PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Renault ZOE Şarj almama sorunu hk.

Berent.t
05-05-2025, 09:27
Merhaba,

Elektrikli araç kullanıcılarımız elbette var fakat bir çoğumuzda aslında gerek yakın çevremizde gerekse iş yerlerimizde elektrikli araçlarla sık sık beraber olabiliyoruz. Örneğin İzmir' de şu an çalışmakta olduğum lojistik firmamızda yaklaşık 20' ye yakın elektrikli araç var. Personel araçlarımız ZOE. Taycan gibi araçlarımız da mevcut.

ZOE araçlarımızın çoğu 2022-2023 modeller ve oldukça memnunuz. Esas sorun yaşadığımız ZOE lerimiz ilk çıkan seri 2017 modellerde mevcut. Şirkette bir çok noktada şarj istasyonumuz var. bu sebeple arızanın istasyonla olmadığı konusunu netleştirdik. Aracı yetkili servise gönderdik. Şarj ünitesi arızası olduğu bilgisini aldık. Hatta hem iş yerimizde hem de yetkili serviste bile aracı şarja bağladığımızda istasyonları bile sigorta attırarak devre dışı bırakıyor. Yetkili servisin tespiti "şarj kutusu" olarak belirlendi. Şimdi tamam bu bir şekilde yapılacak. Zaten araçlarımızın hepsi servis bakımlı.

Peki konu haricinde soruyorum. Bu elektrikli araçlarla ilgili yetkili servis haricinde ilgilenen kimler vardır? Yaşadığım şehir İzmir. Yetkili servis haricinde fikir alışverişinde bulunabileceğimiz yerler var mıdır? Tavsiyelerinizi rica ederim.

Sevgili moderatörlerim;

Techturket Tech bölümünde Elektrikli Araçlar başlığı altında konular açsak mümkün olabilir mi? Hem başka türlü konular hakkında bilgilerimizi ve tecrbelerimizi aktarım konusunda daha net bir ortam olabilir düşüncesindeyim.

Şimdiden teşekkürler.

207_TR
05-05-2025, 10:48
E-garage İstanbul bence sizin çözümünüz.
En azından telefonla destek olur. Bilgi verir.

Başka araçlarda kullanıyor olmasanız bende wallbox kaynaklı olabilir derdim. Ev tipi şarj cihazı ile denediniz mi ?

207_TR
05-05-2025, 10:49
E-garage İstanbul bence sizin çözümünüz.
En azından telefonla destek olur. Bilgi verir.

Başka araçlarda kullanıyor olmasanız bende wallbox kaynaklı olabilir derdim. Ev tipi şarj cihazı ile denediniz mi ?

E-garaj Türkiye instagram ismi

Berent.t
05-05-2025, 10:52
E-garaj Türkiye instagram ismi

Teşekkür ederim.

Her türlüsü ile denedik. Wallbox taraflarında sorun yok. Hatta dediğim gibi araç şu an yetkili serviste. Orada bile şarja takıldığında orda da sigorta attırıyor.

Dediğiniz yer ile ilgili en azından telefonla iletişime geçeceğim.

ChuckBartowsKi
06-05-2025, 13:06
E-Garaja sorabilirsiniz evet ama genelde çözüm bulunamıyor maalesef aynı sorunu benzer bir araçta yaşadık değişmesi gerekiyor maalesef.

Garanti durumu nedir?

punto_multijet
06-05-2025, 13:33
Merhaba,

Elektrikli araç kullanıcılarımız elbette var fakat bir çoğumuzda aslında gerek yakın çevremizde gerekse iş yerlerimizde elektrikli araçlarla sık sık beraber olabiliyoruz. Örneğin İzmir' de şu an çalışmakta olduğum lojistik firmamızda yaklaşık 20' ye yakın elektrikli araç var. Personel araçlarımız ZOE. Taycan gibi araçlarımız da mevcut.

ZOE araçlarımızın çoğu 2022-2023 modeller ve oldukça memnunuz. Esas sorun yaşadığımız ZOE lerimiz ilk çıkan seri 2017 modellerde mevcut. Şirkette bir çok noktada şarj istasyonumuz var. bu sebeple arızanın istasyonla olmadığı konusunu netleştirdik. Aracı yetkili servise gönderdik. Şarj ünitesi arızası olduğu bilgisini aldık. Hatta hem iş yerimizde hem de yetkili serviste bile aracı şarja bağladığımızda istasyonları bile sigorta attırarak devre dışı bırakıyor. Yetkili servisin tespiti "şarj kutusu" olarak belirlendi. Şimdi tamam bu bir şekilde yapılacak. Zaten araçlarımızın hepsi servis bakımlı.

Peki konu haricinde soruyorum. Bu elektrikli araçlarla ilgili yetkili servis haricinde ilgilenen kimler vardır? Yaşadığım şehir İzmir. Yetkili servis haricinde fikir alışverişinde bulunabileceğimiz yerler var mıdır? Tavsiyelerinizi rica ederim.

Sevgili moderatörlerim;

Techturket Tech bölümünde Elektrikli Araçlar başlığı altında konular açsak mümkün olabilir mi? Hem başka türlü konular hakkında bilgilerimizi ve tecrbelerimizi aktarım konusunda daha net bir ortam olabilir düşüncesindeyim.

Şimdiden teşekkürler.

benzeri bizim şirkette 1 zoe de oldu. diğerlerinde 0 sorun. şarj ünitesi 4-5 ay önce 150k civarı birşeydi (servisten söylenen) garantiden değişmişti.

5500
06-05-2025, 13:35
Geçmiş olsun. Elektrikli araç kullanıcısı olarak takip ettiğim ve videolarından işinin Ehl-i olduğunu düşündüğüm bir abimiz var. Yanilmiyorsam manisada. Bence sorununuza bir çare bulur

SEL & ELEKTRONİK HASARLI UZMANI- Hakan KORUCU - YouTube (https://youtube.com/@hakankorucu_?si=DCP_uSV91DUJ1wrW)

Berent.t
06-05-2025, 15:52
E-Garaja sorabilirsiniz evet ama genelde çözüm bulunamıyor maalesef aynı sorunu benzer bir araçta yaşadık değişmesi gerekiyor maalesef.

Garanti durumu nedir?

Garantisi bitti. Evet yüksek ihtimal değişime gidilecek gibi seziyorum bende ama öncesinde atılabilecek başka adımlar var mı şeklinde araştırıyorum.

Berent.t
06-05-2025, 15:53
Şu an 300k++ civarı bir durum var. Bakalım..

Berent.t
06-05-2025, 15:54
Bu kanalı bilmiyordum. Takipte olup, araştıracağım. İlginize teşekkürler.