Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Yaziyoruz / Yargilamiyoruz

CloudGrey
04-08-2025, 13:17
Alıntı yapmak ,yorum yapmak yok , yaz geç . bam bam bam

Başlıyorum ;

Elektrikli araba kullanıcılarının %99'u b*k gibi araba kullanıyor.
Teslacılarda bu oran %99.999999

https://i.hizliresim.com/tkbuim4.jpg (https://hizliresim.com/tkbuim4)

XoR
04-08-2025, 13:21
Bodrum'a gelen tatilciler dönel kavşak kuralını bilmiyor veya sallamıyor.

Solundan gelene yol vereceksin, dönel kavşağa girmiş adamın önüne atlamayacaksın. Kural bu kadar basit.

Dönel kavşaklarda geçiş üstünlüğü kavşak içerisindeki araçlara aittir. Eğer iki araç aynı anda kavşak girişlerine geldiyse diğerine göre sağdaki araç bekler. Dönel kavşağın içindeki araca yol hakkı verilir.

HaKo
04-08-2025, 13:24
tesla sürenlerde gerçekten ciddi bir sıkıntı var. acaba alırken taahütname mi imzalatıyorlar :D

Normal aracımla giderim 90 a bağlamış soldan yol vermezler.
Corvette le çıkıyorum şu performans modeli olan net arkama yapışır tokadı yer oturur aşağı, inanılmaz bir özgüven :D

arasını bulmaları dileğiyle...

Evrenoz
04-08-2025, 13:48
Sapağa sondan kaynak yapanlar analarını sevmiyordur.

CloudGrey
04-08-2025, 14:11
konu sadece araba sınırlı olmasın :)

ölüm kalım olmadıkça birinin cep telefonunu 3 , bilemedin 4 ten fazla çaldırmanın tacize girdiğini düşünüyorum

BARR
04-08-2025, 14:22
Teslacıların %99'unun çok değişik insanlar olduğunu geri kalan %1'inin de az değişik insanlar olduğunu düşünüyorum.

XoR
04-08-2025, 14:30
Email'e okundu bilgisini paylaş diyenler, okusa da cevap vermez kişi istemediği sürece. Boşuna trafik yaratmayan inbox'da

drago
04-08-2025, 15:59
Yeter ki düzgün iş olsun, pazarlıksız dediği parayı vereyim dediğim her alışveriş, pazarlıklı alışverişlerimden daha sorunlu oluyor.

Sıfır şaka :)

Meslek : Satınalma

Grimlord
04-08-2025, 16:32
Bu ülkede işini düzgün yapanı ıslak sopayla, efendilik gösterip nazik davrananı beyzbol sopasıyla, bunları kombine şeklinde hayatında uygulayanı ise direkt zikiyorlar.

powERS
04-08-2025, 17:33
amaan uğraşamıcam şimdi.

TolgaUs
04-08-2025, 18:11
Covid yılı mükemmel bir yıldı.

BarışSever
04-08-2025, 20:06
rampa aşağı arabayı salmayıp fren yapanlara uyuz oluyorum:) sal gitsin işte altında 50 tonluk tır yok

individual
04-08-2025, 20:10
rampa aşağı arabayı salmayıp fren yapanlara uyuz oluyorum:) sal gitsin işte altında 50 tonluk tır yok

birde bunun tersini yapan var yokuş çıkıyor fren yapıyor :D gaz fren gaz fren.bu millet bide ilerde elektirikli araba alıp kullanıcak yazcaklar forumlara bunun pili çabuk bitiyor diye :)

turboman
04-08-2025, 20:11
Antalya trafiği bitmiş buba

CloudGrey
04-08-2025, 20:25
şiiii alıntı yok , devam.

ön süspansiyonda çift salıncak olmayan araba ben spor arabayım demesin :)

turboman
04-08-2025, 20:50
Arka taşıyıcı bağımsız olmayan ben yol tutuyorum demesin ;)

MertSerhanÖ.
04-08-2025, 21:22
Sol şeritten sağa geçerken fren yapanlar. (((:::::

Seven7
04-08-2025, 21:35
Motorcuların kendini hep haklı görmesine karşın %90’ının gerçekte haksız olması.

İmza: motor kullanıcısı.

loiz
04-08-2025, 21:35
üniden kadro bekliyorum. dr mühendisim, 2 yıldır bekle diyorlar. bugün yeni ve en son alım açıklandı. yök vermiyor, valla kadro yok, istedik vermediler derlerken ilahiyata dr. öğretim üyesi kadrosu açtılar.. 57 kadro açtılar, ama mühendisliğe yok.. diyeceklerim bu kadar.

Mutu
04-08-2025, 22:10
Bomboş otobanda en sağ şeridi sadece büyük taşıtlar için değildir. 130 kmh hız sınırı olan yolda 80 90 la seyretmek istiyorsan s*ktr olup sağ şeritte seyredebilirsin misal. Kimse anneni anmaz 80'le sağdan gidersen, ama ortadan gidersen emin olmayacağım.

Burak K.
04-08-2025, 22:22
Uçak muavinlerinin bedavaya gezdiğini düşünüyorum.

neuras
04-08-2025, 22:44
Gurbetçilerin bir çoğu maalesef gereken sosyal zekaya ve trafik kültürüne sahip değil. Sanırım burayı bir köy olarak görüp istedikleri gibi davranabileceklerini düşünüyorlar. Aşırı antipatik. Keşke böyle olmasalar.

EV ve SUV kullanıcılarının bir çoğu etrafında olanların farkında değil. Sürüş asistanları olmasa her gün kazaya karışacak gibiler. İnanılmaz bir şuursuzluk var adamlarda. Önce Allah'a sonra sensöre emanet...

Çevre yolunda veya otobanda orta şeritte 70km/s sabit gidenler araba kullanmayı bilmiyor. Bu sürücülerin yeteri kadar sürüş deneyimi ve eğitimi olmadığı için çevresindeki araçlardan korkuyorlar, öngörü sıfır. Orta şeridin güvenli olduğunu düşünüyorlar. En güvenli şerit sağ şerittir.

Yanında kız varken ya da yokken insanların canına kast edecek şekilde makas atan; gereksiz yerlerde gereksiz hızlara çıkanlar şerefsizdir, namussuzdur. Yanındaki "dilbere" ya da apaçiye hava atacak diye benim canım niye tehlikeye giriyor? Basılacak yer var basılmayacak yer var. Bunun ayrımını yapmak lazım.

livaneli
04-08-2025, 23:56
Biz ve çocuklarımızın yıllar boyu emek emek aldığımız diplomaların yani liyakat -işe uygunluk - belgelerinin üç beş kanı bozuğa, üç beş kanı bozuk namussuz tarafından ücreti mukabilinde (!) dağıtılması beni deli ediyor.

Bcaner
05-08-2025, 07:50
Yaşı ilerlemiş ve refleksleri körelmiş, artık çevre kontrolü yapamayan ve 50 km/s hızların üstüne çıkamayan güzel yaşlılarımız ya trafiğe çıkıp oralar felç etmesin, ne kendi ne de başkalarının canına/malına kast etmesin ya da bu insanlarımız kontroller ve sınavlar sonrası trafiğe çıkış izni verilsin.

cosekar
05-08-2025, 08:50
Cak cak sakız çiğneyenlerle normal konusması bile yuksek sesle olan kişiler

ardicli2000
05-08-2025, 09:02
Şöyle bir hayalim var:

Eski Dodge kamyonlardan alacaksın. Her yeri koruma demirli olacak. Trafiğe çıkmadan önce üzerindeki tüm mal varlığını devredeceksin.

Sonra başlayacaksın trafikte sürmeye.

Sinyal vermeden mi döndü mü? Duranın .....
Yolun ortasında mı durdu? Duranın .....
Lüzumsuz frene mi bastı? Basanın .....
...

Var bazı hayallerimiz.

pirasa
05-08-2025, 09:27
arabayı park ediyorum öndeki aracın, arkadaki aracın çıkabilecekleri mesafeleri bırakıyorum. işim bitiyor geliyorum arabayı önden arkadan 5cm bırakarak markaja almışlar :D

dkaya87
05-08-2025, 09:47
arabanın hareketlerinden ve manevra kabiliyetinden kullananın kadın olduğunu anlayabiliyorum :)

CloudGrey
05-08-2025, 09:55
2 durumda dönüp arkana bakıcaksın ;

1 - s*çtıktan sonra ; ben ne yaptım diye.
2 - parkettikten sonra ; öndeki arkadaki rahat çıkabilirmi diye :)

|KaAn|
05-08-2025, 11:07
Kaynak yapanlara ettiğim küfürleri 3 cilt halinde yayınlama hayalim var.

ahmetakbayir
05-08-2025, 11:33
Işıklı kavşaklarda solda kuyruk oluşturanlar lan sağın boş girsene,

pirasa
05-08-2025, 12:07
sağa veya sola sinyal verdiğimde benim hizamda hareket etmeye devam eden araçlardan nefret ediyorum. gaza basıyorum gaza basıyor, yavaşlıyorum yavaşlıyor. bazen 1km bu şekilde devam ediyor sapağı kaçıracak kadar yani 50m falan kaldıysa dönüşe tamamen duruyorum ve yol verilmesini bekliyorum. tabi bu sırada o aracın tüm sülalesini sayıyorum.

pirasa
05-08-2025, 12:17
toplu taşıma araçlarından nefret ediyorum. özellikle bursada, ankara yolu üzerinde bu nefret katlanıyor. maganda gibi 10metrede 3 sağa 3 sola 6 şerit makaslıyor beyefendi, yolcu alıyor tekrar makaslıyor fakat bursaray istasyonlarında bir yatıyor 5dk hareket etmiyor. bu yatmadan dolayı 2 şerit kapanıyor trafiğin anası ağlıyor. özellikle davutdede ve 152 evler istasyonlarında.

Ozan Özer
05-08-2025, 14:32
Bomboş otoparkta bilerek ve isteyerek; gidip özürlü alanına park eden mahlukların allah cezalarını versin. (Örnek bugün Sadi Konuk Hastanesi saat 07.20 otopark)

Ozan Özer
05-08-2025, 16:29
Metrobüs şoförlerinin son anda hayvan gibi fren yapma olayını kendilerine aynen yaşatmak istiyorum.

Tunacan
05-08-2025, 21:09
Evin önündeki taksi durağının önünden geçerken selam vermek için kornaya basan taksicilerin araçlarındaki kornaları münasip bir yerlerine sokmak istiyorum. Belki soktuktan sonra da kornaya basabilirim. Dıt dıt..

Evrenoz
06-08-2025, 08:12
Kapıyı açarken yandaki arabayı kontrol etmeden sert ve hızlı bir şekilde açarak diğer arabaya hasar verenler dna testi yaptırmalı.
Belki baba sandıkları kişi babaları değildir.

Ormanci
06-08-2025, 08:18
Birçoğumuzun hisleri ortak, sadece Tesla'ya çok katılamadım :D

Ben de pek akla gelmeyeni yazayım madem;

Paralel park yeri için oluşturulmuş ceplere girdiklerinde, cebin bitişine doğru yanaşmayıp ortada bırakanlara, boşa araç yeri işgal edenlere en "derin" selamlarımı iletiyorum.

Diğer taksi, dolmuş, minibüs, otobüs vb trafik teröristlerini her gün anıyoruz zaten kesintisiz.

BARR
06-08-2025, 09:02
Birçoğumuzun hisleri ortak, sadece Tesla'ya çok katılamadım :D

Ben de pek akla gelmeyeni yazayım madem;

Paralel park yeri için oluşturulmuş ceplere girdiklerinde, cebin bitişine doğru yanaşmayıp ortada bırakanlara, boşa araç yeri işgal edenlere en "derin" selamlarımı iletiyorum.

Diğer taksi, dolmuş, minibüs, otobüs vb trafik teröristlerini her gün anıyoruz zaten kesintisiz.

Fiat500x keşfedilmemiş bir cevherdir

Şahan
06-08-2025, 09:22
Yol verdiğimde teşekkür etmeyenlere sövüyorum net.

darkred
06-08-2025, 10:07
Önü boş olduğu halde gitmeyen selektör attığımda yol vermeyenleri tampon yaparak darlıyorum sonrada büyük bir keyifle ilk boşlukta makas atıyorum.

Arkadan selektör attıklarında da içim soğuyor mutlu oluyorum.

JANJ@N
06-08-2025, 10:16
açıklamasında fırsat aracı, uygun fiyata, cam gibi yazan ilanlar ile açıklamada hiç bir bilgi yazmayıp detaylı bilgi için arayınız yazan ilanları direk eliyorum.

ByKazim
06-08-2025, 10:44
Trafikte nezaket gösterenleri görünce çok seviniyorum.

Bursa-Gebze arası haftada 1-2 defa yolda oluyorum, orta şeritte ki ortalama hızlar genellikle 100.
Trafiği bilmeden tehlikeye atanlara çok sövüyorum.

Arabadan dışarıya çöp atanlara o çöpleri yedirtmek istiyorum.

Bu cezalara rağmen egzoz takıp gazlayanları görünce içimden vay aslanım vay diyorum.

Araç kullanırken telefona bakmaktan yola uzun süre bakmayanları görünce korna ile uyarıyorum.

3 şeritli şehir içi yolunda sapacağımı ve yavaşlayacağımı arkamdaki anlasın diye erkenden sinyal veriyorum ona rağmen yavaşlamıyor ve mesafeye dikkat etmiyor. Onları aynı duruma sokup onlara arkadan vurmak istiyorum.

Yolda seyahat ederken araçtan ufak taş parçaları düşüren hafriyatçılara kadın iç çamaşırı giydirip arabaya pasta cila yaptırmak istiyorum.

Şu tarihte ödeme yapacağım diyipte o gün ödeme yapmayanları, neden ödeme yapılmadı sorusuna muhasebecimiz izinliydi o gün diyenlerin ağzına yüzüne vurmak istiyorum.

akko
06-08-2025, 11:05
tesla sürenlerde gerçekten ciddi bir sıkıntı var. acaba alırken taahütname mi imzalatıyorlar :D

Normal aracımla giderim 90 a bağlamış soldan yol vermezler.
Corvette le çıkıyorum şu performans modeli olan net arkama yapışır tokadı yer oturur aşağı, inanılmaz bir özgüven :D

arasını bulmaları dileğiyle...

bunların bir çoğu 1.4 atmosferik vs tarz araçlardan geçmiş bireyler sanırım abi,
megane parasına tesla alınca, kendilerini lamborghini almış gibi hisseden tipler :D
trafikte anlamsız hareketler, dediğin gibi 90 la gider yol vermezler sonra kendi kendilerine tribe girip basarlar az ilerde de frene asılırlar vs.
Hergün 2-3 tane bu tipe rastlıyorum..

8.000rpm
06-08-2025, 11:58
akşam köründe farlarını açmayı unutanlara bunun farkında olmayanlara dayanamıyorum
gösterge tablosu ışıklı olunca far açık zannediyorlar
ya arkadaş far aydınlığını görmüyorsan bundan anlamıyorsan bir daha araba kullanma sen lütfen
aynamda bir karaltı varla yok arası
görünmüyorsun arkadaşım
şerit değiştirecek biri seni görmeden belki ona vuracaksın

Ozan Özer
06-08-2025, 11:59
Araç muayenesi öncesinde herşeyi kontrol ettirerek, muayene esnasında saçma sapan şeylerden bırakılmayı ancak bu esnada yan sıramda freni tutmayan,lastikleri bitik,stopları kırık amcaoğlunun muayeneden hafif kusurlarla geçmesini sindiremiyorum.

BARR
06-08-2025, 12:08
bunların bir çoğu 1.4 atmosferik vs tarz araçlardan geçmiş bireyler sanırım abi,
megane parasına tesla alınca, kendilerini lamborghini almış gibi hisseden tipler :D
trafikte anlamsız hareketler, dediğin gibi 90 la gider yol vermezler sonra kendi kendilerine tribe girip basarlar az ilerde de frene asılırlar vs.
Hergün 2-3 tane bu tipe rastlıyorum..

di mi bence de kahrolasıca teslacılarrrrrrrrrrrrr ben a3 varken t.rörist gibi sürüyordum şimdi daha da üzerine çıktım niahahah

EnesPolatdemir
06-08-2025, 12:29
Eline kamera alanları gavurların kareni olarak görüyorum

akko
06-08-2025, 12:32
di mi bence de kahrolasıca teslacılarrrrrrrrrrrrr ben a3 varken t.rörist gibi sürüyordum şimdi daha da üzerine çıktım niahahah

:D:D:D abi sen anladın o tipleri kesin, sen de denk geliyorsundur..
bunların hemen hemen hepsi zaten Siyah Juniper :D

EnesPolatdemir
06-08-2025, 12:32
Sinyal verince geçeceğim şeritteki adamın gaza basması annesini andırtıyor

EnesPolatdemir
06-08-2025, 12:33
En çekindiğim 2 kadın sürücü modelleri i20 gibi küçççük arabalara binen genç kızlar ve başı kapalı suv sürenler... Düşman başına.

BARR
06-08-2025, 12:36
:D:D:D abi sen anladın o tipleri kesin, sen de denk geliyorsundur..
bunların hemen hemen hepsi zaten Siyah Juniper :D

İstanbuldan dönerken geçen hafta selektör attım birine zırto 100 le sol şeritte gidiyor gaz kapattı gerizekalı sağdan üzerine bir kırışım vardı ki dillere destan sonra orta şeride geçti ahahahahaha

Emre911
06-08-2025, 14:42
Yonca-sapak kaçırınca otoban vs farketmeksizin geri geri gelenler gerçek, hücre nöron artık neyse antik bunların

KOSEREN
06-08-2025, 17:15
Özellikle sabahları sürüş esnasında makyaj yapmaya çalışan ablaları görünce kornayla yaklaşık 5 saniyelik bir iletişimimz oluyor...

mehmetRS
06-08-2025, 20:47
Mersin trafiğindeki 10 kişiden 7'sine yarınlar yokmuşcasına dümdüz giydiriyorum. Daha ne kadar kötü olabilir ki sorusunun, al ulan sana en kral cevap diye karşılığıdır Mersin trafiği.

CloudGrey
06-08-2025, 22:53
ep3 tek gerçek type-R ' dır :)

drago
07-08-2025, 08:59
Hyundai bayon, özellikle yeşil renkli olanı sünger bob'daki planktona benziyor

Yeni Mercedes Actros da Hüseyin Peyda'ya

CloudGrey
07-08-2025, 10:13
en iyi türk filmi : Şekerpare :)

cabrioleter
07-08-2025, 13:16
şu mk çakma xenonları satanın, alanın, takanın, taktıranı ipine takmayan trafik polisinin, ekstradan sisleri ile gezenlerin -grup anemi'den- T.A.K.

otomatik kararan dikiz aynasını icat edenle, klimayı icat eden carrier'in ellerinden öperim..

HaKo
07-08-2025, 14:31
Kimse yazmamış ama istanbul'un ciddi bir OE sorunu vardır ki, ( istisnalar kaideyi bozmaz en az %90 ı ) oda MİNİBÜSCÜLER

Maalesef bu vatanın evlatlarına özel yasalar getirilmeli ve denetlenmesi lazım. Timing tutturucaz , insan taşıyoruz kalabalığız biz diye kendine her türlü ayrıcalığı yani itliği hak gören bu arkadaşlar bir milli beka sorunudur. Her türlü kaynak, milletin üstüne çıkma , yol vermeme , yolun ortasında zart diye durup adam alma bindirme , her türlü magandalık , küfür kıyamet pislik ne ararsan bunlarda. İçindekiler ne yaşıyor Allah bilir ama çok net tahminlerim var.

slowmotion
08-08-2025, 13:15
şu mk çakma xenonları satanın, alanın, takanın, taktıranı ipine takmayan trafik polisinin, ekstradan sisleri ile gezenlerin -grup anemi'den- T.A.K.

otomatik kararan dikiz aynasını icat edenle, klimayı icat eden carrier'in ellerinden öperim..

+1

arka sis ve sahte çakarlı araçlar
polis ambulans gibi araçların ışıkları çok rahatsız ediyor.

IbizaFR150
08-08-2025, 14:54
Otobanda sağı boşken orta şeritte 70 ile gidip herkesi şerit değiştirmek zorunda bırakıp asla sağa geçmeyen trafik embesilleri.

TarikS
08-08-2025, 21:08
emlakçıların %90'ının falan oksijen israfı karakterler olduğunu düşünüyorum

galericilerin %70

CloudGrey
08-08-2025, 21:57
sahibindende kimse hiçbirşeyin fiyatını bilmiyor.

x bir malın sıfırı diyelimki 10 para.
hızlı elden çıksın diye 5 yazıyorsunuz.
mesaj yağıyor ; 3 olurmu 4 olurmu vs vs..

fakat 9 yazarsan hemen gelen mesajlar değişiyor.
abi 7im var olurmu ? 6.5 çıkıyor vs vs..

toplum toplum değilki bildiğin cs botu

neuras
09-08-2025, 04:47
Galericilik diye bir meslek yoktur. O işin asıl adı milleti düdüklemektir. Eğer bir 'galeri' modern klasik otomobilleri olması gerektiği gibi restore edip satıyorsa başım üstüne, fakat tek işi temiz arabaları 500 liradan ilk sahibinden alıp süsleyip püsleyip 800 liraya satmaksa o başka bir şey, ne olduklarını söylemeye gerek yok. :) Azalarak bitmeleri dileğiyle :) Biz sahibinden araba almayı bilmiyor muyuz? :)

Piyasayı galericiler yükseltiyor. 2025 Ocak ayında en temiz W210'lar 500, 550 liradan gidiyordu. Şu anda nedense 700, 800 liralar çekiliyor. Araba 97 model :) W214 çıkınca W210'lar kıymete mi bindi?

YARGILAMIYORUZ.

oguz
09-08-2025, 07:00
boşuna okumuşuz, okumadan da profesor doçent vs olunabiliyormuş.
Okuyanları kınıyorum..
Bu mal nasıl şu olmuş bu olmuş nasıl becermiş diyordum.. Adam Cidden MAL ama doğru insanlara ulaşmış ve işini halletmiş..
Kul hakkı vs yemede ülke çığır açtı , bu seviyeyi benimsin diyen ülke geçemez..
Yargılayamıyoruz da yanlarına kar kalıyor ...

neuras
09-08-2025, 17:46
Eğer değişimi gerçekleştiremezsek, belli bir noktadan sonra ne kadar kalifiye insan varsa Türkiye’yi terk edecek. Burada kalıp mücadele edenler ise parayla diploma alan, rüşvet alan-veren, torpil yapan, hak yiyen insanlarla yaşamaya alışacak Kul hakkını gözeten üç-beş kişi kaldı onlar da zamanla yok olacak.

Yaşadıklarımız bize ders olsun. Her türlü rezilliğe şahit olduk ve bundan dolayı insanlar inanılmaz derecede umutsuz. Herkes Türkiye’den artık bir b0k olmaz kafasında ama bu çok yanlış bence. Bu süreçte inanılmaz bir bilgi birikimi ve tecrübe kazandık. Liyakat olmazsa neler yaşanır bunu en iyi bilen millet biziz. Eğer bir eğitim seferberliği yaparsak her şey düzelebilir. Birkaç nesli kaybettik ama olsun. Zararın neresinden dönsek kardır. Sadece değişim gerek.

BARR
11-08-2025, 08:26
4 günlük sahibinden tecrübeme dayanarak sölüyorum ki bu çok büyük oranda embesillerle yaşıyoruz

ardicli2000
11-08-2025, 09:38
Önü boş olduğu halde gitmeyen selektör attığımda yol vermeyenleri tampon yaparak darlıyorum sonrada büyük bir keyifle ilk boşlukta makas atıyorum.

Arkadan selektör attıklarında da içim soğuyor mutlu oluyorum.

Özellikle sol şeridi kapatıp gitmeyen kadınların önüne geçip durasım var. Şerit değiştirmeyeceğine de adım gibi eminim.

EnesPolatdemir
11-08-2025, 10:06
Özellikle sol şeridi kapatıp gitmeyen kadınların önüne geçip durasım var. Şerit değiştirmeyeceğine de adım gibi eminim.

Bi de sana laf söyler sonra kendileri hep haklı ya. Kadın milleti işte napıyon sen dediğinde de dır dır dır baş beyin ağrıtıyorlar yıldım yeminle. Artık öyle bir seviyeye geldim ki arabanın şeritte gidişinden kadın olduğunu anlıyorum. Psikolojimi bozdular yeminle.

Ormanci
11-08-2025, 11:35
Kadınların sol şeritten gitmesinden ziyade, normal trafikte kesinlikle yol vermemeye çalışma gibi bir taksici adeti yüklenmiş.

Bunların hepsinin kocası babası taksici midir anlamıyorum.

AliGizda
11-08-2025, 11:41
Kadınların sol şeritten gitmesinden ziyade, normal trafikte kesinlikle yol vermemeye çalışma gibi bir taksici adeti yüklenmiş.

Bunların hepsinin kocası babası taksici midir anlamıyorum.

Bu özellik her ne ise kore ve bilimum uzakdoğu markası Ssangyong-Chery SUV kullanıcılarında da bolca mevcut. Sağa geçince egoları mı zarar görüyo, durum nedir tam anlam veremedim.

dkaya87
11-08-2025, 11:43
yaya geçidinde beklerken, yol verip durduğunuz halde avel avel etrafa bakıp durduğunuzu anlamayan bi yaya kitlesi var. bol saydırıyorum içimden

Grimlord
11-08-2025, 11:49
Bu özellik her ne ise kore ve bilimum uzakdoğu markası Ssangyong-Chery SUV kullanıcılarında da bolca mevcut. Sağa geçince egoları mı zarar görüyo, durum nedir tam anlam veremedim.

Bence sürücü kurslarında özellikle " hemen sol şeride geç, sağda çok takılırsın, tehlikeli vs" diyip yönlendiriyolar. Öğrenilmiş bir şey gibi hepsi aynısını yapıyor :D

Ormanci
11-08-2025, 11:58
Yok bahsettiğim şu şekil, mesela 2 şerit gidiyorsunuz, ileride yol daralıyor ve belli ki sola geçeceğim.

O anda kadınlar öndekinin dibine yapışıyor.
Ya da sola döneceğim ve geriden sola geçmek istiyorum, normal şerit değiştireceğim, yaptığım hiç bir itlik yok. Hoooop, hemen gaza basarak arayı kapatmaya çalışmalar falan.
Bunu yapanın özellikle tam sol veya tam sağ şeklinde iyice önüne geçiyorum inadına.

Veya yine bir kavşak diyelim, sırayla, bir oradan bir buradan şeklinde geçiyoruz. Bunu ya bi taksici bozuyor, ya bir kadın, ya da başka öküzün biri. Ancak geneli bu ilk ikisi. Bunlardan zorla yol alıyorum sırf gıcıklığına.

Ormanci
11-08-2025, 12:02
Bir kavşağın - geçişin devamında trafik dururken, bunu öngörmeyip hala öndekinin dibine girip kavşağı - geçişi tıkayanlara da ayrı selam gönderiyorum.

Benzer şekilde mesela yine trafikte ışık yandı diyelim, 2-3 şeritli caddeyi geçeceksiniz. Adam önündeki şerit dolu diye mal mal bekliyor. Korna çalıyorsun, ne var diyor.
Sağındaki boş şeride geçip yolu açacaksın, bu kadar basit. Ananınki var diyesim geliyor bir de ne var diye tepki gösterince.

Ben bu tip şeyleri yanlışlıkla yapınca çok utanıyorum, dert ediyorum yol vermeye çalışıyorum. Kimisinde bu motor becerileri kesinlikle yok. Cinsiyet ayırt etmiyorum.

Ormanci
11-08-2025, 12:20
Trafik harici bir şey daha aklıma geldi;

Örneğin bir metin, ödev, tez, bilgi notu falan bir şey yazılmış.
"İki yana yasla" yapılmaması beni acayip kıl ediyor.

Benzerini internet sitesi, editörler tarafından yazılmış metinler, haberler gibi yerlerde de görünce çok takılıyorum.

Yine, standart kişilerde çok takılmasam da, belirli yerlere gelmiş insanlarda, arkadaşlarımda falan gördüğümde takılıyorum;
"Yapdım, gitdim" şeklinde yanlış yazım, "şarzzzz" vs gibi kelimelerin yanlış kullanımları gibi şeyler mesela...
Adam bilmemnerenin müdürü olmuş, üniversite bitirmiş, yüksek lisans yapmış, hangi de da ayrı yazılır hangisi birleşik yazılır bilemiyor.

Metin bütünlüğü konusuna da takılıyorum mesela. Bu tip çok yazım işi, raporlama, bilgi notu falan yaptığım için sanırım.
Örneğin metinde cümleler "yapmaktayız, etmekteyiz" gibi bitişlerle giderken, birden "oldu, etti, bitti" gibi bir hale bürünmesi. Ya da "yapılmaktadır, edilmektedir" şeklinde giderken yine bu bitişlerin değişmesi...

Bunları bilmeyen veya buna uymayanlar nasıl bu tip metinleri yazıyor, haber, rapor, araştırma vb diye yayımlıyor diye düşünüyorum.

onur_si
11-08-2025, 13:05
Türkiyede trafik kültürü yok, ama istanbulda en azından düzenli kuralsızlık var, farklı şehirlerde veya istanbulda farklı plakalı araçları gördükçe beterin beteri var diyorum. birde gündüz de olsa herkes parkları veya kısaları açık tutsa iyi olur farketmek ve farkedilmek için.

CloudGrey
11-08-2025, 20:26
kelimeye bile gerek yok.

https://i.hizliresim.com/8sp9z8w.jpg (https://hizliresim.com/8sp9z8w)

Eren
11-08-2025, 22:37
sol şeritte yavaş gidip selektör atınca yol vermeyenler

aslan
12-08-2025, 06:31
Trafikte yavaş giden herkesin topunun ....

rahmitanir
12-08-2025, 07:42
Memleketteki cahilliğin yücelmesi durumu tüm günlük hayatla beraber trafiğe de yansıyor. O sebeple karşıdakinin ne kadar aptal olabileceğine dair sınırları genişleterek araba kullanmak önemli.

Sti_Ozan
12-08-2025, 08:32
Sol şeritte yol vermeyenlerin önünde sağ şeride geçene kadar frene basma huyu edindim. Arkasındayken düzenli tacize rağmen sağ şeride geçmiyorsa, sağdan sollamak suretiyle önüne geçip frenlemeye başlıyorum taa ki orta şeride geçirtene kadar.

Bunun için yeterli vaktim yoksa yine sağından geçip bu sefer kuvvetli bir fren testi yapıp devam ediyorum.

Octavia ile aynı durumu yaşarsam, geri vitesi arka sislere kodladım. Özellikle gece başıma geliyorsa aracın önüne geçip birazda geri vites lambalarıyla selektör atıyorum :)

DOHC
12-08-2025, 09:54
İçimizdeki İrlandalı'lara has "G" plaka ile aylar boyunca araba kullananlar..........

ardicli2000
12-08-2025, 11:11
Yandakinin geçişini sadece kaynak yapanlar için engelliyorum. Özellikle yavaşlayıp önüne doğru kırıyorum ki arkadaki de yanaşıp engelleyebilsin.

Bir de döneceği 3 km önceden belliyken son 50 metrede en soldan sağa önüme kıranlara dalasım geliyor. Kızınca da cevap hazır "sinyal veriyorum görmüyor musun?"

BarışSever
12-08-2025, 14:08
car care ürünlerinin büyük bi kısmının saçmalık olduğunu düşünüyorum,cila bir nebze kafama yatıyor ama pasta atmanın gereksiz olduğunu düşünüyorum,hele ki ppf folyo vs vs tamamen para tuzağı bana göre,not aracım 13 senelik ve daha hiç pasta cila atılmadı,ayda bir kere domestos ile yıkanıyor ve yıllardan beri boya yerinde:)

AyrtonSenna
13-08-2025, 11:31
Trafikteki aptallarla uğraşmaktan yoruldum ya ben bilmiyorum ya karşı taraf çok profesyonel,sinyal kolunu unutan armutlar,sol şeritte giden kamyonet kasalı veya panelvanlar transit,master,ducatolar ayrı bir çile sebebi veya sollamaya sinyalsiz çıkan tırlar yüzünden çıldırmamak elde değil

CenkB
13-08-2025, 13:25
2 şeritli yolun sol şeridinden hızını almış gelirken, kendi hızlarını kesmemek için sol şeride atlayıp benim hızımı kesen tır, otobüs ve yavaş ilerleyen araçlara selamlarımı iletiyorum.

EnesPolatdemir
14-08-2025, 09:54
car care ürünlerinin büyük bi kısmının saçmalık olduğunu düşünüyorum,cila bir nebze kafama yatıyor ama pasta atmanın gereksiz olduğunu düşünüyorum,hele ki ppf folyo vs vs tamamen para tuzağı bana göre,not aracım 13 senelik ve daha hiç pasta cila atılmadı,ayda bir kere domestos ile yıkanıyor ve yıllardan beri boya yerinde:)

domestos mu bildiğimiz domestos çamaşır suyu olan dimi? Abi vallahi çok merak ettim nasıl araba yıkadığını ve ne sebeple domestos kullandığını fecci merak ettim şuan

GokhanRS
14-08-2025, 11:12
kaynak yapanların tüm en yakın aile üyelerine sövüyorum. anne eş kız kardeş fark etmeksizin. ilginç şekilde mesela bunu anlattığım arkadaş haklısın diyor benle birlikte sövüyor ve ertesi gün görüyorum ki o da yapıyor. trafikte insanlar neden bu kadar geniş follofoş? anne ve bacılarına sövüldüğünün farkında ola ola bunu neden yapıyorsunuz anlamak mümkün değil!

EnesAksu
14-08-2025, 15:25
işim gereği ankara temelli - istanbul arası gidiyorum. Bu elektrikli araçların ankara rampa inişte sol şeritten git elektrik harcamaz mı dediler, bilmiyorum. adamların orta ve sağ şeridi yok. hep sol şerit 90 - 100 le gidiyorlar.

BarışSever
14-08-2025, 15:57
domestos mu bildiğimiz domestos çamaşır suyu olan dimi? Abi vallahi çok merak ettim nasıl araba yıkadığını ve ne sebeple domestos kullandığını fecci merak ettim şuan

evet çamaşır suyu ama domestos olması onemli:D uzun yol yapıyorum sinek ölülerini çıkartmak için kullanıyoırum,fırçayla veya süngerle kaportayı çitilemek yerine kolayca cıkartıyor plastik aksamları da soldurmadı yıllardır devam

GokhanRS
14-08-2025, 16:28
evet çamaşır suyu ama domestos olması onemli:D uzun yol yapıyorum sinek ölülerini çıkartmak için kullanıyoırum,fırçayla veya süngerle kaportayı çitilemek yerine kolayca cıkartıyor plastik aksamları da soldurmadı yıllardır devam

Bu haber geldi aklıma.

https://www.youtube.com/watch?v=d6xHorJQwbA

gökan
14-08-2025, 20:17
Kaynak olaylarına bende çok geriliyorum ,sol şeritte yavaş ilerleyenlere selektör atmıyorum artık :)

GokhanRS
15-08-2025, 09:48
Bende elektrikli kullanıcısıyım ama sola geçersem 180 civarlarında gidiyorum genelde. onun dışında hiç meşgul etmem. ancak geçen hafta dönerken sonunda bende şahit oldum 2 defa yepyeni junipere denk geldim sol şerit 100e sabitlemişler.

olm ayarsız mısınız? teslaya da bmwcilere olan tepkiler oluşmaya başladı sizin yüzünüzden! Gerçi bmwciler dibine yaklaşınca gazlıyorlar sadece sen gelene kadar basmayıp boşa yavaşlatmaları sıkıntı.

ardicli2000
15-08-2025, 10:03
Blocked (https://www.reddit.com/r/FUCKYOUINPARTICULAR/comments/1m0v0ui/fighting_high_beams_with_higher_beams/)

Bundan istiyorummmmmm......

Orhan
15-08-2025, 10:19
Serit kullanımı büyük sıkıntı 3 şeritli yol adam 90'la sol seridi kapatmış. Orta şerit aynı sağ seritte kamyon. Al sana gereksiz bir trafik bi kısım sürücüde durumdan rahatsız değil. Peşinden tin tin gidiyorlar. Acalesi olanı düşünen yok hız limiti orada 110 aslında

CloudGrey
15-08-2025, 14:09
Dünyanın en iyi araba reklamıydı :)

Reklamı izlerken " R " ye basınca araba type-R oluyordu :)
Sonra ne olduysa o video yok oldu..

video hakkında : Press 'R' And This Incredibly Brilliant Honda Ad Switches To A Parallel Storyline (https://digitalsynopsis.com/advertising/honda-civic-type-r-the-other-side/)

Honda | The Other Side | The One Club (https://www.oneclub.org/awards/theoneshow/-award/22241/the-other-side/)

Sonra işler dahada garipleşti , videodaki FK2'ye herkes aşık oldu , millet parasını hazırladı herkes bekliyorken fk2 type-R bir çıktı , ana araba öyle değil :)
götü komple değişik :)

Good old dayz :)

BARR
18-08-2025, 09:21
Çeşmeye yaz aylarında arabayla günübirlik gidip dönmek yasaklansın

Ormanci
18-08-2025, 16:18
Yine "tersini" yazayım, otoyol vb yerlerde önünüzün dolu olduğunu göre göre 1km öteden selektörlerle gelenlere uyuzum.

Dün yine uzun yoldan gelirken baktım Passat'ın biri selektörlerle milleti darlıyor, önünde 5 araba var, kardeşim s.s. bekleyeceksin o adamlar geçecek, sonra sağa geçecekler bu kadar basit.
Altında 150hp arabası olan tipler kendisini yolun kralı sanıyor.

Adamı önüme aldım, geçtim dibine, selektör selektör, önündeki 3-4 araba halen duruyor. Önü boşaldı, selektör selektör.. Hızlanmaya çalışıyor, kopamıyor dibindeyim hala :D
120'den başladık 170'e kadar, viraja gelirken de tırsıyor beyimiz, fren yapıyor, ben iyice selektöre boğdum. 150'ye inip kendini sağa attı.
Ben de yanından geçip bi süre gazladım, sağa geçtim bekledim, gelmiyor :D

E hani ne oldu, selektör manyağı yapıyordun milleti? Güzel oldu mu?

Mert-
18-08-2025, 16:50
Ortalık çok kötü bu tarz aksiyonlara girmeyin derim. Uğraş uğraş bitmez bu tipler. olan size ve ailenize olur maalesef.

Mutlu Değerli
18-08-2025, 20:10
Şeytan diyor Poloyu 3.5bar yazdır, 9sn süreyi Dragy'de gör sonra mışıl mışıl uyu

Ahmet Saraçoğlu
19-08-2025, 04:15
Son iki üç yıldır motosiklet kullanıcılarından ciddi muzdaribim.Durağan yada durağana yakın kilit trafikte korna-selektörle arkamdan geldikçe ciddi deliriyorum.Bariyerin dibindeki 30 cmlik yol babanızın değil , geçebiliyosan buyur geç ama seri korna ve selektörle yoldan sürpürme çabası sinirimi zıplatıyor.sağdakine yol verip sola yanaşsam soldaki sıkışıp kornaya başlıyor.Bide göre göre frene basmadan araya girmeye devam etme olayı var.Nasıl benim ayağımda fren varsa seninde elinde fren var , gözün var , takip mesafen var.Tır mı bu durdumu bidaha kalkamasın?Gördüğün halde kornaya basacağına frene bas.Kaba taslak 25 yıldır araç üzerindeyim ama özellikle son 2 3 yıldır arkamda akan trafikte bi motor varsa acemi gibi tedirgin oluyorum.Ana yoldan sağa yada sola döneceğim sırada virajda sağımdan mı geçecek , solumdan mı geçecek Allah bilsin.Virajda araba sollamak ne demek.Kimse trafiğin seyir hızının 2-3 katıyla nereden ne gelecek diye tetikte olmak zorunda değil.Canınızın insiyatifini nasıl bi başkasına bırakabiliyosunuz?

Bcaner
19-08-2025, 07:41
Yazıldı mı bilmiyorum ama hani akşam vakti olmuş işten çıkmışsın yorgunsun zaten, yay geçidi olmamasına rağmen insanlık yapıp bir yaya yol vermişsin (o da işten çıkmış, ben en azından arabada oturuyorum vs gibi gibi), ama o hanımefendi / beyefendi bir podyum havalarına giriyor, gittikçe hareketleri yavaşlıyor, bir de hala elindeki telefonla bir şeyler yapma çabası ile iyice salaklaşması beni dellendiriyor.

Sözüm meclisten dışarı bazı hanım ablalarımız da sanki yol vermemişiz de ona asılıyormuşuz gibi bi tavırlar, bi tripler aman bir süzülmeler, göz devirmeler, bi sen kimsin de bana yol veriyorsun aptal tavırları, verdiğin yolu beğenmemeler falan yazarken bile elim ayağım titredi, minimal sinir krizi geçirdim :mad:

|KaAn|
19-08-2025, 08:02
Uçakta boarding sırası beklerken bile önüne geçmeyene çalışanlara dün bir kez daha uyuz olup 45-50 yaşlarında giyimi kuşamı düzgün bir kadınla "yine " tartıştım. Bineceğimiz uçak aynı, oturup bekleyeceğimiz süre aynı.. Hep mi ben ben ben bu insanlarda

GökhanÖzkan
19-08-2025, 08:33
İstanbul - kocaeli iş kaynaklı 26 gün işe gidip geliyorum. Şu sol şeritte ne var acaba???? Arkaya kamyon arkası yazı yazacağım ''Sol şeritte *** mu var diye?''
Gerçekten bu kadar mal olamazlar yaw... Bir de sol şeritte sineklene sineklene gitme konforları bozulunca da kızıyorlar...

GökhanÖzkan
19-08-2025, 08:37
Motorcu arkadaşlarımıza da ufak bir serzenişte bulunayım, aynadan görüyorum diyorum az kenara geleyim rahat geçsin hooop diğer taraftan bi tane daha yaw arkadaş tek düze gitsenize... hanginizi nereden kollayacağımızı şaşırıyoruz. Normalde 2 tekerlekli kara taşıtı olup şeritten normal normal gitmeniz gerekirken kamikaze gitmeyin diye kendimce naziklik yapıyorum.. Cidden bizim ülkede hele ki İstanbul' da trafikte sürücü olmak enteresan...

EnesPolatdemir
19-08-2025, 09:35
Son iki üç yıldır motosiklet kullanıcılarından ciddi muzdaribim.Durağan yada durağana yakın kilit trafikte korna-selektörle arkamdan geldikçe ciddi deliriyorum.Bariyerin dibindeki 30 cmlik yol babanızın değil , geçebiliyosan buyur geç ama seri korna ve selektörle yoldan sürpürme çabası sinirimi zıplatıyor.sağdakine yol verip sola yanaşsam soldaki sıkışıp kornaya başlıyor.Bide göre göre frene basmadan araya girmeye devam etme olayı var.Nasıl benim ayağımda fren varsa seninde elinde fren var , gözün var , takip mesafen var.Tır mı bu durdumu bidaha kalkamasın?Gördüğün halde kornaya basacağına frene bas.Kaba taslak 25 yıldır araç üzerindeyim ama özellikle son 2 3 yıldır arkamda akan trafikte bi motor varsa acemi gibi tedirgin oluyorum.Ana yoldan sağa yada sola döneceğim sırada virajda sağımdan mı geçecek , solumdan mı geçecek Allah bilsin.Virajda araba sollamak ne demek.Kimse trafiğin seyir hızının 2-3 katıyla nereden ne gelecek diye tetikte olmak zorunda değil.Canınızın insiyatifini nasıl bi başkasına bırakabiliyosunuz?

Sebebi çok açık çoğu sorunun başı gibi bununda başı ekonomidir. İnsanlar araba alamıyor, çinli firmalar da allah var bu fırsatı çok çok iyi değerlendirdi. Herkesin altında bir motor ömründe motorun tepesine çıkmamış adam ne kadar zor olabilir ki diye alıyor bir tane. Ehliyeti var ya zaten, sürmediği halde o da enteresan bir konu da neyse. Şimdi kendimden örnek vereyim ben motorla 7 yaşında tanıştım. Ayağım yetmeden kuzenim öğretmeye başlamıştı. 14 15 yıldır motosiklet sürüyorum trafikte. Bu tür herifleri gördükçe ben korkuyorum aha ölecek bu diye. Nasıl bir kafa anlamış değilim. Motorun trafikte nasıl duracağını bildiği yok, görüş yok, öngörü yok hakimiyet yok KONTRA BİLEN YOK MK MOTORUN TEMEL ŞEYLERİNDEN HANİ ölmeyeceklermiş gibi gidiyorlar. İşte yapacakları kaza büyük olasılıkla ilk kazaları olacağı için bilmiyorlar başlarına ne gelecek genelde ilk kazadan sonra eyvah çok tehlikeli diye satıyorlar zaten. E ekipmanları da yok tabi genelde fransız tarzı açık kask ya da dandirik bi adı sanı olmayan kaskla gezdikleri için normaldir. Her türlü durumda da kendilerini haklı sanıp millete sataşıyorlar. Sonra tabi motosiklete düşmanlık vs başlar 5 6 sene önce böyle bir durum yoktu. Çünkü motosiklette acemi insan sayısı azdı memlekette. Ha bende tehlikeli sürüyorum ama her şeyin bir yeri bir zamanı var. Benim yapacağım serserilik başkasına bir zevalde bulunabilecek durumdaysa yapmam mesela ama bu özellik de genç kısımda yok. Garip garip işler yaw

neuras
19-08-2025, 11:12
YouTube'a ilk kim "motorcu kavgaları edit/ayna kırdım/önüme kıran adamı dövdüm" video'su attıysa Allah onun belasını versin. Bu millet zaten pek zeki değil, o video'ları gören ne kadar adam varsa aynısını yapmaya başladı. Bence RTÜK ve üniversitelerin ilgili kurumları bu durumun farkında değil ama biz gördüğümüzü tekrar etme eğiliminde olan bir toplumuz. Mantık kuramıyoruz, doğruyu ve yanlışı ayırt edemiyoruz, düşünmeden kopyalıyoruz. Adam trafikte karşılaştığı olumsuz bir durumu ilgili kurumlara ya da polise bildirmek yerine küfürle kavgayla çözmeye çalışıyor. Çünkü başka bir motorcu arkadaşı daha önce aynısını yaptı, iyi bir b0kmuş gibi de sosyal medyada paylaştı. Sosyolojik bir mevzu, neyse...

Geçen denk geldim bir tanesine. Trafik gayet sakin kimse kimseyi sıkıştırmıyor. Eleman bir anda iki aracın arasından geçmeye çalıştı beceremeyince de başladı küfür, selektör, el kol… Kafasındaki no-name kask maksimum 5.000TL. Dizlik, ceket vs. zaten yok. Kimseyi ekonomik durumuna göre yargılamıyorum ama kasktaki 360 derece kamera 20.000tl. Ne iş? Demek ki bu adamın trafiğe çıkmasındaki tek amaç kavga çıkartıp, ayna kırıp kaçıp youtube'a content çıkarmak; egosunu tatmin etmek.

Güzel motorcuları ayrı tutuyorum hatta heves ediyorum ama Allah geride kalanlara akıl fikir versin. Beyni erimiş hepsinin.

yazık
https://www.youtube.com/watch?v=RUKLzoacrBo
https://www.youtube.com/watch?v=WvYYKelbP_w
https://www.youtube.com/watch?v=Q_enEe20xIk

EnesPolatdemir
19-08-2025, 11:29
YouTube'a ilk kim "motorcu kavgaları edit/ayna kırdım/önüme kıran adamı dövdüm" video'su attıysa Allah onun belasını versin. Bu millet zaten pek zeki değil, o video'ları gören ne kadar adam varsa aynısını yapmaya başladı. Bence RTÜK ve üniversitelerin ilgili kurumları bu durumun farkında değil ama biz gördüğümüzü tekrar etme eğiliminde olan bir toplumuz. Mantık kuramıyoruz, doğruyu ve yanlışı ayırt edemiyoruz, düşünmeden kopyalıyoruz. Adam trafikte karşılaştığı olumsuz bir durumu ilgili kurumlara ya da polise bildirmek yerine küfürle kavgayla çözmeye çalışıyor. Çünkü başka bir motorcu arkadaşı daha önce aynısını yaptı, iyi bir b0kmuş gibi de sosyal medyada paylaştı. Sosyolojik bir mevzu, neyse...

Geçen denk geldim bir tanesine. Trafik gayet sakin kimse kimseyi sıkıştırmıyor. Eleman bir anda iki aracın arasından geçmeye çalıştı beceremeyince de başladı küfür, selektör, el kol… Kafasındaki no-name kask maksimum 5.000TL. Dizlik, ceket vs. zaten yok. Kimseyi ekonomik durumuna göre yargılamıyorum ama kasktaki 360 derece kamera 20.000tl. Ne iş? Demek ki bu adamın trafiğe çıkmasındaki tek amaç kavga çıkartıp, ayna kırıp kaçıp youtube'a content çıkarmak; egosunu tatmin etmek.

Güzel motorcuları ayrı tutuyorum hatta heves ediyorum ama Allah geride kalanlara akıl fikir versin. Beyni erimiş hepsinin.

yazık
https://www.youtube.com/watch?v=RUKLzoacrBo
https://www.youtube.com/watch?v=WvYYKelbP_w
https://www.youtube.com/watch?v=Q_enEe20xIk

Valla tebrik ediyorum güzel bir konuya değindin. O dediklerinin bir kanıtı da normal laf dalaşlı kavgalar oluyor instada düşüyor önüme hep yorumlar hep şu şekilde:
"O ayna niye hala sağlam"
"Aynasını alsana reis"
"Hak edene hakkını vermek lazım"

E bu yorumları görünce herif bir daha sudan sebepten kavga çıkarıp aynaya vurur alır aynayı marifet ya, erkeklik ya bu tür davranışlar. Bunları yazan embesiller acaba motosikletin savunmasızlığından haberdar mı çok merak ediyorum. Herifin belki de ölümüne sebep olacaklar haberleri yok. Adam direksiyonu üstüne kırdığı gibi motorcuyu ya öldürür ya sakat bırakır. Zaten herkes çok gergin zaten herkesin hayatı rezil durumda bir de bu tür sosyal çürümelerle uğraşıyoruz. Bu ülke ve toplum nasıl düzelecek ya da düzelecek mi o kadar merak ediyorum ki.

Ormanci
19-08-2025, 12:23
Peki evladının lafına inanmayıp neredeyse her mevzuda başka malların lafıyla iş yapmayı çok seven babalara ne demeli? :)
Yani lafı dinlenecek adamlar adam olsa gam yemeyeceğim de... Hepsi kendi çıkarı için konuşan tiplemeler. Bunu ömrü boyunca hala anlayamadı.

- Lastik alacak, "ama lastikçi böyle diyor".
- Bilmemne yapılacak, "ama emlakçı böyle dedi"
- Şu alınacak, "o diyo ki bıdı bıdı"...

Şu yaşa gelmişim.
Hala bu mevzulardan kavga ediyoruz.

Boş yapan adamları bana anlatma diyorum. Bunların lafıyla iş yapma diyorum. Yok...
Ne olurmuş adam öyle demişse, ben bi baksaymışım. Vakit kaybı diyorum. He vaktin çok değerli, bilgisayarda oyun oyna, gez sen...

Gel de çıldırma.

serkanOC
19-08-2025, 14:11
motosiklet muhabbeti uzasın istemem ama bende 10 seneyi aşkındır günlük aktif motor kullanıyorum ve motorcular hakkında yazılan tüm olumsuz eleştirilere katılıyorum..

serkanOC
19-08-2025, 14:26
motosiklet muhabbeti uzasın istemem ama bende 10 seneyi aşkındır günlük aktif motor kullanıyorum ve motorcular hakkında yazılan tüm olumsuz eleştirilere katılıyorum..

ekleme; çocuklarımı hiç çocuk koltuğuna bağlamadan sürüş yapmadım, öne oturtmadım. şimdinin büyük trendi çocuk kafayı sunroof tan çıkarıp ağzıyla kuş olmasa da sinek yakalayacak ! gerçekten bu kadar mı kıymetsiz çocuklarınız ?

|KaAn|
19-08-2025, 16:57

10+ yıl da benden. Motorcu olmak ile motor sürmek arasında çokta ince olmayan bir çizgi var.
Çokça arkadaşım benden sonra motosiklete hevesi oldu, "yaa alırız bi 50cc", "kask alsam şimdilik yeter", "yazın mont giyemem abi ben" diyenleri direk eliyodum, motosiklet belki yanlış anlaşılabilir ama otomobil sürmeye göre çok daha bilinç gerektiriyo. Kullanmayı bilirsen zaten 4tekerlilere göre çok daha çabuk ulaşabiliyorsun gideceği yere, bu yüzden acele etmenin gereği olmayan bir alet. E toplum olarak aceleyi seven bir yapımız olduğu için de şeridinde giderken sağından solundan geçerken çalınan kornalar şaşırtmasa da kabul edemiyorum.

Ormanci
19-08-2025, 17:28
Motor konusuna katılıyorum.
Zaten trafikteki bütün taksici ruhlular motosiklet aldı, sonucu görüyoruz.
Şundan 5-10 sene öncesine kadar "motorculuk" bambaşka bir şeydi. Şimdi nerede araba kullanan apaçi var, arabalar yenilenemeyince "motorcu" oldular. Olduklarını sanıyorlar ya da..

Çalıştığım yerde 2 tane motorcu abimiz vardı. Montlar, kıyafetler, bilinçli tiplerdi.

Geçen sene bi baktım, salak sulak nerede tip var, hepsi motor almış, çalıştığımız yere 2 değil 12 motor geliyor.
Tiplere bakıyorum, ulan diyorum sizde bu kafa ile motor sürmek neyinize. Ama sürüyorlar işte.
Araba bile kullanmaya yetisi olmayan amele tipler, motorların üzerinde.

Ve bu amele tayfa artık gerçek "motorcular"la da kavga ediyor.

Geçende bi isim vardı, insta'da vs video çekiyor, işte şöyle yaparsanız böyle olur, bakın adam beni gördü, şöyle yaptım, şuraya girmedim, öngörü, trafiği okumak vs. vs...
Adama bile laf atmışlar, sen ne boş yapıyosun, oradan gazla geç işte, motor ne için, tabi ki oraya gireceğim bilmemne.

Of dedim bu millet adam olmaz, hiç bir şeyiyle olmaz.

Schumi
20-08-2025, 00:56
Yargılanmıyoruz diye yazıyorum. Elbette pahalısı da var ama motosikletler ucuz diye oluyor bir çok sorun. Yani sosyoekonomik durumdan da kaynaklıyor. Tek sebep değil ama büyük bir sebep.

CloudGrey
20-08-2025, 19:27
BU YAZDIĞIMI YARGILAYIN.

start/stop özelliği olan araçlarıma kavşakta motoru durdurmak diye ceza kesiyorlar .

MK YERİ ŞAKA GİBİ

Ormanci
21-08-2025, 08:36
BU YAZDIĞIMI YARGILAYIN.

start/stop özelliği olan araçlarıma kavşakta motoru durdurmak diye ceza kesiyorlar .

MK YERİ ŞAKA GİBİ

Mahkeme yargılasın abi biz yargılamıyoruz :P :D

Bunu bir defa daha okumuştum, sen mi yazmıştın acaba hocam yoksa başka bir yerde miydi.
Büyük saçmalık. Tam mahkemelik çok güzel bir olay. Böyle bir şey yok. Polisin büyük işgüzarlığı olmuş.

Standart Evo'nun arka spoylerına "o sörfü sök" diyen adam gördük de, bu da daha başka bi boyutmuş. O cahillik diyebiliriz, bu bildiğin art niyet. Start stop teknolojisini hiç bilmiyorsun sanki...

CloudGrey
21-08-2025, 09:04
Mahkeme yargılasın abi biz yargılamıyoruz :P :D

Bunu bir defa daha okumuştum, sen mi yazmıştın acaba hocam yoksa başka bir yerde miydi.
Büyük saçmalık. Tam mahkemelik çok güzel bir olay. Böyle bir şey yok. Polisin büyük işgüzarlığı olmuş.

Standart Evo'nun arka spoylerına "o sörfü sök" diyen adam gördük de, bu da daha başka bi boyutmuş. O cahillik diyebiliriz, bu bildiğin art niyet. Start stop teknolojisini hiç bilmiyorsun sanki...

Ayda ortalama 100 tane cezamız oluyor.
Ortalama 10 tanesine itiraz edip 10nunuda mahkemede kazanıyoruz.
Sonra nakil vasıtalara gidip parayı vergiden mahsup etmeye çalışıyoz.

Ülkede hukuk önce boku at sonra mağdur temizlemeye çalışsın şeklinde işlediğinden bu durumlar sürekli yaşanıyor.

napcan 3. dünya ülkesi işte..

Ormanci
21-08-2025, 09:24
Ayda ortalama 100 tane cezamız oluyor.
Ortalama 10 tanesine itiraz edip 10nunuda mahkemede kazanıyoruz.
Sonra nakil vasıtalara gidip parayı vergiden mahsup etmeye çalışıyoz.

Ülkede hukuk önce boku at sonra mağdur temizlemeye çalışsın şeklinde işlediğinden bu durumlar sürekli yaşanıyor.

napcan 3. dünya ülkesi işte..

Hukuğu geçtim, böyle olaylarda iki tane kıtipiyoz memurun hatası ile uğraşıyoruz, ona ifrit oluyorum. Yok efendim adamın biri vergi bilmemnesinde hata yapmış, hadiiiiii git işi gücü bırak dilekçe yaz, takip et, bilmemne yap, düzelttirmeye uğraş. Lan oradaki memur bunu yaparken bu kadar uğraşmıyor, umurunda da değil. Bu tip bir sorumluluk devri de gerekiyor bunlara.

Salak salak işler.

Zamanında arabanın ruhsatında 4 kişi yazmış adamlar, muayeneden geçemedim. Sıfır arabanın ruhsatını yanlış çıkarmışlar.
Gittim trafik şubeye, yahu diyorum bunu nasıl becermişler, olabilir diyor. Olabilir de bunu düzeltmek için ben uğraşıyorum işi gücü bıraktım??? Yapacak bir şey yok diyor. Nasıl yok yav, işinizi düzgün yapacaksınız kardeşim.

Yine birkaç sene önce, dayım ODTÜ'de çalışıyordu daire başkanıydı, ben de yanına ziyarete geldim arabayla. Kimlik mi ne alıyorlar girişte. Dönerken geldim kimliği alayım, kimliği park ücreti gişesinden alacaksın. Nasıl ya dedim... Anlamadım olayı. Öğrenci yazmışlar sizi, park ücreti ödeyeceksiniz dedi. Lan dedim manyak mısınız.. Gittim gişeye, versene kardeşim benim kimliğimi... Öğrenci yazmış polis diyor, ulan diyorum öğrenci değilim, dayım daire başkanı, yanına geldim, aç sor... Yok, nuh diyor peygamber demiyor. Polise git dedi.

Kapıda polis birimi kurmuşlar, adamların işi gelen kimliklerden bakıp öğrenci mi değil mi diye bildirmeleri. Yahu o memura yazık değil mi, o polisin işi mi bu.

Herifler de dünyanın en aptalca modeliyle kimlikte isme bakıyor, öğrenci listesine bakıyor. Aaaaa X-Y. Tamam park ücreti yapıştır. Başka bir bilgi karşılaştırmak yok. Oysa kimlikte TC kimlik no falan da yazıyor. Gittim polislerle kavga ettim, benim adım soyadımı yazsana kardeşim Google'a, bak bakalım dedim kaç tane farklı adam çıkıyor, sen dedim burada listede ismimi görünce mi aha yakladım diyorsun, böyle bi saçmalık var mı?

O arada dayım ortalığı karıştırıyor diğer taraftan, güvenliğe bir sürü fırça falan..

Neyse verdiler kimliği çıktım gittim, toplantıya gittim geri döndüm, kapıda tekrar kimliği verince yine ortalık karıştı :D
Yahu dedim bu kadar aptal olamazsınız. O kişi bu kişi değil, öğrenci değil falan diye hususi not düşüyorlar falan.

Hindistan'ın az gelişmişiyiz ya başka bir şey değil.

pirasa
21-08-2025, 09:53
Hukuğu geçtim, böyle olaylarda iki tane kıtipiyoz memurun hatası ile uğraşıyoruz, ona ifrit oluyorum. Yok efendim adamın biri vergi bilmemnesinde hata yapmış, hadiiiiii git işi gücü bırak dilekçe yaz, takip et, bilmemne yap, düzelttirmeye uğraş. Lan oradaki memur bunu yaparken bu kadar uğraşmıyor, umurunda da değil. Bu tip bir sorumluluk devri de gerekiyor bunlara.

Salak salak işler.

Zamanında arabanın ruhsatında 4 kişi yazmış adamlar, muayeneden geçemedim. Sıfır arabanın ruhsatını yanlış çıkarmışlar.
Gittim trafik şubeye, yahu diyorum bunu nasıl becermişler, olabilir diyor. Olabilir de bunu düzeltmek için ben uğraşıyorum işi gücü bıraktım??? Yapacak bir şey yok diyor. Nasıl yok yav, işinizi düzgün yapacaksınız kardeşim.

Yine birkaç sene önce, dayım ODTÜ'de çalışıyordu daire başkanıydı, ben de yanına ziyarete geldim arabayla. Kimlik mi ne alıyorlar girişte. Dönerken geldim kimliği alayım, kimliği park ücreti gişesinden alacaksın. Nasıl ya dedim... Anlamadım olayı. Öğrenci yazmışlar sizi, park ücreti ödeyeceksiniz dedi. Lan dedim manyak mısınız.. Gittim gişeye, versene kardeşim benim kimliğimi... Öğrenci yazmış polis diyor, ulan diyorum öğrenci değilim, dayım daire başkanı, yanına geldim, aç sor... Yok, nuh diyor peygamber demiyor. Polise git dedi.

Kapıda polis birimi kurmuşlar, adamların işi gelen kimliklerden bakıp öğrenci mi değil mi diye bildirmeleri. Yahu o memura yazık değil mi, o polisin işi mi bu.

Herifler de dünyanın en aptalca modeliyle kimlikte isme bakıyor, öğrenci listesine bakıyor. Aaaaa X-Y. Tamam park ücreti yapıştır. Başka bir bilgi karşılaştırmak yok. Oysa kimlikte TC kimlik no falan da yazıyor. Gittim polislerle kavga ettim, benim adım soyadımı yazsana kardeşim Google'a, bak bakalım dedim kaç tane farklı adam çıkıyor, sen dedim burada listede ismimi görünce mi aha yakladım diyorsun, böyle bi saçmalık var mı?

O arada dayım ortalığı karıştırıyor diğer taraftan, güvenliğe bir sürü fırça falan..

Neyse verdiler kimliği çıktım gittim, toplantıya gittim geri döndüm, kapıda tekrar kimliği verince yine ortalık karıştı :D
Yahu dedim bu kadar aptal olamazsınız. O kişi bu kişi değil, öğrenci değil falan diye hususi not düşüyorlar falan.

Hindistan'ın az gelişmişiyiz ya başka bir şey değil.

aynısı bir kurumda oluyor. vatandaş kapıdan girerken kimlik bırakıyor içerde memur vatandaşa işlemleri başlatmak için kimlik istiyor vatandaş kapıda bıraktık diyor. memur kapıyı arayıp -kardeşim biz 100 sefer söyledik bizim servise gelen vatandaştan donunu alın ama kimliğini almayın demedik mi diyor. vatandaş tabana kuvvet gidip güvenlikten kimlik alıyor geliyor. aradan bir zaman geçiyor kapıdan başka vatandaş giriyor, memur kimlik istiyor vatandaş kapıda bıraktık diyor. sonrası cinnet. bu ülkede sulara antidepresan katmak lazım, yukarıdan uçakla da sakinleştirici püskürtmek gerekiyor.

Orhan
21-08-2025, 10:24
Ortalama hız ölçülen yollarda kuruyorum limitörü vs hatta %10'u da dahil edip kuruyorum sol şeritte işgal etmem orta şeritten sakin sakin giderim millet tapa gaz gidiyor anlamıyorum bu iş nasıl oluyor.

Schumi
21-08-2025, 11:04
Ortalama hız ölçülen yollarda kuruyorum limitörü vs hatta %10'u da dahil edip kuruyorum sol şeritte işgal etmem orta şeritten sakin sakin giderim millet tapa gaz gidiyor anlamıyorum bu iş nasıl oluyor.

Her ortalama hız ölçümü ceza kesmiyor. Yada bazen kesiyor. Batı Şehir arkası bir yol var herkes 80 ile gidiyor valla yalan yok 110 gibi geçiyorum. Yıllar önce bir kaç kişiden ceza geldi diye duydum ama henüz bişi yok. :)

EnesPolatdemir
21-08-2025, 15:15
Burası biraz dert duvarına dönmeye başladı da hadi bakalım

Schumi
22-08-2025, 08:28
Ben özellikle E5 de orta şeritte yavaş gidenlere uyuz oluyorum. Hadi sol şeritte yavaş giden mallara alıştık onlar genetik problemli. Ama en sağ şeritteki hafriyat kamyonu senden hızlı gidiyorsa orta şeritte olman seni kurtarmaz. En sol şeritte değilim bak hızlı gidecekler ordan gitsin ben orta şeritte istediğim hızdan giderim diye düşünüyorlar ama buna daha uyuzum. Ben zorunda mıyım sürekli şerit değiştirmeye?

ardicli2000
22-08-2025, 08:43

Yargılamıyoruz :rolleyes:

Orhan
22-08-2025, 13:09

e derdimiz var :o

Grimlord
22-08-2025, 14:37

İsviçre'de yaşıyor olsak dert duvarına sadece "bu marketlerde neden 6da kapanıyor yauuuvvv" yazardık belki ama bizim dert duvarına 5 kat tuğla atsak yine yetmez maalesef, dert bitmez bu ülkede.

Ozan Özer
25-08-2025, 09:43
Yaya geçidinde yol verince bebekler gibi emekleyerek karşıya geçenlere öyle bir sövüyorum ki..Ki sadece YAŞLI insanlar hızlı davranıyor,mahçup oluyor bu konuda..
Yada dar bir yolda, 2 kişi yanyana araç yolunda yürüyerek bana kafa tutmaya çalışanlara..Araçta teksem direk aynayı dokunduruyorum büyük bir zevkle..

mert_can 41
25-08-2025, 10:00
Motorları farkedin diye duyar kasıp sağıma soluma dalan sağ sinyal verdiğim halde sağımdan girip solumdan çıkan zorunlu sola dönerek ışıksız yola bağlantı yollarında ben sağıma bakarken soluma girip benimle aynı anda yola bağlanmaya çalışan tüm motorlardan nefret ediyorum.

Birde özellikle 16 - 18 yaşındaki ergenlerin kendini avrupa ülkesinde zannedip yaya geçidi olmayan yerde yola atlayıp birde emekleyerek geçmelerine ayrıca uyuz oluyorum

Birde inatla soldan durma hızında gidipde yol isteyince ısrarla yol veremeyenleri sıkıştırarak geçmeye bayılıyorum

Runo
25-08-2025, 11:55
Asla şol şeridi bırakmayan tesla sürücüleri, bomboş trafik sol şeritte 60-70 giden tesla sürücüleri, selektör atmadan yol vermeyen tesla sürücüleri, selektör atınca bir anda gaza asılıp 20 mt ilerde tekrar yavaşlayan tesla sürücüleri (bazı 2008/3008/5008 kullanıcıları da olabilir)

Kesinlikle her zaman haklı olan motosiklet sürücüleri, emniyet şeridinde/trafikte/batakta ve çatakta ne hikmetse parmaklarını kornadan çekmeyen motosiklet sürücüleri, asla ve asla hiç bir kurala uymadığı halde kesinlikle farkedilmeyi bekleyen tripkolik ve nazlı motosiklet sürücüleri (12+ yıldır motosiklet sürücüsüyüm)

Ego ve kibirinde boğulan kibir balçığına bulaşmış premium özel insanlarımız

1 ve 2 nolu madde değiştirilemez değiştirilmesi teklif dahi edilemez :)

powERS
25-08-2025, 15:19
Dar bir sokakta evimiz.

1 sıra araç parkettğinde 1 araç geçecek yer kalıyor, apartmanlarda otopark yok karşı apartman hariç. Karşı apartmandaki komşu Volvo v40 kullanıyor kendi otoparkına girip çıkıyor rahatlıkla. birde kapılarının hemen önünde ki bizimde karşımız oluyor kartal var yatalak. ara sıra onu alıyorlar volvoyu yerine park ediyorlar. geri geldiklerinde volvoyu içeri alıp kartalı oraya yatırıyorlar. birde apartman girişi kapanmasın diye arkadaki arabaya epey yakınlaştırıyorlar ki apartman girişinin önü kapanmasın.

8 apartman cephesinin baktığı sokakta 9 araç koyabilecek kadar yer var...

yer bulamayıp arabayı otoparkın gırısıne bırakıp telefonumu bırakıyorum, birde laf soyluyorlar boyle olmuyo ama buraya bırakmayın...

Temsili

https://pbs.twimg.com/media/GDrF5SSXUAAQO8c.jpg

|KaAn|
25-08-2025, 16:41
Henüz kadınlar bölümüne geçilmedi :)

Ozan Özer
25-08-2025, 18:15
Özellikle İzmir otobanında sol şeritte önüm dolu halde ilerlerken (hız min. 140 bu arada) 2km arkadan bana selektör atarak yol isteyen gerizekalıları saygıyla anıyorum her seferinde. Önüm boşalsa dahi min.2 dakika arkamda tutuyorum hepsini. Heleki araçları benimkinden yavaş ise sağlamaya çalıştıklarında kesinlikle geçirtmiyorum,deliriyorlar.

oguz
26-08-2025, 08:04
Diploma muhabbetinden sonra üniversite yerleştirme sorunu başladı.. Çok ciddi hatalar paylaşılıyor X platformunda ( yerleşme ile alakalı ) , Sanırım oralara da müdahale var. İnşallah yalan dolan haberlerdir. Doğru ise .......(!)

EnesPolatdemir
26-08-2025, 08:23
Diploma muhabbetinden sonra üniversite yerleştirme sorunu başladı.. Çok ciddi hatalar paylaşılıyor X platformunda ( yerleşme ile alakalı ) , Sanırım oralara da müdahale var. İnşallah yalan dolan haberlerdir. Doğru ise .......(!)

Yeri galiba burası değil de konuyla ilgili diye yazacam. Askere gitmeyeyim diye sınava girdim ve nasıl yaptım inanın bende bilmiyorum tytde de aytde de uyumustum aslında biraz, 500k yaptım. Çalıştığım için açık üniversite yazdım full, ulan 500k yaptım 650lik yerler bile beni almadı açıkta kaldım. Askere gidecem galiba yine ne anladım ben bu işten?

EnesPolatdemir
26-08-2025, 10:27
Türk tekel sigaralarının yurtdışındakilerden ve freeshoplardakinden daha güzel olduğunu düşünüyorum ve hayır gerçekten alışmakla alakalı değil. Test ettim.

yyk
26-08-2025, 10:51
manasız çıkarılan her gürültüye ifrit oluyorum, (ofiste klavyeyi döverek kullananlar , boğazını hulk gibi temizleyenler etc.)

yiiter
26-08-2025, 13:33
Eski yeni fark etmeksizin E kasa mercedeslerin apaçilerin altında ezilmesine çok uyuz oluyorum. Eski kasa bir kamyonete demir tampon takip kapı ayna indiresim geliyor

EnesPolatdemir
26-08-2025, 15:11
Vag grubu arabaların sürüşü iğrenç

EnesPolatdemir
26-08-2025, 15:14
Mercedes'in iç kısmına kalite kalite diyip duruyorlar ama yeni Mercedeslerin içi parlak plastik trim kocaman ekran ve pavyon ışığından başka bir şey değil. ODUN NERDE KARDESİM ODUN? E Kasada plastik ne geziyor?

powERS
26-08-2025, 15:46
Özellikle İzmir otobanında sol şeritte önüm dolu halde ilerlerken (hız min. 140 bu arada) 2km arkadan bana selektör atarak yol isteyen gerizekalıları saygıyla anıyorum her seferinde. Önüm boşalsa dahi min.2 dakika arkamda tutuyorum hepsini. Heleki araçları benimkinden yavaş ise sağlamaya çalıştıklarında kesinlikle geçirtmiyorum,deliriyorlar.

Aynı yolda şimdi bide elektrikli furyası başladı :D

torka güvenip geliyorlar 180 e kadar kılıç kalkan 180 den sonra miyaavv..

Cagri14
26-08-2025, 18:00
Şu g20 hastalarını anlamıyorum sıfır hissiyat sıfır geri bildirim bildiğin robot sürüyosun bu kadar abartılacak bir şeyi olduğunu düşünmüyorum gercek arabacı adam güler gecer o arabaya

CloudGrey
27-08-2025, 00:28
Şu g20 hastalarını anlamıyorum sıfır hissiyat sıfır geri bildirim bildiğin robot sürüyosun bu kadar abartılacak bir şeyi olduğunu düşünmüyorum gercek arabacı adam güler gecer o arabaya

görüyorum arttırıyorum.

bence 99 yılından sonra üretilen sayılı araba var.
çoğu araç... a dan b ye gitmelik sadece

dizel spor araba saçmalık.
dizel kamyonet olur tır olur...

otomatik vites spor araba dahada büyük saçmalık.

Ozan Özer
27-08-2025, 08:13
Araç kapılarını yarınlar yokmuşcasına açanlara selamlar olsun.
Sanayideki ustaların, araç modeline göre muamele yapmasına selamlar olsun.
Bomboş metrobüse binecekken,yer yokmuşcasına içeri dalma yarışına girenlerin akbilleri dolmasın inşallah.

babayimben
27-08-2025, 08:52
Sollama yaparken selektör atmak nedir arkadaş, az o küçük beyninizi kullanmayı deneyin

BARR
27-08-2025, 09:39
Aynı yolda şimdi bide elektrikli furyası başladı :D

torka güvenip geliyorlar 180 e kadar kılıç kalkan 180 den sonra miyaavv..

260 a kadar herkesle çarpıştık ama emekli oldum şimdi 204 e kadar çarpışıyorum :hehe:

|KaAn|
27-08-2025, 10:45
Bildiğim kadarıyla güncel her araçta direksonun sol arkasında yer alan sinyal kolunun hangi durumlarda kullanılmasını bilmeyen, sinyalsiz ani dönüşlerde kornaya basınca nooduki bakışı ve fazlasını atanları, hatta ölümlü kazaya sebep olabileceğinin dahil farkına olmayanların kıl dönmesi olmasını diliyorum.

8.000rpm
27-08-2025, 12:20
205 gördüğü de oluyor hakkını yemeyelim :D:D:D

etc
27-08-2025, 14:13
Dümdüz yolda sabit bir hızda gidemeyenlere ayrı bir sayfa açmak istiyorum. Bölüm bölüm makaleler, kitaplar, ansiklopediler yazmak istiyorum onlara...

Hız sabitleyici en yakın arkadaşım. Bana çok faydası dokunuyor. Sayesinde dikkatimi dağıtıp yavaşlamaktan, vakit kaybetmekten, gereksiz yakıt tüketmekten kurtuluyorum. Şehir içinde bile kullanıyorum, yıllardır o derece hayatımın bir parçası olmuş durumda. Örneğin sabit bir hızda giderken sürekli bir yavaşlayıp bir hızlanan, bir geçilip bir geçen, tam yanından geçmeye çalışırken gaza basan, ardına geri geçince tekrar gazdan ayağını çeken tüm dimağı kapalı, önünü arkasını görmeyen, hesap kitap yapmayan akıl yoksunlarına selam olsun...

oztk24
27-08-2025, 19:42
görüyorum arttırıyorum.

bence 99 yılından sonra üretilen sayılı araba var.
çoğu araç... a dan b ye gitmelik sadece

dizel spor araba saçmalık.
dizel kamyonet olur tır olur...

otomatik vites spor araba dahada büyük saçmalık.

Kesinlikle katılıyorum abi. Motorsporları, otomobil eskiden erkeğe özgüydü. Giderek feminen bir hal aldı. Motorsiklet kültürü bile kızların instagramda vücudunu sergilediği, kamera takının trafikte saçmaladığı, kuryelerin videolarından ibaret bir kültüre dönüştü.

Elektrikli direksiyonu olan bir otomobil 600+HP olsa da sürücü otomobili değildir, erkek işi değildir.
Otomatik vitesli bir araba sürücü otomobili olmamalı, erkek işi olmamalı.
Her yerinden sensör yağan, otomatik rev match yapan makine erkek işi değildir, sürücü otomobili değildir.
Elektrikli gaz kelebeği, turbo otomobiller vs…

Bu durum kaçınılmaz olarak gerçekleşti ve kendi kendini süren otomobiller olarak devam edecek. Kapitalist sistemin kadınlara da araba satması lazım. Dolayısıyla otomobiller uysallaştı, yumuşadı ve unisex hale geldi.

Mevcut durumu kaçınılmaz hale getiren bir diğer unsurda toplumsal kontrol. Şirketler ve devletler köleleri üzerinde daha fazla kontrole mecbur. Elektrikli direksiyona sahip, merkeze bağlı bir otomobilde istedikleri an otomobili durdurabiliyor, direksiyonunu kitleyebiliyorlar. Elektrikli gaz kelebeğine sahip bir otomobilin, gaz pedalı uzaktan kilitlenebiliyor vs…

Modern otomobiller ile intihar etme özgürlüğü bile kalmadı, 200le giderken bariyere vurmak istesem şerit takip, otonom sürüş vb devreye girip arabayı şeride geri sokuyor:)

stayfun
27-08-2025, 20:06
APP plaka arabayı temiz gösteriyordu arada sırada özlüyorum.

Civic, 106, tofaş, vb. arabalara hayranlık tamamen maddi imkansızlıktan ülkemizde olan bir durum. Amerika'da olsak kimsenin umurunda olmazdı.

Motorcuların çoğu "trafik canavarı" ve berbat kullanıyorlar.

Trafikte bindiğiniz arabaya göre saygı görüyorsunuz/ gösteriyoruz.

Sisleri açıp gezen, custom coil yada soğuk pressle arabasını dip basan, midrange ile kulak bileyen tayfayla karşılaşınca sövsem de günün sonunda arabalarını sevdikleri için içten içe sempati besliyorum.

ES353
27-08-2025, 22:12
Apartmanda veya ortak duvar paylaştığı bir evde oturup gürültü yapan, şikayet edildikten sonra da tereyağı gibi üste çıkmaya çalışan, kendini haklı gören, ortak yaşam kurallarını bilmeyenlerin, insanları rahatsız edenlerin ............... (noktalı kısımaları hayal gücünüze göre doldurabilirsiniz)

EnesPolatdemir
28-08-2025, 08:49
APP plaka arabayı temiz gösteriyordu arada sırada özlüyorum.

Civic, 106, tofaş, vb. arabalara hayranlık tamamen maddi imkansızlıktan ülkemizde olan bir durum. Amerika'da olsak kimsenin umurunda olmazdı.

Sisleri açıp gezen, custom coil yada soğuk pressle arabasını dip basan, midrange ile kulak bileyen tayfayla karşılaşınca sövsem de günün sonunda arabalarını sevdikleri için içten içe sempati besliyorum.

Meal bekleniyor...

EnesPolatdemir
28-08-2025, 10:32
F30'a dragon stop takanlar midemi bulandırıyor

EnesPolatdemir
28-08-2025, 10:35
FC ve FK kasa civiclere çok üzülüyorum. Aksesuarcıda ne dandirik çirkinlik abidesi kaporta parçası varsa takıyorlar. Hayır güzel olduğunu falan mı düşünüyorsunuz nasıl bir kafa bu anlamıyorum ki

ardicli2000
28-08-2025, 12:26
Meal bekleniyor...

Sisleri açıp gezen, custom coil ya da soğuk pressle arabasını dip basan, midrange ile kulak bileyen tayfayla karşılaşınca sövsem de günün sonunda arabalarını sevdikleri için içten içe sempati besliyorum.

207_TR
28-08-2025, 13:06
Arabanın camından sigara külünü, sigarasını atan yapışak varlıklara sövüyorum.

Arabasının camından çöp atanlara saydırıyorum.

yyk
28-08-2025, 15:48
FC ve FK kasa civiclere çok üzülüyorum. Aksesuarcıda ne dandirik çirkinlik abidesi kaporta parçası varsa takıyorlar. Hayır güzel olduğunu falan mı düşünüyorsunuz nasıl bir kafa bu anlamıyorum ki

ilerde ek kasa gibi almaya gücümüz yetince oem e çevirmek gibi amacım var : )

AlwaysFast
28-08-2025, 21:38
40 yaşında bir minibüsüm 45 yaşında da bir w123'üm var. Özellikle minibüsle giderken yolumda gidiyorum gereksiz sıkıştıran, yol vermeyen, önüme atlayan hiçbir suçum olmadığı halde korna çalıp acemiyim diye söylenen eksik olmuyor:) Sonra günlük bindiğim araçlara geçiyorum. Özellikle ne olacak diye bile isteye kural çiğniyorum, sol şeritte yavaşlıyorum filan, bir vatandaş da kornayı bırak selektör bile atmıyor. Hani fark öyle böyle değil. Sosyolojik inceleme konusu.

BarışSever
28-08-2025, 21:57
1,2 1,4 1,6 fark etmez bilmem ne tunning de r line boddy kit yaptıran, golfculer ve leoncular o egzoz ucları cok komik duruyor:heyoo: bilmem ne tunnik firmasında stage 2 hard yazılım yapılmıştır:hahaha:

207_TR
29-08-2025, 08:24
ben birde şeye kılım neden yaparlar anlamam
standart bir sedan yada hb arabaya hatta bazen suv modellere plastik 2 şer den 4 lü egzoz çıkışı görüntüsüne :)

powERS
29-08-2025, 12:40
ben birde şeye kılım neden yaparlar anlamam
standart bir sedan yada hb arabaya hatta bazen suv modellere plastik 2 şer den 4 lü egzoz çıkışı görüntüsüne :)

Onu kım getirdi ya da bastıysa çok güzel para yaptı ya :D

her arabaya yapılıyo heryere yapılıyo tampon altı da gorduk cam ustu de :D

powERS
29-08-2025, 12:43

Özellikle sedanlarda ki alışagelmiş olanlar bayiden sıfır çıkarken itelenen malzemeler. onları almadan arabayı alamıyordun.. ekstrem olanların durumu farklı :D

aslında güzel olan araba sıfırdan itibaren çok garip bir hale büründü.

GökhanÖzkan
29-08-2025, 13:48
Forumdan sonra facebooooktaki ***** gruplardaki atarlar, giderler, kademe kademe detaylı deneme taleplerinden, hatta araba sökmek için bile yazısız kurallar... Bir de beygir yarışı sunar gibi roling sunumları sosyal medya şakşakçıları cidden bana enteresan geliyor. 2007 den beri okurum yazarım çok iyi dostlarım oldu bu forumdan, abilerim oldu, kardeşlerim oldu..
Çok şey öğrendim bu forum eşrafından..
Gerçekten hevesli gençlere eyvallah bizde o yollardan geçtik ama bu arabacııyıızzzzzz ağğğğğbiiiiii tayfanın seviyesizliğinden cidden bi tek bana mı kal geliyor.

AyrtonSenna
31-08-2025, 09:29
Forumdan sonra facebooooktaki ***** gruplardaki atarlar, giderler, kademe kademe detaylı deneme taleplerinden, hatta araba sökmek için bile yazısız kurallar... Bir de beygir yarışı sunar gibi roling sunumları sosyal medya şakşakçıları cidden bana enteresan geliyor. 2007 den beri okurum yazarım çok iyi dostlarım oldu bu forumdan, abilerim oldu, kardeşlerim oldu..
Çok şey öğrendim bu forum eşrafından..
Gerçekten hevesli gençlere eyvallah bizde o yollardan geçtik ama bu arabacııyıızzzzzz ağğğğğbiiiiii tayfanın seviyesizliğinden cidden bi tek bana mı kal geliyor.

Kesinlikle katılıyorum araba modeli gibi çocuklar var etrafta bilmem ne coilover,a.ınoğlu ecu yazılım ile en iyi arabacı onlar kesinlikle ve yeşil yönetmen sandalyesi varsa offf :D

Mert-
01-09-2025, 07:26
yarasa ayna kapak fikrini çıkarana selamlarımı gönderiyorum

HaKo
01-09-2025, 12:24
Hafta sonu bi izmire gidip geldim iş için istanbuldan.

Tekrar anladımki bizim millette saygı kural zaten yokta , trafik ahlakı bilgisi bilinci gerçekten sıfır.

Koca 4 şeritli otobanda sol şerit full dolu, arabaya doluşan 120-130 a sabitlemiş gidiyor, sollamak istiyorsun inat ediyor ego yapıyor yol verilmiyor. sıkıştırınca laf yiyorsun. Sağlamak zorunda kalıyorsun yine tepki. Cinnet geçirmemek elde değil. arkadan 180 le geliyorum adam tuğla gibi sola geçiyor sabit hızla aracı da sollamıyor. Aynaya asla bakan yok. sinyal namus meselesi gibi kimsenin eli gitmiyor. 10 sellektör atmadan yol almak imkansız.

Alamancı kardeş gelmiş o da aynı *** , almanya da yapsında göreyim bu şekilde... Almanyada binlerce kilometre yolu olan biri olarak söylüyorum..

Hele 2 gün izmir trafiğinde seyir ettim , istanbula hiç laf etmeyin istanbullu arkadaşlar. Allah izmirde olup bilinçli şoför olan herkese sabır versin. Detayına hiç girmek istemiyorum.

Ormanci
01-09-2025, 12:29
İzmir bir efsane ya.
İzmirli arkadaşa dedim bi gün ya hani İzmir "medeni" idi diye...
Yol vermemeler, garip çabalar falan. Vay anasını dedim ya :)

Ozan Özer
01-09-2025, 13:12
Özellikle Ankara tarafı,34 plaka görünce yol vermeme modunu açıyor bana göre.
HaKo izmir otobanı kesinlikle sabırları sınamak için yapılmış bir yol. Önüm dolu (sol şeritte 80 ile gitmenin normal olduğunu düşünen dayılar,Ayşe teyzeler) diye sol şeritte gidemiyorken,2 km arkamdan selektör yaparak,asfaltı kendi dökmüşcesine yol isteyen hıyarlara selamlar olsun.

BARR
02-09-2025, 06:55
Hafta sonu bi izmire gidip geldim iş için istanbuldan.

Tekrar anladımki bizim millette saygı kural zaten yokta , trafik ahlakı bilgisi bilinci gerçekten sıfır.

Koca 4 şeritli otobanda sol şerit full dolu, arabaya doluşan 120-130 a sabitlemiş gidiyor, sollamak istiyorsun inat ediyor ego yapıyor yol verilmiyor. sıkıştırınca laf yiyorsun. Sağlamak zorunda kalıyorsun yine tepki. Cinnet geçirmemek elde değil. arkadan 180 le geliyorum adam tuğla gibi sola geçiyor sabit hızla aracı da sollamıyor. Aynaya asla bakan yok. sinyal namus meselesi gibi kimsenin eli gitmiyor. 10 sellektör atmadan yol almak imkansız.

Alamancı kardeş gelmiş o da aynı *** , almanya da yapsında göreyim bu şekilde... Almanyada binlerce kilometre yolu olan biri olarak söylüyorum..

Hele 2 gün izmir trafiğinde seyir ettim , istanbula hiç laf etmeyin istanbullu arkadaşlar. Allah izmirde olup bilinçli şoför olan herkese sabır versin. Detayına hiç girmek istemiyorum.

Aynısını yaşıyorum, zaten İzmir trafiğine yorum yapmaya hiç gerek yok taş olsan çatlarsın sabah sakin sakin işe geliyorum ne kadar geri zekalı numune var hepsi beni buluyor terörist gibi kullanmak zorunda kalıyorsun.

Bu elektrkli araba alanlar da izmir ist otobanında ayrı dert arkadan 160-170 neyse geliyorum işte hız fark etmez herifin sağı 2 şerit boş paşam 130 ile sol şeirtte. Selektör atıyorsun hızlanıyor e **.noğlu orta şeritte gitsene ya da yol versene diyo ki yani benim arabam basınca gidiyor da ben gitmiyorum. E yvsak git bütün yol o zaman öle.

BARR
02-09-2025, 06:58
HaKo izmir otobanı kesinlikle sabırları sınamak için yapılmış bir yol. Önüm dolu (sol şeritte 80 ile gitmenin normal olduğunu düşünen dayılar,Ayşe teyzeler) diye sol şeritte gidemiyorken,2 km arkamdan selektör yaparak,asfaltı kendi dökmüşcesine yol isteyen hıyarlara selamlar olsun.

Valla eskiden 2 değil 10km öteden asfaltı kayınbabam yapmışcasına istiyordum, artık dikiş atarak ilerliyorum daha rahat oluyor. Hız sınırının 140 olduğu bir yolda 130 ile sol şeritte sağ şeritle boş iken de gidilmez. Bu tabii ki yukarıda yazdığım gibi önü doluken yapılan selektör anlamına gelmiyor. Ama bazen kuzu sürüsü gibi gidiyorlar o zaman tek tek hepsini sağa almak çok zevkli oluyor.

HaKo
02-09-2025, 14:51
Aynısını yaşıyorum, zaten İzmir trafiğine yorum yapmaya hiç gerek yok taş olsan çatlarsın sabah sakin sakin işe geliyorum ne kadar geri zekalı numune var hepsi beni buluyor terörist gibi kullanmak zorunda kalıyorsun.

Bu elektrkli araba alanlar da izmir ist otobanında ayrı dert arkadan 160-170 neyse geliyorum işte hız fark etmez herifin sağı 2 şerit boş paşam 130 ile sol şeirtte. Selektör atıyorsun hızlanıyor e **.noğlu orta şeritte gitsene ya da yol versene diyo ki yani benim arabam basınca gidiyor da ben gitmiyorum. E yvsak git bütün yol o zaman öle.

izmir biraz istanbulun 20 sene önceki hali gibi, çok fazla kırık dökük yıkık araba var bir kere. Bir de etrafı daha kırsal olduğu için farklı plakadaki kasabadan gelen abi şehirde araba süremiyor haliyle. Bir de sokak çetesi tayfası motorcular çok. istanbulda bunlar pek kalmadı. Hepsinden tattım biraz iki günde. Gerçekten çok zor orada trafikte hayatta kalmak kolay gelsin.

HaKo
02-09-2025, 14:54

bence 34 plaka ile tam olarak alakası yok, adamlar birbirilerini de biçip duruyor defalarca gördüm GTA nın ilk sürümü gibi haha :D

HaKo
02-09-2025, 15:00
Valla eskiden 2 değil 10km öteden asfaltı kayınbabam yapmışcasına istiyordum, artık dikiş atarak ilerliyorum daha rahat oluyor. Hız sınırının 140 olduğu bir yolda 130 ile sol şeritte sağ şeritle boş iken de gidilmez. Bu tabii ki yukarıda yazdığım gibi önü doluken yapılan selektör anlamına gelmiyor. Ama bazen kuzu sürüsü gibi gidiyorlar o zaman tek tek hepsini sağa almak çok zevkli oluyor.

Sol şeritte seyrediyorsan dikiz aynana bakmak zorundasın , 200 le de gitsem arkamı kollarım her zaman. He sağda 3 tane daha şerit var bağla 120 ne ne halt yiyorsan ye arkadaş. Çok zor değil yani şunu idrak etmek. Adamın önünde arabası varsa yavaşlayıp yol bekliyorum zaten. Adam öndeki 100 le gidiyor diye en solda oda onun kıçına yapışıp 100 le gitmeye devam ediyor. En sağ bomboş ne kadar doblo fiorino kangoo varsa hepsi en solda. Boşuna radar koyuyolar şerit ihlalinden şunlara ceza yapıştırsalar 1 ayda 1 milyar lira toplarlar. Adam hafif ticari ile tampon yapıyor. En ufak frenlemede duramayacak biliyorum arabanın dinamiklerini. Yürek yemiş herkes aga anlamak mümkün değil. Dün dönüşte bir tane abla 180 le birlikte giderken ( aracı corsa) bomboş yolda sert firen yaptı. Aklı sıra bana haddimi bildirdi yolda bu arada 2 mizden başka kimse yok 3 şeritte. Allah göstermesin refleks olmasa ön koltuğuna geçecek arabanın burnu haberi yok. Millet bilgisayar oyunu sanıyor heralde gerçek hayatı.

BARR
02-09-2025, 15:23
Sol şeritte seyrediyorsan dikiz aynana bakmak zorundasın , 200 le de gitsem arkamı kollarım her zaman. He sağda 3 tane daha şerit var bağla 120 ne ne halt yiyorsan ye arkadaş. Çok zor değil yani şunu idrak etmek. Adamın önünde arabası varsa yavaşlayıp yol bekliyorum zaten. Adam öndeki 100 le gidiyor diye en solda oda onun kıçına yapışıp 100 le gitmeye devam ediyor. En sağ bomboş ne kadar doblo fiorino kangoo varsa hepsi en solda. Boşuna radar koyuyolar şerit ihlalinden şunlara ceza yapıştırsalar 1 ayda 1 milyar lira toplarlar. Adam hafif ticari ile tampon yapıyor. En ufak frenlemede duramayacak biliyorum arabanın dinamiklerini. Yürek yemiş herkes aga anlamak mümkün değil. Dün dönüşte bir tane abla 180 le birlikte giderken ( aracı corsa) bomboş yolda sert firen yaptı. Aklı sıra bana haddimi bildirdi yolda bu arada 2 mizden başka kimse yok 3 şeritte. Allah göstermesin refleks olmasa ön koltuğuna geçecek arabanın burnu haberi yok. Millet bilgisayar oyunu sanıyor heralde gerçek hayatı.

Bunu deneyen birini en son bariyere sokmuştum :) Ömrü boyunca yapmaz heralde artık.

207_TR
02-09-2025, 16:44
Bunu deneyen birini en son bariyere sokmuştum :) Ömrü boyunca yapmaz heralde artık.

Geçtiğimiz haftalarda Altınoluk'a gidiyorum. Sol şeritten, 2 şeritli yok, hızım 120 km üst limit.

Arkadan bir araç kaptırdı geliyor, Sol dan beni geçmek istemesi hakkı.

Sağ şeride geçeceğim ama ileride sağ şeride benzinlikten araç çıkış yaptı.

Bende sol sinyal yaktım, benzinlikten çıkan araç hızlıca ivmelendi, sağ sinyal verdim sağa geçmek için.

Arkamdan sellektör yapan Audi q2 yada q3 te beni sağdan makaslamak istedi.

Bende gördüm sağ kanala doğru biraz iktirdim abiyi :) sonra kaza riski olmasın diye yol açtım :)

KAsıtlı Hata yapana acımam bende

yıldırımbyzt
02-09-2025, 18:48

Görmezse yeterli mesafaden yol istiyorum baktım vermiyor yolu abi silme geçiyorum aynaya baktığımda sağa sinyal genelde verilmiş oluyor. Hele birde iki araba veya tavşan bulursak önümüze net en sağ şeride geçiyor çoğusu

neuras
02-09-2025, 21:12
Millet çocuğunu niye sunroof'tan sarkıtıyor? Bu çocukların ebeveynleri en az 35 yaşında, iyi işlerde çalışan yetişkin insanlar. Olası bir çarpışmada çocuğun araçtan fırlayabileceğini ya da sunroof alanı içerisinde savrularak ağır şekilde yaralanıp ömür boyu sakat kalabileceğini idrak edemiyorlar mı?

Diyelim ki ben dalgınım, olabilir insanlık hali. Önümde yavaşlayan aracı fark etmedim ve arkadan çarptım. Çocuk fırladı, sakat kaldı veya öldü. Benim hatam belli ama kasko ve sigortanın devreye gireceği, tarafların birbirine "geçmiş olsun" diyeceği bir kaza neden bu kadar feci sonuçlansın? Çünkü ana baba sorumsuz, beyinleri erimiş.

Bu yaz bu davranışın daha da arttığını gördüm. Trafiğe çıkmaya korkuyorum artık.

Yayalara kırmızı ışık yanmasına rağmen yola atlayanlara başka bir gün değineceğim.

Ozan Özer
02-09-2025, 22:33
Bu arada İzmir otobanında çoğu zaman en sağ şeritten gidiyorum. Genelde daha akıcı oluyor :)

Grimlord
03-09-2025, 15:00
Millet çocuğunu niye sunroof'tan sarkıtıyor? Bu çocukların ebeveynleri en az 35 yaşında, iyi işlerde çalışan yetişkin insanlar. Olası bir çarpışmada çocuğun araçtan fırlayabileceğini ya da sunroof alanı içerisinde savrularak ağır şekilde yaralanıp ömür boyu sakat kalabileceğini idrak edemiyorlar mı?

Diyelim ki ben dalgınım, olabilir insanlık hali. Önümde yavaşlayan aracı fark etmedim ve arkadan çarptım. Çocuk fırladı, sakat kaldı veya öldü. Benim hatam belli ama kasko ve sigortanın devreye gireceği, tarafların birbirine "geçmiş olsun" diyeceği bir kaza neden bu kadar feci sonuçlansın? Çünkü ana baba sorumsuz, beyinleri erimiş.

Bu yaz bu davranışın daha da arttığını gördüm. Trafiğe çıkmaya korkuyorum artık.

Yayalara kırmızı ışık yanmasına rağmen yola atlayanlara başka bir gün değineceğim.

Özellikle Chery sahiplerinde gözlemledim bunu, acaba "cocuk sarkıtma " opsiyonuyla mı geldi hepsi? Ufak bir frende bile uçarlar dışarı, yazık.

Ormanci
04-09-2025, 08:35

Bir de güya bu kadar bilince eğitime falan rağmen değil mi? Ben de hayret ediyorum.

Cagri14
05-09-2025, 10:35
Arabamı normalde kendim yıkarım ama ne zaman acil bir durum olsa yıkamaya versem hüsranla karsılasıyorum alınan paraya oranla yapılan işi kabul etmiyorum kardesim