PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : İç - Dış plastik aksam temizliği& bakımı ürünleri hk.

SpeedlinE™
08-06-2020, 17:59
Herkese Selamlar

İç trim aksam,dış plastik aksamlar(tampon,kapı bantı vs gibi) için bakım ve temizlik ürünleri olarak önerebileceğiniz ürünler var mı? keyfi denemeler yapmaya başlayacağım ama iç ve dış parçalara da zararı dokunmasın istiyorum onun için öneri konusu açmak istedim. Bir bütçe belirtmedim çünkü iyi malzeme ne eder bilemiyorum maalesef. Zamanla alırım en kötü tekte alamasam bile hepsini :D birde bunları uygulamak için özel ekipmanlar lazımsa onlarda olabilir ufak tefek :)

şimdiden ilgilerinize ve cevaplarınıza teşekkür ediyorum.

sword
08-06-2020, 19:42
iç mekan bundan çok memnunum

Plak 2r Torpido Cilası Mat 750ml Atas - n11.com (https://urun.n11.com/torpido-bakimi/plak-2r-torpido-cilasi-mat-750ml-atas-P413597278?gclsrc=aw.ds&&gclid=Cj0KCQjww_f2BRC-ARIsAP3zarFci98gu-VETD85_rKsIkISUVL6FBAqE3BYmyifI3wPUIN7cqfjuRsaAkqP EALw_wcB)

KeremO
08-06-2020, 20:33
Kanka tampon ve kapı bantlarında bunu kullanıyodum ben Tipoda. Bölünmüş olarak da bulunur büyük ihtimal.

Autoglym Turkiye (https://www.autoglymturkiye.com/urun/112/plastic-conditioner-1-lt)

SpeedlinE™
08-06-2020, 23:11
iç mekan bundan çok memnunum

Plak 2r Torpido Cilası Mat 750ml Atas - n11.com (https://urun.n11.com/torpido-bakimi/plak-2r-torpido-cilasi-mat-750ml-atas-P413597278?gclsrc=aw.ds&&gclid=Cj0KCQjww_f2BRC-ARIsAP3zarFci98gu-VETD85_rKsIkISUVL6FBAqE3BYmyifI3wPUIN7cqfjuRsaAkqP EALw_wcB)

abi cevabınız için çok teşekkür ediyorum

SpeedlinE™
08-06-2020, 23:13
Kanka tampon ve kapı bantlarında bunu kullanıyodum ben Tipoda. Bölünmüş olarak da bulunur büyük ihtimal.

Autoglym Turkiye (https://www.autoglymturkiye.com/urun/112/plastic-conditioner-1-lt)

kanka çok sağolasın, attığın fotolarda da hakikaten çok güzel sonuç vermiş

Grimlord
08-06-2020, 23:24
İç mekan için Atas vinet kullanıyorum yıllardır, tavsiye ederim

marikan
09-06-2020, 09:07
Çok ucuz bir tavsiye vereceğim. A101'de Viking marka genel temizleyici var. Pembe renkli. Öyle Asprin gibi bir şey zannetme :) Vegan bir ürünmüş. Ben de eşim sayesinde tanıştım. :)
1/3 sulandırıp kullanıyorum. Gerçekten harika temizliyor. Bildiğin APC işte ama kaliteli ürünler kadar güzel sonuç veriyor.

tequila818
09-06-2020, 09:19
Çok ucuz bir tavsiye vereceğim. A101'de Viking marka genel temizleyici var. Pembe renkli. Öyle Asprin gibi bir şey zannetme :) Vegan bir ürünmüş. Ben de eşim sayesinde tanıştım. :)
1/3 sulandırıp kullanıyorum. Gerçekten harika temizliyor. Bildiğin APC işte ama kaliteli ürünler kadar güzel sonuç veriyor.

Ne kadar süredir kullanıyorsunuz? Şu yüzden sordum acaba zamanla matlaşmaya sebep olur mu?

marikan
09-06-2020, 09:29
Ne kadar süredir kullanıyorsunuz? Şu yüzden sordum acaba zamanla matlaşmaya sebep olur mu?

3-4 aydır kullanıyorum hocam. Evde 1 yıldan fazladır kullanıyor hanım.

Kadyr
09-06-2020, 09:37
Merak ettim:) evde ve arabada kullanma alanları nereler kumaş tarzı mı sadece?

cess
09-06-2020, 18:42

Kalıcılığı ne kadar ? 2-3 yıkamadan sonra eski haline dönüyor mu?

KeremO
09-06-2020, 20:03
Kalıcılığı ne kadar ? 2-3 yıkamadan sonra eski haline dönüyor mu?

Ben 4-5 yıkamada bir tekrar uyguluyordum. Bu sürede de etkisi azalıyordu. Ama tamamen eski haline dönene kadar hiç beklemedim.

SpeedlinE™
15-06-2020, 17:29

abi cevabınıza çok teşekkür ederim, temizlik için kullanırken ince noktalara uygulamak adına kullandığınız ürünler var mı? hava petek/difüzörleri artık nasıl adlandırılıyorsa araları, pedallar ve bunun gibi detayı bol olan alanlar için. diş fırçası düşündüm ama hava peteklerinin arasına girmesi zor pedallar için tam uygunda.

Oznsrl
15-06-2020, 19:14
Öyle Asprin gibi bir şey zannetme

başkan geçen markette gözüme ilişti adınıda çok duyuyordum dedim bir aliyim iç kısımdaki plastik aksamları temizliyim diyorum zaten genel olarak temiz sayılır ne dersin tavsiye edermisin

marikan
15-06-2020, 22:05
abi cevabınıza çok teşekkür ederim, temizlik için kullanırken ince noktalara uygulamak adına kullandığınız ürünler var mı? hava petek/difüzörleri artık nasıl adlandırılıyorsa araları, pedallar ve bunun gibi detayı bol olan alanlar için. diş fırçası düşündüm ama hava peteklerinin arasına girmesi zor pedallar için tam uygunda.
Detay fırçası şart. En güzel o şekilde sonuç alırsın bence.

başkan geçen markette gözüme ilişti adınıda çok duyuyordum dedim bir aliyim iç kısımdaki plastik aksamları temizliyim diyorum zaten genel olarak temiz sayılır ne dersin tavsiye edermisin
Sürekli kullanıyorum. Bir sorun yaşamadım. Hatta buhar makinem de var. Bunu sıkıp üstüne buhar makinesi ile giriştiğim de pırıl pırıl oluyor. Geçen gün motoru temizledim. Babam diyorki bu nasıl bir motor fabrikadan yeni mi çıktı :) Başka bir arkadaş da bu plastik aksamları yeni mi aldın diye sordu :)
Aracın dış aksamındaki plastikleri temizledim. Çok memnun kaldım uzun süre temiz kaldı.

Ronin_
15-06-2020, 22:14
Peki solmuş plastikleri boyatmak gerekli mi bu tarz cilalar ile düzenli yapsak kurtarabilir miyiz? Ayna kenarlarında ki plastikler biri siyah biri füme oldu can sıkıyor ��

marikan
16-06-2020, 08:59
Peki solmuş plastikleri boyatmak gerekli mi bu tarz cilalar ile düzenli yapsak kurtarabilir miyiz? Ayna kenarlarında ki plastikler biri siyah biri füme oldu can sıkıyor ��

Boyanabilecek durumda ise kesinlikle boyatın veya boyayın. Ben boyanacak durumda olanları würth mat siyah boya ile boyadım. Mükemmel oldular.
Boyanmayacak durumda olanlar içinde Koch Chemie Pss aldım. Henüz bir kaç kez kullandım ama şu an gayet memnunum.

Ronin_
16-06-2020, 20:10
Boyanabilecek durumda ise kesinlikle boyatın veya boyayın. Ben boyanacak durumda olanları würth mat siyah boya ile boyadım. Mükemmel oldular.
Boyanmayacak durumda olanlar içinde Koch Chemie Pss aldım. Henüz bir kaç kez kullandım ama şu an gayet memnunum.

Hocam boyanacak olup olmadığını nasıl anlarız peki ��

marikan
16-06-2020, 20:17
Hocam boyanacak olup olmadığını nasıl anlarız peki ��

Baya sert plastik ise rahatlıkla boyarsınız. Benim kapı altındaki plastikler kauçuk esnek bir malzeme olduğu için boyayamadım. Ama tampon altındaki parçalar sert plastik olduğu için boyadım ve gayet güzel oldu.

Zorbey
16-06-2020, 22:42

Kardeşim hırdavatçıdan 1 numara boya fırçası alırsan işini görür. Ben hemen hemen her yerde kullanıyorum. Çok ince alanları kulak temizleme çubukları ile yapabilirsin

Burak-Akın
19-06-2020, 21:35
Dış plastik aksam için Koch chemie PSS, valetpro black to future iç plastik için TS yada gtechniq c6

Yanlız TS'yi temizlik ürünü kullandıktan sonra koruma olarak yapılıyor yani çok temizlik yapmasını beklemeyin, haftalık hem tozunu alayım hem rutin temizliğini yapayım diyorsan auto finesse spritz yada chemical guys inner cleaner. bunlarda hem temizlik yapıyor hemde koruma tabası bırakıyor

Oznsrl
20-06-2020, 14:26
Detay fırçası şart. En güzel o şekilde sonuç alırsın bence.

Sürekli kullanıyorum. Bir sorun yaşamadım. Hatta buhar makinem de var. Bunu sıkıp üstüne buhar makinesi ile giriştiğim de pırıl pırıl oluyor. Geçen gün motoru temizledim. Babam diyorki bu nasıl bir motor fabrikadan yeni mi çıktı :) Başka bir arkadaş da bu plastik aksamları yeni mi aldın diye sordu :)
Aracın dış aksamındaki plastikleri temizledim. Çok memnun kaldım uzun süre temiz kaldı.

abi aspirinden bahsettin dimi burda yoksa diğer söylediğim üründen mi

marikan
20-06-2020, 19:10
abi aspirinden bahsettin dimi burda yoksa diğer söylediğim üründen mi

Hayır asprin değil. Viking marka bahsettiğim ürün

Oznsrl
20-06-2020, 19:37
Hayır asprin değil. Viking marka bahsettiğim ürün

he ben aspirin i sordum da sonra yanlış anlaşılmış gibi geldi tekrar soriyim dedim aspirin aldım ben :D

akko
22-06-2020, 13:33
ben iç aksamda;
Nanolex Interior Cleaner
++
Auto Finesse - Spritz

bu ikiliyi kullanıyorum çok memnunum.