Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : 22' 20N a.k.a Papa Smurf

mrtysn
15-10-2024, 19:43
Selamlar,

Bi anlik kasinti ile Scala'yi ilana koyup 2 gun sonra da satilinca fellik fellik ne alabiliriz diye arastirmaya basladik.

20N'e cok uzun zamandir niyetliydim fakat ilandaki - tamamen sahsi fikrimdir - ikinci eldeki fiyatlar ve satan bazi arkadaslarin uslubundan dolayı acikcasi ulan alti ustu civata yigini sonra da aliriz diyip kendimi sakinlestiriyodum. Ama hem Mini'den sonra cikip gazlayip hem de surekli olmasa da gunluk kullanilabilecek recete bir aracti benim icin.

Bu surecte 2 tane 118i lci'nin direginden donduk, vardir bi nasip dedik :)

Yine bi cuma gecesi ne alicaz napariz diye gezinirken telefona gelen yeni ilan bildirimi ile bu arkadasa denk geldik. Fiyat - model - km kistasi benim mantiga uyuyordu.

Kurumsallar ya ctsi saat 10.01'de aradim hemen. Sagolsun telefondaki arkadas da abi cok talep var geceden beri mesaj falan gel bak oyle kararini ver diyince atladik gittik 2 saat.

Gidince de satistaki arkadas sagolsun tanidik cikti, hemen arabayi ayirdik helallestik.

https://www.resimupload.org/images/2024/10/15/FB6A5B2C-CA01-4274-BB27-25AEB9B4A917.jpg

Plakamizi ayirdik ve satisi aldiktan sonra ilk pozuhttps://www.resimupload.org/images/2024/10/15/IMG_5843.jpg

On balatalar bitikti, bugun onu hallettik. Lastik almamiz lazim, ufak tefek sefkatlik islerimiz var.

Allah kaza bela vermesin saglik versin acelemiz yok, zamanla cozulecek keyifli seyler.

Yeri geldi mi bebek koltugu koyuyoruz, ufak tefek seyler yapariz nasipse ama cok da abartmayiz :)

Allah isteyen herkese daha iyilerini nasip etsin.

aykutsafakyaman
15-10-2024, 20:41
Müdür tekrardan hayırlı olsun :)

mrtysn
16-10-2024, 08:00
Müdür tekrardan hayırlı olsun :)

Kankam Allah razi olsun

SeRKaN
16-10-2024, 08:11
Hayırlı olsun kazasız belasız, çok keyifli bir araç :)

eminkilic61
16-10-2024, 08:27
Hayırlı olsun tekrardan.
Lastik konusunda Continental SC7 öneririm, hem tutuş iyi hem olmayan konforu azıcık artırıyor :D

mrtysn
16-10-2024, 08:37
Hayırlı olsun kazasız belasız, çok keyifli bir araç :)

Tesekkurler :)

Hayırlı olsun tekrardan.
Lastik konusunda Continental SC7 öneririm, hem tutuş iyi hem olmayan konforu azıcık artırıyor :D

Tesekkur ettim tekrar, PS4 alirim diyodum da Atahan'in sureden sonra SC7 cok mantikli geldi biraz konforlanalim :D

mirafiori
16-10-2024, 15:44
Hayırlı olsun :) Tanıdık geldi araç bana :D

mrtysn
16-10-2024, 20:18
Hayırlı olsun :) Tanıdık geldi araç bana :D

Aynen Etiler Marmaris dateimiz olmuştu :D Abi eyvallah sagol tekrardan :)

-Murat Özcan-
17-10-2024, 08:29
Hayırlısı olsun hocam

mrtysn
17-10-2024, 08:43
Hayırlısı olsun hocam

Tesekkurler sagolun

initial-D
17-10-2024, 10:29
Ben de bir sc7 kullanıcısı olarak sc7 diyorum.

Allah kaza bela vermesin, çocukla pistlerde gazlayacağın günlerde kullanırsın inşallah

mrtysn
17-10-2024, 10:39
Ben de bir sc7 kullanıcısı olarak sc7 diyorum.

Allah kaza bela vermesin, çocukla pistlerde gazlayacağın günlerde kullanırsın inşallah

Abiim amin İnşallah, bakalim sc7 cok pozitif yorum var Cem abiye ugrayinca gorucez :D

sportwagon
17-10-2024, 21:55
iyi günlerde kullanın, hayırlı olsun.. Bende Geçen ay aldım 2024 0 olarak standart bineyim dokunmayayım diyorum jant+lastiğe ama standart lastiklerin fren performansı gerçekten kötü(p zero) bununla birlikte 18 jant+lastik bu araç için istanbul şartlarında konforsuz, Takipteyim bende jant lastik değişimine gidebilirim

mrtysn
18-10-2024, 08:03
iyi günlerde kullanın, hayırlı olsun.. Bende Geçen ay aldım 2024 0 olarak standart bineyim dokunmayayım diyorum jant+lastiğe ama standart lastiklerin fren performansı gerçekten kötü(p zero) bununla birlikte 18 jant+lastik bu araç için istanbul şartlarında konforsuz, Takipteyim bende jant lastik değişimine gidebilirim

Sagolun size de hayirli olsun, mevcut lastiklerden sonra arabanin biraz yumusayacagindan suphem yok acikcasi. Mevcut jantlarla ben devam ederim bir sure, seviyorum modelini :)

mrtysn
18-10-2024, 13:45
Kıl tüy tuningten bugün,

Yıl 2024, arabadaki lambalar ve plaka lambaları sarı halojen ampul. Onları bi degistik.

https://www.resimupload.org/images/2024/10/18/IMG_59583ca10ff08259d7b7.jpg

https://www.resimupload.org/images/2024/10/18/IMG_5959.jpg

Bir de multimedya ekranının yeni güncellemesi gelmiş, onu yaptım da fotograf cekmeyi unuttum.

N moduna pistler eklenmiş, kullaninca anlayacagiz nasıl olmus :)

mrtysn
28-10-2024, 08:58
Bir beyaz yakalinin cumartesi modifikleri adli kosede bugun, short shifter.

Arabayi aldigimdan beri vitesler bir hothatch icin cok uzun geliyodu, 2'den 3'e taksi 150 lira yazar tabiri bi ufak gercekti.

Hemen Celikkanat'tan short shifter siparisini gectik bi gun sonra da geldi.

https://www.resimupload.org/images/2024/10/28/IMG_6023a1a5484f9d2cd871.jpg

Cumartesi sabahi da taktirdik,

https://www.resimupload.org/images/2024/10/28/IMG_6043.jpg

(araba pis motor icine girismedim daha :D )

Sonrasinda da aldigimdan beri ilk defa araba yikandi :D

https://www.resimupload.org/images/2024/10/28/FullSizeRender104ea5cdc1e265cd.jpg

Seven7
06-11-2024, 19:16
Maşallah son zamanların gözde arabalarından, güle güle kullanın.

APP plaka güncellemesiyle daha da bir yakışıklı olmuş.

mcemrek
07-11-2024, 14:44
Allah nazardan saklasın. Çok güzel araç kazasız belasız güzel günlerde kullanın

Pandemi de çip krizi vs denk gelmeyip üstüne de tek renk yerine farklı renk seçenekleriyle de gelseydi efsane olurdu diye düşünüyorum.

131mirafiori
08-11-2024, 08:29
24 Haziran'dan bu yana 20N sahibiyim bende, direksiyon başına her geçtiğimde saçma bir mutluluk yükleniyor. Kazasız belasız kullanın maşallah :)

mrtysn
08-11-2024, 13:33
24 Haziran'dan bu yana 20N sahibiyim bende, direksiyon başına her geçtiğimde saçma bir mutluluk yükleniyor. Kazasız belasız kullanın maşallah :)

Degisik bi aurasi var, oturunca yakaliyo adami :D Size de hayırlı olsun, guzel gunlerde kullanın :)

Allah nazardan saklasın. Çok güzel araç kazasız belasız güzel günlerde kullanın

Pandemi de çip krizi vs denk gelmeyip üstüne de tek renk yerine farklı renk seçenekleriyle de gelseydi efsane olurdu diye düşünüyorum.

Amin sağolun, biraz binelim sıkılırsak kaplarız en kötü :D

Maşallah son zamanların gözde arabalarından, güle güle kullanın.

APP plaka güncellemesiyle daha da bir yakışıklı olmuş.

Amin, Allah razı olsun :)

mrtysn
09-11-2024, 20:56
Yine bir cumartesi, yine bir update

Jantmax’in yollari tutuldu, 215 pzero out 225 sc7’ler in.

Ilk izlenim; uzerindeki lastikler cok kotu durumdaydi, mevcut durumu da goz onune alininca burger king tepsisiymis. Medeniyet gormus gibi oldum. Ayrica 225 olmasi sebebiyle lastigin arabadaki durusu cok hosuma gitti.

Genel tecrubeler kullandikca ama ilk izlenimden cok memnunum.

Allah her isteyene daha iyisini nasip etsin insallah

https://www.resimupload.org/images/2024/11/09/IMG_6188_jpg.jpg

initial-D
10-11-2024, 08:16
Çok iyi oldu sc7. Not olarak düşeyim, 225/40/18 tanesi 9.1-9.2 kg ağırlığa sahip

yasinakcay
11-11-2024, 09:55
Selamlar N'e maşallah bende 6R ımda pzero kullandım yaklaşık 5k km katlanabildim:) sonrasında sc7 geçtim araç pamuk gibi oldu.Pzerolar aşırı sert,ağır ve konforsuz.

mrtysn
11-11-2024, 12:28
Selamlar N'e maşallah bende 6R ımda pzero kullandım yaklaşık 5k km katlanabildim:) sonrasında sc7 geçtim araç pamuk gibi oldu.Pzerolar aşırı sert,ağır ve konforsuz.

Tesekkurler sagolun, kimseden olumsuz bi feedback almadım valla sc7'lerle ilgili

sportwagon
23-11-2024, 18:16
Sagolun size de hayirli olsun, mevcut lastiklerden sonra arabanin biraz yumusayacagindan suphem yok acikcasi. Mevcut jantlarla ben devam ederim bir sure, seviyorum modelini :)

Önden çeker araçta ilk defa kilitli diferansiyel kullanıyorum bende, ilk çalistirmada tam sağ ve tam sol turda kıtır kıtır sesler geliyordu önden, havalar soğudu yağmur vs denmidir bilmiyorum ama gün içinde manevralarda bu sesi sürekli duyar oldum, sizde durum nedir? Sorduğum bir kişi normal dedi ama pekte normal gelmedi bana bu durum

lowLevel
23-11-2024, 21:27
Önden çeker araçta ilk defa kilitli diferansiyel kullanıyorum bende, ilk çalistirmada tam sağ ve tam sol turda kıtır kıtır sesler geliyordu önden, havalar soğudu yağmur vs denmidir bilmiyorum ama gün içinde manevralarda bu sesi sürekli duyar oldum, sizde durum nedir? Sorduğum bir kişi normal dedi ama pekte normal gelmedi bana bu durum

Evet normal bir durum. LSD ön tekerlerin birinde patinaj algıladığında çalışmaya başlar ve diğer tekere de belirli bir oranda güç göndermeye başlar. İlk çalıştırmalarda yani aslında lastikler soğukken farketmeseniz de ön tekerler patinaja düşünüyor ve LSD çalışmaya başlıyor. Hızınız yavaş olduğu için ve direksiyon açısı fazla olduğu için diferansiyelin dişli atlamasını hissediyorsunuz. Zaten farketmişssinizdir, LSD olan araçlarda, i20N' de dahil direksiyon turu kısadır. Normal araçlar gibi 1.5 tur dönmez. Bununda sebebi diferansiyelin parçalanmaması için diye biliyorum.

Schumi
24-11-2024, 01:31
Direksiyon turunun kısa olması başka. Araç turunun kısa olması başka. Ama evet önden çeker yada 4 çeker araçlarda önde balatalı kilit varsa aracın dönüş turu normal araçlara göre daha uzun oluyor. Ancak benim bildiğim i20n de ATB tipi dişlili LSD var Quaife gibi torsen yani. Balatalı değil. Torsenlerde park manevra sesi olmaması lazım. En azından benim Quaife de hiç yoktu. Bende gazı bırakıp motoru yığdırınca çok ince bir ağlama / vınlama vardı.

mrtysn
24-11-2024, 18:49

Ben pzerolarla cok kullanmadım ama sc7'ye gectigimden beri böyle bir durum hissetmedim.

Umarim baska bi forumu referans olarak paylasmam yanlis sayilmaz burada, bahsettigimiz sey bu ise lastikten sonra cozuldugunu iletmis yazanlar da.

Wheels - Problems when I turn 90 degrees | Hyundai N-cars i30 N, Ioniq 5 N, i20 N, Veloster N and Kona N Owners Club and Forum - N-cars.net (https://n-cars.net/forums/threads/problems-when-i-turn-90-degrees.7537/)

lowLevel
24-11-2024, 21:27
Ben pzerolarla cok kullanmadım ama sc7'ye gectigimden beri böyle bir durum hissetmedim.

Umarim baska bi forumu referans olarak paylasmam yanlis sayilmaz burada, bahsettigimiz sey bu ise lastikten sonra cozuldugunu iletmis yazanlar da.

Wheels - Problems when I turn 90 degrees | Hyundai N-cars i30 N, Ioniq 5 N, i20 N, Veloster N and Kona N Owners Club and Forum - N-cars.net (https://n-cars.net/forums/threads/problems-when-i-turn-90-degrees.7537/)

Evet, lastik değişimi ile bir nebze çözülüyor. Çünkü Pzero'lar geç ısınan, soğukken ve yağmurda tutuş performansı düşük bir lastik. Soğukta daha iyi performans verip, çabuk ısınan ve yağmurda tutuşu iyi olan lastikler bir çözüm sayılabilir.

lowLevel
24-11-2024, 21:36
Direksiyon turunun kısa olması başka. Araç turunun kısa olması başka. Ama evet önden çeker yada 4 çeker araçlarda önde balatalı kilit varsa aracın dönüş turu normal araçlara göre daha uzun oluyor. Ancak benim bildiğim i20n de ATB tipi dişlili LSD var Quaife gibi torsen yani. Balatalı değil. Torsenlerde park manevra sesi olmaması lazım. En azından benim Quaife de hiç yoktu. Bende gazı bırakıp motoru yığdırınca çok ince bir ağlama / vınlama vardı.

Benim bahsettiğim direksiyon turu idi. LSD'li araçlarda aracın dönüş turu da kısa oluyor tabi. 2 sebepten. Birincisi direksiyon turunun bir etken olması, ikincisi dönüş yaparken diğer tekere de güç göndereceğinden dolayı. Evet doğru biliyorsunuz, i20N'de dişli tip LSD var ve o yüzden dişli atlaması hissediliyor. Sizin Quafie'de bu sorunu yaşamamanız belki de i20N LSD'si ile sizin quaife LSD'nizin kilit derecesinin farklı olmasından sebep olabilir. Tabi kullanılan şanzıman yağı da fark ettirebilir. Mesela Torsen bu tarz seslerden şikayetçi olanlar için zamanında şanzıman yağına sürtünme azaltıcı bir katkı eklenmesini öneriyordu. Ekleyenler seslerin gittiğinden bahsediyorlardı ancak kilitin performansı bir miktar düşüyormuş.

sportwagon
24-11-2024, 22:37
Yabancı forumlarda bakınınca bu konuyla ilgili birçok başlık gördüm bende, biride sizin paylaştığınız, lastik değişimi sonrası ses kesiliyor deniyor..Teşekkürler.

Schumi
25-11-2024, 23:45
Benim bahsettiğim direksiyon turu idi. LSD'li araçlarda aracın dönüş turu da kısa oluyor tabi. 2 sebepten. Birincisi direksiyon turunun bir etken olması, ikincisi dönüş yaparken diğer tekere de güç göndereceğinden dolayı. Evet doğru biliyorsunuz, i20N'de dişli tip LSD var ve o yüzden dişli atlaması hissediliyor. Sizin Quafie'de bu sorunu yaşamamanız belki de i20N LSD'si ile sizin quaife LSD'nizin kilit derecesinin farklı olmasından sebep olabilir. Tabi kullanılan şanzıman yağı da fark ettirebilir. Mesela Torsen bu tarz seslerden şikayetçi olanlar için zamanında şanzıman yağına sürtünme azaltıcı bir katkı eklenmesini öneriyordu. Ekleyenler seslerin gittiğinden bahsediyorlardı ancak kilitin performansı bir miktar düşüyormuş.

Şimdi ben kendi bildiklerimi paylaşayım. Çünkü sizin söyledikleriniz ile örtüşmüyor. Dişli (Torsen) tip LSD'lerde aslında kilitleme yok. Kilit diff yanlış bir tanım Türkçe'de. Sınırlı kaydırmalı diferansiyel. LSD'deki L harfi Lock değil Limited. Genelde arkadan iter ve dört çeker araçlarda ve bazen önden çeker ralli araçlarında kullanılan balatalı tip LSD'lerde ise bir kilitlenme söz konusu. Bunlarda kilitlenme oranından bahsedebiliyoruz. Ama Torsen (Dişli) LSD'lerde bir oran yok. Preload da yok açıkçası. Bazı üreticilerde sıkı / gevşek ayrımı var ama oda bir rakamsal değil. Balatalı yada clutch type LSD'lerde ki genelde arkadan iter araçlarda oluyor, diff yağı içine LSD katkısı konuluyor ve tavsiye ediliyor. Önden çeker araçlarda diff zaten şanzıman içinde olduğu için şanzıman yağı ile çalışıyor. Bu durumda torsenler için LSD katkısı önerilmiyor. Hatta Quaife'den alıntı yaparsak "we recommend you use the oil recommended by your vehicle’s manufacturer – the Quaife ATB® Differential does not require any special lubricants". Araç markasının üreticisinin önerdiği şanzıman yağını kullanın diyor. Torsen'de bu yağ katkıları kullanılırsa ne olur açıkçası emin değilim ama bencede performansı düşecektir.

lowLevel
26-11-2024, 00:22
Şimdi ben kendi bildiklerimi paylaşayım. Çünkü sizin söyledikleriniz ile örtüşmüyor. Dişli (Torsen) tip LSD'lerde aslında kilitleme yok. Kilit diff yanlış bir tanım Türkçe'de. Sınırlı kaydırmalı diferansiyel. LSD'deki L harfi Lock değil Limited. Genelde arkadan iter ve dört çeker araçlarda ve bazen önden çeker ralli araçlarında kullanılan balatalı tip LSD'lerde ise bir kilitlenme söz konusu. Bunlarda kilitlenme oranından bahsedebiliyoruz. Ama Torsen (Dişli) LSD'lerde bir oran yok. Preload da yok açıkçası. Bazı üreticilerde sıkı / gevşek ayrımı var ama oda bir rakamsal değil. Balatalı yada clutch type LSD'lerde ki genelde arkadan iter araçlarda oluyor, diff yağı içine LSD katkısı konuluyor ve tavsiye ediliyor. Önden çeker araçlarda diff zaten şanzıman içinde olduğu için şanzıman yağı ile çalışıyor. Bu durumda torsenler için LSD katkısı önerilmiyor. Hatta Quaife'den alıntı yaparsak "we recommend you use the oil recommended by your vehicle’s manufacturer – the Quaife ATB® Differential does not require any special lubricants". Araç markasının üreticisinin önerdiği şanzıman yağını kullanın diyor. Torsen'de bu yağ katkıları kullanılırsa ne olur açıkçası emin değilim ama bencede performansı düşecektir.

Torsen'e göre, dişli tasarımı ve geometrisine göre tutunan tekere ne kadar oranda güç göndereceği değişebiliyormuş. Yani bir oran söz konusu oluyor kendi içlerinde. Buna da Torque Bias Ratio(TBR) diyorlar Ayrıca paylaşacağım link Torsen'in kendi sitesinde yazandır. Alt kısımlarda da bahsediliyor, Özellikle direksiyonun fazla döndüğü park manevraları gibi durumlarda sesler duymanız normaldir. Hesaplamalarına göre LSD'de %10'luk bir performans düşüşü olduğundan dolayı pek tavsiye etmeselerde, Seslerden çok rahatsız oluyorsanız, şanzıman yağına friction modifier ekleyebilirsiniz diyor. Yani biraz kullanıcının kararına bırakıyorlar açıkçası.

Torsen(R) Traction (https://torsen.com/tbr-lube-friction-modifier/)

mrtysn
26-11-2024, 05:16
Seslerden çok rahatsız oluyorsanız, şanzıman yağına friction modifier ekleyebilirsiniz diyor. Yani biraz kullanıcının kararına bırakıyorlar açıkçası.

Dostum selam, seslerden degil de aracimin konusuna gelip aracla ve/veya benle ilgili bisey yazmadan konuya ortadan dalip yazilanlarla dumduz i20n Q/A topicine cevirmenden bi ufak rahatsiz oldum.

Mevzumuz bilgi paylasimi cok dogru, ama bazi seyleri herkesten cok biliyosan da (ki birbirimizi tanimiyoruz, benden 10 kat daha fazla veya az sey biliyo olabilirsin buna saygı duyarım) bunun adabi bu degil. Gunun sonunda konustugumuz seyin alayi bi avuc civata yigini.

Ben burada korna calismamasi gibi kroniklerinden birini yasarsam arabaya acik acik giydiricem de cunku.

lowLevel
26-11-2024, 22:12
Dostum selam, seslerden degil de aracimin konusuna gelip aracla ve/veya benle ilgili bisey yazmadan konuya ortadan dalip yazilanlarla dumduz i20n Q/A topicine cevirmenden bi ufak rahatsiz oldum.

Mevzumuz bilgi paylasimi cok dogru, ama bazi seyleri herkesten cok biliyosan da (ki birbirimizi tanimiyoruz, benden 10 kat daha fazla veya az sey biliyo olabilirsin buna saygı duyarım) bunun adabi bu degil. Gunun sonunda konustugumuz seyin alayi bi avuc civata yigini.

Ben burada korna calismamasi gibi kroniklerinden birini yasarsam arabaya acik acik giydiricem de cunku.

Haklısınız, moderatörlerden ricam, bu konuda yazdığım mesajları silerseniz sevinirim.

drago
05-12-2024, 11:46
Güzel günlerde kullan Mert, 225 çok mantıklı olmuş

İzmire gelirsen halef selef denemesi yapalım :P

Bir tek iç aydınlatmayı beyaz yerine gün ışığı led yapardım ben olsam, gece lazım olduğunda, özellikle anlık, beyaz ışık çok rahatsız ediyor (ihtiyarlık)

mrtysn
05-12-2024, 12:56
Güzel günlerde kullan Mert, 225 çok mantıklı olmuş

İzmire gelirsen halef selef denemesi yapalım :P

Bir tek iç aydınlatmayı beyaz yerine gün ışığı led yapardım ben olsam, gece lazım olduğunda, özellikle anlık, beyaz ışık çok rahatsız ediyor (ihtiyarlık)

Abi Allah razı olsun, gelirsem seve seve tabi ki :)

Plaka ledlerini beyaz yapıp içerisini gün ışığı tutmak istemedim, olmusken komple olsun dedim. Zaten cok fazla isim olmuyo isikla, arka koltukta aksam bebek oturmuyosa :D

kocamanadam
12-12-2024, 18:54
Maşallah scaladan sonra hayatınıza renk gelmiştir, o da güzel araç da hep bir oyuncak lazım alıştıktan sonra. Ben de merak ediyorum n in büyüsünü çevremde de var havalardan dolayı hiç denk getiremedim bir binmek istiyorum

mrtysn
25-03-2025, 22:55
Vee izahi olmayan seylerin mizahı olur, 2022 modellerin kronigi olan yakit pompasi bizde de cortladı :)

Gönüllü geri cagirma yok. Yolda kalinca cekiciyle gidiyosunuz servise, garantiden degisiyor.

2023 Şubat sonrası revize edilmis pompa, onceki tarihteki üretime sahip arabalar ya yolda kaldi ya da kalacak :D

https://cdn.resimupload.org/2025/03/25/IMG_8402.jpg

Hazır servise girmisken ufak tefek gozumu rahatsiz eden seyler vardi.

Bijon saplamalarının tamamı komple oemle degisti, daha onceden neden bilmiyorum uzun saplama takmıslar arabaya bi zararı yoktu ama temiz de durmuyodu benim gozumde. Mumkun oldugunca stok ve/veya stoga yakin binmek suan benim icin cok yeterli. Bir de ayna kapaginin da kosesi catlamisti, onu sifirladik.

https://cdn.resimupload.org/2025/03/25/IMG_8386_jpg.jpg

Arada biniyorum onda da ise giderken sabahları yolu uzatıp Kemerburgaz - Bahcekoy yapıyorum, cok bi aksiyonumuz yok tatli tatli flortlesiyoruz.

Havalar biraz toparlasın bi Sakarya yapıp Celikkanat'tan bazi parcalari tedarik etmek istiyorum, suanlık short shifterdan sonraki tek modifiye arac kamerasi :D

131mirafiori
26-03-2025, 07:59
Kazasız belasız maşallah :)

En sorunsuz olanı 23 galiba bizim bu araçların, benim ki 24 aldığımdan beri sanki ön takımda boşluk varmış gibi bir ses var :) 2 kere servise götürdüm bunun için hiç bir sonuç alamadım, normal deniyor :)

mrtysn
26-03-2025, 08:25
Kazasız belasız maşallah :)

En sorunsuz olanı 23 galiba bizim bu araçların, benim ki 24 aldığımdan beri sanki ön takımda boşluk varmış gibi bir ses var :) 2 kere servise götürdüm bunun için hiç bir sonuç alamadım, normal deniyor :)

Amiin abi hepimizinkine masallah.

Servis cozemedigi seye normal diyo abi ona cok takilmiyorum artik, yolda kalınca servisi aradım kesin pompa bozuldu kronik zaten diye servisteki arkadas boyle biseyi ilk defa duyuyorum dedi. Dayı bi tek senin haberin yok o zaman dedim telefonda :D

Neyse Nev'de bizim kafadan bir arkadas denk geldi yeni baslamis butun kıllıgımı cekti valla :)

Seven7
27-03-2025, 09:58
Gönüllü çağırmama işi çok kötüymüş. Belli zaten gelecek bu araç ne diye çekici stresine sokuyorsun insanları.

Nazar değmesin, buna da şükür. Güle güle keyifle kullanın.

mrtysn
27-03-2025, 16:05
Gönüllü çağırmama işi çok kötüymüş. Belli zaten gelecek bu araç ne diye çekici stresine sokuyorsun insanları.

Nazar değmesin, buna da şükür. Güle güle keyifle kullanın.

Bu biraz sey gibi, meseleleri mesele etmezsen ortada mesele kalmaz :D

Amin, daha iyileri size insallah

drago
28-03-2025, 07:09
Geçmiş olsun Mert

İyi en azından parçayı elinde tutuyor :)

Focus 1.6 ecoboostta soğutma hortumu geri çağırma var tüm dünyada değiştirmek istiyorum dedim, parasıyla değişiriz dediler, arabayı sattıktan 2 sene sonra aradılar soğutma ile ilgili aksiyon var diye.

Dedim günaydın :)

Keza benzin pompası da cortlamıştı bende 3 hafta beklemiştim arabayı parça yok diye

mrtysn
28-03-2025, 09:19
Geçmiş olsun Mert

İyi en azından parçayı elinde tutuyor :)

Focus 1.6 ecoboostta soğutma hortumu geri çağırma var tüm dünyada değiştirmek istiyorum dedim, parasıyla değişiriz dediler, arabayı sattıktan 2 sene sonra aradılar soğutma ile ilgili aksiyon var diye.

Dedim günaydın :)

Keza benzin pompası da cortlamıştı bende 3 hafta beklemiştim arabayı parça yok diye

Abi N'in parcalari pek ellerinde tutmuyolar servisler. Ama araba burda uretilince her gun araba cikiyomus parca icin o yuzden temini cok surmuyor.

Yurtdisi forumlarinda 6 hafta falan bekleyen var

mrtysn
11-07-2025, 10:34
Yine bir sabah ofiste islerle debelenirken alım satım grubunda makul bi paraya Celikkanat GPF Delete gordum.

Nolucak en kotu takar ses cok fazla gelirse satariz diyerek bu arkadasi almis bulunduk. Satin almis oldugum arkadasin da Maslak'ta isi cikinca sagolsun getirdi.

Ben yine miletin elinde cool lime ile bindigi plaza asansorune boyle bi arkadasla binmis bulundum.

Ofiste istedigim isler yapilmayinca da arada cikarip bununla mobbing uyguladım :D

https://cdn.resimupload.org/2025/07/11/E2E0B37D-856E-4265-92F1-E191D6FC5F6D.jpg

Bi 10 gun arabada gezdirdikten sonra ancak taktirabildim.

Ilk izlenimim her kosede gazlayan bi tip olmadıgım icin normal/eco modda falan benim icin cok bisey degismez. 3k devir sonrası spor modda sesler erkeklesiyo.

N modunda zaten patirti catirdi orjin hali carpi 5 falan.

Suanlik sevdim. Bi ara da kule gergisi + cai yaparsak pek de ugrasacak biseyim kalmaz