PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Turbo Saplama ve Somunu Gevşemesi Sorunu

palaxdine
17-07-2025, 21:08
Selamın aleyküm arkadaşlar

Opel Vectra C 2004 Model 2.0 Turbo (Z20NET) aracım var. Aracımda TD04 Turbo ve Gri Enjektörler (630 CC) Downpipe ve 1.1 barlık bir yazılım bulunmakta. Aracım sürekli olara egzoz manifoldu ile turbo birleşimi için kullanılan saplama ve somunlarını gevşetiyor. Loctite, Bakır kilitli somun vs kullandım. 2 tane somunu üst üste de sıktım ancak çare olmadı. Önereceğiniz başka bir yöntem var mıdır?

ikinci olarak da 2 tane REMUS son susturucum var. Bunlar aşırı derecede yüksek sesli. orjinalde orta susturucu yok arabamda. Önereceğiniz spor susturucu var mıdır ve ortalama olarak spor susturucu kaç cm olmalı Voortek markasının 40 cm lik susturucusu yeterli olur mu?

turboman
18-07-2025, 14:39
Arasına koyduğunuz conta ne? Eğer kalın contaysa gevşetir,onun yerine tek yaprak çelik conta+bakır somun ile sıkın. Benim hondada 18g turbo vardı ağır olmasına rağmen bu yolu kullanarak gevşemeyi çözmüştüm.

palaxdine
21-07-2025, 18:32
Arasına koyduğunuz conta ne? Eğer kalın contaysa gevşetir,onun yerine tek yaprak çelik conta+bakır somun ile sıkın. Benim hondada 18g turbo vardı ağır olmasına rağmen bu yolu kullanarak gevşemeyi çözmüştüm.

orjinal conta da denedim bakır conta da denedim. Bakır somun da denedim maalesef çözüm olmadı.

turboman
21-07-2025, 19:33
orjinal conta da denedim bakır conta da denedim. Bakır somun da denedim maalesef çözüm olmadı.

Çözüm bulamadıysanız manifold ile turboyu kaynattırın bidaha gevşemez aradan kaçırmaz. :)

palaxdine
21-07-2025, 21:03
Çözüm bulamadıysanız manifold ile turboyu kaynattırın bidaha gevşemez aradan kaçırmaz. :)

döküm manifold kaynak dayanır mı ki? 900 derecelere yakın çıkıyor ısısı

turboman
21-07-2025, 21:07
döküm manifold kaynak dayanır mı ki? 900 derecelere yakın çıkıyor ısısı

Dayanır tabi orjinal manifoldun egzoz kısmını kesip turboyu kaynatmıştık yerine sığmadığı için, eğer her yolu denediyseniz kaynak çözüm olacaktır.

kanashibari
22-07-2025, 15:05
Egzoz üzerinde spiral veya esneme payı olan bir yer var mı? Esnemiyorsa titreşimden gevşetebilir.