PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Astra J 1.3 Dizel Enjektör Kodlaması

crazyngagerz
18-04-2020, 06:58
Merhaba,

Aracımda geç çalışma sorunu vardı. Bende bu yüzden motor ustam ile görüştüm. Enjektör veya pompada sorun olabileceğini dile getirdi ve dizel servisine yönlendirdi. Dizel servisi sorunun enjektörde olduğunu ve enjektör memelerinin değişmesi gerektiğini söylediler ve bende değişsin dedim. Aracı teslim aldım ve ısınana kadar aşırı şakırtı mevcut. Geç çalışma sorunum gitti fakat bu sorun başladı. Bende dizel servisine durumu anlattım enjektöre kodlama gerekiyor bunu da yetkili servis dışında kimse yapamaz dediler. Bende yaptıklarının etik olmadığını belirttim iş bittikten sonra bunu söylemek ahlaksızlık.

Buna benzer sorun yaşayan var mı?
Servis kodlama için 500 lira ücret istiyor.

bilalMW
18-04-2020, 08:32
Yetkili servis uçuk istemiş sanırsam uğraşmamak için. GM MDI diagnostik cihazı olan ve kodlamayı bilen herhangi biride yapabilir bunu. Enjektör üzerindeki karekodun altında yazan değerleri diagnostik cihaza girip işlem adımlarını devam ettirecek uzay teknolojisi değil. Bunu pompacının en başından söylemesi lazımdı ayıp etmişler.

crazyngagerz
18-04-2020, 09:35
Yetkili servis uçuk istemiş sanırsam uğraşmamak için. GM MDI diagnostik cihazı olan ve kodlamayı bilen herhangi biride yapabilir bunu. Enjektör üzerindeki karekodun altında yazan değerleri diagnostik cihaza girip işlem adımlarını devam ettirecek uzay teknolojisi değil. Bunu pompacının en başından söylemesi lazımdı ayıp etmişler.

Benim kızdığım konu da bu olayın bana baştan söylenmemesi oldu. Bana bu işi yetkili servis dışında kimse yapamaz dedi, sanayide mekanik işlerimi yaptırdığım servise sorarım o cihaz varsa denemekte fayda var.

Kadyr
18-04-2020, 09:52
Benim h kasada kod uçmuştu yazılım sırasında. Araba hiç çalışmadı. Arıza olarak enjektör verdi.Normal würth cihazı ile bile kodlama seçip yaptık. Çalışan arabada kod neden tekear gerekiyor

crazyngagerz
18-04-2020, 10:40
Benim h kasada kod uçmuştu yazılım sırasında. Araba hiç çalışmadı. Arıza olarak enjektör verdi.Normal würth cihazı ile bile kodlama seçip yaptık. Çalışan arabada kod neden tekear gerekiyor

Enjektör memesi değişimi sonrası şakırtı var ve bu şakırtının geçmesi için enjektör kodlaması gerekiyormuş. Dizel servisi 500 km kadar kullanın bazen kendiliğinden düzeliyor düzelmezse servis kodlama yapacak diye söyledi.

220T
18-04-2020, 11:16

Enjektörlerdeki fizikî farklılığın eşitlenmesi için de kodlama yapılır.

Kayseri'de mi bu işletme? crazyngagerz

crazyngagerz
18-04-2020, 11:24
Enjektörlerdeki fizikî farklılığın eşitlenmesi için de kodlama yapılır.

Kayseri'de mi bu işletme? crazyngagerz

Evet bu işletme Kayseride faaliyet gösteriyor. 220T

220T
18-04-2020, 11:29
Evet bu işletme Kayseride faaliyet gösteriyor.

Yukarıda yazılmış,zor bir işlem değil aslında.Youtube'a göz atarsanız siz de büyüttükleri gibi bir işlem olmadığını göreceksiniz.Öyle bir para verilmez o işe.Bir de adını yazmanızı rica edeyim,çevremizi uyaralım.

crazyngagerz
18-04-2020, 11:32
Yukarıda yazılmış,zor bir işlem değil aslında.Youtube'a göz atarsanız siz de büyüttükleri gibi bir işlem olmadığını göreceksiniz.Öyle bir para verilmez o işe.Bir de adını yazmanızı rica edeyim,çevremizi uyaralım.

Kayseri Yeni Sanayide "Teknik Dizel" adlı işletme. 220T

Enjektör kodlaması ile ilgili videolar var. Fakat tam bir çözüm üretebileceğim video bulamadım.

malkoc
20-04-2020, 09:07
Kodlama farklı bir işlem. Size enjektör adaptasyonu lazım enjektör değerlerinin düzenlenmesi için. Geçen gün golf aracıma vw yetkili serviste yaptırdım. Orda bile 300 tl istediler ben ücret vermeden yaptırdım. 500 tl afaki bir rakam sakın vermeyin o paraları.

220T
20-04-2020, 09:51
https://www.youtube.com/watch?v=WANJXEUGaA8

crazyngagerz
20-04-2020, 11:32
https://www.youtube.com/watch?v=WANJXEUGaA8

Teşekkür ederim

CorleoneTR
28-04-2020, 22:38
sadece kodlama ise opcom ile yapabilirsiniz. benzer şekilde corsa c aracımda enjektörler sökülünce kendim kodlamıştım.

crazyngagerz
30-04-2020, 08:41
sadece kodlama ise opcom ile yapabilirsiniz. benzer şekilde corsa c aracımda enjektörler sökülünce kendim kodlamıştım.

Kendilerinde mevcut olan bir enjektör taktılar bir haftadır kullanıyorum sorun yok.
Muhtemelen taktıkları meme bozuk...

Schumi
30-04-2020, 09:09
Kendilerinde mevcut olan bir enjektör taktılar bir haftadır kullanıyorum sorun yok.
Muhtemelen taktıkları meme bozuk...

Valla neden bilmiyorum ama hiç bu güne kadar işim de olmamış olmasına rağmen bu dizel enjektör ve pompa işi yapanları dolandırıcı / üçkağıtçı gibi beynime kodlamışım. Ciddi ön yargı var bende.

Eyüp
30-04-2020, 11:14
Suistimale çok açık bir meslek..Yerli meme var , çin var , italyan var..Müşterinin anlamasıda zor , dükkan sahibinin vicdanına kalmış.

crazyngagerz
01-05-2020, 14:18
Valla neden bilmiyorum ama hiç bu güne kadar işim de olmamış olmasına rağmen bu dizel enjektör ve pompa işi yapanları dolandırıcı / üçkağıtçı gibi beynime kodlamışım. Ciddi ön yargı var bende.

Böyle şeyler ile karşılaşınca insanda güven kalmıyor.

crazyngagerz
01-05-2020, 14:20
Suistimale çok açık bir meslek..Yerli meme var , çin var , italyan var..Müşterinin anlamasıda zor , dükkan sahibinin vicdanına kalmış.

Ortada tamamen oradaki ustanın vicdanına kalmış bir durum var. Müşteri olarak yapılan işin ve kullanılan malzemenin kalitesini çok anlamamız mümkün olmuyor.