User Tag List

Sayfa 1/3 123 SonSon
43 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Mobilya sorunsalı ??

jojo59 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Question Mobilya sorunsalı ??

selamlar arkadaşlar
    Evlilik yolundayım Allah affetsin

Mobilya model-fiyat olarak inceliyor, geziyoruz bir süredir de ülkede gürgen ağacı kalmamış olacak ki saçma sapan fiyatlar.

x markaların çoğu modelinin de yonga levha olması dikkatimi çekti.

Fiyatları makûl genel anlamda tavsiyelerinize ihtiyacım var, yonga alınır mı alınmazsa f/p ne alınır, nereden alınır

Ormanci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    36 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hayırlısı olsun öncelikle, mutluluklar
    Ormanci olarak cevap vereyim :P Zaten masif mobilya almadıkça MDF olur hepsi. Yani yonga levha ve/veya lif levha. Üzeri kaplama...
    Masif düşünüyor musunuz veya niye düşünüyorsunuz, bakımı zor, ağır ve pahalı vb olabilir. Eski tip mobilyalar böyle genelde veya ofise şuraya buraya kocaman ceviz masa alacağım ben demiyorsanız ev için gerekli değil. Bunlara çok talep olmadığı için ev tipi mobilyalar böyle de pek üretilmiyor. Çok nadir 1-2 marka yapar belki, onların da masif sattığı oturma grubu fiyatına evi döşersiniz

Şimdi fiyatları ve kalitesi ne oldu hiç bilmiyorum ama Lazzoni almıştık biz mobilyaları 2013'te, acayip yardımcı olmuşlardı, evin ölçülerini verdik, mobilyaları bilgisayarda yerleştirdiler falan filan.
    Kaliteleri de iyi çıktı, tepe tepe kullandık, çocuk her gün üzerinde zıplıyor

Bakmanız gereken daha ziyade kaplama malzemeleri ve işçilik olabilir. Malzeme bir yerlerden kalkmış mı, düzgün bitirilmiş mi vesaire vesaire, az buçuk belli eder zaten.
    Zamanında çocuğa mobilya alırken baya dikkat etmiştim mesela, adam gardroba kulp yapmış, arkasını gizleme gereği görmemiş, lan çocuk mobilyası bu, arkadan vida çıkıyor kocaman. Bi tanesine girdik içerisi leş gibi boya kokuyor, böyle mi satıyorsunuz çocuk mobilyasını dedik, hayır boya kokmuyor ki diyor kadın Hee peki dedik çıktık. Bunları görüp sonrasında bunların aksini göstererek tanıtım yapan bi yeri görünce oradan almıştık

Yonga levhayı biliyorsanız bu detayları da yakalarsınız diye düşünüyorum

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Ormanci Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hayırlısı olsun öncelikle, mutluluklar
    Ormanci olarak cevap vereyim :P Zaten masif mobilya almadıkça MDF olur hepsi. Yani yonga levha ve/veya lif levha. Üzeri kaplama...
    Masif düşünüyor musunuz veya niye düşünüyorsunuz, bakımı zor, ağır ve pahalı vb olabilir. Eski tip mobilyalar böyle genelde veya ofise şuraya buraya kocaman ceviz masa alacağım ben demiyorsanız ev için gerekli değil. Bunlara çok talep olmadığı için ev tipi mobilyalar böyle de pek üretilmiyor. Çok nadir 1-2 marka yapar belki, onların da masif sattığı oturma grubu fiyatına evi döşersiniz

Şimdi fiyatları ve kalitesi ne oldu hiç bilmiyorum ama Lazzoni almıştık biz mobilyaları 2013'te, acayip yardımcı olmuşlardı, evin ölçülerini verdik, mobilyaları bilgisayarda yerleştirdiler falan filan.
    Kaliteleri de iyi çıktı, tepe tepe kullandık, çocuk her gün üzerinde zıplıyor

Bakmanız gereken daha ziyade kaplama malzemeleri ve işçilik olabilir. Malzeme bir yerlerden kalkmış mı, düzgün bitirilmiş mi vesaire vesaire, az buçuk belli eder zaten.
    Zamanında çocuğa mobilya alırken baya dikkat etmiştim mesela, adam gardroba kulp yapmış, arkasını gizleme gereği görmemiş, lan çocuk mobilyası bu, arkadan vida çıkıyor kocaman. Bi tanesine girdik içerisi leş gibi boya kokuyor, böyle mi satıyorsunuz çocuk mobilyasını dedik, hayır boya kokmuyor ki diyor kadın Hee peki dedik çıktık. Bunları görüp sonrasında bunların aksini göstererek tanıtım yapan bi yeri görünce oradan almıştık

Yonga levhayı biliyorsanız bu detayları da yakalarsınız diye düşünüyorum
    Lazzoni ye de bir bakayım abi yonga levha da teknoloji ilerlemiş sanırım artık ömürlük diyolarda hangi canlıya göre bakacağız detaylar için teşekkür ettim abi

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hem sektörün içinde hemde mühendislik eğitiminin içinde olarak, şöyle belirteyim, yonga levha - mdf arasında inanılmaz fiyat farkı var, inanılmaz olmayacak kadarda kalite ve uzun ömümrlülük farkı var. Firmaları dolaşırken özellikle ürünlerin MDF (ham yada kaplamalı farketmez) olmasına özen gösterin. Bazı firmalar MDF adı altında belirli parçalarını mdf yapıp, gerisini yonga levha'dan yapıyor. Bunada dikkat etmeniz gerekmekte. Aynı segmentteki ürünlere çok farklı fiyat çekenler var, kendi arkadaşım Aralık'Ta evleniyor, yonga levha yatak odasına 100 bin vermisler, bi firmadada yonga + mdf karısımlıya 300 bin vermisler. Burada tamamen olay, ürünü birerbir görmeniz, kontrol etmeniz, aynı zamanda müşteri ilişkileriyle ne kadar alakadarlar. onuda incelemeniz gerekiyor. Bu konuda sizlere şikayetvar yada sosyal medya (Instagram vs) çok bilgi kaynağı olacaktır. Denk geldiğiniz yada duyduğunuz firmaların bir o sayfalarına bakın, şikayetvar konularına bi göz gezdirin. Ona göre gezin
    Jeep Grand Cherokee WJ 2.7 CRD (Asla çamur görmemiş, asfaltta gezenlerden)

OnurG - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Öncelikle hayırlı olsun, aynı durumda olan biri olarak geçen haftasonu Bellona'dan almış bulunduk..

Şimdi bu konuyu görünce direk ciğer görmüş kedi gibi hissettim kendimi ilk beğendiğimizi aldık direk

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Haha Valla f/p mdf kaplama bulamazsam @KocaAyak 'ın dediği gibi.
    Bende senim gibi yapacağım toprağım

mcemrek - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bu arada ufak bir hatırlatma. paranın tamamını vermeyin. kapora verin eksiksiz teslim durumunda kalanını ödemeyi yaparsınız. kurumsal yerlerde bile çok büyük sıkıntılar çıkıyor. ödeme yapılmadığında sorunlar çok daha çabuk halloluyor.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı mcemrek Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bu arada ufak bir hatırlatma. paranın tamamını vermeyin. kapora verin eksiksiz teslim durumunda kalanını ödemeyi yaparsınız. kurumsal yerlerde bile çok büyük sıkıntılar çıkıyor. ödeme yapılmadığında sorunlar çok daha çabuk halloluyor.
    Ona çözüm bulmuşlar valla, elden taksit yapan firmalar var okey fakat üstüne hatrı sayılır fiyat ekliyorlar. Harici kredi kartına taksit şeklinde zaten ondan da kurtuluş yok Alışverişte mümkün mertebe kendimi garantiye aşmaya çalışıcam bakalım

Year One - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Classi mobilya önerebilirim. 2013 de evlenince aldık. eskitemedik. Biraz pahalı olabilir fiyatlar ama karşılığını fazlasıyla veriyor. Bursa - İnegöl firmasıdır. İstanbulda şubeleri var. sanırım Modoko da.

OnurG - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı jojo59 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Haha Valla f/p mdf kaplama bulamazsam @KocaAyak 'ın dediği gibi.
    Bende senim gibi yapacağım toprağım
    Kırklarelinde Özturhanlar Bellona'dan aldım ben oradan bakmanı öneririm böyle bi durumda, 5 taksit karta nakit fiyatına çekiyorlar üstelik

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı OnurG Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kırklarelinde Özturhanlar Bellona'dan aldım ben oradan bakmanı öneririm böyle bi durumda, 5 taksit karta nakit fiyatına çekiyorlar üstelik
    Lüleburgaz çorlu arasında Muratlı kavşağının orada Bellona var, büyük gibi oldukça oraya bakacağım bi sanırım bakalım

Mutu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    38 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben de evlilik arifesindeyken Kelebekten bir set almıştım. Üretim için 2 ay demişlerdi, sürekli 1 - 2 hafta ileri atıyorlardı şu üretildi bu üretilmedi diyerek. mayıs 20de bitecek mayıs sonu gelecek dediler, biz de sizin dediğiniz 2 aylık süreyi aşıyor lütfen koltukları iptal edin kalanını kurmaya gelin dedik.
    11 mayıs koltuk dışında kalanları kurmaya gelirken koltukları da getirdiler. ee dedim biz bunları iade etmiştik size haber vermediler mi yoo dediler. Biz de o süreçte koltuk takımını çoktan almıştık. MAyıs ortasına gelmesi için de çok darlamıştık ama, eğer darlamazsanız 3 aya da gelir. Böyle üretimde dediğim tarihten önce bile montaja gelebilir.

Bu süreçte allah sabır versin. 2 ay kamp sandalyesinde oturdum, şişme yatakta yattım. Zor işler haha
    Instagram: mutusgarage

Kahn23 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    24 Post(s)
    Tagged
    2 Thread(s)
    Haziranda Divanev'den komple salon takımı aldık. Muadil markalarına göre baya da uygundu. Şu an hala uygun sanırım. Bakmanı tavsiye ederim
    Teslimat süresi de ellerinde ürün varsa çok kısa sürede temin ediyorlar

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Mutu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben de evlilik arifesindeyken Kelebekten bir set almıştım. Üretim için 2 ay demişlerdi, sürekli 1 - 2 hafta ileri atıyorlardı şu üretildi bu üretilmedi diyerek. mayıs 20de bitecek mayıs sonu gelecek dediler, biz de sizin dediğiniz 2 aylık süreyi aşıyor lütfen koltukları iptal edin kalanını kurmaya gelin dedik.
    11 mayıs koltuk dışında kalanları kurmaya gelirken koltukları da getirdiler. ee dedim biz bunları iade etmiştik size haber vermediler mi yoo dediler. Biz de o süreçte koltuk takımını çoktan almıştık. MAyıs ortasına gelmesi için de çok darlamıştık ama, eğer darlamazsanız 3 aya da gelir. Böyle üretimde dediğim tarihten önce bile montaja gelebilir.

Bu süreçte allah sabır versin. 2 ay kamp sandalyesinde oturdum, şişme yatakta yattım. Zor işler haha

Kelebek gezitim oldu yüksek fiyatlar oldukça malesef ama kötü ürünler değiller, kamp sandalyesi konusunu bir anımsar gibi oldum şikayetvar da bu tarz bişi okumuştum siz olabilir misiniz Üzüldüm bu arada aldıkları paranın hayrını göremesinler diyelim...

gökan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    boşandım sıfırdan ev düzmek zorunda kaldım vivenseden almıştım koltukları 3 yıl oldu gayet güzel ve kullanışlı mutluluklar dilerim
    www.honda-tech.com

çok bildimlik yaparsan çok düşmüşlük yaşarsın,yok derdimlik yaparsan dert görünce saparsın....

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı gökan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    boşandım sıfırdan ev düzmek zorunda kaldım vivenseden almıştım koltukları 3 yıl oldu gayet güzel ve kullanışlı mutluluklar dilerim
    hayırlısı hocam herşeyin, vivense de bir göz gezdireceğim. Teşekkür ederim buarada inş..

onursumer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    65 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ben evlenirken çok yer gezmiştim şanseseri bizim burda yenibosna koçtaş içince inegol myhome diye bir ayrı dükkan gorup baktığımızda siparişimizi verip çıkmıştık , hem o dönemde baktığımız yerlere göre uygun fiyat vermişlerdi hemde istediğimiz renk tercih herşeyi üretim olarak 45 günde teslim etmişlerdi inegolmyhome(R) - İnegol Mobilya Fabrika Satış Mağazası

psn&Live id: onursumer
    135
    ├┼┼╕
    246R

AşkınS. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    27 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Seçtiğiniz ürün ile eve gelen ürün arasında fark olabiliyor maalesef.
    Koltuk takımı aldım istikbalden, biri yumuşak diğeri sert. Tam düğün öncesi gelmişti oturma fırsatı bulamadığım için anlamamıştım. Servis çağırdım bayi birini eski diğerini yeni göndermiş diyerek başından attı. Uğraşıp duruyorum. Sehpa aldım, ayağı kırık çıktı 3 aydır sehpa yok. Genel olarak istikbalden uzak durun

Mutu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    38 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı jojo59 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kelebek gezitim oldu yüksek fiyatlar oldukça malesef ama kötü ürünler değiller, kamp sandalyesi konusunu bir anımsar gibi oldum şikayetvar da bu tarz bişi okumuştum siz olabilir misiniz Üzüldüm bu arada aldıkları paranın hayrını göremesinler diyelim...

Olabilir hahhaha
    Instagram: mutusgarage

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler