PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Başımdan Geçen İlginç Bir Yol Hikayesi

viper22
28-03-2023, 11:50
30 küsür yıldır iş makinesinden ağır vasıtaya ve otomobile kadar çok farklı alanlarda araç kullandım. Çoğunluğu spor otomobillerdi. Tek kapı arabayı hâlâ çok severim. Kullandığım araçlarda önceliğim her zaman top speed olmuştur. Biliyorsunuz en hızlı araçlar her zaman en pahalı araçlardır. Konunun özüne dönüyorum. Birkaç ay önceydi, İzmir-Aydın otobanındayım, intikal süratim 150, saat 21 civarı, ortam karanlığım dikiz aynamdaki mavi kırmızı ışıklarla aydınlandı, arkayı kestiğimde eskort aracı eşliğinde büyük bir kütlenin hızla yaklaştığını gördüm. 2 eskort aracı ve o devasa kütle beni hızla geçti. Böylesi yüksek hızda beni neyin geçtiğini ilk başta anlayamadım. Merak ettim yaklaşmaya çalıştım 150 den 160 çıktım baktım yetişemiyorum 170 çıktım. 170-180 arası yanına gelebildim. Bir de ne göreyim kocaman bir otobüs, önde megane4 arkada egea eskortlar eşliğinde ilerliyor. Epey bir süre mesafeyi ayarlayıp takip ettim. O koca otobüs hiç mi frene basmaz hiç mi hızını düşürmez, virajda hiç mi açılmaz. Hem yıldırım gibi hem de tek bir falso vermeden gidiyor. Benim için muazzam bir görüntüydü, koskoca otobüsü kullanan normal bir sürücü kesin değildi. Çok profesyönel bir pilot olmalıydı. Kesinlikle tanışmak ve sohbet etmek isterdim. Yaklaşık 1 saat boyunca Aydın çıkışına kadar non stop gitti ve yol ayrımından ayrıldı.

|KaAn|
28-03-2023, 12:23
Polis arkadaşlara "geri geri giderken arabayı ters cevirme" - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=ZJmNRSsjbe0)

okuduğum anda aklıma gelen video

XoR
28-03-2023, 12:30
Otobüsü kullanan Stig'miş yazılacak sandım. Yazılmamıştı :)

https://live.staticflickr.com/5335/9541047906_d9ccca2df1_b.jpg

DOHC
28-03-2023, 12:31
Benim aklıma gelen, yaş 44 imiş, 30 küsür yıl için 34 desek, ilk direksiyona geçiş yaşı 10 yani ilkokul 4 oluyor en iyi ihtimalle.......... Belki daha da önce..........

Ormanci
28-03-2023, 13:15
O tip araç şoförleri ve konvoydakiler o arabayı giderken ters çeviren abi ve benzerlerinden ders alıyorlar büyük ölçüde. Sadece gaza basmak değil, duruma göre koruma önlemleri kapsamında yolda hamle yapma, öndekine göre hızı ayarlama falan filan gibi bir sürü şey yapıyorlar. Dışişleri için bir süre görev yapan bi arkadaş anlatmıştı bu şekilde, yoksa konvoy birbirine girer diyordu :)

Biz de bir sene Ankara'ya giderken Karayolları için alınmış 4-5 kamyona denk gelmiştik, adamları yokuşta geçtik, ne güzel kamyonlar ya sıfır, tiplere bak falan diye baka baka geçtik. Sonra düzde biz 120-130 civarı giderken harrrr harrrrrrrrr harrrrrrr diye sırayla geçtiler yanımızdan, lan bunlar kaçla gidiyo dedik bastık, 170-180 gidiyolar, ama yokuşa gelir gelmez 80 :) İyi gidiyolarmış öyle demiştik..

8.000rpm
28-03-2023, 13:34
170-180'le giden kamyon otobüs mü olur diyorum iki saattir
on saniyede bir de "yok lan mümkün değil" diyerek cümlelerimi kesiyorum
aerodinami var , kütle ağırlığı var , yükseklik var , süspansiyon karakteri var
yok yaa mümkün değil
nası ya?

rahmitanir
28-03-2023, 13:36
Gitse de duramaz.

DOHC
28-03-2023, 13:42
yok yaa mümkün değil
nası ya?

160 km ile Giden Yolcu Otobusu (Mercedes Trevego) ..!!!! - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=EJzy8yf9Qyo)

yutup benzer video dolu

8.000rpm
28-03-2023, 13:46
ya tamam videolar olabilir , hatta kendi şahit olmuş bir dostumun arkadaşımın buraya yazdığı yazıya "yok yaa olmaz" diyip itiraz edecek değilim tabii ki :D:D:D
ama ben bu konudaki içsel mantık direncimi kıramıyorum :D
mesele o :D:D:D

Sti_Ozan
28-03-2023, 13:46
Sanırım Jetçi olarak adlandırılan bu hale kırkayak kamyonla yük taşıyanların da youtube da videoları var bayaa bayaa gidiyorlar.

DOHC
28-03-2023, 13:57
ya tamam videolar olabilir , hatta kendi şahit olmuş bir dostumun arkadaşımın buraya yazdığı yazıya "yok yaa olmaz" diyip itiraz edecek değilim tabii ki :D:D:D
ama ben bu konudaki içsel mantık direncimi kıramıyorum :D
mesele o :D:D:D

250 km/h limitörü olan otomobili limitörü kaldırarak 320 km/h olarak kullanmak gibi yorumlayalım :)

8.000rpm
28-03-2023, 13:59
250 km/h limitörü olan otomobili limitörü kaldırarak 320 km/h olarak kullanmak gibi yorumlayalım :)
idrak yollarım tıkandı :D
olmuyor :D:D:D:D

Eyüp
28-03-2023, 14:03
Bir gece otobanda 160'km/h ile scania kırkayak ile kafa kafaya uzunca bir süre gitmiştik :)

TarikS
28-03-2023, 14:05
abi konuya girişinle 180'i yıldırım gibi gitmek diye bitirmen hiç olmadı yav :D

sonra rüyadan uyandım falan diyeceksin sandım :D

XoR
28-03-2023, 14:08
idrak yollarım tıkandı :D
olmuyor :D:D:D:D

İdrak yolu enfeksiyonu olmuşsun abi sen :D

Ormanci
28-03-2023, 14:30
yok yaa mümkün değil
nası ya?

Biz de kamyonları görünce aynı şeyi söylemiştik, ama gidebiliyorlar demek.
Ki bir de 150'yle falan giden videoları çeken kamyonlar "dolu" oluyor, bizim gördüklerimiz boş damperlilerdi.
Bir defa öyle bi aleti kullanırken o hızlara çıksam devrilir diye tedirgin olurum, Transporter'la bile 140-150 giderken gıcık gıcık hareketler yapmasından huzursuz olmuşken bunu düşünemiyorum.

viper22
28-03-2023, 18:04
video çekmememin sebebi, otobüs normal bir otobüs değildi, balkon konuşması yapılan otobüs kırmızı beyaz, ayyıldızlı olan. Onu geçebilen bir audi a6 makam aracı ile sivil beyaz w205 merso oldu koca yol boyunca. Beni otobüsün hızlı gitmesi değil onca yol boyunca tek bir bir fren yapmadan sol şeritten hiç kopmadan tapa gaz gitmesi şaşırttı. Eskortlardan öndeki megane4 iyi gidiyordu da arkadaki egea yetişmekte kimi zaman zorlanıyordu.

GÖKTÜRK
28-03-2023, 21:51
Sanırım Jetçi olarak adlandırılan bu hale kırkayak kamyonla yük taşıyanların da youtube da videoları var bayaa bayaa gidiyorlar.

sebze,meyve jetleri bambaşka seviye hale gece zamanında inmediklerinde mal direkt çöp oluyor , o yüzden basa bas gelirler babamda yaş sebze meyve nakliye işinde olduğundan ötürü içinde büyüdüm özellikle aksesuarları,egzozları vb gerçekten izlemesi dahi keyiflidir, hele kantardan indikten sonra nispet yaparcasına pata pata girmeleri

örn: Ford Cargo İle Efsane Aragaz | Kamyon Aragaz | Ford Trucks Aragaz - YouTube (https://www.youtube.com/shorts/VRYFD4NRLL4)

bilalMW
28-03-2023, 21:53
yok yaa mümkün değil
nası ya?

takograf devir sensörünü mıknatıs ya da yanlış K faktör değeri girilmiş 500 hp üstü 12 vitesli bir çekici neler yapar inanamazsın. :)

ahmetakbayir
28-03-2023, 22:19
Jettir Babaaa

Schumi
28-03-2023, 22:58
Otobüs ve kamyon ile yüksek hız bana direk cinayete teşebbüs geliyor. Fizik kurallarına meydan mı okuyacaksın ani durumlarda ne yapacaksın. Paraşüt açman lazım durmak için. Hayır tamam duramadın kaza oldu vurduğunun kurtulma şansı düşük. Karşı şeride geçip kafa kafaya şansı yüksek. Otomobil ile gazlamaya benzemiyor. Ben gerçekten acelem var diye bir kere Renault Traffic ile 170 li hızlarda otobanda sağlı sollu gelirken arkası yanıma geldi. Kendi kendime küfür edip yavaşladım. Otobüsü, kamyonu düşünemiyorum.

turboman
29-03-2023, 06:36
Otobüsün o hızlara çıkması inandırıcı gelmez ama ben yıllar önce antalyaya arkadaşlarla gelirken otobüste yer yok diyip koridora oturttular bizi adanada başka otobüse geçeceksiniz dediler. Neyse ben en öne şöförün yanına oturdum adam başladı gazlamaya ama arada birde elini alttan km saatinin arkasına uzatıp bişeyler yapıp dahada hızlanıyordu bi baktım 160 la gidiyoruz. Yani gözümle gördüm yoksa inanmazdım. Bu arada sene 2002 idi :)

delyyy
29-03-2023, 08:28
Just a moment... (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-ticari-araclar-otobus-sahibinden-temiz-muayyer-safir-1088042890/detay)

Bu arkadaşlar kadranı çok rahat deviriyordu eskiden, biraz daha güncel modelin o hızlarda gitmesi çok da zor değil aslında.

Ormanci
29-03-2023, 08:57
Ahahah, aklıma geldi, böyle insta'da falan video çekiyorlar mesela, adam otobanda giderken tırı çekmiş, "işteeee görüyorsunuz, tır 160'la gidiyorrrrr, trafik canavarı bunlarrr" diye... Altına geliyorlar hemen;

- Tırın lastiği büyük, o yüzden 160'la değil 120 ile gidiyordur o.
- sen cahilsin, büyük araçların lastikleri büyük olur o yüzden sen 160la gidiyor sanırsın o aslında 110la döner.
- gerizekalı herif iftira atma kamyoncuya, ağır vasıta lastiği ile küçük taksi lastiği bir mi, aynı hızda dönerler mi hiç

Ha onun haricinde duyarcılar var bir de;

- efendim onlar olmasa sen sebze meyve yiyemezsin.
- bilmemne olmasa sana ulaşmazdı.

Herkesin bi *** yeme hakkı var zaten trafikte böyle bakarsak :D