Orijinalini görmek için týklayýnýz : Rot Balans ayarý hakkýnda video
https://www.youtube.com/watch?v=NZUgNJjUQLY
tüm bilgileri anlatan çok baþarýlý bir video olmuþ. toe ayarýnda dereceler biraz kafamý karýþtýrdý gerçi ama þu iþler bitince rot balansa gidip anladýklarýma göre yol tutuþu 1 týk iyileþtireyim diye düþünüyorum.
denizhandinc
09-04-2020, 09:30
rot ayarini makinayla bile yapamayan ustalar var
Sanayiye her gittiðimde deliriyorum.Adamlarýn öyle acelesi var,öyle acelesi var ki þýk þýk þýk hemen bir araba seçip ayarlamaya geçiyor.Seçtiðin arabanýn benimkiyle ne ilgisi var!En iyi niyetlisi de arabayý bulup motoru kafasýna göre seçiyor.Olmamýþ diye geri dönüyorum mutlak suretle.
Okumanýzý öneririm. _opeth
http://www.techturkey.com/forum/makaleler_and_teknik_bilgiler/200731-rot_ayari.html
Sanayiye her gittiðimde deliriyorum.Adamlarýn öyle acelesi var,öyle acelesi var ki þýk þýk þýk hemen bir araba seçip ayarlamaya geçiyor.Seçtiðin arabanýn benimkiyle ne ilgisi var!En iyi niyetlisi de arabayý bulup motoru kafasýna göre seçiyor.Olmamýþ diye geri dönüyorum mutlak suretle.
Istanbuldaysaniz musait bir ara dukkanima beklerim Atasehir SGS Otomotiv
Davetiniz için teþekkür ederim,Kayseri'deyim.
Rot balansta ayarlanan deðerler toe deðerleri Vedat abi.
Çok kabaca anlatmak gerekirse drift araçlarýnda ön teker toe out yapýlýr genelde daha fazla bir direksiyon açýsý saðladýðý için.
Drag araçlarýnda da toe in yapýlýr az sarsýn diye. _opeth
https://www.sekizsilindir.com/wp-content/uploads/2017/02/Toe-In-and-Out-4.jpg
olurda iþe tekrar girer paralanýrsam kule gergisi de aldýktan sonra uðrayacaðým size
olurda iþe tekrar girer paralanýrsam kule gergisi de aldýktan sonra uðrayacaðým size
Tabiki beklerim ne zaman isterseniz, caya kahveye de gelin :angel:
Bende yeni yaptýrdým ama genelde bir türlü direksiyon istediðim gibi düm düz olmuyor. Aklýmýzda bulunsun yeriniz bu arada güncel rot balans fiyatlarý ne durumdadýr
Bende yeni yaptýrdým ama genelde bir türlü direksiyon istediðim gibi düm düz olmuyor. Aklýmýzda bulunsun yeriniz bu arada güncel rot balans fiyatlarý ne durumdadýr
Rot konusunda biraz iddialiyizdir :) rot 100tl rotbalans ikisi 150tl :) beklerim ne zaman isterseniz, sorununuz cozulmeden gitmeyeceginize emin olabilirsiniz
Rot konusunda biraz iddialiyizdir :) rot 100tl rotbalans ikisi 150tl :) beklerim ne zaman isterseniz, sorununuz cozulmeden gitmeyeceginize emin olabilirsiniz
Rot ayarýný yapýyorlar da astra h nýn direksiyonu da biraz hassas tam düz yapamadýlar her zamanki gittiðim yerler halbuki. Ýnþallah bir sonraki rot ayarýnda uðrarým. Ýyi akþamlar
ahmetakbayir
11-04-2020, 00:19
Kayseri de bildiðim iyi bir rotçu var Hunter makine kullanýyorlar gerçi yine ben söylüyorum baðýmýsýz süspansiyonu seç vs diyerek ama iyiler yinede
ben kesinlikle geleceðim yüksek hýzda sanki biraz fazla geziniyor veya zýplýyor gibi geliyor sebebi rot balanstan mýdýr bilemedim?
ben rutin yaptýrmaya çalýþýyorum 30 binde bir gibi
fiyat çok uygun geldi yada þimdiye kadar iyi kazýklanmýþýz :D
Rot ayarýný yapýyorlar da astra h nýn direksiyonu da biraz hassas tam düz yapamadýlar her zamanki gittiðim yerler halbuki. Ýnþallah bir sonraki rot ayarýnda uðrarým. Ýyi akþamlar
Muhtemelen direksiyon aci sensorunde de problem olabilir geldiginizde onu da sifirlariz. Gorusmek uzere :)
ben kesinlikle geleceðim yüksek hýzda sanki biraz fazla geziniyor veya zýplýyor gibi geliyor sebebi rot balanstan mýdýr bilemedim?
ben rutin yaptýrmaya çalýþýyorum 30 binde bir gibi
fiyat çok uygun geldi yada þimdiye kadar iyi kazýklanmýþýz :D
Tabiki bekleriz herzaman ziplamanin sebebi lastikten de olabilir onu tespit edecek cihazlarimiz da mevcut :)
Kayseri de bildiðim iyi bir rotçu var Hunter makine kullanýyorlar gerçi yine ben söylüyorum baðýmýsýz süspansiyonu seç vs diyerek ama iyiler yinede
Kimdir acaba?
hocam sizin yer benzintv compact videosunda ki yer sanýrým
Hakan Girginer
12-04-2020, 05:47
Okumanýzý öneririm. _opeth
http://www.techturkey.com/forum/makaleler_and_teknik_bilgiler/200731-rot_ayari.html
Teþekkür ederim.
hocam sizin yer benzintv compact videosunda ki yer sanýrým
Evet aynen orasi :)
CloudGrey
12-04-2020, 14:51
Evet aynen orasi :)
özelden adres ve tel yazabilirmisiniz benimde , garip sorunlarým var :)
CloudGrey
12-04-2020, 15:13
birde ön kule gergisi almak istiyorum fakat ***** her araca göre bulmak kolay deðil.
þöyle birþey gördüm nette bu mümkün olabilirmi ?
her araca uygun nasýl olur bu olay :D
biraz naylon gibi geldi
https://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-otomotiv-ekipmanlari-aksesuar-tuning-kule-gergisi-her-araca-uyumlu-785164430/detay
dark_crow
12-04-2020, 15:26
birde ön kule gergisi almak istiyorum fakat ***** her araca göre bulmak kolay deðil.
biraz naylon gibi geldi
https://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-otomotiv-ekipmanlari-aksesuar-tuning-kule-gergisi-her-araca-uyumlu-785164430/detay
gerçekten naylon sanki :D
CNR grup bu konu da iyi bir firma tavsiye ederim.
CloudGrey
12-04-2020, 16:07
gerçekten naylon sanki :D
CNR grup bu konu da iyi bir firma tavsiye ederim.
nasýl ulaþýrým nete yazýnca inþaat firmasý falan cýkýyor
livaneli
12-04-2020, 17:05
biraz naylon gibi geldi
"Aracýnýza þýk bir görünüm katar." demiþ satýcý. Sadece görsellik için.
dark_crow
12-04-2020, 17:05
nasýl ulaþýrým nete yazýnca inþaat firmasý falan cýkýyor
Kule Gergisi İmalat (@kule_gergisi_imalat) • Instagram photos and videos (https://www.instagram.com/kule_gergisi_imalat/)
biraz naylon gibi geldi
Ben buna baktým. Ýþlevsellik aramamak gerek. Cnr'de pahalýya satýyor tek o yapýyor diye. Benim arac için buldum yeni de iþsiz olduðum zamana denk gelmesi mükemmel oldu
CloudGrey
12-04-2020, 21:48
Ben buna baktým. Ýþlevsellik aramamak gerek. Cnr'de pahalýya satýyor tek o yapýyor diye. Benim arac için buldum yeni de iþsiz olduðum zamana denk gelmesi mükemmel oldu
evet bende iletiþime geçip sordum ne kadar diye. 1200tl diyince , hayýrlý iþler dedim.
evet bende iletiþime geçip sordum ne kadar diye. 1200tl diyince , hayýrlý iþler dedim.
neyy yok artýk
CloudGrey
13-04-2020, 17:02
neyy yok artýk
1200den kapý açýlýnca hiç o olurmu bu olurmu diye sormadým max 400 liralýk þey için...
Birkan61
15-04-2020, 19:14
Bu mesajýnýza istinaden dün bahçelievlerden kalktým geldim, Peugeot 407 aracýmýn jantlarý söküldü ve buna göre makina olmadýðý söylendi
Ayrýca mekanýnýnýz yer ve konum olarak çok güzel bir yerde, hayýrlý iþler
Bu mesajýnýza istinaden dün bahçelievlerden kalktým geldim, Peugeot 407 aracýmýn jantlarý söküldü ve buna göre makina olmadýðý söylendi
Ayrýca mekanýnýnýz yer ve konum olarak çok güzel bir yerde, hayýrlý iþler
Tesekkur ederim neye gore makina olmadigi soylendi anlamadim aciklayabilirmisiniz :)
Birkan61
16-04-2020, 07:04
Tesekkur ederim neye gore makina olmadigi soylendi anlamadim aciklayabilirmisiniz :)
Rot balans yaptýrmak için gelmiþtim :)
Jantýn göbeðinde delik yokmuþ, bijon deliklerinden baðlanan ayar cihazý varmýþ, onun olmadýðý söylendi
Rot balans yaptýrmak için gelmiþtim :)
Jantýn göbeðinde delik yokmuþ, bijon deliklerinden baðlanan ayar cihazý varmýþ, onun olmadýðý söylendi
Simdi oldu eski tip yerde yapilan balans makinasini diyorsunuz. Malesef o ilkel bir yontem ve sorununuz varsa da cozecegeni dusunmuyorum :(
CNR in instagram sayfasindan anladigim kadariyla yaptik oldu seklinde calisiyorlar sanirim. Hele o yaptiklari roll cage.....
Birkan61
17-04-2020, 07:27
Simdi oldu eski tip yerde yapilan balans makinasini diyorsunuz. Malesef o ilkel bir yontem ve sorununuz varsa da cozecegeni dusunmuyorum :(
Jantlarý boyatmak için lastiklerden ayýrtmýþtým ekstra bi sorunum yok
Sizden çýktýktan yarým saat sonra 2.gittiðim lastikçide hallettiler o enteresan cihazla :D
Ýlgilenip yazdýðýnýz için teþekkür ederim
CNR in instagram sayfasindan anladigim kadariyla yaptik oldu seklinde calisiyorlar sanirim. Hele o yaptiklari roll cage.....
Bildigim kadarýyla kalýp alýp yapýyorlar da adamlar tekel oldu iyice. Piyasada kule gergisi bulamýyorum aracým için
livaneli
17-04-2020, 22:41
nedir tam olarak, neyi yapamýyorsunuz?
nedir tam olarak, neyi yapamýyorsunuz?
Arac uzerinde yapilan balans makinesi var, hem dogru balansi vermiyor ayni zamanda lastigin yanagini da ezerek zarar veriyor . Biz buyuzden kullanmiyoruz.
Bugün sabah giderek rot ayarý yaptýrdým.
PC'den benim arabamý seçtiler, gayet temiz çalýþýyorlar.
Sürücü koltuðuna ben oturdum, hem direksiyonu kendime göre düz yaptým hem de benim aðýrlýðýmýn etkisi varsa o da hesaplamalara katýlmýþ oldu.
Fakat aracýmýn lastik basýnçlarý kontrol edilmeden rot ayarý yapýldý.
15-20 km mesafeden gelmiþtim, lastikler biraz sýcaktý haliyle ama basýnçlarýn kontrol edilmesi gerekirdi diye düþünüyorum. Belki bir tanesi 34 öteki 30 bardý.
2-3 hafta önce basýnçlarý kontrol etmiþtim ben.
Lastik basýncýnýn rot ayarýna etkisi yok mu acaba?
AlpEren
AlpEren
Mesajýmý beðenmiþsin ama soruma cevap alamadým.
Lastik basýncýnýn rot ayarýna etkisi yok mu?
Fatih06ank
11-09-2020, 09:33
AlpEren
Ben söyleyim, lastik basýnçlarýnýn ROT ayarýna etkisi var, basýnçlar dengesiz ise rot da yanlýþ oluyor, uzun yolda saða ya da sola çekiyor. o yüzden ben de lastiklerin soðumasýný bekliyorum, hepsini eþitleyip rot ayarýna öyle gideceðim.
Bu arada 2 defa rot yaptýrdým, bir de arabayý alýp gazlayýp geliyorlar, tamam oldu diyip gönderiyorlar (Sokak arasýnda neye göre deneme yapýyorlarsa...)
2sinde de olmadý araba yamuk gidiyor.
istanbul avrupa yakasýnda iddialý ROT ayarý yapan tavsiyeniz olur mu? 2 defa 50TL verdim boþa giden tek þey param oldu.
Ben söyleyim, lastik basýnçlarýnýn ROT ayarýna etkisi var, basýnçlar dengesiz ise rot da yanlýþ oluyor, uzun yolda saða ya da sola çekiyor. o yüzden ben de lastiklerin soðumasýný bekliyorum, hepsini eþitleyip rot ayarýna öyle gideceðim.
Bu arada 2 defa rot yaptýrdým, bir de arabayý alýp gazlayýp geliyorlar, tamam oldu diyip gönderiyorlar (Sokak arasýnda neye göre deneme yapýyorlarsa...)
istanbul avrupa yakasýnda iddialý ROT ayarý yapan tavsiyeniz olur mu? 2 defa 50TL verdim boþa giden tek þey param oldu.
Maslak sanayide HUNTER ROT BALANS SERVÝSÝ var.
Paþaoðlu'nun bir alt sokaðý.
Gidenler memnundu.
dark_crow
11-09-2020, 10:33
Maslak sanayi, Hunter Rot-Balans Mahmut usta.
Benim de her þey düzgün olmasýna raðmen sürekli saða gitme eðilimi vardý. Sök tak hadi bunu da deðiþtireyim bunu da bunu da derken 10 kere rot yaptýrdým.
En son Mahmut ustayý buldum; 2 adet eksantrik salýnca civatasý al gel dedi.
Yarýn inþallah kurtulacaðým bu dertten.
Fatih06ank
11-09-2020, 10:46
Maslak sanayi, Hunter Rot-Balans Mahmut usta.
Benim de her þey düzgün olmasýna raðmen sürekli saða gitme eðilimi vardý. Sök tak hadi bunu da deðiþtireyim bunu da bunu da derken 10 kere rot yaptýrdým.
En son Mahmut ustayý buldum; 2 adet eksantrik salýnca civatasý al gel dedi.
Yarýn inþallah kurtulacaðým bu dertten.
Dün maslaktaydým, bilseydim uðrardým. üstad sen sonucu bildirirsen, ben de orayý deneyeceðim...
Bende size anlatayim aracinizin saga veya sola cekmesinin birden cok sebebi vardir bunu bircok musterimizde yasiyoruz malesef.
Sebep 1- lastik tabani bozuklugu (cogu musterimiz lastiginin cok iyi oldugunu iddia ediyor ancak balans yaptirmayarak bunu goremiyor.
Sebep-2 - gecmiste yasadigi duzgun yaptirmayip teker pozisyonu yerinde olmadan rot yapilmasi istemi
Sebep 3- direksiyon kutusu
Gel gelelim ustalik isine
Ustaya bizde pek birsey kalmiyor aslinda kullandigimiz rot makinasi dunyanin en iyi rot makinasi olarak gectigi icin en hassas noktaya kadar tam acilari veriyor buna direksiyonun duzlugu dahil. Usta sadece ekrandaki cizgileri takip ederek yerine getiriyor.
***** artik boyle mekanik isler ne kadar az insan eli okadar az hata ile isliyor.
Size gereken ise gelirsek o eski usul yapilan seyi anlatayim ; araban saga cekiyorsa direksiyonu asagidan sola bagliyorsun duz gittim zannederek mutlu oluyorsun :) bunun icin surekli direksiyona guc uyguluyorsun fakat farketmiyorsun.
Olmasi gereken nedir ? Direksiyonu biraktiginda dumduz gidiyor olmasi lazim. Buda gozle yapilabilecek bir direksiyon ayariyla degil makinanin soyledigi daha gecerlidir benim icin
Aklinizda olsun sadece rot ile arabanin saga sola cekmesi duzelecek diye bir kaide yok kim var diyorsa da cahildir
Fatih06ank
11-09-2020, 11:50
Bende size anlatayim aracinizin saga veya sola cekmesinin birden cok sebebi vardir bunu bircok musterimizde yasiyoruz malesef.
Sebep 1- lastik tabani bozuklugu (cogu musterimiz lastiginin cok iyi oldugunu iddia ediyor ancak balans yaptirmayarak bunu goremiyor.
Sebep-2 - gecmiste yasadigi duzgun yaptirmayip teker pozisyonu yerinde olmadan rot yapilmasi istemi
Sebep 3- direksiyon kutusu
Gel gelelim ustalik isine
Ustaya bizde pek birsey kalmiyor aslinda kullandigimiz rot makinasi dunyanin en iyi rot makinasi olarak gectigi icin en hassas noktaya kadar tam acilari veriyor buna direksiyonun duzlugu dahil. Usta sadece ekrandaki cizgileri takip ederek yerine getiriyor.
***** artik boyle mekanik isler ne kadar az insan eli okadar az hata ile isliyor.
Size gereken ise gelirsek o eski usul yapilan seyi anlatayim ; araban saga cekiyorsa direksiyonu asagidan sola bagliyorsun duz gittim zannederek mutlu oluyorsun :) bunun icin surekli direksiyona guc uyguluyorsun fakat farketmiyorsun.
Olmasi gereken nedir ? Direksiyonu biraktiginda dumduz gidiyor olmasi lazim. Buda gozle yapilabilecek bir direksiyon ayariyla degil makinanin soyledigi daha gecerlidir benim icin
Aklinizda olsun sadece rot ile arabanin saga sola cekmesi duzelecek diye bir kaide yok kim var diyorsa da cahildir
sizin yer neredeydi?
sizin yer neredeydi?
Atasehir sgs otomotiv :)
AlpEren
Kamberi sabit yani arkasi torsiyonlu arbalarda hicbir etkisi yok. Lastik havasi kamberi etkiler sadece. Bu arada torsiyonmu kaldi demeyin 0km vw golfler bile hala torsiyonlu. He on ve arka ayarli arac olur onda kesinlikle ayarlanir
Fatih06ank
11-09-2020, 11:58
Atasehir sgs otomotiv :)
salý günü ataþehirde olacaðým, telefon numaranýzý ve isminizi paylaþýr mýsýnýz geleyim yanýnýza?
Kamberi sabit yani arkasi torsiyonlu arbalarda hicbir etkisi yok. Lastik havasi kamberi etkiler sadece. Bu arada torsiyonmu kaldi demeyin 0km vw golfler bile hala torsiyonlu. He on ve arka ayarli arac olur onda kesinlikle ayarlanir
Benim araba 2019 audi a3, 35tfsi sedan.
Arkalar baðýmsýz.
Yanlýþ uygulama mý yapýlmýþ yani?
salý günü ataþehirde olacaðým, telefon numaranýzý ve isminizi paylaþýr mýsýnýz geleyim yanýnýza?
0533 693 21 33
Alp Eren Fidanci
Beklerim herkesi illaki birsey yapilacak diye degil cay kahveye de buyrun gelin,
Fatih06ank
11-09-2020, 12:00
0533 693 21 33
Alp Eren Fidanci
Beklerim herkesi illaki birsey yapilacak diye degil cay kahveye de buyrun gelin,
çok teþekkür ederim. tabiiki uðrayacaðým.
Benim araba 2019 audi a3, 35tfsi sedan.
Arkalar baðýmsýz.
Yanlýþ uygulama mý yapýlmýþ yani?
Sadece rot mu yaptirdiniz rot balans mi peki ?
Sadece rot mu yaptirdiniz rot balans mi peki ?
Balans sýkýntým yoktu.
Sadece rot yapýldý.
Balans sýkýntým yoktu.
Sadece rot yapýldý.
Ustamiz kesinlikle atlamaz ama egerki eminseniz kontrol etmedigine ve rotla ilgili bundan sebep problem varsa buyrun gelin tekrar kontrol edelim hatta size rot balans hediye edeyim baska araciniza bizden kaynakli bir durum varsa.
Musteri memnuniyeti herseyden once benim icin
Rot balansta bende lastik seçiminin ne kadar önemli olacagý kanaatindeyim
volume81
11-09-2020, 12:30
Ustamiz kesinlikle atlamaz ama egerki eminseniz kontrol etmedigine ve rotla ilgili bundan sebep problem varsa buyrun gelin tekrar kontrol edelim hatta size rot balans hediye edeyim baska araciniza bizden kaynakli bir durum varsa.
benim punto'da da saða çekme vardý rot ayarý yapýldý ancak halen devam ediyor, Kayýþdaðý tarafýndayým müsait olduðumda geleceðim bende :)
Ben "lastik basýnçlarýna neden bakmadýnýz" diye sorduðumda ustanýz bana "lastikler þu an sýcak. Ben basýncýný indirirsem lastik soðuyunca basýnç daha da iner" dedi ve kontrol etmedi.
Aklýma yatmadý ama birþey demedim.
Sonuçta sokak arasý bir rot ayarýnda deðil, bu iþi ciddi yapan, yarýþ geçmiþi olan bir garajda idim.
Çarþamba öðlen saati geldim, benden önce bir maserati vardý, kredi kartý ile ödedim ücreti.
Belki hatýrlarsýnýz.
Arabayý biraz süreyim, çekme olursa gelirim elbet.
PS: Hatta konuþmalarýmýzý çalýþanlarýnýza da sorabilirsiniz. Arabanýn plastik karter korumasýný da sökerek altýna bakmýþtýk. Bunu hatýrlarlar.
Ben "lastik basýnçlarýna neden bakmadýnýz" diye sorduðumda ustanýz bana "lastikler þu an sýcak. Ben basýncýný indirirsem lastik soðuyunca basýnç daha da iner" dedi ve kontrol etmedi.
Aklýma yatmadý ama birþey demedim.
Sonuçta sokak arasý bir rot ayarýnda deðil, bu iþi ciddi yapan, yarýþ geçmiþi olan bir garajda idim.
Çarþamba öðlen saati geldim, benden önce bir maserati vardý, kredi kartý ile ödedim ücreti.
Belki hatýrlarsýnýz.
Arabayý biraz süreyim, çekme olursa gelirim elbet.
PS: Hatta konuþmalarýmýzý çalýþanlarýnýza da sorabilirsiniz. Arabanýn plastik karter korumasýný da sökerek altýna bakmýþtýk. Bunu hatýrlarlar.
Usta dogru olani soylemis, sicak lastigin basinci artar soguyunca havasi duser sicak lastigin havasini indirdiginizde lastik soguyunca ilk olmasi gerekeninde altina iner. Normalinden fazla basinc varsa icinde sicak lastik icin konusuyorum lastik hacimsel olarak daha da buyumez sadece sertligi artacaktir. Buda arabanin rot aci ayarlarini yapmaya engel bir durum degildir.
Bunu piste vs girenler cok iyi bilir. Piste girmeden lastik havalarini indiririz daha sonra gazlarken yuksek sicaklik ve basinca ulasir. Sogutma turunda bu sicaklik ve basinc duser. Bir kac saat daha soguduktan sonra basinclar iyice asagi duser ve en son herkes pistten cikarken havalarini yukseltir.
Ustamiz aslinda dogru mantikla is yapmis ancak iciniz rahat etmesi ve memnuniyet acisindan her zaman ucretsiz kontrol hakkiniz mevcut , butun musterilerimiz icin gecerlidir.
benim punto'da da saða çekme vardý rot ayarý yapýldý ancak halen devam ediyor, Kayýþdaðý tarafýndayým müsait olduðumda geleceðim bende :)
Tabiki bekleriz her zaman :)
Low-Rider
12-09-2020, 11:22
Her iþte olduðu gibi bu rot iþinde de iyi usta bulmak çok zor. Senelerce maslak içinde orada burada yaptýrýp memnunum zannediyordum ama taa ki Hunter'a gitmeye baþlayana kadar. Tek dezavantajý çok yoðunlar. Erken gidilmezse ciddi vakit beklemek gerekiyor.
Anadolu yakasýna geçtiðim bir gün sgs'ye de uðramak istiyorum, her þey son teknoloji ve titiz çalýþýyorlar.
Her iþte olduðu gibi bu rot iþinde de iyi usta bulmak çok zor. Senelerce maslak içinde orada burada yaptýrýp memnunum zannediyordum ama taa ki Hunter'a gitmeye baþlayana kadar. Tek dezavantajý çok yoðunlar. Erken gidilmezse ciddi vakit beklemek gerekiyor.
Anadolu yakasýna geçtiðim bir gün sgs'ye de uðramak istiyorum, her þey son teknoloji ve titiz çalýþýyorlar.
Her zaman bekleriz
yeni arkadaþýn kayýnpederine alýnan mazda 3'ün rot ayarýný yapmak üzere gittik çayýmýz bitene kadar iþ bitmiþti. Kendi aracýma daha nasip olamadý girmek :)
Þžimdiye kadar gördüðüm en profesyonel en iyi ve yeni cihazlara sahip rot balans servisi SGS otomotiv lastik...
Ataþehir bana çok uzak olsa da tek adresim SGS artýk
Aracýma 4 yeni jant montajý + rot ayarý yapýldý
Lastiði janta takarken kesinlikle janta temas eden yara verebilen bir unsur yok
Bilen bilir sýradan rot ayar cihazlarý tekere monte edilirken o sivri týrnak kýsýmlarý jant ve lastiðin arasýna yerleþtiriliyor ve bir þekilde jantýn boyasýna zarar veriyor
SGS de ise rot ayar cihazý Hunter Hawk Eye Elite acaip hassas bir cihaz ve aparatlarý tekere takýlýrken lastiði arkadan kavrýyor janta zarar verme ihtimali yok.
Rot ayarý yapan usta bilgili iþini ve müþteriyi dinleyerek yapýyor, diðer ustalar da titiz ve dikkatli çalýþýyorlardý
Binlerce liralýk jantlarý böyle yeni ekipmanlara sahip bir mekan var iken levye ile taktýrmak bana ters geliyor, hunter maslak ise sevmiyorum gitmem daha
erdem325
12-09-2020, 19:01
Bu titiz rot-balans yerlerinin ankara muadilleri nerelerdir?
Bir de þöyle dýþý plastik olan teker sökme lokmalardan olsa SGSde tam olur
https://youtu.be/k6DXr5FxOrw
Þimdiye kadar gördüðüm en profesyonel en iyi ve yeni cihazlara sahip rot balans servisi SGS otomotiv lastik...
Ataþehir bana çok uzak olsa da tek adresim SGS artýk
Aracýma 4 yeni jant montajý + rot ayarý yapýldý
Lastiði janta takarken kesinlikle janta temas eden yara verebilen bir unsur yok
Bilen bilir sýradan rot ayar cihazlarý tekere monte edilirken o sivri týrnak kýsýmlarý jant ve lastiðin arasýna yerleþtiriliyor ve bir þekilde jantýn boyasýna zarar veriyor
SGS de ise rot ayar cihazý Hunter Hawk Eye Elite acaip hassas bir cihaz ve aparatlarý tekere takýlýrken lastiði arkadan kavrýyor janta zarar verme ihtimali yok.
Rot ayarý yapan usta bilgili iþini ve müþteriyi dinleyerek yapýyor, diðer ustalar da titiz ve dikkatli çalýþýyorlardý
Binlerce liralýk jantlarý böyle yeni ekipmanlara sahip bir mekan var iken levye ile taktýrmak bana ters geliyor, hunter maslak ise sevmiyorum gitmem daha
Guzel yorumlariniz icin cok tesekkur ederim :)
Bijon anahtari etrafi plastik olandan bizde de mevcut lakin metal olanin da plastik olaninda cizme riski her zaman var sonucta onlar da sert plastik ve sokme aparati yuksek hizda ceviriyor onu. Aldik onlardan da ancak mukavemetleri pek kuvvetli degil cabucak dis plastigi kiriliyor.
Hassas nokta o lokmayi bijona takarken duzgun takmak ve jant bosa ciktigi zaman dusurmeden cekerek almak gerekir ve bizim en cok dikkat ettigimiz noktada odur. Yapilan hatalarin en buyuklerinden biride budur. Jant sokulunca usta tutmaz ve jant toz sacinin uzerine duser ve yamultur. Biz cok titizizdir bu konularda. Dilerseniz ozellikle isterseniz diger lokma ile sokun diye mevcut oda tabiki sizin isteginiz uzerine disi plastik olanla da sokebiliriz ama guvenin bana ustanin titizligi daha onemli orda :)
dark_crow
14-09-2020, 09:32
Dün maslaktaydým, bilseydim uðrardým. üstad sen sonucu bildirirsen, ben de orayý deneyeceðim...
Cumartesi sabah Hunter da bütün sorunlarým çözüldü.
Fatih06ank
15-09-2020, 16:14
Ben de bugün öðlene doðru SGS Alperen'in yanýna uðradým. Rot ayarý yapalým düzelsin derken,
Lastikte balon vardý, aynýsýndan sýfýr 1 adet aldým deðiþti,
Sol arka jantta yamukluk varmýþ düzeltildi,
Rot ayarý berbat durumdaymýþ düzeltildi,
4 lastik balansý yeniden yapýlýp 32 hava basýldý o da tamam,
Bir de son olarak hiç bir lastikçide görmediðim bir balans makinesi ile 4 tekerin yüzeyi kontrol edilip, hangi tekerin hangi poryaya takýlacaðý belirleniyor ki araba lastik yüzünden saða sola çekmesin diye sanýrým. Onun da ayarý yapýldý.
Otobanda denedim OK gibi gidiyor maþallah.
Ayrýca Alperen de dahil, tüm personel gayet güleryüzlü, sorduðum her soruyu detaylý olarak cevapladýlar. Bana çok uzak dahi olsa bu iþler için gideceðim tek adrestir kendileri...
Fatih06ank
15-09-2020, 16:15
Cumartesi sabah Hunter da bütün sorunlarým çözüldü.
Geçmiþ olsun, benimkini de SGS Alperen çözdü saolsun.
AlpEren özelden konuþtuk hatýrlarsan,geçen hafta 100 tl ye rot ayarý yaptýran arkadaþlar olmuþ bu konuya yazan. Bana yapýlan fiyatlandýrma ile alakalý bir hata var sanýrým,kontrol eder misin?
AlpEren özelden konuþtuk hatýrlarsan,geçen hafta 100 tl ye rot ayarý yaptýran arkadaþlar olmuþ bu konuya yazan. Bana yapýlan fiyatlandýrma ile alakalý bir hata var sanýrým,kontrol eder misin?
Merhabalar rot ayar ucretimiz 150tl bu kdv haric fiyattir bazi araclarin arkalarinda rot ayari mevcut degil oyuzden fiyatlar degisiklik gosterebiliyor yanlis anlasilma olmasin lutfen
M_PROJECT
16-09-2020, 21:53
Bu titiz rot-balans yerlerinin ankara muadilleri nerelerdir?
Dayi rot balans sasmaz
Kýþlýklardan sonra geliriz artýk:)
Fatih06ank
06-11-2020, 09:59
Ben de bugün öðlene doðru SGS Alperen'in yanýna uðradým. Rot ayarý yapalým düzelsin derken,
Lastikte balon vardý, aynýsýndan sýfýr 1 adet aldým deðiþti,
Sol arka jantta yamukluk varmýþ düzeltildi,
Rot ayarý berbat durumdaymýþ düzeltildi,
4 lastik balansý yeniden yapýlýp 32 hava basýldý o da tamam,
Bir de son olarak hiç bir lastikçide görmediðim bir balans makinesi ile 4 tekerin yüzeyi kontrol edilip, hangi tekerin hangi poryaya takýlacaðý belirleniyor ki araba lastik yüzünden saða sola çekmesin diye sanýrým. Onun da ayarý yapýldý.
Otobanda denedim OK gibi gidiyor maþallah.
Ayrýca Alperen de dahil, tüm personel gayet güleryüzlü, sorduðum her soruyu detaylý olarak cevapladýlar. Bana çok uzak dahi olsa bu iþler için gideceðim tek adrestir kendileri...
tam 2.5 saat boyunca o kadar güzel ayar yapmýþlardý ki aracým fabrikadan çýktýðý gibi ok gibi olmuþtu maþallah.... Derken dün akþam 50km hýzla içi su dolu bir çukura girdim sað ön ve sað arka küt küt vurdu çýktý, þu an direksiyon düz araba sola kayýyor, Allah'ýn cezasý bi aptal çukur yüzünden tüm emeklerimiz boþa gitti. En kýsa sürede tekrar Alperen'in yanýna gideceðim...
bende geçem bir çukura düþtüm bugün otoyolda araba sekiyormuþ gibi geldi.
en yakýn zamanda bende uðrayacam etkilendim titizlikten bakalým :)
tam 2.5 saat boyunca o kadar güzel ayar yapmýþlardý ki aracým fabrikadan çýktýðý gibi ok gibi olmuþtu maþallah.... Derken dün akþam 50km hýzla içi su dolu bir çukura girdim sað ön ve sað arka küt küt vurdu çýktý, þu an direksiyon düz araba sola kayýyor, Allah'ýn cezasý bi aptal çukur yüzünden tüm emeklerimiz boþa gitti. En kýsa sürede tekrar Alperen'in yanýna gideceðim...
Beklerim ne zaman isterseniz cok gecmis olsun hallederiz tekrar :)
mikelazi
09-11-2020, 10:49
yer nerdeydi???
pazar açýkmýsýnýz???
yer nerdeydi???
pazar açýkmýsýnýz???
Merhabalar atasehir palladium avm karsisindayiz ama pazarlari kapaliyiz malesef :(
Fatih06ank
07-01-2021, 16:01
Çukur olayýndan 1 hafta sonra da arabaya sað ön janttan geldi biri vurdu iyice rotadan çýkmýþtý, direksiyon düzken çapraz gidiyordu, Alperen kardeþim saðolsun iþyerinde olmasa bile bir telefonumla hallettirdi. Oradaki rot ayarlarýný yapan ustamýz da maþallah her þeyi tek tek açýklýyor, dýþarýda defalarca para ödeyip de arabasý yamuk gidenlere referans olsun, maþallah tekrardan ok gibi oldu:
https://i.hizliresim.com/M1qha5.jpg (https://hizliresim.com/M1qha5)
https://i.hizliresim.com/y1APBH.jpg (https://hizliresim.com/y1APBH)
https://i.hizliresim.com/lqAJZ4.jpg (https://hizliresim.com/lqAJZ4)
Çukur olayýndan 1 hafta sonra da arabaya sað ön janttan geldi biri vurdu iyice rotadan çýkmýþtý, direksiyon düzken çapraz gidiyordu, Alperen kardeþim saðolsun iþyerinde olmasa bile bir telefonumla hallettirdi. Oradaki rot ayarlarýný yapan ustamýz da maþallah her þeyi tek tek açýklýyor, dýþarýda defalarca para ödeyip de arabasý yamuk gidenlere referans olsun, maþallah tekrardan ok gibi oldu:
https://i.hizliresim.com/M1qha5.jpg (https://hizliresim.com/M1qha5)
https://i.hizliresim.com/y1APBH.jpg (https://hizliresim.com/y1APBH)
https://i.hizliresim.com/lqAJZ4.jpg (https://hizliresim.com/lqAJZ4)
Ayagina saglik abi yetisemedim sana disarda isim vardi guzel gunlerde kazasiz belasiz kullanman dilegimle tekrar cok gecmis olsun :)
Ayagina saglik abi yetisemedim sana disarda isim vardi guzel gunlerde kazasiz belasiz kullanman dilegimle tekrar cok gecmis olsun :)
Selamlar, acaba önerilen varmý diye bakarken size denk geldim. Aracým için haftaiçi gelmeyi düþünüyorum acaba iþyeri ayný devam ediyor mu?
Selamlar, acaba önerilen varmý diye bakarken size denk geldim. Aracým için haftaiçi gelmeyi düþünüyorum acaba iþyeri ayný devam ediyor mu?
Ediyor.
10 krktr
Ediyor.
10 krktr
Teþekkürler :)
dark_crow
21-01-2022, 17:49
Ben sýk sýk uðruyorum.
Anadolu yakasýnda güvenebileceðim, lastik deðiþimi ve özellikle rot ayarý için bir yer olmasý beni çok memnun ediyor.
Makinalarýn kalitesi ve kalibrasyonundan bahsetmeye gerek yok.
Alperen bey ile bugüne kadar denk gelmedik ama Ali usta ve diðer arkadaþlara buradan selam.
https://i.hizliresim.com/ls8kktb.jpg (https://www.hizliresim.com/ls8kktb)
https://i.hizliresim.com/addc8eb.jpg (https://www.hizliresim.com/addc8eb)
https://i.hizliresim.com/kgkib5r.jpg (https://www.hizliresim.com/kgkib5r)
dark_crow
21-01-2022, 17:58
Sonucu yazmayý unutalý uzun zaman olmuþ, bir süre sorunsuz devam ettik ayarlý civatalarla. Jant lastik deðiþimi direksiyon kutusu tamiri derken tekrar baþladý.
SGS' ye gitmeye baþladým artýk.
Fatih06ank
01-07-2022, 09:30
Dün gene mekandaydým - taaa baþakþehirden gidiyorum :D
Gitmiþken ekrana baktým bir de ne göreyim bu zamana kadar yaptýrdýðým tüm iþlemlerin kayýtlarý var makinede, saolsun ustam üþenmedi hepsini tek tek inceletti.
https://i.hizliresim.com/qt5ck6d.jpeg (https://www.hizliresim.com/qt5ck6d)
Yahu þu ülkede veya Ýstanbul'da doðru düzgün rot-balansçý bulamayacak mýyýz arkadaþ ya? Þuraya bak, Hunter harici bir de SGS bulabiliyoruz. 2 tane iþletme?
Bostancý'dayým, buradaki sanayide bi tane düzgün yapabilen yok. Çokça tavsiye ettikleri yer de çok yoðun ve genelde tam bakmýyorlar, araba yalap þap çýkýyor gidiyor. Adamlarýn yapmadýðý rot ayarýný, 2 sene önce bayramda Fatsa'da hanýmýn dayýsýnýn arkadaþý rotçu yaptý. Hem de adamda elektronik aletler falan da yok, eski usul :)
Düþünün, Ýçerenköy'de arabayý götürdüðüm usta bile "abi hiç uðraþma buralarda, Hunter'a git" diyor yav. Neyse, SGS'yi de ekleyelim listeye...
Bir arkadaþýmýz da Göztepe sanayide Özsaygý mý Özsaygýlý mý ne fena deðil demiþti, ancak onlardan da memnun kalmadým. Arabayý lifte alýrken takoz makoz dikkat etmeyip plastik marþpiyelleri bi güzel ezdiler alttan. Sonrasýnda da jant bijon kapaklarý zaten çat çut hemen kýrýlýyor, onun da diþlerinden birinin içine ettiler. Rot ayarý da düzgün olmadý.
Baþka bir yere gidiyorum, rot tutuyor bu sefer direksiyon yamuk kalýyor, bilmemne, uðraþ dur.
Hunter'a da her zaman gidilmiyor, C.tesi sabah uyuyacaðým yerde basýp Maslak'a gitmeye çalýþýyorum :)
Bi dahaki sefere de SGS'ye gideriz artýk, madem böyle bi memnuniyet var :)
Kartalda kaplan rot a gidiyorum. Tamirci arkadaþýmýn tavsiyesi ile. 150 tl idi. Aracým kia ceed ön arka 300 tuttu. Genelde tek seferde sorunsuz çýkýyorum
Doðan MERMER Maslak Sanayi bugüne kadar gördüðüm en iyisi diyebilirim. Fiyat olarak mart ayýnda yaptýrmýþtýk sanýrým 500 tl gibi bi rakamý vardý..
Geçen perþembe sabah 10 olmadan Hunter Maslak'a gittim. Full dolu. Bugüne zor dedi sýra bile veremdi. Tabi kapýda gene Ferrari Porsche bir tane toplanmaya baþlanmýþ sarý Lancia Delta felan. Bende bir arkadaþýn çalýþtýðý yere gittim. Þikayetin ne dedi. Þikayetim yok yola gidicem rot balans yapalým dedim. 1 tekerden 2 tane vida çýktý onlara fitil yaptý. Ama ilaç bile sürmedi fitile. Bijonlarý tabancayla tek seferde taktý. Elle çevirsene biraz dedim. Ben bu iþi dün yapmaya baþlamadým diyor. Peki tatil dönüþü spacer takýcam yalama bijon çýkarsa uðrarým yanýna dedim. Birþey olmaz diyor. Þikayetsiz girdiðim yerden þuan nur topu gibi hafif bir titreme ile çýktým. Tatil dönüþü Hunter yada adam gibi bir yere sabah 8 de gidicem.
Schumi
Mahmut Abi yoðunluktan dolayý çok ilgilenemiyor. Boþ güne ilk araba randevu alýrsan iyi olur. Alternatif olarak SGS düþünebilirsin. Þuan Marmara bölgesinde Hunter SGS harici iyi bir yer yok.
Standart araçta bir çok yeri kullabilirsiniz arkadaþlar yaptýklarý þey marka model bilgisi girip ekran yeþil olana kadar ayar yapmak :D
Spor yay
Farklý ölçü jant lastik
Kamber ayarý sertlik yükseklik ayarý olan coilover
Spacer
Yada yürüyen aksamda ölçüleri deðiþtirecek kadar hasar almýþ bir aracýnýz varsa iþinin ehli olan bir yere gitmek zorundasýnýz.
mikelazi
22-08-2022, 15:48
tek boþum pazar olduðu için senede 2-3 ayarýmý bostancý kuzeyde yaptýrým...genelde boþ olur sýkýntýsýz iþim görülür.
SGS uðramak istesemde,pazarlarý açmadýðý için yolumda düþmedi :)
Geçen perþembe sabah 10 olmadan Hunter Maslak'a gittim. Full dolu. Bugüne zor dedi sýra bile veremdi. Tabi kapýda gene Ferrari Porsche bir tane toplanmaya baþlanmýþ sarý Lancia Delta felan. Bende bir arkadaþýn çalýþtýðý yere gittim. Þikayetin ne dedi. Þikayetim yok yola gidicem rot balans yapalým dedim. 1 tekerden 2 tane vida çýktý onlara fitil yaptý. Ama ilaç bile sürmedi fitile. Bijonlarý tabancayla tek seferde taktý. Elle çevirsene biraz dedim. Ben bu iþi dün yapmaya baþlamadým diyor. Peki tatil dönüþü spacer takýcam yalama bijon çýkarsa uðrarým yanýna dedim. Birþey olmaz diyor. Þikayetsiz girdiðim yerden þuan nur topu gibi hafif bir titreme ile çýktým. Tatil dönüþü Hunter yada adam gibi bir yere sabah 8 de gidicem.
Kendime alýntý. Arabada ufak bir ses vardý amortisör kulesinin garantiden özel bir gres ile yaðlayýp bir pulu felan deðiþiyormuþ sað sol. Onu yaptý yetkili servis. Sonra da rot yapmýþlar. Önceki beceriksizlerin düz duran direksiyonu sola 2 derece kaçýrmasýndan sonra yetkili servisde sola 2 derece duran direksiyonu saða 2 derece olacak þekilde rot yapýp verdi. Yani araba normal stok da olsa iþini iyi yapan yer arayýn siz. :)
Hunter iyidir, üstüne tanýmam :)
Yeni bir konu açmak istemedim de buradan yazayým dedim.
Aracýma eibach prokit taktým; 150 km civarý bi sürüþ yaptým, rot balans ayarý için bu km yeter mi ? Oturmuþ mudur artýk düzenine
Arkadaþlar Rot cihazýnda tüm deðerler yeþil ve düzgün ayarlanmasýna raðmen neden direksiyon yamuk oluyor sonrasýnda ince ayar için tekrar tekrar rotçuya gitmek istemiyorum , Rot ayarýnda hiçbir zaman ilk seferde tam direksiyonu ip gibi yapan ne usta gödüm ne de makine !!!
Ankara'da Hunter Hawkeye Elite rot ayar makinesine sahip bir rot servisi var mý beyler , Cihaz hakkaten çok baþarýlý
Hunter Hawkeye Elite Wheel Alignment System 70-Second Alignment Drill - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=jVkOiOcmAk0)
Arkadaþlar Rot cihazýnda tüm deðerler yeþil ve düzgün ayarlanmasýna raðmen neden direksiyon yamuk oluyor sonrasýnda ince ayar için tekrar tekrar rotçuya gitmek istemiyorum , Rot ayarýnda hiçbir zaman ilk seferde tam direksiyonu ip gibi yapan ne usta gödüm ne de makine !!!
Direksiyonu 1 diþ kaydýrmak çözüm olur mu acaba tüm veriler yeþil ise?
Direksiyonu 1 diþ kaydýrmak çözüm olur mu acaba tüm veriler yeþil ise?
direksiyon orjinal fabrikadan çýktýðý gibi hocam olmaz öyle :)
Fatih06ank
23-02-2024, 10:14
O zaman SGS rot balansa gitmemiþsin demektir. Ben de çok hassasým o konuda alperen kardeþim ip gibi yaptý maþallah. Bi defasýnda çok sert çukura girdim bozuldu yeniden eski haline getirdi.
O zaman SGS rot balansa gitmemiþsin demektir. Ben de çok hassasým o konuda alperen kardeþim ip gibi yaptý maþallah. Bi defasýnda çok sert çukura girdim bozuldu yeniden eski haline getirdi.
Ýstanbulda deðiliz iþte hocam Ankara'dan git gel 900 km mazot mu yakayým ?? Yokmu koca Ankara'da bu makineye sahip bir rotçu
Fatih06ank
23-02-2024, 10:20
Þaþmazda hunter makinasý olan varmýþ önceki sayfalarda var.
Alperen rot ayarý yapmýyor ki. 2 elemaný var orada.
direksiyon orjinal fabrikadan çýktýðý gibi hocam olmaz öyle :)
O zaman geriye ne kalýyor?
Koltuk minderi çöktüðü için yamuk oturuyorsunuz, direksiyon ondan yamuk geliyor olabilir mi :) ?
Fatih06ank
23-02-2024, 10:26
Alperen yapýyor demedim zaten firma sahibi olduðu için onu söyledim. Ustalarýn ismini hatýrlamýyorum. Sonuç olarak ip gibi yaptýlar ben ona bakarým kimin yaptýðý önemli deðil. :D
O zaman geriye ne kalýyor?
Koltuk minderi çöktüðü için yamuk oturuyorsunuz, direksiyon ondan yamuk geliyor olabilir mi :) ?
Acaba aracýn amortisör ve yaylarý zamanla çöktüðü için rot tutmuyor olabilir mi ? sonuçta araçlar fabrikadan çýkarken amortisör ve yaylarýn yüksekliði ayný , araç kullanýldýkça zamanla çöküyor bu bir etken olabilir mi ? mesela zamanýnda ben yay deðiþtirdiðimde araç yere yakýnlaþtý ve direksiyon yamuldu tekrar rota girdim
Þaþmazda hunter makinasý olan varmýþ önceki sayfalarda var.
Nerdeymiþ hocam göremedim baktým tüm geçmiþ sayfalara ??
mikelazi
23-02-2024, 10:51
Nerdeymiþ hocam göremedim baktým tüm geçmiþ sayfalara ??
elk. direksiyonsa güncelleme yapýn
olmadý direksiyonu 1diþ çevirin.
elk. direksiyonsa güncelleme yapýn
olmadý direksiyonu 1diþ çevirin.
Ben kendim sýfýrlýyom zaten açý sensörünü onda sorun yok
mikelazi
23-02-2024, 11:49
Ben kendim sýfýrlýyom zaten açý sensörünü onda sorun yok
o zaman
2. þýk
o zaman
2. þýk
Hocam direksiyonun fabrikada orjinal diþ yerine takýldýðý yeri niye deðiþtireyim allah aþkýna böyle bir öneri bile komik gerçekten
mikelazi
23-02-2024, 13:12
Hocam direksiyonun fabrikada orjinal diþ yerine takýldýðý yeri niye deðiþtireyim allah aþkýna böyle bir öneri bile komik gerçekten
arabanýz düz gidiyor,hiç sýkýntý yok ama direksiyon yan duruyor.sýkýntýnýz bu deðilmi???
eðer sorun buysa
cvp zaten sorunun içinde
haa size göre komik veya deðil.kimseye zorla direksiyon söktürmüyoruz.
inþ. sökmeden çözersin.
arabanýz düz gidiyor,hiç sýkýntý yok ama direksiyon yan duruyor.sýkýntýnýz bu deðilmi???
eðer sorun buysa
cvp zaten sorunun içinde
haa size göre komik veya deðil.kimseye zorla direksiyon söktürmüyoruz.
inþ. sökmeden çözersin.
Hem çözüm arayýp, hem önerilen çözümü komik bulmak daha da komik.
Demekki rotlarý çok açtýlar saða sola doðru direksiyon düz iken rot yaptýrtýn bir de.
Acaba aracýn amortisör ve yaylarý zamanla çöktüðü için rot tutmuyor olabilir mi ? sonuçta araçlar fabrikadan çýkarken amortisör ve yaylarýn yüksekliði ayný , araç kullanýldýkça zamanla çöküyor bu bir etken olabilir mi ? mesela zamanýnda ben yay deðiþtirdiðimde araç yere yakýnlaþtý ve direksiyon yamuldu tekrar rota girdim
O zaman kesene kuwwet, yay ve/veya amortisör ile baþla deðiþime.
Benim önerim bedavadan biraz daha ucuz bile.