Orijinalini görmek için tıklayınız : URFA-ANTEP mi ? URFA-MARDİN mi ?
phoenixs
10-06-2025, 12:52
Merhaba,
Cumartesi sabah ankara dan urfaya bilet aldık ailecek pazar gecesi de geri döneceğiz.Arabayı urfa havalimanında kiralayıp geri urfa havalimanına teslim edeceğiz.
Amaç yemek yiyip gezmek başka hiçbir amacımız yok konaklama yı da henüz düşünmedik ama muhtemelen öğretmenevi olacak.Ama hangi şehirin öğretmenevi olacak ona da karar vermedik.
2 yetişkin 2 çocuk da göz önüne alırsak gezme tarzımız nasıl olmalı nerelere gitmemizi önerirsiniz ?
bilen eden varsa yazarsa çok memnun oluruz.
Daha önceki 1 seyahat tecrübemde Mardin - Antep- Diyarbakır a öncelik veririm sırasıyla. Urfa yı sona bırakırım.
Sti_Ozan
10-06-2025, 15:29
Yakın zamanda haftasonu için bir Adana programı yapmak istiyorum. Daha önce giden, otel konusunda ve uğranması gereken yer için tavsiye verebilecek var mıdır?
Yeni konu açmayalım, hazır bölgeler de yakın :)
Adana da City otel de konaklama yapabilirsin butik bir otel tam merkezde heryere yürüme mesafesinde gidebilirsin düm düz bir şehir zaten tüm kebapçı ve yeme yerleri etrafında zaten
diyarbakırda yaşayıp dediğiniz illeri defalarca gezmiş biri olarak kesinlikle diyarbakıra gelmelisiniz
diyarbakırın avantajlarını sıralamak gerekirse hele ki mardine kıyasla park sorunu nispeten daha az mardinde yollar çok dar ve park ciddi sorun , diyarbakırda gezilecek yerlerin çoğunluğu yakın yerlerde gezilecek yerlerin içerisinde yemekte var isterseniz alışverişte var vs vs kararınızı kesin verirseniz sizin için uzunca ayrıntılı yazabilirim
turboman
10-06-2025, 23:06
Nereye giderseniz gidin antebe uğramadan gezinizi sonlandırmayın bence :)
babayimben
11-06-2025, 07:45
Urfaya gitmişken Balıklıgöl civarı gezilip Durak Usta'da patlıcan kebabı yiyip Göbeklitepe, oradan Diyarbakır, Mardin tarafına geçerdim ben olsaydım.
phoenixs
11-06-2025, 10:33
diyarbakırın avantajlarını sıralamak gerekirse hele ki mardine kıyasla park sorunu nispeten daha az mardinde yollar çok dar ve park ciddi sorun , diyarbakırda gezilecek yerlerin çoğunluğu yakın yerlerde gezilecek yerlerin içerisinde yemekte var isterseniz alışverişte var vs vs kararınızı kesin verirseniz sizin için uzunca ayrıntılı yazabilirim
Hocam muhtemelen diyarbakır çok büyük biryer dir.Orası koca şehir orayı gezmemiz zor olacaktır.Ama urfa ve mardin küçük gibi antep de harita dan baktım çok büyük bir yer.1 güne sığmaz diye tahmin ediyorum antep ve diyarbakırı birde dönüş uçağı urfa dan
Urfa’da uzun süre öğretmenlik yaptım bu dönemde kesinlikle gidilmez yanarsınız
Urfa’da balıklıgöl‘e gidin Göbeklitepe aşağı çarşıya inin onun öncesinde gülhan lokantasında yemek yiyebilirsiniz Urfa’dan Mardin’e geçin Mardin sokaklarında yürüyün akşam vakti olsun ki Mezopotamya’ya karşı bir çay için Mardin kebabı yiyin deyrulzaferan manastırını gezin Midyat’ta beyaz su var suyun üstünde oturma yerleri var çayınızı kahvenizi yemeğinizi yiyebilirsiniz oradan Diyarbakıra geçebilirsiniz Sülüklü han Hasanpaşa hanı dağ kapı Suriçi gezebilirsiniz.
phoenixs
11-06-2025, 11:04
Adana da City otel de konaklama yapabilirsin butik bir otel tam merkezde heryere yürüme mesafesinde gidebilirsin düm düz bir şehir zaten tüm kebapçı ve yeme yerleri etrafında zaten
Hocam bu sıcakta adana bizi zorlar diye tahmin ediyourm
sportwagon
14-06-2025, 10:51
Urfa dan bildiriyorum canlı olarak , şu anda gölgede 39 derece hafif nem var, gündüz göbeklitepe vs bilemedim:) yemeklerin geneli erkek kuzu etli ve çok ağır kentte ağıt bir koku var özellikle balıklı göl civarında. Antep,mardin iyidir hoştur
Biz crawler karavanla 1 gün mardin,1 gün antep , 4-5 saat diyarbakır yapmıştı çocukla. 1 Gün yeter yani, heryeri zaten 2-3 güne 1 şehir yaparak ancak gezebilirsiniz.
Kendim gaziantepli eşim mardinli olarak gaziantep ve mardini tavsiye ederim öncelik
1 tam gün Mardin, 1 tam gün Antep kısa tur için yeterli. Ama Antep ve Mardin bence pas geçilmemeli.
EnesPolatdemir
16-06-2025, 12:45
Kilis'li olarak Antep'i tam gezip etmeden gitmeniz saçmalık olur diye düşünüyorum. Diğer illerden sadece Urfa'ya gittim. Urfalılar alınmasın ama pek de güzel çekici bir yanı yoktu benim için. Herkes bu kadar Mardin diyorsa e orası da güzeldir demek ki.