
8-11 şubat konya nasıl olur maça gidicemde
8-11 şubat konya nasıl olur maça gidicemde
Maça gidicem bu tarihler eskişehir konya yolu nasıl olur acaba
eminkilic61
26-01-2024, 10:11
3-4 Şubat, Bolu için durumlar nedir acaba?
emir
6 şubat civarı bahsettiğin sistem için gelişme var mıdır?
Bence İstanbul'a artık kar yağmaz.. :confused: Malesef artık kar görmeye şehir değiştireceğiz gibi görünüyor..
Bence İstanbul'a artık kar yağmaz.. :confused: Malesef artık kar görmeye şehir değiştireceğiz gibi görünüyor..
bu kadar binaya barajların dolabiliyor oluşu yağmur yağması bile mucize zaten. iyice beton çölüne döndük.
sekizsilindir
09-02-2024, 11:34
yeni sistem varmı ? havayı koklayan adam, yoksa kışı bitirdikmi
''şubat 10-12 gibi 2.yarıya geçeceğiz. İşte bu yarıda ciddi buzlanma , don ve kar tipilerine tanıklık edeceğiz. Nisan başına kadar uzayan bir kış olacak. Sistemler çok uzun sürecek yeri gelecek güneşi özleyeceğiz. ''
Demişti
Şubat sonu gelecek mi acaba yeni bir sistem, bende merak ediyorum.
Bu hafta sonu yine Uludağ a gideceğiz ama doygun bir kar ortamı yok eskisi gibi.
kelalper
10-02-2024, 06:39
''şubat 10-12 gibi 2.yarıya geçeceğiz. İşte bu yarıda ciddi buzlanma , don ve kar tipilerine tanıklık edeceğiz. Nisan başına kadar uzayan bir kış olacak. Sistemler çok uzun sürecek yeri gelecek güneşi özleyeceğiz. ''
Demişti
Şubat sonu gelecek mi acaba yeni bir sistem, bende merak ediyorum.
Bu hafta sonu yine Uludağ a gideceğiz ama doygun bir kar ortamı yok eskisi gibi.
Uludağ şu an felaket. Bu haftaki lodos uludağ ı mahvetti. Kartepeyi tavsiye ederim
süleymann
20-11-2024, 11:55
Hort yapalım bu sene için varmıdır öngörüsü olan?
Emir ne güzel bilgilendiriyordu bizi :)
Bu sene kar tahminleri nasıl acaba ?
Haftasonunu ben de merak ediyorum,uygulamada İstanbul için Cuma akşam 15dereceyken Cumartesi sabah 15derece yağmur fırtına gösteriyo, öğleden sonra ise yağmur kesilip 3dereceye kadar düşüş gösteriyo
EnesPolatdemir
21-11-2024, 11:51
https://hizliresim.com/7vhwsdh
vallahi dün aksam 7de işten çıktım yenikapı-ataköy sahil yolunda motorla giderken kask kafamı sallıyordu rüzgardan. Benim naked motor da 160+ giderken kafa sallıyordu rüzgardan. hani yağmur kar yağmasa bile dikkat etmekte fayda var. Arabası olmayan motorcu arkadaşlar bu hafta toplu taşımaya yönelebiliriz :D
GuneyOnur
21-11-2024, 12:17
Instagram üzerinden Samet Akdereyi takip ediyorum 2 yıldır genellikle hep tutuyor tahminleri.
Redfish16V
10-12-2024, 21:25
Verelim mi tarih , yağsın mı kar :)
istanbul için haftasonu kullanılan arabaya kışlık taktıralım mı 3 5 kere yağacaksa taktıracam :D
İstanbul'a kar konusunda artık bi inancım kalmadı. O 80-90'lardaki gibi olmuyor, yağmur bile doğru düzgün yağıp baraj dolduramıyor, çok kötü. Kışı artık sadece fena soğuklarla geçiriyoruz.
Küresel ısınma, iklim değişikliği vb işleri sonucu "şöyle kar gelecek, böyle şok olacak, şu hava dalgası" vesaire deniliyor ama Avrupa vb üzerinden gelen hava dalgası sınırdan giriş yapınca "kırılıyor" bi anda ne hikmetse :D
Öyle geldi böyle oldu dediğimiz hava, az yüksekte 1 saat yağışla beyaz yapıyor ortalığı ama deniz seviyesine az buçuk indik mi birkaç metrede bile fark edip "ee burada bişey yoook?"a dönüyor. Bkz Küçükyalı ve Bostancı mesela..
Onu kar yağdı diye saymıyorum ben, tüm İstanbul'u şöyle adam akıllı doldurması lazım, onu da aşağı yukarı 10 senedir görmüyoruz, 15 bile olmuş olabilir.
EnesPolatdemir
11-12-2024, 10:52
aman abi boşver yağmasın bizim istanbula kar. Her yer gri gri çamur gibi leşş gibi oluyor.
Sen nerdesin :) bize lazımsın :)
_driver_
11-12-2024, 21:42
Karadeniz kıyılarına da bir yorum alsak
AyrtonSenna
12-12-2024, 08:44
Havayı goklayan adam :D senelerdir tahminlerinin takibindeyiz,İstanbul için Aralık ayında ön gördüğün bir kar yağışı var mı?
Bence ocak ortası dahil pek bi hareket olmaz ist sehir içinde
Dün Uludağ kayak sezonunu kendimiz için açtık.
Cumartesi gece iyi kar yağmış.
Havanın sisli olması dışında sorun yoktu. Millipark girişinden itibaren yerler kardı.
Tarih gelmıyor herhalde)
Bursadamısınız
Balıkesir deyim.
14 aralık'ta Kartalkaya'da sezonu açtık biz de, yer yer buzlar vardı ama güneşli bir günde görece bomboş ortamda kaymak keyifliydi yine de
güncel bilgi olsun kayak/board kiraları 1000 lira, skipass 2000 lira olmuş. platinum henüz aktif olmamıştı indirim yoktu o gün
Redfish16V
29-12-2024, 22:59
2024 - 2025 ;
- İstanbul kuvvetli olmak üzere bu sene 2 büyük sistem alacak. Tahmini tarihler ocak 14-17 arası ve 21 şubat civarı..
- İç Batı Anadolu ve İç Anadolu için bol yağışlı ve mevsim normali kış olacak . Ankara dahil büyük sistemler görülecek. Ciddi soğukların uğrayacağı bir dönemOcak 10 ile başlayacak.
- Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu uzun yıllar sonrası bu sene şanslı bir kış geçirecek .
- 15 Ocak 2024 - 25 Şubat 2024 Arası en sert kış koşulları yaşanacak .
Çok mükemmel bir kış değil ama uzun yıllar arası ortalama üstü bir kış diyebiliriz. Şu an atmosferde dinamikler değişiyor. 5 Ocak gibi tekrar analiz yapıp önümüze bakacağız.
Ozan Özer
30-12-2024, 08:28
2024 - 2025 ;
- İstanbul kuvvetli olmak üzere bu sene 2 büyük sistem alacak. Tahmini tarihler ocak 14-17 arası ve 21 şubat civarı..
- İç Batı Anadolu ve İç Anadolu için bol yağışlı ve mevsim normali kış olacak . Ankara dahil büyük sistemler görülecek. Ciddi soğukların uğrayacağı bir dönemOcak 10 ile başlayacak.
- Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu uzun yıllar sonrası bu sene şanslı bir kış geçirecek .
Çok mükemmel bir kış değil ama uzun yıllar arası ortalama üstü bir kış diyebiliriz. Şu an atmosferde dinamikler değişiyor. 5 Ocak gibi tekrar analiz yapıp önümüze bakacağız.
14 Ocak tarihini 1-2 yerde daha okumuştum..Umarım güzel bir yağış alır ve az da olsa kar zevkini yaşarız. Acıbadem bu konuda çok vasat durumda.
EnesPolatdemir
30-12-2024, 09:05
2024 - 2025 ;
Rize'ye kar yağar mı? :sorybom:. Şanslıdan kastınız nedir?
2024 - 2025 ;
Güncelleme var mı :)
Abant ne durumda bilen var mıdır?
İstanbul için "hiç bir şey olmayacak" modundayım :)
Abant ne durumda bilen var mıdır?
İstanbul için "hiç bir şey olmayacak" modundayım :)
kar olması gerekli, pazar tekrar yağıcak.
kar olması gerekli, pazar tekrar yağıcak.
"Pazar tekrar yağacak" derken, İstanbul'a daha önce kar yağdı da ben mi fark etmedim :-p. ;)
Sabah 8:30'da araba 14.5 C gösteriyordu................
"Pazar tekrar yağacak" derken, İstanbul'a daha önce kar yağdı da ben mi fark etmedim :-p. ;)
Cevap verilen mesaja bakarsan Abant olduğunu göreceksin, gözlüğünü tak dedecim :D
Redfish16V
10-01-2025, 15:59
13 Ocaktan itibaren uzun süre soğuk taraftayız . 13 Ocak - 15 Ocak arasındaki sistem daha yüzeysel ve gücü düşük olacaktır. Ocak 20- 25 arasındaki sistem etki alanı daha geniş ve daha etkili olacaktır. Kısacası sezonu ocak 20 gibi açacağız siz öyle not alabilirsiniz :) Eskiden tahminlerde netlik daha fazla idi , ancak son 5 yıldır çok prof pclerin bile aklı çok karışıyor ve tahmin gücü düşüyor . Biz yine sisin içindeki yolu görmeye çalışmaya devam ediyoruz . İstanbul ve Karadeniz hattı bu sene içini rahat tutabilir. Ankara içinde + 1 daha düzgün bir sistem gelecektir.
edemirbas
11-01-2025, 17:50
Subat ortası İzmit - Osmaniye yapacağız. Kışın hiç ontaraflardan geçmedim. Yollarda sıkıntı olacak bir yağış yaşanır mı? Kar lastiği de yok şu an, ona göre başka araç bulmaya çalışacağım
13 Ocaktan itibaren uzun süre soğuk taraftayız . 13 Ocak - 15 Ocak arasındaki sistem daha yüzeysel ve gücü düşük olacaktır. Ocak 20- 25 arasındaki sistem etki alanı daha geniş ve daha etkili olacaktır. Kısacası sezonu ocak 20 gibi açacağız siz öyle not alabilirsiniz :) Eskiden tahminlerde netlik daha fazla idi , ancak son 5 yıldır çok prof pclerin bile aklı çok karışıyor ve tahmin gücü düşüyor . Biz yine sisin içindeki yolu görmeye çalışmaya devam ediyoruz . İstanbul ve Karadeniz hattı bu sene içini rahat tutabilir. Ankara içinde + 1 daha düzgün bir sistem gelecektir.
bu sene de beklenen olmayacak gibi sanki.. hazır çocuklar tatildeyken, kızıma bir kardan adam yapabilseydim keşke :)
Her sene bi önceki seneyi arar olduk çok kötü gidiyor hava ülkede adam akıllı kar alan şehir bile yok var olanlar olağan durumun çok gerisinde.
Kısa vadede hiç birşey gözükmüyor uzun vade tahmini diye birşey söz konusu bile olamaz bakıp görücez.
BarışSever
03-02-2025, 12:44
havada kar görmeye hazır ol istanbull:)
burak_2885
04-02-2025, 18:48
havada kar görmeye hazır ol istanbull:)
Bence, tepeler hariç (bahçeşehir, silivri, beykoz vb. ) orta kesim ve denize kıyıları olanlar karı en fazla havada görecek :) Ciddi bir soğuk var ama hiç o havayı göremiyorum :D
BarışSever
04-02-2025, 19:01
Bence, tepeler hariç (bahçeşehir, silivri, beykoz vb. ) orta kesim ve denize kıyıları olanlar karı en fazla havada görecek :) Ciddi bir soğuk var ama hiç o havayı göremiyorum :D
zaten beklenti fazla yoktu,haber kanalları yine bas bas bağırıyor kar geliyor diye ama çok etkileyeceğini sanmam
ErkanCanS
05-02-2025, 19:19
Çatalca - Büyükçekmece bölgesine 2 saat kar yağdı kesildi. Thy yüzlerce seferi iptal etti, yollarda kar temizleme araçları hazır bekliyor ama çok bir hareket yok şu anda havada.
AliGizda
06-02-2025, 08:06
Dün Kocaeli Başiskele' de akşam 8:30' dan sonra 1 saatte her yeri bembeyaz etti, dizi izliyoduk komşu aradı abi inmiyon mu diye öyle fark ettik :) Şu an yerlerde 2 cm falan var. Bizden yukarılara 10CM+ düşmüştür kesin.
EnesPolatdemir
10-02-2025, 13:15
Redfish16V abi İstanbul için kar tahminlerini bekliyoruz.
vay be burası canlanmamış :(
İstanbul’da nedir durum, izah edebilecek birileri var mı? :)
vay be burası canlanmamış :(
İstanbul’da nedir durum, izah edebilecek birileri var mı? :)
Bu aksamdan itibaren Saliya kadar yoğun karlı.
Sefa_vts
20-02-2025, 13:13
Dün saat 15:45'de Levent'ten hareket edeyim dedim çünkü saat 14:00 gibi Erik büyüklüğünde lapa lapa kar yağışı başladı akşam 18:00'e kadar aralıksız yağacak gösteriyordu (Çok güzeldi orası ayrı). 19:45'de Bahçeşehir'e varabildim (32 KM). Kar yağışını çok seviyorum, trafik çilesi çok oluyor evet ama sabırlıysanız okey bence. Yılda 1 defa oluyor, çok kitlenirsem dizi film açıyorum vs.
Ancak dün yolda gördüklerim gerçekten üzdü beni; BG 777 Plakaydı galiba tam göremedim, araç Porsche 911 (2022-2024 model). Tamam 4 Çekersin ok, ama 10-15 milyon liralık aracın var, kış lastiğin yok ise frene basınca kayarsın canım arkadaşım, al o arabaya kış lastiği ne olacak. Ya da o arabayı alacak paran var ise günlük araca da binebilirsin kış lastiği ebatı bulabileceğin. İş kulelerin orda yolu kitledi çarpmayacağım diye kas babam kas. Keza yol üzerinde bu ve bunun gibi lüks araçlar yüzünden küfür dağarcığım genişledi. Mesela bir tanesi Seyrantepe alt geçidi çıkışında Saat 17:30 gibi gidemeyip 4'lü yakıp en sağ şeritte aracı terk eden Audi A8 sahibi. O da muhtemelen 2023-2024 Model. Yahu utanmıyor musunuz ? 15-20-40.000 TL verip lastik almaya. Ben inemem araçtan yani utancımdan öyle bir durumda.
2017'de de maslak'tan yine bahçeşehire giderken yolda kalmış yanılmıyorsan 11-13 Saat arasında trafikte kalmıştım(Çoğunluğu ikitelli TEM). O sorunluydu baya, WC anlamında özellikle. Yoksa yanıma suyumu alıyorum, içecek, kraker tost, çikolata vs. İstanbul olmayan bir yerde oturuyorsan ve kar yağacak deniyorsa mutlaka depon dolu ve bunlar olacak.
Bugün Öğlen saatlerinde çok hızlı bir yağış aldı Levent bölgesi yine, ancak şu an günlük güneşlik. Çok hızlı 5-10 cm kar yapıp araç üzerinde, bir o kadar hızlı da eriyor.
Bu akşam saat 18:00 itibariyle ciddi yağış bekleniyormuş, yarın evden çıkmam zaten ama hafta sonu da karın tadını çıkarmak gerekir bence.