PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Araçlara bi göz atarmısınız

emre yeşil
10-03-2009, 11:30
ARKADAŞLAR SABAH GİDİP BAKTIM PARÇALIYORLAR SÖKÜP TAKIYORLAR HİÇ BİRŞEY ANLAMADIM FİYATLARI ÇOK UYGUN YERİ BULMAK İÇİN YOLDA 3 ESNAFA SORDUM 3 DE AGRESİF TARİF ETTİ BENDE HAYIRDIR NİYE BÖLE TARİF EDİYOSUNUZ FLAN DEYİNCE GİDİNCE GÖRÜRSÜN FALAN DEDİLER ARAÇLARIN FİYATLARIDA ÇOK UYUN AMA Bİ ANLAM VEREMEDİM FİKRİ OLAN VARMI ACABA

http://www.sahibinden.com/search.php?b[s]=1493535

vtecburhan
10-03-2009, 11:32
lınk acmıyor yoksa benmı acamıyomkı :S

TaGo
10-03-2009, 11:34
bende açamadım

miniks
10-03-2009, 11:34
http://www.sahibinden.com/search.php?b[s]=1493535

_cAgdAsH_
10-03-2009, 11:35
hasarlı aracları alıyolar kaba hasarlı parcaları duzeltıp veya ellerindeki cıkmalarla deiştirip az hasarlı hale getırıolar ve o sekılde satıolar. Yalnız sattıkları aracların hepsi plakasız yanı pert kaydı olan modelli araclar.

SULTANOGLU
10-03-2009, 11:35
sanırım link bu http://www.sahibinden.com/search.php?b[s]=1493535

vtecburhan
10-03-2009, 11:36
actım şimdi ok

senna
10-03-2009, 11:38
otomobillerin çoğunun çizgisi kayık

emre yeşil
10-03-2009, 11:39
pert olan var olmayan var arkadaşlar minink kankam sağol düzeltiğin için yere gittim tipler bozuk hadi baba hadi baba diye diye acele acele söküyolardı 207 yi benimle hiç ilgilenmediler bile yer mahali dar bir ara sokak ve hiç yoksa 20 araç var ve iç bakalitleri falan sökük hep

Erol
10-03-2009, 11:40
kaporta sorunları varmış sadeece

mmustu
10-03-2009, 11:47
2002 Vtec için gitmiştim bende :D adamların işi sigorta şirketlerinden pert araçları alıp satmak yada piyasadaki hafif hasarı araçları topluyorlar ciddi bir sermayeleri varki ben gittiğimdede en az 15-20 araçları vardı bir o kadarda yedek parça ağır hasarlı parçaları ellerindeki çıkma parçalarla falan değiştiriyorlar aslına bakarsanız içlerinde alınacak araçlar var ama pert kaydı olunca olmuyor tabi.

Erol
10-03-2009, 11:47
çalıntı olmasın bunlar?

SkY
10-03-2009, 11:49
çok fazla hasarı olmayanda var..orda bir 207 çarptı gözüme sadece arkadan hasarlı mesela..

_cAgdAsH_
10-03-2009, 11:49
çekme belgesi weriolar araclar için kayıtlı hepsi yani ama kullandıkları cıkma parcalar için bişey söyleyemicem :)

Dragger
10-03-2009, 12:00
Pert göründükleri icin ileride satmak da zor olabilir diye düsünüyorum.

mmustu
10-03-2009, 12:02
toprağım sıkıntı orda zaten al topla bin sorun yok ama satarken sıkıntı pert die çıkıyor bide resimlere fazla aldanmayın özellikle uzaktan çekiyorlar hasarlar genelde tavandan arka çamurluk ve tavan direklerine dikkatli bakın :D

McS_R53
10-03-2009, 12:04
hiç bulaşılmaz gibi

Dragger
10-03-2009, 12:05
toprağım sıkıntı orda zaten al topla bin sorun yok ama satarken sıkıntı pert die çıkıyor bide resimlere fazla aldanmayın özellikle uzaktan çekiyorlar hasarlar genelde tavandan arka çamurluk ve tavan direklerine dikkatli bakın :D

Dogru söylüyorsun kardesim, 5bin diye gidersin 10bin hasar cıkar :D

Bir de sonra satamazsın ugras dur, hic gerek yok maceraya :)

emre yeşil
10-03-2009, 12:09
benim tahminim çok hasarlı arabayı alıp az hasarlı parçalar takarak sattıkları yönünde ve pert olamayanlarda var içlerinde

Vtec-SEDAN
10-03-2009, 12:13
bu tamamen başlı başına bir sektör.. bu işi sadece bunlar değil maslak,bostancı vs bir çok sanayi veya galeride diğer illerde yapılıyor zaten..

denildiği gibi geneli zaten sigorta şirketlerinden alınan pert araçlar. fazla garipsememek lazım :)

STeaM
10-03-2009, 12:17
arkdaşım gitti baktı buraya,
yaşları 22-26 arasında geçn elemanlar işletşyor.

araçlar kasti olarak vurulmuş çarpılmış gibi. sonrasında toplanmışlar. yada yarı toplu satıyorlar. sağlam iş değil diye girmedi alım işine. ayrca yerlerine gittiğinde size farklı farklı adresler veriyor birbirine yakın. amaç faykmi gerkeçten gelip alacakmısın diye test.

mmustu
10-03-2009, 12:22
ya andizciler işte :D ekmeğini yiyip yiyip satıyolar arabaları :D

emre yeşil
10-03-2009, 12:23
bu tamamen başlı başına bir sektör.. bu işi sadece bunlar değil maslak,bostancı vs bir çok sanayi veya galeride diğer illerde yapılıyor zaten..

denildiği gibi geneli zaten sigorta şirketlerinden alınan pert araçlar. fazla garipsememek lazım :)

yıllardır sanayideyim bu kadar uygun fiyatlarda hiç bir zaman araçlar olmadı hem bu kadar az hasarlı hem bu kadar uygun fiyatlı

DB18a2
10-03-2009, 12:38
Cok Ucuz Ama Arabayı Aldıktan 2 Gun Sonra Sorunlar Çıkar Büyük İhtimal ;)

YavuzNaz
10-03-2009, 13:11
aman diyim dostum uzak dur bize yakın bu adamların yeri başınızı ağrıtırsınız..

emre yeşil
10-03-2009, 13:48
aman diyim dostum uzak dur bize yakın bu adamların yeri başınızı ağrıtırsınız..

ne gibi anlamadım ordaki esnaflar gibisin

G_TT_I
10-03-2009, 14:09
Bence çok güzel araçlar, bunlar zaten günlük araçlar, trafikte her an gelip biri vuruyor.

Sonuçta trafikte çok hızlıda gidilmez, bunlarla gazlıcak değilsen, çok iyi seçenekler. sıfır alsan 1-2 boya oldumu zaten satarken bir dunya zarar.

En azından bunların fiyatı belli, arada 10.000TL fazla veririm duzgun alirim dersen o ayri.

Eğer başka aracın varsa bunlar yük tipi olucaksa direk alınır.

YavuzNaz
10-03-2009, 14:11
orda esnaf arkadaşlarım var sıklıkla giderim oralara açıkcası ne iş yaptıkları belli değil yani araba alıp satma değil bunların yaptıkları bizde niyetlendik uyardılar saolsunlar bende uyarmak istedim..

yavuz_ozaydin
10-03-2009, 14:25
Merhabalar beyler açıkca söylemek gerekirse kimse babasının hayrına bu kadar ucuz araç satmaz mutlaka altında bir problem olduğunu düşünüyorum

Saygılar......

emre yeşil
10-03-2009, 14:57
orda esnaf arkadaşlarım var sıklıkla giderim oralara açıkcası ne iş yaptıkları belli değil yani araba alıp satma değil bunların yaptıkları bizde niyetlendik uyardılar saolsunlar bende uyarmak istedim..

uayarıları net alamıyorum merakımda bundan kaynaklandı zaten esnaf bile tavırlı tavırlı yol tarif ettiler yani tam öğrenebilirsen sevinirim bunun sebebini

elpadre
10-03-2009, 15:01
pertten toplama oluyor galıba :)

senna
10-03-2009, 15:05
ya neyini öğreniceksinki başka muhtemelen hem pert hemde kanun dışı işler mevcut snaırım başka insanlar niye uyarsınki seni iyi olsa zaten tavsiye ederler bu işi yapan çok var arkadaşlarımda var ama ilk defa bu şekilde bişey gördüm

YavuzNaz
10-03-2009, 15:07
bi kargasa var adamlarda biyerlerden bişiler kaçırıp yetiştirmeye çalışıyorlar gibi ben daha öncede galerilerden araba aldım sattım böyle bişi görmedim beni uyarmalarının sebebi çalıntı olma ihtimaline karşı zaten doğru düzgün araba yok fiyatlarındanda insan kıllanıyor piyasanın altına satıyolar ne çıkacağı belli değil arabalarda riskine girmeye değmez..

OnurS
10-03-2009, 16:29
Şahsen 3kuruş için başımı ağrıtma taraftarı diyilim....Kafam rahat olmadıktan sonra ucuza biniceğime hiç binmem en azından kafam rahat olur...Changeinden tutunda çalıntı aracın parçasıyla toplanmaya kadar ter tür şey olabilir...ama bilmem etmem kötülemekde istemiyorumda çewre esnafda rahatsızsa bi iş wardır..

Maxiboost
10-03-2009, 16:39
bence muhtemelen çalıntı araçlarla toplanıyordur change olayıda olabilir ama o riske girmezler çok tanıyan var çalıntı araçlar başka bi yerde parçalanıp parçaları geliyodur buraya taklanlar takılıyodur ağar işçilik gerekenleride çekiçle öylesine düzeltip az hasarlı diye satıolardır muhtemelen. Resimlerden belli ztn mekan :D tam böbrek bırakmalık ahha

ErayCerit
10-03-2009, 19:45
http://image2.sahibinden.com/photos/885/big_12900132_1493535_x1v1885.jpg

yamukluğu görmemek için şaşı olmak lazım :D 5 kuruş etmez bunlar bence

6 in 1..!
10-03-2009, 20:02
Arkadaslar bı gun tanıstıgım bırının anlattıklarını anlatmam herseye yetıcektır sanırım..Tanıstıgım kısı bu ısın uzmanıydı kendısı parayla bıle araba patlatıyodu adama 500ytl alıp arabayı agaca cıkartıyodu ve bunu mac gunlerıne getırıyodu bu adamın kaportacı ve pert cıkarttıkları araclar genelde kaskolu kendıleri aracları perte cıkartıp kendılerı geri alıyolar pertten..hatta o gun yanında open astra vardı yenı kasalardan ve onden vuruktu arac bu adamların expert bıle tanıdıkları sadece ufaktan radyotere gırıyolar gırmıyolar arac PERTTT...aracı cok ucuza gerı alıyolar ufak malıyete toplayıp kı arac sapa saglam delı gıbı fıyata satıyolar sonuc para kazanıyolar..allaha yakın bıze uzak olsunlar...

dipnot:bu işi yapan cok sayıda genc oldugunu ve bu sekılde araclarını cok rahat yenıledıklerınıde soluyolar mesela bı kısı bmw sını kaza yaptırıp m paket olarak servıste toplatıyodu...

ALPER-VNS
10-03-2009, 20:04
bu astranın motor fotolarına da bakın bariz motor yamuk duruyo.. ama bu sahtekarlar sadece kaporta hasarı war yazmışlar:Deli:

Boost Up
10-03-2009, 20:04
bence muhtemelen çalıntı araçlarla toplanıyordur change olayıda olabilir ama o riske girmezler çok tanıyan var çalıntı araçlar başka bi yerde parçalanıp parçaları geliyodur buraya taklanlar takılıyodur ağar işçilik gerekenleride çekiçle öylesine düzeltip az hasarlı diye satıolardır muhtemelen. Resimlerden belli ztn mekan :d [sıze="6"]tam böbrek bırakmalık[/sıze] ahha

hhhhahahahaha:d:d

levent
10-03-2009, 20:13
Dogru söylüyorsun kardesim, 5bin diye gidersin 10bin hasar cıkar :D

Bir de sonra satamazsın ugras dur, hic gerek yok maceraya :)

orda bi dizel corolla gözüme çarptı tahmini hasar 1500 demişler o araba 6000 den aşşa bi fiyata hiçbişekilde düzelemez mesela ;)

Safak
10-03-2009, 20:39
Son dönemlerde nakite sıkışan insanlar arabalarını pert yapıp parasını alıyorlar çünkü satmak zor, bu pert işini yapanda bazı insanlar var. Sanırım bunlar hem pert edip hem de daha sonra aracı satın alıyorlar. Arka camların sebepsiz kırık olması durumu maliyeti arttırıp perte çıkarmak olduğunu düşünüyorum.

Soğuk davranmalarında da asıl sorun, bu araçları genelde bazı gelericiler 3 er 5 er alıp kendi ustalarında düzelttirip satıyorlar, şahıs gelip tek araç ile ilgilenince sallamıyor olabilirler.

Ama sorunsuz, hasarlı araçlarda olabilirler, sonuçta iş ciddiye bindiğinde tarfikten sigortadan kontrol etme şansınız var...

CasabLanca
10-03-2009, 21:59
şaşmazda pert arabaları alıp toplayan sağlamda bir işçilik çıkaran bir yer biliyordum adam 5-6 dükkanı komple birleştirmiş elektriğinden boyasına kadar araba dükkanda yapılıyordu. ne zaman oraya gitsem dükkanda en kötü araba 5.20ler felan oluyordu. 1 sene önce aldığım haberle şok oldum o atölyenin sahibi change işide yapıyormuş o topladıları arabaların çoğuda çalıntıymış. adamın ofisinde kasasında binbir çeşit mühür bulunmuş. misalen ankara trafiğinde aynı plaka, aynı renk, aynı model 3-4 tane araba aynı anda dolaşıyormuş. tabi bunlardan kullanıcıların haberi yok

OnurS
11-03-2009, 18:54
şaşmazda pert arabaları alıp toplayan sağlamda bir işçilik çıkaran bir yer biliyordum adam 5-6 dükkanı komple birleştirmiş elektriğinden boyasına kadar araba dükkanda yapılıyordu. ne zaman oraya gitsem dükkanda en kötü araba 5.20ler felan oluyordu. 1 sene önce aldığım haberle şok oldum o atölyenin sahibi change işide yapıyormuş o topladıları arabaların çoğuda çalıntıymış. adamın ofisinde kasasında binbir çeşit mühür bulunmuş. misalen ankara trafiğinde aynı plaka, aynı renk, aynı model 3-4 tane araba aynı anda dolaşıyormuş. tabi bunlardan kullanıcıların haberi yok

ürpertici...Benim bildiğim bide ağır pert olan araçlar satın alındıktan sonra aynı aracın ikizi niteliğinde bi araç çalınıp pert aracın bilgileri sağlam olana changeleniyo...Hatta işi sağlam yapanlar anahtar sisteminide diğer araca getirdikten sonra kmleri bile pert olanla eşleştiriyomuş...

xcel
11-03-2009, 19:17
ürpertici...Benim bildiğim bide ağır pert olan araçlar satın alındıktan sonra aynı aracın ikizi niteliğinde bi araç çalınıp pert aracın bilgileri sağlam olana changeleniyo...Hatta işi sağlam yapanlar anahtar sisteminide diğer araca getirdikten sonra kmleri bile pert olanla eşleştiriyomuş...

mesala aracın pert durumunda hasarlandı. kaskon yok. gidiyorsun bu elemanlara snn aracının aynısından çalıp getiriyorlar. snn aracının bilgileri yeni araca aktarılıyor. mevcut plakanıda bu çalıntı araca takıp geziyorsun. pert aracı toplatmak için para harcamıyorsun üstelik hasarsız bir araca sahip oluyorsun. çok çok sakat işler bunlar. büyük şehirlerden ikinci el araç alırken çok çok daha şüpheci olmak lazım.

SkY
11-03-2009, 19:19
vay anasını ya ne numaralar dönüyormuş piyasada..

MR.TurboALİ
11-03-2009, 19:23
herkes cakal olmuş nası iş...

emr_
11-03-2009, 19:28
Enka cı bunlar :) ...Direk alabiliyorlar toplayıp satıyolar...Ankaradada var bu sistemde olan.

emr_
11-03-2009, 19:31

EVet bende biliyorum onları Kayserili kardeşler onlar...Ufak kardeşi kafayı yemiş yürürken parca sayarak yürüyor ...Parcacılarda bi yerde... 4 5 tane fax makinaları var akşama kadar binlerce fax geliyor onlara carpık var alalım bu varmı cart curt...Parca için giderseniz direk görüşemezsiniz randevu istiyosun :D

change işlerini bilmiyorum sağlam deniyor ama...

sülüman
11-03-2009, 20:05
bu işte ciddi paralar dönüyor kendi aracımdan pay biçeyim.durdugu yerde geldi vurdular aks amortisör salıncak viraj demir tampon sis davlumbaz jamt lastik.arac acil bişekilde cıkması gerkiyordu kendi elimdeki paraclarla 2 günde topladım maliyeri 500 ytl.bir ay sonra ve sigotanın bana haber verdigi verdigi para 3000 ytl.başka söze gerek yok.siz kaskodan araba yaptırıyonuz sannaediyomusunuz hakkıyla yapıldı yalan exper ile anlaşmalı bu adamlar.bi olaya daha geldi basımı onuda nalatayım honda crv sag ön camurluktan kazalı.servise bırakmış aracı aksam biş oktu sabah bi geldim sag taraf komple vuruk exper ile anlaşmış adam cekiciden inerken böle oldu neyse toplandı araç.araba gıcır gıcır yanıyo.sahibi geldi hosuna giti tabi cilalnmış güzelce.halbuki arabaın sag taraf komple deişmiş experde ise deişmiş görünüuor.

ve siz siz olun servise vekalet ile araba bırakmayın kendiniz kovallyın işleri experile fln siz görüşn.

maxpower
11-03-2009, 20:11
tanıdık bildik olmayınca 2.el almaya korkuyor insan

OnurS
11-03-2009, 21:30
bu işte ciddi paralar dönüyor kendi aracımdan pay biçeyim.durdugu yerde geldi vurdular aks amortisör salıncak viraj demir tampon sis davlumbaz jamt lastik.arac acil bişekilde cıkması gerkiyordu kendi elimdeki paraclarla 2 günde topladım maliyeri 500 ytl.bir ay sonra ve sigotanın bana haber verdigi verdigi para 3000 ytl.başka söze gerek yok.siz kaskodan araba yaptırıyonuz sannaediyomusunuz hakkıyla yapıldı yalan exper ile anlaşmalı bu adamlar.bi olaya daha geldi basımı onuda nalatayım honda crv sag ön camurluktan kazalı.servise bırakmış aracı aksam biş oktu sabah bi geldim sag taraf komple vuruk exper ile anlaşmış adam cekiciden inerken böle oldu neyse toplandı araç.araba gıcır gıcır yanıyo.sahibi geldi hosuna giti tabi cilalnmış güzelce.halbuki arabaın sag taraf komple deişmiş experde ise deişmiş görünüuor.

ve siz siz olun servise vekalet ile araba bırakmayın kendiniz kovallyın işleri experile fln siz görüşn.

:SNası yaani sağlam arabanın parçalarını söküp wuruğa takıp wuruk olanınkileride sizin hondaya mı takmışlar:S

CasabLanca
11-03-2009, 22:25
EVet bende biliyorum onları Kayserili kardeşler onlar...Ufak kardeşi kafayı yemiş yürürken parca sayarak yürüyor ...Parcacılarda bi yerde... 4 5 tane fax makinaları var akşama kadar binlerce fax geliyor onlara carpık var alalım bu varmı cart curt...Parca için giderseniz direk görüşemezsiniz randevu istiyosun :D

change işlerini bilmiyorum sağlam deniyor ama...

kayserililer yıldız sanayindekiler alayı bizim akraba :D bu dediklerim şaşmazda oldu ağa hatta o dükkanın sahibi ali diye biriydi adam şimdi içerden çıktı felan diyorlardır

sülüman
12-03-2009, 07:57
:SNası yaani sağlam arabanın parçalarını söküp wuruğa takıp wuruk olanınkileride sizin hondaya mı takmışlar:S

sag camurluk hasarlı servis sagtarafı komple vuruyor.fazla deil ufaktan.exper sag taraf komple deişecek diyor.servis parasını alıyor komple sagtaraf deişecek sekilde vuruk yereleri düzeltiyor. boyuyor teslim ediyor.

Sierra Rs
12-03-2009, 08:00
bunlar ne ya kapkaccı arabası gibi :)

hakan48
12-03-2009, 22:58
Arkadaslar bı gun tanıstıgım bırının anlattıklarını anlatmam herseye yetıcektır sanırım..Tanıstıgım kısı bu ısın uzmanıydı kendısı parayla bıle araba patlatıyodu adama 500ytl alıp arabayı agaca cıkartıyodu ve bunu mac gunlerıne getırıyodu bu adamın kaportacı ve pert cıkarttıkları araclar genelde kaskolu kendıleri aracları perte cıkartıp kendılerı geri alıyolar pertten..hatta o gun yanında open astra vardı yenı kasalardan ve onden vuruktu arac bu adamların expert bıle tanıdıkları sadece ufaktan radyotere gırıyolar gırmıyolar arac PERTTT...aracı cok ucuza gerı alıyolar ufak malıyete toplayıp kı arac sapa saglam delı gıbı fıyata satıyolar sonuc para kazanıyolar..allaha yakın bıze uzak olsunlar...

dipnot:bu işi yapan cok sayıda genc oldugunu ve bu sekılde araclarını cok rahat yenıledıklerınıde soluyolar mesela bı kısı bmw sını kaza yaptırıp m paket olarak servıste toplatıyodu...

fazlasıyla çıkar helal olmayan bişeyse

ef186
12-03-2009, 23:07
Hemen hemen tüm araçlar arkadan hasarlı .
Hemen hemen tüm araçların hasarı sağ yada sol arka direk civarından .
Hemen hemen tüm araçların mekanik hasarı neredeyse sıfır airbaglar kapalı.
Açık ve net araçları arka direğinden vurup aracın tavanında yada kasada ufak bi eğim bozulma deforme den dolayı perte cıkartıp veya perte cıkartmadan kaskodan buyuk bi bedel alıp kaporta tamiri ile mekaniksiz para harcamaadan topluyolar bunlar buyuk ihtimalle benim ilanlara bakınca genel kanım budur .

nitrO_Oxide
13-03-2009, 00:06
direk yerlerine gitmiştim bi civic için..

goruntude sadece 1-2 parca değişimi ve boya gibi gorunen bi aractı fakat yanına gidince toplamda 3 parca değişen 11 parca boya yapıyordur :)

inanılmaz ückaatcı adamlar araba arkadan deli gibi patlamıs gidiolar aynı renkte baska az hasarlı bi bagaj takıolar cıkma bitane stop.Sen sanıyorsunki kazada stop bile kırılmamıs..

arabaların hepsi calısan arabalar cunku resmen sokağı işgal etmişler.

sonuc olarak almayın aldırtmayın aldanmayın :)

özk@n
16-03-2009, 00:52
karsıdan masrafsızmış gorunsede bazı araçların lastikleri yamuk duruyor gonyesi kaçmış araçlar toplu duranlarda nekadar guzel toplandı.iyii bakmak lazım