PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Uydu Alıcıları Konusunda Destek

MiaMi
26-03-2009, 01:02
Arkadaşlar digiturk kullanıyorum ancak fiili tarihten kalma çin malı bir uydu alıcımda mevcut iki adet çanak ile çalışıyor. Uydu alıcısını yenilemek istiyorum bu konuda bilgisi olan şu markayı modeli al açıklamaları ile paylaşabilirmi. 127 ekran hd ready plazmada kullacağım.

Araştırmalarımda sıralama şöyle oldu

1. Redline CSX-1000 PVR
2. Goldstar
3. Next Nexstar

Redline direk uydudan güncelleme falan yapıyormuş kanal geçişleri çok iyimiş.

CasabLanca
26-03-2009, 01:08
evde kullandığımız uydu digitürkü dsmartı fln komple çözüyor
ben gayet memnunum hem digitürkü dsmartı çözüyor hemde güncellemeleri otomatik yapıyor
markası dreambox modelini isteğine göre seçersin eğer düşünürsen dikkat et bunlarda da çin işi var sakata gelme
edit : markayı hatırladım :icon_tup:

ef186
26-03-2009, 03:13
Arkadaşlar digiturk kullanıyorum ancak fiili tarihten kalma çin malı bir uydu alıcımda mevcut iki adet çanak ile çalışıyor. Uydu alıcısını yenilemek istiyorum bu konuda bilgisi olan şu markayı modeli al açıklamaları ile paylaşabilirmi. 127 ekran hd ready plazmada kullacağım.

Araştırmalarımda sıralama şöyle oldu

1. Redline CSX-1000 PVR
2. Goldstar
3. Next Nexstar

Redline direk uydudan güncelleme falan yapıyormuş kanal geçişleri çok iyimiş.

plazma alıcakmısın evdekimi hd ready ?

Alıcaksan full hd 1080p al sonra üzülürsün die bir not düşüveriyim :D

MiaMi
26-03-2009, 09:15
Kanka ilk çıktığında aldım hd ready sağlık olsun.
uydu alıcıları içi güncel.

Ferhat_V
26-03-2009, 09:48
siyah renkte dsmart kullanıyoruz pek anlamam tv de izlemem ama iyidir :D
bizde 2 3 tane var bozulunca kanal çekmeyince filan yenisini alıyoruz akşam bakayım evdekilere söylerim markalarını.

barutçu
26-03-2009, 12:22
TV nin markası nedir?
Son zamanlarda 2 kumanda olayına sinir olmaya başladğım için muhtemelen TV ile uyumlu bir decoder alırdım.
Örneğin: TV sony, digitürk orjinal(siyah philips decoder) mecburen 2 kumanda...

Ama ikiside philips olsaydı tek kumanda iş görüyör.

Bu arada update olayını çok kafana takma bence, yeni nesil hepsi update yapıyor. En olmadı 3-4yılda bir 20-30YTL karşılığında kanal update yaptırırsın bir uyducuya ;)

elpadre
26-03-2009, 12:31
redline alll cok kullanıslıı hem kendı kendını uydudan guncellıyor ınternet baglantısıda var

Juggernaut
26-03-2009, 12:59
Konusu geçmişken sorayım bende bizde vestelin uydu alıcısı vardı git gide kanalları göstermemeye başladı güncelletiyorduk 2 ay sonra yine kanalların çoğunu göstermiyordu.Sonra digitürk aldık.Diğeri boşta kaldı onu odama koyim diyorum Başka bir Receiver alıp eskisinin çanaklarını kullansam olur mu?Yoksa iş çanakta mı bitiyor?

KSK-VTEC
26-03-2009, 13:03
Dreambox hd 800 al direk keyfine bak ama başka yerde tv izleyemezsin haberin olsun

brv
26-03-2009, 13:12
dreambox hd 800 de full hd kanallarda açık mı acaba...102 ekran full hd tv ye bağlamayı düşünüyorum...decoderi kutusu kurulumu anteni vs ne kadar tutar acaba??

onursumer
26-03-2009, 13:17
TV nin markası nedir?
Son zamanlarda 2 kumanda olayına sinir olmaya başladğım için muhtemelen TV ile uyumlu bir decoder alırdım.
Örneğin: TV sony, digitürk orjinal(siyah philips decoder) mecburen 2 kumanda...

Ama ikiside philips olsaydı tek kumanda iş görüyör.

Bu arada update olayını çok kafana takma bence, yeni nesil hepsi update yapıyor. En olmadı 3-4yılda bir 20-30YTL karşılığında kanal update yaptırırsın bir uyducuya ;)

vestelin full hd si var bende 106 ekran onu kontrol ediyor yanlış hatırlamıyorsam samsung vs birkaç modele daha mudahale ediyor uzerindeki tv tuşuna basıldığı zaman

ben tek kumanda kullanıyorum :)

birde arkadaşlar bu dreambox direk tak çalıştırmı güncellemeler falan uyelik ucret gerektiriyormu ?

biraz inceledim sadece dvi çıkışı var keşke direk hdmi çıkış olsaymış :)

MiaMi
26-03-2009, 13:55
Dreambox hd 800 al direk keyfine bak ama başka yerde tv izleyemezsin haberin olsun

Kanka Dreambox ciddi rakam şu dönemde o kadar yatırım yapacak olsam egzantrik alırım.

Max 300 tl bütçe ayırabilirim yenilemek için.

Kaan
26-03-2009, 13:58
Dreambox kraL bende kullanıorm evde on numara ama o kdr bütçe ayırmak istemiosan redline idare eder ama ilerde illaki değiişim olucak yine

CasabLanca
26-03-2009, 15:05
Kanka Dreambox ciddi rakam şu dönemde o kadar yatırım yapacak olsam egzantrik alırım.

Max 300 tl bütçe ayırabilirim yenilemek için.

300 lira dreambox ankarada yani ben o fiyata almıştım

MiaMi
26-03-2009, 15:37
Acaba hangi modeli.

MUGENPOWE®
26-03-2009, 15:41
vestelin full hd si var bende 106 ekran onu kontrol ediyor yanlış hatırlamıyorsam samsung vs birkaç modele daha mudahale ediyor uzerindeki tv tuşuna basıldığı zaman

ben tek kumanda kullanıyorum :)

birde arkadaşlar bu dreambox direk tak çalıştırmı güncellemeler falan uyelik ucret gerektiriyormu ?

biraz inceledim sadece dvi çıkışı var keşke direk hdmi çıkış olsaymış :)

bızde vestel dusunuors 40' full hd slim modelı war sen memnunmusn vestelden cogu kısı sorunlu almayın felan dıolarda ?

onursumer
26-03-2009, 15:44
bızde vestel dusunuors 40' full hd slim modelı war sen memnunmusn vestelden cogu kısı sorunlu almayın felan dıolarda ?

ben alalı çok oldu 8 ay falan piano black pixelance falan filan ilk çıktığı zaman

ps3 ve bilgisayar bağlıyorum ben surekli açık her çozunurlukte alındığından hep kulanıyorum hiçbir problem yaşatmadı

bu tarz şeylerde zaten ben çok çok iyisini almanın taraftarı değilim hepsini karşılaştırdım gozle gorulucek kadar fark yok ozellikle tr yayınşartlarında

MUGENPOWE®
26-03-2009, 15:56
walla bende celıskıde kaldm vestel alsakmı almasakmı dıe

Schumi
26-03-2009, 15:58
ben alalı çok oldu 8 ay falan piano black pixelance falan filan ilk çıktığı zaman

ps3 ve bilgisayar bağlıyorum ben surekli açık her çozunurlukte alındığından hep kulanıyorum hiçbir problem yaşatmadı

bu tarz şeylerde zaten ben çok çok iyisini almanın taraftarı değilim hepsini karşılaştırdım gozle gorulucek kadar fark yok ozellikle tr yayınşartlarında

Bende en iyisini almama taraftarıydım ama Sharp'ları gördüm hasta oldum. Görüntü kalitesi yayından bağımsız olarak çok net. Parlak ekranda değil. Kapandığı zaman ayna gibi olan LCD lerde görüntü parlaklığı yapay olarak ince bir film ile sağlanıyo. Şimdi benimde Full HD bir 106 almam laızm ama çok kararsızım.

MUGENPOWE®
26-03-2009, 16:01
Bende en iyisini almama taraftarıydım ama Sharp'ları gördüm hasta oldum. Görüntü kalitesi yayından bağımsız olarak çok net. Parlak ekranda değil. Kapandığı zaman ayna gibi olan LCD lerde görüntü parlaklığı yapay olarak ince bir film ile sağlanıyo. Şimdi benimde Full HD bir 106 almam laızm ama çok kararsızım.

al bendede bende kararszm artk full hd oynamak ıstmıorm x-boxu ama halakararsnssm ve skldm artk almak ıstıyorm full hd 106 100 mhz

efe-E
27-03-2009, 08:49
abi biz bu işi yapıyoruz 20 senedir, uydu alıcı çanak anten lnb üretim ve satış. ben bile eve Dreambox almayı düşünüyorum var artık sen düşün :)

MiaMi
27-03-2009, 09:09
Efe dream box pahalı redline'ı tavsiye edermisin 150 tl ye buldum otomatik update falan bi dünya özellik var. Sadece modül takılmıyor onada gerek yokmuş sanırım.

gcapraz
27-03-2009, 11:56
bi uydu alıcısı imalat ithalat ve ihracatçısı olarak derim ki ihtiyacınıza göre ürün alın sonuçta 24 saat tv karşısında olan biri isen ve şifreli kanalları izlemek sana keyif veriyorsa dreambox en mantıklısı sonuçta tr de satılan uydu güncellemeli ürünlerin çogu güncelleme garantili degil (dreambox dışında).
tv olayına gelince lcd tft plazma full hd tarzı tvlerde ise hdmi çıkışı olan cihaz kullanmanı öneririm yoksa scart yada av girişi ile kaliteli görüntü alma imkanın yok. kablo ne kadar kaliteli olursa olsun bu böyledir...

uydu konusunda da yardımcı olurum teknik bilgi detay hak...

gcapraz
27-03-2009, 12:06

kanka o zaman sana bir iki ipucu vereyim full hd alacaksan sadece fiyata bakıcaksın çünkü full hdlerin hepsi aynıdır birbirlerinden hiçbir farkı yoktur olsa dahi en iyisi ile en kötüsü arasında 200 dolar fark vardır. nasıl üretildiklerini gördüğüm için diyorum ki paranızı boşa harcamayın...

efe-E
27-03-2009, 12:24
Abi kesinlikle aradaki farkı hakediyor Dreambox. Yine de bütçe meselesi, sen bilirsin :)

Tunacan
27-03-2009, 12:27
DreamBoxlar 1000TL civarı bu arada...

gcapraz
27-03-2009, 12:28
dreambox ların fake olanlarıda var piyasada dikkatli incelemek gerekir ürünü...

Tunacan
27-03-2009, 13:00
Bence en mantıklı seçim:

http://www.vestel.com/msib20/tr/firsat.aspx?c=ligtv-aralik&utm_source=vestel-container&utm_medium=banner&utm_campaign=hd-ligtv

Low-Rider
27-03-2009, 13:03
evet incelemeli

50mesaj sınırına ulaşıp satılık ilanı verip bu tarz mesajlar atmayın...

MiaMi
27-03-2009, 13:06
Plazmada hdmi giriş mevcut şimdi redline markası üzerinde duruyorum. Dream box almam 1000 lira vermem televizyon seyredeğim diye egzantrik alırım o paraya.

Bakalım redlinelarda hdmı çıkış varmı.

facia
27-03-2009, 13:31
kanka o zaman sana bir iki ipucu vereyim full hd alacaksan sadece fiyata bakıcaksın çünkü full hdlerin hepsi aynıdır birbirlerinden hiçbir farkı yoktur olsa dahi en iyisi ile en kötüsü arasında 200 dolar fark vardır. nasıl üretildiklerini gördüğüm için diyorum ki paranızı boşa harcamayın...

Kesinlikle katılmıyorum. Bir kere her markanın kullandığı paneller farklıdır . Nec in ürettiği panelle Lg nin kullandığı paneller aynı olamaz kaldıki herşey panel değildir aynı şekilde yazılımda çok önemlidir...

onursumer
27-03-2009, 13:46
Bence en mantıklı seçim:

http://www.vestel.com/msib20/tr/firsat.aspx?c=ligtv-aralik&utm_source=vestel-container&utm_medium=banner&utm_campaign=hd-ligtv

bu çok iyi ya ben bi vestel bayine uğrayım digiturk abonesi olanlarda indirim alıp burdaki fiyatlardan yararlanıyormuş hemen uğramalıyım :)

Tunacan
27-03-2009, 13:50
Nasıl yani Full Hd 10 bit panelle Full Hd 10 bit olmayan TV kalitesi bir mi?
Bende nasıl üretildiğini görmeyen birisi olarak kesinlikle fark var diyorum...

onursumer
27-03-2009, 13:57
zaten çoğu markanın panelerini belirli firmalar uretiyor yanılmıyorsam ? panasonic in de bu konuda çok çok iyi olduğunu biliyorum?

incelediğim kadarıyla gozle çok fazla farkedilemeyecek kadar farklar var bende çok ucuk paralar verilmesine karşıyım

Tunacan
27-03-2009, 14:00
10 bitlik panelle normal paneli yan yana koyun bi farkı ayırtedemeyene bir çift gözlük benden :D
zaten fiyatları bile 3 katı..

onursumer
27-03-2009, 14:02
10 bitlik panelle normal paneli yan yana koyun bi farkı ayırtedemeyene bir çift gözlük benden :D
zaten fiyatları bile 3 katı..

doğru olabilirde piyasada şuan çok kotu hd panel yok sanırım garip markalar goruyorum arada ama

elektronik marketlerde incelediğim kadarıyla yok :)

gcapraz
27-03-2009, 14:08
Kesinlikle katılmıyorum. Bir kere her markanın kullandığı paneller farklıdır . Nec in ürettiği panelle Lg nin kullandığı paneller aynı olamaz kaldıki herşey panel değildir aynı şekilde yazılımda çok önemlidir...

şimdi öncelikle şunu belirteyim

lcd tv ler panel ve pcb die tabir ettiğimiz bileşenlerden meydana gelir. bu ldc lerin çogu çin menşeyli oldugundan çinde panel yapan 2 firma var(büyük firmalardan bahsediyorum) çogu üretici onlar ile çalışır. fakat pcb yapan yada dizen yüzlerce degil onbinlerce firma var. notebook bilgisayarların ekranları ve lcd tv ekranları arasında üretim aşaması olarak hiçbir fark yoktur . üretim mantıgı aynıdır. tek fark pcb kartındadır. o farkta destekledigi pikseldir başka bi fark yoktur..

gcapraz
27-03-2009, 14:09
Nasıl yani Full Hd 10 bit panelle Full Hd 10 bit olmayan TV kalitesi bir mi?
Bende nasıl üretildiğini görmeyen birisi olarak kesinlikle fark var diyorum...

arasındaki fark yazılımı ve kullanılan işlemci ile alakalıdır...

MUGENPOWE®
27-03-2009, 14:12
arasındaki fark yazılımı ve kullanılan işlemci ile alakalıdır...

pekı lcd alcaklara full hd 100 mhz olarak tawsyen nedır ?

Cem.B
27-03-2009, 14:13

olm sonyde 200 mhz var vizyonunu geniş tut:D

gcapraz
27-03-2009, 14:17
zaten çoğu markanın panelerini belirli firmalar uretiyor yanılmıyorsam ? panasonic in de bu konuda çok çok iyi olduğunu biliyorum?

incelediğim kadarıyla gozle çok fazla farkedilemeyecek kadar farklar var bende çok ucuk paralar verilmesine karşıyım

o konuyuda izah edeyim

uzakdoguda panel kabin ve pcb (main board) yapan firmalar var bunlar kendi aralarında ürün takası şeklinde alışveriş yapıyorlar ve ortaya 3 yada 4 farklı firma çıkıyor. bakıyorsunuz hepsi aynı ürün aynı kalite kullanılan malzeme aynı oldugunu görüceksiniz...

gcapraz
27-03-2009, 14:20

full hd olsun başka bişey dememe gerek yok fiyatı en uygunu olanı alın...

onursumer
27-03-2009, 14:21
ben samsung tavsiye edebilirm 132 ekran arayanlar için ozellikle ps3+gt5 le çok keyifli :D

gcapraz
27-03-2009, 14:25
ayrıca hdmi kablosu haricinde başka kablo kullanıldıgında görüntü hd (high definition) olmayacaktır....

mertk
27-03-2009, 19:48
106 full hd odamda TV im var fakat digiturk u bugun iptal ettirip Dsmart HD ye gecmek istiyorum yorumlarınız nelerdir + ve - leri nedir suandada kampanyadaymıs 1 nisan a kadar 249ytl yıllık

punto_multijet
27-03-2009, 19:57
bu 249 dısında cihaz ucreti falan yok mu peki sadece odenecek olan 249 mu yani? :confused:

onursumer
28-03-2009, 00:49
106 full hd odamda TV im var fakat digiturk u bugun iptal ettirip Dsmart HD ye gecmek istiyorum yorumlarınız nelerdir + ve - leri nedir suandada kampanyadaymıs 1 nisan a kadar 249ytl yıllık

bende düşündüm ama arkadaşımda dsmart var nedense movimax tarzındaki kanallarında falan hiç güzel film oynamıyor

şimdi burda arkadaş link vermiş vestelde kampanya var hd alıcıyla beraber ona geçmeyi düşünüyorum bugun uğrayamadım vestel bayine

Low-Rider
28-03-2009, 00:52
vestel lcd'leri nasıl bilirsiniz varmı kullanan?

onursumer
28-03-2009, 01:03
vestel lcd'leri nasıl bilirsiniz varmı kullanan?

ozgur ben kullanıyorum bu piano black falan filan tam modelini blimyorum 106 ekran full hd pixelance sanırım seri

sanırım 7-8 ay oldu ilk çıktığında almıştım oldukça uygun bir fiyata

hem ps3 hem bilgisayar hem tv sürekli bağlı kullanıyorum hiçbir problem yaşamadım oldukçada verimli goruntu konusunda

Low-Rider
28-03-2009, 01:06
o zaman güzel

valla alıcas tv yi anne baba izlicek,film falan 40yılda bir izlenir.

türk kanalları izlencek %99:D

onursumer
28-03-2009, 01:20
anne baba kullanıcaksa çok detaya gerek yok zaten zor oğreniyorlar :)

digiturk kumandasıda zaten vestel lcd yi kontrol ediyor çift kumanda olayıda yok :)

FaBeRgE
28-03-2009, 01:23
LCD tv alacak kişilere tek önerim pioneer'dır. Her yıl arka arkaya en iyi LCD ödülünü almaktadır. Sharp ve philips'te diğer kaliteli mallar. Sony alacaksanız W serisine pek bakmayın 1,800tl'ye 102ekran 30:0000 kontrast ıhıh. Uydu olayına gelince dreambox 800hd tabiki en iyisi ama o kadarda verilmez. Next 2000serisi orta sınıfın direğidir 150tl :) Türkiye'deki servis ağı çok büyük next tavsiyemdir.

Kumandacılara da logitech harmoni tavsiyemdir 32adet cihazı aynı anda kullanabilirsiniz 99tl mi neydi o da :)

onursumer
28-03-2009, 01:27
pioneer rekabete dayanamayarak uretimi bıraktı artık tv yok :) aryıca ben panasonic urunleri uzerine tanımıyorum plazma olarak lcd de artık tüm markalar iyi :)