Orijinalini görmek için tıklayınız : Corona Virüs Sonrası İşler Güçler...
ghibli06
02-04-2020, 21:18
beyler Corona Virüsle alakalı 3. konumu açıyorum, bazıları 'ulan bu moruk amma konuşuyor!' diyor biliyorum...
çoğunluk işini gücünü kaybediyor ve kaybedecek, iş yerleri kapanıyor, kriz sonrası seri iflaslar gelecek... ben yaklaşık 20 senedir içinde bulunduğum inşaat sektöründen tamamen çıkmayı planlıyorum, bu ülkede 5 sene inşaatla alakalı yatırım olmaz, olursa da giren herkesi batırır... Şahsi fikrim önümüzdeki 10 senenin sektörleri:
1- Tarım
2- Sağlık sektörü tedarik
3- Online alışveriş
4- Minimal yaşam için üretimler, sobadır, güneş enerjisidir, mutfak malzemeleri vs...
ben şahsen tamamen otomobillere odaklanmak istiyorum, custom parçalar üretmek, airbox lar, manifoldlar, 3d parça üretimi gibi, yatırımı oraya yapmayı düşünüyorum...
sizlerin önümüzdeki 10 sene için düşünceleri nelerdir?
Ben 1-2 sene içerisinde hali hazırda babamın da devam ettirdiği lojistik nakliyat konteyner taşımacılığa geçeceğim. Tır şoförlüğü yapıp işleri büyütmeye devam edeceğiz nasip olursa. Özel sektörde çalışıyorum şuan ayın 20 sinden beri çalışmıyorum, bu durum benim babamın yanına geçişimi hızlandıracak belli ki. En azından kendi işimi, baba mesleğini devam ettiririm. Gerçi ülkenin durumu bizim sektörü çok etkiliyor, dolar kuru, ithalat, ihracat vs. hakkımızda hayırlısı.
ghibli06
02-04-2020, 21:30
Ben 1-2 sene içerisinde hali hazırda babamın da devam ettirdiği lojistik nakliyat konteyner taşımacılığa geçeceğim. Tır şoförlüğü yapıp işleri büyütmeye devam edeceğiz nasip olursa. Özel sektörde çalışıyorum şuan ayın 20 sinden beri çalışmıyorum, bu durum benim babamın yanına geçişimi hızlandıracak belli ki. En azından kendi işimi, baba mesleğini devam ettiririm. Gerçi ülkenin durumu bizim sektörü çok etkiliyor, dolar kuru, ithalat, ihracat vs. hakkımızda hayırlısı.
eşimin ailesinin büyük bir lojistik şirketi var ama gelecekle alakalı umutsuzlar, sonuçta insan üzerinden yürüyor, aldıkları işler için bazen araç bulamıyorlar şoförler haklı olarak dışarıya gitmek istemiyorlar...
Tarim ve gida diyerek hem 1. Maddeni destekleyeyim, hem de artirayim abi :)
Sadece gida ureten degil, gida komoditelerini alip satan da yürür gider
Cunku artan nufusa tarim da yetmez, endustriyel gida da buyur.
Bu global kriz gösterdi küçük esnafı büyük firması derken herkes ciddi risklerle karşılaştı, karşılaşıyor. Kar kaybı, iş durması gibi durumlar top seviyede yaşandığından dolayı sigorta şirketleri alternatif bir ürün yaratırsa sigorta sektörünün de ciddi anlamda büyüyebileceğini düşünüyorum.
Nightfish
02-04-2020, 21:47
Tarım değil de, gıda ürünlerini işlemek daha mantıklı ve karlı. Hali hazırda tarım ile uğraşıyoruz. Hatrı sayılır boyutta da arazimiz var. Özellikle meyve maalesef ki ölü yatırım. Mahsülü herhangi bir şekilde işlemeden direkt ham olarak topladığınız gibi satmaya çalışırsanız sene sonunda neredeyse sıfıra sıfır çıkıyorsunuz.
Ben otomotiv sektörünü takip edeceğim
Geçen sene bu zaman 1M yazılan araçlar son 2/3 ay da 1.6/1.8 arasından ilandan sürekli de el değiştiriyor
Tahminen söylüyorum belki de son zamanlarda ilk defa başka sektörler kaynaklı otomotivde kârlılık düşecek
Takibinde olduğum araçları toplamayı düşünüyorum
ghibli06
02-04-2020, 21:55
Tarım değil de, gıda ürünlerini işlemek daha mantıklı ve karlı. Hali hazırda tarım ile uğraşıyoruz. Hatrı sayılır boyutta da arazimiz var. Özellikle meyve maalesef ki ölü yatırım. Mahsülü herhangi bir şekilde işlemeden direkt ham olarak topladığınız gibi satmaya çalışırsanız sene sonunda neredeyse sıfıra sıfır çıkıyorsunuz.
kendi ailemin muz seraları var, çok şükür orada sıkıntı yok, üretim de var alıcısı da, bence seracılık yürüyecek kriz sonrası...
huseyinturk
02-04-2020, 21:56
Bu ülkede üreten değil, mala değer katmadan alıp satan olacaksın, komisyoncu olacaksın en güzel kazançlar o işlerde. İnşaat mühendisiyim, 7 senelik yoğun şantiye hayatından sonra kızım için aileme daha çok vakit ayırmak istedim. Oto al sat yapmaya başladım günü kurtarsın yanında başka bir iş oturturum diye ama inşaat sektörü patladı. Aldığım 3-4 işi zararsız belasız zar zor bitirdim malzemeye kısa sürede gelen yüksek zamlar yüzünden. Bu süreçten sonrada birşey değişmez.
Mesela depremler oluyor, yapı stoğu çok kötü durumda. Adamın 300 bin etmeyen dairesini yenilemek için 200 bin toplasan herkes kazanır. Yapanda kazanır, daire sahibide kazanır en önemlisi olası bir depremde hayatlar kurtulur. Ama sistem bana destek olup teşvik edeceğine köstek olur, kör cahil güçlü yandaş müteahitlere rant sağlama derdinde.
Nightfish
02-04-2020, 21:59
kendi ailemin muz seraları var, çok şükür orada sıkıntı yok, üretim de var alıcısı da, bence seracılık yürüyecek kriz sonrası...
Egzotik meyve sektörü her zaman karlı. Detaylı yazmam gerekiyormuş tabi, elma armut vs gibi 'sıradan' meyvelerde karlılık oldukça düşük. Ama Avakado, Mango vs derseniz olay değişiyor tabi ki.
eşimin ailesinin büyük bir lojistik şirketi var ama gelecekle alakalı umutsuzlar, sonuçta insan üzerinden yürüyor, aldıkları işler için bazen araç bulamıyorlar şoförler haklı olarak dışarıya gitmek istemiyorlar...
Abicim bizim sektörde en büyük sıkıntı şoför. Şoför iş seçiyor, araba seçiyor. Şuan zaten işlerde düşüş var uzun zamandır kötü. İşlerin kaymağını büyük firmalar alıyor, biz artanlarla yürütmeye çalışıyoruz. Şuan 100 arabası olan firmaların bile arabalarının yarısı şoför sıkıntısından dolayı yatıyor. Bizim 2 arabamız var birinde şoför çalışıyor ve şoför maliyeti çok yüksek. Ben babamın yanına geçersem maliyeti aşağıya çeker, birikim yapıp araç sayısını arttırabiliriz diye düşünüyorum.
huseyinturk
02-04-2020, 22:01
Abicim bizim sektörde en büyük sıkıntı şoför. Şoför iş seçiyor, araba seçiyor. Şuan zaten işlerde düşüş var uzun zamandır kötü. İşlerin kaymağını büyük firmalar alıyor, biz artanlarla yürütmeye çalışıyoruz. Şuan 100 arabası olan firmaların bile arabalarının yarısı şoför sıkıntısından dolayı yatıyor. Bizim 2 arabamız var birinde şoför çalışıyor ve şoför maliyeti çok yüksek. Ben babamın yanına geçersem maliyeti aşağıya çeker, birikim yapıp araç sayısını arttırabiliriz diye düşünüyorum.
Ortalama maaşları ne şöförlerin? Bizde otobüs için bulamıyoruz artık şöför, biletçileri kaldırdılar alttan yetişen de yok 5-10 sene sonra ne olucak Allah kerim
ghibli06
02-04-2020, 22:01
Egzotik meyve sektörü her zaman karlı. Detaylı yazmam gerekiyormuş tabi, elma armut vs gibi 'sıradan' meyvelerde karlılık oldukça düşük. Ama Avakado, Mango vs derseniz olay değişiyor tabi ki.
Hollanda gibi her şeyi yetiştirmemiz lazım...
beyler Corona Virüsle alakalı 3. konumu açıyorum, bazıları 'ulan bu moruk amma konuşuyor!' diyor biliyorum...
çoğunluk işini gücünü kaybediyor ve kaybedecek, iş yerleri kapanıyor, kriz sonrası seri iflaslar gelecek... ben yaklaşık 20 senedir içinde bulunduğum inşaat sektöründen tamamen çıkmayı planlıyorum, bu ülkede 5 sene inşaatla alakalı yatırım olmaz, olursa da giren herkesi batırır... Şahsi fikrim önümüzdeki 10 senenin sektörleri:
1- Tarım
3- Online alışveriş
4- Minimal yaşam için üretimler, sobadır, güneş enerjisidir, mutfak malzemeleri vs...
ben şahsen tamamen otomobillere odaklanmak istiyorum, custom parçalar üretmek, airbox lar, manifoldlar, 3d parça üretimi gibi, yatırımı oraya yapmayı düşünüyorum...
Online bence çok mantıklı. Üretip, satmak özellikle. Ne ürettiğinizin bile bir önemi yok. Gıda, tekstil, dekorasyon her şey olur...
Otomobille ilgili olan işi düşünüyorsan mutlaka fikir alış verişi yapalım derim abi.
Ahmet Saraçoğlu
02-04-2020, 22:24
İç mimarım.Farklı dönemler farklı üretimler yaptım.Payzaj şirketim vardı , ev aldım içini yapıp sattım vs ama asıl işim - yetim bilgisayarlı 3d görselleştirme.Bu iş kanalını önceleri inşaat firmaları ve iç mimarlara freelance görselleştirme şeklinde yapıyordum ama inşaat duraksamaya geçince de 3 yıldır bi organizasyon şirketinde maaşlı personel olarak yapıyorum.
Düğün ve kurumsal organizasyonlar yapıyoruz.Bende , iş alım süreci öncesi mekanı o iş özelinde olabildiğince gerçekçi tasarlayıp müşteriye sunan kanatta çalışıyorum.
Şimdi bizim sektör bildiğiniz yasaklandı haklı olarak.Bu iş ne kadar sürecek bilmiyoruz ama düzeldiğinde de insanlar toplu halde bulunulacak organizasyonlar vermeye-katılmaya imtina edecek uzun süre.İşi , işverenleri , ekibi her ne kadar aile olarak görüp sevsekte geni bu su almayla ne kadar gider , nerde batar bilmediğim için endişeliyim açıkçası.3d yi tr de , yurtdışında freelance olarak hangi sektörde , hangi şekilde uyarlayarak minimum gelir devamlılığını sağlarım onu düşünüyorum ama aklıma da bişey gelmiyor.
ghibli06
02-04-2020, 22:31
Online bence çok mantıklı. Üretip, satmak özellikle. Ne ürettiğinizin bile bir önemi yok. Gıda, tekstil, dekorasyon her şey olur...
Otomobille ilgili olan işi düşünüyorsan mutlaka fikir alış verişi yapalım derim abi.
özellikle Ankara modifiye konusunda çok doğaçlama gidiyor, arabalar yürüyor ama çoğu Allah'a emanet çözümler... görüyorum hep detaylar hep hatalı çünkü malzeme yok, kendi bilgim ve de yakın arkadaşlarımla beraber güzel işler çıkabilir... krizden sonra insanlar kendilerini dışarı atacak ve de erteledikleri keyif verici şeyleri yapmaya çalışacaklar diye düşünüyorum... ürettiğim parçaları da online satmayı planlıyorum ayrıca...
Redfish16V
02-04-2020, 22:32
Muhasebe hepten kaybolup iyice digitale dönecek şüphesiz.Ve ilerki dönemlerde digital para vb düşünürsek finansal danışmanlığa/Online sürece doğru geçiş yapmak mantıklı olacak tarafımca.tarım,sağlık ve online marketing kesinlikle 10 yıl içinde hiç şüphesiz tavan yapacaktır.
i-vtec07
02-04-2020, 22:44
Seracıyım, varsa sormak istediğiniz cevaplıyım, malesef 2010 dan beri pek eski kazançlar yok, hic dışardan gözüktügü gibi değil. Muz u ayrı tutuyorum, muz kazandırıyo fakat sistem farklı seranın yüksekliğinden tut, sistemine kadar.
Sera yaptırmanın maliyeti şuan dönümde 35-40 bin lira. Arazi almal istersenizde antalyada düzgün bi yerin dönümü 50.000 lira.
3~4 yılda bir üzerinde ki nylon değişmeli ve tadilat yapılmalı oda dönümde 10 bin lira civarı .
Gübre fiyatları en basit 20 kiloluk gübreler 16-8-24, 18-18,18 veya 20-20-20 dengeli dediğimiz gübreler 200 liranın üzerinde kalitelileri, peters gibi 450 civarları . Ve de dönüme her sulamada 4~5 kg gübre vermelisin. Domates, patlıcan gibi temel sebzeler haftalık sulanıo gübre vermek zorundasın.
Diğer bir konu tarım ilaçları, zararlılar la mücadele etmek için kullanmak şart ve her hafta ilaçlama yapılır. Muz tarzı ağaç olan bitkilerde bu daha az sıklıkla olabilir.
Gelin size maliyet hesabı yapayım kabaca ;
9 dönüm patlıcan seram var.
Fide 33.000 lira, Gübre ve Tarım ilacı 42.000 lira, işcilik 36.000 lira, sulama+elektrik+mazot 15.000 lira (traktör ve hale kamyonetle götürmek zorundasın) tüm bu giderleri 9 ay lık sürede harcanıyo.
Şuan hal de patlıcanın fiyatı; piyasa 2.20 tl yık ortalaması bu sene 1.80 1.90 gibi gitti. Kışın max 7 lira gördük fakat o fiyatlada hasat olmadığı için gorüldü. Az olan şeyin değeri düşer.
Her hafta yıl ortalaması olarak dönümden 100 kilo hesaplayabilirsiniz.
Mayısdan sonra sera nın sıcaklığı 50 dereceleri bulur. İşcilik niye o kadar tutuyo diyenler vardır illa ki 50 derce sıcakta patlıcan kasası yüklemek ucuz olmaz hayliyle.
Gircekseniz muz avakoda falan girin ama diğer şeylere bakmayın bile derim,
özellikle Ankara modifiye konusunda çok doğaçlama gidiyor, arabalar yürüyor ama çoğu Allah'a emanet çözümler... görüyorum hep detaylar hep hatalı çünkü malzeme yok, kendi bilgim ve de yakın arkadaşlarımla beraber güzel işler çıkabilir... krizden sonra insanlar kendilerini dışarı atacak ve de erteledikleri keyif verici şeyleri yapmaya çalışacaklar diye düşünüyorum... ürettiğim parçaları da online satmayı planlıyorum ayrıca...
Online çok mantıklı ve şart. Kuzey Amerika, Avrupa ve Japonya'nın talebi çok fazla. Bu adamlara konteynerla araba koyup göndersen alabiliyor.
i-vtec07
02-04-2020, 22:47
Ve eğer çiftciysen kapında 1 adet traktör 1 adet pickup olmak zorunda, bunların sadece sigorta sı muayanesi vergisi bakımı vs var..
free-hifi
02-04-2020, 22:52
Tarım ve hayvancılık, sağlık sektörü derim.
Biz Trakya lı olarak devletin teşviğinden genelde muaf oluruz. Çünkü bizim taraftan oy gelmez. Hevesim var ama politika yüzünden gidip cesaret edemiyorum. Çocukluğum da buğday mısır ayçiçek üretimini götürdüm. Şu an kimse doğru dürüst maliyetler yüzünden yapmıyor. Bütün yaşıtlarım Çorlu da fabrika da çalışıyor. Ama elbet döneceğiz bakalım köye.
i-vtec07
02-04-2020, 22:56
Edit; az olan şeyin değeri yükselir olucaktı.
Maliyetler çok yüksek . Tarım biterse türkiye biter.
Ve ciddi manada insanlar artık tarımı bırakmaya başladı, herkez maaşlı iş kovalıyo çevremde..
ghibli06
02-04-2020, 22:58
Ve ciddi manada insanlar artık tarımı bırakmaya başladı, herkez maaşlı iş kovalıyo çevremde..
bu terse dönecek, dönmek zorunda...
Bende Tarım sektöründeyim ziraat mühendisiyim. Modern sulama ve otomasyon üzerine hizmet veren bir firmada çalışıyorum .
Dediğiniz olayın sebebi Tarım sektörünün bir şirketleşme kurumsallaşma yapısına girdiğinden dolayı gerçekleşiyor. 1 dönüm 2 dönüm sera kapattık hadi bakalım parayı ezicez olayı artık kalmadı.
Tarıma yönelim olacak. Köylü daha çok maaşlı işe yönelmiş durumda çünkü adamlar yıllardır bıktılar. Artık evlerine ekmek, dışarda okuyan çocuklarına düzenli harçlık göndermek istiyor.
Tarıma yönelim daha meraklı araştırmacı insanlar tarafından olacak. Benim çevremde kurumsal firmalarda iyi pozisyonlarda çalışıp, bu işleri ciddi manada araştıran çok kişi var. Tarımsal üretim ve entegre işleme tesisi.
Ortalama maaşları ne şöförlerin? Bizde otobüs için bulamıyoruz artık şöför, biletçileri kaldırdılar alttan yetişen de yok 5-10 sene sonra ne olucak Allah kerim
Ortalama maaş 3k. + harcırah (yola göre değişkenlik gösteriyor) 6 lira civarı maliyeti var aylık.
i-vtec07
02-04-2020, 23:09
Bende Tarım sektöründeyim ziraat mühendisiyim. Modern sulama ve otomasyon üzerine hizmet veren bir firmada çalışıyorum .
Dediğiniz olayın sebebi Tarım sektörünün bir şirketleşme kurumsallaşma yapısına girdiğinden dolayı gerçekleşiyor. 1 dönüm 2 dönüm sera kapattık hadi bakalım parayı ezicez olayı artık kalmadı.
Merhaba, güzel bi konuya değindin emre kardeşim, mesela serikte ki süral suyun sahibinin yüzlerce dönüm sera kapattığını duymussundur, durum böyle olunca serası çok olan zengin sürümden kazanırken 1 kaç dönüm yeri olan kücük ciftçi sadece borçlanıyo her yıl .
i-vtec07
02-04-2020, 23:14
Ve bir diğer konu hiç toptancı haline geceleri mal satım saatlerinde giden oldumu aranızdan bilmiyorum ama kelle koltukta geziyosun, çeşit çeşit pislik insan dolu, şaka gibi gelebilir ama nerdeyse her ay net bi kaç kişiyle kavga ediyorum, tek sebebi ise hakkını yedirmemek öyle saçma sebeblerden değil, mecbursun. Polisler bile pek devriye atmaz halin içinde gece..
Merhaba, güzel bi konuya değindin emre kardeşim, mesela serikte ki süral suyun sahibinin yüzlerce dönüm sera kapattığını duymussundur, durum böyle olunca serası çok olan zengin sürümden kazanırken 1 kaç dönüm yeri olan kücük ciftçi sadece borçlanıyo her yıl .
Doğrudur çok iyi tanırım bilirim. Hatta şu aralar süralda topraksız domates seralarını muza çevirme aşamasında. Antalya yöresindeki çiftçinin tek çıkış yolu ya kooperatifleşmek (artık geç ve zor) ya da yeniliklere açık olmalı. Antalya subtropik üretim ( muz, avakado, mango, ejder meyvesi Vb ) yönünden çok sanslı bir bölge.
livaneli
02-04-2020, 23:23
Din işi düşünüyorum üstat, tabii devletten ayırmadan.
Muhasebe hepten kaybolup iyice digitale dönecek şüphesiz.Ve ilerki dönemlerde digital para vb düşünürsek finansal danışmanlığa/Online sürece doğru geçiş yapmak mantıklı olacak tarafımca.tarım,sağlık ve online marketing kesinlikle 10 yıl içinde hiç şüphesiz tavan yapacaktır.
son senelerde bunu gördüğüm için alan değiştirdim, hem bu dijitalleşme durumu ( her şeyin e-li olması) hem devletin bu noktada acımadan mali müşavirlere köle muamelesi yapması hem de her ay sonu aman kdv ne oldu ba-bs de hata var mı- muhtasaraı bir daha kontrol edelim işlerinden daral geldiği için alan değiştirdim.
Şuan başka bir şirkette maliyet muhasebesi uzm. olarak çalışıyorum. Fatura / fiş / beyanname görmüyorum mis gibi pc önümde raporlamamı / analizimi yapıyorum gm'e raporluyorum, arada hatta inip stok sayımları vs yapıyorum. İnan huzur buldum.
Ki ben büro görmemiş, öteden beri şirkette çalışmış bir meslek mensubu olarak yorulduğumu hissediyorum.
Büroda olanlar tam olarak KÖLE düzeninde çalışıyorlar, müşterinin derdi bitmez, evrak beklersin son gün gelir bir tomar evrakla hadi uğraş dur.
Geçtiğimiz yıl özel sektörü bırakıp mobilya dekorasyon işine ortak oldum o iş de patladı ortakla olmuyormuş o işler.
Çıraklığını yapmadığın işin ustalığı zor.
ErkanCanS
03-04-2020, 00:12
2 sene önce Erzurum-Kars-Ağrı kökenli 3 genç olarak İstanbul'dan pılımızı pırtımızı toplayıp Ağrı'da hayvancılık yapacaktık. Güzel nakit paramız vardı, krediler, ilgili kurumlarla temaslar görüşmeler falan 6 ayı bu işe ayırdık. 120 bin dönüm kullanabileceğimiz arazi vardı. Toprak analizleri, yöre imkanları, alet edevatlar, leasing, avukat, muhasebe hesaplar kitaplar çizimler falan derken iş son düzlükte bir arkadaşımızın aile şirketinde olması gerekmesinden dolayı askıda kaldı. Biz iki arkadaş bir havayolu şirketinin pilotaj eğitimine girdik 13 ay oldu sınavlar uçuşlar falan derken havayolu firması battı :) Eğitim devam ediyor nasılsa bakarız başımızın çaresine dedik, şimdi de dünyada havacılık bitme noktasına geldi. Eğitimler askıya alındı falan. Elbet bir şekilde mezun olacağız ama uzun bir süre iş bulamayacağız gibi. Diğer arkadaşımızın aile işi İran'da inşaat üzerineydi. Dolayısıyla onlarında işi sıkıntıya girdi ülkeye dönüş yaptılar.
3 kafadar birbirimize holstein, simental fotoğrafları falan atmaya başladık. Galiba eski defterleri açacağız bizde.
turboman
03-04-2020, 01:02
Bende otomotiv sektöründe çalışıyordum iş yerimden zaten ayrılacaktım coronada bahane oldu zaten çıkmasam çıkaracaklardı. 1 haftadır evdeyim arkadaşımın çalıştığı bi gıda firması var orda şef bakalım ilk fırsatta işe aldıracak tabi ortalık düzelirse. Kurbanlık koyun gibi bekliyoruz Allah herkesin işini rastgetirsin...
Diğer konuda da yazmıştım, gümrük müşavirliği yapıyoruz. İthalattaki azalma %50leri buldu, ihracatta sanayi ürünleri azaldı, gıda ve ilaç sektörü hızlandı.
Bunların yanında sahadaki arkadaşların uzaktan çalışması mümkün olmadığı ve sürekli yurt dışından gelen şoförlerle temas halinde oldukları için manevi olarak sıkıntıdayız.
Sonumuz hayır olsun.
1- Tarım
3- Online alışveriş
neden ülkemizden bir apr bir evolve bir dinan çıkmasın ?
Çıkmaz en azından TR'de artık tek modifiye pasta cila ve jant lastik basmakla kaldığı şu dönemlerde... Yurtdışını hedeflenirse o ayrı mesela PPR Motorsport Allah yollarını açık etsin.
işim teknik destek. webden işlem yapan bir firmaya kapak atıp devam etmek istiyorum. Bir de yabancı firma iyi olur şöyle olur demeyin onu da yaşamış oldum. Girerken tüm desteği Türkiye'ye alacağız sende başında olursun idi, sonra şirket Hindistan'dan eleman almaya başladı sonra corona patlak verdi onları çıkardı, şirketin ortaklarından biri sorun çıkardı Amerika operasyonunu tamamen kapatma kararı aldılar 30 Mart'ta da o ortağın hisselerini satılığa çıkardılar 30 Haziran'a kadar sistemi ayakta tutacaklar tabi bu arada beni isten çıkardılar maaşını aldığım buradaki bayii de işszilik ödeneğine başvurdu yani bir nevi işsiz kaldım.
Bende piyasadan bir headline gireyim.
TR'nin en büyük lojistik firmasında bakım onarım uzmanıyım. En son çekicilerimiz değil tır parkımız diğer depolar genel müdürlülüğün bile önünü kapandı. Avrupaya giden araç sayısı günlük 2-3 tane.
Normali günlük TR'den yurtdışına çıkan araç sayısı 100+ idi. yurtiçi operasyonlarımız hariç. Gelen her araç içi dezenfekte oluyor kapısı kitleniyor sürücü 14 gün karantiya gidiyor. Bu ay sağ olsunlar maaşları zamanında tam ödendi ama böyle giderse önümüzdeki ay ne olur Allah kerim. Kendimize ait limanımız var günlük en az 1 en fazla 2 gemi gelirdi şimdi haftada inen gemi sayısı 0 ya da 1.
İç mimarım.Farklı dönemler farklı üretimler yaptım.Payzaj şirketim vardı , ev aldım içini yapıp sattım vs ama asıl işim - yetim bilgisayarlı 3d görselleştirme.Bu iş kanalını önceleri inşaat firmaları ve iç mimarlara freelance görselleştirme şeklinde yapıyordum ama inşaat duraksamaya geçince de 3 yıldır bi organizasyon şirketinde maaşlı personel olarak yapıyorum.
Düğün ve kurumsal organizasyonlar yapıyoruz.Bende , iş alım süreci öncesi mekanı o iş özelinde olabildiğince gerçekçi tasarlayıp müşteriye sunan kanatta çalışıyorum.
Şimdi bizim sektör bildiğiniz yasaklandı haklı olarak.Bu iş ne kadar sürecek bilmiyoruz ama düzeldiğinde de insanlar toplu halde bulunulacak organizasyonlar vermeye-katılmaya imtina edecek uzun süre.İşi , işverenleri , ekibi her ne kadar aile olarak görüp sevsekte geni bu su almayla ne kadar gider , nerde batar bilmediğim için endişeliyim açıkçası.3d yi tr de , yurtdışında freelance olarak hangi sektörde , hangi şekilde uyarlayarak minimum gelir devamlılığını sağlarım onu düşünüyorum ama aklıma da bişey gelmiyor.
Merhaba, yaklaşık olarak aynı backgrounda sahibiz bende iç mimarım ve 3d ile uğraşıyorum yaklaşık 5 yıldır aynı zamanda aile işi mimari ofisimiz var. Eğer bu sene salgın olayı çıkıp herşeyi karıştırmasaydı yurtdışındaki bir 3d stüdyoda workshopa katılıp daha sonra oradan aldığım sertifika ve referans ile oralarda bir iş bulmaya çalışacaktım çünkü burada yaptığın işin gerçekten değeri yok en azından mimari görselleştirme açısından.
Piyasa benim başladığım zaman güzel kazandırıyordu daha sonra programların giderek kendiliğinden optimize halde gelmesiyle ve ev kullanıcısının donanıma ulaşması kolaylaştığından işler kolaylaştı ve insanların bu işte para var diyerek alakasız sektörlerden buna yönelmesi piyasayı çok düşürdü. İnşaatın şaşalı günlerinin bitmesiyle zaten artık çoğu ofis bu iş için birini çalıştırmaya ihtiyaç duymayacak halihazırda personeli olan mimar-iç mimara projeyi tanıtmaya yetecek seviyede bir görsel hazırlatıp en az maliyetle bunu nasıl satarım derdinde.
geri dönüşüm işi yapıyoruz, 2 tırlık malımız kaldı onlarıda sevk edince işsiz bakkal taşaklarını tartar moduna gireceğiz.
makineleri yağlıyoruz, bakımları yapıyoruz, boşlukta kaynak yapmayı öğreniyorum, firmaların arşivleri beklemeye alındı, belediyelerin ambalaj atıkları %30'a düştü, dahada düşecek, 1. hamur kağıt neredeyse hiç çıkmıyor. banka, büyük firmaların arşivleri beklemeye alındı, Allah sonumuzu hayır etsin.
131mirafiori
03-04-2020, 11:22
Bir fabrikada satın alma işlerini yürütüyorum, bu virüs muhabbeti çıktığından beri işler değişik bir şekilde hızlandı. Bugün yurtiçi ve dışı sevkiyatları yapıp 1 hafta kapatıyoruz fabrikayı. Devamı gelir mi gelmez mi bizim iş yerimiz için belli değil. Siparişler gelmeye devam ediyor...
AhmetUsta6161
03-04-2020, 14:25
Akşam instagramda gördüm Accuair ın kendi sayfasında.Firma iflas ettiğini açıklamış ( Çeviri tam olarak doğru şekilde çevirdiyse ) .Yılların firması ve o kadar da kaliteli işler yapıyordu bildiğim kadarı ile.Yasal süreç için mahkeme sürecini başlatacaklarını falan açıklamışlar alacaklı olan kişiler için.Değil Türkiye de dünyanın hangi ülkesinde olursa olsun bundan sonrası çok zor olacak hem firmalar hem de çalışanlar için.
Turizm de bitti.Yıllardır tırnaklarımla kazıdım ve başarı kovalayıp bu sene Ocak'da yönetici olarak kadrolu başladım. 2 ay geçti salgın çıktı herkesi yolladılar.Sıra bizde maalesef bu hafta itibari ile.Sonra diyorlar güne pozitif başla,oldu efendim.
Ozgu_Akcan
03-04-2020, 16:01
Ben kozmetik ve gıda takviyeleri üreten bir firmamızda (aile şirketi) üretim müdürüyüm. zaten yaklaşık bir senedir az olan işler (iç piyasa) ocak'dan beri hiç denecek kadar az. tam ne yapıcaz derken corona patladı hemen tarıma başvurumuzu yapıp el dezanfektanı üretimine geçtik yaklaşık 10 gün 7/24 çalıştık piyasa şişti o sektörde durdu. ne yapıcaz derken dezanfektan ihracaat için biosidal ruhsata başvurduk çıktı çıkıcak oda amerika iran ve bir çok ülkeye teklifler veriyoruz. tam işler durdu derken zaten depolarımızda olan SAMBUCUS NİGRA+ C vit saşe ler patladı ürün yetiştiremiyoruz hammedeler 3 katı fiyatına çıktı fıyat yükseltmeden devam etmenin imkanı yok. mecburen zam yapmak zorunda kaldık insanlar belki fırsatcı dicekler ama kg 63 dolara aldığım hammadde şuan 182 dolar nasıl zam yapmıcaksın ? biraz uzattım ama şuan ki durumda bizi kozmetik ve gıda takviyeleri üretici firması olamamız kurtardı diyebilirim. kimseyi işten çıkartmak zorunda kalmadık aksine yerine eleman aldık tam gaz milletimiz için çalışmaya devam.
dicem şuki üretici firma iseniz özellikle gıda ve kozmetik üzerine yurt dışı bağlantınız olduğu sürece bu sektör e hiç bir şey olmaz.
bu arada şirketimiz 22 ülkeye ihracaat yapmaktadır
markalarımız: Dermoclean laboatories, alopecia, vitallday, neoforce ...
chevelle
03-04-2020, 17:57
Ben kozmetik ve gıda takviyeleri üreten bir firmamızda (aile şirketi) üretim müdürüyüm. zaten yaklaşık bir senedir az olan işler (iç piyasa) ocak'dan beri hiç denecek kadar az. tam ne yapıcaz derken corona patladı hemen tarıma başvurumuzu yapıp el dezanfektanı üretimine geçtik yaklaşık 10 gün 7/24 çalıştık piyasa şişti o sektörde durdu. ne yapıcaz derken dezanfektan ihracaat için biosidal ruhsata başvurduk çıktı çıkıcak oda amerika iran ve bir çok ülkeye teklifler veriyoruz. tam işler durdu derken zaten depolarımızda olan SAMBUCUS NİGRA+ C vit saşe ler patladı ürün yetiştiremiyoruz hammedeler 3 katı fiyatına çıktı fıyat yükseltmeden devam etmenin imkanı yok. mecburen zam yapmak zorunda kaldık insanlar belki fırsatcı dicekler ama kg 63 dolara aldığım hammadde şuan 182 dolar nasıl zam yapmıcaksın ? biraz uzattım ama şuan ki durumda bizi kozmetik ve gıda takviyeleri üretici firması olamamız kurtardı diyebilirim. kimseyi işten çıkartmak zorunda kalmadık aksine yerine eleman aldık tam gaz milletimiz için çalışmaya devam.
dicem şuki üretici firma iseniz özellikle gıda ve kozmetik üzerine yurt dışı bağlantınız olduğu sürece bu sektör e hiç bir şey olmaz.
bu arada şirketimiz 22 ülkeye ihracaat yapmaktadır
markalarımız: Dermoclean laboatories, alopecia, vitallday, neoforce ...
Çalıştığım firma gıda sektöründe hammadde, proses, paketleme ve kalite kontrol alanlarında 40'tan fazla firmanın Türkiye temsilciliğini yapıyor. Verdiğiniz markaları biraz inceledim de; belki kolajen ya da başka bir hammadde ihtiyacınız olabilir diye düşündüm. Böyle bir durum olursa pm atabilirsiniz.
Ortopedi bölümünde faaliyet gösteren medikal firmada calışıyorum. Salgın ile beraber acil olmayan tüm vakalar durduruldu. Medikal firma olmanın avantajı ile duran vakalar yerine şu an ihtiyac olan sarf malzeme satışları tavan yaptı. Bizde durumlar izin vs hiç bir şey yok. Umarım herkes çok az zararla atlatır
Babamlar da bu ay itibariyle ücretsiz izne çıktılar, medikal sektöründeler, çok minik bir kısmı üretime devam ediyor gerisi komple tatil.
Üroloji, estetik falan ağırlıklı olunca hepsi 2. plana atılmışoldu genel dünya gündeminde, işler kesildi
Kendi çalıştığım firma telekom sektörü, "şimdilik" bir sıkıntı yok, evden çalışıyoruz acil birimler vs harici.
ahmet3425
03-04-2020, 20:21
mutfak sektorunde butik sayılabilecek ureticiyiz, eskiden kalan siparişlerimizi en son 23 martta ihraç edip üretimi kapattık. Online üzerinden B2C şeklinde mal satabilmek için kastırıyoruz. Dunya geneli distributorlerimizin hiç birinden ses seda yok. toplam 6 kişi çalısıyoruz hepimiz işşisiz.
öngörülerimiz nisan-mayıs aylarını tamamen takvimden sildik. haziran da bi hareket olur mu bi umut bakalım.
Bende durumlar belirsiz. Şuan son aracın uygulamasını yapıyorum. Sanırım bundan sonraki süreçte pek iş olmayacak. Dükkan yeni oturmaya başlamıştı. Bu sene rahat rahat dönerim diye düşünürken korona çıktı.
Dayanabildiğim kadar devam. 2020 benim için bitti. Aylık giderleri karşılayacak kadar iş yapsam yeter .
Ozgu_Akcan
03-04-2020, 22:41
Çalıştığım firma gıda sektöründe hammadde, proses, paketleme ve kalite kontrol alanlarında 40'tan fazla firmanın Türkiye temsilciliğini yapıyor. Verdiğiniz markaları biraz inceledim de; belki kolajen ya da başka bir hammadde ihtiyacınız olabilir diye düşündüm. Böyle bir durum olursa pm atabilirsiniz.
Type II kolejen kullandığımız bir ürün var ihtiyaç anında seni bulurum teşekkür ederim
Gıda sektöründeyim 2 yıldır iyi kötü yürütüyorduk..
3tane markamız var hepsi toplamda franchiseler ile birlikte 35şube..
En son korona da önce oturma yasağı geldi, paket servise dönüldü ama tabi ki kurtarmıyor durumu sanırım kısa vadede 10 uzun vadede 15 şubemiz gidici görünüyor..
Ofiste herkes ücretsiz izinde şartlar bu şekilde giderse iki üç ay kadar dayanabiliriz sanırım..
Sonrası.. Sonrasını biz de bilmiyoruz..
Daha önce tarım ve ithalat ile ilgilendim. Aynı zamanda ziraat mühendisliğiyle 10 yıldır bitmeyen bir üniversite ilişkim var. Tarımda şu zamanda serada domates vs yapan varsa sabır dilerim. Arada Antalya hal fiyatlarına bakıyorum. Bu maliyetler ve fiyatlara sera yapan çiftçilerimizin işi zor. Bu sene İzmir tarafına yerleştim ve sera yapmayı düşündüm ama yatırım konusunda pas geçme kararı aldım. Senelik üretimin karı seranın kredisini öder, üzerine de pek birşey bırakmaz. Hele ki batık çek, mevsim şartları vs riski ile sıfırdan girmek tehlikeli ya da güçlü sermaye gerekli. Cepten yemeyi tercih ediyorum. 2012'de iyi kalite küçük boy domatesin ortalama fiyatı ile bu sene neredeyse aynı ama total maliyet eminim en az 3 kat artmıştır.
Meyvecilik yapmayı düşünenler için de para harcayıp ağacın 5 sene sonra verime oturmasını beklemek biraz can sıkıcı. Üstüne üstlük hatalı çeşit seçimi ile bütün planlar çöp olabilir. Örnek olarak, 2014 yılında arazimde bulunan Anjelique erik meyvesi Fethiye-Kaş bölgesinde hiç para etmiyordu. Sebebi de hasat dönemi meyvenin bollaştığı zamana denk geliyor olmasıydı. Nar ise zarar ettirmiyordu ama para da kazandırmıyordu. O da ilaç gübre gibi masrafların düşük olması sebebiyle. Tarım işine girmeyi düşünenler için sadece kendi raporlarına çalışmamalı. Bölgedeki çiftçi ile de, zirai danışman ile de, bulunduğu şehrin ziraat bölümünün öğretim üyeleriyle de görüşüp bilgi almalı.
emresener
04-04-2020, 03:18
Diş hekimliği ile ilgili Türkiye’nin önde gelen firmasında görev yapıyorum. Tüm operasyonları durdurduk. En riski grup dişhekimleri olduğu için klinikler hastaneler üniversiteler şıan hareket etmiyorum tabi bizde hareket etmiyoruz. Ancak hayat normale dönünce bu dolar ve euro ile bir süre daha hareket edemeyeceğiz hatta DMO (devletmalzemeofisi) zararına satış yapmak zorunda kalacağız gibi duruyoe. 120kişi civarı çalışan var 10kişi hariç herkes yıllık izinde. Kısmıçalışma ödeneğine başvuruldu bekliyoruz.
Hanım maliMüşavir işler devam erteleme olsada angarya bi dunya iş var. Mükellef o işi bu işi hallettin mi siye arıyor. Sanki onunli can bizimki patlıcan. Mükellef evde otursun malimüşavir vergidairesinde kovalasın.
Hane olarak kritik 3 ay içindeyiz allah herkese sağlık sıhhat borçları ödeyecek güç versin
kağıt ambalaj sektöründeyiz, ağırlıklı müşterimiz restoranlar idi ve orada işler tamamen durdu diyebilirim. pakete devam eden 100 firmadan 5i falandır heralde. tam kapatma kararındayken birkaç resmi kurumun kumanyası için iş yapmaya başladık ama onlar da nekadar devam eder bilmiyorum.
ben açıkçası corona sonrası pek birşeyin değişeceğini düşünmüyorum. sadece online işler biraz daha ivme kazanacaktır. hatta iki üç ay sonra insanlar karantinadayken yapamadıkları ne varsa ona yüklenecekler. Kesinleşecek bir tedavi yöntemi sonrası krediler çekilecek ve otellerde uçaklarda yer kalmayacak, restoranlar cafeler avmler full çekecek.
şuan nerden bakarsan hangi iş olursa ortam pek iç açıcı gözükmüyor.. daha önce görülmemiş bir durum söz konusu.. Allah c.c hayırlara çevirsin..
asma germe membran firmasında çalışıyorum. Zaten müşteriler için lüx bir işti, şimdiki kurlar ile birlikte son 2 yıldır firmamız zorlanıyordu. Birde bu virüs illeti geldi başımıza, daha 2020 maaşı alamadık şirketten... Gittiği yere kadar gidecek ancak bu seneyi zor çıkartıcaz gibi.
yilmazcatalbas
04-04-2020, 16:33
İnşaat sektöründe dekorasyon, iç mimari ve toptan/perakende malzeme satışı yapıyoruz. Salgından önce 2 hafta gibi bir süre iş ve teklif yetiştiremedik salgınla beraber tüm işler, verdiğimiz teklifler, perakende satışlar, bıçak gibi kesildi öngörmesi zor bir belirsizlik var, eğer atlatabilirsek aklımda tarım veya otomotiv sektörüne ufak ufak yatırım yapmak var bakalım yaşayıp göreceğiz.
Bende durumlar belirsiz. Şuan son aracın uygulamasını yapıyorum. Sanırım bundan sonraki süreçte pek iş olmayacak. Dükkan yeni oturmaya başlamıştı. Bu sene rahat rahat dönerim diye düşünürken korona çıktı.
Dayanabildiğim kadar devam. 2020 benim için bitti. Aylık giderleri karşılayacak kadar iş yapsam yeter .
Sizinle aynı sektörde arkadaşlarım var, evet genel işleri durdu ama araç dezenfekte işlemi yapmaya başladılar ve tabiri caizse hiç durmuyorlar, detaylarını, izinlerini vs çok bilmiyorum ama aklınızın bir köşesinde bulunsun belki değerlendirmek istersiniz.
Diş hekimliği ile ilgili Türkiye’nin önde gelen firmasında görev yapıyorum. Tüm operasyonları durdurduk. En riski grup dişhekimleri olduğu için klinikler hastaneler üniversiteler şıan hareket etmiyorum tabi bizde hareket etmiyoruz. Ancak hayat normale dönünce bu dolar ve euro ile bir süre daha hareket edemeyeceğiz hatta DMO (devletmalzemeofisi) zararına satış yapmak zorunda kalacağız gibi duruyoe. 120kişi civarı çalışan var 10kişi hariç herkes yıllık izinde. Kısmıçalışma ödeneğine başvuruldu bekliyoruz.
Hanım maliMüşavir işler devam erteleme olsada angarya bi dunya iş var. Mükellef o işi bu işi hallettin mi siye arıyor. Sanki onunli can bizimki patlıcan. Mükellef evde otursun malimüşavir vergidairesinde kovalasın.
Hane olarak kritik 3 ay içindeyiz allah herkese sağlık sıhhat borçları ödeyecek güç versin
Hangi firma hocam. Bende istanbul kamuda diş hastanesinde biyomedikal sorumlusu olarak görev yapıyorum. Malzemeler ile ilgili alımlarda haberleşebiliriz
Low-Rider
04-04-2020, 22:22
İşler patates, totomuzun üstüne oturuyoruz.
kargo firmasında kuryeyim.işlerin maşallahı var. evde kalıp canı sıkılan trendyol n11 hepsiburada ihtiyacı olsun olmasın alışverişinden geri kalmıyor :)
Virüsün Türkiyede ilk çıktığı günden itibaren 2 hafta sinek avladık ama bu son 3-4 günde rekor haftalarında ilk 10'a girecek satış performansı oldu.
Çok niş bir ürün satıyorum (tamamlayıcı dekoratif ürünler). Özellikle kendi web sitem ve trendyol çok coşkulu şuanda. Amazon TR, N11, GG, HB, Çiçeksepeti akmasada damlıyor. İhracat kısmı Etsy, Amazon (FR, DE, UK, IT) durmuş vaziyette neredeyse. DHL özellikle Avrupa'ya 24 saatin altında dağıtım yapıyor, şu karışıklıkta bile. Alan olursa kargoda sıkıntı yok yani.
Destek verdiğim, yardımcı olduğum bir kaç firma onlarında işleri fena değil şu ara
aybarsdnr
05-04-2020, 00:34
Virüsün Türkiyede ilk çıktığı günden itibaren 2 hafta sinek avladık ama bu son 3-4 günde rekor haftalarında ilk 10'a girecek satış performansı oldu.
Çok niş bir ürün satıyorum (tamamlayıcı dekoratif ürünler). Özellikle kendi web sitem ve trendyol çok coşkulu şuanda. Amazon TR, N11, GG, HB, Çiçeksepeti akmasada damlıyor. İhracat kısmı Etsy, Amazon (FR, DE, UK, IT) durmuş vaziyette neredeyse. DHL özellikle Avrupa'ya 24 saatin altında dağıtım yapıyor, şu karışıklıkta bile. Alan olursa kargoda sıkıntı yok yani.
Destek verdiğim, yardımcı olduğum bir kaç firma onlarında işleri fena değil şu ara
Eger forum icin sakincasi yoksa buradan veya pm ile siteyi paylasir misin ?
kesinlikle gıda sektörü yükselişe devam edicek
otomobiller sıfır km'lerle orantılı şekilde gene artacak
kapanan mekanlar açıldığı ilk dk'dan itibaren milleti söğüşleyecek
medikal ürünler ve kolonya dezenfektanların fiyatı eski haline gelmez ama gene popülaritesi kalmadığı için biraz düşebilir
asıl merak ettiğim işinden çıkarılan ücretsiz izine ayrılan insanlar bu süreçte ne yapıcak yada toplu gelen elektrik su faturaları çekilen kredilerin ödemesi gelince neler olucak insanların 1-2 senesi yıpranıcak gibi duruyor
Eger forum icin sakincasi yoksa buradan veya pm ile siteyi paylasir misin ?
Websitesini vermeyeceğim ama e-ticaretle veya işin dijital kısmıyla ilgili sorunuz varsa sorabilirsiniz. Bildiğim kadarıyla cevaplayayım işine yarayacak herkes faydalansın.
Otomotiv üzerinden konuşmak isterim.
Mercedes'teyken bir projeydi. Yakın gelecekte muhtemelen bu şekilde olacaktır.
Satış ofisleri kapanacak. İşin satış kısmı online olacak. Ki zaten bu sisteme geçen bazı markalar var.
Teslimat ve bakım noktaları olacak.
Fatura tek yerden kesilecek, Pazarlık payı olmayacak. Tek fiyat tek yetkili satış noktası olacak.
Adrese teslim yada teslimat ofisleri olacak.
Ürün uzmanları olacak teslimatçılarda.Kendini bir adım öne atacacak olanlar e-mobilite üzerinde yoğunlaşanlar olacak.
Daha genişletebilirim konuyu ama işin özeti yukarıdakiler.
Bayi karlılıkları zaten düştü son dönemlerde.
Tam adet yapılacak dönemlerde darbesiydi, sıcak-soğuk savışıydı,depremiydi virüsüydü özellikle vergi artışı-kur artışı anasını ağlattı sektörün.
10 yıldır sektördeyim her türlü zorluk artık olağan geliyor.
Birde sektörde girişimciliğini yapabilecek varsa aranızda önerimdir :
Elektrikli araçlara yolda destek verebilecek mobil şarj araçları.
Örneğin: Vw Caddy benzeri ticari bir araç. Hızlu Şarj yada Yavaş şarj için gerekli ekipmana sahip.
Yolda kalan birisi olduğunda online ödemesini yaptığında yol yardımı çağıracak yerinde şarj edecek. Vs.Vs.
turbo&quattro
06-04-2020, 00:38
Satış ofisleri kapanacak. İşin satış kısmı online olacak. Ki zaten bu sisteme geçen bazı markalar var.
Fatura tek yerden kesilecek, Pazarlık payı olmayacak. Tek fiyat tek yetkili satış noktası olacak.
Ürün uzmanları olacak teslimatçılarda.Kendini bir adım öne atacacak olanlar e-mobilite üzerinde yoğunlaşanlar olacak.
Tam adet yapılacak dönemlerde darbesiydi, sıcak-soğuk savışıydı,depremiydi virüsüydü özellikle vergi artışı-kur artışı anasını ağlattı sektörün.
Örneğin: Vw Caddy benzeri ticari bir araç. Hızlu Şarj yada Yavaş şarj için gerekli ekipmana sahip.
Yolda kalan birisi olduğunda online ödemesini yaptığında yol yardımı çağıracak yerinde şarj edecek. Vs.Vs.
Tesla yillardir bu sekilde calisiyor. Teknolojisi tabiki tartisilmaz ama arac alim oncesi, sonrasi cok cok kolay. Bin kisiyle muhattap olmuyorsun, degisk bayilerden farkli fiyatlar almiyorsun. Hersey online hersey cok kolay.
Yürüyecek ana sektörler ; IT,Sağlık,Tarım. Tabi bunların yanında ara sektörlerde yürüyecek mesela nakliye gibi. Nakliyecinin lastiğini satan, bakımını yapan kişilerde kazanç sağlayacak ama rakipler çok olacağından ara sektörlerde karlılık oranı düşük olacaktır diye düşünüyorum...
ChuckBartowsKi
06-04-2020, 01:11
Bu dediğiniz her sektör için geçerli olacak bence yani yakın gelecek çok uzak değil e-ticaret her sektörde pazar payının %60-70 ini alacak geride kalanlar da avuçlarını yalayacaklar...
Mercedes'de nasıl olacak bilemiyorum çünkü müşteri lüks deneyimini deneyimlemek ister kendi fikrim. Halk markalarında daha olası çünkü fazla bayii ve personel barındırıyorlar ve beklentiler belli.
Tesla bunu çok uzun zamandır başarılı şekilde yapıyor. PSA ve Renault'unda projesi var demolarına başladı. Kawasaki de deniyor.
Fabrikanında işine gelecek arada dağıtıcı ve bayii olmayacak daha karlı satışlar gerçekleşecek.
Bayii karları devasa plazaların karları düştü artık borç batağına dönüyor. Servis ile dönmeye çalışıyorlar.. Hatta artık showroom'un yarısı direk 2.el'e bağışlıyor.
Bu dediğiniz her sektör için geçerli olacak bence yani yakın gelecek çok uzak değil e-ticaret her sektörde pazar payının %60-70 ini alacak geride kalanlar da avuçlarını yalayacaklar...
Dünyada bile %60-70'ler orta vadede anca gerçekleşir ama Türkiye gibi kargo şirketleri sıkıntı bir ülkede biraz daha yavaş gidecek bence. Bir trendyol kampanyasında tüm kargo şirketleri çöktü, 1 ay kendilerine gelemediler. Hatta mng hala kendinde değil.
Türkiye içinde düzgün bir kargo ağı kuran kazanır bence. Hatta bununla ilgili iyi bir fikir bile var kafamda. Aynı yada daha az kargo personeliyle daha hızlı doğru teslimat yapabilecek sistem yapılabilir. Tek soeunları paraya kıyıp az biraz yatırım yapamamak. Hepsiburada ve trendyolun kargo sistemleri kesinlikle bir alternatif değil. Sadece günü kurtarıyorlar.
sanctuary35
06-04-2020, 17:54
Dünyada bile %60-70'ler orta vadede anca gerçekleşir ama Türkiye gibi kargo şirketleri sıkıntı bir ülkede biraz daha yavaş gidecek bence. Bir trendyol kampanyasında tüm kargo şirketleri çöktü, 1 ay kendilerine gelemediler. Hatta mng hala kendinde değil.
Türkiye içinde düzgün bir kargo ağı kuran kazanır bence. Hatta bununla ilgili iyi bir fikir bile var kafamda. Aynı yada daha az kargo personeliyle daha hızlı doğru teslimat yapabilecek sistem yapılabilir. Tek soeunları paraya kıyıp az biraz yatırım yapamamak. Hepsiburada ve trendyolun kargo sistemleri kesinlikle bir alternatif değil. Sadece günü kurtarıyorlar.
kargocularda en büyük problem düşük maaş ama çok iş olması. bu düzelmediği sürece sistem düzelmez. birisi çıkıp yüksek maaş düzgün personelle iş kursa bu sefer diğerleri ile rekabet edemeyecek. bu çalışma koşulları, bu mesailer, bu yük ve bizim insanımızda da kolay para kazanma olduğu sürece kargocular düzelmez asla
ChuckBartowsKi
06-04-2020, 18:18
Kargo sistemi Türkiye de aynı benzinlik gibi şube bazlı ilerliyor fakat genel olarak yurt içi kargo ve mng sektörde iyi durumda aras ve sürat baya kötü sistemleri kontrolleri bayilere yaptırımları vbg.
Fakat ben yine de o kadar kötü görmüyorum yakında amazon kendi kargolaşma sistemini getirir ve zaten UPS ile anlaşacağı için problem olacağını sanmıyorum pazar yükselip UPS-Amazon vbg. firmalar iyi hizmet verince diğer firmalar mutlaka düzeltirler durumu,
Hatta ben dünyada Türkiye'nin ilk 10 içerisinde olacağını düşünüyorum trendyol hepsiburada vbg hizmetler inanılmaz karlar yapıyorlar alibaba girdi piyasaya yani çok açık bir sektör e-ticaret.
Strich Acht
06-04-2020, 18:29
e-ticaretle uğraşıyorum, uyku grubu ürünler üzerine.
insanlar eve kapandıkça satışlar yukarı gidiyordu ancak 2 haftadan beri satışları kapattım.
insanlardaki sağduyusuzluk bildiğiniz gibi...
Bence bu dönemde gıda, temizlik, kişisel hijyen ve sağlık malzemeleri dışında satışlar yasaklansın diyemem, ancak insanların kendiliğinden elzem ihtiyaçlar dışında alışveriş yapmaması lazım.
Evde canı sıkılan online alışverişe sarıyor.
Yazıktır kendini düşünmüyorsan kargo çalışanını, alışveriş yapılan firmada çalışan kişileri, o kargo firması ile mecburi olarak çalışması gerekenleri düşün. Nasıl kolay yayıldığını bangır bangır bağırıyor insanlar.
şahsen kimsenin vebalini almak istemem, böylesi günlerde kazanılacak paraya da ihtiyacım yok çok şükür, o yüzden çan eğrisi aşağı yöne geçmeden açmayı düşünmüyorum.
Türkiye e-ticarette çok çok erken bir dönemde henüz, pazar oldukça dar potansiyele göre. Yaşamakta olduğumuz dönem, uzun vade için 2 vites birden büyütecek hareketin başlangıcı şeklinde yorumlanabilir bence. Belli başlı platformların kargo firmaları/kurye üzerine ciddi yatırım yapacağını düşünüyorum.
İnsanlık tarihindeki en yaratıcı, gelişime en açık zamanlar savaş, salgın vb kaos ve afet durumlarının olduğu zamanlardır. Önümüzdeki 1 yılda, radikal değişiklikler ve yeniliklerle bir 10 yıllık atılım yapılır gibi hissediyorum bir çok alanda.
Otelcilik sektöründeyiz.
Bittik.
Saygılar.
Enerji sektöründeyim. Tabi ki bir miktar etkilendik ama calismaya devam. Onumuzdeki 4 ayi kurtaracak sekilde islerimiz devam ediyor.
Musteri ziyaret edemiyoruz ama skype vs dijital platformdan toplantilar, gorusmeler devam ediyor. Dun satis primi aldim cok sukur.
Otelcilik sektöründeyiz.
Bittik.
Saygılar.
detay verir misiniz hocam
sezon açılacak mı? açılırsa ne zman açılacak açılmazsa ne olacak?
yani ülkenin en büyük döviz girdisi turizmde ama hükümet bu işi o kadar zamana yayarak çözmeye çalışıyor ki kendi bacağımıza sıkıyoruz gibi geliyor
bu arada erken rezervasyonlar ne durumda geri mi veriyorlar napıyorlar?
ÖmerF.Bayar
07-04-2020, 13:50
merhaba, bu konuda destek almak istersen ulaşabilirsin,
Lojistik firması sahibiyim, kendi konteynerlarım ve dorselerim var ama çekici hizmetini dışarıdan alıyorum,
Benim ile olmasada yönlendirebileceğim dostlarım var,
Abi sorun değilse hangi firma oldugunu özelden yazarmısın, sadece merak :)
Ben %70 demiryolu ve %30 roro çıkıyorum, şuanda görünen çok şükür bize Engel yok ama işlerdeki düşüş gözle görülür şekilde,
--
Varmı aramızda başka nakliye - lojistik işi yapan ?
Borsa aracı kurumu IT bölümündeyim, Maaşın yarısını verdiler diğer yarısını da İşkur a başvurmuşlar kısa çalışma ödeneği için artık ne zaman cevap gelir bilmiyoruz ama evden online çalışmaya devam.
detay verir misiniz hocam
sezon açılacak mı? açılırsa ne zman açılacak açılmazsa ne olacak?
yani ülkenin en büyük döviz girdisi turizmde ama hükümet bu işi o kadar zamana yayarak çözmeye çalışıyor ki kendi bacağımıza sıkıyoruz gibi geliyor
bu arada erken rezervasyonlar ne durumda geri mi veriyorlar napıyorlar?
Antalya Kemer'de otelcilikle uğraşıyoruz uzun yıllardır.Yaklaşık yatak kapasitemiz 600 üzerinde.
Sezon şuanda açılacak gibi görünmüyor malesef.Biz tüm kapılarımızı açsak bile diğer ülkelerden uçuşlar olmayacağı için sadece iç pazar belki olabilir.
2019 Kasım ayından beri almış olduğumuz erken rezervasyonların şuanda %70 lik kısmı iptal oldu.1 Nisan itibari ile sezonu açıp 10 Kasım gibi kapatıyorduk.Şuanda tur operatörleri de yapmış oldukları ön ödeme,avans,erken rezervasyon ödemelerinin hepsini geri çekmeye başladılar.
Bence bu sezon açılmadan kapandı.2021 sezonunu bekleyip göreceğiz.
Otomativ sektöründe çalışyorum.Ana sanai kapattığından dolayı bizde kapatmak zorunda kaldık.Şuan yıllık izinlerimizden kullanıyoruz.Ne zamana kadar böyle devam edeceği merak konusu
Antalya Kemer'de otelcilikle uğraşıyoruz uzun yıllardır.Yaklaşık yatak kapasitemiz 600 üzerinde.
Sezon şuanda açılacak gibi görünmüyor malesef.Biz tüm kapılarımızı açsak bile diğer ülkelerden uçuşlar olmayacağı için sadece iç pazar belki olabilir.
2019 Kasım ayından beri almış olduğumuz erken rezervasyonların şuanda %70 lik kısmı iptal oldu.1 Nisan itibari ile sezonu açıp 10 Kasım gibi kapatıyorduk.Şuanda tur operatörleri de yapmış oldukları ön ödeme,avans,erken rezervasyon ödemelerinin hepsini geri çekmeye başladılar.
Bence bu sezon açılmadan kapandı.2021 sezonunu bekleyip göreceğiz.
o zaman öz sermaye yoğun çalışıyordunuz
sistemi bildiğim kadarıyla zaten sezon başlamadan operatörlere odaları satıp ücretini alıyorsunuz
eğer öyleyse geri ödeme de sıkıntı yaşayacak mısınız?
biraz sektörü de merak ediyorum açıkçası o yüzden biraz detaylı sordum cevaplamak istemezseniz siz bilirsiniz anlarım..
bu süreçte bir çok otel sanırım nakit sıkıntısı yaşayacak ve el değiştirme seçeneği ağır basacak
o zaman öz sermaye yoğun çalışıyordunuz
sistemi bildiğim kadarıyla zaten sezon başlamadan operatörlere odaları satıp ücretini alıyorsunuz
eğer öyleyse geri ödeme de sıkıntı yaşayacak mısınız?
biraz sektörü de merak ediyorum açıkçası o yüzden biraz detaylı sordum cevaplamak istemezseniz siz bilirsiniz anlarım..
bu süreçte bir çok otel sanırım nakit sıkıntısı yaşayacak ve el değiştirme seçeneği ağır basacak
Odaları operatörlere belirli kontenjanlar dahilinde veriyoruz.Acentelerde erken rezervasyon dönemlerinde sattıkları odaların paralarını yatırıyorlar.Dolayısı ile kıştan para girmeye başlıyor kasaya.Önden yapmış oldukları ödemeleri şimdi geri istemeye başladılar.Bizim açımızdan şuanda sıkıntı yok.Tabi parayı alıp başka sektörlerde de kullanan otelci arkadaşlarımızda oldu.Yani yeni yatırım yapıp ön ödeme ile aldığı otel bile olmuştu.
Bizim sektör biraz gariptir.Özellikle de Antalya bölgesi olarak.Hemen hemen her tur operatörünün kendi otelleri var.Sezon açılsa bile önce kendi otellerini dolduracaklar,daha sonra fiyatı uygun hizmeti iyi oteller dolacak.Şuanda otellerin el değiştirme durumu biraz ucu açık.Mücbir sebeplerden ötürü şuanda değişeceğini sanmıyorum ama bu süreç uzarsa ciddi anlamda bizleri çok zor günlerin beklediğini söylemeliyim.
Odaları operatörlere belirli kontenjanlar dahilinde veriyoruz.Acentelerde erken rezervasyon dönemlerinde sattıkları odaların paralarını yatırıyorlar.Dolayısı ile kıştan para girmeye başlıyor kasaya.Önden yapmış oldukları ödemeleri şimdi geri istemeye başladılar.Bizim açımızdan şuanda sıkıntı yok.Tabi parayı alıp başka sektörlerde de kullanan otelci arkadaşlarımızda oldu.Yani yeni yatırım yapıp ön ödeme ile aldığı otel bile olmuştu.
Bizim sektör biraz gariptir.Özellikle de Antalya bölgesi olarak.Hemen hemen her tur operatörünün kendi otelleri var.Sezon açılsa bile önce kendi otellerini dolduracaklar,daha sonra fiyatı uygun hizmeti iyi oteller dolacak.Şuanda otellerin el değiştirme durumu biraz ucu açık.Mücbir sebeplerden ötürü şuanda değişeceğini sanmıyorum ama bu süreç uzarsa ciddi anlamda bizleri çok zor günlerin beklediğini söylemeliyim.
halbuki en üstünde durulması gereken sektörlerden biri ama şu an çok geri plana atıldılar süreç uzadıkça turizm sezonu ölüyor bizim için
Benim bu sene iyi bir otele rezervasyonum ama haziran yalan oldu şimdi ağıustosa sarkalım diyoruz da açık büfe işi havuz işi falan çok kafa bulandırıcı işler
Sanki her şey dahil sistemi rafa kalkacak gibi duruyor bu süreç sonunda otelin artık bana hijyeni garanti etmesi lazım bu da açık büfe her şey dahilde çok zor
hadi içecekler tek kullanımlık bardağa dönebilir belki ama yeme ve havuz işi soru işareti
halbuki en üstünde durulması gereken sektörlerden biri ama şu an çok geri plana atıldılar süreç uzadıkça turizm sezonu ölüyor bizim için
Benim bu sene iyi bir otele rezervasyonum ama haziran yalan oldu şimdi ağıustosa sarkalım diyoruz da açık büfe işi havuz işi falan çok kafa bulandırıcı işler
Sanki her şey dahil sistemi rafa kalkacak gibi duruyor bu süreç sonunda otelin artık bana hijyeni garanti etmesi lazım bu da açık büfe her şey dahilde çok zor
hadi içecekler tek kullanımlık bardağa dönebilir belki ama yeme ve havuz işi soru işareti
Bencede ülkemiz açısından çok önemli bir yere sahip turizm sektörü.Sonuçta biz birşey üretmiyoruz.Yani sadece deniz kum güneş Allah vergisi.güzel bir hizmet ile yola devam.
Bana göre de herşey dahil sistemini bırakmak için büyük bir fırsat doğdu.Bence tam zamanı olacaktır.İnsanlarda korku olduğu müddetçe tatil planlarını bir sonraki yıla erteleyeceklerini düşünüyorum.Sonuçta sağlık herşeyden önemli.
Benim fikrim otellerde alakart sisteme dönülmesi yönünde.Ama tabi ki bugün açılsa sezon sanmıyorum ki oteller istediği dolulukları sağlayamayacaklar.
Diyelim ki doluluklar herşey tam istediğimiz gibi gitti;bu sefer de tur operatörleri açısından çok kötü sezon olduğu için otellere gereken ödemeleri yapmayacaklar ve öteleme dediğimiz durum ortaya çıkacak.Bu olay da otelcilerin batması demek oluyor.Kısaca acenteciler otelci olmamalı.Ve hak edilen kazanımlar zamanında ödenmeli.
Bencede ülkemiz açısından çok önemli bir yere sahip turizm sektörü.Sonuçta biz birşey üretmiyoruz.Yani sadece deniz kum güneş Allah vergisi.güzel bir hizmet ile yola devam.
Bana göre de herşey dahil sistemini bırakmak için büyük bir fırsat doğdu.Bence tam zamanı olacaktır.İnsanlarda korku olduğu müddetçe tatil planlarını bir sonraki yıla erteleyeceklerini düşünüyorum.Sonuçta sağlık herşeyden önemli.
Benim fikrim otellerde alakart sisteme dönülmesi yönünde.Ama tabi ki bugün açılsa sezon sanmıyorum ki oteller istediği dolulukları sağlayamayacaklar.
Diyelim ki doluluklar herşey tam istediğimiz gibi gitti;bu sefer de tur operatörleri açısından çok kötü sezon olduğu için otellere gereken ödemeleri yapmayacaklar ve öteleme dediğimiz durum ortaya çıkacak.Bu olay da otelcilerin batması demek oluyor.Kısaca acenteciler otelci olmamalı.Ve hak edilen kazanımlar zamanında ödenmeli.
Allah sabır versin hocam çok belirsiz önünüz ve şu an tek başınıza kalmış durumdasınız
Allah sabır versin hocam çok belirsiz önünüz ve şu an tek başınıza kalmış durumdasınız
Çok teşekkürler.Malesef öyle durumdayız.Hiçbir destek yok.Bu kadar istihdama sahip bir sektör olarak gerçekten çok zor bir geçiş dönemi olacak.Allah borcu harcı olanlara sabır versin.
Lojistik firması sahibiyim, kendi konteynerlarım ve dorselerim var ama çekici hizmetini dışarıdan alıyorum,
pm atıyorum.
Ex- İnşaat mühendisiydim, sektör boka batıyor diye bıraktım ve pozisyon deiştirdim. B2B digital marketing, SaaS start-up'unda global sales yapıyorum. Bizde işler azalmadı, internetten alışveriş ve dönüşüm olan her sayfayla çalışıyoruz, altyapı - üretim ihtiyacımız yok. Yazılımı entegre edip, danışmanlık servisini satıyoruz. Global çalıştığım ve çalıştığım ülkelerde insanlar biraz daha önünü görebildiği için karamsarlık yerini farkındalığıa bıraktı
Bizde sektörel ufak-tefek yavaşlamalar ve müşterilimizin satın alma kararlarında yavaşlamalar dışında önemli bir sorun yok ama 2-3 haftaya her şey yoluna girer. Bizim tarafta işe alımlar aynı hızla devam ediyor. Ne işe girecekseniz girin, altyapı ve eleman ihtiyacınız minimum olsun. Benim herhangi bir ofise ihtiyacım yok, internetin olduğu her yer ofisim.
Ex- İnşaat mühendisiydim, sektör boka batıyor diye bıraktım ve pozisyon deiştirdim. B2B digital marketing, SaaS start-up'unda global sales yapıyorum. Bizde işler azalmadı, internetten alışveriş ve dönüşüm olan her sayfayla çalışıyoruz, altyapı - üretim ihtiyacımız yok. Yazılımı entegre edip, danışmanlık servisini satıyoruz. Global çalıştığım ve çalıştığım ülkelerde insanlar biraz daha önünü görebildiği için karamsarlık yerini farkındalığıa bıraktı
Bizde sektörel ufak-tefek yavaşlamalar ve müşterilimizin satın alma kararlarında yavaşlamalar dışında önemli bir sorun yok ama 2-3 haftaya her şey yoluna girer. Bizim tarafta işe alımlar aynı hızla devam ediyor. Ne işe girecekseniz girin, altyapı ve eleman ihtiyacınız minimum olsun. Benim herhangi bir ofise ihtiyacım yok, internetin olduğu her yer ofisim.
teknik destek işi var mıdır? uyarsa başvurayım.
Bilgisayar muhendisiyim, Riga, Letonya'da calisiyordum. Almanya'da is buldum. Istifa ettim, Turkiye'ye geleyim dedim, hem ailemi gorurum hem de vize yenileme isini burdan yaparim diye. Geldim, konsolosluga gittim vize basvurusunda bulundum. O hafta ucuslar iptal oldu. Bu arada benim vizem geldi. Neyse acilinca gideriz derken Almanlar aradi kontrati iptal ettiklerini, ellerindeki isleri kaybettiklerinden dolayi bu yil ise alim yapmicaklarini soylediler. Kaldik mi issiz olarak Istanbul'da :)
Allahtan eski arkdaslarimdan birinin sirketinde hala is varmis, bana is verdi simdi evden oraya calisiyorum. Ama resmen Dimyat'a pirince giderken eldeki bulgurdan olduk..
Bilgisayar muhendisiyim, Riga, Letonya'da calisiyordum. Almanya'da is buldum. Istifa ettim, Turkiye'ye geleyim dedim, hem ailemi gorurum hem de vize yenileme isini burdan yaparim diye. Geldim, konsolosluga gittim vize basvurusunda bulundum. O hafta ucuslar iptal oldu. Bu arada benim vizem geldi. Neyse acilinca gideriz derken Almanlar aradi kontrati iptal ettiklerini, ellerindeki isleri kaybettiklerinden dolayi bu yil ise alim yapmicaklarini soylediler. Kaldik mi issiz olarak Istanbul'da :)
Allahtan eski arkdaslarimdan birinin sirketinde hala is varmis, bana is verdi simdi evden oraya calisiyorum. Ama resmen Dimyat'a pirince giderken eldeki bulgurdan olduk..
Benim de arkadaşımın başına benzer durum geldi. Yanımda farklı bir pozisyonda çalışıyordu. Eşi mühendis olduğu için ikisi de istifa edip Almanya'ya çalışmaya gitmek için hazırlık yaptılar. Eşi istifa etti, çalışma vizesi vs çıktı gitti, sonra kendiistifa etti ama turistik vize ile gitti o vizesi geç çıktı ıvır zıvır korona derken şu an ikisi de Almanyada cepten yiyor, iş yok, Airbnb ile ev tuttular vs durum boka sardı.
Lexalaviosa
07-04-2020, 23:45
Abi sorun değilse hangi firma oldugunu özelden yazarmısın, sadece merak :)
Ben %70 demiryolu ve %30 roro çıkıyorum, şuanda görünen çok şükür bize Engel yok ama işlerdeki düşüş gözle görülür şekilde,
--
Varmı aramızda başka nakliye - lojistik işi yapan ?
5 Senedir İstanbul-Haydarpaşa limanında ro-ro sahasında Ukrayna-Türkiye arası sefer yapan acentalarda çalışıyorum, genelde bilgisayar tabanlı işlere bakıyorum.
İthalat-İhracat durmayacak dendi *****, ama firmalar yine de her an durur korkusuyla abanıyorlar, gemiler dolu gelip dolu gidiyor. Virüsten önce 10-15 tırlık boş yer kalabiliyordu ancak şuan full+full gidip geliyor.
Biz de bu ortamda işe gidip geliyoruz tabii, hakkımızda hayırlısı :)
Benim de arkadaşımın başına benzer durum geldi. Yanımda farklı bir pozisyonda çalışıyordu. Eşi mühendis olduğu için ikisi de istifa edip Almanya'ya çalışmaya gitmek için hazırlık yaptılar. Eşi istifa etti, çalışma vizesi vs çıktı gitti, sonra kendiistifa etti ama turistik vize ile gitti o vizesi geç çıktı ıvır zıvır korona derken şu an ikisi de Almanyada cepten yiyor, iş yok, Airbnb ile ev tuttular vs durum boka sardı.
Aman dedim okuyunca. Şuanda yurtdışında cepten yemek çok külfetli.
Hakan Girginer
08-04-2020, 06:08
Şu anda Uganda'da olmam gerekiyordu, çekimler süresiz ertelendi, savaşamıyoruz.
23 gündür evdeyiz.
Bu salgın sonrasında artık temiz su daha kıymetli olacak. Daha çok savaşımız var.
Anket: Her 100 ozel sektor calışanından 20'si ucretsiz izinde, yedisi işten cıkarıldı - Diken (http://www.diken.com.tr/anket-her-100-ozel-sektor-calisanindan-20si-ucretsiz-izinde-yedisi-isten-cikarildi/)
e-ticaretle uğraşıyorum, uyku grubu ürünler üzerine.
insanlar eve kapandıkça satışlar yukarı gidiyordu ancak 2 haftadan beri satışları kapattım.
insanlardaki sağduyusuzluk bildiğiniz gibi...
Bence bu dönemde gıda, temizlik, kişisel hijyen ve sağlık malzemeleri dışında satışlar yasaklansın diyemem, ancak insanların kendiliğinden elzem ihtiyaçlar dışında alışveriş yapmaması lazım.
Evde canı sıkılan online alışverişe sarıyor.
Yazıktır kendini düşünmüyorsan kargo çalışanını, alışveriş yapılan firmada çalışan kişileri, o kargo firması ile mecburi olarak çalışması gerekenleri düşün. Nasıl kolay yayıldığını bangır bangır bağırıyor insanlar.
şahsen kimsenin vebalini almak istemem, böylesi günlerde kazanılacak paraya da ihtiyacım yok çok şükür, o yüzden çan eğrisi aşağı yöne geçmeden açmayı düşünmüyorum.
Türkiye e-ticarette çok çok erken bir dönemde henüz, pazar oldukça dar potansiyele göre. Yaşamakta olduğumuz dönem, uzun vade için 2 vites birden büyütecek hareketin başlangıcı şeklinde yorumlanabilir bence. Belli başlı platformların kargo firmaları/kurye üzerine ciddi yatırım yapacağını düşünüyorum.
İnsanlık tarihindeki en yaratıcı, gelişime en açık zamanlar savaş, salgın vb kaos ve afet durumlarının olduğu zamanlardır. Önümüzdeki 1 yılda, radikal değişiklikler ve yeniliklerle bir 10 yıllık atılım yapılır gibi hissediyorum bir çok alanda.
Kargoyu geçen hafta aradım çalıştıkları için memnunlar bile. Çünkü zaten düşük gelir grubunda insanlar. İşten çıkarılsa kirasını faturasını ödeyemeyecek.
Devlet sokağa çıkma yasağı ilan edip, ödeme takvimini durdurup, insanların temel ihtiyaçlarını karşılamadığı sürece iş olsun diye bakacak çoğu insan. Herkes şanslı değil birikmişi, kira geliri yok. Hatta borcun falan varsa katmerli şanssızsın hayatta.
Ben Eskişehirde yaşıyorum. Eskişehirin burnundan kıl aldırmayan mekanları 1 hafta sonra paket servise başlamak zorunda kaldı. Maaşlar bir şekilde ödenir ama bu kiralar nasıl ödenecek? Para basıyor dediğimiz yerler bile ayın yarısı mülk sahibine çalışıyor.
GokhanRS
08-04-2020, 16:03
Aranızda Antalyadan direk uçak kargo yapabilen var mı rusyaya. İstanbula göndermeden?
Strich Acht
08-04-2020, 20:00
Kargoyu geçen hafta aradım çalıştıkları için memnunlar bile. Çünkü zaten düşük gelir grubunda insanlar. İşten çıkarılsa kirasını faturasını ödeyemeyecek.
Devlet sokağa çıkma yasağı ilan edip, ödeme takvimini durdurup, insanların temel ihtiyaçlarını karşılamadığı sürece iş olsun diye bakacak çoğu insan. Herkes şanslı değil birikmişi, kira geliri yok. Hatta borcun falan varsa katmerli şanssızsın hayatta.
Ben Eskişehirde yaşıyorum. Eskişehirin burnundan kıl aldırmayan mekanları 1 hafta sonra paket servise başlamak zorunda kaldı. Maaşlar bir şekilde ödenir ama bu kiralar nasıl ödenecek? Para basıyor dediğimiz yerler bile ayın yarısı mülk sahibine çalışıyor.
ilk olarak kimsenin kendisinin ve sevdiklerinin canı paradan, borçtan daha az önemli değildir, henüz tam olarak herkes konuyu kavramış olmasa da netice buraya varmaktadır.
İnsanların kendi inisiyatifiyle veremediği kararlarda toplumun sağduyusu ve devletin politikası insanları doğruya yönlendirmeli. Gecikmeli de olsa bazı doğru kararlar alınıyor.
İkinci olarak ise ben kimse alışveriş yapmasın demedim, genel olarak tüm alanlarda trend yukarı gitti sanki black friday dönemi varmış gibi. Evine kapanan herkes zaruri ihtiyaçları dışında, bir ara şunu da alayım dediği her şeyi boş vakit bulunca araştırıp sipariş vermeye başladı, yanlış olan bu.
Giyim, elektronik, ev eşyası, mobilya vb. ürünlerin ne gibi bir zaruriyeti olabilir bu günlerde. Hepsiburada, trendyol gibi platformlar da fırsattan istifade habire gazlıyorlar reklamlarla, kampanyalarla.
Halkın yanındayız propagandası yapıp tedarikçi firmalara komik desteklerde bulunuyorlar. Başımıza ne geldiyse bu aç gözlülükten geldi ama hiç akıllanacak gibi değiliz.
Bugün Ziraat'e destek kredisi için mesaj attım , hala gelen mesaj atan yok. Nerden haberi olduysa Garanti 30000 Tl'y kadar krediniz hazır diye mesaj atıyor.
emresener
08-04-2020, 20:25
Bugün Ziraat'e destek kredisi için mesaj attım , hala gelen mesaj atan yok. Nerden haberi olduysa Garanti 30000 Tl'y kadar krediniz hazır diye mesaj atıyor.
bu konu ile ilgili bir söylenti var her şubenin 5-10 adet verme limiti gibi. nedir ne değildir bilmiyorum ama öyle bir durum varsa daha çok bekleriz.
bende halk-ziraat ve vakıf'a başvurdum hangisi verirse :D
individual
08-04-2020, 20:28
garanti paso mesaj atıyor tamam alayım diyorsun bu seferde sana vermemek için uğraşıyorlar.
Aranızda Antalyadan direk uçak kargo yapabilen var mı rusyaya. İstanbula göndermeden?
Abi merhaba ben forwarder firmasinda calisiyorum. Ticari bir iş ise Detaylari iletebilirsen yardımcı olmaya çalışırım.
GokhanRS
08-04-2020, 20:31
Abi merhaba ben forwarder firmasinda calisiyorum. Ticari bir iş ise Detaylari iletebilirsen yardımcı olmaya çalışırım.
Sürekli acil durumlarda ürünleri İstanbul üstünden uçak kargo yapıyoruz ama İstanbul'a gönder Vs derken vakit kaybı. Fabrikamız Antalyada.
Sürekli acil durumlarda ürünleri İstanbul üstünden uçak kargo yapıyoruz ama İstanbul'a gönder Vs derken vakit kaybı. Fabrikamız Antalyada.
Abi sen iletebilirsen mail ile detaylari ben Havayolu departmanimiz ile görüşüp gonderebilirmiyiz bakariz.
Dün sanayi sektörü ile ilgili Zoom'da bir toplantıya katıldım.
Üretim çoğu yerde devam ediyor, fena durumda değiliz diyorlar. İhracat ve hammadde ithalinde sıkıntılar var deniliyor. Örneğin TIR şoförleri 14 gün bekliyor diye aksamalar çok olmuş, nakliyeciler de fırsat bu fırsat geçiriyor diyorlar... Ama özellikle TIR trafiği yoğun kapılarda hızlı test kitleri ile kontrol sağlayıp devam ettirmeyi düşünüyorlarmış. Yakın zamanda çözülecek diyorlar.
Bu arada sektörlerin "mücbir sebep" kapsamına alınması ile ilgili büyük sıkıntı var. Herkes şikayetçi ve sektörlerde ayrışmaya sebep olacak diyorlar. Çünkü birisi diyor ki mesela, ben kapsama giriyorum, bana mal veren adam giremiyor, bana kötü gözle bakıyor, senin tanıdığın mı vardı, ayarladın mı falan diye saçma sapan şeyler olmaya başladı diyorlar :)
Devamlı olarak ilk bu gündem maddesi ile TOBB, Bakanlıklar vs. şeklinde mekik dokuyarak görüşüyorlarmış, bakalım...
Krediler şunlar bunlar için tablo çok kötü diyorlar, bankalar yardımcı olmuyor, salak salak teminatlar istiyorlar diyorlar. KGF vs gibi yapılar da kağıt üzerinde iyileştirmeler yapılmasına rağmen onlarda da krediye ulaşımın halen kolay olmadığını söylüyorlar. Teminat isteyenlere makineleri falan gösteriyoruz, 1 milyon TL'lik makineye 200.000 TL yazmaya çalışıyor adamlar diyorlar... Böyle saçmalıklar mevcut. Devletin bankaların falan inisiyatifine bırakmak yerine el koyması gerekiyor direkt.
Çeklerin dönmesi, yazılması vs konusunda da suistimaller başladı bile diyorlar...
Hizmet sektörü genel itibariyle bitik. Çocuk kreşe gidiyordu, öğretmenlerine ücretsiz izin vermişler. Veli grubu oluşturulmuş, diyorlar ki aramızda para toplayalım, maaş gibi ödeyelim. Ben katılmam dedim, katılamam, yarın bizim ne olacağımız belli değil, kime hangi birine nasıl yardım edeyim...
ahmet3425
10-04-2020, 10:35
kankacım ne yaptın bilmiyorum ama şu dönem istanbuldan bile rusyaya kalkan kargo ucakları cok sınırlı sayıda gönderilerimiz forwarder da beklemede kalıyor bir sure. antalya nasıl sen düşün.
imprezaWRC
10-04-2020, 10:38
Normal şartlarda Garanti şubelerinden birinin önünden geçtiğinde o sms'ler geliyordu. İşi ilerletmişler demekki :D :D
GokhanRS
10-04-2020, 10:55
kankacım ne yaptın bilmiyorum ama şu dönem istanbuldan bile rusyaya kalkan kargo ucakları cok sınırlı sayıda gönderilerimiz forwarder da beklemede kalıyor bir sure. antalya nasıl sen düşün.
bişi yapmadım geçen uçak kargoya mal yolladık istanbuldan moskovaya gitsin diye. 4-5 günde aras istanbula götürdü. ordan uçak kalkmadı geç bir güne sarktı v.s derken. mal bu akşam gelecek.
ancak uçak kargoya malı yolladıktan 1 gün sonra direk antalyadan başka bir tır yolladık. o bugün uçak kargodan önce vardı buraya :D tırlar bile daha hızlı geliyor artık uçak kargodan. sanırım uçak fast v.b olaylara pek giremeyeceğiz bu aralar. artık acil teslimat işleri iptal gibi.
Pazarlama departmanında pazar geliştirme üzerine çalışmalar yürütüyorum (tekstil sektörü için hammadde üreticiyiz)
bundan en fazla 6 ay öncesi farklarını ve avantajlarını anlattığım fakat kimse tarafından ilgi görmeyen antimikrobiyel ürünler üzerine son 1 aydır inanılmaz bir talep var. hatta şuan üzerinde görüşmeler yapılan ve çalıştığım tek konu bu.
maske/koruyucu kıyafet gibi saman alevi konulara pek fazla mesai harcamamayı tercih ediyorum, bunu bir kenara bırakırsak oluşan algı ve farkındalık neticesinde antimikrobiyel ürünlerin oldukça popüler olacağını söyleyebilirim.
el örgü ipliği, giyim, temizlik bezleri, ev tekstili gibi oldukça geniş bir alanda talep var.
farklılığı yaratıp şu durgunlukta yol alan pazara çıkan bu işin kaymağını fazlasıyla yiyecek eminim. iş fikri olması için paylaşmak istedim.
emresener
20-04-2020, 15:48
bu konu ile ilgili bir söylenti var her şubenin 5-10 adet verme limiti gibi. nedir ne değildir bilmiyorum ama öyle bir durum varsa daha çok bekleriz.
bende halk-ziraat ve vakıf'a başvurdum hangisi verirse :D
Az önce Ziraat bankasından msj geldi 7500tl onaylanmış. Hayırlısı ile yarın tahsil etcez bakalım.
Pazarlama departmanında pazar geliştirme üzerine çalışmalar yürütüyorum (tekstil sektörü için hammadde üreticiyiz)
bundan en fazla 6 ay öncesi farklarını ve avantajlarını anlattığım fakat kimse tarafından ilgi görmeyen antimikrobiyel ürünler üzerine son 1 aydır inanılmaz bir talep var. hatta şuan üzerinde görüşmeler yapılan ve çalıştığım tek konu bu.
maske/koruyucu kıyafet gibi saman alevi konulara pek fazla mesai harcamamayı tercih ediyorum, bunu bir kenara bırakırsak oluşan algı ve farkındalık neticesinde antimikrobiyel ürünlerin oldukça popüler olacağını söyleyebilirim.
el örgü ipliği, giyim, temizlik bezleri, ev tekstili gibi oldukça geniş bir alanda talep var.
farklılığı yaratıp şu durgunlukta yol alan pazara çıkan bu işin kaymağını fazlasıyla yiyecek eminim. iş fikri olması için paylaşmak istedim.
Şu ara dikey büyüme yakalanacak çok sayıda açık sektör var ama insanların kaygılarından kurtulup hayata geçirebilmesi çok zor. Geçim derdi profesyonelleşmeyi engelliyor :(