Orijinalini görmek için tıklayınız : Mobilya sorunsalı ??
selamlar arkadaşlar
Evlilik yolundayım Allah affetsin :p :D
Mobilya model-fiyat olarak inceliyor, geziyoruz bir süredir de ülkede gürgen ağacı kalmamış olacak ki saçma sapan fiyatlar.
x markaların çoğu modelinin de yonga levha olması dikkatimi çekti.
Fiyatları makûl genel anlamda tavsiyelerinize ihtiyacım var, yonga alınır mı alınmazsa f/p ne alınır, nereden alınır :)
Hayırlısı olsun öncelikle, mutluluklar :)
Ormanci olarak cevap vereyim :P Zaten masif mobilya almadıkça MDF olur hepsi. Yani yonga levha ve/veya lif levha. Üzeri kaplama...
Masif düşünüyor musunuz veya niye düşünüyorsunuz, bakımı zor, ağır ve pahalı vb olabilir. Eski tip mobilyalar böyle genelde veya ofise şuraya buraya kocaman ceviz masa alacağım ben demiyorsanız ev için gerekli değil. Bunlara çok talep olmadığı için ev tipi mobilyalar böyle de pek üretilmiyor. Çok nadir 1-2 marka yapar belki, onların da masif sattığı oturma grubu fiyatına evi döşersiniz :)
Şimdi fiyatları ve kalitesi ne oldu hiç bilmiyorum ama Lazzoni almıştık biz mobilyaları 2013'te, acayip yardımcı olmuşlardı, evin ölçülerini verdik, mobilyaları bilgisayarda yerleştirdiler falan filan.
Kaliteleri de iyi çıktı, tepe tepe kullandık, çocuk her gün üzerinde zıplıyor :)
Bakmanız gereken daha ziyade kaplama malzemeleri ve işçilik olabilir. Malzeme bir yerlerden kalkmış mı, düzgün bitirilmiş mi vesaire vesaire, az buçuk belli eder zaten.
Zamanında çocuğa mobilya alırken baya dikkat etmiştim mesela, adam gardroba kulp yapmış, arkasını gizleme gereği görmemiş, lan çocuk mobilyası bu, arkadan vida çıkıyor kocaman. Bi tanesine girdik içerisi leş gibi boya kokuyor, böyle mi satıyorsunuz çocuk mobilyasını dedik, hayır boya kokmuyor ki diyor kadın :D Hee peki dedik çıktık. Bunları görüp sonrasında bunların aksini göstererek tanıtım yapan bi yeri görünce oradan almıştık :)
Yonga levhayı biliyorsanız bu detayları da yakalarsınız diye düşünüyorum ;)
Hayırlısı olsun öncelikle, mutluluklar :)
Ormanci olarak cevap vereyim :P Zaten masif mobilya almadıkça MDF olur hepsi. Yani yonga levha ve/veya lif levha. Üzeri kaplama...
Masif düşünüyor musunuz veya niye düşünüyorsunuz, bakımı zor, ağır ve pahalı vb olabilir. Eski tip mobilyalar böyle genelde veya ofise şuraya buraya kocaman ceviz masa alacağım ben demiyorsanız ev için gerekli değil. Bunlara çok talep olmadığı için ev tipi mobilyalar böyle de pek üretilmiyor. Çok nadir 1-2 marka yapar belki, onların da masif sattığı oturma grubu fiyatına evi döşersiniz :)
Şimdi fiyatları ve kalitesi ne oldu hiç bilmiyorum ama Lazzoni almıştık biz mobilyaları 2013'te, acayip yardımcı olmuşlardı, evin ölçülerini verdik, mobilyaları bilgisayarda yerleştirdiler falan filan.
Kaliteleri de iyi çıktı, tepe tepe kullandık, çocuk her gün üzerinde zıplıyor :)
Bakmanız gereken daha ziyade kaplama malzemeleri ve işçilik olabilir. Malzeme bir yerlerden kalkmış mı, düzgün bitirilmiş mi vesaire vesaire, az buçuk belli eder zaten.
Zamanında çocuğa mobilya alırken baya dikkat etmiştim mesela, adam gardroba kulp yapmış, arkasını gizleme gereği görmemiş, lan çocuk mobilyası bu, arkadan vida çıkıyor kocaman. Bi tanesine girdik içerisi leş gibi boya kokuyor, böyle mi satıyorsunuz çocuk mobilyasını dedik, hayır boya kokmuyor ki diyor kadın :D Hee peki dedik çıktık. Bunları görüp sonrasında bunların aksini göstererek tanıtım yapan bi yeri görünce oradan almıştık :)
Yonga levhayı biliyorsanız bu detayları da yakalarsınız diye düşünüyorum ;)
Lazzoni ye de bir bakayım abi :) yonga levha da teknoloji ilerlemiş sanırım artık ömürlük diyolarda hangi canlıya göre bakacağız :D detaylar için teşekkür ettim abi :)
KocaAyak
22-11-2024, 10:06
Hem sektörün içinde hemde mühendislik eğitiminin içinde olarak, şöyle belirteyim, yonga levha - mdf arasında inanılmaz fiyat farkı var, inanılmaz olmayacak kadarda kalite ve uzun ömümrlülük farkı var. Firmaları dolaşırken özellikle ürünlerin MDF (ham yada kaplamalı farketmez) olmasına özen gösterin. Bazı firmalar MDF adı altında belirli parçalarını mdf yapıp, gerisini yonga levha'dan yapıyor. Bunada dikkat etmeniz gerekmekte. Aynı segmentteki ürünlere çok farklı fiyat çekenler var, kendi arkadaşım Aralık'Ta evleniyor, yonga levha yatak odasına 100 bin vermisler, bi firmadada yonga + mdf karısımlıya 300 bin vermisler. Burada tamamen olay, ürünü birerbir görmeniz, kontrol etmeniz, aynı zamanda müşteri ilişkileriyle ne kadar alakadarlar. onuda incelemeniz gerekiyor. Bu konuda sizlere şikayetvar yada sosyal medya (Instagram vs) çok bilgi kaynağı olacaktır. Denk geldiğiniz yada duyduğunuz firmaların bir o sayfalarına bakın, şikayetvar konularına bi göz gezdirin. Ona göre gezin
Öncelikle hayırlı olsun, aynı durumda olan biri olarak geçen haftasonu Bellona'dan almış bulunduk..
Şimdi bu konuyu görünce direk ciğer görmüş kedi gibi hissettim kendimi ilk beğendiğimizi aldık direk :D
Haha :D Valla f/p mdf kaplama bulamazsam KocaAyak 'ın dediği gibi.
Bende senim gibi yapacağım toprağım :D
bu arada ufak bir hatırlatma. paranın tamamını vermeyin. kapora verin eksiksiz teslim durumunda kalanını ödemeyi yaparsınız. kurumsal yerlerde bile çok büyük sıkıntılar çıkıyor. ödeme yapılmadığında sorunlar çok daha çabuk halloluyor.
bu arada ufak bir hatırlatma. paranın tamamını vermeyin. kapora verin eksiksiz teslim durumunda kalanını ödemeyi yaparsınız. kurumsal yerlerde bile çok büyük sıkıntılar çıkıyor. ödeme yapılmadığında sorunlar çok daha çabuk halloluyor.
Ona çözüm bulmuşlar valla, elden taksit yapan firmalar var okey fakat üstüne hatrı sayılır fiyat ekliyorlar. Harici kredi kartına taksit şeklinde zaten ondan da kurtuluş yok :) Alışverişte mümkün mertebe kendimi garantiye aşmaya çalışıcam bakalım :)
Year One
22-11-2024, 14:22
Classi mobilya önerebilirim. 2013 de evlenince aldık. eskitemedik. Biraz pahalı olabilir fiyatlar ama karşılığını fazlasıyla veriyor. Bursa - İnegöl firmasıdır. İstanbulda şubeleri var. sanırım Modoko da.
Haha :D Valla f/p mdf kaplama bulamazsam KocaAyak 'ın dediği gibi.
Bende senim gibi yapacağım toprağım :D
Kırklarelinde Özturhanlar Bellona'dan aldım ben oradan bakmanı öneririm böyle bi durumda, 5 taksit karta nakit fiyatına çekiyorlar üstelik :)
Kırklarelinde Özturhanlar Bellona'dan aldım ben oradan bakmanı öneririm böyle bi durumda, 5 taksit karta nakit fiyatına çekiyorlar üstelik :)
Lüleburgaz çorlu arasında Muratlı kavşağının orada Bellona var, büyük gibi oldukça oraya bakacağım bi sanırım bakalım :)
Ben de evlilik arifesindeyken Kelebekten bir set almıştım. Üretim için 2 ay demişlerdi, sürekli 1 - 2 hafta ileri atıyorlardı şu üretildi bu üretilmedi diyerek. mayıs 20de bitecek mayıs sonu gelecek dediler, biz de sizin dediğiniz 2 aylık süreyi aşıyor lütfen koltukları iptal edin kalanını kurmaya gelin dedik.
11 mayıs koltuk dışında kalanları kurmaya gelirken koltukları da getirdiler. ee dedim biz bunları iade etmiştik size haber vermediler mi yoo dediler. Biz de o süreçte koltuk takımını çoktan almıştık. MAyıs ortasına gelmesi için de çok darlamıştık ama, eğer darlamazsanız 3 aya da gelir. Böyle üretimde dediğim tarihten önce bile montaja gelebilir.
Bu süreçte allah sabır versin. 2 ay kamp sandalyesinde oturdum, şişme yatakta yattım. Zor işler haha
Haziranda Divanev'den komple salon takımı aldık. Muadil markalarına göre baya da uygundu. Şu an hala uygun sanırım. Bakmanı tavsiye ederim
Teslimat süresi de ellerinde ürün varsa çok kısa sürede temin ediyorlar
Ben de evlilik arifesindeyken Kelebekten bir set almıştım. Üretim için 2 ay demişlerdi, sürekli 1 - 2 hafta ileri atıyorlardı şu üretildi bu üretilmedi diyerek. mayıs 20de bitecek mayıs sonu gelecek dediler, biz de sizin dediğiniz 2 aylık süreyi aşıyor lütfen koltukları iptal edin kalanını kurmaya gelin dedik.
11 mayıs koltuk dışında kalanları kurmaya gelirken koltukları da getirdiler. ee dedim biz bunları iade etmiştik size haber vermediler mi yoo dediler. Biz de o süreçte koltuk takımını çoktan almıştık. MAyıs ortasına gelmesi için de çok darlamıştık ama, eğer darlamazsanız 3 aya da gelir. Böyle üretimde dediğim tarihten önce bile montaja gelebilir.
Bu süreçte allah sabır versin. 2 ay kamp sandalyesinde oturdum, şişme yatakta yattım. Zor işler haha
Kelebek gezitim oldu yüksek fiyatlar oldukça malesef ama kötü ürünler değiller, kamp sandalyesi konusunu bir anımsar gibi oldum şikayetvar da bu tarz bişi okumuştum siz olabilir misiniz :) Üzüldüm bu arada aldıkları paranın hayrını göremesinler diyelim...
boşandım sıfırdan ev düzmek zorunda kaldım vivenseden almıştım koltukları 3 yıl oldu gayet güzel ve kullanışlı mutluluklar dilerim
boşandım sıfırdan ev düzmek zorunda kaldım vivenseden almıştım koltukları 3 yıl oldu gayet güzel ve kullanışlı mutluluklar dilerim
hayırlısı hocam herşeyin, vivense de bir göz gezdireceğim. Teşekkür ederim buarada inş..:)
onursumer
23-11-2024, 10:49
ben evlenirken çok yer gezmiştim şanseseri bizim burda yenibosna koçtaş içince inegol myhome diye bir ayrı dükkan gorup baktığımızda siparişimizi verip çıkmıştık , hem o dönemde baktığımız yerlere göre uygun fiyat vermişlerdi hemde istediğimiz renk tercih herşeyi üretim olarak 45 günde teslim etmişlerdi inegolmyhome(R) - İnegol Mobilya Fabrika Satış Mağazası (https://inegolmyhome.com/)
Seçtiğiniz ürün ile eve gelen ürün arasında fark olabiliyor maalesef.
Koltuk takımı aldım istikbalden, biri yumuşak diğeri sert. Tam düğün öncesi gelmişti oturma fırsatı bulamadığım için anlamamıştım. Servis çağırdım bayi birini eski diğerini yeni göndermiş diyerek başından attı. Uğraşıp duruyorum. Sehpa aldım, ayağı kırık çıktı 3 aydır sehpa yok. Genel olarak istikbalden uzak durun :)
Kelebek gezitim oldu yüksek fiyatlar oldukça malesef ama kötü ürünler değiller, kamp sandalyesi konusunu bir anımsar gibi oldum şikayetvar da bu tarz bişi okumuştum siz olabilir misiniz :) Üzüldüm bu arada aldıkları paranın hayrını göremesinler diyelim...
Olabilir hahhaha
BarışSever
23-11-2024, 12:37
Lüleburgaz çorlu arasında Muratlı kavşağının orada Bellona var, büyük gibi oldukça oraya bakacağım bi sanırım bakalım :)
silivri girişte de modalife var oraya da bakabilirsin çeşit çok ve fiyatlar uygun
silivri girişte de modalife var oraya da bakabilirsin çeşit çok ve fiyatlar uygun
Geçtiğimiz pazar ordaydım, yonga levha ve mobilya ayaklarında plastik ve demir profil kullanılıyormuş. İçeride ki ürünlerin hiç albenisi kalmadı o noktadan sonra nedense :)
Ozan Özer
23-11-2024, 19:20
Biz salon takımını Modoko - Linart ile yeniledik.. Gayet memmnunuz koltuklardan. Yolunuz oraya düşerse bir göz atın derim.
Hatta salondaki orta sehpanın camını kırmıştı ufaklık,sağolsunlar çalıştıklar yerden çok uyguna yardımcı olmuşlardı.
Geçen bir videoda makul fiyatlı olarak aşağıdaki firmayı söylüyorlardı. Piyasadan habersizim, firmayı da tanımam sadece paylaşıyorum.
https://www.lacivertmimarlik.com.tr/
calamityeas
23-11-2024, 21:25
İç mimar ve atölyeci olarak cevap vereyim
Kesinlikle modalife a girmeyin kalitesi çok düşük.İstikbal bellona da çok güzel sade modeller var.
Sabit mobilyalar vestiyer, mutfak vb içinde lake önermem maliyet yüksek kolay çiziliyor kim ne derse desin.MDF malzemeden sade şık bir ev yapılabilir.MDF ninde parlağını tercih etmeyi önermem parmak izi çok kalıyor.
Birde içeriden bilgi yeni evlenirken herşeyin iyisi diyerek hiç değiştiremeyecekmiş gibi mobilya almayın 3 5 sene sonra mobilyanız sağlam bile kalsa trendler renkler değişiyor.Canınız sıkıldığında değiştirebileceğiniz gözünüze gelmeyen maliyetli tercihler daha sağlıklı olur.
bir iç mimar ve imalatçı olarak bende cevap vereyim.
yonga levha diyip kafa karıstırmayın 2 tür var biri mdf diğeri sunta
üzeri renkli plastik ise lam takısı alır.ham değilse tüm ürünler lamdır.
mdflam suntalam.
mdflamın plakası varsayıyorum 2000tl ise suntalamın plakası 1500-1600tl dir
bir yatak odası takımına 10 plaka gitse aradaki malzeme farkı 5bin tl olur.
yani suntadan 100bine mdfden 300 bine satılıyor diyen arkadası 195bin tl dolandırıyorlar.
ne tavsiye edersin dersen ben suntalamı cok zorda kalmadıktan sonra (malzeme olmaması gibi durumlar ) tercih etmıyorum
mdflamdan devam
vivenseden sipariş vermeyin
inegölden veya inegöl takılı hiçbir yerden ürün almayın.
neden derseniz görsel aynı olabilir ama çekmece rayından bant kalınlığına kadar tüm ürünlerin kalitesinden niteliğinden imalat rakamını düşürmeye çalışarak ilerliyorlar.
2seneden fazla kullanmayı düşünmüyorsanız tercih edin.
genelde evlilik arifesinde mobilya seçimleri çok sorunlu olur allah kolaylık versin.
sportwagon
23-11-2024, 22:55
Mdflam ve suntalam aynı fiyatlara yaklaştı neredeyse, bir yatak odasında lam malzemede max fark edeceği maliyet fiyatında 5000 tl yi geçmez doğru tespit.Eğer kendi evinize taşınacaksanız sunta dercih edilebilir(sök taka,taşımaya gelmez) ama kiracı iseniz ağırda olsa mdflam ( sök taka gelir yoğunluğu fazladır bunun yanında ağır malzemedir)yada mdf üzeri doğal kaplama(fiyat olarakak pahalıdır) ürünler tercih edin derim. Burada asıl para tutan kısım menteşe,ray takımları olur inegöl vs. standart piyasa mobilyası yapan firmalarda yerli samet marka menteşe kullanırsa ne ala... Fiyat konusu Ucu açık bir konu, maliyeti 20000 bin tl olan yatak odası ustasından %100 karla esnafa satılır esnafta bunu mağzasında astronomik karlarla piyasaya satar. Sorduğunuz soruya geri dönersek bugün tekrardan evlenip mobilya alacak olsam kesinlikle masif modern,klasik üretim referanslı bir firmadan ürün alırdım. Mdf/sunta grubunda lazzoni belirli bil kaliteyi stardart sunar size.
Değerli bilgiler için teşekkür ediyorum :) Arafa doğru sürükleniyorum ufaktan :D mdflam denk gelmedim daha sıkı dokuyacağım
Değerli bilgiler için teşekkür ediyorum :) Arafa doğru sürükleniyorum ufaktan :D mdflam denk gelmedim daha sıkı dokuyacağım
Allah yardımcın olsun tabi burada birazcık kız tarafı ne derse o oluyor
burada 2 konu var aslında. Amaç gösteriş mi fonksiyonellik mi.
Mobilya dediğin şey ihtiyaç için alınır bana göre. Ama bizim toplumda bunu gösteriş amacıyla kullanan insan çok.
Ay bir kere alıyoruz, aman kızım 1 kere evleniyor aman oğlum 1 kere evleniyor en iyisi olsun şu bu diyerek çevrenin de gazıyla insanlar sonradan mutsuz olacakları alışveirşler yapıyorlar.
Bu yüzden çok abartmadan ödeme gücüne göre düğün sonrası kapıyı kapatınca ödemeler ile kendinizi başbaşa kalacağınızı unutmadan yapın bu tür alışveirşleri.
3 saatlik tantana için insanlar servet harcıyor. Geçen bir aile ile sohbet ediyoruz düğün yapmak için evini satmış çocuk, yapmış düğünü 5. yıldalar evliliklerinin.
Şuan karı koca ev kirasından şikayet ediyorlar ev arıyoruz diyorlar. Bu tür durumlara düşmeyin, çok üzücü bir örnek.
Reklam olmasın ama 5 yıl önce evlendiğimde modalife den koltuk ve mutfak masası aldım hala da sorunsuz kullanıyorum.
Tv ünitemi netten aldım montajladım sorunsuz kullanıyorum. Geçmişte de mutfak üzerine mobilya imalathanesi ve mağazası olan birisi olarak gidip maliyetine göre faydası en uygun ürünleri seçtim.
Bu bana ne sağladı ? ekonomik olarak zorlanmadım. Günde 2 saatten fazla oturmadığım koltuğa ya da sadece eşyları muhfaza eden bir dolaba servet ödemedim.
Konuya farklı bir açıdan bakın diye yazıyorum. Gençlerin en büyük hatası "1 kere" ile başlayan cümlelere kapılıp gitmeleri. Dikkat edin sabit duracak sunda / mdf parçalarına gereksiz paralar ödemeyin.
işiniz gerçekten zor Allah sabır versin. Hiç anlamıyorum uğraşamam derseniz istikbal bellona yine bir kalitede gidiyor.
Ben kendi evimin eşyalarını zamanında gamas - sanko mobilyacılar sitesinden almıştım direk üreticiden. bir miktar kapora teslimde peşin olarak baya bir uyguna gelmişti. Yatak odası mdf koltuklar iyisinden sünger kumaş olarak 10 sene oldu hala kullanılıyor. süngerler ufaktan yumuşamaya başladı kaşıntı da tuttu ama bu piyasada kesinlikle gittiği yere kadar gitsin modundayım.
tabi bu kadar uzun gitmesinde çocuk olmamasının da sebebi vardır çocuk olan evdeki mobilyalar savaştan çıkmış gibi oluyor sonuçta
Teşekkür ediyorum arkadaşlar, yonga levhaya boyun eğiyorum :icon_rule:icon_rule :D
burada 2 konu var aslında. Amaç gösteriş mi fonksiyonellik mi.
Mobilya dediğin şey ihtiyaç için alınır bana göre. Ama bizim toplumda bunu gösteriş amacıyla kullanan insan çok.
Ay bir kere alıyoruz, aman kızım 1 kere evleniyor aman oğlum 1 kere evleniyor en iyisi olsun şu bu diyerek çevrenin de gazıyla insanlar sonradan mutsuz olacakları alışveirşler yapıyorlar.
Bu yüzden çok abartmadan ödeme gücüne göre düğün sonrası kapıyı kapatınca ödemeler ile kendinizi başbaşa kalacağınızı unutmadan yapın bu tür alışveirşleri.
3 saatlik tantana için insanlar servet harcıyor. Geçen bir aile ile sohbet ediyoruz düğün yapmak için evini satmış çocuk, yapmış düğünü 5. yıldalar evliliklerinin.
Şuan karı koca ev kirasından şikayet ediyorlar ev arıyoruz diyorlar. Bu tür durumlara düşmeyin, çok üzücü bir örnek.
Reklam olmasın ama 5 yıl önce evlendiğimde modalife den koltuk ve mutfak masası aldım hala da sorunsuz kullanıyorum.
Tv ünitemi netten aldım montajladım sorunsuz kullanıyorum. Geçmişte de mutfak üzerine mobilya imalathanesi ve mağazası olan birisi olarak gidip maliyetine göre faydası en uygun ürünleri seçtim.
Bu bana ne sağladı ? ekonomik olarak zorlanmadım. Günde 2 saatten fazla oturmadığım koltuğa ya da sadece eşyları muhfaza eden bir dolaba servet ödemedim.
Konuya farklı bir açıdan bakın diye yazıyorum. Gençlerin en büyük hatası "1 kere" ile başlayan cümlelere kapılıp gitmeleri. Dikkat edin sabit duracak sunda / mdf parçalarına gereksiz paralar ödemeyin.
Yine döktürmüşsün :)
Grimlord
24-11-2024, 23:16
Vivense pişmanlıktır, oradan alınan kanepe 6 ay içerisinde göçtü. Şikayet oluşturunca da kullanıcı hatası dendi. E napacağım, oturmayacak mıyım kanepeye :D
Ikeada çok güzel kütüphane- tv üniteleri vs var. Biz alalı 4 sene oldu, kendimiz kurduk. Hala sapasağlam.
Kurumsal bir yer değilse kesinlikle parasını peşin vermeyin, süründürüyorlar insanı. Paranızla rezil oluyorsunuz.
e.sezgin
25-11-2024, 08:59
Neredeyse tüm evim ikeadan. 10 yılı geçti, 1 kez taşınma geçirdiler, şimdiye kadar şikayet ettiğim bir konu olmadı.
fiyatlar piyasaya göre nasıldır bilmiyorum, 10 yıldır ikea dışında bir mobilyacıya gitmedim:) eskiden pahalıydı, muhtemelen hala pahalıdır. ürünler modern, direkt alıp çıkıyorsunuz, bekleme veya sürpriz ihtimali yok, kredi kartına taksit, sorun çıkarsa sorgusuz iade vs. sadece müşteri memnuniyeti için bile değer bence.
Yine döktürmüşsün :)��
Baktım bildirim var, okusunn dedim hemen :D
Evet dün tekirdağa giderken bende gördüm açıkcası içeriye girip bakasım geldi ama alınmış alınmıştır diyerek boşver deyip geçtik :D
Evet dün tekirdağa giderken bende gördüm açıkcası içeriye girip bakasım geldi ama alınmış alınmıştır diyerek boşver deyip geçtik :D
Dün baktım da saat 18:00 civarlarıydı kapanmış erkenden :P
Ikea'ya ürün üretmek için bir arkadaşımın geçirdiği denetim süreçleri ve bekledikleri kalite standartlarını görüp, mevcutta bizimkilerden bağımsız ürünlerine dahi (civata dahil) şart koştukları zorunlulukları görünce gözüm kapalı gider İkea alırım düşüncesi oluştu bende. :) yukarıda birisi de müşteri memnuniyeti adına olumlu hareketlerden bahsetmiş, eğer 2-3 kat fark yoksa ben tercihimi ikeadan yana yaparım lazım olduğunda diye düşünüyorum
IKEA sıkıştırılmış karton desem abartmayacağım ürünlerini parlak cilalı boyalar ile satıyor. Hareket ettirmezseniz güzel görüntüsü ile makul bir kullanım ömrü sunuyor. Sök takı kolay ve kullanılan malzeme sebebiyle hafif. Ama 2 taşınmadan fazlasını görmez. MDF yoğunlukları son yıllarda her ne kadar maliyet için düşürülmüş olsa bile MDF varken sunta ürün tercih etmek ekonomik değil. Neden çünkü sunta artık ucuz değil. 2009 da evlenirken Doğtaş tan almışım her şeyi baya uzun ömürlü kullanıldı. Sıkılıp değiştirdiğim ürünleri verdiğim kişiler halen daha kullanıyorlar. Ama geçen yaz aynı markadan ürün bakarken evet artık çekmeceler soft close ama sanki genel ürün kalitesi düşmüş gibiydi.
Ikea'ya ürün üretmek için bir arkadaşımın geçirdiği denetim süreçleri ve bekledikleri kalite standartlarını görüp, mevcutta bizimkilerden bağımsız ürünlerine dahi (civata dahil) şart koştukları zorunlulukları görünce gözüm kapalı gider İkea alırım düşüncesi oluştu bende. :) yukarıda birisi de müşteri memnuniyeti adına olumlu hareketlerden bahsetmiş, eğer 2-3 kat fark yoksa ben tercihimi ikeadan yana yaparım lazım olduğunda diye düşünüyorum
İkea hiç bakmadım da bi inceleyelim :)
Bence ilk mobilya seti olacaksa fiyat olarak aşırıya kaçmadan birşeyler seçilmeli.
Biz alırken çocuk olacak, kusar, çizer, yemek döker vs endişesi ile uygun birşeyler seçtik.
Sonra, şansıma tüküreyim, çocuk 1 uslu çıktı 1 uslu çıktı, ne mobilya çizme, ne kusma, ne yemek dökme hiçbirşey yapmadı :).
Ama en nihayetinde 10 yıl sonra yenilerini aldık istediğimiz şekilde. Zaten planımız da buydu evlenirken.
Not: Yemek odası takımını değiştirmedik sadece salon oturma grubunu, TV sehpasını falan yeniledik. Yemek koltukları kaplandı.
Bence ilk mobilya seti olacaksa fiyat olarak aşırıya kaçmadan birşeyler seçilmeli.
Biz alırken çocuk olacak, kusar, çizer, yemek döker vs endişesi ile uygun birşeyler seçtik.
Sonra, şansıma tüküreyim, çocuk 1 uslu çıktı 1 uslu çıktı, ne mobilya çizme, ne kusma, ne yemek dökme hiçbirşey yapmadı :).
Ama en nihayetinde 10 yıl sonra yenilerini aldık istediğimiz şekilde. Zaten planımız da buydu evlenirken.
Not: Yemek odası takımını değiştirmedik sadece salon oturma grubunu, TV sehpasını falan yeniledik. Yemek koltukları kaplandı.
Haha maşallah maşallah :D pazar günü bellona'yı ziyaret edicem ve ordan alacağım artık.. Öyle görünüyor :)
Haha maşallah maşallah :D pazar günü bellona'yı ziyaret edicem ve ordan alacağım artık.. Öyle görünüyor :)
Tam yazmayı unuttum. Çocuk birşey yapamaz düşüncesi ile yemek odası setinde paraya kıymıştık alırken. Hala aynı seti kullanıyoruz.