Hayırlısı olsun öncelikle, mutluluklar
Ormanci olarak cevap vereyim :P Zaten masif mobilya almadıkça MDF olur hepsi. Yani yonga levha ve/veya lif levha. Üzeri kaplama...
Masif düşünüyor musunuz veya niye düşünüyorsunuz, bakımı zor, ağır ve pahalı vb olabilir. Eski tip mobilyalar böyle genelde veya ofise şuraya buraya kocaman ceviz masa alacağım ben demiyorsanız ev için gerekli değil. Bunlara çok talep olmadığı için ev tipi mobilyalar böyle de pek üretilmiyor. Çok nadir 1-2 marka yapar belki, onların da masif sattığı oturma grubu fiyatına evi döşersiniz
Şimdi fiyatları ve kalitesi ne oldu hiç bilmiyorum ama Lazzoni almıştık biz mobilyaları 2013'te, acayip yardımcı olmuşlardı, evin ölçülerini verdik, mobilyaları bilgisayarda yerleştirdiler falan filan.
Kaliteleri de iyi çıktı, tepe tepe kullandık, çocuk her gün üzerinde zıplıyor
Bakmanız gereken daha ziyade kaplama malzemeleri ve işçilik olabilir. Malzeme bir yerlerden kalkmış mı, düzgün bitirilmiş mi vesaire vesaire, az buçuk belli eder zaten.
Zamanında çocuğa mobilya alırken baya dikkat etmiştim mesela, adam gardroba kulp yapmış, arkasını gizleme gereği görmemiş, lan çocuk mobilyası bu, arkadan vida çıkıyor kocaman. Bi tanesine girdik içerisi leş gibi boya kokuyor, böyle mi satıyorsunuz çocuk mobilyasını dedik, hayır boya kokmuyor ki diyor kadın

Hee peki dedik çıktık. Bunları görüp sonrasında bunların aksini göstererek tanıtım yapan bi yeri görünce oradan almıştık
Yonga levhayı biliyorsanız bu detayları da yakalarsınız diye düşünüyorum