Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kızıma bırakmalık araç tavsiyesi ?

metin_1989
05-12-2024, 15:45
Merhabalar arkadaşlar ve saygı değer büyüklerim.

Nasıl anlatacağımı yada düşündüğümü nasıl yazacağımı ifade edememekle birlikte düm düz yazıyorum hata varsa affola..

Öncelikle belki uçuk kaçık belki hayal olan bir proje başlatmak istiyorum kendi adıma, siz ister yatırım diyin ister araba sevgisi diyin istersenizde hayal diyin fakat aklımda her zaman hayal olan bir proje var sizlerinde o değerli fikirlerini almak istiyorum. Bir tane evladım var 4 yaşında bir kız cocuğu inanılmaz derecede araba hayranlığı var benim gibi tabi armut dibine düşmüş dna testine kesinlikle gerek yok. Ben cocugumun ilerde severek binebileceği bozulduğunda beraber yapabileceğimiz binerken yeni nesil elektriklilerden uzak o gücü hakimiyeti zevki yaşayabileceği bir aracın yapımına başlamak istiyorum.
Kendimi bildim bileli araba dünyasının içindeyim babam sanayide 55 senlik usta kendim mercedesten cıkma başka firmada servis müdürlüğü yapmaktayım babamın eskiden gelen bir hastalığı vardı opel astra gsi olarak hayalim önce bunun ile başladı sahip oldum aldım sattım bindim hep atmo olarak kullandım evlendim ve evlilik sebebiyle sattım ama hep içimde kızıma bırakma düşüncesi vardı. Şimdi ise onu gerçekleştirmek istiyorum fakat her ne kadar gönlüm astra gsi desede sizlerin fikirlerini almak isterim.

Konu kafamda şöyle bir araç alıp iğneden ipliğine kadar herşeyiyle sıfırlayıp garaja cekmek istiyorum ilerde değerli olarak görebileceğimiz şimdi değeri olmayan 2045+50 senesinde yanımızdan geçtiğinde vay be dedirtecek bir araç istiyorum. Bunun toplama süresi bayağı uzun olacak parça bulunabilirliği olsun yüzü eskimeyecek olsun max 300-350 bg civarinda bir güc alabileceğim keyifle binebileceğim bir araç önermenizi istesem ne dersiniz ?

çok ucuk bir tarih aralığı verdiğimin farkındayım fakat kızım çok kücük ve benım butcem şu anda yapacağım araç eli yüzü düzgünde olabilir şase kupa motor şeklinde de olabilir hertürlü ben onu en ufak civatasına kadar söküp motor hariç orjinal yada orjinaline yakın yapacağım.
babamın dükkanı benım garajım var araç dükkanda gelip geçtikçe bir civata sıkılacak şekilde düşünmenizi elime para geçtikçe parçası alınacak gibi düşünmenizi istiyorum.
Şu anda bütçem 300 bin civarinda.

Aklımdaki araçlar;

Astra gsi 94-95
Subaru gt yada bugeye
bmw e30 yada e36

bu araçlar olurmu sizin öngörünüz nedir ? Bunlara neler ekleyebiliriz?

drago
05-12-2024, 15:53
Benim için 20 sene sonra da gözüm kalacak ama görece "ulaşılabilir" araçlar, e46 ve r53 :)

etc
05-12-2024, 15:54
Ne güzel bir düşünce. Belki istediğiniz ya da hayal ettiğiniz özellikleri tam olarak karşılamıyor ancak zaman kavramı olmayan, tasarım olarak da hemen her devirde her yaştan herkesin sevdiği bir ortak paydada buluşan araç olarak ilk etapta aklıma güzel bir Vosvos geldi. Her bütçeye göre farklı kondisyonlarda edinme imkanı var, ileriye dönük elektrik dönüşümü dahil her şekle sokma imkanı var, altyapısını motorunu revize edip yavru bir Porsche'a çevirme imkanı var, klasik haliyle revize edip o şekilde koruma imkanı var, yani çok yönlü, ilgi alanına göre farklı konseptlerde geliştirilebilecek bir otomobil olduğunu düşünüyorum.

Ormanci
05-12-2024, 16:06
Ankara'dayken karşı komşunun bi vosvosu vardı, kızı üniversiteye başlayınca ona vermişlerdi, tırtırtırtır gidip geliyordu. Tabi bi süre sonra o araba kullanım zorluğu ve bozulma vb gibi işlerden dolayı işkenceye dönmeye başladı. Değiştirip güncel bir şey aldılar :)

Valla aklıma direkt olarak Amerikanlar geliyor. Diğer araçlar bu anlamda pek ilgi çekici değil gözümde. Bu kadar "kült" değiller yani.
Ya da eski bir Land Cruiser, Nissan Patrol falan tarzı bir şeyler daha ilginç olabilir diye düşünüyorum.

Caddebostan Mc'te zamanında takılanlar bilirler, son dönemde bir ara bi kızcağız geliyordu eski bir Rolls Royce muydu, Jaguar mıydı, enteresan bi araçla geliyordu. O aklıma geldi :)

Ancak tabi o tarihe kadar bu araçlar daha şimdi bile belayken o zamana nasıl olur ne olur, kestirmek çok güç.
Bir de kızınızın otomobil ilgisi ve tercihlerine de bakmanız lazım :) Ona göre biraz daha sonra bir marka-model seçmek daha iyi olabilir.

Bazen çok alakasız araçlar çok ilgi çekici olabiliyor. Mesela eski bir Mazda 626, Xedos9 gibi araçlar çok ilginç olabiliyor. İlla sportif olması da şart değil.
Ya da E30 kasa tek kapı süper standart bi 316 falan.
80 model Mercedes W123.
Mercedes 190.

Şimdilerde bile bunların büyük çoğunluğu zaten maymuna dönmüş vaziyette.

Dayım bir ara '85 Citroen CX kullanıyordu, görenler parmakla gösteriyordu falan. O bile bir yerden sonra lanet etti sattı arabayı. Ne bir yerini yaptırabiliyordu, ne parça bulabiliyordu..
Şimdi C3 Aircross'a biniyor :D

turboman
05-12-2024, 16:09
Bence diğer seçeneklerde iyi ama bug eye daha baskın geliyor.çünkü diğerlerinin temizini bulamama açısından dedim.

GuNeS
05-12-2024, 16:13
Çok güzel bir düşünce yurtdışı prog.larda dededen kalma babadan kalma araçları gördükçe bende çok özeniyordum. Benimde aynı şekilde golf 1 coupe hayalim var. Nasip kısmet.

oztk24
05-12-2024, 16:29
Hepsi için parça problemi yaşanacak. Bana mercedes, BMW mantıklı geldi. Rakamlar korkunç olsa bile Classic departmanları var ve sıfır parça üretimine devam ediyorlar. Örneğin bir 190 veya e30’un sıfır taban saçı bulunabilir belki, ama astra gsi veya gc8’in bulunabilir mi?

cnzdmr
05-12-2024, 16:37
Kızınız söz konusu olduğu için mini cooper S diyorum. 15 yıl sonra diğer araçlara göre Bir Mini yi beğenerek ve severek kullanma ihtimali çok daha yüksek sanki

AliGizda
05-12-2024, 16:58
Kanka başka araba bakma bile senin Astra GSI' ı bul geri al :)

ufuksaracci
05-12-2024, 17:34
Ben MX-5 Miata derim.

|KaAn|
05-12-2024, 17:38
"evlendim ve evlilik sebebiyle sattım ama hep içimde kızıma bırakma düşüncesi vardı"

Ben bu cümleyi cımbızla çektim yazdığınız içerisinden. Öncelikle Allah analı babalı büyütmeyi nasip etsin, yapmak istediğiniz şey çok güzel ve çok özel.
Evlilik ve sonucunda kızınız için ayrılmışsınız astradan, ortak bi hayalde tekrar birleşmek çok güzel olurdu. Aklıma farklı araçlar da geliyo ama yukarıdaki cümle üzerine de bir öneride bulunmak saçma geliyo :)

Year One
05-12-2024, 19:14
maddi meseleyi en geriye bırakarak, e46 m3 diyorum. 10-15 yıl sonra nimet olacak. en kötü 330ci.

AşkınS.
05-12-2024, 19:17
Aklıma iki seçenek geldi, ikisini de yukarıya yazdılar zaten
1- cooper jcw
2 - miata

neuras
05-12-2024, 19:40
Ulan ne babalar var be...

Ben de R53 diyorum. Zamansız bir makine.

Schumi
05-12-2024, 22:25
Ben olaya farklı bir açıdan bakmak istiyorum. Belki bir ev ve hatırı sayılır para bırakacaksındır yanına ama ben olsam çocuğa araç bırakmam. Bende biner gezer keyif alırım diyorsan başka ama sadece çocuğa bırakmak için ise o parayı yatırım yapıp kenarda unutmak daha mantıklı. Bugün Astra GSI parası 300bin tl ile yapacağın yatırım ile ileride klasik otomobil müzayedesinden klasik Ferrari'ye teklif verebilir. Abartıyorum belki rakamsal olarak ama benim görüşüm bu maalesef.

CloudGrey
05-12-2024, 22:47
benimkide 2.5 yaşında...
benimde öyle bir hayalim var.

ama listedekiler farklı kafamdaki araçlar ;

zır stok bi rps13 yada s14 zenki ;

Just a moment... (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-nissan-garage-1992-nissan-200-sx-1.8-turbo-r13-ilk-sahibinden-1169952025/detay)

Just a moment... (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-nissan-nissan-200sx-s14-sr20-orjinal-koleksiyonluk-105.000-km-1162759745/detay)

8.000rpm
05-12-2024, 22:55
günümüz araçlarından ya da yakın geçmişin arabalarından pek bu tarz kıymetli miras olmaz gibi geliyor bana
tüm dünyada modern classic sınıfında adı geçen bir araç olmadıktan sonra anlamı olmaz gibi geliyor bana
bu sınıfın arabaları da şu anda da iyi bir bütçe istiyor

Ormanci
06-12-2024, 08:53
Bir de mesela sizinle hatırası olan araçlar daha çok ilgisini çekecektir.
Örneğin babamla ilk bindiğim ve hatırladığım direksiyonuna oturduğum araba '79 w123 230 Mercedes idi. Hala görünce anılar canlanır. Sonrasında bal köpüğü rengi 190. Bu arabaları görünce direksiyonuna oturup kullanıp, anıları yad etme isteği geçiyor içimden. Böyle camı açıp düşük süratte gideceksin, sigaranı yakacaksın... Keyfine sırf..

Hevesi ileride geçecek mi, devam edecek mi o da bilinmez, onu da görmeniz lazım. Hangi marka model sever, hangi tarz araç ister-sever görmek gerek. Sonra alakasız bi araç alınıp saklanmasın boşa :)

mrtysn
06-12-2024, 08:56
R53, z3 (mümkünse coupe), iyi kondisyonda bir clk veya 968 boxster.

metin_1989
06-12-2024, 09:09
Kanka başka araba bakma bile senin Astra GSI' ı bul geri al :)
Sanırım benim araç pert oldu yada çok ağır hasar aldı gibi aklımda kalmış benim için değeri çok başkaydı satarken bile gözlerim dolarak vermiştim.

"evlendim ve evlilik sebebiyle sattım ama hep içimde kızıma bırakma düşüncesi vardı"

Ben bu cümleyi cımbızla çektim yazdığınız içerisinden. Öncelikle Allah analı babalı büyütmeyi nasip etsin, yapmak istediğiniz şey çok güzel ve çok özel.
Evlilik ve sonucunda kızınız için ayrılmışsınız astradan, ortak bi hayalde tekrar birleşmek çok güzel olurdu. Aklıma farklı araçlar da geliyo ama yukarıdaki cümle üzerine de bir öneride bulunmak saçma geliyo :)
Evet malesefki öyle oldu eşim bile hala der o araca sen başka bakıyordun başka kullanıyordun ama şartlar onu gerektiyordu ayrılmak çok zor oldu gönlüm gsi diyor bende sevdası bir başka ama nedense içimdeki ses kızına bu araç uymayacak diyor bundan dolayı bu konuyu açtım teşekkürler :)

Ben olaya farklı bir açıdan bakmak istiyorum. Belki bir ev ve hatırı sayılır para bırakacaksındır yanına ama ben olsam çocuğa araç bırakmam. Bende biner gezer keyif alırım diyorsan başka ama sadece çocuğa bırakmak için ise o parayı yatırım yapıp kenarda unutmak daha mantıklı. Bugün Astra GSI parası 300bin tl ile yapacağın yatırım ile ileride klasik otomobil müzayedesinden klasik Ferrari'ye teklif verebilir. Abartıyorum belki rakamsal olarak ama benim görüşüm bu maalesef.
Sayın moderatörüm evet haklı olabilirsiniz fakat bir yerde ehliyetine yakın bir zamanda bu araçları bulamayacağımız düşüncesindeyim belki babam bana yapmadığı için böyle birşey bırakmak ilerde ona daha iyi araba almakdan çok daha fazla değerli yapacak bilemiyorum benim hayatımda kullandığım ilk araç babamın beyaz 34K9966 plakalı astra gsidı 17 yaşımda kaçırmıştım bana o aracı bırakmış olsaydı mesela günümüzde aldığımız isterse ferrarim olsun onun kadar değerli olmazdı görüşündeyim mutlaka bizlerden birşey kalacak sonuçta kızım o benim kimseyede muhtaç etmem ama ben öldüğümde bu babamın hatırası satmam kullanmam demesi yeter bana diye düşünüyorum.

benimkide 2.5 yaşında...
benimde öyle bir hayalim var.

ama listedekiler farklı kafamdaki araçlar ;

zır stok bi rps13 yada s14 zenki ;

Just a moment... (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-nissan-garage-1992-nissan-200-sx-1.8-turbo-r13-ilk-sahibinden-1169952025/detay)

Just a moment... (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-nissan-nissan-200sx-s14-sr20-orjinal-koleksiyonluk-105.000-km-1162759745/detay)
aslında aklımı okumuşsunz 200sxleri görünce aklımda hızlı ve ofkelideki o pembe s2000 geliyor ne alaka derseniz kızımın altında sanki onu görmek istiyorum gibi bir his uyanıyor konuyu açtıktan sonra eve gittiğimde inanması zor nasıl bulmuş açmış bilmiyorum bızımki film programlarından hızlı ve öfkelinin o serisini açmış ağız dolusu baksana baba kızlar pembe araçlarıyla yarış yapıyor dediğinde aklıma bu fikir düştü tuhaftır ama sanki birşey beni yönlendiriyor gibi :)

Eğerki yakın yada uzak bir zamanda bir projeye başlar isem ve burada siz değerli arkadaşlarım abilerim olursa bu konu üzerinden devam edeceğim.

8.000rpm
06-12-2024, 13:53
boxter-s veya 911 carrera olabilir mesela şayet 2-2,5 milyon bütçe ayarlanabiliyorsa
iyi bir porsche zamansız her daim kıymetlidir bana göre
yapabilsem ben aynen bunu yapmak isterim
şayet bu tip birşey olamayacaksa 90'ların popülerlerinden olabilir ama bu da ancak senin benim için özel olur , bizden sonraki nesiller için o yılları yaşamamış evlatlarımız için anlamlı olmayabilir dediğim gibi

KocaAyak
06-12-2024, 14:57
R53 yada E46 330i, bence tarz olarak ve kullanılabilirlik olarak gayet güzel araçlar, hem aftermarket ve oem parçalar olarak piyasası bol, hemde üzerine sürekli arge- yenilik yapılan modeller. Kült araçlar olacağı için, gönül rahatlığıyla alınabilir. Düşüncenizde çok güzel, Allah şimdiden nasip etsin, hem kendiniz, hem aileniz, hemde kızınız hem bugün hem yarın hemde gelecekte mutlu mesut keyifli günlerde kullansın.

KocaAyak
06-12-2024, 14:58

Abi burda biraz bi yatırımcı var, gözlüklü adam. tost alacağına kaşar peyniri firmasına yatırım yap, borsaya gir vs diye çok dalgası geçti, goygoyu yapıldı. Önerin ona benzemiş, güldürdün keyiflendirdin beni, Allah razı olsun :)

aslan
06-12-2024, 15:12
Çok ikonik bir araç bırakmak istersen
Galeriden Aston Martin Vantage V8 2015 Model İstanbul 17.243 km Gri - 26336432 | arabam.com (https://www.arabam.com/ilan/galeriden-satilik-aston-martin-vantage-v8/2015-aston-martin-vantage-4-7-v8-navf1kirmizi-deri17-243km/26336432)

Kutluhan
06-12-2024, 15:19
Guzel fikir yalniz 94 model astra gsi vb. yerine otomatik olacak JCW - Fabia MonteCarlo - Ibiza 40,Yil FR 150 - GolfMk6-Mk7 GTI - Fiesta EcoBoost - veya I20N gibi arabalar alip kenara atarsaniz hic yoktan yasi 18 oldugunda yil 2038 olacak 14 yasinda daha guvenli daha mantikli bir arabaya biner 3-5-10 sene haa kiymetlimi olur olmaz mi bilmiyorum ama kullanimi rahat olur.

Schumi
06-12-2024, 15:51
Abi burda biraz bi yatırımcı var, gözlüklü adam. tost alacağına kaşar peyniri firmasına yatırım yap, borsaya gir vs diye çok dalgası geçti, goygoyu yapıldı. Önerin ona benzemiş, güldürdün keyiflendirdin beni, Allah razı olsun :)

Ben yiyeceğin yemeği yada bineceğin aracı demiyorum. En kötü 14 yıl sonra binebilecek bir çocuğa bırakılacak araç için dedim. Borsa da demedim sadece yatırım dedim. :)

ahmetbaha-drs
06-12-2024, 22:02
VW Golf GTI ve ya Polo GTI olabilir.

calamityeas
06-12-2024, 23:04
Örnek bi z20let gsi var uğraşırım derseniz

207_TR
06-12-2024, 23:10
Bende şeker düzgün biblo gibi bir cam tavan kırmızı polo gti yada scirocco derim.

300E
07-12-2024, 00:16
Merhaba bütçenize uyar mı bilmem ama benim aracım satılık, aracımı çok seviyorum ama malesef evlendik barklandık, hanımın memleketi uzak uzun yol vs yaparken insan biraz daha yalıtım sessizlik vs arıyor, çok pişman olacağımı bile bile bende satıyorum buyurun ilanı:

Just a moment... (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-opel-1994-astra-gsi16v-c20xe-1132599488/detay/)

Grimlord
07-12-2024, 01:05
Future classic olabilecek bir araba bakardım ben olsam.

Misal ;

MX-5 - Audi TT - Boxster veya Boxster S - Z4 - Cooper R53 GP - GT86 vs vs

metin_1989
07-12-2024, 08:03
Örnek bi z20let gsi var uğraşırım derseniz

İlanı yada resimleri varsa atabilirmisiniz ?

VW Golf GTI ve ya Polo GTI olabilir.

bu benımde aklımda hem guncel hemde sportif olarak düşünüyorum.

Merhaba bütçenize uyar mı bilmem ama benim aracım satılık, aracımı çok seviyorum ama malesef evlendik barklandık, hanımın memleketi uzak uzun yol vs yaparken insan biraz daha yalıtım sessizlik vs arıyor, çok pişman olacağımı bile bile bende satıyorum buyurun ilanı:

Just a moment... (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-opel-1994-astra-gsi16v-c20xe-1132599488/detay/)
hocam bende tam bu sebepten sattım fakat bunun zehrini aldığında tekrar arıyoruz bu arada aracını favorilerimde teşekkür ederim.

boxer tt tarzında araç olsun bende isterim yüzü hiç eskimeyecek araçlar fakat benım o kadar butcem malesef yok. kaldıki benım şu anda aracı belırleyıp butçeme uyuyorsa almak uymuyorsa kazalısını hasarlısını terkedılmısını bulup gerek kupa gerek sadece motor olarak yavaş yavaş toplamak olacak.

oğuzk
09-12-2024, 13:53
Sizin GSI 2018-2019 de bendeydi İstanbul'a satmıştım.
Bursa'dan heveslenip alan birinden almıştım 06 K xxxx plaka takmıştım

Eworen
09-12-2024, 16:04
Polo GTI iyi bir seçenek
Ana sebebi zaten birçok parçası gruptaki diğer araçlarla ortak ve aynı çok uzun yıllar sonra dahi parçalarını rahatlıkla bulabilirsiniz
Ülkeyede bir daha gelmedi gelmeyecekte
Mantıklı gibi duruyor

peace
09-12-2024, 16:33
Tr şartların BMW veya Mercedes ben kazasız coupe e30 öneririm

Sti_Ozan
10-12-2024, 10:51
Çok ikonik bir araç bırakmak istersen
Galeriden Aston Martin Vantage V8 2015 Model İstanbul 17.243 km Gri - 26336432 | arabam.com (https://www.arabam.com/ilan/galeriden-satilik-aston-martin-vantage-v8/2015-aston-martin-vantage-4-7-v8-navf1kirmizi-deri17-243km/26336432)

Abi bunu alıp köşeye koymak yürek ister vallahi, çocuğum başka bir şeye biner deyip haftasonları full kamçı gezmelik bu daha çok :D

tremx
10-12-2024, 11:17
106 gti veya Colt czt dusunebilirdim, hem spor, hem bayanin kullanabilecegi, hemde 15 yil sonrada degerli ve aranan araclar olacaktir tahminimce.

Sti_Ozan
10-12-2024, 15:08
İmkanların üzerinde kalıyor bütçesi ama iyi bi bütçeyle S2000, EP3 , C6 Corvette, Evo, Sti vs alınabilse cidden ileride çok çok kıymetli olacaklardır.
Bundan 30 yıl sonra temiz bi S2000 yada EP3 görsek iç geçirtir :D

MBuğra
10-12-2024, 15:32
Kız çocuğu olduğu için ep3,106gti, gc8 gibi maskülenlik yükleyen arabalara gerek yok. Daha tasarımı ön planda olan ya da ikonik bir araba tercih ederdim.

Önceliğim kesinlikle şöyle bir cabrio olurdu: Just a moment... (https://shbd.io/s/WDyy7QrY)

Sadece göze değil, gidişiyle gönüle de hitap etsin denirse düz 500c alıp, 1.4 tjet swapla 500 abarth yapardım: Just a moment... (https://shbd.io/s/cCuDjXNk)

MBuğra
10-12-2024, 15:38
Ekleme: illa cabrio değil, coupe de olur denirse şu an bütçeye uygun projelik bir gtv var ilanda: Just a moment... (https://shbd.io/s/2snlXwvU)

İlanla alakam yok :)

Redfish16V
10-12-2024, 21:24
Merhaba Metin seni çok iyi anlıyorum :) Senin aracın en son bursa da 16 AHH plaka idi hatta bi ara ilanda idi. Çocukluğumuzun ve çevreden dolayı gsi içinde büyüsekte bence evlada bırakılacak bir araç değil astra gsi. Manta B veya Calibra Turbo bile daha geçerli diyebilirim. Ben olsa 2010-2020 arası kült bir araç seçerdim ki çocuk büyüdüğünde de ideal yaşta olsun .

GÖKTÜRK
11-12-2024, 00:58
araç tavsiyem astra gsi olur zaten hakim olduğunuz bir araç, ayrıca benimde böyle bir hayalim var evladım baba yadigarı diyip en azından haftada 1 kere kontağını çevirsin umarım gerçekleştirebilirim

metin_1989
12-12-2024, 12:18
hepinizin tavsiyeleri çok güzel ve benim için kızımın geleceği için cok güzel bir fikirler öneriler var bende neler neler almak isterim ona aslında yetiştirmek istediğim evlat benim gibi hız tutkunu olsun arabasını kendi eli ayağı gibi kullansın araca bindiğinde ruhu bedeni değil arabası olsun eminimki bu forumda bu yazıyı okuyan bu forumda birrine yardımcı olan hepimiz böyleyizdir. Sokaklarda gördüğüm hızlı makas atan(bilinçli olarak) pistlerde zamanını parasını harcayan bizler gençler gördüğümde serseri gözü ile değil imrenerek baktığım ve saygı duyduğum kişiler oluyor.

İşte kızımda ben bu profili oluşturmak istiyorum yolda sağlam arabası ile dip basıkta olsa ağır ağır süzülsün bir kızın nayifliği ama bir serserinin gönlü olsun istiyorum. Sizlerinde buna yakışan araçlar önerdeğiniz için çok çok teşekkür ederim. Şu anda bir iki araç buldum önceki yazdıklarınız doğrultusunda bir adet arkadan hasarlı subarı gt bir adet yeni kasa bettle buldum görüşmelerimiz devam ediyor.

Araştırmalarımda devam ettiği gibi üzerine nasıl bir motor koyacağımız düşünmekteyim. Şu ana kadar beni en cok cezbeden bir aile dostumuzun kızının aracı oldu sizlerinde gözünden canlanması için tarif etmek isterim.
Araç BMW e36 coupe 3.20 yada 25 rengi ise m3 yeşili içi beyaz döşemeli garajda yatmakta daha 78 binde hatasız nokta kazası boyası değişeni hatta çiziği yok eğer kredi çekebilirsem direk bu araca girip motoru üzerinde oynayacağım.
Eğerki bu araç olursada orjinal 321 lik m3 motoru gibi bir düşünce var kafamda bakalım nasip.. :)

fthdrn
12-12-2024, 14:02
Kılıç gibi duran 36 coupe her zaman iyidir.

207_TR
15-12-2024, 12:48
Birde 1000cc güzel bir racing bırakmak lazım imkan dahilinde

enesy
15-12-2024, 12:56
http://www.techturkey.com/forum/otomobilleriniz/243450-enesy_fiat_126p_project_luigi_.html?highlight=

Ben de kızıma bırakmak için plaka ile beraber bir araba topladım ama şu an keşke bir fiat 500 ya da mini alsaydım hiç bu kadar masraf ta yapmazdım en azından 20 sene sonra da parçası vs bulunurdu ya da ben stok yapar bırakırdım parçaları diyorum.

kocamanadam
15-12-2024, 15:06
Valla nacizane hedeflediğiniz yaşlardaki biri olarak bana bir araç hazırlanmasındansa yatırım amaçlı bir ev, dükkan veya değerli bir toprak kalmasını tercih ederdim. Araç maddiyat olduktan sonra illa ki bulunuyor bence. Fikriniz netse geçerli akçe olan gelecekte de rağbet görecek araçlar mantıklı olur 36 coupe cabrio olabilir çok düzgün olacaksa 106 olabilir bütçe oluşursa mercedes cabriolar olabilir yine toplu olacaksa.

metin_1989
16-12-2024, 14:42
Valla nacizane hedeflediğiniz yaşlardaki biri olarak bana bir araç hazırlanmasındansa yatırım amaçlı bir ev, dükkan veya değerli bir toprak kalmasını tercih ederdim. Araç maddiyat olduktan sonra illa ki bulunuyor bence. Fikriniz netse geçerli akçe olan gelecekte de rağbet görecek araçlar mantıklı olur 36 coupe cabrio olabilir çok düzgün olacaksa 106 olabilir bütçe oluşursa mercedes cabriolar olabilir yine toplu olacaksa.

Dediğinizi zaten sağlayacağım isterse o başka bir araç alsın evide olacak o sorun değil fakat benden ona kalacak olan bindiğinde beni hissedecek olan bir araç olsun istiyorum.

HighRoller
16-12-2024, 18:22
Aynı düşünceye sahip biriyim ama evli ve çocuk sahibi değilim :)nasip. Yeğenim için babamla beraber toplayıp ona ileride hediye etmek istediğim T stop 131 olurdu hatta volumetrico ya da stradale replikasına çevirmekte düşüncelerim arasında.

ardicli2000
19-12-2024, 13:09
Yeni Beetle, Micra, 500 olabilir. Üzerine bir de Passat düşünülebilir. Satışı durması nedeniyle gelecekte daha da değerli olabilir.

Mutu
19-12-2024, 13:50
Bizim zamanında cocuğu doğmadan na miatası olup, şuan üniversiteye giden cocuğuna aynı aracı veren abimiz var. Çok güzel before afterlar var. Şuan ND kasa bile alsanız cocuğun ergenliğine niş bir araç olacaktır ve en çok satan roadster olduğu için parçaları da hala bulunur olacaktır. Şuan ya da 5 sene sonra bi mx5in sıfır astarlı kapı sacı almayı hayal edin bir de üretimi 20 sene önce bitmiş bir başka "klasik ya da modern klasik" aracın bulmaya çalıştığını düşünün aynı şekilde. Büyük ihtimalle 2.nin çıkması dahi 3-4 katı olacaktır.

CloudGrey
19-12-2024, 15:43
bunu alıyorsunuz .

Just a moment... (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-mrt-otomotiv-den-toyota-mr2-1215527885/detay)

k20 + şanzıman toplama pat küt derken 1 milyon yazar.

sonra yanına şunu alıp ; Just a moment... (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-sifir-motor-yapildi-1992-model-son-firsat-yurtdisina-gidecegim-1167005224/detay)
bunun şaseyi mr' ye çakıyorsunuz, hop araç evraklı oluyor artık.

change işinden içeri girmez iseniz :D cocuga çok güzel araba kalır :D
ama satılamaz :)

21dc963
19-12-2024, 19:41
bu amaçla astra bertone aldım

EOZDAG
19-12-2024, 19:45
Bence mx5 nd veya gücünüzün yettiği en yeni v6/v8 makinayı bırakabilirsiniz.

metin_1989
21-12-2024, 08:55
bu amaçla astra bertone aldım

aslında bildiğim araç bildiğim motor neden olmasın güzel bi z20let komple orjinal olabilir.

21dc963
23-12-2024, 22:13
aslında bildiğim araç bildiğim motor neden olmasın güzel bi z20let komple orjinal olabilir.
Daha güncel ve parça sorunu yok gibi

Alican
24-12-2024, 10:23
Aynı durumdayım onun için E36 topladım 2 tanede coupe E30 saklıyorum.
E36 M57 swap yaklaşık 6 yıldır bende sıfırdan orjinal parçalarla topladım.
E30 320 ve 318is ikiside coupe 7-8 yıldır duruyorlar belkide daha fazla oldu. Birine bu sene başlamayı düşünüyorum.
İmkan varsa BMW toplamanızı tavsiye ederim.

metin_1989
31-12-2024, 09:39
şu beklediğim e36dan bir cevap gelsin duruma göre ilerleyeceğim kısmetse