PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Hava Durumu

Sayfa : 1 2 3 4 5 [6] 7 8

imprezaWRC
06-07-2021, 10:26
Düzce ve çevresi
Sakarya ve çevresi
Doğu Marmara nin kuzeyi hariç
Dolu riski yok denicek kadar az

Cuma-Cumartesi-Pazar günleri Marmara ve Kuzey Ege'de dolu riski var mı? Sana zahmet bana eziyet bir bakabilirsen çok sevinirim :)

imprezaWRC
06-07-2021, 10:27
https://www.img.gen.tr/images/2021/07/05/adsiz.jpg

yarın sabah ve öğle saatleri bu bölgeler dikkat etsin

Bu windy değil mi? Yoksa başka bir program mı?

S.Özeren
06-07-2021, 13:33
Cuma-Cumartesi-Pazar günleri Marmara ve Kuzey Ege'de dolu riski var mı? Sana zahmet bana eziyet bir bakabilirsen çok sevinirim :)

Perşembe den bakıp yazarım abi
Son dakkada çok şey değişiyor dolu adına

imprezaWRC
06-07-2021, 16:05
Perşembe den bakıp yazarım abi
Son dakkada çok şey değişiyor dolu adına

Şimdiden, emeğin için teşekkür ederim :)

34btr1907
06-07-2021, 20:25
Bu windy değil mi? Yoksa başka bir program mı?

windy aynen

S.Özeren
08-07-2021, 20:03
Şimdiden, emeğin için teşekkür ederim :)

Yarın sabah hafif bir yağmur olabilir İstanbul'da sabah saatleri için
Harici olarak Doğu Karadeniz hariç yağış yok

Yarından itibaren de havalar yine fazla isinacak

imprezaWRC
08-07-2021, 22:46
Yarın sabah hafif bir yağmur olabilir İstanbul'da sabah saatleri için
Harici olarak Doğu Karadeniz hariç yağış yok

Yarından itibaren de havalar yine fazla isinacak

Emeğine, bilgine sağlık :)

_opeth
13-07-2021, 14:24
18 Temmuzda sıcaklar geliyor 40-50 derece diyorlar

imprezaWRC
13-07-2021, 17:33
18 Temmuzda sıcaklar geliyor 40-50 derece diyorlar

Sıçtık, dışarı çıkılmaz. Evde klimanın altında yamulana kadar takılırım. Ya da uzun bir bambu kamışı ile havuzda oturayım. Bugün zaten sıcaktan mı nedir, ofiste yerlere serildim. Benim bünye mevsim normali dedikleri sıcağı zaten sevmiyor, hafta sonu sıcaklığını hiç almayayım :(

41 yaşında kendimi 61 gibi hissediyorum :(

imprezaWRC
04-08-2021, 10:54
Düzce ve çevresi
Sakarya ve çevresi
Doğu Marmara nin kuzeyi hariç
Dolu riski yok denicek kadar az

Sana zahmet bana eziyet veya tam tersi, Cumartesi günü marmara ve kuzey ege hattında dolu riski var mı?

MertSerhanÖ.
04-08-2021, 14:40
güneş resmen tecavüz ediyor,ama acayip keyif alıyorum:D
Şakası bir yana,gün içerisinde şapkasız çıkmayın mümkün mertebe.Gerçekten aşırı bir sıcak var.Ben ağustos çocuğu olduğum için seviyorum ama,bu kadarıda sağlık için fazla.

AliGizda
04-08-2021, 15:07
10 gün önce Antalya' daydım, hayatım boyunca bu kadar sıcak ve yakıcı güneşe hiç denk gelmedim. Kimle konuşsam bu sene gibi sıcak asla görmediklerini söylüyor. Havuzda çocuğun peşine gezerken koruyucu krem sürmeme rağmen pert oldum.

_opeth
04-08-2021, 15:46
bu sabah hanımı bırakmaya çıktım klimayı açtım her zamanki gibi. bir anda fan gitti. Kompresör devreye giriyor ama fan üflemiyor. Fan motoru sizlere ömür. 36-38 derece sıcaklıkta sanayii de tamir edebileceğim yer aramak çok kötüydü gerçekten.

Klima yokken napıyormuşuz yav

S.Özeren
04-08-2021, 21:22
Cumartesi günü 7 Ağustos için boğaz ve Anadolu yakasına iri taneli dolu riski mevcut
Guncellendikce bilgilendircem
Son dakkaya kadar çok şey degisebiliyor

imprezaWRC
04-08-2021, 21:30
Cumartesi günü 7 Ağustos için boğaz ve Anadolu yakasına iri taneli dolu riski mevcut

Hass turizmin sayın yolcuları aha mıçtık şimdi.

Redfish16V
05-08-2021, 12:11
Bu gece 2021-2022 KIŞ Dönemi ve önümüzdeki süreç ile ilgili yazacağım.

_opeth
05-08-2021, 15:57

yangın bölgelerine bulutların gitme ihtimali var mı peki?

delyyy
05-08-2021, 16:06
Pazar akşam Harbiye açık hava'da ıslanma ihtimalimiz nedir?

S.Özeren
05-08-2021, 17:32
yangın bölgelerine bulutların gitme ihtimali var mı peki?

Nem artışı söz konusu
Antalya yağmur acisindan bu hafta şanslı inşallah yağacak
Ama Marmaris :(

İri taneli dolu ihtimali Marmara çevresi ve iç Ege için devam etmektedir takipteyim
Yarında güncelleme yazicam

S.Özeren
05-08-2021, 17:33
Pazar akşam Harbiye açık hava'da ıslanma ihtimalimiz nedir?

Kuvvetle muhtemel

_opeth
05-08-2021, 17:39
Nem artışı söz konusu
Antalya yağmur acisindan bu hafta şanslı inşallah yağacak
Ama Marmaris :(

İri taneli dolu ihtimali Marmara çevresi ve iç Ege için devam etmektedir takipteyim
Yarında güncelleme yazicam

nem artışı yangın olasılığı konusunda iyi yönde diye biliyorum ağazlar nemlendiğinden yanması zorlaşıyor

207_TR
05-08-2021, 19:59
Bu gece 2021-2022 KIŞ Dönemi ve önümüzdeki süreç ile ilgili yazacağım.

Sana zahmet Balıkesir ve Uludağ için yorum bekleriz :=)

_opeth
05-08-2021, 20:07
bu arada yarın daha sıcak olacağını ben bilmiyordum bugünden 3 derece daha sıcak olacak diye google söyleyince hasikiome oldum

Redfish16V
05-08-2021, 23:27
Öncelikle yangın bölgesindeki arkadaşlarımız için tekrardan geçmiş olsun..En kısa sürede acılarımız dinecek olsa da ilerleyen senelerde bu tür afetler artacak maalesef.Vizyon,ilim,bilim..bir çok şeye ihtiyacımız var.
-Daha önce bahsettiğim gibi daha çok sıcak daha çok soğuk yani mevsimsel kaymayı 2025'e kadar peak yaparak yaşayacağız.Uzun vadeli planlarınızı bu yönde yapınız.Özellikle bu değişimden kaynaklı doğal afetlerin artışı ve doğanın kimsayal tepkiye uğraması sonucu oluşacak her türlü hastalık vb tehditlere karşı artık ciddi derecede önem vermek zorundayız.Üzerinde yaşadığımız dünya ciddi bir değişim yeni bir sürece giriyor çünkü.Sadece ülkemiz için değil bir çok bölgede güçlü afet vb haberleri göreceğiz maalesef.
-1 eylül itibariyle yaz bitmeye başlayacaktır.Rölantide tatlı bir ılıman hava eylül ayının ilk yarısında hakim olacak.Eylül ayının 2.yarısında ise ufak bir sıcak atak olabilir.
-Ekim ayının geneli serin,bol yağışlı geçecektir.
-Kasım ayında pastırma süreci uzun geçecek,en sıcak kasım ayı olmasada top 3'e girebilir.(soğuk kasım-soğuk kış tezini aksatcağını sanmmıyorum ama)
-Aralık 10'a kadar ülkede ciddi bir kar yağışı / atağı beklemiyorum.Aralık 10-20 arası uzun sürecek kuvvetli kar /don / tipi göreceğiz.
-Kar yağışlı bir yılbaşı marmara bölgesi için mümkün.
-Ülkenin batısı aralık-ocak ayında kar yağışına doyacak.doğusu ise şubat-mart ayında doyacaktır.Soğuk ve kar görmeyen yer (kıyılar hariç) kalmayacaktır.
-Kıyılarda ciddi yağışlar göreceğiz kış boyunca.
-Ciddi don tehlikesi ve tipi şeklinde yağışlara tanıklık edeceğiz.
-Geç gelen ama sibirya ataklı bir kış olacak.

2020-2021 döneminde olduğu gibi bu dönemde de kendi sınırlarımı zorlayarak nokta atışa devam edeceğim :) Eylül 15 gibi tekrar revize edeceğiz. Sizlerin bilmesi gereken en önemli şey her şeyin extreme noktasını yaşayacak noktaya gidiyoruz.Herkes kendini hazırlasın.

EmreS13
05-08-2021, 23:37
Engin bilgilerinizle bizi aydınlattığınız için teşekkür ederiz red fish bey.
Bir şey soracağım hala gölde kıvrıla kıvrıla yüzüyoe musunuz? :D :D :hahaha:

S.Özeren
06-08-2021, 00:46
Merhaba tekrardan
Yeni çıktılar geldi
Dolu ihtimali %30 ( iri taneli)
Özellikle boğaz hattı ve Anadolu yakası risk çok ciddi şekilde devam etmekte
Yarın da son ciktiya göre yorumlucam
Ancak önlem almakta fayda var

Yiğit G.
06-08-2021, 01:54
Merhaba tekrardan
Yeni çıktılar geldi

cumartesi için değil mi? Allah aşkına dolu varsa uyarın, bir kere yaşadım ikinciyi kaldıramam. Teşekkürler şimdiden

ruudvan
06-08-2021, 03:01
cumartesi için değil mi? Allah aşkına dolu varsa uyarın, bir kere yaşadım ikinciyi kaldıramam. Teşekkürler şimdiden

2 kere yasadım.1nci az 2nci azdan biraz fazla. bu bunye 3ncuyu kaldırmaz diye tamponları boyaya bıraktım 1 hafta kapalı alanda kalsın kafam rahat.

BARR
06-08-2021, 08:09
Şansımı seveyim düğün için birazdan İstanbula gideceğim arabayla cuma ve cumartesi akşamı...

XoR
06-08-2021, 08:29
Şansımı seveyim düğün için birazdan İstanbula gideceğim arabayla cuma ve cumartesi akşamı...

Rent a fckng car :)

BARR
06-08-2021, 08:36
Rent a fckng car :)

Atın ölümü arpadan olsun benimle mi yaşıcak amünüm :hehe:

XoR
06-08-2021, 09:19

:D

https://galeri5.uludagsozluk.com/1/atin-olumu-arpadan-olsun_30445.jpg

imprezaWRC
06-08-2021, 09:44
Merhaba tekrardan
Yeni çıktılar geldi

Mecburen yola çıkacağım. Sabah 5'te yağış yoksa yırttım demektir. Yarın hangi saatlerde bu risk mevcut? Bursa, Yalova, Edremit rotasında bir sıkıntı var mı?
Bu gece yola çıksam mecbur Cumartesi döneceğim. Her türlü boklu değnek oldu bana ya off.

imprezaWRC
06-08-2021, 09:46

Yenisinin fiyatına bak ve bu cümleyi tekrar kurmayı dene :D
Bak mesela yeni kasa Outback'te 2.0lt seçeneği olmadığı gibi gelmez ama 2,5lt benzinli Outback getirirlerse de büyük ihtimalle 1,5 milyon, milyor, trilyor, TL olur. O nedenle, bu benimle yaşayacak amünüm.

Slmcnsl
06-08-2021, 09:54
Cuma akşamı ve Cumartesi için istanbul anadolu yakası dolu tehdidi devam ediyor mu acaba?
Konu hakkında okuma yapacak arkadaşlardan destek ve bilgi beklemekteyiz.
Teşekkürler.

baskan96
06-08-2021, 10:09

İlacın yine bende abi :) 57 binde FD6 beyaz elegance İzmir'e Baran beye opsiyonludur ilginize teşekkürler..

_opeth
06-08-2021, 12:37
İstanbul'un diğer bölgeleri de aynı ise havanın bulutlu olmasından dolayı yer çok fazla isinmayacagindan süper hücrenin çok olası olduğunu düşünmüyorum. Çok iri taneli dolu olmayabilir. Sadece 2017de dolu yemiş biri olarak tahminim bu şekilde

imprezaWRC
06-08-2021, 13:02
İstanbul'un diğer bölgeleri de aynı ise havanın bulutlu olmasından dolayı yer çok fazla isinmayacagindan süper hücrenin çok olası olduğunu düşünmüyorum. Çok iri taneli dolu olmayabilir. Sadece 2017de dolu yemiş biri olarak tahminim bu şekilde

Düne göre bugün çok daha yaşanılır kıvamda. Nem minimum düzeyde. Bunaltan bir hava yok. Umarım dediğin gibi olur.

S.Özeren
06-08-2021, 13:19
Mecburen yola çıkacağım. Sabah 5'te yağış yoksa yırttım demektir. Yarın hangi saatlerde bu risk mevcut? Bursa, Yalova, Edremit rotasında bir sıkıntı var mı?
Bu gece yola çıksam mecbur Cumartesi döneceğim. Her türlü boklu değnek oldu bana ya off.

Bol sans abi zor rota diye ileteyim gerisini sen anla

S.Özeren
06-08-2021, 13:22

Bende 2017 den bu yana bu işlere merak sardım
İlk defa bu kadar riskli bir tahmin gördüm ve uyarı yaptım
Bu denli parametleler varken dolu olmazsa
2017 yüz yılda yaşanan bir olay diyip eskisi kadar bakmayı düşünmüyorum

S.Özeren
06-08-2021, 13:28
Cuma akşamı ve Cumartesi için istanbul anadolu yakası dolu tehdidi devam ediyor mu acaba?
Konu hakkında okuma yapacak arkadaşlardan destek ve bilgi beklemekteyiz.
Teşekkürler.

Boğaz çevresi
Anadolu yakası
Doğu Marmara da risk yüksek
Avrupa yakası nispeten daha rahat

Redfish16V
06-08-2021, 13:30
tecrübeden kaynaklı tahmin olsada teknik açından tahmin değil maalesef :) Yeryüzünü sıcak olması doluda etken değil maalesef.500 ve 700 hpa sıcaklığı ve bu birimlerdeki rüzgarın dikey/yatay salınımı , 850hpada ki neme kadar bir çok faktör var.Şu a gözüken risk çok yüksek en basit değer cape bile 2150 lerde.. süpernova zaten 2k'da start veriyor.tabi bütün her şeyin olup , en ufak parametre koşul sağlamazsa o dolu düşmez.Yani tek bir etkene , dayanmak imkansız :)

Ozan Özer
06-08-2021, 13:36
aracı bu sabahtan kapalıya koydum..pazartesi,salı gününe kadar çıkarmam.Kafa rahat olsun.

imprezaWRC
06-08-2021, 14:00
Bol sans abi zor rota diye ileteyim gerisini sen anla

Bu akşam yola çıksam daha mı iyi ederim ?

DOHC
06-08-2021, 14:14
Yarın Yeşilköy-Büyükçekmece-Etiler gezmem vardı, dolu yer miyiz ki?

imprezaWRC
06-08-2021, 14:25
S.Özeren Pazar günü risk var mı? Ya bir anda 14 derece düşüyor hakikaten iyi şeyler olmayabilir :(

imprezaWRC
06-08-2021, 14:48
Beyler expapos sitesine girebilen var mı? Ben güvenlik nedeniyle giremiyorum.
https://pbs.twimg.com/media/E8Gw_rJXMAIPymd?format=jpg&name=medium

#İstanbul #Kırklareli çevrelerinde bu akşama kadar çapı 2 cm’den büyük #dolu oluşma ihtimali (sarı alan) yüzde 15. Kırklareli kıyılarına doğru olan alanda ihtimal yüzde 30’u bulur.
https://twitter.com/BunyaminSurmeli/status/1423613570760257542

_opeth
06-08-2021, 15:28
tecrübeden kaynaklı tahmin olsada teknik açından tahmin değil maalesef :) Yeryüzünü sıcak olması doluda etken değil maalesef.500 ve 700 hpa sıcaklığı ve bu birimlerdeki rüzgarın dikey/yatay salınımı , 850hpada ki neme kadar bir çok faktör var.Şu a gözüken risk çok yüksek en basit değer cape bile 2150 lerde.. süpernova zaten 2k'da start veriyor.tabi bütün her şeyin olup , en ufak parametre koşul sağlamazsa o dolu düşmez.Yani tek bir etkene , dayanmak imkansız :)

mümkündür. hiç veri okumadan söylediğim bir şey. Biraz temenni gibi diyebilirim. 2017'de yaşadıklarımı düşmanımın bile yaşamasını istemem. :)

sword
06-08-2021, 20:52
İleri doğru kayıyor her baktığımda akşam 9 diyordu şimdi sabaha karşı diyor fırtına

_opeth
06-08-2021, 21:04
İleri doğru kayıyor her baktığımda akşam 9 diyordu şimdi sabaha karşı diyor fırtına

aynen her baktığımda yağmur işareti daha ileri kayıyor 20-23-03 şimdi ise 05 olarak gösteriyor

DOHC
06-08-2021, 21:08
İstanbul'u pas geçer, İzmit'ten başlar bu hızla :)

imprezaWRC
06-08-2021, 22:31
İstanbul'u pas geçer, İzmit'ten başlar bu hızla :)

Koray'ım, umarım dolu yağışı olmaz. Biz yine de otomobilleri sarıp sarmaladık. Yolculuğu erteledim. (Murphy kanunu, bu kadar önlem aldık ya kesin senin dediğin gibi olur)

delyyy
06-08-2021, 23:08
Kapalıya aldık bekliyoruz. İnş doluya çevirmez.

S.Özeren
07-08-2021, 00:12
Son güncelleme
Anadolu yakası ve batı Karadeniz iri taneli dolu riski bu sabaha kadar %20
Yarın sabahtan öğlene kadar %10

Antalya Burdur ve çevresi yağış alacak orman yangınları adına çevrede nem de yukselicek
Muğla vs malesef yağış yok.

Karadeniz de sel riski var

imprezaWRC
07-08-2021, 08:27
Havada bulut mulut kalmadı bu saatten sonra artık yağacağını sanmıyorum. Ne kütlesiyse o pas geçti gitti herhalde.

MertSerhanÖ.
07-08-2021, 08:42
Havada bulut mulut kalmadı bu saatten sonra artık yağacağını sanmıyorum. Ne kütlesiyse o pas geçti gitti herhalde.

o bile uğramadan gidiyor abi burdan :D :D :D

sword
07-08-2021, 09:20
1 damla bile düşmedi ama olsun risk varsa mecbur tedbir alacaz kaskomuz yok :)

DOHC
07-08-2021, 09:33
2 yıldır ne profesyoneller ne de amatörler tutturamıyor hava durumunu.............

Zamanında, 2020 Ocak, böyle yazmışım, yine aynısı oldu :).

imprezaWRC
07-08-2021, 10:16
Zamanında, 2020 Ocak, böyle yazmışım, yine aynısı oldu :).

Ya dün akşam peder radar görüntülerine baktı, bizi pas geçecek gibi gözüküyor dedi. Ona rağmen ne olur ne olmaz diye otomobilleri sarıp sarmaladık. Ben yolculuğu erteledim. Bu kadar aksiyon aldık ya bir *** olmadı.
Bir seferde maunvalidenin yazlıkta baktım git gide yaklaşan yıldırım topluluğu var. Kapalı garaj imkanı yok. Bagajdan yoga matlarını çıkardım üzerine serdim bantladım. Gece vakti millet bana balkondan bakıyordu ne yapıyor bu zır deli diye. Hava bir anda buz gibi oldu, ulan gelir beni bulur dolu yağar diye önlemimi aldım diye cevap verdim. Kaba etiyle gülenler mi istersin ne ararsan vardı.
Yetmedi, mad max kıvamına getirdiğim otomobille yakındaki akaryakıt istasyonuna gittim, orada ters açıda kalan üstü kapalı bir yere çektim otomobili. Göz gözü görmeyecek şekilde yağmur yağdı, hiç dolu oluşmadı. Birkaç saat bekledim tamam lan bitti gitti diye evin önüne döndüm. Sabah mermi gibi yine yağmur yağdı.
İşin özeti, dün ben hava durumuna bakmayıp Subaru'yu dışarıda tutsaydım, gece fındık tanesini geçtim tenis topu büyüklüğünde dolu yağardı. Bu kadar önlem aldım, sağa sola ekran görüntüleri attım, yine bir mok olmadı.
Ofisteki arkadaş bile hiçbir şeye bakmadan ya salla gitsin bir şey olmaz dediydi. Olan benim yolculuğa ve hanımın aşı randevusuna oldu. Az önce de eşim aradı, ne oldu dolu yağdı mı dedi. Kem küm ağzımda lafı dolandırdım, ya halen risk var dedim. Kesin küfür etti.

S.Özeren
07-08-2021, 11:40
Yapacak bişey yok abi
Önlem alınacak değerler vardı
Son güncelleme de oranı ve bölgeyi de yazdık zaten
Benim kendi aracım da kapalı otopark da ki dolu ihtimali olmayan bir bolgedeyim
Yaa bişey olmaz mantığı bana ters
Havada ki tüm değerler uygundu
Batı Karadeniz için hala öyle..

Yanildiysak ülkenin mgm sinden havayı koklayan adama kadar herkes yanıldı :)

Redfish16V
07-08-2021, 12:11
Yapacak bişey yok abi

ya burası Türkiye..2 ay önceden bilirsin görmezler , 1 kere bilmezsin sesler yükselir :D Dolu yağsa eminim 10 kişiden 3-4 ü teşekkür eder gerisi yazma girişiminde bile bulunmazdı.Herkes her şeyi biliyor :)

imprezaWRC
07-08-2021, 12:46
Yapacak bişey yok abi

Yahu hava tahmini adı üstünde, değerlere bakıp bir tahmin de bulunuyorsun. Emeğinize, bilginize sağlık, tutmadıysa sizin suçunuz, kabahatiniz yok :)
İstanbul'da yağmadı ama Bursa'da gece yağmış. Ha bende radara bakıp yahu bu bizi pas geçecek herhalde dedim ama ne olur ne olmaz diye seni dinledim. Her işte bir hayır vardır derler.
Sağlık olsun, siz uyarınızı, bilginizi, emeğinizi esirgemeyin :)

_opeth
07-08-2021, 13:09
Karabük'te yangın bölgesine yağmur yağması sevindirici oldu. Bu arada telefonun uygulaması şimşekli yağmuru normal yağmura çevirdi akşam 9da yağacak gibi

Ormanci
07-08-2021, 17:18
Yahu hava tahmini adı üstünde, değerlere bakıp bir tahmin de bulunuyorsun. Emeğinize, bilginize sağlık, tutmadıysa sizin suçunuz, kabahatiniz yok :)
İstanbul'da yağmadı ama Bursa'da gece yağmış. Ha bende radara bakıp yahu bu bizi pas geçecek herhalde dedim ama ne olur ne olmaz diye seni dinledim. Her işte bir hayır vardır derler.

İşyerinde bi vatandaş vardı bizim, meteorolojiye sövüyodu durmadan, adamlara mail falan atıyodu sizin yapacağınız tahmini diye.. Ulan dedim gelip alacaklar seni mal mısın :)

Aynen adı üzerinde tahmin sonuçta, adam diyor ki bir sürü parametre var biri olmadı mı iptal...

Benim de gözlemlediğim, teldeki uygulamalar falan da en çok 1-2 gün kala net en tutarlı tahmini yapıyor. Rüzgar, bulut, hava akımı bilmemne artık o zaman net hale geliyor çünkü anladığım.. Öteki türlü, uzaktan aha geliyor dediğin şey başka bi hava akımı bilmemne ile karşılaşıp yön değiştiriyor etkisini yitiriyor, bişey oluyor.

Yangın yerlerine yağsa bol bol... Oralarda da hava dönmüş biraz neyse ki, nem artmış, sıcaklar biraz etkisini yitirmiş falan. İnşallah iyi olur..

S.Özeren
07-08-2021, 20:19
İşyerinde bi vatandaş vardı bizim, meteorolojiye sövüyodu durmadan, adamlara mail falan atıyodu sizin yapacağınız tahmini diye.. Ulan dedim gelip alacaklar seni mal mısın :)

Aynen adı üzerinde tahmin sonuçta, adam diyor ki bir sürü parametre var biri olmadı mı iptal...

Benim de gözlemlediğim, teldeki uygulamalar falan da en çok 1-2 gün kala net en tutarlı tahmini yapıyor. Rüzgar, bulut, hava akımı bilmemne artık o zaman net hale geliyor çünkü anladığım.. Öteki türlü, uzaktan aha geliyor dediğin şey başka bi hava akımı bilmemne ile karşılaşıp yön değiştiriyor etkisini yitiriyor, bişey oluyor.

Yangın yerlerine yağsa bol bol... Oralarda da hava dönmüş biraz neyse ki, nem artmış, sıcaklar biraz etkisini yitirmiş falan. İnşallah iyi olur..

Çok doğru bir yorum
Parametreler çok uygundu istisnasız hepsi dolu yağışı diyordu
Biraz önce inceledim dün gece verilerini

Biz uyurken sıcaklık düşüşü ve kuzeyli rüzgar cape değerini indirmiş assagiya , yağmuru da almış goturmus

Dediğiniz gibi bu bir tahmin ve hepimizde temmuz 2017 travması olduğu için daha hassas davranıp önlem alıyoruz

S.Özeren
07-08-2021, 20:21

Teşekkür ederiz abi
Bazen abartı ve alaycı tepki geliyor
Ben forumda eskiden çokca vakit harcasamda şuan sadece böyle durumlarda eski dostlara yardımcı olmak adına yazıyorum
Yazmaya da devam edicez Emir ile birlikte
İsteyen önlemini alır isteyen almaz

CenkB
07-08-2021, 22:31
Valla buradaki yorumlarınıza bakarak çoğu kez önlemimi alarak hareket ettim. Herkesin bildiği gibi "tahmin" sadece.
Emeklerinize sağlık.

Yiğit G.
08-08-2021, 00:06

https://pbs.twimg.com/media/CLrJAr_W8AAYzGi.jpg

Ormanci
08-08-2021, 14:03
https://pbs.twimg.com/media/CLrJAr_W8AAYzGi.jpg

Ahahahah aynı şeyi göstermiştim o arkadaşa sen busun tam diye :D

BARR
08-08-2021, 21:32
Gittim geldim dolusuz kurtardık şansımıza :D

barakuda26
13-08-2021, 08:21
Arkadaşlar eylül ayı için ufukta görünen hava nasıldır acaba, şimdiden ortalama bi tahmin yapılabilirmi

Ome_RS
13-08-2021, 12:32
26 Ağustos 4 Eylül gümüldür de tatile gideceğim. Su ve hava sıcaklığı nasıl olur?
5 aylık ve 3.5 yaşında iki çocuk var. Eğlendireceğiz diye hasta etmeyelim veletleri :)

S.Özeren
30-08-2021, 12:54
Merhaba
Eylül ün ilk haftasi özellikle Perşembe gununden itibaren ülkenin kuzeyi Soğucak
Ankara 17 derecelere kadar düşecek
İstanbul gündüz ortalama 20 25 arası gezicek

Güney ve Ege de ise ortalama 5 derece düşüş olacak

Biraz serinleme vakti arkası yine pastırma vs gelicek
Şuan gözüken Trakya hariç dolu riski yok

1 Eylül de Orta Karadeniz 2 Eylül de doğu Karadeniz sel riski var

Yiğit G.
30-08-2021, 14:14
Merhaba
Eylül ün ilk haftasi özellikle Perşembe gununden itibaren ülkenin kuzeyi Soğucak

Ellerine sağlık eylül 9-17 arası antalya da balayı yapıcaz. Hava durumu nasıl olur o tarihte antalya da ?

S.Özeren
30-08-2021, 14:51
Ellerine sağlık eylül 9-17 arası antalya da balayı yapıcaz. Hava durumu nasıl olur o tarihte antalya da ?

Teşekkür ederim.
Hava derecesi 30 35 derece
Deniz suyu sıcaklığı 29 - 30 derece civarinda

_opeth
30-08-2021, 15:24
bugün o kadar bulutlandı yağaydı iyiydi. çok bunalttı sağolsun

Yiğit G.
30-08-2021, 23:00
bugün o kadar bulutlandı yağaydı iyiydi. çok bunalttı sağolsun

ben aracı yıkatmadığım için yağmaz.

CenkB
31-08-2021, 08:56
Merhaba

Teşekkürler. Eylül sonu-Ekim ilk haftası nikah düğün balayı gibi planlarımız var. Eylül sonu İstanbul, 2 Ekim Ordu, 8 Ekim'e kadar Nevşehir. Yorum yapabilir misin rica etsem?

S.Özeren
31-08-2021, 10:13
Teşekkürler. Eylül sonu-Ekim ilk haftası nikah düğün balayı gibi planlarımız var. Eylül sonu İstanbul, 2 Ekim Ordu, 8 Ekim'e kadar Nevşehir. Yorum yapabilir misin rica etsem?

Tarihe bir kaç gün kala özelden mesaj atarsanız daha sağlıklı yorum yapabilirim

CenkB
31-08-2021, 10:33
Tarihe bir kaç gün kala özelden mesaj atarsanız daha sağlıklı yorum yapabilirim

Teşekkür ederim.

Yiğit G.
05-09-2021, 12:52
-1 eylül itibariyle yaz bitmeye başlayacaktır.Rölantide tatlı bir ılıman hava eylül ayının ilk yarısında hakim olacak.Eylül ayının 2.yarısında ise ufak bir sıcak atak olabilir.

Günü gününe tutturdun hacı. Resmen 1 eylül oldu kış geldi. inanılmaz. Uzun zamandır böyle bişey görmedim genelde yaz sıcakları eylül sonuna kadar giderdi. Var mı bir ısınma bu ne arkadaş titretti yahu.

Shadow_Dancer
05-09-2021, 13:24
Allahıma çok şükür yediginden içtiginden tad aldıgın havalar geldi..Sefil yaz mevsimi tez elden biter umarım.

Redfish16V
06-09-2021, 10:40
Günü gününe tutturdun hacı. Resmen 1 eylül oldu kış geldi. inanılmaz. Uzun zamandır böyle bişey görmedim genelde yaz sıcakları eylül sonuna kadar giderdi. Var mı bir ısınma bu ne arkadaş titretti yahu.
teşekkür ederim abi,bu sene sınırları zorlamaya devam 3 ay önceden bilmeye çalışacağız :) 4-5 güne tekrar uzun vade yazacağım,şimdilik en son yazdığım liste geçerli :)

Day Walker
06-09-2021, 11:13
teşekkür ederim abi,bu sene sınırları zorlamaya devam 3 ay önceden bilmeye çalışacağız :) 4-5 güne tekrar uzun vade yazacağım,şimdilik en son yazdığım liste geçerli :)

Dostum Tekirdağ için hava durumu 2-3 hafta nasıl olacak.

Sitenin havuzunu kapatacam havalar kötüyse :D

207_TR
06-09-2021, 20:28

Balıkesir ve Uludağ için kar bilgilerini hep bekliyorum :)

Yiğit G.
08-09-2021, 03:51
Allahıma çok şükür yediginden içtiginden tad aldıgın havalar geldi..Sefil yaz mevsimi tez elden biter umarım.

https://c.tenor.com/ZDjYtQyJA5IAAAAC/ekrem-abi-bak.gif

ES353
08-09-2021, 08:38
Bu İstanbuldaki fırtına ne zaman sona erecek ya?

Hondafatih
08-09-2021, 10:39
Bu İstanbuldaki fırtına ne zaman sona erecek ya?

Al benden de o kadar yaz bir anda bitmezdi pastırmasıydı kavurmasıydı eylül ekim geçerdi bir şekilde havada sıcak var ama rüzgar püf diyince bırr oluyor insanın içi

Shadow_Dancer
08-09-2021, 17:29
https://c.tenor.com/ZDjYtQyJA5IAAAAC/ekrem-abi-bak.gif

Abi yaz mevsimi sayfiye yerinde baba parası ezene güzel, ben ömrümün 24 yılını Adanada geçirdim, o yüzden yeterince çilesini çektiğimi düşünüyorum, iş güç peşinde koştururken bir de üzerine terleme gibi iğrenç bir durum olunca sinirleniyorum.. :)

MertSerhanÖ.
08-09-2021, 18:33
şu rüzgarlar yüzünden sinüzitim yine coşmuş durumda.Ağrı kesici bile geçirmiyor baş ağrımı.Alllah aşkına bitsin artık.

Falmor
08-09-2021, 18:38
şu rüzgarlar yüzünden sinüzitim yine coşmuş durumda.Ağrı kesici bile geçirmiyor baş ağrımı.Alllah aşkına bitsin artık.

Tüplü dalış yapmanı tavsiye ederim.12-13 m civarı patlıyor genelde.Sonra bi rahatlık geliyor :)

MertSerhanÖ.
09-09-2021, 01:05
Tüplü dalış yapmanı tavsiye ederim.12-13 m civarı patlıyor genelde.Sonra bi rahatlık geliyor :)

aa cidden mii? Bu bilgi iyi oldu teşekkür ediyorum:)

Redfish16V
09-09-2021, 11:08
Bu akşam tekrar uzun vadeli ve önümüzdeki süreci yazacağım

dkaya87
09-09-2021, 12:05
güzel haberlerini bekliyoruz :)

Redfish16V
09-09-2021, 18:17
-Kasım ayında pastırma süreci uzun geçecek,en sıcak kasım ayı olmasada top 3'e girebilir.(soğuk kasım-soğuk kış tezini aksatcağını sanmmıyorum ama)
-Aralık 10'a kadar ülkede ciddi bir kar yağışı / atağı beklemiyorum.Aralık 10-20 arası uzun sürecek kuvvetli kar /don / tipi göreceğiz.
-Ülkenin batısı aralık-ocak ayında kar yağışına doyacak.doğusu ise şubat-mart ayında doyacaktır.Soğuk ve kar görmeyen yer (kıyılar hariç) kalmayacaktır.

Evet tekrardan nokta atışı yaparak başladık :) Şimdi yukarıda ki maddeleri revize ederek süreci yazacağım ;
-15 Eylül'e kadar serinlik devam ardına ısınacağız.15 Eylül'e kadar Marmara-İç Anadolu-Karadeniz ve Doğu Anadolu'da sağanak yağışlar olacaktır.Bu süreçte grip vb hastalığa dikkat.
-15 Eylül - 25 Eylül arası sıcak faktör etkin olup son tatillerinizi yapabilirsiniz
-25 Eylül - 10 Ekim arası ılıman olacak,yerel yağışlar görülecek.
-10 Ekim - 15 Ekim arası daha soğuk olacak,yer yer sıcaklık 0'ın altına inecek özellikle trakya ve marmara için.İç bölgeler serin kalacak,daha soğuk olmayacak.
-15 Ekim - 31 Ekim arası mevsim normalleri olacak.Ara ara sıcak/soğuk ataklar olsada çok rahatsız etmeyecek.Hırkaların kullanılacağı ay ekim diyebiliriz.
- Kasım ayı ilk sinyallerde sıcak olacak gözüküyordu.Lakin 1-2 etmenin değişikliği ile kasım ayının başında ve 20'si gibi kış teaser'ı oluşabilir.
-Kışlıklar için Ankara ; 10 Aralık , İstanbul 20 Aralık , Bursa 20 Aralık .Daha kuzeyde olanlar erken takabilir.
-Genel anlamda geç gelen ama ciddi şovlar yaratan bir kış olacak.Don,tipi,ciddi yağış hepsi olacak.
Güzel bir kış için biraz sabr..

Kadyr
09-09-2021, 20:19
İnşallah bol yağış ve kar alırız. Bereketli bir kış olması dileğiyle

barakuda26
10-09-2021, 08:39
-15 Eylül - 25 Eylül arası sıcak faktör etkin olup son tatillerinizi yapabilirsiniz

-

Bu tarih için Türkiye geneli öngörün bu şekilde dimi?

Redfish16V
10-09-2021, 09:11
Bu tarih için Türkiye geneli öngörün bu şekilde dimi?
evet , o tarihlerden sonra herhangi bir yerde tatil yapmak çok zor olacak

997TT
12-09-2021, 13:48
Evet tekrardan nokta atışı yaparak başladık :) Şimdi yukarıda ki maddeleri revize ederek süreci yazacağım ;
-15 Eylül'e kadar serinlik devam ardına ısınacağız.15 Eylül'e kadar Marmara-İç Anadolu-Karadeniz ve Doğu Anadolu'da sağanak yağışlar olacaktır.Bu süreçte grip vb hastalığa dikkat.
-10 Ekim - 15 Ekim arası daha soğuk olacak,yer yer sıcaklık 0'ın altına inecek özellikle trakya ve marmara için.İç bölgeler serin kalacak,daha soğuk olmayacak.
-15 Ekim - 31 Ekim arası mevsim normalleri olacak.Ara ara sıcak/soğuk ataklar olsada çok rahatsız etmeyecek.Hırkaların kullanılacağı ay ekim diyebiliriz.
- Kasım ayı ilk sinyallerde sıcak olacak gözüküyordu.Lakin 1-2 etmenin değişikliği ile kasım ayının başında ve 20'si gibi kış teaser'ı oluşabilir.
-Kışlıklar için Ankara ; 10 Aralık , İstanbul 20 Aralık , Bursa 20 Aralık .Daha kuzeyde olanlar erken takabilir.
-Genel anlamda geç gelen ama ciddi şovlar yaratan bir kış olacak.Don,tipi,ciddi yağış hepsi olacak.

Tesekkur ederım tahmın ıcın.

tremx
23-09-2021, 12:47

Dostum tahminlerin icin tesekkurler, benim icin 9 Ekim ayri bir onemli.Dis mekanda oglum icin dogum gunu organizasyonu dusunuyoruz, gebze bolgesi yagis beklentin nedir?

207_TR
23-09-2021, 21:20
Uludağ ve bazı kar merkezlerine kar düştü bugün :)

Redfish16V
23-09-2021, 22:49
Dostum tahminlerin icin tesekkurler, benim icin 9 Ekim ayri bir onemli.Dis mekanda oglum icin dogum gunu organizasyonu dusunuyoruz, gebze bolgesi yagis beklentin nedir?
Hava biraz serin , yağış yok , orta kuvvet rüzgar mevcut ve %90'da bulut pek olmaz havada :)

FRTDI
06-10-2021, 09:45
15-17 Ekim İzmir hava durumu nasıl olur acaba yağış olcak mı piste çıkmayı planlıyoruz o tarihte ama telefon yağış gösteriyor ama pek güven olmuyor telefona

Onrcn
06-10-2021, 11:41
Hava biraz serin , yağış yok , orta kuvvet rüzgar mevcut ve %90'da bulut pek olmaz havada :)

Cuma-Cmtsi-Pazar Istanbul Park ta durum ne olur? Yetkili bir abimize danışayım dedim :D

Redfish16V
06-10-2021, 22:52
15-17 Ekim İzmir hava durumu nasıl olur acaba yağış olcak mı piste çıkmayı planlıyoruz o tarihte ama telefon yağış gösteriyor ama pek güven olmuyor telefona
15'i yağmurlu 17'si temiz ama devamına yine yağış gelecek.17'side her an yağışlı periyota dahil olabilir yani.

Cuma-Cmtsi-Pazar Istanbul Park ta durum ne olur? Yetkili bir abimize danışayım dedim :D
Melabaaa :D Yağmurlu bir f1 olacak.Cuma gecesi yağmur giriş yapar.Ctesi orta şiddet devam.Pazar saat 16:30 gibi hafifler sonrası tek tük atar.

S.Özeren
07-10-2021, 07:14
F1 pazar günü için yağmur beklentim minimum
Eğlence sıralama turlarında olabilir
Büyük ihtimalle kuru zeminde yarış olucak

Onrcn
07-10-2021, 07:44
15'i yağmurlu 17'si temiz ama devamına yine yağış gelecek.17'side her an yağışlı periyota dahil olabilir yani.

Melabaaa :D Yağmurlu bir f1 olacak.Cuma gecesi yağmur giriş yapar.Ctesi orta şiddet devam.Pazar saat 16:30 gibi hafifler sonrası tek tük atar.

Çok teşekkür ederim, adamsın : ) Kaç gündür bir o tahmine bakıyorum, bir buna bakıyorum.. Birde ya arabayı mı pastalasam diyordum, pastalamamam lazımmış haha. Bu tahmine göre yarış yağmur altında başlayacak, inşallah yine deli dolu birşey izleriz.

Redfish16V
09-10-2021, 21:02
Yarın Gece güncellemeler yapacağım.Yavaştan safları sıklaştırın :)

Kadyr
10-10-2021, 08:49
bu sene kış lastiklerimi takmak istiyorum:) gerçi geçen sene takmadığım iki üç ancak yatırdım aracı

Yiğit G.
11-10-2021, 15:48
Yarın Gece güncellemeler yapacağım.Yavaştan safları sıklaştırın :)

kar haberi bekleyen ben

https://c.tenor.com/rec5dlPBK2cAAAAd/mr-bean-waiting.gif

_opeth
11-10-2021, 17:41
ben takmayacağım zaten yok :D

Redfish16V
11-10-2021, 20:02
-Ekim ayı sonuna kadar sıcaklıklar dalgalu bu seyirde devam edecek.
-25 ekime kadar yağışlı periyotda kalacağız.Kuraklık gibi riskimiz yok.
-1 kasım - 5 kasım arası mevsim normalleri devam edecek,montlar çıkmaya başlayacak
-10 kasım - 15 kasım arası marmara,batı karadeniz ve iç anadoluda sıcaklıklar kar değerlerine kadar düşecek.Yağışla çakışması durumda iç kesimlerde yüksekler görsel / ince örtü kar görebilir.
-20 Kasım civarı pek çok kayak merkezinde sezon açılmaya başlayacak.

Her şey beklenti dahilinde ilerliyor.Eylül ayınıda mevsim normalleri altı kapattık :)

halili
12-10-2021, 08:15
Kış lastiklerini bende takmak istemiyorum.Ama eşimin ve kendi ailemde tek araç olunca büyüklerde köyde olduğu için cenaze hastane gibi Apar topar uzunyola köye gidiyoruz.Risk olmasın diye taktıracağım.

Yiğit G.
29-10-2021, 11:26
Kış lastikleri için anladığım kadarı ile istanbul 15 kasım

207_TR
29-10-2021, 11:30
-Ekim ayı sonuna kadar sıcaklıklar dalgalu bu seyirde devam edecek.
-25 ekime kadar yağışlı periyotda kalacağız.Kuraklık gibi riskimiz yok.
-1 kasım - 5 kasım arası mevsim normalleri devam edecek,montlar çıkmaya başlayacak
-10 kasım - 15 kasım arası marmara,batı karadeniz ve iç anadoluda sıcaklıklar kar değerlerine kadar düşecek.Yağışla çakışması durumda iç kesimlerde yüksekler görsel / ince örtü kar görebilir.
-20 Kasım civarı pek çok kayak merkezinde sezon açılmaya başlayacak.

Her şey beklenti dahilinde ilerliyor.Eylül ayınıda mevsim normalleri altı kapattık :)

Senden gelecek Kasım haberlerini bekliyoruz güncel :)

Redfish16V
01-11-2021, 23:55
13-14 Kasıma kadar pastırma süreci ve ılıman beklentiyi yaşamış olacağız.Sonra hızlıca sezonu açacağız.İstanbul-Ankara hattı kışlıklara 15 kasım öncesi geçmiş olmalı.Kasım 2.yarı ile birlikte burası canlanacaktır.Her şey beklenti dahilinde güzel gidiyor.

burak_2885
11-11-2021, 08:08
Palandöken kar sezonu için bilgi verebilecek birileri var mıdır? :) Ne zaman açılır sezon ne zaman güzel kar olur vs.

CenkB
11-11-2021, 09:40
13-14 Kasıma kadar pastırma süreci ve ılıman beklentiyi yaşamış olacağız.Sonra hızlıca sezonu açacağız.İstanbul-Ankara hattı kışlıklara 15 kasım öncesi geçmiş olmalı.Kasım 2.yarı ile birlikte burası canlanacaktır.Her şey beklenti dahilinde güzel gidiyor.

Emir merhaba. Telefondan hızlıca yanıt veriyorsun teşekkür ederim ama çok aciliyeti olmadığından rahatsız etmek istemedim. Muş'tan Ordu'ya gitmeyi planlıyoruz. 13 Kasım gidiş 20 Kasım dönüş. Erzurum - Bayburt - Gümüşhane - Tirebolu olarak rota var. Gidiş dönüş aynı rota.
Kışlık lastik takılı. Gündüz yolculuğu olacak. Sıkıntı yaşar mıyız?

mikelazi
11-11-2021, 10:37

20-21 pist günleri var.

erken ama tahminin nedir???

Redfish16V
11-11-2021, 14:52
Emir merhaba. Telefondan hızlıca yanıt veriyorsun teşekkür ederim ama çok aciliyeti olmadığından rahatsız etmek istemedim. Muş'tan Ordu'ya gitmeyi planlıyoruz. 13 Kasım gidiş 20 Kasım dönüş. Erzurum - Bayburt - Gümüşhane - Tirebolu olarak rota var. Gidiş dönüş aynı rota.
Kışlık lastik takılı. Gündüz yolculuğu olacak. Sıkıntı yaşar mıyız?
abi selam , gidiş temiz olur lakin dönüşe ufak yağış denk gelebilir.sıkıntı olacak durum söz konusu değil :)

20-21 pist günleri var.

erken ama tahminin nedir???
20 si temiz lakin 21'i için öğleden sonra ufak yağış ihtimali var.Değişme ihtimali yüksek tabiki.. 3-4 gün sonra tekrar kontrol edebiliriz :)

mikelazi
19-11-2021, 12:08
abi selam , gidiş temiz olur lakin dönüşe ufak yağış denk gelebilir.sıkıntı olacak durum söz konusu değil :)

20 si temiz lakin 21'i için öğleden sonra ufak yağış ihtimali var.Değişme ihtimali yüksek tabiki.. 3-4 gün sonra tekrar kontrol edebiliriz :)

pazar günü pist yorumun nedir emirim...

AliGizda
19-11-2021, 12:12

Hangi gün çıkıyorsun abi? Pazar günü bende kardeşimi izlemeye geleceğim.

Redfish16V
20-11-2021, 13:32
gayet temiz abi :)

İlerleyen süreç içinde bu akşam güncelleme çekeceğim

207_TR
21-11-2021, 20:21
gayet temiz abi :)

İlerleyen süreç içinde bu akşam güncelleme çekeceğim

Abi selam

Senden özelden aldığım tahminlerin 1-1 tuttu teşekkür ederim :) Yedigöllerde dediğin gibi havada kar yağışı gördük .

Redfish16V
22-11-2021, 21:44
Ne iyi ne çok kötü bir kasım ayı ilerlerken yağışlı bir periyoda giriyoruz.23 kasım - 30 kasım arasındaki alacağımız total yağışlar ile tekrar kasım ortalamasını tutturacağız.Sıcaklık olarak beklediğim gibi olması gerekenden bir tık sıcak gitti.30 Kasım - 3 aralık arası marmara-batı karadeniz-iç anadolu kuzey batısı ufak soğuk dalga alacak yüksek yerler kar görecek.Aralık ortası beklediğim / bahsetttiğim ciddi bir kar sistemi ise biraz erkene gelerek 6 Aralık - 10 aralık arası İstanbul/Ankara gibi bir çok şehir güzel bir kar yağışıyla karşı karşıya kalabilir.Aralık 20 ile Ocak başı ise şu an çok ama çok belirsiz maalesef.Sebebi ise tekrar pattern değişimine gidiyor atmosfer muhtemelen Kasım sonu gibi daha da ileriyi net göreceğiz.Şu an ki beklentiye göre bol yağışlı ve bol aksiyon içeren bir kış bizi bekliyor.E tabi coğrafya kader olduğu için bazen 1 derece farkla kar yağışlarını yağmur alabiliriz.. Takibe devam.

burak_2885
24-11-2021, 22:49
Ne iyi ne çok kötü bir kasım ayı ilerlerken yağışlı bir periyoda giriyoruz.23 kasım - 30 kasım arasındaki alacağımız total yağışlar ile tekrar kasım ortalamasını tutturacağız.Sıcaklık olarak beklediğim gibi olması gerekenden bir tık sıcak gitti.30 Kasım - 3 aralık arası marmara-batı karadeniz-iç anadolu kuzey batısı ufak soğuk dalga alacak yüksek yerler kar görecek.Aralık ortası beklediğim / bahsetttiğim ciddi bir kar sistemi ise biraz erkene gelerek 6 Aralık - 10 aralık arası İstanbul/Ankara gibi bir çok şehir güzel bir kar yağışıyla karşı karşıya kalabilir.Aralık 20 ile Ocak başı ise şu an çok ama çok belirsiz maalesef.Sebebi ise tekrar pattern değişimine gidiyor atmosfer muhtemelen Kasım sonu gibi daha da ileriyi net göreceğiz.Şu an ki beklentiye göre bol yağışlı ve bol aksiyon içeren bir kış bizi bekliyor.E tabi coğrafya kader olduğu için bazen 1 derece farkla kar yağışlarını yağmur alabiliriz.. Takibe devam.

Emir selam. 10-13 Ocakta Palandöken’de olacağım. İlk defa gideceğim. Yeterli seviyede kar olur mu dersin?

Redfish16V
27-11-2021, 19:52
Emir selam. 10-13 Ocakta Palandöken’de olacağım. İlk defa gideceğim. Yeterli seviyede kar olur mu dersin?
çok rahat.. aralık 1 ile sezonu açacaktır.

207_TR
27-11-2021, 20:25
çok rahat.. aralık 1 ile sezonu açacaktır.

Güncel bilgiler ne zaman gelir :)

Redfish16V
27-11-2021, 22:50
30Kasım - 1 Aralık Ankara ve iç batı karadeniz , Bursa çevresi havada ilk kar tanelerini görecek.Yükseklerde ufak birikim mümkün.Lakin ciddi sistem için Yılbaşı sistemini bekleyin.Tüm ülke olarak.

EmreBC
28-11-2021, 06:38
havada aşk kokusu var :)

barakuda26
28-11-2021, 13:13
Rügar, fırtına konusunda öngörünüz nedir?

deeperblack
05-12-2021, 04:32
Çarşamba gününe istanbul için yoğun kar haberleri var. Varmıdır aslı astarı ?

ES353
05-12-2021, 14:50
Redfish16V
Emir selam. 29-30 ocak Adana ve Hatayda hava durumu nasıl olur acaba ? Tahminin nedir?

S.Özeren
06-12-2021, 13:57

Bulgaristan da kalır o kar

207_TR
06-12-2021, 18:45
30Kasım - 1 Aralık Ankara ve iç batı karadeniz , Bursa çevresi havada ilk kar tanelerini görecek.Yükseklerde ufak birikim mümkün.Lakin ciddi sistem için Yılbaşı sistemini bekleyin.Tüm ülke olarak.

Güneş çıktı, dağlardaki karlar eridi :)

Redfish16V
06-12-2021, 21:41
yalan maalesef.

Redfish16V
Emir selam. 29-30 ocak Adana ve Hatayda hava durumu nasıl olur acaba ? Tahminin nedir?
ılıman ve en fazla yağmur alır.

Aralık sonuna kadar büyük beklentiye girmeyiniz.Pattern değişimi olduğu için biraz sancılı geçecek ama yılbaşı dediğim sistem güzel gelecek.Yine efsane sistem tarihim 24-25 Ocak.

207_TR
06-12-2021, 22:00
yalan maalesef.

ılıman ve en fazla yağmur alır.

Aralık sonuna kadar büyük beklentiye girmeyiniz.Pattern değişimi olduğu için biraz sancılı geçecek ama yılbaşı dediğim sistem güzel gelecek.Yine efsane sistem tarihim 24-25 Ocak.

Aralık tırt mı geçecek.

_opeth
07-12-2021, 16:50
ne kadar sıcak o kadar az doğalgaz faturası :)

delyyy
08-12-2021, 09:55
Daha çok var ama 14 Ocak İstanbul - Ankara, 15 Ocak Ankara - İstanbul rotasında sorun yaşar mıyım?

Redfish16V
08-12-2021, 22:52
Daha çok var ama 14 Ocak İstanbul - Ankara, 15 Ocak Ankara - İstanbul rotasında sorun yaşar mıyım?
15 ocak rahat gözüksede 14 ocakta bolu civarı sıkıntı olabilir.Yine de sonra teyit etmek lazım çünkü 16 Ocak sistemi öne gelirse bahsettiğiniz tarih hepten sıkıntı olabilir.

Aralık 15 itibari ciddi kış koşullarına gireceğiz.Aralık 15-Ocak 5 arası komple soğuktayız.Benim aylar öncesi dediğim yılbaşı sistemi ise halen geçerli.Cm'ler belli olunca yazacağım

Redfish16V
10-12-2021, 14:43
Öncelikle yangın bölgesindeki arkadaşlarımız için tekrardan geçmiş olsun..En kısa sürede acılarımız dinecek olsa da ilerleyen senelerde bu tür afetler artacak maalesef.Vizyon,ilim,bilim..bir çok şeye ihtiyacımız var.
-Daha önce bahsettiğim gibi daha çok sıcak daha çok soğuk yani mevsimsel kaymayı 2025'e kadar peak yaparak yaşayacağız.Uzun vadeli planlarınızı bu yönde yapınız.Özellikle bu değişimden kaynaklı doğal afetlerin artışı ve doğanın kimsayal tepkiye uğraması sonucu oluşacak her türlü hastalık vb tehditlere karşı artık ciddi derecede önem vermek zorundayız.Üzerinde yaşadığımız dünya ciddi bir değişim yeni bir sürece giriyor çünkü.Sadece ülkemiz için değil bir çok bölgede güçlü afet vb haberleri göreceğiz maalesef.

2020-2021 döneminde olduğu gibi bu dönemde de kendi sınırlarımı zorlayarak nokta atışa devam edeceğim :) Eylül 15 gibi tekrar revize edeceğiz. Sizlerin bilmesi gereken en önemli şey her şeyin extreme noktasını yaşayacak noktaya gidiyoruz.Herkes kendini hazırlasın.
06/08/2021 Tarihli post.Yılbaşı tahmini de tutarsa 4 Ay gibi ciddi uzun vadede kendi rekorumu kırmış olacağım.. İzlemeye devam :)

RafetAraç
10-12-2021, 21:59
Bu kış İstanbul Silivri kesimlerinde ciddi kar yağışı olurmu sizce

utkunoa
11-12-2021, 11:52
17 ve 19 aralık uludag kayak tahmini alabilirmiyim rica etsem, Teşekkür ederim.

Redfish16V
13-12-2021, 22:40
Bu kış İstanbul Silivri kesimlerinde ciddi kar yağışı olurmu sizce
olacak sadece biraz daha beklemek lazım.Ocak 20 gibi..

17 ve 19 aralık uludag kayak tahmini alabilirmiyim rica etsem, Teşekkür ederim.
şüphe yok efsane bir sistem yaşayacak uludağ.

207_TR
13-12-2021, 22:41
olacak sadece biraz daha beklemek lazım.Ocak 20 gibi..

şüphe yok efsane bir sistem yaşayacak uludağ.

15 Aralık Balıkesir Edremit arası yağış alır gibi gözüküyor değil mi ?

18 Aralık Uludağ a çıkacağız, yağış olur mu sence ?

Redfish16V
14-12-2021, 19:51
15 Aralık Balıkesir Edremit arası yağış alır gibi gözüküyor değil mi ?

18 Aralık Uludağ a çıkacağız, yağış olur mu sence ?
15 aralık yağış olur,18 aralıkta uludağ şov yapar.

Analiz ;
-Bugün itibariyle sezonu açıyoruz herkese hayırlı olsun :) 16 Aralığa kadar batıdan doğuya hızlı bir soğuma gerçekleşecek üşütmelere dikkat.
-Bu gece trakyanın kuzeyi,uludağ ve batı karadeniz kar yağışlarına merhaba diyecek
-Konya,Kütahya,Afyon,Bursa(doğusu),Ankara 16 Aralık sabah hafif ve 17 aralık gün içinde olmak üzere kar görecek.Bu bölgelerde ana kar yağışları 18 aralık gecesi ile 20 aralık gecesi arasında gerçekleşecek ve birikim yapacaktır(7-10 cm)
-26 Aralık günü istanbul kar görecek lakin bu bir merhaba yağışı olacağı için her yerde ciddi birikim yapmayacaktır.Yüksekleri tatmin edecektir.
-Yılbaşı tahminim geçerlidir.1-2 gün sapma olacak mı göreceğiz..

Uzun vade ;
-Ocak 5'e kadar soğuk kış devam ederken ufak bir mola vereceğiz.20 Ocak gibi tekrar kar yağışlarına merhaba diyeceğiz.(23 Ocak civarı 1 Ana Yemek sistemi gelebilir)Genel anlamda mevsim normali bir ocak olacak
-Şubat.. Kesinlikle bu yılın favori ayı olacaktır.Neredeyse şubat ayı komple kar/kış/tipi olabilir.. Eğer datalarda sapma olmazsa unutamayacağımız bir şubat olacak.Ciddi don tehlikesi de cabası..
-Mart 'ın ilk yarısı sakin iken son çeyrek hareketli olabilir.
-Yağış olarak ciddi bir birikim olacak bu kış.
Önümüzde ki giriş sistemini atlattıktan sonra büyük sistemler için burda daha çok aktif olacağız :)

punto_multijet
14-12-2021, 21:20
15 aralık yağış olur,18 aralıkta uludağ şov yapar.

Analiz ;
-Bugün itibariyle sezonu açıyoruz herkese hayırlı olsun :) 16 Aralığa kadar batıdan doğuya hızlı bir soğuma gerçekleşecek üşütmelere dikkat.
-Bu gece trakyanın kuzeyi,uludağ ve batı karadeniz kar yağışlarına merhaba diyecek
-Konya,Kütahya,Afyon,Bursa(doğusu),Ankara 16 Aralık sabah hafif ve 17 aralık gün içinde olmak üzere kar görecek.Bu bölgelerde ana kar yağışları 18 aralık gecesi ile 20 aralık gecesi arasında gerçekleşecek ve birikim yapacaktır(7-10 cm)
-26 Aralık günü istanbul kar görecek lakin bu bir merhaba yağışı olacağı için her yerde ciddi birikim yapmayacaktır.Yüksekleri tatmin edecektir.
-Yılbaşı tahminim geçerlidir.1-2 gün sapma olacak mı göreceğiz..

Uzun vade ;
-Ocak 5'e kadar soğuk kış devam ederken ufak bir mola vereceğiz.20 Ocak gibi tekrar kar yağışlarına merhaba diyeceğiz.(23 Ocak civarı 1 Ana Yemek sistemi gelebilir)Genel anlamda mevsim normali bir ocak olacak
-Şubat.. Kesinlikle bu yılın favori ayı olacaktır.Neredeyse şubat ayı komple kar/kış/tipi olabilir.. Eğer datalarda sapma olmazsa unutamayacağımız bir şubat olacak.Ciddi don tehlikesi de cabası..
-Mart 'ın ilk yarısı sakin iken son çeyrek hareketli olabilir.
-Yağış olarak ciddi bir birikim olacak bu kış.
Önümüzde ki giriş sistemini atlattıktan sonra büyük sistemler için burda daha çok aktif olacağız :)

Emir bu sene İzmir için ümit var mı?

Redfish16V
14-12-2021, 21:48
Emir bu sene İzmir için ümit var mı?
Tabiki.Ağırlıklı olarak alçak basınç İtalya civarı oluşup sonra ülkemize evriliyor.İlk İtalya civarı düşmesi Ege kıyıları için ciddi bir yağış pompalıyor.Aralık ayı içinde olmasa da ocakta soğukla beraber izmir tekrardan kar görecektir eminim.

kadireren
17-12-2021, 10:07
Pazartesi veya salı için bolu ne olur Ankara'dan gezmeye gitmeyi düşünüyorum hangi gün daha iyi olacaktır ? Araç 4 çeker değil Clio Gölcük tarafını düşünüyorum yollar açık olur diye düşünüyorum

sagi
21-12-2021, 14:17
Maslak'ta şuan ince ince kar yağıyor umarım devamı gelir :)

207_TR
21-12-2021, 19:58
Tabiki.Ağırlıklı olarak alçak basınç İtalya civarı oluşup sonra ülkemize evriliyor.İlk İtalya civarı düşmesi Ege kıyıları için ciddi bir yağış pompalıyor.Aralık ayı içinde olmasa da ocakta soğukla beraber izmir tekrardan kar görecektir eminim.

Balıkesir için ne zaman havaya bakalım abi :)

ckrc
22-12-2021, 01:42
Dostlar, yakin zamanda Ankara- Istanbul yapan oldu mu? Yollar acik mi? Kar, buz var mi?

TarikS
22-12-2021, 11:10
Dostlar, yakin zamanda Ankara- Istanbul yapan oldu mu? Yollar acik mi? Kar, buz var mi?

Dün instagram sayfalarına düşen videolarda cankurtaran bölümü bembeyaz kaplanmıştı. karayolları bugüne kadar açmıştır ama yoğun kar yağışı ihtimali yüksek. kış lastiksiz çıkılmamalı o kesin

barakuda26
22-12-2021, 15:32
Yılbaşı kartepede durum ne olur?

Fırtına, tipi vs durumu varmı acaba?

samara
23-12-2021, 13:13
yılbaşında sapanca hava durumu nasıl olur? Kar yağma ihtimali var mı ?

Redfish16V
23-12-2021, 21:44
4 ay öncesinden bir tahmin ortaya koymuştuk :) Bakalım ne olacak.. 26/12/2021 Tarihinde Yılbaşı ve önümüzdeki süreçle ilgili tekrar açıklama yapacağım.

207_TR
23-12-2021, 22:26
4 ay öncesinden bir tahmin ortaya koymuştuk :) Bakalım ne olacak.. 26/12/2021 Tarihinde Yılbaşı ve önümüzdeki süreçle ilgili tekrar açıklama yapacağım.

Merakta bırakma bizi :)

RafetAraç
23-12-2021, 22:26
istanbul avrupa yakası ocağın 20 sinden itibaren mi doyacak kara hocam =?

207_TR
26-12-2021, 16:43

Yılbaşı yaklaştı :)

onurcii
30-12-2021, 12:20
Pazar günü Kartepe Kartalkaya filan hava nasıldır var mı bilgisi olan karlı gözüküyor ama gitmeye değer mi ?

M3CSL
30-12-2021, 14:05
Pazar günü Kartepe Kartalkaya filan hava nasıldır var mı bilgisi olan karlı gözüküyor ama gitmeye değer mi ?

1m kar var zaten güncel, pazarda muhtemel kar yağışlı.

Redfish16V
30-12-2021, 21:50
Maalesef başaramadık.. Tahmin tutsaydı 4 ay gibi zaman dilimi ile rekor gelmiş olacaktı.Lakin mümkün değilmiş.Aslında çok yaklaşmıştık son 3-4 güne kadar sistem ibaresi devam etmekte idi.Lakin sistem bizi bile geçin İtalya'ya bile gelmiyor.AO'nun yeteri kadar nötre gelmemesi soğukları kutupta asılı bıraktı.AO 6-8 ocak gibi nötre geliyor.Muhtemelen 6-8 ocakta Trakya-İstanbul ve İç anadolu kar görecektir.Şu an şiddeti istediğim gibi değil lakin bir anda kötü oluyorsa bir anda da iyi sonuç alabiliriz.Ocak 6-8 / ocak 20-25 şu an aktif sistem tarihlerimiz.Takibe devam.

207_TR
30-12-2021, 22:14
Maalesef başaramadık.. Tahmin tutsaydı 4 ay gibi zaman dilimi ile rekor gelmiş olacaktı.Lakin mümkün değilmiş.Aslında çok yaklaşmıştık son 3-4 güne kadar sistem ibaresi devam etmekte idi.Lakin sistem bizi bile geçin İtalya'ya bile gelmiyor.AO'nun yeteri kadar nötre gelmemesi soğukları kutupta asılı bıraktı.AO 6-8 ocak gibi nötre geliyor.Muhtemelen 6-8 ocakta Trakya-İstanbul ve İç anadolu kar görecektir.Şu an şiddeti istediğim gibi değil lakin bir anda kötü oluyorsa bir anda da iyi sonuç alabiliriz.Ocak 6-8 / ocak 20-25 şu an aktif sistem tarihlerimiz.Takibe devam.

23-24-25 Ocak Bursa ve Uludağ nasıl olur sence. 23 Ocak Balıkesir den Uludağ'a gideceğim.

Yiğit G.
09-01-2022, 05:01
Bütün hafta kar gösteriyor benim telefonun hava durumu istanbula ?

_opeth
09-01-2022, 17:05
perşembe yükseklerde biraz tutar muhtemelen

DOHC
09-01-2022, 18:08
Bütün hafta kar gösteriyor benim telefonun hava durumu istanbula ?

IP ise 24 saat kalaya kadar güvenme.
Uzun zamanlı tutturamıyor IP

Yiğit G.
09-01-2022, 22:10
IP ise 24 saat kalaya kadar güvenme.
Uzun zamanlı tutturamıyor IP

salıdan cumartesiye kadar kar veriyordu şimdi çarş ve cuma arası diyor. samsgun un kendi içindeki program artık hangisi bilmiyorum.

RafetAraç
10-01-2022, 07:13
Bu sene gene kar yok gibi

CenkB
10-01-2022, 07:55
Doğuya güzel yağıyor. :D geceden sabaha yolda yürünmez hale gelmiş

Redfish16V
10-01-2022, 08:49
13-14 ocakta yağış mevcut avrupa yakası daha şanslı ama beklentiniz düşük olsun.ciddi bir kar yağacağını düşünmüyorum.Asıl doyuracak sistem daha önce bahsettiğim gibi 23 ocaktır.

delyyy
10-01-2022, 08:54
Vakit yaklaştı, tekrar sormak istiyorum :)
14 Ocak İST-ANK, 15 Ocak ANK-İST rotasında sorun yaşama ihtimalimiz var mı? Şimdiden teşekkür ederim.

Redfish16V
10-01-2022, 22:07
14 Ocak İST-ANK, 15 Ocak ANK-İST rotasında sorun yaşama ihtimalimiz var mı? Şimdiden teşekkür ederim.
buzlanmaya dikkat harici yağış bazında sorun yaşamazsınız.
İstanbul içinde bu sistemde beklentiniz düşük olsun sonra üzülebilirsiniz

emresener
11-01-2022, 09:09

aynı rota bende de mevcut ancak Bolu ve çamlıbel geçişi korkutuyor.

M3CSL
13-01-2022, 10:39
buzlanmaya dikkat harici yağış bazında sorun yaşamazsınız.
İstanbul içinde bu sistemde beklentiniz düşük olsun sonra üzülebilirsiniz

Gerçekten birşey çıkmadı bu sistemden,
Ocak sonu beklentin nedir varmı gelişme?

Redfish16V
14-01-2022, 21:34
Evet maalesef en son tahmin çöp olsa da çalıştım ve güzel haberler ile geldim :)
-18 Ocak 2022 Tarihine kadar Batı Karadeniz ve Karadeniz kıyılarında kar yağışları devam edecektir.
-18 Ocak Saat : 06:00'da İstanbulda hafif yağmur olacak. Kocaeli tarafı ve yüksekleri kar alacak.Bursa-Eskişehir hattı da 18 ocak gün boyu kar alacak.Eskişehir'de ciddi birikim olmayabilir ama.Kayseri-Sivas ve doğusu ise 18 Ocakta kara doyacaktır.

Ve gelelim asıl sistem startına ;
- 21 OCAK 2022 SAAT : 08:45 - 15:00 İZMİR - İSTANBUL - ÇORLU DOLU VE SEL RİSKİ MEVCUT.
- 21 OCAK 2022 SAAT : 21:00 İTİBARİYLA TRAKYA KOMPLE KAR İÇİNDE.
- 21 OCAK 2022 GECESİ SAAT : 03:00 İSTANBUL - BURSA -BALIKESİR - ÇANAKKALE - KOCAELİ KAR İÇİNDE.
- 22 OCAK 2022 SAAT : 09:00 - BURSA- İSTANBUL - KOCAELİ - ESKİŞEHİR - AFYON - KÜTAHYA VE BATI KARADENİZ KAR İÇİNDE.
- 22 OCAK 2002 SAAT : 15:00 - İSTANBUL'DA YAĞIŞ SONA ERECEK. BURSA DEVAM. ANKARA VE BATI KARADENİZ KAR İÇİNDE.24 OCAK SABAHINA KADAR İÇ ANADOLU VE DOĞU ANADOLU KAR İÇİNDE OLACAK.

207_TR
14-01-2022, 22:04
Evet maalesef en son tahmin çöp olsa da çalıştım ve güzel haberler ile geldim :)
-18 Ocak 2022 Tarihine kadar Batı Karadeniz ve Karadeniz kıyılarında kar yağışları devam edecektir.
-18 Ocak Saat : 06:00'da İstanbulda hafif yağmur olacak. Kocaeli tarafı ve yüksekleri kar alacak.Bursa-Eskişehir hattı da 18 ocak gün boyu kar alacak.Eskişehir'de ciddi birikim olmayabilir ama.Kayseri-Sivas ve doğusu ise 18 Ocakta kara doyacaktır.

- 21 OCAK 2022 SAAT : 08:45 - 15:00 İZMİR - İSTANBUL - ÇORLU DOLU VE SEL RİSKİ MEVCUT.
- 21 OCAK 2022 GECESİ SAAT : 03:00 İSTANBUL - BURSA -BALIKESİR - ÇANAKKALE - KOCAELİ KAR İÇİNDE.
- 22 OCAK 2022 SAAT : 09:00 - BURSA- İSTANBUL - KOCAELİ - ESKİŞEHİR - AFYON - KÜTAHYA VE BATI KARADENİZ KAR İÇİNDE.
- 22 OCAK 2002 SAAT : 15:00 - İSTANBUL'DA YAĞIŞ SONA ERECEK. BURSA DEVAM. ANKARA VE BATI KARADENİZ KAR İÇİNDE.24 OCAK SABAHINA KADAR İÇ ANADOLU VE DOĞU ANADOLU KAR İÇİNDE OLACAK.

Dostum süper haberler

23 Ocak Uludağ'a gideceğim Balıkesir den. Yol nasıl olur eğlenceli olur mu?

Birde 23-24-25 Ocak Uludağ kar yağışını dolu dolu alır mı ?

Yiğit G.
15-01-2022, 03:10

https://memegenerator.net/img/instances/48020922/omg-i-cant-believe-it.jpg

Evrenoz
15-01-2022, 12:16

İstanbul dediklerine küçükyalı da dahil mi?

emresener
15-01-2022, 12:45
Sabah 05.00’te İst- Ank yaptım
Gerede-Cankurtaran arası hafif buz ve karlı idi yollar. Gece yol yapacaklar dikkatli olmalı

RafetAraç
15-01-2022, 13:03
Bu senede karsiz kuru bi kış gecirecez anlaşılan

douu
15-01-2022, 22:21
Emir kardeşim selamlar. 25-26 Ocak civarlarına veya 1 Şubat gibi bi Adana'dan Bolu Düzce taraflarına doğru falan gidelim bölgeyi gezelim istiyoruz hanımla. Bu sistem ciddi görünüyor. Şu tarihte gitme falan diyeceğin bir durum olur mu. Pozantı Ulukışla Aksaray Ankara falan var güzergah üzerinde biliyorsun. Kar lastiği falan var da kar tecrübem yok çok. Tedirgin oluyorum biraz. Sömestr tatili içinde bir plan yapacağım. İlk hafta gitme ikinci hafta git falan diye bi seçenek de olabilir.

_opeth
16-01-2022, 18:15

yok bize uğramaz kesin :D Senin popona daha fazla güveniyorum o konuda :D

Ormanci
16-01-2022, 18:49
Ahahaha Küçükyalı yine iyi ya, asıl Bostancı'ya yağmaz :D

punto_multijet
16-01-2022, 18:50
Emir slm. 20/01 Perşembe sabaha karşı izmirden yola çıkıp sırasıyla eskişehir mersin yapıcam. Yolda sorun yaşar mıyım sence? Zincir gerek olur mu? Araçta kışlıklar mevcut

baskan96
16-01-2022, 21:09
Emir kardeşim selamlar. 25-26 Ocak civarlarına veya 1 Şubat gibi bi Adana'dan Bolu Düzce taraflarına doğru falan gidelim bölgeyi gezelim istiyoruz hanımla. Bu sistem ciddi görünüyor. Şu tarihte gitme falan diyeceğin bir durum olur mu. Pozantı Ulukışla Aksaray Ankara falan var güzergah üzerinde biliyorsun. Kar lastiği falan var da kar tecrübem yok çok. Tedirgin oluyorum biraz. Sömestr tatili içinde bir plan yapacağım. İlk hafta gitme ikinci hafta git falan diye bi seçenek de olabilir.

Biz Şubat 2019'da Urfa'dan bir araç aldık. Dönüşte dediğiniz doğrultuyu kullanarak Ankara'ya geldik. Aksaray tarafında bir ara hipnoz etkisi gibi yağmaya başladığını çok iyi hatırlıyorum çok tecrübeniz yoksa önden tahminler doğrultusunda rota oluşturmakta fayda var, uzun yolun karı şakaya gelmiyor :)

Redfish16V
16-01-2022, 21:48
dahil dahil az sabr :)

o tarihlerde gündüz gidersen sorun olmaz buzlanma açısından.22 ocak - 25 ocak arası yoğun şu an.Yine de vakit son 2 gün kala beni darla sen

Emir slm. 20/01 Perşembe sabaha karşı izmirden yola çıkıp sırasıyla eskişehir mersin yapıcam. Yolda sorun yaşar mıyım sence? Zincir gerek olur mu? Araçta kışlıklar mevcut
hiç bir sorun olmaz 22 ocağa kadar ülke sakin :)

ES353
16-01-2022, 23:45
Emir selam, 29-30 ocak adana ve hatay nasıl olur?

Yiğit G.
18-01-2022, 00:10
Yarın gece kar var diyorlar istanbula? Hava forumdan baktım kimi sağlam diyor kimi tırt

Redfish16V
18-01-2022, 10:37
Whatsappta gerekli detayları veriyorum ama buraya da aktaracağım bu akşam.isteyen özelden tel verirse wp grubuna dahil edebilirim

punto_multijet
18-01-2022, 11:53
Whatsappta gerekli detayları veriyorum ama buraya da aktaracağım bu akşam.isteyen özelden tel verirse wp grubuna dahil edebilirim

emir slm

dm kutusu dolmus msj atamıyorum :D

RafetAraç
18-01-2022, 12:29

Hocam 0554 560 31 25 watsapa eklermisinz özel mesaj kutunuz dolu

Redfish16V
18-01-2022, 13:52
DM temizlendi , güncel :)

Yiğit G.
18-01-2022, 19:39
veriler çok çok iyiymiş, sanırım Emir nazar değsin istemiyor ve kesin bilgiyi bekliyor :) Daha önce çok ucundan döndük böyle sanırım o yüzden bu sefer inşallah godzilla gelecek istanbula

Oznsrl
18-01-2022, 20:03
lm005 leri taktık bekliyoruz :D

sword
18-01-2022, 20:57
nokianlar takıldı antrifizli cam suları buz kazıyıcı ıvır zıvır hazırız bekliyoruz :)

douu
18-01-2022, 21:02
Adana'da Hatay'da bişey olmaz hocam yağmur olur anca olursa :) ama ayazı pert eder

207_TR
18-01-2022, 21:14
veriler çok çok iyiymiş, sanırım Emir nazar değsin istemiyor ve kesin bilgiyi bekliyor :) Daha önce çok ucundan döndük böyle sanırım o yüzden bu sefer inşallah godzilla gelecek istanbula

Gruptan herşeyi yazıyor :)

Redfish16V
18-01-2022, 23:24
Ekleyeceğim arkadaşları yarın alım yapacağım.Geçelim özete
18-19 ocak zaten bizim için teaserdı ve bugun beklediğimiz yoğun yağışlarda medyada etkisini gösterdi.
19 ocak sabahına kadar Avrupa Yakasının kuzeyi ve Anadolu yakası , Körfez , Bursa'da kar geçişleri olacak.
21 Ocak sabahına kadar mola verdikten sonra sabah 09:00 itibariyle sağanak yağmur ,dolu riski İstanbul-Çanakkale-İzmir için geçerli olacak.
21 Ocak saat 15:00 gibi istanbul-Balıkesir-Körfez hattı yoğun kara dönecek.Akşamına ise avrupa yakasında yağış azalırken Körfez-Bursa-Anadolu Yakası-Balıkesir için yoğun kar devam edecek.
25 ocağa kadar bu koşullar İstanbul-Kocaeli-Balıkesir-Trakya-Bursa-Batı Karadeniz için geçerli olacak.
24 Ocak gecesi İzmir kar görecek ama devamına şiddetli yağmur/sel riski dikkat
22-23-24 Ocakta Ankara dahil çoğu iç kesim kara doyacak.
Özellikle 22 Ocak - 28 Ocak arası Bu rotalarda yolculuk yapmayın ! ÖZellikle BAtı karadeniz FELÇ olacak.Antalya-İzmir hattı SEL riski dikkat !

Her şey güzel ilerliyor daha da güzel olacak.Hattaaa Şubat 1 gibi beklediğim EFSANE ile bu sistem birleşip 22 OCak - 10 Şubat arası kar yağışları terk etmeyebilir.

sword
18-01-2022, 23:37
21 Ocak sabahına kadar mola verdikten sonra sabah 09:00 itibariyle sağanak yağmur ,Dolu riski İstanbul-Çanakkale-İzmir için geçerli olacak.

Dolu derken korkmalımıyız

EmreBC
19-01-2022, 03:13
arabamızda yok napalım bi merdiven alır yokuş aşşağı kayarız artık arkadaşlarla

Evrenoz
19-01-2022, 15:34
Sert soğuk var
Küçükyalı'ya kar yağabilir

207_TR
19-01-2022, 19:18
Ekleyeceğim arkadaşları yarın alım yapacağım.Geçelim özete
18-19 ocak zaten bizim için teaserdı ve bugun beklediğimiz yoğun yağışlarda medyada etkisini gösterdi.
19 ocak sabahına kadar Avrupa Yakasının kuzeyi ve Anadolu yakası , Körfez , Bursa'da kar geçişleri olacak.
21 Ocak sabahına kadar mola verdikten sonra sabah 09:00 itibariyle sağanak yağmur ,dolu riski İstanbul-Çanakkale-İzmir için geçerli olacak.
21 Ocak saat 15:00 gibi istanbul-Balıkesir-Körfez hattı yoğun kara dönecek.Akşamına ise avrupa yakasında yağış azalırken Körfez-Bursa-Anadolu Yakası-Balıkesir için yoğun kar devam edecek.
25 ocağa kadar bu koşullar İstanbul-Kocaeli-Balıkesir-Trakya-Bursa-Batı Karadeniz için geçerli olacak.
24 Ocak gecesi İzmir kar görecek ama devamına şiddetli yağmur/sel riski dikkat
22-23-24 Ocakta Ankara dahil çoğu iç kesim kara doyacak.
Özellikle 22 Ocak - 28 Ocak arası Bu rotalarda yolculuk yapmayın ! ÖZellikle BAtı karadeniz FELÇ olacak.Antalya-İzmir hattı SEL riski dikkat !

Her şey güzel ilerliyor daha da güzel olacak.Hattaaa Şubat 1 gibi beklediğim EFSANE ile bu sistem birleşip 22 OCak - 10 Şubat arası kar yağışları terk etmeyebilir.

Değerli bilgilerin için çok teşekkür ederiz.

Redfish16V
19-01-2022, 20:25
Dolu derken korkmalımıyız
ufak olacak şu an ciddi büyüklükte gözükmüyor

997TT
19-01-2022, 23:13
ufak olacak şu an ciddi büyüklükte gözükmüyor

Sanırım tahmınlerden az kar yagacak ıstanbula a?
Doguya kayma gorunuyor mu?
Son guncellemelerı paylasırsanız sevınırım. Hatta kar mıktarlarını verırsenız cok sevınırız...

_opeth
20-01-2022, 16:34
weather.com 2-3 cm gösteriyor

Redfish16V
20-01-2022, 19:17
https://i.hizliresim.com/kpwv4lx.jpg (https://www.hizliresim.com/kpwv4lx)
İSTANBUL ÖZET :
DOLU RİSKİ : 21 OCAK 2022 SAAT : 15:00 - 16:00 (daire alanın içinde kalan yerler için geçerlidir)

https://i.hizliresim.com/586nfhf.jpg (https://www.hizliresim.com/586nfhf)
21 ocak 2022 akşam 20:00 gibi kara dönecek.Mor olan yerler kar , ortalama 6 cm'lik yağış var ama öncesinde ki sağanağa göre takip edeceğiz.

https://i.hizliresim.com/bvfzqoz.jpg (https://www.hizliresim.com/bvfzqoz)
22 ocak 2022 saat : 04:00 civarı yağış anadoluda devam edecek.avrupada sona erecek.Bursa balıkesir körfez zaten kara teslim demiştik.

https://i.hizliresim.com/1bqzn05.jpg (https://www.hizliresim.com/1bqzn05)
23 ocak 2022 saat : 09:00 işaret edilen bölgede yoğun deniz etkisi kar yağışları olacak.Asıl tatmin edecek yağışlar bunlar olacaktır.ortalama 10 cm anlık birikim mümkün.

https://i.hizliresim.com/iu37piq.jpg (https://www.hizliresim.com/iu37piq)
24 ocak 2022 öğlen : 12:30 aynı şekilde dek yağışları devam.

23-24-25 Ocakta kısım kısım ciddi dekler etkileyecek.Ortalama 7-15 cm (alçaktan yükseğe) birikim olacaktır sistem bitene kadar.Sistem anında AB daha güzel konumlanırsa Efsaneyede dönebilir.İstanbul efsane olursa iç anadolu kestane olacaktır.Ama gözüken tablo şu an ankara ve çevresi efsaneye yakın , istanbulda beklenti bu yüzden düşmüştür.Anlık takipte ama her şey mümkün.Bu bir tahmindir.Uzun vade EFSANE tarihini ise C.tesi günü açıklayacağım.Bu sistemin şampiyonu Bursa & Batı Karadeniz & Körfez olacaktır.Bu tarihlerde lütfen yolculuk planlarını öteleyin.Özellikle Bolu hattı asrın rekorunu kırabilir.

Bluttbeton
20-01-2022, 20:55
Dün akşam 25 ocakta Adana'ya kar yağacak dedin ya 25 ocağı bekiyom bilgin olsun ona göre kankacım :D

Redfish16V
20-01-2022, 21:21
Dün akşam 25 ocakta Adana'ya kar yağacak dedin ya 25 ocağı bekiyom bilgin olsun ona göre kankacım :D
Yağacak kanka , uzun süre sonra haberlere konu olacak :)

EmreBC
20-01-2022, 21:53

godzilla geliyor!!

Seven7
21-01-2022, 00:32
Şu dolu işi insanı korkutuyor.

İstanbul Fatih çevresi araçları kapalıya çekmek gerektirir mi?

Bu arada verdiğin bilgiler için emeğine sağlık, takipteyim.

KÖROĞLU
21-01-2022, 07:57

24 ocak da kocaeli de gölcük tarafına gideceğim. (zorunlu bir yolculuk) Gördüğüm kadarıyla bol beyaz ve kaymalı bir yolculuk bekliyor olacak beni. Umarım d100 de bir kapanma olmaz.

hfk
21-01-2022, 13:40
An itibari ile Hadimköy sulu kar olarak başladı

MertSerhanÖ.
21-01-2022, 14:18
Çorlu'ya şuan baya lapa lapa kar yağıyor.

Ssamet
21-01-2022, 14:31
Kahramanmaraş ve çevresi son yıllarda böyle kar yağışı almamıştı.Merkezde 50 cm kar örtüsü oldu.Arkasına fırtına çıktı buz tuttu.Pazar günü tekrar yağış bekleniyormuş :)

erayakar
21-01-2022, 16:06
Beykent efsane yağıyor

akko
22-01-2022, 11:32
Dün akşam üzeri güzel başladı hemen tutunmaya başlamıştır kar ama şuan güneş açtı ve hava normalde döndü :)

Birkan61
22-01-2022, 11:46
Bahçelievlerde yerler kurudu :D

997TT
23-01-2022, 00:37
Bugun silivriden Ataşehir e E5 den geldim,hic bir yerde kar yokti
Sadece arabaların üstünde yada cimler hafif beyazdi
Ancak Ataşehir'de taze kar vardı sadece
İstanbul'un kuzey ilceleri ve digusu yujsekler haric kar yok
Gece 2 oldu sadece anlik bastiran dek yagislari
Birikim neredeyse yok
Abartilam bir sistem oldu. Takipci kasan bir cok tahminci cikti. Havanin sogukligu ve sistemin doguya kaymasi üzdü
İnşallah pazar ve pazartesi biraz olsun mutlu eder
Ozledik karda gazlamayi

Oznsrl
23-01-2022, 02:17
Arkadaşla bu saate kadar bekledik aksiyon olur diye ama çıkmadı birşey hava ciddi soğuk eksi 4 leri gördük tek damla kar yok yarında yağmazsa ümidi kesicem :D

sword
23-01-2022, 05:47
Üsküdar da baya yağdı

https://www.youtube.com/watch?v=DVI2Wk5LwCw

halili
23-01-2022, 08:09
Şu an veysel karani sancaktepedeyim deli yağıyor.Üsküdardan geldim.Çamlıca tepesi yoğun du dedim kalsın araba bastırılsa falan diye.

delyyy
23-01-2022, 08:59
Kartal Soğanlık 8-10 cm falan var. Geceden beri aralıklı yağıyor.

_opeth
23-01-2022, 10:28
Pazar gecesi 3. Dalga diyorlar. Daha yoğun olacak diyorlar.

akko
23-01-2022, 12:28
Pazar gecesi 3. Dalga diyorlar. Daha yoğun olacak diyorlar.

İnşallah abi ya bekliyoruz artık :D

Oznsrl
23-01-2022, 12:51
Maltepe sahil güzeldi otoparka çok arabada girmemiş ama çok esiyor donduk :D

Birkan61
23-01-2022, 12:59
Bahçelievlerde gece 01.00 - 02.00 arası bi örtü bıraktı, kartopu oynadık semtçe

Kartopu oynayıp bitirdik karı arabaların üstünde var biraz :D

_FaRuK_
23-01-2022, 15:01
Twitter da dek olacağını söylüyorlar bu akşam ve sabah için

Redfish16V
23-01-2022, 21:02
Sabah felç olacak.vorteks oluşuyor.2006 gibi bir oluşum olacak.

akko
23-01-2022, 21:06
Sabah felç olacak.vorteks oluşuyor.2006 gibi bir oluşum olacak.

Kardeşim şuan beni heyecanlandırdın :D inşallah olsun artık doyalım ya kaç senedir doyamadık bir türlü.

ruudvan
23-01-2022, 21:18
kış lastıklerını bu sene takmadım. eger bu durum devam edecekse takıcam.
nedir durum esip gececek mı yoksa kalıcı kar var mı.

ES353
23-01-2022, 21:19
Maltepeye 2 senedir güzel yağıyor. Fotoğrafları şimdi çektim. Eğer böyle sabah kadar giderse müthiş olacak.

https://i.ibb.co/VYHYLNx/20220123-221513.jpg (https://ibb.co/KxNx5GD)
https://i.ibb.co/3fV3LGp/20220123-221503.jpg (https://ibb.co/Jx81M0v)
https://i.ibb.co/7QgqjKR/20220123-221500.jpg (https://ibb.co/Nr1MtKm)
postigame (https://imgbb.com/)

Eworen
23-01-2022, 22:50
Su an kis lastiksiz bircok ilcede sıkıntı yasanir
Ozellikle yarin hic denemeyin yagis devam edicek sabahtan sonra ise gorunen extra olarak cok ciddi kar yagisi var tum Istanbula yayilir
Yasayip gorelim.

Alpii
23-01-2022, 23:49
Üsküdar fıstıkağacı 22:00-23:00 arası çok iyi kar aldı, rakımımıza göre :) Üsküdara sahile inen ana yol kapanıp direkt buz tutmuş. Hem aşağı iniş hem yukarı çıkış felç oldu, küreme arac gelene kadar.

Bu da yaz lastik g63 ün yokuş aşağı kayarken ki hali :)

https://i.hizliresim.com/tf7rsro.jpeg

Oznsrl
24-01-2022, 01:29
Bağdat caddesi sahil yolu falan çok güzeldi ama 90 bg lik arabaya çekiş kontrolü koyan ve bunu kapatmaya müsade etmeyen bütün Renault mühendislerine bol bol küfür ettim :D

M3CSL
24-01-2022, 07:08
Sancaktepe Çekmeköy Sultanbeyli hattı herhalde 25 30cme yakın

8.000rpm
24-01-2022, 09:07
okullar kapalı fayda sağlamış
sabah erenköyden 1.köprüden yenibosnaya geldim
frene bile basmadım diyebilirim
yollar açıktı
ama şimdi haber geldi , şirketten çıkışlar 14:00
demek ki geliyor asıl beklenen şey

MeRtCaN
24-01-2022, 09:11
Bağdat caddesi sahil yolu falan çok güzeldi ama 90 bg lik arabaya çekiş kontrolü koyan ve bunu kapatmaya müsade etmeyen bütün Renault mühendislerine bol bol küfür ettim :D

abs nın sıgortasını sok devam :D

evedüşenkaldırm
24-01-2022, 16:08
Hadımköy sağlam yağdı. Çektim kenara bugün burada yatış:)
ekşi sozluk - kutsal bilgi kaynağı (https://eksisozluk.com/img/q4r9lcbh)

_opeth
24-01-2022, 16:31
4-5 milyonluk aracı olup kış lastiği olmadan çıkanda ne bileyim.

erayakar
24-01-2022, 16:46
Büyükçekmece beykent felç oldu karın tadı kaçtı resmen

douu
24-01-2022, 17:33

Güncel mi :)

Nameless34
24-01-2022, 17:46
Bahçeşehir ve civarları dize kadar kar altında kaldı benim için çok eğlenceli oldu ama insanlar yollarda kaldı hep elimden geldiğince yardımcı oldum ama ortalık fena tuzlama yetişemez oldu

_opeth
24-01-2022, 18:42
maltepe dün güzel yağdı da bugün daha gelen giden yok

livaneli
24-01-2022, 19:09
Datça-Betçe yoluna yağdı ya daha bir şey demem.

Oznsrl
24-01-2022, 19:42
abs nın sıgortasını sok devam :D

sigorta değilde arka abs kablosunun soketi kolay yerde öyle denedim fren çok aptallıyor sanki 3 ü sıkıyor biri sıkmıyor gibi oluyor riskli geldi :D

hddsheriff
24-01-2022, 20:33
Bahçeşehir ve civarı bitik durumda kış lastiği vs hç bir işe yaramıyor. Zincirsiz hareket etme şansınız yok

S.Saka
24-01-2022, 22:00
Gebze de tık yok

_opeth
24-01-2022, 23:29
Maltepe sağlam yağdı.

MertSerhanÖ.
25-01-2022, 00:02
Heralde çok uzun bir süre artık İstanbul'lular kar falan beklemez:D Emir herkese sabredin inanılmaz doyacaksınız demişti.Gerçekten doyuldu ama.Bir kaç sene götürür bence :)

Onurkk06
25-01-2022, 00:06
Karın bugün sağlam yapacağı kaç gündür belli olmasına rağmen kar yağmasına yarım saat kala çalışanlara idari izin veriliyor sonra insanlar yolda perişan oluyor, onun haricinde yıllar sonra güzel kar yağdı