PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Tüvtürk Ertelenen muayeneler hakkında

gokhankenar
27-04-2020, 22:01
Merhaba arkadaşlar.

Malumunuz Tüvtürk le alakalı resmi gazetede yazı yayımlandı.

Şu Şekilde ;

3 Nisan 2020 tarihli ve 31088 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Araç Muayene İstasyonlarının Açılması, İşletilmesi ve Araç Muayenesi Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik uyarınca;

3 Nisan 2020 tarihinden itibaren (3 Nisan dahil) üç ay içerisinde muayene süresi gelen araçlarının muayenesini gerçekleştiremeyen motorlu taşıt sahipleri, araç muayene işlemlerini bu sürenin bitimi olan 3 Temmuz 2020 tarihinden itibaren 45 gün içerisinde gerçekleştirebilirler.

Bu süre zarfında Türkiye genelindeki istasyonlarımız hizmet vermeye devam etmektedir. Halihazırda T.C Sağlık Bakanlığı tarafından belirlenen ve uygulanan önlemlere ek olarak Türkiye genelindeki tüm istasyonlarımızda gerekli hijyen tedbirleri alınmış bulunmaktadır.

Benim aracımın muayenesi bugün bitti. muhtemelen 15 20 gün muayene işine fırsat bulamayacağım. Millet evde oturuyor ama ben çalışmaya devam ediyorum :) Haliyle aracımıda günlük olarak kullanmaya devam ediyorum.

Sorum şu: İçinde bulunduğumuz süreçte çevirmeye falan girsem muayene olmadığından ötürü ceza yazarlar mı yoksa resmi gazete de yayımlandığı için ceza yemekten kurtulur muyuz ? Bizim ülkenin kural kaidesine güven olmadığı için emin olamıyorum açıkçası :(

mehmetbirdall
27-04-2020, 22:42
Aynı şekilde muayenesi bitmiş bir aracımız vardı borcu yüzünden yaptıramıyorduk, trafik şubeden yakın bir arkadaşa danıştık oda 3 aylık süreçte muayenesi bitmiş hiç bir araca işlem yapmayacağız dedi.

CloudGrey
27-04-2020, 22:52
yani olayı özetlersek ; muayenesi 3nisan - 7 temmuz arasında biticek olanlar 7 temmuzdan sonraki 45 gün içinde muayene yaptırırmalıdır.
ve bu süreç içerisinde bir ceza (trafik cezası yada tüvtürkte geçikme) falan ödemeyecek.

doğrumu anladım ? benimkide mayısta bitiyordu..

amelyat oldum, götümü göbeğime diktiler.
bu sıra hiç uğraşamazdım bu iyi oldu...

Chn53
27-04-2020, 23:05
ülkedeki her iş saçmalıklar silsilesi....

corona virüs tedbirler 15 martta başladı bütün eğitim kurumları kapatılarak. benim arabanın muayne bitim tarihi 28 mart.

benim arabayı kapsamıyor bu olay tamamen saçmalık.

sword
27-04-2020, 23:17
Nisan 13 tü ceza yok diye yaptırmadım bende.. nerdeyse 3 ay güzel zaman

Strich Acht
28-04-2020, 00:00
2 hafta önce aracımı muayeneye götürdüm bomboştu. Randevu saatimden 5 dk önce tüm işlemlerim bitmişti öyle boştu :)

painkller
28-04-2020, 00:00
Bende bu konunun üzerine düşmüştüm. Egzoz muaynesi dahil değildi ilk tarihe, sonradan bişeyler açıkladılar. Onun tarihinede bakmayı unutmayın, sonradan başınız ağrımasın.

gökberk
28-04-2020, 00:04
Nisan 4'te bitiyordu, LPG tankını da değiştirmem gerekiyordu. Bu olay bana yaradı.

Victiz
28-04-2020, 01:26
Benim 2 Temmuz'da bitiyor. Bu mantıkla 2 Temmuz'dan itibaren 45 gün ek sürem daha mı olmuş oluyor acaba

marikan
28-04-2020, 01:27
13 Nisan’da bitti muayenem ve yaptırmadım. Hem egzos hem de normal muayene.
Ceza yazılacağını sanmıyorm.
Tarih olarak yaza denk gelmesi işime geldi. Geniş geniş işlerimi hallederim diye düşündüm.

razzmatazz
28-04-2020, 08:05
benim de 20 nisanda bitiyordu ama ileriki bir tarihe randevu almayı denediğimde gecikme zammı yansıttığını gördüm fırsatımda olunca yaptırdım bitmeden.
yani anladığım şu 3 aylık süreçte trafik açısından cezai bir yaptırım olmayacak fakat 3 ay beleş muayne oh ne güzel diye düşünmeyin :D 3 aylık gecikme zammı ben baktığımda 60 tl civarlarındaydı

gokhankenar
28-04-2020, 08:32
benim de 20 nisanda bitiyordu ama ileriki bir tarihe randevu almayı denediğimde gecikme zammı yansıttığını gördüm fırsatımda olunca yaptırdım bitmeden.
yani anladığım şu 3 aylık süreçte trafik açısından cezai bir yaptırım olmayacak fakat 3 ay beleş muayne oh ne güzel diye düşünmeyin :D 3 aylık gecikme zammı ben baktığımda 60 tl civarlarındaydı

Gecikme zammı olmayacak diyorlardı ? :beuj:

buzel
28-04-2020, 10:22
geçikme zammı yok bu 3 aylık tarihe muaynesi gelenler için

CasabLanca
28-04-2020, 10:48
Mevcut 3 ay için herhangi bir gecikme zammı ve trafikte yakalandığında ceza söz konusu değil. Fakat muayenesiz araç satışı olmuyor. Ayrıca bu süreçte muayene istasyonlarına randevu almadan gidebilirsiniz.

mehmetbirdall
28-04-2020, 13:38
ülkedeki her iş saçmalıklar silsilesi....

corona virüs tedbirler 15 martta başladı bütün eğitim kurumları kapatılarak. benim arabanın muayne bitim tarihi 28 mart.

benim arabayı kapsamıyor bu olay tamamen saçmalık.

benim aracın biteli 6 ay olmuştu hatta iki kere yakalandık ceza yedik şun o halde bile sorunsuz geziyoruz. ne zaman bittiğinin bir önemi yok

gokhankenar
28-04-2020, 13:52
Şimdi TüvTürkün web sitesinden ileri tarih için randevu almayı denedim. Gecikme zammı vs eklemiyor bilginize...

2jz
28-04-2020, 14:47
İstasyon boşsa gidip halledeceğim. Önce babamın arabayı bi yaptırayım, bir ay sonrada kendim giderim. Temmuz ve ağustosta aşırı yoğunluk olacak çünkü.

razzmatazz
28-04-2020, 15:33
Şimdi TüvTürkün web sitesinden ileri tarih için randevu almayı denedim. Gecikme zammı vs eklemiyor bilginize...

demek ki sistemi düzeltmişler ben 17 nisanda baktığımda gecikme zammı yansıtıyordu

2jz
28-04-2020, 16:28
İstasyon boşsa gidip halledeceğim. Önce babamın arabayı bi yaptırayım, bir ay sonrada kendim giderim. Temmuz ve ağustosta aşırı yoğunluk olacak çünkü.

Az önce Tüv'ün oradaki lastikçiyi aradım burada hiç kimse yok dedi. Babamın arabasını götürdüm zamanı gelmişti. İstasyonda sadece 3 otomobil vardı. Kimseye yaklaşmadan işlemi bitirdim döndüm. Büyük ihtimalle temmuz ağustosta izdiham olur. Ticariler için falan 2 ay önemli süre. Onlarda gelmeyince boş kalmış.

axcel
28-04-2020, 17:06
cuma günü bitiyor aracın muayenesi yasaktan dolayı perşembe gününe randevumu aldım halledip kurtulayım dediğiniz gibi sonrasında çok aşırı yığılma vs olabilir.

PiscocuK
28-04-2020, 17:57
Firsat varken gidin yaptirin arkadaslar. 2/3 ay kâr degil. Yarin acildiginda 3 gun sira beklersiniz. İstasyonlar bos yaptirin kafa rahat etsin. Ben sunu merak ediyorum acaba bu surecte arac satisi olurmu. Yani 5 nisanda muayene bitmis ama adam nasil olsa temmuza kadar sure var diyerek yaptirmamis. Araci satabilirmi

_driver_
28-04-2020, 20:35
Firsat varken gidin yaptirin arkadaslar. 2/3 ay kâr degil. Yarin acildiginda 3 gun sira beklersiniz. İstasyonlar bos yaptirin kafa rahat etsin. Ben sunu merak ediyorum acaba bu surecte arac satisi olurmu. Yani 5 nisanda muayene bitmis ama adam nasil olsa temmuza kadar sure var diyerek yaptirmamis. Araci satabilirmi

Muayenesiz satış yapılmıyor diye biliyorum

PiscocuK
28-04-2020, 21:26
Muayenesiz satış yapılmıyor diye biliyorum

Dogru normalde oylede bu ozel durumda ne olur acaba

_driver_
28-04-2020, 21:50
Dogru normalde oylede bu ozel durumda ne olur acaba

Şu anki durum da aynı

livaneli
28-04-2020, 22:24
Muayenesiz satış yok, değişen yok.

Chn53
29-04-2020, 00:44
benim aracın biteli 6 ay olmuştu hatta iki kere yakalandık ceza yedik şun o halde bile sorunsuz geziyoruz. ne zaman bittiğinin bir önemi yok

Benim bahsettigim trafikte gezme ile alakali degil , 3 nisan ve sonrasında olanlara gecikme zammi vs uygulanmiyor

Bugraaa
29-04-2020, 07:07
27 mayısta bitiyor benimde muayene 1 ay sonra yaptırsam sıkıntı yok o zaman hafta sonuna denk getirip yaptırayım :)

gokhankenar
29-04-2020, 07:26
haziran ayı içinde yaptıracağım ben Temmuz Ağustosa kalmak eziyet haline gelebilir.

raptor_98
29-04-2020, 09:35
muayene olmadan satış olmuyor, sadece kullanmak için izin var !